Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Kattoremontti Lohja

Plus Kattopalvelu toteuttaa Lohjalla isot ja pienet kattoremontit ja kattosaneeraukset. Uusimme peltikatot, tiilikaton, hiopakatot ja mineriittikatot. Jos katto on vaurioitunut, saat Plus Kattopalvelusta kattokorjaukset ja kattovuotokorjaukset nopeasti. Kattopalveluihimme kuuluvat myös kattavat kattoholtopalvelut. Oikein huollettuna katto kestää pidempään.

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Kattoremontin ajankohta

Eri kattojen käyttöiät vaihtelevat. Katon käyttöikään vaikuttavat katemateriaalin lisäksi mm. paikalliset olosuhteet ja katon huolto. Pohjoisessa ilmastossa katto joutuu talvisin huomattavasti kovemmalle rasitukselle, kuin leudommassa ilmastossa. Jos rakennuksen vierillä on paljon puita, muodostuu katolle helposti paksu kerros biomassaa, joka sitoo vettä itseensä ja luo kasvustoille otolliset olosuhteet. Jos kattoa ei harjata tai pestä, voi seurauksena olla voimakaskin sammaleen kasvu katolla. Kasvustoista kattotiilien huokosiin kulkeutuva vesi ja kasvien juuriston haurastuttavat kattotiiliä ja kuluttavat myös huopakaton tai peltikaton pintaa. Vain katon hyvällä hoidolla ja oikea-aikaisilla kattohuolloilla katto saavuttaa maksimaalisen teknisen käyttöikänsä. Kun katto on elinkaarensa vaiheessa, jossa kattokorjauksilla tai kattohuoltotoimilla ei enää saavuteta pitkäaikaista apua, on koko katon uusiminen kattoremontissa ajankohtaista. Kun kattoremontti on tehty, asukkaat voivat taas luottaa siihen, että uusi katto suojaa rakennusta jopa vuosikymmeniä. Kattoremontti nostaa myös asunnon arvoa ja kohentaa sen ulkoasua.

Peltikattoremontit Lohjalla

Peltikattoja on monen tyyppisiä. Asennamme peltikattoremonteissa kaikenlaisia peltikattoja. Peltikattotyyppejä ovat esimerkiksi profiilipeltikatto, poimukatto, aaltopeltikatto, pystysaumakatto, konesaumakatto ja rivipeltikatto. Kattopeltiseppämme suoriutuvat vaativimmistakin kattojen pellityksistä.

Peltikattoasennus vanhan huopakaton päälle

Peltikattoremontti voidaan tehdä myös niin, että uusi peltikatto rakennetaan vanhan huopakaton päälle, purkamatta sitä. Silloin kustannuksia säästyy, kun vanhan katteen purkutyöt jäävät pois kattoremontista. Edellytyksenä on kuitenkin se, että huopakaton aluslaudoitus on hyvässä kunnossa, eikä kattohuovassa ole vesivuotoja. Jos edellytykset täyttyvät, voidaan uusi aluskate, tuuletusrimat ja kattoruoteet rakentaa vanhan katon päälle. Kattopeltielementit asennetaan lopuksi uusiin kattoruoteisiin.

Profiilipeltikatto

Profiilipeltikatot ovat muotoilluista kattopelleistä koottuja peltikattoja. Yleinen profiilikaton muoto on tiilikuvioinen profiilipeltikatto. Tiilikuvioidut kattopellit muistuttavat tiilikaton kattotiiliä. Profiilimuotoja on monia. Erilaisten tiilikuvioiden lisäksi valittavina ovat esimerkiksi poimukatto- ja aaltopeltiprofiilit. Niissä olevat urat kulkevat koko kattopellin pituudelta ylhäältä alas. Pystysaumakatto on sileistä kattolevyistä rakennettu peltikatto, jonka lukkopontit ovat pystyssä peltilevyjen reunoissa. Pystysaumakatto muistuttaa ulkonäöltään konesaumattua rivipeltikattoa. Ne kuitenkin eroavat toisistaan peltilevyjen saumauksen suhteen. Profiilipeltikattojen peltilevyt ovat yleensä tehtaalla pinnoitettuja ja lukkopontillisia. Siksi profiilipeltikaton asentaminen on nopeaa, eikä kattoa tarvitse maalata ennen kuin ensimmäinen huoltomaalaus tulee ajankohtaiseksi.

Konesaumakatto

Konesaumakaton kattopellit ovat yleensä sinkittyä eli galvanoitua teräslevyä. Galvanoidusta teräspellistä valmistettu konesaumakatto on pitkäikäinen kattotyyppi. Konesaumakatto saumataan erikoistyökaluja käyttäen kaksinkertaisella saumauksella. Koska kaksinkertainen sauma on rakenteeltaan täysin vesitiivis ja koska konesaumattu rivipeltikatto voidaan asentaa ilman, että kattolevyihin tehdään yhtään reikää, ovat konesaumakatot vesitiiviitä. Saumaustekniikan ansiosta konesaumakaton voi asentaa myös monimuotoisille katoille. Kattopeltisepät muotoilevat kattopellit katon muotojen mukaan ja saumaavat ne erikoistyökaluja käyttäen kiinni katteeseen. Sinkitystä teräspellistä valmistettu konesaumakatto voidaan maalata vasta, kun katto on hapettunut 2-3 vuoden ajan. Vasta silloin peltikattomaali tarttuu katon pintaan. Ensimaalauksen jälkeen konesaumatun rivipeltikaton huoltomaalausväli on noin viisitoista vuotta.

Tiilikattoremontti Lohjalla

Tiilikatot ovat erittäin pitkäikäisiä. Tiilikatot saavuttavat helposti viidenkymmenen vuoden käyttöiän. Sitäkin vanhempia tiilikattoja on vielä käytössä. Edellytyksenä tiilikaton pitkälle käyttöiälle ovat oikein tehdyt kattohuollot. Varsinkin kasvustojen, kuten sammalten, pitäminen kurissa tiilikatolla on tärkeää. Tiilikatolle muodostunut sammalmatto kerää kosteutta, joka kulkeutuu pikkuhiljaa kattotiilien huokosiin. Kattotiilien huokosissa oleva vesi jäätyy ja sulaa ilman lämpötilojen mukaan. Veden laajeneminen ja supistuminen aiheuttavat kattotiilissä rapautumista. Tiilikatto remontti voidaan toteuttaa joko savitiiliä tai betonitiiliä käyttämällä. Savikattotiilet ja betonikattotiilet eroavat toisistaan jonkin verran ulkonäkönsä ja ominaisuuksiensa suhteen. rakennusmateriaalina.

Savitiilikatto vai betonitiilikatto?

Savikattotiilet kestävät hieman paremmin pakkasrapautumista, kuin edullisemmat betonikattotiilet. Nykyaikaiset betonikattotiilet ovat kuitenkin kehittyneet tuotekehittelyn kautta ja ovat nykyisin suosittu materiaali tiilikatoilla. Sekä betonikattotiiliä, että savikattotiiliä on saatavana eri muotoisina. Tiiliprofiilit voivat olla esimerkiksi yksikouruisia, kaksikouruisia tai tasapohjaisia. Kattotiilissä voi olla lukkoreunat, joilla kattotiilet lukittuvat toisiinsa. Tällaisia kattotiiliä kutsutaan myös vesilukollisiksi kattotiiliksi. Saatavana on myös perinteisiä, lukkoreunattomia, kattotiiliä. Betonikattotiilet eli sementtitiilet puristetaan betonimassasta. Betonikattotiilistä saadaan läpivärjättyjä, kun betonimassaan lisätään väriaineita. Betonikattotiilissä onkin paljon värivaihtoehtoja. Läpivärjäyksen lisäksi betonikattotiilissä voi olla tehtaalla tehty pintamaalaus. Läpivärjätytkin betonitiilikatot haalistuvat vuosien vieriessä. Syynä betonitiilikaton haalistumiseen on auringon uv-säteily. Haalistunut betonitiilikatto voidaan kuitenkin huoltomaalata, jolloin sen alkuperäinen väri saadaan palautettua. Betonitiilikaton pinnoitus myös suojaa kattotiiliä rapautumiselta ja kasvustojen muodostumiselta. Savikattotiilet valmistetaan luonnon savesta polttamalla. Savikattotiili onkin terrakotta-keramiikkaa. Savitiilien terrakotanpunainen perusväri syntyykin poltetun saven luontaisesta väristä. Erilaiset savilaadut tuottavat hieman toisistaan poikkeavia värisävyjä. Savikattotiilien väriin voidaan vaikuttaa myös valmistusvaiheessa. Eri värisävyjä syntyy, kun savikattotiilen pintaan ruiskutetaan mineraalioksideja ennen polttamista. Savitiilikaton väri ei haalistu vuosikymmentenkään jälkeen. Paremminkin savitiilikaton värisävy vain syvenee, kun katto ikääntyy. Savitiilistä valmistettua tiilikattoa ei tarvitse maalata miloinkaan käyttöikänsä aikana. Savitiilikaton pinnoittamiseen voi kuitenkin käyttää väritöntä katonsuoja-ainetta, joka estää kasvustojen syntymistä ja suojaa kattotiiliä rapautumiselta.

Milloin tiilikattoremontti tulee ajankohtaiseksi?

Kaikki katot, myös pitkäikäiset tiilikatot, tulevat viimein elinkaarensa päähän. Kattotiilillä on taipumus rapautua niihin imeytyneen veden ja lämpötilojen vaihtelun vaikutuksesta. Vanhoilla tiilikatoilla kattotiilet voivat lohkeilla itsestään talven aikana, jolloin kattotiiliin kohdistuu sekä mekaanista painetta, että lämpötilavaihteluita. Jos rikkoutuneita kattotiiliä alkaa esiintymään säännönmukaisesti esimerkiksi talven jäljiltä, alkaa olla aika tehdä tiilikattoremontti. Koska rikkoutuneet kattotiilet voivat aiheuttaa kattovuodon, ei tiilikattoremontin aloittamista kannata lykätä liikaa. Plus Kattopalvelusta saat varmasti kilpailukykyisen tarjouksen tiilikattoremontista.

Huopakattoremontit Lohjalla

Huopakatto on kestävä ja varsin hiljainen kattotyyppi. Elastisuutensa vuoksi huopakatto sopii mainiosti myös monimuotoisille katoille. Huopakatto sopii kaikenlaisiin rakennuksiin. Huopakaton voi asentaa niin laajalle kerrostalon katolle, kuin pieneen piharakennukseenkin.

Pohjatyöt huopakattoremontissa

Huopakatto asennetaan katon aluslaudoituksen tai rakennuslevyistä tehdyn alusrakenteen päälle. Vanha huopakate puretaan yleensä pois huopakattoremontin alkajaisiksi. Näin katon alusrakenteet paljastuvat ja ne voidaan tarkistaa. Jos vanhassa kattohuovassa on ollut vesivuotoja, joudutaan aluslaudoitusta usein purkamaan kostuneista kohdista kattoa. Aluslaudoitus korjataan kuntoon vaurioituneilta osin, ennen alushuovan asentamista. Aluslaudoituksesta poistetaan myös kaikki vanhat huopanaulat, jotka muuten voisivat vahingoittaa uutta aluskatetta. Aluskatteeksi koko katon alalle asennetaan kumibitumilla kyllästetty, lasikuituvahvisteinen ja vesitiivis alushuopa. Savupiipun kohdalla alushuopa nostetaan vähintään 30 cm ylös piipun juuresta ja kiinnitetään piipun vartta vasten. Näin savupiipun läpiviennistä saadaan vedenpitävä. Muihin katon läpivienteihin asennetaan läpivientitiivisteet. Sen jälkeen katon räystäille asennetaan alushuovan päälle tippapellit, joiden tarkoitus on ohjata katolta valuva vesi vesikouruihin.

Palahuopakatto eli bitumipaanukatto

Palahuopakatot rakennetaan erimuotoisista kattolaatoista. Huopakattopalat voivat olla muodoltaan geometrisiä, aaltomaisia tai suorakulmaisia. Palahuopakatto sopii parhaiten jyrkille katoille, jolloin bitumikattolaattojen muodostamat näyttävät kattopinnat tulevat hyvin esiin. Bitumipaanut, eli bitumikattolaatat, ovat yleensä itseliimautuvia. Bitumikattopalat ladotaan räystäiltä ylöspäin edeten. Kattolaatoissa olevan liiman lisäksi kattopalojen kiinnitys varmistetaan huopanauloilla. Katon räystäillä tippapellin päällä asennus varmistetaan kumibitumiliimalla.

Tiivissaumakatto

Tiivissaumakatoilla käytettäviä bitumikermejä on monen laatuisia. Kattohuopalaatu valitaan kunkin kattoremonttikohteen mukaan. Huopakermin valintaan vaikuttaa mm. katon kaltevuus. Bitumikermejä on sekä kuumaliimattavia, että kylmäasennettavia laatuja. Kylmäasennettavat huopakermit voivat olla itseliimautuvia tai kumibitumiliimalla kiinnitettäviä kattohuopalaatuja. Kiinnityksiin käytetään myös huopakaton limitysten alle piiloon jääviä huopanauloja. Kuuma-asennettavat huopakermit joko kuumaliimataan bitumiliimalla tai hitsataan kaasuliekin avulla kiinni kattoon. Kuuma-asennettavat tiivissaumakatot vaativat tulitöiden tekemistä katolla. Kaikilla Plus Kattopalvelun huopakattoasentajilla on kattotulitöihin pätevöittävä koulutus ja voimassa oleva tulityökortti.

Kattokorjaukset Lohjalle

Kattovaurioita syntyy äkillisesti esimerkiksi myrskyissä. Joskus tuulet yltyvät niin voimakkaiksi, että kattopeltejä tai kattohuopia voi jopa revetä tai pudota alas katolta. Myös tuulen pudottamat oksat ja kaatuvat puut aiheuttavat Lohjallakin kattovaurioita. Talven aikana kattorakenteet voivat vaurioitua, jos katolle on kasautunut liian raskas lumi- ja jääpeite. Jos raskaat lumimassat lähtevät liikenteeseen katolla ja törmäävät esimerkiksi kattotuotteisiin, voi seurauksena olla kattotuotteen irtoamisen lisäksi myös vettä vuotava repeämä vesikatossa. Plus Kattopalvelun kattoasentajat korjaavat katon kattovaurion satuttua Lohjalla nopeasti ja luotettavasti. Jos kattovaurio on aiheuttanut kattovuodon, kannattaa kattokorjaajamme kutsua nopeasti paikalle, ennen kuin suurempia vesivaurioita ehtii syntymään. Äkillisten kattovaurioiden lisäksi vesivuotoja katolle voi syntyä myös salakavalasti. Esimerkiksi katon läpivientitiivisteet voivat hapertua ajan kanssa ja alkaa lopulta vuotamaan. Huomaamaton pieni vesivuoto voi jatkua jopa vuosia, ennen kuin tulee ilmi esimerkiksi homeen tai muun kosteusvaurion muodossa. Katon läpivientien tiiviys onkin yksi tärkeimmistä kattotarkastuksen tarkastuskohteista.

Vaihdamme rikkinäiset kattotiilet Lohjalla

Jos tiilikatolla havaitaan rikkoutuneita kattotiiliä, kannattaa ne vaihdattaa saman tien. Lohjennut kattotiili aiheuttaa katolle vesivuodon, joka pitkään jatkuessaan voi aiheuttaa vesivaurioita ja muita kosteusongelmia vesitiiviistä aluskatteesta huolimatta. Tiilikattojen kattotiilet rapautuvat ikääntyessään. Vanhoilla tiilikatoilla rapautuneet kattotiilet voivat lohkeilla lämpötilavaihteluiden vuoksi itsestään tai esimerkiksi katolla liikkumisen johdosta. Kattotiilien vaihtotyö on nopea kattokorjaustoimenpide. Teemme rikkinäisten kattotiilien vaihtotyöt Lohjalla nopeasti ja ammattitaitoisesti.

Kattohuolto Lohjalla

Mahdollisimman pitkä käyttöikä katolla edellyttää, että katosta pidetään hyvää huolta ja sitä huolletaan säännöllisesti. Laiminlyödyt kattohuollot voivat lyhentää katon käyttöikää vuosilla. Meiltä saat kattavat kattohuollot, jotka pitävät katon kunnossa koko elinkaarensa ajan.

Katon puhdistus harjaamalla ja kattopesu

Jos katolle kertyy paljon roskaa, kuten lehtiä ja neulasia, estyy veden luonnollinen virtaus katolla. Veden seisominen katolla voi edesauttaa kattotiilien haurastumista tai aiheuttaa peltikaton ruostumista. Kattopinnan kosteus edistää myös kasvillisuuden, kuten sammaleen, levien ja sienten, kasvamista katolle. Kasvustot kuluttavat vesikaton pintaa ja lisäävät kosteuden sitoutumista katolle entisestään. Katon säännöllinen harjaaminen puhtaaksi, ehkäisee kosteuden ja kasvillisuuden aiheuttamia ongelmia katolla. Käytössämme on tehokkaita koneistettuja harjalaitteita, joilla katon harjaus onnistuu nopeasti ja tehokkaasti. Katon puhdistuksen voi vielä viimeistellä kattopesulla. Kattopesuaineet poistavat tehokkaasti kaiken pölyn, noen ja ilmansaasteiden tuottaman lian katolta. Kattopesu auttaa myös kasvustojen muodostumisen torjunnassa. Jos katolle on jo ehtinyt kertyä paksu sammalpeite tai muuta kasvustoa, voidaan ne poistaa kasvustontuhokäsittelyllä. Sammaleentuhokäsittely kasvustonestoaineella on tehokas ja ympäristölle ystävällinen tapa päästä eroon kattoa vahingoittavasta kasvustosta. Sammaleentuhoaineet ovat täysin biohajoavia, joten ne eivät rasita ympäristöä. Sammaleen poisto aloitetaan katon harjaamisella. Kaikki irtoava kasvusto poistetaan näin ensin mekaanisesti. Sitten katolle yksinkertaisesti levitetään kasvustontuhoaine ja annetaan sen vaikuttaa. Sammaleentuhokäsittely kuihduttaa kasvustot pikkuhiljaa. Lopulta, käsittelyä seuraavien kuukausien kuluessa, kuivunut kasvusto putoaa katolta sateiden ja tuulen mukana. Kasvustontuhokäsittelyä voidaan käyttää tiilikatoilla, mineriittikatoilla, huopakatoilla ja peltikatoilla.

Vesikourujen puhdistus Lohjalla

Vesikourut tapaavat tukkeutua putoavista lehdistä ja neulasista varsinkin, jos rakennuksen lähellä on paljon puita. Tukkeutuneet räystäskourut estävät katon sadevesijärjestelmän toimimisen. Tulvivat vesikourut voivat ohjata sadevedet syöksytorvien ja pihakaivon sijasta rakennuksen seinärakenteisiin. Pahimmassa tapauksessa seurauksena voi olla pahoja kosteusvaurioita talon seinärakenteissa. Vesikourut kannattaa puhdistaa syksyllä lehtien putoamisen jälkeen. Näin varmistetaan sadevesien päätyminen oikeaan paikkaan. Plus Kattopalvelu tekee Lohjalla vesikourujen puhdistukset niin pientaloissa, kuin kerrostaloissakin. Nostolava-auton avulla saamme räystäskourut puhdistettua hankalistakin paikoista nopeasti ja turvallisesti.

Lumen pudotukset katolta Lohjalla

Runsaslumisin talvina lumikuorma katolla voi ylittää katon kantokyvyn. Jos lumenpudotuksista ei huolehdita, voivat kattorakenteet vaurioitua lumen ja jään paineesta. Myös jalankulkijat talon vierillä ovat vaarassa, jos lumi ja jää putoaa hallitsemattomasti alas katolta. Plus Kattopalvelu tekee lumenpudotukset Lohjalla kaikenlaisten rakennusten katoilta. Käytössämme on nostolava-auto, jolla ulotumme pudottamaan jääpuikot ja lumen korkeidenkin rakennusten räystäiltä.

Kattotuotteiden huoltotyö Lohjalla

Katolla olevat kattotuotteet kaipaavat myös huoltoa. Katteiden ja kattoturvatuotteiden kiinnitykset kiristetään aina tarvittaessa kattotarkastuksen yhteydessä. Vesikourujen kiinnitysten huolto ja räystäskourujen kaatojen säätö kuuluvat myös kattotuotteiden rutiinihuoltoihin. Yksi tärkeimmistä huoltokohteista kattotuotteiden osalta ovat katon läpiviennit. Läpivientien tiivisteiden huoltaminen ja korjaaminen voi estää vesivuodon katolla.

Kattotuotteiden asennukset Lohjalla

Toimitamme ja asennamme kaikkia kattotuotteita Lohjalla. Plus Kattopalvelusta saatte markkinoiden parhaat lumiesteet, kattosillat ja lapetikkaat. Teemme myös kaikkien kattoläpivientejä vaativien kattotuotteiden, kuten ilmanvaihtoputkien, huippuimurien, radonimurien ja harjatuulettimien asennukset. Myös kattoikkunat, kattoluukut ja katon huoltoluukut asennamme pellitystöineen nopeasti ja ammattitaitoisesti. Kattotuotevalikoimaamme kuuluvat myös talon energiatehokkuutta parantavat aurinkokeräimet ja aurinkokennot.

Muut kattotyöt Lohjalla

Kattoremonttien, kattokorjausten ja kattohuoltojen lisäksi teemme paljon muitakin katoilla esiintyviä toimenpiteitä. Esimerkiksi katon korotus voi olla ratkaisu ullakon ottamiselle asuinkäyttöön. Katon korotus mahdollistaa usein myös rakennuksen energiatehokkuuden lisäämisen. Katon korotuksella saadaan yläpohjaan lisää korkeutta, jolloin on mahdollista lisätä lämmöneristeitä yläpohjaan. Koska suurin osa asunnon hukkalämmöstä karkaa juuri yläpohjan läpi katolle ja sieltä taivaalle, voidaan yläpohjan lisälämmöneristyksellä parantaa asunnon energiatehokkuutta huomattavasti.

Kattopeltisepän työt Lohjalla

Plus Kattopalvelun kattopeltisepät tekevät kaikki katon pellitystyöt Lohjalla. Teemme piipunpellitykset, asennamme piipunhatut, pellitämme myös esimerkiksi kattoikkunat ja kattoluukut. Muotoilemme ja asennamme myös monimuotoisten kattojen kattopellit.

Räystäslaudoitukset

Kattoremontissa vaihdetaan yleensä myös räystäslaudat ja räystäiden aluslaudat. Teemme kaikkien katon, räystäiden ja ulkoverhoilun laudoitusten asennukset, korjaukset ja maalaukset Lohjalla myös erillispalveluna.

Kattotarkastus erillispalveluna Lohjalla

Kattoremonttien yhteydessä teemme aina perusteellisen kattotarkastuksen ja teemme sen pohjalta toimenpidesuositukset katosta. Kattotarkastuksen voi pyytää Plus Kattopalvelusta myös erillispalveluna. Kattotarkastuksessa selviää katon kunto kokonaisuudessaan. Kattotarkastuksen jälkeen voidaan katolle tehdä suunnitelmat ja ajoitukset tuleville kattoremonteille, kattokorjauksille ja kattohuolloille.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt