Katon vaihto vasta viimeinen ratkaisu Jyväskylässä toteutettavaksi kattotyöksi

Plus Kattopalvelun Jyväskylässä tekemät kattotyöt tähtäävät siihen, että jokaisessa paritalossa, mökissä, kerrostalossa, tuotantolaitoksessa ja rantasaunassa olisi mahdollisimman pitkäikäinen katto. Oikeat ja oikeaan aikaan toteutetut kattohuollot saavat kattosi kukoistamaan. Tasainen maali- tai suojapinnoite hylkii likaa ja sammaleita, mitkä nopeuttaisivat katon ikääntymistä saadessaan levitä katolla. Kattohuoltoihin (kuten kaikkiin muihinkin kattotöihin) sisältyy aina ilmainen kattotarkastus, minkä perusteella saamme tarpeeksi ajoissa tiedon katossa olevista rei’istä tai muista korjausta vaativista ongelmista. Tarjoamme katon vaihtoa eli kattoremonttia vasta, kun kaikki muut vaihtoehdot on käyty läpi ja todettu toimimattomiksi.

Tiilikatot ovat pitkäikäisiä kattoja. Jos betonitiilikatto harjataan ja tarkastetaan säännöllisesti, on mahdollista, että se kestää 70 vuotta. Savitiilikatto pistää vielä paremmaksi: se voi kestää jopa 100 vuotta. Puolivuosittaisten kattotarkastuksen ansiosta rikkinäiset tiilet tulevat vaihdettua ajallaan, ja tiilien pinnoite osataan uusia tiilien muututtua huokoisiksi ja herkästi hajoaviksi. Myös sammaleenpoisto on tärkeä osa tiilikaton ylläpitoa.

Peltikatto suojaa taloyhtiön tai yksityisasiakkaan taloa jopa 50 vuotta, ellei ruoste tai myrsky saa siitä otetta. Konesaumakatto, minkä kattopeltiseppämme sinulle asentavat, kestää peräti sata vuotta. Peltikatto pitää harjata kaksi kertaa vuodessa, ja maalata noin 10 vuoden välein.

Huopakatot ja palahuopakatot ovat tyylikkäitä kattoja, joiden voi olettaa toimivan korkeintaan 40 vuotta. Tiivissaumakatto on ainoa vaihtoehto tasakatolle, sillä sen saumat ovat riittävän tiiviit myös tällaiseen tarkoitukseen. Huopakatot pitää puhdistaa joka kevät ja kesä, pinnoittaa kertaalleen ja pestä aina tarvittaessa. Sammalet ja jäkälät on kätevintä poistaa kemiallisesti. 

Olipa rakennuksessasi peltikatto, tiilikatto tai bitumikatto, ota kattotöiden tiimoilta yhteyttä Plus Kattopalveluun! Tulemme paikan päälle tarkastamaan kohteesi ja antamaan tarvitsemistasi kattotöistä kilpailukykyisen sekä kotitalousvähennyskelpoisen tarjouksen. Kaikki kattokorjaukset painuneen katon oikaisusta irronneiden peltilistojen kiinnittämiseen voi rahoittaa verkkosivujemme kautta haettavalla rahoituksella. Rahoitus sopii myös katon huoltoa, uusimista tai vaikkapa varustelua tarvitseville. Lopuksi tahdomme muistuttaa, että toimimme myös muualla kuin Jyväskylässä, nimittäin Joutsassa, Toivakassa, Jämsässä, Luhangalla, Muuramessa, Petäjävedellä, Laukaassa ja Uuraisilla. Tasokkaat kattotyöt ja kaupan päälle tarjottavat kattotarkastukset ovat vain yhden yhteydenoton päässä!

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Kattoremontin tarve Jyväskylässä voi johtua vaikkapa myrskystä

Kun mietitään, onko aika tilata kattoremontti Jyväskylässä, on arvioitava muitakin asioita kuin katon ikä. Vanha katto kannattaa uusia, se on selvä: uusi katto on paljon tiiviimpi, turvallisempi ja luotettavampi. Palahuopakattoremontti on edessä viimeistään silloin, kun katto on palvellut neljä vuosikymmentä – tämän pidempään ei palahuopakatto tai muukaan huopakatto kestä. Tiilikattoremontti on paikallaan viimeistään 70 vuoden kuluttua katon asentamisesta. Peltikattoremonttia saa odotella noin 50 vuotta, jos kyseessä on lukkosaumakatto, aaltopeltikatto tai jokin muu tavallinen peltikatto. Konesaumakatto on poikkeus, sillä se on niin tiivis ja kestävä, että jopa sadan vuoden mittainen elinkaari on mahdollinen.

Huopakattoremonttia voidaan tarvita jo aiemminkin, aivan kuten peltikattokin voidaan joutua uusimaan jo parinkymmenen vuoden kuluttua. Jos katto pääsee – syystä tai toisesta – huonoon kuntoon, pitää se uusia saman tien. Ei kannata jäädä odottelemaan kymmentä tai edes puolta vuotta, vaan tilata kattosaneeraus heti, kun katon kunnon huomataan romahtaneen. Asiantuntijamme osaa antaa lausunnon siitä, saadaanko ruosteen, sammaleiden, painavan lumen tai vaikkapa myrskytuulen vaurioittama katto kunnostettua, vai onko edessä uuden huopakaton, tiilikaton tai peltikaton asennus. Pienet ruostevauriot tai muutamat irronneet kattopellit ovat yleensä helposti korjattavissa, mutta jos tuuli kaataa katon päälle puun, on tilanne toinen. Myös pitkään jatkunut kattoremontti voi johtaa omakotitalon, kerrostalon, rivitalon tai kesämökin kattoremonttiin. Kattovuoto pilaa kattorakenteet, mitkä on uusittava. Jotta vuotava katto voitaisiin korjata ilman tasakaton, harjakaton, aumakaton tai vaikkapa pulpettikaton purkamista ja uusimista, kannattaa katon kuntoa seurata säännöllisesti. Näin kaikki mahdolliset vauriot havaitaan ajoissa, ja ne saadaan kunnostettua ehkä jo ennen katon alla olevien rakenteiden uusimista.

Kattoremontti onnistuu mainiosti myös talvella, joten katto saadaan uusittua heti, kun sen kunnon huomataan heikentyneen. Toki katto voidaan uusia myös siksi, että punainen katto halutaan vaihtaa mustaksi, loiva katto kaltevaksi, tai tiilikatto huopakatoksi. Kattoremontin yhteydessä voidaan toteuttaa myös katon korotus, millä voidaan tähdätä joko katon eristyksen ja tuuletuksen parantamiseen tai uuden asuinkerroksen saamiseen. Kerro, millaisen kattoremontin haluat, niin tulemme paikan päälle laskemaan sille hintaa. Unelmiesi kattoremontti on mahdollista maksaa osamaksulla, mutta myös rahoituksella (mitä haetaan vaivattomasti kotisivujemme kautta). 

Kesämökin huopakatto tai palahuopakatto voi vuotaa salakavalasti

Huopakatto ja palahuopakatto ovat tavallisia kattoja kesämökeillä, mutta voit bongata bitumikaton myös omakotitalon, kerrostalon, piharakennuksen, grillikodan tai vaikka teollisuuslaitoksen päältä. Bitumikermikatot ovat nykyään erittäin tiiviitä kattoja, ja niiden tiiviys kestää jopa 40 vuotta. Varmista oman laattakattosi, tiivissaumakattosi tai kolmiorimahuopakattosi tiiviys tilaamalla huopakaton huollot, korjaukset ja remontoinnit aina Plus Kattopalvelulta. Me tiedämme, mitä pitää ottaa huomioon laattakatolla tai muulla huopakatolla työskennellessä, ja pystymme pitämään siitä erittäin hyvää huolta.

Palahuopakaton ja kaikkien muidenkin kattojen perushuolloksi riittää katon puhdistus sekä sen kuntotarkastus. Kuntotarkastus on hyvä tehdä puolen vuoden välein, aivan kuten katon puhdistuskin. Paanukattoa tai muuta bitumikattoa ei kannata alkaa harjata, vaan lehdet ja muut roskat on paras poistaa ilmapuhaltamalla. Jos katossa on pinttynyttä likaa, mihin ilmapuhallus ei pure, on aika harkita kattopesua. Mahdolliset sammalet saadaan pois bitumikatosta puhdistamalla se kemiallisesti.

Katon kunnon tarkastus tarjotaan kaupan päälle kaikkien kattohuoltojen, katon paikkausten, katon lisälämmöneristyksen ja muiden kattotöiden yhteydessä. Kattotarkastus on olennaisen tärkeä osa tasakaton, harjakaton tai vaikka pulpettikaton kunnossapitoa, sillä katto voi vuotaa salakavalasti. Vain kattava kattotarkastus kertoo kattovuodosta tai sellaiseksi muuttua uhkaavista vauriosta tarpeeksi ajoissa. Kattotarkastuksen aikana vieraillaan katon alla, jos välikatolle vain suinkin pääsee. Siellä selviää, onko aluskatteessa reikiä ja puurakenteissa tai eristeissä kosteutta.

Välikatolla voi olla kosteutta myös sen tähden, ettei välikatto tuuletu – aina ei syynä ole kattovuoto. Lämmin ilma saattaa tiivistyä vedeksi varsinkin keväisin, kun ulkona on huomattavasti kylmempi kuin sisällä. Tiheiden kattotarkastusten ansiosta kondenssivettä osataan tarjoa lisäämällä eristeitä tai tehostamalla ilman vaihtumista.

Kattotarkastus kertoo kaikki katon korjaus- ja huoltotarpeet. Jos katto on niin vanha ja kulunut, ettei sitä saada kuntoon paikkaamalla tai pinnoittamalla, tekevät asiantuntijamme tarjouksen huopakattoremontista. Sen hinta lasketaan muun muassa sen mukaan, pitääkö kattorakenteita korjata tai uusia, kuinka paljon katolla on läpivientejä ja kuinka suuri on katon pinta-ala. Jos katto on pysynyt tiiviinä kattoremonttiin asti, on katon vaihto toteutettavissa edullisemmin kuin silloin, jos laho ja home ovat päässeet pilaamaan yläpohjarakenteet.

Pari tärkeää asiaa katon korjaamisesta Jyväskylässä

Tässä yhteydessä haluamme tuoda esiin pari seikkaa, mitkä kaikkien on hyvä tietää katon korjauksesta Jyväskylässä. Peltikattojen, tiilikattojen ja huopakattojen korjauksiin liittyy valtava määrä erilaisia asioita, joista ovat tietoisia lähinnä kattokorjausten ammattilaiset. Talon omistajan tarvitsee tietää vain pari, kuten se, mistä jiirien paikkaukset ja muut kattotiivistykset kannattaa tilata. Toinen asia on se, että kaikki katon korjaukset kattoikkunan läpiviennin korjaamisesta painuneen katon oikaisuun kannattaa tilata nopeasti. Mitä pidempään jokin kattokorjaus saa roikkua, sitä isompia ja kalliimmin korjattavia vaurioita se voi aiheuttaa.

Plus Kattopalvelu on katon ja kattoläpivientien asennuksen ammattilainen. Meiltä löytyy kiistatonta ammattitaitoa myös kaikkiin muihinkin kattotöihin, kuten juuri katon tai sen läpivientien tiivistykseen. Tarvitsitpa rikkinäisten tiilien vaihtoa tai katon päälle kaatuneen puun aiheuttamien jälkien korjausta, muista Plus Kattopalvelu ja sen monipuolisesti lahjakkaat ammattilaiset. Palvelemme myös taloyhtiöitä, joten rännit ja vesikourut tulevat korjattua myös kerrostalosta, ja rivitalon myrskyvauriot kunnostettua tuota pikaa.

Tilaa katon kunnostus meiltä heti, kun syytä ilmenee. Kaikki reiät, joita huopakatolta tai peltikatolta saattaa löytyä, on korjattava viivyttelemättä. Kaikista rei’istä voi päästä kosteutta katon alle – myös sellaisista, mitä irronneet lumiesteet, tikkaat ja rännit ovat aiheuttaneet. Katon kunto kannattaakin katsastaa joka kevät, jotta tuollaiset vauriot saataisiin pian pois päiväjärjestyksestä. Syystarkastuksiakaan ei kannata unohtaa, sillä niiden avulla katto voidaan tiivistää ja huoltaa sellaiseksi, ettei tulevan talven pitäisi pystyä sen kuntoa heikentämään. Vasta katon tarkastaminen aivan lähietäisyydeltä antaa tarpeeksi kattavaa tietoa katon kunnosta. Maasta käsin havaitsee vain kaikista isoimmat korjaustarpeet, kuten myrskyvaurioiden aiheuttamat korjaus- ja kunnostustarpeet, eikä katon allekaan näe. Kattotarkastuksen yhteydessä vieraillaan myös katon alle katsomassa, tarvitaanko esimerkiksi aluskatteen korjaamista. Huolelliset asiantuntijamme panevat merkille myös sen, pitääkö irronneita peltilistoja vaihtaa, tai odottavatko räystäspellit tai -laudat uusimista. Parasta kaikessa on, että kattosi tarkastetaan ilmaiseksi kaikkien kattopaikkausten tai kattohuoltojen yhteydessä. Näin olet aina kartalla siitä, mitä paikkauksia kattosi tarvitsee, ja millaisilla toimenpiteillä uudet korjaustarpeet voitaisiin estää jo ennalta.

Pakkanenkin voi saada katon vuotamaan ja kattorakenteet kastumaan 

Kattovuoto voi aiheutua monista asioista. Joskus sille, että katto vuotaa, löytyy selkeä syy. Ehkä puu on kaatunut katolle, tai myrsky on temponut kattopeltejä irti. Joskus kattovuoto on saanut kehittyä pitkän ajan kuluessa. Ensin piipun juuri on alkanut vuotaa, sitten vettä on alkanut tulla katon alle myös rikkinäisten kattotiilien kohdalta. Piipunjuuri alkaa vuotaa, jos tiivisteet pääsevät haurastumaan. Kattotiilet menevät rikki pakkasen ja kosteuden yhdessä aiheuttaman pakkasrapautumisen takia. Ensin tiileen imeytyy vettä, ja sitten vesi jäätyy. Jäätymisvauriot saavat tiilen lopulta halkeamaan ja katon vuotamaan.

Kyseessä voi olla myös kattotyöntekijä, joka on huolimattomasti astunut vanhalle kattotiilelle niin, että se hajoaa. Huolellisuutta tarvitaan myös erilaisissa kattohuolloissa. Esimerkiksi lumenpudotuksen aikana on suhteellisen helppo saada katto vuotamaan. Jos lapio osuu jiiriin, voi se vaurioitua ja päästää veden lävitseen.

Kattovuodon voi aiheuttaa myös katolla makaava lumikuorma: joko painamalla saumoja ja jiirejä niin paljon, että me antavat periksi, tai putoamalla vauhdikkaasti alas katolta. Kun lumi putoaa katolta, voi se repiä mukaansa niin kattotikkaita kuin ilmanvaihtohormejakin – siksi kannattaa hankkia lumiesteet ja tilata lumenpudottajamme paikalle, jos tilanne äityy huolestuttavaksi.

Erilaisilla kattohuolloilla voidaan vähentää katon todennäköisyyttä vaurioitua. Peltikatto kannattaa pitää hyvin maalattuna, kun taas huopakatto on hyvä pitää sammaleettomana. Näin vähennetään katon alttiutta vaurioitua ja reikiintyä, ja alkaa vuotaa uusista vaurioistaan.

Katon alta tulisi löytyä ehjä aluskate siltä varalta, että katto alkaa vuotaa antennin juuresta tai vaikkapa kattoluukun kohdalta. Aluskatteen ansiosta vuotavan katon korjaus on yleensä helpompi ja halvempi urakka. Jos aluskatetta ei ole suojelemassa puuosia ja yläpohjan eristeitä, kattovuodon korjaus pitää sisällään myös katon vesivahingon kunnostamisen. Märät eristeet pitää vaihtaa ja märät rakenteet kuivattaa – paitsi jos rakenteissa on jo lahoa. Lahot puuosat on uusittava, sillä muuten lahon leviämistä ei saada pysäytettyä. Voi olla kannattavampaa purkaa ja uusia koko katto, mutta asiaan saadaan varma selvyys paikan päällä. Tulemme aina paikan päälle Jyväskylään tarkastamaan vuotavan katon, suunnittelemaan sen korjauksen ja laskemaan urakalle hyvän avaimet käteen -hinnan.

Oikeat tavat toteuttaa katon huolto Jyväskylässä

Riippuu tapauksesta, mikä on oikea tapa toteuttaa katon huolto Jyväskylässä. Jotta katon huolto tulisi hoidettua kaikkien taiteen sääntöjen mukaan, eli sopivin väliajoin, oikeilla metodeilla ja sopivilla kemikaaleilla, ota yhteyttä Plus Kattopalveluun. Me teemme asiantuntemuksella niin yksityisasiakkaiden kuin taloyhtiöidenkin kattohuollot. Tilaa vaikka rivitalon kattopeltien kiinnitysten lisäys, kerrostalon kattoturvatuotteiden huolto tai kesämökin katon naulojen tai vanhojen ruuvien vaihto uusiksi ruuveiksi. Kattohuolto kuin kattohuolto, tarjoamme sen yhteydessä ilmaisen kattotarkastuksen. Tällöin tutkimme koko katon kunnon siltä varalta, että jokin sauma vuotaisi tai jokin kattotiili olisi haljennut. Katon tarkastukseen kuuluu myös kattoturvatuotteiden ja muiden kattotarvikkeiden kiinnitysten tarkastaminen sekä välikaton kunnon tutkiminen (jos suinkin mahdollista). Kattotarkastuksen jälkeen olemme valmiit antamaan tarjouksen muista kattohuolloista ja kattokorjauksista, jos katto sellaisia tarvitsee.

Peltikattoja, tiilikattoja ja huopakattoja huolletaan eri tavalla. Riippuu tapauksesta, kuinka usein tiilikatto tarvitsee sammaleenpoistoa ja suojakäsittelyä, tai kuinka usein tiilikatto tai huopakatto on pinnoitettava. Peltikatto maalataan moneenkin kertaan, mutta vasta edellisen maalipinnoitteen kuluttua tarpeeksi. Pinnoite kuluu eri katoilla eri tahtiin. Mökin katto voi vaatia uutta maalipintaa jo 10 vuoden päästä, kun taas omakotitalon katto on maalattava uudestaan vasta 15 vuoden kuluttua.

Ennen kuin katto voidaan maalata, pitää se pestä, ja tarvittaessa myös tiivistää. Jos katolla on sammaleita, ei pelkkä kattopesu riitä, vaan katto on puhdistettava kemiallisesti. Katon kemiallinen puhdistaminen saa kaikki sammalten itiötkin katoamaan katolta. Katto voidaan pestä myös ilman kattomaalausta.

Muita kattohuoltoja ovat muun muassa lumenpudotukset ja rännien höyrysulatukset. Normaalina talvena lunta tuskin on pudotettava katolta. Tasakatto on poikkeus: sille voi kertyä uhkaava määrä lunta myös sellaisina talvina, kun satulakatot ovat likipitäen lumettomia.

Katon kevät- ja syyshuollot ovat ainoita kattohuoltoja, joita tarvitaan joko ikinen vuosi. Ne ovat sisällöltään käytännössä samanlaisia katemateriaalista riippumatta. Puolivuotishuoltoon kuuluu katteen pinnan puhdistus neulasista ja muista roskista, sekä sadevesijärjestelmän (joko räystäskourujen, kattokaivojen tai jalkarännien) puhdistaminen. Puhdas katto kuivuu nopeammin, kun se on kastunut. Tämä suojaa kattoa muun muassa ruosteelta ja sammaleilta. Sadevesijärjestelmäkin on tärkeää puhdistaa, sillä muuten se lakkaa vetämästä.

Koska ruoste voi rikkoa räystäskourut, puhdistuta rännit Jyväskylässä usein

Ruostevauriot kertovat siitä, ettei rännejä ole huollettu Jyväskylässä ihan niin usein, kun rännit olisivat sitä kaivanneet. Rännien puhdistuksen jättäminen väliin aiheuttaa tukoksia, joiden taakse jäävä seisova vesi pääsee ruostuttamaan rännit. Ruostuneet rännit on tietenkin korjattava, ehkä jopa uusittava. Normaalitapauksessa voi mennä yli 40 vuotta, ennen kuin rakennukseen pitää asentaa uudet rännit.

Sadevesikourujen puhdistus on tärkeää myös siksi, ettei ränneihin syntyisi jäätymisvaurioita, ja jotta ränneistä roikkuvat jääpuikot eivät uhkaisi pihalla liikkuvien ihmisten turvallisuutta. Jos rännit kuitenkin pääsevät jäätymään, ota yhteyttä jääpuikkojen poistamiseksi ja jäätyneiden kourujen sekä syöksyputkien avaamiseksi kuumalla höyryllä.

Rännit on hyvä puhdistaa myös sen takia, että jään tai roskien aiheuttamat tukokset estävät rännejä vetämästä. Rännien puhdistuksen yhteydessä paljastuvat myös mahdolliset reiät, auenneet saumat ja muut vauriot, mitkä on korjattava pikaisesti. Jos kourut eivät vedä tai osa vesistä vuotaa läpi kouruissa olevista vaurioista, ei kaikkea kosteutta saada tarpeeksi kauas omakotitalosta tai muusta rakennuksesta. Jos sade- ja sulamisvedet eivät ohjaudu riittävän kauas, voi rakennukseen syntyä erilaisia kosteusvaurioita.

Suosittelemme, että rännit tai kattokaivot puhdistetaan ainakin kaksi kertaa vuodessa. Ensimmäisen kerran katolle kannattaa kiivetä heti keväällä, ja toisen kerran syksyn viimeisinä viikkoina. Jos tontilla on paljon roskaavia puita, voi olla hyvä käydä varmistamassa kattokaivojen veto useampaankin otteeseen syksyn mittaan. Lehdet voivat tukkia kattokaivot, jolloin tasakatolle saattaa muodostua vesilammikoita. Seisovan veden paine on liikaa myös tiiviin bitumikaton hitsatuille saumoille, joten ei kannata ottaa riskiä.

Sadevesijärjestelmä voidaan puhdistaa erikseen tai yhdessä muun katon kanssa. Jos puhdistamme sekä rännit (tai kattokaivot tai pystykourut) sekä katon, kutsutaan tätä toimenpidettä joko katon kevät- tai syyshuolloksi. Tällöinkin saat kaupan päälle koko rakennuksen kunnon tarkastuksen, minkä aikana luomme tarkat silmämme paitsi sadevesijärjestelmän kaikkiin osiin, myös muihin kattotarvikkeisiin, katon saumoihin, katon pinnoitteeseen ja muun muassa piipun pellityksen kuntoon. Jos jotain pitää uusia, kunnostaa tai huoltaa, voit olla varma saavasi siitä hyvän tarjouksen heti kattotarkastuksen jälkeen.

Katto näyttää paremmalta, kun se on pesty ja puhdistettu

Tilaa katon pesu, sammaleenpoisto ja katon suojakäsittely Jyväskylään, niin kattosi näyttää heti paremmalta! Lika vaikuttaa heti siihen, miten hyvältä katto ja sitä myötä koko rakennus näyttävät. Lika peittää vähitellen katon alkuperäisen värin, eikä siinä kaikki. Lika varjostaa kattoa, mikä saa katon viettämään pitkiä aikoja kosteana. Kosteus saa katon ruostumaan ja sammaloitumaan, ja molemmat ilmiöt vaikuttavat katon ulkonäköön ikävästi. Sammal ja ruoste eivät ole vain kauneusvirheitä, vaan vakavasti otettavia ongelmia koko katon kunnon kannalta. Ne ikään kuin syövät kattoa, altistaen sen kattovuodoille. Sekä sammal että ruoste voivat lyhentää omakotitalon, mökin, rivitalon tai muun rakennuksen katon käyttöikää jopa parillakymmenellä vuodella.

Todennäköisesti haluatte katon, mitä on helppo hoitaa, ja minkä kokonaiskustannukset pysyvät matalina. Tämä tarkoittaa sitä, että katto kannattaa pitää siistinä ja hyvin maalattuna, jotta ruoste ja muut ongelmat eivät pääsisi aiheuttamaan korjaustarpeita tai aikaistamaan kattoremonttia. Ensisijainen toimenpide on tiilikaton harjaus tai muu puolivuosittain tehtävä katon puhdistus, minkä avulla neulaset, lehdet, oksat ja muut roskat saadaan pois katolta. Katon puhdistus tai ilmapuhallus kannattaa ottaa säännölliseksi tavaksi heti, kun katto on asennettu. Omin päin katolle ei tarvitse kiivetä sitä puhdistamaan. Plus Kattopalvelu tekee kaikkialla Jyväskylän seudulla niin kattojen harjaukset kuin kaikki muutkin kattotyöt. Aina kun liikumme katolla, teemme veloituksettoman kattotarkastuksen. Sen perusteella osaamme suositella muita kattotöitä, kuten tiilikaton pesua.

Aika saa katon pinnoitteen kulumaan, ja silloin se likaantuu sekä sammaloituu aiempaa helpommin. Jos katto on muuttunut likaiseksi, eikä pelkkä harjaus auta, tilaa kattopesu – esimerkiksi huopakaton pesu. Peltikatto pestään myös silloin, kun se on aika maalata. Peltikatot maalataan useammin kuin muut katot. Joissain tapauksissa aaltopeltikatto tai muu peltikatto voidaan maalata 10 vuoden välein, toisissa taas noin 15 vuoden välein.

Peltikatolta tuskin pitää poistaa sammaleita. Sammaleita joudutaan poistamaan lähinnä huopakatoilta ja tiilikatoilta, joiden karhea pinta on paljon parempi kasvualusta erilaisille kasvustoille. Katon kemiallinen puhdistus ja sen lopuksi tehtävä katon suojakäsittely saavat kaikki sammalet ja jäkälät kaikkoamaan katolta.

Syitä katon maalaamisen tilaamiselle Jyväskylässä

Sinun tuskin tarvitsee perustella sitä, miksi olet tilannut katon maalauksen Jyväskylään. Yleensä ihmiset tietävät, että kattomaalaus on tarpeellinen huoltotoimenpide, ja ettei monikaan halua tehdä katon huoltomaalaamista itse. Jos olet vielä itse kahden vaiheilla, tässä on muutamia hyviä syitä sille, miksi omakotitalon, rivitalon tai huvilan katto kannattaa maalauttaa.

Kattomaalaus vaatii lukuisia pohjatöitä, joiden aikana katolla on hankala liikkua. Pohjatyöt pitää toteuttaa yhtä ammattitaitoisesti kuin itse kattomaalauskin, sillä muuten katon huoltomaalaus ei onnistu. Likaista tai sammaleista kattoa ei kannata maalata. Lisäksi on otettava huomioon vallitseva säätila – eikä vain sillä hetkellä vallitsevaa säätilaa vaan myös se, millaista säätä on odotettavissa illalla tai seuraavana päivänä.

Plus Kattopalvelun ammattilaiset osaavat maalata omakotitalon, kerrostalon tai vaikkapa mökin katon unissaankin. Luota meihin, niin saat kestävällä tavalla maalatun katon. Kattoja ei maalata vain sen takia, että katto ja sitä myötä koko rakennus näyttäisi paremmalta. Kattomaalausta tarvitaan myös siksi, että katosta saataisiin taas likaa, kosteutta ja sammaleita hylkivä, ja etteivät erilaiset rasitukset ilmansaasteista katolla kävelemiseen saisi rikottua kattoa.

Ruoste on tärkein yksittäinen syy peltikaton maalaamiselle. Ruoste nopeuttaa kattoremonttia reikiinnyttämällä ja vääntämällä kattopeltejä. Kaikki peltikatot aaltopeltikatoista konesaumakattoihin pitää maalata, jotta ne kestäisivät vuosikymmenestä toiseen. Sinkitty peltikatto maalataan ensimmäisen kerran, kun kattopeltien asentamisesta on kulunut muutama vuosi. Pinnoitetut kattopellit maalataan alkuperäisen pinnoitteen kuluttua tarpeeksi. Tähän voi kulua noin 15 vuotta, enimmillään jopa noin 25 vuotta.

Tiilikatto maalataan pakkasrapautumisen torjumiseksi. Aika saa kattotiilet muuttumaan huokoisiksi, mikä johtaa siihen, että tiili alkaa imeä vettä. Tiileen imeytynyt vesi jäätyy talvisin, ja jossain vaiheessa tiili halkeaa. Tiilien huokoistumiseen kannattaa puuttua uusimalla niiden pinnoite. Tämä kattohuolto antaa katolle vielä kymmeniäkin vuosia lisää käyttöaikaa.

Huopakatotkin voidaan maalata, ja näin kannattaa toimia katon elinkaaren pidentämiseksi. Jos palahuopakattoa tai muuta bitumikattoa ei maalata, pääsee aurinko kuivattamaan huopaa niin, että se voi ruveta halkeilemaan. Uusi huopakattopinnoite vähentää myös katon sammaloitumista, joten ota yhteyttä jutellaksemme lisää mökin tai muun rakennuksen huopakaton pelastamisesta ajan hampaalta!

Lumen pudotus Jyväskylässä auttaa välttämään monet murheet

Lumi voi aiheuttaa monia murheita, joita voidaan välttää asentamalla lumiesteet ja tilaamalla lumen pudotus Jyväskylään. Plus Kattopalvelu on varma valita, tarvitsitpa lumen pudotusta ison hallin tai pienen mökin katolta. Meihin voit luottaa myös silloin, kun tarvitset lumenpudotusta korkean kerrostalon, jyrkkäkattoisen omakotitalon, tasakattoisen rivitalon tai minkä tahansa muun kiinteistön katolta. Teemme työn turvallisesti ja kattoystävällisesti, eikä hintakaan hirvitä. Yksityisasiakas saa tästäkin kattotyöstä kotitalousvähennystä, eikä rahoitustakaan tarvitse hakea kaukaa. Plus Kattopalvelun sivujen kautta pääsee hakemaan joustavaa rahoitusta, mikä sopii niin kattolumitöitä kuin esimerkiksi lumivaurioiden korjausta tarvitseville asiakkaille.

Mitä murheita katolle talven mittaan sataneesta lumesta voi aiheutua? Ensimmäiseksi tulevat mieleen lumen alas putoamisesta aiheutuvat henkilövahingot. Jos joku liikkuu talon läheisyydessä juuri silloin, kun lumikuorma tippuu alas katolta, voi hän loukkaantua. Lumi voi singahtaa odotettua kauemmas rakennuksesta. On mahdollista, että lumi osuu autoon tai vaikka terassikatokseen, ja silloin voi syntyä omaisuusvahinkojakin.

Katolta vauhdikkaasti alas putoava lumi voi aiheuttaa vaurioita myös katolle. Lumi voi irrottaa kattotiiliä, kattopeltejä, kattotarvikkeita tai vaikkapa rännit sijoiltaan. Myös naarmuja ja muita vaurioita voi syntyä.

Kun lumet pudotetaan ajoissa, vältytään vahingoilta. Kannattaa muistaa, että taloyhtiö tai talon omistaja voi olla korvausvastuussa katolta pudonneen lumen aiheuttamista vaurioista. Lumiesteet ovat hyvä tapa estää erilaiset lumivauriot, mutta jos katolla on vielä keväällä paljon lunta, eivät lumiesteet välttämättä riitä. Kevään tullen lumi vettyy ja tiivistyy, ja lumiesteet voivat antaa periksi kasvaneen kuormituksen alla.

Plus Kattopalvelu hoitaa tehokkaasti, turvallisesti ja kattoa rikkomatta myös jään poiston katolta. Jää saadaan sulamaan sekä katolta että ränneistä kuumalla höyryllä, mikä ohjataan jäätyneisiin kohteisiin erityisen höyrytyslaitteen avulla. Höyry ei toimi jääpuikkojen poistamiseen katon räystäiltä; se tehdään lihasvoimin, ja suojalasein varustautumalla. Jos katolla on usein jäätä, kannattaa miettiä katon lisälämmöneristyksen tarvetta. Rännien jäätyminen antaa aihetta tarkastaa, onko ränneissä roskia, vai onko kyse jostain rakenteellisesta viasta, mikä estää kaiken veden poistumisen ränneistä. Jos ränneissä on vettä talven tullessa, on niiden jäätyminen lähes varma asia. 

Kanssamme et maksa liikaa kattotöistä Jyväskylässä

Kun luottokumppanisi kaikissa kattotöissä Jyväskylässä on Plus Kattopalvelu, et maksa liikaa tiilikatto-, peltikatto- tai huopakattotöistäsi. Olemme kohtuullisen hinnoittelun puolestapuhujia, ja koska töistämme voi saada myös kotitalousvähennystä, voit saada kattosi kunnostettua paremmalla hinnalla kuin uskoitkaan. Halvalla ei saa hyvää, mutta kun asioit kanssamme, saat eriomaista jälkeä varsin kohtuullisin hinnoin! Tilasitpa kattoläpivientien korjauksen tai vaikka pieneläinesteiden – kuten lintuverkkojen – asentamisen, saat kaupan päälle koko katon kunnon tarkastamisen. Kyseessä on rahanarvoinen etu, veloitetaanhan kattotarkastuksesta normaalisti erikseen. Kattotarkastuksen avulla saat tiedon siitä, pitääkö konesaumakattoa, palahuopakattoa tai muuta kattoa kunnostaa vielä jollain muullakin tavalla. Jos katto olisi syytä maalata ensi kesänä, annamme siitä hyvän tarjouksen. Jos katto kannattaisi muutaman vuoden sisään uusia, kertoisimme myös siitä.

Vuotavan kattoikkunan korjaaminen, katon eristyksen vaihto tai lisääminen sekä aluskatteen vaihto ovat kattotöitä, joiden tekeminen ei näy päälle päin. Ne kannattaa silti hoitaa, ja vieläpä ASAP eli niin pian kuin mahdollista. Jos kattoikkuna vuotaa, pitää se korjata tai uusia. Kosteusrasitus voi saada aluskatteen vuotamaan, ja silloin katon alla olevat eristeet ja puurakenteet ovat vaarassa mennä pilalle. Kaikkiin vaurioihin kannattaa puuttua aikaisessa vaiheessa, jolloin niiden hoitaminen pois päiväjärjestyksestä on sekä edullista että suhteellisen yksinkertaista.

Kuten edellä todettiin, voi kattovuoto pilata eristeet. Pyydä meidät vaihtamaan märät villat, niin säästytään homeongelmilta. Eristeitä pitää joskus lisätä – merkkejä siitä ovat sisällä tuntuva veto, talvisella katolla olevat lumettomat laikut ja räystäiltä roikkuvat jääpuikot. Aluskatteen uusiminen on paras tapa hoitaa aluskatteen korjaus. Paikkaaminen ei anna lainkaan yhtä hyvää ja luotettavaa lopputulosta kuin uusittu ja täysin ehjä aluskate. Aluskate ei suojaa vain kattovuodoilta, vaan myös kondenssiveden aiheuttamilta ongelmilta. Kondenssivesi on lämpimästä ilmasta kylmille pinnoille (kuten katon alapinnalle) tiivistyvää vettä.

Katon IV-työt ja uusien kattoturvatuotteiden asentaminen saattaa näkyäkin päälle päin, kuten myös kattopeltiseppiemme tekemät suojapellitykset. Jos ilma ei vaihdu katon alla, on ilmanvaihtoaukkoja lisättävä, mutta kyseeseen voi tulla myös alipainetuuletin. Joissain tapauksissa katon korotus on paras vaihtoehto – sitä tarvitaan usein myös silloin, kun ullakko halutaan eristää asuinkäyttöön sopivaksi. Mitä kattotöitä tarvitsetkin, aloita yhteydenotolla Plus Kattopalveluun!

Katon ja yläpohjan eristeiden kunnon tarkastus kertoo, onko villojen vaihdon aika  

Eniten tarvittuja kattotöitä Jyväskylässä ovat kattojen kevät- ja syyshuollot. Nuo huollot ovat keskenään samanlaisia, eli niiden aikana puhdistetaan sekä katto että sadevesijärjestelmä. Myös näihin kattohuoltoihin kuuluu kaupan päälle tarjottu kattotarkastus, mikä aikana saadaan selville, tarvitseeko tiilikatto, huopakatto tai peltikatto vielä joitain muita kattotöitä.

Ullakon ja vintin eritys tai villojen vaihto ovat kattotöitä, joita tarvitaan vain poikkeustilanteissa. Ullakon eristämisen takana on yleensä toive saada asuntoon lisää asuintilaa. Villojen vaihdon syy on usein katon vesivahingossa. Märkiä eristeitä ei saa jättää paikoilleen, sillä homeitiöt voisivat tuolloin aiheuttaa ongelmia. Ilmanvaihtokanaviakaan ei tarvitse olla eristämässä kovin montaa kertaa – jos IV-hormit ja muut katon läpiviennit on asennettu ammattilaisen toimesta, riittää se ensimmäinen eristys.

Katon lisälämmöneristystäkään ei tarvita, jos katto on asennettu melko hiljattain, ja asialla ovat olleet ammattilaiset. Vanhoissa rakennuksissa tilanne on toinen. Standardit olivat silloin erilaiset, ja energia halvempaa.

Kattotarkastus kertoo muun muassa siitä, onko villat vaihdettava niistä löytyvän kosteuden takia, vai tarvitaanko katon alle lisää eristeitä. Jos eristeissä on kosteutta, se voi kertoa paitsi vuotavasta katosta, myös kondenssivedestä. Jos yläpohja tuulettuu huonosti eikä eristeitä ole tarpeeksi, voi lämmin ilma alkaa tiivistyä vedeksi katon alla. Lämmön karkaaminen yläpohjan läpi vaikuttaa myös lämmityskustannuksiin sekä kattojään muodostumiseen. Kattojää voi johtaa saumavuotoon, ja räystäiden jääpuikot osoittautua vaarallisiksi.

Välikaton eristäminen on tärkeää, koska lämpöä karkaa kaikista rakennuksen osista eniten juuri yläpohjan läpi. Hyvin eristetty ja ilmatiivis yläpohja toimii oikein myös kosteusteknisesti. Yläpohjan lisäeristys voidaan usein hoitaa lisäämällä eristeitä vanhan eristeen päälle. Jos vanha eriste ei ole hyvässä kunnossa, pitää se purkaa ja toimittaa jäteasemalle. Kun katon alle lisätään eristeitä, on varmistettava se, etteivät uudet villat tuki katon tuuletusaukkoja. Myös se on otettava huomioon, ettei tila eristeen ja aluskatteen välissä muutu liian matalaksi. Plus Kattopalvelun ammattilaisiin voi luottaa niin tässä kuin kaikissa muissakin asioissa. Toteutamme villojen vaihdon tai katon lisäeristyksen asiantuntevasti, ja – tietenkin – avaimet käteen -periaatteella.

Kattoturvatuotteita ei kannata jättää asentamatta

Kattoturvatuotteita ei kannata jättää asentamatta Jyväskylässä – eikä sen puoleen missään muuallakaan. Kattoturvatuotteiden asentaminen hoidetaan lähes aina jo kattoa asennettaessa. Aina harjakatolla, pulpettikatolla tai jollain muulla katolla ei kuitenkaan ole tarpeeksi riittävää määrää kattoturvatuotteita. Ota yhteyttä kattofirma Plus Kattopalveluun, niin saat tietää, millaisilla kattoturvatuotteilla juuri sinun kattosi pitää varustella. Meiltä voi tilata myös kattoturvatuotteiden ja niiden kiinnitysten tarkastamisen.

Kattoturvatuotteita ovat niin seinätikkaat, lapetikkaat, palotikkaat, kattosillat, lumiesteet, putoamissuojat kuin esimerkiksi kattopollaritkin. Kattoturvatuotteiden avulla katolle pääsee kiipeämään, ja niitä pitkin katolla voi liikuskella erilaisia kattotöitä tehden. Kaikki katot pitää tarkastaa ja puhdistaa kaksi kertaa vuodessa. Lisäksi tarvitaan monia muitakin kattotöitä, kuten lumenpudotusta, kattomaalausta, rikkinäisten kattotiilien vaihtoa ja sammaleiden poistoa. Seinä- eli talotikkaat löytyvätkin käytännössä kaikista rakennuksista. Myös lape- eli kattotikkaat ovat hyvin yleisiä. Ne kulkevat lappeen reunalta tai kattoluukusta katon harjalle. Jos ikkunasta on pitkä matka maahan, tarvitaan myös palo- eli hätäpoistumistikkaita.

Kaltevat kattopinnat pitää varustella lumiesteillä, mitkä nimensä mukaisesti estävät lunta putoamasta alas katolta. Jos katto on kalteva ja talossa on yli kaksi kerrosta, tarvitaan myös harjan suuntaisesti kulkevia kattosiltoja.

Asiantuntijamme tuntevat rakennusmääräykset, joten he osaavat heti katon nähtyään kertoa, onko kattoturvatuotteita riittävästi. Aina kun teemme kattotarkastusta, varmistamme, että kaikki turvatuotteet ovat kunnossa ja hyvin kiinni katossa. Kattoturvatuotteet voivat tarvita huoltoa tai korjausta, ja niiden kiinnikkeitä voidaan joutua kiristämään. Jos kattotikkaat tai muut kattoturvatuotteet eivät ole kunnolla kiinni katossa, pitää kiinnikkeet kiristää – muuten lumi, tuuli tai tositoimet eli katolla liikkuminen voivat irrottaa ne katosta. Tikkaiden irtoaminen on todella vaarallista katolla liikkuvalle kattotyöntekijälle. Onnettomuuksia voi sattua sitenkin, että joku jää katolta alas putoavan, painavan kattotuotteen alle. Kattokin vaurioituu, jos sen varusteet irtoavat väkisin.

Aina kun tilaat meiltä jonkin kattotyön, vaikkapa vain rännien puhdistamisen, saat katon tarkastuksen kaupan päälle. Sen yhteydessä tarkastetaan myös palotikkaiden ja muiden kattoturvatuotteiden kunto. Voit myös tilata pelkän kattotarkastuksen, mistä laskutetaan tuolloin erikseen. Tarkastuksen hinta on varsin kilpailukykyinen, kuten kaikkien muidenkin kattotöidemme hinnat.

Plus Kattopalvelu hoitaa lumiesteiden korjaus-, kiinnitys- ja asennustarpeet   

Lumiesteiden asennus tai korjaus ei jää roikkumaan, kun otat yhteyttä kattopalvelu Plus Kattopalveluun. Palvelemme kaikkia asiakkaita nopeasti, ammattitaitoisesti ja kohtuuhintaisesti. Meillä on pitkä kokemus erilaisista lumiesteisiin liittyvistä töistä, joten varmistat saavasi parasta palvelua lumiesteisiin liittyvissä töissä ottamalla yhteyttä juuri tähän kattourakoitsijaan.

Kysy meiltä esimerkiksi siitä, tarvitaanko lumiesteitä juuri sinun katollesi, ja miten irronneiden lumiesteiden tai vaikkapa tikkaiden aiheuttamien reikien ja vaurioiden korjaus pitää hoitaa sinun kohteessasi. Kriittinen luku on 1:8: jos kattosi on näin kalteva, on lumiesteet pakko hankkia katon reunalle. Se, miten lumiesteet mitoitetaan, riippuu tapauksesta. Kun mitoitamme lumiesteitä tiilikatolle, huopakatolle tai peltikatolle, otamme huomioon niin lappeen pituuden kuin alueen keskimääräisen lumikuormankin. Jos lape on pitkä, ei yksi rivi lumiesteitä riitä, vaan niitä on oltava kaksi. Jos katolla on aurinkopaneeleita, hormeja tai kattoikkunoita, selvitämme, pitääkö ne suojata omilla lumiesteillään.

Lumiesteet asennetaan sen mukaan, onko kyseessä tiilikatto, itsekantava peltikatto, saumakatto vaiko esimerkiksi bitumikatto. Osaamme asentaa lumiesteet asianmukaisesti kaikille katoille, ja erilaisiin rakennuksiin. Kun olemme asialla, tulevat niin kerrostalojen, rivitalojen, omakotitalojen, tuotantolaitosten kuin kaikkien muidenkin rakennusten katot suojattua parhaalla mahdollisella tavalla lumen liikkeiltä. Lumiesteitä ei asenneta vain katon suojaamiseksi, vaan kyseessä on pihamaankin turvallisuus. Voi olla vaarallista jäädä katolta putoavan lumen alle. Myös omaisuusvahinkoja voi syntyä, jos lumi saa vapaasti pudota katolta.

Jotta lumiesteet eivät pääsisi irtoamaan katosta, kannattaa ne tarkastaa kaksi kertaa vuodessa. Lumiesteiden kunnon tarkastus kertoo mahdollisista huolto- ja korjaustarpeista, kuten tarpeesta kiristää lumiesteiden kiinnitykset. Mitä paremmin lumiesteet ja muut katon tarvikkeet ovat kiinni katossa, sitä vähemmän todennäköistä on, että tuuli tai suojalumi saavat irrotettua ne. Lumiesteiden kunto tarkastetaan meidän toimestamme aina, kun liikumme katolla. Tilasitpa katon harjauksen tai vaikka kattovuodon korjauksen, saat ilmaisen kattotarkastuksen, minkä aikana käydään läpi koko katon kunto. Jos lumiesteiden kiinnikkeet pitäisi uusia, kattoikkunan läpivienti tiivistää tai koko katto maalata uudelleen, annetaan siitä asiakkaalle mainio tarjous heti kattotarkastuksen jälkeen.

Piipunhatun ja piipun pellityksen asentamiseen tarvitaan ammattilainen

Piipunhattu ja piipun pellitys edellyttävät ammattilaista. Ammattilainen asentaa oikeanlaisen piipunhatun paikoilleen hormin suuaukon päälle, ja pellittää piipun mittojen mukaan. Kun asioit kaikkialla Jyväskylän seudulla toimivan Plus Kattopalvelun kanssa, saat piipun pellityksen peltisepän työnä. Lopputulos on kaunis, kestävä ja todella hyvin tehtävänsä täyttävä. Saat Plus Kattopalvelulta kaikki muutkin peltisepän työt sekä useimmat piippuun liittyvät työt, kuten vaikkapa aluskatteen korjauksen piipun juuresta. Aluskate on helppo korjata samalla, kun omakotitalon tai vaikkapa mökin piippua ollaan pellittämässä. Aluskatteen korjaaminen tarkoittaa lähes aina samaa kuin aluskatteen osittainen purkaminen ja uusiminen. Jotta aluskate voitaisiin purkaa ja uusia, on vesikattoa purettava jonkin verran. Vesikate on jo valmiiksi avattu, jos piippua ollaan pellittämässä, joten silloin jos koskaan on oikea hetki kunnostaa rikki mennyt tai väärin asennettu aluskate. Aluskate on olemassa suojatakseen katon alla olevia rakenteita, jos katto alkaa vuotaa piipun juuresta tai jostain muusta kohdasta. Katon vesivahinko voi olla hankala korjata, siksi kannattaa varautua siihen pitämällä aluskate kunnossa.

Se aluskatteesta – mikä on piipun pellityksen tehtävä? Piipun pellitys estää piippua vuotamasta vettä katon alle. Samalla se suojaa piipun säiltä ja niiden aiheuttamalta rapautumiselta. Piippu on pitkäikäisempi ja kieltämättä myös tyylikkäämpi, jos se pellitetään. Piipunhattukin on olemassa estääkseen rapautumista. Jos hormi pääsee rapautumaan, on se paloturvallisuusriski. Hormi rapautuu, jos sen sisään sataa kosteutta, mikä jäätyy talvella. Jäätymisvauriot kasvattavat hormin laastin pienet epätasaisuudet koloiksi, joihin kertyy nokea. Tällöin edes säännöllinen nuohous ei saa hormia niin puhtaaksi, että nokipalovaara poistuisi kuvioista. Toinen vaara syntyy hormiin vähitellen syntyvistä halkeamista. Niistä karkaavat savukaasut ovat niin kuumia, että yläpohjan eristeet voivat syttyä tuleen.

Piipunhattu pitää sadevedet pois hormista. Kuiva hormi on monin tavoin parempi kuin hormi, mikä kastuu aina, kun sataa. Veto on parempi, samoin kyky varata lämpöä. Piipunhattu tarkoittaa siis toimivampaa, turvallisempaa ja pitkäikäisempää piippua. Jos hormi on jo päässyt rapautumaan, tilaa hormisaneeraus. Piippu kannattaa pellittää ja hatuttaa vasta, kun se on kunnostettu massaamalla.

Veloituksettoman kattotarkastuksen saavat aivan kaikki asiakkaat Jyväskylässä 

Katon tarkastus Jyväskylässä tarkoittaa koko katon kunnon perusteellista tarkistusta. Olipa kyseessä konesaumakatto, palahuopakatto, tiilikatto tai vaikka suoraprofiilinen peltikatto, kannattaa sen kunto tarkastaa ainakin kaksi kertaa vuodessa. Vuoden ensimmäinen tarkastus kertoo, miten talvi on kohdellut kattoa. Voi olla, että pari tiiltä on haljennut, tai että jokin sauma vuotaa. Syksyllä tehty tarkastus kertoo, onko kattoa syytä jollain lailla kunnostaa ennen uutta talvea. Voi olla, että jokin läpivienti olisi hyvä tiivistää – tai ehkä sadevesikourujen sulanapitokaapelit ovat lakanneet toimimasta.

Voit tilata kattavan kattotarkastuksen omana palvelunaan, tai sitten saada katon kunnon tarkastuksen kaupan päälle jonkin muun kattotyön yhteydessä. Veloituksettoman kattotarkastuksen saavat aivan kaikki asiakkaat – niin mökkien omistajat kuin taloyhtiötkin. Tilasitpa kattovuodon korjauksen tai vaikkapa myrskyssä irronneen peltilistan vaihdon, saat kattotarkastuksen ilmaiseksi.

Katon kunnon tarkastuksesta on se hyöty, että mikään katon huolto- tai korjaustarve ei jää tekemättä aikanaan. Jos rikkinäistä kattotiiltä ei pian vaihdeta, voi katto alkaa vuotaa. Mikäli peltikattoa ei maalata vanhan maalipinnoitteen muututtua liian kuluneeksi, alkaa katto ruostua. Pienetkin vauriot ja puutteet kannattaa hoitaa heti pois päiväjärjestyksestä, sillä siten ne saadaan hoidettua kuntoon edullisesti ja yksinkertaisesti.

Jotta kaikki pienimmätkin ongelmat tulisivat hoidettua, tarkastamme katon todella huolellisesti. Mikään yksityiskohta ei jää huomaamatta, kun kuljemme vesikatolla. Tarkastamme räystäsalueet, piipun juuren ja muut läpiviennit, kaikki saumat ja muut liitoskohdat sekä sen, kuinka hyvin katon tarvikkeet ovat kiinni. Arvioimme, onko katto aika pinnoittaa uudestaan. Sammaleiden löytyminen tulee johtamaan sammaleiden poiston tarjoamiseen.

Myös välikaton kunto tarkastetaan, jos katon alle pääsee jotain kautta. Välikatolta käsin saadaan selville paljon käyttökelpoista tietoa katon kunnosta. Esimerkiksi aluskatteen kunto on tarkastettavissa vain alakautta. Vaikka katto ei vuotaisikaan, voi katon alla olla kosteutta – nimittäin kondenssivettä. Tarvittaessa tarjoamme katon tuuletusta parantavia ratkaisuja ja/tai katon lisäeristystä, joiden avulla kondensoitumista voidaan vähentää. Saat kaikista muistakin mahdollisesti tarvituista kattotöistä tarjouksen, jahka kattosi on tarkastettu. Jos mitään ei tarvitse tehdä, emme tarjoa mitään muuta kuin tiedon siitä, että kattosi on kaikin puolin kunnossa. 

Myrskytuhojen korjaukset ovat loppuvuoden kattourakointeja / kattopalveluja Jyväskylässä

Kaikki kattourakoinnit Jyväskylässä hoitava Plus Kattopalvelu on luotettava valinta niin yksityisasiakkaiden kuin taloyhtiöidenkin tarpeisiin. Kattourakat onnistuvat aina yhtä erinomaisesti, olipa kyse katon uusimisesta, katon maalaamisesta, vuotavan katon korjaamisesta tai vaikkapa katon korotuksesta. Kattopalvelumme kuuluu ennakkoperintärekisteriin, joten omakotitalon sekä kesämökin kattotöistä voi hakea kotitalousvähennystä. Vaikka ei saisikaan kotitalousvähennystä, kannattaa asioida tämän kattourakoitsijan kanssa. Etsimme aina taloudellisimmat ratkaisut katon kunnostamiseen, emmekä liioittele tarjousta laskiessamme. Koska Plus Kattopalvelu on täyden palvelun kattofirma, tulevat kaikki kattotyöt hoidettua avaimet käteen -periaatteella.

Eri vuodenaikoina tehdään erilaisia kattourakointeja. Esimerkiksi kattoremontti voidaan hoitaa yhtä hyvin kesällä kuin talvellakin, mutta asiakkaat tykkäävät uusia kattonsa juuri kesäisin – niinpä kesä on edelleen kattoremonttien sesonkiaikaa. Lumenpudotuksia tehdään luonnollisestikin vain talvisin. Kevät on keväthuoltojen ja lumivaurioiden korjaamisen aikaa. Entä syksy – millaisia kattourakointeja teemme loppuvuodesta?

Jokainen tasakatto, pulpettikatto, harjakatto ja muu satulakatto tarvitsee ainakin syyshuollon. Syyshuollon aikana katto harjataan tai puhalletaan puhtaaksi kaikista lehdistä, neulasista ja muista roskista. Samalla poistamme roskat katon sadevesijärjestelmästä, sillä se tulisi muutoin jäätymään talvella. Jos kattokaivo on tukossa, jää sulamisvesi katolle voiden aiheuttaa kattovuodon. Mikäli rännit eivät vedä, alkaa niistä roikkua jääpuikkoja, ja rännien yli tulviva vesi uhkaa aiheuttaa erilaisia kosteusongelmia. Syyshuoltoon sisältyy myös veloitukseton kattotarkastus, jotta kaikki mahdolliset ongelmat saataisiin kuntoon ennen talvea.

Syksyisin tehdään jonkin verran myös myrskytuhojen korjauksia, sillä syysmyrskyt voivat vaurioittaa kattoja. Pahimmillaan koko katto irtoaa, tai jokin puu kaatuu katolle. Meillä onkin tapana mainita talon lähellä mahdollisesti kasvavista lahoista puista, jotta ne voitaisiin poistaa ennen tällaisten vahinkojen syntymistä.

Aina tuulet eivät saa aikaan näin isoja vahinkoja, vaan puhutaan lähinnä irronneista kattopelleistä, piipunhatuista, ränneistä, aurinkopaneeleista tai kattoturvatuotteista. Kun katosta irtoaa jotain, syntyy siihen reikiä, mikä pitää tiivistää pian. Plus Kattopalvelu toimii ripeästi, jotta kattosi saadaan taas kuntoon. Myrskyvaurioista voi saada vakuutuskorvauksia toisin kuin esimerkiksi lumen aiheuttamista vaurioista, joten voimme dokumentoida vauriot katolla. Joka tapauksessa, katto on syytä korjata kiireellä, jotta kosteus ei pääse tekemään tuhojaan katon alle.