Kattotöitä Nastolassa ovat muun muassa katon korjaukset

Ihanteellisessa tilanteessa kerran paikoilleen asennettu katto suojaisi omakotitaloa, rivitaloa, kerrostaloa, piharakennusta tai esimerkiksi rantahuvilaa ilman mitään ongelmia. Katto saavuttaisi maksimikäyttöikänsä vaivattomasti, ja sehän on huopakattojen tapauksessa jopa 40 vuotta. Peltikatot, kuten tiilikuvioidut teräspeltikatot tai suoraprofiiliset peltikatot, voivat kestää kymmenen vuotta pidempään (eli puolen vuosisadan verran). Tiilikatto on seuraavaksi pitkäikäisin katto, sillä betonitiilikatto saattaa kestää 70 vuotta, ja savitiilikatto pistää vielä paremmaksi jopa sadan vuoden käyttöiällään. Konesaumakattokin kestää sata vuotta, ellei kyse ole alumiini- tai kuparikatoista, joille sata vuotta ei vielä ole ikä eikä mikään.

Totuus on kuitenkin tarua ihmeellisempää, ja joskus kohtalolla on varattuna katolle jotain vähemmän mukavaa. Jokainen katto vaatii satunnaista kunnostamista. Peltikatolta voi irrota jokin kattopelti tai peltilista. Jos kattopelti käydään pian kiinnittämässä takaisin paikoilleen (tai vaihtamassa), ei hätä ole tämän näköinen. Tiilikatolla saattaa olla rikkinäisiä tiiliä, mistä voidaan kiittää kosteutta ja talvipakkasia. Rikkinäisten tiilten uusiminen estää kattovuodot ja muut isommat ongelmat, joita tiilien hajoaminen voisi aiheuttaa. Huopakatolta voimme löytää reikiä, ilmakuplia tai huonokuntoisia saumoja, mutta nopea reagointi ja pikainen kattokorjaus poistavat kaikki ongelmat päiväjärjestyksestä.

Aina ei kuitenkaan selvitä näin pienimuotoisilla kattokorjauksilla. Lumi, kova tuulenpuuska tai pitkään korjaamatta ollut kattovuoto voivat aiheuttaa kattoon vaurioita, joiden korjaaminen ei ole ihan halpaa. Lumi saattaa painaa katon luokalle, ja katon alle päässyt vesi lahottaa kattorakenteet. Jos Nastolassa puhaltaa oikein kova tuuli, on vaarana, että puu kaatuu katolle. Plus Kattopalvelu korjaa kaikki tiilikatot, peltikatot ja huopakatot riippumatta siitä, miten pahoja vaurioita ne ovat kärsineet. Tarvittaessa teemme tarjouksen kattoremontista, mikä on pomminvarma tapa saada rakennukseen jälleen tiivis ja toimiva katto.

Plus Kattopalvelu toteuttaa myös kaikki kattohuollot, joiden avulla pulpettikaton, tasakaton tai esimerkiksi aumakaton ikää on mahdollista pidentää. Yksityisasiakas saa kattotöistämme kotitalousvähennystä, eikä rahoituksenkaan hakeminen ole hankalaa. Rahoitukseen voit tutustua kotisivuillamme vaikka samalla, kun lähetät tarjouspyynnön jostain Nastolassa, Asikkalassa, Heinolassa, Hollolassa, Iitissä, Lahdessa tai Orimattilassa tarvitsemastasi kattotyöstä! Lisäksi tahdomme muistuttaa siitä, että tarjoamme ilmaisen kattotarkastuksen kaikkien tekemiemme kattohuoltojen, kattopaikkausten ja muiden kattourakoiden yhteydessä.

Kattoremontti Nastolassa ratkaisee kaikki katto-ongelmasi kerralla

Jos et enää jaksa olla huolissasi kattovuodoista ja tulevien kattokorjausten hinnoista, teetä kattoremontti Nastolassa. Kattoremontin jälkeen omakotitalon, rivitalon, kerrostalon tai kesämökin katto pysyy pitkään sellaisessa kunnossa, että kattovuodot ovat äärimmäisen epätodennäköisiä. Katto ei tarvitse vuosikausiin muita kattotöitä kuin kevät- ja syyshuollon, mitkä tarkoittavat katon puhdistamista ja tarkastamista.

Jos talon huopakate on kulunut, venynyt, kuivunut ja halkeileva, on aika tilata huopakattoremontti. Riippuu tapauksesta, kuinka usein huopa- tai palahuopakattoremonttia tarvitaan, sillä bitumikaton käyttöikä vaihtelee 20–40 vuoden välillä. Jossain tapauksissa uusi huopa- tai palahuopakatto voidaan rakentaa suoraan vanhan katon päälle, mutta yleensä vanha katto on purettava ennen katon uusimista. Peltikattoremontin tarpeesta kertovat lisääntyneet ruostevauriot ja kattovuodot. Uusi katto (esimerkiksi lukkosaumakatto) pysyy tiiviinä ja ruosteettomana jopa puoli vuosisataa, jos se puhdistetaan ja maalataan usein. Plus Kattopalvelun kattopeltisepät voivat asentaa rakennukseesi myös konesaumakaton, mikä pysyy kunnossa jopa sata vuotta putkeen. Tiilikattoremontti on väistämätön tosiasia viimeistään katon täyttäessä 70 vuotta. Tätä ennen kattosaneerausta on voinut lykätä uusimalla rikkinäiset kattotiilet sitä mukaa, kun niitä on katolta löytynyt. Katon ikää on voitu pidentää myös sammaleenpoistoilla ja katon pinnoittamisella, mutta yli 70 vuotta tiilikatot eivät kestä.

Kun tulet siihen tulokseen, että on aika tilata peltikaton, huopakaton tai tiilikaton purku ja asennus, ota yhteyttä Plus Kattopalveluun! Plus Kattopalvelu on luotettava valinta sekä yksityisasiakkaiden että taloyhtiöiden kattosaneerauksiin. Kattoremontti on täysin mahdollista toteuttaa talvella, ja sen yhteydessä katto voidaan muokata monin eri tavoin. Jos olet haaveillut kaltevammasta katosta, ota yhteyttä niin jutellaan lisää katon korottamisesta tai tasakaton muuttamisesta harjakatoksi. Harjakatto ei toki ole ainut vaihtoehto, vaan uusi katto voi olla myös aumakatto, pulpettikatto, taitekatto tai mansardikatto.

Kun olet ottanut yhteyttä, haluat varmasti kuulla kattoremontin hinnan ja sen, voiko kattoremontin maksaa osamaksulla tai rahoituksella. Voimme jo nyt vastata siihen, että osamaksu on mahdollista, ja että meidän kauttamme pääsee hakemaan joustavaa remonttilainaa katon uusimiselle. Katon vaihdon hinta selvitetään paikan päällä, sillä kahta samanlaista kattoremonttia ei ole. Koska jokainen kattosaneeraus on omanlaisensa kokonaisuus, myös kattoremontin kustannukset pitää laskea joka kerta erikseen – ja tätä varten tulemme käymään paikan päällä.

Miten saada kesämökin huopakatto tai palahuopakatto uusittua mahdollisimman helposti?

Huopakatto tai palahuopakatto suojaa kesämökkiä pisimmillään jopa 40 vuotta. Yhtä pitkä käyttöikä on mahdollinen myös silloin, kun bitumikatto on asennettu suojaamaan kerrostaloa, rivitaloa, teollisuuslaitosta, pihasaunaa tai vaikkapa rintamamiestaloa. Bitumikermikatolla on runsain mitoin hyviä puolia, joten ei ihme, että se on niin suosittu katto Suomessa. Bitumikatot ja laattakatot saa pysymään kunnossa suhteellisen vähällä vaivalla, sillä useimpina vuosina katto ei tarvitse kuin kevät- ja syyshuollon (eli katteen puhdistuksen ja kuntotarkastuksen). Bitumikatto kestää mainiosti pakkasia ja äkisti vaihtelevia ulkolämpötiloja, kosteutta, auringon paahdetta, päällä kävelyä ja esimerkiksi ilmansaasteita. Varmista katon käyttöikä ja helppohoitoisuus tilaamalla kaikki huopakattotyöt huopakattoremonteista katon huoltoon ja korjaamiseen Plus Kattopalvelulta! Tyypillisiä huopakattokorjauksia ovat saumojen ja läpivientien tiivistykset, ja sammaleiden poisto katolta on melko tavallinen huopakaton huolto.

Kun kesämökin, omakotitalon tai taloyhtiön huopakatto on aika uusia, helpoin tapa suoriutua urakasta on silloinkin yhteydenotto Plus Kattopalveluun. Me otamme kopin koko urakasta, ja eli uusimme talon huopakaton avaimet käteen -periaatteella. Osaamme uusia sekä laattakatot, kolmiorimahuopakatot että tiivissaumakatot, ja uusi katto voidaan varustella kaikilla kattotarvikkeilla, joita katollesi haluat. Peruskattoturvatuotteet on pakko asentaa, mutta muutoin uudelle huopa- tai laattakatolle voidaan asentaa sinun valitsemiasi kattotarvikkeita, esimerkiksi kattoikkunoita, aurinkopaneeleita tai kattoluukku. Hoidamme kaiken ammattitaitoisesti ja ripeästi, eikä asiakkaan tarvitse liata käsiään huopakattoremontin missään vaiheessa.

Kun tasakatto, pulpettikatto tai esimerkiksi aumakatto uusitaan aikaisessa vaiheessa, ei katon alla tarvinne suorittaa mittavia korjauksia tai puuosien vaihtoa. Tällöin kattoremontti on mahdollista toteuttaa hyvin nopeasti ja huomiota herättävän hyvään hintaan. Jos kosteus on pysynyt kiltisti katon ulkopuolella, ei aluslaudoitusta tarvitse korjailla ehkä lainkaan. Paikan päällä tehty alkutarkastus kertoo, voidaanko katto uusia erityisen nopealla ja yksinkertaisella tavalla, mikä tarkoittaisi kustannussäästöjäkin. Jos kattorakenteet ovat kaikin puolin hyvässä kunnossa eikä vanha kattohuopakaan ole aivan virkaheitto, voidaan uusi katto rakentaa suoraan vanhan katon päälle. Epäluotettavien rakenteiden varaan ei uutta kattoa kuitenkaan kannata rakentaa, joten jos kattorakenteissa on vaurioita, puramme vanhan katon ja uusimme kattorakenteet tarvittavilta osin.

Näin kattokorjaukset Nastolassa eivät rasita liikaa kukkaroa

Haluatko tietää, miten välttyä siltä, että katon korjaukset Nastolassa alkaisivat rasittaa liikaa kukkaroasi? Jatka siinä tapauksessa lukemista: tulemme antamaan myös muita vinkkejä kuin sen, että huopakaton, peltikaton tai tiilikaton korjaus tulee tilata aina Plus Kattopalvelulta (mikä on toki erinomainen vinkki, olemmehan järkevien hintojen kattokorjauspalvelu).

Paras vinkki kalliita kattokorjauksia vastaan on se, että omakotitalon, rivitalon, kerrostalon tai muun kiinteistön katto kannattaa kunnostaa heti, kun siihen ilmaantuu pienikin vaurio. Esimerkiksi rikkinäisten tiilien vaihto tai huopakatossa olevien reikien paikkaus on edullinen kattopaikkaus, minkä ansiosta kattovuoto ja lahovaurioiden korjaus katon alta voidaan välttää jopa kokonaan. Peltikatonkin reiät kannattaa paikata saman tien – vaikka katon alla olisi aluskate. Aluskatteeseen ei kannata luottaa liikaa, sillä aika ja kosteus voivat saada senkin menemään rikki. Räystäslautojen ja -peltien vaihto ei sekään ole turhaa, sillä laho saattaa levitä räystäslaudoista kattorakenteen muihin puuosiin.

Jotta rännit, vesikourut, kattoläpiviennit ja vesikaton ongelmat tulisivat korjattua mahdollisimman pian, kannattaa katon kunto tarkastaa kaksi kertaa vuodessa. Koska Plus Kattopalvelu on katon ja kattoläpivientien asennuksen ja tiivistyksen luotettava ammattilainen, ei meidän asentamissamme katoissa tai läpivienneissä ole asennusvirheitä. Parhaankin ammattilaisen asentama katto on silti altis ajan hampaalle, joten katto kaikkine yksityiskohtineen kannattaa tarkastaa usein. Tuuli on voinut aiheuttaa tarpeen irronneiden peltilistojen kiinnittämiselle tai muille myrskyvaurioiden korjaukselle, ja lumen paino on voinut synnyttää jiirivuodon. Jiirin lisäksi kattoikkunakin on saattanut alkaa vuotaa. Jotta kosteus ei pääsisi katon alle, tulee jiiri paikata ja kattoikkuna tiivistää niin pian, kuin mahdollista.

Kaikkia kattokorjauksia ei voi ehkäistä ennalta. Esimerkiksi puun kaatuminen talon päälle ei ole kiinni siitä, onko kattoa huollettu vai ei. Jotkut katon ongelmat ja niistä johtuvat kattokorjaukset voi kuitenkin ehkäistä kattohuoltojen avulla. Painuneen katon oikaisua ei tarvita, jos liiat lumimassat on vähennetty katolta, ja säännöllisesti pesty sekä maalattu peltikatto ei ole kovin altis ruostumaan. Tiilikaton tiilet pysyvät paremmassa kunnossa, kun sammalet poistetaan katolta, ja huopakaton pinnoitteen uusiminen vähentää katteen kuivumista ja halkeilemista.

Huumorintajuisintakaan ei naurata, jos katto vuotaa

Kattovuodosta ei huumorintajuisin tai positiivisinkaan talonomistaja keksi vitsin tynkää. Jos katto vuotaa, voidaan taloa joutua remontoimaan mittavastikin. Paras tapa päästä kattovuodon korjauksesta lähes pelkällä säikähdyksellä on tilata Plus Kattopalvelu korjaamaan vuotavaa kattoa niin pian kuin mahdollista. Jos kosteus ei ole vielä päässyt katon alle, riittää kattovuodon korjaukseksi katon osittainen korjaus, eli piipun juuren tiivistys tai esimerkiksi kattoreiän paikkaus.

Jos tiilikaton, peltikaton tai huopakaton kuntoa ei tiiviisti tarkkailtaisi, voisi katto vuotaa pitkäänkin, ennen kuin kattovuotoon havahduttaisiin. Klassisin tapa huomata kattovuoto on se, että sisäkatosta tippuu vettä. Tässä vaiheessa kattovuodon korjaus omakotitalon tai esimerkiksi mökin katosta voi vaatia jo useita työvaiheita, kuten aluskatteen uusimisen, eristeiden vaihdon ja puurakenteiden kuivattamisen.

Aina kattovuotoa ja katon vesivahinkoa ei saada korjattua katon osittaisen korjauksen kautta, vaan on paras purkaa ja uusia koko katto. Mitä vanhempi katto on, sitä todennäköisemmin suosittelemme kattoremonttia katon korjauksen sijaan. Vanhaa ja kauttaaltaan haurastunutta kattoa ei useinkaan saa paikattua niin hyvin, etteikö se voisi ruveta vuotamaan kohta jostain toisesta paikasta. Kattokorjauksiin kuluva raha olisi vähän niin kuin hukkaan heitettyä, jos kattoa ei voitaisi saada kerralla kuntoon – siksi suosittelemme esimerkiksi noin 50-vuotiaan peltikaton uusimista kattovuodon tiivistämisen asemasta.

Plus Kattopalvelulta sujuvat kaikenlaiset kattokorjaukset, mutta myös kattojen kuntotarkastukset sekä kattokorjauksia ehkäisevät kattohuollot. Aina kun tilaatte jonkun kattotyön tästä osoitteesta, saatte katon kunnon tarkastuksen kaupan päälle. Kattotarkastuksen perusteella osaamme kertoa mahdollisista kattovuodoista tai vaaranpaikoista (eli kohdista, joista katto voi lyhyellä tähtäimellä alkaa vuotaa). Mahdollisia vaaranpaikkoja ovat huonokuntoiset jiirit ja saumat, rikkinäiset tiilet, törröttävät tai puuttuvat peltikattonaulat sekä esimerkiksi bitumikatteessa olevat ilmakuplat. Emme vain kerro kattovuodoista tai sellaiseksi muuttua uhkaavista ongelmista, vaan teemme tarjouksen ennakoivasta kattokorjauksesta. Tarpeen mukaan tarjoamme myös jotain pelti-, tiili- tai huopakattohuoltoa, jolla katon kuntoa voidaan kohentaa. Tällainen on esimerkiksi peltikaton huoltomaalaus, mikä ehkäisee ruostetta ja ruosteen tekemiä reikiä peltikatossa. Tiilikaton omistajalle voimme tarjota sammaleiden poistoa, sillä sammalet nopeuttavat tiilien haurastumista ja halkeilemista.

Katon huoltoonkin saa Nastolassa rahoitusta

Kaikkiin kattotöihimme voi hakea rahoitusta kotisivujemme kautta, eikä katon huolto Nastolassa ole poikkeus. Jos katon huolto on tilattu omakotitalon tai kesämökin katolle, voi siitä hakea myös kotitalousvähennystä – mikä ei missään nimessä ole pakollista, mutta onhan aina mukava säästää rahaa! Katon huoltoakin voidaan pitää tapana säästää rahaa. Toki jokainen kattohuolto, kuten kattoturvatuotteiden huolto tai kattopeltien kiinnitysten lisäys, maksaa. Plus Kattopalvelulta tilatut kattohuollot ovat kuitenkin erittäin kilpailukykyisen hintaisia, sillä hintojen pitäminen kohtuullisina on yksi toimintaamme ohjaavista perusperiaatteista.

Kattohuoltojen avulla kuitenkin säästää rahaa pitkällä tähtäimellä. Jos esimerkiksi tiilikattohuollot jäisivät väliin, voisi tiilikaton elinkaari päättyä katon ollessa vasta noin 30-vuotias. Säännölliset tiilikattohuollot mahdollistaisivat jopa 70 vuoden elinkaaren, joten kattohuoltojen merkitystä ei pidä vähätellä. Kattohuollot myös vähentävät erilaisia kattokorjauksia. Huoltamaton katto voi alkaa vuotaa, sillä siihen syntyy helpommin erilaisia reikiä ja muita vaurioita.

Kattohuoltojen tarpeellisuus ei ole kiinni katon iästä, sillä vanhaakin kattoa kannattaa huoltaa, jotta sen kunto pysyisi yllä. Kattohuoltoja tarvitaan katon materiaalista riippumatta, sillä mikään katto ei ole 100-prosenttisen huoltovapaa. Jokaisella katemateriaalilla on oma huolto-ohjelmansa, mitä kannattaa noudattaa, ellei tahdo mieluummin investoida katon korjauksiin ja ennenaikaisiin remontteihin.

Olipa katto peltikatto, tiilikatto tai huopakatto, tarvitsee se joka vuosi ainakin katon kevät- sekä syyshuollon. Sen yhteydessä katteen pinta puhdistetaan kaikista roskista, eikä sadevesijärjestelmääkään jätetä siivoamatta. Kaiken kruunaa katon kunnon tarkastus, mistä ei veloiteta erikseen. Kaikki muutkin kattohuoltomme saavat viimeisen silauksensa ilmaisesta kattotarkastuksesta, minkä myötä haluamme kiittää asiakasta hyvästä valinnasta.

Peltikaton huolto-ohjelmaan kuuluu katon puhdistushuoltojen lisäksi myös katon maalaus. Kattomaalauksen pohjatöinä katto pestään, ja tarpeen vaatiessa vanhat naulat tai ruuvit korvataan uusilla kateruuveilla (kohtalaisen pitkäveteinen, mutta suuresti katon kuntoon vaikuttava urakka!).

Tiilikatot ja huopakatotkin pinnoitetaan, ja pohjatöinä voivat kattopesun ohella toimia myös sammaleenpoisto sekä suojakäsittely. Katot voidaan pestä tai puhdistaa sammaleista myös muulloin kuin katon maalauksen yhteydessä – tarve tällaisille kattohuolloille selviää viimeistään katon tarkastuksen yhteydessä. Tiilikaton tai huopakaton omistaja saattaa tarvita Nastolaan myös lumen pudottamista katolta, sillä karheapintaisille katoille kertyy enemmän lunta kuin sileäpintaisille peltikatoille.

Rännien puhdistus Nastolassa helpoin tapa vuotaviin räystäisiin puuttumiseen

Sadevesikourujen puhdistus ja syöksyputkien avaus ovat helpoin tapa puuttua vuotaviin räystäisiin Nastolassa. Aina rännien puhdistus tai edes jään sulatus höyryllä eivät kuitenkaan auta. Rännihuollosta ei ole hyötyä, jos räystäskourut vuotavat yli sen takia, että niissä on rakenteellisia ongelmia. Jos ränneissä on reikiä, asennusvirheitä tai auenneita saumoja, tilaa rännien korjaus. Mikäli sadevesikouruja ei ensinkään ole, on tietenkin tilattava uusien rännien asennus.

Tarvitsitpa kourusaneerausta, uutta sadevesijärjestelmää tai jotain rännihuoltoa, ota yhteyttä Plus Kattopalveluun. Plus Kattopalvelun ammattilaiset pitävät huolen siitä, että kourusi toimivat ja vetävät kaikkina vuodenaikoina. Ymmärrämme myös kattokaivojen ja jalkarännien päälle, joten laitamme kuntoon sadevesijärjestelmän kuin sadevesijärjestelmän.

Sadevesijärjestelmän tarkoitus on ohjata kaikki sadevesi pois rakennuksen välittömästä läheisyydestä, ja samaa reittiä saavat käyttää myös lumen sulamisesta syntyneet vedet. Mikäli katolta alas valuvien vesien annettaisiin imeytyä liian lähelle omakotitaloa tai muuta rakennusta, voisivat perustukset kastua. Ylenpalttinen kosteus voi siirtyä maaperästä perustuksiin, vaikka salaojajärjestelmä olisikin ajan tasalla.

Räystäskouruissa olevat tukokset tai rakenteelliset ongelmat eivät ole hyvä asia myöskään talon julkisivun tai räystäskourujen kannalta. Jos räystäskouru ei vedä vaan tulvii, roiskuu osa vesistä seinille, mitkä alkavat sen seurauksena lahota tai rapautua. Jos kouru ei pääse kuivumaan kunnolla, nopeutuu sen ruostuminen, ja se saa aikaan sen, että pitkä käyttöikä jää vain haaveeksi. Talven tullen kouru, missä on roskia ja seisovaa vettä, jäätyy umpeen. Jää voi vaurioittaa kourua monin tavoin, sillä jään syntyminen saattaa esimerkiksi saada kourun saumat aukeamaan. Kourujen jäätymisestä kertovat niistä roikkuvat jääpuikot, mitkä voivat kaikessa terävyydessään olla jopa hengenvaarallisia.

Helpoin tapa estää kourujen vuotaminen, ruostuminen, reikiintyminen ja jäätyminen on puhdistaa talon sadevesijärjestelmä kaksi kertaa vuodessa. Voit tilata meiltä joko pelkkien rännien puhdistuksen tai katon kevät- ja syyshuollon, minkä yhteydessä puhdistamme myös katteen kaikista roskista. Kummankin kattohuollon yhteydessä saat kaupan päälle koko katon kunnon tarkastuksen. Kattotarkastuksen aikana tutkitaan myös vasta puhdistettu sadevesijärjestelmä siltä varalta, että se vaatisi jotain korjausta tai huoltoa.

Katon pesun ja puhdistuksen ABC

Olipa kattosi kuinka likainen tahansa, parhaan avun katon puhdistamiseen saat Plus Kattopalvelulta. Palveluvalikoimaamme Nastolassa kuuluvat muun muassa katon pesu, sammaleiden poisto ja suojakäsittely. Seuraavaksi avaamme hieman sitä, mitä huolellisesti tekemiimme katon puhdistuksiin kuuluu, ja miksi katot kannattaa pitää puhtaina.

Tavallisin kattohuolto on roskien poisto katolta. Sekä tiilikatolle, huopakatolle että peltikatolle kertyy aina kaikenlaista roskaa, kuten lehtiä, oksia ja neulasia. Roskien kirjoma katto on epäsiistin näköinen, mutta se ei ole se pääasiallinen syy katon puhdistamiseen. Katot pitää puhdistaa usein, koska roskat varjostaisivat kattoa ja hidastaisivat sen kuivumista esimerkiksi sateen jälkeen. Sekä sammalet että ruoste innostuvat siitä, jos katto on kostea ja likainen. Sammalet ja ruoste eivät tuo mitään hyvää tullessaan, pikemminkin päinvastoin: molemmat ilmiöt rasittavat katon kuntoa ja lyhentävät katon elinkaarta.

Jotta katon kunto ei alkaisi heikentyä eikä sen ulkonäkökään muuttuisi epämiellyttäväksi, tulee katot puhdistaa kaksi kertaa vuodessa. Tiilikaton harjaus, peltikaton harjaus tai huopakaton ilmapuhallus täydentyy sadevesijärjestelmän puhdistamisella sekä katon kuntotarkastuksella, mikä tarjotaan ilmaiseksi myös muiden kattohuoltojemme yhteydessä.

Sammaleiden poistosta ei peltikaton omistajan tarvitse huolehtia, mutta tiilikaton tai huopakaton asennuttaneilla tämä urakka on toisinaan edessä. Mitä vanhemmaksi katto käy, sitä helpommin se sammaloituu. Sammaleita ei kannata jättää poistamatta, jotta katon kunto ei suotta heikentyisi. Harjojen tai painepesurin sijaan sammalet kannattaa poistaa kemiallisesti. Syvälle katteeseen imeytyvä sammaleenpoistoaine saa sammalet kuolemaan myös esimerkiksi tiilien sisältä ja välistä. Katon suojakäsittely estää uusien sammaleiden esiintymisen, joten kattohuolto kannattaa viimeistellä sen avulla.

Koska on aika pestä tiilikatto? Tiilikatot ja peltikatot pestään aina, jos ne ovat likaantuneet, mutta vähintäänkin ennen katon maalaamista. Myös huopakatto pestään, enne kuin se maalataan (tai pikemminkin pinnoitetaan) uudestaan. Katon pesu tapahtuu pesuharjojen, vesiletkun ja sopivan pesuaineen avulla. Näin katteesta tulee tarpeeksi puhdas vastaanottamaan uuden pinnoitteen – tosin katon pitää ensin saada kuivua rauhassa. Joskus kattomaalaus vaatii myös sammaleiden poiston ja katon tiivistämisen, mutta huolella tehtyjen pohjatöiden ansiosta kattomaalaus onnistuu taatusti.

Katon ikään ja ilmeeseen mahdollista vaikuttaa – kysy lisää katon maalauksista Nastolassa!

Plus Kattopalvelu tietää käytännössä kaiken katon maalauksista Nastolassa, joten teettäkää tekin kerrostalon, rantahuvilan, pihasaunan, mummonmökin tai vaikkapa luhtitalon kattomaalaus meillä. Katon huoltomaalauksen avulla voidaan vaikuttaa positiivisesti sekä katon ikään että ilmeeseen. Vasta maalattu katto on kivan näköinen, ja moni saattaa erehtyä luulemaan sitä aivan uudeksi. Koko kiinteistö saa uutta ilmettä, kun katto puhdistetaan ja maalataan. Kyse ei kuitenkaan ole pelkästä ulkonäöstä, sillä kattomaalaus vaikuttaa myös katon rasituksensietokykyyn sekä sen odotettavissa olevaan elinkaareen.

Kattomaalaus saa peltikaton, tiilikaton tai huopakaton pysymään tasaisen hyvässä kunnossa vuodesta toiseen. Rasituksia, joilta uusi pinnoite kattoa suojaa, ovat muun muassa pakkaset ja lumi, sateet, suuret lämpötilavaihtelut (mitkä ovat niin tyypillisiä pohjoiselle ilmastollemme) sekä ilmansaasteet. Pinnoite parantaa myös tasakaton tai satulakaton kykyä kestää päällä kävelemistä sekä auringon kuluttavaa ja kuivattavaa vaikutusta. Pinnoitteen avulla katto alkaa taas hylkiä vettä, likaa sekä kasvustoja, joten yksi kattohuolto riittää ratkaisemaan monta kattoon liittyvää ongelmaa kerralla.

Katon maalaamisesta ei tule mitään, ellei ensin tehdä huolellisia pohjatöitä. Seuraavaksi kerromme lisää siitä, millaisia pohjatöitä peltikaton maalaus, tiilikaton maalaus tai huopakaton pinnoitus tarvitsee.

Peltikatot maalataan pariin, kolmeen otteeseen, tarvittaessa useamminkin. Katon tarkastuksen perusteella selviää, koska katto on aika maalata – ja mitä pohjatöitä tarvitaan ennen sitä. Ainakin kaikki epätiiviit kohdat on tiivistettävä, sillä katon maalauksen pohjatöihin lukeutuu aina vähintäänkin katon pesu. Jos kattopelleissä on ruostetta, hiomme ruosteen pois ja pysäytämme ruosteen leviämisen. Jos ruostevaurioita on runsaasti ja ne ovat jo ohentaneet kattopeltejä, voi kattopeltien vaihto tai normaali peltikattoremontti olla katon maalaamista kauaskatseisempi vaihtoehto.

Tiilikaton ja huopakaton maalausta edeltävät ainakin kattopesu, mahdollisesti myös katon kunnostus (esimerkiksi kaikkien rikkinäisten kattotiilien uusiminen), sammaleiden poisto sekä katon suojakäsittely. Jos katto on vuotanut ja kattorakenteiden havaitaan kastuneen, voi kattoremontti olla järkevin ratkaisu. Tiilikatto voidaan uusia osittain (mutta ei tietenkään silloin, jos katto on vuotanut ja kattorakenteet vaurioituneet), kun taas huopakattoa ei voi uusia purkamatta myös aluskatetta.

Ensimmäinen askel lumenpudotukseen Nastolassa on tarjouspyyntö

Katolla makaava raskas suojalumitaakka, epätasaisesti jakaantunut lumivaippa tai katon reunalta tippua uhkaava lumikinos kertovat siitä, että on aika tilata lumenpudotus Nastolaan. Olipa kyse hallien, mökkien, rivitalojen, kerrostalojen, omakotitalojen tai joidenkin muiden kiinteistöjen lumenpudotuksesta, tilaa se Plus Kattopalvelulta. Kun urakasta vastaavat meidän ammattilaisemme, sujuvat kattolumityöt turvallisesti ja ilman turhia huolia. Emme aiheuta vaaratilanteita, sekoita ohiajavaa liikennettä, riko kattoa tai tipu alas katon reunalta.

Ensimmäinen askel lumen pudotukseen katolta on meiltä pyydetty tarjous. Laskemme lumen pudotuksen hinnan muun muassa sen mukaan, miten paljon katolla on lunta, kuinka kalteva katto on, ja tarvitseeko lumi kuljettaa pois tontilta. Kaikki tällainen selviää, kun tulemme käymään paikan päällä. Aloitamme lumen pudotuksen suunnittelemisen saman tien. Rakennuksen sijainnilla on vaikutusta siihen, miten työmaa-alueen eristäminen tapahtuu. Selvitämme jo etukäteen, kuinka monen työntekijän on jäätävä vahtimaan aluetta, jotta kukaan ei ajautuisi vaaralliselle vyöhykkeelle.

Lumen pudotus tiilikatolta, huopakatolta tai peltikatolta ehkäisee monet turvallisuusriskit, joita katolta putoava lumikuorma voisi aiheuttaa. Lumimassojen vähentäminen pelastaa myös katon rakenteet, jiirit ja muut yksityiskohdat, mitkä voisivat kärsiä vahinkoa lumen alla. Lumen paino voisi saada sisätaitteen vuotamaan – varsinkin, jos lumi olisi kerääntynyt jiirin päälle. Katon rakenteetkin voivat olla vaarassa, jos lunta on poikkeuksellisen paljon. Katto voi reagoida liian painavaan lumitaakkaan painumalla luokalle, ja kevyemmällä tavalla rakennetut ulkorakennusten katot saattavat jopa sortua. Viimeistään silloin, kun lumi alkaa sulaa ja valua katolta, ovat katon läpiviennit ja muut kattotarvikkeet vaarassa. Lumi saattaa ”pyyhkäistä katon puhtaaksi” kattotikkaista, viemärintuuletusputkista ja ränneistä, sillä painava lumi voi irrottaa kattotarvikkeet paikoiltaan ja viedä ne mennessään.

Plus Kattopalvelu on varma valinta kaikenlaisiin lumenpudotuksiin. Pudotamme lumet niin loivilta kuin kaltevilta katoilta, eikä rakennuksen korkeuskaan ole ongelma. Lumen pudotus tai jään poisto katolta onnistuu tarvittaessa henkilönostimien tai nostinkoriautojen avulla. Jäätä voi olla myös räystäiltä roikkumassa tai katon sadevesijärjestelmässä. Poistamme kaikenlaisen jään joko höyryttämällä, tai katkomalla jääpuikot käsin pois katon reunalta. Höyry sulattaa kattojään tai ränneissä olevan jään vikkelästi, joten tätäkään ongelmaa ei kannata jäädä murehtimaan – riittää, että otat yhteyttä Plus Kattopalveluun, niin me hoidamme loput!

Kattotöiden kruunaamaton kuningas Nastolassa on Plus Kattopalvelu

Plus Kattopalvelu on jo monen talonomistajan ja taloyhtiön luottokumppani – tilaa sinäkin kattotyösi Nastolassa meiltä, ja liity tyytyväisten asiakkaidemme joukkoon! Yksikään tiilikattotyö, huopakattotyö tai peltikattotyö ei jää meiltä toteuttamatta, onhan meillä ammattitaitoa kaikenlaisiin kattourakoihin. Kauttamme tavoitat niin kattopeltisepät kuin esimerkiksi huopakattohuoltojen ja -korjausten erikoisammattilaiset. Suosimme kotimaista aina kun mahdollista, sillä meillä suunnitellut ja valmistetut kattotuotteet kestävät varmemmin haastavia sää- ja ilmasto-olosuhteitamme. Esimerkiksi kattoturvatuotteisiin voi luottaa, jos ne ovat kotimaisia ja CE-merkittyjä. Plus Kattopalvelu on oikea paikka ottaa yhteyttä silloinkin, kun haluatte kattoturvatuotteet peltisepän työnä – kattopeltisepiltämme onnistuisi myös jalkarännien asentaminen, jiiripeltien asennus, piipun pellittäminen tai vaikkapa konesaumakaton korjaus.

Voimme asentaa katollesi koko joukon muitakin kattovarusteita kuin kattoturvatuotteita – esimerkiksi pieneläinesteitä. Lintuverkkojen asentaminen on helppo tapa välttyä aluskatteen vaihdolta, sillä jos linnut saavat aluskatteen korjauskuntoon, on aluskate uusittava joko osittain tai kokonaan. Aluskatetta ei voida paikata tai vaihtaa avaamatta vesikattoa, joten aluskatteeseen kohdistuvat riskit kannatta minimoida estämällä lintujen pääsy katon alle. Toinen tapa suojata aluskatetta on poistaa kaikki aluskatteen päälle ajautuneet roskat, jotta ne eivät haurastuttaisi aluskatetta sitomalla siihen kosteutta. Roskia ei enää pääse aluskatteelle, jos harjan tuuletusaukot tiivistetään hengittävin harjatiivistein.

Asennamme myös kaikki kattoläpiviennit, ja jos katon vanhoissa läpivienneissä on jotain korjattavaa, toteutamme ammattitaitoisesti niiden korjaamisen. Esimerkiksi vanha kattoikkuna tai kattovalokupu voi vaatia uusimista, jotta se ei alkaisi vuotaa vettä katon alle.

Muita esimerkkejä Nastolassa tekemistämme kattotöistä ovat katon IV-työt ja katon tai ullakon eristys. Katon vesivahinko voi johtua myös siitä, ettei välikatto tuuletu tarpeeksi. Mikäli löydämme täysin tiiviin katon alta kosteutta ja kosteusvaurioita, on syytä tutustua välikaton tuuletusratkaisuihin ja siihen, miten niitä voidaan tehostaa. Uusien ilmanvaihtohormien tai esimerkiksi alipainetuulettimen asentaminen on yhtä tärkeää kuin jo syntyneiden kosteusvaurioiden korjaus. Jos tuuletusta ei saada tehostettua, syntyy kosteusvaurioita aina vain lisää. Kondensoitumisilmiöön voidaan vaikuttaa myös lisäämällä eristeitä katon alle. Samalla onnistutaan pienentämään asunnon lämmityskustannuksia, joten katon lisälämmöneristys ratkaisee monta pulmaa yhdellä kertaa.

Löytyikö katon ja yläpohjan eristeistä kosteutta? Tilaa kiiruusti villojen vaihto!

Ullakon ja vintin eristys on niitä kattotöitä Nastolassa, joita ei tehdä joka katolle. Ullakkotilat eristetään yleensä vain siksi, että vintistä halutaan tehdä asuinhuoneita. Vinttitilojen korkeus ei aina riitä, joten urakkaan saattaa lukeutua myös katon korotus. Ilmanvaihtokanavienkaan eritys ei kuulu katon normaaliin huolto-ohjelmaan, vaan se tilataan lähinnä silloin, jos hormista tippuu kondenssivettä. Kun lisäämme eristeitä, lakkaa lämmön karkaaminen. Meidän tiivistämämme ja eristämämme läpiviennit ovat todella toimivia, joten kaikkien uusia kattoläpivientejä haluavien kannattaa olla yhteydessä Plus Kattopalveluun – aivan kuten kaikkien sellaistenkin asiakkaiden, joiden katon läpiviennit aiheuttavat riesaa ja mieliharmia.

Plus Kattopalvelu on ratkaisu myös silloin, jos yläpohjan eristeitä pitäisi vaihtaa tai lisätä. Villojen vaihto pitää tilata heti, jos katon alla olevista eristeistä löytyy kosteutta. Kosteus on voinut löytää tiensä katon eristeisiin kahdella tavalla, joista ensimmäinen on kattovuoto – jos katto vuotaa harjapellin, jiirin tai vaikkapa piipun kohdalta, ovat eristeet vaarassa kastua. Kaikkien vesikattojen alla ei edes ole aluskatetta, mikä voisi estää katon eristeiden ja puurakenteiden kastumisen.

Toinen syy sille, että yläpohjan eristeet voivat osoittautua märiksi, on kondenssivesi. Varsinkin silloin, jos eristeitä on liian vähän, voi välikatolle kohoava lämpö tiivistyä eli kondensoitua kosteudeksi. Muita kondensoitumisilmiötä ruokkivia tekijöitä ovat muun muassa huono tuuletus sekä suuret lämpötilaerot sisä- ja ulkoilman välillä.

Märät eristeet on ensi tilassa uusittava, sillä kosteus johtaa homevaurioiden syntymiseen. Tarvittaessa tuomme katon alle enemmän eristeitä, kun siellä oli ennen katon vesivahinkoa. Katon lisälämmöneristys ei vaadi katon vesivahinkoa, vaan siihen voidaan ryhtyä missä katon elinkaaren vaiheessa tahansa. Ei haittaa, vaikka katto olisi jo melko vanha, sillä samat eristeet saavat jäädä koskemattomina palvelemaan myös uuden katon alla (mikäli katto ei ole ehtinyt vuotaa ja kastella eristeitä).

Katon lisälämmöneristys vähentää kondensoitumisilmiötä, eivätkä kattolumetkaan sula niin hanakasti. Kattolumen sulaminen voisi johtaa kattojäähän, sen taakse patoutuvaan seisovaan veteen ja katon reunalta riippuviin jääpuikkoihin. Toisin sanoen, katto voisi alkaa vuotaa talvella, ja joku voisi loukkaantua jäädessään jääpuikon alle.

Katon lisälämmöneristys vaikuttaa myös siten, että asuntoa voidaan lämmittää vähemmällä energialla. Asuminen muuttuu hetkessä ekologisemmaksi, ja asumiskulut pienemmiksi!

Kattoturvatuotteiden kuntoon, laatuun ja määrään kannattaa panostaa

Suosittelemme panostamaan kattoturvatuotteisiin Nastolassa, sillä ilman riittäviä kattoturvatuotteita katolla liikkuminen on vaarallista ja hankalaa. Talon omistajilla tai taloyhtiöllä on vastuu siitä, että kaikki katolla työskentelevät henkilöt voivat hoitaa hommansa mahdollisimman turvallisesti, ja tämä vastuu kannetaan muun muassa varustelemalla katto riittävällä määrällä kattoturvatuotteita.

Mitä tarkoittaa kattoturvatuotteiden riittävyys? Tarkoittaako se sitä, että katolta löytyvät kattotikkaat, palotikkaat ja talotikkaat? Kattoturvatuotteiden riittävyydellä viitataan siihen, että kattoturvatuotteita on ainakin se määrä, minkä rakennusmääräykset pakottavat kullekin katolle hankkimaan. Voit tarkastaa joko suoraan rakennusmääräyksistä tai ne hyvin tuntevilta ammattilaisiltamme, millaisilla kattoturvatuotteilla kattosi on varusteltava. Katon kaltevuus ja talon korkeus vaikuttavat siihen, pitääkö kattoturvatuotteiden valikoimaa täydentää myös kattosilloilla, lumiesteillä, putoamissuojilla tai esimerkiksi kattopollareilla. Jos katollesi on asennettava uusia kattoturvatuotteita, saat meiltä mainion kimppatarjouksen uusista kattoturvatuotteista sekä niiden asentamisesta peltikatolle, tiilikatolle tai huopakatolle.

Kattoturvatuotteiden riittävyyttä arvioidaan myös siltä kantilta, kuinka laadukkaita ne ovat ja täyttävätkö ne kaikki määräykset. Meidän kauttamme saatte laadukkaat, kestävät ja CE-merkityt kattoturvatuotteet niin omakotitalon, kerrostalon, kesämökin kuin paritalonkin katolle.

Myös kattoturvatuotteiden kunto on ratkaisevan tärkeä asia. Seinätikkaiden, lapetikkaiden, lumiesteiden ja esimerkiksi hätäpoistumistikkaiden kunto tulisi tarkastaa kaksi kertaa vuodessa, jotta katto olisi aina yhtä turvallinen liikkua. Jos kattoturvatuotteissa ilmenee jotain huollettavaa tai korjattavaa, antaa Plus Kattopalvelu tarpeellisista toimenpiteistä hyvän tarjouksen. Voi olla, että ruoste on iskenyt kulkusiltoihin, tai ehkä lumi on saanut lumiesteet vääntymään. Jos kattoturvatuotteista ei ole enää korjattaviksi, laadimme tarjouksen niiden uusimisesta.

Kun tarkastamme harjakaton, pulpettikaton tai jonkin muun katon kattoturvatuotteiden kuntoa, olemme tarkkoina niiden kiinnitysten suhteen. Kiinnitykset löystyvät ajan kanssa, ja silloin lapetikkaat tai muut kattoturvatuotteet voivat irrota katosta. Kattoturvatuotteiden irtoamiseen voisi johtaa kova tuuli, katolla liukuva lumimassa tai pahimmassa tapauksessa katolla liikkuvan henkilön aiheuttama kuormitus. Jos kattoturvatuotteiden kiinnikkeitä pitää kiristää, suosittelemme tätä työtä kiireellisesti tehtäväksi. Kattoturvatuotteiden kuntotarkastukseen ei välttämättä tarvitse panostaa erikseen, sillä muiden kattotöiden yhteydessä tarjoamme koko katon kunnon tarkastuksen aivan ilmaiseksi. Ilmaisen kattotarkastuksen yhteydessä tulee tutkittua myös kaikkien katon turvatuotteiden kunto läpikotaisin.

Lumimassojen hallitseminen onnistuu lumiesteiden asennuksen, korjauksen ja kiinnityksen kautta

Lumiesteiden asennus ja korjaus tähtäävät lumen liikkeiden hallitsemiseen ja lumimassojen maahan putoamisen ehkäisemiseen. Lumiesteet eroavat muista kattoturvatuotteista, joiden pääasiallinen tehtävä on turvata katolle kiipeäminen ja pitkin katetta liikkuminen. Lumen liikkeitä kannattaa kuitenkin pyrkiä hallitsemaan ja hillitsemään, sillä katolta putoava lumi voi aiheuttaa monenlaista vahinkoa – myös ihmisille. Kun lumi putoaa keväällä katolta, se voi tapahtua aikamoisella vauhdilla. Putoavalla lumimäärällä voi olla painoa melko tavalla, voihan kuutiometrillinen suojalunta painaa jopa useita satoja kiloja.

Sen lisäksi, että lumi voi aiheuttaa tuhoa pudotessaan alas, voi se aiheuttaa ikävyyksiä vielä katolla ollessaan. Jos painava lumimassa, minkä seassa saattaa olla myös jäätä, liikkuu vapaasti pitkin lapetta, voivat kattotiilet irrota paikoiltaan. Kattotiilien ohella myös erilaiset putket ja hormit, kattotikkaat, aurinkopaneelit ja rännit saattavat irrota lumen mukaan. Kun jotain irtoaa väkisin, se ei yleensä tapahdu jälkiä jättämättä. Myös katto kärsii vaurioita ja uhkaa alkaa vuotaa, jos IV-hormit tai esimerkiksi aurinkopaneelit irtoavat väkivalloin paikoiltaan.

Oikein mitoitetut, kestävät ja kunnolla katossa kiinnitetyt lumiesteet katolle saat ottamalla yhteyttä Plus Kattopalveluun. Kattoa ei saakaan jättää ilman lumiesteitä, jos sen kaltevuus on yli 1:7. Noudatat rakennusmääräyksiä jo asennuttamalla lumiesteet oviaukkojen, terassien ja muiden kulkuväylien sekä oleskelualueiden yläpuolelle, mutta varmuuden vuoksi lumiesteet kannattaa asennuttaa koko katon reunalla. Kokemus on osoittanut, että lumen aiheuttaman kuormituksen jakautuminen isommalle alueella parantaa lumiesteiden toimivuutta.

Lumiesteetkin voivat tarvita korjaamista tai uusimista, kuten kaikki muutkin kuluvat osat. Lumiesteiden kunnon tarkastamista suositellaan puolen vuoden välein tehtäväksi toimenpiteeksi. Asia voidaan hoitaa katon kevät- ja syystarkastuksen yhteydessä, mitkä saatte meiltä ilmaiseksi katon puolivuotishuollon yhteydessä. Varsinkin siihen tulee kiinnittää huomiota, ovatko lumiesteet vielä kunnolla kiinni pelti-, tiili- tai huopakatossa. Jos aika on saanut kiinnikkeet löystymään, voivat lumiesteet pudota katolta jo seuraavana talvena. Jos näin käy, kiirehdimme korjaamaan irronneiden lumiesteiden ja mahdollisesti mukana seuranneiden tikkaiden aiheuttamat vauriot katosta. Samalla kiinnitämme lumiesteet ja muut kattotarvikkeet takaisin paikoilleen. Kiristämällä kiinnikkeet ajoissa vähennetään kattoturvatuotteiden irtoamisen todennäköisyyttä.

Piipunhattu ja piipun pellitys kattopeltisepiltämme – mutta minkä ihmeen takia?

Mietitkö sitä, miksi piippu suositellaan varusteltavan piipunhatulla ja piipun pellityksellä? Jos jatkat lukemista, saan vastauksen mietteisiisi. Asiantuntevan kattopeltisepän työnä tehty piipun pellitys hivelee silmää, mutta piipun pellitys ei ole pelkkä koriste – kuten ei piipunhattukaan. Piipun peltitöitä tarvitaan suojaamaan piippua säiltä, ennen kaikkea lumi- ja vesisateilta.

Kosteus on huono juttu piipun kannalta, sillä kosteus rapauttaa sen laastia. Hormin laastin rapautuminen on suhteellisen uusi ongelma, sillä aikaisemmin hormi lämpeni joka päivä, jolloin kosteus haihtui pois miltei välittömästi. Toki hormit rapautuivat ajan kanssa, mutta huomattavasti hitaammin kuin nykytaloissa, joissa takka on muutaman kerran vuodessa käytetty tunnelmanluoja. Jos kosteus on hormissa vielä talven tullessa, aiheuttaa sen jäätyminen pieniä vaurioita hormin laastiin. Ajan kanssa pienet jäätymisvauriot kasvavat aina vain isommiksi koloiksi ja halkeamiksi. Vähitellen ne aiheuttavat todellista vaaraa, sillä piipun halkeamista karkaavat savukaasut voivat kuumuudellaan sytyttää tuleen yläpohjan eristeet.

Rakennuspalo voi johtua myös toisesta huonokuntoisen hormin ongelmasta, nimittäin nokipalosta. Nokipaloja torjutaan polttamalla mahdollisimman kuivaa puuta, nuohoamalla hormi vuosittain – ja suojaamalla hormi kosteudelta sekä rapautumiselta. Mitä enemmän hormissa on pakkasrapautumisen seurauksena syntyneitä koloja ja halkeamia, sitä enemmän hormiin jää nokea säännöllisestä nuohouksesta huolimatta.

Jos nuohoojasi tai kattotarkastajasi huomauttaa huonokuntoisesta hormista, tilaa heti hormisaneeraus. Mikäli huomaat piipunhatun tai piipun pellityksen vielä puuttuvan, ota yhteyttä meihin päin, niin suojaamme piippusi sekä hormisi.

Plus Kattopalvelun ammattilaisilta saatte myös muut peltisepäntyöt, kuten esimerkiksi jiiripeltien, tippapeltien tai räystäspeltien asennuksen. Luota meihin myös muissa piippuun liittyvissä kattotöissä – kuten silloin, jos piipusta vuotaa vettä. Säännöllisesti tekemiemme kattotarkastusten ansiosta voimme jopa kokonaan estää sen, että katto vuotaa piipun juuresta. Piipunkin läpivienti on kuitenkin vain katossa oleva reikä, minkä tiivisteet kuluvat ajan kanssa. Piipun juuri voidaan tiivistää uudestaan, jotta katon alla olevat rakenteet ja eristeet eivät kastuisi. Varmuuden vuoksi piipun läpivienti kannattaa tarkastaa usein myös alakautta, voihan olla tarvetta korjata tai uusia aluskatetta piipun kohdalta. 

Katon tarkastus tehdään Nastolassa vaivaa säästelemättä

Uhraamme katon tarkastuksen Nastolassa paljon aikaa – silloinkin, kun kyseessä on ilmaiseksi tarjoamamme kattotarkastus. Pidämme katoista ja asiakkaistamme niin paljon, että tarjoamme katon kunnon tarkastuksen ilmaiseksi kaikkien kattotöiden yhteydessä. Tilaa vaikkapa peltikaton pesu, sammaleiden poisto huopakatolta, rikkinäisten tiilien vaihto, kourujen puhdistus tai savupiipun pellitys, niin tarjoamme sinulle ilmaisen kattotarkastuksen. Toki voit tilata katon kunnon tarkastuksen meiltä myös ilman muita toimenpiteitä, mutta varaudu silloin siitä lähetettävään laskuun – toki emme tästäkään kattotyöstä veloita kovin suuria summia.

Miksi kattotarkastukseen pitää käyttää paljon aikaa? No tietenkin siksi, että katto on iso ja monipuolinen kokonaisuus, minkä kunnosta ei saa kattavaa kokonaiskuvaa yhdellä vilkaisulla. Meidän on tutkittava koko vesikate, jotta joka ikinen pinnoitevaurio, huonossa kunnossa oleva sauma, huopakatteeseen ilmestynyt ilmakupla tai törröttävä pelti- tai huopakattonaula tulisi havaituksi. Vesikatteen lisäksi tutkimme räystäsalueet ja räystäiden vesikourut, kuten kaikki muutkin katon tarvikkeet. Joillain katoilla ei ole kuin savupiippu ja sekä katto- että talotikkaat, kun taas toisilta katoilta löytyy toistakymmentä erilaista hormia, tikasta, kattoikkunaa, kattoluukkua ja harjatiivistettä. Saattaapa katto olla varusteltu aurinkopaneeleinkin, ja katon reuna lumiestein. Tarkastamme kaikkien katon varusteiden yleiskunnon ja sen, missä kunnossa katon läpivientien tiivisteet ovat. Jos esimerkiksi kattoikkunaa ei tiivistetä aikanaan, saattaa katto alkaa vuotaa kattoikkunan kohdalta. Lisäksi meidän on varmistettava kaikkien katon varusteiden kiinnitys, kuten se, ovatko kattotikkaat tai lumiesteet irtoamaisillaan katosta. Mikäli katosta irtoaa jotain väkisin, vaurioituu katto voiden alkaa vuotaa.

Tiilikaton, peltikaton tai huopakaton sekä kaikkien katon varusteiden huolto- ja korjaustarpeiden arviointiin menee oma aikansa. Katon tarkastus ei ole kuitenkaan vielä ohi, vaikka vesikatto, sadevesijärjestelmä, läpiviennit ja kattoturvatuotteet olisivat tulleet tutkituiksi. Seuraavana on vuorossa katon alapuolisten osien tarkastaminen, mikä on yhtä tärkeää kuin vesikatonkin kunnon tarkastaminen. Tasakatto on poikkeus, sillä sen alle emme pääse avaamatta kattoa, mutta kaikkien muiden kattojen alapuolisten osien kuntotarkastus kuuluu myös katon yleiskuntotarkastukseen. Jos aluskatteessa, kattorakenteissa tai eristeissä on jotain, mihin pitäisi puuttua, annamme siitä tiedon asiakkaalle. Kattotarkastuksen jälkeen asiakas saa tarjouksen kaikista kattotöistä, joiden avulla hänen kattonsa kuntoa on mahdollista tukea tai ylläpitää.

Kattopalvelu numero yksi Nastolassa – tilaa kaikki kattourakoinnit meiltä

Päästä itsesi helpolla, ja tilaa kattourakointi Nastolaan Plus Kattopalvelulta. Voit huokaista helpotuksesta heti otettuasi yhteyttä meihin, sillä tämä kattopalvelu hoitaa kaiken nopeasti, luotettavasti ja vieläpä erittäin kilpailukykyiseen hintaan. Plus Kattopalvelu on aidosti asiakkaan asialla oleva kattourakoitsija, jolla on kyky saada niin tiilikatot, peltikatot kuin huopakatotkin kerralla kuntoon. Tämä kattofirma on jo monen yksityisasiakkaan sekä taloyhtiön luottokumppani, joten tilaa sinäkin seuraava kattourakkasi meiltä.

Avaimet käteen -periaate tarkoittaa sitä, ettei asiakkaan tarvitse tehdä itse mitään katon huoltoon, katon korjaukseen, katon varusteluun tai vaikkapa katon uusimiseen liittyvää. Me teemme samaa kiinteää hintaa vastaan koko urakan, eikä kokeneilta ammattilaisiltamme mene kauaakaan, ennen kuin urakka valmistuu. Totuuden nimissä on tietenkin mainittava, että joitain askareita jää asiakkaalle, ja ne ovat yhteydenotto, tarjouksen vastaanottaminen ja sopimuksen solmiminen sekä laskun maksaminen. Tekniikka on kuitenkin tehnyt asioiden hoitamista aiempaa helpompia, joten kattourakat voi tilata ja teettää täysin etänäkin. Halutessasi saat kattourakalle rahoituksenkin käymättä pankki- tai missään muussakaan konttorissa, sillä kotisivujemme kautta voit siirtyä yhteistyökumppanimme tarjoaman remonttilainan hakemuslomakkeelle. Omakotitalon ja kesämökin kattourakat ovat kotitalousvähennyskelpoisia, sillä Plus Kattopalvelu kuuluu ennakkoperintärekisteriin. Yksityisasiakas voi hoitaa kotitalousvähennyksenkin hakemisen helposti verkossa.

Uskallamme väittää olevamme kattopalvelu numero yksi, sillä kaikki meiltä tilatut kattourakat onnistuvat nopeasti, ja jälki on aina yhtä laadukasta. Asiakkaan ei tarvitse pelätä mitoitus- tai asennusvirheitä, ja kattourakan päätyttyä hänellä on tarkka kuva siitä, missä kunnossa katto on. Tahdomme auttaa asiakasta pitämään tasakattonsa, pulpettikattonsa, harjakattonsa tai esimerkiksi aumakattonsa mahdollisimman hyvässä kunnossa, ja siksi tarkastamme sen kunnon ilmaiseksi kaikkien kattotöiden yhteydessä. Vaikka tilattu kattourakka olisi kuinka pieni ja nopeasti valmistuva, tarjoamme huolellisen kattotarkastuksen kaupan päälle. Kattotarkastajasi saattaa antaa sinulle tarjouksen konesaumakaton reikien korjaamisesta, aaltopeltikaton kattopeltien vaihdosta, palahuopakaton pesemisestä ja pinnoittamisesta, tiilikaton läpivientien tiivistämisestä tai esimerkiksi mineriittikaton purkamisesta. Riippuu täysin tapauksesta, mitä muita kattotöitä katto vaatii, vai onko sen kaikin puolin kunnossa ja valmis vastaanottamaan tulevat vuodet.