Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Meidän kattotyömme Hämeessä saavat katon kestämään kelissä kuin kelissä

Plus Kattopalvelulla on monia periaatteita. Yksi niistä on tarjota kattokorjauksia, kattohuoltoja, katon varusteluun liittyviä töitä ja esimerkiksi kattoremontteja Hämeessä sellaisella hinnalla, mihin aivan tavallisilla kuluttaja-asiakkailla ja taloyhtiöillä on varaa. Vaikka teemmekin kaikki kerrostalon, kesämökkien ja esimerkiksi rintamamiestalojen kattotyöt ensiluokkaisella laadulla, eivät hintamme ole sellaisia, mihin vain jetset-luokalla olisi varaa. Kattomaalaukset, kattosaneeraukset ja esimerkiksi vuotokorjaukset toteutetaan varsin kilpailukykyisin hinnoin, ja yksityisasiakkaalla on lisäksi mahdollisuus kotitalousvähennykseen. Myös kotisivujemme kautta haettava rahoitus auttaa maksupuolen suhteen – tuon remonttilainan avulla voit pilkkoa kokonaissumman sopivin kokoisiin osiin.

Toinen periaatteemme on palvella aina mahdollisimman ripeästi, mutta huolellisuudesta koskaan tinkimättä. Kolmas periaatteemme on laittaa asiakkaan katto aina kerralla kuntoon. Jotta mikään kohta ei jäisi vuotamaan tai edes sellaiseksi, että se voisi kuluneisuutensa takia alkaa vuotaa, tarjoamme joka kerta ilmaisen kattotarkastuksen. Tuon kattotarkastuksen aikana tarkastamme katon muualtakin kuin vain siltä kohtaa, mitä olimme korjaamassa tai huoltamassa. Jos tiilikatto, peltikatto, huopakatto tai esimerkiksi alumiinikatto tarvitsee jotain muuta kattotyötä, kerromme siitä asiakkaalle hyvän tarjouksen kera. Katto kestää kelissä kuin kelissä, kun kaikki sen tarpeet on ajoissa toteutettu, eli katto on ajantasaisesti maalattu, katosta irronneet naulat on vaihdettu ruuveiksi ja kaikki irvistävät saumat on tiivistetty. Maalipinta suojaa kattoa kosteudelta ja auringolta. Irronneet naulat voisivat saada kattopellit irtoamaan syysmyrskyssä, ja huonokuntoinen sauma voisi alkaa vuotaa talvella.

Saat avaimet käteen -periaatteella toteutettuja kattotöitä meiltä kaikkialla Hämeessä, eli tietenkin myös joka ikisessä Kanta-Hämeen kaupungissa ja kunnassa – ja niitähän ovat Forssa, Hattula, Hausjärvi, Humppila, Hämeenlinna, Janakkala, Jokioinen, Loppi, Riihimäki, Tammela ja Ypäjä. Laitamme tasakatot, harjakatot, pulpettikatot ja muut katot kuntoon myös kaikkialla Päijät-Hämeessä, eli siis Asikkalassa, Hartolassa, Heinolassa, Hollolassa, Kärkölässä, Lahdessa, Orimattilassa, Padasjoella sekä Sysmässä. Plus Kattopalvelu on luottokumppanisi myös Pirkanmaalla. Katot laitetaan tiptop-kuntoon sekä Akaassa, Hämeenkyrössä, Ikaalisissa, Juupajoella, Kangasalla, Kihniössä, Lempäälässä, Mänttä-Vilppulassa, Nokialla, Orivedellä, Parkanossa, Pirkkalassa, Punkalaitumella, Pälkäneellä, Ruovedellä, Sastamalassa, Tampereella, Urjalassa, Valkeakoskella, Vesilahdella, Virroilla että Ylöjärvellä.

Harkitsetko kattoremonttia Hämeessä – tässä pieni tietopaketti katon uusimiseen liittyen

Kattoremontti Hämeessä ei ole urakka, mikä voitaisiin suorittaa päivässä – tai mitä kannattaisi tarpeettomasti lykätä. Jos omakotitalon, kerrostalon, rivitalon tai kesämökin kattourakka alkaa olla ajankohtainen, kannattaa lukea tämä pieni tietoisku kattosaneerauksista.

Kun valitset katon purkuun ja uuden tiilikaton, peltikaton tai huopakaton asennukseen alan ammattilaiset, etenee työ mahdollisimman nopeasti. Voit vaikuttaa kattoremontin kestoon ja kattoremontin hintaan tilaamalla katon uusimisen jo ennen, kuin vanha katto alkaa vuotaa. Uusi katto valmistuu sitä nopeammin, mitä kuivemmat ja terveemmät katon rakenteet ovat – ja toisinpäin: mitä enemmän kattorakenteita pitää korjata ja kunnostaa, sitä pidempään tasakaton, harjakaton, pulpettikaton tai esimerkiksi aumakaton vaihto kestää. Jos kattorakenteet ovat hyvässä kunnossa, voitaneen huopakattoremontti tai palahuopakattoremontti toteuttaa niin, ettei vanhaa kattoa ensinkään pureta. Vanhan huopakaton tai palahuopakaton päälle voidaan asentaa niin uusi bitumikatto, lukkosaumakatto, konesaumakatto kuin jokin muukin peltikatto.

Tiilikattoremonttia ei voida tehdä rakentamalla kattoja toistensa päälle, sillä tiilikatto on hyvin painava katto. Tiilikattoa vaihdettaessa on kuitenkin mahdollista jättää aluskate uusimatta – jos siis vanha katto ei ole vuotanut, eivätkä katon alapuoliset osat ole vaurioituneet. Peltikattoremonttikin voidaan tehdä osittain, eli vaihtamalla pelkät kattopellit. Mikäli aluskate on vanha ja perstunut, tulee se vaihtaa: vain hyväkuntoinen aluskate pitää uuden katon alla olevat rakenteet kuivina.

Kannattaa siis tilata kattoremontti hyvissä ajoin. Vuodenajalla ei ole suurta väliä, sillä kattoremontti voidaan tehdä talvellakin. Maksupuolesta vielä sen verran, että kattoremonttimme voi maksaa myös osamaksulla tai rahoituksella.

Jos olet aikonut uudistaa tai muokata talon kattoa, kannattaa se tehdä yhtä aikaa kattosaneerauksen kanssa. Kattotöiden yhdistäminen tuo tullessaan kustannussäästöjä, ja onhan katon saaminen kerralla mieleiseensä kuntoon mukavaa. Kerro kaikki ideasi uuden katon suhteen – uusi katto voi olla eri värinen kuin aiempi, katemateriaalia on mahdollista vaihtaa ja jopa katon muotoon voidaan vaikuttaa. Kuulet meiltä lisää ideoita kattoremontin yhteydessä tehtäviksi lisätöiksi. Varsinkin vanhoissa rakennuksissa voidaan tarvita katon lisälämmöneristystä, ja huonosti tuulettuvat katot pitää tietenkin muokata tältäkin osin kuntoon. Myös läpivientejä voidaan lisätä – tai miten olisi sarja aurinkopaneeleita?

Huopakatto tai palahuopakatto – kestävä ratkaisu kesämökillekin

Huopakatto tai palahuopakatto ovat kestäviä ratkaisuja myös kesämökin katoksi. Bitumikatto on kuin luotu ilmastoomme ja olosuhteisiimme, sillä bitumikermikatto ei pelästy pakkasia ja lumia. Laattakatot ja muut huopakatot ovat hyvin tiiviitä, joten runsaat sateetkaan eivät haittaa. Laattakatto ja kolmiorimahuopakatto pitävät vedet kaltevien kattojen ulkopuolella, mutta tiivissaumakatto on niin – no, tiivis – että se voidaan asentaa jopa tasakatolle. Palahuopakatot ja muut bitumikatot kestävät (oikein huollettuina) myös auringon paahdetta ja rajuilmoja, jolloin ulkona puhaltaa kova tuuli.

Jotta paanukattosi, kolmiorimahuopakattosi tai tiivissaumakattosi kestäisi mahdollisimman pitkään kaikista ilmastomme rasituksista huolimatta, kannattaa kaikki huopakaton huollot, korjaukset ja remontit tilata Plus Kattopalvelulta. Plus Kattopalvelu asentaa bitumikatot niin kerrostaloihin, omakotitaloihin, kesämökkeihin kuin teollisuuslaitoksiinkin, ja toteuttaa kaikki huopakattotyöt, joilla katto saadaan kestämään ehkä jopa 40 vuotta. Tärkein huopakattotyö katon puhdistus puolen vuoden välein, sillä samalla tasakatto, pulpettikatto tai esimerkiksi harjakatto tulee myös tarkastettua kaikkien muiden huolto- ja korjaustarpeiden varata. Roskien poistolla on myös itseisarvoa, sillä roskainen katto kuivuu hitaasti, ja alkaa siksi sammaloitua.

Sammalet ovatkin yksi bitumikattojen pahimmista vihollisista, sillä ne sitovat kattoon entistä enemmän kosteutta, minkä lisäksi ne pyrkivät pääsemään juurillaan katteen alle. Tässä tohinassa ne tulevat availleeksi katon saumoja, ja irvistävät saumat voivat vuotaa vettä. Tuulikin pääsee tekemään tuhojaan, jos bitumikaton saumat eivät ole tiiviit. Tuuli voi puhaltaa vuotien alle ja repiä kattoa ikävästi.

Jos katollasi on sammaleita, suosittelemme katon kemiallista puhdistusta, minkä avulla kaikki kasvustot saadaan pois. Likainen katto voidaan pestä (kunhan ei käytetä painepesuria!), ja kattoa suojaava pinnoite on tarkoitus kertaluontoisesti uusia. Näillä huopakattohuolloilla katto saadaan kestämään ja kukoistamaan.

Hyvinkin huollettuun huopakattoon saattaa syntyä joitain vaurioita, mutta katon kevät- ja syyshuoltojen yhteydessä tehdyn kuntotarkastuksen (mistä emme veloita muiden kattotöiden yhteydessä mitään) ansiosta nuo vauriot saadaan nopeasti korjattua. Tyypillisiä huopakattokorjauksia ovat muun muassa irronneen paanun kiinnitys, huopakatossa olevan reiän paikkaus, sauman tiivistys ja kattoläpiviennin korjaus. Kattotarkastuksen yhteydessä tarkastetaan myös kattoturvatuotteiden ja sadevesijärjestelmän kunto, sekä katon alla olevien rakenteiden kuivuus.

Katon korjaus Hämeessä vaatii joskus kosteusvaurioiden kunnostamisenkin

Teemme katon korjaukset Hämeessä aina avaimet käteen -paketteina. Tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että tarkastamme myös tarpeen korjata lahovaurioita, vaihtaa märkiä eristeitä ja paikata aluskate. Peltikaton, tiilikaton tai huopakaton korjauksesta ei nimittäin olisi suurta hyötyä, jos katon vesivahinko jäisi huomaamatta, ja korjaisimme vain vuotavan kattoikkunan tai paikkaisimme huonokuntoisen jiirin. Tällainen kattokorjaus kyllä pysäyttäisi kosteuden pääsyn kato alle, mutta se ei lopettaisi lahovaurioiden ja homeen leviämistä katon alla. Aluskatekin toimii vain puoliteholla, jos se ei ole joka kohdasta ehjä.

Ennen kuin alamme korjata omakotitalon, rivitalon, kesämökin tai esimerkiksi teollisuuslaitoksen kattoa, teemme kattavan alkutarkastuksen, minkä aikana tulemme huomaamaan kaikki uusimista, paikkaamista tai tiivistämistä odottavat kohdat. Näin katto saadaan kerralla kuntoon. Panemme merkille myös mahdolliset huoltotarpeet. Rikkinäisten tiilien vaihtoa tarvitaan vähemmän, jos tiilikatolle on tehty sammaleenpoistokäsittely, ja keski-ikäisen tiilikaton pinnoite on uusittu. Huopakaton paikkaustarpeita voidaan vähentää samantapaisilla toimilla, eli poistamalla sammalet, pitämällä katto puhtaana ja uusimalla huopakattopinnoite. Peltikaton reikien paikkaus on harvinaisempaa, jos kattopellit maalataan aika ajoin – huoltomaalaus ehkäisee nimittäin ruostetta.

Tämä katon ja kattoläpivientien asennuksen sekä tiivistyksen erikoisosaaja tarkastaa kattosi vielä uudemman kerran, kunhan kattotyöt on päästy aloittamaan ja saatu hyvään malliin. Jos uusia korjaustarpeita (esimerkiksi tarve tehdä rännien ja vesikourujen korjaus) tai huoltotarpeita (kuten tarve kiristää kattotarvikkeiden kiinnikkeet: näin vältytään kattotikkaiden, lumiesteiden ja rännien irtoamiselta ja irtoamisesta syntyvien reikien korjaamiselta) on syntynyt, kerromme niistä asiakkaalle. Annamme myös hyvän tarjouksen kyseisten hommien hoitamisesta.

Aina kattokorjaus ei ulotu yläpohjarakenteisiin. Mitä nopeammin irronneet peltilistat vaihdetaan tai muut myrskyvauriot korjataan, sitä todennäköisempää on, että kattorakenteet pysyvät kuivina. Myös räystäslautojen ja -peltien vaihto, saumojen tiivistys ja kattoreikien paikkaukset onnistuvat usein täysin ilman kosteusvahinkojen korjaamista ja aluskatteen tiivistämistä. Jotta katto saataisiin paikattua sen ollessa vielä vedenpitävä, kannattaa katto kuin katto tarkastaa kaksi kertaa vuodessa.

Joskus pelkkä kattopaikkaus tai katon osittainen korjaus ei riitä. Esimerkiksi painuneen katon oikaisu on kattokorjaus, mikä voi olla parasta hoitaa uusimalla koko katto. Myös talon päälle kaatunut puu voi olla aiheuttanut niin pahat tuhot, että katon purku ja vaihto osoittautuu parhaaksi vaihtoehdoksi. Tutkimme toki aina tarkoin, mikä metodi on asiakkaan kannalta kannattavin.

Tunkkaisuus voi vihjata, että katto vuotaa

Saatat havaita kattovuodon siitä, että sisäkatosta tippuu vettä lattialle. Jos myrsky repii kattopellit tai -tiilet irti heitellen ne pitkin pihaa, on todennäköistä, että katto vuotaa. Ruostevauriot kertovat siitä, että katto vuotaa ennemmin tai myöhemmin, ja myös sammalet heikentävät katon vedenpitävyyttä. Yksi merkki katon vesivahingosta on se, jos tarkastusluukun takaa tulvahtaa ummehtunutta ja tunkkaista ilmaa.

Mitä nopeammin kattovuodon korjaus aloitetaan, sen parempi niin kukkaron kuin koko rakennuksenkin kannalta. Vuotavan katon korjaus voi olla niinkin yksinkertainen juttu, kuin rikkinäisten tiilien vaihto, kattoikkunan tai piipun juuren tiivistys tai paikkapalan liimaaminen huopakattoon syntyneen reiän päälle. Jos kosteus ei ole vielä päässyt aluskatteen läpi, voidaan katto paikata nopeasti ja edullisesti. Jotta omakotitalon, kerrostalon, rivitalon, autotallin, navetan tai esimerkiksi rantahuvilan kattoon syntyneet reiät saataisiin paikattua nopeasti ja pienimuotoisin kustannuksin, kannattaa katon kunto tarkastaa kaksi kertaa vuodessa. Läheskään jokainen talvi ei aiheuta sauma- tai jiirivuotoja tai irrota kattoturvatuotteita katosta, mutta asia kannattaa käydä selvittämässä. Syksytarkastuskin päättyy usein ilman tarjouksia uusista kattopaikkauksista tai katon kuntoa kohentavista huolloista, mutta se kannattaa teettää kaiken varalta – onhan parempi katsoa kuin katua. Jokin sauma voi kaivata tiivistämistä, tai ehkä kattotikkaiden kiinnikkeet kannattaa kiristää niiden irtoamisen ehkäisemiseksi. Näillä tai vastaavilla toimenpiteillä voidaan estää monet kattovuodot Hämeessä.

Jos tiilikaton, huopakaton tai peltikaton läpi vuotanut kosteus on jo saavuttanut katon alla olevat rakenteet, tulee kosteusvahingot kunnostaa mitä pikimmin. Kastuneet puurakenteet on mahdollista kuivattaa – paitsi, jos niissä on jo lahoa. Mikään ei estä lahoa leviämästä, joten lahot puuosat pitää aina vaihtaa (myös silloin, jos puhutaan katon ulkopuuosista). Eristeissä oleva kosteus tarkoittaa aina sitä, että eristeet pitää purkaa ja uusia – onhan niihin voinut jo syntyä mikrobikasvustoja, tai sitten home ja muut kasvustot ovat vasta tuloillaan.

Vaikka tasakaton, pulpettikaton tai esimerkiksi harjakaton alta tavattaisiin kosteutta, ei se välttämättä johda kattoremonttiin. Katto kannattaa uusia vasta siinä vaiheessa, kun se on niin vanha ja/tai haurastunut, ettei mikään kattokorjaus tai kattohuolto saa sitä tiiviiseen kuntoon.

Kanssamme asiointi on silkkaa nautintoa – tilaa aina yhtä onnistuneet katon huollot Hämeeseen

Plus Kattopalvelulta tilatut katon huollot Hämeessä ovat aina yhtä onnistuneita. Katon huoltojen teettäminen on silkkaa nautintoa, tuleehan urakka hoidettua kilpailukykyisellä hinnalla, asiantuntevalla ja huolellisilla otteella ja vieläpä yhdessä sovitun aikataulun puitteissa. Meitä ei tarvitse houkutella työmaalle – me olemme siellä jo! Katol’ eka, katol’ vika – ja näin homma on hoidettu ehkä jo parissa päivässä (riippuen tietenkin työn alla olevasta kattohuollosta ja katon koosta).

Kattohuollot kannattaa teettää asiantuntemusta ja kokemusta omaavilla kattotyöntekijöillä, sillä kattohuolto voi mennä totaalisesti pieleen, jos urakassa käytetään vääriä työvälineitä tai -otteita. Katon pesu on yksi hyvä esimerkki, sillä likainen katto saattaa herättää halun pestä se painepesurilla. Painepesuri on ikävä kyllä paras vaihtoehto vain silloin, kun haluat tuhota katon lopullisesti. Painepesuri rikkoo helposti niin huopa- kuin peltikatot. Tiilikaton voi periaatteessa pestä painepesurilla, kunhan muistaa pinnoittaa sen heti uudestaan, sillä vedenpaine vie mennessään tiilien suojapinnoitteen – ja se johtaa siihen, että katolla on kohta enemmän rikkinäisiä kuin ehjiä kattotiiliä.

Tiilikatto on tarkoitus pinnoittaa vain kerran, eikä aiemmin kuin vasta keski-iässä. Myös huopakatot pinnoitetaan kertaluontoisesti, mutta peltikatot maalataan pariin, kolmeen kertaan. Peltikatto on aika maalata ruosteen torjumiseksi heti, kun sen edellinen maalipinnoite alkaa olla liian kulunut (tähän menee tapauskohtaisesti 10–25 vuotta).

Peltikatto ei kuitenkaan tarvitse sammaleenpoistoja ja suojakäsittelyjä kuten tiili- ja huopakatot. Sammaleiden poistamista ei kannata tehdä pelkällä vesipesulla. Se ei varsinaisesti ole väärin, mutta tehotonta ja siksi melkeinpä hukkaan kulunutta aikaa. Sammaleiden poisto, mikä on tehty kemiallisesti, pitää sammalet poissa vuosienkin ajan.

Katon perushuolto ei tarkoita katon pesua, kattopeltien kiinnitysten lisäystä tai kattomaalausta, vaan roskien poistoa katolta. Tällainen operaatio yhdistettynä rännien puhdistamiseen on nimeltään katon keväthuolto. Sama urakka kannattaa uusia syksyllä – sillä erotuksella, että silloin sen nimi on katon syyshuolto. Teemme samalla myös ilmaisen katon tarkastamisen, kuten aina omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi ulkorakennuksen kattotöitä tehdessämme. Kattotarkastus kertoo, onko tarve tehdä myös kattoturvatuotteiden huolto, naulojen ja vanhojen ruuvien vaihto uusiksi ruuveiksi tai esimerkiksi jokin kattopaikkaus.

Rännit eivät saisi pudota tai ruostua – rännien puhdistus Hämeessä estää rännien ongelmat

Rännien puhdistus Hämeessä on rännihuolto, millä vaikutetaan koko rakennuksen kosteustekniseen toimintaan sekä siihen, miten usein sinun täytyy korjauttaa rännejäsi tai asennuttaa uudet rännit vanhojen tilalle. Sadevesikourujen puhdistuksesta ei kannata ajatella, että parempi myöhään kuin ei milloinkaan, vaan ottaa tavaksi puhdistaa (tai puhdistuttaa) ne joka kevät ja syksy. Plus Kattopalvelu tekee niin rännihuollot kuin katon kevät- ja syyshuoltopaketitkin, jolloin puhdistamme roskista myös tiilikatteen, huopakatteen tai peltikatteen. Tilasitpa syöksyputkien avauksen tai minkä tahansa muun kattotyön, tarjoamme sinulle kattotarkastuksen kaupan päälle – tämä on osa palvelulupaustamme. Kattotarkastuksen aikana tulee tutkittu niin rännien ja niiden kiinnikkeiden kunto kuin katteenkin ehjyys. Huomiota kiinnitetään myös pinnoitteen kuntoon sekä esimerkiksi piipun juuren tiiviyteen.

Jos omakotitalon, kerrostalon, rivitalon, paritalon tai esimerkiksi vapaa-ajan rakennuksen rännejä ei puhdistettaisi, huonontuisi niiden veto kouruihin väistämättä kertyvien lehtien, neulasten ja muiden roskien takia. Jos kourut eivät välillä saa kuivua, alkavat ne ruostua, ja ruoste saa hyväkuntoisenkin sadevesijärjestelmän nopeasti huonoon kuntoon.

Kun roskia kertyy tarpeeksi, menevät rännit tukkoon, ja silloin tiilikatolta, peltikatolta tai bitumikatolta alas valuvat vedet tulvivat rännien yli. Maaperä kastuu, ja pahimmassa tapauksessa kosteus nousee talon rakenteisiin. Näin voi käydä salaojien toiminnasta ja sokkelin vesieristyksestä huolimatta, sillä sadevesijärjestelmän toiminnan häiriintyminen (tai rännien puuttuminen) voi tarkoittaa sitä, että maaperään imeytyy jopa 5000 litraa vettä per sade.

Syksyinen rännien puhdistus on erityisen tärkeä, sillä talven pakkaset jäädyttävät kaiken seisovan veden. Sadevesijärjestelmässä oleva jää voi rikkoa kouruja ja alastuloputkia, tai saada painaviksi muuttuneet kourut putoamaan alas katon reunalta. Jäätyneet rännit tunnistaa jo kauaa jääpuikoista, mitkä voivat olla jopa hengenvaarallisia.

Plus Kattopalvelu on vastaus niin rännien puhdistamiseen, rännien huoltomaalaamiseen, umpeen jäätyneen sadevesijärjestelmän sulattamiseen kuumalla höyryllä kuin sadevesijärjestelmän sulanapitokaapeleidenkin asentamiseen. Meihin voit luottaa myös silloin, kun räystäs vuotaa ruostuneiden tai esimerkiksi vääntyneiden kourujen takia – tai silloin, kun tarvitset kokonaan uudet räystäskourut ja alastuloputket rakennukseesi. Meiltä kaikki rännityöt sujuvat asianmukaisella ja luotettavalla tavalla, eikä hinnankaan suhteen koskaan liioitella.

Voit kiittää katon pesua ja puhdistusta pitkäikäisestä katostasi

Pitkäikäinen katto on saanut nauttia säännöllisistä roskien poistoista, katon pesuista ja sammaleenpoistoista sekä katon suojakäsittelyistä Hämeessä. Katon puhtaanapito on olennainen osa katon kunnossapitoa – jopa niin olennainen, että katon puhtaanapidosta lipsuminen voi jopa puolittaa katon elinkaaren. Miten tämä on mahdollista? Siten, että likainen katto on altis sammaloitumaan, ja sammalet saavat katon haurastumaan sitä pahemmin, mitä kauemmin sammalet ovat poistamatta.

Sammaleen poistoa tiilikatolta, peltikatolta tai tiilikatolta tarvitaan sitä vähemmän, mitä puhtaampi katto on. Perussiisti katto ei tarvitse pesuakaan kuin ehkä vasta silloin, kun katto on tarkoitus maalata. Useimmat omakotitalojen, kerrostalojen, rivitalojen ja mökkien katot maalataan. Vain kuparikatto ja savitiilikatto pärjäävät ilman kattomaalauksia – tosin näistäkin savitiilikatto kaipaa katon suojakäsittelyä.

Jos tiilikaton pesu tehdään painepesurilla, on katon suojapinnoite uusittava heti katon kuivuttua, sillä kova vedenpaine pilaa kattotiiliä suojaavan pinnoitteen. Painepesuripesua ei siis kannata suosia. Painepesuri ei sovellu peltikatonkaan pesemiseen – ei, vaikka katto olisi tarkoitus maalata heti peltikattopesun jälkeen. Kova vedenpaine voi vääntää kattopellit, joten peltikattokin on parempi pestä tavallisella letkupaineella. Huopakatonkaan pesussa ei kaivata sen suurempaa vedenpainetta, kuin mitä tavallisesta letkusta lähtee.

Huopakattopinnoite on muutenkin niin herkkä vaurioitumaan, että kattopesun aikana kannattaa toimia suorastaan silkkihansikkain. Tämä näkyy myös poistettaessa roskia huopakatolta. Huopakaton puolivuosittainen puhdistus on paras toteuttaa ilmapuhaltimilla, kun taas esimerkiksi tiilikatto tai mineriittikatto voidaan mainiosti harjata.

Roskien (eli lehtien, neulasten, oksien ja muiden roskien) poistoa tarvitaan puolen vuoden välein myös muilla katoilla. Mikäli katossa on sellaista likaa, mihin ei harja tepsi, suosittelemme katon  pesua – ja jos tasakatto, harjakatto, pulpettikatto tai esimerkiksi taitekatto on alkanut sammaloitua, teemme tarjouksen sammaleiden poistamisesta. Harjan tai juoksevan veden avulla ei saada pois läheskään kaikkia sammalkasvuston osia, joten katto voi alkaa sammaloitua huolellisesta kattopesusta huolimatta. Sammaleenpoistoaineemme pystyvät poistamaan kaikki sammalten juuretkin, sillä se levitetään katolle ja sen annetaan vaikuttaa tarpeeksi pitkä aika. Tuona aikana aine imeytyy tiilien väleihin ja tiilissä oleviin huokosiin, huopavuotien sopukoista puhumattakaan, jolloin kaikki sammalet saadaan pois katosta.

Loiston päivät ovat vasta edessä – tilaa katon maalaus Hämeeseen

Katon maalaus Hämeessä palauttaa kattosi upean ulkonäön. Tilaa kattomaalaus Hämeeseen Plus Kattopalvelulta, niin loiston päivät eivät ole takana, vaan vasta edessä! Katon huoltomaalaus on näppärä tapa saada kattosi parissa päivässä aivan uudenveroiseksi – eikä vain ulkonäöltään, vaan myös yleiskunnoltaan ja rasituksensietokyvyltään.

Katon maalaus hoitaa eri kattoja eri tavalla. Yhteistä on se, että kattomaalaus pureutuu juuri niihin ongelmiin, mitkä ovat kyseiselle katemateriaalille ne suurimmat uhat.

Peltikatot maalataan, jotta kosteus ei pääsisi tekemisiin kattopeltien kanssa – tämä näkyisi ennen pitkää ruosteena ja ruostevaurioina. Ruoste on peltikaton ongelma numero yksi, sillä se ohentaa ja vääntää kattopeltejä, ja aiheuttaa kattoreikiä. Tehtaalta peräisin oleva pinnoite voi kestää 25 vuotta, joten voi mennä neljännesvuosisata ennen ensimmäistä katon huoltomaalausta. Jatkossa katto pitää maalata 10 tai 15 vuoden välein, riippuen pinnoitteen väristä ja laadusta sekä ympäristöolosuhteista.

Tiilikatto maalataan sen saavutettua kultaisen keski-iän. Tarkoitus on tasoittaa kattotiilien pinta, mikä on tähän mennessä muuttunut jo varsin huokoiseksi. Tasainen pinta tarkoittaa sitä, etteivät tiilet ime vettä ja kerää sammaleita. Vesi ja kosteutta täynnä olevat sammalet altistavat katon pakkasrapautumiselle, mikä rikkoo tiiliä hitaasti mutta varmasti – ja tiilikatto vuotaa sitä todennäköisemmin, mitä enemmän katolla on rikki menneitä tiiliä.

Huopakaton maalaus on täsmäisku auringon aiheuttamaa kuivumista ja halkeilemista vastaan. Uusitun huopakattopinnoitteen ansiosta omakotitalon, kerrostalon, rivitalon tai mökin katto kestää vielä parikymmentäkin vuotta niin aurinkoa, kosteutta kuin esimerkiksi katolla kävelemistä. Kaikista kuumimmalla kelillä katolla ei silti kannata kävellä, sillä pehmenneet vuodat saattavat antaa periksi.

Jotta kattomaalaus saataisiin onnistumaan kerralla, tilaa urakka Plus Kattopalvelun kouliintuneilta ja harjaantuneilta ammattilaisilta, jotka panostavat pohjatöihinkin. Pohjatöiden rooli on merkittävä kattomaalauksen onnistumisen kannalta. Jos kattoa ei pestä, tiivistetä ja puhdisteta kunnolla, kattomaalaus tuottaa vain väliaikaisen ilon, ja katto pitää maalata pian uudestaan. Se, mitä pohjatöitä juuri sinun tasakattosi, harjakattosi tai esimerkiksi pulpettikattosi maalaus edellyttää, selviää paikan päällä. Samalla laskemme kilpailukykyisen ja kotitalousvähennyskelpoisen hinnan kattosi maalaamiselle täyden palvelun pakettina.

Faktoja kattofirmamme lumenpudotuksista ja jäänsulatuksista Hämeessä

Et ehkä tarvitse lumenpudotusta Hämeessä tänä vuonna, mutta kannattaa lukea tämä artikkeli – näin tiedät, miltä kattofirmalta omakotitalon, hallin, mökin, rivitalon, kerrostalon tai jonkin muun kiinteistön katon lumenpudotus kannattaa tilata silloin, kun se on ajankohtaista. Plus Kattopalvelu on kaikkien yksityisasiakkaiden ja taloyhtiöiden luottokumppani, kun lumimassoja pitää pudottaa katolta. Pudotamme lumet niin tiilikatoilta, peltikatoilta kuin huopakatoiltakin rakenteita rikkomatta ja katon pinnoitetta naarmuttamatta. Vaurioita ei synny siinäkään vaiheessa, kun teemme jään poistoa katolta.

Turvallisuus ja katon kunnon säilyminen ovat meille ykkösasioita. Voit tilata huoleti niin jääpuikkojen poiston katolta kuin kaltevankin katon kattolumityöt. Turvaamme sivulliset myös kaupunki- ja keskusta-alueilla. Tarvittaessa eristämme vaara-alueen ja valvomme, ettei kukaan vahingossakaan päädy katolta pudotettavien lumien alle. Myös liikenteenohjaus hoituu toimestamme, jos nostinkoriautomme, kuorma-automme ja muu kalustomme häiritsee ohiajavaa liikennettä.

Turvallisin ja kattoystävällisin tapa hoitaa jään poisto on katon ja rännien sulatus kuumalla höyryllä. Ei, meillä ei ole mielessämme kantaa katolle tai räystäiden alle lukuisia höyryäviä kattiloita. Hoidamme höyrysulatuksen nykyaikaisilla, tehokkailla ja turvallisilla vehkeillä, joten jos tilaat meiltä jään poiston katolta (joko lumenpudotuksen yhteydessä tai omana palvelunaan), tulemme paikan päälle höyrytyslaite mukanamme.

Omasta turvallisuudestamme muistamme huolehtia käyttämällä aina turvavaljaita ja -köysiä – ne ovat tarpeen katon kaltevuudesta ja lumenpudottajan kokeneisuudesta huolimatta. Mitä korkeampi rakennus tai kaltevampi katto, sitä vaarallisempaa lumenpudotus voi olla, jos ei ole tottunut liikkumaan katoilla myös talviolosuhteissa – ja jos ei käytä asianmukaisia työturvallisuustuotteita. Me liikumme varmuuden vuoksi aina vähintään pareittain (isoissa kohteissa tietenkin isommalla porukalla) ja käytämme turvavaljaita myös silloin, kun vähennämme lumitaakkaa tasakatolta.

Mitä lumenpudotus Tampereella, Hämeenlinnassa, Akaassa, Lahdessa tai muualla Hämeessä sitten maksaa? Kuten aina, tulemme laskemaan kilpailukykyistä hintaa paikan päälle. Omakotitalon tai kesämökin kattolumitöistä voi hakea kotitalousvähennystä, ja kotisivujemme kautta urakalle järjestyy rahoitus nopeasti ja helposti. Lumenpudotuksella onkin usein kiire, sillä painava lumi voi vaurioittaa kattorakenteita, tai aiheuttaa vaaratilanteita päästessään putoamaan vapaasti katolta. Lumiesteistäkään ei ole aina estämään painavan lumimassan putoamista katolta.

Asiantuntevasti tehdyt kattotyöt Hämeessä pitävät huolta kattorakenteiden terveydestä

Asiantuntevasti tehdyt kattotyöt Hämeessä varmistavat kattorakenteiden kunnon ja terveyden. Kattorakenteiden terveys on olennaisen tärkeää katon kunnolle, ja samalla koko rakennuksen käytettävyydelle. Kattorakenteiden kunnon varjeleminen on lähes kaikkien peltikattotöiden, tiilikattotöiden, palahuopakattotöiden ja huopakattotöiden motiivina. Kattoturvatuotteiden asentaminen on yksi harvoista poikkeuksista, sillä kattoturvatuotteet asennetaan turvaamaan katolla liikkuvien ihmisten matkaa. Toisaalta, katolla liikkuu ihmisiä yleensä sen takia, että katon tiiviys ja toiminta voitaisiin varmistaa, joten kattoturvatuotteidenkin asentaminen liittyy välillisesti yläpohjarakenteiden kuntoon. Lumiesteet ovat poikkeuksen poikkeus. Lumiesteet asennetaan kaltevan katon reunalla siksi, ettei katolta putoava lumi uhkaisi sivullisten turvallisuutta, mutta myös siksi, ettei lumi rikkoisi kattoa ja aiheuttaisi kattovuotoa alas pudotessaan.

Kattorakenteiden kuivuutta varjellaan pitämällä vesikate mahdollisimman tiiviinä, ja toteuttamalla katon IV-työt kaikkien taiteen sääntöjen mukaan. Vesikate pidetään tiiviinä muun muassa korjaamalla vuotavat tai vuotaa meinaavat kattoläpiviennit. Mitä nopeammin kattoikkunan korjaus tai muu kattoläpivientien korjaus tehdään, sitä todennäköisemmin vesi saadaan pysymään katon ulkopuolella. Ajantasaisesti tehtyjen kattohuoltojen avulla omakotitalon, kesämökin, rivitalon tai kerrostalon katto vaurioituu vähemmän, joten myös kattohuollot edesauttavat kattorakenteiden kunnossa pysymistä.

Koska on mahdollista, että katto vielä joku päivä vuotaa (kaikesta huolimatta!), kannattaa aluskatteenkin kunnosta huolehtia. Tarvitsitpa aluskatteen asennusta, vaihtoa, korjausta, osittaista vaihtoa tai uusimista, ota yhteyttä Plus Kattopalveluun. Pieneläinesteiden, tässä tapauksessa lintuverkkojen, asentaminen varjelee aluskatetta lintutuhoilta. Jos aluskatteella sattuisi olemaan roskia, pitäisi ne poistaa ja niiden lähde (eli harjan tuuletusaukot) tiivistää hengittävillä harjatiivisteillä. Aluskatteen tiiviys on suorastaan kullanarvoinen juttu. Ehjä aluskate ottaa vastaan kaiken kosteuden, mitä vesikaton saumojen tai vaikkapa juuri läpivientien läpi tulee. Aluskate estää myös kondenssiveden aiheuttamia ongelmia joko johtamalla kondenssiveden pois katolta tai haihduttaen ylimääräisen kosteuden lävitseen.

Katon IV-töillä ja katon eristyksellä tähdätään siihen, ettei kondensoitumista (eli lämpimän ilman vedeksi tiivistymistä) tapahtuisi. On kuitenkin tilanteita, jolloin eristeitä pitää lisätä tai katon tuuletusratkaisuja tehostaa – jos nimittäin katto ei tuuletu tehokkaasti ja välikatolta löytyy kondenssikosteutta, ovat katon puurakenteet lahoamis- ja katon eristeet homehtumisvaarassa. Plus Kattopalvelun kanssa selviät näistäkin tilanteista kunnialla: meille on kunnia-asia pitää kattosi rakenteet kunnossa!

Katon yläpohjan eristys meiltä – villojen vaihdolla tai ilman

Kattotyöt Hämeessä tähtäävät joskus kondenssikosteuden ehkäisemiseen. Tällaisia kattotöitä ovat esimerkiksi ilmanvaihtokanavien eristys, katon IV-työt ja katon lisälämmöneristys. Kondenssivesi on vettä, mitä tiivistyy lämpimästä ilmasta silloin, kun se kohtaa viileämmän ilmanalan ja viileitä pintoja. Katon IV-työt ohjaavat lämpimän ilman pois katon alta, jotta se ei ehtisi tiivistyä kosteudeksi, ja katon lisälämmöneristys pitää välikatolle päätyvän lämmön määrän mahdollisimman pienenä.

Jos kondenssikosteus on jo ehtinyt kastella omakotitalon, kesämökin, rivitalon tai esimerkiksi paritalon katon alla olevat eristeet, tulee villat ensin vaihtaa – ainakin kastuneilta osilta. Märät villat eivät ole harmittomat, sillä kosteus voi johtaa mikrobikasvustojen ja homeen syntymiseen jo parissa päivässä. Myös katon puurakenteisiin päätynyt kosteus johtaa toimenpiteisiin. Kastuneet puuosat pitää kuivattaa, ja jo lahoamaan päässeet rakenteet tulee uusia.

Muuten villoja ei niin vain vaihdellakaan. Tiilikaton, peltikaton tai bitumikaton vaihtokin sujuu yleensä ilman villojen vaihtoa, sillä ehjää ei tarvitse korjata eikä kuivaa kuivattaa.

Katon lisälämmöneristys eli uusien villojen tuominen yläpohjaan auttaa monessa muussakin asiassa, kuin kondenssiveden ja sen aiheuttamien vahinkojen ehkäisemisessä. Jatkossa kattolumi alkaa sulaa vasta keväällä, kun ulkolämpötila nousee. Niin kauan kuin asunnosta karkaa lämpöä, on vaarana, että kattolunta sulaa altapäin niissä määrin, että katto alkaa vuotaa saumoistaan. Kattolumen sulaminen näkyisi myös lumettomina laikkuina, katon reunoille muodostuvana jäänä ja räystäiltä riippuvina jääpuikkoina.

Uudet eristeet asetetaan siis ehkäisemään lämmön karkaamista sisätiloista. Kun yläpohja on asianmukaisesti eristetty, on asuintilojen lämmittäminen mahdollisimman energiatehokasta ja edullista. Lämpöhukkaan auttavat myös seinien lisälämmöneristys ja vanhojen ikkunoiden uusiminen, mutta isoimmat vaikutukset saadaan yleensä katon lisäeristyksellä, sillä lämmin ilma nousee aina ylöspäin. Toisin sanoen, valtaosa lämmöstä karkaa katon kautta, ja lämpöhukka on tavallista varsinkin ennen 1980-lukua rakennetuissa taloissa.

Tarvittaessa voimme lisätä eristeitä myös ullakolle. Ullakon ja vintin eristys on yksi ensimmäisistä askeleista, jos asuntoon halutaan lisää asuinneliöitä. Plus Kattopalvelu tekee kaikki kattotyöt, joita tarvitaan, jotta ullakolle saadaan uusi kylpyhuone, työtilaa tai vaikkapa makuuhuoneita.

Kattoturvatuotteiden tarpeellisuus on asia, mistä ei voida kiistellä

Kattoturvatuotteet Hämeessä asentava, huoltava ja korjaava Plus Kattopalvelu tietää, mitä kattoturvatuotteita sinunkin katollesi kuuluu asentaa. Kattoturvatuotteiden tarpeellisuus on asia, mistä ei voida kiistellä, sillä kattoturvallisuus on vakavasti otettava asia. Kun asennutat tiilikatolle, peltikatolle tai huopakatolle tarpeellisen määrän kattoturvatuotteita, on nuohoojien, lumenpudottajien, LVI-asentajien, kuntotarkastajien ja muiden katolla työkseen liikkuvien ihmisten turvallista tehdä töitään katolla. Mikä sitten määrää sen, mitä kattoturvatuotteita omakotitalon, kerrostalon, rivitalon tai esimerkiksi navetan katolle tarvitaan? Yleinen turvallisuus – ja rakennusmääräykset. Plus Kattopalvelu tietää, missä kattokaltevuudessa tarvitaan kattosiltoja ja lumiesteitä, ja missä tapauksessa riittävät pelkät talotikkaat ja kattotikkaat. Tiedämme myös sen, milloin kattosi varustevalikoimaa pitää täydentää palotikkailla, putoamissuojilla, kattopollareilla tai esimerkiksi savunpoistoluukuilla. Kerromme tietomme asiakkaalle ja teemme varteenotettavan tarjouksen uusista, laadukkaista kattoturvatuotteista ja niiden asentamisesta katolle. Meidän kokeneet ja kouliintuneet kattoammattilaisemme varustelevat moitteettomasti niin palahuopakatot kuin esimerkiksi rivisaumatut peltikatot, joiden varustelussa hyödynnetään katon pystysaumoja.

Seinätikkaat vievät maasta katolle, joten niitä tarvitset hyvin varmasti. Lapetikkaat mahdollistavat reitin lappeen reunalta katon harjalle, kun taas kulkusillat asennetaan kulkemaan katon harjan suuntaisesti. Kattopollarit ja putoamissuojat ehkäisevät vaaratilanteita, mitkä voisivat olla jopa hengenvaarallisia. Hätäpoistumistikkaat ja savunpoistoluukut (joita tavataan lähinnä kerrostalojen ja muiden isojen rakennusten katoilla) ovat olemassa poikkeustilanteita varten. Hätäpoistumistikkaita pitkin talosta pääsee turvallisesti poistumaan ikkunan kautta. Savunpoistoluukut laukeavat, jos rakennuksessa syttyy tulipalo, ja näin pelastustyöt sujuvat nopeammin ja turvallisemmin – onhan kuuma savu saatu pois rappukäytävistä.

Lumiesteetkään eivät ole olemassa nokikolareita tai muita katoilla työskenteleviä henkilöitä varten. Lumiesteet ovat olemassa, jotta talon läheisyydessä liikkuvat ihmiset eivät saisi katolta putoavaa lunta niskaansa, ja ettei katolta äkisti putoava lumi tulisi rikkoneeksi myöskään kattoa. Lumiesteet ovat pakolliset kaltevilla katoilla. Jo rakennuksessasi on tasakatto, on paras tapa estää lumen aiheuttamat vauriot edelleen lumenpudotus.

Niin lumiesteet kuin kaikki muutkin kattoturvatuotteet kannattaa säännöllisesti tarkastaa. Kuntotarkastuksen aikana tulee kiinnittää huomiota kaikkiin korjaus- ja huoltotarpeisiin sekä siihen, pitääkö kiinnikkeet kiristää. Kiinnikkeiden kiristäminen auttaa pitämään kattoturvatuotteet katolle kelistä tai tuulen voimakkuudesta huolimatta.

Lumiesteiden asennus, korjaus ja kiinnitys – ratkaisu lumen aiheuttamiin ongelmiin on aivan ulottuvillasi

Aina kun mahdollista, kannattaa ongelmat pyrkiä estämään jo ennalta – tämä on syy myös sille, miksi lumiesteiden asennus ja korjaus ovat niin tarpeellisia kattotöitä. Kun omakotitalon, kerrostalon, paritalon, kesämökin, luhtitalon tai esimerkiksi teollisuuslaitoksen katto on varusteltu lumiesteillä, on rakennuksen vieressä hengailu turvallista koko talven ajan. Rakennuksen vieressä voi liikkua, istuskella, seisoskella tai vaikka rakentaa lumiukkoa myös kevättalvella, kun lumi alkaa sulaa, jos kato reunalla on oikein mitoitettuja ja asennettuja lumiesteitä. Lumi voisi tulla alas kovalla vauhdilla, jos lumiesteet olisivat jääneet asentamatta. Lumen alle jääminen voisi aiheuttaa monenlaisia onnettomuuksia ja vahinkoja – myös katolle itselleen.

Lumella on joskus yllättävän kovat voimat. Lumi voi rikkoa pihalle pysäköidyn auton katon tai tuulilasin, tai tuhota terassi- tai kuistirakennelman. Lumi voi kiskoa mukaansa niin rännit ja räystäslaudat, ilmanvaihtohormit, kattotikkaat ja muut kattoturvatuotteet kuin esimerkiksi osan kattotiilistä. Lumiesteiden ansiosta talvi sujuu turvallisemmin, ja katto löytyy paremmassa kunnossa keväällä.

Lumiesteiden asentaminen alkaa siitä, että asiantuntijamme tulee tarkastamaan rakennuksen. Lumiesteet hankitaan ja mitoitetaan tapauskohtaisesti. Jos lape on pitkä, asennetaan lumiesteet kahteen riviin yhden sijasta. Korkeisiin kerrostaloihin hankitaan ja asennetaan erilaiset lumiesteet kuin esimerkiksi mataliin kesämökkeihin, mutta voit luottaa meidän osaavan valita juuri oikeanlaiset lumiesteet ja muut kattoturvatuotteet sinun katollesi.

Plus Kattopalvelu hoitaa asiantuntevasti myös lumiesteiden huollot ja korjaukset. Kannattaa tarkastaa (tai tarkastuttaa) lumiesteet mahdollisimman usein – näin mikään kunnostustarve ei jää roikkumaan. Suosittelemme, että tiilikaton, peltikaton tai huopakaton lumiesteet tarkastetaan kaksi kertaa vuodessa – eli yhtä usein, kuin muukin kattokokonaisuus on syytä tarkastaa. Kun lumiesteiden kunto on säännöllisessä seurannassa ja prosessi on Plus Kattopalvelun vastuulla, eivät lumiesteet (tai kattotikkaat) pääse irtoamaan katosta kovallakaan tuulella, sillä muistamme aina tarkastaa lumiesteiden ja muiden kattovarusteiden kiinnikkeet. Näin vältytään lumiesteiden kiinnittämiseltä takaisin kattoon ja irronneiden lumiesteiden (tai esimerkiksi niiden tikkaiden) aiheuttamien reikien ja vaurioiden korjaamiselta. On turvallisempaakin, että lumiesteet pysyvät paikoillaan kaikkina vuodenaikoina, ovathan ne varsin painavat – siksi niiden putoaminen katolta voi olla vaarallista.

Piipunhatun ja piipun pellityksen avulla piippusi pysyy kuosissaan kaikissa olosuhteissa

Piipunhatun ja piipun pellityksen avulla savupiippusi pysyy kuosissaan. Tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että piipusta ei vuoda vettä – piipunjuurivuodot ovat epätodennäköisempiä, kun piippu juurineen päivineen on pellitetty mittojen mukaan. Kun piippu pellitetään peltisepän työnä (ja vieläpä Plus Kattopalvelun luotettavan ammattitaitoisten ja -ylpeiden kattopeltiseppien toimesta), on piippu erittäin hyvin suojattu kosteudelta.

Piippu kannattaa suojata kosteudelta myös siksi, että kosteus ja ulkolämpötilojen muutokset saavat piipun rapautumaan. Veden jäätyminen aiheuttaa ensi alkuun pienempiä, mutta ajan kanssa vain kasvavia jäätymisvaurioita. Pakkasrapautuminen on tuttua kaikille tiilikattojen omistajille, joiden katoilta on joskus löytynyt rikkinäisiä kattotiiliä. Piippu kärsii samantapaisesta rapautumisesta, mikä uhkaa lyhentää piipun käyttöikää.

Piipunhattu suojaa hormin suuaukon, ja se voidaan asentaa myös pellittämättömille piipuille. Tuo hattuosuus toimii sadehattuna, mutta se estää myös lehtien ja muiden roskien pääsyn hormiin. Näin vältytään roskien tekemiltä tukoksilta ja kosteuslukoilta, mitkä voisivat hankaloittaa kamiinan tai muun tulisijan sytyttämistä. Jos hormiin sataisi vettä, voisi se valua hormia pitkin lattialle saakka. Hormista valuvan veden ja tukosten ehkäisemisen sekä vedon parantamisen lisäksi piipunhattua tarvitaan myös pakkasrapautumisen estämiseksi.

Rapautunut hormi on vaarallinen, sillä rapautuneesta hormista voi karata kuumia savukaasuja, tai siihen jemmautuva noki voi johtaa nokipaloon. Sekä nokipalo että eristeisiin päätyvät savukaasut voivat johtaa rakennuspaloon. Huonokuntoiseksi huomattu hormi on poistettava käytöstä, ja seuraavaksi pitää tilata hormisaneeraus. Savupiipun massaus eli hormin liukuvalu on yksinkertainen tapa saada huonokuntoinen hormi jälleen luotettavaan ja paloturvalliseen kuntoon. Kun hormi on OK, kannattaa suojata se tilaamalla meiltä piipun peltityöt, eli piipunhattu sekä piipun pellitys.

Plus Kattopalvelu korjaa tilanteen myös silloin, jos katto on alkanut vuotaa piipun juuresta, ja katon alta löytyy kosteutta. Jotta piipunjuurivuoto ei aiheuttaisi niin helposti katon vesivahinkoa, kannattaa aluskate korjata piipun kohdalta (tai mistä tahansa muustakin kohdasta) heti tarpeen tultua ilmi. Tarve korjata kattorakenteita suojaava aluskate, vuotava piipunjuuri tai esimerkiksi vääntynyt juuripellitys tulee ilmi jo aikaisessa vaiheessa, kun katon puolivuosittaisista tarkastuksista ei tingitä.

Katon tarkastus Hämeessä tehdään siksi, että katto pysyisi kunnossa

Katon tarkastus Hämeessä tehdään siksi, että omakotitalon, kerrostalon, vapaa-ajan rakennuksen, navetan, teollisuuslaitoksen tai esimerkiksi luhtitalon katto pysyisi kunnossa vuosikymmenestä toiseen. Kattojen tarpeet ovat hyvin yksilöllisiä, siksi tiilikatot, peltikatot ja erilaiset huopakatot kannattaa tarkastaa usein. Kattotarkastus kertoo, onko katon kunnossa tapahtunut muutoksia, joiden takia kattoa pitäisi paikata, tiivistää tai kunnostaa jollain muulla tapaa. Katon kunnon tarkastus, mikä tehdään Plus Kattopalvelun toimesta, on niin perusteellinen, ettei mikään vaurio jää huomaamatta.

Emme kuitenkaan lähde siitä, että katolla on aina joitain vaurioita. Varsinkin uudehkot ja hyvin huolletut katot kestävät pitkään ilman, että mikään sauma aukeaa, yksikään kattotiili halkeaa tai kattoon tulee ensimmäistäkään reikää. Katon kunnon tarkastus tehdään kaiken varalta, sillä koskaan ei voi tietää, milloin kattoon syntyy reikä tai muu ongelmia aiheuttava kohta.

Kattotarkastukset tehdään myös siksi, ettei mikään katon kuntoa tukeva kattohuolto jäisi tekemättä. Katto pysyy hyväkuntoisena, pitkäikäisenä ja vieläpä kivan näköisenäkin, kun se on puhdistettu ja maalattu aina tarpeen mukaan. Katon tarkastus kertoo, missä vaiheessa katolla on sellaista pinttynyttä likaa, että se kannattaa pestä – tai missä vaiheessa sammalet ovat löytäneet tiensä katolle, ja katto on käsiteltävä sammaleenpoistoaineilla. Katon kunnon tarkastus kertoo myös katon huolto- ja paikkausmaalaustarpeista.

Kaikki tasakatot, harjakatot, mansardikatot ja esimerkiksi pulpettikatot on hyvä tarkastaa kaksi kertaa vuodessa. Kevättarkastus kertoo, onko katto selvinnyt talvesta ehjin nahoin, vai pitääkö kattoa kunnostaa jollain tavalla. Syystarkastus auttaa valmistautumaan tulevaan talveen ja sen lumiin sekä pakkasiin – esimerkiksi korjaamalla lumiesteet tai tiivistämällä katon jiirit.

Jos tilaat meiltä Plus Kattopalvelun asiakaslähtöisiltä ammattilaisilta katon kevät- ja syyshuollot, saat ilmaisen kattotarkastuksen aina silloin, kun sitä eniten tarvitaan. Ilmainen kattotarkastus on osa myös muita Hämeessä tekemiämme kattohuoltoja, katon paikkauksia ja muita kattotöitä. Toki voit tilata perusteellisen kattotarkastuksen myös ilman muita kattotöitä, mutta silloin joudumme laskuttamaan sinua siitä – emme tietenkään paljoa, vaan sen, mitä huolella tehdystä katon kunnon tarkastuksesta Hämeessä kannattaakin maksaa.

Kattopalvelu, jonka kattourakoinnit Hämeessä räätälöidään tapauskohtaisesti

Plus Kattopalvelu on kattourakoitsija, jonka kattourakoinnit Hämeessä toteutetaan aina sen mukaan, mitä asiakas ja tämän katto oikeasti tarvitsevat. Räätälöimme jokaisen kattourakan sen mukaan, missä kunnossa asiakkaan tiilikatto, peltikatto tai bitumikatto on, ja mitä asiakas toivoo kattofirman katolleen tekevän. Tältä kattopalvelulta luonnistuvat kaikenlaiset kattotyöt osittaisista kattoremonteista kattomaalauksiin, kourusaneerauksista peltisepän töihin ja kattovuotojen korjauksista tiilikattojen harjauksiin.

Jotta tietäisimme asiakkaan kaikki toiveet tasakattotöiden, harjakattotöiden tai esimerkiksi pulpettikattotöiden suhteen, kuuntelemme asiakasta tarkkaavaisesti. Voit kertoa toiveista ja tarpeistasi jo puhelimessa, tai vasta tekemämme alkutarkastuksen yhteydessä. Alkutarkastuksesta lähtevät liikkeelle kaikki kattohuollot ja esimerkiksi kattosaneeraukset. Tarkastamme katon aivan ensimmäiseksi – jopa ennen kattotöiden hinnan laskemista. Kattotarkastuksen aikana tulevat huomattua kaikki puutteet, vauriot, muutokset ja muihin seikat, joihin tulevan kattourakan aikana pitää paneutua. Kun katto on tarkastettu, voimme esittää avaimet käteen -tarjouksen katon kokonaisvaltaisesta kunnostamisesta.

Katto ei tulisi kokonaisvaltaisesti kuntoon, jos tekisimme vain rikkinäisten tiilien vaihdon, mutta jättäisimme käymättä katon alla – ja siksi aluskate jäisi tiivistämättä. Kattokokonaisuus ei ole silloinkaan moitteettomassa kunnossa, jos teemme pelkän kattopesun, mutta vuotavat rännit jäävät hoksaamatta ja korjaamatta. Kattovuodon korjausta voidaan tarvita ihan kohta uudestaan, jos emme samalla tarkasta muita läpivientejä, saumoja ja esimerkiksi kattoturvatuotteiden kiinnityksiä. Plus Kattopalvelu pitää silmät auki, kun se liikkuu omakotitalojen, kerrostalojen tai esimerkiksi varastorakennuksien katoilla. Olemme menneet niin pitkälle, että olemme alkaneet tarjota jokaisen kattourakan yhteydessä katon kunnon ilmaisen tarkastuskierroksen.

Luota sinäkin kattotöissäsi Plus Kattopalveluun, niin saat kuulla, mitä kattosi tarvitsee kestääkseen mahdollisimman pitkään. Jos kattosi on peltikatto, panemme merkille kaikki naarmut ja katon maalipinnoitteen yleiskunnon – hyväkuntoinen maalipinta on paras tapa välttyä ruosteelta. Tiilikaton omistajalle saatamme suositella paitsi rikkinäisten tiilien vaihtoa, myös katon pinnoittamista, mikä ehkäisee tiilien hajoamista. Huopakaton omistaja voi pidentää kattonsa elinkaarta muun muassa oikeaan aikaan tehtyjen sammaleenpoistojen ja pinnoitushuollon avulla. Varttikatonkin elinkaarta voidaan jatkaa, vaikka varttikattojen korjaaminen ei olekaan enää mahdollista. Katon pesu ja pinnoitus saavat varttikattosi kestämään vielä jonkun aikaa, joten kattoremonttiin ehtii hyvin valmistautua.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt