Teetä ammattilaisvoimin kaikki Pertunmaan kattotyöt

Katolla liikkuminen on vaarallista ja kattotöiden tekeminen haasteellista. Sen sijaan että asiakas kiipeäisi yksin katolleen, kannattaa hänen ottaa yhteyttä ammattitaitoiseen kattourakoitsijaan ja teettää katon huolto, korjaus tai uusiminen tällä. Pertunmaalla asuvien yksityisasiakkaiden ja taloyhtiöiden on helppoa löytää tasokkaita, luotettavia ja palvelualttiita ammattilaisia kaikkiin kattotöihin. Yksi ja sama kattofirma palvelee niin tiilikattotöissä, peltikattotöissä kuin huopakattotöissäkin, ja kattofirman nimi on Plus Kattopalvelu.

Tasakattoa, harjakattoa, pulpettikattoa tai esimerkiksi aumakattoa ei tarvitse olla kovinkaan usein uusimassa. Peltikatoilla on tapana kestää jopa puoli vuosisataa, eikä huopakattokaan ole kovin lyhytikäinen. Erilaiset huopakatot eli kolmiorimahuopakatot, palahuopakatot ja tiivissaumakatot kestävät jopa 40 vuoden ajan, jos niitä huolletaan asianmukaisesti.

Katon huoltaminen onkin avainasemassa, kun katon toivotaan kestävän mahdollisimman pitkään. Kaikki katot pitää puhdistaa usein, minkä lisäksi koko kattokokonaisuuden kunto on arvioitava. Kuntotarkastus kertoo, jos on tarvetta jollakin muulle kattohuollolle, kuten katon maalaamiselle. Kuntotarkastuksen myötä osaisimme myös tarjota jotain kattopaikkausta, kuten esimerkiksi saumojen tiivistämistä, rikkinäisten tiilien vaihtamista tai vaikkapa aluskatteen vaihtoa. Isompia kattokorjauksia, kuten painuneen katon oikaisua, tarvitaan vain harvoin. Tällaisessa tilanteessa arvioimme tarkoin, onko taloudellisesti kannattavampaa tehdä kattokorjaus vaiko uusia koko katto. 

Asiantuntijamme palvelevat sinua myös katon lisälämmöneristyksen, piipun pellittämisen ja muiden kattopeltisepän töiden sekä esimerkiksi katon varustelun suhteen. Mitä kattonne tarvitseekaan, sen saatte meiltä. Tarjous omakotitalon, kerrostalon tai vaikkapa kesämökin kattourakasta lasketaan paikan päällä. Yksityisasiakas voi laskea kotitalousvähennyksen osuuden vaikka saman tien – se tekee kattourakasta entistäkin edullisemman. Rahoituksen hakeminen on yhtä helppoa kuin kotitalousvähennyksenkin hakeminen, ja kaiken lisäksi pääset siirtymään rahoitusta tarjoavan yhteistyökumppanimme verkkopalveluun suoraan kotisivujemme kautta.

Kun haluat saada kattosi kuntoon nopeasti, luotettavasti ja hyvällä hinnalla, muista Plus Kattopalvelu! Palvelemme sinua myös Pertunmaan naapurikunnissa eli Hartolassa, Heinolassa, Hirvensalmella, Mäntyharjulla sekä Joutsassa. Erinomaisen asiakaskokemuksen viimeistelee ilmainen kattotarkastus, mikä tarjotaan kaupan päälle kaikkien kattotöiden yhteydessä. Ei ole sellaista kattotyötä, minkä yhteydessä emme varmistaisi kattosi yleiskuntoa siltä varalta, että joillekin kattohuolloille tai -paikkauksille olisi vielä tarvetta.

Miten varmistaa, että kattoremontti Pertunmaalla onnistuu kaikkien taiteen sääntöjen mukaan?

Kattoremontti Pertunmaalla saattaa jännittää. Mitä, jos kaikki menee pieleen ja uusi katto asennetaan päin seiniä? Riittävätkö rahat uuden peltikaton, tiilikaton tai huopakaton asentamiseen? Helpoin tapa varmistaa katon uusimisen ongelmaton sujuminen on ottaa yhteyttä Plus Kattopalveluun ja tilata avaimet käteen -periaatteella tehtävä kattoremontti. Pitkän kokemuksemme ansiosta osaamme uusia kaikenlaiset katot kaikkien taiteen sääntöjen mukaan. Ammattiylpeytemme pitää huolen siitä, että konesaumakatto, palahuopakatto tai vaikkapa lukkosaumakatto on täydellinen kokonaisuus viimeistä ruuvinreikää tai kourukannaketta myöten. Emme koskaan myy sutta ja sekundaa, vaan parasta ammattitaitoa ja laadukkaimpia materiaaleja (sekä tasokkaimpia kattotarvikkeita, joilla uusi katto voidaan viimeistellä). Meihin voi luottaa silloinkin, kun haluaa vaihtaa tasakaton harjakatoksi, tai jos aumakaton alta löytyy lahoa sekä hometta. Löydämme parhaat ratkaisut myös huonosti tuulettuville pulpettikatoille tai satulakatoille, joiden läpi karkaa lämpöä joka talvi.

Entä kattoremontin hinta ja maksutavat? Kattoremontin hintaa koskeviin tiedusteluihin emme voi vastata, ennen kuin katto on käyty tutkimassa. Kattoremontin hintaan vaikuttaa monen monta osatekijää, joten ei ole järkevää heitellä ilmaan mitään arvioita, ennen kuin katto on käyty tutkimassa paikan päällä. Katon uusimisen hintaan vaikuttavat muun muassa katon alla olevien rakenteiden kunto sekä katon yksityiskohtien määrä. Palahuopakattoremontin ja huopakattoremontin hintaa laskee, jos vanha katto voidaan jättää purkamatta. Uusi katto rakennetaan tuolloin vanhan päälle. Peltikattoremontin ja tiilikattoremontin voi tietyissä tilanteissa tehdä osittain, jolloin vaihdetaan pelkkä vesikate eli joko kattotiilet tai -pellit. Kattoremontin voi maksaa osamaksulla, mutta myös kotisivujemme kautta haettavalla rahoituksella.

Kuten sanottu, kattoremontti on kattotyö, mikä tehdään aina avaimet käteen -periaatteella. Jos teetät kattoremontin talvella, kuuluu kattosaneerauksen hintaan lumenpudotuskin. Kun katto on vaihdettu ja varusteltu, siivoamme työmaa-alueen ja viemme jätteet jäteasemalle – oikeaoppisesti lajiteltuina, totta kai. Kannamme ympäristövastuumme lajittelemalla ja kierrättämällä aina kun mahdollista (ja laskeehan jätteiden lajitteleminen jätekustannuksiakin). Uusi katto on aiempaa ympäristöystävällisempi, jos sen alla on riittävästi energiankulutusta pienentäviä lämpöeristeitä, ja jos se on varusteltu uusiutuvaa energiaa keräävillä aurinkopaneeleilla. Jos asiakas haluaa, voimme asentaa taloon huopakaton, minkä pinnoite puhdistaa ilmaa saasteista.

Kesämökinkin huopakatto tai palahuopakatto odottaa puolivuosittaista huoltamista 

Kaikki katot pitää huoltaa puolen vuoden välein – myös kesämökin palahuopakatto tai huopakatto. Katon huolto on usein helpommin sanottu tai tehty. Kesämökin omistajalta saattaa puuttua aikaa tai osaamista, tai ehkä katolle kiipeäminen ei nappaa jostain muusta syystä. Onneksi huopakaton huollon, korjauksen ja remontoinnin voi teettää Plus Kattopalvelulla. Meidän kokeneet ja sitoutuneet huopakattoammattilaisemme pitävät huolen siitä, että bitumikattosi on ja pysyy erinomaisessa kunnossa.

Bitumikermikaton tai laattakaton huoltaminen ei ole mitään rakettitiedettä. Puolen vuoden välein tehtävä kattohuolto on melko simppeli kokonaisuus, sillä kattoa ei tarvitse pinnoittaa tai edes pestä näin usein. Riittää, että katto puhdistetaan roskista, ja että katon yleiskunto tarkastetaan. Katolla saattaa olla jotain paikattavaa, sillä vuodet eivät aina kohtele kattoa armollisesti. Jokin sauma saattaa olla auennut, tai ehkä katteessa on ilmakuplia. Myös rännit ja vesikourut voivat vaatia korjaamista. Kun laattakatto, tiivissaumakatto tai kolmiorimahuopakatto korjataan sitä mukaa kun uusia vaurioita ilmaantuu, ei katon kunto pääse romahtamaan. Kesämökin, kerrostalon tai esimerkiksi paritalon katolla on tällöin hyvät mahdollisuudet kestää jopa 40 vuotta.

Palahuopakatto tai muu huopakatto kannattaa pinnoittaa kertaalleen, sillä uusi pinnoite vähentää katon vaurioitumisalttiutta. Katto on taas kuin uusi, kun pesemme ja pinnoitamme sen. Paanukatto tai esimerkiksi tiivissaumakatto pinnoitetaan uudestaan sen ollessa noin parikymppinen. Uusi pinnoite suojaa kattoa niin hyvin, ettei kasvustojakaan esiinny aikoihin. Kun kasvustoja alkaa taas esiintyä, saadaan ne pois kemiallisen sammaleenpoistokäsittelyn avulla.

Jos katto on niin ikääntynyt ja haurastunut, ettei katon pinnoittamisesta enää ole apua, on huopakattoremontin aika. Myös silloin katto voidaan joutua uusimaan, jos se on vuotanut ja katon alla olevat rakenteet ovat kastuneet. Huopakattoremontin yhteydessä vanha katto puretaan, ja katon alla olevia rakenteita korjataan tarvittavilta osin. Esimerkiksi aluslaudoitus korjataan tai uusitaan, mutta vain tarvittaessa. Kun kaikki on kunnossa, aloitamme uuden aluskermin ja vesikaton asentamisen. Tässä vaiheessa asennetaan myös kaikki katon läpiviennit. Uusi katto viimeistellään kattotarvikkeiden, kuten kattoturvatuotteiden ja sadevesijärjestelmän, asentamisella. Näin etenee normaali huopakattoremontti – jos sinullakin on sellaiselle tarvetta, aloita ottamalla yhteyttä Plus Kattopalveluun!

Katon korjaus Pertunmaalla pyrkii sekä syntyneiden vahinkojen korjaamiseen että uusien ehkäisemiseen

Meille katon korjaus Pertunmaalla tarkoittaa kahta eri asiaa. Lienee itsestäänselvää, että kattokorjauksia tarjoavan firman on huolehdittava siitä, että vaurioitunut peltikatto, tiilikatto tai huopakatto tulee korjattua. Me suhtaudumme jokaiseen kattokorjaukseen erityisellä huolella, olipa sitten kyse räystäslautojen ja -peltien uusimisesta, myrskyvaurioiden korjaamisesta (kuten rikkinäisten tiilien uusimisesta), vuotavien jiirien paikkaamisesta tai jostain muusta kattopaikkauksesta. Myös isommat kattokorjaukset hoidetaan asiaankuuluvalla huolellisuudella sekä pettämättömällä ammattitaidolla. Tarvitsitpa painuneen katon oikaisua, katon päälle kaatuneen puun aiheuttamien tuhojen korjaamista tai vaikkapa lahovaurioiden korjaamista katon alla, aloita ottamalla yhteyttä Plus Kattopalveluun.

Katon korjaaminen tarkoittaa meille myös sitä, että pyrimme kaikin tavoin saamaan katon sellaiseen kuntoon, että uusia vaurioita ei pääse syntymään. Jos katto vuotaa, on oletettavaa, että katon tai katon läpivientien asennuksessa tai tiivistyksessä on jotain vikaa. Vikaa voi olla myös muissa kohdissa kuin siinä, mikä on alkanut jo vuotaa. Jotta katto pysyisi hyvässä kunnossa eikä alkaisi vuotaa uudestaan, kannattaa katto tarkastaa kauttaaltaan. Näin huomaamme, jos jokin muu läpivienti vaatii korjaamista. Kattoikkunan korjaamisen yhteydessä on hyvä tiivistää myös piipunjuuri sekä kattoluukun läpivienti – varsinkin, jos näiden läpivientien tiivisteet ovat päässeet haurastumaan.

Omakotitalon, rivitalon, kesämökin, teollisuuslaitoksen ja esimerkiksi kerrostalon katon kunto kannattaisi tarkastaa kaksi kertaa vuodessa. Kun katon kunto tarkastetaan näin usein, voidaan välttää monet ongelmat, kuten esimerkiksi huopakattoon ja peltikattoon syntyvien reikien korjaus. Peltikattoa rei’ittää ennen kaikkea ruoste, huopakattoa muun muassa sammal. Kattotarkastusten avulla kattoa osataan huoltaa niin, ettei se pääse reikiintymään.

Samalla voidaan tarkastaa, ovatko kaikki kattotarvikkeet kunnolla kiinni katossa, ja tarvitsevatko esimerkiksi rännit ja vesikourut korjausta. Jos lumiesteet, rännit, tikkaat tai muut kattotarvikkeet pääsevät irtoamaan katosta, syntyy kattoon kiireesti korjattavia vaurioita – kattotarvikkeiden kiinnikkeiden kiristäminen auttaa ehkäisemään tällaiset kattokorjaukset.

Kattotarkastuksen ansiosta myös muut kattokorjaukset irronneiden peltilistojen kiinnittämisestä aluskatteen tiivistykseen osataan tehdä ajoissa. Plus Kattopalvelu tekee ilmaisen kattotarkastuksen aina, kun tilaat meiltä joitain kattokorjauksia tai kattohuoltoja. Tämä on ehdottomasti yksi monista hyvistä syistä teettää kaikki kattourakat Plus Kattopalvelulla.

Huonokuntoinen läpivienti voi saada katto vuotamaan

Mikä tahansa katto vuotaa, jos sen läpiviennit muuttuvat huonokuntoisiksi, tai jos kattoon tulee reikä. Kattovuoto voi aiheuttaa monenlaisia ongelmia, sillä kosteuden pääsy katon alle voi johtaa jopa homeongelmiin. Kattorakenteiden kastuminen heikentää rakenteiden kantokykyä, ja silloinkin ollaan ongelmissa. Kattovuodon korjaamisella on aina kiire, sillä nopean toiminnan ansiosta katon vesivahinko voidaan välttää kokonaan. Paras valinta vuotavan katon korjaamiseen on Plus Kattopalvelu: me korjaamme niin tiilikatot, peltikatot kuin huopakatotkin.

Katon läpivientejä ovat savupiippu, kattoikkuna ja esimerkiksi kattoluukku. Kattoläpivienti tarkoittaa katossa olevaa reikää, minkä läpi kulkee jokin hormi tai esimerkiksi antenni. Kun läpivienti on asennettu, tiivistetään reikä niin, ettei vettä pääse katon alle. Joskus läpivienti myös suojapellitetään. Pellitys voi kuitenkin vääntyä, ja tiivisteet haurastua. Katon läpiviennit kannattaa tarkastaa puolivuosittain, jotta ne eivät menisi niin huonoon kuntoon, että kattorakenteet kastuisivat.

Peltikatto voi alkaa vuotaa, jos katolla on seisovaa vettä, tai jos ruoste tekee reikiä kattoon. Huopakaton vesivuodon takana on usein auennut sauma. Sauman ovat voineet avata esimerkiksi sammalet. Tiilikatto vuotaa, jos katolla on rikkinäisiä tai puuttuvia tiiliä. Tiilikaton, peltikaton ja huopakaton alla on usein aluskate, minkä tehtävä on estää katon alla olevien osien kastuminen. Jos katto vuotaa, aluskate ottaa kosteuden vastaan ja estää puurakenteita tai eristeitä kastumasta. Jos aluskatetta ei ole tai se on mennyt vuosien saatossa rikki, aiheuttaa pienikin kattovuoto katon vesivahingon.

Jos kosteus pääsee tekemisiin yläpohjarakenteiden kanssa, on kastuneet puuosat joko kuivatettava tai uusittava. Rakenteet pitää uusia, jos niissä on lahoa, sillä muuten laho alkaa levitä muihin puuosiin. Siinä tapauksessa, että kosteus on edennyt yläpohjan lämpöeristeisiin asti, uusimme ne homevaurioita ehkäistäksemme.

Jos omakotitalon, kerrostalon, kesämökin, paritalon tai muun rakennuksen katto on vanha ja huonokuntoinen, suosittelemme kattoremonttia. Kun vanha ja heikkokuntoinen katto puretaan ja tilalle asennetaan uusi, voimme varmistaa sen, ettei katto ala vuotaa kohta uudestaan. Uusi peltikatto pitää vettä seuraavat 50 vuotta, jos sitä huolletaan säännöllisesti. Tiilikatolla voi olla edessään jopa 70 vuotta, ja huopakattokin pärjää jopa 40 vuotta.

Katon huollot Pertunmaalla tuunataan mukavalla kaupanpäällisellä

Tilaa katon huolto Pertunmaalle tästä osoitteesta, niin saat ammattitaitoisesti tehdyn kattohuollon, ja vieläpä kattotarkastuksen kaupan päälle. Kattotarkastus on erittäin tärkeä katon huolto, sillä ilman sitä katon todellista kuntoa ei voitaisi tietää. Vasta katon kunnon tarkastus lähietäisyydeltä kertoo sen, onko jokin sauma auennut, puuttuuko piipun takaa kattotiiliä, onko peltikaton maalipinnoitteessa vaurioita tai miten hyvin lumiesteet ovat kiinni katossa. Katon kunto tarkastetaan ilmaiseksi aina, kun tilaat Plus Kattopalvelulta joitain kattotöitä, ja sen lopuksi saat (tarvittaessa) tarjouksen muista kattotöistä.

Katon kevät- ja syyshuollot kuuluvat jokaisen katon huolto-ohjelmaan riippumatta katemateriaalista, katon kaltevuudesta tai esimerkiksi rakennuksen käyttötarkoituksesta. Puolivuosittaisen huollon yhteydessä katto puhdistetaan, jotta lika ei pääsisi pinttymään. Jos lika tarttuu kiinni kattoon, kiihtyy peltikaton ruostuminen, ja muut katot alkavat kasvaa sammaleita. Katon puhdistuksen yhteydessä puhdistamme myös sadevesijärjestelmän, mistä löytyy käytännössä aina lehtiä, neulasia ja muita roskia. Tukosten takia sadevesijärjestelmä voi alkaa vuotaa, eikä siitä silloin ole niin paljon hyötyä kuin silloin, kun se vetää normaalisti.

Peltikaton huolto-ohjelmaan kuuluvat myös kattopesut ja peltikaton maalaus, mille on tarvetta noin vuosikymmenen välein. Tarvittaessa voimme lisätä kattopellin kiinnityksiä, jolloin tuuli ei irrota kattopeltejä. Vanhat peltikattonaulat kannattaa vaihtaa kateruuveiksi, sillä ruuvit pysyvät paikoillaan paremmin. Näin kattopelti ei irtoa eikä tyhjäksi jäänyt naulanreikä ala vuotaa.

Huopakaton huolto-ohjelmaan kuuluvat sammaleenpoisto ja huopakaton pinnoitus, mikä tehdään vain kerran katon elinkaaren aikana. Tiilikaton huolto-ohjelma kuulostaa aivan samanlaiselta: jos katto sammaloituu, tarvitaan sammaleenpoistoa ja katon suojakäsittelyä. Kun katto on elinkaarensa puolivälissä, on tiilikaton pinnoituksen eli tiilikattomaalauksen aika. Kaikki katot pitää pestä, ennen kuin ne maalataan. Kattomaalauksen pohjatöihin voi liittyä myös ruosteen tai kasvustojen poistoa sekä katon tiivistämistä.

Myös kattoturvatuotteet ja muut katon tarvikkeet voivat vaatia huoltamista. Plus Kattopalvelu palvelee ympäri vuoden tarjoten kaikki mahdolliset kattohuollot, joten meiltä saa myös lumen pudotuksen sekä jään poiston katolta. Pudotamme lumet myös kaltevilta katoilta, emmekä pelkää korkeidenkaan kattojen kattolumitöitä. Jos katolla, kattokaivoissa tai vesikouruissa on jäätä, saadaan se poistettua kuumalla vesihöyryllä.

Tukokset saavat kyytiä, kun tilaat rännien puhdistuksen Pertunmaalle

Jos räystäiden kourut eivät vedä vaan räystäs vuotaa, saattaa räystäskouruissa olla tukoksia. Vastaus löytyy tuolloin rännihuollosta eli rännien puhdistamisesta, minkä teemme tarkkana käsityönä. Jos kyse ei olekaan kouruja tukkivista roskista, teemme tarjouksen rännien korjaamisesta Pertunmaalla. Jos aika, ruoste ja jää ovat saaneet katon sadevesijärjestelmän erityisen huonoon kuntoon, koskee antamamme tarjous uusien rännien asentamista. Säännöllisesti huollettu sadevesijärjestelmä kestänee 40 vuotta.

Jos omakotitalossa, kesämökissä, paritalossa tai muussa rakennuksessa ei ole sadevedenpoistojärjestelmää, kannattaa sellainen hankkia ensi tilassa. Jos katon reunalla ei ole rännejä ja alastuloputkia, eivät salaojat pysty kuivattamaan perustuksia ympäröivää maaperää niin tehokkaasti kuin siinä tapauksessa, että katto olisi varusteltu asianmukaisella sadevesijärjestelmällä. Jos perustuksiin pääsee kosteutta, ovat vaarana monenlaiset kosteus- ja routavauriot. Kosteus voi päästä kellariin ja rakennuksen sisätiloihin asti, ja vaarana on talon asukkaiden sairastuminen. Katolta valuvat sade- ja sulamisvedet rasittavat myös talon ulkoseinien kuntoa, ja pihamaa voi liejuuntua sekä jäätyä.

Sadevesijärjestelmän asentaminen ja sen kunnossapito on tärkeää monesta syystä. Kaikeksi onneksi sadevesijärjestelmä on melko helppo pitää kunnossa. Yleensä riittää, että sadevesikourut puhdistetaan joka kevät ja syksy. Samalla kourut, alastuloputket ja kiinnikkeet tarkastetaan siltä varalta, että niitä pitäisi korjata tai uusia. Jos sadevesijärjestelmä pääsisi jäätymään, voitaisiin kourut ja syöksyputket avata kuumalla vesihöyryllä. Jäätymistä voidaan estää sähkökäyttöisellä sulanapitojärjestelmällä, ja silloin tällöin tehtävä huoltomaalaus estää ruostumista.

Tasakaton sadevedenpoistojärjestelmää eli kattokaivoja huolletaan samaan tapaan. Kattokaivotkin pitää puhdistaa ja tarkastaa kaksi kertaa vuodessa, ja kuuma vesihöyry riittää poistamaan mahdollisen jään. Myös kattokaivot voidaan varustaa omalla sulanapitojärjestelmällään, ja tarvittaessa ne voidaan uusia.

Helpoin tapa selvitä sadevesijärjestelmän ylläpidosta on ottaa yhteyttä ja tilata Plus Kattopalvelun katon kevät- tai syyshuolto. Tämän yhteydessä poistamme roskat sekä ränneistä (tai kattokaivoista) että katolta. Lopuksi tarkastamme koko kattokokonaisuuden kunnon. Jos sadevesijärjestelmässä, kattoturvatuotteissa, katon läpivienneissä, katon liitoskohdissa tai esimerkiksi yläpohjan rakenteissa on jotain korjattavaa, annamme työstä hyvän tarjouksen. Tarjoamme myös huoltotoimenpiteitä, jos katto tai sen sadevesijärjestelmä sellaisia ovat vailla.

Katon pesuun ja puhdistukseen monta hyvää syytä

Sekä yksityisasiakkaiden sekä taloyhtiöiden kannattaa muistaa pestä kattonsa. Jos tiilikaton, peltikaton tai huopakaton ongelmat eivät liitykään pinttyneeseen likaan, on sammaleiden poiston ja katon suojakäsittelyn aika – ja kaikki katot puhdistaa Pertunmaalla Plus Kattopalvelu. Omin päin ei tarvitse eikä välttämättä kannatakaan ruveta kattoa puhdistamaan, sillä kaltevalla katolla on hankalaa ja vaarallistakin liikkua (etenkin, jos katto on märkä).

Katon perushuolloksi riittää roskien poisto katolta. Katolle kertyy lehtiä, neulasia, oksia ja muita roskia, vaikka se ei olisikaan tasakatto. Jos peltikatolta ei poisteta roskia, tarttuu lika tiukemmin kiinni. Samalla roskat estävät katetta kuivumasta. Jos kattoa ei harjata puolivuosittain, ruostuu katto enemmän ja nopeammin. Myös tiilikatto pitää harjata kaksi kertaa vuodessa. Lika saa kattotiilet halkeilemaan ja sammaloitumaan. Huopakatotkin on puhdistettava joka kevät ja syksy, tosin mieluummin ilmapuhaltimella kuin harjoilla. Lika saa huopakaton sammaloitumaan ja haurastumaan, ja pahimmillaan tilanne johtaa siihen, että katto on uusittava parikymmentä vuotta etuajassa.

Tiilikaton pesu edeltää kattomaalausta, aivan kuten huopakatonkin pesu. Jos katto on pinttyneen lian peittämä, voidaan tiilikatto, huopakatto tai peltikatto pestä pelkästään sen vuoksi. Kattopesu tulee toteuttaa tavallisella vedenpaineella painepesurin sijaan. Painepesuri on katon surma, joten sitä ei kannata kaivaa esille!

Vaikka katon pesussa käytettäisiin pesuharjoja ja huoltopesuainetta, ei kattopesu saa sammaleita poistumaan kuin korkeintaan peltikatolta. Tiilikatolta ja huopakatolta saadaan sammalet pois vasta, kun katto käsitellään sammaleenpoistoaineella. Sammaleiden ja muiden kasvustojen poistamiseen tarkoitettu aine menee syvälle katteen sisään ja poistaa kaikki kasvustot juuria myöten. Katosta tulee putipuhdas, ja sellaisena tilanne säilyykin. Siisti lopputulos kestää vuosia, jos katto harjataan tai ilmapuhalletaan usein.

Kattomaalaus tai katon suojakäsittely parantavat katon mahdollisuuksia pysyä jatkossa puhtaana sekä sammaleettomana. Peltikatot maalataan reilun kymmenen vuoden välein, jotta ruoste ei saisi otetta aaltopelti- tai esimerkiksi lukkosaumakatosta. Huopakatto ja tiilikatto maalataan vain kerran, mutta sammaleenpoistokäsittelyn yhteydessä voidaan toteuttaa katon suojakäsittely. Katon suojakäsittely muutaman vuoden välein riittää pitämään savitiilikaton kunnossa. Savitiilikatto on katto, mitä ei pinnoiteta eli maalata kertaakaan.

Katon maalaus Pertunmaalla on ohi helpommin kuin uskotkaan

Katon maalaus Pertunmaalla vaatii lukuisia työvaiheita, sillä kattomaalaus ei onnistu, jos kate on vähänkään likainen. Katon huoltomaalausta ei silti kannata pelätä. Plus Kattopalvelu tekee kaikki kattotyöt avaimet käteen -periaatteella ja erittäin kilpailukykyisellä hinnalla, eikä kattomaalaus ole poikkeus. Teemme kaikki pohjatyöt ja itse maalaustyön. Lopuksi huolehdimme loppusiivouksesta ja lopputarkastuksesta, sekä lähetämme järkevän laskun urakasta. Laskun loppusumma on jo etukäteen asiakkaan tiedossa, olemmehan käyneet sen jo etukäteen laskemassa. Saman käynnin aikana on selvitetty, mitä pohjatöitä tasakaton, harjakaton tai esimerkiksi pulpettikaton maalaus vaatii. Jos kyseessä on kesämökin tai omakotitalon katon huoltomaalaus, on urakka kaiken lisäksi kotitalousvähennyskelpoinen.

Peltikaton maalaus tepsii ruostevaurioiden ennaltaehkäisemiseen. Peltikaton maalipinta kannattaa paikata heti, jos siihen syntyy naarmuja. Naarmuja syntyy esimerkiksi silloin, jos jäinen lumimassa raahautuu pitkin katetta. Koko katto pitää maalata uudestaan vanhan maalipinnan muututtua ohueksi ja haalistuneeksi. Yleensä tähän menee noin 15 vuotta. Joissain uusissa kattopelleissä on niin laadukas pinnoite, että sen luvataan kestävän jopa 25 vuotta, ennen kuin se on maalattava. Jos kattopellit ovat kuitenkin ehtineet muuttua huonokuntoisiksi, suosittelemme kattopeltien vaihtoa katon maalaamisen sijaan.

Tiilikaton maalaus korvataan kattotiilien vaihdolla eli osittaisella tiilikattoremontilla, jos kattotiilistä merkittävä osa on rikki. Jos kattotiilet ovat yleisesti ottaen hyvässä kunnossa, riittää, että rikkinäiset tiilet vaihdetaan ja katto puhdistetaan. Katon puhdistukseen saatetaan tarvita myös sammaleenpoistoa katon harjauksen ja tiilikattopesun lisäksi. Uusi pinnoite silottaa kattotiilien pinnan niin, että veden imeytyminen tiiliin loppuu – ja sitä myötä myös pakkasrapautuminen lakkaa.

Huopakaton pinnoitus tai maalaus tähtää siihen, että huopakatto ei alkaisi kuivua auringossa. Aurinko koettaa kuivattaa kattohuopaa, ja saada sen halkeilemaan. Myös sammaloituminen kiihtyy, jos katon suojapinnoite kuluu. Kun pesty ja puhdistettu huopakatto pinnoitetaan, saa se jopa parikymmentä vuotta lisää käyttöikää.

Totta kai kattomaalaus piristää koko rakennuksen ilmettä. Katto on aika hallitsevassa asemassa, joten sen hyvännäköisyys saa koko rakennuksen vaikuttamaan nuoremmalta ja siistimmältä – ja toisin päin. Jos katto on rähjäinen ja likainen, vaikuttaa koko rakennus huonokuntoiselta ja hoitamattomalta.

Valitse Pertunmaan lumenpudotuksiin asiansa tunteva ja osaava kattopalvelu

Mieti kaksi kertaa, keneltä tilata lumenpudotus Pertunmaalle. Lumenpudotus mökin, rivitalon, omakotitalon, hallin, luhtitalon, kerrostalon tai jonkin muun kiinteistön katolta on väärä paikka säästää. Jos lumet pudotetaan epäammattimaisesti, on vaarana katon vaurioituminen. Peltikattoon, tiilikattoon tai huopakattoon saattaa syntyä vuotavia kohtia. Kun katon alle pääsee vettä, ovat kattorakenteet vaarassa lahota ja menettää kantokykynsä. Vaarana on myös yläpohjan homevaurio, mikä saattaa näkyä talon asukkaiden terveydessä.

Myös lumenpudottaja ja kaikki rakennuksen ympäristössä liikkuvat henkilöt ovat vaarassa, jos jokin menee pieleen lumimassoja pudottaessa. Meidän kattolumityöntekijämme käyttävät aina turvavaljaita ja -köysiä, tarvittaessa myös henkilönostimia ja nostinkoriautoja. Henkilönostimista on apua esimerkiksi kerrostalon kattolumitöissä. Olipa rakennus korkea tai matala, teemme kattolumityöt nopeasti ja turvallisesti.

Turvassa ovat myös rakennuksen läheisyydessä liikkuvat lapset, teinit, työikäiset ja seniorit. Suunnittelemme tarkoin, mihin kohtaan pihaa katolla olevat lumimassat voidaan pudottaa. Lumia ei pudoteta alueelle, jolla liikkuu paljon ihmisiä, eikä myöskään parkkipaikalla olevien autojen päälle. Lunta ei myöskään kipata terassin tai kuistin päälle, joiden kattorakennelma voisi sortua.

Kun sopiva lumenpudotuspaikka on valittu, se eristetään niin, etteivät ohikulkijat eksy katolta putoavien lumien alle. Usein yksi tai useampi työntekijä jää vahtimaan vaarallista aluetta siltä varalta, ettei joku huomaisi varoituksia. Jos tarpeen, huolehtii Plus Kattopalvelu myös liikenteen ohjaamisesta ”selvemmille vesille”.

Lumenpudottajamme eivät riko kattoasi tai tiputa rännejä, kattotikkaita ja viemärintuuletusputkia pois paikoiltaan. Kokemuksemme ja ammattitaitomme ansiosta huolehdimme liiat lumet pois katolta kaikin puolin turvallisesti. Myös jään poisto katolta tapahtuu ilman turhia riskejä. Jos katolla, ränneissä tai kattokaivoissa on jäätä, saadaan se pois kuumalla vesihöyryllä. Jää sulaa takaisin nestemäiseen muotoon, ja poistuu sadevesijärjestelmän kautta. Jos katon räystäiltä roikkuu jääpuikkoja, poistetaan ne lihasvoimin eli käsin katkomalla. Tässä työssä pitää olla todella varovainen, jotta jää ei aiheuta esimerkiksi silmävammoja. Kattojään takana saattaa olla yläpohjan läpi tapahtuva lämpöhukka, mihin voidaan puuttua katon lisälämmöneristyksen avulla. Mikäli sadevesijärjestelmä jäätyy umpeen, on aika selvittää, onko kyse rakenteellisesta viasta vaiko siitä, että roskat ovat jääneet poistamatta syksyllä.

Erinomaisesti etenevät kattotyöt Pertunmaalla tilataan Plus Kattopalvelun kautta

Plus Kattopalvelun valitseminen kaikkiin kattotöihin Pertunmaalla varmistaa kattotöiden erinomaisen etenemisen ja laadukkaan lopputuloksen. Plus Kattopalvelu on varma valinta aina, kun haluatte kilpailukykyisesti hinnoiteltuja peltikattotöitä, huopakattotöitä tai tiilikattotöitä. Meiltä saatte kaikenlaiset kattohuollot, esimerkiksi katon pesun, lumen pudottamisen tai vaikkapa sammaleiden poiston. Plus Kattopalveluun kannattaa luottaa myös silloin, kun on jonkin kattokorjauksen aika. Tilatkaa vaikkapa kerrostalon kattovuodon korjaus tai omakotitalon kattoläpivientien korjaus. Kattoikkuna, kattovalokupu, savupiippu tai jokin muu kattoläpivienti saattaa vaatia korjaamista myös kesämökin, rivitalon tai vaikka tuotantolaitoksen katolla.

Teemme myös erilaiset katon varustelutyö. Oletko pohtinut pieneläinesteiden, kuten lintuverkkojen, asennuttamista? Entä onko kattoturvatuotteita tarpeeksi, vai pitäisikö niiden valikoimaa täydentää lumiesteillä, kattosilloilla tai esimerkiksi putoamissuojilla? Plus Kattopalvelu asentaa myös aurinkopaneelit, joiden avulla uusiutuvaa ja ilmaista aurinkoenergiaa voi kerätä talteen.

Plus Kattopalvelulta ei mene sormi suuhun kattoremontin tai minkään muunkaan kattotyön edessä. Tasakatto voidaan muuttaa harjakatoksi, tai välikaton ilmanvaihto laittaa kondikseen katon IV-töiden avulla. Katon lisälämmöneristys on tuttua kauraa, eikä aluskatteen vaihtokaan tuota pulmia. Kysy tarjous mistä tahansa kattotyöstä!

Osa kattotöistä vaatii katon alla liikkumista ja katon alapuolisten rakenteiden kunnostamista. On kaksi tilannetta, jolloin esimerkiksi katon eristys vaatii huomiota. Toinen on katon vesivahinko ja katon eristeiden kastuminen. Märkyys voi johtaa homeongelmiin, joten märät eristeet tulee purkaa ja uusia. Toinen tilanne on se, että katon eristeitä on liian vähän, mikä aiheuttaa kallista lämpöhukkaa sekä heikentää katon kosteusteknistä toimivuutta. Katon lisälämmöneristys tuo nopean ja helpon ratkaisun tällaisiin pulmiin.

Katon vesivahinko voi johtua myös siitä, että katon alapuoliset osat eivät tuuletu tarpeeksi tehokkaasti, ja tätä voidaan auttaa asentamalla uusia ilmanvaihtohormeja tai vaikkapa alipainetuuletin. Myös aluskatteen uusiminen auttanee asiaa. Jos aluskatteessa on jotain korjattavaa, tullaan usein siihen tulokseen, ettei vaurioitunutta aluskatetta kannata paikata. Aluskate on parempi uusia, ja yksin tein kannattaa asennuttaa hengittävä aluskate. Hengittävä aluskate parantaa kosteuden mahdollisuuksia poistua katon alta, ja sitä kautta kondenssiveden aiheuttamat vahingot muuttuvat entistä epätodennäköisimmiksi.

Villojen vaihto tai lisäys ratkaisevat katon ja yläpohjan eristyksen ongelmat

Plus Kattopalvelun tekemiä kattotöitä Pertunmaalla ovat myös katon, ullakon ja katon läpivientien eristämiseen liittyvät urakat. Katto ja sen läpiviennit voivat vaatia lisää eristeitä, vaikka ne molemmat eristetään jo niiden asennusvaiheessa. Kondenssiveden tippuminen kertoo siitä, että on ilmanvaihtokanavien uudelleeneristyksen aika. Jos taas haluat ullakkotilat asuinkäyttöön, pyydä tarjous ullakon tai vintin eristämisestä. Huikeat lämmityskustannukset antavat syyn olettaa, että asunnosta karkaa lämpöä. Lämpöä pääsee karkuun seinien, ovien ja ikkunoiden kautta, mutta valtaosa lämpöhukasta tapahtuu yleensä yläpohjan kautta. Lämmin ilma nousee luontaisesti ylöspäin, ja jos yläpohjan eristeet eivät pysäytä sen matkaa, jatkaa se kulkuaan tiilikaton, huopakaton tai peltikaton läpi. Runsaslumisina talvina lämmön karkaaminen saa katolla olevan lumen sulamaan, ja lumen sulaminen voi johtaa sekä kattojäähän että saumavuotoihin. Lisäksi asunnosta karkaava lämpö saattaa tiivistyä vedeksi yläpohjarakenteisiin, joten epäily lämpöhukasta kannattaa ottaa vakavasti. Katon lisälämmöneristys on yleensä hyvin helposti toteutettavissa. Syntyneet säästät voivat olla merkittävät!

Siihenkin kannattaa suhtautua vakavasti, jos yläpohjan eristeistä löytyy kosteutta. Kosteus voi johtaa homeongelmiin, ja home tunnetaan terveydelle haitallisena asiana. Märkien eristeiden purkamista ja uusimista ei kannata viivyttää! Kun villat vaihdetaan, pitää samalla selvittää kosteuden alkuperä ja estää uusi vesivahinko. Kyseessä voi olla huono tuuletus tai vuotava katto. Kotisivujemme kautta haettava rahoitus mahdollistaa sen, että katto saadaan pikaisesti kuntoon, eikä uusia vaurioita pääse syntymään.

Kattovuodon varmasti jokainen ymmärtää, mutta miten huono tuuletus johtaa villojen tai kattorakenteiden kastumiseen? Jos välikatto tuulettuu heikosti, jää rakennuksen sisäpuolelta kohoava lämpö jumiin katon alle. Varsinkin kylminä talvikuukausina tuosta lämmöstä saattaa tiivistyä kosteutta, sillä niin on tapana tapahtua silloin, kun lämmin ilma kohtaa viileän pinnan. Mitä paremmin ilma vaihtuu välikaton alla, sitä vähemmän tällaista kondenssivettä pääsee syntymään. Myös riittävä eristekerros ja hengittävä (tai vähintäänkin ehjä) aluskate ehkäisevät kondensoitumisesta syntyviä kosteusvaurioita.

Plus Kattopalvelu on varma valinta eristeiden vaihtoon tai lisäämiseen. Suunnittelemme ja toteutamme työt niin, että eristeitä saadaan riittävästi, mutta että katon tuuletus ei vaarannu. Esimerkiksi räystäiden ilmanvaihtoaukkoja ei saa tukkia uusilla eristeillä, sillä muuten ilman liikkuminen kattorakenteiden ympärillä kärsii.

Yksinäisille talotikkaille kavereita – tiedätkö, mitä kattoturvatuotteita tarvitsetkaan?

Kattoturvatuotteiksi tuskin riittävät pelkät seinä- eli talotikkaat. Matkan savupiipun tai muun matkakohteen luo tulisi jatkua lapetikkailla eli kattotikkailla, mahdollisesti myös kulkusillalla. Putoamissuojat ja kattopollarit ovat olemassa estääkseen tahattoman katolta poistumisen. Omakotitalon, paritalon, rivitalon tai kerrostalon kattoturvatuotteiksi saatetaan tarvita myös palotikkaita, lumiesteitä ja esimerkiksi savunpoistoluukkua.

Kun tutustut rakennusmääräyksiin tai juttelet asiantuntijamme kanssa, huomaat, että rakennuksen mittasuhteet vaikuttavat kattoturvatuotteiden määrään. Esimerkiksi hätäpoistumistikkaita tarvitaan siinä tapauksessa, kun asuinhuoneen ikkunasta on matkaa maahan yli 3,5 metriä. Kattosilta on kätevä ja turvallisuutta lisäävä apu kaikilla kaltevilla katoilla, mutta pakolliseksi se muuttuu kattokaltevuuden ollessa enemmän kuin 1:8 ja kerroslukumäärän ollessa yli kaksi. Lumiesteiden tarve ei ole kiinni katemateriaalista, vaikka sen luulisi vaikuttavan – lähteehän lumi putoamaan paljon helpommin pelti- kuin huopakatolta. Lumiesteet tulee hankkia niin huopakatolle, palahuopakatolle, tiilikatolle, peltikatolle kuin konesaumakatollekin, jos kattokaltevuus on 1:8 tai enemmän.

Savunpoistoluukkua tarvitaan esimerkiksi kerrostaloissa. Jos kerrostalon jossain kohdassa sattuisi syttymään tulipalo, tulee asukkaat evakuoida. Evakuointi käy helpommin, kun kuuma ja näkyvyyttä haittaava savu saadaan pois rappukäytävästä ja muilta pelastusreiteiltä.

Kattoturvatuotteiden erityisasiantuntija Pertunmaalla ja kaikkialla Pertunmaan naapurustossa on Plus Kattopalvelu. Kysy, onko kattoturvatuotteita riittävästi ja missä kunnossa kattosi turvatuotteet ovat. Tutkimme tilanteen ja annamme tarvittaessa tarjouksen kattoturvatuotteiden huoltamisesta, korjaamisesta tai uusien kattoturvatuotteiden asentamisesta. Tiedämme, mistä hankkia korroosionkestävät, tutkitusti turvalliset ja CE-merkityt kattoturvatuotteet, ja miten ne asennetaan eri katoille. Varustelemme asianmukaisesti niin kerrostalojen, omakotitalojen kuin kesämökkienkin katot. Sivumennen sanoen, suomalaisten kesämökkien kattoturvatuotteissa on paljon puutteita, joten kannattaa ensi tilassa varmistaa vapaa-ajan asunnon kattotikkaiden ja muiden kattoturvatuotteiden kunto sekä riittävyys.

Kattoturvatuotteiden kunto ja niiden kiinnitysten luotettavuus kannattaa varmistaa melko usein. Suosittelemme tutustumaan kattosiltojen ja muiden kattoturvatuotteiden kuntoon kaksi kertaa vuodessa, eli katon kevät- sekä syyshuollon yhteydessä. Voi käydä ilmi, että kiinnitykset ovat löystyneet. Kiinnikkeet pitää ensi tilassa kiristää, sillä muuten kattovarusteet saattavat irrota paikoiltaan ja pudota maahan. Tämä rikkoo katon, mutta emme uskalla edes ajatella, mitä voi käydä kattoturvatuotteiden varassa mahdollisesti liikkuneelle kattohuoltajalle tai nuohoojalle!

Tarkastamme, riittääkö lumiesteiden korjaus ja kiinnitys, vai pitääkö asentaa uudet lumiesteet 

Jos lumiesteet eivät ole täysin kunnossa, tarvitaan joko uusien lumiesteiden asennusta tai korjausta. Alas katolta pudonneet lumiesteet voivat olla kunnostettavissa ja kiinnitettävissä takaisin katolle, jahka irronneiden lumiesteiden aiheuttamat reiät ja vauriot on korjattu. Aina kun lumiesteet, kattotikkaat tai muut kattotarvikkeet irtoavat katosta, syntyy kattoon reikiä. Katon tarvikkeiden irtoaminen kannattaakin pyrkiä ehkäisemään tarkastamalla niiden kiinnikkeet usein, mutta kaikkia vahinkoja ei voida ehkäistä ennalta. Kovalla myrskyllä voivat hiljattainkin asennetut lumiesteet ja muut kattovarusteet irrota. Jos katolla on todella paljon suojalunta, saattaa lumen aiheuttama kova rasitus saada lumiesteet pettämään ja valahtamaan alas lumen mukana. Lumenpudotus olisi voinut ehkäistä tilanteen, mutta jos maito on jo maassa, on turha alkaa jossitella. Jotta katto ei alkaisi vuotaa eikä sen alle syntyisi kosteusvaurioita, on tärkeää saada katto pian paikattua.

Normaaleina talvina lumiesteet pystyvät pitämään lumiesteet kurissa, mikä on niiden alkuperäinen ja ainut tehtävä. Lumiesteet ovat vastuussa sekä katolle syntyvien lumivaurioiden että lumen alas putoamisesta mahdollisesti aiheutuvien henkilö- ja omaisuusvaurioiden ehkäisemisestä. Jos lumi saa liikkua katolla ja katolta miten tykkää, voi kattoon syntyä naarmuja ja reikiä. Lumi voi tempaista mukaansa niin ilmanvaihtohormit, rännit kuin esimerkiksi kattotikkaatkin. Lisäksi lumikuorman putoaminen ylemmältä katolta alemmalle saattaa rikkoa kattoa vakavasti.

Jos katolla oleva lumi saa pudota katolta hallitsemattomasti, ovat rakennuksen liepeillä liikkuvat ihmiset ja eläimet vaarassa. Myös talon viereen pysäköidyt autot ja kivijalan läheisyyteen tehdyt istutukset voivat kärsiä vahinkoja, jos katolta sinkoutuu lunta.

Lumiesteet on pakko asentaa niin tiilikatolle, peltikatolle kuin huopakatollekin, jos katon kaltevuus on 1:8 tai vielä enemmän. Plus Kattopalvelu mitoittaa ja asentaa lumiesteet niin omakotitalojen, kerrostalojen, rivitalojen, tuotantolaitosten kuin vaikkapa huviloidenkin katoille. Jatkossa on ne kuntotarkastettava kaksi kertaa vuodessa, sillä huolto- tai korjaustarpeita voi esiintyä. Silloin tällöin joudutaan myös kiristämään lumiesteiden kiinnityksiä. Lumiesteiden kunto on helppo tarkastaa katon kevät- ja syyshuollon yhteydessä. Tilaa se meiltä, niin saat katon ja sen tarvikkeiden kunnon tarkastuksen kaupan päälle.

Piipunhattu ja piipun pellitys kuuluvat niin sinun kuin naapurisikin piipun suojaksi

Kaikki savupiiput kannattaa suojata piipunhatun ja piipun pellityksen avulla. Jos naapurisi on juuri teettänyt piipun pellityksen peltisepän työnä, ota esimerkkiä ja tee samoin – se ei ole matkimista, vaan järkevä tapa pidentää piipun käyttöikää ja tukea sen kuntoa. Huonokuntoinen piippu on paloturvallisuusriski, joten piippua ei kannata jättää pellittämällä tai suojaamatta piipunhatun avulla.

Piipunhattu on hormin suuaukon päälle tuleva katos, mikä estää roskien ja kosteuden pääsyn sisään hormiin. Kosteus on haitallinen useimmille rakennusmateriaaleille ja rakenteille. Piippu tai sen hormikaan eivät tykkää hyvää, jos ne kastuvat. Säännöllisessä eli päivittäisessä käytössä hormi kuivuisi nopeasti kastumisen jälkeen ja säästyisi pahimmalta pakkasrapautumiselta, mutta tulisijoja ei enää käytetä joka päivä. Jos hormissa on kosteutta ulkolämpötilan laskiessa nollan alapuolella, murentaa sen jäätyminen hormin laastia pikkuhiljaa. Pahinta rapautuminen on lämpiminä talvina, kun lämpötila vaihtelee koko ajan nollan molemmin puolin. Silloin kosteus välillä jäätyy, ja välillä sulaa. Keväällä hormissa voi olla isojakin koloja ja halkeamia.

Koloista on muun muassa se huono puoli, että niihin kerääntyy nokea. Noki voi syttyä tuleen, ja nokipalo saattaa lähteä leviämään muihin rakenteisiin. Halkeamista voi puolestaan karata sekä lämpöä että savukaasuja. Ensimmäinen olisi ikävää ja epäenergiatehokasta, kun taas toinen vaihtoehto voisi johtaa rakennuspaloihin. Kuumat savukaasut saattavat saada eristeet syttymään, joten huonokuntoinen hormi on yksi yleisimmistä rakennuspalojen aiheuttajista.

Ota yhteyttä Plus Kattopalveluun, niin saat piipun peltityöt sekä muut peltisepän työt teetettyä erityisen asiantuntevasti ja tasokkaasti. Me olemme savupiippuun liittyvien kattotöiden erityisasiantuntijoita, joten luota meihin myös silloin, jos piipusta vuotaa vettä, tai jos aluskatetta on korjattava piipun kohdalta. Tahdomme pitää asiakkaan katon mahdollisimman hyvässä kunnossa, joten teemme aina kaikkemme, jotta katto ei vuotaisi piipun kohdalta – tai mistään muustakaan kohdasta. Tässä auttaa muun muassa se, että tarkastamme piipun läpiviennin kaikkien kattotöiden yhteydessä. Voi olla, että piipun juuren tiivisteet pitää uusia, jotta läpivienti pysyisi tiiviinä. Annamme tarjouksen kaikista katon tiiviyttä ja kuntoa tukevista toimista, jos sellaisille huomaamme tarvetta.

Kaksi syytä sille, miksi teemme katon tarkastuksen Pertunmaalla ilmaiseksi

Katon tarkastus Pertunmaalla kuuluu normaaliin palveluvalikoimaamme, ja sen voi tilata meiltä samaan tapaan kuin minkä tahansa muunkin kattohuollon. Soita tai laita verkkoviestiä, niin saat meiltä kilpailukykyisen tarjouksen kattavasta kattotarkastuksesta! Niin tiilikaton, peltikaton kuin bitumikatonkin kunto on hyvä tarkastaa kaksi kertaa vuodessa. Heti keväällä tehty tarkastus kertoo, miten katto on selvinnyt talvesta. Voi olla, että jokin jiiri on tiivistettävä, tai että pari kattotiiltä pitää uusia. Toisen kerran tasakatto, pulpettikatto, harjakatto tai esimerkiksi mansardikatto pitää tarkastaa syksyllä. Syystarkastus kertoo, onko kattoa tiivistettävä tai huollettava ennen talvea, ja pitääkö lumiesteiden sekä kattosiltojen kiinnikkeet kiristää. Näin tuleva talvi ei pääse kohtelemaan kattoa kaltoin, tai se on ainakin huomattavasti vähemmän todennäköistä.

Toinen tapa saada katon kunnon tarkastus Pertunmaalle on tilata meiltä mikä tahansa kattotyö, ja saada kattotarkastus ilmaiseksi. Kattotarkastuksen saa ilmaiseksi niin katon ja rännien puhdistuksen, kattopaikkauksen kuin vaikkapa lumiesteiden asennuksen yhteydessä. Kannattaa huomata, että katto ja rännit on puhdistettava kaksi kertaa vuodessa, eli yhtä usein kuin katto on tarkastettava. Tilaa katon puhdistus joka kevät ja syksy, niin saat kattotarkastuksen aina oikeaan aikaa.

Ilmaisille kattotarkastuksille on kaksi hyvää syytä. Ensimmäinen syy on se, että olemme sitoutuneet laittamaan asiakkaan katon kerralla kuntoon. Jos kävisimme vain tekemässä pyydetyn kattotyön (esimerkiksi paikkaamassa kattoreiät) mutta emme tarkastaisi katon saumojen, aluskatteen ja esimerkiksi kattotarvikkeiden kuntoa, voisi jokin olennainen asia jäädä korjaamatta tai huoltamatta. ”Kerralla kuntoon” -lupaus ei tulisi tuolloin lunastettua.

Toinen syy ilmaisille kattotarkastuksille on se, että tahdomme auttaa taloyhtiöitä ja talonomistajia pitämään katon aiheuttamat kokonaiskustannukset edullisina. Kattotarkastuksen avulla voimme kertoa paikattavista vaurioista jo ennen, kuin isompia vahinkoja ehtii syntyä. Katon tarkastuksen perusteella osaamme myös suositella erilaisia kattohuoltoja, joiden avulla katon vaurioitumisalttius pienenee. Jos maalaat peltikaton ennen kuin vanha maalipinta alkaa hilseillä, vähenee ruostuminen. Jos taas poistat sammalet heti niiden ilmestyttyä, pysyvät huopakaton saumat tiiviimpinä, eikä sammaleisiin sitoutunut kosteus saa kattohuopaa haurastumaan ja reikiintymään.

Mikään kattourakointi ei ole kattopalvelullemme liian pieni tai liian iso

Plus Kattopalvelu on kattofirma, jolle mikään kattourakointi Pertunmaalla ei ole liian iso tai liian pieni. Kaikki kattourakat ovat juuri sopivan kokoisia, ja tältä kattourakoitsijalta löytyy niissä tarvittava ammattitaito sekä asiantuntemus. Ota yhteyttä tähän kattopalveluun ja pyydä tarjous vaikkapa rikkinäisten kattotiilien uusimisesta, irronneiden peltilistojen kiinnittämisestä tai räystäslautojen uusimisesta.

Luota Plus Kattopalveluun myös isompia ja haasteellisempia kattotöitä tarvitessasi. Rintamamiestalon painuneen katon oikaisu voi olla maallikolle kova pala purtavaksi, mutta Plus Kattopalvelu tietää heti, mitä tehdä. Kerrostalonkaan kattoremontti tai kattovuodon korjaus lahovaurioiden kunnostamisineen ei saa pasmojamme sekaisin. Tulisiko kesämökin tai muun rakennuksen tasakatto muuttaa pulpettikatoksi, aumakatoksi tai harjakatoksi? Täältä pesee! Resurssipula ei pääse yllättämään, kuten eivät myöskään huolimattomuudesta tai osaamattomuudesta kertovat asennus- ja mitoitusvirheet.

Palvelemme Pertunmaalla ja sen naapurikunnissa ympäri vuoden. Keväisin teemme keväthuoltoja ja kevättarkastusten perusteelle tarvittuja kattopaikkauksia. Lumen paino on voinut saada jiirit vuotamaan tai tikkaat tippumaan katolta. Myös aluskatetta voidaan joutua tiivistämään, jotta katto ei vuotaisi sateella.

Kesällä tahtoo moni teettää kattoremontin, vaikka kattoremontti ei ole sidottu vuodenaikaan. Kesä on hyvää aikaa kattomaalauksille, kunhan sattuu pilvipoutainen ja sateeton ajanjakso. Huopakattotyöt ovat kattotöitä, joita ei kannata tehdä kesähelteellä, sillä pehmennyt huopa voi vaurioitua. Hellejakso ei myöskään ole parasta aikaa kattotarkastuksille, sillä helle on voinut kuivattaa kattorakenteet niin, etteivät kattovuodosta kertovat valumajäljet enää näy.

Syksyisin Plus Kattopalvelu tekee kattojen syyshuoltoja, myrskyvaurioiden korjaamisia, lumiesteiden ja sulanapitojärjestelmien asentamisia sekä esimerkiksi piipun pellityksiä. Talvisia kattotöitä ovat tietenkin lumimassojen pudotukset katoilta. Poistamme jään ja lumen turvallisesti niin kerrostalon, paritalon, omakotitalon kuin toimistorakennuksenkin katolta. Jos sadevesijärjestelmä jäätyy, auttaa asiaa höyrysulatus. Tarvittaessa teemme kattokorjauksen talvella, eikä kattoremontinkaan teettäminen talviaikaan ole huono idea.

Yksityisasiakkaat saavat kesän, talven, syksyn ja kevään kattotöistä kotitalousvähennystä. Myös yhteistyökumppaniltamme haettava rahoitus on tarjolla ympärivuotisesti ja kaiken kokoisiin kattotöihin. Jokainen asiakas saa kaupan päälle kattotarkastuksen, eikä tämänkään saaminen ole kiinni kattotöiden koosta, hinnasta, ajankohdasta tai maksutavasta.