Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Täsmällisyyttä ja taidokkuutta – niiden avulla kattotyöt Sastamalassa sujuvat

Niin omakotitalon, kesämökin, rivitalon, paritalon kuin esimerkiksi teollisuuslaitoksenkin katto tarvitsee vuosikymmenten pituisen elinkaarensa aikana monenlaisia töitä. Jotta kattoa tarvitsisi korjata ja käsitellä sammaleenpoistoaineilla mahdollisimman vähän, on se hyvä puhdistaa roskista kaksi kertaa vuodessa. Tiilikatot, mineriittikatot ja erilaiset peltikatot voi siistiä harjaamalla. Huopakattojen puhdistuksessa kannattaa käyttää ilmapuhallinta, mikä on katon sirotepinnoitteen kannalta turvallisempi vaihtoehto.

Vaikka katto pysyykin siistimpänä ja parempikuntoisena säännöllisten puhdistushuoltojen ansiosta, ei se tarkoita sitä, etteikö joitain vaurioita voisi syntyä. Siksi tasakatto, pulpettikatto ja esimerkiksi harjakatto on hyvä myös tarkastaa usein. Katon puhdistuksen yhteydessä (eli aina puolen vuoden välein) tehty kattotarkastus kertoo, onko jokin tiili vaihdettava, reikä paikattava tai sauma tiivistettävä. Erityisen tarkasti pitää varmistaa kaikkien katon läpivientien kunto. Kun jätät katon kevät- ja syyshuollot Plus Kattopalvelulle, saat katon ja katon varusteiden kunnon tarkastuksen ilmaiseksi. Veloitukseton kattotarkastus tullaan tarjoamaan myös kaikkien muiden kattohuoltojen yhteydessä, kuten esimerkiksi kattomaalauksen, katon lisälämmöneristyksen tai piipun pellityksen yhteydessä.

Olemme täsmällisiä ja tarkkoja niin katon tarkastuksen kuin kaikkien muidenkin kattotöiden suhteen. Etenemme huolellisesti jättämättä väliin yhtään työvaihetta, ja kaikki työt suoritetaan taidolla, minkä antaa vain pitkä kokemus kattotöistä. Täsmällisyyttä ja ammattitaitoa on luvassa myös silloin, kun tarvitset palahuopakaton, tiilikaton, lukkosaumakaton tai esimerkiksi konesaumakaton vaihtoa. Kattoremontti tehdään yhdessä sovitusta aikataulusta, hinnasta ja muista yksityiskohdista kiinni pitäen.

Niin kattoremontin kuin kaikkien muidenkin kattotöiden hintaa tullaan laskemaan päille. Avaimet käteen -urakkatarjouksen antaminen edellyttää sitä, että meidän on tiedettävä muun muassa katon pinta-ala ja kaltevuus sekä se, missä kunnossa katon alla olevat rakenteet ovat. Omakotitalon ja kesämökin kattotyöt ovat kotitalousvähennyskelpoisia, olemmehan ennakkoperintärekisteriin kuuluva kattourakoitsija. Jos etsiskelet rahoitusta, löytyy yksi hyvä vaihtoehto suoraan meidän kotisivujemme kautta – klikkaa itsesi meidän yhteistyökumppanimme sivuille.

Tilaat stressittömästi sujuvia kattohuoltoja, katon varustelutöitä, kattosaneerauksia ja katon paikkauksia meiltä myös Sastamalan naapurikuntiin, joita ovat esimerkiksi Huittinen, Hämeenkyrö, Ikaalinen, Kankaanpää, Kokemäki, Nokia, Pori, Punkalaidun ja Vesilahti. Ota yhteyttä, niin laitetaan sinunkin kattosi kerralla kuntoon!

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Myrskyn jälkeen on poutasää – ja ehkä aika toteuttaa kattoremontti Sastamalassa

On monia syitä, miksi saatat tarvita kattoremonttia Sastamalaan. Yksi syy toteuttaa huopakattoremontti tai esimerkiksi palahuopakattoremontti on tietenkin katon ikä. Jos palahuopakattoa tai muuta bitumikattoa ei huolleta säännöllisesti, saattaa se olla uusimiskunnossa jo vähän päälle parikymppisenä. Hyvinkin huollettu bitumikermikatto on käyttöikänsä päässä viimeistään nelikymppisenä. Tarve vaihtaa huopakatto huomataan lisääntyneistä venymistä, kulumista, rei’istä ja halkeamista. Peltikattoremontti on edessä noin 50 vuoden välein, jos lukkosaumakattoa tai muuta peltikattoa ei ole päästetty ruostumaan, ja jos myrsky ei ole runnellut sitä. Myrskytuulet voivat rikkoa kaikkia kattoja esimerkiksi kaatamalla puun katolle, mutta peltikatolle voi sattua yhtä jos toista kovan tuulen puhaltaessa. Tuulet voivat irrottaa osan kattopelleistä tai kattotarvikkeista, tai jopa koko katon. Jos katto kärsii pahoja vaurioita, saatat tarvita katon uusimista heti myrskyn tauottua.

Tiilikattoremontteja tarvitaan teoriassa vain noin 70 vuoden välein, mutta käytäntö saattaa olla toinen. Jos haluat vaihtaa tiilikaton väriä, on uusi katto usein paras ratkaisu. Normaalin kattosaneerauksen sijaan saatamme tarjota tiilikaton osittaista vaihtoa, eli pelkkien kattotiilien uusimista. Joskus uuden peltikaton, tiilikaton tai huopakaton asentamiseen päädytään siksi, että tasakatosta halutaan tehdä esimerkiksi pulpettikatto tai aumakatto, eikä vanhaa vesikatetta haluta enää asentaa takaisin paikoilleen. Myös aluskatteen korjauksen tai esimerkiksi harjakaton korotuksen yhteydessä meidän pitää ensin purkaa vanha vesikate pois. Vesikatteen uusiminen ei korota kattotyön loppusummaa mitenkään merkittävästi, joten moni asiakas laskee, että niin on kannattavaa toimia.

Olipa syy omakotitalon, kesämökin, kerrostalon tai rivitalon kattoremontille mikä tahansa, pyydä tarjous Plus Kattopalvelulta. Meiltä voit tilata kattoremontin myös talvella, ja urakka etenee aina mitä sujuvimmin. Sujuvuuden takana ovat pitkä kokemus, ainutlaatuinen työmoraali ja pettämätön ammattitaito. Vaikka konesaumakatot ja muut katot uusitaankin tasokkaiden ammattilaisten toimesta, ei kattoremontin hinta ole yliampuva. Me hinnoittelemme kaikki kattotyömme rännien puhdistuksesta konesaumakattoremonttiin varsin maltillisesti, ja kattoremontin voi halutessaan maksaa myös osamaksulla tai rahoituksella. Ota yhteyttä, niin selvitetään paikan päällä, mitä sinun kattosi uusiminen Sastamalassa tai jossain sen naapurikunnassa maksaa!

Kesämökinkin huopakatto tai palahuopakatto kannattaa käydä usein katsastamassa

Autot on katsastettava säännöllisin väliajoin, mutta näin suosittelemme toimimaan myös kattojen kanssa – eikä kesämökin huopakatto, kolmiorimahuopakatto tai palahuopakatto ole mikään poikkeus. Vain säännölliset kattotarkastukset antavat tiedon siitä, onko aika tehdä jokin huopakaton huolto tai korjaus, tai peräti katon remontointi. Jos bitumikattoa ei huolleta ajoissa, altistuu se erilaisille vaurioille normaalia enemmän. Kaikki kattoon syntyvät reiät ja halkeamat voivat saada katon vuotamaan, jos bitumikermikattoa ei huomata korjata ajoissa. Lopputulos voi olla se, että laattakaton tai muun huopakaton alle syntyy kosteusvaurioita. Kosteusvaurioiden korjaaminen laattakaton alta maksaa, eikä kattoa aina edes kannata korjata osittain. Jos katto on haurastunut ja sen alla on kosteusvaurioita, on aika harkita kattoremonttia.

Me olemme nappivalinta asentamaan kaikki erilaiset bitumikatot Sastamalassa. Asennamme tiivissaumakatot, mitkä käyvät myös tasakatoille. Tiivissaumakatto pitää kerrostalon, omakotitalon tai esimerkiksi teollisuuslaitoksen katon alla olevat rakenteet kuivina kymmenienkin vuosien ajan. Jotta katon saumat eivät olisi kohtuuttoman suuren rasituksen alaisina, on kattokaivot hyvä puhdistaa puolen vuoden välein. Kattokaivot voi olla syytä puhdistaa useamminkin – varsinkin, jos tontilla on runsaasti roskaavia puita. Mitä puhtaampia kattokaivot ovat, sitä paremmin ne vetävät, eivätkä vesimassat jää katolle sen saumoja rasittamaan.

Asennamme myös perinteiset kolmiorimahuopakatot, mitkä sopivat vain kalteville katoille. Myös palahuopakatto vaatii katolta kaltevuutta. Palahuopakatto eli laattakatto koostuu lukemattomista paanuista, joissa on itseliimaantuva liimapinta. Paanukatto kestää hyvin hoidettuna yhtään pitkään kuin muutkin bitumikatot, eli enintään 40 vuotta.

Kaikki huopakatot, tiilikatot ja peltikatot tarvitsevat sitä, että ne tarkastetaan usein. Kattotarkastuksen voi tehdä omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi vapaa-ajan rakennuksen katon puolen vuoden välein tarvitseman puhdistuksen yhteydessä. Tilaa jokakeväinen ja -syksyinen roskien poisto meiltä, niin saat samalla katon tarkastuksen kaupan päälle. Tarjoamme kattotarkastuksen kaikkien bitumikatto- ja muiden kattotöiden yhteydessä, jotta osaisimme suositella ajoissa esimerkiksi saumojen korjausta tai irronneiden palahuopapaanujen liimaamista. Tarkastamme myös katon läpiviennit osataksemme tarjota niiden mahdollisesti kaipaamia tiivistyksiä. Kattotarkastus saattaa johtaa myös sammaleiden poiston, katon pesun tai katon pinnoittamisen tarjoamiseen – riippuen täysin siitä, mitä kattosi on vailla.

Voit lopettaa huolehtimisen, kun kattosi korjaus Sastamalassa on meidän vastuullamme

Katon korjaus Sastamalassa on asia, missä kannattaa luottaa alan ammattilaisiin – onhan kyseessä koko rakennuksen arvon ja asumiskuntoisuuden säilyminen. Jos katto vuotaa, voi katon alle pääsevä kosteus lahottaa katon rakenteet ja homehduttaa eristeet. Jotta homevaurioilta, sisäilmaongelmilta ja lahovaurioiden korjaukselta voitaisiin välttyä, pitää kattoikkunan korjauksen, vuotavan jiirin paikkauksen tai esimerkiksi huopakattoon tai peltikattoon syntyneen reiän korjauksen onnistua kerralla. Kun asialla on Plus Kattopalvelu, tulee tiilikaton, peltikaton tai huopakaton korjaus hoidettua aina kerralla kuntoon. Korjaamme katon kokemuksen tuomalla ammattitaidolla ja avaimet käteen -periaatteella. Olipa kysymyksessä rikkinäisten tiilien vaihto tai vaikka rännien ja vesikourujen korjaus, paneudumme työhön kaikella sen vaatimalla huolellisuudella, ja tarjoamme kaupan päälle koko katon kunnon tarkastuksen.

Tähän katon ja kattoläpivientien asennuksen ja korjauksen erikoisosaajaan voit luottaa myös silloin, kun omakotitalon, kerrostalon, mökin tai vaikkapa maneesin katto tarvitsee jotain isompaa korjausoperaatiota. Edes painuneen katon oikaisu ei ole meille vierasta. Vaikka puu olisi kaatunut katon päälle, saamme pelastettua tilanteen. Jos vesikatteen ja aluskatteen korjaus ei ole enää mielekäs vaihtoehto (eli sillä ei saisi hintaansa nähden riittävän suurta hyötyä), teemme tarjouksen koko katon uusimisesta. Irronneiden lumiesteiden, rännien tai tikkaiden aiheuttamat vauriot ja niiden paikkaus tuskin johtavat kattoremonttiin – ainakin, jos reiät on korjattua pian niiden ilmestymisen jälkeen. Irronneiden peltilistojen kiinnitys ja muiden pienempien myrskyvaurioiden korjaus on niin ikään tehtävissä katon osittaisen korjauksen kautta, ellei katto ole muutoin huonossa kunnossa. Räystäslautojen ja -peltien vaihtokaan tuskin johtaa katon uusimiseen, mutta paha katon vesivahinko on kokonaan toinen juttu.

Tulemme aina paikan päälle tutkimaan sitä, miten tasakatto, pulpettikatto, aumakatto tai esimerkiksi harjakatto kannattaa korjata. Samalla selviää katon korjauksen hinta, mihin voi hakea kotisivujemme kautta rahoitusta. Kokenut ammattilainen osaa ottaa huomioon kaiken, mitä katto sillä erää tarvitsee, ja millä tavalla eri toimenpiteet kannattaa suorittaa. Alkukatselmuksen jälkeen saat urakkatarjouksen katon paikkauksesta, tiivistyksestä tai muusta korjauksesta. Jos kattoa tarvitsee samalla huoltaa (esimerkiksi maalata), mainitsemme siitäkin hyvän tarjouksen kera.

Sammaleinen katto vuotaa ennen pitkää

Sammaleinen katto vuotaa ennemmin tai myöhemmin, siksi sammaleiden poisto katolta on tärkeä tiili- ja huopakattohuolto. Sammal haurastuttaa katon ja vie mennessään sen tiiviyden. Peltikatot ruostuvat ennemmin kuin sammaloituvat, mutta ruostekin johtaa jollain aikavälillä kattovuotoon. Sekä ruostetta että sammaleita voidaan ehkäistä ennalta puhdistamalla katto kaksi kertaa vuodessa.

Kun tulemme Sastamalaan puhdistamaan tiilikattoa, peltikattoa tai huopakattoa, tarjoamme samalla ilmaisen kattotarkastuksen. Ilmainen kattotarkastus on osa kaikkia kattourakoitamme, tahdommehan palvella asiakkaitamme mahdollisimman hyvin auttaen heitä pitämään kattonsa tiiviinä myös tulevaisuudessa.

Kattotarkastus kertoo siitä, tarvitseeko tasakatto, harjakatto tai esimerkiksi taitekatto jotain muuta kattohuoltoa. Katon kunnon tarkastus paljastaisi myös kaikki korjaustarpeet ajoissa. Pienimmätkin vauriot on syytä korjata nopeasti, sillä katto voi alkaa vuotaa mistä tahansa reiästä tai muusta vauriosta. Kattovuodon korjaus onkin jo isompi juttu, ja katon vesivahingon korjaus kaikista työläintä. Jos kosteus pääsee aluskatteenkin läpi, voivat katon rakenteet ja lämmöneristeet mennä pilalle. Vuotavan katon korjauksen viivästyminen voi johtaa ennen aikojaan tarvittuun kattoremonttiin.

Katon kunnon tarkastus voi kertoa rikkinäisistä tiilistä, paikoiltaan nousseista peltikattonauloista, tuulen repimistä vuodista tai kattotikkaista, mitkä uhkaavat irrota katosta jo seuraavassa myrskyssä. Kaikkiin näihin yksityiskohtiin kannattaa puuttua, ennen kuin kosteutta pääsee katon alle. Tarkastamme huolella myös katon läpiviennit ja sen, vetävätkö kattokaivot tai rännit. Katon läpiviennit voivat ruveta vuotamaan, jos aika on haurastuttanut niiden kiinnikkeet. Jos kattokaivo on tukossa, voi tasakatolle jäädä niin paljon vettä, että saumat antavat periksi paineen alla.

Kattotarkastuksen jälkeen voit saada tarjouksen katon kuntoa ja tiiviyttä ylläpitävistä töistä, kuten vaikkapa peltikaton huoltomaalauksesta (se on tarpeen ennen kaikkea ruostevaurioiden torjumiseksi). Jos katon alle pääsee luukun kautta, käymme katsomassa, pitääkö aluskatetta korjata. Aluskate pelastaa monesta pulasta ottamalla vastaan vesikaton läpi vuotavat vedet. Jos aluskate on rikki, siitä ei ole paljoakaan hyötyä – ei edes kondenssiveden torjunnassa. Jos välikatto ei tuuletu hyvin, lämpöeristeitä on melko vähän ja aluskatekin on sekä vanha että rikki, voi asunnosta kohoava lämpö kondensoitua vedeksi yläpohjarakenteissa. Meiltä kuulet parhaista tavoista tämänkin ongelman poistamiseen päiväjärjestyksestä.

Katon huollot Sastamalassa toivottavat sille kaikkea hyvää

Katon huollot Sastamalassa toivottavat sille kaikkea hyvää, kuten mahdollisimman pitkää elinkaarta. Jos katon huollot jäävät väliin, voi katon elinkaari jäädä tyngäksi. Mitä säännöllisemmin omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi kesämökin kattoa on huollettu, sitä pidempään se voi kestää (tosin myös kattohuoltojen tekotavalla on väliä, voihan esimerkiksi liian kovakouraisesti toteutettu kattohuolto vaurioittaa kattoa). Muistathan huollattaa kattosi ammattilaisilla, niin savitiilikatot ja konesaumakatot voivat kestää satakin vuotta. Muut katot kestävät 30–70 vuotta – joka tapauksessa merkittävän kauan.

Katot pitää huoltaa katemateriaalin mukaisesti, ja tämä koskettaa myös katon kevät- ja syyshuoltoja. Katon kevät- ja syyshuollot ovat ainoita kattohuoltoja, joita tarvitaan jokaisella katolla joka ainut vuosi. Roskat ja epäpuhtaudet on saatava pois kattoa varjostamasta, sillä roskakuorman peittämä katto ei pääse kuivumaan vesi- ja lumisateiden jälkeen. Mitä hitaammin katto kuivuu, sitä enemmän se voi ruostua ja sammaloitua. Sekä ruoste että sammalet eivät toivota katolle mitään hyvää, vaan ovat katon pahimpia vihollisia. Mitä ruosteisempi tai sammaleisempi katto sinulla on, sitä todennäköisempää katon vuotaminen on.

Se, miten katto huolletaan puolen vuoden välein, riippuu siitä, onko kyseessä huopakatto vai jokin muu. Huopakatto ei kestä yhtä ronskeja otteita kun muut katot, siksi se on parasta puhdistaa ilmapuhaltamalla. Muilta katoilta lehdet, neulaset ja muut roskat voidaan poistaa harjaamallakin. Katon kevät- ja syyshuoltoon kuuluu aina myös sadevesijärjestelmän puhdistus. Huopakaton sadevesijärjestelmä voi koostua myös kattokaivoista, joilla vedet johdetaan pois tasakatolta. Roskat on syytä poistaa, olipa kyse sitten kattokaivoista tai ränneistä ja alastuloputkista.

Katolle on syytä kiivetä puolen vuoden välein, vaikka katto ei vaikuttaisi likaiselta, etkä uskoisi sadevesijärjestelmässäkään olevan roskia. Totuus paljastuu vasta lähietäisyydeltä, ja lisäksi katto on syytä tarkastaa joka kevät ja syksy. Aina kun tilaat meiltä jonkin kattotyön, oli se sitten katon keväthuolto tai naulojen ja vanhojen ruuvien vaihto uusiksi ruuveiksi, tarjoamme katon tarkastuksen kaupan päälle. Kattotarkastus on tarpeen, jotta katon pesu, peltikaton maalaus, kattoturvatuotteiden huolto tai esimerkiksi kattopeltien kiinnitysten lisäys osattaisiin tehdä oikeaan aikaan. Kun kattosi on tarkastettu, saatat saada tarjouksen niin sammaleenpoistosta ja katon suojakäsittelystä, tiilikaton tai huopakaton pinnoituksesta tai esimerkiksi rikkinäisten tiilien vaihtamisesta. Kun kaikki katon tarpeet täytetään ajallaan, voi katto hyvin, ja voi saavuttaa enimmäiskäyttöikänsä.

Rännien puhdistus Sastamalassa tarkoittaa perusteellisempaa urakkaa kuin voisi luulla

Asianmukaisesti tehty rännihuolto Sastamalassa tarkoittaa perusteellisempaa rännien puhdistusta kuin voisi luulla. Emme ronki rännejä tikapuilta käsin, vaan kiipeämme talon katolle keräämään kaikki roskat ränneistä suoraan roskapusseihin. Sadevesikourujen puhdistus on syytä tehdä joka vuosi, sillä puolen vuoden aikana rännikouruihin saattaa kertyä todella paljon lehtiä, neulasia ja muuta – yleensä kuitenkin biohajoavaa – roskaa. Roskat pitää saada muualle hajoamaan, jotta ne eivät haittaisi kourujen vetoa. Tarvittaessa avaamme syöksyputketkin poistamalla niihin kulkeutuneet roskat. Kun roskat on poistettu, huuhtelemme kourut saadaksemme kaiken liejun ja likaveden pois. Puhtaat rännit on helppo kuntotarkastaa. Rännien korjaus tai rännien purku ja uusien rännien asennus ovat olemassa olevat vaihtoehdot, jos sadevesijärjestelmässä on jotain ongelmia. Ruoste kannattaa poistaa jo varhaisessa vaiheessa, ja pilalle menneisiin kaatoihinkin kannattaa puuttua heti. Jos rännien kallistukset ovat väärään suuntaan, ei kaikki vesi pääse poistumaan alastuloputkiin ja niistä edelleen sadevesikaivoon tai tarpeeksi kaukana olevaan purkupaikkaan.

Sadevesijärjestelmä on olemassa juuri sitä varten, että katolle satavat vedet saadaan tarpeeksi kauas rintamamiestalon, mummonmökin, rivitalon tai esimerkiksi tuotantolaitoksen perustuksista. Jos räystäs vuotaa, on kosteudenhallinta retuperällä, ja maa rakennuksen välittömässä läheisyydessä voi kastua liikaa. Pahimmassa tapauksessa kosteus nousee rakenteisiin sokkelista ja sen vesieristyksestä huolimatta. Kun huolehdit tiilikaton, huopakaton tai peltikaton sadevesijärjestelmän kunnosta, huolehdit samalla koko talon rakenteiden kuivuudesta – toki myös salaojitus ja sen kunnossapito on tärkeää kosteudenhallinnan kannalta.

Sadevesikourujen kunnon ja toiminnan ylläpitäminen vaatii toisinaan myös rännien huoltomaalausta, mikä ehkäisee ruostevaurioita. Mahdollinen sulanapitojärjestelmä vähentää kourujen jäätymisriskiä, joskaan sillä ei voida korvata jokasyksyistä rännien puhdistusta. Jos kourut kuitenkin jäätyisivät lämpötilan laskiessa pakkasen puolelle, tilaa höyrysulatus ja mahdollisten jääpuikkojen poisto ränneistä.

Me pidämme huolta myös tasakattojen sadevesijärjestelmistä, eli kattokaivoista. Kattokaivojen käyttöikä on hieman lyhyempi kuin vesikourujen käyttöikä, eli noin 30 vuotta. Myös kattokaivot ovat vaarassa mennä tukkoon ja jäätyä, jos roskia ei poisteta. Lehdet ja muut roskat on hyvä poistaa ainakin kaksi kertaa vuodessa, mutta tätä kattotyötä voidaan tarvita useamminkin, jos talon lähellä on paljon roskaavia puita.

Katon peruspuhdistus tehdään kymmeniä kertoja useammin kuin esimerkiksi katon pesu

Katon puhdistus Sastamalassa voi vaatia katon pesua tai sammaleenpoistoa ja katon suojakäsittelyä. Riippuu tilanteesta, mikä on paras tapa puhdistaa omakotitalon, kerrostalon, rivitalon tai esimerkiksi mökin katto. Normaalitilanteessa peltikatto pestään vain hyvin harvoin, kenties vain peltikattomaalausten yhteydessä. Tiilikattokin pestään kenties vain silloin, kun se on aika maalata – eli yhden ainoan kerran. Huopakattoakaan ei pestä kovin usein, vaan ainoastaan silloin, jos lika on päässyt pinttymään sen pintaan – tai kun on yhden ainoan kerran tehtävän katon pinnoituksen aika. Tavallisin keino puhdistaa katto on tiilikaton harjaus. Myös lukkosaumakatot ja muut peltikatot voidaan harjata, kun taas bitumikattojen peruspuhdistus on syytä tehdä hellävaraisemmin. Ilmapuhallin on oiva keino lehtien, neulasten, oksien ja muiden roskien poistoon huopakatolta.

Tasakatot, pulpettikatot, aumakatot ja muut katot kannattaa puhdistaa roskista kaksi kertaa joka vuosi. Mikäli katto on lehtien ja muiden roskien peitossa, kuivuu se paljon hitaammin, ja katolla viipyilevä kosteus voi johtaa ruostevaurioihin ja katon sammaloitumiseen. Koska katto on siivottava roskista kaksi kertaa vuodessa, tehdään tämä kattohuolto kymmeniä kertoja useammin kuin katon pesu, mikä suoritetaan kenties vain kerran koko katon elinkaaren aikana.

Sekä ruoste että sammalet ovat huono juttu katon kannalta, joten kannattaa olla kaukaa viisas ja estää ruosteen tai sammaleiden ilmestyminen mahdollisuuksien mukaan jo ennalta. Se ruoste ja ne sammalet, mitkä ikääntyvälle katolle väistämättä ilmestyvät, on hyvä poistaa heti. Pintaruoste saadaan hiomalla pois kattopelleistä. Sammaleenpoisto peltikatolta, tiilikatolta ja huopakatolta onkin mutkikkaampi juttu.

Peltikatolle ei sammaleita tarvitse odotella, sillä ne karttavat liukaspintaista peltikattoa. Jos loivalle aaltopeltikatolle tai muulle peltikatolle sammaleita pääsisi syntymään, saisi ne pois ihan vain harjaamalla. Tiilikattoon ja huopakattoon tarttuneet sammalet ovat voineet saada niin hyvän otteen katosta, että ne pitää poistaa kemiallisesti. Sammaleenpoistoaine ja katon suojakäsittelyyn käytetty aine saavat kaikki sammalet pois niin betonitiilikatolta, bitumipaanukatolta, tiivissaumakatolta, kolmiorimahuopakatolta kuin savitiilikatoltakin. Kun kaikki ei-toivottujen kasvustojen osat on saatu kuolemaan, ei katto ala sammaloitua heti uudestaan.

Katon maalauksesta Sastamalassa apua muun muassa kattovuotojen torjuntaan

Kaikki voitava kannattaa tehdä sen eteen, ettei katto alkaisi vuotaa – yksi keino on katon maalaus Sastamalassa. Kattomaalaus on osa melkein kaikkien erilaisten vesikatteiden huolto-ohjelmaa. Vain se vaihtelee, kuinka usein (ja missä vaiheessa) katon huoltomaalaus tehdään. Peltikatot on hyvä maalata noin 10–15 vuoden välein, mutta kuitenkin sen mukaan, miten katon maalipinnoite on kulunut. Jos maalipinta on hyvä vielä 20 vuoden kuluttua peltikaton asentamisesta, voidaan kattomaalausta lykätä. Tärkeintä on, ettei maalipinnoite kulu, ohene tai hilseile niin, että kosteus pääsisi tekemisiin kattopeltien kanssa. Kosteus saa peltikaton ruostumaan vähän kerrallaan, ja ruosteinen katto alkaa helposti vuotaa. Ruoste saa kattopellit ohenemaan ja vääntymään, ja ruuvinreiät se voi ”syödä” isommiksi, jolloin katon alle on vaarassa päästä kosteutta.

Tiilikaton maalaus ehkäisee pakkasrapautumista mitä tehokkaimmalla tavalla. Tiilikattomaalaus tehdään kenties vasta siinä vaiheessa, kun katolla on ikää 30+ vuotta. Tarkoitus on tasoittaa vanhojen ja huokoisiksi muuttuneiden kattotiilien pinta. Vasta maalatut tiilet eivät ime vettä tai kerää sammaleita, joten pakkanen ei pääse aiheuttamaan jäätymisvaurioita ja tiilien halkeilua. Mitä enemmän tiilikatolla on rikki menneitä tiiliä, sitä varmemmin omakotitalon, rivitalon tai esimerkiksi kesämökin katto voi vuotaa. Tiilikaton alla on toki aluskate, mutta jos sille pääsee koko ajan kosteutta, voi se kulua puhki.

Huopakatotkin pinnoitetaan vain kerran, olivatpa ne sitten palahuopakattoja, tiivissaumakattoja tai vaikka kolmiorimahuopakattoja. Yli kaksikymppinen huopakatto on vaarassa kuivua auringossa niin paljon, että se alkaa halkeilla. Myös sammalet voivat vallata bitumikaton, jos sen kulunutta suojapinnoitetta ei uusita. Uuden pinnoitteen bitumikatolle antama suoja on niin hyvä, että se saattaa kestää vielä jopa parikymmentä vuotta.

Katot kannattaa maalata myös siksi, että kattomaalaus saa katon vaikuttamaan aivan kuin uudelta. Hyvännäköinen katto piristää koko rakennuksen ilmettä, ja sen alla on huoletonta asua – onhan kattomaalaus vahvistanut katon kuntoa kerrassaan merkittävällä tavalla. Katon huoltomaalauksen yhteydessä tehdään aina myös katon pesu, ja kaikki epätiiviiltä tai muutoin huonokuntoiselta vaikuttavat kohdat korjataan.

Lumi voi tehdä hallaa katolle ja vaarantaa turvallisuutesi – tilaa tarvitsemasi lumenpudotukset Sastamalaan meiltä

Lumenpudotus Sastamalassa on kattohuolto, mikä pelastaa liian painavan lumivaipan alla hätää kärsivän katon. Lumen pudotus hallin, mökin, rivitalon, kerrostalon, omakotitalon, piharakennuksen tai jonkin muun kiinteistön katolta poistaa myös kattolumen aiheuttamat turvallisuusuhat. Jos lumimassoja on aika vähentää katolta, ota yhteyttä Plus Kattopalveluun. Meiltä sujuvat kaikenlaiset lumenpudotukset, myös korkeiden rakennusten (kuten kerrostalojen) kattolumityöt. Löydämme keinot työskennellä turvallisesti ja ripeästi myös kaltevan katon lumenpudotuksissa. Turvallisuus on meille sydämenasia. Muistamme, että tasakatoltakin voi horjahtaa alas lunta pudottaessaan, joten ryhdymme kattolumitöihin vain asianmukaisin työturvallisuustuottein varustautuneina. Kannamme vastuun myös ympäristön turvallisuudesta, eli teemme kaikkemme, ettei kukaan tai mikään jää katolta pudotettavien lumien alle. Kattoonkaan ei jää jälkiä, kun lumimassojen vähentäminen katolta on kokeneiden ammattilaistemme vastuulla.

Pakkaslumi aiheuttaa ongelmia vain harvoin, sillä se on kevyttä ja se pysyy usein nätisti katolla. Katon sortuminen, katon painuminen notkolle ja lumen äkillinen putoaminen katolta muuttuvat ongelmiksi yleensä vasta keväällä, kun katon lumi muuttuu vettyneeksi suojalumeksi. Jos katolla on noin puoli metriä suojalunta, ota yhteyttä lumenpudotuksen tiimoilta. Laskemme kilpailukykyisen tarjouksen kattolumitöille, mitkä tehdään avaimet käteen -pakettina.

Myös jää voi vahingoittaa talon katon kuntoa, tai pudota äkkiarvaamatta alas katolta – tilaa siis myös jään poisto katolta ja jääpuikkojen poisto joko ränneistä tai räystäiltä. Katolla oleva jää kannattaa poistaa kuumalla höyryllä, eikä teräaseilla hakkaamalla. Jos rännit ovat päässeet jäätymään, ei niitäkään parane alkaa hakata: kuuma höyry sulattaa kaikenlaisen jään turvallisesti ja nopeasti. Miten kuumaa höyryä saadaan kuljetettua katolle? Ei, emme keittele vettä kattiloissa, vaan tuomme paikalle höyrytyslaitteemme. Sen avulla kaikenlainen jää sulaa mistä tahansa, myös tasakaton kattokaivoista!

Katon ja rännien jäätyminen on joissain tapauskissa estettävissä, toisin kuin lumen sataminen katolle. Jos rännit on puhdistettu ja tarkastettu kunnoltaan hyväksi aivan loppusyksystä, vetävät ne todennäköisemmin koko talven alan. Kattojää kertoo usein siitä, että katon ja yläpohjan läpi karkaa kattolunta sulattavaa lämpöä. Lämpöhukkaa voidaan ratkaisevalla tavalla pienentää, kun yläpohjaan tuodaan uusia eristeitä.

Kattotyömme Sastamalassa tehdään sinivalkoisin ja taidokkain käsin

Kaikki kattotyömme Sastamalassa tehdään sinivalkoisin ja taidokkain käsin – olipa kyse pieneläinesteiden (kuten lintuverkkojen) asentamisesta, kattoturvatuotteiden korjaamisesta tai jostain muusta peltikatto-, palahuopakatto-, huopakatto- tai tiilikattotyöstä. Sinivalkoisuus ei tässä viittaa kylmän kangistamiin sormiin, vaan suomalaisuuteen. Olemme suomalainen kattourakoitsija, joka työllistää suomalaisia kattoasentajia, katon korjaajia, katon huoltajia ja muun muassa kattopeltiseppiä. Kattopeltiseppämme palvelevat yksityisasiakkaita ja taloyhtiöitä kaikenlaisissa konesaumakattotöissä ja muun muassa savupiipun pellittämisessä. Savupiipun pellittäminen on todella hyvä keino suojata piippu kosteudelta ja rapautumiselta, sekä viimeistellä katon ulkonäkö.

Taitoakin kaikilla ammattilaisillamme piisaa, eihän meille edes pääse töihin, ellei ole vakavasti otettava kattoalan ammattilainen. Tällä porukalla kattoläpivientisi tulevat korjattua asianmukaisesti. Sen lisäksi, että korjaamme kattoikkunat, kattovalokuvut ja kaikki muut katon läpiviennit, palvelemme sinua muun muassa aluskatteen vaihdossa, paikkauksessa, korjaamisessa ja uusimisessa. Aluskate on tärkeä osa niin kerrostalon, kesämökin, rivitalon kuin esimerkiksi rintamamiestalonkin kattoa. Aluskate estää katon alla olevia rakenteita ja katon eritystä kastumasta, vaikka katto vuotaisi jonkin aikaa. Kattovuodon korjauksen kanssa kannattaa silti pitää kiirettä, voihan aluskate kulua ja kulua siinä kuin kaikki muutkin rakenteet. Jos aluskatteessa on jotain vikaa, kannattaa se yleensä uusia, mutta ei välttämättä kokonaan.

Vaikka vesi- ja aluskate olisivatkin tiiviitä, voi varsinkin tiilikaton ja peltikaton alta löytyä kosteutta. Kondenssivettä syntyy etenkin kevättalvisin, kun ulko- ja sisälämpötilojen erot ovat suurimmillaan. Kondenssiveden takana on rakennuksen sisältä karkaava lämpö. Vaikka katto olisi hiljattain lisälämmöneristetty, karkaa välikatolle aina jonkin verran lämpöä ja kosteutta. Katon IV-töiden avulla kostea ja lämmin ilma saadaan poistumaan ennen, kuin se ehtii kondensoitua vedeksi.

Riippumatta siitä, mitä töitä olet tasakatollesi, harjakatollesi tai esimerkiksi aumakatollesi tilannut, tulemme tarjoamaan sinulle koko katon kunnon tarkastuksen. Tuon pieteetillä tehtävän kattotarkastuksen ansiosta kaikki katon korjaus- ja huoltotarpeet tulevat selvitettyä. Jos katto on sammaleenpoiston, huoltomaalauksen tai esimerkiksi saumojen tiivistyksen tarpeessa, laadimme siitä hyvän tarjouksen. Mitä nopeammin katon tarpeisiin reagoidaan, sitä paremmassa kunnossa katto pysyy. Katto voi pysyä kunnossa jopa 70 vuotta, jos se on tiilikatto – mutta konesaumakatollepa voidaan odottaa peräti vuosisadan mittaista käyttöikää!

Katon yläpohjan eristys saa yleensä olla rauhassa, mutta silloin tällöin voidaan tarvita villojen vaihtoa

Kattotyömme Sastamalassa keskittyvät yleensä joihinkin muihin rakenteisiin kuin yläpohjan lämmöneristeisiin. Toki eristeiden kunto ja kuivuus kannattaa tarkastaa usein. Aina kun tilaat meiltä jonkin kattotyön, esimerkiksi ilmanvaihtokanavien eristyksen, kourusaneerauksen tai katon keväthuollon, käymme varmistamassa eristeiden kunnon. Silloin välikatolle ei mennä (ainakaan siitä erikseen ilmoittamatta), jos vierailu välikatolle vaatisi katon rakenteiden purkamista. Ainakin satulakattojen alle on yleensä helppo mennä, onhan talon päädyssä usein tarkastusluukku tai katolla kattoluukku.

Jos eristeissä ei ole merkkejä kosteudesta tai muista ongelmista, ei niille tehdä mitään. Eristekerros saa muutenkin olla rauhassa. Liikumme välikatolla pitkospuina toimivia lautoja myöten, jotta eristeet eivät painuisi – se voisi haitata niiden toimintaa. Jos huomaamme, että välikatolla on liikkunut lintuja tai muita pikkueläimiä, teemme tarjouksen räystäiden tuuletusaukkojen tiivistämisestä. Näin eläimetkään eivät sotke eristeitä, tai revi aluskatetta. Aluskate huolehtii siitä, ettei kattovuoto pääse kastelemaan eristeistä ja katon puurakenteita, ennen kuin se ehditään korjata. Aluskatteesta on apua myös kondenssivesiongelmien torjunnassa, estäähän se lämmintä ilmaa tiivistymästä ulkokaton alapinnalle, mistä se voisi tipahdella pisaroina katon eristeisiin. Nykyaikaiset, hengittävät eristeet haihduttavat kosteutta lävitseen, joten niistä on iso ilo kondensoitumisen torjunnassa.

Jos eristeissä on kosteutta, pitää villat vaihtaa, sillä muuten villoihin voi alkaa kasvaa hometta. Myös muut kosteusvauriot on korjattava, ja kosteuden pääsy katon alle lopetettava. Jos kyse ei ollut kattovuodosta, on aika kääntää katse välikaton tuuletusratkaisuihin – juuri tuuletuksen avulla kostea ja lämmin ilma saadaan pois muhimasta. Katon lisälämmöneristyskin voi olla tarpeen, himmaahan se lämmön karkailua.

Uudet eristeet voidaan usein asentaa vanhojen päälle. Urakka voi maksaa itsensä takaisin varsin nopeasti, voihan taloa jatkossa lämmittää vähemmällä energiamäärällä. Kondensoitumisen lisäksi uudet eristeet torjuvat saumavuotoja, joita voi syntyä katon läpi karkaavan lämmön sulattaessa katolla olevaa lunta.

Plus Kattopalvelulta voi tilata myös ullakon tai vintin eristyksen, jos sattuu olemaan aikeissa ottaa ullakkotilat asuinkäyttöön. Ota yhteyttä, niin suunnitellaan ja toteutetaan urakka yhdessä! Paikan päällä selviää, mitä muita kattotöitä tarvitaan, jotta ullakolle voitaisiin rakentaa esimerkiksi lisää makuuhuoneita.

Katot tarvitsevat hyväkuntoisia ja CE-merkittyjä kattoturvatuotteita

Peltikatto, tiilikatto ja huopakatto tarvitsevat kattoturvatuotteita Sastamalassa – tai jos oikein tarkkoja ollaan, kattotikkaita, talotikkaita ja palotikkaita tarvitsevat lähinnä katolla liikkuvat ihmiset. Lapetikkaiden, seinätikkaiden, hätäpoistumistikkaiden ja muiden kattoturvatuotteiden avulla katolle on helpompi päästä. Kattoturvatuotteita tarvitaan toki myös katolta poistumiseen, ja kattoa pitkin etenemiseen. Kulkusiltaa pitkin nuohooja, lumenpudottaja tai esimerkiksi katon maalaaja voi kulkea helpommin pitkin kattoa. Putoamissuojat ja kattopollarit pitävät huolta siitä, että katolta poistuminen tapahtuu hallitusti ja suunnitelmallisesti. Lumiesteet palvelevat myös kattoa, sillä jos kaltevalta katolta tulee äkkiä iso määrä lunta alas, voi katto kärsiä vahinkoja. Omakotitalon tai vaikkapa kerrostalon katolta alas syöksyvä lumi voi irrottaa kattotarvikkeita, muun muassa rännit tai ilmanvaihtohormin. Toki katolta singahtava lumimassa (minkä seassa voi olla jäätä ja katosta irronneita kattoturvatuotteita) on vaarallinen myös maan pinnalla liikkuville ihmisille. Jotta lumivaurioilta voitaisiin paremmin välttyä, pitää kaikki kattokaltevuudeltaan ainakin 1:8 olevat katot varustella lumiesteillä.

Monien muidenkin kattoturvatuotteiden asentamisen tarve riippuu katon mittasuhteista. Jos uusit tasakattosi, pulpettikattosi tai esimerkiksi harjakattosi Plus Kattopalvelun ammattilaisilla, on uusi katto varusteltu kaikkien rakennusmääräysten ja CE-merkinnän edellytysten mukaisilla kattoturvatuotteilla. Jos huomaamme, että vanhalta katolta puuttuu joitain kattoturvatuotteita, teemme tarjouksen tarpeellisten kattoturvatuotteiden asentamisesta katolle. Ei haittaa, vaikka katto olisi piakkoin uusittava, sillä kaikki hyvässä kunnossa olevat kattotikkaat ja muut kattoturvatuotteet voidaan kierrättää uudelle katolle.

Plus Kattopalvelun ammattilaiset saattavat antaa tarjouksen myös vanhojen kattoturvatuotteiden huoltamisesta, korjaamisesta tai uusimisesta. Aina kun teemme katon kunnon tarkastuksen, tarkastamme myös kaikki katon turvatuotteet ja niiden kiinnikkeet. Näin kaikki ongelmat tulevat huomattua jo ennen, kuin mitään isompaa vahinkoa sattuu. Kattoturvatuotteet ovat varsin kestäviä, esimerkiksi ruostuminen tapahtuu todella hitaasti. Voi kuitenkin olla käynyt niin, että lapetikkaiden tai joidenkin muiden katon turvatuotteiden kiinnitykset ovat löystyneet. Kiinnitykset on tietenkin kiristettävä, jotta tikkaat pysyisivät katolla vastaisuudessakin. Kattoturvatuotteiden irtoaminen kesken käytön voisi olla hengenvaarallista, ja lisäksi on otettava huomioon se, että katon varusteiden irtoaminen väkisin voi rikkoa kattoa – tai itse asiassa katon vaurioituminen on melkein ehdottoman varmaa.

Huopakaton lumiesteiden asennus-, korjaus- ja kiinnitystavat poikkeavat jonkin verran monista muista katoista

Kattotöitä tehdessämme otamme aina huomioon kokonaisuuden – näin myös silloin, kun työn alla on lumiesteiden asennus ja korjaus. Kokonaisuutta arvioidessamme panemme merkille muun muassa sen, mikä on katon materiaali, ja miten lumiesteet ovat vaurioituneet. Jos lumiesteet ovat korjattavissa, emme tee tarjousta uusien lumiesteiden asentamisesta. Mikäli on kyse siitä, että lumiesteet ovat irronneet katolta, emme vain kiinnitä niitä takaisin katolle. Urakkaan kuuluu aina myös irronneiden lumiesteiden (sekä mukana mahdollisesti tulleiden muiden kattotarvikkeiden, kuten kattotikkaiden) aiheuttamien reikien korjaus. Jos kova tuuli tai katolta alas syöksyvä lumi irrottaa joitain tarvikkeita katosta, on miltei sataprosenttisen varmaa, että kattoon jää ikäviä jälkiä. Jos reiät ja muut vauriot korjataan pikaisesti, voidaan välttyä kosteuden pääsemiseltä katon alle. Katto on paikattava sen mukaan, millaisia jälkiä siihen on syntynyt, ja korjaustapaan vaikuttaa tietenkin myös se, onko kyseessä tiilikatto, peltikatto vaiko huopakatto.

Jos lumiesteet ovat niin huonossa kunnossa, ettei niitä enää voi tai kannata korjata, laadimme tarjouksen uusien lumiesteiden asentamisesta. Myös silloin tarjoamme lumiesteiden asennusta, jos katolla ei vanhastaan ole lumiesteitä, vaikka se on tarpeeksi kalteva. Katon kaltevuus ei ole katsojan silmissä, vaan tässä tapauksessa minimikaltevuus on kerrottu rakennusmääräyksissä. Viranomaisten mukaan kaikki katot, joiden kaltevuus on ainakin 1:8, on varusteltava lumen liikkeitä hillitsevillä lumiesteillä.

Lumiesteiden ansiosta katto pysyy paremmassa kunnossa, vaikka kevät sulattaisi katolla olevaa lunta ja lumi tahtoisi pudota katolta. Lumen mukaan voi lähteä yhtä ja toista, ja muutenkin lumen liikkeet voivat vaurioittaa kattoa. Lumiesteet ovat tarpeen myös rakennuksen asukkaiden, käyttäjien, vierailijoiden ja satunnaisten ohikulkijoiden turvallisuuden vuoksi. Lumen alle jääminen voi olla hyvin vaarallista, joten taloyhtiön tai talon omistajan tulee huolehtia siitä, ettei näin pääse käymään.

Mitoitamme ja asennamme lumiesteet kaikkiin kohteisiin ja kaikenlaisille katoille. Huopakaton varustelu eroaa tiilikattojen ja konesaumakattojen varustelemisesta, mutta huopakaton lumiesteet asennetaan pitkälti samalla tavalla kuin tavallisen peltikaton lumiesteet.

Sinun ei tarvitse huolehtia edes lumiesteiden hankkimisesta ja toimittamisesta paikan päälle, vaan tämäkin kuuluu tekemäämme avaimet käteen -pakettiin. Kaupan päälle saat koko katon kunnon tarkastuksen, minkä aikana käydään läpi muun muassa muiden kattoturvatuotteiden kunto.

Piipunhattu ja piipun pellitys ovat osa hyvin varusteltua savupiipullista kattoa

Jos talossasi on jokin tulisija ja savupiippu, kannattaa sinun hankkia piipunhattu ja teettää piipun pellitys. Nämäkin kattotyöt Sastamalassa saat Plus Kattopalvelulta, jonka kattopeltiseppiin voi luottaa kaikissa muissakin peltisepän töissä. Muista hyvin varustellulta katolta löytyviä kattotarvikkeita ovat ainakin vähimmäismääräysten mukaiset kattoturvatuotteet ja toimiva sadevesijärjestelmä. Katon varustelutasoa voi kasvattaa ja päivittää tarpeen mukaan. Meidän ammattilaisemme toimittavat ja asentavat katollesi niin kattosillat, kattoikkunan, kattoluukun, aurinkopaneelin kuin vaikkapa sadevesijärjestelmän sulanapitokaapelit.

Piipun pellitys peltisepän työnä on tarpeen piipun elinkaaren pidentämiseksi. Kosteus ja ulkolämpötilavaihtelut pääsevät rapauttamaan piippua, mitä ei ole pellitetty mittojen mukaan. Piipun pellitys antaa myös harmonisen ja yhtenäisen ilmeen koko katolle, joten se ei ole missään nimessä huono idea.

Piipunhattu on todella tärkeä kattovaruste aina, jos talossa on savupiippu. Mikäli savuhormin suuaukkoa ei ole suojattu piipunhatulla, pääsee kosteus hormiin. Talven mittaan tuo hormiin päässyt kosteus jäätyy, mahdollisesti lukuisia eri kertoja. Jään muodostuminen aiheuttaa hormin laastin rapautumista, ja kuumat savukaasut voivat lopulta päästä karkuun sytyttäen yläpohjan eristeet. Myös nokipalovaara kasvaa merkittävästi, jos savuhormi on täynnä epätasaisuuksia. Koloihin, onkaloihin ja muihin epätasaisuuksiin jemmautunut noki ei lähde, vaikka hormi nuohottaisiin kaksi kertaa vuodessa.

Ota yhteyttä Plus Kattopalveluun, jos tarvitse piipunhattua tai piipun pellitystä, tai jos piipusta vuotaa vettä. Meiltä sujuu myös aluskatteen korjaus piipun kohdalta – kattotyö, mikä vaatii vesikaton osittaista purkamista. Koska myös piipun pellitys vaatii vesikaton avaamista piipun luota, voidaan nämä työt tehdä yhtä aikaa. Aluskatteen korjaamista ei kuitenkaan kannata lykätä yhtään enempää kuin tarpeellista, sillä sen on hyvä olla aina toimintavalmiudessa siltä varalta, että katto alkaisi vuotaa piipun juuresta. Piipunjuurivuoto on melko tyypillinen ongelma, vaikka sen esiintymistodennäköisyyttä voidaankin vähentää tarkastamalla savupiipun läpivienti kaksi kertaa vuodessa. Katto voi kaikesta huolimatta alkaa vuotaa – joko piipun juuresta tai jostain ihan muusta kohdasta. Jotta myrskyvaurioiden tai vaikka katolle jumiin jääneen sulamisveden aiheuttama kattovuoto ei kastelisi katon alla olevia rakenteita, on aluskate hyvä pitää tiptop-kunnossa.

Katon tarkastuksen Sastamalassa soisi tapahtuvan puolivuosittain

Katon tarkastuksen Sastamalassa soisi tapahtuvan aina puolen vuoden välein, sillä pitkä talvi ja keleiltään usein vaihteleva kesä rasittavat usein kattoa. Keväällä tehdyn kattotarkastuksen avulla katto osataan tarvittaessa korjata ja tiivistää, ja talonomistaja tietää varautua kesällä mahdollisesti tehtäviin kattohuoltoihin. Kevättarkastus kertoisi muun muassa katon huoltomaalauksen tarpeesta, ja se on paras tehdä vasta, kun ei enää pakasta. Syystarkastuksen valossa omakotitalon, kerrostalon, rivitalon tai esimerkiksi mökin katto osataan laittaa kuntoon talvea varten. Jos katolle on kasvanut sammaleita tai syystuulet ovat irrottaneet peltilistoja, on aika tehdä joitain kattotöitä katon kunnon ja ehjyyden palauttamiseksi.

Katon kunnon tarkastuksen voi tilata meiltä Plus Kattopalvelun ammattilaisilta siinä kuin kaikki muutkin kattotyöt. Luvassa on kattava kattotarkastus, minkä aikana käymme läpi myös kaikkien katon tarvikkeiden kunnon. Kurkkaamme niin räystäiden alle kuin välikatollekin. Välikatolle emme vain kurkkaa, vaan ryömimme eristeiden sekaan, jos vain mahdollista. Kun konttaamme eristeiden päälle laitetuilla pitkospuilla, huomaamme, jos aluskatetta on tarve korjata, tai jos katon rakenteissa on tummumia. Värimuutokset viittaavat kosteuteen. Jos tiilikatto, huopakatto tai peltikatto ei vuoda, on kyse rakennuksen sisältä nousevasta lämmöstä ja kosteudesta. Löydämme kyllä ratkaisut tällaiseenkin tilanteeseen, ja tarjoamme tutkimustemme perusteella esimerkiksi katon korotusta tai alipainetuulettimen asentamista.

Palahuopakaton, betonitiilikaton, lukkosaumakaton tai esimerkiksi aaltopeltikaton kuntotarkastuksen voi saada ilmaiseksikin, eikä tämä ole edes mitenkään vaikeaa. Aina kun tilaat meiltä jonkin muun kattourakan kuin katon kunnon tarkastamisen, teemme katon kuntotarkastuksen kaupan päälle. Kattosi ja muun muassa kaikki sen tarvikkeet tarkastetaan ilmaiseksi niin katon syyshuollon, kourujen korjaamisen, antennin juuren tiivistämisen kuin esimerkiksi otsalautojen maalaamisenkin yhteydessä.

Katon kuntoa tarkastaessamme kiinnitämme huomiota myös katon huoltotarpeisiin. Kun kattohuollot toteutetaan asianmukaisella tavalla ja tarpeeksi aikaisessa vaiheessa, voidaan katon kuntoa vahvistaa. Mitä paremmassa kunnossa katto on, sitä vähemmän sitä tarvitsee korjata ja paikata, ja sitä pidempään se voi kestää. Edellä mainittu huoltomaalaus on hyvä esimerkki. Kattomaalaus suojaa katon monilta mekaanisilta ja kemiallisilta rasituksilta, joten katon käyttöikä voi pidentyä 20 tai 30 vuodella.

Kattopalvelumme kattourakoinneista Sastamalassa on vain hyvää sanottavaa

Tämän kattopalvelun kattourakoinneista Sastamalassa on vain hyvää sanottavaa, sillä kattohuollot, kattoremontit ja muut kattourakat tehdään mitä parhaimmalla hinta-laatusuhteelta. Plus Kattopalvelu on kattourakoitsija kaikkiin peltikattotöihin, tiilikattotöihin ja bitumikattotöihin – myös taloyhtiöiden tarpeisiin. Kun tarpeeksi monta reipasta osaaja tulee yhtä aikaa paikalle, onnistuu myös kerrostalon lumenpudotus tai rivitalon kattosaneeraus reippaalla tahdilla. Kattofirmaltamme saatte myös kaikki peltisepän työt aina piipun pellittämisestä rivisaumatun peltikaton uusimiseen.

Aina kun teemme jonkin kattourakan, tarjoamme ilmaisen katon kunnon tarkastuksen. Kattotarkastuksen lopuksi kerromme, missä kunnossa tasakatto tai esimerkiksi harjakatto on, ja mitä kattopaikkauksia tai kattohuoltoja se tarvitsisi. Jos mitään ei tarvita, emme tietenkään tarjoa mitään uutta kattotyötä – korkeintaan muistutamme tarkastamaan tai tarkastuttamaan tilanteen taas puolen vuoden päästä. Jokainen katto on hyvä tarkastaa sekä keväällä että syksyllä, sillä katon kunto on voinut muuttua. Mitä nopeammin rikki menneet tiilet vaihdetaan, sen parempi. Myös muilla korjaustarpeilla on aina kiire, ja kattohuollotkin kannattaa toteuttaa aikoinaan.

Peltikatto, esimerkiksi lukkosaumakatto, voi kestää jopa 50 vuotta. Näin pitkä käyttöikä on mahdollinen, jos katto on tarkastettu ja puhdistettu roskista puolivuosittain. Muutamaan otteeseen katto on todennäköisesti myös maalattu. Kaikesta huolenpidosta huolimatta lumi ja esimerkiksi kova tuuli ovat voineet aiheuttaa korjaustarpeita, mutta katon paikkausten avulla katon vesivahingot on saatu torjuttua.

Tiilikatto uusitaan ehkä vasta 70 vuoden kuluttua. Jos sammaleita ei olisi poistettu aina välillä eikä kattoa olisi kertaalleen maalattu, olisi kattoremontti voinut koittaa jo 30–40 vuotta aiemmin. Sammaloitumista on saatu hillityksi puolivuosittaisella katon harjauksella, minkä yhteydessä katon, katon läpivientien ja muiden katon varusteiden kunto on perusteellisesti tarkastettu. Kuntotarkastusten ansiosta kaikki rikkinäiset tiilet on saatu vaihdettua, ja aluskatekin on voitu tarvittaessa tiivistää.

Bitumikatot ja bitumipaanukatot suojaavat rakennuksia noin 40 vuoden ajan, jos roskat poistetaan puolivuosittain. Samalla ilmaiseksi tehty kattotarkastus kertoo, onko sammaleiden poiston, katon pinnoituksen, saumojen tiivistyksen, kattoreiän paikkauksen, lumiesteiden kiinnitysten kiristämisen tai esimerkiksi kattopesun aika. Bitumikatto pinnoitetaan vain kerran, mutta sammaleidenpoiston tarve vaihtelee tapauskohtaisesti.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt