Kattotyöt laajalla skaalalla, kokeneena ammattityönä ja laatutakuulla toteutettuina

Etsitkö luotettavaa ja laadukasta tekijää kattotöille? Katon huolto-, korjaus-, asennus- ja remonttitarvetta on monenlaista ja monesta eri syystä. Ovatko rännit puhdistusta vailla tai sammal vallannut kattopinnan? Vuotaako katto piipun tai jiirin kohdalta tai onko lumi painanut katon notkolle? Puuttuuko katolta lumiesteet, lintuverkot, piipunhattu tai harjatiiviste? Pitäisikö katepintaan vetää uusi maalipinta säältä ja ajalta suojaamaan, vai onko katon käyttöiän suhteen tultu siihen pisteeseen, että on aika toteuttaa kokonaisvaltainen kattoremontti? Nämä kaikki sekä monet muut kattotyöt saat turvallisesti ja toimivasti toteutettuina Plus Kattopalvelulta – avaimet käteen- palveluna ja laatutakuulla varustettuina.

Meiltä löytyy kokeneet ja taitavat tekijät toteuttamaan kaikki kattotyöt, mitä vain katollesi saatat kaivata. Suoriudumme moitteettomasti niin suurista linjoista kuin pienistä yksityiskohdistakin. Huollamme, paikkaamme, korjaamme ja remontoimme katot, asennamme kattoturvatuotteet ja katon pellitykset. Kunnostamme aluskatteet, lisäämme yläpohjan eristystä sekä korjaamme lahovauriot. Asennamme ja poistamme kattoluukut tai -ikkunat, toimitamme  katolle pieneläinesteet tai aurinkopaneelit, teemme katon pesut ja puhdistukset sekä talvisin katon lumityöt ja jäätyneiden rännien tai kattokaivojen höyrysulatukset. Palvelemme kattotöissä joustavasti ja asiakaslähtöisesti ympäri vuoden, ja repertuaariimme kuuluvat peltikatot, tiilikatot ja huopakatot, kaikki kattoprofiilit ja rakennustyypit tasakatosta mansardikattoon ja puuliiteristä hehtaarihalliin.

Kun valitset Plus Kattopalvelun, on yksi suurimpia etujasi palvelumme kokonaisvaltaisuus. Mitä tahansa tilaamaasi työtä tulemmekin katollesi suorittamaan, on periaatteenamme, että samalla käymme läpi katon yleiskunnon ja tarkastamme, että kaikki toimii kuten pitääkin. Tilasitpa meidät siis rikkinäistä kattotiiltä vaihtamaan tai kattoluukun tiivisteitä uusimaan, saat samalla katollesi kattavan kuntotarkastuksen ilman lisäveloitusta. Mikäli tarkastuksessa ilmenee epäkohtia, joihin olisi syytä puuttua, saat asiasta meiltä tiedon ja voimme laskea sinulle edullisen tarjouksen kunnostusten tekemisestä. Jos olet ryhtymässä isompaan kattoremonttiin, voi kotisivujemme kautta myös halutessaan hakea joustavampaa rahoitusta kattotöiden kuluihin. Lisäksi kannattaa muistaa, että koska olemme kattoalan rekisteröityjä ammattilaisia, voi meillä teetettyjä kattotöitä hyödyntää myös kotitalousvähennyksen yhteydessä yksityisasiakkaan verotuksessa.

Laadulla toteutetut kattotyöt ovat aina katon ja koko rakennuksen parhaaksi, joten oli kyse sitten huollosta, korjauksesta, asennuksesta tai kokonaisvaltaisemmasta remontista, on toimiin syytä ryhtyä mieluummin heti eikä hetken päästä. Ajoissa suoritetut katon huollot ja korjaukset ehkäisevät isompien ongelmien syntymistä ja pitävät katon tiiviinä ja toimivana. Terve katto puolestaan suojelee koko talon rakenteita ja mahdollistaa turvallisen sekä laadukkaan asumisen myös pitkällä tähtäimellä. Sijoita kattosi tulevaisuuteen ja teetä tarpeelliset kattotyöt mieluummin ennemmin kuin myöhemmin – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon huollosta, korjauksesta ja remontista!

Kattoremonttien, kattokorjausten ja kattohuoltojen lisäksi katoilla tehdään paljon muutakin. Plus Kattopalvelu toteuttaa kattoremonttien yhteydessä tai erillisprojekteina mm.:

 

Kattotyöt laatupalveluna

Kattoremontit luotettavana laatutyönä työsuunnitelmasta loppusiivoukseen saakka

Meiltä Plus Kattopalvelulta saat niin osittaiset kuin täydellisetkin kattoremontit ja -saneeraukset asiantuntevana avaimet käteen- palveluna. Meiltä löytyy tarvittava tietotaito työn suorittamiseen, oli kattosi sitten jyrkkä tai loiva, suuri tai pieni, korkea tai matala, yksinkertainen kahden lappeen malli tai monimuotoinen kokonaisuus jiirejä ja muita taitteita myöten. Hoidamme kuntoon kaikki katot materiaaliin tai kattomuotoon katsomatta: pelti-, tiili- ja huopakatot, satulakatot, aumakatot, tasakatot, pulpettikatot ja mansardikatot. Myöskään rakennuksen tyyppi ei ole rajoittava tekijä: remontoimme katot niin omakotitaloihin, rivitaloihin, kerrostaloihin, kesämökkeihin, autotalleihin, piharakennuksiin, halleihin, maneeseihin kuin liikekiinteistöihinkin.

Meillä kattoremontti aloitetaan aina kattavalla katon kuntotarkastuksella, sillä jokainen remontti suunnitellaan sekä suoritetaan toimestamme rakennuskohtaisesti. Kun olet jättänyt meille tarjouspyynnön, kattoammattilaisemme kartoittaa perinpohjaisesti katon tilanteen sekä kunnostustarpeen: mikä on katon koko, muoto ja jyrkkyys, tulevan projektin suuruusluokka, eri elementtien tämänhetkinen kunto katolla sekä yläpohjan tilanne? Samalla kuuntelemme asiakkaan ajatukset ja toiveet remontin suhteen. Kattotarkastuksessa tehtyjen havaintojen sekä asiakkaalta saatujen tietojen pohjalta laadimme työsuunnitelman ja tarjouksen kattoremontista. Kattoremontin hinta on meillä aina kilpailukykyinen pakettihinta, joka sisältää kaikki urakan materiaali-, kalusto- ja työkustannukset. Koska projekti räätälöidään kattosi tarpeiden mukaan, et maksa mistään turhasta tai ylimääräisestä, ja toisaalta kaikki tarvittavat kunnostukset saadaan hoidettua kerralla maaliin.

Suunnitteluvaiheen jälkeen siirrymme itse toteutukseen. Huolehdimme puolestasi projektin kaikista vaiheista lähtötilanteesta loppusiivoukseen saakka. Tuomme paikalle rakennusmateriaalit, pystytämme telineet, suojaamme työmaan sekä teemme muut kohteen kannalta olennaiset pohjatyöt. Puramme vanhaa rakennetta tarvittavilta osin, ja meiltä luonnistuvat taidokkaasti myös mahdolliset muutostyöt, kuten kattorakenteen korottaminen tai jopa kattomuodon vaihto kokonaan toiseen. Asennamme ruoteet, aluskatteen, tuuletusrimat, otsalaudat sekä tietysti itse katemateriaalin. Kaikki tämä toteutetaan avaimet käteen- periaatteella niin vesikatteen kuin aluskatteenkin osalta, ja lopputulos on aina varustettu täydellä laatutakuulla.

Uusi katto kaunistetaan vielä huolellisilla viimeistelyillä. Toimitamme katolle asennettuina kaikki tarvittavat kattoturvatuotteet sekä muut kattovarustelut: lumiesteet, tikkaat, kattosillat, pieneläinesteet, sadevesijärjestelmät, kattoluukut ja -ikkunat tai vaikka aurinkopaneelit. Varmistamme, että katolta löytyvät läpiviennit, jiirit, piipunhatut, pellitykset, harja- ja päätylistat sekä muut vastaavanlaiset yksityiskohdat on asennettu oikein, tiiveiksi ja toimiviksi. Voimme lisäksi pintakäsitellä katon entistä kestävämmäksi katemateriaalista riippuen joko maalilla tai pinnoitteella. Kun kaikki on tehty, siivoamme paikat ja huolehdimme puolestasi purku- sekä remonttijätteen poiskuljetuksesta ja asianmukaisesta hävityksestä. Viime töiksemme teemme kohteeseen vielä kattavan lopputarkastuksen varmistaen, että kattoremontin tulos on laadukas ja luotettava sekä kaikin puolin käyttökelpoinen.

Toteutamme katon kuntoa ylläpitävät ja käyttöikää pidentävät huolto- ja korjaustyöt

Katon hyvää kuntoa kannattaa ylläpitää säännöllisillä huoltotoimilla samoin kuin ajoittaisilla korjauksillakin. Ennaltaehkäisevä kattohuolto tulee aina edullisemmaksi kuin mittavat kunnostustyöt heikkoon jamaan ajautuneelle katteelle. Säännöllisen huollon taktiikalla katon muutokset ja ongelmakohdat saadaan pidettyä pieninä, kun ne havaitaan varhain – esimerkiksi vesivuodot eivät pääse eskaloitumaan lahovaurioiksi tai homeongelmiksi saakka. Jotkin huoltotoimet suositellaan tehtäväksi kaksikin kertaa vuodessa. Otollista aikaa kausihuolloille ovat etenkin kevät ja syksy, sillä näinä vuodenaikoina tapahtuvat myös suurimmat muutokset katon ympäristössä. Sään- ja lämpötilanvaihtelut kuluttavat erityisesti katon saumojen ja läpivientien tiivistyksiä sekä ovat rasitteeksi myös mahdollisille paikkakohdille. Syksyllä kate peittyy lehtien ja neulasten alle ja syysmyrskytkin voivat riepotella sitä, joten katon kunto on hyvä varmistaa ennen ensimmäisiä lumia. Keväällä pakkasten väistyttyä taas on edessä kattoa likaava siitepölykausi sekä runsaita määriä sade- ja sulamisvesiä. Meiltä saat asiantuntevasti toteutetut kattohuollot, joiden jäljiltä katto on taatusti kunnossa ja pää pystyssä valmiina kohtaamaan aina seuraavan vuodenajan haasteet.

Katon säännöllisessä huollossa katon ja vesikourujen puhdistus on aivan välttämätöntä. Lehtien, neulasten ja muun bioroskan siivoaminen katolta hidastaa korroosiota, estää sammaloitumista sekä edistää katon vedenpoiston toimintaa. Puhdistamme katon aina sille sopivin menetelmin; esimerkiksi siinä missä tiilikatto kestää harjauksen mekaanista rasitusta, on huopakatosta irrotettava roskat hellävaraisella mutta tehokkaalla ilmapuhalluksella. Samalla tarkistamme rännien kiinnitykset ja kaadon sekä sadevesijärjestelmän yleisen toimivuuden. Mikäli katolle on ehtinyt jo pinttymään sammalta, jäkälää tai muuta kasvustoa, voimme tarvittaessa suorittaa erityisen sammaleenpoistokäsittelyn katepinnalle. Talvella pudotamme lumet sekä sulatamme jäät turvallisesti katolta ja ränneistä, niin ettei katolle tai sen ympäristölle koidu tarpeettomia lumi- tai jäävaurioita.

Kattohuollon yhteydessä tarkastelemme aina huolellisesti koko vesikatetta. Käymme läpi peltikaton pinnan ja peltien kiinnitykset, ja teemme tarvittaessa ruosteenpoistot, naulojen vaihdot kateruuveihin, kateruuvien vaihdot uusiin ruuveihin sekä mahdolliset lisäkiinnitykset. Tarkistamme ja saumaamme kattohuopien liitoskohdat sekä teemme paikkaukset huopakatolle. Tiilikatolla tutkimme pellitysten sekä kattotiilten kunnon ja vaihdamme katolta rikkinäiset tiilet. Katteen vesitiiveyden takaamiseksi on katsastettava ja huollettava läpiviennit, saumat sekä jiirit. Myös kattotuotteiden kunto on turvallisuuskysymys ja siten tarkistettava säännöllisesti. Tutkimme katolle asennettujen lumiesteiden, tikkaiden, kattosiltojen sekä muiden kattovarustelujen kiinnitykset ja testaamme niiden toiminnan.

Huoltokäynnin yhteydessä Plus Kattopalvelu tarkastaa kattosi kunnon aina kokonaisvaltaisesti. Toteutamme ammattitaidolla harvinaisemmatkin katolle suoritettavat huoltotoimet tarpeen mukaan, esimerkiksi katon perusteelliset pesut sekä materiaalin mukaiset suojakäsittelyt. Myös ajoittainen huoltomaalaus tai uudelleenpinnoitus suojaa katetta merkittävästi säätä ja aikaa vastaan ja auttaa näin pidentämään katon elinikää. Vielä yksi tärkeä tarkastuskohde on vesikaton alapuoliset rakenteet eli yläpohja. Mikäli pääsemme rakenteiden puolesta käsiksi yläpohjaan, käymme sielläkin katsastamassa, miltä yleistilanne näyttää. Katsomme silmämääräisesti läpi eristeet, aluskatteen sekä rakenteiden puuosat vuotojen, tuuletusongelmien tai muiden epäkohtien varalle. Jos akuuttia kunnostustarvetta ilmenee, ei hätää – palvelemme kattoasi täydellä ammattiosaamisella ja luotettavalla laadulla, oli kattotyö sitten kuinka haastava tahansa.

Meiltä kaikki kattotyöt pieneläinesteiden asennuksesta ullakon lisälämmöneristyksiin

Plus Kattopalvelu toimittaa laaja-alaisesti kaikki katon huolto-, korjaus-, asennus-, remontti-, varustelu- ja muutostyöt katemateriaaliin, kattomuotoon tai rakennustyyppiin katsomatta. Ei ole sellaista kattotyötä, josta emme kunnialla suoriutuisi. Kokemusta on karttunut uramme aikana lukuisista kohteista aina kesäasunnosta kerrostaloon ja leikkimökistä luksushuvilaan saakka. Mikään projekti ei ole meille liian suuri tai pieni, vaan katto kuin katto, meiltä onnistuu. Haluatko asennuttaa katolle aurinkopaneelit tai vaihtaa kattomuodon nykyistä koristeellisempaan? Kaipaatko katolle ryhdikästä kattolyhtyä tai sympaattista kattovalokupua tunnelmaa luomaan? Suunnitteletko piipunhatun tai erikoisrännien teettämistä mittatilaustyönä? Villeimmätkin visiot kannattaa kertoa meille – otamme kunnia-asiaksemme etsiä toteutukseen katollesi sopivimman ratkaisun.

Asennamme kattoasi suojelemaan lintuverkot, lintupiikit sekä muut pieneläinesteet. Pellitämme savupiiput sekä hankimme ja asennamme katolle puuttuvat harjatiivisteet ja piipunhatut. Toteutamme tiiviit ja tyylikkäät kattovalokuvut, kattoluukut sekä kattoikkunat, tai vaihtoehtoisesti poistamme tarpeettomaksi jääneen kattoläpiviennin ja rakennamme toimivan katepinnan sen kohdalle. Asennamme kotisi tai mökkisi katolle aurinkopaneelit ekologisempaa energiaa tuottamaan. Suunnittelemme ja toteutamme valokatteesta edullisen ja näyttävän kateratkaisun kasvihuoneeseen, pihavarastoon, autokatokseen tai terassille. Korjaamme ja tarvittaessa vaihdamme kattosi rännit ja vesikourut, tai voimme esimerkiksi asentaa erityiset sulanapitokaapelit sadevesijärjestelmän jäätymistä estämään.

Teemme kattavasti katon vuotopaikkaukset ja muut kunnostukset, jopa myrsky- ja lumivauriokorjaukset. Eristämme ilmanvaihtoputket ja suoritamme katon kokonaisvaltaiset energiaremontit sekä ullakon ja yläpohjan lisälämmöneristykset. Meiltä sujuvat lahovauriokorjaukset ja aluskatteen kestävät paikkaukset sekä voimme toimivasti rakentaa uuden katon olosuhteista riippuen vanhan päälle tai tilalle. Maalaamme, kunnostamme ja tarpeen tullen vaihdamme räystäslaudat, otsalaudat, tuulilaudat, räystään alalaudoituksen, ikkunalaudat sekä talon muut puuosat, tai voimme huoltomaalata vaikka koko ulkovuoren sen nähtyä parhaat päivänsä. Kauttamme luonnistuvat jopa erityisosaamista vaativat, luvanvaraiset varttikaton eli mineriittikaton asbestipurkutyöt – kaikenkattava palvelumme toimittaa, mitä ikinä kattosi keksiikin tarvita.

Katon kattavat tarkastukset auttavat huomaamaan huoltotarpeen ja paikallistamaan ongelmakohdat

Korvaamaton työkalu katon kunnon ylläpidossa on säännöllinen ja kattava katon tarkastus. Katon tarkastus on kattoammattilaisemme toteuttama arvio katon tilanteesta ja se tehdään katon perusteellisen läpikäynnin pohjalta. Katon tarkastuksessa tutkitaan huolellisesti katon eri osa-alueet ja varmistetaan, että kaikki on kunnossa ja toimii toivotulla tavalla – onhan koko rakennuksen turvallisuuden kannalta olennaisen tärkeää, että katto on tiivis ja kestävä. Tarkastuksen jälkeen tunnet paremmin kattosi tilanteen ja tarpeet, ja listaamme mahdollisesti havaitut puutteet, ongelmat tai vauriot. Useimmiten katon korjaustarve havaitaankin juuri katon kuntotarkastuksen yhteydessä. Tarvittavista kunnostuksista annamme mielellämme sinulle kustannustehokkaan tarjouksen. Katon tarkastuksen voit tilata meiltä erillisenä palveluna, mutta se tehdään meillä myös osana katon vuosihuoltoa tai muuta meiltä tilattua työtä. Eli vaikka tilaisit meidät vain tiivistämään läpiviennit tai asentamaan piipunhatun, saat samalla katollesi kattavan tarkastuksen veloituksetta.

Kattotarkastuksessa tutkimme huolellisesti, missä kunnossa vesikatteen pinta on: näkyykö kolhuja, painumia, kupruja, reikiä, repeämiä, merkittävää kulumaa tai ruostekohtia? Onko katteessa aukeilleita saumoja, irvistäviä peltejä, haljenneita tiiliä tai onko siitä noussut törröttämään nauloja? Näkyykö tarvetta saumojen tiivistykselle, kiinnikkeiden uusimiselle tai lisäkiinnityksille? Erityisellä tarkkuudella huomioimme lisäksi jiirikohtia ja pellityksiä sekä läpivientejä, joihin kuuluvat muun muassa kattoluukut ja -ikkunat, savupiiput, ilmanvaihtoputket ja niin edelleen. Testaamme kattoturvatuotteiden sekä muiden kattovarustelujen toiminnan ja kiinnitykset. Tarkastamme sadevesijärjestelmän vedenpitävyyden, mahdollisen sulatusjärjestelmän toimivuuden sekä monet muut katon hyvinvoinnille olennaiset yksityiskohdat.

Eräs merkittävän tärkeä osa-alue katolla on vesikaton alapuoliset rakenteet, joista puhutaan usein myös yläpohjana. Katon alusrakenteiden kunto heijastelee pitkälti koko rakennuksen käyttökelpoisuuteen ja hyvinvointiin, joten tilanteesta on syytä olla hyvin kartalla. Mikäli rakenteet sallivat esteettömän pääsyn yläpohjaan, käymme tarkistamassa sen tilanteen aina huoltokäynnin tai muun kattotyön yhteydessä. Katsastamme, onko aluskate siisti, ehjä ja hyvin kiinnitetty. Tutkimme kattoruoteiden, kattotuolien sekä katon rungon kunnon, ja varmistamme, että välikatolle on järjestetty riittävä tuuletus ja eristys. Jos yläpohjasta paljastuu kastuneita villoja tai rakenteiden puuosien lahovaurioita, kerromme siitä sinulle ja hoidamme asian kuntoon niin halutessasi. Katon kunnon lisäksi tarkkailemme huoltokäynnillä myös rakennuksen olosuhteita ja ympäristöä. Mikäli vaikkapa havaitsemme, että katon välittömässä läheisyydessä kasvaa lahonpuoleinen puu, kirjaamme senkin ylös.

Säännölliset katon tarkastukset auttavat paljastamaan mahdolliset haastekohdat heti alkuvaiheessa tai jopa jo ennen varsinaisen ongelman syntymistä. Pienestä vesivuodosta voidaan selvitä vielä säikähdyksellä, kun taas hoitamatta jätettynä se etenisi kosteusvaurioksi asti rakenteita lahottamaan. Samoin heikosti kiinni oleva kattotuote saattaa pysyä asemissaan seuraavan talven, mutta irtoaa keväällä kun lumi lähtee liikkeelle ja aiheuttaa tuhoa mennessään. Katon ennaltaehkäisevä huolto on aina fiksumpi, helpompi ja edullisempi valinta verrattuna siihen, että katto jätetään oman onnensa nojaan ja syntyneitä tuhoja korjaillaan vuosia jälkeenpäin. Ulkoistamalla katon tarkastukset, huollot ja korjaukset Plus Kattopalvelulle saat vaivattomasti varmuuden kattosi kunnosta. Pidämme katon kauniina ja kestävänä sekä sen tiiveyden ja toimivuuden taattuina. Kun tarvitset katon huoltoa, korjausta tai remonttia lujalla ammattitaidolla ja laatupalveluna, valitse meidät. Ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme kattotöistä!