Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Kattotyömme Raaseporissa auttavat kattoasi kestämään tulevina vuosikymmeninäkin

Kerrostalon, omakotitalon tai mökin katto kestää tulevinakin vuosikymmeninä, kun tilaat kaikki kattotyöt kattohuolloista kattokorjauksiin Plus Kattopalvelulta. Esimerkiksi huopakatosta saa pitkäikäisen ja huolettoman katon, kun se puhdistetaan kaksi kertaa vuodessa. Kokeneet huopakattoammattilaisemme osaavat huoltaa huopakattoa niin, ettei se vaurioidu. Esimerkiksi katon harjaus, liian kovakourainen kattopesu tai tottumattomasti suoritettu lumenpudotus voisi rikkoa huopakattoa. Jos huopakattoon syntyy reikiä tai jos sen saumat alkavat irvistää, tarjoaa Plus Kattopalvelu silloinkin luotettavimman avun. Kauttamme saat myös kaikki kattotarvikkeet bitumikatolle – esimerkiksi kattoturvatuotteet, kattoikkunat ja kattoluukut.

Meillä on pitkä kokemus myös peltikattotöistä. Kun aaltopeltikatto, lukkosaumakatto tai esimerkiksi konesaumakatto on puhdistettu puolen vuoden välein, kestää se hyvässä kunnossa vuosikymmenestä toiseen. Lisäksi tarvitaan kattomaalauksia, mitkä estävät ruostetta vahingoittamasta kattoa. Tiilikatotkin kukoistavat käsissämme. Poistamme sammalet kemiallisesti, ja uusimme tiilien suojapinnoitteen katon elinkaaren puolivälissä. Tarvittaessa uusimme rikkinäiset tiilet tai korjaamme aluskatteen.

Pidämme hyvän huolen myös kaikista kattotarvikkeista, kuten katon sadevesijärjestelmästä. Kun rännit vetävät moitteettomasti, ei katolta valuva vesi pääse aiheuttamaan kosteusvaurioita. Huollamme ja korjaamme myös kaikki kattoturvatuotteet. Jos katto on vuotanut piipun juuresta tai esimerkiksi katon harjalta, kunnostamme kastuneet kattorakenteet ja vaihdamme märät villat uusiin.

Tilaa kilpailukykyisen hintainen ja pettämättömällä ammattitaidolla etenevä kattourakka meiltä ottamalla yhteyttä joko puhelimella tai verkkoviestillä. Raaseporin lisäksi toimimme myös Hangossa, Kemiönsaaressa, Salossa, Inkoossa ja Lohjalla. Omakotitalon ja kesämökin kattotöistä on mahdollista saada kotitalousvähennystä, ja kotisivujemme kautta pääsette tutustumaan joustavaan rahoitukseen. Rahoitus sopii niin kattosaneeraukseen, kattohuoltoihin kuin vaikkapa katon vesivahingon korjaamiseen.

Kaikkien kattourakoiden yhteydessä tarjoamme ilmaisen kattotarkastuksen. Tämä on merkille pantava etu, sillä normaalisti katon kunnon tarkastamisesta joutuu maksamaan erikseen. Kattotarkastuksemme on todella perusteellinen, joten mikään korjaustarve tai huoltotarve ei jää huomaamatta. Jos huopakatolta pitäisi poistaa sammaleita tai jos kattopeltejä pitäisi kiinnittää paremmin, annamme kyseisistä kattotöistä hyvän tarjouksen. Kun kaikki kattohuollot ja kattokorjaukset tehdään ajoissa, pysyy katon kunto hyvänä – muussa tapauksessa katon kunto voi romahtaa, ja edessä voi olla kallis katonkorjaus tai ennen aikojaan tarvittu kattoremontti.

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Kattoremontti Raaseporissa suunnitellaan ja toteutetaan yhtä huolellisesti

Plus Kattopalvelun tekemä kattoremontti Raaseporissa etenee ripeästi ja ammattitaitoisesti. Meillä on pitkä kokemus kattosaneerauksista, joten uusi katto on asennettu viimeisen päälle oikein, ja se on kauttaaltaan tiivis ja toimiva. Katon uusimisen yhteydessä talon kattoa voidaan uudistaa tai muokata monin tavoin. Uudelle harjakatolle, tasakatolle, pulpettikatolle tai aumakatolle voidaan asentaa uusia kattoturvatuotteita tai läpivientejä, mutta on myös mahdollista korottaa kattoa tai muuttaa sen kaltevuutta. Katteen materiaalikin voi vaihtua. Kerromme mielellämme lisää erilaisista katemateriaaleista. Tänä päivänä asennetaan paljon lukkosaumakattoja, mitkä näyttävät aivan konesaumakatoilta, mutta ovat edullisempia asentaa. Myös palahuopakatot ja tiilikuvioiset peltikatot ovat hyvin suosittuja. Osaamme asentaa myös hieman harvinaisemmat katot, kuten kolmiorimahuopakatot ja konesaumakatot.

Palahuopakattoremonttisi, huopakattoremonttisi, tiilikattoremonttisi tai peltikattoremonttisi hinta selviää, kun olemme käyneet paikan päällä. Niin omakotitalon, rivitalon, kerrostalon kuin kesämökinkin kattoremontti alkaa katon tarkastuksesta. Katon tarkastuksen perusteella voimme aloittaa kattoremontin suunnittelun. Kattoremontti tulee sekä suunnitella että toteuttaa huolellisesti, jotta kaikki sujuisi saumattomasti ja parhaalla mahdollisella lopputuloksella. Kun tiedämme, mitä kaikkia korjauksia ja lisätöitä kattoremontin yhteydessä pitää tehdä, osaamme laskea kattoremontin hinnan. Katon alapuolisten rakenteiden kunto vaikuttaa paljon siihen, mitä peltikaton, tiilikaton tai huopakaton asennus maksaa. Jos katon alla ei ole kosteusvaurioita, voi kattoremontti olla ohi jo parissa päivässä, eikä hintakaan ole suuren suuri. Jos taas katto on ehtinyt vuotaa ja katon alta löytyy hometta ja lahoa, on edessä pidempi ja kalliimpi kattosaneeraus. Asiakkaamme voivat uusia kattonsa hyvällä hinnalla myös kattovuodon ja katon vesivahingon jälkeen, jos asialla on Plus Kattopalvelu. Pidämme hintamme kohtuullisina, ja lisäksi omakotitalon ja kesämökin omistajat voivat hyödyntää kotitalousvähennystä. Halutessanne voitte maksaa kattoremontin osamaksulla tai rahoituksella, ja tuota rahoitusta pääsee hakemaan verkkosivujemme kautta.

Jos haluat selvitä katon uusimisesta mahdollisimman nopeasti ja edullisesti, kannattaa teettää kattoremontti talvella. Talvella ilma on kuivempaa, eivätkä yllärisateet hidasta katon uusimista. Tavarantoimituksetkin sujuvat usein kesäaikaa nopeammin. Pikkupakkanen ei haittaa kattosaneerausta, ja tarvittaessa teemme ensin lumen pudotuksen sekä kattojään sulatuksen.

Ota yhteyttä ja kysy lisää kattoremonteista – tai pyydä oikopäätä tarjous katon purkamisesta ja vaihtamisesta. Uusi katto on hyvä investointi, suojaahan se rakennustasi luotettavasti monta vuosikymmentä nostaen samalla koko kiinteistön arvoa.

Hyvä huolto saa kesämökin huopakaton tai palahuopakaton kestämään pitkään

Kesämökin huopakatto tai palahuopakatto kestää mitä vain 20-40 vuoden välillä. Käyttöikään voi vaikuttaa paljon kun katon huolloista ja korjauksista vastaa huopakatoista kaiken tietävä Plus Kattopalvelu. Tilaatte meiltä niin huopakaton huollot, korjaukset kuin remontitkin. Tärkeintä on muistaa tarkastaa tasakatto, harjakatto tai esimerkiksi aumakatto puolen vuoden välein – eli samalla, kun katolta on aika poistaa sille kesän tai talven aikana kertyneet roskat. Kattotarkastuksen perusteella saatat saada tarjouksen katon pesemisestä, pinnoittamisesta tai sammaleiden poistamisesta. Kaikki tällaiset huopakattohuollot vahvistavat katon rasituksensietokykyä.

Voi olla, että kesämökin tai jonkin muun rakennuksen (bitumikattohan sopii käytännössä kaikenlaisiin rakennuksiin) kattoa on aika korjata. Siinä tapauksessa annamme fiksun tarjouksen saumojen tai sisätaitteiden tiivistämisestä, kattoreikien paikkauksesta tai esimerkiksi katon läpivientien korjaamisesta. Jos katolla on jo ikää, voi katon uusiminen olla paras vaihtoehto. Teemme huopakattoremontit ja palahuopakattoremontit hyvällä hinta-laatusuhteella. Joskus bitumikermikatto voidaan uusia rakentamalla uusi katto suoraan vanhan vesikaton päälle, mutta yleensä vanha vesikate on purettava ja kattorakenteita kunnostettava ainakin jonkin verran.

Uusi huopakatto varustellaan kattoturvatuotteilla, sadevesijärjestelmällä ja kaikilla asiakkaan toivomilla läpivienneillä. Kattoturvatuotteista tarvitaan ainakin tikkaita, joita pitkin katolle voi siirtyä turvallisesti. Jos huopakatto on tarpeeksi kalteva, tulee sen reunoille asentaa lumiesteitä. Tasakaton sadevesijärjestelmä koostuu kattokaivoista, joiden veto on syytä tarkastaa usein. Harjakatto ja muut satulakatot varustellaan sadevesikouruilla ja alastuloputkilla. Lisäksi uudelle bitumikatolle voidaan asentaa kattoluukku, kattoikkuna tai kattovalokupu tai vaikkapa sarja aurinkopaneeleita.

Laattakatto, kolmiorimahuopakatto ja tiivissaumakatto ovat kolme erilaista huopakattoa. Laattakatto ja kolmiorimahuopakatto sopivat vain kalteville katoille, kun taas tiivissaumakatto on nimensä mukaisesti niin tiivis, että se voidaan asentaa myös tasakatolle. Paanukatto koostuu valtavasta määrästä huopalaattoja, joten sen asentaminen on jonkin verran hitaampaa kuin vaikkapa tiivissaumakaton asentaminen. Palahuopakatot ovat ajattoman tyylikkäitä kattoja, ja niiden laajasta väri- ja muotovalikoimasta löytyy varmasti sopiva juuri sinun mökkiisi tai teidän rivitaloonne. Kolmiorimahuopakatot ovat vähentyneet, eivätkä kaikki kattourakoitsijat enää osaa asentaa sitä. Plus Kattopalveluun voit luottaa silloinkin, kun haluat tällaisen näyttävän katon rakennukseesi.

Korjaamme Raaseporissa niin katon läpiviennit kuin jiiritkin

Katon ja katon läpivientien asennus ja tiivistys voivat kaivata kunnostamista – ota silloin yhteyttä meihin ja tilaa katon korjaus Raaseporiin. Korjaamme kaikenlaiset katot, läpiviennit, kattovarusteet ja katon alapuoliset osat ammattitaidolla. Hinta peltikaton, tiilikaton tai huopakaton korjaukselle lasketaan paikan päällä, ja sopimuksen laatimisen jälkeen olemme valmiit tarttumaan toimeen. Valmista tulee nopeasti, mutta ei kuitenkaan huolellisuuden kustannuksella. Plus Kattokorjaus on luotettavien kattokorjausten ja kattopaikkausten kattofirma, joten tilaa sinäkin kattosi kunnostus meiltä!

Jos katon kunto on säännöllisessä seurannassa, osataan katto paikata jo aikaisessa vaiheessa. Tasakaton ja satulakaton kunto pitäisi tarkastaa joka kevät ja syksy, jotta kaikki lumivauriot, myrskyvauriot ja haurastuneista rakenteista johtuneet vauriot osattaisiin korjata ajoissa. Pienikin kattoreikä voi romahduttaa katon kunnon ja aiheuttaa katon vesivahingon, joten huopakaton ja peltikaton reiät on syytä paikata nopeasti. Rikkinäisten tiilien vaihtoakaan ei kannata pitkittää. Vaikka katon alla onkin aluskate, minkä tarkoitus on johtaa mahdolliset vuotovedet pois kattorakenteiden luota, voi aluskatekin pettää rasituksen alla. Jotta aluskatetta ei tarvitsisi korjata eikä lahoja kattorakenteita uusia, kannattaa tiilet vaihtaa ehjiin pikaisesti.

Kattotarkastuksen yhteydessä huomataan myös kaikki mahdollisuudet estää katon vaurioituminen. Kattotarkastuksen perusteella lumiesteiden ja muiden kattotarvikkeiden kiinnikkeet osataan tarvittaessa kiristää, eivätkä lumiesteet, rännit tai esimerkiksi tikkaat näin ollen pääse irtoamaan katosta ja aiheuttamaan kiireesti paikattavia kattoreikiä. Kattotarkastuksen avulla voidaan estää myös läpivienti- ja jiirivuodot, sillä kerromme asiakkaalle tarpeesta tiivistää jiirit tai esimerkiksi kattoikkuna.

Kaikkia vahinkoja ei tietenkään voida estää. Kova tuuli voi irrottaa kattopeltejä ja peltilistoja, mitkä on käytävä nopeasti kiinnittämässä takaisin katolle. Joskus puu voi kaatua katon päälle, ja tästä voi aiheutua kallis kattokorjaus. Luota silloinkin Plus Kattopalveluun, niin saat kattosi kuntoon mahdollisimman hyvällä hinnalla.

Luota meihin myös silloin, kun tarvitset vesikourujen eli rännien korjausta, räystäslautojen tai -peltien vaihtoa tai esimerkiksi lumen alla notkolle painuneen katon oikaisua. Jos katto on mennyt talven, myrskyvaurioiden tai esimerkiksi kattovuodon takia oikein huonoon kuntoon, voi paras vaihtoehto olla katon uusiminen – sekin meiltä sujuu kerrassaan mainiolla tavalla.

Katto voi vuotaa vaivihkaa – muista kattotarkastukset 

Kattovuoto voi alkaa vaivihkaa, sillä katto voi vuotaa mistä tahansa epätiiviistä kohdasta. Kyseessä voi olla katosta irronneen naulan jälkeensä jättämä reikä, hieman irvistävä huopakattosauma tai vaikkapa yksi haljennut kattotiili. Kattovuoto ja katon vesivahinko voivat saada alkunsa myös lumen alla pettäneestä jiiristä tai läpiviennistä. Jos kerrostalon, rivitalon, omakotitalon tai esimerkiksi pihasaunan kattoa ei säännöllisesti tarkasteta, eivät talon asukkaat tule tietoisiksi kattovuodosta ajoissa. Vuotavan katon korjaus osataan tilata ehkä vasta sitten, kun sisäkatosta tippuu vettä lattialle. Tämä on aina yhtä sykähdyttävä kokemus, sillä tässä vaiheessa on syytä uskoa katon korjauksen maksavan jo paljon enemmän kuin siinä tapauksessa, että kattovuoto olisi korjattu heti katon muututtua epätiiviiksi.

Plus Kattopalvelulta voitte tilata kattotarkastukset kaikkialla Raaseporissa ja sen naapurikunnissa. Jos tilaatte meiltä katon kevät- ja syyshuollot tai joitain muita kattotöitä, saatte koko katon tarkastuksen kaupan päälle. Koska tutkimme katon juurta jaksain, huomaamme kaikki mahdolliset kattovuodot, ja tarjoamme niiden pikaista korjaamista. Autamme myös ehkäisemään kattovuodot mainitsemalla kaikista riskitekijöistä, kuten ruostevaurioista ja ylös katosta pumppautuneista nauloista. Kun ruosteeseen, irtoamassa oleviin nauloihin ja muihin ongelmiin puututaan jo aikaisessa vaiheessa, voidaan kattovuoto ja katon vesivahinko ehkäistä.

Muista kattofirma Plus Kattopalvelu silloinkin, jos huomaat tiilikaton, peltikaton tai huopakaton vuotavan. Soita meille, niin tulemme paikallistamaan ja peittämään vuotokohdan. Samalla arvioimme sattuneet vahingot ja laadimme tarjouksen katon kokonaisvaltaisesta korjaamisesta. Jos mahdollista, teemme katon osittaisen korjauksen emmekä kattoremonttia.

Paikan päällä selviää, miten katto on paras korjata. Parhaassa tapauksessa kattovuoto on korjattavissa vain tiivistämällä vuotava läpivienti tai vastaava kohta. Jos aluskate on repeytynyt, on kattovuodon korjaamisen yhteydessä korjattava myös aluskate sekä uusittava märät eristeet, jotta yläpohjaan ei syntyisi hometta. Myös kastuneet kattorakenteet on uusittava tai kuivatettava. Mikäli kattokorjaus ei jatkaisi katon elinkaarta tarpeeksi useilla vuosilla, voi tulla kannattavammaksi purkaa ja uusia katto. Myös silloin kattoremontti on paras (ja ainoa) vaihtoehto, jos vuotava katto on asbestia sisältävä varttikatto, sillä niitä ei lain mukaan saa enää korjata.

Osaamme tehdä katon huollot Raaseporissa vaikka unissamme

Katon huollot Raaseporissa sujuisivat meiltä unissammekin, niin tuttua peltikaton, tiilikaton ja huopakaton huolto meille on. Emme silti nuku työmaalla tai suorita hommia keskittymättä niihin sen enempää, vaan suoritamme kaikki katon huollot pikkutarkasti ja keskittyneesti. Katon huollossa voi mennä metsään, jos hosuu suotta tai ei omaa tarpeellista tietotaitoa. Esimerkiksi kattomaalaus ei onnistu kerralla, jos ei osata tai malteta suorittaa kunnollisia pohjatöitä. Kattomaalaus on uusittava ehkäpä jo seuraavana vuonna, kun taas huolella tehty maalipinta suojaisi peltikattoa seuraavat 10–15 vuotta.

Lisäksi tottumattomasti tehty kattohuolto voi vaurioittaa kattoa, mikä ei suinkaan ole tarkoitus! Kattoahan huolletaan juuri siksi, että se kestäisi mahdollisimman pitkään, ja että se ei vaurioituisi ihan pienistä. Kannattaa luottaa asiantuntijaan aina, kun omakotitalon, kerrostalon, mökin tai esimerkiksi tuotantolaitoksen kattoa on aika huoltaa, joten ottakaa yhteyttä ja pyytäkää tarjous kattohuolloista!

Katon kevät- ja syyshuolto kuuluu jokaisen katon huolto-ohjelmaan riippumatta katemateriaalista. Tämä tarkoittaa roskien poistoa katolta, ja apuna voidaan käyttää harjoja tai ilmapuhaltimia. Samalla kertaa puhdistetaan roskista myös katon sadevesijärjestelmä sekä tehdään (ilmainen) kattotarkastus. Tarkastamme katon ilmaiseksi aina, kun olemme nousseet sille tekemään joitain kattotöitä.

Peltikatto tarvitsee toisinaan kattomaalausta, tiili- ja huopakatot taas sammaleenpoistoa ja suojakäsittelyä. Kertaalleen tiilikatot ja huopakatot on syytä myös pinnoittaa uudestaan. Näin katolle varmistetaan mahdollisimman pitkä käyttöikä, sillä huonokuntoinen pinnoite ja sammalet lisäävät katon alttiutta vaurioitua. Sammalet ja ruoste voivat saada katon niin huonoon kuntoon, että se on uusittava puolta aiemmin kuin normaalisti.

Plus Kattopalvelu huoltaa myös varttikatot puhdistamalla, pesemällä ja pinnoittamalla ne. Varttikatto on uusittava heti kun se vaurioituu, mutta sen vaurioitumista voi estää teettämällä kattohuoltoja. Tiedämme, että varttikaton pesu on asbestityö, ja huolehdimme siitä, että kaikki sujuu asianmukaisen turvallisesti.

Myös lumenpudotukset ja jäänsulatukset kuuluvat meidän palveluvalikoimaamme, joten voit ottaa meihin yhteyttä aivan kaikissa katon huoltotarpeissa. Lumenpudottajamme ovat kokeneita ammattilaisia, jotka työskentelevät reippaasti, mutta ollen silti rikkomatta kattoa tai aiheuttamatta vaaratilanteita ohikulkijoille.

Oletko jo muistanut tilata rännien puhdistuksen Raaseporiin?

Jos rännien puhdistus, asennus, huolto ja korjaus Raaseporissa on vielä tekemättä, ota yhteyttä. Plus Kattopalvelu tekee kaikki omakotitalojen, kerrostalojen, kesämökkien ja muiden rakennusten rännihuollot sekä kourusaneeraukset. Jos sadevesijärjestelmä on vielä asentamatta tai se on aika uusia, toimitamme paikalle hyvälaatuiset ja aikaa sekä ruostetta kestävät rännit ja asennamme ne paikoilleen. Palvelemme myös tasakattoisten rakennusten omistajia huoltamalla, korjaamalla ja uusimmalla kattokaivot.

Sadevesikourujen puhdistus ja alastuloputkien avaus ovat tärkeämpiä kattohuoltoja kuin voisi kuvitella, sillä ne pitävät huolta koko kiinteistön kuivuudesta. Jos roskat tukkivat kourut ja alastuloputket, päätyvät katolta valuvat vedet aivan väärään paikkaan. Osa kouruista yli tulvivasta vedestä päätyy kastelemaan talon julkisivut, mitkä voivat alkaa lahota ja rapautua. Loput imeytyvät maaperään, mitä nimenomaan pitäisi varoa. Jos maaperä rakennuksen ympärillä on kovin kostea, voi kosteus päästä kastelemaan talon perustukset, alapohjan ja muut rakenteet. Edes salaojista ei välttämättä ole hyötyä maaperän kuivaamisessa, sillä yhden sateen aikana katolta voi tulla alas tuhansia litroja vettä, joten maa voi muuttua hyvin märäksi.

Rännien tulisi toimia talviaikaankin, mutta se jää pelkäksi haaveeksi, jos roskia ei poisteta ränneistä syksyllä. Roskatukosten takia ränneihin jäävä vesi jäätyy umpeen, kun ulkolämpötila laskee pakkasen puolelle. Seuraavaksi ränneistä alkaa roikkua jääpuikkoja, ja sulamisvesi voi kastella ja jäädyttää pihamaan.

Kattokaivoissa olevat roskat voivat saada aikaan saumavuodon ja katon vesivahingon, eihän sade- ja sulamisvedellä ole muuta reittiä pois katolta. Sekä kattokaivot että räystäskourut tuleekin puhdistaa kaksi kertaa vuodessa, minkä lisäksi kattokaivojen veto on hyvä käydä varmistamassa syksyllä vaikka viikoittain. Sadevesijärjestelmän puhdistushuoltoon sisältyy aina sen kuntotarkastus. Tällöin varmistetaan kattokaivojen ja niiden mahdollisten lämpövastuksien kunto. Jos kyseessä on satulakatto, varmistamme räystäskourujen, alastuloputkien, kourukoukkujen ja mahdollisten sulanapitokaapeleiden kunnon. Tarvittaessa teemme tarjouksen rännien huoltomaalaamisesta, saumojen korjaamisesta, reikien paikkaamisesta, kourukoukkujen uusimisesta tai koko sadevesijärjestelmän purkamisesta ja vaihtamisesta. Sadevesijärjestelmä kestää noin 40 vuotta, jos se puhdistetaan säännöllisesti – puhtaus nimittäin ehkäisee myös ruostumista, ei vain tukoksia ja ylivuotoja.

Painepesuri ei ole hyvä idea katon pesussa ja puhdistuksessa

Katon pesu, sammaleenpoisto ja suojakäsittely Raaseporissa kuuluvat tiilikaton ja huopakaton normaaliin huolto-ohjelmaan, kun taas peltikatto tarvitsee pesuja ja huoltomaalauksia. Plus Kattopalvelun ammattilaisiin voitte luottaa kaikissa kattohuolloissa, sillä teemme ne pitkällä kokemuksella, erinomaisella ammattitaidolla ja varsin huolellisella otteella. Ota yhteyttä, niin jutellaan lisää omakotitalonne, kerrostalonne tai esimerkiksi rantasaunanne tarpeista!

Aina ei tarvita tiilikaton pesua, huopakaton pesua tai peltikaton pesua. Katto on pestävä vain silloin, kun se on niin likainen, ettei pelkkä harjaamalla tai ilmapuhaltamalla tehty roskien poisto katolta riitä. Usein kyse on vain lehdistä, oksista, neulasista ja muista roskista, mitkä voidaan poistaa tekemällä esimerkiksi tiilikaton harjaus. Myös kaikista nuorimmat sammalet lähtevät harjaamalla. Jos lika on kuitenkin päässyt pinttymään, takaa kattopesu puhtaan lopputuloksen. Painepesuri ei kuitenkaan ole hyvä idea, sillä se rikkoisi niin peltikaton, huopakaton kuin kattotiilet. Tarkalleen ottaen painepesuri vaurioittaisi kattotiilien pinnoitetta, mikä saisi ne halkeilemaan todella helposti. Jos tiilikatto pestäisiin painepesurilla, olisi se pinnoitettava heti uudestaan. Ota yhteyttä Plus Kattopalveluun, niin tulemme pesemään kattosi pehmytharjapesuna.

Myös silloin katto on aika pestä, kun se on tarkoitus maalata. Maali- tai suojapinnoite ei tartu, jos pinta on likainen. Peltikatot maalataan useampaankin otteeseen, huopa- ja betonitiilikatot vain kerran, mutta savitiilikatoille riittävät pelkät katon suojakäsittelyt.

Jos katolla on sammaleita, ei kattopesu riitä. Sammaleenpoisto tiilikatolta ja huopakatolta on näppärintä hoitaa sammaleenpoistoaineilla, mitkä saavat sammalet tuhoutumaan viimeisintä itiötä myöten. Aine pääsee imeytymään syvälle katteeseen, ja juuri siihen perustuu sen erinomainen tehokkuus ja pitkäkestoinen lopputulos. Sammaleita vastaan kannattaa taistella, sillä sammalet ikäännyttävät katon todella nopeasti.

Käyttämämme sammaleenpoistoaineet ovat biohajoavia, ja lisäksi katon sammaleenpoistoon kuuluu ympäristön suojaaminen istutusten vahingoittumisen ehkäisemiseksi. Sammaleita esiintyy peltikatolla hyvin harvoin, mutta jos sammaleita jollekin loivalle ja puiden varjostamalle peltikatolle pääsisi syntymään, lähtevät ne reippaan harjauksen avulla irti. Peltikatto ei sammaloidu samalla tavalla kuin karheapintaiset tiili- ja huopakatot, sillä sammalten juuret eivät saa kunnollista otetta liukkaista kattopelleistä.

Katon maalaus Raaseporissa tehdään avaimet käteen -pakettina

Katon maalaus Raaseporissa tehdään avaimet käteen -pakettina, aivan kuten kaikki muutkin kattotyömme. Tämä tarkoittaa sitä, että kattomaalauksen hinta pitää sisällään kaikki pohjatyöt, mahdollisesti tarvitun ympäristön siivouksen, lopputarkastuksen ja loppusiivouksen. Alkutarkastuksen perusteella selviää, mitä kaikkia pohjatöitä on tehtävä ennen katon huoltomaalausta. Samalla selviää se, mitä tiilikaton, peltikaton tai huopakaton maalaus maksaa. Tämäkin kattourakka on kotitalousvähennyskelpoinen, jos kyse on omakotitalosta tai kesämökistä, ja sille voi hakea rahoitusta kotisivujemme kautta.

Peltikaton maalaus alkaa katon tiivistyksellä, jos katossa on reikiä tai esimerkiksi huonokuntoisia saumoja. Karkea lika saadaan pois harjaamalla aaltopeltikatto tai esimerkiksi lukkosaumakatto. Seuraavaksi on vuorossa kattopesu ja mahdollisten ruostevaurioiden käsitteleminen. Puhdas, siisti ja ehjä katto maalataan. Peltikatto kannattaa maalata heti, kun vanha maalipinta muuttuu kuluneeksi – näin voidaan välttyä ruosteelta ja sen mukanaan tuomilta ongelmilta. Jos peltikatto on pinnoitettu jo tehtaalla, voi ensimmäinen maalipinnoite kestää jopa 25 vuotta. Jos taas kyseessä on sinkitty peltikatto, kannattaa se maalata ensimmäisen kerran muutaman vuoden kuluttua asentamisesta, ja sen jälkeen arviolta 15 vuoden välein.

Jos kattopellit ovat huonossa kunnossa tai talon omistaja tahtoo vaihtaa katon väriä, voi osittainen peltikattoremontti eli kattopeltien vaihto tulla kannattavammaksi vaihtoehdoksi. Osittainen kattoremontti on mahdollinen, jos aluskatteessa ei ole reikiä tai muita vaurioita, eikä kattorakenteissa kosteutta.

Myös tiilikatto voidaan uusia osittain, eli vaihtamalla pelkät kattotiilet. Alkutarkastuksen perusteella osaamme kertoa asiakkaalle, onko parempi uusia kattotiilet vaiko maalata tiilikatto. Uuden pinnoitteen myötä tiilikatto lakkaa imemästä vettä huokosiinsa, joten pakkasrapautuminen loppuu. Samalla tiilet alkavat taas hylkiä sammaleita ja likaa.

Huopakaton maalaus auttaa omakotitalon, kesämökin tai esimerkiksi kerrostalon kattoa kestämään paremmin auringon paistetta. Pinnoite kannattaa uusia katon ollessa noin parinkymppinen, muussa tapauksessa aurinko saattaa ehtiä kuivattaa huopakatteen niin, että se menettää joustavuutensa ja alkaa halkeilla. Uusi pinnoite auttaa kattoa vastustamaan myös kasvustoja, ilmansaasteita ja muita rasituksia. Totta kai peltikaton, tiilikaton ja huopakaton maalaus vaikuttaa positiivisesti myös koko rakennuksen ulkonäköön, palauttaahan se katolle sen alkuperäisen värin ja kiillon!

Lumenpudotus Raaseporissa jättää hyvän mielen, kun tiedät pihapiirisi olevan turvattu

Plus Kattopalvelun suorittama lumenpudotus Raaseporissa jättää hyvän mielen, sillä lumet pudotetaan talon katolta turvallisesti, mutta nopeasti. Lisäksi lumen pudotus hallin, maneesin, mökin, rivitalon, kerrostalon, omakotitalon tai muun kiinteistön katolta ei maksa suuria summia. Kun on aika vähentää lumimassoja katolta, ota yhteyttä Plus Kattopalveluun ja pyydä tarjous kattolumitöistä meiltä! Meidän käsissämme kattosi ei vaurioidu eikä esimerkiksi terassin katos romahda sille pudotetun lumen takia.

Koska lunta sitten on aika pudottaa alas? Lumenpudotusta ei tarvita Raaseporissa läheskään joka vuosi, vaan ainoastaan runsaslumisimpina talvina – tosin tasakatolta voi olla tarve pudottaa lunta myös sellaisina talvina, kun muille katoille ei ole kertynyt huolestuttavia määriä lunta. Pakkaslumesta on harvoin haittaa katoille, sillä pakkaslumi on kevyttä. Lumen määrää kannattaa tarkastella tarkemmin vasta keväällä, kun lumi vettyy suojasäiden ja vesisateiden myötä. Sama määrä suojalunta painaa monta kertaa sen, minkä pakkaslumi. Puolen metrin paksuinen suojalumikerros kannattaa poistaa, jotta katto ei vaurioituisi sen painon ja liikkeiden tähden.

Suojalumi voi tulla katolta rytinällä alas, eivätkä edes lumiesteet välttämättä pysty hillitsemään ja hallitsemaan sitä. Lumi saattaa rikkoa omakotitalon, piharakennuksen tai esimerkiksi kerrostalon kattoa repimällä katosta irti lumiesteitä, rännejä, ilmanvaihtohormeja ja esimerkiksi kattotikkaat. Kattoon jää reikiä, joista se voi alkaa vuotaa. Myös kattotiilet voivat irrota alas putoavan lumen mukaan, ja lumimassan seassa mahdollisesti oleva jää saattaa naarmuttaa peltikattoa.

Lumi voi myös saada katon vuotamaan tai jopa painumaan notkolle. Kun lumi pudotetaan ajoissa, vältytään monilta lumen peltikatteeseen, huopakatteeseen tai tiilikatteeseen aiheuttamilta vaurioilta. Lisäksi lumen pudotus katolta tekee pihamaasta turvallisemman. Rakennuksen liepeillä on vaarallista liikkua, leikkiä ja viettää aikaa, jos katolta saattaa pudota niskaan lunta. Talon omistaja tai taloyhtiö on vastuussa siitä, ettei kattolumi pääse aiheuttamaan onnettomuuksia – kannattaa siis muistaa lumiesteet ja kattolumityöt.

Jään poisto katolta hoituu sulattamalla katto höyryllä. Samalla tavalla sulatetaan myös umpeen jäätyneet rännit, tosin ränneistä roikkuvat jääpuikot on katkottava käsin. Jää voi vaurioittaa kattoa ja johtaa jopa kattovuotoon, mutta se aiheuttaa myös vaaraa ohikulkijoille. Rännien jäätyminen pysäyttää sadevesijärjestelmän vedon, joten tähänkin ongelmaan on puututtava ottamalla yhteyttä Plus Kattopalveluun.

Kattotöitä Raaseporissa ovat muun muassa katon eristykseen liittyvät urakat

Tilaa meiltä niin vesikatteeseen, aluskatteeseen, yläpohjan eristeisiin kuin esimerkiksi katon varusteisiinkin liittyvät kattotyöt Raaseporissa. Plus Kattopalvelulla on pitkä kokemus kaikenlaisista peltikattotöistä, tiilikattotöistä, huopakattotöistä ja palahuopakattotöistä, joten mikä tahansa kattourakka etenee parhaalla ammattitaidolla ja varmoilla otteilla.

Katon eristys tehdään jo katon asennusvaiheessa, mutta varsinkin vanhoissa taloissa on usein liian vähän eristeitä. Jos katto on vuotanut, saattaa eristeistä löytyä kosteutta. Ensin mainitussa tilanteessa voimme toteuttaa katon lisälämmöneristyksen, ja jälkimmäiseen tepsii villojen vaihto. Kuivat ja tarpeeksi runsaat eristeet estävät lämpöä karkaamasta pois asuintiloista. Tästä on myös se hyöty, että lämmön karkaamisen vähentäminen vähentää myös kondenssiveden ja saumavuotojen syntymistä.

Kondenssivesi on kosteutta, mitä tiivistyy asuintiloista karkaavasta lämmöstä – etenkin kevättalvella. Se lämpö, mikä ei päädy vesikaton läpi sulattamaan kattolunta, voi muuttua kosteudeksi katon alla oleville, viileille pinnoille. Jotta kondenssivesi ei pilaisi katon puuosia, on välikaton oltava hyvin tuulettuva. Katon IV-töillä voidaan tehostaa ilman vaihtumista katon rakenteiden ympäriltä. Esimerkiksi peltikatolle on mahdollista asentaa harjapeltituuletin, mikä saa ilman liikkumaan joutuisasti. Joissain tilanteissa paras ratkaisu on katon korotus, sillä liian matala tuuletustila on ongelmallinen.

Kun tarvitaan aluskatteen vaihtoa, korjausta, paikkausta ja uusimista, on hyvä idea hankkia nykyaikainen, hengittävä aluskate. Se kuivattaa yläpohjaa erityisen tehokkaasti – sen lisäksi, että se estää kattovuotoa kastelemasta kattorakenteita. Kattoläpivientien korjaukset (esimerkiksi vuotavan kattoikkunan tiivistys) on silti tehtävä kiireellä, mutta aluskatteen ansiosta kastuneiden kattorakenteiden kunnostamiselta saatetaan välttyä kokonaan.

Plus Kattopalvelu tekee kaikkien kattokorjausten ja kattohuoltojen lisäksi myös muun muassa katon varusteluun liittyvät kattotyöt. Jos kattoturvatuotteita ei ole tarpeeksi paljoa tai jos niiden kunto on vuosien mittaan heikentynyt, voimme asentaa katolle uusia kattoturvatuotteita. Asennamme myös kaikki kattovalokupujen ja kattoluukkujen kaltaiset läpiviennit, sadevesijärjestelmät ja pieneläinesteet. Hyvä esimerkki pieneläinesteistä ovat lintuverkot, joilla estetään lintujen ja pienien eläinten pääsy katon alle. Katon alla ne voisivat repiä ja sotkea eristeitä tai esimerkiksi tuhota aluskatetta, joten lintuverkot tulevat tarpeeseen. Myös harjan tuuletusaukot kannattaa tiivistää, jotta aluskatteelle ei pääsisi roskia ja tuiskulunta.

Katon ja yläpohjan lisäeristys voi tuoda runsaat säästöt talousbudjettiin

Katon eristykseen liittyvät kattotyöt Raaseporissa ovat oikein tärkeitä urakoita koko rakennuksen kunnon kannalta. Jos lumettomat laikut tai ilmanvaihtohormeista tippuva kondenssivesi osoittavat, että eristeitä olisi aika lisätä, ota yhteyttä Plus Kattopalveluun ja tilaa meidät eristämään ilmanvaihtokanavat tai yläpohja uudestaan. Voimme eristää myös ullakon ja vintin, jos olet päättänyt ottaa ne asuinkäyttöön.

Katon lisälämmöneristys voidaan tehdä vaihtamatta villoja. Usein riittää, että tuomme uusia villoja vanhojen villojen päälle. Vanhat villat pitää purkaa ja toimittaa jäteasemalle hävitettäviksi vain, jos peltikatto, tiilikatto tai huopakatto on vuotanut, ja villat ovat märkinä. Myös kondenssivesi voi kastella villat ja aiheuttaa homevaaran, joten villat on tässäkin tapauksessa uusittava.

Jos välikatto ei kuitenkaan kärsi kosteusvaurioista, ei villoja tarvitse uusia, ja katon lisälämmöneristys on tehty ehkä jo yhden päivän aikana. On tärkeää suunnitella katon lisälämmöneristys huolella, sillä jos villoja lisätään huolimattomasti, voi tilanne katon alla muuttua huonompaan suuntaan. Villoilla ei tule tukkia räystäiden tuuletusaukkoja, joista välikatolle on tarkoitus saada uutta, raikasta ilmaa. Villoja ei myöskään saa laittaa liian paljoa, eikä katon tuuletustila saa madaltua liikaa. Mikäli tuuletustilasta uhkaa tulla liian matala, pitää miettiä, miten ilmanvaihtoa voitaisiin tehostaa, vai pitääkö kattoa korottaa.

Miksi omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi kesämökin katolle kannattaisi laittaa lisää eristeitä, jos niitä on turhan niukasti? Katon lisälämmöneristykseen on monta syytä, joista ensimmäiseksi voidaan mainita vaikka asumismukavuus. Lämpimässä ja vedottomassa asunnossa on mukavampi asua. Toinen syy on se, että jos lämpöä karkaa joka talvi harakoille, on rakennuksen lämmittäminen hyvin kallista. Kolmas syy liittyy siihen, että energian käytön vähentäminen on merkittävä teko yhteisen ympäristömme parhaaksi. Neljäs syy on se, että yläpohjasta karkaava lämpö voi varsinkin kevättalvella tiivistyä kosteudeksi viileisiin kattorakenteisiin. Kondensoitunut vesi voi kastella ja pilata kattorakenteet aivan samaan tapaan kuin kattovuotokin, eikä katto enää silloin ole kovin pitkäikäinen. Viides syy on talviaikaisten saumavuotojen ehkäisy, sillä katon läpi kohoava lämpö sulattaa kattolunta altapäin, ja tämä näkyy lumettomina laikkuina, kattojäänä ja jääpuikkoina. Sula vesi voi päästä läpi katon saumoista – varsinkin, jos kattojää estää sen reitin kohti räystäskouruja ja alastuloputkia.

Kattoturvatuotteiden asentamatta jättäminen vastoin rakennusmääräyksiä

Jos ei asennuta kattoturvatuotteita Raaseporissa sijaitsevan omakotitalon, rivitalon tai muun rakennuksen katolle, toimii vastoin rakennusmääräyksiä. Jokainen katto, mille on tarkoitus joskus nousta sitä huoltamaan ja korjaamaan, on varusteltava ainakin vähimmäismäärällä kattoturvatuotteita. Tämä tarkoittaa sitä, että jokaiselle huopakatolle, tiilikatolle ja peltikatolle on hankittava kiinteä ja turvallinen reitti lapetikkaita ja talotikkaita pitkin. Riippuu muun muassa rakennuksen korkeudesta ja katon kaltevuudesta, tarvitaanko myös hätäpoistumistikkaita (eli palotikkaita), kattopollareita tai esimerkiksi putoamissuojia. Myös kattosiltoja voidaan tarvita, jotta tikkailta pääsee ilmanvaihtokoneen, savupiipun ja muiden yksityiskohtien luokse.

Plus Kattopalvelu on kattofirma, jolta voitte tilata mitä tahansa kattoturvatuotteisiin liittyvää. Toimitamme ja asennamme kattotikkaat, seinätikkaat ja kaikki muut kattoturvatuotteet katolle, ja teemme niihin liittyvät huollot ja korjaukset. Kattoturvatuotteiden korjaus- ja huoltotarpeet saadaan selville tarkastamalla turvatuotteiden kunto ja kiinnitykset kaksi kertaa vuodessa. Kattotikkaiden ja muiden kattoturvatuotteiden kunto on helppo varmistaa samalla, kun tehdään katon kevät- ja syyshuoltoa. Tarjoamme aina kattavan kattotarkastuksen kaupan päälle, ja se pitää sisällään myös tasakaton, harjakaton, aumakaton tai esimerkiksi pulpettikaton kattoturvatuotteiden kunnon tarkastamisen.

Kattoturvatuotteet kannattaa tarkastaa näin tiheästi, sillä niiden kunto voi heiketä vuosien varrella, ja kiinnitykset voivat löytyä. Kuten kuvitella saattaa, ei katolla ole turvallista liikkua, jos kattotikkaat ja kattosillat ovat irtoamaisillaan katosta. Monet nuohoojien työtapaturmat liittyvät juuri siihen, että kattoturvatuotteet ovat huonossa kunnossa ja huonosti kiinni katossa. Jos kiinnikkeitä ei ole tarvittaessa kiristetty, voi puhuri tempaista kattotikkaat ja muut kattoturvatuotteet mukaansa, ja tällöin kattoon syntyy reikiä. Myös katolta keväällä alas valuva lumi voi repiä osan kattoturvatuotteista mukaansa.

Valtaosa kattoturvatuotteista on olemassa varmistaakseen katolla liikkumisen turvallisuuden ja sujuvuuden. Lumiesteet ovat poikkeus, sillä ne suojaavat pihalla liikkuvia ihmisiä ja heidän omaisuuttaan katolta putoavalta lumelta, mikä voisi aiheuttaa vakavia vahinkoja. Lumiesteet suojaavat myös kattoa estäen lunta putoamasta katolta ja vetämästä mukaansa lapetikkaita, rännejä ja muun muassa viemärintuuletusputkia. Lumiesteet kuuluu asentaa ainakin ulko-oven ja muiden kulkureittien ylle, mutta toki lumiesteet kestävät paremmin rasitusta, jos ne on asennettu koko katon reunan mitalle.

Lumiesteiden asennusta, korjausta ja kiinnitystä tarvitaan satunnaisesti

Joka vuosi ei tarvita lumiesteiden asennusta ja korjausta, mutta silloin jos lumiesteiden kunto huolettaa (tai lumiesteet puuttuvat kokonaan katolta), ottakaa yhteyttä Plus Kattopalveluun. Plus Kattopalvelu tekee taidolla kaikki lumiesteisiin liittyvät työt alkaen niiden asentamisesta ja päättyen katolta irronneiden lumiesteiden aiheuttamien reikien ja vaurioiden paikkaamiseen. Jos katolta on samalla pudonnut muita kattotarvikkeita, kuten esimerkiksi tikkaita, korjaamme niidenkin aiheuttamat vauriot ja kiinnitämme irronneet kattotuotteet takaisin omille paikoilleen. Totta kai voitte tilata meiltä myös lumiesteiden huollot, korjaukset ja uusimiset. Laitamme kuntoon niin omakotitalojen, kerrostalojen, teollisuuslaitosten kuin vaikkapa rantamökkienkin lumiesteet.

Meiltä kysytään toisinaan, tarvitseeko lumiesteitä välttämättä asentaa. Usko siitä, ettei huopakatto tarvitse lumiesteitä, istuu tiukassa. Taustalla lienee se, että huopakaton karhea pinta pitää lumimassat yleensä hyvin paikoillaan – ainakin huomattavasti paremmin kuin liukaspintainen peltikatto. Totuus on kuitenkin se, että rakennusmääräykset ohjaavat varustelemaan kaikki katot lumiesteillä, jos niiden kaltevuus on ainakin 1:8. Lumiesteiden asentaminen on siis pakollista.

Lumiesteistä on suuri hyöty, eli ne eivät ole pelkkää silmänlumetta. Katoille sataa lunta joka talvi, ja  lunta saattaa olla tuhansien ja taas tuhansien kilojen edestä. Mikäli katolta putoaa äkisti lunta alas, voi joku loukkaantua jäädessään lumitaakan alle. Myös omaisuusvahinkoja voi syntyä painavan ja vauhdilla alas tulevan lumen takia. Lumiesteet estävät monenlaiset vahingot ja vaaratilanteet pitämällä lumimassat katolla. Toki oikein runsaslumisina talvina pelkät lumiesteet eivät välttämättä riitä. Mikäli talon katolla on noin puolen metrin paksuinen kerros suojalunta, on aika ottaa yhteyttä luottokumppaniisi Plus Kattopalveluun ja tilata lumen pudotus katolta.

Toisekseen lumiesteet suojaavat kattoa lumen aiheuttamilta vaurioilta, joita voisivat olla esimerkiksi lumen mukaan lähteneiden tikkaiden ja IV-hormien kattoon jättämät reiät. Myös kattotiiliä voisi irrota, kun lumimassa liukuisi katolta vapaasti kohti maata. Lumiesteiden avulla voidaan suojata myös katon arvokkaat yksityiskohdat lumivaurioilta: varsinkin aurinkopaneelien päälle kannattaa hankkia erillinen rivi lumiesteitä.

Katon reunalle asennetut lumiesteet suojaavat kattoa ja rakennuksen välittömässä läheisyydessä liikkuvia ihmisiä parhaiten, kun ne kuntotarkastetaan kaksi kertaa vuodessa. Näin lumiesteet osataan huoltaa, korjata ja uusia ajoissa, eivätkä niiden kiinnikkeetkään jää kiristämättä. Kun kiinnikkeet ovat tiukassa, eivät lumiesteet hevillä irtoa katosta.

Piipunhatusta ja piipun pellityksestä ei kannata tinkiä

Piipunhattu sekä piipun pellitykset (varsinkin peltisepän työnä toteutetut) suojaavat piippua niin hyvin, että niitä ei kannata jättää hankkimatta. Vanhakin piippu voidaan suojata kosteudelta ja rapautumiselta asentamalla sen suuaukon päälle piipunhattu, ja pellittämällä sen ulkopuoli. Näin piippu on pitkäikäisempi ja paloturvallisempi, joten piipun peltitöihin kuluva raha ei mene hukkaan.

Piipun rapautuminen on vaarallista, sillä se voi johtaa niin häkämyrkytykseen kuin rakennuspaloksi laajenevaan nokipaloonkin. Rapautuminen alkaa siitä, että hormiin pääsee sadevettä tai muuta kosteutta. Ennen vanhaan tämä ei ollut ongelma, sillä hormi lämpeni käytännössä joka päivä. Sadevesi ja lumi haihtuivat pois, ennen kuin ne ehtivät jäätyä hormiin. Tänä päivänä tilanne on toinen, ja hormi saattaa olla pitkiä aikoja kylmillään – kesämökillä ehkä koko talven. Kosteus, mikä on satanut hormiin sen suuaukosta, ehtii jäätyä ja sulaa moneen kertaan. Tämä rapauttaa hormia murentaen sen laastia ja synnyttäen hormiin koloja. Kun hormin sisäpinta ei ole tasainen, ei nuohooja saa poistettua kaikkea nokea hormista, ja tällöin nokipalovaara kasvaa merkittävästi säännöllisistä nuohouksista huolimatta. Huonokuntoisesta hormista voi myös karata savukaasuja, samoin lämpöä. Lopulta koko piippu saattaa sortua, ja se on muurattava uudestaan.

Piipun huonokuntoisuuteen kannattaa tarttua jo hyvissä ajoin ennen piipun sortumista tai nokipaloja. Hormin kolot saadaan tukittua hormin sisäpuolisen slammauksen eli massauksen avulla. Hormisaneerausta varten kattoa ei tarvitse purkaa, eikä muitakaan isompia alkuvalmisteluja tarvita. Vasta saneerattu hormi kannattaa kuitenkin suojata pellityksillä ja piipunhatulla, jotta se ei enää rapautuisi. Piipun pellitys edellyttää vesikaton osittaista purkamista. Kun kattoa avataan piipun ympäriltä, avautuu eteen upea tilaisuus korjata aluskate piipun kohdalta. Piipusta voi vuotaa vettä, vaikka siitä olisi pidetty hyvää huoltaa. Kun aluskate on ehjä ja oikein asennettu (eli nostettu piippua vasten), eivät katon alla olevat puuosat ja eristeet kastu, vaikka katto vuotaisi piipun juuresta.

Plus Kattopalvelulta sujuvat niin piipunjuuren tiivistämiset, piipunjuurivuotojen korjaukset, aluskatteen korjaukset kuin kaikki peltisepän työtkin – muutkin kuin piipunhattuun ja piipun pellittämiseen liittyvät. Ota yhteyttä ja pyydä tarjous!

Katon tarkastus Raaseporissa tehdään varsin tarkalla katseella kanssa

Plus Kattopalvelu tekee kattojen tarkastukset Raaseporissa todella huolellisesti ja perusteellisesti. Tutkimme tiilikatot, huopakatot ja peltikatot melkeinpä suurennuslasin kanssa. Kattotarkastuksen jälkeen kerromme asiakkaalle, missä kunnossa kerrostalon, rivitalon, kesämökin tai esimerkiksi ulkorakennuksen katto on. Mikäli jokin kattohuolto tai katonkorjaus on ajankohtainen, annamme siitä hyvän tarjouksen.

Asiantuntijamme osaavat panna merkille sellaisiakin asioita, joita ei maallikko tulisi ehkä ajatelleeksikaan. Vinkeillämme ja työtarjouksillamme voit pitää kattosi hyvässä kunnossa vuosikymmenestä toiseen. Saatamme esimerkiksi neuvoa kaatamaan huonokuntoiset puut rakennuksen läheisyydestä, jotta ne eivät kaatuisi kovalla tuulella katolle. Saatamme suositella myös peltikattonaulojen korvaamista kateruuveilla tai esimerkiksi harjatiilituulettimen hankkimista. Peltikattonaulat eivät pidä kattopeltejä yhtä luotettavasti kiinni katossa kuin kateruuvit. Naulat saattavat pumppautua ylös ruodelaudoituksista puun kosteuselämisen (eli vuoron perään tapahtuvat turpoamisen ja kutistumisen) vuoksi. Ruuvit pysyvät kierteidensä ansiosta paremmin paikoillaan. Jos naulat irtoavat, voivat kattopellit irrota myrskytuulella, ja lisäksi naulojen jälkeensä jättämistä rei’istä pääsee katon alle kosteutta. Jos vanhassa peltikatossa on käytetty peltikattonauloja, kannattaa ne korvata kateruuveilla. Harjatiilituuletin puolestaan laittaa ilman liikkumaan tiilikaton alla. Mitä nopeammin rakennuksen sisältä kohonnut kostea ja lämmin ilma saadaan tuuletettua pois välikatolta, sen paremmin, sillä siten se ei ehdi kondensoitua vedeksi pinnoille.

Saatamme tarjota myös jotain kattohuoltoa, esimerkiksi sammaleenpoistoa tiilikatolta tai huopakaton pesua ja pinnoittamista. Säännöllisesti ja asianmukaisesti tehdyt kattohuollot saavat katon kestämään pidempään. Huollettu katto on rasituksensietokykyisempikin, joten kattokorjauksia tarvitaan vähän. Silloin, kun omakotitalon, kesämökin, rivitalon tai esimerkiksi kerrostalon kattoa on aika korjata, tulee se toteuttaa mahdollisimman pian (ja tietenkin mahdollisimman hyvin). Rikkinäisten tiilien vaihto tai muut kattopaikkaukset eivät saa jäädä roikkumaan, sillä pienestäkin vauriosta voi seurata katon vesivahinko. Aluskatteen korjaus on yksi tärkeimmistä kattokorjauksista, sillä sen ansiosta kattorakenteiden kuivuus on mahdollista varmistaa silloinkin, kun piipusta tai katon harjalta vuotaa vettä. Jotta aluskate ei antaisi periksi, on katto korjattava kiireesti vedenpitävästä aluskatteesta huolimatta.

On kaksi tapaa tilata katon kunnon tarkastus Raaseporiin. Voit tilata kattavan kattotarkastuksen erillistyönä tai saada sen kaupan päälle tilatessasi samalla joitain muita kattotöitä. Kattosi tarkastetaan ilmaiseksi kaikkien kattotöiden yhteydessä, eli esimerkiksi katon syyshuollon, kourusaneerauksen tai kattoreiän paikkaamisen yhteydessä.

Kattourakointisi Raaseporissa ansaitsevat kokeneen ja luotettavan kattopalvelun

Täydellinen kattourakointi Raaseporissa olisi yhtä aikaa laadukas, mutta kilpailukykyisen hintainen. Kattourakan tulisi edetä ripeästi, mutta asiakaspalvelun tai työn jäljen siitä kärsimättä. Mistä löytäisi kattourakoitsijan, joka voisi tällaisen kattourakan suorittaa? Vastaus on kattofirma, jonka nimi on Plus Kattopalvelu. Kiiteltyä kattopalveluamme voivat käyttää niin yksityisasiakkaat kuin taloyhtiökin. Laitamme kuntoon kaikki katot niiden koosta, materiaalista, kaltevuudesta tai tämän hetkisestä kunnosta riippumatta. Rakennuksen korkeus tai sijaintikaan ei meitä pysäytä, joten ota yhteyttä myös esimerkiksi saarimökkien kattokorjausten tiimoilta. Käytyämme paikan päällä, saatte hyvän tarjouksen peltikattotöistänne, tiilikattotöistänne tai huopa- tai palahuopakattotöistänne. Urakan hinta on kotitalousvähennyskelpoinen, ja rahoitusta sille ei tarvitse kaukaa hakea – kotisivujemme kautta pääsette tutustumaan rahoitukseen, minkä avulla voi maksaa joustavasti minkä tahansa kattohuollon, kattokorjauksen tai vaikkapa katon varusteluun liittyvän kattourakan.

Meillä on pitkä kokemus kattoalasta, joten vastaus löytyy jokaiseen tilanteeseen. Ota yhteyttä meihin silloinkin, kun katto on painunut notkolle talven aikana, tai jos kova tuuli on kaatanut jonkin pihalla kasvaneen puun katon päälle. Olemme oikea kattofirma myös kattovuotoa ja katon vesivahinkoa korjaamaan. Katon läpi vuotava vesi on saattanut päästä kastelemaan katon alla olevat rakenteet, jos aluskatekin on mennyt rikki – tai aluskatetta ei ole ollut alun perinkään. Jos kattovuotoa ei ole pikaisesti korjattu, ovat katon rakenteet voineet lahota ja heiketä. Eristeisiin (esimerkiksi puhallusvilloihin) kosteus on saattanut synnyttää homekasvustoja. Kaikissa edellä mainituissa tilanteissa arvioimme tarkoin, onko kannattavampaa korjata katto, vaiko purkaa ja uusia se. Varsinkin vanhemmat katot on usein taloudellisempaa uusia.

Totta kai teemme luotettavasti myös pienemmät katon korjaukset ja paikkaukset, kuten kattokourujen korjaukset, kattotiilien ja kattopeltien vaihdot, reikien paikkaamisen ja muun muassa tuulen mukana irronneiden peltilistojen kiinnittämisen takaisin paikoilleen. Säännöllisistä kattohuolloista on muun muassa se hyöty, että niiden avulla katto vastustaa paremmin aikaa, kosteutta, kasvustoja ja muita kattoa haurastuttavia tekijöitä. Kun katto saa lisää rasituksensietokykyä, esiintyy vaurioita harvemmin. Tärkein kattotyö on katon kunnon tarkastus. Kun se toteutetaan puolivuosittain, ei mikään huolto- tai korjaustarve jää täyttämättä, ja katon kunto on hyvissä kantimissa.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt