Vaadi ammattitaitoa ja palveluhalua – näin tilaat parhaat kattotyöt Naantalissa

Vaadi raudanlujaa ammattitaitoa ja asiakaspalveluhenkistä työotetta, ja tilaa kattotyöt Naantaliin Plus Kattopalvelulta. Meidän asiakkaamme ei tarvitse pettyä, sillä suoritamme kaikki omakotitalojen, rivitalojen, varastojen ja esimerkiksi kerrostalojen kattourakat ensiluokkaisella ammattitaidolla. Kaikesta näkyy, että meillä on aito halu palvella asiakasta, ja laittaa tämän tiilikatto, huopakatto tai tiilikatto kerralla kuntoon. Kattoremontin, kattoreikien paikkauksen, aluskatteen tiivistyksen, peltikattomaalauksen tai esimerkiksi kattoturvatuotteiden uusimisen hinta lasketaan paikan päällä, ja se on yksityisasiakkaalle kotitalousvähennyskelpoinen. Varsinkin korjaustarpeet tulee täyttää nopeasti, jotta tilanne katon alla ei huononisi – eli katto ei alkaisi vuotaa, eivätkä kattorakenteet ja lämpöeristeet menisi pilalle kosteuden takia. Tarvittaessa voit tutustua luotettavan yhteistyökumppanimme tarjoamaan rahoitukseen, ja hakea sitä kotisivuiltamme löytyvän linkin kautta.

Jotta tasakatto, harjakatto, aumakatto tai vaikkapa pulpettikatto säilyttäisi hyvän kuntonsa ja saavuttaisi maksimaalisen käyttöiän, tulee katon kuntoa tarkkailla säännöllisesti. Katon ehjyys ja sen saumojen tiiviys, katon pinnoitteen kunto, kattotarvikkeiden kiinnitykset ja katon läpivientien tiivisteet on hyvä tarkastaa puolivuosittain. Katon kunnon tarkastukseen kuuluu myös vierailu katon alla, sillä muuten eristeiden, aluskatteen ja puurakenteiden kunto jäisi pimentoon. Plus Kattopalvelu rohkaisee kaikkia talon omistajia ja taloyhtiöitä tarkastamaan katon kunnon puolen vuoden välein, tai tilaamaan työn. Plus Kattopalvelun asiakkaat ovat siinäkin mielessä onnellisessa asemassa, ettei heidän tarvitse tehdä itse mitään kattotyötä, ei edes kattotarkastusta. Plus Kattopalvelu tekee asiantuntemuksella kaikki mahdolliset kattotyöt niin Naantalissa kuin esimerkiksi Paraisilla, Maskussa, Raisiossa, Turussa ja Taivassalokin. Joka ikisen kattotyön jälkeen tarjoamme sinulle ilmaisen kattotarkastuksen.

Kattotarkastuksen aikana tarkastamme talon katon kunnon kaikkia yksityiskohtia myöten, joten voimme tarvittaessa tarjota kattoikkunan tiivistämistä, peltikatossa olevan reiän paikkaamista tai vaikkapa rännien uusimista. Panemme merkille myös kaikki huoltotarpeet, ja jos jokin kattohuolto kohentaisi katon kuntoa, laadimme siitä tarjouksen. Kattohuollot, kuten sammaleiden poisto tai kattomaalaus, ehkäisevät monet kattokorjaukset ja pidentävät katon elinkaarta. Jos esimerkiksi bitumikatto pidetään puhtaana ja hyvin pinnoitettuna, voi se suojata allaan olevaa rakennusta yhtä soittoa jopa neljän vuosikymmenen ajan.

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Kattoremonttien kesto, hinta ja toteutustapa Naantalissa vaihtelee

Sinun konesaumakattosi, palahuopakattosi tai lukkosaumakattosi uusiminen voi olla kalliimpi tai halvempi kuin naapurisi teettämä kattoremontti Turussa. Katon uusimisen hinta, kesto ja toteutustapa vaihtelevat suuresti. Kun puhutaan kattoremontin hinnasta, hyvä nyrkkisääntö on se, että kattosaneeraus on sitä hintavampi, mitä enemmän töitä sen yhteydessä joudutaan tekemään. Huopakattoremontti voidaan joskus tehdä ilman, että vanha katto puretaan pois. Kun uuden katon asennus ei alakaan vanhan purkamisesta ja jäteasemalle viemisestä, on hintalappu pienempi kuin normaalitapauksessa. Aikaakin kuluu vähemmän.

Jos esimerkiksi palahuopakatto on vuotanut, maksaa palahuopakattoremontti enemmän kuin siinä tapauksessa, että kattoremontin yhteydessä ei tarvitsisi korjailla katon alla olevia kosteusvaurioita. Kannattaakin tilata omakotitalon, kerrostalon, kesämökin tai rivitalon kattoremontti silloin, kun katto on vielä tiivis – näin et joudu maksamaan rakenteiden ja eristeiden uusimisesta peltikaton, tiilikaton tai huopakaton asennuksen yhteydessä.

Peltikattoremontti on edullisimmillaan silloin, jos riittää pelkkä kattopeltien vaihto. Useimmiten on kuitenkin niin, että on kokonaistaloudellisinta uusia samalla myös aluskate. Myös tiilikatto voidaan tietyissä tilanteissa vaihtaa osittain, eli jättää aluskate paikoilleen. Tiilikattoremontin hintaan vaikuttaa myös se, valitaanko katolle yleisempiä betonikattotiiliä vaiko arvokkaampia savitiiliä.

Se, teetätkö kattoremontin talvella vai kesällä, ei juurikaan vaikuta katon vaihdon hintaan. Jos tasakatto, harjakatto, pulpettikatto tai aumakatto uusitaan talvella, voi urakka sujua jonkin verran joutuisammin – ovathan esimerkiksi säät paremmin ennustettavissa, ja avoimet rakenteetkin säilyvät helpommin kuivina.

Katon uusimisen hinta selviää paikan päällä tehdyn arviointikäynnin jälkeen eli heti, kun tiedämme, miten kattoremontti tällä kertaa kannattaa toteuttaa, ja kuinka paljon aikaa siihen menee. Kattoremontti on nopeimmillaan ja edullisimmillaan, kun katto on melko pieni ja loiva, sillä ei ole runsaasti varusteita ja sen alla olevat rakenteet ovat moitteettomassa kunnossa. Vaikka katon uusiminen teettäisi meillä normaalia enemmän töitä, laskemme sille sangen kilpailukykyisen hinnan, ja kerromme mahdollisuudesta maksaa kattoremontti osamaksulla tai rahoituksella. Meidän ammattitaitoomme voit luottaa myös erikoisemmissa kattosaneerauksissa, eli esimerkiksi silloin, kun haluat uuden katon olevan eri muotoinen tai entistä jyrkempi.

Kesämökin huopakaton tai palahuopakaton käyttöiän maksimoiminen vaatii säännöllistä huoltoa

Kukapa toivoisi kesämökkinsä huopakaton tai palahuopakaton kuluvan loppuun liian aikaisin. 10 tai 20 vuotta liian aikaisin tarvittu kattoremontti ei ilahduttaisi omakotitalonkaan omistajaa, eivätkä taloyhtiönkään osakkaat olisi riemuissaan päästessään maksamaan bitumikaton liian aikaista uusimista.

Bitumikermikatto on pitkäikäinen ja erilaisia rasituksia hyvin sietävä katto. Jos laattakattoa tai muuta bitumikattoa on huollettu säännöllisesti ja asianmukaisesti, kestää se jopa 40 vuotta. Laattakaton ja muiden huopakattojen huollossa on otettava huomioon ennen kaikkea se, että niiden sirotepinnoite vaurioituu melko helposti. Esimerkiksi katon puhdistamisessa kannattaa suosia ilmapuhaltimia, joilla ei saa vahingossakaan vaurioitettua sirotepinnoitetta (toisin kuin harjaamalla).

Palahuopakaton, tiivissaumakaton ja kolmiorimahuopakaton huoltamisessa kannattaa luottaa asiantuntijaan, joten tilaa huopakaton huolto, korjaus ja remontointi Plus Kattopalvelulta. Teemme puolestasi niin puolen vuoden välein tarvitut puhdistushuollot kuin vain kerran per katto tarvitun uudelleenpinnoituksenkin. Lisäksi saatat tarvita lumenpudotusta tai jään sulatusta, tai sammaleiden poistamista. Luota kaikissa kattohuolloissa Plus Kattopalvelun kokonaisiin asiantuntijoihin. Pudotamme lumet, sulatamme jäät ja poistamme sammalet kattoa rikkomatta, ja kattomaalaus suojaa vanhan katon niin hyvin, että se saattaa kestää vielä noin 20 vuotta.

Aina kun me teemme jonkin kattohuollon, me tarjoamme katon tarkastuksen kaupan päälle. Viimeistään kattotarkastuksen aikana selviää, mitä kattohuoltoja tasakatto tai esimerkiksi pulpettikatto tarvitsee lähiaikoina. Katon kunnon perusteellinen tarkastaminen paljastaa myös kaikki viat, puutteet ja muutokset. Kattotarkastuksen jälkeen laadimme tarjouksen reikien paikkaamisesta, saumojen tai läpivientien tiivistämisestä tai jostain muusta mahdollisesti tarvitusta huopakattokorjauksesta.

Kun katto lopulta on aika uusia, saat meiltä huopakattoremontin parhaalla hinta-laatusuhteella. Mitä vähemmän katon alla olevia rakenteita, kuten ponttilaudoitusta, pitää korjailla, sitä edullisemmin paanukatto tai muu huopakatto voidaan uusia. Palahuopakaton tai muun bitumikaton remontointiin kuuluu yleensä myös sadevesijärjestelmän sekä kattoturvatuotteiden uusiminen. Pidämme huolen siitä, että uusi katto vastaa kaikkia määräyksiä ja viranomaisvaatimuksia niin varustelutasoltaan kuin eristeiltäänkin. Jos katon alla on ollut liian niukasti eristeitä, voimme yhdistää katon uusimiseen katon lisälämmöneristyksen, ja jos ilma on liikkunut liian hitaasti katon alla, toteutamme tarvittavat IV-työt.

Katon korjaus Naantalissa voi mennä pieleen maallikolta

Kaikenlaiset katon korjaukset Naantalissa on paras jättää ammattilaisten vastuulle – olipa kyse painuneen katon oikaisusta, myrskyvaurioiden korjaamisesta tai vaikka jiirien paikkaamisesta, tilaa se Plus Kattopalvelulta. Plus Kattopalvelu on katon ja kattoläpivientien asennuksen sekä tiivistyksen pitkän linjan ammattilainen, johon voi luottaa haasteellisimmissakin tilanteissa. Vaikka puu olisi kaatunut katon päälle, saat meiltä nopeaa ja asiantuntevaa apua Naantaliin. Me varmistamme, ettei mikään mene pieleen, vaan että sinulla on jälleen tiivis ja toimiva katto rakennuksessasi.

Kaikenlaisia kattoja pitää korjata joskus. Tuuli voi repiä kattopeltejä tai muita yksityiskohtia irti peltikatosta, joten irronneiden peltilistojen ja kattopeltien kiinnitys on melko tavallinen peltikaton korjaus. Myös kattovarusteita voi irrota, ja irronneiden lumiesteiden, IV-hormien, rännien ja tikkaiden aiheuttamat vauriot kannattaa korjata pian. Mikäli katossa on reikiä, voi katon alle päästä kosteutta, ja tuo kosteus voi aiheuttaa sekä laho- että homevaurioita. Peltikatossa olevat reiät pitää siis saada pian paikattua, ja niiden syntymistä voi ehkäistä maalaamalla katon sekä kiristämällä kattotarvikkeiden kiinnikkeet aina tarvittaessa. Kattopeltien irtoamista voi ehkäistä vaihtamalla vanhat naulat tai ruuvit uusiksi ruuveiksi.  

Huopakaton ja palahuopakatonkin reiät pitää paikata vikkelästi, eikä rikkinäisten tiilien vaihtoakaan kannata lykätä. Rikkinäisten tiilien vaihdon ohella toinen melko yleinen tiilikaton korjaus on aluskatteen korjaus. Huopakaton korjaus voi tarkoittaa myös saumojen korjausta – tai lahovaurioiden korjausta, jos kosteutta on jo päässyt katon alle. Jotta kosteus pysyisi ulkopuolella, pitää vuotavat kattoikkunat ja muut ongelmakohdat korjata pian. Huopakaton ja tiilikaton ehjyyttä voi vaalia puhdistamalla katon ja poistamalla kattoa syövät sammalet, sekä uusimalla katon suojapinnoitteen.

Tarve korjata kattovuoto tai esimerkiksi kunnostaa rännien ja vesikourut käy ilmi kattoa tarkastettaessa. Katon tarkastus kannattaa tehdä kaksi kertaa vuodessa, sillä jo puoli vuotta voi vaikuttaa omakotitalon, kerrostalon, mökin tai piharakennuksen kuntoon merkittävästi. Katon tarkastus paljastaa myös tarpeen tehdä räystäslautojen tai -peltien vaihto, tai esimerkiksi suorittaa jokin katon kuntoa parantava kattohuolto. Me tarjoamme ilmaisen kattotarkastuksen aina, kun teemme jotain kattourakkaa Naantalissa.

Kastuuko lattia, kun katto vuotaa?

Lattiakin saattaa kastua, kun katto vuotaa. Jos kattovuoto on jatkunut jo pidempään, voi sisäkatosta tippua vettä lattialle. Älä jää harmittelemaan, vaan ota yhteyttä Plus Kattopalveluun tilataksesi kattovuodon korjauksen. Se, miten vuotavan katon korjaus kannattaa tehdä, ratkeaa paikan päällä. Jos sisäkattokin vuotaa, on oletettavaa, että katon korjaamiseen liittyy erilaisten kosteusvaurioiden korjaamista. Kastuneet eristeet pitää vaihtaa, sillä kosteus saa aikaan homekasvustoja. Kastuneet kattorakenteet pitää kuivattaa, paitsi jos niissä on lahoa – lahon vaurioittamat puurakenteet on aina uusittava.

Jos katon vesivahinko osoittautuu pahaksi, voi katto olla paras purkaa ja uusia. Suosittelemme kattoremonttia myös silloin, jos katon yleiskunto on heikentynyt. Tiilikaton, huopakaton tai peltikaton yleiskunnon heikkenemisen taustalla voi olla katon korkea ikä, tai kattohuoltojen jääminen väliin. Tiilikatto on vanha ollessaan yli 60-vuotias. Peltikaton maksimikäyttöikä on noin 50 vuotta, ja huopakatto kestää korkeintaan 40 vuotta. Mitä vanhempi katto, sitä huonommin se kestää erilaisia rasituksia – ja sitä enemmän sitä pitää korjata. Vanha tai hoitamattomuuden takia ennen aikojaan vanhentunut katto kannattaa uusia. Uusi katto on tiivis ja rasituksensietokykyinen, eikä sen tarvitse pelätä vuotavan – ainakaan pakkasrapautumisen tai tiivisteiden haurastumisen takia. Uusikin katto voi vuotaa, jos kovat tuulet tai painavat, kattoa pitkin liukuvat lumimassat pääsevät aiheuttamaan tuhoa. Katon kunto kannattakin tarkastaa kaksi kertaa vuodessa, olipa se upouusi tai jo keski-ikänsä ylittänyt.

Plus Kattopalvelu tarjoaa kattotarkastuksen ilmaiseksi aina, kun tilaat meiltä jonkin katon paikkauksen tai katon huollon, esimerkiksi katon harjauksen. Jos ajoitat katon harjauksen alkuvuoteen ja loppusyksyyn, saat kattotarkastuksen ilmaiseksi aina oikeaan ajankohtaan. Alkuvuodesta (lumien sulamisen mukaan) toteutettu kattotarkastus kertoo kaikista merkeistä, joita talvi on saattanut katolle jättää. Joskus kyseessä on maalipinnoitteessa oleva naarmu, joskus vuotava jiiri tai piipunjuuri. Syystarkastus kannattaa toteuttaa juuri ennen uuden talven alkua, jotta voitaisiin varmistaa, että katto voi ottaa uuden talven vastaan mahdollisimman tiiviissä kunnossa. Syksyllä ehtii vielä kiristää kattotarvikkeiden kiinnikkeet, jotta ne eivät irtoaisi katolta putoavan lumen mukaan, tai vaikka tiivistää jonkin irvistävän sauman.

Katon huoltaminen Naantalissa keskittyy katon puhtaanapitoon

Siivoaminen ja puunaaminen ovat osa kodinhoitoa ja katon huoltoa Naantalissa. Säännöllinen siivous vaikuttaa niin asumisviihtyvyyteen kuin sisäilman laatuunkin, näyttäväthän pölyiset ja tahraiset pinnat varsin ikäviltä. Pöly voi aiheuttaa myös terveysongelmia, sillä pölyistä ilmaa ei ole terveellistä hengittää. Katon huolto tarkoittaa usein samaa kuin katon puhdistaminen – katot pitää harjata pari kertaa vuodessa, ja välistä myös pestä. Tarvittaessa talon omistajan tai taloyhtiön pitää tilata sammaleiden poisto ja katon suojakäsittely.

Katon huolto ja puhtaanapito vaikuttavat omalta osaltaan asukasviihtyvyyteen, sillä onhan siistiä kattoa kivempi katsella kuin lian ja sammaleiden peittämää kuvatusta. Katon huolto vaikuttaa välillisesti myös sisäilman laatuun, sillä likainen ja kasvustojen valtaama katto on huonokuntoinen, ja sen kunto heikkenee koko ajan. Huonokuntoinen katto ei jaksa pysyä tiiviinä. Kattovuoto voi kastella katon alla olevat rakenteet ja eristeet johtaen yläpohjan homevaurioon. Home ei ole hyvä asia, olipa sitä yläpohjassa tai kylpyhuoneen seinissä.

Jos kodin siivoaminen ei nappaa, sen voi ulkoistaa siivousfirmalle. Myös katon ja kattoturvatuotteiden huollon voi ulkoistaa. Tilaa kaikki kattohuollot kattopeltien kiinnitysten lisäämisestä tiilikaton tai huopakaton pinnoitukseen Plus Kattopalvelulta! Me tarjoamme luotettavaa, asiantuntevaa ja kohtuuhintaista palvelua kaikissa kattohuolloissa niin Naantalissa kuin sen naapurikunnissakin.

Katon huollot ja korjaukset eivät käy kukkaron päälle, kun katon kevät- ja syyshuollot tehdään vuosittain. Näiden perushuoltojen avulla katto ei pääse pinttyneen likaiseksi tai ala sammaloitua, mikä on erittäin haitallista katolle. Katon kevät- ja syyshuolto tarkoittaa katon harjaamista. Jos katon pinnoite voisi mennä pilalle harjaamalla, poistamme puiden lehdet ja muut roskat ilmapuhaltimella. Puolivuosittaiseen huoltokokonaisuuteen kuuluu myös sadevesijärjestelmän puhdistaminen. Jos rännit tai kattokaivot ovat täynnä roskia, lakkaavat ne vetämästä, ja kosteus voi ohjautua talon rakenteisiin.

Katon kevät- ja syyshuolto täydentyy ilmaisella katon tarkastuksella, kuten kaikki muutkin Plus Kattopalvelun kattohuollot. Jos katon tarkastaneet ammattilaiset ovat sitä mieltä, että katto pitää pestä tai että naulat ja vanhat ruuvit pitää vaihtaa uusiksi ruuveiksi, saat työstä hyvän tarjouksen. Tarvittaessa suosittelemme ja tarjoamme myös peltikaton maalausta, tai jotain katon paikkausta.

Rännien puhdistus Naantalissa ei ole pelkkä näön vuoksi tehtävä työ

Aina välillä itse kustakin saattaa tuntua, että pomo teettää joitain töitä vain näön vuoksi. Joitain asioita tehdään, vaikka niistä ei olisi sanottavaa hyötyä – ja joskus tehdään asioita, joista on pelkkää haittaa. Rännien puhdistus ja muut rännihuollot Naantalissa eivät kuitenkaan lukeudu näihin asioihin. Myös rännien asentaminen ja huonokuntoisten rännien korjaus tai uusiminen ovat hyvin tarpeellisia töitä. Roskainen tai vioittunut ränni ei vedä kunnolla, ja silloin sade- ja sulamisvedet voivat päästä talon rakenteisiin tuhoa aiheuttamaan. Sadevesijärjestelmä on olemassa juuri siksi, että vedet voitaisiin ohjata ainakin 3 metrin päähän rakennuksesta.

Sadevesijärjestelmän kunnossa pitäminen on helppoa, kunhan sadevesikourut puhdistetaan kaksi kertaa vuodessa. Jos sadevesien poistuminen on hoidettu kattokaivoilla, ei se vähennä niiden puhdistustarvetta. Myös tasakaton kattokaivot pitää puhdistaa puolivuosittain. Me poistamme roskat käsin, ja tarkastamme niiden kunnon mahdollisten rakenteellisten vikojen tai esimerkiksi ruosteläiskien varalta. Väärään suuntaan antavat kaadot ja muut ongelmat on korjattava, ja ruoste poistettava. Tarvittaessa maalaamme sadevesijärjestelmän, tai ainakin puhdistamme sen ulkopuolelta. Jos sadevesijärjestelmässä on sulanapitojärjestelmä, tutkimme, vieläkö se toimii. Paras tapa pitää rännit tai kattokaivot sulana koko talven ajan on kuitenkin poistaa kaikki roskat niistä, jolloin vesi ei jää seisomaan kouruihin.

Mikäli kattokaivo jäätyy tai lakkaa vetämästä roskakuorman takia, ei vesi pääse pois omakotitalon tai esimerkiksi kerrostalon katolta. Uudenkin bitumikaton saumat voivat pettää, jos katolla on seisovaa vettä niitä painamassa. Kourujen jäätyminen voi rikkoa sadevesijärjestelmää, sillä jää on painavaa, ja se voi pakottaa sadevesijärjestelmän saumat aukeamaan. Kourut voivat vääntyä, tai jopa pudota maahan. Älä jätä asiaa sikseen, jos talon sadevesijärjestelmä jäätyy, vaan ota yhteyttä Plus Kattopalveluun. Poistamme jään niin ränneistä, kattokaivoista kuin katteen pinnaltakin kuuman höyryn avulla. Höyrysulatus ei riko sadevesijärjestelmää tai sen pinnoitetta, eikä se jätä mitään jälkiä tiilikattoon, peltikattoon tai huopakattoonkaan. Luota Plus Kattopalvelun ammattilaisten laaja-alaiseen ammattitaitoon silloinkin, kun tarvitset jääpuikkojen poistoa ränneistä, tai sadevesikourujen, alastuloputkien tai kattokaivojen uusimista.

Tuomme tullessamme välineet katon pesuun ja puhdistukseen

Lika ja kasvustot kannattaa poistaa, lisääväthän ne sekä tiilikaton, peltikaton että huopakaton alttiutta vaurioitua. Ota lian ja sammaleiden vastaisen taistelun luottokumppaniksi Plus Kattopalvelu, ja tilaa meiltä katon pesu ja puhdistus, sammaleenpoisto sekä suojakäsittely Naantaliin! Tuomme tullessamme kaikki välineet ja kemikaalit, mitä esimerkiksi huopakaton pesussa tarvitaan. Huolehdimme myös alkutarkastuksesta (tämä on tärkeä työvaihe, sillä jos ruvettaisiin pesemään rikkinäistä kattoa, olisi vaarana katon vesivahinko) ja ympäristön suojaamisesta (näin sammaleenpoisto huopakatolta tai tiilikatolta ei vahingoita pihan istutuksia). Urakkahintaan kuuluu myös muun muassa loppusiivous. Olipa kyse tiilikaton harjaamisesta, peltikaton pesusta tai vaikka kattoremontista, teemme urakan avaimet käteen -periaatteella.

Jotta katto likaantuisi ja sammaloituisi niin vähän kuin suinkin, kannattaa roskat poistaa katolta säännöllisin väliajoin. Puiden lehdet, oksat ja neulaset kannattaa poistaa kaksi kertaa vuodessa, jotta ne eivät varjostaisi kattoa ja hidastaisi sen kuivumista. Siisti katto, mikä kuivuu hetimmiten sateen jälkeen, ei ole kovin altis sammaloitumaan tai ruostumaan. Peltikatto on katto, mikä ei sammaleenpoistoa juurikaan tarvitse, mutta sammaleiden sijaan sen kuntoa uhkaa ruoste.

Katon kevät- ja syyspuhdistukseen kuuluu myös sadevesijärjestelmän puhdistus. Puolen vuoden aikana ränneihin tai kattokaivoihin on voinut päätyä niin paljon roskaa, ettei sadevesijärjestelmä enää vedä. Jotta kosteus ei pääsisi tekemisiin talon rakenteiden kanssa, pitää sadevesijärjestelmän kunnosta huolehtia säännöllisten puhdistusten avulla.

Aina kun Plus Kattopalvelulta tilataan jokin kattotyö, tarjoaa se kattotarkastuksen kaupan päälle. Kattotarkastus on niin tarkka, että jos katossa on jotain korjattavaa tai huollettavaa, tulee se kyllä ilmi. Kun kattosi on tarkastettu, saatat saada tarjouksen esimerkiksi tiilikaton pesusta, kattoreikien paikkaamisesta tai sammaleiden poistamisesta ja katon suojakäsittelystä. Jäkälät, levät ja sammalet eivät lähde lopullisesti pelkän kattopesun tai katon harjauksen avulla, vaan tarvitaan tehokasta (mutta silti biohajoavaa ja mahdollisimman ympäristöystävällistä) sammalmyrkkyä.

Joskus tarvitaan katon puhdistusta lumesta! Ota silloinkin yhteyttä Plus Kattopalveluun, jolla on pitkä kokemus kerrostalojen, omakotitalojen, hallien ja muiden rakennusten kattolumitöistä. Sinun ei tarvitse olla huolissasi ihmisten turvallisuudesta tai katon kunnosta, kun lumet pudotetaan katolta meidän toimestamme.

Katon maalauksen ABC Naantalissa

Katon maalaus Naantalissa hoituu ilman ongelmia, kun asialla on Plus Kattopalvelu. Tiedämme, miten, milloin ja miksi kattomaalaus kannattaa toteuttaa. Osaamme valita oikeat välineet ja kemikaalit, ja tuomme tullessamme niin työturvallisuustuotteet kuin mahdollisesti tarvittavat rakennustelineet tai henkilönostimetkin. Tämä tila ei ole tarpeeksi kertomaan kaikista katon huoltomaalaukseen liittyvistä asioista, mutta kerromme joitain seikkoja, mitkä on otettava huomioon omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi huvilan kattoa maalatessa.

A niin kuin auringonpaiste. Auringonpaiste on yksi katon pinnoitetta kuluttava tekijä. Kun katon edellinen pinnoite on tarpeeksi kulunut, on katto aika maalata uudestaan. Voi mennä jopa 25–30 vuotta, ennen kuin katto pitää maalata ensimmäistä kertaa. Tiilikatoille ja huopakatoille riittää tämä yksi ainut kerta, mutta peltikatot maalattaneen uudestaan noin 10–15 vuoden päästä. Huopakatto voi mennä pilalle, jos sitä ei maalata uudestaan, sillä auringonpaiste alkaa seuraavaksi kuluttaa ja kovettaa huopavuotia. Jos vuodat alkavat kuivumisen seurauksena halkeilla, on edessä pian huopakattovuoto.

Auringonpaiste liittyy kattomaalaukseen myös siten, että maalauspäivänä ei saisi olla liian suora auringonpaiste. Jos aurinko porottaa suoraan lappeelle, ei maali ehdi tarttua kunnolla, sillä se kuivuu liian nopeasti.

B niin kuin betonitiilikatto. Vain betonitiilikatto maalataan, kun taas savitiilikatolle riittää muutaman vuoden välein tehty suojakäsittely. Kuparikatto on toinen katto, mitä ei maalata missään sen elinkaaren vaiheessa.

C niin kuin celsius. Jotta tasakaton, harjakaton, aumakaton tai esimerkiksi pulpettikaton maalaus onnistuisi kerralla, tulee katon maalaajien kiinnittää huomiota vallitseviin sää- ja lämpötilaolosuhteisiin. Sade pilaa maalaustuloksen. Lämpötila ei saisi laskea nollan alapuolelle, vaan pysyä selvästi plussan puolella. Alkukesä on usein varsin otollista aikaa katon maalaamiselle. Monet kattotyöt voi tehdä mihin vuodenaikaan tahansa, mutta katon huoltomaalaus on sellainen, että se kannattaa ajoittaa kesään.

Kattomaalauksen onnistuminen varmistetaan myös huolellisten pohjatöiden avulla. Paikan päällä tehty alkukatselmus auttaa meitä saamaan selville, mitä kaikkia pohjatöitä tarvitaan. Joskus riittää pelkkä tiilikaton, peltikaton tai bitumikaton pesu, kun taas joskus tarvitaan myös katon tiivistystä ja paikkaamista sekä sammaleiden poistoa.

Naantalissakin voidaan tarvita lumenpudotusta

Naantalissakaan ei ole ikuinen kesä, ja joskus lunta tulee niin paljon, että tarvitaan lumenpudotusta Naantaliin. Talot rakennetaan kestämään painaviakin lumitaakkoja, mutta varsinkin keväällä kattolumen vettyessä voi käydä niin, että lunta alkaa olla liikaa lunta kattorakenteiden kestokykyyn nähden. Lumen pudotus hallin, kesämökin, rivitalon, paritalon, kerrostalon, omakotitalon tai jonkin muun kiinteistön katolta on järkiratkaisu myös silloin, jos lumi uhkaa ohikulkijoiden turvallisuutta. Katolta putoavan lumen alle jääminen voi olla hyvin vaarallista, ja se muuttuu aina vain vaarallisemmaksi, jos sen seassa on jäätä tai katolta irronneita kattotuotteita. Talon omistaja tai taloyhtiö on vastuussa siitä, ettei tiilikatolta, peltikatolta tai huopakatolta putoava lumi pääse aiheuttamaan vahinkoja. Myös irtaimistovahingoista voi syntyä korvausvastuu, joten kannattaa toimia vastuullisesti, ja tilata lumenpudottajat paikalle ajoissa. Otathan huomioon myös sen, että kaikki kaltevat kattopinnat tulee varustella lumiesteillä. Viranomaismääräyksissä seisoo, että jos katon kaltevuus on 1:8 tai enemmän, on ainakin kaikki kulkuväylät suojattava lumiesteillä.

Lumiesteet eivät poista lumenpudotuksen tarvetta, jos lunta on runsaanlaisesti. Lumenpudotus – varsinkin kaltevalta katolta tai korkean rakennuksen katolta – on yksi vaarallisimmista kattotöistä. Suhtaudu liukastumis- ja horjahtamisriskiin vakavasti, ja tilaa kattolumityöt meidän kokeneilta ammattilaisiltamme. Tuomme paikalle niin turvavaljaat kuin mahdollisesti tarvitut henkilönostimet tai nostinkoriautot, ja pidämme huolta urakan turvallisesta etenemisestä. Aluksi tehdyn tarkastuksen perusteella osaamme kartoittaa kaikki riskit, ja toimia niin, etteivät uhkakuvat toteudu.

Kun tehdään kattolumitöitä tai poistetaan jäätä katolta, on aina vaarana katon vaurioituminen. Siksi kaikki kattolumityöntekijämme ovat sitoutuneet jättämään katolle noin 15 cm lunta, jotta lumentyönnin ei kävisi liian lähellä katteen pintaa ja erilaisia kiinnikkeitä tai tiivisteitä. Jäästä päästään eroon tekemällä rännien ja katon sulatus höyryllä. Vain ränneistä tai räystäiltä riippuvat jääpuikot poistetaan mekaanisesti, muutoin jää sulatetaan höyrytyslaitteen avulla. Lapioilla tai esimerkiksi kirveellä jäätä ei kannata alkaa poistaa, sillä yksikin huti voi johtaa katon tai sadevesijärjestelmän vaurioitumiseen. Jos kattojää ja rännien jäätyminen on jokatalvista, kannattaa etsiä ongelmien varsinainen aiheuttaja, mikä voi olla hyvinkin yksinkertaisesti poistettavissa – apu voi löytyä esimerkiksi katon lisäeristyksestä. 

Kattotöitä Naantalissa joustavasti, asiantuntevasti ja luotettavasti

Kun tilaat kattotyösi Naantaliin meiltä, voi olla varma siitä, että kaikki peltikatto-, palahuopakatto-, huopakatto- tai tiilikattotyöt onnistuvat joustavasti, luotettavasti ja asiantuntevasti. Tiedämme, että monilla kattotöillä on kiire, joten tarjoamme esimerkiksi vuotavien kattoläpivientien korjauksia varsin joustavasti ja nopeasti. Sen lisäksi, että esimerkiksi kattoikkuna korjataan nopeasti, tulee työ tehdä luotettavalla asiantuntemuksella – ja sitä tältä kattourakoitsijalta löytyy! Me teemme, mitä lupaamme, ja hinnoittelemme tasokkaat palvelumme varsin kukkaroystävällisesti.

Laajasta palveluvalikoimastamme löydät kaikki kattotyöt, mitä omakotitalon, ulkorakennuksen, kerrostalon tai esimerkiksi piharakennuksen katto voi vaatia. Plus Kattopalvelun kautta tavoitat myös lahjakkaat kattopeltisepät, joilta voi tilata esimerkiksi piipun pellityksen mittojen mukaan, tai kattoturvatuotteet peltisepän työnä.

Olipa kyseessä kattovuodon korjaus, lumiesteiden uusiminen tai vaikka pieneläinesteiden (kuten lintuverkkojen) asennus, saat kaupan päälle koko katon kunnon tarkastuksen. Kattotarkastus tarjotaan ilmaiseksi kaikkien kattotöidemme yhteydessä – tämän lupauksen olemme tehneet asiakkaillemme jo ajat sitten. Tasakaton alle ei niin vain pääse, joten sen alla emme katon yleiskuntotarkastuksen yhteydessä käy. Muussa tapauksessa käymme tarkastamassa myös katon alapuolisten osien kunnon, sillä voihan olla, että esimerkiksi aluskatetta pitää jollain lailla paikata. Aluskatteet ovat niin kestäviä, että niiden ei pitäisi tarvita mitään toimenpidettä, ennen kuin ne on aika uusia (yhtä aikaa vesikatteen kanssa). Kuten huomaat, on lauseessa konditionaali, joten asia kannattaa varmistaa kaksi kertaa vuodessa. Aluskatteen korjaus tai vaihto auttaa sinua välttymään katon vesivahingolta, sillä rikkinäinen aluskate ei pysty suojaamaan katon alla olevia rakenteita niin hyvin kuin pitäisi.

Vierailu katon alla paljastaa myös sen, onko katon eristys märkä (jolloin tarvitaan villojen vaihtoa) tai onko eristeitä liian niukasti, jolloin voisi olla paikallaan katon lisälämmöneristys. Mikäli kosteus ei ole tullut katon alle vesikaton läpi, on kyse kondenssivedestä. Jotta lämmin ilma ei kondensoituisi kosteudeksi, on katon IV-töiden oltava hyvin toteutettuja. Myös ehjästä, ehkäpä vielä hengittävästä aluskatteesta sekä riittävästä määrästä lämpöeristeitä on suuri apu kondenssiveden torjunnassa ja kattorakenteiden kuivuuden varjelemisessa. Mikäli ongelma on siinä, ettei ilma vaihdu katon alla, etsimme parhaat ratkaisut asiaan.

Villojen vaihto tai katon yläpohjan lisäeristys – kattotyömme eivät jätä ketään kylmäksi

Olipa mielessäsi ullakon ja vintin eristys, piipun pellitys, katon maalaus tai mitkä tahansa muut kattotyöt Naantalissa, ota yhteyttä Plus Kattopalveluun. Me annamme parhaan tarjouksen tarvitsemistasi kattotöistä, ja toteutamme ne ensiluokkaisella laadulla. Kotitalousvähennykseen oikeuttavat kattotyöt kruunataan maan mainiolla kaupanpäällisellä. Luvassa on koko omakotitalon, kerrostalon, navetan, hallin tai esimerkiksi rantamökin katon kunnon tarkastus. Tuo kuntotarkastus saattaa kertoa sellaisista asioista, joita et ehkä muuten olisi tullut ajatelleeksikaan. Koska käymme (mahdollisuuksien mukaan) myös katon alla, osaamme tarvittaessa tarjota uusien ilmanvaihtokanavien asentamista, eristämistä ja tiivistämistä. Mitä paremmin ilma liikkuu katon alla, sitä epätodennäköisempää lämpimän ja kostean ilman kondensoituminen on. Mistä lämmintä ja kosteaa ilmaa sitten välikatolle pääsee? No, höyrynsulkujen ja yläpohjan eristeiden läpi. Tarvittaessa teemme tarjouksen myös katon lisälämmöneristyksestä, tai jo kastuneiden villojen vaihdosta.

Kattotarkastuksen jälkeen saatamme mainita myös talon lähistössä kasvavien puiden vähentämisestä. Jos talon vieressä on runsaasti roskaavia puita, voi katto sammaloitua normaalia nopeammin – jopa loiva peltikatto saattaa sammaloitua, jos se on lähes jatkuvasti roskien peitossa. Etenkin silloin suosittelemme puiden määrän vähentämistä, jos puut ovat lahoja. Varsinkin laho puu voi tuulella kaatua katon päälle, ja saada aikaan mittavat tuhot.

Tarkastellaanpa hieman lisää yläpohjan eristystä. Omakotitalon tai esimerkiksi rivitalon katto on eristetty jo siinä vaiheessa, kun se on asennettu. Nykymääräysten mukaan katon alla pitäisi olla aika paljon eristeitä, joten moniin vanhoihin taloihin tarvittaisiin katon lisälämmöneristystä. Suurimmat säästöt lämmitysenergian kulumisessa saavutetaan 1980-luvun alussa ja sitä ennen rakennetuissa taloissa, joiden kattoa ei ole vielä lisäeristetty. Toki myös seinien lisäeristys ja ikkunoiden uusiminen auttavat vähentämään lämmön karkaamista.

Lämmön karkaaminen yläpohjan läpi ei ole ongelmallista vain ympäristön ja lämmityskustannusten kannalta. Kuten edellä todetaan, lämmin ilma voi tiivistyä kondenssivedeksi – varsinkin, jos se ei tuuletu ulos tehokkaasti. Lämmön karkaaminen voi myös sulattaa katolla olevaa lunta niin paljon, että sulamisvesi alkaa tihkua katon saumoista läpi. Saumavuoto on todennäköisin runsaslumisina talvina, jolloin katon reunalle on muodostunut sulamisveden poistumista estävä jääpaanne.

Kattoturvatuotteilla vähennetään katon ylläpidossa piileviä vaaroja 

Kattoturvatuotteet (Naantalissakin) kuuluvat jokaiselle katolle, koska muuten katolle pääseminen ja siellä liikkuminen olisi todella hankalaa. Talotikkaat (eli seinätikkaat), palotikkaat (eli hätäpoistumistikkaat) ja lapetikkaat (eli kattotikkaat) ovat olemassa sujuvoittaakseen katolle pääsemistä, katolla liikkumista ja katolta poistumista. Kaltevalla katolla tarvitaan myös harjan suuntaisesti kulkevia kattosiltoja. Jos rakennuksessa on yli 2 kerrosta, on kalteva katto pakko varustella kulkusilloilla. Kulkusilta helpottaa ja turvaa monia kattotöitä.

Putoamissuojat ja kattopollarit ovat olemassa vähentääkseen kattotöissä piileviä vaaroja, eli esimerkiksi vaaraa horjahtaa ja pudota katolta. Myös lumiesteet kuuluvat kattoturvatuotteisiin, vaikka niillä ei ole mitään tekemistä kattohuoltojen tai kattokorjausten tekemisen helpottamisen kanssa. Lumiesteet ovat kaltevien kattojen pakollinen varuste, sillä jyrkältä katolta putoava lumi voi aiheuttaa monenlaisia henkilö- ja omaisuusvahinkoja. Lumiesteet pitävät lumet katolla myös keväällä, kun vettynyt lumi tahtoisi pudota alas. Ohikulkijoiden ohella lumiesteet suojaavat myös kattoa, sillä lumen äkillinen putoaminen voisi rikkoa kattoa monin eri tavoin – esimerkiksi irrottamalla muut kattoturvatuotteet paikoiltaan.

Plus Kattopalvelu on varma valinta kattoturvatuotteiden asentamiseen, korjaamiseen, huoltamiseen ja tarkastamiseen. Jos katon asentaminen tai uusiminen on meidän vastuullamme, voit luottaa siihen, että katto on varusteltu kaikilla kattoturvatuotteilla, joita sille viranomaismääräysten mukaan tarvitaan. Kiinnitämme huomiota myös asentamiemme kattoturvatuotteiden laatuun ja hinta-laatusuhteeseen. Asentamamme kattoturvatuotteet ovat kuumasinkittyjä ja siksi erittäin kestäviä, minkä lisäksi ne ovat myös CE-hyväksyttyjä.

Jos vanhan katon kattoturvatuotteet ovat hyvässä kunnossa, ei niitä uusita kattoremontin yhteydessä. Myös eristeet voidaan jättää vaihtamatta, tietyssä tilanteessa myös aluskate ja sadevesijärjestelmä. Tahdomme aina etsiä asiakkaan kannalta kustannustehokkaimmat ratkaisut, emmekä siksi korjaa sellaista, mikä ei ole rikki, emmekä vaihda sellaista, mikä ei uusimista kaipaa.

Uuden ja vanhan katon kattoturvatuotteiden kunto pitää tarkastaa kaksi kertaa vuodessa. Erityisen huolella pitää tarkastaa kattoturvatuotteiden kiinnitykset, sillä ne ovat saattaneet löystyä. Jos tikkaat tai lumiesteet ovat huonosti kiinni, ei katto ole niin turvallinen kuin pitäisi. Seuraava tuulenpuuska tai kevättalvi voi irrottaa turvatuotteet paikoiltaan, mikä rikkoo katon – joskus jopa niin, että se alkaa vuotaa.

Hoidamme puolestasi niin lumiesteiden mitoituksen, kiinnityksen, asennuksen kuin korjauksenkin 

Lumiesteiden asennus ja korjaus ovat vain esimerkkejä kaikista niistä kattotöistä, joita voit tilata meiltä Naantalissa. Teemme kaikki tiilikattojen, peltikattojen ja huopakattojen huollot, korjaukset ja varustelut. Kun katto on tiensä päässä (eli sitä ei enää kannata korjata tai huoltaa), annamme tarjouksen katon purkamisesta ja uusimisesta, eli täyden palvelun pakettina tehtävästä kattoremontista. Mikään kattotyö ei jää koskaan tekemättä, sillä meidän kauttamme saat oikean ammattilaisen joka hommaan aina piipun pellittämisestä huopakattovuodon korjaamiseen. Kaikki kattotyöt tulevat tehtyä ajallaan, sillä tarkastamme satulakaton tai tasakaton kunnon jokaisen tekemämme kattotyön yhteydessä.

Kattotarkastuksen – mistä emme veloita erikseen, mikäli olet tilannut samalla jonkin muun kattotyön – yhteydessä tarkastamme myös katon turvatuotteiden kunnon. Lumiesteet ovat kaltevin kattojen kattoturvatuotteita. Lumiesteiden tarkoitus on estää katolta putoavaa lunta aiheuttamasta tuhoa, vahinkoa, harmia tai edes vaarallisia tilanteita. Lumiesteet on pakko hankkia ja asennuttaa, jos katon kaltevuus on ainakin 1:8. Plus Kattopalvelu osaa mitoittaa ja asentaa sopivat lumiesteet joka katolle, joten tilaa kauttamme niin kerrostalon, teollisuuslaitoksen, tallin, mökin kuin rintamamiestalonkin lumiesteet.

Lumiesteet, jotka olemme katon reunoille asentaneet, ovat todella kestäviä. Vuosien mittaan ne voivat kuitenkin tarvita huoltoa, korjausta tai uusimista, joten lumiesteiden kunto tulee tarkastaa kaksi kertaa vuodessa. Yleisin lumiesteisiin liittyvä työ taitaa olla niiden kiinnikkeiden kiristys. Esimerkiksi peltikaton lämpöeläminen voi olla syynä siihen, että lumiesteiden kiinnikkeet ovat löystyneet. Jos lumiesteet tai esimerkiksi tikkaat eivät ole kunnolla katossa, voivat ne irrota tuulen tai niitä painavan lumen takia. Irronneiden lumiesteiden, tikkaiden ja muiden kattotarvikkeiden aiheuttamat vauriot tulee paikata pian, jotta katto ei alkaisi vuotaa.

Jos tarvitset lumiesteiden asentamisesta tai esimerkiksi vääntyneiden lumiesteiden korjausta, hoidathan asian kuntoon ennen syksyä, jotta katto olisi kaikin puolin valmis ottamaan vastaan tulevan talven ja sen lumet sekä jäät. Jos kyse on lumen mukana alas pudonneiden lumiesteiden kiinnittämisestä takaisin katolle, tilaa se ASAP eli mahdollisimman pian. Lumiesteiden kiinnittämisellä ei ole kiire siksi, että lumiesteet parantaisivat katon turvallisuutta kesällä vaan siksi, että niiden irtoamisesta aiheutuneet vauriot on kiire paikata – ja samalla lumiesteet on helppo kiinnittää takaisin omalle paikalleen.

Piipunhattu ja piipun pellitys mestaritekijöiltä

Piipunhatun ja piipun pellityksen laatu ja toteutustapa ovat kohdillaan, kun asialla ovat olleet Plus Kattopalvelun kattopeltisepät. Peltiseppämme ovat kokeneita mestaritekijöitä, joilta onnistuvat niin eri läpivientien suojapellitykset kuin kaikki muutkin peltisepän työt.

Miksi piippu kannattaa pellittää peltisepän työnä? Siksi, että peltiseppä tekee työn mittojen mukaan, ja se varmistaa parhaan mahdollisen suojan sekä ulkonäön. Ulkonäkö ei ole vähäpätöinen asia katosta ja kattotöistä puhuttaessa. Katto on varsin hallitsevassa asemassa rakennusta tarkasteltaessa ja arvioidessa. Mitä huolitellumman oloinen katto, sitä paremman kuvan katsoja saa koko rakennuksesta. Kun vielä tiedetään se, että mittojen mukaan ja peltisepän työnä tehty piipun pellitys antaa piipulle parhaan suojan säiltä ja rapautumilta, ei piippua kannata pellittää kuin vain peltitöiden ammattilaisten toimesta.

Piipunhattu on olemassa estääkseen hormia kastumasta. Jos tätä melko pientä yksityiskohtaa ei olisi, kastuisi hormi joka sateella. Ajan kanssa tämä johtaisi hormin rapautumiseen, mikä näkyisi hormissa olevina halkeamina ja muina epätasaisuuksina. Jos hormi ei ole tiivis, on tulisijan käyttäminen vaarallista. On nimittäin vaarana, että savukaasuja pääsee karkuun, ja että epätasaisuuksiin varastoituu nokea. Sekä savukaasujen karkaaminen että nokikertymien syttyminen tuleen voivat johtaa rakennuspaloon.

Plus Kattopalvelu asentaa piipunhatun jokaisen savupiipun päälle, ja tekee kaikki muutkin savupiipun luona tarvittavat kattotyöt. Jos aluskatetta on korjattava piipun luota, ota yhteyttä. Aluskatteen korjaaminen vaatii sitä, että vesikattoa puretaan jonkin verran, mutta niin on pakko tehdä. Vaikka piipun juuri olisi asianmukaisesti tarkastettu (kaksi kertaa vuodessa ja aivan lähietäisyydeltä), on hyvä varautua siihen, että piipusta vuotaa vettä vielä joku päivä. Piipunjuuri voi alkaa vuotaa esimerkiksi talvella. Jos aluskate on ehjä ja asennettu kaikkien taiteen sääntöjen mukaan, ei ole kovin vakava asia, vaikka katto vuotaa piipun juuresta. Kattovuoto on toki korjattava heti kun se huomataan, jotta aluskate ei haurastuisi. Niin kauan kuin aluskate on tehtäviensä tasalla, ohjaa se kaiken kosteuden pois katon alta, eli katon alla olevat rakenteet ja yksityiskohdat säilyvät kuivina tilapäisistä tiiviysongelmista huolimatta.

Katon tarkastus Naantalissa ei ole täydellinen ilman detaljeihin pureutumista 

Plus Kattopalvelun ammattilaisissa on perfektionistin vikaa, ja siksi tekemämme katon tarkastus Naantalissa on niin tarkka. Tavoittelemme aina parhainta mahdollista lopputulosta, joten myös kattotarkastus tehdään ajan kanssa ja todella keskittyneesti. Tutkimme tiilikaton, peltikaton tai huopakaton hyvin tarkasti, vaikka et maksaisi siitä mitään.

Mitäs tämä nyt tarkoitti? Se tarkoitti sitä, että kattofirma Plus Kattopalvelu tarjoaa ilmaisen kattotarkastuksen aina, kun tilaat siltä jonkin kattotyön. Tilaa vaikka kaksi kertaa vuodessa tarvittu katon harjaus ja rännien puhdistus (eli katon kevät- tai syyshuolto), katon pesu, rännien korjaus, lumiesteiden uusiminen tai räystäslautojen vaihto, niin tarkastamme koko katon kaupan päälle. Kun tasakatto, pulpettikatto tai esimerkiksi harjakatto on tarkastettu, osaamme kertoa, onko kaikki OK vai kannattaisiko tilata jokin lisähuolto tai katon paikkaus. Jos omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi ulkorakennuksen katto hyötyisi jostain toimenpiteestä, annamme hyvän tarjouksen sen tekemisestä.

Voit tilata kattotarkastuksen meiltä myös omana palvelunaan, mutta kannattaa miettiä, eikö kannattaisi tilata jokin muu kattotyö ja saada katon kunnon tarkastus kaupan päälle.

Katon kunnon tarkastuksen aikana varmistamme sen, että palahuopakatto, lukkosaumakatto tai esimerkiksi savitiilikatto on kaikin puolin ehjä. Varmistamme kaikkien saumojen, läpivientien ja kiinnikkeiden tiiviyden ja yleiskunnon. On tärkeää, että sadevesijärjestelmä vetää, joten varmistamme, ettei siellä ole roskia tai muita ongelmia. Huomaamme pienimmätkin yksityiskohdat, kuten törröttävät naulat tai maalipinnoitteessa olevat naarmut. Katon alla käydään aina, jos se vain on mahdollista. Välikatolla selviää tarve korjata tai uusia aluskatetta, tai esimerkiksi suorittaa joitain katon IV-töitä.

Emme ole kiinnostuneita vain katon korjaustarpeista, vaan myös mahdollisuuksista huoltaa kattoa ja siten tukea sen kuntoa. Kattohuollot voivat vahvistaa katon kuntoa niin paljon, että monet kattokorjaukset jäävät väliin. Panemmekin aina merkille, onko peltikatto aika maalata, tai onko tiilikatolla sammaleita. Pelkkä kattopesu ei auta pääsemään eroon sammaleista, vaan on parempi tilata kemiallinen katon puhdistus ja suojakäsittely. Tarvittaessa tarjoamme myös kattoturvatuotteisiin, sadevesijärjestelmään tai muihin katon tarvikkeisiin liittyviä kattotöitä, kuten rännien huoltomaalaamista tai sulanapitojärjestelmän uusimista.

Kattopalvelu, jolta voi tilata kaikki kattourakoinnit Naantalissa aina katon uusimiseen asti

Jotkut kattofirmat tekevät vain katon huoltamiseen liittyviä kattourakointeja Naantalissa, kun taas toiset kattopalvelut ovat keskittyneet katon varusteluun ja kattovarusteisiin liittyviin kattourakoihin. Plus Kattopalvelu on kattourakoitsija, jolta voit tilata mitä tahansa kattotöitä, ja vieläpä luottaa niiden tulevan hoidetuiksi parhaalla mahdollisella tavalla. Plus Kattopalvelulla on töissä niin kattopeltiseppiä kuin esimerkiksi bitumikattoihin ja niiden tarvitsemiin kattotöihin perehtyneitä ammattilaisia. Hintamme ovat aina yhtä kilpailukykyisiä, ja yksityisasiakkaalla on mahdollisuus vähentää töiden osuus verotuksessaan – tässä viitattiin siis kotitalousvähennykseen. Jos tarve huoltaa, korjata tai uusia kattoa tuli eteen äkkiarvaamatta, auttaa yhteistyökumppanimme tarjoama kattotöiden rahoitus.

Kuten sanottu, voi tähän kattofirmaan luottaa kaikissa mahdollisissa kattourakoissa. Tulemme aina paikan päälle arvioimaan omakotitalon, rivitalon tai esimerkiksi ulkorakennuksen katon senhetkistä kuntoa ja sitä, mitä katolle kannattaa tehdä. Tämän käynnin perusteella selviää myös kattourakan hinta ja arvioitu kesto. Tahdomme aina etsiä asiakkaan kannalta parhaat ratkaisut. Vaikka tilanne vaikuttaisi huonolta, emme ala suoraa päätä kaupata kattoremonttia, vaan tarkistamme ensin, voidaanko katto kunnostaa katon osittaisen korjauksen avulla. Esimerkiksi huonokuntoisen oloinen huopakatto voi petraantua huomattavasti, kun se tiivistetään, pestään ja pinnoitetaan. Jos katon alta löytyy kosteutta, on yleensä parasta unohtaa katon korjaaminen ja aloittaa kattoremontti. Kattorakenteiden kunto selviää kuitenkin vasta paikan päällä, joten pelkän puhelinkeskustelun perusteella emme voi antaa työsuunnitelmaa tai tarjousta.

Katto on mahdollisimman pitkäikäinen, kun sitä huolletaan säännöllisesti, sekä ottaen huomioon katemateriaali. Tiilikattoa ei voida huoltaa samalla lailla kuin palahuopakattoa, ja niin edelleen. Plus Kattopalvelu on nappivalinta kaikkiin kattohuoltoihin Naantalissa ja sen naapurikunnissa. Olipa kyseessä kattohuolto, rännien puhdistus tai vaikka lumiesteiden kiinnittäminen katolle, teemme kaupan päälle koko katon kunnon tarkastuksen. Tämä kattotarkastus antaa arvokasta tietoa katon todellisesta kunnosta ja sen huolto- sekä korjaustarpeissa. Katossa voi olla joitain piileviä vikoja tai ongelmia, joita ei tulisi huomattua ajoissa, ellei kattoa tarkastettaisi usein. Plus Kattopalvelu tietää tämän, ja lisäksi me tiedämme, miten haitallista esimerkiksi kattoreikien paikkaamisen tai kattotikkaiden kiinnikkeiden kiristämisen viivästyminen voi olla. Siksi olemme päättäneet auttaa asiakasta katon ylläpidossa tarjoamalla ilmaisia katon kunnon tarkastuksia.