Meidän kattotyömme Päijät-Hämeessä saavat kattosi kestämään talven tuiskut ja kesän myrskyt

Plus Kattopalvelun missio on saada kaikki Päijät-Hämeen katot kestämään talven lumia ja pakkasia, myrskytuulien tuiverruksia ja muitakin rasituksia, joita ne aina säiden armoilla olevina rakenteina joutuvat kohtaamaan. Laitamme kattosi kuntoon sekä Asikkalassa, Hartolassa, Heinolassa, Hollolassa, Kärkölässä, Lahdessa, Orimattilassa, Padasjoella että Sysmässä – riippumatta siitä, onko kyse tiilikatosta, peltikatosta vaiko huopakatosta. Ammattitaitoisesta palvelustamme pääsee nauttimaan katon koosta tai rakennuksen käyttötarkoituksesta riippumatta, sillä paikan päälle saapuu tarpeeksi runsaslukuinen joukko kattoalan ammattilaisia, jotta myös kerrostalojen lumenpudotukset, rivitalojen kattomaalaukset ja esimerkiksi teollisuuslaitosten kattoremontit saadaan tehtyä reippaalla aikataululla.

Kattourakan nopea eteneminen ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kattourakan suhteen alettaisiin hosua ja hutiloida – päinvastoin! Teemme kaikki kattotyöt kattoreikien paikkaamisesta rännien asentamiseen mahdollisimman huolellisesti, sillä näin meidän ei tarvitse alkaa korjata tai purkaa jo tehtyä huolimattomuusvirheiden takia. Lisäksi tarjoamme kaikkien kattohuoltojen, katon varustelutöiden, kattokorjausten ja muiden kattourakoiden yhteydessä ilmaisen kattotarkastuksen. Tuon kattotarkastuksen avulla osaamme antaa vinkkejä, suosituksia ja tarjouksia katon talven- ja myrskynkestävyyden parantamiseksi. Neuvoillamme katto pysyy pitkäikäisenä, hyvännäköisenä ja monia muitakin rasituksia (kuten päällä kävelyä tai esimerkiksi ilmansaasteita) kestävänä.

Mikäli katon tarkastus osoittaa, että kattopellit tai kattoturvatuotteet ovat huonosti kiinni katossa, tarjoamme kattopeltien kiinnitysten lisäystä, naulojen vaihtoa ruuveiksi (tämä estää myös kattovuodot ruuvinrei’istä) tai kattotikkaiden kiinnikkeiden kiristämistä. Näillä toimenpiteillä voidaan estää monet myrskyvauriot. Talven kestävyyttä voidaan lisätä paitsi kattotarvikkeiden kiinnikkeiden kiristyksellä, myös esimerkiksi saumojen ja jiirien tiivistyksellä, lumiesteiden asentamisella tai korjaamisella tai rikkinäisten tiilien vaihdolla. Mitä tiiviimpi katto on talven tullessa, sitä epätodennäköisempiä lumen tai pakkasen aiheuttamat vauriot ovat.

Yksi hyvä idea on tilata meiltä tasakaton, harjakaton, pulpettikaton tai esimerkiksi aumakaton kevät- ja syyshuollot, sillä näin saat kaikki katon puolen vuoden välein tarvitsemat perushuollot (eli katon ja sadevesijärjestelmän puhdistuksen) alan ammattilaisilta, ja kaupan päälle koko katon kunnon tarkastuksen. Yksityisasiakkaalle nämäkin kattohuollot ovat kotitalousvähennyskelpoisia, kuulummehan ennakkoperintärekisteriin. Kotitalousvähennyksen lisäksi asiakkaamme voivat hakea myös rahoitusta – tuon rahoituksen äärelle johtaa kotisivuillamme oleva linkki.

Kattoremontti Päijät-Hämeessä turhitta mutkitta

Jos et kaipaa elämääsi lisää huolen- ja stressinaiheita, tilaa kattoremonttisi Päijät-Hämeessä kattourakoitsijalta, jonka nimi on Plus Kattopalvelu. Meidän kattotyömme etenevät turhitta mutkitta ja pettämättömällä ammattitaidolla, eikä katon uusiminen ole mikään poikkeus. Omakotitalon, rivitalon, kerrostalon ja kesämökin kattoremontit etenevät ripeällä aikataululla mutta kuitenkin niin, että jokaiseen työvaiheeseen keskitytään huolellisesti.

Työvaiheita kattosaneerauksissa riittää! Kyse on vain harvoin siitä, että vanhan vesikaton ja aluskatteen purku sekä uuden peltikaton, tiilikaton ja huopakaton (sekä aluskatteen) asennus riittää. Katon uusimiseen liittyy usein monia korjauksia – erityisesti silloin, jos katto on vuotanut, sillä uutta kattoa ei kannata rakentaa lahojen kattorakenteiden varaan. Joskus kattorakenteita muokataan rankemmalla kädellä – varsinkin silloin, jos vanhasta tasakatosta halutaan muokata harjakatto, aumakatto tai vaikkapa pulpettikatto. Kattoremonttiin, minkä voit maksaa myös osamaksulla tai rahoituksella, voi liittyä myös katon korotus tai vaikka katon lisälämmöneristys.

Joissain tapauksissa palahuopakatto, lukkosaumakatto tai vaikka konesaumakatto voi olla uusittavissa suhteellisen vähällä vaivannäöllä. Palahuopakattoremontissa tai muussa huopakattoremontissa voidaan ikään kuin oikaista, jos katto ei ole vuotanut ja vanhan katon rakenteet ovat siten hyvässä kunnossa. Yksi mahdollisuus suorittaa bitumikattoremontti on nimittäin rakentaa uusi katto suoraan vanhan päälle, jolloin purkutöitä tarvitaan minimaallisen vähän – lähinnä vain kattotarvikkeiden osalta. Tiilikattoremontissa ja peltikattoremontissakin voidaan oikaista jättämällä aluskate uusimatta, mutta jos vanha aluskate on kulunut, kannattaa se ilman muuta vaihtaa. Tiilikattoa tai peltikattoa ei koskaan saa pidettyä niin tiiviinä, etteikö se voisi alkaa jossain vaiheessa vuotaa, ja silloin aluskate on kullanarvoinen kumppani. Aluskate estää monet laho- ja homevauriot ohjaamalla vesikaton läpi tulevat vedet katon räystäille siten, etteivät yläpohjarakenteet lainkaan kastu. Jos aluskate on rikki, ei se pysty täyttämään tehtäviään, ja rikki menneen aluskatteen korjaus on melko iso projekti. Jotta aluskate saadaan jälleen tiiviiksi, on se uusittava vähintäänkin osittain, ja tämän kattotyön takia myös vesikatetta pitää purkaa.

Kattoremontin hinta pienenee, jos kattorakenteita ei tarvitse uusia tai kunnostaa muuten. Sekin on yksi hyvä syy teettää kattoremontti mahdollisimman pian – vaikka talvella, jos katon kunnon huomataan heikentyneen kesken talvikuukausien.

Huopakatto tai palahuopakatto on tyylikäs ja tiivis valinta kesämökillesikin

Huopakatto tai palahuopakatto on oikea valinta kaikille heille, jotka edellyttävät uudelta katoltaan tyylikästä ja ajatonta ulkonäköä, helppohoitoisuutta sekä pitkäikäisyyttä. Bitumikatto on upean näköinen katto, mutta sen edut eivät jää siihen. Bitumikermikatto erottuu edukseen myös edullisella asennushinnallaan, helppohoitoisuudellaan ja kestävyydellään. Huopakatot ovat niin tiiviitä, että ne sopivat tasakatoillekin – hyvin huollettu huopakatto ei ala vuotaa sateella eikä talvella, se ei halkeile auringossa eikä tuuli pääse vuotien alle niitä repiäkseen.

Laattakaton, kolmiorimahuopakaton tai tiivissaumakaton käyttömukavuuskin on omaa luokkaansa. Laattakatto ei ropise sateella kuten peltikatto, eikä kolmiorimahuopakaton tai tiivissaumakatteen alla paahduta kesähelteellä. Lämpötilamuutokset eivät saa kattoa paukkumaan, eikä lumitaakka uhkaa kattorakenteiden kuntoa niin helposti, kuin paljon painavimpien tiilikattojen ollessa kyseessä. Karhealla pinnalla lumet pysyvät hyvin, mutta varmuuden vuoksi kaikki kaltevat paanukatot ja muut bitumikatot pitää varustella lumiesteillä.

Kauanko palahuopakatto tai muu bitumikatto sitten kestää? Katon elinkaaren pituudeksi voi tulla jopa 40 vuotta, kun huopakaton korjaukset, huollot ja remontit on teetetty alan asiantuntijoilla. Luottokumppanisi kaikissa bitumikattotöissä Päijät-Hämeessä on Plus Kattopalvelu, sillä meiltä saat kaikki huopakaton tarvitsemat toimenpiteet keväthuolloista syyshuoltoihin, lumenpudotuksista kattovuotojen korjaamiseen ja kattoläpivientien tiivistyksistä kourusaneerauksiin. Hintamme ovat sekä kilpailukykyiset että kotitalousvähennyskelpoiset, ja kaupan päälle tuleva huopakaton tarkastus auttaa kattoa pysymään priimakunnossa vuodesta toiseen. Katon kunnossapito on helppoa, kun saat kattotarkastuksen avulla tietää kaikista kattosi paikkaus- tai huoltotarpeista.

Kattotarkastuksen saat aina, kun tilaat Plus Kattopalvelulta jonkin kattotyön. Katon kunnon tarkastus on näin ollen olennainen osa myös katon kevät- ja syyshuoltoja – ja niin tulee ollakin, sillä pitkäikäisen katon salaisuus löytyy säännöllisistä kattotarkastuksista. Kevät ja syksy ovat otollisimmat ajankohdat katon, katon läpivientien, kattotarvikkeiden ja katon alla olevien rakenteiden tarkastamiseen, sillä talvi on katon suurimpia uhkia. Kevättarkastus kertoo heti siitä, jos lumen paino on saanut bitumikaton saumat vuotamaan, tai jos paanukatolla on talven jäljiltä huonokuntoisia läpivientejä. Syystarkastuksen avulla katon tiiviys ja talvenkestävyys voidaan varmistaa juuri ennen lumen tuloa. Jos kaikki ei ole kunnossa, vielä ehditään paikata kattoreikä, poistaa roskat kattokaivoista tai korjata rännien sulanapitokaapelit.

Katon korjaus Päijät-Hämeessä keskittyy toisinaan katon alla oleviin osiin

Katon korjaus Päijät-Hämeessä voi tarkoittaa sitä, että vietämme valtaosan ajasta katon alla, esimerkiksi lahovaurioita korjaten tai märkiä villoja vaihtaen. Näin on esimerkiksi silloin, jos peltikaton, tiilikaton tai huopakaton korjaus tarkoittaa kattovuodon korjausta. Jotta kattovuoto saataisiin korjattua jo siinä vaiheessa, kun riittää pelkkä kattoikkunan tiivistys, peltikattoon tai huopakattoon tulleen reiän paikkaus tai rikkinäisten tiilien vaihto, kannattaa katto tarkastaa puolivuosittain. Pienikin kattovuoto voi pitkään jatkuessaan johtaa siihen, että aluskate antaa periksi ja kattorakenteet kastuvat. Aluskatteen korjaus ja kosteusvaurioiden kunnostus vaikeuttavat kattokorjausta ja kasvattavat sen hintaa.

Meiltä ei ammattitaito lopu kesken (voihan meiltä tilata niin painuneen katon oikaisun, talon päälle kaatuneen puun aiheuttamien tuhojen kunnostuksen kuin minkä tahansa muunkin katon ja kattoläpivientien asennukseen tai tiivistykseen liittyvän työn), vaan olemme huolissamme lähinnä kustannuspuolesta. Tarkoituksemme on, että asiakas voisi pitää kattonsa kunnossa mahdollisimman pitkään, ja vieläpä mahdollisimman pienin kustannuksin. Olemme kantaneet oman kortemme kekoon pitäytymällä maltillisessa hinnoittelussa, mahdollistamalla kotitalousvähennyksen hakemisen ja järjestämällä yhteistyökumppaniltamme rahoituksen, minkä avulla voi maksaa niin rännien ja vesikourujen korjauksen, myrskyvaurioiden korjaamisen kuin vaikkapa irronneiden tikkaiden, rännien tai lumiesteiden aiheuttamien vaurioiden paikkauksen.

Olemme menneet vieläkin pidemmälle tavoitteidemme saavuttamiseksi – ja palvellaksemme kaikkia asiakkaitamme parhaalla mahdollisella tavalla. Tilasitpa irronneiden peltilistojen vaihdon, jiirien paikkauksen tai vaikka räystäslautojen ja -peltien vaihdon, tarjoamme sinulle ilmaisen katon kunnon tarkastuksen. Tuo kattotarkastus on niin perusteellinen, että mikään kunnostustarve ei jää havaitsematta. Juuri tässä on kaiken ydin: katto pysyy hyvässä kunnossa todella kauan, kunhan kaikki pienetkin repeämät, halkeamat ja kattoreiät paikataan vikkelästi. Kattohuoltojen avulla palahuopakatto, aaltopeltikatto tai esimerkiksi konesaumakatto pysyy paljon paremmassa kunnossa kuin oman onnensa nojaan jätettynä, joten katto kannattaa tarkastaa usein myös kattohuoltojen oikea-aikaisen tekemisen vuoksi. Esimerkiksi tiilikaton kunto on helppo ylläpitää, kun katto puhdistetaan ja tarkastetaan kaksi kertaa vuodessa. Näin rikki menneet tiilet tulevat uusittua ja mahdollisesti vuotaa alkaneet kattoläpiviennit korjattua. Katon tarkastusten ansiosta mikään tiilikaton kuntoa tukeva kattohuoltokaan ei jää väliin – ei edes sammaleiden poisto savupiipun takaa.

Hajuaistikin voi paljastaa sen, että talon katto vuotaa

Kattovuodoilla on huono maine, eikä ollenkaan suotta. Kun katto vuotaa, ovat kaikki katon alla olevat rakenteet vaarassa kastua. Rakenteisiin ja lämpöeristeisiin päässyt kosteus voi aiheuttaa pahoja vaurioita, jopa homeongelmia. Jos katto vuotaa vuosien ajan, voivat kosteus ja kosteusvauriot levitä niin moniin rakenteisiin, että tulee halvemmaksi purkaa koko rakennus.

Kattovuoto ei kuitenkaan läheskään aina tarkoita sitä, että katto (koko rakennuksesta puhumattakaan) pitäisi purkaa ja uusia. Kattovuodon korjaus voi olla hoidettu tuossa tuokiossa, eikä kattovuodosta välttämättä synny lainkaan laho- tai homevaurioita. Avainsana on nopeus. Mitä nopeammin tiilikaton, peltikaton tai huopakaton vuoto havaitaan ja korjataan, sitä helpompi urakka on luvassa. Vuotavan katon korjaamiseksi saattaa riittää pelkkä vesikaton tiivistys, kuten kattoikkunan tai vuotavan sauman korjaus, kattoreiän paikkaus tai rikki menneiden kattotiilien vaihto.

Omakotitalon, kesäasunnon, kerrostalon, paritalon, tuotantolaitoksen ja esimerkiksi ulkorakennuksien katot kannattaisikin tarkastaa usein, jotta mikään alkamassa oleva tai jo alkanut kattovuoto ei ehtisi aiheuttaa isompaa hämminkiä. Paras tapa ehkäistä kattovuodot ja katon vesivahingot on tarkastaa katto läpikotaisin kaksi kertaa vuodessa. Tässä auttaa se, että teemme ilmaisen kattotarkastuksen kaikkien kattotöidemme yhteydessä, olivatpa ne sitten katon kevät- ja syyshuoltoja tai esimerkiksi savupiipun pellityksiä.

Kattovuoto voidaan huomata esimerkiksi vääntyneistä suojapellityksistä, repsottavista saumoista tai törröttävistä nauloista. Myös hajuaisti voi paljastaa sen, että katto vuotaa. Kattotarkastuksiimme kuuluu myös välikaton kunnon tarkastus, ja jos tarkastusluukun takaa tulee vastaan ummehtuneen ja tunkkaisen tuoksuista ilmaa, on syytä tutustua entistä tarkemmin välikaton ja koko kattokokonaisuuden kuntoon. Ummehtuneisuus viittaa kosteuteen – joko vesikaton läpi vuotaneeseen, tai välikatolta poistumatta jääneestä lämmöstä tiivistyneeseen. Jos kyse on jälkimmäisestä eli kondenssivedestä, löytyvät korjausratkaisut katon IV-töistä ja/tai katon lisälämmöneristyksestä.

Jos katto on vuotanut niin, että katon alla on jo kosteutta, selvitämme parhaat tavat syntyneiden vahinkojen kunnostamiseksi. Kyseeseen voi tulla katon osittainen korjaus, mikä on sekä meille että asiakkaalle varmasti se mieluisin vaihtoehto, mutta tarvittaessa laadimme tarjouksen kattoremontista. Uusi katto on ratkaisu etenkin silloin, jos vanha katto on niin ikäloppu, ettei sitä kannata enää korjata.

Katon huollot Päijät-Hämeessä tuovat rytmiä elämään

Katon huollot Päijät-Hämeessä tuovat rytmiä elämään – ainakin meidän kattotyöntekijöiden arkeen. Eri vuodenaikoina tehdään erilaisia katon huoltoja, joten tiedämme aina, mikä vuodenaika on kyseessä, kun käymme läpi viikon keikkoja (jos se olisi sattunut muuten unohtumaan…).

Keväällä tehdään kattojen keväthuoltoja, jolloin tiilikatolta, peltikatolta tai huopakatolta poistetaan kaikki roskat. Roskien poisto nopeuttaa katon kuivumista sateiden jälkeen, ja sitä kautta se ehkäisee niin ruostetta kuin ei-toivottuja kasvustojakin. Roskat poistetaan myös sadevesijärjestelmästä, jotta se ei menisi tukkoon. Katon tarkastaminen on osa kaikkia kattotöitämme Päijät-Hämeessä, emmekä veloita siitä erikseen. Kattotarkastus kertoo, onko kattoon syntynyt viimeisen puolen vuoden aikana mitään korjaustarpeita, tai pitäisikö katon kuntoa tukea jollain muulla kattohuollolla.

Jos katon kevättarkastus vihjaa tarpeesta maalata peltikatto tai pinnoittaa tiilikatto (tai huopakatto), on varsinkin alkukesä hyvää aikaa toteuttaa katon maalaus. Ennen kuin omakotitalon, kerrostalon, rivitalon tai esimerkiksi kesämökin kattoa kannattaa ryhtyä maalaamaan, on katto pestävä. Myös sammaleenpoistolle voi olla tarvetta. Kattopesu ja sammaleenpoisto sekä katon suojakäsittely voidaan tehdä myös omina palvelukokonaisuuksinaan, onhan likainen katto saatava puhtaaksi, mutta katot maalataan suhteellisen harvoin.

Syksyn tullen teemme katon syyshuoltoja, joiden sisältö on samanlainen kuin katon keväthuoltojen sisältö. Katto ja rännit puhdistetaan, ja samalla katto tarkastetaan. Jos vaikuttaa siltä, että katto kaipaisi kattopeltien kiinnitysten lisäystä (tai esimerkiksi naulojen ja vanhojen ruuvien vaihto uusiksi ruuveiksi) selvitäkseen paremmin syysmyrskyistä, teemme tarjouksen kyseisistä askareista. Tarvittaessa tarjoamme myös kattoturvallisuutta parantavien kattoturvatuotteiden huoltoa, tai vaikkapa sadevesijärjestelmän huoltomaalausta. Sekä rännit että peltikatto maalataan siksi, että ruoste ei pääsisi heikentämään niiden kuntoa. Ulkonäkö kohenee vähän niin kuin kaupan päälle.

Syksyn jälkeen on talven vuoro. Emme lepää laakereillamme talvellakaan, vaan toimimme ympäri vuoden. Talviaikaan ei tehdä kattopesuja eikä kattomaalauksia, mutta esimerkiksi kattoremontti tai kattovuodon korjaus ei katso vuodenaikaa. Entä mitä kattohuoltoja voidaan tehdä talviaikaan? No ainakin lumenpudotuksia ja jäänsulatuksia. Plus Kattopalvelulta luonnistuvat erinomaisesti kaikki kattotyöt, myös riskialtis lumenpudotus. Pudotamme lumet ja sulatamme jään kaikin puolin turvallisesti ja rakenteita rikkomatta.

Tämä motivoi rännien puhdistukseen Päijät-Hämeessä

Lue tämä, niin motivoidut rännien puhdistukseen, muihin rännihuoltoihin, rännien korjaamiseen tai virkaheittojen rännien purkamiseen ja uusien rännien asentamiseen Päijät-Hämeessä. Tosin itseksesi sinun ei tarvitse näistä(kään) kattotöistä suoriutua. Plus Kattopalvelu on aina valmiina palvelemaan ränniasioissa, joten jätä niin sadevesikourujen puhdistaminen, jäätyneiden syöksyputkien avaus, kourusaneeraus kuin sulanapitokaapeleidenkin asennus meille. Teemme työt tunnollisesti ja iloisin mielin, ja tarjoammepa vielä koko katon kunnon tarkastuksen kaupan päälle.

No niin, sitten asiaan. Miksi on niin tärkeää, että omakotitalon, kerrostalon, mökin tai esimerkiksi tuotantolaitoksen sadevesijärjestelmä on usein puhdistettu? Miksi suosittelemme, että kaikki roskat noukitaan pois sadevesikouruista niinkin usein, kuin kaksi kertaa vuodessa? Vastaus on melko pitkä, joten tiivistettynä voitaisiin sanoa, että kyseessä on kosteus-, korroosio- ja jäätymisvaurioiden torjunta.

Jos kouruissa on roskia niin paljon, että rännien veto heikkenee ja räystäs alkaa vuotaa, voivat talon ulkoseinät ja jopa perustukset kastua. On otettava huomioon, että sateen aikana katolta voi tulla alas tuhansia ja taas tuhansia litroja vettä, ja tuo vesi pitäisi saada mahdollisimman kauas rakennuksesta. Jos vesi osuu ja imeytyy maahan aivan kivijalan vieressä, on mahdollista, että kosteus nousee talon rakenteisiin aiheuttaen kosteusvaurioita.

Ränneissä ei tarvitse olla paljoakaan roskia, kun ne jo alkavat ruostua. Ruoste rikkoo niin kattopellit kuin teräskourutkin. Reiät ja muut vauriot ränneissä voivat saada rännit vuotamaan, ja taas kosteus on vaarassa päätyä väärään paikkaan.

Jäätymisvauriot ovat niitä vaurioita, joita syntyy talvella, jos kouruissa oleva vesi pääsee jäätymään. Jään muodostuminen kysyy tilaa, ja siksi kourujen tai alastuloputkien saumat voivat aueta. Jää voi vääntää kourut niin, että niiden kaadot antavatkin toiseen suuntaan, eikä kaikki kosteus valu alastuloputkiin edes roskien poiston jälkeen. Jäätyminen näkynee myös ränneistä roikkuvina, vaarallisina jääpuikkoina.

Säännöllinen roskien poisto saa rännit vetämään kaikkina vuodenaikoina, eikä ruostetta tai jäätymisvaurioitakaan pääse syntymään. Me Plus Kattopalvelun ammattilaiset hoidamme kourujen puhdistuksenkin turvallisesti, ripeästi, huolellisesti ja kohtuuhintaisesti, joten teetä rännihuollot meillä – tai tilaa katon kevät- ja syyshuollot, jolloin puhdistamme yksin tein myös ulkokatteen pinnan.

Katon pesu ja puhdistus – hyvät erikseen, täydelliset yhdessä

Roskien poisto, katon pesu ja sammaleenpoisto sekä katon suojakäsittely ovat kaikki erilaisia tapoja puhdistaa katto Päijät-Hämeessä. Jokainen edellä mainituista kattohuolloista on hyvä tapa pitää katto puhtaana ja rasituksensietokykyisenä. Joskus kaikki nuo kattohuollot tehdään yhtä aikaa, ja silloin saavutetaan lähestulkoon täydellinen lopputulos. Omakotitalon, kerrostalon, rivitalon tai esimerkiksi kesämökin katosta tulee niin puhdas, että se voidaan vaikka maalata.

Tiilikaton pesu, huopakaton pesu tai peltikaton pesu on paikallaan silloin, kun katto on päässyt likaantumaan erityisen paljon. Jos tiilikatto harjataan kaksi kertaa vuodessa, ei lika pääse pinttymään kattoon. Myös muut katot kannattaa puhdistaa joka kevät ja syksy. Lehtien, neulasten, oksien ja muiden roskien poisto on helppo tapa estää katon sammaloituminen ja ruostuminen. Kevät- ja syyshuollon yhteydessä tulee tehtyä myös sadevesijärjestelmän puhdistus, mikä estää roskien synnyttämät tukokset, sekä katon kuntotarkastus. Kattotarkastuksesta ei veloiteta erikseen, jos teettää samalla jonkin (ihan minkä tahansa) kattotyön.

Mikäli ruostetta on kuitenkin katolle syntynyt, auttaa ruosteenpoisto – sammaleisiin taasen kemiallinen sammaleenpoisto tiilikatolta tai huopakatolta. Peltikatot eivät tarvitse sammaleenpoistoja, eivätkä tiili- tai huopakatot ruosteenpoistoja. Sammaleidenpoisto kannattaa viimeistellä katon suojakäsittelyllä.

Jos talon katto on pitkään likainen ja sammaleinen, voi katto mennä niin huonoon kuntoon, ettei sitä kannata enää alkaa puhdistaa. Likaiselle katolle jämähtävä kosteus voi saada peltikatonkin niin huonoon kuntoon, että ruostevaurioita ei kannata alkaa käsitellä, eikä kattomaalauksestakaan olisi enää suurta iloa. Jos tasakatto, pulpettikatto, taitekatto tai esimerkiksi harjakatto on hyvin huonokuntoinen, on aika aloittaa katon vaihto eli kattoremontti – vaikka katto ei olisi teknisen käyttöikänsä päässä. Tiilikatot ja peltikatot on periaatteessa mahdollista uusia vain osittain. Se tarkoittaisi sitä, että vaihtaisimme vain kattotiilet tai kattopellit, ja aluskate sekä kattorakenteet jäisivät koskemattomiksi. Aluskatetta ei kuitenkaan voi jättää vaihtamatta, jos se on kulunut tai jo repeillyt, sillä aluskatteen on tarkoitus kestää yhtä pitkään kuin uuden vesikatonkin, ja suojata yläpohjan rakenteita luotettavasti joka käänteessä. Jos emme saa kattoasi pelastettua muutoin, teemme tarjouksen normaalista kattoremontista aluskatteen vaihtoineen päivineen.

Uudenveroista suojaa ja kauneutta – tilaa katon maalaus Päijät-Hämeeseen

Katon maalaus Päijät-Hämeessä on tapa saada kerrostalon, mökin tai vaikka paritalon katto vaikuttamaan aivan uudenveroiselta. Uusi maalipinta tekee katosta todella kauniin – tasainen ja kiiltävä maalipinta huomataan pitkienkin matkojen päähän. Kattomaalauksella on paljon esteettistä arvoa, ja voihan se nostaa koko kiinteistön markkina-arvoakin. Hiljattain tehty katon huoltomaalaus tarkoittaa nimittäin sitä, että katto on kaikin puolin kunnossa, ja hyvin suojattu tuleviltakin rasituksilta. Rasituksista ei tule olemaan pulaa: kattoa koetellaan vuosikymmenien aikana niin sammaleiden, auringon paahteen, sateen kuin esimerkiksi ilmansaasteidenkin toimesta.

Kattomaalauksen aikana katto puhdistetaan perusteellisesti, tiivistetään joka kohdasta ja – tietenkin – pinnoitetaan suojaavalla kattopinnoitteella. Jotta tietäisimme, mitä kaikkea juuri sinun kattosi tarvitsee ennen kuin se voidaan maalata, tulemme tutkimaan tiilikattoasi, peltikattoasi tai huopakattoasi paikan päälle. Samalla voimme laskea edullisen tarjouksen katon tiivistämiselle, puhdistamiselle ja maalaamiselle. Hinnassa on mukana niin ympäristön suojaus, loppusiivous kuin kaikki muukin katon maalaushuoltoon liittyvä, teemmehän tämänkin kattohuollon avaimet käteen -pakettina.

Peltikaton maalaus alkaa usein katon harjauksesta, täytyyhän kaikki lehdet ja muut roskat saada pois katolta. Seuraavaksi paneudumme ruostevaurioiden kunnostamiseen, saumojen tiivistämiseen tai esimerkiksi kattoreikien paikkaamiseen. Jos katon naulat ovat nousseet pois paikoiltaan, tarjoamme naulojen vaihtoa kateruuveiksi. Kateruuvit pitävät kattopellit paremmin paikoillaan kuin naulat, mitkä saattavat puun kosteuselämisen vuoksi kohota ylös ruodelaudoituksista. Ruuvit pitävät kattopeltien kiinnitysreiät myös tiiviimpinä, onhan niissä leveä tiiviste. Tiivistetty ja harjattu aaltopeltikatto (tai esimerkiksi lukkosaumakatto) on aika pestä, ja kattopesun jälkeen on vuorossa kattomaalaus.

Savitiilikattoja ei maalata lainkaan – tiilikaton maalaus on betonitiilikattojen yksinoikeus. Nyt ei ole tarkoituksena suojata kattoa ruosteelta kuten silloin, kun ollaan maalaamassa peltikattoa. Tiilikatot maalataan, jotta tiilet eivät rapautuisi kosteuden ja pakkasten yhteisvaikutuksesta. Tiilikattopinnoite tasoittaa tiilien pinnan, jolloin veden imeytyminen tiilien huokosiin lakkaa. Ennen kuin ollaan siinä vaiheessa, että tiilille voidaan levittää uusi pinnoite, on katto ainakin harjattu, pesty ja tiivistetty tarvittavilta osin. Mahdollisesti olemme tehneet myös sammaleenpoiston sekä aluskatteen tiivistyksen.

Huopakaton maalausta edeltävät pohjatyöt ovat usein samanlaiset kuin tiilikattomaalauksen pohjatyöt. Ennen kuin bitumikatolle voidaan levittää sitä auringolta, sammaleilta ja muun muassa kosteudelta suojaava pinnoite, tulee katto puhdistaa sekä roskista, liasta että sammaleista. Jos katossa on joitain epätiiviitä kohtia, tulee ne kunnostaa, jotta huopakattopesu ei johtaisi katon vesivahinkoon.

Lumenpudotukset ja jäänsulatukset Päijät-Hämeessä – mistä ne kannattaa tilata?

Etsitkö luotettavaa tekijää katon ja rännien höyrysulatukselle tai lumenpudotukselle Päijät-Hämeessä? Plus Kattopalvelu on vastaus tähänkin tarpeeseen, sillä meillä on pitkä kokemus omakotitalojen, hallien, mökkien, rivitalojen, kerrostalojen ja muiden kiinteistöjen kattojen lumenpudotuksista. Pudotamme lumet turvallisesti, rakenteita rikkomatta ja turhia viivyttelemättä. Myös jään poisto katolta sujuu varmaotteisesti ja turvallisuusasiat priorisoiden. Älä emmi tilata pienimuotoisiakaan kattotöitä, kuten jääpuikkojen poistoa räystäiltä ja/tai ränneistä. Tiedämme, millaisia uhkia jää aiheuttaa, ja kiirehdimme poistamaan nuo riskitekijät näköpiiristä.

Kattolumityöt ja jään sulatus onnistuvat kaikkialla Päijät-Hämeessä – ja riippumatta siitä, millainen kohde on kyseessä. Teemme kattolumityöt yhtä taidokkain ottein niin tiilikatoilla, peltikatoilla kuin huopa- ja palahuopakatoillakin. Katon kaltevuus tai rakennuksen koko ei vaikuta urakan onnistumiseen, sillä tarvittaessa tuomme paikalle henkilönostimen tai vaikka nostinkoriauton. Lumenpudottajien turvallisuus varmistetaan turvavaljailla, joita työntekijämme ovat sitoutuneet käyttämään myös tasakatoilla.

Kattolumitöiden etenemisvauhti on hyvä myös silloin, kun olet tilannut kerrostalon, tuotantolaitoksen, maneesin tai jonkun muun ison katon lumen pudotuksen. Suunnittelemme jo etukäteen, kuinka monta kokenutta ja reipashenkistä kattolumityöntekijää paikalle tuomme, jotta urakka saataisiin ohi mahdollisimman pikaisesti. Kiinnitämme suunnittelutyössä huomiota myös siihen, miten urakka voitaisiin tehdä niin, että talon asukkaille tai käyttäjille aiheutuisi mahdollisimman vähän haittaa.

Suunnitteluvaiheessa pohditaan myös urakan turvallisuutta. Mietimme, millaisia vaaroja kattolumitöihin tällä kertaa liittyy, ja miten ne voidaan välttää. Yksi suuri vaaratekijä on se, että joku sivullinen päätyy lumenpudotusalueelle ja jää katolta putoavan, jäänsekaisen lumen alle. Juuri tältä yritetään välttyä lumen pudotuksen avulla (kuten myös siltä, että kattolumen paino tai lumimassojen liikkeet vaurioittaisivat kattoa). Mietimme, miten vaarallinen alue voidaan eristää siten, ettei kukaan vahingossakaan jää putoavan lumen alle, ja kuinka monen työntekijän on jäätävä valvomaan pihaa – tai ohjaamaan liikennettä.

Meidän ei erikseen tarvitse miettiä sitä, miten toteutamme kattolumityöt rakenteita rikkomatta, sillä oikeat otteet tulevat meiltä jo selkäytimestä. Tärkeintä on muistaa jättää katteelle hieman lunta, eikä raapia tai hakata katteen pintaa. Jos katolla on jäätä, se poistetaan kuumalla höyryllä, eikä hakkaamalla tai potkimalla.

Nämä kattotyöt Päijät-Hämeessä varjelevat kattorakenteita

Ulkokatteen tiiviyteen ja välikaton tuuletukseen liittyvät kattotyöt Päijät-Hämeessä varjelevat omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi kesämökin kattorakenteiden terveyttä. Ilman terveitä ja kuivia (ja näin ollen kantokykyisiä) kattorakenteita ei olisi koko kattoakaan, joten kattorakenteiden kunto on hyvin tärkeä asia. Tilaa kaikki peltikattotyöt, palahuopakattotyöt, tiilikattotyöt ja huopakattotyöt Plus Kattopalvelulta, niin kattosi pitää vettä, katon IV-työt on toteutettu asianmukaisella tavalla ja katon eristys on riittävän paksu (sekä homeeton). Plus Kattopalvelu korjaa tasakatot, harjakatot ja muut katot kuntoon myös siinä tapauksessa, että katto on jo vuotanut, tai kondenssivesi on päässyt kastelemaan katon alapuoliset osat.

Jotta katon alle ei vuotaisi vettä, kannattaa kaikki kattopaikkaukset kattoläpivientien korjauksista tuulella irronneiden kattoturvatuotteiden jälkeensä jättämien reikien paikkaukseen toteuttaa mahdollisimman pian. Jotta vuotava kattoikkuna ei jäisi korjaamatta eikä kattoon syntynyt reikä paikkaamatta, on katto syytä tarkastaa säännöllisesti. Parasta olisi, jos konesaumakatto, palahuopakatto, betonitiilikatto tai esimerkiksi kolmiorimahuopakatto tarkastettaisiin kaksi kertaa vuodessa. Plus Kattopalvelun asiakkaiden ei tarvitse maksaa kattotarkastuksista erikseen, sillä tarkastamme katot ilmaiseksi kaikkien kattotöidemme yhteydessä.

Kattotarkastuksen aikana ei keskitytä vain jo syntyneiden vaurioiden metsästämiseen ja kattokorjausten tarjoamiseen, vaan myös mahdollisuuksiin estää kattoa enää vaurioitumasta. Tiedämme, mitä kattohuoltoja mikin katto tarvitsee. Esimerkiksi peltikaton reikiintymisaltiutta voidaan vähentää maalaamalla katto uudestaan heti, kun vanha pinnoite on alkanut osoittaa kulumisen merkkejä. Sadevesijärjestelmän kunto voidaan tukea paitsi roskien poistolla, myös huoltomaalauksella. Kattoturvatuotteet pysyvät paremmin paikoillaan, kun niiden kiinnikkeet tarkastetaan usein – ja kiristetään tarvittaessa. Aluskatetta voi estää rikkoutumasta asentamalla räystäiden tuuletusaukkoihin lintuverkot: nämä pieneläinesteet estävät lintuja pääsemästä tekemisiin aluskatteen kanssa. Myös harjan tuuletusaukot kannattaa tiivistää, jotta aluskatteelle ei päätyisi roskia. Miksi aluskatteella ei saisi olla roskia? Siksi, että roskat sitovat aluskatteeseen kosteutta, ja kosteus johtaa tarpeisiin uusia, paikata tai korjata aluskate. Aluskatteen tiivistys tarkoittaa usein aluskatteen osittaista vaihtoa, ja siksi vesikattoakin on purettava – moni talonomistaja tahtoisi välttyä tällaiselta. Sikäli mikäli talosi välikatto tuulettuu kehnosti, teemme tarjouksen katon korotuksesta tai esimerkiksi harjapeltituulettimesta, ja jos eristeitä voisi olla enemmänkin, tarjoamme rakennuksen energiatehokkuutta ja katon kosteusteknistä toimintaa parantavaa katon lisälämmöneristystä.

Plus Kattopalvelu eristää IV-kanavat, katon yläpohjan ja ullakkotilat – sekä tekee villojen vaihdon

Meistä on hauska tehdä kattotöitä Päijät-Hämeessä, sillä jokainen työpäivä on erilainen. Emme ole vain yhden asian kattofirma, vaan teemme kaikenlaisia kattotöitä – aivan laidasta laitaan. Tällä viikolla työn alla saattaa olla kerrostalon peltikattoremontti, mutta edellisellä viikolla teimme esimerkiksi omakotitalon katon lisälämmöneristyksen ja kesämökin kattovuodon korjauksen. Seuraavaksi vuoroon voi tulla vaikkapa paritalon ilmanvaihtokanavien eristys, millä estetään kondenssivettä päätymästä talon rakenteisiin tai vaurioittamasta ilmanvaihtohormia lämpötilojen laskiessa. Kuka tietää, vaikka joku tilaisi meiltä ullakon ja vintin erityksen – tuohon kattourakkaan sisältyy usein myös katon korotus ja muun muassa alastuloputkien jatkaminen.

Meillä on pitkä kokemus erilaisista eristeistä ja niiden asentamisesta. Katto ja kattoläpiviennit eristetään jo siinä vaiheessa, kun niitä asennetaan ensimmäistä kertaa. Ilmanvaihtohormista tippuva kondenssivesi kuitenkin kertoo omaa kieltään siitä, ettei eristeitä ole tarpeeksi. Kondensoituminen kertoisi myös koko katon lisäeristyksen tarpeesta. Muita merkkejä siitä, että eristevilloja voisi lisätä, ovat kattolumen talviaikainen sulaminen (eli lumettomat laikut talon katolla), räystäistä roikkuvat jääpuikot, korkeat lämmityskustannukset ja varsinkin yläkerrassa tuntuva veto.

Eristeiden lisääminen vähentää talviaikaisten saumavuotojen ja kondenssivesivahinkojen riskiä, pienentää lämmityskustannuksia, parantaa asumismukavuutta ja tekee omakotitalosta tai muusta rakennuksesta energiatehokkaamman. Katon lisälämmöneristys on urakka, mikä voi maksaa itsensä takaisin jo parissa vuodessa – riippuen siitä, kuinka paljon lämpöä on päässyt karkuun. Parhaat säästöprosentit saavutetaan usein ennen 1980-lukua rakennetuissa taloissa. Muita tapoja energiatehokkuuden parantamiseksi ovat seinien lisäeristys ja muun muassa vanhojen ikkunoiden uusiminen.

Villojen vaihto sisältyy katon lisälämmöneristykseen vain, jos villoissa jo on kosteutta. Hometta voi syntyä eloperäisiin rakennusmateriaaleihin jo viikossa, jos niissä on kosteutta. Mikäli vanhat villat ovat ihan kunnossa, voidaan uudet villat asentaa niiden päälle. Tarkkailemme sitä, etteivät uudet villat aiheuta ongelmia katon tuuletukselle. Tarvittaessa laitamme myös tuuletusratkaisut uuteen uskoon – näin kondensoitumisriski on mahdollisimman pieni.

Yläpohjan lämmöneristeinä toimivia villoja ei uusita kattoremontinkaan yhteydessä, jos ne ovat kuivat. Jopa kattovuodon korjaus saattaa sujua ilman villojen vaihtoa, ovathan villat – kiitos aluskatteen – voineet pysyä kuivina kattovuodosta huolimatta.

Tarvitseeko kattoturvatuotteitakin kunnostaa?

Mikäli mietit sitä, pitääkö kattoturvatuotteetkin Päijät-Hämeessä silloin tällöin kunnostaa, on vastaus ”kyllä”. Vaikka kattotikkaat, talotikkaat, hätäpoistumistikkaat ja muut kattoturvatuotteet on valmistettu kosteutta, korroosiota ja käyttöä kestävistä materiaaleista, voivat ne toisinaan tarvita jotain huoltoa, korjausta tai jopa uusimista. Kattoturvatuotteiden ja etenkin niiden kiinnikkeiden kunto kannattaakin tarkastaa usein, mieluiten joka kevät ja syksy. Kattoturvatuotteiden ensimmäisiä kunnostustarpeita on usein kiinnikkeiden kiristys, sillä vuodet mukanaan tuomine rasituksineen voivat saada kattoturvatuotteiden kiinnikkeet löystymään. Jos kattoturvallisuutta parantavat tikkaat ja muut kattoturvatuotteet eivät ole kunnolla kiinni talon katossa, on nuohoojan, lumenpudottajan tai esimerkiksi kuntotarkastajan työpäivä kaikkea muuta kuin turvattu.

Kattoturvatuotteiden kunnon tarkastamisesta ei tarvitse sen enempää stressata, jos olet meidän asiakkaamme. Kattoturvatuotteiden ja niiden kiinnitysten kuntotarkastus ei vaikuta myöskään kattosi aiheuttamiin kokonaiskustannuksiin, jos tilaat meiltä katon kevät- ja syyshuollot. Tarjoamme ilmaisen kattotarkastuksen aina, kun tilaat meiltä jonkin omakotitalon, kerrostalon, piharakennuksen, rantahuvilan tai -mökin, rivitalon tai vaikka teollisuuslaitoksen kattotyön. Katon kevät- ja syyshuollot ovat ajankohdaltaan ihanteellisia katon ja kattoturvatuotteiden kunnon tarkastukselle, sillä talvi on voinut aiheuttaa joitain muutoksia tai vaurioita. Syksyllä tehty kuntotarkastus kertoo, onko kuluneen puolen vuoden aikana syntynyt uusia huolto- tai korjaustarpeita, mitkä pitäisi hoitaa kuntoon ennen uutta talvea. Huolto- ja korjaustarpeet voivat koskea myös kattoturvatuotteita, joten emme jätä niitä koskaan tarkastamatta.

Kun tarkastamme tiilikattoa, huopakattoa tai esimerkiksi peltikattoa, kiinnitämme huomiota myös siihen, onko katto varusteltu tarpeeksi monilla kattoturvatuotteilla. Rakennusmääräyksissä on annettu selkeät ohjeet siitä, millaisia kattoturvatuotteita mikin katto tarvitsee. Voit tarkastaa itse, tarvitsetko seinätikkaiden ja lapetikkaiden lisäksi myös palotikkaita, lumiesteitä, kattosiltoja, putoamissuojia tai esimerkiksi kattopollareita, tai voit ottaa yhteyttä asiantuntijoihimme. Me tiedämme, millaisin kattoturvatuottein loiva tai kalteva katto pitää varustella, ja mitä pitää ottaa huomioon kattoturvatuotteiden mitoituksessa, valitsemisessa ja asentamisessa. Teemme kattoturvatuotteisiinkin liittyvät kattotyöt avaimet käteen -periaatteella, eli asiakkaan ei tarvitse osallistua urakan työvaiheisiin, ja esitämme urakasta hyvissä ajoin kilpailukykyisen tarjouksen. Kotisivujemme kautta haettava rahoitus sopii mainiosti niin katon varusteluun kuin esimerkiksi kourusaneerauksiin tai piipun pellittämiseen.

Lumiesteiden asennus, korjaus ja kiinnitys – helpoimmat tavat ehkäistä lumivauriot

Helpoimmat tavat ehkäistä lumivauriot ovat kattolumityöt sekä lumiesteiden asennus ja korjaus. Näissä kaikissa kattotöissä saat parasta palvelua kattourakoitsijalta, jonka nimi on Plus Kattopalvelu. Me Plus Kattopalvelun ammattilaiset olemme aina valmiita asentamaan, huoltamaan, uusimaan tai korjaamaan lumiesteet. Teemme myös muut samalla kertaa tarvitut kattotyöt, kuten irronneiden lumiesteiden (tai vaikka tikkaiden) aiheuttamien reikien ja vaurioiden paikkauksen. Kattotöitä kannattaa yhdistää, sillä siten säästää niiden kustannuksissa. Lumiesteiden asennuksen tai korjauksen yhteydessä voimme mainiosti hoitaa myös katon kevät- tai syyshuollon, kourujen korjauksen, rikkinäisten tiilien vaihdon, katon pesun ja maalauksen tai vaikkapa erinäisiä peltisepän töitä. Riippumatta siitä, mitä kattotöitä teimme, teemme urakan yhteydessä ilmaisen kattotarkastuksen. Tuon kattotarkastuksen aikana käymme läpi koko tiilikaton, peltikaton tai esimerkiksi bitumipaanukaton kunnon voidaksemme kertoa asiakkaalle katon mahdollisesti tarvitsemista lisähuolloista tai -korjauksista. Tarkoituksemme on saada katto kerralla kuntoon, eikä tuota tavoitetta saavutettaisi, jos emme varmistuisi kaikkien katon saumojen tiiviydestä, kattoturvatuotteiden kiinnitysten luotettavuudesta, aluskatteen ehjyydestä ja muun muassa kattopinnoitteen kunnosta.

Plus Kattopalvelu tietää, millaiset lumiesteet omakotitalon, teollisuuslaitoksen, kerrostalon, toimistorakennuksen tai esimerkiksi autokatoksen katolle kuuluu asentaa, ja milloin lumiesteet on mahdollista jättää asentamatta. Jos katon kaltevuus on alle 1:8, ei lumiesteitä tarvita ainakaan viranomaismääräysten puolesta. Viranomaismääräyksissä ohjataan suojaamaan ainakin ovet ja muut kulkureitit, sekä alueet, joilla ihmiset tapaavat hengailla (esimerkiksi terassit). Luotettavin suoja saadaan kuitenkin asentamalla lumiesteet koko lappeen reunalle, ja pitkillä lappeilla lumiesteitä tarvitaan kahteen riviin.

Lumiesteiden ansiosta talon pihalla voi liikkua kevättalvellakin pelkäämättä katolta putoavia, joskus jäänsekaisia lumikuormia. Palahuopakaton, lukkosaumakaton tai esimerkiksi tiilikuvioisen peltikaton lumiesteet suojaavat myös kattoa lumen mahdollisesti aiheuttamilta vaurioilta. Jos painava lumimassa lähtee kiitämään pitkin lapetta ja singahtaa katon reunan yli, voi sen mukaan lähteä yhtä jos toista. Jos lumi pääsee putoamaan vapaasti korkean tai matalan rakennuksen katolta, voi se irrottaa esimerkiksi kulkusillan, kattotikkaat tai muita kattoturvatuotteita, aurinkopaneelit tai esimerkiksi viemärintuuletusputken. Kaikista runsaslumisimpina talvina on hyvä tilata lumen pudotus (lumiesteistä huolimatta), sillä poikkeustapauksissa lumi voi irrottaa myös lumiesteet katosta.

Piipunhatun ja piipun pellityksen avulla savupiippu ei kärsi sateista

Sateet ja kosteus rapauttavat monia rakenteita, mutta piipunhatun ja piipun pellityksen ansiosta savupiippusi ei rapaudu, eikä katto ala vuotaa piipun juuresta. Piipun pellitys kannattaa teettää peltisepän työnä, sillä peltiseppä toteuttaa suojapellityksen mittojen mukaan – näin varmistetaan paras mahdollinen suoja, eikä piipusta vuoda vettä. Kattopeltisepän tekemä suojapellitys ja muut peltisepän työt antavat katollesi arvokkaan ilmeen. Saatat huomata, että juuri tuota ”viimeistä silausta” kattosi olikin kaivannut!

Suojaavia peltitöitä kannattaa jatkaa ylös asti. Piipunhattu on mielestämme vähimmäisvaatimus piipun suojaamiseen. Vaikka aikoisit pellittää piipun vasta muutaman vuoden päästä koittavan kattoremontin yhteydessä, tilaa piipunhatun asennus tai korjaus jo tänään. Piipunhatun avulla roskat ja kosteus pysyvät poissa hormista, ja näin ollen ylläpidetään hormin vetoa, paloturvallisuutta, lämmönvaraamiskykyä ja pitkäikäisyyttä.

Roskat voivat tukkia hormin, siinä ei liene mitään ihmeellistä. Entä miksi sade- ja sulamisveden päätyminen savuhormiin on niin ei-toivottu asia? Lähinnä siksi, että kosteus alkaa rapauttaa hormia – varsinkin sellaista, mitä ei lämmitetä säännöllisesti. Kosteus voi myös huonontaa hormin vetoa, jolloin tulen sytyttäminen tulisijaan on hankalampaa.

Jos tulisija ei lämpene talvella joka päivä, voi hormiin päätyneen kosteuden jäätyminen rapauttaa hormin laastia niin, ettei tulisijaa ole enää turvallista käyttää. Vaarana ovat karkaavat savukaasut sekä nokipalot. Molemmille ilmiöille on tyypillistä kova kuumuus, mikä voi johtaa rakennuspaloon. Jos tarkastelet onnettomuustilastoja, huomaat huonokuntoisen savuhormin aiheuttaneen todella monta tulipaloa joka vuosi, joten huonokuntoiseksi tiedettyä hormia on pidättäydyttävä käyttämästä. Takan ääreen pääsee tunnelmoimaan heti, kun hormi on saneerattu – onneksi savupiipun massaus on nopea ja luotettava tapa palauttaa hormin kunto. Lopuksi piippu kannattaa suojata ainakin piipunhatulla, jotta rapautuminen ei pääsisi alkamaan uudestaan.

Piipun saneerauksen ja peltitöiden yhteydessä voidaan toteuttaa myös aluskatteen korjaus piipun kohdalta, sekä monia muita kattokokonaisuuden kuntoa kohentavia kattotöitä. Plus Kattopalvelu laittaa kuntoon kaikenlaiset tiilikatot, huopakatot ja peltikatot riippumatta siitä, mitä ne tarvitsevat. Piipun juuren korjaukseen ja piipun suojaukseen voidaan yhdistää vaikka kattopesu, sammaleiden poisto, kourusaneeraus tai esimerkiksi aurinkopaneelien asentaminen.

Katon tarkastuksen tavoite Päijät-Hämeessä on yksinkertainen: saada kattosi kuntoon joka kohdasta

Katon tarkastus Päijät-Hämeessä auttaa sinua pitämään tiilikattosi, peltikattosi tai esimerkiksi palahuopakattosi tasaisen hyvässä kunnossa, vaikka vuodet ja vuosikymmenet vierivät. Kattotarkastus tehdään siksi, jotta mikään korjausta, uusimista, paikkausta, tiivistystä tai muuta kunnostusta vaativa kohta katossa ei jäisi huomaamatta. Kattotarkastuksen perusteella myös kaikki omakotitalon, rivitalon, kerrostalon tai esimerkiksi kesämökin katon kuntoa kohentavat kattohuollot osataan tehdä ajallaan. Ajantasaisesti ja asianmukaisesti huolletulla katolla on kaikki mahdollisuudet saavuttaa teknisen käyttöikänsä päätepiste, mikä esimerkiksi palahuopakaton tapauksessa on noin 40 vuotta. Betonitiilikatto palvelee pidempään, eli yhteensä jopa 70 vuotta.

Tasakatot, aumakatot ja muut katot kannattaa tarkastaa kaksi kertaa vuodessa. Ensimmäisen kerran katon saumat ja läpiviennit, pinnoite, räystäslaudat, aluskate ja muun muassa kattoturvatuotteet kannattaa tarkastaa keväällä. Katolle on hyvä kiivetä mahdollisimman pian sen jälkeen, kun katto on tullut esiin lumen alta. Näin talven mahdollisesti aiheuttamiin vahinkoihin ja vaurioihin päästään puuttumaan nopealla tahdilla.

Toisen kerran katon ja sen yksityiskohtien kunto on hyvä tarkastaa syksyllä – näin katto voidaan tarvittaessa korjata sellaiseksi, ettei se vuoda talven aikana. Syystarkastuksen yhteydessä kiinnitetään erityistä huomiota räystäskouruihin ja lumiesteisiin, sillä jos kourut eivät vedä kunnolla, tulevat ne jäätymään talvipakkasilla. Lumiesteiden on syytä olla kunnolla kiinni katossa, jotta katolta alas tuleva lumi ei saisi revittyä niitä mukaansa.

Plus Kattopalvelu tekee kattavat kattotarkastukset hyvällä hinta-laatusuhteella. Kun kato on tarkastettu, laadimme tarjouksen mahdollisesti tarvituista paikkauksista, korjauksista, tiivistyksistä tai kattohuolloista. Huopakatolle (millä kasvaa sammaleita) tarjoamme sammaleenpoistoa, ja tiilikatolle tarvittaessa pinnoitushuoltoa.

Katon kunnon tarkastuksesta ei tarvitse maksaa mitään, jos tilaat meiltä samalla jonkin muun kattotyön – Plus Kattopalvelulla on tapana lahjoittaa kattotarkastus kaikkien kattotöiden yhteydessä. Tilaa katon kevät- tai syyshuolto, rikkinäisten tiilien vaihto, rännien korjaus, kattoikkunan poisto tai vaikka piipunhatun asentaminen, niin tarkastamme koko katon ilmaiseksi, ja kerromme tuon tarkastuksen jälkeen kaikista tekemistämme havainnoista. Jos havaintoihin kannattaa puuttua jollain kattotyöllä, saat hyvän tarjouksen kyseisten kattohuoltojen tai muiden kattotöiden pikaisesta suorittamisesta Päijät-Hämeessä.

Tässä kattopalvelu, jonka kattourakoinnit Päijät-Hämeessä saavat kriittisimmänkin arvostelijan hyväksynnän

Tämä kattopalvelu tekee sellaiset kattourakoinnit Päijät-Hämeessä, ettei kriittisin tai tarkinkaan arvostelija löydä niistä moittimista. Meidän kaikki kattoammattilaisemme ovat huippulahjakkaita, joten ei ihme, että kattofirmamme kattourakat tunnetaan erinomaisesta laadustaan. Kattourakoitsija Plus Kattopalvelu on lisäksi hyvin asiakaslähtöinen kaikessa toiminnassaan, ja tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että hinnoittelemme kattotyömme maltillisesti, toteutamme kattourakat mahdollisimman ripeästi ja että tarjoamme jokaisen kattotyön yhteydessä ilmaisen kattotarkastuksen.

Ilmaisen kattotarkastuksen saa riippumatta siitä, millaisia kattokorjauksia, kattohuoltoja tai muita kattotöitä on tilannut. Katon kunto tarkastetaan niin kerrostalon katon keväthuollon, rivitalon kattovuodon korjauksen, omakotitalon katon maalauksen kuin kesämökin lumiesteiden asentamisen yhteydessä. Jos kattotarkastus osoittaa, että tasakaton, aumakaton tai vaikka mansardikaton kuntoa voitaisiin kohentaa jonkin lisätyön avulla, teemme tarjouksen kyseisestä toimenpiteestä. Meillä on vastaukset kaikenlaisiin pulmiin ja kaikenlaisiin tilanteisiin. Välikaton tunkkaisuuteen voidaan puuttua katon IV-töillä, vuotavaan piipunjuureen sopivilla tiivistyksillä, ruostevaurioihin esimerkiksi teräsharjalla ja ruosteenestoaineella, hormista vuotavaan nokiveteen piipunhatulla ja törröttäviin peltikattonauloihin vaihtamalla vanhat naulat uusiksi ruuveiksi.

Plus Kattopalvelu toimii kaikkialla Päijät-Hämeessä, mikä tarkoittaa sitä, että teemme kaikki kattoremontit, kattojen huollot ja erilaiset kattopaikkaukset niin Hartolassa, Heinolassa, Hollolassa, Kärkölässä, Lahdessa, Orimattilassa kuin Padasjoella ja Sysmässäkin. Kattoremontti on se viimeinen vaihtoehto, mitä tarjoamme taloyhtiölle, yksityisasiakkaalle tai yritykselle. Jos katto voidaan kunnostaa osittaisella kattokorjauksella ja mahdollisesti myös jollain kattohuollolla, teemme tarjouksen sellaisesta operaatiosta. On toki tilanteita, jolloin edes me emme voi korjata ja kunnostaa kattoa. Jos katto on kokonaisvaltaisesti huonossa kunnossa (esimerkiksi korkean iän takia), on parasta purkaa ja uusia koko katto. Näin katon ongelmat saadaan kerralla kuntoon, eikä katon tarvitse pelätä vuotavan saumoista, halkeamista, kattorei’istä tai huonokuntoisista läpivienneistä. Uusi katto on pitkään lähestulkoon huoltovapaa, joten kattoremontin teettäjää odottavat lukuisat huolettomat ja onnelliset vuodet tuliterän katon alla. Kattoremontin hintakaan ei hirvitä, kun sen teettää kattofirma Plus Kattopalvelulla. Kustannukset putoavat jo siinä vaiheessa, kun uusii katon ennen sen muuttumista liian huonokuntoiseksi ja vuotoalttiiksi, sillä kaikki katon alle muodostuneet kosteus- ja lahovauriot nostavat kattoremontin kustannuksia.