Pyydä paras tarjous kattotöistäsi Lohjalla!

Katto kuin katto vaatii säännöllistä huolenpitoa, muuten sillä ei ole edessään kovinkaan pitkä käyttöikä. Kun katto on asennettu, tulee se vähintäänkin tarkastaa puolen vuoden välein. Useimmiten tarvitaan myös katon harjaus ja roskien poisto katolta, sekä räystäskourujen puhdistus. Tällainen katon kevät- ja syyshuolto on tarpeen isompien ongelmien välttämiseksi. Katolle jääneet roskat voisivat aiheuttaa ruostetta ja sammaleita, ja mikäli kattoa ei tarkastettaisi, voisi jokin vuotava sauma tai rikkinäinen tiili aiheuttaa kosteusvaurioita katon alle.

Tiilikatto, peltikatto tai huopakatto on helppo paikata siinä vaiheessa, kun vuotava sauma tai muu vaurio on vielä tuore. Jos katto vuotaa pidemmän aikaa, voi katon alle syntyä niin pahoja laho- ja kosteusvaurioita, että katto on paras uusia. Reikien paikkaaminen, jiirien tiivistäminen tai esimerkiksi ruosteisimpien kattopeltien vaihto on paljon edullisempaa kuin koko katon purku ja vaihto, sekä kosteusvaurioiden kunnostaminen katon alta.

Erilaisia vaurioita ehkäistään myös huoltamalla kattoa katemateriaalin ja katon erityispiirteiden mukaan. Peltikatto on muutamaan otteeseen maalattava, kun taas tiili- ja bitumikatot tarvitsevat silloin tällöin sammaleiden poistoa. Kattotarkastuksen avulla erilaiset kattohuollot osataan tehdä oikeaan aikaan.

Kattotyöt on tehtävä paitsi oikeaan aikaan, myös oikealla tavalla. Kun asioit omakotitalon, kerrostalon, rivitalon tai esimerkiksi kesämökin kattotöiden tiimoilta meidän kanssamme, saat mitä parhainta ja ammattitaitoisinta palvelua. Olemme nappivalinta niin kattoremonttiin, katon korjaamiseen (esimerkiksi katon paikkaamiseen, kattovuodon korjaamiseen tai vaikkapa katon oikaisuun) kuin erilaisiin peltikattohuoltoihin, tiilikattohuoltoihin ja huopakattohuoltoihin. Toimitamme, asennamme ja kunnostamme kaikki kattovarusteetkin, joten Plus Kattopalvelulta voi tilata Lohjalla mitä tahansa kattotöitä. Palvelemme myös Lohjan naapurikunnissa Inkoossa, Karkkilassa, Raaseporissa, Salossa, Siuntiossa, Somerolla, Tammelassa ja Vihdissä. Ota yhteyttä ja pyydä paras tarjous parhaalla tavalla tehdyistä kattotöistä!

Kaikki kattotyöt voi maksaa kotisivujemme kautta haettavan rahoituksen avulla, ja omakotitalon tai kesämökin kattourakasta voi hakea myös kotitalousvähennystä. Meidän asiakkaanamme sinut palkitaan ilmaisella kattotarkastuksella, minkä tarjoamme aivan kaikenlaisten ja kaiken kokoisten kattotöiden yhteydessä. Kattotarkastuksesta on iso ilo harjakaton, pulpettikaton tai esimerkiksi tasakaton ylläpitämisessä, sillä sen jälkeen kuulet kaikista mahdollisesti tarvituista kattotöistä. Jos kattoa pitäisi jotenkin kunnostaa tai huoltaa, teemme siitä tarttumisen arvoisen tarjouksen – muussa tapauksessa vain kehumme hyvää kattoa, ja poistumme paikalta.

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Lohjalla tehdyn kattoremontin kulku

Plus Kattopalvelulta tilattu kattoremontti Lohjalla alkaa alkutarkastuksesta, etenee materiaalin hankintaan ja vanhan katon purkuun ja jatkuu katon alla olevien rakenteiden kunnostamisella. Seuraavana on vuorossa uuden katon läpivientien, aluskatteen ja vesikatteen asentaminen. Uusi palahuopakatto, konesaumakatto tai vaikkapa lukkosaumakatto täydennetään kattovarusteilla, ja lopuksi teemme loppusiivouksen. Koko urakka tehdään samaan, kiinteään hintaan, mikä on laskettu jo tasakaton, harjakaton tai esimerkiksi pulpettikaton alkutarkastuksen yhteydessä. Avaimet käteen -periaatteella tehty kattosaneeraus voi yllättää edullisuudellaan, sillä meillä ei ole tapana hinnoitella kattopalveluamme liian kalliiksi. Kattoremontin hinnan voi maksaa osamaksulla, mutta kattoremonttia varten voi myös hakea verkkosivujemme kautta saatavaa rahoitusta. Kotitalousvähennysmahdollisuutta pääsevät hyödyntämään kaikki omakotitalojen ja kesämökkien omistajat.

Kesämökin, rivitalon, kerrostalon tai omakotitalon kattoremontti on hyvissä käsissä, kun siitä vastaa Plus Kattopalvelu. Kattoremontti on mahdollista teettää myös talviaikaan, jolloin se on itse asiassa jopa hieman helpompaa kuin äkisti vaihtelevissa kesäsäissä. Tarvittaessa kattosaneeraus alkaa lumenpudottamisella ja jään sulattamisella. Peltikaton, tiilikaton tai huopakaton asennus on meille hyvin tuttua, ja asiantuntemusta riittää myös hieman erikoisempiakin kattotöitä varten. Voimme esimerkiksi toteuttaa osittaisen kattoremontin, korottaa kattoa tai muuttaa tasakaton satulakatoksi – ottamalla yhteyttä meihin kuulet lisää kaikesta siitä, mitä sinunkin katollesi voidaan katon uusimisen yhteydessä tehdä!

Huopakattoremontti, tiilikattoremontti ja peltikattoremontti voivat muuttaa katon ja samalla koko rakennuksen ulkonäköä hyvin radikaalilla tavalla. Katon korotusta voidaan tarvita kahdesta syystä – joko siksi, että ullakkotilat halutaan ottaa asuinkäyttöön tai siksi, että eristeiden ja aluskatteen väliin jäävää tuuletustilaa on tarve korottaa. Laitamme katon tuuletusratkaisut kuntoon, onhan ilman vaihtuminen katon alla ensiarvoisen tärkeää kattorakenteiden kuivuuden ja terveyden kannalta.

Rakennuksen ulkonäkö muuttuu merkittävästi myös silloin, kun tasakatto muutetaan esimerkiksi harjakatoksi. Roskat, lumi ja vesi poistuvat katolta helpommin, kun se on kaltevampi. Harjakaton huoltaminen on jonkin verran helpompaa, mikä on yksi suurimmista syistä katon kaltevoittamiseen.

Osittainen kattoremontti tarkoittaa sitä, että teemme pelkän kattopeltien tai kattotiilien vaihdon, ja aluskate jää paikoilleen. Tällainen kattoremontti on mahdollinen vain poikkeustapauksissa, mutta jos se kannattaa tehdä, kerromme siitä ilman muuta asiakkaalle.

Kesämökin ylpeyden aihe – uusi huopakatto tai palahuopakatto uusilla kattovarusteilla

Saisiko sinunkin kesämökkisi tänä vuonna uuden huopakaton tai palahuopakaton? Bitumikatto sopii mainiosti niin kesämökille, kerrostaloon kuin vaikkapa tuotantolaitokseenkin. Yksi bitumikermikatto kestää noin 20-40 vuotta, jos sen on ajantasaisesti huollettu ja korjattu. Muutaman vuosikymmenen huopakatto tai palahuopakatto palvelee varsin luotettavasti, eikä sen ylläpitäminen aiheuta suuriakaan kustannuksia. Huopakatto on tiiviydessään verraton, mutta muutamankymmenen vuoden jälkeen sen kunto alkaa heiketä suorastaan silmissä. Katto on uusittava, ennen kuin sen tekninen toimivuus huononee niin paljon, että katto alkaa vuotaa. Vanha kate kuivuu ja kovettuu, mikä voi saada katteen pinnan halkeamaan. Vanhassa katteessa saattaa esiintyä kattoreikiä, venymiä ja auenneita saumoja saattaa esiintyä, joiden lisäksi sammaleet saattavat uhata valloittaa katon. Kaikki tämä heikentää katon kuntoa ja altistaa katon vesivahingoille.

Uusi omakotitalon, kesämökin tai esimerkiksi ulkorakennuksen bitumikatto jo ennen, kuin sen alle ehtii muodostua kosteusvaurioita. Näin säästät pitkät pennin. Katon uusimisen yhteydessä uusitaan usein myös katon varusteita. Ainakin kattokaivot pitää uusia, sillä ne eivät kestä bitumikatetta pidempään. Myös jotkin kattoturvatuotteet voi olla syytä uusia, tai ehkä katolle asennetaan kokonaan uusia kattovarusteita, kuten aurinkopaneeleita?

Uusi katto voi olla tiivissaumakatto, kolmiorimahuopakatto tai laattakatto. Tiivissaumakatteen hitsattavat saumat tekevät siitä ainoan oikean valinnan tasakatolle. Kolmiorimahuopakattoa varten katon kaltevuuden on oltava ainakin 1:3, mutta liian loivaa kattoa voi olla mahdollista kaltevoittaa. Meiltä sujuu niin kattomuodon muuttaminen kuin perinteinen kolmiorimatekniikkakin, mitä eivät kaikki kattofirmat enää osaa.

Palahuopakatolle katon kaltevuuden alaraja on 1:5. Laattakattoa on hieman hitaampi asentaa kuin tiivissaumakattoa, mutta merkittävästi kauempaa ei palahuopakaton asentaminenkaan kestä. Lopputulos on kiehtova, näyttävä ja kustannustehokas katto. Laattakatto, mitä kutsutaan palahuopakaton ohella myös paanukatoksi, voi olla väriltään vaikka iloisen sininen.

Plus Kattopalvelu tekee paitsi huopakaton remontit, myös sen huollot ja korjaukset. Tärkein huolto tiivissaumakatolle, palahuopakatolle tai kolmiorimahuopakatolle on katon puolivuosittainen puhdistus ja tarkastus. Kun aikaa kuluu, tarvitaan katolle myös sammaleenpoistoa ja pinnoitusta. Näiden kattohuoltojen ja tarpeen mukaan tilattavien kattopaikkausten ansiosta katto pysyy kunnossa isältä pojalle!

Mistä tilata katon vesivahingon korjaus ja katon tiivistys Lohjalla?

Katon korjaus Lohjalla on Plus Kattopalvelun erikoisalaa, olipa kyseessä peltikaton, tiilikaton tai huopakaton korjaus. Korjaamme taatulla laadulla myös konesaumakatot. Varttikattoja emme korjaa, mutta siinä ei ole kyse ammattitaidon puutteesta, vaan asbestilainsäädännöstä. Varttikatto on uusittava, jos siihen tulee jokin vika.

Katon kunnostus (esimerkiksi jiirien paikkaus tai katon ja katon läpivientien asennus ja tiivistys) on lähes väistämättä eteen tuleva asia, jos viettää pidemmän aikaa samassa rakennuksessa. Tuuli, ilmansaasteet, lumi ja esimerkiksi pakkaset koettelevat kaikkia kattoja, joten katon korjaamisessa ei läheskään aina ole kyse kattohuoltojen laiminlyönnistä. Kattohuolloilla voidaan toki vähentää katon vaurioitumista, mutta esimerkiksi myrskyvaurioita on paha ehkäistä muuten kuin huolehtimalla siitä, että kattopellit ja kattotarvikkeet ovat kunnolla kiinni.

Tärkein kattohuolto on katon tarkastus, sillä jos katon kunto tarkastetaan puolen vuoden välein, voidaan kaikkiin pikkuvikoihinkin puuttua nopeasti. Nopean toiminnan avulla omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi kesämökin katon kunnostaminen voitaneen hoitaa pelkän katon täsmäpaikkauksen avulla. Jos rikkinäisten tiilien vaihto, irronneiden peltilistojen kiinnitys tai huopa- tai peltikattoon syntyneiden reikien paikkaus jäisi tekemättä, voisi katon alle päästä kosteutta. Tästä voisi seurata katon vesivahinko.

Riippuu tapauksesta, miten vuotavan katon tiivistys ja katon vesivahingon korjaus on hoidettava. Voi olla, että tarvitaan osittaista tai kokonaista kattoremonttia, mutta parhaassa tapauksessa selvitään katon osittaisella korjauksella. Aluskate voi estää katon vesivahingon, vaikka jokin kattoläpivienti, jiiri tai sauma vuotaisi. Tällöin riittää, että korjaamme kattoikkunan tai muun vuotavan kohdan, eikä katon alapuolisia osia tarvitse lainkaan alkaa kunnostaa.

Rännien ja vesikourujen korjaus onnistuu meiltä myös. Rännien korjaus saattaa tarkoittaa vaikka lumen mukana maahan pudonneiden rännien korjaamista ja niiden kiinnittämistä takaisin räystäille. Katolta voivat vesikourujen ohella irrota myös lumiesteet tai tikkaat. Kiinnitämme kattotarvikkeet paikoilleen ja korjaamme katteeseen syntyneet vauriot.

Plus Kattopalvelun ammattilaiset tarjoavat nopeaa ja luotettavaa apua silloinkin, kun kyseessä on painuneen katon oikaisu tai esimerkiksi katolle kaatuneen puun aiheuttamien vaurioiden kunnostus. Ota aina yhteyttä meihin, niin saat kattosi kerralla kuntoon!

Arvokasta, vaan ei kallista apua katon vuotaessa

Yllättikö kattovuoto? Uusikin katto voi alkaa vuotaa esimerkiksi myrsky- tai lumivaurioiden seurauksena, joten kaikki katot on hyvä tarkastaa sekä aikaisin keväällä että myöhään syksyllä. Katon vesivahinko saattaa syntyä silloinkin, vaikka katto olisi aivan tiivis, sillä huono tuuletus saattaa johtaa kondenssiveden muodostumiseen. Kondenssivettä tiivistyy rakennuksen sisäpuolelta kohoavasta vesihöyrystä, mikä pitäisi saada välittömästi häviämään välikatolta.

Mitä aikaisemmassa vaiheessa kattovuoto tai katon vesivahinko havaitaan, sen parempi. Vuotavan katon korjaus maksaa luonnollisestikin enemmän, jos meidän on samalla kunnostettava kosteuden vaurioittamia kattorakenteita tai uusittava eristeitä. Kattovuodon korjaus voi laajeta kattoremontiksi, jos katto on saanut vuotaa pidempään.

Asiantunteva apu on tarpeen, jos kerrostalon, kesämökin, rintamamiestalon tai esimerkiksi toimistorakennuksen katto vuotaa. Ota Lohjalla ja kaikkialla Lohjan ympäristössä yhteyttä Plus Kattopalveluun, niin saat luotettavaa, nopeaa ja kohtuuhintaista apua katon korjaamiseen. Korjaamme vuotavan peltikaton, huopakaton tai tiilikaton avaimet käteen -periaatteella, ja tarjoamme kaupan päälle koko katon kuntotarkastuksen. Näin osaamme kertoa siitä, jos katossa on jotain muuta korjattavaa, tai jos jokin kattomaalauksen kaltainen kattohuolto kohentaisi katon kuntoa niin, ettei uusista kattovuodoista tarvitsisi olla huolissaan. Tarjoamme arvokasta apua katon korjaamiseen ja kunnossapitoon, mutta hintamme eivät ole arvokkaita, vaan aivan tavallisen kuluttajankin kukkarolle sopivia. Asiakkaalla on mahdollisuus myös remonttilainan hakemiseen sekä kotitalousvähennyksen hakemiseen. Kotitalousvähennystä saavat omakotitalojen ja kesämökkien omistajat.

Mistä katto alkaa useimmiten vuotaa? Läpiviennit – varsinkin piipun juuri – ovat monen katon ongelmallisimpia kohtia. Läpivientejä ei silti tarvitse kartella eikä esimerkiksi kattoikkunaa tarvitse poistattaa katosta. Jos läpivienti on meidän asentamamme ja sen kunto on tarkastettu kaksi kertaa vuodessa, pysyy katto tiiviinä myös läpivientien kohdalta. Huopakatto voi halkeilla, tai sen saumat voivat aueta. Näitä ongelmia voidaan ehkäistä pinnoittamalla katto ja poistamalla kaikki sammalet sen kuntoa heikentämästä. Peltikatto voi vuotaa ruostuttuaan, joten ruostetta ehkäisevä kattomaalaus on tarpeen. Tarvittaessa suosittelemme lisäkiinnityksiä tai naulojen vaihtoa ruuviksi, sillä näinkin voidaan taata peltikaton tiiviys. Tiilikatto voi alkaa vuotaa rikkinäisten tiilien kohdalta, siksi tiilikatto kannattaa kuntotarkastaa usein – myös katon alta, missä sijaitsee katon vedenpitävyyden varmistava aluskate.

Korvaamatonta apua katon huolloissa Lohjalla  

Ei riitä, että katon huollot Lohjalla toteutetaan säännöllisesti – sekin on tärkeää, että kattohuolloissa osoitetaan ammattitaitoa ja huolellisuutta. Eri katot on huollettava eri tavalla: esimerkiksi huopakattoa ei kannata puhdistaa yhtä reippaasti kuin tiilikattoa, eikä tiilikattoa voida maalata samoilla aineilla kuin peltikattoa.

Huoltamaton katto kestää vähemmän aikaa kuin huollettu, minkä lisäksi se ei näytä läheskään yhtä hyvältä. Huoltamattoman katon tunnistaa jo kauaa, sillä se on likainen ja kulahtaneen värinen. Sammalet tai ruoste peittävät huoltamatonta kattoa, ja aiheuttavat suuren riskin kattovuodoille ja katon vesivahingoille. Sammaleen tai ruosteen tekemien kattoreikien kohdalta katon alle voi päästä vettä, ja se saattaa johtaa esimerkiksi yläpohjan homevaurioon.

Tilaa kaikki omakotitalon, kerrostalon, kesämökin tai esimerkiksi paritalon kattohuollot Plus Kattopalvelulta, joka osaa huoltaa kaikki katot asianmukaisella tavalla. Joka vuosi tarvitaan ainakin katon kevät- ja syyshuoltoja, joiden aikana katto puhdistetaan roskista aina sadevesijärjestelmää myöten. Lisäksi tehdään katon kuntotarkastus, jotta osaisimme tarvittaessa tarjota jotain katon paikkausta tai esimerkiksi kattoturvatuotteiden huoltoa, katon pesua, kattopeltien lisäkiinnityksiä, peltikaton naulojen vaihtoa kateruuveihin tai vaikkapa huopakaton sammaleentuhokäsittelyä.

Kattopesu ja sammaleenpoisto ovat tavat suorittaa katon perusteellisempi puhdistus. Pesty katto on putipuhdas, ja valmis maalattavaksi tai pinnoitettavaksi. Pelkkä kattopesu ei kuitenkaan nitistä sammaleita, joiden juuret ja itiöt saattavat olla syvällä huopa- tai tiilikatteessa. Sammaleenpoisto katolta kannattaa suorittaa tarkoitusta varten kehitellyillä sammaleentuhoaineilla, sillä näin lopputuloksesta saadaan erinomainen ja pitkäkestoinen.

Katon puhdistaminen esimerkiksi harjaamalla ja katon tarkastaminen ovat ainoat säännöllisesti tarvitut kattohuollot. Kattopesua tarvitaan ehkä vain kerran, pari. Sammaleidenpoistotarve riippuu tapauksesta, mutta se voi olla edessä esimerkiksi viiden vuoden välein. Peltikatot eivät yleensä ottaen sammaloidu, mutta ruostetta voi esiintyä – siksi peltikatto on hyvä maalata 10–15 vuoden välein. Tiilikatot ja huopakatot pinnoitetaan uudestaan vain kerran.

Lumenpudotus on kattohuolto, mille on tarvetta joinain talvina, kuin taas joinain talvina katolle ei tunnu satavan juuri lainkaan lunta. Lumen pudottaminen katolta kannattaa teettää alan asiantuntijoilla, sillä muuten katto on suuressa vaarassa vaurioitua, ja pahimmillaan urakka johtaa myös henkilövahinkoihin.

Rännien puhdistaminen Lohjalla voidaan täydentää huoltomaalauksella

Rännien puhdistus, asennus, huolto ja korjaus Lohjalla ovat kaikki tärkeitä kattohuoltoja. Niitä yhdistää myös se, että saat ne helposti ja hyvällä hinnalla asioimalla Plus Kattopalvelun kanssa. Sadevesikourujen puhdistus (tarvittaessa myös syöksyputkien avaus) on tehtävä kaksi kertaa vuodessa, jotta ränneihin ei syntyisi tukoksia. Joskus rännit kannattaa myös huoltomaalata, esimerkiksi 6–12 vuoden välein. Huoltomaalaus ehkäisee tehokkaasti ruostetta, koska kunnollinen maalipinta eristää rännit ruostetta aiheuttavasta kosteudesta. Jos rännit puuttuvat, ota yhteyttä, niin hoidetaan tämä asia kuntoon asentamalla kattosi räystäille uudet, laadukkaat, oikein mitoitetut ja korroosionkestävät vesikourut. Palvelemme luotettavasti myös silloin, jos kouruissa on jotain vikaa. Voi olla, että kourut ovat vääntyneet lumen painon alla, tai että ränneissä ollut jää on saanut saumat aukeamaan ja räystään vuotamaan. Ruostekin voi aiheuttaa ränneihin reikiä ja vuotoja.

Sadevesikourujen toiminta on hyvin tärkeää koko rakennuksen katon kannalta. Jos kouruissa on jäätä tai roskia, joiden takia kaikki vesi ei pääse poistumaan alastuloputkiin ja niistä esimerkiksi loiskekouruihin, voi omakotitaloon, rivitaloon tai esimerkiksi kesämökkiin syntyä eriasteisia kosteusvaurioita. Kun kouru vuotaa, osa vedestä roiskuu seinille, ja julkisivu alkaa pikkuhiljaa lahota tai rapautua. Kourujen yli vuotavat vedet päätyvät kuitenkin pääsääntöisesti maahan, ja tämä voi johtaa siihen, että rakennusta ympäröivä maaperä on liian märkä. Kosteus saattaa – salaojituksesta huolimatta – siirtyä rakennuksen perustuksiin ja alapohjaan asti. Kannattaa toimia, ennen kuin lattialaudat pettävät jalan alla!

Kourujen korjaus voi tarkoittaa reikien paikkaamista massalla, kourujen osittaista uusimista, kiinnikkeiden vaihtoa ja kaatojen palauttamista kohdilleen, rikki menneiden komponenttien uusimista tai koko sadevesijärjestelmän vaihtoa kerralla. Vesikourujen keskimääräinen käyttöikä on noin 40 vuotta.

Tarvittaessa saatte kauttamme myös kourujen höyrysulatuksen. Roskatukokset tai pilalle menneet kaadot voivat johtaa siihen, että ränni jäätyy talvella, ja siitä alkaa riippua jääpuikkoja.

Höyryllä aukeavat myös umpeen jäätyneet kattokaivot. Plus Kattopalvelu tekee kaikki muutkin kattokaivoihin liittyvät kattotyöt, kuten niiden lämpövastusten asentamisen, kuntotarkastamisen tai kattokaivojen uusimisen (mitä tarvitaan arviolta 30 vuoden välein). Kattokaivojen vedon seuraaminen kannattaa muistaa, eihän vedellä ole muuta reittiä pois omakotitalon tai esimerkiksi kerrostalon tasakatolta.

Milloin katon puhdistamiseksi tarvitaan kattopesua?

Katon puhtaana pitämiseen tarvitaan Lohjalla muun muassa katon harjausta, katon pesua, sammaleenpoistoa ja suojakäsittelyä – riippuen hieman tilanteesta ja katteen materiaalista. Plus Kattopalvelulta saatte parhaat vinkit ja parhaat ammattilaiset katon puhtaanapitoon, joten ottakaa yhteyttä kaikkien omakotitalon, kerrostalon, vapaa-ajan asunnon tai esimerkiksi ulkorakennuksen puhtaanapitoa koskevien kysymysten tiimoilta. On hyvä muistaa, että lika sitoo kattoon kosteutta, ja kosteus kiihdyttää katon haurastumista. Kosteutta ja likaa seuraa moni ongelma: ensin ruoste tai sammalet, seuraavaksi kattovuodot ja katon vesivahinko.

Roskien poisto katolta on se, mistä kaikki lähtee. Neulaset, lehdet ja muut roskat tulee poistaa katolta ainakin kahdesti vuodessa, eli heti talven jälkeen sekä ennen uutta talvea. Samaan syssyyn suoritamme myös sadevesijärjestelmän puhdistuksen sekä (veloituksettoman) kattotarkastuksen. Tiilikatto, peltikatto ja mineriittikatto voidaan puhdistaa harjaamalla, mutta huopakaton ”herkkänahkaisuus” kannattaa ottaa huomioon puhdistamalla se ilmapuhaltimilla.

Tiilikatto ja huopakatto tulevat tarvitsemaan myös sammaleenpoistoa, kunhan ne ovat palvelleet muutaman vuoden. Sammaleita ei kannata poistaa väkivalloin, vaan levittämällä katolle sammaleentuhoaine. Se imeytyy syvälle katteeseen ja poistaa kaikki kasvustojen juuret ja itiöt.

Peltikaton omistaja tuskin tarvitsee sammaleenpoistoa, sillä peltikaton liukkaaseen pintaan eivät sammalet tartu. Peltikaton pesu voi kuitenkin olla paikallaan, jotta kiinni tarttunut katupöly ja muu lika saadaan poistettua. Kattopesun jälkeen katto voidaan maalata. Riippuu tapauksesta, kuinka usein omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi kesämökin peltikatto on pestävä ja maalattava. Sopiva väli saattaa olla esimerkiksi 15 vuotta.

Tiilikatot ja huopakatotkin on pestävä, ennen kuin ne maalataan. Pesu hoidetaan pehmytharjapesuna, aivan kuten peltikatonkin pesu. Sopiva huoltopesuaine puhdistaa katon ja valmistelee sen vastaanottamaan uuden pinnoitteen. Tiilikaton maalaus saa tiilet vastustamaan paremmin sammaleita, minkä lisäksi tiilien mureneminen vähenee merkittävästi uuden suojapinnoitteen ansiosta. Huopakatonkin pinnoittaminen vähentää katon sammaloitumista, minkä lisäksi kate lakkaa kuivumasta auringossa.

Savitiilikattoja ei pinnoiteta lainkaan. Katon suojakäsittely riittää suojaamaan katon niin hyvin sammaleilta ja rapautumiselta, että savitiilikatto voi kestää kaksi kertaa sen minkä peltikatto (eli yhteensä sata vuotta). Katon suojakäsittely kannattaa uusia 5–10 vuoden välein parhaiden tulosten saavuttamiseksi.

Katon maalaus Lohjalla ei onnistu, jos jokin työvaihe jää väliin

Et varmasti halua olla uusimassa kattomaalausta heti seuraavana vuonna, joten ota yhteyttä Plus Kattopalveluun ja tilaa katon maalaus Lohjalle meiltä. Katon huoltomaalaus onnistuu kerralla, olipa kyse peltikatosta, tiilikatosta tai vaikkapa huopakatosta. Tiedämme, miten merkittävässä asemassa pohjatyöt ovat. Pohjatöiden merkitys lopputuloksen kannalta on kiistaton, oltiinpa maalaamassa talon julkisivua, otsalautoja tai vesikattoa, siksi teemme pohjatyöt huolellistakin huolellisemmin. Seuraavaa kattomaalausta ei tarvita lainkaan, jos on kyse tiili- tai huopakatosta, ja seuraavaan peltikattomaalaukseenkin voi kulua 15 vuotta.

Paikan päällä tehty alkutarkastus kertoo, mitä kaikkia pohjatöitä kattomaalaus vaatii. Katto on vähintäänkin pestävä, mutta tarvetta voi olla myös sammaleenpoistolle tai katon saumojen tiivistämiselle. Pelkkä kattopesu ei välttämättä poistaisi kaikkia sammaleiden juuria ja itiöitä, vaan katto alkaisi sammaloitua kohta uudestaan. Jos saumoja ei tiivistettäisi ennen kattopesua, voisi katon alle päästä vettä kattorakenteita ja eristeitä tuhoamaan. Alkutarkastuksesta on myös se hyöty, että asiakas saa sen päätteeksi tarjouksen katon maalaamisesta avaimet käteen -pakettina. Tarjouksen perusteella työlle voi järjestää rahoituksen vaikkapa kotisivujemme kautta saatavasta remonttilainasta.

Saattaa olla, että suosittelemme osittaista tai kokonaista peltikattoremonttia peltikaton maalaamisen sijaan – tällaiseen saattaa johtaa esimerkiksi katon iäkkyys, huonokuntoisuus tai asiakkaan halu vaihtaa katon väriä. Jos laskemme, että kattoremontti tai kattopeltien vaihto tulee kannattavammaksi, kerromme tästä asiakkaalle hyvän tarjouksen kera. Osittainen kattoremontti on mahdollinen vain silloin, kun aluskatteessa tai kattorakenteissa ei vielä ole mitään korjattavaa.

Tiilikaton ja huopakaton pinnoitus aloitetaan katon harjaamisella, mitä seuraa usein sammaleenpoistokäsittelyn. Sammaleenpoistoaineen tehtyä tehtävänsä, on katto aika pestä. Tiilikatto, huopakatto ja peltikatto kannattaa maalata vasta, kun se on täysin kuivunut. Myös ilman pitää olla kuiva, vaikkakaan ei liian aurinkoinen. 

Kattomaalaus ei ole vain kosmeettinen toimenpide, sillä peltikaton huoltomaalaus suojaa katon ruosteelta ja ruostevaurioilta. Tiilikaton pinnoitus estää tiiliä imemästä vettä ja altistumasta jokatalviselle pakkasrapautumiselle. Huopakaton pinnoittamista tarvitaan ennen kaikkea siksi, että katto on pinnoitteen uusimisen jälkeen paremmassa turvassa sammaleilta ja auringolta.

Voit suhtautua lumenpudotukseen Lohjalla huolettomasti, koska me emme tee niin

Lumenpudotus Lohjalla ei aiheuta sinulle unettomia töitä tai huolitaakkaa, koska me emme suhtaudu lumen pudottamiseen huolettomasti. Meiltä tilattu lumenpudotus etenee aina yhtä suunnitelmallisesti, huolellisesti ja turvallisesti, olipa kyse omakotitalon, kerrostalon, rivitalon, mökin, hallin, maneesin tai jonkin muun kiinteistön lumenpudotusurakasta. Paikalle tulee tarpeeksi monta kokenutta lumenpudottajaa, jotta urakka olisi pian hoidettu. Urakan eteneminen suunnitellaan jo etukäteen, jotta kaikki riskit voitaisiin kartoittaa ja välttää. Suunnittelemme muun muassa sen, kuinka monta lumenpudottajaa paikalle tarvitaan, ja kuinka monen on jäätävä ohjaamaan liikennettä tai valvomaan vaara-aluetta. Eristämme vaaravyöhykkeen, ja tiukan paikan tullen olemme valmiita tekemään kattolumityöt myös yöaikaan.

Kattolumitöiden suunnitteluvaiheessa otetaan huomioon myös se, mihin kohtaan lumen voidaan pudottaa niin, ettemme tule rikkoneeksi esimerkiksi kuistin kattoa tai pihalle parkkeerattuja autoja.  Jos tontilla ei ole tarpeeksi kokoa, voimme kuljettaa katolta pudotetut lumet pois kuorma-autojen lavoilla.

Turvallisuus on meille ykkösasia. Siksi suhtaudumme niin tarkasti siihen, ettei kukaan ole vaarassa jäädä katolta pudotettavien lumien alle. Emme leiki omilla hengillämmekään, vaan käytämme aina turvavaljaita – niin jyrkillä katoilla kuin loivilla katoillakin. Turvavaljaat laitetaan ylle myös tasakaton lumenpudotusta tehdessä.

Osaamme vähentää lumimassat katolta niin, ettei katto naarmuunnu, eivätkä kattotiilet tai katon tarvikkeet irtoa sijoiltaan. Salaisuus on jättää katteen pinnalle hieman lunta, mikä suojaa kattoa koko lumenpudotusurakan ajan. Liikumme katolla kokeneesti ja tottuneesti, joten vuotavista jiiristä tai muusta ongelmista ei tarvitse olla huolissaan.

Plus Kattopalvelu suorittaa myös katon ja rännien sulatuksen höyryllä, jos tiilikatolle, huopakatolle, peltikatolle tai sen sadevesijärjestelmään on päässyt kertymään jäätä. Jään poisto katolta estää jäätä vaurioittamasta kattoa tai aiheuttamasta vahinko äkisti alas pudotessaan. Kuuma höyry saa jään katoamaan tuossa tuokiossa niin katolta, kattokaivoista kuin ränneistäkin. Räystäiltä ja ränneistä roikkuvat jääpuikot katkotaan käsin, mutta todella varovasti. Katon lisäeristys voisi olla paikallaan, jos kattojää ja jääpuikot ovat jokatalvisena riesana. Ränneissä olevaa jäätä voidaan ehkäistä parhaiten puhdistamalla ja tarkastamalla kourut syksyllä, mutta lisävarmuutta asiaan saadaan sulanapitokaapeleilla.

Kattotyöt Lohjalla katon läpivientien korjaamisesta katon lisälämmöneristykseen meiltä

Mikä kattofirma tarjoaa kattotöitä Lohjalla niin kattavalla tavalla, että siltä saa kaikki peltikattotyöt, huopakattotyöt, palahuopakattotyöt ja tiilikattotyöt? Vastaus on tietenkin Plus Kattopalvelu. Ota sinäkin yhteyttä meihin, ja tilaa tarvitsemasi kattokorjaukset, kattohuollot tai muut kattotyöt.

Missä tahansa omakotitalossa, kerrostalossa, rivitalossa tai kesämökissä voidaan tarvita kattoläpivientien korjaamista. Esimerkiksi kattoikkuna tai kattovalokupu on saattanut alkaa vuotaa, minkä takia se on kiireen vilkkaa korjattava. Katto kaikkine läpivienteineen olisi hyvä tarkastaa kaksi kertaa vuodessa, jotta läpivientivuodot ja muut ongelmat voitaisiin ehkäistä. Kun kattoikkuna tiivistetään uudestaan, ei se ala vuotaa sateella. Voimme asentaa peltikatolle, tiilikatolle tai huopakatolle kokonaan uusia kattoläpivientejä tai kattotarvikkeita, esimerkiksi kattoluukun tai aurinkopaneeleita. Asiantuntijoiltamme saat kuulla, jos kattoturvatuotteita ei ole rakennusmääräysten mukaista minimimäärää, tai jos niitä on aika korjata. Kattopeltisepiltämme saat uudet kattoturvatuotteet myös peltisepäntyönä. Pieneläinesteitäkin voidaan tarvita, sillä esimerkiksi lintuverkkojen asentaminen suojaa katon aluskatteen.

Jos aluskatteeseen tulee jokin reikä (esimerkiksi linnun nokasta), tarvitaan aluskatteen vaihtoa, uusimista, korjausta tai paikkausta. Rikkinäisestä aluskatteesta ei ole apua katon vesivahinkojen torjunnassa, sillä ulkokaton läpi vuotava vesi löytää tiensä katon alle – eikä reikäinen aluskate suojaa kattorakenteita kondenssivedestäkään syntyviltä vesivahingoilta.

Kondenssivesi on vettä, mitä syntyy rakennuksen sisäpuolelta kohoavasta kosteasta, lämpimästä ilmasta. Katon ilmanvaihtoratkaisuja on aika päivittää, jos vesihöyry ei tuuletu pois katon alta, vaan kastelee katon rakenteet ja eristeet. Katon IV-työt voivat tarkoittaa käytännössä esimerkiksi uusien ilmanvaihtohormien tai alipainetuulettimen asentamista. Ilma vaihtuu paremmin myös hengittävän aluskatteen avulla. Joissain tapauksissa on tarvetta katon korottamiselle.

Lämmin ilma ei karkaa välikatolle, jos katon alla on tarpeeksi eristeitä. Vesikatto ei ole lämmöneriste – tämä selittää muun muassa sen, miksi talon katto voidaan mainiosti uusia myös talvella. Uusia eristeitä voidaan tuoda katon alle lisää missä vaiheessa tahansa, joten kondenssivedestä ei tarvitse olla huolissaan yhtään pidempään. Katon lisälämmöneristyksen avulla vähennetään myös kattojään, jääpuikkojen ja saumavuotojen todennäköisyyttä. Kun lämpö pysyy paremmin sisätiloissa, onnistuu rakennuksen lämmittäminen huomattavasti aiempaa taloudellisemmin ja ekologisemmin.

Katon ja yläpohjan eristys voidaan tehdä ilman villojen vaihtoa

Kaikki kattotyömme Lohjalla saavat kaupanpäällisikseen ilmaisen kattotarkastuksen, minkä aikana tutkitaan koko katon kunto katon tarvikkeita ja katon läpivientejä unohtamatta. Mahdollisuuksien mukaan vierailemme myös katon alle tutkimassa sen, missä kunnossa puurakenteet, aluskate ja yläpohjan eristeet ovat. Jos eristeissä ja kattorakenteissa on kosteutta, kyse saattaa olla kattovuodosta. Vuotava katto ja katon eristeet on korjattava pikaisesti. Villojen vaihto on tarpeen, jotta kosteus ei aiheuttaisi homeen ja mikrobikasvustojen kasvamista.

Katon vesivahinko saattaa johtua myös kondenssivedestä, mikä on rakennuksen sisältä kohoavasta lämmöstä tiivistyvää kosteutta. Katon lisälämmöneristys ehkäisee lämpimän ilman kondensoitumista, sillä paremmat eristeet pitävät lämmön sisätiloissa. Uudet eristeet yläpohjassa tekevät asunnon lämmittämisestä saman tien edullisempaa ja ekologisempaa. Lämmitysenergian kulutus saattaa pienentyä niin paljon, että katon lisälämmöneristys on maksanut itsensä takaisin jo vuodessa tai parissa.

Uudet eristeet yläpohjassa vähentävät myös kattolumen liian aikaista sulamista. Koska välikatolle noussut lämpö nousisi vesikaton läpi, alkaisi kattolumi sulaa alta päin, ja tämän seurauksena katon saumat voisivat alkaa vuotaa. Minkään katon saumat eivät kestä kovin hyvin seisovaa vettä. Seisovaa vettä saattaa olla katolla paljonkin, jos osa sulaneesta vedestä jäätyy katon reunalle estäen uusien vesien pääsyn vesikouruihin.

Kysy tarjous omakotitalon, rivitalon tai esimerkiksi kesämökin lisälämmöneristyksestä – tai esimerkiksi ullakon ja vintin eristämisestä! Eristeiden lisääminen mahdollistaa ullakkotilojen ottamisen asuinkäyttöön. Plus Kattopalvelu osaa myös korottaa kattoa, jos se on tarpeen uusien eristeiden tuomiseksi. Meihin voitte luottaa myös ilmanvaihtokanavien eristämisessä. Ilmanvaihtokanavat, kattoikkunat ja monet muut katon läpiviennit eristetään jo niiden asennusvaiheessa, mutta myöhemmässä vaiheessa voi olla tarvetta eristeiden lisäämiselle. Tämän huomaa muun muassa siitä, että viemärintuuletusputkesta alkaa tippua kondenssivettä.

Kun asennutat kattosi ja kaikki sen läpiviennit Plus Kattopalvelun ammattilaisilla, hoidetaan eristysasiat kerralla kuntoon. Hätä ei kuitenkaan ole tämän näköinen, vaikka kattosi olisi aikoinaan asennettu jonkun muun toimesta, ja sen eristeitä olisi nyt lisättävä. Meiltä saat hyvän ja kotitalousvähennykseen oikeuttavan tarjouksen kaikista kattotöistä, myös katon, yläpohjan, ullakon  ja läpivientien eristämiseen liittyvistä kattourakoista!

Kattoturvatuotteilla kannat vastuusi katollasi liikkuvien ihmisten turvallisuudesta

Varustele tiilikattosi, peltikattosi tai huopakattosi Plus Kattopalvelun toimittamilla ja asentamilla kattoturvatuotteilla Lohjalla, niin kattosi on turvallinen ja toimiva. Varustelemme asianmukaisesti myös konesaumakatot, joiden varusteet kiinnitetään katon pystysaumoihin. Lapetikkaat, talotikkaat, hätäpoistumistikkaat ja esimerkiksi kattosillat tekevät katolle kiipeämisestä ja siellä liikkumisesta turvallista. Talon omistajana sinulla on vastuu siitä, että nokikolarit ja muut katollasi liikkuvat henkilöt voivat liikkua katolla turvallisesti. Lumiesteitäkin tarvitaan, jos katon kaltevuus on 1:8 tai enemmän. Katon reunalle asennettujen lumiesteiden avulla pidät huolta siitä, että talon vieressä voi liikkua turvallisesti myös kevättalvella, kun katon reunalla on vetistä suojalunta, mikä saattaa pudota alas koska tahansa. Mikäli peltikatolla, tiilikatolla tai huopakatolla on lunta todella paljon, pitää sinun tilata myös lumen pudotus katolta. Lumen pudotus ehkäisee lumen äkillisestä alastulosta aiheutuvia henkilö- ja omaisuusvahinkoja, mutta myös lumikuorman liikkeiden katollesi aiheuttamia vaurioita. Kotivakuutuskaan ei niitä välttämättä korvaa, sillä katolle kertyvää lunta ei pidetä Suomessa poikkeuksellisena ilmiönä. Plus Kattopalvelu tekee lumenpudotukset turvallisesti ja ripeäotteisesti, joten pyydä tarvittaessa tarjous kattolumitöistä.

Taloyhtiöllä on vastuu siitä, että kerrostalon tai rivitalon katto on varusteltu tarpeeksi hyväkuntoisilla kattoturvatuotteilla, ja että niitä on tarpeeksi. Rakennusmääräykset sanelevat sen, mitä kattoturvatuotteita kullekin katolle tarvitaan. Lumiesteiden lisäksi katolle pitää päästä kunnollisia seinätikkaita ja lapetikkaita myöten. Riippuu rakennuksesta, tarvitaanko katolle myös palotikkaita, kattopollareita, putoamissuojia tai savunpoistoluukku, mikä nopeuttaisi kerrostalon asukkaiden evakuointia tulipalotilanteessa. Katolle saatetaan tarvita myös piipun tai esimerkiksi kattoikkunan luo johtavia kulkusiltoja. Asiantuntijamme mainitsee siitä, jos kattoturvatuotteita ei ole riittävästi, ja tekee tarjouksen kattoturvatuotteiden asentamisesta.

Kattoturvatuotteita joudutaan joskus uusimaan tai korjaamaan. Jotta huonokuntoiset kattoturvatuotteet eivät jäisi heikentämään katon turvallisuutta, pitää turvatuotteiden kunto ja kiinnitykset tarkastaa kahdesti vuodessa. Kun tilaat meiltä katon kevät- ja syyshuollot (tai mitä tahansa muita kattotöitä), saat koko katon kuntotarkastuksen aina kaupan päälle. Sen aikana tarkastetaan myös kattoturvatuotteet. Jos tarpeen, tarjoamme kattoturvatuotteiden kiinnitysten kiristämistä – näin lumi tai kova tuuli ei pääse irrottamaan kattoturvatuotteita katosta.

Runsaslumisena talvena iloitset lumiesteiden asentamisesta, korjaamisesta ja kiinnittämisestä

Runsaslumisena talvena voit iloita siitä, että olet teettänyt lumiesteiden asennuksen ja korjauksen ajoissa! Lumiesteiden ansiosta voit päästää lapsesi turvallisin mielin leikkimään pihalle, sillä lumiesteet pitävät katolle kertyneet lumimassat kurissa. Jos katon reunalla ei ole lumiesteitä, voivat lumimassat pudota alas koska tahansa, ja aiheuttaa jopa henkilövahinkoja. Myös alle jäävä irtaimisto saattaa vaurioitua. Erityisen vaarallista katolta putoavasta lumesta tekee se, jos seassa on jäätä tai katolta irronneita kattoturvatuotteita, ilmanvaihtohormeja tai muita kattotarvikkeita.

Mikäli omakotitalon, toimistorakennuksen, rivitalon tai muun kiinteistön katon kaltevuus on ainakin 1:8, ovat lumiesteet pakkohankinta. Plus Kattopalvelu toimittaa ja asentaa tiukatkin turvallisuus- ja kestävyysvaatimukset täyttävät lumiesteet peltikatoille, huopakatoille ja tiilikatoille. Jatkossa saatte meiltä kaikki lumiesteisiin liittyvät kattotyöt, kuten lumiesteiden kuntotarkastukset, lumiesteiden korjaukset ja lumiesteiden uusimisen. Jos lumiesteiden kiinnikkeet ovat päässeet löystymään tai katolle on ollut todella paljon lunta, saatatte tarvita irronneiden lumiesteiden kiinnittämistä takaisin katolle. Kiinnitämme myös muut katolta irronneet kattotarvikkeet (esimerkiksi tikkaat ja ilmanvaihtohormit) takaisin katolle, ja paikkaamme kattoon syntyneet reiät. 

Jotta lumiesteet ja muut kattotarvikkeet eivät irtoaisi katolta, on harjakaton tai esimerkiksi aumakaton kattotarvikkeet tarkastettava kaksi kertaa vuodessa. Tämä hoituu koko katon kuntotarkastuksen yhteydessä. Meidän asiakkaanamme saat koko katon kunnon käsittävän kattotarkastuksen ilmaiseksi aina, kun tilaat joitain muita kattotöitä – esimerkiksi katon puolivuosittaisen puhdistuksen. Jos kattotarkastuksen aikana huomaamme lumiesteiden kiinnitysten löytyneen, tarjoamme niiden kiristämistä, mikä voidaan tehdä vaikka saman tien.

Lumiesteet pitävät huolen pihan turvallisuudesta, mutta ne suojelevat myös kattoa lumen liikkeiden aikaansaamilta vahingoilta. Lumi voi tulla katolta alas todella kovalla vauhdilla, joten se saattaa pyyhkäistä mukaansa kattotiiliä, kattotikkaita ja muita kattotarvikkeita. Lisäksi jäänsekainen lumi saattaa naarmuttaa katon pintaa. Peltikattoon ei tarvitse tulla isoakaan naarmua, kun se jo alkaa ruostua. Ruoste alkaa heti paikalla ohentaa peltikattoa ja heikentää sen kuntoa. Jos katollesi on aurinkopaneeleita tai kattoikkuna, voi olla hyvä idea asentaa niiden ylle omat lumiesteensä. Näin lumen talven aikana aiheuttamien vaurioiden riski saadaan minimoitua.

Paloturvallisuus tärkein syy piipun pellitykselle sekä piipunhatulle

Piippusi ei pääse rapautumaan, kun hankit piipun pellityksen ja piipunhatun. Savuhormin rapautumista voi seurata piipun sortuminen. Jo ennen tätä saattaa syttyä rakennuspaloon johtava nokipalo, joten piipun kunnosta on pidettävä huolta. Yksi osa sitä on hormin nuohous. Asuinrakennusten ja vuokrattavien mökkien piiput on nuohottava kerran vuodessa, kun taas omassa käytössä olevan mökin piipun nuohous voidaan tehdä vain kerran kolmessa vuodessa.

Toinen tapa pitää savupiippu turvallisena on ottaa yhteyttä Plus Kattopalveluun ja teettää piipun peltityöt. Kattopeltiseppämme tekevät piipun pellityksen mittojen mukaan. Piipun pellitys peltisepän työnä johtaa erittäin onnistuneeseen lopputulokseen, myös katon ulkonäköä ajatellen.

Piipunhattu suojaa hormia säiltä ja kosteudelta mahdollisesti jopa hieman paremmin kuin piipun pellitys. Piipunhatun ansiosta hormi ei kastu, vaikka ulkona sataa vettä tai lunta. Vesi voisi varastoitua savuhormiin, ja talven mittaan sen jäätyminen saisi hormin rapautumaan. Rapautuminen saa hormin laastissa olevat kolot kasvamaan aina vain suuremmiksi, ja lopulta savukaasut ja lämpö saattavat päästä karkuun. Seuraavaksi tiilet alkavat irtoilla, ja uhkana on piipun sortuminen. Nokipalovaara on tullut mukaan kuvaan jo paljon aikaisemmin. Nokea ei saa millään pois hormissa olevista koloista, joten on vaarana, että noki syttyy tuleen takkaa tai esimerkiksi leivinuunia lämmitettäessä. Kova kuumuus voi saada eristeet syttymään tuleen, jolloin koko talo on pian ilmiliekeissä. Hormi saattaa myös haljeta, jos sen sisällä riehuu nokipalo.

Rapautunut hormi onkin laitettava käyttökieltoon, kunnes se on saneerattu. Savupiipun massaus on hyvä tapa tehdä hormisaneeraus. Pinnoite tekee hormin sisäpinnasta taas tasaisen. Korjattu piippu kannattaa pellittää sekä varustaa piipunhatulla. Piipun pellityksen yhteydessä on helppoa tehdä aluskatteen korjaus piipun kohdalta. Kun aluskate on ehjä, ei sinun tarvitse olla huolissasi katon vesivahingosta, vaikka piipusta vuotaa vettä. Katto on totta kai korjattava kiireesti, jos se vuotaa piipun juuresta, mutta todennäköisesti kattorakenteet ovat pysyneet kuivina.

Ota Plus Kattopalveluun yhteyttä myös silloin, kun tarvitset muita peltisepän töitä Lohjalle tai Lohjan ympäristöön. Voimme vaikka toteuttaa kattoturvatuotteet peltisepän työnä, tai asentaa rakennukseesi näyttävän ja huipputiiviin konesaumakaton.

Näin sinun ei tarvitse maksaa katon tarkastuksesta Lohjalla

Katon tarkastus Lohjalla on ehdottomasti yksi tärkeimmistä kattotöistä, sillä kattotarkastuksen ansiosta katon kaikki huolto- ja korjaustarpeet tulevat huomattua ajoissa – eli ennen, kuin ne alkavat toden teolla heikentää peltikaton, tiilikaton tai huopakaton kuntoa. Plus Kattopalvelu tekee katon kunnon tarkastuksen poikkeuksellisen tarkasti. Kattotarkastajamme kertovat lopuksi, onko syytä tehdä joitain kattotöitä katon kunnon tukemiseksi. Jos on, saatte kattotöistä mainion tarjouksen.

Omakotitalon, kerrostalon, kesämökin, ulkorakennuksen tai esimerkiksi navetan kattoa ei voida tarkastaa nousematta katolle. Katon kunnon tarkastus ei hoidu maasta käsin tiirailemalla, vaan katolle on kiivettävä ja sen koko pinta on käveltävä läpi. Vain näin kaikki pikkuviatkin tulevat huomattua ja korjattua ajoissa. Esimerkiksi aaltopeltikaton maalipinnoitteen naarmut tai katosta ylös pumppautuneet naulat voi huomata vasta aivan lähietäisyydeltä. Rikkinäisiä kattotiiliä tai vasta hieman irvistäviä kattosaumojakaan ei erota, ellei kävele koko kattoa läpi.

Tarkastamme myös kaikki katon yksityiskohdat, kuten katon saumat, jiirit, läpiviennit ja kattovarusteet. Näin osaamme (tarvittaessa) tarjota saumojen tiivistämistä, kattotarvikkeiden kiinnikkeiden kiristämistä tai esimerkiksi kattoikkunan tiivistämistä, korjaamista tai vaihtamista. Menemme myös katon alle, jos se onnistuu purkamatta kattoa. Sieltä voi löytyä yllätyksiä, sillä linnut ovat voineet käydä nokkimassa aluskatetta, tai ehkä huono tuuletus on johtanut katon vesivahinkoon. Lämpimästä ilmasta kondensoituva vesi voi pilata kattorakenteet, vaikka vesikatto olisikin tiivis.

Jokainen katto on hyvä tarkasta kaksi kertaa vuodessa. Keväällä huomataan se, jos talvi kaikkine koettelemuksineen on päässyt rikkomaan kattoa tai aiheuttamaan joitain huoltotarpeita. Syystarkastus kertoo tavoista suojella kattoa vaurioitumiselta tulevan talven aikana. Plus Kattopalvelu tekee kaikkien kattojen tarkastukset Lohjalla, eikä edes veloita siitä mitään, jos olette samalla tilanneet jonkin muun kattotyön, esimerkiksi katon kevät- tai syyshuollon tai vaikkapa piipun pellityksen. Koko katon kuntotarkastuksen voi tilata Plus Kattopalvelulta myös erillistyönä, mutta tällöin kattavasta kattotarkastuksesta veloitetaan jonkin verran. Kannattaakin miettiä, olisiko tarvetta jollekin kattotyölle, sillä tällöin kattotarkastuksen saa aivan ilmaiseksi. Ainakin katon kevät- ja syyshuolloille on usein tarvetta, mutta myös sammaleenpoisto voisi tulla kyseeseen.

Hyvällä hinta-laatusuhteella varustettua kattourakointia Lohjalla – tilaa kattopalvelut meiltä

Kun kaipaat hyvällä hinta-laatusuhteella varustettua kattourakointia Lohjalla, muista Plus Kattopalvelu. Meiltä kaikki yksityisasiakkaat ja taloyhtiöt saavat todella laadukasta ja asiantuntevaa palvelua, mutta hinnat ovat aina kohdillaan. Olemme varsin joustavia maksun suhteen. Yksi tapa maksaa katon huolto, katon kunnostus, kattoremontti tai jokin muu kattourakka on rahoitus, mitä pääsee hakemaan kotisivuiltamme käsin. Omakotitalon ja kesämökin omistajien kannattaa muistaa mahdollisuus kotitalousvähennykseen, sillä sen avulla kattopalvelumme muuttuu vielä edullisemmaksi. Kotitalousvähennyksen hakemiseen Verohallinnon verkkopalvelussa ei mene montaakaan minuuttia, mutta taloudellinen hyöty saattaa olla melkoinen – riippuu tietenkin kattotöiden hinnasta.

Tämä kattourakoitsija laittaa kuntoon niin tiilikatot, peltikatot, huopakatot kuin palahuopakatotkin. Tunnemme myös hieman harvinaisemmat katot, kuten pikkuhiljaa katoamassa olevat kolmiorimahuopakatot sekä peltisepän ammattitaitoa edellyttävät konesaumakatot. Me osaamme auttaa myös hankalimmissa tilanteissa, esimerkiksi silloin, jos tuuli on vienyt bitumikaton mennessään – tai kaatanut puun tiilikaton päälle. Korjaamme katon vesivahingot ja lahovauriot, teemme tasakatosta harjakaton ja oikaisemme lumen alla painuneen katon.

Olemme kattofirma, joka tekee kaikki kattotyöt avaimet käteen -periaatteella. Tämä seikka tekee kanssamme asioimisesta erityisen helppoa tai huoletonta. Olipa kyseessä lumen pudotus katolta, kattoremontti, kattomaalaus tai vaikka kattovuodon korjaus, teemme sen täyden palvelun pakettina. Kiinteä urakkahinta selvitetään käymällä paikan päällä mahdollisimman pian yhteydenottosi jälkeen. Asiakas voi ottaa rennosti, kun hän tietää meidän vievän koko kattourakan maaliin asti ammattitaitoisesti ja ripeästi, mutta kuitenkaan turhia hosumatta.

Erinomaista palveluamme kuvastaa ehkä parhaiten se, että tarjoamme kaikille asiakkaille ilmaisen, koko katon kunnon käsittävän kattotarkastuksen kaikkien kattourakoiden yhteydessä. Tämän kattotarkastuksen aikana tutkimme koko katon saumoineen, jiireineen, läpivienteineen ja suojapellityksineen. Emme unohda tarkastaa vesikouruja ja räystäsalueitakaan, muista katon varusteista puhumattakaan. Myös välikaton kunto tulee katsastettua, jos sinne pääsee katto- tai tarkastusluukun kautta. Aluskatteen, katon rakenteiden ja eristeiden kunnon tarkastaminen on yhtä tärkeää kuin vesikatteenkin tutkiminen. Lopuksi kerromme, missä kunnossa peltikatto, tiilikatto tai huopakatto on. Jos löysimme korjaustarpeita, teemme hyvän tarjouksen katon paikkaamisesta. Hyvä tarjous on luvassa myös silloin, jos kattoa olisi syytä huoltaa esimerkiksi maalaamalla se.