Kattoremontti Karkkila

Plus Kattopalvelu toteuttaa suuret ja pienet Kattoremontit Karkkilassa. Katto voi olla peltikatto, tiilikatto, huopakatto tai mineriittikatto. Remontoimme kaikki kattotyypit takuutyönä ja vuosien kokemuksen tuomalla ammattitaidolla. Palveluihimme kuuluvat myös kaikenlaiset kattohuollot ja kattokorjaukset. Oikea-aikaisesti huollettu ja kunnossa pidetty katto kestää pidempään.

Kattavat kattotyöt Karkkilassa katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä Karkkilassa!

Kattoremontin ajankohta

Katon käyttöikä riippuu mm. kattotyypistä, paikallisista olosuhteista ja katon huoltohistoriasta. Kun kattoa hoidetaan oikein ja kattohuolloista huolehditaan ajallaan, saavutetaan mahdollisimman pitkä katon käyttöikä. Olosuhteilla on kuitenkin vaikutuksensa katon kestoon. Siksi tarkkaa käyttöikää ei voida tarkkaan sanoa millekään kattotyypille tai katemateriaalille. Jos esimerkiksi talon läheisyydessä on paljon puita, kertyy katolle helposti veden virtausta hidastavaa roskaa, kuten lehtiä ja neulasia. Silloin kate on alttiina kosteuden aiheuttamalle rasitukselle. Katolla seisova tai katolla olevaan kasvustoon sitoutunut vesi aiheuttaa kattotiilien rapautumista ja katemateriaalien kulumista. Toisaalta avoimessa maastossa olevan talon katto voi altistua tuulelle ja lumen kinostumiselle katolle. Kun katto on niin kulunut, että paikallisilla kattokorjauksilla tai kattohuolloilla ei katon käyttöikää saada enää merkittävästi jatkettua, on aika tehdä koko katon uusimisen kattava kattoremontti. Kattoremontti kohentaa talon ulkonäköä ja lisää sen arvoa. Uuden katon alla on turvallista asua, kun tietää, että katto kestää ja suojaa rakennusta jopa vuosikymmeniä eteenpäin.

Peltikattoremontti Karkkila

Peltikattoremonttimme kattavat kaiken tyyppiset peltikatot. Teemme peltikattoasennukset profiilipeltikatoille, poimukatoille, pystysaumakatoille, rivipeltikatoille, aaltopeltikatoille ja konesaunakatoille. Taitavat kattopeltiseppämme suoriutuvat myös vaativista monimuotoisten peltikattojen erikoispellityksistä. Usein uusi peltikatto voidaan asentaa suoraan vanhan peltikaton päälle. Edellytyksenä on kuitenkin, että katon aluslaudoitus on kunnossa, eikä kattohuovassakaan saa olla repeytymiä tai painaumia. Huopakaton päälle rakennetaan tällaisessa tapauksessa uusi aluskate, tuuletusrimoitus ja kattoruoteet. Uusi peltikatto asennetaan kattoruoteiden päälle. Etuna ratkaisussa on kustannustehokkuus ja se, että peltisen vesikatteen alla katossa on näin kaksi vesitiivistä aluskattoa.

Profiilipeltikatteet

Profiilipeltikatteita on monen mallisia ja värejä. Profiilikatteet ovat yleensä valmiiksi ennen asentamista pinnoitettuja. Profiilipeltikatteiden asentaminen on näin nopeaa ja edullista. Suosittu profiilipeltikattomalli on tiilikuvioisista kattopelleistä rakennettu peltikatto. Saatavana on kuitenkin myös poimullisia poimukatteita ja aaltopeltikatteita. Poimukatot ja aaltopeltikatot on rakennettu profiilipeltilevyistä, joissa kulkee urat kattopellin päästä päähän. Profiilipeltikatoilla kattopellit saumataan toisiinsa yleensä kätevien lukkoponttien avulla.

Konesaumakatteet

Konesaumatut rivipeltikatot taas tehdään saumaamalla kattopeltirivit toisiinsa tiiviillä kaksinkertaisella saumalla. Konesaumakaton asentaminen vaatii ammattitaitoa ja erikoistyökaluja. Rivipeltikatto voidaan asentaa, muista peltikatetyypeistä poiketen, myös monimuotoisille katoille. Taitavat kattopeltiseppämme muotoilevat konesaumakaton monimutkaistenkin kattomuotojen päälle paikan päällä kattoremonttikohteessa. Konesaumakatto voidaan asentaa ilman, että katolle porataan yhtään reikää. Konesaumakatot ovatkin erittäin vesitiiviitä, koska myös kattolevyjen kaksinkertaiset saumat tehdään täysin tiiviiksi. Konesaumakatot tehdään yleensä pinnoittamattomasta galvanoidusta teräspellistä. Sinkityn, korroosiota hyvin kestävän, kattopellin ansiosta konesaumattu rivipeltikatto on pitkäikäinen. Sinkittyä konepeltikattoa ei voi maalata heti, vaan kattopeltien on annettava hapettua 2-3 vuotta, ennen ensimmäistä maalauskertaansa. Silloin galvanoidut peltilevyt ovat hapettuneet tarpeeksi ja maali tarttuu hyvin katon pintaan.

Tiilikattoremontit Karkkilassa

Tiilikatto on klassisen kaunis kateratkaisu. Tiilikatto on ominaisuuksiltaan myös hengittävä ja hiljainen kattotyyppi. Oikein hoidettuna tiilikatto on erittäin pitkäikäinen. Tiilikatot kestävät helposti yli viisikymmentä vuotta, kunhan tiilikaton kattohuolloista huolehditaan. Tiilikattojen ei pitäisi antaa sammaloitua, koska sammalpeite sitoo itseensä vettä, joka kattotiilien huokosiin imeytyessään alkaa pikkuhiljaa rapauttaa kattotiiliä. Tiilikaton materiaalina voivat olla joko betonikattotiilet tai savikattotiilet.

Betonitiilen ja savitiilen eroavaisuuksia

Savikattotiili on vuosisatainen kattomateriaali. Savikattotiilet valmistetaan polttamalla savesta puristettu kattotiili korkeassa lämpötilassa. Savikattotiilet ovatkin oikeastaan terrakotta-keramiikkaa. Savikattotiilistä rakennetun tiilikaton terrakotanpunainen väri on savesta valmistetun tiilen luontainen väri, joka ei haalistu vuosikymmenienkään saatossa. Päinvastoin savikaton väri vain syvenee ikääntyessään. Savikattotiiliin saadaan muitakin värisävyjä ruiskuttamalla savitiilen pintaan mineraalioksideja. Savitiilikattoja ei tarvitse koskaan maalata, koska niiden luontainen väri ei haalistu. Pinnoitus värittömällä suoja-aineella kuitenkin suojaa kattotiiliä kosteuden vaikutuksilta ja hidastaa kasvustojen muodostumista katolle. Betonikattotiilet eli sementtikattotiilet taas valmistetaan betonimassasta. Betonimassaan voidaan sekoittaa väripigmenttejä, jolloin saadaan läpivärjättyjä betonikattotiiliä. Läpivärjätytkin betonitiilet haalistuvat vuosien kuluessa. Savikattotiilistä valmistetun tiilikaton värin saa kuitenkin taas loistamaan huoltomaalaamalla. Betonikaton huoltomaalausväli on noin 15-20 vuotta.

Milloin tiilikatto tulisi remontoida

Tiilikatot ovat pitkäikäisiä. Kaikkien kattojen käyttöikä tulee kuitenkin tiensä päähän ennemmin tai myöhemmin. Ikääntyessään kattotiilet haurastuvat. Haurastuminen johtuu pääsääntöisesti siitä, että huokoisien kattotiilien rakenteeseen kertyy vettä. Veden vuorotellen jäätyessä ja sulaessa kesän ja talven vaihdellessa, rapautuvat kattotiilet pikkuhiljaa. Jos katolla on talven jälkeen aina lohjenneita kattotiiliä, on se merkkinä siitä, että tiilikattoremonttiin olisi syytä ryhtyä. Lohjenneista katotiilistä pääsee vettä aluskatteen päälle ja katon alusrakenteisiin. Tiilikattoremonttia ei kannata lykätä liian kauan, jotta vältytään pahemmilta vesivaurioilta.

Huopakattoremontti Karkkilassa

Huopakatto on kestävä ja erittäin hiljainen kattotyyppi. Huopakatto sopii elastisuutensa vuoksi hyvin myös monimuotoisille katoille. Huopakattoja käytetään yleisesti kaikenlaisissa rakennuksissa kerrostaloista pieniin piharakennuksiin.

Huopakattoremontin aloittaminen

Oikein tehdyt pohjatyöt ovat tärkeässä roolissa huopakattoremontissakin. Kun vanhaa huopakattoa remontoidaan, puretaan yleensä huopakattoremontin alkajaisiksi vanha päällyshuopa ja alushuopa. Kattohuopien poiston jälkeen, kaikki katon aluslaudoitukseen jääneet naulat poistetaan huolellisesti. Silloin ne eivät pääse aiheuttamaan tuhojaan uudelle alushuovalle. Katon aluslaudoituksen kunto selviää vanhojen kattohuopien poiston jälkeen. Aluslaudoitus korjataan tarvittavilta osin. Yleensä koko aluslaudoitusta ei tarvitse uusia. Kunnostetun aluslaudoituksen päälle asennetaan seuraavaksi alushuopa eli aluskermi. Se toimii huopakaton vedenpitävänä aluskatteena siltä varalta, että päällyshuopa jostakin syystä vaurioituu. Erityistä huomiota alushuovan asennuksessa kiinnitetään katon sisätaitteiden ja läpivientien kohdissa. Läpivientien, kuten savupiipun, kohdalla aluskate nostetaan reilusti ylös ja kiinnitetään piipun varteen. Näin varmistetaan katon vedenpitävyys myös läpivientien kohdalla. Aluskermin asentamista seuraa tippapeltien asennus. Ne kiinnitetään alaräystäille ja päätyräystäille ohjaamaan sadevedet vesikouruihin.

Palahuopakatot ja Tiivissaumakatot

Erimuotoisista kattolaatoista ladottua huopakattoa nimitetään palahuopakatoksi. Huopapaloilla saadaan aikaan näyttävä geometrisiä muotoja toistava ilmeikäs kattopinta. Parhaimmillaan palahuopakatot ovat suhteellisen jyrkillä katoilla, joista katon kuviointi erottuu hyvin. Itseliimautuvat kattolaatat ladotaan alushuovan asennuksen jälkeen katolle räystäiltä ylöspäin edeten. Kattohuopapalojen kiinnitys varmistetaan huopanauloilla ja kriittisissä kohdissa, kuten räystäillä myös kumibitumiliimalla. Tiivissaumakatot ovat taas rullissa toimitettavia huopakattovuotia. Bitumikermejä on monen laatuisia. Bitumikate valitaan kunkin kattoremontin kohteen vaatimusten mukaan. Huopakatelaadun valinnassa merkitystä on mm. katon jyrkkyydellä. Kylmäasennuksena asennettavat bitumikermit voivat olla itseliimautuvia tai kumibitumiliimalla liimattavia kattohuopalaatuja. Kuuma-asennettavat huopalaadut taas kuumaliimataan bitumiliimalla tai hitsataan kiinni kattoon. Huopakaton kuumaliimaus ja bitumikermien hitsaus tehdään kaasuliekillä. Kaikilla huopakattojen asentajillamme on koulutus kattotulitöihin ja voimassa oleva tulityökortti.

Kattokorjaukset ja kattovuotokorjaukset Karkkilassa

Kattovaurio voi syntyä äkillisesti esimerkiksi myrskyissä tai talven lumi- ja jääkuormien vaikutuksesta. Toisaalta kattovuoto voi kehittyä myös salakavalasti esimerkiksi kattoläpivientitiivisteiden pettäessä. Pienet vettä vuotavat kattovauriot voivat olla vaikeasti havaittavissa. Jos pientä vesivuotoa on jatkunut vaikkapa vuosien ajan, voivat kosteusvauriot kattorakenteissa ja yläpohjassa olla mittavia. Säännöllisillä ammattilaisen tekemillä kattotarkastuksilla onkin ratkaiseva rooli kattovaurioiden aikaisessa havaitsemisessa. Tärkeitä kattotarkastuksen tarkastuskohteita ovat mm. kateruuvien kiinnitykset ja niiden tiivisteiden kunto, Kattotuotteiden kiinnitykset ja kattoläpivientien tiivisteiden tarkastus. Mitä aiemmin kattokorjaus tehdään ja vesivuoto paikataan, sitä pienemmillä kattovaurioilla selvitään.

Vaihdamme rikkinäiset kattotiilet Karkkilassa

Kun kattotiilet lohkeilevat tai rikkoutuvat muuten kannattaa ne vaihdattaa mahdollisimman pian, jotta kattorakenteet eivät altistu turhaan vesivuodolle. Vanhoilla tiilikatoilla, joilla kattotiilet ovat jo ehtineet hapertumaan, voivat kattotiilet lohkeilla jo talven aikaisen lämpötilavaihtelun vuoksi. Plus Kattopalvelun Kattoasentajat tulevat nopeasti vaihtamaan rikkinäiset kattotiilet kaikkialla Karkkilassa.

Kattohuollot Karkkilassa

Säännöllisesti ja oikea-aikaisesti suoritetut kattohuollot vaikuttavat katon käyttöikään positiivisesti. Meidän kattohuoltopalvelumme kattavat kaikki kattohuoltotoimet. Plus Kattopalvelu tekee kattohuoltoja kaikkialla Karkkilassa.

Kattoharjaukset ja kattopesut Karkkilassa

Katon puhdistaminen lehdistä, neulasista ja muusta roskasta on tärkeää, jotta veden virtaus katolla säilyy hyvänä. Katon harjaamisella saadaan irtoaines tehokkaasti poistettua katolta. Matalalla paineella painepesurilla suoritettu kattopesu viimeisteleen kattohuollon. Pesun yhteydessä katolle voidaan levittää katon suoja-aine, joka estää jopa vuosien ajan kasvustojen uudelleen kasvamista.

Kasvustontuhokäsittely

Sammaleet ja muu kasvusto keräävät kosteutta katolla. Ne myös kuluttavat katon pinnoitteita ja maalipintaa. Kosteus edistää kattotiilien rapautumista ja peltikattojen ruostumista. Sammaleesta, levästä, sienistä ja muista kasvustoista päästää eroon sammaleentuhokäsittelyllä. Sammaleentuhokäsittely tehdään täysin biohajoavilla kasvustontuhoaineilla. Katonhoitoaineet kuivattavat sammaleet ja muun kasvuston. Kuivunut kasvusto putoaa käsittelyn jälkeisinä kuukausina alas katolta sateiden ja tuulen mukana. Kasvustonestokäsittely estää kasvuston uudelleen kasvamista katolle opa useiksi vuosiksi. Kasvustontuhokäsittelyn voi tehdä kaikille katetyypeille. Se sopii huopakatolle, peltikatolle, tiilikatolle ja mineriittikatolle.

Vesikourujen puhdistus Karkkilassa

Jos sadevesijärjestelmä tukkeutuu, voivat sadevedet kulkeutua väärään paikkaan. Ttalon seinärakenteisiin kulkeutunut vesi voi aiheuttaa hometta ja muita kosteusvaurioita. Teemme vesikourujen puhdistukset kaikenlaisissa taloissa Karkkilassa. Kohteissa, joissa on katolta käsin hankala ulottua räystäskouruihin, käytämme henkilönostimia tai nostolava-autoa. Näin vesikourujen puhdistus onnistuu korkeistakin taloista.

Lumen pudotus Karkkilassa

Lumenpudotukset ovat tärkeitä kattohuoltoja varsinkin runsaslumisina talvina. Lumenpudotukset kannattaa jättää ammattilaisten tehtäväksi, sillä liukkaalla katolla työskentely ei ole aivan riskitöntä puuhaa. Kokeneet kattohuoltajamme pudottavat lumet turvallisesti hankalistakin kohteista. Apuna käytämme tarvittaessa henkilönostimia tai nostolava-autoa.

Kattotuotteiden huolto Karkkilassa

Kattotuotteetkin vaativat huoltoa. Kattoturvatuotteiden kiinnitysten kiristykset ja sadevesijärjestelmän kiinnikkeiden tarkistukset ja korjaukset voidaan tehdä esimerkiksi keväisen kattotarkastuksen yhteydessä. Plus Kattopalvelu huoltaa kaikkia katolla olevia kattotuotteita Karkkilassa.

Kattotuoteasennukset Karkkilassa

Plus Kattopalvelu myy ja asentaa kaikki katon kattotuotteet Karkkilassa. Toimitamme ja asennamme niin markkinoiden parhaat kattoturvatuotteet, kuin läpivientejä vaativien ilmastointilaitteidenkin asennuksetkin. Meiltä saatte myös kattoluukut ja kattoikkunat ja niiden pellitykset. Asennamme myös aurinkokeräimet ja aurinkokennot katolle.

Muut kattotyöt Karkkilassa

Edellä mainittujen kattoremonttien, kattokorjausten ja kattohuoltojen lisäksi Plus Kattopalvelun palvelukonseptiin kuuluu paljon muitakin kattotöitä. Ota yhteyttä Plus Kattopalveluun ja kysy lisää kattoasiantuntijoiltamme.

Katon korotus Karkkilassa

Kun suunnittelet asuntosi ullakon muuttamista esimerkiksi asuinkäyttöön, tulee katon korotus ajankohtaiseksi. Teemme vaativatkin katon korotukset ja kattomuodon muutokset Karkkilassa. Meiltä onnistuu esimerkiksi tasakaton muuttaminen harjakatoksi.

Yläpohjan lisälämmöneristykset Karkkilassa

Jos yläpohjassa on tilaa tai katon korotuksen jälkeen myös yläpohjan korkeus on nostettu, kannattaa harkita yläpohjan lämmöneristeiden lisäämistä. Suurin osa asunnon hukkalämmöstä karkaa taivaalle yläpohjan kautta. Talon energiatehokkuutta voi lisätä merkittävästi lisälämmöneristyksellä.

Kattopeltisepän työt

Ammattitaitoiset kattopeltiseppämme tekevät niin piipunpellitykset, kattoikkunoiden pellitykset, kuin kaikkein vaativimmatkin erikoispellitykset katolla. Luonnollisesti asennamme myös piipunhatut, myrskypellit, harjapellit ja tippapellit ja kaikki muutkin kattopellitykset.

Räystäslaudoitukset

Räystäslautojen ja räystäiden aluslautojen uusiminen on useimmiten tarpeen kattoremontin yhteydessä. Huollamme, korjaamme ja huoltomaalaamme kaikki katon ja ulkoverhoilun laudoitukset myös erillispalveluna.

Kattotarkastus erillispalveluna Karkkilassa

Kattotarkastuksen voi tilata myös erillispalveluna Plus Kattopalvelusta. Kattotarkastusraporttia voidaan hyödyntää esimerkiksi kiinteistön elinkaarisuunnittelussa. Kattoremontit, kattohuollot ja kattokorjaukset voidaan kattotarkastuksen jälkeen ajoittaa tarkasti. Kannattaa tilata kattoasiantuntijan kattotarkastus myös aina, kun jokin seikka katolla arveluttaa.