Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Vaadi kattotöiltä Salossa korkeaa laatua

Sinulla on oikeus olla vaativa asiakas ja vaatia, että kaikki kattotyöt toteutetaan korkealaatuisesti. Jätä palahuopakaton, konesaumakaton, lukkosaumakaton tai esimerkiksi tiilikaton kattotyöt Plus Kattopalvelulle, niin kattosi tulee huollettua, korjattua, varusteltua ja uusittua kaikkien taiteen sääntöjen mukaan. Teemme kattotyöt aina yhtä huolellisesti, paneutuen myös rutiininomaisiin hommiin (kuten rikkinäisten tiilien vaihtamiseen). Laaja-alaisen asiantuntemuksemme ansiosta osaamme toteuttaa myös harvinaisemmat kattourakat, kuten esimerkiksi tasakaton vaihtamisen pulpettikatoksi. Kattokorjausten, kattohuoltojen, kattoremonttien ja katon varustelun lisäksi Plus Kattopalvelu palvelee sinua myös katon lisälämmöneristyksessä tai esimerkiksi katon IV-töissä. Ei ole sellaista kattotyötä, mitä me emme osaisi suorittaa!

Laadukas ja luotettava kattopalvelu on niin yksityisasiakkaiden kuin taloyhtiöidenkin saatavilla. Kannattaa muistaa, että tarve rahoitukselle on helppo täyttää, sillä kotisivujemme kautta asiakkaamme voivat hakea rahoitusta niin kattomaalaukselle kuin vaikkapa osittaiselle peltikattoremontillekin. Katto kannattaa uusia tai korjata heti, kun sen kunto heikkenee, sillä muuten kattovuodon ja katon vesivahingon riski astuu mukaan kuvaan.

Omakotitalon katon korjaus tai esimerkiksi kesämökin katon harjaus ovat kotitalousvähennykseen oikeuttavia kattotöitä, kuuluuhan Plus Kattopalvelu ennakkoperintärekisteriin. Tahdomme tässä yhteydessä kertoa vielä yhdestä syystä, miksi kaikki kattourakat Salossa (tai sen naapurikunnissa; palvelemmehan myös Koski Tl:ssä, Lohjalla, Kemiönsaaressa, Marttilassa, Paimiossa, Raaseporissa, Sauvossa ja Somerolla) kannattaa teettää juuri Plus Kattopalvelulla. Kuten jo edellä todettiin, teemme kaikki tiilikattotyöt, peltikattotyöt ja huopakattotyöt asiantuntemuksella sekä huolellisella otteella. Kilpailukykyiset hintamme oikeuttavat hakemaan kotitalousvähennystä, ja rahoituskin löytyy avullamme helposti. Syitä olla asiakkaamme ja jättää kaikki kattotyöt meille on useita, mutta nyt kerromme lisää kaupanpäällisestämme.

Suomalaisilla yrityksillä on toisinaan tapana antaa kaupanpäällisiä asiakkailleen. Varsinkin kanta-asiakkaat tai ison tilauksen tehneet asiakkaat voivat saada kaupanpäällisen, tai tingata sellaisia. Plus Kattopalvelu antaa kaupanpäällisen kaikille asiakkailleen riippumatta siitä, onko asiakas tekemässä ensimmäistä vaiko viidettä tilaustaan. Kattotyön hinnallakaan ei ole väliä. Kaupanpäällinen tarjotaan silloinkin, vaikka kävisimme vain vaihtamassa yhden rikkinäisen kattotiilen, eikä sitä tarvitse erikseen pyytää. Kyseessä on koko katon kunnon tarkastus, eli varsin merkittävä ja rahanarvoinen lahja. Sen jälkeen tiedät tarkkaan, missä kunnossa katto on, ja mitä voisimme tehdä sen kunnon kohentamiseksi.

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Katon kunnosta riippuu, onko jo aika tilata kattoremontti Saloon

Kun asiakas tahtoo tietää, joko hänen on tilattava kattoremontti Saloon, tulemme tarkastamaan katon kunnon. Lisääntyneet korjaustarpeet ja katon korkea ikä antavat ymmärtää, että uuden peltikaton, tiilikaton tai huopakaton asennus on paikallaan. Aina ei kuitenkaan tarvita uutta kattoa, tai ainakaan tavallisen kaavan mukaan etenevää kattosaneerausta. Huopakattoremontti voi olla korvattavissa katon pinnoittamisen avulla. Jos katto on paras uusia, voidaan huopa- tai palahuopakattoremontti joskus toteuttaa niin, ettei vanhaa kattoa ensin lainkaan pureta. Tiilikattoremontti tai peltikattoremontti voidaan toteuttaa osittain, jolloin aluskatetta ei pureta ja uusita lainkaan. Jos mahdollista, tarjoamme katon tiivistämistä ja maalaamista – tällainen operaatio saattaa pidentää katon elinkaarta parillakymmenellä vuodella.

Joka tapauksessa, niin omakotitalon, rivitalon, kesämökin kuin kerrostalonkin kattoremontti lähtee siitä, että otatte yhteyttä Plus Kattopalveluun. Kun ammattilaisemme tulevat käymään paikan päällä, osaavat he tarjota juuri sinun tasakattosi, harjakattosi, pulpettikattosi tai esimerkiksi aumakattosi tarvitsemia toimenpiteitä. Samalla selviää osittaisen kattokorjauksen tai kattoremontin hinta. Kattoremontin hinta riippuu niin monesta tekijästä, ettei sitä kannatakaan alkaa laskea sokkona. Kattoremontin hintaan vaikuttaa muun muassa se, tehdäänkö kattoremontti talvella vai kesällä, mikä on katon koko, ja onko katolla paljon läpivientejä ja muita yksityiskohtia. Myös katon materiaali vaikuttaa, joten meidän tulee tietää, onko kyseessä palahuopakatto, lukkosaumakatto vaiko kenties konesaumakatto. Katon uusimisen hinta riippuu myös katon kaltevuudesta sekä esimerkiksi siitä, kuinka paljon katon alla olevia rakenteita pitää uusia, vahvistaa tai korjata.

Kattosaneeraus on sitä edullisempi, mitä nopeammin se voidaan hoitaa. Näin ollen kaikista edullisimmin katon uusiminen hoituu silloin, kun kyseessä on suhteellisen pieni ja loiva katto, millä ei ole paljoa yksityiskohtia, ja minkä alla olevat rakenteet ovat hyvässä kunnossa. Siksi katon vaihdon kanssa kannattaa olla ajoissa liikkeellä. Voit maksaa kattoremontin osamaksulla, rahoituksella tai käteisellä – tärkeintä on, että saat kattosi uusittua, ennen kuin se alkaa vuotaa. Vaikka kosteus olisi jo pääsyt tekemään tuhojaan katon alla, kannattaa siltikin olla yhteydessä Plus Kattopalveluun. Me teemme myös kosteusvaurioiden korjaamiseen merkille pantavan hyvällä hinnalla ja kiistattomalla ammattitaidolla.

Sammalet pois kesämökin huopakatolta tai palahuopakatolta

Kesämökin huopakatto tai palahuopakatto suojaa rakenteita luotettavalla tavalla vuosikymmenestä toiseen. Bitumikatto on vähään tyytyvä katto, mikä pysyy siistinä, tiiviinä ja charmikkaana ilman ylenpalttista vaivannäköä. Bitumikermikatto on siis mitä parhain vaihtoehto kesämökin katoksi – kesämökinhän tulisi olla rauhallinen ja rentouttava vapaa-ajan viettopaikka, eikä mikään työleiri!

Silloin harvoin, kun huopakatto tarvitsee jotain huoltoa, korjausta tai remontointia, soita Plus Kattopalvelulle. Me teemme kaikki tiivissaumakaton, laattakaton tai kolmiorimahuopakaton kattotyöt ensiluokkaisella tavalla. Avullamme laattakatto tai muu bitumikatto saattaa kestää jopa 40 vuotta.

Kaikki katot pitää puhdistaa kaksi kertaa vuodessa, eikä edes palahuopakatto tee tähän sääntöön poikkeusta. Katon puhdistamisen yhteydessä kuuluu puhdistaa myös sadevesikourut ja suorittaa koko katon kunnon tarkastus. Jos et halua kiipeillä katolla, ota yhteyttä meihin, niin tulemme tekemään kesämökin, omakotitalon, kerrostalon, paritalon, kanalan tai vaikka luhtitalon huopakaton kevät- ja syyshuollot. Roskat poistetaan ilmapuhaltimilla, sillä harjaaminen voisi vahingoittaa katon pinnoitetta. Ränneistä tai kattokaivoista roskat noukitaan käsin. Koko urakan kruunaa ilmainen kattotarkastus.

Kattotarkastajamme huomaavat, jos paanukaton paanuja pitää kiinnittää paremmin kattoon, tai jos lumiesteet ovat irtoamaisillaan. Tarvittaessa annamme tarjouksen kattoreikien paikkaamisesta tai esimerkiksi saumojen tai läpivientien tiivistämisestä. Jos aika, sammalet tai esimerkiksi pakkanen on kurittanut kattoa, huomaamme syntyneet vauriot ja annamme tarjouksen vaurioiden pikaisesta korjaamisesta.

Tasakaton, aumakaton, pulpettikaton tai esimerkiksi mansardikaton kunnon tarkastaminen saattaa johtaa myös tarjoukseen jostain kattohuollosta. Useimpina vuosina riittää pelkkä roskien poisto katolta. Kun katto muuttuu vanhemmaksi, altistuu se sammaloitumiselle. Sammalet pitää saada pois bitumikatolta, sillä ne ikäännyttävät ja haurastuttavat katon hyvin nopeasti.

Sammaleiden poistossa ei auta katon peseminen, vaan kaikki sammalet lähtevät katolta parhaiten kemiallisen sammaleenpoistoaineen avulla. Tällaista sammaleenpoistoa voidaan tarvita esimerkiksi viiden vuoden välein, kun katto on ikääntynyt ja sitä suojaava pinnoite on kulunut. Pinnoite kannattaa uusia vasta siinä vaiheessa, kun katto on suurin piirtein 20-vuotias. Pinnoitteen uusiminen antaa paanukatolle tai muulle bitumikatolle elastisuutta ja suojaa seuraaviksi pariksikymmeneksi vuodeksi. Jos kattorakenteet ovat ehtineet kastua ja vaurioitua ensimmäisten 20 vuoden aikana, on katto paras purkaa ja uusia kokonaan.

Katon korjauksella Salossa pidetään vesi poissa katon alta

Katon korjaus Salossa on yksi tärkeimmistä ja kaikkein suurimmalla kiireellä suoritettavista kattotöistä. Esimerkiksi katon harjaaminen kaksi kertaa vuodessa on tärkeää, mutta tuon kattotyön siirtyminen viikon tai kahden päähän ei haittaa. Myös katon maalaaminen on tärkeä kattotyö, alkaahan katto haurastua nopeammin, jos sitä ei suojaa hyväkuntoinen maalipinta. Peltikaton, tiilikaton tai huopakaton korjaus on kuitenkin suoritettava välittömästi. Erityisen kiireesti omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi mummonmökin katto on korjattava, jos se jo vuotaa. Jos kattovuoto saadaan korjattua pian se alettua, saatetaan selvitä pelkällä kattoikkunan tiivistyksellä tai jiirin paikkaamisella. Muussa tapauksessa kosteus voi päästä aluskatteenkin läpi, ja tuhota katon alla olevia rakenteita.

Aluskatteen korjaus ei olekaan mikään pikkujuttu. Aluskate on lähes aina uusittava – joko kokonaan tai vain niistä kohdista, joihin reikiä on ilmestynyt. Työtä ei voida suorittaa alakautta, joten vesikattoa pitää purkaa aluskatteen purkamista ja uusimista varten. Jos kosteus on päässyt aiheuttamaan tuhoa katon alle, pitää märät villat uusia, ja lahovauriot korjata – mikä tarkoittaa käytännössä puuosien vaihtamista.

Myös painuneen katon oikaisu, katolle kaatuneen puun aiheuttamien harmien korjaus sekä irronneiden peltilistojen vaihto (ynnä muiden myrskyvaurioiden korjaus) on tilattava kiireellä. Kun otatte yhteyttä Plus Kattopalveluun, saatte asiantuntevat kattokorjaajat paikan päälle nopeasti.

Vaikka rikkinäisten tiilien vaihto voi tuntua vähäpätöiseltä jutulta, se ei ole sitä. Katto voi vuotaa rikkinäisten tiilien kohdalta, kuten kaikista muistakin vesikatteeseen syntyneistä vaurioista ja puutteista. Jotta tiilikaton, peltikaton tai huopakaton reiät ja muut viat tulisivat sekä huomattua että paikattua ajoissa, kannattaa katon kunto tarkastaa kaksi kertaa vuodessa. Kevättarkastuksen ansiosta voidaan estää paitsi erilaiset kattovuodot, myös irronneiden lumiesteiden, rännien ja tikkaiden aiheuttamien vaurioiden paikkaus. Talven lumet ovat voineet löystyttää kattotarvikkeiden kiinnityksiä, mutta kevättarkastuksen ansiosta kiinnikkeet osataan kiristää ajoissa. Samalla huomataan sekin, jos räystäslautoja tai -peltiä pitää vaihtaa, tai jos ränneissä ja vesikouruissa on jotain korjattavaa.

Toisen kerran tiilikatto, lukkosaumakatto, paanukatto tai esimerkiksi rivisaumattu peltikatto kannattaa tarkastaa syksyllä. Näin katto voidaan mahdollisesti tarvittujen huoltojen ja paikkausten avulla saada sellaiseksi, että se kestää talven rasitukset vaurioitumatta. Kuten aina, kaikki katon ja katon läpivientien asennukset, huollot ja tiivistykset voit tilata Plus Kattopalvelulta.

Me tiedämme mitä tehdä, jos katto vuotaa

On lohdullista tietää, että apu on aina lähellä, jos katto alkaa vuotaa. Plus Kattopalvelu tekee aina kaikkensa, jotta kattovuodoilta voitaisiin välttyä. Tämä näkyy muun muassa huolellisessa työotteessamme. Olimmepa sitten korjaamassa, asentamassa tai huoltamassa talosi kattoa, syntyy käsistämme huippulaatuista jälkeä. Pyrimme estämään kattovuotoja ja katon vesivahinkoja myös tarjoamalla kaupan päälle koko katon kuntotarkastuksen. Tarkastamme tiilikattosi, huopakattosi tai  peltikattosi ilmaiseksi aina, kun teemme jotain kattotyötä. Kattotarkastuksen perusteella voimme suositella jotain kattotiivistystä tai kattohuoltoa, mikä auttaa tasakattoa tai satulakattoa pysymään tiiviimpänä.

Jos katto kuitenkin vuotaa, tilaa vuotavan katon korjaus tästä osoitteesta. Kattovuodon on voinut aiheuttaa tuuli tai lumi, joilla on tapana repiä kattoturvatuotteita ja muita kattotarvikkeita irti katosta. Kattovuodon takana voi olla myös jokin läpivienti, jonka tiivisteet ovat pettäneet ajan tai lumen painon takia. Lumen paino voi saada myös katon saumat pettämään. Erityisen helposti saumavuoto syntyy, jos lumen ja vesikaton välissä on sulaa vettä.

Kattovuodon korjaus on sitä nopeammin ohi, mitä pikemmin otat yhteyttä. Parhaimmillaan palahuopakatto, aaltopeltikatto tai mikä tahansa muu katto saadaan korjattua jo ennen, kuin kosteus pääsee katon alle. Jos katon korjaamiseksi riittää pelkkä vesikatteen tiivistys, on katon korjaus nopeasti ohi. Voi olla, että ilmaiseksi tarjottuun kattotarkastukseen kuluu enemmän aikaa kuin pienimuotoisen kattovuodon korjaamiseen.

Jos kosteus on jo päässyt katon alle, arvioimme tarkasti, miten kattovuoto ja sen aiheuttamat kosteusvauriot kannattaa korjata. Märät eristeet on joka tapauksessa vaihdettava, ja lahon vaurioittamat puurakenteet uusittava. Se, pitääkö myös aluskate ja vesikate vaihtaa, riippuu tapauksesta. Mitä nuorempi katto, sitä todennäköisemää, että se kannattaa korjata osittain. Aina katon ikä ei kerro siitä, missä kunnossa se on. Siksi emme yleensä sano juuta emmekä jaata, ennen kuin olemme nähneet korjattavan kohteen omin silmin. Paikan päällä selviää, missä kunnossa katto on, ja miten kattovuoto kannattaa korjata. Katon osittainen korjaus on tietenkin edullisempaa kuin katon purku ja vaihto, mutta jos on vaarana, että huonokuntoinen katto alkaa kohta vuotaa uudestaan, on kattoremontti parhain ja kokonaistaloudellisin ratkaisu.

Katon säännöllisistä huolloista Salossa on ainakin kolme hyötyä

Katon huollot Salossa (varsinkin säännöllisin väliajoin toteutettuina) ovat monella tapaa hyödyllisiä. Ne ylläpitävät koko rakennuksen arvoa, onhan hyväkuntoinen ja hyvältä näyttävä katto koko rakennuksen kruunu. Hyvältä näyttävä katto tuo iloa myös omistajalleen. Iloa ei aiheuta vain se, että katto on puhdas, kiiltävä ja tasaisen värinen – vaikka nekin ovat tärkeitä asioita. Katon pitäminen hyvännäköisenä on siis syy numero 1 tehdä kaikki kattohuollot ajoillaan. Ilo kumpuaa myös siitä, että puhdas ja hyvin maalattu katto on pääsääntöisesti paremmassa kunnossa kuin harjaamatta, pesemättä ja maalaamatta jäänyt toverinsa.

Katon huollot estävät kattoa ruostumasta, sammaloitumasta, haurastumasta ja vuotamasta. Huollettu katto kestää todennäköisesti paljon pidempään kuin katto, minkä kevät- ja syyshuoltoja sekä muita huoltotoimenpiteitä ei ole tehty yhtä tunnollisesti. Syy numero 2 on siis parempikuntoinen katto, ja syy numero 3 on se, että hyvin huollettu katto on pitkäikäisempi kuin huoltamaton.

Kaikki katot kannattaa huoltaa tai huollattaa kaksi kertaa vuodessa. Katolle kertyy puolen vuoden aikana paljon roskia, sekä muun muassa siitepölyä. Epäpuhtaudet pitää saada pois, jotta katto pysyy siistinä, ja jotta mikään ei estä sitä kuivumasta sateen jälkeen. Katon puolivuosittaiseen puhdistamiseen riittää esimerkiksi katon harjaus. Roskat saadaan pois sadevesijärjestelmästä käsipelillä ja vesihuuhtelulla. Lopuksi tarjoamme kattotarkastuksen, jotta osaisimme tarjota esimerkiksi kattopeltien kiinnikkeiden lisäämistä tai rikkinäisten tiilien vaihtoa – tai mitä katto nyt tarvitseekaan. Aina katto ei tarvitse mitään lisähuoltoja tai kattopaikkauksia, ja silloin se jätetään rauhaan seuraavaksi puoleksi vuodeksi.

Kattotarkastus voi kertoa myös tarpeesta vaihtaa naulat ja vanhat ruuvit uusiksi ruuveiksi, huoltaa kattoturvatuotteet tai vaikka pestä katto. Likainen katto pitää pestä, kun taas sammaleiden ja muiden kasvustojen peittämälle katolle suosittelemme sammaleenpoisto- ja katon suoja-ainekäsittelyä.

Katto pestään myös silloin, jos se on aika maalata tai pinnoittaa. Aaltopeltikatot ja muut peltikatot on hyvä huoltomaalata noin 15 vuoden välein. Huoltomaalausta voidaan tarvita aikaisemmin tai myöhemminkin – tämä riippuu täysin siitä, miten katon edellinen pinnoite on kulunut. Tiilikatot ja huopakatot pinnoitetaan vain kerran, ja työ saattaa edellyttää koko joukkoa erilaisia pohjatöitä. Tiilikatoilta ja huopakatoilta voidaan joutua myös pudottamaan lunta – luota tässäkin kattotyössä Plus Kattopalveluun!

Emme tingi turvallisuudesta, kun on aika puhdistaa rännejä

Plus Kattopalvelun kattotyöt sujuvat aina kaikin puolin asianmukaisella tavalla, ja tämä pätee myös siihen, kun olemme puhdistamassa rännejä tai tekemässä jotain muuta rännihuoltoa, rännien korjausta tai rännien asentamista Salossa. Asianmukaisuus tarkoittaa sitä, että työt tehdään huolellisesti ja kaikkien sääntöjen mukaisesti. Asianmukaisuus tarkoittaa myös sitä, että turvallisuusnäkökulmat otetaan huomioon kaikissa toimissa.

Sadevesikourut puhdistetaan katolta käsin, ei nojatikkailla vaarallisesti keikkuen. Tiedämme, että rännien puhdistamiseen myydään erilaisia välineitä, joita voi käyttää maasta käsin. Emme kuitenkaan käytä sellaisia, sillä silloin joutuisimme toimimaan sokkona. Seurauksena voisi olla se, ettei kaikki ruostetta, tukoksia ja jäätä aiheuttava lika tulisikaan poistettua. Myös kourujen, alastuloputkien ja niiden kiinnikkeiden kunto jäisi tarkastamatta. Kun liikumme katolla, otamme huomioon sen, että sieltä voi horjahtaa alas. Siksi käytämme aina turvavaljaita ja köysiä. Tarpeen vaatiessa tuomme paikan päälle henkilönostimen tai nostinkoriauton.

Syöksyputkien avaus tehdään höyrysulattamisen avulla. Höyry avaa myös jäätyneet vesikourut ja kattokaivot. Höyrytyslaitteen käyttäminen vaatii taitoa ja kokemusta, joten jätämme työn varmaotteisille ammattilaisillemme.

Koska rännit on aika puhdistaa? Jotta omakotitalojen, kerrostalojen, rivitalojen ja muiden rakennusten sadevesijärjestelmät toimisivat kaikissa olosuhteissa ja kaikkina neljänä vuodenaikana, tulisi lehdet, neulaset ja muut roskat poistaa kaksi kertaa vuodessa. Tilaa Plus Kattopalvelulta katon kevät- ja syyshuolto, tai pelkkä rännien (tai kattokaivojen) puhdistus. Kevät- ja syyshuollon yhteydessä puhdistaisimme myös katteen, mikä sekin on syytä pitää siistinä ja puhtaana.

Rännien puhdistuksen yhteydessä tehty rännien kuntotarkastus kertoo, jos sadevesijärjestelmässä on reikiä, huonokuntoisia saumoja, ruostetta tai muuta vikaa. Laskemme tarjouksen joko rännien korjaamiselle tai sadevesijärjestelmän uusimiselle. Kauttamme saat laadukkaat, kestävät ja oikein mitoitetut rännit joka rakennukseen.

Rännit tai kattokaivot on sulatettava, jos ne pääsevät jäätymään. Jäätä ei kannata yrittää poistaa mekaanisesti, sillä se voi johtaa erilaisiin vaurioihin. Jos rännit ovat puhtaat ja hyväkuntoiset talven alkaessa, ei jäätä pitäisi syntyä. Varmuuden vuoksi sadevesijärjestelmä voidaan kuitenkin varustaa sulanapitojärjestelmällä. Ränneihin asennettavat kaapelit ja kattokaivoihin asennettavat lämpövastukset estävät veden jäätymistä lämpötilan laskiessa pakkasen puolelle.

Sammaleita katolla! Onko ratkaisu katon pesussa vai katon kemiallisessa puhdistamisessa?

Jos katolla on sammaleita, tulee ne saada pois – joko kattopesun tai sammaleenpoisto- ja katon suojakäsittelyn avulla. Sammaleiden poisto hoituu peltikaton pesun avulla, jos kyseessä on aaltopeltikatto, lukkosaumakatto tai esimerkiksi suoraprofiilinen peltikatto. Peltikatot kuitenkin tunnetaan siitä, että ne eivät sammaloidu kovin helposti. Sammaloitunut katto on todennäköisemmin tiilikatto tai bitumikatto, ja silloin sammalet sun muun kasvustot kannattaa poistaa kemiallisesti. Sammalmyrkky pääsee tappamaan sammalet myös katteen sisästä ja tiilien välistä. Kun kaikki itiöt ja juuret saadaan eliminoitua, pysyy katto puhtaana pitkään. Urakka kannattaa viimeistellä katon suojakäsittelyn avulla. Teemme tämänkin omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi kesämökin katon huollon avaimet käteen -periaatteella, joten esittämässämme urakkahinnassa on mukana niin ympäristön suojaus kuin loppusiivouskin.

Tiilikaton pesu tai huopakaton pesu on paikallaan silloin, jos katto on vuosien saatossa likaantunut. Myös peltikaton pintaan voi tarttua likaa niin, että katto on pestävä. Lähes kaikki katot kuuluu maalata – ainakin kerran. Jotta katto voitaisiin maalata kauniilla ja kestävällä tavalla, on katto pestävä. Vain puhdas ja kuiva katto ottaa uuden pinnoitteen niin hyvin vastaan, että upea lopputulos kestää vuodesta toiseen. Kattomaalauksen onnistuminen vaatii myös oikein valittua maalaussäätä, mutta voit luottaa tässäkin suhteessa Plus Kattopalveluun.

Lika ei pääse pinttymään, kun roskat – esimerkiksi lehdet, oksanpätkät ja havunneulaset – poistetaan säännöllisesti. Tiilikaton harjaus tai muu säännöllinen katon puhdistus hidastaa myös katon sammaloitumista. Sammalhan viihtyy kosteassa, joten roskien varjostama ja pitkiä aikoja kosteana pysyvä katto on mitä ihanteellisin kasvualusta sammaleille ja jäkälille. Kuten sanottu, peltikatto ei sammaloidu kovinkaan usein, mutta ruostumaan se voi ruveta. Jos peltikattoa ei harjata joka kevät ja syksy, alkaa ruoste nakertaa katon kuntoa.

Plus Kattopalvelu tekee kaikki kattohuollot tunnollisesti ja näppärästi. Ota yhteyttä, niin tulemme puhdistamaan kattosi roskista tai sammaleista, poistamaan ruosteen tai maalaamaan katon. Kaupan päälle saat koko katon kunnon tarkastuksen. Kun koko kattokokonaisuus tarkastetaan huolellisesti, ei mikään huolto- tai korjaustarve (kuten tarve korjata kattoreikä) jää huomaamatta.

Paikan päällä selviää, onko kattosi aika maalata

Viimeistään paikan päällä selviää, onko katon maalaus Salossa ajankohtainen asia. Ei ole olemassa tarkkoja määräaikoja sille, koska kattomaalaus pitää suorittaa. Katon huoltomaalauksen tarve riippuu siitä, miten kulunut vanha maalipinnoite on. Joskus paikan päällä tehty kattotarkastus osoittaa, ettei kattomaalaus olekaan se paras vaihtoehto. Jos katto on vuotanut ja kattorakenteet ovat vaurioituneet, on usein parempi suorittaa kattoremontti.

Tiilikaton värin vaihto kannattaa toteuttaa vaihtamalla kattotiilet, eli tilaamalla osittainen tiilikattoremontti Saloon. Myös peltikaton värin vaihtamisesta haaveilevat voivat saada tarjouksen peltikaton osittaisesta vaihtamisesta. Kattopellit pitäisi käydä maalaamassa ainakin pariin kertaan, jotta punaisesta katosta voitaisiin tehdä musta, tai keltaisesta vihreä. Voi tulla taloudellisemmaksi vaihtaa kattopellit uusiin – näin talossa on katto, mikä kestää taas noin 50 vuotta, ja mikä ei tarvitse huoltomaalausta ehkäpä seuraavaan neljännesvuosisataan.

Kun on kyse aivan tavallisesta kattomaalauksesta, vaatii se paikalla käymistä muutamaan otteeseen. Ensimmäisen käynnin yhteydessä selvitämme, millaisia pohjatöitä esimerkiksi peltikaton maalaus edellyttää. Näin saamme selville kattomaalauksen hinnan. Katon huoltomaalaus ja kaikki muut Plus Kattopalvelun kattotyöt toteutetaan avaimet käteen -periaatteella, joten saamassasi urakkatarjouksessa on mukana niin katon pesusta kuin esimerkiksi ympäristön suojaamisesta aiheutuvat kustannukset.

Olipa maalattava katto tiilikatto tai vaikka huopakatto, on se ensin pestävä. Jos esimerkiksi bitumikatolla kasvaa sammaleita, kuuluu huopakattomaalauksen pohjatöihin myös sammaleiden poisto. Kun katto on paikattu ja tiivistetty, pesty ja puhdistettu sekä kunnolla kuivunut, alkaa maalin levittäminen. Maalauspäivän pitää olla sateeton, ja lämpötilan selvästi plussan puolella. Sateita ei saisi olla luvassa vähään aikaan. Pilvipouta on maalin tarttumisen kannalta se ihanteellisin keli.

Maalattu katto on kaunis katsella, ja kattomaalaus kohentaa katon kuntoa monin tavoin. Uusi pinnoite suojaa tasakaton, harjakaton tai esimerkiksi pulpettikaton monilta eri rasituksilta, mutta peltikatto saa suojaa erityisesti ruosteelta. Tiilikatto saa suojaa pakkasrapautumiselta ja tiilien halkeilemiselta, ja bitumikatto jaksaa vastaisuudessa kestää paremmin auringon kuivattavaa vaikutusta. Tiesitkö, että myös varttikatot voidaan pinnoittaa uudestaan? Ota yhteyttä, niin jutellaan lisää vartti- tai mineriittikaton pesusta sekä pinnoittamisesta.

Lumen pudotus Salossa ei onnistu hosumalla

Lumenpudotus Salossa ei onnistu hosumalla. Turha kiire saattaa vaaraan niin lumenpudottajan kuin katon. Jos töitä ja niihin liittyviä turvallisuuskysymyksiä ei malteta suunnitella kunnolla, voi vaarantaa myös ympäristössä liikkuvien ihmisten turvallisuuden. Kun tilaat lumenpudotuksen kerrostalon, omakotitalon, rivitalon, mökin, hallin tai minkä tahansa muun kiinteistön katolta Plus Kattopalvelulta, varmistat sen, että kaikki sujuu harkitusti, huolellisesti ja haavereitta.

Me liikumme kaltevalla ja mahdollisesti myös jäisellä katolla varovasti. Lumenpudottajiemme turvallisuus ei kuitenkaan perustu pelkkään harkitsevaisuuteen ja hyviin kenkiin, vaan he käyttävät aina turvavaljaita ja -köysiä. Myös maan päälle vahtia pitämään jääneet työntekijät suojautuvat asianmukaisella tavalla. Jos teemme vaikkapa jääpuikkojen poistoa katon räystäiltä, on vaaravyöhykkeen valvojilla suojakypärä, ja jääpuikkojen katkojalla suojalasit.

Suunnittelemme etukäteen sen, minne lumet voidaan kipata, ja neuvottelemme asiakkaan kanssa siitä, pitääkö lumet ajaa pois tontilta. Jos lumenpudotustyö ja siinä käytetyt henkilönostimet (henkilönostimia ja nostinkoriautoja käytetään esimerkiksi poistettaessa lunta korkean kerrostalon katolta) tukkivat tien, järjestämme liikenteenohjauksen. Koko urakka sujuu mallikkaasti, kun jätät sen Plus Kattopalvelun kokeneille ammattilaisille!

Plus Kattopalvelu vähentää lumet katolta niin, ettei siitä jää kattoon reikiä, vuotavia jiiriä tai muita jälkiä. Kokemus ja maltti ovat tarpeen tässäkin asiassa. Pitkään kattolumitöitä tehnyt lumenpudottaja osaa jättää katolle sen verran lunta, ettei lumentyönnin vahingoita katetta. Noin vaaksan mittainen lumikerros riittää suojaamaan tiilikattoa, huopakattoa tai peltikattoa lumenpudotuksen aikana.

Jos tarvitset jään poistoa katolta, ota silloinkin yhteyttä Plus Kattopalveluun. Kuten liiallinen lumi, myös jää voi vaurioittaa kattoa tai aiheuttaa turvallisuusriskejä talon välittömässä läheisyydessä liikkuville ihmisille. Jää saadaan pois katolta sulattamalla se kuumalla höyryllä, mitä syöksee katolle laadukas höyrytyslaitteemme. Samalla tavalla saadaan sulamaan myös jäätyneet rännit tai kattokaivot. Rännit voivat vaurioitua monin tavoin, jos ne ovat jäässä. Jää voi saada saumat aukeamaan tai rännit vääntymään niin, että niiden kaadot menevät pilalle – silloin ränniin jää seisovaa vettä, vaikka se olisi täysin vapaa roskatukoksista. Jään ja mahdollisten roskien paino voi myös kuormittaa kourujen kannakkeita niin, että rännit irtoavat pudoten maahan.

Kattotyöt Salossa saavat kattosi toimimaan kaikkina vuodenaikoina

Plus Kattopalvelulta tilatut kattotyöt Salossa pitävät huolen siitä, että kattosi toimii ja on tiivis kaikkina vuodenaikoina. Eniten tarvittuja peltikatto-, palahuopakatto-, huopakatto- tai tiilikattotöitä ovat katon kevät- ja syyshuollot, sillä kaikenlaiset katot kannattaa puhdistaa kaksi kertaa vuodessa. Katon puhdistaminen vähentää lian pinttymistä ja kasvustojen rehottamista. Säännöllisesti puhdistettu katto tarvitsee siis vähemmän kattopesuja, sammaleenpoistokäsittelyjä sekä liasta ja kasvustoista johtuvien vaurioiden korjaamisia.

Katon kevät- ja syyshuoltoon kuuluu myös rännien puhdistus. Jos se jää tekemättä, voi sadevesijärjestelmä mennä tukkoon ja alkaa ruostua. Sadevedet tulivat tukossa olevien rännien yli voiden kastella talon seinät ja sokkelin. Koska katto aluskatteineen ja kattoturvatuotteineen on tarkastettava ainakin pari kertaa vuodessa, tarjoamme ilmaisen kattotarkastuksen aina katon puolivuotishuoltoa tehdessämme. Teemme kattotarkastuksen ilmaiseksi myös muiden kattotöiden, esimerkiksi pieneläinesteiden asentamisen, yhteydessä.

Jos omakotitalon, rivitalon tai vaikkapa mökin kattoläpiviennit pitää korjata, tulee se huomattua kattotarkastuksen yhteydessä. Kattoikkuna, kattovalokupu tai vaikkapa piipunjuuri kannattaakin korjata mitä kiireimmin, sillä muuten katon alle saattaa päästä kosteutta. Jos katon eristys kastuu, on vaarana yläpohjan homevaurio – se saadaan estettyä purkamalla ja uusimalla märät eristeet ajoissa. Kastuneet puuosat on kuivatettava, jotta ne eivät alkaisi lahota. Jos lahovaurioita on jo ehtinyt syntyä, löytyy vastaus puuosien uusimisesta. Myös katon ulkopuuosat, kuten räystäslaudat ja otsalaudat, on uusittava lahovaurioiden leviämisen vaaran vuoksi.

Kattotarkastus voi kertoa myös tarpeesta korjata aluskate tai suorittaa jotain katon IV-töitä. Räystäiden ilmanvaihtoaukkoihin kannattaa asentaa lintuverkot, jotta ainakaan linnut eivät pääsisi aiheuttamaan aluskatteen paikkaustöitä. Rikkinäinen aluskate on uusittava, vaikka sitten vain osittain. Aluskatteen vaihto edellyttää vesikaton purkamista, joten parasta on pyrkiä estämään aluskatteen hajoaminen. Aluskatteen kuntoa ylläpidetään myös poistamalla mahdolliset roskat sen päältä. Koska tämäkin kattotyö edellyttää vesikaton purkamista, on roskien pääsy aluskatteelle hyvä estää harjalle asennettavilla harjatiivisteillä.

Jos käy ilmi, ettei ilma liiku tarpeeksi nopeasti katon alla, pitää asia korjata esimerkiksi asentamalla lisää ilmanvaihtoventtiilejä tai alipainetuuletin. Jos rakennuksen sisältä kohoava vesihöyry ja lämpöä jäävät muhimaan katon alle, voi syntyä kattovuodon aiheuttamien kosteusvaurioiden kaltaisia ongelmia.

Katon ja yläpohjan eristystä sekä satunnaista villojen vaihtoa tarvitaan takaamaan kattorakenteiden kunto

Katon eristykseen liittyviä kattotöitä Salossa ovat katon eristys, katon lisälämmöneristys ja villojen vaihto. Eristystöitä ovat myös ullakon ja vintin eristys, sekä uusien tai vanhojen ilmanvaihtokanavien eristys. Plus Kattopalvelu tekee kaikenlaiset kattotyöt Salossa, joten aloita aina siitä, että otat yhteyttä meihin. Luvassa on hyvä tarjous, ja työ tullaan tekemään huippuluokan ammattilaisten toimesta.

Tiilikattojen, huopakattojen ja peltikattojen yläpohjat eristetään jo siinä vaiheessa, kun kattoa ollaan asentamassa. Jos yläpohjassa ei olisi lämpöeristeitä, karkaisi lämpö harakoille, ja asuintilojen pitämiseen asuinkelpoisena menisi talvella todella paljon energiaa. Ennen vanhaan katot eristettiin sahanpuruilla, nyt käytetään esimerkiksi ekologista, hengittävää ja kompostoitavaa selluvillaa. Vielä 1980-luvun alussa eristeitä käytettiin aika niukasti, joten vanhaan taloon voidaan tarvita katon lisäeristys.

Kun eristeitä on nykymääräysten mukaan riittävästi, on asuminen edullista, ekologista ja energiatehokasta. Eristeet vaikuttavat myös katon rakenteiden kuntoon. Jos lämpöä karkaa paljon, voi se tiivistyä välikatolla kosteudeksi, mikä lahottaa katon puuosat. Karkaavan lämmön vaikutuksesta sulanut kattolumi voi puolestaan aiheuttaa saumavuodon. Saumavuoto on entistää todennäköisempi, jos katon reunalle on muodostunut sulaneen lumen synnyttämä jäävalli. Jäävallin takana voi olla paljon seisovaa vettä katon saumoja rasittamassa.

Koska kondenssivettä voi muodostua myös hyvin eristetyn katon alle, pitää välikaton olla hyvin tuulettuva. Näin lämmin ilma sekä höyrynsulun mahdollisista vuotokohdista karkaava kosteus pääsevät pois katon alta. Jos ilma ei vaihdu, voi välikatolle muhimaan jäävä kosteus synnyttää lahovaurioita jo muutamassa vuodessa. Ilman vaihtumista korjaavat toimenpiteet ratkaistaan tapauskohtaisesti. Kyseeseen voi tulla niin katon korotus kuin harjapeltituuletinkin.

Mikäli kattovuoto tai kondenssivesi on kastellut yläpohjan eristeet, on ne uusittava. Villojen vaihto on ainut tapa ehkäistä yläpohjan homevaurio. Jos villat ovat kuivat ja muutenkin hyvässä kunnossa, ei niitä tarvitse vaihtaa sen paremmin katon lisäeristyksen kuin kattoremontinkaan yhteydessä. Katon lisäeristys vaatii isompia alkuvalmisteluja vain poikkeustapauksissa, sillä usein hommaan voidaan ruveta ilman rakenteiden purkamista tai muokkaamista. Syntyneet säästöt huomataan jo ensimmäisenä talvena, eikä mene kauaakaan, kun urakka on maksanut itsensä takaisin!

Plus Kattopalvelu asentaa katollesi kaikki kattoturvatuotteet eli niin putoamissuojat, lumiesteet kuin savunpoistoluukutkin

Plus Kattopalvelu asentaa, korjaa ja huoltaa kaikki kattoturvatuotteet Salossa. Meidän ammattilaisemme tuntevat kaikki erilaiset kattoturvatuotteet putoamissuojista savunpoistoluukkuihin ja lumiesteistä kattopollareihin. He tietävät myös sen, milloin mitäkin kattoturvatuotetta tarvitaan, ja miten ne asennetaan erilaisille katoille. Esimerkiksi konesaumakaton varustelussa käytetään erilaisia metodeja kuin tiilikaton varustelussa.

Talotikkaat eli seinätikkaat voidaan tavata lähes jokaisesta rakennuksesta, olisihan katolle kiipeäminen muutoin hankalaa, ellei jopa mahdotonta. Nuohoojan, lumenpudottajan, ilmanvaihtokoneen huoltajan tai antennin korjaajan matka jatkunee kattotikkaita pitkin. Katto- eli lapetikkaat vievät katon reunalta katon harjalle. Tarpeeksi korkeissa rakennuksissa matkaa jatketaan kattosiltaa myöten – varsinkin, jos katto on kalteva. Katto- eli kulkusilta kulkee tiilikaton, huopakaton tai peltikaton harjan suuntaisesti.

Onko kerrostalossa, omakotitalossa tai esimerkiksi rivitalossa kalteva katto (ainakin 1:8)? Siinä tapauksessa katto on varusteltava myös lumiesteillä, mitkä nimensä mukaisesti estävät lunta putoamasta alas katolta. Jos jyrkältä katolta putoaa lunta, voisi kattoon syntyä vaurioita (voihan lumi esimerkiksi irrottaa kattotikkaita ja muita kattoturvatuotteita paikoiltaan). Lumen äkillinen putoaminen voi aiheuttaa myös henkilö- ja omaisuusvahinkoja. Varsinkin silloin, jos lunta tulee kerralla alas isompi lasti, voi alhaalla sattua vahinkoja. Mitä korkeampi rakennus on kyseessä, sitä vaarallisempaa lumen hallitsematon putoaminen on. Lumen putoaminen ja sen alle jääminen on entistä vaarallisempaa, jos lumen seassa sattuu olemaan jäätä tai katosta irronneita kattotiiliä, kattoturvatuotteita ja muita kattotarvikkeita.

Jos katto on meidän asentamamme, on se varusteltu riittävällä määrällä hätäpoistumistikkaita ja muita kattoturvatuotteita. Kun liikumme katoilla, panemme merkille, jos palotikkaat tai muut kattoturvatuotteet puuttuvat, ja teemme tarjouksen niiden asentamisesta. Aina kun tilaat meiltä jonkin katon paikkauksen, katon pesun, rännien uusimisen tai jonkin muun kattotyön, tarjoamme kattotarkastuksen kaupan päälle. Sen yhteydessä selvitetään paitsi kattoturvatuotteiden riittävyys, myös niiden kunto. Kattoturvatuotteiden kuntotarkastus saattaa paljastaa tarpeen jollekin huollolle tai korjaukselle, tai kattoturvatuotteiden kiinnikkeiden tarkastamiselle. On kaikkien kannalta parasta, ettei tuuli tai lumi (tai katolle liikkuva työntekijä!) irrota kattoturvatuotteita sijoiltaan. Jos kiinnikkeet on säännöllisesti tarkistettu ja tarvittaessa kiristetty, voi olla rauhallisemmin mielin.

Lumiesteiden kiinnittämisellä on kiire jos talvi kolkuttaa ovella

Lumiesteiden asennusta tai korjaustakaan ei kannata jättää roikkumaan, mutta näillä kattotöillä ei ole yhtä kiire kuin irronneiden lumiesteiden kiinnittämisellä. Jos lumiesteet tippuivat keväällä alas suojalumen mukana, saattaa kiinteistönomistaja ajatella, ettei niiden takaisinkiinnittämisellä ole niin kiire – tuleehan lunta seuraavan kerran (toivottavasti!) vasta loppuvuodesta. Kyse ei kuitenkaan ole niinkään katon varustetason palauttamisessa ennalleen. Kyse on siitä, että lumiesteiden tai esimerkiksi tikkaiden irtoaminen katosta aiheuttaa reikiä ja vaurioita, joiden nopea paikkaaminen on tärkeää. Jos reiät jäävät paikkaamatta ja vauriot tiivistämättä, voi katon alle päästä kosteutta. Katon alla saattaa olla hyväkuntoinen aluskate, mikä ottaa vedet vastaan ohjaten ne heti ulos, mutta aluskatekin kuluu. Mikäli aluskate on rikki tai puuttuu kokonaan, pääsee katossa olevasta reiästä valuva kosteus lahottamaan kattorakenteet ja kastelemaan (ehkä myös homehduttamaan) eristeet. Jos huomaat lumiesteiden irronneen katosta, ota yhteyttä Plus Kattopalveluun, niin pelastamme kattosi pälkähästä.

Ota yhteyttä myös silloin, jos lumiesteissä on jotain muuta vikaa (eli jos ne ovat vaikka vääntyneet), tai jos lumiesteitä ei ensinkään ole. Tulemme paikalle, tarkastamme tilanteen ja laadimme tarjouksen tarvittavista töistä.

Lumiesteet on pakko hankkia kaikille kalteville katoille, ja riittävän kaltevuuden raja on rakennusmääräysten mukaan 1:8. Lumiesteet eivät ole pelkkiä koristeita, vaan niillä on tärkeä tehtävä lumen aiheuttamien vaurioiden ehkäisijänä. Lumen äkillinen putoaminen katolta voi aiheuttaa läheltä piti -tilanteita, mutta myös vakavia vahinkoja. Jos lumi saa liikkua lappeella vapaasti, voi kattokin kärsiä vaurioita. On melko tyypillistä, että katolta alas putoava lumi repii irti kattotiiliä, lapetikkaita, viemärintuuletusputkia, liesituulettimen hormeja ja muita kattotarvikkeita.

Lumiesteiden avulla monet ikävät vahingot voidaan estää kokonaan. Muistathan, että kaikki omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi tuotantolaitoksen kattotarvikkeet kannattaa tarkastaa kaksi kertaa vuodessa, eivätkä lumiesteet tee tähän sääntöön poikkeusta. Itse asiassa, koko katto kannattaa tarkastaa joka kevät ja syksy. Autamme tässä mielellämme tekemällä perusteellisen kattotarkastuksen, minkä perusteella selviää niin se, onko piipunjuuri yhä tiivis kuin se, pitääkö lumiesteiden kiinnikkeet kiristää.

Tavoita piipunhatun asennuksen ja piipun pellittämisen ammattilaiset samalla yhteydenotolla

Yhteydenotto meihin päin on tapa ratkaista monet eri pulmat Salossa – löydäthän meiltä passelit ammattilaiset niin piipunhatun kuin koko katonkin asentamiseen, piipun pellittämiseen ja muihin peltisepän töihin, kattovuodon korjaamiseen, sammaleiden poistamiseen kuin esimerkiksi katon IV-töihin. Soita tai laita verkkoviesti, niin kattoasiasi tulevat hoidettua parhaalla mahdollisella tavalla! Luvassa on tasokasta apua kilpailukykyisellä hinnalla ja lyhyellä vasteajalla – olipa kyse siitä, että piipusta vuotaa vettä tai siitä, että linnut ovat käyneet nokkimassa aluskatetta.

Piipunhattu löytyy miltei joka savupiipun päältä, onhan se tarpeen hormin pitämiseksi kuivana, ehjänä ja hyvin vetävänä. Jos piipunhattu kuitenkin uupuu tai se on lähtenyt myrskytuulen matkaan, ota yhteyttä Plus Kattopalveluun. Hormi tulee suojatuksi sateilta ja kosteuden aiheuttamalta rapautumiselta tuossa tuokiossa! Rapautuminen voi johtaa jopa rakennuspaloon. Jos hormi ei ole tasainen ja ehjä, voi savukaasuja päästä karkuun, tai hormiin kertynyt noki voi roihahtaa tuleen. Rapautuneeseen hormiin voi jäädä nokea siitä huolimatta, että se olisi kerran vuodessa nuohottu huolellisesti.

Piipun pellitys peltisepän työnä suojaa piipun rapautumiselta ulkoa päin. Päästä kattopeltiseppämme asialle, niin piippusi on suojassa kosteudelta ja lämpötilojen heilahteluita, ja samalla koko katon ilme piristyy. Kattopeltisepiltämme voit tilata myös kattoikkunan pellityksen, tai vaikkapa räystäspellit.

Piipun pellitys tehdään usein jo kattoremontin yhteydessä. Jos omakotitalon, kesämökin tai muun rakennuksen piippua ei kuitenkaan ole vielä pellitetty, ota yhteyttä, niin tulemme hoitamaan asian kuntoon. Piipun pellitys voidaan toteuttaa omana palvelukokonaisuutenaan tai esimerkiksi yhtä aikaa sellaisen kattotyön kanssa, minkä aikana aluskatetta korjataan piipun kohdalta. Ehkä katto on vuotanut piipun kohdalta? Piipunjuurivuodon korjaamiseen voidaan mainiosti yhdistää savupiipun pellitys.

Jos alkutarkastusta tehdessämme huomaamme, että piippu on vuotanut tai aluskate on joko rikki tai väärin asennettu, laadimme piipun pellittämisestä tarjouksen, missä on huomioitu näiden seikkojen kuntoon saattaminen. Piipunjuurivuotoon ja sen korjaamiseen on suhtauduttava yhtä vakavasti kuin mihin tahansa kattovuotoon. Aluskatteen tiivistäminen ja uusiminen on tärkeää, sillä vain asianmukaisella tavalla toteutettu aluskate voi suojata katon vesivahingolta.

Katon tarkastus Salossa ei ole lakisääteinen, mutta sitä ei kannata unohtaa

Esimerkiksi auton katsastaminen on lakisääteinen velvollisuus, kun taas katon tarkastus Salossa ei sitä ole. Vaikka mikään laki ei pakotakaan kattotarkastuksia toteuttamaan tai tilaamaan, kannattaa katon kunto tarkastaa säännöllisesti. Vain katon kunnon perusteellinen tarkastus (lähietäisyydeltä suoritettuna!) antaa tarpeeksi tarkkaa tietoa katon kunnosta. Voi olla, ettei peltikatto, tiilikatto tai huopakatto vuoda tai edes meinaa vuotaa mistään kohdasta. Voi olla niinkin, ettei omakotitalon, rivitalon tai kesämökin katto tarvitse juuri nyt mitään kattohuoltoa. Asia kannattaa kuitenkin käydä varmistamassa. Kulunut talvi on saattanut särkeä kattotiiliä tai löystyttää kattotikkaiden kiinnikkeitä, ja ilman katon kunnon tarkastusta asiaan puuttuminen siirtyisi tuonnemmaksi. Epätiiviys havaittaisiin kenties vasta sitten, kun sisäkatosta jo tippuisi vettä lattialle. Syystarkastus voi kertoa katon olevan tip top -kunnossa, ja tuolloin kiinteistön omistaja voi jäädä rauhallisin mielin odottamaan tulevaa talvea. Syksyllä tehty kattotarkastus saattaa kuitenkin kertoa myös sammalten avaamista saumoista, pinnoitevaurioista tai ilmakuplista. Syksyisen kattotarkastuksen ansiosta asiaan osataan puuttua ajoissa.

Tasakatto, harjakatto, aumakatto tai muu katto voidaan tarkastaa kohtuullista hintaa vastaan, tai täysin ilmaiseksi. Kattotarkastukset kuuluvat normaalin palveluvalikoimaamme, joten voit tilata ne puhelimitse tai verkkoviestillä aivan samalla lailla kuin kaikki muutkin tiilikatto-, huopakatto- ja peltikattotyömme. Kattava kattotarkastus antaa sinulle runsaasti tietoa kattosi kunnosta ja siitä, mitä kaikkea on mahdollista tehdä sen elinkaaren pidentämiseksi.

Tapa B on tilata meiltä katon syyshuolto, kattopesu, kattoreikien paikkaus tai vaikkapa kattoikkunan uusiminen, ja saada kattotarkastus ilmaiseksi. Katon kuntotarkastus on kaupanpäällinen, mikä annetaan kaikkien tekemiemme kattotöiden yhteydessä niin yksityisasiakkaille kuin taloyhtiöille. Ilmaisen katon kunnon tarkastuksen tarjoaminen on tapamme palvella asiakasta mahdollisimman hyvin. Jos katon kuntoa ei käytäisi läpi, voisi jokin reikä tai sauma jäädä paikkaamatta, tai jokin olennaisen tärkeä kattohuolto tekemättä. Jos katon tarpeisiin vastataan liian myöhään, ovat vahingot kalliimpia korjata. Voi käydä niinkin, että paras vaihtoehto on katon purku ja vaihto. Jos katon elinkaari jää odotettua lyhyemmäksi, kasvavat katon aiheuttamat kokonaiskustannukset.

Kattopalvelumme on lyömätön osaaja kaikenlaisissa kattourakoinneissa Salossa

Yksi ja sama kattofirma tekee kaikki erilaiset kattourakoinnit Salossa sekä muualla Varsinais-Suomessa. Kyseessä on tietenkin Plus Kattopalvelu, joka ei ole mikä tahansa kattourakoitsija, vaan alansa ykkönen. Meidän kiitellyiltä ja ylivertaisilta ammattilaisiltamme tilattu kattourakka onnistuu taatusti! Koska kattopalvelumme tekee kaikki kattotyöt avaimet käteen -periaatteella, voi asiakas vaikka unohtaa koko jutun solmittuaan meidän kanssamme sopimuksen – ellei halua hakea kotisivujemme kautta tarjolla olevaa rahoitusta. Kun rahoituspuolikin on kunnossa, voi asiakas jäädä odottelemaan kaikessa rauhassa kattoremontin tai esimerkiksi katon huoltomaalauksen valmistumista. Kauaa ei urakkaan koskaan mene, tuommehan paikalle runsaasti kovan luokan ammattilaisia, joille työ maittaa.

Kotitalousvähennystä pääsee hakemaan, kun urakka on maksettu. Ilman kotitalousvähennystäkin ovat kaikki peltikatto-, tiilikatto- ja huopakattotyömme varsin kohtuuhintaisia. Tulet saamaan vielä kivan kaupanpäällisenkin, eikä se ole lippis tai avaimenperä. Kaikki meidän asiakkaamme saavat kaupanpäällisiksi ilmaisen kattotarkastuksen, minkä perusteella kaikki katon kuntoon liittyvät seikat tulevat selviksi. Kattotarkastuksen jälkeen saatat saada tarjouksen jostain seuraavana kesänä tarvittavasta kattohuollosta, tai ehkä sinua kehotetaan valmistautumaan kattoremonttiin.

Kattoremonttiin on kuitenkin pitkä aika, jos kattosi on hiljattain asennettu. Katot kestävät noin 30 vuodesta eteenpäin. Pitkäikäisimpiä kattoja ovat savitiilikatot ja konesaumakatot, joiden elinkaaren pituutta tuetaan säännöllisillä puhdistuksilla, sammaleiden poistolla ja suojakäsittelyillä (savitiilikatot) sekä kattomaalauksilla (konesaumakatot). Kaikki muutkin omakotitalojen, kesämökkien ja esimerkiksi paritalojen katot on puhdistettava puolivuosittain, jotta ruoste tai sammalet eivät alkaisi heikentää niiden kuntoa.

Kaikki katot kaipaavat myös säännöllisiä kuntotarkastuksia, jotta mahdolliset ongelmat voitaisiin hoitaa mahdollisimman nopeasti pois päiväjärjestyksestä. Katon kuntotarkastuksen perusteella suosittelemme asiakkaalle esimerkiksi huopakaton pesua ja puhdistusta, tai sen pinnoitteen uusimista. Jos tarpeen, saa asiakas tarjouksen myös kattoreikien paikkaamisesta tai jiirin tiivistämisestä. Betonitiilikaton omistajalle voimme tarjota vaikka rikkinäisten tiilien vaihtoa tai aluskatteen vaihtoa. Jotta tiilet pysyisivät paremmassa kunnossa, suosittelemme sammaleiden poistoa ja tiilien pinnoittamista. Aaltopeltikaton tai vaikkapa suomalaisten suosiman tiilikuvioiden peltikaton omistajalle voimme tarjota niin ruostevaurioiden kunnostamista kuin ruostevaurioita ehkäisevää kattopesua ja kattomaalausta. Tarvittaessa tarjoamme myös kattoturvatuotteiden korjaamista, tai vaikkapa rännien uusimista.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt