Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Harjakaton kattoremontti, huolto ja korjaus osaavasti toteutettuina onnistuneella lopputuloksella

Harjakatto, jota myös satulakatoksi joskus kutsutaan, on hyvin yleinen kattomalli. Sitä suositaan etenkin pien- ja omakotitaloissa niin sen käytännön ominaisuuksien kuin istuvan ilmeenkin ansiosta. Harjakatolle eli satulakatolle rakennetaan kaksi symmetristä lapetta, jotka kohtaavat toisensa katon harjalla. Maamme usein kosteisiin ja kylmiin sääoloihin harjakatto sopii erinomaisesti, sillä sen lappeiden viiston profiilin ansiosta vesi ja lumi eivät kerry katolle vaan valuvat asianmukaista reittiä alaspäin. Myös läpiviennit voidaan sijoittaa kätevästi katon harjalle, jolloin nekään eivät ole häiritsemässä sade- ja sulamisvesien virtausta pois katolta. Mitä jyrkempi kattomuoto, sitä helpommin vesi, lumi, lehtiroska ja risut poistuvat omia aikojaan, ja harjakatto onkin usein helppohoitoisempi ratkaisu esimerkiksi tasakattoon verrattuna. Koska katon kaltevuuteen pystyy harjakaton kohdalla vaikuttamaan helposti, voi katemateriaaliksi sille valita oikeastaan melkein minkä tahansa vaihtoehdon. Lisäksi harjakaton rakenne mahdollistaa, että yläpohjan tuuletus saadaan toimimaan vaivattomasti.

Onnistunut harjakattoremontti edellyttää tekijältään vahvaa tuotetuntemusta ja käytännössä hankittua kokemusta kattotöistä. Mitä jyrkempi ja korkeampi katto on kyseessä, sitä tärkeämpää on työn suorittaminen turvallisuusnäkökohdat huomioiden – esimerkiksi juuri maalattu tai vastapesty katto voi olla tavallistakin liukkaampi jalansija. Meiltä Plus Kattopalvelulta saat harjakaton remontit, huollot ja korjaukset asiantuntevalla otteella ja laatutyönä suoritettuina. Meillä on vahva osaaminen ja vankka kokemus kerrytettynä niin pelti-, tiili- kuin huopakatoistakin katon profiilista ja rakennustyypistä riippumatta. Remontoimme, korjaamme ja huollamme avaimet käteen- palveluna omakotitalot, rivitalot, kerrostalot ja kesämökit siinä missä grillikodat ja autokatoksetkin.

Työtämme ohjaa aina kokonaisvaltaisuuden periaate. Tämä tarkoittaa, että tilasit meiltä sitten minkä tahansa kattotyön, niin sen ohessa tarkastamme kattosi täyden toimintakykyisyyden. Kun siis tulemme siivoamaan rännit tai pellittämään piipun, katsastamme samalla läpi katepinnan, saumaukset, läpiviennit, kattotuotteet sekä yläpohjan tilanteen. Mikäli vaikkapa poistoputkissa tai peltilistoissa on jotain huomioitavaa, kerromme asiasta sinulle ja saat tällaisten akuuttien toimenpiteiden suorittamisesta meiltä edullisen tarjouksen. Jos näköpiirissä siintää isompi harjakattoremontti, voi kotisivujemme kautta tarvittaessa hakea joustavampaa rahoitusta kattotöiden kuluihin. Koska olemme alan rekisteröityjä ammattilaisia, ovat meillä teetetyt kattotyöt myös kotitalousvähennyskelpoisia yksityisasiakkaan verotuksessa.

Harjakatto on toimiva ja helppo kateratkaisu, joka oikein toteutettuna hoitaa sujuvasti tehtävänsä talon turvana. Kun rakenteet ovat suojassa kosteudelta, vältytään ikäviltä lahovaurioilta sekä homeongelmilta, jotka kävisivät myös kukkarolle kalliiksi. Säännölliset harjakaton huollot ja korjaukset takaavat, että katon käyttöiästä saadaan otettua kaikki irti, ja kun viimein on aika vaihtaa kate uuteen, toteutamme taitavasti ja tyylikkäästi harjakaton remontin. Kun harjakattosi vaatii korjausta, huoltoa tai kattavampaa remonttia, kutsu meidät paikalle. Anna kattosi parhaisiin mahdollisiin käsiin – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme harjakaton kattotöistä!

Harjakaton remontti, huolto ja korjaus

Harjakattoremontti kannattaa – tuliterä katto toimii tehtävässään vuosikymmenet

Harjakattoremontti toteutetaan Plus Kattopalvelun toimesta aina avaimet käteen- palveluna ja laatutakuun kera. Suoritamme niin osittaiset kuin täydelliset kattosaneeraukset siinä missä ensikaton asennuksetkin. Meiltä löytyy vahva kokemus, jonka avulla suoriudumme haastavistakin rakennemuutoksista muun muassa katon jyrkkyyden ja kattomallin suhteen; esimerkiksi tasakatto voidaan muuttaa harjakatoksi remontin yhteydessä. Vastaamme projektin jokaisesta vaiheesta suunnittelusta aina purkutöihin, rakennekorjauksiin sekä uuden katteen asennukseen ja viimeistelyihin saakka. Kattoremontti kuin kattoremontti luonnistuu meiltä sovitussa aikataulussa, ensiluokkaisella lopputuloksella sekä korkealla asiakastyytyväisyydellä, olipa kyseessä peltikatto, tiilikatto tai huopakatto.

Koska kattopalvelumme räätälöidään aina kohdekaton tarpeiden mukaan, aloitamme remontin kattotarkastuksella, jonka ammattilaisemme käy tekemässä. Kartoitamme katon nykytilanteen ja remonttitarpeet sekä kuuntelemme asiakkaan toiveet remonttiin liittyen. Näiden tietojen pohjalta laadimme työsuunnitelman sekä kustannustehokkaan tarjouksen harjakattoremontista. Harjakattoremontin hintaan vaikuttavat monet muuttuvat tekijät, joten yhtä tiettyä listahintaa on sille mahdotonta antaa. Huomioon täytyy ottaa muun muassa katon koko ja jyrkkyys, katemateriaali, kattoläpivientien määrä, jiirit, lipat, kattovalokuvut sekä muut katon yksityiskohdat ja niin edelleen. Jos työssä tarvitaan rakennustelineitä tai henkilönostimia, vaikuttaa sekin remontin kokonaiskustannuksiin. Lisäksi paljon on kiinni katon kunnosta: yksinkertaisinta ja edullisinta on, mikäli pelkän uuden vesikatteen asennus riittää, mutta jos yläpohjasta löytyy vaikkapa kastuneita eristeitä tai lahovaurioisia puurakenteita, täytyy nekin remontin yhteydessä luonnollisesti hoitaa kuntoon.

Meillä Plus Kattopalvelulla harjakattoremontin hinta on pakettihinta, jolla saat juuri sinun katollesi räätälöidyn palvelun – näin et maksa turhasta. Puramme vanhan katon sekä selvitämme yläpohjan kunnon. Teemme mahdollisesti tarvittavat rakennemuutokset ja parannukset katon alapuolisiin rakenteisiin ja rakennamme aluskatteen sekä asennamme uuden vesikatteen. Aina kattoremonttia tehdessämme varmistamme, että eristys ja tuuletus katolla ovat riittävät ja moitteettomasti toimivat. Harjakattoremontin yhteydessä voimme myös päivittää kattoturvatuotteet sekä asentaa puuttuvat kattovarustelut: piipunpellitykset, pieneläinesteet, kattoluukut ja -ikkunat, tikkaat, lumiesteet, kattosillat, vesikourut tai vaikka aurinkopaneelit. Lopuksi maalaamme tai pinnoitamme uuden kattosi, siivoamme remontin jäljet työmaalta ja teemme kohteelle kattavan lopputarkastuksen.

Harjakaton huollolla varmistetaan katon täysi toimivuus ja siirretään remontit tuonnemmaksi

Kun ylväs harjakatto on talon kruunuksi asennettu, kannattaa sen kunto pitää hyvänä ja käyttöikä korkeana teettämällä sille ajoittaiset huoltotoimet. Säännöllinen kattohuolto ehkäisee isompien remonttien tarvetta, kun ongelmat havaitaan jo niiden vasta orastaessa ja pienet, edulliset korjaukset riittävät tavallisesti hoitamaan tilanteen. Harjakaton huolto suositellaan tehtäväksi minimissään kaksi kertaa vuodessa, kausihuoltona keväisin ja syksyisin. Näin katon kunto päästään tarkistamaan syysmyrskyjen jäljiltä, ennen talven lumikuormaa, sekä myös keväällä pakkasten väistyttyä. Plus Kattopalvelulta saat harjakaton huollot kattavasti vuositarkastuksista täsmätoimenpiteisiin, katemateriaalin ehdoilla ja laatutuotteilla suoritettuina.

Harjakaton puolivuosittaiseen huoltoon kuuluu aina katon puhdistus ja sen tiiveyden tarkistus. Poistamme katepinnasta lehdet ja roskat ja katsomme läpi sen ehjyyden ja kunnon. Samalla siivoamme rännit sekä tarkistamme vesikourujen kiinnitykset ja kaadon. Katsastamme katon tavallisimmat vuotoriskit: saumakohdat, kiinnitykset, jiirit sekä läpiviennit. Erityisesti jyrkemmillä harjakatoilla puutteelliset tai heikkokuntoiset tiivistykset läpivienneissä aiheuttaisivat äkkiä ongelmia, sillä vesi kerääntyy niillä herkästi läpivientien reunoihin ja yrittää pujahtaa katteen alle. Teemme tarvittavat tiivistykset ja kiinnitykset katolla sekä testaamme kattoturvatuotteiden toiminnan. Kattohuollon yhteydessä käymme lisäksi aina tarkastamassa yläpohjan tilanteen valumajälkien tai muiden ongelmien varalta, mikäli rakenteet sen suinkin vain sallivat.

Kausihuoltojen lisäksi suoritamme harjakatolle myös muita huoltoja tarpeen mukaan. Ajoittain katon kattavampi pesu voi tulla kyseeseen, tai katto saattaa kaivata sammaleenpoistokäsittelyä. Teemme harjakatoille materiaalin mukaiset suojakäsittelyt, esimerkiksi kyllästyskäsittelyt tai kasvustonestokäsittelyt. Talvella harjakaton huoltoon kuuluu katon lumikuorman seuranta sekä tarvittaessa lumenpudotukset ja jäänsulatukset katolta sekä ränneistä. Kun harjakaton huoltomaalaus tai uudelleenpinnoitus aikanaan tulee ajankohtaiseksi, löytyy meiltä myös taitavat maalarit uudistamaan kattosi kauneuden ja suojan.

Kun harjakatto vuotaa tai on muuten korjauksen tarpeessa, apu löytyy Plus Kattopalvelulta

Katto kuin katto vaatii elinkaarensa varrella erinäisiä korjaus- ja kunnostustoimia, eikä harjakatto tee tässä poikkeusta. Harjakatolta saattaa löytyä vuotoja tai muita ongelmia, jotka voivat olla peräisin esimerkiksi alun perin virheellisesti suoritetusta asennuksesta. Myös kattohuollon laiminlyönti jouduttaa katon korjaustarvetta entisestään. Silloinkin, kun katto on prikulleen oikein asennettu ja tunnollisesti huollettu, iskee siihen vääjäämättä ajan hammas, ja niin säänvaihtelut kuin mekaaniset rasituksetkin pääsevät vuosien vieriessä jättämään kattoon jälkensä. Useimmiten harjakaton korjaustarve havaitaan nimenomaan katon kausihuollon ja kuntotarkastuksen yhteydessä, kun katteesta löytyy esimerkiksi reikiä, repeämiä, painumia, auenneita saumoja, puhkiruostuneita peltejä tai halkeilleita tiiliä.

Kun harjakatto vuotaa tai vaatii muuta korjausta, ota meihin yhteyttä. Plus Kattopalvelulta saat kokonaisvaltaisen ja asiantuntevan avun katollesi nopeallakin aikataululla. Suoritamme harjakaton vuotokorjaukset sekä katepinnan paikkaukset, kuten huopakaton saumaukset, paikkaukset ja vuotien asennukset, peltien uudelleenkiinnitykset, ruosteenpoistot, paikkaukset ja vaihdot sekä rikkinäisten tiilten vaihdot. Tiivistämme saumat ja jiirit sekä suoritamme läpivientikorjaukset: puuttuvien ylösnostojen asennukset, läpivientien tiivisteiden vaihdot, kattoluukkujen ja -ikkunoiden korjaukset sekä savupiippujen korjaukset katon yläpuolisilta osin. Korjaamme ja tarvittaessa uusimme kattotuotteet ja sadevesijärjestelmät. Toteutamme myös yläpohjan korjaukset aluskatteen paikkauksista lahovauriokorjauksiin ja rakennemuutoksiin. Olipa kyseessä pieni paikkaus tai kokonaisvaltainen kattosaneeraus, olemme apunasi.

Harjakatto voi kärsiä myös äkillisiä vaurioita esimerkiksi myrsky- tai lumivahinkojen muodossa. Puu saattaa kaatua katon päälle tai myrskytuuli repiä irti kattopeltejä tai -tiiliä tai vaikka piipunhatun. Keväällä katolta alas vyöryvä lumimassa voi riuhtaista mukaansa rännit tai lapetikkaat vioittaen samalla katepintaa. Ammattitaitoinen apu on tässäkin lähellä: palvelemme sinua ja kattoasi purku- ja raivaustöistä korjaustoimiin ja asennuksiin saakka. Työskentelemme aina turvallisuus edellä ja käytämme asianmukaisia putoamissuojaimia, valjaita, turvaköysiä sekä lapetikkaita ja muita apuvälineitä. Joissakin harjakaton huolto- ja korjaustöissä voidaan myös hyödyntää mahdollisuuksien mukaan henkilönostinta tai nosturia. Näin vältämme henkilövahingot ja saamme kattosi kunnostettua huippuunsa sekä tehokkaasti että turvallisesti.

Harjakatto on kiitollinen valinta talon kateratkaisuksi, onhan se helppohoitoinen, käytännöllinen ja pitkälti muunneltavissa. Taidolla asennettu ja pieteetillä huollettu harjakatto pitää rakenteet ja sisäilman terveinä ja talon näin turvallisena paikkana asua. Kun huoltotoimiin tartutaan hyvissä ajoin, vältetään monet isommat remontit ja saadaan katon käyttöikä hyödynnettyä täysin. Pidä siis parasta huolta harjakatostasi ja anna se kokeneiden kattoammattilaistemme käsiin. Huollamme, korjaamme ja remontoimme harjakatot rännien siivouksesta yläpohjan eristyksiin – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme harjakattotöistä!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt