Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Huopakattoremontti ja palahuopakattoremontti Raasepori – Huopakaton vaihdosta iso ilo

Huopakattoremonttia ja palahuopakattoremonttia ei tarvita kovinkaan usein, sillä huopakatot tunnetaan kyvystään kestää erilaisia rasituksia ja pitää vettä. Kun katon vaihto viimein muuttuu ajankohtaiseksi, valitse huopakaton tai palahuopakaton uusimiseen meidän ammattilaisemme, joille työ maittaa. Olemme paitsi ahkeria, myös asiantuntevia ja perusteellisia. Uusimme kaikenlaiset bitumikatot Lohjalla, Inkoossa, Salossa, Kemiönsaaressa, Hangossa ja Raaseporissa niin, että rakennus saa ansaitsemansa katon – tiiviin, kauniin, turvallisen ja pitkäikäisen katon, mikä vastaa myös omistajansa kaikkia odotuksia.

Huopakaton vaihdosta on iso ilo, koska koko rakennuksen yleisilme piristyy tasaisen värisen, siistin ja näyttävän katon myötä. Huopakaton vaihto helpottaa myös omakotitalon tai vaikkapa kesämökin omistajan elämää: enää ei tarvitse miettiä sitä, vuotaako katto sateella, tai miten katto selviää talvesta. Uusi huopakatto on luotettavan hyväkuntoinen. Tärkeää on myös se, että uuden katon huoltaminen on hyvin helppoa. Uusi katto ei sammaloidu samalla tavalla kuin vanha, eikä huopakattopinnoitteen uusimista tarvitse pohtia. Lähitulevaisuudessa riittää se, että katto puhdistetaan roskista, ja että sen kunto tarkastetaan odottamattomien muutosten varalta. Katon kevät- ja syyshuollot ovat siis tarpeen Raaseporissa, olipa katto uusi tai vanha.

Huopakaton tiiviys, helppohoitoisuus ja kyky kestää erilaisia rasituksia ovatkin huopakattojen Suomessa saavuttaman suuren suosion takana. Huopakatto on suositeltava vaihtoehto myös siksi, että se on hiljainen sateella ja silloin, kun ulkolämpötilat vaihtelevat. Huopakatto tai palahuopakatto on myös hyvin kustannustehokas katto. Huopavuodat tai -paanut saa melko edullisesti, vaikka panostaisi katemateriaalien laatuun. Huopakaton asentaminen on joutuisaa, ja urakan saa meiltä varsin mukavalla hinnalla. Hinnoistamme saa myös kotitalousvähennystä, jos on yksityisasiakas, joten hinta ei ole este asennuttaa huopakatto tai tilata huopakaton (tai palahuopakaton) uusiminen.

Huomasitko jo yhteistyökumppanimme tarjoaman rahoituksen? Sitä pääsee hakemaan www-sivujemme kautta, ja voihan sillä rahoittaa muutakin kuin bitumikattosaneerauksen (esimerkiksi huopakattovuodon korjauksen).

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Huopakaton, palahuopakaton uusiminen Raaseporissa tapahtuu varmaotteisesti

Kun tilaat omakotitalon, autotallin, kesämökin, pihavaraston tai vaikkapa saunamökin huopakaton uusimisen Raaseporiin meiltä, tapahtuu kaikki varmaotteisena avaimet käteen -pakettina. Teemme kaiken puolestasi, ja meiltä onnistuvat hienosti myös normaalista poikkeavat huopakattoremontit.

Jokainen huopakattoremontti tai palahuopakattoremontti on oma kokonaisuutensa, ja siksi jokainen urakka on suunniteltava erikseen. Myös se, mitä asuinrakennuksen tai vaikkapa jonkin ulkorakennuksen huopakaton uusiminen maksaa, on laskettava tapauskohtaisesti. Ensimmäinen askel heti yhteydenottosi jälkeen onkin se, että tulemme paikan päälle tarkastamaan sen, millainen katto meillä on uusittavanamme.

Normaali katon vaihto etenee suurin piirtein näin: vanhan katon purkaminen, kattorakenteiden kunnostaminen, uuden katon asentaminen ja katon varusteleminen, lopputarkastuksen tekeminen ja työmaa-alueen siivoaminen. Loppusiivous käsittää esimerkiksi purku- ja rakennusjätteiden keräämisen. Toimitamme jätteet vastuullisesti lähimmälle jäteasemalle.

Alkutarkastus ja asiakkaan kanssa käydyt keskustelut kertovat ammattilaisillemme, onko edessä normaalista poikkeava huopakaton vaihto. Joskus omakotitalon tai vaikkapa saunarakennuksen huopakatto voidaan uusia erityisen helpolla ja nopealla tavalla. Jos huopakattoa aletaan uusia, ennen kuin katto vuotaa ja kosteus pilaa sen alla olevat rakenteet, voitaneen vanha bitumikatto jättää uuden katon alusrakenteeksi. Tällöin kattoremontti onnistuu ilman isompia purkutöitä. Kattoturvatuotteet on toki purettava pois uuden katteen tieltä. Kun uusi vesikate on paikoillaan, asennamme kattotikkaat, lumiesteet ja muut kattoturvatuotteet paikoilleen. Kattoturvatuotteet voivat olla uusia tai vanhalta katolta ”perittyjä”, jos vanhat kattoturvatuotteet ovat vielä käyttökelpoisia. Tarvittaessa korjaamme ja kunnostamme vanhat kattoturvatuotteet ennen niiden asentamista uudelle vesikatolle.

Joskus huopakaton tai palahuopakaton uusimiseen liittyy kosteusvaurioiden korjaaminen, painuneen katon oikaiseminen, yläpohjan lisäeristäminen tai vaikkapa tasakaton muokkaaminen aumakatoksi. Meiltä voit tilata millaisen bitumikattoremontin tahansa, sillä ammattilaisemme ovat taitavia ja kokeneita asiantuntijoita, joita luonnistuu urakka kuin urakka.

Omakotitalon, kesämökin, paritalon tai autotallin huopakattoremontti tehtävä viranomaisia kuunnellen

Viranomaismääräykset on otettava huomioon, olipa kyseessä omakotitalon huopakattoremontti tai vaikkapa mökin palahuopakaton vaihto. Viranomaisilla on mielipiteensä siitä, miten katot tulee varustella, ja nämä ohjeet on otettava huomioon. Huopakatolle tai palahuopakatolle tulee asentaa ainakin vähimmäismäärä laadukkaita kattoturvatuotteita. Se, mitä kaikkia kattoturvatuotteita talon katolle tulee hankkia, riippuu muun muassa katon kaltevuudesta. Kalteville katoille tarvitaan muun muassa lumiesteitä, mitkä estävät lumimassojen vapaan putoamisen katolta. Voisikin olla hyvin vaarallista jäädä katolta putoavan lumen alle – etenkin, jos lumen seassa on jäätä ja katolta irronneita kattotarvikkeita. Lumiesteet suojaavat myös kattoa lumimassojen liikkeiltä, joten ne kannattaa asennuttaa saman tien, jos ne vielä kaltevalta katolta puuttuvat.

Kesämökin huopakattoremontin yhteydessä tulee asentaa myös kattotikkaita ja muita kattoturvatuotteita, joiden avulla katolla liikkuminen ja työskenteleminen helpottuu ja muuttuu turvallisemmaksi. Myös esimerkiksi paritalon katolle tarvitaan tikkaita, kenties myös kattosiltoja ja muita kattoturvatuotteita.

Viranomaisia on kuunneltava myös silloin, jos katolle halutaan tehdä muutoksia. Isot päivitykset voivat vaatia rakennuslupaa tai toimenpidelupaa. Isoja muutoksia, joita voidaan tehdä esimerkiksi autotallin huopakattoremontin yhteydessä Raaseporissa, ovat katon korotus tai katon muuttaminen kaltevammaksi tai loivemmaksi.

 

Eikö mökin huopakattoremontin teettäminen nappaa? Yksi vaihtoehto on korvata tavallinen huopakatto ilmeikkäällä palahuopakatolla. Huopakaton tilalle voidaan asentaa myös peltikatto. Joissain tilanteissa peltikatto – kuten lukkosaumakatto tai konesaumakatto – voidaan asentaa suoraan vanhan huopakaton päälle.

Saunarakennuksen huopakattoremontilla voidaan vaikuttaa rakennuksen ilmeeseen myös siten, että katon väriä vaihdetaan. Huopavuotia ja -paanuja saa useissa eri väreissä, joten mieleinen vaihtoehto löytyy varmasti.

Olipa edessä minkälainen omakotitalon, kesämökin, paritalon tai autotallin huopakattoremontti tahansa, ota yhteyttä meihin ja teetä katon vaihto meillä. Näin varmistat lopputuloksen onnistuneisuuden ja sen, että saat huopakattosi tai palahuopakattosi vaihdettua parhaaseen mahdolliseen hintaan.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt