Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Iso tai pieni kattotyö Kärkölässä – tilaa kattourakkasi meiltä

Riippumatta siitä, kuinka isoja tai pieniä kattotöitä Kärkölässä tarvitset, kannattaa urakka tilata Plus Kattopalvelulta. Me olemme kattofirma, joka tekee samalla laadulla ja huolellisuudella niin kesämökin katon harjauksen, rikkinäisten tiilien vaihdon omakotitalon katolta, tuotantolaitoksen katon pesun kuin kerrostalon kattoremontinkin. Kun paikan päällä kattava kokoelma kattoalan huippuammattilaisia, ei isoonkaan projektiin tuhraannu aikaa. Kaikki etenee pettämättömällä ammattitaidolla, eikä huolimattomuusvirheitä synny tarkan työotteen takia.

Tarvitsitpa katon pesua, räystäslautojen vaihtoa tai vaikka piipun pellitystä, aloita ottamalla yhteyttä Plus Kattopalveluun. Me laskemme, mitä kattotöiden tekeminen avaimet käteen -periaatteella maksaa. Kuten aina, luvassa on varsin kilpailukykyinen tarjous, ja yksityisasiakkaalla on mahdollisuus hakea töiden osuudesta kotitalousvähennystä. Rahoituspuolestakaan ei tarvitse olla huolissaan, sillä sellainen löytyy kätevästi verkkosivujemme kautta. Rahoitus järjestyy helposti ja nopeasti, jotta kattotöitä ei tarvitse lykätä – monilla kattotöillä on nimittäin kiire.

Kun olemme käyneet paikan päällä, tiedämme, mitä tasakattosi, aumakattosi tai esimerkiksi taitekattosi tarvitsee. Tämän perusteella osaamme laittaa talon katon kerralla kuntoon. Urakka alkaa sopimuksen mukaan, ja pian kattosi on taas priimakunnossa. Jos tulemme siihen tulokseen, että katto on niin iäkäs tai muutoin huonokuntoinen, että se on paras uusia, toteutamme kitkatta etenevän kattoremontin. Katon vaihtoa ei tarvitse pelätä, sillä kun asialla ovat oikeat ammattilaiset, saattaa se tapahtua huokeammin kuin uskoitkaan.

Katon vaihto on kuitenkin vasta se viimeinen vaihtoehto. Ennen kuin tarjoamme taloyhtiölle tai yksityisasiakkaalla kattoremonttia, otamme selvää siitä, voidaanko katto saada luotettavaan kuntoon katon korjauksen ja/tai kattohuoltojen avulla. Säännöllisten ja asianmukaisesti toteutettujen kattohuoltojen avulla katon elinikää on mahdollista pidentää – siksi meillä on tapana tarjota kaikkien kattotöiden yhteydessä ilmainen kattotarkastus. Tuon tarkastuksen aikana käydään läpi koko katon kunto aina katon tarvikkeita myöten, ja jos huomaamme katon kaipaavan esimerkiksi pinnoitteen uusimista, tarjoamme sen tekemistä. Katon pinnoitus on kattohuolto, millä katon elinkaarta voidaan pidentää kenties jopa parillakymmenellä vuodella. Saat ilmaisen kattotarkastuksen myös Hausjärvellä, Hollolassa, Mäntsälässä, Orimattilassa, Lahdessa ja esimerkiksi Iitissä, sillä Plus Kattopalvelu toimii myös Kärkölän ympäristössä.

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Kattoremontti Kärkölässä ei olisi täydellinen, ellei myös kattorakenteita tarvittaessa kunnostettaisi

Meillä on aina tavoitteena täydellinen kattoremontti Kärkölässä, ja koska kattosaneerausta on tekemässä joukko kattoalan huippuammattilaisia, ei meille tuota vaikeuksia tähän tavoitteeseen päästä. Katon uusiminen ei olisi täydellinen, ellei kaikkia tarvittavia korjaustoimenpiteitä tehtäisi yhtä aikaa uuden tiilikaton, peltikaton tai huopakaton asennuksen kanssa. Katon uusimiseen tulee liittää myös kaikkien asiakkaan toivomien muutosten ja uudistusten tekeminen, kuten vaikka tasakaton vaihto harjakatoksi, pulpettikatoksi, aumakatoksi tai esimerkiksi taitekatoksi. Omakotitalon, kerrostalon, rivitalon tai kesämökin kattoremontin yhteydessä ei toki aina tehdä näin näyttäviä muutoksia – joskus uudistukset koskevat vain uusien kattoläpivientien toteuttamista tai esimerkiksi katon lisälämmöneristystä. Aina ei tarvita edes mitään ylimääräisiä korjaustöitä. Jos uusittava katto on vielä tiivis eikä sen alla ole kosteusvaurioita, voidaan palahuopakattoremontti tai huopakattoremontti tehdä jopa purkamatta vanhaa kattoa. Tiilikattoa tai peltikattoa ei voida asentaa vanhan katon päälle, mutta jos katon alla kaikki on kunnossa, voidaan tiilikattoremontti toteuttaa ilman aluskatteen vaihtoa tai kattorakenteiden korjaamista. Tietyissä tapauksissa myös peltikattoremontti voidaan toteuttaa tällä tavalla osittain, eli jättämällä vanha aluskate paikoilleen.

Uusi katto ei olisi täydellinen, jos siinä olisi asennus- tai huolimattomuusvirheitä. Kun palahuopakattoa, lukkosaumakattoa tai esimerkiksi konesaumakattoa on uusimassa Plus Kattopalvelu, ei virheistä ole pelkoa. Meillä on pitkä kokemus kattotöistä, myös erilaisista kattoremonteista, joten katon vaihto etenee moitteettomasti. Vesikatto on kaikin puolin tiivis ja luotettava, aluskate on asennettu oikein päin ja sopivalle kireydelle, eikä mikään läpivienti edes meinaa vuotaa. Myös kattoturvatuotteet on asennettu kaikkien taiteen sääntöjen mukaan.

Vaikka kattosaneeraus onkin kaikin puolin ensiluokkainen kokonaisuus, ei kattoremontin hinta hirvitä. Saat parhaan mahdollisen tarjouksen kattosi uusimiselle, kun otat yhteyttä ja sovit arviointikäynnistä. Tulemme paikan päälle arvioimaan saneerattavan kohteen, suunnittelemaan tulevan urakan ja laskemaan avaimet käteen -hinnan kaikille tarvittaville toimenpiteille. Samalla kertaa voimme jutella siitä, teemmekö kattoremontin talvella vaiko kenties kesällä, ja miten kattoremontin voi maksaa osamaksulla tai rahoituksella. Kerro asiantuntijoille kaikki uutta kattoa koskevat toiveesi, niin voimme laskea sille heti oikean hinnan. Ei haittaa, jos et vielä tiedä, mitä kaikkea haluat tehtävän tai minkä haluat uuden katteen materiaaliksi, sillä voimme keskustella näistä yksityiskohdista yhdessä.

Kesämökillekin kannattaa valita huopakatto tai palahuopakatto – näin saat siitä kaiken irti

Olitpa valitsemassa uutta kattoa kesämökille, kanalaan, paritaloon tai vaikka autokatokseen, kannattaa harkita vakavasti huopakattoa tai palahuopakattoa. Bitumikatto on huoleton valinta uudeksi katoksi, sillä se kestää mainiosti pohjoisissa olosuhteissamme. Bitumikermikatto ei pane pahakseen lämpötilavaihteluista, sateista ja lumesta, auringosta tai muista rasituksista: oikein huollettuna laattakatot, kolmiorimahuopakatot ja tiivissaumakatot voivat kestää jopa 40 vuotta. Tilaa huopakaton huollot, satunnaiset korjaukset ja remontit Plus Kattopalvelulta, niin saat laattakatostasi tai muusta huopakatostasi kaiken irti. Pidämme huolen siitä, että katollasi on kaikki mahdollisuudet kestää mahdollisimman pitkään, ja olla kaiken aikaa mahdollisimman hyvässä kunnossa.

Me olemme pitkän linjan huopakattoammattilainen, jolta luonnistuvat harjaantuneesti niin säännölliset huopakattohuollot kuin satunnaisestikin tarvitut huoltotoimenpiteet. Säännöllisiä huopakattohuoltoja ovat katon puhdistukset ja tarkastukset. Katon kunnon tarkastus tarjotaan ilmaiseksi aina, kun tilaat meiltä jonkin kattotyön, joten saat sen kaupan päälle myös katon puolivuosittaisen puhdistuksen yhteydessä. Roskien poisto katolta ehkäisee katon likaantumista ja sammaloitumista, mitkä nopeuttavat katon kulumista. Kun katto kuluu ja haurastuu, on se alttiimpi vuotamaan. Satunnaisesti tarvittuja huopakattohuoltoja ovat katon pesu, katon pinnoitus, sammaleenpoistokäsittely, lumenpudotus ja jään sulatus. Pinnoitushuolto tehdään vain kerran, ja muut tarpeen mukaan. Voi olla, ettei tule koskaan tarvitsemaan esimerkiksi lumenpudotusta, mutta on hyvä tietää, mistä sen saa kätevästi sitä tarvitessaan.

Plus Kattopalvelu on ammattilainen paikallaan silloinkin, kun tarvitset jotain palahuopakaton tai muun huopakaton korjausta, esimerkiksi kattoreikien paikkausta. Kattotarkastuksien ansiosta kaikki korjaustarpeet voidaan havaita mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, ja katto voidaan tiivistää jo ennen kattorakenteiden kastumista ja vaurioitumista.

Muista kattofirma Plus Kattopalvelu silloinkin, kun paanukatto tai muu bitumikatto pitää uusia. Jos vanhaa kattoa ei ole välttämätöntä purkaa, voidaan se jättää toimimaan uuden katon alusrakenteena. Tällainen kattosaneeraus on nopea ja kustannustehokas tapa saada kesämökkiin tai muuhun rakennukseen uusi, luotettavan tiivis katto. Jos vanha katto on paras purkaa, teemme niin. Huopakattoremonttiin voidaan yhdistää monia erilaisia kattotöitä, kuten katon korotus tai loivan katon muuttaminen kaltevammaksi. Katon uusimisen yhteydessä kattoon voidaan lisätä läpivientejä tai muita varusteita, ja sen alle voidaan tuoda lisää eristeitä. Teemme kaikkemme, jotta uusi katto on makusi mukainen, ja kaikin puolin toimiva sekä turvallinen.

Katon korjaus Kärkölässä palauttaa katon kunnon

Jos katto vuotaa tai tarvitset myrskyvaurioiden korjausta (esimerkiksi irronneiden peltilistojen vaihtoa), ota yhteyttä Plus Kattopalveluun ja tilaa katon kunnon palauttava katon korjaus Kärkölään. Meillä on pitkä kokemus katon ja kattoläpivientien asentamisesta sekä niiden tiivistyksestä, joten voit luottaa meidän osaavan hoitaa niin kattoikkunan vaihdon, aluskatteen korjauksen, painuneen katon oikaisun, kattovuodon korjauksen kuin esimerkiksi katolle kaatuneen puun aiheuttamien vahinkojen korjauksenkin. Tiedämme, että peltikaton, tiilikaton ja huopakaton korjauksella on aina hoppu, sillä vahingot muuttuvat yleensä vain pahemmiksi ajan myötä. Jotta tilanteen paheneminen voitaisiin estää, pidämme kiirettä myös rikkinäisten tiilien vaihdon, peltikaton ja huopakaton reikien korjauksen sekä esimerkiksi rännien ja vesikourujen korjauksen kanssa. Mitä pidempään katto on kyseenalaisessa kunnossa, sitä todennäköisempää on, että kosteus ehtii päästä katon alle. Kastuneisiin kattorakenteisiin voi syntyä lahoa, ja lahovaurioiden korjaus tarkoittaa samaa kuin vaurioituneiden puuosien vaihto. Villoihin syntyy kosteudessa hometta ja muita mikrobikasvustoja, mitkä heikentävät sisäilman laatua – siksi kastuneet villat pitää aina uusia.

Rännien korjaustarpeillakin on kiire, sillä epäkuntoiset rännit voivat johtaa talon rakenteiden kastumiseen. Jos räystäs vuotaa, kosteus voi päästä nousemaan maaperästä talon rakenteisiin, joten sadevesijärjestelmällä on vissi tarkoitus osana rakennuskokonaisuutta.

Jotta kaikkiin kerrostalon, omakotitalon, rivitalon tai esimerkiksi kesämökin katon korjaustarpeisiin voitaisiin puuttua tarpeeksi aikaisessa vaiheessa, suosittelemme lämpimästi puolivuosittaisia kattotarkastuksia. Niiden aikana huomataan, jos jokin kattovaruste on huonosti kiinni, ja kiinnikkeiden kiristämisellä voidaan välttää lumiesteiden, rännien tai tikkaiden irtoaminen – ja niiden irtoamisesta aiheutuvien reikien paikkaus. Kattotarkastuksen aikana huomattaisiin myös tarve paikata jiirit tai vaihtaa räystäslaudat ja -pellit. Kaikki muutkin ongelmakohdat tulisivat havaittua hyvissä ajoin, jos katto tarkastettaisiin joka kevät ja syksy.

Peltikaton, tiilikaton tai huopakaton kunnon tarkastus kertoisi myös kattohuoltojen tarpeista. Kattohuollot parantavat katon kuntoa ja siten ehkäisevät katon vaurioitumista. Peltikaton omistaja saattaa saada tarjouksen ruostevaurioita torjuvasta huoltomaalauksesta, kun taas tiilikaton omistajalle saatamme tarjota kattotarkastuksen perusteella sammaleiden poistoa. Sammalet nopeuttavat tiilien rapautumista ja hajoamista, joten niistä kannattaa hankkiutua eroon. Sinulla on kaksi tapaa saada kattotarkastus Kärkölään, joista ensimmäinen on tilata se samalla tavalla kuin tilaisit minkä tahansa muunkin kattohuollon. Toinen on tilata meiltä jokin – ihan mikä tahansa – kattotyö, ja saada kattotarkastus palvelulupauksemme mukaisesti kaupan päälle!

Katto vuotaa harvakseltaan – pidä varasi kattovuotojen suhteen

Katto vuotaa harvakseltaan. Uudet katot ovat hyvin tiiviitä, mutta vuosikymmenien myötä kattovuotoja voi esiintyä. Pakkanen voi halkaista kattotiilen tai pari, ruoste syödä reiän peltikattoon ja aurinko haurastuttaa huopakaton niin, että se rupeaa vuotamaan. Pakkasella, ruosteella ja auringolla on sitä parempi tilaisuus iskeä kyntensä kattoon, mitä vähemmän kattoa on huollettu – siksi kannattaa pitää kiinni katon säännöllisistä huolloista (kuten kevät- ja syyshuolloista).

Siitä, että katolla käydään säännöllisesti, on sekin hyöty, että mahdolliset lumi- tai myrskyvauriot tulevat ajoissa huomattua. Uudellekin katolle voi syntyä lumivaurioita (esimerkiksi lumen painon alla vuotamaan ruvenneita saumoja), ja kovat tuulet voivat repiä kattopeltejä irti vasta asennetustakin katosta. Mitä nopeammin kattoon syntyneen vaurion tai jo alkaneen kattovuodon korjaus päästään aloittamaan, sen parempi. Vuotavan katon korjaus voi onnistua ihan vain vesikatteen tiivistyksen avulla, jos aluskate on yhä ehjä.

Kun katolla käydään säännöllisesti, osataan sitä huoltaa siten, että sen kunto pysyy hyvänä vuosikymmenestä toiseen. Säännöllisten kattotarkastuksen ansiosta on helppo huomata, missä vaiheessa peltikatto pitäisi maalata ruosteen ehkäisemiseksi, tai koska kattohuopa tarvitsee uutta pinnoitetta saadakseen suojaa auringolta. Lähietäisyydeltä kattoa tarkastellessa huomaa myös kaikki sammalet, mitkä pitää poistaa kattoa ikäännyttämästä – myös sellaiset, mitkä kasvavat hieman piilossa (esimerkiksi piipun takana).

Mikäli aluskate onkin mennyt rikki tai sitä ei ole koskaan asennettukaan, voi syntyä katon vesivahinko. Tiilikaton, peltikaton tai huopakaton alle pääsevä kosteus jättää aina jälkensä. Kastuneet puurakenteet pitää kuivattaa tai uusia – uusimispuuhiin pitää ruveta silloin, jos niissä on kosteuden synnyttämää lahoa. Eristeisiin ei synny lahoa, vaan hometta ja muita mikrobikasvustoja. Mikäli saumoista, harjalta tai vaikkapa piipun juuresta katon alle valuva vesi kastelee yläpohjan eristeet, on ne vaihdettava uusiin homeen ehkäisemiseksi.

Jos vesikaton kunto on heikentynyt niin paljon, ettei sitä enää kannata korjata, teemme tarjouksen katon uusimisesta. Mikäli katto voidaan kuitenkin saada luotettavan tiiviiseen kuntoon katon osittaisen korjauksen avulla, emme ala myydä sinulle kattoremonttia, vaan teemme hyvän tarjouksen kattovuodon ja katon vesivahingon korjaamisesta.

Katon huollot Kärkölässä pitävät tasakatot ja satulakatot tiiviinä

Katon huollot Kärkölässä – esimerkiksi kattopeltien kiinnitysten lisäys tai peltikaton maalaus – pitävät katon tiiviinä, toimivana ja kivan näköisenä. Jokainen tasakatto, satulakatto ja muun muassa monimuotoinen katto kaipaa katon huoltoja, ja me olemme vastaus kaikkiin katon tarpeisiin. Huollamme kattoturvatuotteet, sadevesijärjestelmät ja kaikki erilaiset katot varttikatoista palahuopakattoihin. Usko meille myös konesaumakattojen tai vaikka savitiilikattojen huollot.

Kaikki katot tarvitsevat kevät- ja syyshuoltoja, joiden aikana katolta poistetaan kaikki roskat. Roskia löytyy varsin todennäköisesti myös sadevesijärjestelmästä, joten se puhdistetaan yksin tein. Katto, jolla ei ole roskia, kuivuu nopeammin sateen jälkeen. Pikainen kuivuminen tarkoittaa sitä, että katto ei ole niin altis ruostumaan ja sammaloitumaan. Ruoste on peltikattojen vihollinen, kun taas sammal on tiili- ja bitumikattojen tuholainen.

Katon puhdistukseen kuuluu myös sadevesijärjestelmän puhdistaminen, sekä veloitukseton katon tarkastus. Tuon kattotarkastuksen saat ilmaiseksi kaikkien muidenkin kattotöidemme yhteydessä. Jos katon tarkastaja huomaa, että kattoa pitäisi myös maalata, saat tarjouksen peltikaton maalaamisesta tai tiilikaton pinnoittamisesta. Myös huopakatto voidaan pinnoittaa, ja lisätä siten sen rasituksensietokykyä. Näin tasakatollekin voidaan saada vielä parikymmentä, tiivistä ja huoletonta käyttövuotta lisää.

Ennen kattomaalausta katto tulee pestä. Tasakaton, satulakaton tai esimerkiksi pulpettikaton pesussa ei kannata käyttää painepesuria, vaan aivan tavallista vesiletkua, pesuharjoja ja huoltopesuainetta. Kattopesu auttaa myös silloin, jos katteeseen on päässyt pinttymään likaa.

Katon pesu ei kuitenkaan ole paras keino päästä eroon sammaleista. Sammaleiden vastaisessa taistelussa suosittelemme sammaleenpoistoa ja katon suojakäsittelyä, sillä oikeanlaisilla kemikaaleilla kaikki sammalten osatkin saadaan kuolemaan.

Katon tarkastuksen aikana saatamme huomata vanhojen naulojen nousseen ylös katosta: siinä tapauksessa teemme tarjouksen naulojen korvaamisesta uusilla ruuveilla. Myös vanhat ja huonokuntoiset ruuvit kannattaa vaihtaa uusiin ruuveihin, jotta katto pysyisi koossa ja tiiviinä. Tiiviys on yhtä tärkeä asia, olipa sitten kyseessä vakituinen asunto tai vapaa-ajan käytössä oleva rakennus. Jos katto haurastuu ja alkaa vuotaa, voivat katon rakenteet mennä pilalle, eikä katon odotettavissa oleva käyttöaika ole siinä tapauksessa enää pitkä. Muista tarkastuttaa kattosi puolen vuoden välein, niin kaikki huollot ja paikkaukset osataan toteuttaa ennen katon vesivahinkoa.

Rännien puhdistus Kärkölässä parantaa rakennuksen kosteudenhallintaa

Sadevesijärjestelmällä on merkittävä rooli rakennuksen kosteudenhallinnassa. Jos rännejä ei huolleta ja puhdisteta Kärkölässä, on kosteudenhallinta hieman retuperällä. Roskaiset rännit voivat mennä tukkoon, jolloin räystäs vuotaa. Roskat synnyttävät ruostetta, ja ruosteen takia rännejä pitää korjata. Ruoste ja jää voivat saada rännit niin huonoon kuntoon, että niiden tilalle pitää asentaa uudet rännit.

Tilaa meidät avaamaan tukkoon menneet syöksyputket ja puhdistamaan sadevesikourut, niin omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi huvilan sadevesijärjestelmä toimii aina ja kaikissa olosuhteissa. Poistamme lehtitukokset ja muut roskat käsin, ja keräämme jätteet suoraan roskapusseihin. Lopuksi sadevesikourut voidaan huuhdella, jotta kaikki ruostevauriot ja muut yksityiskohdat tulisivat näkyviin lian alta.

Voi olla, että sadevesijärjestelmää tarvitsee jollain lailla korjata. Ruoste on saattanut saada aikaan reiän, tai ehkä jää on avannut alastuloputkien saumoja. Jää on myös voinut vääntää räystäskouruja, jolloin vesi ei pääse poistumaan roskattomuudesta huolimatta. Teemme tarjouksen mahdollisesti tarvittavista korjauksista, tarpeen mukaan myös sadevesijärjestelmän huoltomaalauksesta. Jos ränneihin on asennettu sulanapitokaapelit, varmistamme niiden toiminnan.

Roskat pitäisi poistaa kaksi kertaa vuodessa, eli ei ainoastaan loppusyksystä. Roskien poisto juuri ennen talven tuloa on hyvä tapa varmistaa, ettei rännejä tarvitse alkaa sulattaa kuumalla höyryllä. Talven jälkeen koko katto ränneineen on hyvä kuntotarkastaa, sillä talvi on voinut rikkoa tiiliä, höllentää kattotikkaiden kiinnityksiä tai vaikka saada piipunjuuren vuotamaan. Samalla kertaa katto kannattaa puhdistaa kaikista roskista – rännejä unohtamatta. Puhtaat ja kuntotarkastuksen perusteella hyviksi havaitut rännit toimivat myös kesällä, joten kattovedet eivät pääse kastelemaan rakenteita.

Juuri tästä on kyse rännien puhdistuksessa ja muissa rännihuolloissa, rännien korjaamisessa ja ylipäätään siinä, että joka rakennuksesta tulisi löytyä jonkin näköinen sadevesijärjestelmä. Katolta voi tulla yhden ainoan sateen aikana alas tuhansia litroja vettä, eikä vesimassojen ”loppusijoituspaikka” saa olla talon välittömässä läheisyydessä. Vedet tulee ohjata metrien päähän rakennuksesta – muuten maaperästä voi tulla niin märkä, että talon perustukset kastuvat. Sadevesijärjestelmän lisäksi tarvitaan yleensä myös salaojajärjestelmää. Nämä kaksi on tarkoitettu toimimaan yhteistyössä, joten ei riitä, että vain toinen on asennettu, huollettu ja tarkastettu.

Katon pesu ja puhdistus pitävät kattosi priimakunnossa

Katon pesusta Kärkölässä on suuri hyöty katon kunnossa pitämisessä, mutta niin on myös sammaleenpoistosta ja katon suojakäsittelystä. Annan meidän pitää tasakattosi, aumakattosi, harjakattosi tai vaikka taitekattosi puhtaana, niin se pysyy priimakunnossa vuodesta (ja vuosikymmenestä!) toiseen. Puhdas katto on ilo silmälle, ja lisäksi se on helppohoitoisempi sekä varmakuntoisempi kuin katto, minkä likaantumista ei estetä.

Kun poistat tai poistatat roskat katolta kaksi kertaa vuodessa, ehkäiset lian tarttumisen katteeseen. Näin tarvitset tiilikaton pesua, huopakaton pesua tai peltikaton pesua vain harvoin – kenties yksinomaan kattomaalausten yhteydessä. Katon pesussa ei tarvitse käyttää painepesuria. Itse asiassa, painepesuri on paras kokonaan unohtaa, sillä kova vedenpaine voi vaurioittaa omakotitalon, rivitalon tai esimerkiksi kesämökin kattoa. Tavallinen vesiletku riittää – varsinkin, kun tehostamme vaikutusta pesuharjoilla ja -aineella.

Vain peltikatto kannattaa pestä sammaleiden poiston takia – jos sellaisia peltikatolle edes syntyy. Tiilikatot ja huopakatot on parempi käsitellä sammaleenpoistoaineella sekä katon suojakäsittelyaineella. Vain näin sammalet saadaan pois kattohuovasta ja -tiilistä ilman, että katto voisi sammaloitua heti uudelleen. Sammalet ovat sitkeitä. Jos kattoon jää joitain juuria tai itiöitä, voi katto olla tuota pikaa taas sammaleiden vallassa. Sammalet eivät ole mikään koriste, vaan ne ovat katon pahimpia vitsauksia. Sammaleiden myötä kattoon sitoutuu runsain mitoin kosteutta. Katon ikääntyminen ottaa silloin jättiharppauksia, joten kattoremontti voi olla edessä puolta nopeammin kuin normaalisti.

Miten roskat sitten poistetaan tiilikatolta, bitumikatolta ja peltikatolta? Peltikatot ja tiilikatot voidaan ihan vain harjata puhtaiksi, mutta bitumipaanukatolla ja muilla bitumikatoilla kannattaa käyttää ilmanpuhallinta. Näin ei tulla samalla vaurioittaneeksi katon suojapinnoitetta, mikä suojaa kattoa kosteudelta sekä esimerkiksi auringolta. Samalla kuin poistamme katolta likaantumista, sammaloitumista ja ruostumista aiheuttavat roskat, puhdistamme myös sadevesijärjestelmän. Sadevesijärjestelmässä olevat roskatukokset voivat saada rännit menemään täysin tukkoon, mikä voi johtaa niin kosteus-, ruoste- kuin jäätymisvaurioihinkin. Katon ja rännien/kattokaivojen puhdistus kannattaa tilata joka kevät ja syksy. Olipa kyse katon harjauksesta tai esimerkiksi katon pesusta, saat kaupan päälle koko katon kunnon tarkastuksen, minkä ansiosta mikään kohta katossa ei vuoda tai edes meinaa vuotaa. Jos huomaamme jonkin vaurion tai ongelmakohdan, tarjoamme sopivaa toimenpidettä haittojen hoitamiseksi pois päiväjärjestyksestä.

Katon maalaus Kärkölässä antaa katolle oikean piristysruiskeen

Katon maalaus Kärkölässä antaa tiilikatolle, peltikatolle tai huopakatolle oikean piristysruiskeen. Ensinnäkin, kattomaalaus saa katon näyttämään aivan vasta-asennetulta, tuleehan siitä kauniin ja tasaisen värinen. Toisekseen, katon huoltomaalaus antaa tasakatolle tai esimerkiksi saumakatolle uutta pontta kestää erilaisia rasituksia, kuten kosteutta ja sammaleita. Katosta tulee kertaheitolla rasituksensietokykyisempi, vahvakuntoisempi ja luotettavampi, kun se maalataan. Parhaassa tapauksessa katon elinkaarta saadaan pidennettyä jopa 20–30 vuodella, kun tilaat kattomaalauksen Kärkölään.

Katon maalaus ei tarkoita vain sitä, että katteelle levitetään uusi pinnoite. Katon maalaus on huoltokokonaisuus, minkä aikana katto myös pestään, tiivistetään ja tarkastetaan. Voi mennä muutamakin päivä, ennen kuin tiilikatto on maalattu, sillä samassa yhteydessä voidaan toteuttaa esimerkiksi aluskatteen korjaus, kattoikkunan vaihto, piipun pellitys tai kourujen uusiminen. Kattopesu on välttämätön pohjatyö, mutta tarvetta voi olla myös ruosteen poistolle tai kattoreikien tiivistämiselle.

Tiilikatonkin on oltava puhtoinen, ennen kuin se kannattaa maalata. Ensin poistamme kaiken karkean lian harjaamalla, ja sen jälkeen siirrymme katon paikkaamiseen. Katon on oltava mahdollisimman tiivis, ennen kuin voidaan toteuttaa tiilikaton pesu. Jos katto vuotaisi piipun juuresta tai jonkin läpiviennin kohdalta, voisi katon alle syntyä laho- tai vaikka homevaurioita – ja tuolloin oltaisiin menty ojasta allikkoon. Aina pelkkä kattopesu ei riitä tiilikaton maalauksen pohjatöiksi. Jos katolla kasvaa sammaleita, ei niistä päästä eroon pelkällä vedellä ja pesuaineella – ei edes siinä tapauksessa, että myös pesuharjat astuisivat mukaan kuvaan. Paras tapa päästä eroon tiilikatolla olevista sammaleista on sammalmyrkky, mikä ei nimestään huolimatta ole kovinkaan vaarallinen aine, vaan biohajoava katon puhdistusaine. Kun katto on putipuhdas, voidaan tiilien pinta tasoittaa uudella pinnoitteella.

Huopakaton pinnoitus vaatii ainakin huopakattopesun, mahdollisesti myös sammaleiden poiston huopakatolta. Jotta katto tulisi kerralla kuntoon eikä vuotaisi katon pesun aikana, aloitamme urakan kattotarkastuksella. Kun katto on kauttaaltaan tarkastettu, tiedämme, pitääkö jokin kohta tiivistää ennen katon pesua ja maalausta. Lopputulos on kauniin värinen katto, mikä joustaa erilaisten rasitusten alla sen sijaan, että halkeilisi kuivuuttaan uhaten vuotaa päivänä minä hyvänsä.

Lumenpudotukset Kärkölässä ratkaisevat parikin pulmaa kerralla

Katolta vauhdikkaasti putoava lumi voi aiheuttaa monenlaisia pulmia ja vahinkoja, joten lumenpudotus Kärkölässä on tarpeen varsinkin runsaslumisimpina talvina. Lumen pudotus omakotitalon, hallin, mökin, rivitalon, kerrostalon tai jonkin muun kiinteistön katolta ratkaisee kaksi suurta ongelmaa. Ensimmäinen ongelma on se, että talon vieressä ei todellakaan ole turvallista liikkua, jos katolta meinaa pudota niskaan jäätä tai lunta. Kukapa haluaisi lähestyä kotiaan sydän pamppaillen, tai pelätä vieraidensa tai esimerkiksi asiakkaidensa jäävän katolta putoavan lumen ja jään alle? Kalteville katoille kuuluu asentaa lumiesteet juuri tätä tarkoitusta varten, mutta jos katolle on vielä kevään ja suojasäidenkin saapuessa paljon lunta, voivat lumiesteet pettää. Lumiesteet voivat tulla lumen mukana alas, jos niitä painaa suuren suuri ja erittäin painava suojalumitaakka.

Toinen ongelma, mihin lumen pudotus tasakatolta tai esimerkiksi harjakatolta vaikuttaa, on katon riski vaurioitua lumen takia. Mitä enemmän katolla on lunta, sitä suurempi on katon vaurioitumisen ja jopa kattovuodon todennäköisyys. Lumen paino saattaa rasittaa katon läpivientejä ja saumoja, jolloin ne alkavat vuotaa vettä katon alle. Erityisessä vaarassa ovat katon sisätaitteet, joihin tuppaa kertymään lunta enemmän kuin muihin kohtiin. Jos lunta on todella paljon, voi katto painua luokalle. Varsinkin isojen kattojen kattorakenteet voivat kärsiä talven mittaan, sillä tuuli saattaa kuljettaa lunta katolla niin, että sitä on enemmän toisessa päässä. Epätasainen rasitus on katon rakenteille vieläkin suurempi haaste kuin tasaisesti jakautuva kuormitus. Lumi voi vaurioittaa tiilikattoa, huopakattoa tai peltikattoa myös siinä vaiheessa, kun se alkaa valua alas katolta. Lumi voi kiskoa kattotiiliä mukaansa, mutta myös ilmanvaihtohormit ja kattoturvatuotteet saattavat repeytyä irti katosta. Jos syntyneitä vaurioita ei saada pian tiivistettyä, voi katto vuotaa.

Teemme lumen pudotukset Kärkölässä ja sen naapurustossa kokenein ja kouliintunein ottein. Lumimassojen pudotus tapahtuu rakenteita rikkomatta, eikä mikään rakennus ole meille liian korkea. Kattolumitöiden sujuminen varmistetaan tarvittaessa henkilönostimien tai nostinkoriautojen avulla. Plus Kattopalvelu tekee tottuneesti myös jään poiston katolta – jääpuikkojen poistamisesta (sekä räystäiltä että ränneistä) puhumattakaan. Jos katollasi tai ränneissäsi on jäätä, emme ala sitä hakata, vaan poistamme sen nykyaikaisin ja turvallisin konstein eli höyryttämällä.

Kattotyöt Kärkölässä visusti kaikkien taiteen sääntöjen mukaan

Kun tilaat meidät Plus Kattopalvelun ammattilaiset tekemään kattotöitäsi Kärkölässä, etenee kaikki kuin suoraan oppikirjassa. Etenemme visusti alan ohjeiden, määräysten, suositusten ja viranomaisvaatimusten mukaan. Kun asennamme katolle uusia materiaaleja tai vaikkapa kattoturvatuotteita, seuraamme valmistajan asennusohjeita, jotta takuut säilyvät (katemateriaalilla saattaa olla jopa vuosikymmenien mittainen takuu!). Seuraamme myös yhdessä sopimiamme pelisääntöjä, toimien esimerkiksi sovitun aikataulun puitteissa. Koska me tiedämme mitä teemme ja pidämme mitä lupaamme, etenevät kaikki peltikattotyösi, tiilikattotyösi, palahuopakattotyösi ja huopakattotyösi erinomaisesti.

Kattotöiden sujuminen johtuu paitsi kuuliaisuudestamme, myös pettämättömästä ammattitaidostamme ja aidosta halustamme laittaa asiakkaan katto kerralla kuntoon. Jotta omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi kesämökin katto tulisi sellaiseen kuntoon, ettei mikään kattoturvatuote olisi irtoamassa eikä katto vuotaisi kattoikkunan kohdalta loppuvuodestakaan, tarjoamme joka kerta koko katon kunnon tarkastuksen. Tilaa meiltä katon IV-töitä, katon pesu, pieneläinesteiden (kuten lintuverkkojen) asennus tai vaikka rännien vaihto, niin tarkastamme koko katon kunnon kaupan päälle.

Kattotarkastuksen aikana tutkimme kattoturvatuotteiden ja muiden katon tarvikkeiden kiinnitykset, sillä jos kiinnitykset ovat päässeet löystymään (eikä niitä kiristetä), voivat kattotikkaat ja muut katon tarvikkeet pudota alas. Tämä on vaarallista kaikille ohikulkijoille, ja haitallista katolle – voihan se alkaa vuotaa mistä vauriosta tahansa.

Kattotarkastukseen kuuluu myös kaikkien kattoläpivientien tarkastus, jotta voisimme tarvittaessa tarjota jonkin kattoläpiviennin korjausta, esimerkiksi kattovalokuvun uusimista. Koska katto voi alkaa vuotaa myös muualta kuin kattoläpivientien kohdalta, tarkastamme myös katon saumat, jiirit ja muut yksityiskohdat. Paljon voidaan tehdä sen eteen, että katto ei alkaisi vuotaa, mutta siitä huolimatta kannattaa pitää aluskate ehjänä. Jos talon katto kaikesta huolimatta vuotaisi, ottaisi aluskate vuotovedet vastaan, ja näin ollen kattorakenteet saataisiin pidettyä kuivina ainakin jonkin aikaa. Koska aluskate voi pettää vesimassojen avulla, ei katon tiivistämistä kannata syyttä suotta lykätä. Mikäli aluskatteelle on jo tapahtunut jotain, tilaa aluskatteen paikkaus, korjaus, osittainen vaihto tai koko aluskatteen uusiminen. Voi olla, että myös katon eristys pitää uusia. Jos aluskate ei ole suojannut katon alla olevia rakenteita ja eristeitä, voi niissä olla nyt erilaisia kosteusvaurioita.

Talossa on mukavampi asua katon yläpohjan lisäeristyksen tai märkien villojen vaihdon jälkeen

Monet kattotyöt Kärkölässä lisäävät katon tiiviyttä ja rasituksensietokykyä. Tällainen kattotyö on esimerkiksi katon maalaus tai rikkinäisten tiilien vaihto. Lisäksi on olemassa sellaisia kattotöitä, mitkä vaikuttavat tavalla tai toisella asumismukavuuteen. Ullakon tai vintin eristys on ehdottomasti tällainen kattotyö, saahan asuntoon siten lisäneliöitä. Mitä sinä tekisit lisätilalla ja lisähuoneilla, joita kylmälle ullakolle voitaisiin kenties järjestää?

Katon lisälämmöneristys on toinen kattotyö, millä voidaan vaikuttaa asumismukavuuteen – ja lisäksi asumiskustannuksiin. Varsinkin vanhoissa rakennuksissa on usein pulaa lämpöeristeistä, joten lämpö karkaa seinien, ikkunoiden ja etenkin katon läpi. Katon lisäeristys voi olla jopa ikkunoiden uusimista ja seinien lisäeristystä tehokkaampi tapa estää lämmön karkaaminen, sillä lämmön ilma nousee luonnostaan ylöspäin, ja siksi iso osa lämmöstä karkaa juuri katon kautta. Uudet eristeet saavat asunnon pysymään vedottomana ja lämpimänä aiempaa vähemmällä lämmitysenergialla, joten tämä kattotyö vaikuttaa sekä lämmityskustannuksiin että siihen, miten mukavaa rakennuksessa on asua.

Uudet eristeet vähentävät myös talvisten kondenssivesivahinkojen ja saumavuotojen riskiä. Jos asunnosta karkaa lämpöä, on mahdollista, että osa siitä tiivistyy kosteudeksi katon alla. Tämän estämiseksi välikaton tulisi olla hyvin tuulettuva, aluskatteen ehjä (ja mieluiten hengittävä) sekä karkaavan lämpimän ilman määrän mahdollisimman pieni. Jos lämpöä karkaa runsain mitoin, on vaarana myös se, että osa siitä sulattaa katolla olevaa lunta – kenties jopa niin paljon, että katon saumat pettävät ja sulamisvesi löytää tiensä katon alle.

Jos sulamisvesi tai sadevesi löytää tiensä kattorakenteisiin, voivat myös eristevillat kastua. Myös kehnosti tuulettuvalle katolle lämpimästä ilmasta kondensoituva kosteus voi kastella katon eristevillat. Tuolloin on edessä villojen vaihto, sillä mikrobikasvustoja voi alkaa kasvaa jo parissa päivässä. Yläpohjaan voi alkaa kasvaa myös homekasvustoja, joten märkiä villoja ei kannata jättää paikoilleen. Katon vesivahinko on yksi niistä harvoista tilanneista, jolloin villat pitää vaihtaa. Jos villoissa ei ole kosteutta eikä mitään muutakaan vikaa, saavat villat jäädä paikoilleen kattoremontinkin yhteydessä. Jos villojen ja kattorakenteiden kastumisen takana oli kondenssivesi, selvitämme, miten välikatto voidaan saada paremmin tuulettuvaksi. Olipa tarpeen katon korotus tai vaikka uusien ilmanvaihtokanavien asennus ja eristys, tulet saamaan siitä meiltä hyvän tarjouksen.

Tarkasta usein, että katolle vievät kattoturvatuotteet ovat kunnolla kiinni katossa

Jos kattoturvatuotteesi Kärkölässä aiheuttavat sinulle päänvaivaa, ota yhteyttä kattourakoitsija Plus Kattopalveluun. Me tunnemme niin talotikkaat, kattotikkaat, palotikkaat kuin muutkin kattoturvatuotteet, ja osaamme siten toteuttaa kaikki niiden vaatimat työt. Ota yhteyttä, jos katoltasi puuttuu kattoturvatuotteita, niin tulemme asentamaan laadukkaat ja korroosionkestävät kattoturvatuotteet paikoilleen. Suoritamme asennustoimenpiteet kattoturvatuotteiden valmistajien ohjeiden, viranomaisten antamien rakennusmääräysten sekä katemateriaalin mukaisesti – asennetaanhan tiilikaton kattoturvatuotteet eri tavalla kuin esimerkiksi saumakaton kattoturvatuotteet.

Ota yhteyttä myös silloin, kun haluat selvittää, onko omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi paritalon katto asianmukaisesti varusteltu. Rakennusmääräyksistä käy ilmi, mitä kattoturvatuotteita kussakin kattokaltevuudessa tarvitaan. Myös rakennuksen korkeus ja kerroslukumäärä voivat vaikuttaa siihen, tarvitaanko katolle myös muita kattoturvatuotteita kuin katolle vievät seinätikkaat sekä lapetikkaat. Tietyissä tilanteissa katolle pitää asentaa myös kulkusilta tai useampi, lumiesteet, hätäpoistumistikkaat sekä putoamissuojia ja kattopollareita. Me tunnemme rakennusmääräykset, joten annamme tarvittaessa tarjouksen tiilikaton, peltikaton tai huopakaton varustevalikoiman lisäämisestä.

On hyvä, että harjakatto, pulpettikatto tai esimerkiksi taitekatto on varusteltu asianmukaisin kattoturvatuottein. Pelkästään se, että katto on joskus aikoinaan varusteltu kaikilla tarpeellisilla kattoturvatuotteilla, ei riitä pitämään kattoa turvallisena. Kattotikkaat ja muut kattoturvatuotteet on syytä tarkastaa usein. Kattoturvatuotteiden ja niiden kiinnitysten kunto kannattaa tarkastaa kaksi kertaa joka vuosi, jotta kaikki mahdollisesti tarvitut huollot ja korjaukset osataan tehdä ajoissa. Voi olla, että kattoturvatuotteet eivät tarvitse mitään huoltoa tai kunnostusta, mutta asia on syytä käydä varmistamassa – esimerkiksi katon normaalin kevät- ja syystarkastuksen yhteydessä.

Joinain vuosina kattoturvatuotteiden kunnon tarkastus voi kertoa kattoturvatuotteiden kiinnikkeiden kaipaavan kiristämistä. Lumi tai peltikatolle tyypillinen lämpöeläminen voivat saada kattotikkaiden tai vaikkapa kattosiltojen kiinnikkeet löystymään. Hätä ei ole tämän näköinen, jos kiinnikkeet kiristetään mahdollisimman pian. Kiinnikkeiden kiristys saa tikkaat, sillat tai muut turvatuotteet pysymään katolla myös myrskyllä tai silloin, kun suojalumi tahtoisi vetää ne mukaansa. Se, että kattoturvatuotteet ovat kunnolla kiinni katossa, tekee katolla liikkumisesta ja siellä työskentelemisestä kertaheitolla turvallisempaa. Jos tikkaat irtoaisivat katosta kesken kaiken, voisi nuohooja tai muu katolla liikkuva henkilö vaikka pudota katolta.

Lumiesteiden asennus, korjaus ja kiinnitys – näillä vinkeillä lumiesteiden ylläpito ei ole vaikeaa

Lumiesteiden asentamisesta ja korjaamisesta ei tarvitse stressata. Plus Kattopalvelu tekee kaikki lumiesteisiin liittyvät työt Kärkölässä ja sen ympäristössä, joten riittää, että soitat ja tilaat tarvitsemasi kattotyöt hyvällä hinta-laatusuhteella. Tilaa vaikka vääntyneiden lumiesteiden korjaus tai katolta irronneiden lumiesteiden kiinnittäminen takaisin paikoilleen. Viimeksi mainittuun työhön sisältyy myös katon paikkaus, sillä jos lumiesteet, kattotikkaat tai muut kattotarvikkeet pääsevät irtoamaan katosta, syntyy kattoon pikaisesti korjattavia reikiä ja vaurioita. Katto ei ole tiivis, jos siinä on kattotarvikkeiden irti repeytymisestä syntyneitä jälkiä. Aina kun katto ei ole täysin tiivis, ollaan tekemisissä kattovuodon ja katon vesivahingon vaaran kanssa.

Ota yhteyttä myös silloin, jos tiilikatollasi, lukkosaumakatollasi tai esimerkiksi palahuopakatollasi ei vielä ole lumiesteitä. Lumiesteet ovat pakolliset, jos katon kaltevuus on ainakin 1:8, sillä kaltevalta katolta vapaasti putoava lumi voi aiheuttaa monenlaisia vaaroja ja vahinkoja. Meillä on pitkä kokemus lumiesteiden mitoittamisesta ja asentamisesta niin tiili-, huopa- kuin erilaisille peltikatoillekin. Tarvittaessa asennamme lumiesteet kahteen riviin, sillä pitkälle lappeelle ei piisaa yksi rivi lumiesteitä. Otamme huomioon myös katon koon ja esimerkiksi katon korkeuden, kuuluuhan kerrostalon katto varustella eri tavalla kuin esimerkiksi matalan kesämökin katto.

Kerrostalon, kesämökin, omakotitalon tai esimerkiksi teollisuuslaitoksen lumiesteiden ylläpito ei ole vaikeaa. Paras vinkkimme lumiesteiden suhteen on se, että tarkastat tai tarkastutat niiden kunnon kaksi kertaa vuodessa. Kevättarkastus voi kertoa lumiesteiden olevan talven jäljiltä jonkin huollon tai korjauksen tarpeessa. Syystarkastus voisi kertoa esimerkiksi siitä, että lumiesteiden kiinnikkeet pitäisi kiristää niiden irtoamisen ehkäisemiseksi. Kun kiinnikkeet ovat aina sopivalla kireydellä ja kaikkiin muihinkin huolto- tai korjaustarpeisiin on päästy puuttumaan ajoissa, eivät lumiesteet aiheuta huolta ja murhetta, vaan toteuttavat tehtäväänsä luotettavasti vuodesta toiseen.

Helpoin tapa tarkastaa lumiesteiden ja muiden kattoturvatuotteiden kunto on tilata meiltä katon kevät- ja syyshuollot. Aina kun teemme jonkin kattotyön Kärkölässä, tarjoamme ilmaisen katon kuntotarkastuksen, eikä katon puolivuosittainen puhdistushuolto tee tähän sääntöön poikkeusta. Katon kunnon tarkastuksen aikana tutkimme myös sen, missä kunnossa lumiesteet ja muut katon tarvikkeet kattosilloista räystäskouruihin ovat.

Piipunhatun ja piipun pellityksen hankkiminen jättiaskel kohti hyväkuntoisempaa piippua

Otat suorastaan jättiaskeleen kohti hyväkuntoisempaa savupiippua, kun tilaat piipunhatun ja piipun pellityksen Plus Kattopalvelulta. Piipun pellitys, mikä on tehty peltisepän työnä, suojaa piippua erinomaisesti säiltä ja rapautumiselta. Kosteus ja kosteuden jäätyminen voisivat kuluttaa piippua niin paljon, että se voisi jopa sortua. Lisäksi piipun pellitys estää kattoa vuotamasta piipun juuresta. Jos piipusta vuotaa vettä, voisi sattua monenlaisia kosteusvaurioita. Vaikka piippu olisi pellitetty ja piipun juuri tarkastettu puolen vuoden välein, on olemassa pieni mahdollisuus, että katto alkaa vuotaa piipun juuresta – sen takia on tärkeää huolehtia siitä, että aluskate tulee korjattua piipun luota. Aluskatteet ovat todella kestäviä, mutta sen kuntoa kannattaa seurata. Aluskatteen tiiviys olisi hyvä varmistaa yhtä usein kuin muunkin kattokokonaisuuden kunto, eli joka kevät ja joka syksy.

Piipunhatulla on oma roolinsa savupiipun suojaamisessa kosteudelta ja kulumiselta. Piipunhattu asennetaan savuhormin suuaukon päälle, ja se estää kosteuden sekä roskien pääsyn hormiin. Roskat voisivat vaikka tukkia koko hormin, kun taas kosteus voisi häiritä hormin vetoa, vaikeuttaa tulen sytyttämistä ja rapauttaa hormin laastia. Jotta hormiin ei syntyisi kosteuslukkoa tai nokea kerääviä koloja, kannattaa hormi suojata piipun- eli sadehatun avulla. Hormin rapautuminen voi johtaa muuhunkin kuin nokikertymiin ja nokipalovaaraan. Jos hormiin syntyy sellaisia halkeamia, joista pääsee karkuun kuumia savukaasuja, voivat yläpohjan eristeet syttyä tuleen. Jos hormia ei käytetä, ei tulipalovaaraakaan ole, mutta hormi rapautuu koko ajan lisää. Jossain vaiheessa tiilet alkavat irtoilla, ja sitten onkin odotettavissa koko piipun sortuminen.

Kukapa olisi parempi asentamaan piipunhattua tai pellittämään omakotitalon tai vaikkapa kesämökin savupiippua kuin Plus Kattopalvelu! Meiltä saat luotettavaa palvelua niin piipun peltitöissä, piipunjuurivuotojen korjaamisessa, aluskatteen tiivistämisessä, kattoikkunan pellittämisessä kuin muissakin peltisepän töissä. Kattopeltiseppämme antavat katolle kuin katolle viimeistellyn ilmeen toteuttamalla esimerkiksi kattoturvatuotteet peltisepän työnä. He voivat myös asentaa koko katon – ilman heidän erityistä ammattitaitoaan konesaumakaton asentaminen ei onnistuisikaan. Konesaumakatto eli rivisaumattu peltikatto on näyttävä katto, mikä voi kestää jopa uskomattomat 100 vuotta.

Katon tarkastus Kärkölässä voi pelastaa talosi

Katon tarkastus Kärkölässä ei automaattisesti johda uusiin tarjouksiin kattomaalauksista tai muista kattohuolloista, rikkinäisten kattotiilien vaihdosta tai muista kattokorjauksista tai joistain muista kattourakoista. Kattotarkastus päättyy uusien kattotöiden tarjoamiseen vain siinä tapauksessa, että peltikattosi, tiilikattosi tai huopakattosi niitä oikeasti kaipaa. Jos tasakatto ei esimerkiksi vuoda mistään kohtaa, harjakaton kaikki tiilet ovat ehjiä, pulpettikaton maalipinta on vielä hyvässä kunnossa ja taitekaton sadevesijärjestelmä vetää moitteetta, emme tarjoa mitään kattotyötä.

Siinä tapauksessa, että omakotitalon, kerrostalon, rivitalon tai esimerkiksi huvilan katossa olisi jotain vikaa, tarjoaisimme katon kunnostamista. Jos katto olisi saatavissa kuntoon katon osittaisen korjauksen avulla, tekisimme tarjouksen siitä. Katon uusimista eli kattoremonttia tarjottaisiin vain siinä tapauksessa, että se olisi kokonaiskuva huomioiden se järkevin ja asiakkaan kannalta taloudellisin ratkaisu. Jos taas katon huomattaisiin olevan vailla sammaleenpoistokäsittelyä, pinnoitusta tai jotain muuta kattohuoltoa, tekisimme kilpailukykyisen tarjouksen siitä. Tarvittaessa tarjoaisimme myös aluskatteen vaihtoa, katon lisälämmöneristystä, lumiesteiden uusimista, piipun pellitystä, katon IV-töitä tai jotain muuta katon kannalta tarpeellista kattotyötä. Kaikki kattotyöt tehtäisiin hyvällä, suorastaan poikkeuksellisen hyvällä, hinta-laatusuhteella.

Tiedämme, mitä kattohuoltoja, kattopaikkauksia tai esimerkiksi kattoturvatuotteisiin liittyviä töitä kattosi tarvitsee, sillä tarkastamme kaikki katot erittäin huolellisesti. Kun olemme tarkastamassa jotain kattoa Kärkölässä tai jossain sen ympäristökunnassa, käymme läpi koko katteen, jottei mikään sauma, läpivienti, ruuvinreikä tai esimerkiksi tiiviste jää tarkastamatta. Tutkimme myös räystäsalueet ja – mahdollisuuksien mukaan – myös katon alapuoliset osat. Katon alla meitä kiinnostaa erityisesti aluskatteen kunto, onhan sillä varsin suuri rooli katon vesivahinkojen ehkäisijänä.

Sinulla on kaksi tapaa saada asiantuntijan arvio kattosi kunnosta ja sen mahdollisesti tarvitsemista huolloista ja muista kattotöistä. Ensimmäinen tapa on perinteinen: soita tai laita verkkoviestiä. Näin voit tilata niin katon kunnon tarkastuksen kuin esimerkiksi seinällenostolistojen uusimisenkin. Toinen tapa saada selko palahuopakaton, lukkosaumakaton tai vaikkapa kolmiorimahuopakaton kunnosta on tilata meiltä ihan mikä tahansa muu kattotyö, sillä tarjoamme joka kerta ilmaisen kattotarkastuksen. Koska kaikkien kattojen kunto olisi hyvä tarkastaa kaksi kertaa vuodessa, on oikein hyvä idea tilata meiltä katon kevät- ja syyshuollot. Näin saat samalla kertaa puhdistettua katon, siivottua rännit roskista ja vieläpä tarkastettua katon (ja ihan ilmaiseksi).

Kattopalvelumme kattourakoinnit Kärkölässä päätyvät aina parhaaseen lopputulokseen

Päästät itsesi helpolla, kun tilaat kattourakoinnit Kärkölässä Plus Kattopalvelulta. Meidän kanssamme asioidessasi sinun ei tarvitse olla huolissasi lopputuloksen laadusta, sillä kaikki kattourakkamme päättyvät parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen. Meillä on selvät sävelet jo siinä vaiheessa, kun tulemme tarkastamaan kattoasi, suunnittelemaan tulevaa kattourakkaa ja laskemaan sille kilpailukykyistä tarjousta. Kun olemme nähneet kattosi omin silmin, tiedämme, mitä sille pitää tehdä, ja siitä eteenpäin kaikki onkin selvää pässinlihaa. Kattopalvelumme taidokkaat ammattilaiset etenevät töissään kokemuksen suomalla varmuudella, ja koska emme hosu suotta, vältytään myös huolimattomuusvirheiltä.

Kattourakoitsija Plus Kattopalvelun kanssa on niin helppoa asioida senkin vuoksi, että teemme kaikki kattotyöt avaimet käteen -periaatteella. Asiakkaan ei tarvitse laittaa tikkua ristiin, vaan hoidamme koko kattourakan aina pohjatöistä ja ympäristön suojaamisesta loppusiivoukseen asti. Hintaan kuuluvat niin uudet materiaalit ja niiden toimittaminen paikan päälle, rakennustelineiden roudaaminen ja pystyttäminen kuin esimerkiksi jätemaksutkin. Kattoremontti ja kattomaalaus voivat olla useamman päivän kestäviä kattourakoita lukuisine työvaiheineen, mutta me pidämme huolen siitä, että kaikki sujuu kätevästi ja mahdollisimman ripeästi.

Kustannuspuoli onkin selvillä jo etukäteen, laskemmehan kattomaalaukselle tai muulle kattohuollolle, kattovuodon korjaukselle tai esimerkiksi tiilikattoremontille urakkahinnan jo ennen töiden aloittamista. Kun tiedät kattourakan hinnan, voit hakea sille suoraan kotisivujemme kautta rahoitusta – kattourakka sujuu siis tältäkin osin mahdollisimman vaivattomasti.

Plus Kattopalvelu on kattofirma, joka tahtoo, että asiakkaan olisi mahdollisimman helppo huoltaa kattoaan ja saada se kestämään mahdollisimman pitkään. Siksi olemmekin keksineet kaupanpäällisen, minkä avulla voimme ilahduttaa ja auttaa asiakasta. Kaupanpäällisemme on ilmainen kattotarkastus, mikä tarjotaan niin kourusaneerauksen, kattoikkunan pellittämisen ja muiden peltisepän töiden, katon kevät- ja syyshuollon, kattoreikien paikkauksen kuin esimerkiksi myrskyvaurioidenkin korjaamisen yhteydessä. Kun tarkastamme peltikattoasi, tiilikattoasi tai huopakattoasi, pidämme silmämme suorastaan apposen auki kaikkien huolto- tai korjaustarpeiden varalta. Jos huomaamme, että kattosi kuntoa voitaisiin kohentaa jonkin kattotyön avulla, teemme siitä oikopäätä tarjouksen. Otetaan vaikka peltikatto, millä on taipumus ruostua. Jos huomaamme ruostetta, teemme tarjouksen ruostevaurioiden kunnostamisesta, jotta ruostuminen saadaan pysäytettyä. Tarvittaessa tarjoamme katon paikkamaalausta tai koko katon huoltomaalausta, joilla ruostumista voidaan estää jo ennalta.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt