Katon korjaus

Katon korjaus asiantuntevasti pelti-, tiili- ja huopakatoille

Katon korjaus pitää veden ulkona, lämmön sisällä, ja katon toimintakunnossa. Katon korjaustöiltä tuskin välttyy yksikään katto elinkaarensa aikana. Joskus korjaustarve saattaa johtua alkuperäisessä katonasennuksessa tehdyistä virheistä, mutta silloinkin, kun katto on asennettu täydellisesti oppikirjan mukaan, kuluu se ajan myötä ja kaipaa huoltoa sekä korjauksia voidakseen jatkaa toimintakykyisenä tehtävässään. Kattoa koettelevat monenlaiset rasitukset: niin lumi, jää, sateet, saasteet kuin auringon uv-säteilykin kuluttavat katetta vuosien saatossa,. Tämän lisäksi sille kulkeutuu lehtiä, neulasia, irtoroskaa, siitepölyä, nokea, sammalta ja jäkälää. Uusikin katto voi kohdata odottamattomia myrskytuhoja tai lumivaurioita, joiden jäljiltä katon korjausta tarvitaan. Tai kattopintaa on voitu nirhaista ikävästi taitamatta tehtyjen huoltotöiden, vaikkapa lumenpudotuksen, yhteydessä, ja nyt vauriot täytyisi paikata ennen niiden kehittymistä pahemmiksi. Syyt katon korjaustöihin ovat siis moninaiset siinä missä katotkin.

Johtuipa korjaustarve mistä tahansa, Plus Kattopalvelulta saat nopean ja ammattitaitoisen avun tilanteeseen. Meiltä löytyy katon korjauksen ammattilaiset, jotka selviytyvät paitsi pienistä paikkaustöistä, myös suurempien vaurioiden korjaamisesta sekä aluskatteen ja yläpohjan kunnostustöistä. Teemme katon korjauksia kaikille kattomateriaaleille ja kaikentyyppisten rakennusten kattoihin ympärivuotisesti, joten takaamme sinulle toimitusvarmuuden ja pystymme palvelemaan kattoasi joustavasti. Tarjoammekin kattokorjausta räätälöidysti arvioiden kattosi vauriot, ja määrittelemme parhaat korjausmetodit aina sen mukaisesti. Näin kattosi saadaan parhaiten takaisin huippukuntoon!

Kun me suoritamme kattosi korjauksen, voit myös hyödyntää tehdyt kattotyöt kotitalousvähennyksen yhteydessä verotuksessa. Lisäksi sivujemme kautta on saatavilla joustavampi rahoitusmahdollisuus isommille projekteille. Meillä katon korjauksen hintaan sisältyy materiaalit, sekä pitkällä kokemuksella ja lujalla ammattiosaamisella varustettu taitava työvoima. Kun siis katon korjaus on ajankohtaista, käänny kattoammattilaistemme puoleen.

Tyypillisiä kattokorjauksia ovat esimerkiksi:

Katon korjaus kaikkialla Suomessa

Kaupungeissa, taajama-alueilla, metsissä ja saarilla.
Peltikattoomme oli tullut reikä ja vesi oli kastellut yläpohjan villoja. Plus Kattopalvelulta saimme kaiken tarvittavan avun, ja katto on jälleen vesitiivis, kiitos!
Kaitsu

Katon korjaus katon tarpeen mukaisesti

Katon korjaustöitä on jos jonkinlaisia, ja tärkeää onkin kartoittaa juuri kyseessä olevan katon tarpeet ja haastekohdat. Uudemmalle katolle riittävät tavallisesti yksittäiset täsmäkorjaukset, kun taas vanhemmalla katolla korjaustarve on todennäköisesti laajempi. Meillä ei olekaan yhtä valmista kaavaa, jota seuraisimme orjallisesti jokaisessa projektissa, vaan kaikki lähtee aina kohdekaton huolellisesta kartoituksesta. Emme halua korjata turhaa emmekä toisaalta jättää olennaisia haastekohtia huomiotta. Kun tilaat Plus Kattopalvelun katollesi, voit luottaa rauhallisin mielin siihen, että kaikki kunnostusta vaativat seikat tulevat huomatuiksi ja ne hoidetaan kuntoon korjauksen yhteydessä.

Yleisimpiä kattokorjauksia ovat katon erilaiset vuotokorjaukset: reikien paikkaus, vuotavien läpivientien tiivistys tai jiirien korjaus ja saumaus. Vesikaton vuotokorjauksiin voi liittyä kattohuovan reikien paikkausta, rikkinäisen huovan vaihtoa, palahuopien uudelleenkiinnitystä, vaihtoa tai saumausta, kattopeltien paikkausta tai vaihtoa, rikkinäisten tiilten vaihtoa, vuotavan kattoikkunan tiivistystä, korjausta tai vaihtoa, savupiipun korjausta ja monia tämänkaltaisia töitä. Usein korjausta vaatii myös räystäsalue: räystäslautoja ja -peltejä täytyy vaihtaa tai rännejä ja vesikouruja korjata.

Katon korjaustöihin kuuluvat myös räätälöidyt vesikaton peltikorjaustyöt, suojapeltien uusimiset, irronneiden peltilistojen kiinnitykset ja vaihdot sekä muun muassa päätypellin tai seinällenostopellin korjaukset ja vaihdot. Vesikaton alapuoliseen kattokorjaukseen taas voi liittyä esimerkiksi aluskatteen korjausta, yläpohjan villojen uusimista, lahovaurioiden korjausta tai rakenteiden puuosien vaihtoa. Jos katolla on ongelmia eristyksen tai tuuletuksen kanssa, tarvitaan samoin korjauksia yläpohjassa. Joskus katon rakenteeseen on jopa tehtävä muutoksia, jotta sama ongelma, esimerkiksi vesivuoto tai riittämätön ilmanvaihto, ei toistuisi tulevaisuudessa. Kyseeseen voi tällöin tulla vaikkapa katon oikaisu.

Joskus katon korjaustöille ilmenee tarve äkillisemmin, esimerkiksi myrskyn seurauksena. Navakka myrskytuuli on voinut repiä irti pellityksiä tai irrottaa tiiliä katolta, tai myrskyn seurauksena puu on kaatunut katon päälle ja aiheuttanut ehkä suurtakin vahinkoa ja tarvetta raivaus- ja korjaustöille. Myös talven ääriolot, erityisesti suhteettoman suuri lumikuorma katolla, voivat synnyttää kattokorjauksen tarvetta: lumi saattaa painaa katon notkolle, tai jäinen kattolumi voi pudotessaan viedä tikkaat, rännit tai muita kattovarusteluja mennessään. Olipa korjaustarve suuri tai pieni, pikkuhiljaa kehittynyt tai yhtäkkiä akuutti, Plus Kattopalvelu korjaa, paikkaa ja tiivistää katon kuin katon!

Katon luonnollinen kuluminen

Kattovaurioita voi syntyä myös ajan myötä katon luonnollisen kulumisen seurauksena. Yleisimmin vesivuotoja syntyy katon läpivientikohdissa. Katon läpivientien tiivisteet voivat haurastua ajan kuluessa. Katon asennuksessa tai kattoremontissa tehdyt virheet voivat myös aiheuttaa kattorakenteiden pettämisen läpivientien kohdalla ja aiheuttaa vesivuodon katolle. Läpivienteihin syntyvät vesivuodot voivat olla salakavalia. Vettä saattaa tihkua pitkän aikaa yläpohjan rakenteisiin, ennen kuin asia huomataan. Asia voi ilmetä vasta homevaurioina tai lahoamisena yläpohjarakenteissa. Peltikattojen maalipinta tai pinnoite voi vaurioitua esimerkiksi mekaanisen rasituksen ja UV-säteilyn vaikutuksesta. Paljas peltikatto on altis korroosion aiheuttamille vaurioille.

Talven aiheuttamat kattovauriot

Talvisin katolla liikkuvat jää- ja lumimassat kuluttavat katon pintaa. Pinnoitteen tai maalipinnan kuluminen altistaa katon korroosiolle ja katteen haurastumiselle. Lumimassojen paine rasittaa myös ennen kaikkea kattoturvatuotteiden, kuten lumiesteiden, kattosiltojen ja lapetikkaiden rakenteita ja kiinnityksiä. Paineen kasautuessa riittävästi, löystyy lopulta osa kattotuotteiden kiinnittämiseen käytetyistä ruuveista ja kiinnikkeistä. Lopulta kattotuote antaa periksi ja lumimassat vievät kattotuotteen mennessään ja katto vaurioituu niiden kiinnikkeiden kohdilta. Pahimmillaan katolle repeytyy vettä vuotava reikä.

Myrskyn aiheuttamat kattovauriot

Myrskyt voivat irrottaa kattotiiliä tai kattopeltejä. Kova tuuli voi myös kuljettaa mukanaan oksia tai muuta tavaraa, joka voi vaurioittaa kattoa. Pahimmassa tapauksessa myrskyn kaatamat puut voivat osua rakennukseen ja aiheuttaa vakavia vaurioita katolle ja muille asunnon rakenteille.

Kattotarkastus paljastaa kattovaurion

Säännölliset kattoammattilaisen tekemät kattotarkastukset ovatkin paras tae siitä, että kattovauriot huomataan ajoissa ja korjaustoimenpiteet tehdään ennen kuin isompia vaurioita ehtii syntymään. Katon säännöllistä huoltoa ei myöskään kannata laiminlyödä.

Katon korjaus kaikille katoille

Korjaamme, paikkaamme ja tiivistämme kaikki katot materiaaliin tai kattomuotoon katsomatta

Me Plus Kattopalvelulla olemme kattoalan asiantuntijoita. Siksi pystymme takaamaan sinulle osaavan ja laadukkaan kattokorjauksen, olipa kyse sitten minkätyyppisestä tai -kokoisesta projektista tahansa. Tarvitsipa kattosi pientä paikkausta, täsmätiivistyksiä tai kokonaisvaltaisen kattoremontin, olemme oikea valinta työhön. Suunnittelemme ja toteutamme korjaukset aina kohteen mukaan: valitsemme kullekin katolle sopivimmat materiaalit ja työvälineet sekä toimivimmat korjauskeinot ja -menetelmät.

Suoritamme katon korjaukset, paikkaukset sekä tiivistykset ja muut huoltotyöt kaikille katoille riippumatta katemateriaalista tai kattomuodosta. Meillä on kokemusta niin omakotitalojen, rivitalojen, autotallien, kesämökkien, ulkosaunojen, hehtaarihallien kuin grillikatostenkin kattokorjauksista. Korjaamme peltikatot (lukkosaumakatteet, konesaumakatteet, alumiini- sekä kuparikatteet), tiilikatot (materiaaleina betonitiili ja savitiili) sekä yhtä lailla myös huopakatot eli bitumikatot (sekä bitumikermistä että palahuovasta valmistetut). Urakan vaikeusastekaan ei meitä pelota: meillä riittää taito niin yksinkertaisempiin kattomuotoihin, kuten satulakattoon ja tasakattoon, kuin myös vaativampiin kattotyyppeihin, esimerkiksi aumakattoon tai mansardikattoon.

Korjaamme jyrkät katot ja loivat katot, yksinkertaiset ja useamman kerroksen kohteet, laaja-alaiset ja pienikokoiset työalueet. Kun katon paikkauksen, tiivistyksen ja uusimisen lisäksi vaaditaan haastavampia korjaustöitä, kuten katon oikaisua tai muita rakenteellisia muutoksia, suoriudumme niistäkin kirkkain arvosanoin. Jopa luvanvarainen asbestipurku onnistuu kauttamme ammattitaitoisesti ja turvallisesti, joskin asbestikatolle ei tavallisesti suoriteta korjaustöitä, vaan eteen tulee tällöin koko katon vaihto. Ei silti hätää – olemme siinäkin tilanteessa valmiina ja kykenevinä palvelemaan. Olipa siis kattosi muoto tai materiaali mikä tahansa, kutsu Plus Kattopalvelu paikalle, kun korjausta tarvitaan – meillä on tarjota täsmälääkkeet juuri sinun kattosi pelastukseksi.

Onneksi kattovauriot voidaan yleensä korjata paikallisilla kattokorjauksilla. Täsmäkorjaukset katolla ovat kustannustehokkaita ja kun ne tehdään ajoissa, voidaan katon elinkaarta pidentää huomattavasti ennen suurempaa kattoremonttia. Muuten ehjän ja uudehkon vesikaton vauriokorjaus onnistuu usein kevyehköillä kattokorjaustoimenpiteillä. Rikkoutunut bitumikaton osa voidaan esimerkiksi korjata paikkaushuovalla, irronneet kattotiilet voidaan helposti korvata uusilla ja myös peltikatosta voidaan korvata vain vaurioitunut alue.

Katemateriaalikohtaiset katon korjaustyöt peltikatolle, huopakatolle ja tiilikatolle

Katon korjaustarpeisiin ja -tapoihin vaikuttaa monessa suhteessa katon materiaali. Tiilikaton haasteet ovat erilaiset kuin pelti- tai huopakatteen. Toisaalta jokaisessa katemateriaalissa on myös omat hyvät puolensa, ja onkin lähinnä kohderakennuksen tyypistä sekä henkilökohtaisista mieltymyksistä kiinni, minkä materiaalin kattoonsa valitsee. Tiilikattoa on kiitelty sen näyttävyydestä, lujuudesta ja hiljaisuudesta, peltikatto puolestaan on kevyt, edullinen ja helppohoitoinen materiaali, ja huopakatossa taas miellyttää sen joustava mutta luja rakenne, joka soveltuu monenlaisiin kohteisiin.

Vaikka ongelma katoilla olisi sama, on eri kattomateriaaleille erilaiset korjaustavat ja -tarvikkeet. Universaaleja katon haastekohtia katemateriaalista riippumatta ovat esimerkiksi reiät tai halkeamat katteessa, vuotavat läpiviennit tai saumat, eristykseen tai tuuletukseen liittyvät ongelmat, rikkinäinen aluskate, korjausta tai uusimista kaipaavat rännit ja niin edelleen. Meiltä Plus Kattopalvelun kattoammattilaisilta löytyy vankka kokemus materiaalista kuin materiaalista, joten voit luottavaisin mielin uskoa käsiimme kattosi korjauksen, olipa kyseessä sitten peltikatto, huopakatto tai tiilikatto.

Katon paikkaustyöt ovat hyvä esimerkki erilaisista toteutuksista eri katemateriaalien kohdalla. Huopakatoista paikkaamme sekä palahuopakatot että bitumikermikatot, ja yleensä paikkaaminen tehdään huovalle massalla, sekä tarpeen tullen käyttämällä paikkapaloja. Erityisesti, mikäli kattohuopaa täytyy pullistumien vuoksi leikata auki, vaatii työ lujaa ammattitaitoa Ja erikoisosaamista, jotta katteesta saadaan jälleen vedenpitävä. Tiilikaton kohdalla paikkaus tehdään vaihtamalla rikkinäiset kattotiilet, ja tämän jälkeen katto voi vaatia uudelleenpinnoitusta. Peltikatto taas on haastavampi paikattava, erityisesti jos reikä ei sijaitse lähellä kiinnikettä, vaan keskemmällä lapetta. Peltiä paikattaessa täytyy muistaa aina ruosteenpoisto, ja parhaimmillaankin paikkaus on peltikaton tapauksessa väliaikaisratkaisu kattoremonttia odotellessa, mikäli katto on kehittynyt jo kovin reikäalttiiksi. Yhteistä kaikille katemateriaaleille on, että korjaukset olisi suotavaa suorittaa niin aikaisessa vaiheessa kuin mahdollista: tällöin katon kunnostus on usein riittävä toimenpide, ja kattoremonttia voidaan siirtää hamaan tulevaisuuteen.

Katon korjaus riittää tiettyyn pisteeseen saakka

Katon korjaus pitää katteen kunnossa – tiettyyn pisteeseen saakka

Katon kunnostaminen kattokorjauksilla on järkevä valinta monessa tilanteessa. Ajoissa tehdyt korjaukset auttavat suuremman kattoremontin lykkäämisessä tuonnemmaksi – tiettyyn pisteeseen saakka. Yksikään katto ei kuitenkaan ole ikuinen, vaan jossain vaiheessa rakennuksen elinkaarta tulee väistämättä eteen hetki, kun katon käyttöikä on lopussa ja katto auttamatta vaihtokunnossa. Kun korjattavia kohtia alkaa ilmetä tihenevään tahtiin tai kun vuotoja tai muita epäkohtia saa olla jatkuvasti katolla paikkaamassa, ei pelkkä katon korjaus ole enää rahallisesti eikä ajankäytöllisesti järkevää, vaan on tullut aika pohtia kattoremonttia.

Kattoremonttia ei luonnollisestikaan ole syytä väistellä siinä määrin, että katto ja sen alapuoliset rakenteet ehtivät muhia umpilahoiksi, vaan remontti kannattaa teettää ajoissa: kun yläpohja ja muut kattorakenteet ovat vielä ehjiä, ja kun katon vesivuodot eivät ole ehtineet homehduttaa eristysvilloja tai rakenteiden puuosia. Näin remontti onnistuu pienempimuotoisena ja kustannukset pysyvät kurissa. Jos katto ehtii huonoon jamaan, kärsii siitä paitsi rakennus, myös sen sisäilma, ja pahimmillaan kattoremontin viivästymisestä voikin olla ikäviä seurauksia jopa asukkaiden terveydelle. Ajoissa toteutettu, järkevästi aikataulutettu kattoremontti säästää siis niin aikaa, rahaa, hermoja kuin terveyttäkin.

Yleensä suuret, näkyvät muutokset katteessa toimivat merkkeinä kattoremontin ajankohtaisuudesta, vaikka tietysti toisinaan ongelmat piilevät pinnan alla. Lähestyvästä kattoremontista kielivät esimerkiksi painumat, kuprut tai repeämät huopakatteessa, halkeilleet ja pakkasrapautuneet tiilet tai tiukka sammalpeite tiilikatteessa, sekä laajat ruostevauriot tai hilseilevä pinnoite peltikatteessa. Näiden ulkoisten seikkojen lisäksi katosta voi löytyä muun muassa heikkoutta tiivistyksissä tai kiinnityksissä, tai suoranaisia vuoto-, eristys- tai tuuletusongelmia, jotka vaativat tarttumista toimeen. Tällaisten ongelmien huomaamiseen tarvitaan säännöllistä ja laadukasta kattohuoltoa.

Mitä katon korjaus maksaa?

Katon korjauksista koituvat kustannukset ovat vahvasti kattokohtaisia. Katon korjauksen hinta määrittyy useiden tekijöiden perusteella, jotka tekevät jokaisesta korjausprojektista uniikin. Ymmärrämme, että jokainen katto on yksilöllinen, ja siksi meidän on huomioitava useita seikkoja antaessamme hinta-arviota.

Korjauksen laajuus on keskeinen tekijä, koska erilaiset vahingot vaativat erityyppisiä toimenpiteitä. Meidän tehtävämme on tunnistaa ja arvioida tarvittavat työt sekä materiaalit mahdollisimman tarkasti.

Materiaalit ovat tärkeä osa korjausprosessia. Eri kattotyypit – olipa kyseessä sitten tiili-, pelti- tai bitumikatto – vaativat omat erityiset materiaalinsa. Oikeanlaisten materiaalien valinta on avain kestävään ja pitkäikäiseen kattoon.

Korjaustyön monimutkaisuus voi vaihdella yksinkertaisesta tiilenvaihdosta monimutkaisiin rakenteellisiin muutoksiin. Meidän kokeneet asiantuntijamme ovat valmiita kohtaamaan haasteet ja takaamaan parhaan mahdollisen lopputuloksen.

Työn sijainti voi vaikuttaa myös korjaustyön hintaan. Me kuitenkin pyrimme tarjoamaan kilpailukykyisiä hintoja ja laadukasta palvelua missä tahansa olemmekin.

Panostamme ennen kaikkea laatuun ja asiakastyytyväisyyteen. Me olemme ylpeitä siitä, että tarjoamme korkealaatuista työtä ja palvelua. Tehtävämme on auttaa sinua navigoimaan näiden seikkojen läpi, tarjota sinulle parhaat ratkaisut ja auttaa sinua ymmärtämään, miten nämä tekijät vaikuttavat katon korjauksen hintaan. Kokeneet ammattilaisemme ovat täällä auttaakseen – takaamme, että kattoasi käsitellään suurella ammattitaidolla ja huolellisuudella.

Puu kaatui mökkimme päälle ja puhkoi reiän katteeseen ja tipautti rännitkin paikoiltaan. Plus Kattopalvelulta sai reippaan avun vaivaan, ja nyt on kuin uusi. Kesä pelastettu!
Jani R.