Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Koliseeko katto tai heiluvatko pellit tuulessa? Peltikaton lisäkiinnitykset pelastavat tilanteen

Rämisevä peltikatto on usein merkki siitä, että peltikaton lisäkiinnitykset olisivat paikallaan. Heikosti kiinni olevan peltikaton kolinaa on ikävä kuunnella, mutta räminä on silti ongelmista vähäisin: kun liian harvaan kiinnitetyt kattopellit pääsevät liikkumaan, löystyvät ne vähätkin kiinnikkeet, joita pellissä on, ja pellin liikerata kasvaa pikkuhiljaa. Heiluvat pellit voivat helposti vääntyä ja kulua ennenaikaisesti, tai lopulta esimerkiksi myrskyn saattelemina jopa irrota aluslaudoituksesta. Lisäksi katepinnasta hiemankin nousseen pellin saumoja ei voida enää parhaallakaan tahdolla pitää vesitiiviinä, joten riski vesivuodoille kasvaa koko ajan.

Jos vaikkapa piipunpellitys, erilaiset peltilistat tai kattopellit itsessään on puutteellisesti kiinnitetty, ovat peltikaton lisäkiinnitykset oikea ratkaisu tilanteeseen. Tässä avuksesi tulee Plus Kattopalvelu, jonka kokeneet kattoammattilaiset tietävät tasan tarkkaan, millaiset kiinnikkeet millekin katolle kannattaa asentaa, ja kuinka tiheään ne on optimaalista laittaa. Teemme peltikaton lisäkiinnitykset ja naulojen vaihdot kateruuveihin sekä tarvittaessa kateruuvien uusimistyöt. Samalla tarkistamme tietysti muutkin katon kiinnitykset esimerkiksi rännien, vesikourujen sekä kattoturvatuotteiden ja kattovarusteluiden osalta, ja aina katolle noustessamme käymme läpi koko katon yleiskunnon ylipäätään – jos vaikkapa läpivientien tiivistyksissä on parannettavaa tai jos katteessa on merkittäviä ruostekohtia, kerromme tällaisista asioista sinulle ja hoidamme ne tarvittaessa kuntoon.

Peltikaton lisäkiinnitykset ovat huokea tapa huolehtia katon hyvinvoinnista. Kun katolta ei löydy irvistäviä saumoja tai repsottavia peltilistoja, ei tuuli niin suurella todennäköisyydellä pääse niitä riepottelemaan, ja myrskyvaurioita saadaan näin ennaltaehkäistyä. Katolle saavutetaan pitempi käyttöikä ja vältytään suuremmilta ja kalliimmilta ennenaikaisilta remonteilta. Plus Kattopalvelun tekemät kattotyöt saa yksityisasiakkaana hyödyntää verotuksessa kotitalousvähennyksen yhteydessä, ja halutessasi voit kysyä lisää tarjolla olevasta joustavammasta rahoituksesta kattotöille. Peltikaton pitäminen ensiluokkaisessa kunnossa edesauttaa koko rakennuksen kuntoa ja kestävyyttä. Takaa siis katollesi pitkä tulevaisuus ja kutsu Plus Kattopalvelu ilmaiselle kartoituskäynnille. Ota yhteyttä ja pyydä tarjous peltikaton kiinnitystöistä!

Peltikaton lisäkiinnitys

Peltikatolla törröttäviä nauloja? Vaihdamme tilalle laadukkaat kateruuvit

Aina katon kiinnitystöissä ei ole kyse lisäkiinnitysten tarpeesta peltikatolla, vaan halutaan yksinkertaisesti vaihtaa kuluneet kiinnikkeet uusiin tai heikkolaatuiset kiinnikkeet parempiin. Aiemmin peltikatot kiinnitettiin poikkeuksetta katteen läpi lyötävillä nauloilla, sillä muita vaihtoehtoja ei ollut. Nykyään peltikaton kiinnitys tapahtuu yleisimmin kateruuveilla, sillä ne ovat nauloihin verrattuna paljon kestävämpi ja toimintavarmempi ratkaisu. Peltikaton nauloilla on taipumus pumppautua herkästi ylös esimerkiksi lämpötilanvaihteluiden myötä. Näin kiinnitys ei enää ole priimaa, ja pelti pääsee liikkumaan ja nousemaan hieman itsekin, jolloin peltien saumakohta menettää vedenpitävyytensä. Pellin liike taas nostaa nauloja entisestään ja ne voivat jopa irrota alustasta. Heikosti kiinnitetty, repsottava kate päästää tuulen helposti katon alle ja kattopellit jopa irtoavat myrskyssä.

Mikäli itse kattopellit todetaan kartoitusvaiheessa hyväkuntoisiksi, mutta kiinnikkeet jättävät toivomisen varaa, voimme vaihtaa peltikaton naulat laadukkaisiin, pitäviin kateruuveihin. Poistamme vanhat kiinnikkeet peltiä vääntämättä ja kattoa vahingoittamatta, ja asennamme niiden tilalle kestävät kateruuvit kunnon tiivisteillä. Tai mikäli katoltasi jo löytyy kateruuvit, mutta niiden tiivisteet ovat ajan myötä haperoituneet tai ne ovat katetyyppiin nähden vääränlaiset tai asennettu huonosti, vaihdamme kateruuvit uusiin. Varmistamme, että uuden asennettavan ruuvin tiiviste on edellisen ruuvin vastaavaa isompi, jotta katto pysyy jatkossakin vedenpitävänä. Kiinnikkeitä vaihtaessamme tai uusiessamme teemme tietysti tarvittaessa myös peltikaton lisäkiinnitykset.

Kateruuveissa valikoima on nykyään laaja: niitä löytyy monenkokoisia ja -laatuisia ja monentyyppiselle peltikatolle. Me Plus Kattopalvelulla käytämme aina peltikaton kiinnitystöitä tehdessämme huippulaadukkaita kateruuveja, jotka asentuvat nätisti paikalleen ja joiden korroosionkestävyys on riittävä katemateriaaliin nähden. Oikeanlaisiin kateruuveihin sekä myös niiden asianmukaiseen kiinnitystiheyteen on syytä panostaa, sillä peltikaton kiinnityksillä voi olla merkittävä rooli esimerkiksi siinä, onko katemateriaalin valmistajan myöntämä tekninen takuu voimassa katteelle. Kun jätät peltikaton kiinnitykset meidän huoleksemme, voit olla varma, että tarvittavat seikat toteutuvat katollasi ja lopputulos on tyylikäs, toimiva ja kestävä.

Katon kattava kuntotarkastus aina peltien kiinnityksen yhteydessä

Peltikaton kiinnikkeiden huollosta tai lisäkiinnitysten tekemisestä ei välttämättä ole mainittavaa hyötyä, jos katepellit itsessään ovat ruosteensyömät tai katolla vuotaa jokin toinen kohta, vaikkapa läpiviennit. Tämän vuoksi me Plus Kattopalvelulla tarjoammekin aina kokonaisvaltaista palvelua: samalla kun käymme kiinnittämässä kattosi pellit tai teemme minkä tahansa muun tilaamasi kattotyön, tarkastamme koko katon läpi muutenkin. Tämä ohessa tehty katon kuntotarkastus on sinulle veloitukseton, ja sen avulla varmistamme, että käyntimme jäljiltä katto on iskussa kaikin puolin ja täysin toimintakykyinen säitä vastaan.

Katolla liikkuessamme tarkastamme läpivientien tiivistykset ja kunnon. Näihin voivat kuulua esimerkiksi ilmanvaihtoläpiviennit, viemärintuuletusputket, kattoikkunat ja -luukut, savupiiput ja niin edelleen. Huomioimme myös tarkasti jiirejä eli sisätaitteita ja peltien saumakohtien kuntoa, sekä tietysti peltien kiinnityksiä. Entä miltä näyttää itse katepinta? Onko siinä merkittävää kulumaa, kolhuja tai naarmuja, sammalta tai ruostetta? Olisiko huoltomaalaus ajankohtainen? Käymme läpi myös lumiesteet, kattosillat, palotikkaat, lapetikkaat, kattotikkaat sekä muut kattoturvatuotteet, ja tarkistamme niiden kiinnitykset ja toiminnan. Lisäksi tutkimme sadevesijärjestelmän kunnon esimerkiksi rännien kiinnitysten ja kaadon osalta.

Katon kunto ei ole aina nähtävissä kokonaan päällepäin, vaan myös vesikaton alapuolisten rakenteiden tilanne vaihtelee suuresti. Usein aluskatteen käyttöikä on samaa luokkaa vesikatteen kanssa, mutta tähän vaikuttaa moni asia, ja siksi varmistaudummekin välikaton kunnosta mieluiten omin silmin. Jos rakenteet sallivat esteettömän pääsyn yläpohjaan, käymme aina kattotöiden yhteydessä katsastamassa myös sen tilanteen. Tarkastamme, että aluskate on ehjä ja hyvin kiinni, että välikatossa on toimiva eristys ja tuuletus, ja että rakenteet ovat vahvat ja terveet. Mikäli löydämme esimerkiksi valumajälkiä, kastuneita villoja tai lahoja puuosia, kerromme näistäkin havainnoista sinulle.

Jos kattotarkastuksen yhteydessä ilmenee isompaa tai pienempää korjattavaa, ei hätää! Plus Kattopalvelu hallitsee taitavasti niin peltikaton pienet huoltotyöt kuin haastavammatkin korjaukset, joten annamme sinulle tarjouksen asioiden hoitamisesta kuntoon. Tämä pätee niihin tapauksiin, joissa katolla ihan oikeasti on parantamisen varaa – ehjää emme lähde korjaamaan emmekä keksi turhia korjaustarpeita, jos katon kunto on priimaa ja toimivuus hipoo täydellistä. Kun hoidamme mahdolliset epäkohdat kuntoon samalla kertaa tilaamasi kattotyön yhteydessä, on projekti sinulle kokonaishinnaltaan edullisempi ja saat vaivattomasti täysin toimintakuntoisen katon.

Milloin viimeksi sinun peltikatollesi on tehty kattava kuntotarkastus ammattilaisen toimesta? Rämiseekö peltikatto tuulessa eli olisiko selkeästi tarvetta lisäkiinnityksille? Tai löytyykö katolta törröttäviä nauloja tai heikkotiivisteisiä kateruuveja? Tai ehkä sinulla ei ole aivan tarkkaa kuvaa siitä, mikä peltikattosi tämänhetkinen huolto- ja korjaustarve on? Olipa tilanne mikä tahansa, kutsu Plus Kattopalvelu apuun, niin teemme ilmaisen kattotarkastuksen ja selvitämme asian! Hoida kattosi takaisin huippukuntoon – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme peltikattotöistä!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt