Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Kun arvostat kokemusta kattotöistä, valitse Plus Kattopalvelu Kotkassa

Plus Kattopalvelun kokeneet kattoammattilaiset tarjoavat laaja-alaista ammattitaitoa kaikkiin tiili-, pelti- ja huopakattotöihin. Kokeneisiin osaajiimme voitte luottaa myös erikoisemmissa kattotöissä, kuten katon korotuksessa. Yksityisasiakkaat ja taloyhtiöt saavat meiltä parasta palvelua riippumatta siitä, onko kattoa huollettava, korjattava, varusteltava vaiko kenties uusittava.

Kattoa ei tarvitse kovin usein olla uusimassa. Tiilikatto voi kestää jopa 70 vuotta, eikä peltikattokaan ole mikään hetken lapsi jopa 50-vuotisella käyttöiällään. Huopakatot kestävät 20–40 vuotta. Hyvin hoidettu katto saavuttaa pisimmän mahdollisen käyttöiän, ja näyttää hyvältä loppuun saakka. Jokainen katto on huollettava ainakin kaksi kertaa vuodessa puhdistamalla sen pinta roskista. Roskat pitää poistaa myös sadevesijärjestelmästä, jotta se ei menisi tukkoon alkaen sekä vuotaa että ruostua. Katon puhdistuksen lisäksi tarvitaan katemateriaalikohtaisia kattohuoltoja, joiden tarpeellisuus selviää viimeistään katon kuntotarkastuksen yhteydessä. Peltikatto on hyvä toisinaan maalata, kun taas tiili- ja bitumikatot arvostavat silloin tällöin tehtyjä sammaleenpoistoja.

Säännölliset kattohuollot lisäävät katon rasituksensietokykyä, joten korjailtavia vahinkoja syntyy vain satunnaisesti. Tuuli, katolla oleva lumi tai esimerkiksi katolla varomattomasti liikkunut henkilö saattavat aiheuttaa vaurioita myös katolla, mitä ei ole päästetty ruostumaan tai haurastumaan. Rikkinäisen tiilen vaihto, huopakaton saumojen tiivistys tai katolta tuulella irronneiden kattopeltien kiinnittäminen takaisin katolle kannattaa hoitaa vikkelästi, jotta katon alle ei ehtisi päästä kosteutta. Jos katon alla olevat puurakenteet pääsevät kastumaan, voi niihin syntyä lahoa. Eristeisiin saattaa ilmestyä hometta, jos sade- tai sulamisvedet tekevät ne märiksi. 

Plus Kattopalvelu tekee kaikki kattourakat niin Kotkassa kuin sen ympäristössäkin (muun muassa Haminassa, Kouvolassa, Pyhtäällä, Luumäellä, Miehikkälässä tai Virolahdella) avaimet käteen -periaatteella. Yksityisasiakkaille kilpailukykyiset hintamme ovat vielä edullisempia, sillä heillä on mahdollisuus kotitalousvähennykseen – ja mainitkaamme vielä rahoituksesta, mitä voitte hakea kotisivujemme kautta helposti ja nopeasti! Rahoitus sopii niin katon uusimisen kuin jonkin pienemmänkin kattotyön (esimerkiksi rännien vaihdon tai piipun pellittämisen) maksamiseen. Myös kaupanpäällisen saa kattotöiden hinnasta tai laajuudesta riippumatta. Kaupan päälle tarjottu lahja on koko katon kunnon tarkastus. Kattoon ei jää mitään ongelmia pulmia aiheuttamaan, kun me tutkimme sen sentti sentiltä!

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Teemme Kotkassa myös taloyhtiöiden kattoremontit

Plus Kattopalvelu on nappivalinta niin kerrostalon kuin omakotitalon ja mökinkin kattoremonttiin Kotkassa. Uusimme kaikki katot ammattitaidolla ja nopealla aikataululla – riippumatta siitä, mikä on rakennuksen koko tai käyttötarkoitus. Myöskään katemateriaalilla tai kattokaltevuudella ei ole väliä, vaan samaa laadukasta osaamista on tarjolla niin palahuopakattojen, konesaumakattojen ja lukkosaumakattojen sekä esimerkiksi savitiilikattojen omistajille.

Omakotitalon, kesämökin, rivitalon ja kerrostalon kattoremontit on mahdollista tehdä myös talvella. Kattoremontti talvella on mainio vaihtoehto, kun haluat nopeasti etenevän kattosaneerauksen, mitä eivät yllättävät sateet häiritse. Pakkanen ei ole este vanhan katon purkamiselle tai uuden peltikaton, tiilikaton tai huopakaton asennukselle. Jos katolla on lunta, alkaa katon uusiminen lumen pudotuksella – muutoin tasakatto, harjakatto, pulpettikatto tai aumakatto uusitaan samalla lailla kuin kesälläkin.

Kattoremontin hinta selviää vasta, kun olemme nähneet vanhan katon ja saaneet kuulla, mitä asiakas toivoo uudelta katoltaan. Katon rakenteiden kunto näyttelee tärkeää osaa kattoremontin hintaa laskettaessa. Myös katon kaltevuudella ja muun muassa asiakkaan toivomalla katemateriaalilla on väliä. Esimerkiksi betonitiilet ovat merkittävästi halvempia kuin savitiilet, ja konesaumakaton asentaminen maksaa enemmän kuin muiden peltikattojen asennushinta. Toisaalta, sekä savitiilikatto että aito konesaumakatto ovat hyvin pitkäikäisiä. Savitiilet kestävät jopa 30 vuotta muita tiiliä pidempään, ja konesaumakatto kestää kaksi kertaa sen, mitä tavallinen peltikatto.

Tarjouksen saatuasi kannattaa muistaa kotitalousvähennys sekä mahdollisuus maksaa kattoremontti osamaksulla tai rahoituksella. Tarjous on aina täyden palvelun paketista, eli kaikki kattosaneerauksemme tehdään avaimet käteen -paketteina. Edes jälkien siivoaminen ja purkujätteiden kuljetus jäteasemalle eivät jää asiakkaan tehtäväksi, vaan hoidamme nämäkin työ. Kaatopaikalle ei jää juuri mitään, vaan jätteet pystytään kierrättämään ja uusiokäyttämään hyvin tehokkaasti. Vanhoista palahuopapaanuista tulee aikanaan asfalttia, ja kattotiilistä saadaan moneen käyttöön sopivaa mursketta.

Normaali kattoremontti pitää sisällään sekä vesikatteen että aluskatteen uusimisen, mutta joskus palahuopakattoremontin sekä huopakattoremontin voi tehdä asentamalla uuden katon suoraan vanhan bitumikaton päälle. Myös peltikattoremontin ja tiilikattoremontin voi poikkeustapauksissa toteuttaa osittain, jolloin vaihdetaan pelkät kattopellit tai -tiilet. Selvitämme aina tapauskohtaisesti, miten teidän kattoremonttinne kanssa on paras edetä.

Hiljaista huopakattoa tai palahuopakattoa ei pidä väheksyä

Huopakatot ja palahuopakatot tunnetaan kesämökkien kattoina. Bitumikattoja ei kuitenkaan pidä väheksyä ja pitää pelkästään vapaa-ajan rakennuksiin sopivina kattoina, sillä bitumikermikatto sopii lähes mihin tahansa rakennukseen. Huopakatto tai laattakatto sopii niin taloyhtiön kuin muunkin vakituisen asuinrakennuksen katolle. Huopakatto on tiivis, hyvännäköinen, kustannustehokas ja rasituksensietokykyinen katto riippumatta katon koosta tai kaltevuudesta. Tiivissaumakatto on mahdollista asentaa jopa tasakatolle – mistään muusta katteesta ei voida sanoa samaa! Hitsaamme tiivissaumakaton saumat sellaisiksi, etteivät ne päästä vettä katon alle, vaan palvelevat enimmillään jopa 40 vuotta.

Tiivissaumakatonkin saumat voivat alkaa vuotaa, mikäli kattokaivoja ei puhdisteta säännöllisesti. Kattokaivot ovat tasakaton ainut sadevesijärjestelmä, sillä tasakaton reunoilla ei ole rännejä, kuten kaltevilla katoilla. Kattokaivoista pitää poistaa kaikki roskat ainakin kaksi kertaa vuodessa, mutta syksyllä on hyvä idea käydä varmistamassa kattokaivojen veto vaikka kerran viikossa. Jos kattokaivo menee tukkoon, jää katolle seisovaa vettä, ja silloin katon saumat ovat todellisessa vaarassa pettää.

Kolmiorimahuopakatto on toinen vaihtoehto huopakattoa haluavalle. Osaamme asentaa tällaisen perinteisen bitumikatonkin. Kolmionmuotoisten rimojen avulla ylös nostetut pystysaumat saavat kolmiorimahuopakaton näyttämään hieman konesaumakatolta.

Laattakatto on kolmas vaihtoehtoa. Lukuisista huopalaatoista koostuvaa laattakattoa kutsutaan myös paanukatoksi ja palahuopakatoksi, joskus myös lappukatoksi. Sekä kolmiorimahuopakatto että bitumipaanukatto vaativat kaltevan katon, mutta halutessasi voimme muokata kattoa kaltevammaksi. Plus Kattopalvelulta onnistuvat kaikenlaiset huopakattohuollot, huopakaton korjaukset ja huopakattoremontit – myös sellaiset, joiden yhteydessä tasakatosta tehdään pulpetti- tai harjakatto.

Saat kattosi kestämään jopa neljä vuosikymmentä, kun huollat sitä oikeaoppisesti ja oikeaan aikaan. Plus Kattopalvelun tarjoamat kattotarkastukset ovat tässä suureksi avuksi. Aina kun tulemme tekemään jonkin katon huollon tai paikkauksen, tarjoamme koko katon kunnon tarkastuksen. Kunnon tarkastuksen myötä osaamme kertoa, onko katossa muuta paikattavaa ja kuntoon laitettavaa. Palahuopakatolla saattaa olla irronneita paanuja, kun taas huopakatolla voi olla irvistäviä saumoja. Sauman on voinut saada aukeamaan sammal, mikä on tunkenut juurensa katon saumoista läpi. Jos suosittelemme katon pinnoitusta, sammaleenpoistoa tai vaikkapa läpiviennin tiivistystä, kannattaa ottaa vinkistä vaari, sillä näin katto kestää mahdollisimman pitkään.

Katon korjaus Kotkassa voi kestää mitä vain parista tunnista pariin viikkoon

Ymmärrettävästi haluat valmistautua katon korjaukseen Kotkassa ja tietää jo etukäteen, mitä peltikaton, tiilikaton tai huopakaton korjaus maksaa. Sinua kiinnostaa varmasti myös jiirien korjauksen tai muun kattokorjauksen hinta. Kerromme sinulle katon korjauksen hinnan ja tarkan arvion sen kestosta, mutta emme ennen, kuin olemme saaneet tarkastella kattoa omin silmin. Moni tekijä vaikuttaa siihen, mitä katon kunnostus maksaa, ja kuinka kauan se kestää. Joskus katto on luultua paremmassa, joskus taas luultua huonommassa kunnossa. Siksi tulemme tekemään alkukatselmuksen, ja annamme tarjouksen sekä kestoarvion vasta sen jälkeen.

Rikkinäisten tiilien vaihto on kattopaikkaus, mikä saattaa olla ohi jo alle tunnissa, mutta koska teemme tämänkin kattotyön yhteydessä ilmaisen kattotarkastuksen, mennee koko urakkaan pari tuntia. Isoja ja työläitä kattokorjauksia ovat painuneen katon oikaisu, aluskatteen korjaus ja kauan jatkuneen kattovuodon aiheuttamien lahovaurioiden korjaus katon alla. Myös katon päälle tuulella kaatunut puu saattaa aiheuttaa pahoja tuhoja. Arvioimme tarkkaan, onko parempi korjata katto vaiko purkaa ja uusia se kokonaan. Isot kattokorjaukset ja kattoremontit saattavat kestää useita päiviä.

Katon ja katon läpivientien asennus sekä tiivistys on Plus Kattopalvelun erikoisalaa, joten ottakaa yhteyttä kaikenlaisten kattokorjausten tiimoilta. Kattoon voi syntyä vaurioita sen takia, että se on vanha ja haurastunut. Sammaleet ja ruostevauriot lisääntyvät, kun katto ikääntyy. Siksi reikien paikkaus huopakatolta ja peltikatolta on tuttua vanhojen kattojen omistajille. Tosin, uusikin katto voi reikiintyä. Jos poikkeuksellisen painava lumitaakka pääsee tippumaan katolta, voivat lumiesteet, rännit tai esimerkiksi kattotikkaat irrota katolta, ja tästä jää kattoon vaurioita. Jos vaurioita ei käydä pian paikkaamassa, voi katon alle päästä laho- sekä homevaurioita aiheuttavaa kosteutta. Myös rännit (eli vesikourut) ja muut katolta irronneet tarvikkeet voivat vaatia korjausta.

Tuulikin irrottaa toisinaan kattotarvikkeita. Kattotikkaiden ja rännien lisäksi myös peltilistat, kattopellit ja kattotiilet voivat irrota. Ota silloinkin yhteyttä, niin saat peltilistat ja muut kattotuotteet takaisin omille paikoilleen. Tilaa meiltä myös kattoikkunan tiivistys, saumojen korjaus tai vaikkapa räystäspeltien ja -lautojen vaihto.

Katon vesivahingossa ei aina ole kyse siitä, että katto vuotaa

Jos katto vuotaa, ovat katon alla olevat puurakenteet ja eristeet suuressa vaarassa kastua. Kattorakenteisiin voi tämän seurauksena syntyä lahoa, kun taas eristeet saattavat homehtua. Homeella on huono maine, sillä se voi sairastuttaa ihmiset vakavasti. Lahokaan ei ole harmiton asia, sillä lahovauriot heikentävät katon alla olevat puuosat. Jos katon rakenteet eivät ole terveitä ja kantokykyisiä, ei katto ole kovin pitkäikäinen.

Mitä nopeammin kattovuoto huomataan ja korjataan, sen parempi katon kannalta. Kattovuodon korjaus on nopeasti hoidettu, jos vedet eivät ole vielä läpäisseet aluskatetta – tämä tietenkin sillä edellytyksellä, että katon alla on aluskate! Aluskatteen tärkeä tehtävä on valuttaa kaikki ulkokaton läpi vuotavat vedet kohti räystäitä, jolloin katon puuosat ja eristeet säilyvät kuivina. Vuotavan katon korjaus osataan aloittaa tarpeeksi pian, jos tiilikatto, huopakatto tai peltikatto tarkastetaan tarpeeksi usein. Meidän mielestämme sopiva väliaika katon tarkastukselle on puoli vuotta, sillä jo kuuden kuukauden aikana katon kunnossa voi tapahtua suuria muutoksia. Moni kattovuoto ja katon vesivahinko on estettävissä kokonaan, jos katon kuntoa seurataan säännöllisesti. Jos katto on kuitenkin alkanut vuotaa saumoista tai esimerkiksi harjalta, saadaan kattovuoto ainakin korjattua mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.

Jos katto vuotaa pitkään, voi paras vaihtoehto tilanteen korjaamiseksi olla kattoremontti eli koko katon purku ja vaihto. Ratkaisemme parhaan korjaustavan kuitenkin vasta paikan päällä, kun olemme päässeet tutustumaan vesikatteesi ikään ja kattovuodon aiheuttamiin vahinkoihin.

Jos omakotitalon, kerrostalon, kesämökin, pihasaunan tai vaikka rintamamiestalon katto vuotaa, ota heti yhteyttä, niin saavumme paikallistamaan kattovuodon ja laskemaan tarjouksen kattovuodon korjaamisesta! Samalla sääsuojaamme rakennuksen, jotta sade- tai sulamisvesien pääsy yläpohjarakenteisiin loppuu. Saat varmasti kilpailukykyisen hinnan kattokorjaukselle, ja lupaamme toteuttaa sen nopeasti. Kaupan päälle tarjotun kattotarkastuksen ansiosta uudet kattovuodot voidaan ehkäistä jo ennalta. Tarkastamme kaikki läpiviennit, saumat ja muut yksityiskohdat, ja tarjoamme tarvittaessa ennakoivia kattokorjauksia (kuten kattoikkunan tiivistämistä uudelleen). Tarpeen mukaan tarjoamme myös kattohuoltoja, joilla katon vaurioitumista ja kattovuotoja voidaan torjua – tällainen olisi esimerkiksi sammaleiden poisto huopakatolta.

Samasta osoitteesta niin lumenpudotus, kattomaalaus kuin muutkin katon huollot Kotkassa  

Kaikki katon huollot Kotkassa saa yhdestä ja samasta osoitteesta, eli Plus Kattopalvelulta. Huollamme niin peltikatot, tiilikatot kuin huopakatotkin, ja tarjoamme kattavaa kattohuoltopalveluamme niin yksityisasiakkaille kuin taloyhtiöillekin. Yksityisasiakkaan kannattaa muistaa se, että meiltä tilattu katon huolto on kotitalousvähennyskelpoinen!  

Katon kevät- ja syyshuollot ovat kattohuoltoja, joita tarvitaan huomattavasti enemmän kuin muita kattohuoltoja. Koska konesaumakatto voi kestää jopa sata vuotta ja koska puolivuotishuollot kannattaa tehdä joka vuosi, tullaan näitä määräaikaishuoltoja tekemään yhteensä noin 200 kertaa. Katon kevät- ja syyshuollot ovat sisällöltään aivan samanlaiset. Ensin katto puhdistetaan (esimerkiksi harjaamalla), ja sitten poistamme kaikki roskat katon sadevesijärjestelmästä. Roskat aiheuttavat ruostetta ja sammaleita, joten katon ja sadevesijärjestelmän puhdistaminen auttaa ehkäisemään monet ongelmat ennalta.

Katon kevät- ja syyshuoltojen yhteydessä asiakas saa ilmaisen kattotarkastuksen. Katon tarkastuksen jälkeen tiedämme, onko aika toteuttaa jokin muu kattohuolto. Jos katossa tai kattovarusteissa olisi jotain korjattavaa, tulisi sekin nyt ilmi. Kattotarkastus tulee kaupan päälle kaikkiin tekemiimme kattohuoltoihin, sillä se on tapamme tarjota asiakkaillemme mahdollisimman hyvää palvelua.

Peltikatolla voi olla tarvetta kattopeltien kiinnitysten lisäykselle tai vanhojen naulojen tai ruuvien vaihtamiselle uusiin ruuveihin. Kun kattopellit ovat kunnolla kiinni katossa, ei ole vaaraa myrskyvaurioista tai vuotavista naulan- tai ruuvinrei’istä. Jos katto on likainen, tarjoamme kattopesua, ja jos sen pinnoite on huonokuntoinen, saat tarjouksen kattomaalauksesta.

Tiilikaton tai huopakaton pinnoitusta tarjotaan paljon harvemmin, sillä nuo katot pinnoitetaan uudestaan vain kerran. Sen sijaan saatat saada tarjouksen sammaleiden poistosta ja katon suojakäsittelystä, sillä kaikkien pitkäikäistä kattoa mielivien kannattaa pitää katto sammaleettomana.

Plus Kattopalvelu tekee Kotkassa myös kaikki kattoturvatuotteiden ja muiden kattotarvikkeiden huollot sekä lumen ja jään poiston katolta. Lumenpudotus on melko vaarallista puuhaa, minkä johdosta saattavat kärsiä sekä katto, ohikulkijat että lumenpudottaja itse. Plus Kattopalvelun ammattilaiset tietävät, mitä tekevät, joten lumi pudotetaan niin matalan kuin korkeankin rakennuksen katolta kaikin puolin turvallisesti. Jos katolla tai ränneissä on jäätä, saamme sen sulamaan nopeasti ja helposti tekemämme höyrysulatuksen avulla.

Rännien puhdistus Kotkassa on helppo tapa välttää monet ongelmat

Rännien puhdistus Kotkassa on rännihuolto, mikä ehkäisee jo ennalta rännien korjauksen sekä uusien rännien asennuksen. Loputtomasti eivät huolletutkaan rännit kestä, mutta kuitenkin pidempään kuin puhdistamatta ja huoltamatta jääneet lajitoverinsa. Noin 40 vuoden päästä teräsrännit on uusittava. Muovikourut ovat todennäköisesti halkeilleet ja haurastuneet jo tätä ennen. Alumiinikourut porskuttavat kaikista pisimpään, sillä ne alkavat rapistua vasta 60 vuoden iässä.

Sadevesikourujen puhdistus ja alastuloputkien avaus ovat helppoja tapoja välttää isommat ongelmat, joita voi syntyä silloin, jos ränni ei vedä. Katolta tulevat sade- ja sulamisvedet on saatava pois rakennuksen luota, muuten sen perustukset voivat kastua. Myös ulkoseinät voivat kastua tukossa olevista ränneistä roiskuvasta vedestä. Kosteus voi muuttaa rakennuksen pihamaan liejuiseksi tai liukkaaksi, ja osa rännien yli tulvivasta vedestä muodostaa talvella jääpuikkoja.

Rännitkään eivät tykkää siitä, että niissä on roskia, mitkä estävät niitä välillä kuivumasta. Seisova vesi ja pitkäaikainen kosteus aiheuttavat ruostetta, mikä huonontaa kourujen kunnon. Ruoste saattaa tehdä esimerkiksi reikiä, mitkä pahentavat räystään vuotamista.

Niin omakotitalon, kerrostalon kuin esimerkiksi kesämökinkin vesikourut pitäisi puhdistaa kaksi kertaa vuodessa. Mikäli roskia on myös alastuloputkissa, tulee ne puhdistaa yksin tein. Samalla tehty sadevesijärjestelmän kuntotarkastus kertoo, ovatko kourujen kaadot ja kiinnikkeet kunnossa. Kuntotarkastus paljastaa myös auenneet saumat, ruosteen syömät reiät ja muut mahdolliset ongelmat. Jos vesikouruissa on sulanapitojärjestelmä, tarkastamme myös sen toiminnan.

Plus Kattopalvelun asiakkaat saavat rännien ja koko muun kattokokonaisuuden kunnon tarkastuksen ilmaiseksi kaikkien kattotöiden yhteydessä. On hyvä idea tilata meiltä tiilikaton, peltikaton tai huopakaton kevät- ja syyshuollot, sillä silloin teemme molemmat tärkeät kattohuollot (eli katteen ja katon sadevesijärjestelmän puhdistuksen) ja veloituksettoman kattotarkastuksen.

Meiltä saa nopeaa ja luotettavaa apua myös silloin, kun kouruja tai alastuloputkia on aika korjata. Jos on sadevesijärjestelmän uusimisen aika, aloita pyytämällä meiltä tarjous uusista kouruista ja niiden asentamisesta. Teemme Kotkassa ja sen ympäristössä myös jäätyneiden rännien höyrysulatuksen sekä kaikki kattokaivoihin liittyvät toimenpiteet. Myös tasakaton sadevesijärjestelmä kannattaa puhdistaa usein, jotta se ei menisi tukkoon.

Likainen katto kaipaa puhdistusta, kenties kattopesuakin

Likaiseen kattoon tepsii katon pesu – myös sammaleiden poistolle ja katon suojakäsittelylle voi olla tarvetta Kotkassa. Tavanomaisin tapa katon puhdistukseen on kuitenkin orgaanisten roskien (kuten lehtien, neulasten ja oksien) poisto, mikä suoritetaan usein harjaamalla. Tiilikatot kannattaa harjata kahdesti vuodessa, samoin peltikatot. Huopakaton puhdistukseen suosittelemme ilmapuhaltimia.

Jos lehtiä ja muita roskia ei poisteta katolta, alkaa se vääjäämättä vaikuttaa omakotitalon, kerrostalon tai muun rakennuksen katon kuntoon. Roskien takia katon kuivuminen sateen jälkeen käy hitaammin, ja se saa katon ykkösviholliset ruosteen sekä sammaleen villiintymään. Sen lisäksi, että kate kannattaa puhdistaa puolivuosittain, myös sadevesijärjestelmä kaipaa yhtä usein toistuvaa puhdistamista. Kun tilaat Plus Kattopalvelulta katon puhdistuksen, siivoamme sekä katteen että sadevesijärjestelmän, ja teemme kaupan päälle katon kunnon tarkastuksen.

Et jää ilman kattotarkastusta kattopesua tai jotain muuta kattotyötä teettäessäsikään. Katon kunto tarkastetaan kaikkien katon huoltojen, paikkausten ja muiden kattourakoiden yhteydessä. Katon tarkastuksen perusteella saatamme suositella sammaleiden poistoa ja katon suojakäsittelyä tai katon pesua ja katon maalaamista.

Sammaleiden poistoon ei kannata käyttää voimaa, sillä muuten tiilikatto tai huopakatto saattaa vaurioitua sammaleita poistettaessa. Sammalet pitää kuitenkin saada poistettua, sillä muuten ne ikäännyttävät katon jopa kymmeniä vuosia etuajassa. Kemiallinen sammaleenpoistoaine saa kaiken sammalkasvuston kuolemaan katolta, joten uusia kasvustoja ei synny pitkiin aikoihin. Peltikaton omistaja pääsee helpolla sammaleiden poiston suhteen, sillä peltikatolle ei normaalitilanteessa ilmesty sammalmättäitä.

Peltikattokin voi tarvita pesua. Likainen katto on altis ruostumaan, ja lisäksi likaista kattoa on ikävä katsella. Aaltopeltikatot, lukkosaumakatot ja muut peltikatot pestään aina tarvittaessa. Vaikka katto ei olisi silmiinpistävän likainen, tulee se pestä viimeistäänkin ennen peltikaton maalaamista. Peltikatot maalataan noin 15 vuoden välein. 15 vuotta on vain suuntaa-antava tieto, sillä käytännössä maalipinta voi kulua ja vaatia uusimista tätä aiemminkin. Toisin päinkin voi käydä, sillä parhaimmissa peltikatoissa on 25 vuotta kestävä pinnoitetakuu.

Tiilikaton pesu valmistelee tiilikaton maalattavaksi. Tiilikatot maalataan vain kerran, aivan kuten huopakatotkin. Myös huopakatot pitää pestä ja maalata kertaalleen. Likaista kattoa ei pestä painepesurilla, vaan pehmytharjapesuna – näin pinnoite ei suotta vaurioidu.

Katon maalaus Kotkassa suojaa kattosi lukuisilta rasituksilta

Yksi parhaimmista tavoista saada talon katto kestämään erilaisia rasituksia mahdollisimman pitkän on katon maalaus Kotkassa. Kattomaalaus on ajankohtainen, jos katon vanha pinnoite on kulunut ja alkanut ohentua tai hilseillä. Jos kyse on vain satunnaisista naarmuista peltikatossa, riittää paikkamaalaus – muussa tapauksessa on aika tilata koko katon huoltomaalaus.

Peltikatto maalataan useampaan otteeseen, mutta oikeat huoltomaalausvälit vaihtelevat tapauskohtaisesti. Ensimmäistä maalauskertaa tarvitaan noin 2 vuotta peltikaton asentamisen jälkeen, jos kyseessä on sinkitty peltikatto. Pinnoitettujen kattopeltien maalipinnoite pysyy hyvässä kunnossa 10–25 vuotta. Ennen katon maalaamista pesemme katon ja käsittelemme mahdolliset ruostevauriot.

Onko katon vanha väri alkanut kyllästyttää? Siinä tapauksessa kattopeltien vaihto voi olla katon maalaamista kannattavampaa, sillä värin vaihtaminen saattaa vaatia useamman maalikerroksen. Myös silloin suosittelemme kattopeltien vaihtoa eli osittaista kattoremonttia, jos kattopellit ovat kovin ruosteiset, reikäiset tai vääntyneet. Mikäli kosteus on jo päässyt haurastuttamaan aluskatteen ja katon alla olevat puuosat, taitaa olla normaalin peltikattoremontin aika. 

Myös tiilikatto voidaan uusia osittain. Kun tulemme paikan päälle kattoa tarkastamaan, osaamme kertoa siitä, miten katto kannattaa kunnostaa. Jos tiilet ovat pääosin hyvässä kunnossa eikä katon alla ole kosteutta, riittää katon tiivistys ja tiilikaton maalaus. Kattotiilien pinnoite uusitaan vain kerran, ja tämä kerta ajoittuu suurin piirtein katon 30-vuotispäivän tiimoille. Uusi pinnoite saa aikaan ihmeitä, sillä se tasoittaa tiilien pinnan. Kun tiili on tasainen, se hylkii vettä, likaa ja kasvustoja. Huokoista tiilikattoa koetteleva pakkasrapautuminen hoidetaan pois päiväjärjestyksestä maalaamalla tiilikatto.

Myös huopakatto saa uutta pontta vastustaa rapautumista, kuivumista, halkeilemista ja sammaloitumista, kun se maalataan. Huopakattoja ja palahuopakattoja ei maalata moneen kertaan, vaan yksi kerta piisaa. Bitumikaton maalaus on ajankohtainen noin 20 vuotta omakotitalon, kesämökin, kerrostalon tai esimerkiksi rivitalon katon asennuksesta.

Katon maalaamisesta on iloa myös silmille. Tiilikatto, huopakatto tai peltikatto on taas kuin uusi, kun se on putipuhdas ja tasaisen värinen. Tiilikaton ja huopakaton maalaamisen yhteydessä tehdään usein myös sammaleenpoistokäsittely, joten uusia kasvustoja ei ole tiedossa pitkiin aikoihin.

Lumenpudotus Kotkassa on tapa saada liian lumet pois katolta

Aina ei ole järkevää jäädä odottelemaan sitä, että kevätaurinko tekee tehtävänsä, vaan on syytä tilata lumenpudotus Kotkaan. Lumen hallittu pudottaminen hallin, varaston, omakotitalon, kesämökin, rivitalon, kerrostalon tai muun kiinteistön katolta estää kaikki vahingot, mitä painava lumi voisi saada aikaan.

Painava lumi saattaa vaurioittaa talon kattoa. Ääritapauksissa asuinrakennuksen katto saattaa painua notkolle, ja kevyemmin rakennettujen ulkorakennusten katot saattavat sortua. Muita liian painavan lumen aiheuttamia ongelmia katolla ovat saumavuodot, jiirivuodot ja kattovuodot läpivientien kohdalta.

Kun lumi alkaa kevätauringon myötä sulaa, alkavat lumimassat valua alas katolta. Mikäli lunta on runsaasti, eivät lumiesteet ehkä pysty hillitsemään lumen liikkeitä, vaan lumi saattaa pudota katolta lumiesteineen päivineen. Samalla katosta saattaa irrota kattotiiliä ja kattotarvikkeita, ja katon pinnoitteeseenkin saattaa syntyä naarmuja.

Lumen putoaminen katolta voi olla vaarallista myös kaksi- ja nelijalkaisille, jotka liikkuvat talon luona. Lumen ja jään alle jääminen kannattaa ehkäistä tilaamatta lumenpudotus – varsinkin, jos lumi tai jää jo kiikkuu uhkaavasti katon reunalla.

Plus Kattopalvelun suorittama lumenpudotus on turvallinen niin lumenpudottajille, rakennuksen asukkaille ja ohikulkijoille kuin katolle ja sen rakenteillekin. Pitkän kokemuksen ansiosta lumityöntekijämme osaavat pudottaa lumet katolta niin, ettei katto kärsi vaurioita, eikä alas putoava lumi aiheuta omaisuusvahinkoja. Oma turvallisuus taataan käyttämällä aina turvavaljaita, ja ohikulkijoiden sekä talon asukkaiden turvallisuutta varjellaan estämällä pääsy lumenpudotusalueelle.

Tilatkaa meiltä myös korkeiden rakennusten lumenpudotukset. Kerrostalokohteissa käytämme henkilönostimia tai vaikka nostinkoriautoja, ja voimme sopia myös vievämme pudotetut lumet mennessämme. Mikäli kalustomme häiritsee ohiajavaa liikennettä, huolehdimme liikennejärjestelyihin liittyvät seikat kuntoon.

Jään poisto katolta ja jääpuikkojen poisto räystäältä ehkäisevät ennalta jään aiheuttamat turvallisuusriskit. Jää kannattaa sulattaa katolta ja ränneistä myös siksi, että jää voi aiheuttaa haittaa kattokokonaisuudelle. Jää voi rikkoa katon saumoja, ja sadevesijärjestelmän jäädyttyä umpeen sulamisvedet voivat kastella katon alla olevat osat – tai vaihtoehtoisesti talon seinät. Kuumalla vesihöyryllä tehty jään sulatus on pomminvarma keino saada jää sulamaan, eikä vesihöyry aiheuta vahinkoa katolle.

Kattotyöt Kotkassa onnistuvat taatusti, kun kattofirmalta löytyy tietotaidon lisäksi huolellisuutta

”Kerralla kuntoon” on meidän mottomme aina, kun puhutaan kattotöistä Kotkassa! Tiilikattotyöt, huopakattotyöt ja peltikattotyöt vaativat muutakin kuin vain asiantuntemusta. Asiantuntemus kattotöistä on toki ehdoton edellytys, ja kaikki meidän työntekijämme ovatkin alansa huippuammattilaisia. Asiantuntemuksen ja kokemuksen lisäksi hyvällä kattotyöntekijällä on kuitenkin oltava huolellisuutta. Jos kattotyöntekijä hutiloi, ei kattokokonaisuus ole niin tiivis ja toimiva kuin sen pitäisi olla. Rutiinityöt ja pienimuotoisimmatkin kattotyöt (kuten lintuverkkojen ja pieneläinesteiden asentaminen) on hoidettava huolellisesti, jotta asia onnistuisi kerralla.

Meillä on tarjota huolellisuutta, asiantuntemusta ja kokemusta kaikkiin kattotöihin, myös aluskatteeseen liittyviin. Oikein mitoitettu ja oikein asennettu aluskate estää monet katon vesivahingot. Koska aluskatteenkin materiaali kuluu, kannattaa kurkata katon alle ainakin puolen vuoden välein siltä varalta, että aluskatteessa olisi jotain korjattavaa. Nyrkkisääntö on, ettei aluskatetta kannata paikata, ellei kattoremontti ole alkamassa aivan kohta. Aluskatteen vaihto on paras tapa saada rikki mennyt aluskate jälleen tiiviiksi. Koko aluskatetta ei tarvitse uusia kerralla, vaan useimmiten riittää pelkän huonokuntoisen kohdan uusiminen.

Aluskatteesta huolimatta huono tuuletus voi saada aikaan katon vesivahingon, siksi katon IV-töiden (ja katon eristyksen) merkitystä ei voida vähätellä. Jos ilma liikkuu katon alla niin huonosti, että lämmöstä ehtii tiivistyä kosteutta, on aika asentaa uusia ilmanvaihtohormeja tai alipainetuuletin. Tietyissä tilanteissa voi apu löytyä katon korottamisesta. Katon lisälämmöneristyksen avulla katon alle ei nouse niin paljoa lämmintä ilmaa, mistä kosteutta voisi tiivistyä (eli ”kondensoitua”). Uusia villoja on aika harkita myös silloin, jos rakennuksen lämmittäminen maksaa maltaita, tai jos katolla on jäätä joka ikinen talvi. 

Muita esimerkkejä kattotöistä ovat kattoläpivientien korjaukset ja suojapellitykset. Katon läpivientien asennus ja tiivistys kannattaa aina jättää ammattilaiselle, sillä väärin asennetusta kattoläpiviennistä saattaa muodostua katon tiiviyden pullonkaula. Aika saattaa saada parhaitenkin asennetun läpiviennin vuotamaan, mutta kattoikkuna, piipun juuri tai esimerkiksi piipunjuuri on helppo korjata, jos aluskate on estänyt katon rakenteita kastumasta. Kattopeltiseppämme voivat viimeistellä katon pellittämällä kattoikkunan ja savupiipun, ja kauttamme saat myös kattoturvatuotteet peltisepän työnä.

Villojen vaihto tai katon yläpohjan eristys ei saa estää ilman vaihtumista

Tavanomaiset kattotyöt Kotkassa liittyvät katon ja sadevesijärjestelmän puhdistamiseen sekä pienten vaurioiden paikkaamiseen. Aina välistä pääsemme työskentelemään myös ullakon ja vintin eristyksen parissa. Toteutamme luotettavalla ammattitaidolla myös ilmanvaihtokanavien eristyksen, kattovuodon jälkeen tarvittavan villojen vaihdon tai katon lisälämmöneristyksen.

Asuinrakennuksien katot eristetään jo niiden asennusvaiheessa, mutta varsinkin muutamia vuosikymmeniä sitten eristeitä tavattiin käyttää paljon nykyistä vähemmän. Muun muassa lämmitysenergian hinnan nousu on saanut ihmiset kiinnittämään huomiota yläpohjan läpi tapahtuvaan lämpöhukkaan. Lämpöä karkaa myös seinien läpi, mutta eniten lämpöhukkaa tapahtuu kuitenkin katon läpi – nouseehan lämpö luonnostaan ylös päin.

Merkkejä lämpöhukasta ovat tietenkin korkeat lämmityskulut, mutta myös välikatolle tiivistyvä kondenssivesi, lumettomat kohdat katolla ja räystäiltä roikkuvat jääpuikot. Uusien eristeiden tuominen katon alle edellyttää sitä, ettei eristeiden ja aluskatteen välinen tila kavennu liikaa. Jos näin meinaa käydä, on samalla laitettava katon tuuletusratkaisut kuntoon. Käytännössä tämä voi tarkoittaa esimerkiksi katon lisälämmöneristystä.

Monissa tapauksissa rintamamiestalon, mummonmökin tai esimerkiksi rivitalon katto voidaan lisälämmöneristää koskematta katon rakenteisiin. Yksinkertaisimmillaan katon lisäeristys tarkoittaa sitä, että katon alle puhalletaan uutta villaa tarkastusluukusta kulkevan putken avulla.

Villojen vaihtoon on ryhdyttävä silloin, jos vanhat eristeet ovat kastuneet. Kosteus on voinut tulla katon läpi, sillä katto on voinut vuotaa harjapellin kohdalta, läpiviennin kohdalta tai esimerkiksi jostain saumasta. Myös rakennuksen sisältä karanneesta lämmöstä tiivistynyt kondenssivesi on voinut kastella eristeet. Kondensoitumisilmiö on tavallinen varsinkin alkuvuodesta, kun ulkona voi olla useita kymmeniä asteita pakkasta, mutta sisällä on mukava 20–23 asteen lämpö. Joka tapauksessa, märät eristeet on vaihdettava, jotta kosteus ei saisi aikaan homevaurioita.

Ullakkotiloja eristetään usein sellaisissa tapauksissa, kun perhe kaipaa lisää tilaa asuntoon. Uusien huoneiden hankkiminen on kätevintä aloittaa ottamalla vintti asuinkäyttöön. Vinttiin voidaan rakentaa vaikka uusia makuuhuoneita, kunhan katto ja seinät eristetään ja pinnoitetaan. Entä ilmanvaihtokanavien eristys? IV-hormit ja monet muut katon läpiviennit eristetään ja tiivistetään jo niitä asennettaessa, mutta jos hormista alkaa tippua kondenssivettä, auttaa asiaa uusien eristeiden lisääminen.

Kattoturvatuotevalikoiman Kotkassa tulisi koostua muun muassa tikkaista

Hyvät kattoturvatuotteet Kotkassa ovat CE-merkityt, korroosionkestävät, kaikin puolin ehjät sekä tukevasti kiinni katossa. Kattoturvatuotteita tarvitaan joka katolle ainakin vähimmäismäärän verran. Vähimmäismäärä selviää rakennusmääräyksistä, joskin voit myös kysyä Plus Kattopalvelun työntekijöiltä, onko katollasi riittävä määrä kattoturvatuotteita.

Kattoturvatuotteita ovat muun muassa lumiesteet, putoamissuojat, kattopollarit, hätäpoistumistikkaat, kattosillat, seinätikkaat ja kattotikkaat. Valtaosa kattoturvatuotteista on olemassa turvatakseen katolla liikkumisen ja estääkseen katolta putoamisen (kuten kattopollarit ja putoamisesteet). Lumiesteiden tehtävä on pitää kattolumi paikoillaan.

Maasta katolle siirtyminen hoituu helpoiten talotikkaita pitkin. Talo- eli seinätikkaita sekä niiden asentamista säätelevät monet määräykset, mitkä otamme huomioon. Katon lappeelle asennetaan lapetikkaat, ja jos talossa on yli kaksi kerrosta, tarvitaan kaltevalle katolle myös vaakasuunnassa kulkevia kattosiltoja. Rakennusmääräysten mukaan kattosillat tulee asentaa katon kaltevuuden ylittäessä 1:8, mutta myös loivemmille katoille ja matalampiin rakennuksiin kannattaa harkita kattosiltoja. Kattosiltojen avulla muun muassa lumen pudotus katolta käy helpommin.

Kattoturvatuotevalikoimaa on täydennettävä palotikkailla, jos asuinhuoneen ikkunasta on matkaa maahan yli 3500 cm. Kerrostalokohteissa ja muissa korkeissa rakennuksissa saattaa olla tarvetta laajemmallekin kattoturvatuotevalikoimalle, eli muun muassa turvakaiteille ja savunpoistoluukulle. Tulipalotilanteessa on tärkeää, että asukkaiden evakuointi käy mahdollisimman nopeasti. Jos savu saadaan savunpoistoluukun avulla pois pelastusreiteiltä, onnistuvat pelastustyöt huomattavasti nopeammin.

Plus Kattopalvelu ei vain arvioi omakotitalon, kerrostalon, rivitalon tai esimerkiksi kesämökin turvatuotteiden riittävyyttä, vaan myös toimittaa ja asentaa kaikki katolle tarvittavat tikkaat ja muut kattoturvatuotteet. Jos kattoturvatuotteissa on jotain korjattavaa tai huollettavaa, tarjoamme silloinkin parasta palvelua asian tiimoilta. Kaikkien katolle asennettujen kattoturvatuotteiden ja muiden katon varusteiden kunto pitäisi tarkastaa kahdesti vuodessa, jotta tarvittavat huollot ja korjaukset osattaisiin tehdä oikeaan aikaan. Katon ja sen turvatuotteiden kunnon sekä kiinnityksien tarkastuksen voi tilata erillistyönä, mutta kannattaa harkita jonkin muun kattotyön tilaamista. Tilaa vaikka katon pesu tai rännihuolto, niin Plus Kattopalvelu tarjoaa koko katon kunnon tarkastuksen kaupan päälle! Näin estetään muun muassa lumiesteiden ja rännien irtoaminen katolta, mikä muuttuu aina vain todennäköisemmäksi uhkakuvaksi, jos katon tarvikkeiden kiinnityksiä ei usein tarkasteta.

Onko edessä katon lumiesteiden asennus, korjaus tai kiinnitys?

Tarvitsittepa lumiesteiden asennusta tai korjausta, palvelee teitä Kotkassa Plus Kattopalvelu. Plus Kattopalvelu osaa mitoittaa ja asentaa lumiesteet kaikille katoille, ja toteuttaa kaikki lumiesteiden kuntoa kohentavat toimenpiteet. Kerrostalon, omakotitalon, kesämökin tai vaikkapa tallin katolle toimittamamme lumiesteet ovat huippuluokkaa, ja niiden voit odottaa kestävän pitkään.

Mikäli katollasi ei vielä ole lumiesteitä, saatat pohtia niiden tarpeellisuutta. Rakennusmääräykset antavat selkeän ohjeen asentaa lumiesteet katolle, jos katon kaltevuus on 1:8 tai sitä enemmän. Näin ollen myös laattakattojen ja muiden huopakattojen omistajien tulee hankkia lumiesteet katolleen.

Lumiesteiden hankinnasta on muutakin iloa kuin se, että tulee toteltua rakennusmääräyksiä. Lumiesteet saavat lumen jakautumaan tasaisesti katolle, ja lisäksi ne estävät lumen äkkinäisiä liikahduksia. Lumen putoaminen ylemmältä katolta alemmalle tai suoraan maahan voisi rikkoa kattoa monin tavoin. Katon pinnoite voisi vaurioitua, mikä heikentäisi katon kykyä kestää erilaisia rasituksia. Lumi saattaisi myös kiskoa rännit, tikkaat tai vaikkapa ilmanvaihtohormit irti katosta, jos mikään ei estäisi sen holtitonta putoamista maahan. Lumiesteiden ansiosta tiilikaton, peltikaton ja huopakaton voi odottaa pysyvän paremmassa kunnossa koko talven ajan. Rakennuksen omistaja voi välttää monet katonkorjauslaskut, kun lumiesteet pitävät lumet paikoillaan aina siihen asti, että aurinko sulattaa ne ränneihin virtaavaksi vedeksi.

Lumiesteet eivät ole olemassa vain katon takia. Lumiesteiden ansiosta talon pihalla liikkuvilla ihmisillä on huomattavasti pienempi riski jäädä katolta putoavan lumen alle. Myös talon asukkaiden omaisuus on paremmassa suojassa, kun katolta ei oikein mitoitettujen lumiesteiden ansiosta pääse putoamaan lunta.

Lumiesteiden mitoituksessa otetaan huomioon paikkakunnan keskimääräinen lumikuorma ja muun muassa katon kaltevuus, mutta joskus lunta tulee poikkeuksellisen paljon. Lumen pudotusta katolta voidaan joinain talvina tarvita lumiesteistä huolimatta. Jos katolla on huomattavan paljon vetistä ja painavaa suojalunta, voivat lumiesteet pettää ja irrota. Irronneiden lumiesteiden ja muiden irronneiden kattotarvikkeiden – kuten tikkaiden – aiheuttamat reiät kannattaa pikaisesti paikata, jotta katon alle ei pääse vettä.

Myös tuuli voi irrottaa lumiesteet katosta, jos niiden kiinnityksiä ei usein tarkasteta. Lumiesteiden kunnon tarkastus hoituu kätevimmin koko katon kuntotarkastuksen yhteydessä, ja tällaisen työn saat meiltä ilmaiseksi kaikkien muiden kattotöidemme yhteydessä.

Piipunhattu ja piipun pellitys osa kattopeltiseppiemme palveluvalikoimaa

Saat Plus Kattopalvelun kattopeltisepiltä niin piipunhatun ja piipun pellityksen kuin kaikki muutkin peltisepän työt. Piipun pellitys peltisepän työnä on hyvä hankinta, sillä piippu kannattaa suojata säiltä ja säiden aiheuttamalta kulumiselta. Kosteutta pääsee sisään myös piipun suuaukosta, jos sitä ei suojata piipunhatulla.

Mitä kosteus saa aikaan? Suurin huoli on nokipalo, mikä ei aina pysy hormissa, vaan sytyttää tuleen koko rakennuksen. Nokipaloon johtava rapautuminen saa alkunsa piippuun päässeestä kosteudesta, mikä talven pakkasten takia pääsee jäätymään. Jään muodostuminen rapauttaa hormin laastia, ja lyhyen tähtäimen ongelmia ovat nokikertymien syntyminen sekä lämmön ja savukaasujen karkaaminen. Pidemmän tähtäimen ongelmia ovat piipun sortuminen.

Noen takia kaikki hormit tulee säännöllisesti nuohota, mutta nuohouksestakaan ei ole apua hormin koloihin pakkautuneen noen poistoon. Jos pakkasrapautuminen on synnyttänyt hormiin koloja ja halkeamia, tulee tulisijan käyttäminen lopettaa siksi aikaa, että hormi saadaan saneerattua. Hormin saneeraaminen voidaan hoitaa pinnoittamalla hormi niin, että sen sisäpinta on jälleen tasainen. Jotta hyvä ja turvallinen lopputulos säilyisi pitkään, kannattaa omakotitalon tai esimerkiksi kesämökin savupiippu seuraavaksi pellittää ja suojata piipunhatulla. Oikein asennettu sadehattu ei estä nuohoamista, eikä se irtoa joka tuulella.

Piippu voi aiheuttaa ongelmia myös vuotamalla vettä. Jos katto vuotaa, paikallistetaan kattovuoto usein piipun juuresta. Tähän voi varautua tarkastamalla piipun juuren tiivisteet huolellisesti jokaisen kattotarkastuksen yhteydessä. Läpiviennit kannattaa aina tarkastaa myös alakautta. Tilaa meidät tarvittaessa korjaamaan aluskate piipun kohdalta, niin olet valmistautunut siihen, jos katto kuitenkin joku päivä vuotaa piipun juuresta.

Mikäli aluskate uupuu, sitä ei ole asennettu oikein tai se on vuosien saatossa hajonnut, voi piipunjuurivuoto saada katon puurakenteet ja eristeet kastumaan. Tässä tapauksessa toimimme kuten aina muutenkin vuotavaa tiilikattoa, huopakattoa tai peltikattoa korjatessamme. Kattovuodon korjaaminen lähtee katon ja syntyneiden vahinkojen tarkastuksesta, ja seuraavaksi korjaamme katon, kunnostamme kattorakenteet ja uusimme märät eristeet. Piipunjuurivuodon korjauksen yhteydessä voidaan myös kunnostaa tai uusia aluskate ja pellittää savupiippu. Tulet saamaan koko urakasta hyvän avaimet käteen -tarjouksen.

Tämän edullisemmaksi katon tarkastus Kotkassa ei voi tulla!

Tämän edullisemmaksi katon tarkastus Kotkassa ei enää voi tulla, sillä tarjoamme ilmaisen kattotarkastuksen kaikkien kattotöidemme yhteydessä. Tilaa vaikka sammaleiden poisto, kattoikkunan vaihto, sulanapitojärjestelmän asennus tai hajonneen kattotiilen vaihto, niin tarjoamme sinulle täysin veloituksettoman kattotarkastuksen. Totta kai voit tilata meiltä pelkän kattotarkastuksen, mutta tällöin tulemme laskuttamaan erikseen katon kunnon kattavasta tarkastuksesta. Tämäkin kattotyö hinnoitellaan hyvin kilpailukykyiseksi, kuten kaikki muutkin taloyhtiöille ja yksityisasiakkaille tekemämme tiilikatto-, peltikatto- ja huopakattotyöt.

Kun tulemme tarkastamaan tasakattoa, pulpettikattoa, aumakattoa tai mansardikattoa, suhtaudumme työhön hyvin huolellisesti. Kaikki katon yksityiskohdat tullaan käymään läpi, ja siksi kiipeämme katolle ja kävelemme läpi koko sen pinnan. Mikään pinnoitevaurio, ruosteläiskä, törröttävä peltikattonaula tai irtoamassa oleva peltilista ei jää huomaamatta, kun katsastamme peltikattoa. Tiilikatolla havaitsemme kaikki sammalmättäät ja rikkinäiset tiilet, eivätkä huopakaton ilmakuplat, reiät tai auenneet saumat jää pimentoon.

Millä tahansa katolla voi olla huonokuntoisia läpivientejä tai irtoamassa olevia kattotarvikkeita. Tutkimme huolella kaikki katon varusteet, räystäsalueet ja suojapellityksetkin. Kun ränneissä tai kattoturvatuotteissa ei enää ole mitään tarkasteltavaa, on aika tehdä visiitti katon alle. Jos katon alle pääsee avaamatta rakenteita, käymme varmistamassa katon alla olevan aluskatteen, ruodelaudoitusten tai aluslaudoitusten kunnon. Samalla tulevat tarkastettua eristeet ja muut katon puurakenteet, joissa ei toivottavasti ole merkkejä kosteudesta. Mikäli kattovuoto tai välikatolle tiivistynyt kosteus on päässyt kastelemaan yläpohjan eristeet, on ne yläpohjan homevaurion pelossa uusittava. Kosteuden alkuperäkin on selvitettävä, jotta lisää kosteutta ei pääsisi katon alle.

Katon tarkastuksen jälkeen raportoimme asiakkaalle tarkastuksesta ja sen aikana ilmi tulleista asioista. Kaikista korjaustarpeista annetaan hyvä tarjous, mihin kannattaa tarttua, jotta ongelmat saataisiin pian pois päiväjärjestyksestä. Myös kattohuoltoja saatetaan tarjota. Katto pysyy paremmassa kunnossa, kun siitä pidetään hyvää huolta esimerkiksi kattomaalausten ja sammaleen poistojen muodossa. Peltikaton omistaja saattaakin saada tarjouksen katon pesemisestä ja kuluneen maalipinnan uusimisesta – näin katto ei ala ruostua, vaan suojaa rakennusta luotettavasti. Sammaleiden poiston lisäksi saatamme tarjota tiili- ja huopakaton omistajalle myös katon pinnoittamista, mikä saa katon suorastaan uudenveroiseksi.

Kattopalvelu, mitä muistat hyvällä – tilaa sujuvaa kattourakointia Kotkaan!

Plus Kattopalvelun suorittama kattourakointi Kotkassa jää mieleen hyvällä tavalla, saathan kattosi kerralla kuntoon, ja kattourakka etenee kaikin puolin sujuvasti. Kaikesta huomaa, että tämä kattourakoitsija on suorittanut lukuisia kattotöitä. Isonkin kattourakan kaikki langat pysyvät tiukasti käsissämme, eikä haastavinkaan työvaihe saa pasmojamme sekaisin.

Kattopalvelumme on kaikin puolin asiantuntevaa, mutta tahdomme olla kattofirma, joka panostaa myös asiakaspalveluun. Olemmekin kehittäneet toimintaamme sellaiseksi, että se vastaisi paremmin kaikkien asiakkaidemme tarpeita. Yhteydenoton voit hoitaa itsellesi paremmin sopivalla tavalla, eli soittamalla tai laittamalle verkkoviestiä. Ensimmäisen yhteydenottosi perusteella olemme valmiit ottamaan kopin koko urakasta, minkä yksityiskohdat selviävät paikan päällä käymällä. Tulemme käytännössä aina tarkastamaan kerrostalon, omakotitalon, paritalon, mökin tai tuotantolaitoksen katon omin silmin, sillä muussa tapauksessa urakan suunnittelua tai tarjouksen laskemista olisi vaikea tehdä tarpeeksi tarkalla tavalla.

Kun kilpailukykyinen tarjous on annettu ja hyväksytty, olemme valmiita aloittamaan peltikaton, tiilikaton tai peltikaton korjaamisen (tai muun kattourakan) täydellä teholla. Me toteutamme kaikki kattourakat avaimet käteen -periaatteella, joten asiakas säästyy esimerkiksi työmaa-alueen siivoukseltakin.

Omakotitalon ja kesämökin kattourakasta voi hakea kotitalousvähennystä, mutta vaikka ei olisikaan oikeutettu verovähennyksiin, ovat hintamme varsin kohtuullisia. Joustoa saa kotisivujemme kautta haettavan rahoituksen myötä, joten esimerkiksi kattoremontin voi maksaa pois omaan tahtiin. On tilanteita, jolloin kattoremontilla on kiire. Katto ei voi odottaa säästötavoitteiden täyttymistä esimerkiksi silloin, jos katto uhkaa vuotaa tai jos lumi on painanut katon notkolle. Jos katto on uusittava mahdollisimman pian, auttaa tässä yhteistyökumppanimme tarjoama rahoitus.

Plus Kattopalvelu tahtoo antaa asiakkailleen parasta kattopalvelua, ja siksi olemme ottaneet käyttöön ilmaiset kattotarkastukset, jollainen annetaan jokaisen työtilauksen yhteydessä. Katon kunnon tarkastaminen tuo esiin kaikki piilevätkin virheet ja vauriot, sekä lähitulevaisuuden huollontarpeet. Kun rikkinäiset tiilet vaihdetaan mahdollisimman nopeasti ja peltikaton maalipinta uusitaan heti edellisen alettua hilseillä, pysyy katon kunto hyvänä vuosikymmenen toisensa jälkeen. Esimerkiksi tavallisen aaltopeltikaton voi saada kestämään jopa puolen vuosisadan ajan, jos katto ei vuoda tai ruostu ennen aikojaan.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt