Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Kattoremontit ja muut kattotyöt Varsinais-Suomessa tekevään Plus Kattopalveluun voi luottaa

Kattourakoitsija, jonka ammattitaitoon voit luottaa kaikissa käänteissä, on Plus Kattopalvelu. Teemme kerrostalojen, kesämökkien, rivitalojen, ulkorakennusten ja esimerkiksi teollisuuslaitosten kaikki kattotyöt koko Varsinais-Suomen alueella. Tilaa tiilikaton vaihto, peltikaton maalaus tai vaikka huopakaton vuotavien läpivientien korjaus – kaikki sujuu mallikelpoisesti! Hintakaan ei hirvitä, sillä meille on kunnia-asia hinnoitella kaikki kattopaikkaukset, kattosaneeraukset, kattohuollot ja muut kattourakat kilpailukykyisesti. Omakotitalon ja kesämökin kattotöistä voi hakea kotitalousvähennystä, ja lisäksi suosittelemme tutustumaan kotisivujemme kautta haettavissa olevaan rahoitukseen.

Toimimme siis koko Varsinais-Suomen alueella, mikä tarkoittaa sitä, että toiminta-alueemme kattaa niin Turun, Salon, Kaarinan, Raision, Naantalin, Loimaan, Uudenkaupungin, Liedon kuin Paraisten kaupunginkin. Voit tilata lumenpudotuksia, otsalautojen maalauksia, aluskatteen tiivistyksiä ja piipun pellityksiä myös Paimioon, Somerolle, Maskuun, Laitilaan, Pöytyälle, Mynämäelle, Kemiönsaareen, Ruskoon ja Nousiaisiin. Teemme kaikki kattotyöt myös Aurassa, Sauvossa, Koski Tl:ssä, Vehmaalla, Pyhärannassa, Marttilassa, Taivassalossa, Oripäässä ja Kustavissa.

Aina kun tilaat meiltä jonkin kattotyön, me tarjoamme ilmaisen kattotarkastuksen kaupan päälle, ja tästä on sinulle suurta hyötyä. Saatat säästää tämän katon keväthuollon, lumiesteiden asennuksen, kattopesun tai vaikkapa kattoreiän korjauksen yhteydessä tarjotun kattotarkastuksen ansiosta enemmän kuin vain pelkän kattotarkastuksen hinnan. Sekin on jo paljon, pitäähän kaikki tasakaton, aumakatot, harjakaton ja esimerkiksi pulpettikatot tarkastaa kaksi kertaa vuodessa. Kattotarkastuksien syynä on – mikäs muukaan – katon kunnon ylläpitäminen.

Kun palahuopakatto, lukkosaumakatto, betonitiilikatto tai esimerkiksi rivisaumattu peltikatto tarkastetaan kaksi kertaa joka vuosi, on kaikkiin huolto- ja korjaustarpeisiin helppo tarttua ajoissa. Näin katon kunto pysyy tasaisen hyvänä vuosikymmenestä toiseen. Ajantasaisesti (ja asianmukaisesti) toteutettujen kattotöiden ansiosta bitumipaanukattosi saattaa kestää jopa 40 vuotta, tiilikattosi noin 70 vuotta ja konesaumakattosi jopa sata vuotta. Mikäli katon kuntoa ei tarkasteta usein (ja lähietäisyydeltä!), voi jokin vaurio katossa jäädä huomaamatta, ja katto saattaa alkaa vuotaa. Kattovuoto ei ole mikään pikkujuttu, sillä vesi voi päästä kastelemaan katon alla olevat rakenteet ja eristeet, ja tällainen katon vesivahinko voi aikaistaa katon vaihtoa jopa parilla vuosikymmenellä. Oikeanlaisten kattohuoltojen avulla katon vaurioitumista voidaan estää, joten kattohuolloistakin kannattaa pitää kiinni.

Kattoremontin ABC Varsinais-Suomessa

Kun kattoremontti Varsinais-Suomessa (eli esimerkiksi Turussa, Maskussa tai Kustavissa) on Plus Kattopalvelun käsissä, tapahtuu katon uusiminen täyden palvelun pakettina. Sinun ei tarvitse osallistua kattosaneeraukseen millään lailla sen jälkeen, kun olemme solmineet sopimuksen vanhan katon purkamisesta ja uuden tiilikaton, peltikaton tai esimerkiksi huopakaton asentamisesta. Teemme avaimet käteen -pakettina niin omakotitalon, kerrostalon, kesämökin kuin rivitalonkin kattoremontin – teollisuuslaitosten tasakattojen, harjakattojen, aumakattojen tai pulpettikattojen uusimisista puhumattakaan.

Huopakattoremontin, palahuopakattoremontin, tiilikattoremontin tai peltikattoremontin ABC on meillä hyvin hallussa. Tahdomme tässä tekstissä jakaa kanssasi joitain detaljeja palahuopakaton, lukkosaumakaton tai vaikka konesaumakaton vaihtoon liittyen, jotta tiedät, mitä odottaa.

A eli ajankohta. Kattoremontti voidaan tehdä myös talvella. Useimmat asiakkaat tahtovat vaihdattaa kattonsa kesällä, mutta sinä voit mainiosti tehdä poikkeuksen, ja tilata kattoremontin jonain muuna vuodenaikana – onhan niitä Suomessa ruhtinaalliset neljä kappaletta. Talvinen kattoremontti voi sujua jopa helpommin kuin kesäinen katon vaihto, eihän talvella ole samanlaisia yllärisateita kuin kesäkuukausina.

B eli betonitiilikatto (tai bitumikatto). Katemateriaalilla on vaikutusta kattoremontin hintaan sekä siihen, kuinka kauan uusi katto kestää (ja miten sitä on huollettava maksimaalisen käyttöiän saavuttamiseksi). Betonitiilikatto on edullisempi kuin savitiilikatto, mutta se kestää noin 30 vuotta vähemmän, eli suurin piirtein 70 vuotta. Bitumikatot ja peltikatot ovat samassa hintaluokassa. Bitumikatot ja bitumipaanukatot kestävät noin 40 vuotta, peltikatot kymmenkunta vuotta pidempään. On makuasia, kumman katon valitset – paitsi jos sinulla on tasakatto. Tasakatolle voidaan asentaa vain huopakatto. Kattoremontin voi maksaa myös osamaksulla tai rahoituksella, sillä tahdomme olla asiakaslähtöisiä ja joustavia myös tässä suhteessa.

C eli curriculum vitae. Kaikki Plus Kattopalvelun kattoasentajat ovat alansa huippuammattilaisia, joten voit luottaa heidän kokeneisiin ja loppuun asti hioutuneisiin otteisiinsa. Meille voit uskoa sellaisenkin kattoremontin, mikä poikkeaa normaalista katon vaihdosta. Me voimme muokata kattoa monella tavalla, kuten vaikka tekemällä tasakatosta harjakaton. Vaikka katto olisi vuotanut ja katon alla olisi sen takia pahoja kosteusvaurioita, teemme ensiluokkaista työtä saadaksemme kattosi kuntoon. Jotta uusi katto toimisi moitteetta, toteutamme niin piipun pellityksen peltisepän työnä, lintuverkkojen asentamisen, katon lisälämmöneristyksen kuin vaikkapa katon korotuksen – kaikki, mitä kattoremontin yhteydessä on tehtävä, selviää paikan päällä tekemämme alkukatselmuksen aikana.

Huopakatto tai palahuopakatto on järkiratkaisu myös kesämökille

Kun asiakas etsii uutta kattoa kesämökille, hän toivoo yleensä saavansa mahdollisimman pitkäikäisen, kustannustehokkaan ja helppohoitoisen katon – huopakatto sekä palahuopakatto täyttävät nämä kriteerit, joten bitumikatto on järkiratkaisu myös kesämökille. Voimme suositella bitumikermikattoa myös kaikkiin muihin rakennuksiin rintamamiestaloista kerrostaloihin ja grillikodista tuotantolaitoksiin. Koska bitumikattoa on niin helppo työstää, voidaan se asentaa myös monimuotoisille katoille. Huipputiivis tiivissaumakatto on ainut vaihtoehto, jos kyseessä on tasakatto – mikään muu katto ei yllä sen tasolle vedenpitävyydessä. Muut huopakatot eli palahuopakatot ja kolmiorimahuopakatot vaativat kaltevampaa kattoa, mutta kattoahan voidaan tarvittaessa muokata kaltevammaksi.

Laattakatoista on tullut viime aikoina hyvin suosittuja. Laattakatoissa eli paanukatoissa on paljon valinnanvaraa. Paanut voivat olla perinteisen muotoisia tai vaikka suorakaiteen mallisia, ja värivalikoimakin on hyvin laaja. Kun palahuopakatto asennetaan meidän toimestamme, tulee siitä tiivis ja toimiva – sekä turvallinen. Turvallisuus taataan muun muassa asentamalla katolle oikea määrä laadukkaita kattoturvatuotteita. Bitumikatotkin tarvitsevat lumiesteet, jos katon kaltevuus on vähintään 1:8. Sadevesien poistuminen rakennuksen luota hoidetaan ränneillä – ellei kyseessä ole tasakatto. Tasakaton sade- ja sulamisvedet ohjataan kattokaivoja pitkin.

Plus Kattopalvelu on luottokumppanisi aina, kun tarvitset uusia kattovarusteita tai jotain huopakaton huoltoa, korjausta tai huopakattoremonttia. Me huolehdimme siitä, että jokainen sauma on tiivis, ja ettei katolla kasva sammaleita. Kaikki lähtee siitä, että katto puhdistetaan roskista kaksi kertaa vuodessa. Katon kevät- ja syyshuoltoon kuuluu myös sadevesijärjestelmän puhdistaminen ja ilmainen kattotarkastus. Saat bitumikaton tarkastuksen ilmaiseksi myös kaikkien muiden Plus Kattopalvelun tekemien kattotöiden yhteydessä.

Katon tarkastuksen aikana varmistamme katon ehjyyden ja tiiviyden, sadevesijärjestelmän kunnon, kattoturvatuotteiden ja niiden kiinnitysten kunnon sekä mahdollisuuksien mukaan myös katon alla olevien rakenteiden kuivuuden. Tasakatto tekee tässäkin poikkeuksen, sillä tasakaton alle ei niin vain mennäkään. Alamme purkaa kattoa sen alle päästäksemme vain poikkeustapauksissa, eli asiakkaan kanssa erikseen sovittaessa. Jos jokin paanu tai sauma repsottaa, kattotikkaiden kiinnityksiä pitäisi kiristää, kattoikkuna pitäisi tiivistää tai katon alla tuoksuu ummehtuneelle, teemme tarjouksen niistä toimenpiteistä, joilla bitumikattosi saadaan jälleen priimakuntoon. Anna meidän karkottaa ongelmat näköpiiristä, eli ota yhteyttä huopakattotöiden tiimoilta!

Katon korjaus Varsinais-Suomessa – mitä siltä voidaan vaatia?

Katon korjaus Varsinais-Suomessa on asia, miltä on lupa vaatia paljon. Sinulla on oikeus saada peltikattosi, tiilikattosi tai huopakattosi korjattua niin, ettei se enää vuoda tai edes uhkaa vuotaa. Koska ajan kuluminen voi saada vauriot leviämään ja pahenemaan, on suotavaa, että omakotitalon, kerrostalon, rivitalon tai esimerkiksi kesämökin kattokorjaus alkaa mahdollisimman pian yhteydenottosi jälkeen. Katon korjauksen tulisi myös edetä reippaasti – tuskin kenenkään hermot kestäisivät sitä, että rakennustelineet olisivat pihassa viikkotolkulla, vaikka kyse olisi vain rikkinäisten tiilien vaihtamisesta tai esimerkiksi jiirien paikkauksesta.

Tilaa kaikki katon korjaustyöt painuneen katon oikaisusta rännien ja vesikourujen korjaukseen Plus Kattopalvelulta, niin saat nopeaa ja asiantuntevaa palvelua. Kattosi on pian taas kunnossa, olemmehan katon ja kattoläpivientien asennuksen sekä tiivistyksen rautainen ammattilainen. Jos katto on vaurioitunut oikein pahasti (esimerkiksi puun kaaduttua talon päälle) tai katto on hyvin heikossa kunnossa, suosittelemme katon purkamista ja uusimista. Mikäli katto voidaan vielä saada luotettavan tiiviiseen kuntoon katon osittaisen paikkauksen avulla, emme ala myydä kalliimpaa kattoremonttia. Kattovuoto ja katon vesivahinkokin voivat olla kunnostettavissa korjaamalla katto, eli tiivistämällä vesikate, korjaamalla aluskate, uusimalla märät villat ja vaihtamalla lahonneet puuosat.

Jos kyse on pelkästä kattopaikkauksesta, kuten huopakaton tai peltikaton reikien paikkauksesta, ei kattoremontti ole järkevä vaihtoehto, ellei asiakas itse tahdo kattoaan vaihdettavan. Irronneiden rännien, tikkaiden ja lumiesteiden aiheuttamat reiät ovat melko helposti korjattavissa, eikä muidenkaan myrskyvaurioiden korjaaminen ole yleensä kovin iso urakka. Myrsky vie katot mennessään vain hyvin harvoin, eivätkä pihapuutkaan kaadu kovin hevillä, joten myrskyn tekemien tuhojen korjaus tarkoittaa yleensä irronneiden peltilistojen tai kattovarusteiden kiinnitystä ja katon paikkausta.

Aina kun teemme jonkin kattotyön Varsinais-Suomessa, tarjoamme katon ja kattotarvikkeiden kunnon tarkastuksen kaupan päälle. Tuon kattotarkastuksen perusteella osaamme tarjota ajoissa esimerkiksi kattoikkunan tiivistystä tai räystäslautojen ja -peltien vaihtoa. Kattoikkunan tiivistys estää kattovuodon, kun taas lahojen räystäslautojen vaihto estää lahoa leviämästä kattorakenteen muihin osiin. Tarvittaessa tarjoamme jotain katon huoltoa, minkä avulla katto voidaan saada parempaan ja rasituksensietokykyisempään kuntoon.

Katto voi vuotaa muulloinkin kuin kevättalvella

On melko tavallista, että katto vuotaa keväällä, kun katolla on runsain mitoin raskasta suojalunta. Kattovuoto voi alkaa esimerkiksi niistä rei’istä, joita katolta alas valuva lumimassa aiheuttaa repiessään tikkaat ja muut kattotarvikkeet irti. Katto voi alkaa vuotaa myös lumen painon alla pettäneiden saumojen tai läpivientien takia.

Kattovuodot eivät kuitenkaan ole vain kevättalvien ongelmia. Kattovuodon korjausta voidaan tarvita niin kesällä, syksyllä kuin keskelläkin talvea. Kesän kattovuotojen takana saattaa olla esimerkiksi sammaleiden avaama sauma, mikä repsottaa niin, että sulamisvesi pääsee katon alle. Syksyn kattovuoto voi alkaa vaikkapa myrskyn tekemistä tuhoista – kova tuuli voi tehdä kattoon reikiä repimällä irti kattotikkaita ja muita kattovarusteita.

Vuotavan katon korjaus pitää tilata nopeasti riippumatta siitä, mikä kattovuodon on aiheuttanut. Plus Kattopalvelulta saa apua pikaisesti, jos tiilikatto, peltikatto tai huopakatto vuotaa. Korjaamme niin kerrostalojen, omakotitalojen, huviloiden, ulkorakennusten kuin esimerkiksi teollisuuslaitostenkin kattovuodot. Meillä on takanamme lukemattomia onnistuneita kattokorjauksia, joten tiedämme myös sen, miten sinun kattosi kannattaa kunnostaa.

Vaikka kattovuoto olisi jo aiheuttanut katon vesivahingon, ei kattoa välttämättä tarvitse uusia. Tulemme paikan päälle selvittämään katon yleiskunnon ja sen, miten pahassa jamassa yläpohjan rakenteet ovat. Kattoremonttia tarjoamme vasta siinä vaiheessa, kun voimme osoittaa, ettei kattoa joko sen korkean iän tai pahojen kosteusvaurioiden takia kannata enää kunnostaa. Kattoremontti ei ole mikään maailmanloppu, sillä me puramme ja uusimme erilaiset katot ammattitaitoisesti, reipastahtisesti ja vieläpä varsin maltillisin hinnoin. Kotisivujemme kautta löydät kattoremontillekin sopivan rahoituksen, joten katon uusiminen sujuu kaikin puolin mallikkaasti ja mutkattomasti.

Jos katon vaihto ei ole välttämätön toimenpide, tiivistämme vuotavan tasakaton, harjakaton, pulpettikaton tai esimerkiksi aumakaton. Kattokorjaukseen kuuluu myös aluskatteen korjaus – näin katon alla olevat rakenteet eivät kastu, jos katto alkaa joskus tulevaisuudessa vuotaa jostain saumasta tai esimerkiksi piipun juuresta. Kaikki syntyneet kosteusvahingot on korjattava katon tiivistyksen yhteydessä, ja tämä tarkoittaa joko puurakenteiden kuivattamista tai uusimista (näin vältytään laholta ja sen leviämiseltä). Myös eristevillat pitää uusia, jos niissä on kosteutta, sillä kosteat eristeet ovat turhan hyvä kasvualusta homeelle ja muille mikrobikasvustoille.

Näin hoidat katon huollot Varsinais-Suomessa ilman turhaa säätöä

Tilaa katon huollot Varsinais-Suomessa kattourakoitsija Plus Kattopalvelulta, niin saat omakotitalon, kerrostalon, teollisuuslaitoksen, kesämökin tai esimerkiksi maneesin katon huollettua ilman turhaa säätöä. Onko sinullekin joskus käynyt niin, ettei katon huoltoa ole tehty sopimuksen mukaan, tai olet joutunut soittelemaan kattofirman perään? Kun valitset tiilikattosi, huopakattosi tai peltikattosi huoltoon Plus Kattopalvelun, vältyt tällaisilta ongelmilta, sillä me pidämme mitä lupaamme. Tulemme tekemään katon kevät- ja syyshuollot aina oikeaan aikaan, ja toteutamme kattopesut ynnä muut kattohuollot sekä ammattitaitoisesti että katemateriaalin mukaan. Meitä ei tarvitse houkutella työmaalle, sillä ahkeruus on suorastaan toinen nimemme.

Katon huoltaminen on aina fiksu päätös, sillä huollettu katto on kestävämpi ja pitkäikäisempi kuin katto, mikä on jätetty oman onnensa nojaan. Katon huolloista kannattaa tehdä säännöllinen rutiini heti alusta alkaen. Katon huoltaminen ei ole kovin isotöistä, jos sen peruskunto on hyvä. Tuolloin riittää, että katto tarkastetaan ja puhdistetaan kaksi kertaa vuodessa. Meillä on hyviä uutisia: tilaa mikä tahansa kattohuolto tai muu kattotyö, niin saat katon tarkastuksen kaupan päälle! Kattotarkastus antaisi tiedon siitä, jos kattoikkuna vuotaisi, piipun takana kasvaisi poistamista odottavia sammaleita tai kattokaivot olisivat lakanneet vetämästä.

Muita kattohuoltoja Varsinais-Suomessa ovat kattomaalaukset ja kattopesut, kattoturvatuotteiden huollot ja kattopeltien kiinnitysten lisäykset. Aina kiinnikkeitä ei tarvitse lisätä, vaan on mielekkäämpää vaihtaa vanhat naulat ja ruuvit uusiksi kateruuveiksi. Kattotarkastuksien avulla saat jo varhaisessa vaiheessa tiedon kaikista niistä kattotöistä, joilla kattosi kuntoa voidaan tukea.

Kattopesuja ei tarvita kovinkaan usein, jos roskat on poistettu katolta aina puolen vuoden välein. Katto saatetaan pestä kenties vasta silloin, kun katto on tarkoitus maalata. Peltikatto maalataan ehkä 15 vuoden välein, kun taas tiilikatot, palahuopakatot ja huopakatot pinnoitetaan vain yhden kerran. Peltikaton huoltomaalausväli riippuu täysin tapauksesta – joskus katto pitää maalata jo 10 vuoden välein, kun taas varsinkin ensimmäistä huoltomaalausta voi joutua odottamaan peräti neljännesvuosisadan ajan.

Jos tarvitset lumenpudotusta tai jään poistoa katolta, ota silloinkin yhteyttä Plus Kattopalveluun. Hoidamme nämä talviset kattohuollotkin kattoystävällisesti, ripeästi ja kaikin puolin turvallisesti.

Kun rännit tippuvat ja katuojat juoksevat, olet iloinen teettämästäsi rännien puhdistuksesta Varsinais-Suomessa

Rännien puhdistukset ja muut huollot, rännikorjaukset ja rännien asennukset Varsinais-Suomessa tekevä Plus Kattopalvelu tietää, mikä merkitys toimivalla sadevesijärjestelmällä on koko rakennukselle. Siksi suhtaudumme kaikkiin rännitöihin hyvin huolellisesti. Ota yhteyttä vaikka sadevesikourujen puhdistuksen tai jäätyneiden syöksyputkien avauksen tiimoilta, niin saat ensiluokkaista palvelua – ja kaupan päälle koko katon kunnon tarkastuksen.

Sadevesijärjestelmän toimintaan ei juuri tule kiinnitettyä huomiota – siis niin kauan, kun se toimii moitteettomasti. Sadevesikourujen ja alastuloputkien toiminnassa tuskin onkaan mitään moittimista, jos sadevesijärjestelmä puhdistetaan roskista kaksi kertaa vuodessa. Syksyllä tehty roskien poisto ränneistä varmistaa sen, etteivät kourut ja alastuloputket jäädy talvella. Näin ollen et tarvitse jäätyneiden rännien sulatusta kuumalla höyryllä tai jäätyneistä ränneistä roikkuvien jääpuikkojen poistamista. Sinun ei myöskään tarvitse pelätä jäätyneiden kourujen tippuvan alas katon räystäiltä, tai jäätyneiden rännien yli valuvan veden muuttavan pihaasi luistelukentäksi.

Syksyllä tehty rännihuolto saa rännit toimimaan myös koko kevään ajan. Rännit tippuvat ja katuojat juoksevat, kun lumi sulaa. Sinun omakotitalosi tai teidän kerrostalonne sadevesijärjestelmä pystyy viemään kaikki sulamisvedet tarpeeksi kauas rakennuksesta, koska se on puhdas ja hyväkuntoinen.

Kun kaikki lumi on sulanut pois katolta, on katon keväthuollon aika. Katon keväthuolto on sisällöltään samanlainen, olipa kyse tiilikatosta, alumiinikatosta, bitumipaanukatosta tai vaikka aaltopeltikatosta. Katto tulee puhdistaa roskista ja tarkastaa, ja lisäksi tulee tehdä rännien puhdistus. Puhtaat ja tutkitusti ehjät rännit vetävät koko kesän ajan, koska ruostetta ja ylivuotoja aiheuttavia tukoksia ei ole.

Roskat aiheuttavat herkästi tukoksia, ja silloin kaikki vesi ei poistu ränneistä. Kosteus saa rännit ruostumaan ja hajoamaan, ja lisäksi räystäs vuotaa. Kun kaikki sadevedet eivät poistukaan useiden metrien päähän rakennuksestasi, on vaarana, että maaperään imeytyvä kosteus saavuttaa talon rakenteet. Kosteus voi siirtyä talon rakenteisiin sokkelin vesieristyksestä huolimatta, sillä maaperä talon ympärillä voi olla hyvin märkä. Ei olisi tavatonta, että omakotitalon katolta tulisi alas viisikin tuhatta litraa vettä yhden sateen aikana, joten sadevesijärjestelmän toiminta on kullanarvoinen asia. Kun rännisi on asennettu, huollettu ja tarkastettu sekä tarvittaessa korjattu Plus Kattopalvelun toimesta, toimivat ne kaikkina vuodenaikoina ja kaikissa olosuhteissa.

Katon pesulla ja puhdistuksella saavutetaan oivallinen lopputulos

Katon pesu ja puhdistus, sammaleenpoisto sekä katon suojakäsittely Varsinais-Suomessa ovat kattotöitä, joilla on kauaskantoiset vaikutukset katon (ja koko rakennuksen) kunnolle. Likainen katto nimittäin ruostuu (jos se on aaltopeltikatto tai jokin muu peltikatto) tai sammaloituu, jos se on tiilikatto tai bitumikatto. Sekä ruoste että sammalet heikentävät katon kunnon ja vievät mennessään sen tiiviyden, joten katto vuotaa ennen pitkää, jos sammaleita tai ruostetta ei poisteta.

Haluat varmasti, että kattosi kestää mahdollisimman pitkään, ja ettei sitä tarvitse jatkuvasti korjailla ja paikkailla. Näin ollen kannattaa pyrkiä välttymään ruosteelta, mikä ohentaa, vääntää ja reikiinnyttää kattopellit. Myös sammalet kannattaa torjua jo etukäteen, jotta ne eivät alkaisi availla huopakaton saumoja tai rikkoa tiilikaton tiiliä. Ruosteen ja kasvustojen torjuminen on melko yksinkertaista. Kattosi kunto on hyvällä tolalla, jos kaikki roskat puiden lehdistä neulasiin ja oksiin poistetaan katolta aina puolen vuoden välein. Käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi tiilikaton harjausta. Bitumikatolle ei välttämättä kannata näyttää harjaa, jotta sen suojapinnoite ei vaurioituisi. Bitumikatot ja bitumipaanukatot kannattaa puhdistaa ilmapuhaltimella, mikä on hellävarainen mutta silti tehokas keino omakotitalon, kesämökin tai vaikkapa rivitalon katon puhdistamiseen.

Aina pelkkä roskien poisto ei riitä oivallisen lopputuloksen saavuttamiseksi. Jos kattoon on vuosien varrella tarttunut likaa, mikä ei lähde harjoilla tai ilmapuhaltimilla, neuvomme tilaamaan katon pesun. Jos tiilikaton pesisi painepesurilla, pitäisi se pinnoittaa heti uudestaan, sillä kova vedenpaine tuhoaa kattotiilien suojapinnoitteen. Peltikaton pesu painepesurilla voisi aiheuttaa niin pahaa tuhoa, ettei katon pinnoittaminen riittäisi niitä korjaamaan. Huopakattoa ei kannata pestä painepesurilla missään tapauksessa. Kaikki kattopesut on varminta hoitaa tavallisella letkupaineella. Lopputulos on kerrassaan oivallinen, sillä tehostamme vesipesua pehmeillä pesuharjoilla ja huoltopesuaineella.

Silloin kattopesusta ei ole apua, jos katolla kasvaa sammaleita. Tilaa tuolloin sammaleenpoisto tiilikatolta tai huopakatolta, ja yhdessä katon suojakäsittelyn kanssa. Sammaleenpoistoaineet pääsevät eliminoimaan sammalten juuretkin, joten oivallinen lopputulos kestää vuosikaupalla. Peltikatolta tuskin joudut sammaleita poistamaan tai poistattamaan, mutta ruosteenpoisto on satunnainen osa varsinkin vanhan peltikaton omistajan arkea – luota tässäkin operaatiossa Plus Kattopalveluun.

Katon maalaus Varsinais-Suomessa antaa uuden elämän niin tiili- kuin peltikatolle

Katon maalaus Varsinais-Suomessa on kattohuolto, millä voidaan antaa uusi elämä niin tiilikatolle kuin peltikatollekin. Kattomaalaus kuuluu myös palahuopakattojen, kolmiorimahuopakattojen ja tiivissaumakattojen huolto-ohjelmaan, ja se voi antaa katolle jopa 20 tiivistä vuotta lisää. Katon huoltomaalauksellehan on kaksi syytä, joista ensimmäinen on katon kunnon edistäminen ja toimen katon ulkonäön kohentaminen. Kumpi sitten on tärkeämpi – se lienee makuasia. Meistä nuo molemmat syyt ovat yhtä tärkeitä.

Pidä sinäkin huolta rivitalon, omakotitalon tai vaikka mökin katon kunnosta sekä ulkonäöstä, ja tilaa kattomaalaus Plus Kattopalvelulta. Me tiedämme, miten aaltopeltikatot, tiilikuvioiset peltikatot, lukkosaumakatot, rivisaumatut peltikatot ja muut peltikatot kannattaa maalata, jotta ne eivät ruostuisi. Aloitamme peltikaton maalauksen huolellisista pohjatöistä, joiden avulla maali tarttuu tasaisesti ja kestävästi. Pohjatöihin kuuluu ainakin katon harjaus, minkä avulla kaikki lehdet ja neulaset saadaan pois katolta. Seuraavassa vaiheessa katto pestään. Voi olla, että katto vaatii myös ruosteenpoistoa, ennen kuin sen punainen, musta tai esimerkiksi vihreä maalipinta voidaan uusia. Jos haluat vaihtaa kattosi väriä, on kattopeltien vaihto yksi mahdollisuus. Tarjoamme kattopeltien vaihtoa myös silloin, jos katolla on lukuisia hyvin ruosteisia ja huonokuntoisia kattopeltejä.

Tiilikatonkin maalaus alkaa katon harjauksesta. Kattopesu on toinen pakollinen työvaihe. Näiden kahden lisäksi voidaan tarvita myös sammaleiden poistamista. Jos kattotiilet ovat jo pahoin rapautuneita, on parempi uusia kaikki kattotiilet. Jos tilanne katolla ei ole näin paha, toteutamme tiilikaton pinnoituksen, mikä saa rapautumisen loppumaan. Tämä perustuu siihen, että uusi pinnoite tasoittaa kattotiilien pinnan, jolloin ne lakkaavat imemästä vettä sekä keräämästä sammaleita. Tiiliin sitoutuneen kosteuden jäätyminen on juuri se asia, mikä saa tiilet rapautumaan ja halkeilemaan talvella. Savitiilikattoja ei maalata, vaan ne suojataan rapautumiselta tekemämme katon suojakäsittelyn avulla.

Huopakaton maalaus alkaa hyvin samankaltaisilla töillä kuin tiilikatonkin pinnoittaminen. Ensin katolta poistetaan karkea lika, sitten poistetaan mahdolliset sammalet, ja lopuksi katto pestään. Kun kate on kuivunut kattopesun jälkeen, aloitamme kattomaalauksen, mikä suojaa bitumikaton auringolta, sammaleilta ja esimerkiksi pakkasrapautumiselta.

Faktoja lumenpudotuksistamme Varsinais-Suomessa

Tässä tekstissä kerromme muutamia faktoja lumenpudotuksistamme Varsinais-Suomessa. Ensimmäinen fakta on se, että me teemme kaikenlaiset kattolumityöt niin Maskussa, Naantalissa, Taivassalossa, Oripäässä, Somerolla kuin Uudessakaupungissamme – eli siis kaikkialla Varsinais-Suomen maakunnassa. Meihin voit luottaa niin omakotitalon, hallin, mökin, rivitalon, kerrostalon kuin kaikkien muidenkin kiinteistöjen kattojen lumenpudotustöissä, sillä teemme kattolumityöt rakenteita rikkomatta ja kenenkään turvallisuutta vaarantamatta. Olipa kyseessä tiilikatto, peltikatto tai huopakatto, se on lumenpudotuksen jälkeen yhtä hyvässä kunnossa kuin ennen sitä – mikään kattotiili ei irtoa, mikään läpivienti ei ala vuotaa eikä peltikaton maalipintaan synny naarmuja.

Mikä on onnistuneiden kattolumitöiden salaisuus? Tietenkin kiistaton ammattitaito ja pitkä kokemus, oikeanlaiset välineet, loppunsa asti hiotut otteet sekä reipas mieli! Ammattitaitoa tai kokemusta ei meiltä puutu, ja tuommepa tullessamme koko välinearsenaalin aina asianmukaisista työturvallisuustuotteista mahdollisesti tarvittuihin henkilönostimiin tai nostinkoriautoihin. Henkilönostinta ei tarvita pudotettaessa lunta kesämökin katolta – nostinkoriautosta puhumattakaan. Näitä kahta tarvitaan korkeiden rakennusten kattolumitöiden yhteydessä, eli esimerkiksi silloin, kun pudotamme lunta jonkin turkulaisen kerrostalon katolta.

Loppuunsa hiotut otteetkin ovat tärkeitä. Erityisen tärkeää on muistaa jättää katolle noin vaaksan verran lunta, jotta lumentyöntimet eivät osuisi kattoon. Lumikerros vaimentaa iskuja ja askeleita, ja toimiipa se kätevänä lisäeristeenäkin.

Kun asialla on reippaita ja tunnollisia ammattilaisia, etenee lumenpudotus loivalta tai kaltevalta katolta hyvin vikkelästi. Saat arvion kattolumitöiden kestosta samalla, kun tulemme arvioimaan kohdetta ja laskemaan kattolumitöille avaimet käteen -hintaan. Hinta on muuten kotitalousvähennyskelpoinen, jos kyseessä on omakotitalon tai kesämökin katto. Rahoituskin löytyy näppärästi, nimittäin kotisivujemme kautta – klikkaa linkkiä ja lue lisää!

Reippailta ammattilaisiltamme sujuu myös jään poisto katolta. Panostamme aina turvallisuuteen, olimmepa sitten pudottamassa lumia, poistamassa jääpuikkoja räystäiltä tai tekemässä jotain muuta kattotyötä, joten voit suhtautua huolettomasti jäänsulatusoperaatioonkin. Miten jää sitten poistetaan, jotta kattokaan ei ottaisi osumaa? Kuumalla höyryllä, mikä on riskitön tapa sulattaa jäätyneet rännit tai katto. Kuumalla vesihöyryllä, mitä ohjaamme katolle höyrytyslaitteen avulla, sulaa paksuinkin jää katon saumoja kiusaamasta – tai pihamaalla liikkuvien ihmisten turvallisuutta vaarantamasta.

4 kattotyötä Varsinais-Suomessa, mitkä parantavat katon kuntoa

Kaikki kattotyöt Varsinais-Suomessa, joita sinulle tarjoamme, tehdään kattosi kunnon parantamiseksi. Saat tietää, jos tarvitset jotain muutakin peltikattotyötä, tiilikattotyötä, palahuopakattotyötä tai huopakattotyötä, koska tarjoamme jokaisen kattourakan yhteydessä ilmaisen kattotarkastuksen. Näin ollen saatamme katon keväthuollon jälkeen kertoa sinulle, että kattosi kuntoa voitaisiin kohentaa maalaamalla se kesällä. Annamme hyvän tarjouksen tuosta kattohuollosta, ja halutessasi voit hakea sille kotisivujemme kautta rahoitusta.

Kattohuoltojen tekeminen onkin tapa numero yksi katon kunnon kohentamiseksi. Omakotitalon, kerrostalon, rivitalon tai esimerkiksi kesämökin katto voi muuttua hyvin huonokuntoiseksi, jos sitä ei ajantasaisesti puhdisteta, pestä ja maalata. Mikäli katolle ilmaantuu sammaleita tai ruostetta, tulee ne poistaa, jotta katto ei alkaisi vuotaa.

Toinen kattotyö, millä tasakaton, harjakaton tai esimerkiksi taitekaton kuntoa voidaan kohentaa, on katon korjaus – esimerkiksi erilaisten kattoläpivientien korjaus. Ehjää ei tietenkään korjata, mutta esimerkiksi kuluneisiin ja haurastuneisiin tiivisteisiin kannattaa puuttua. Tällainen ennakoiva kattoikkunan korjaus tulee paljon halvemmaksi kuin kattovuoto ja katon vesivahinko, joihin vuotava kattoikkuna tai muu katon läpivienti voi johtaa.

Kolmas kattotyö, mikä edesauttaa ja parantaa katon kuntoa, on aluskatteen vaihto. Jos aluskate on huonossa kunnossa, tulee se joko paikata tai uusia. Aluskate ei jää korjaamatta (ainakaan kovin pitkäksi aikaa), kun katto tarkastetaan puolen vuoden välein. Me teemme myös välikaton tarkastuksen kaikkien kattotöidemme yhteydessä, joten aluskatteesi kunto tulee varmistettua, mikäli katon alle pääsee jostain luukusta.

Kun avaamme tarkastusluukun, pitäisi meitä vastassa olla raikasta ilmaa, ehjä aluskate, terveet puurakenteet ja katon eristys, mikä ei ole mistään kohdasta märkä. Jos välikatolla onkin kosteutta, pitää kosteusvahingot kunnostaa ja katto korjata. Mikäli kyse ei ollutkaan kattovuodosta, on aika tehdä katon IV-töitä ja/tai katon lisälämmöneristys. IV-työt (mitkä voivat käytännössä tarkoittaa esimerkiksi uusien ilmanvaihtohormien asentamista) saavat välikaton tuulettumaan paremmin, jolloin kosteus ja lämpö lakkaavat muhimasta katon alla. Katon lisälämmöneristys pitää huolen siitä, että katon alle päätyy aikaisempaa vähemmän lämmintä ilmaa, mistä voisi viileällä kelillä tiivistyä kondenssivettä.

Neljäs tapa tukea katon kuntoa on asianmukainen varustelu. On paljon kattovarusteita, mitkä parantavat katon kuntoa. Otetaan vaikka pieneläinesteiden, tässä tapauksessa lintuverkkojen, asentaminen. Lintuverkkojen avulla linnut eivät pääse katon alle tekemään tuhojaan, joten aluskate säilyy ehjänä ja eristekerros hengittävänä. Kattoturvatuotteista lumiesteet tukevat katon kuntoa, estäväthän lumia putoamasta katolta. Lumen mukana katosta voisi irrota kattoturvatuotteita, jolloin katto vaurioituisi voiden alkaa vuotaa.

Katon yläpohjan eristäminen estää vilun, villojen vaihto homeen

Kattotyöt Varsinais-Suomessa keskittyvät yleensä pitämään vesikatteen tiiviinä (kuten rikkinäisten tiilien vaihto). Tavoite on pitää kattorakenteet kuivina ja terveinä. Jos katon alle pääsee kosteutta, on katon elinkaari vaarassa typistyä, sillä kosteus saa kattoa kannattelevat rakenteet lahoamaan. Kosteus voi levitä myös muihin rakenteisiin, kuten sisäkattoon ja -seiniin. Katon alla on paitsi puurakenteita, myös eristevilloja. Villoihin voi kasvaa hometta ja muita mikrobikasvustoja, jos ne kastuvat.

Kattovuodon lisäksi myös kondenssivesi voi aiheuttaa katon alle kosteutta. Ilmanvaihtokanavien eristys on yksi tapa estää kondenssikosteus. Kaikki ilmanvaihtohormit kannattaa eristää kunnolla, jotta ne olisivat paloturvallisia, eikä lämpöhäviötä tai kondenssivettä pääsisi syntymään. Kondenssivesi voisi päästä talon rakenteisiin tai vaurioittaa hormeja jäätyessään. Energiankulutuskin pysyy kurissa, kun ilmanvaihtoputket on kunnolla eristetty – näin niiden jäähdytys- tai lämmitystehoa ei tarvitse asettaa maksimiin.

Myös yläpohjan tulee olla kunnolla eristetty, jotta asunnosta karkaava lämpö ei aiheuttaisi kondenssikosteutta katon alla. Jos omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi mökin katon alla ei ole tarpeeksi villoja, voimme toteuttaa katon lisälämmöneristyksen. Sen ansiosta sisätilojen lämmittämiseen riittää vähempikin energiamäärä, ja tämä näkyy heti lämmityskustannuksissa. Asuminenkin on mukavampaa, kun sisällä ei vedä, eivätkä lämpöhukan ympäristövaikutukset harmita. Lämpöhukan pieneneminen vaikuttaa myös siihen, miten todennäköisesti peltikatto, tiilikatto tai huopakatto alkaa vuotaa talvella. Jos lämpöä karkaa paljon, voi katolla oleva lumi sulaa altapäin, ja jos sulamisvettä syntyy runsaasti, voi katto alkaa vuotaa saumoistaan.

Plus Kattopalvelu osaa toteuttaa katon lisälämmöneristyksen kaikenlaisiin rakennuksiin. Pidämme huolen siitä, etteivät uudet eristeet hankaloita ilman vaihtumista katon alla, sillä tuuletuksen on toimittava riippumatta eristevillojen määrästä. Jos ilma ei vaihdu, kasvaa kondensoitumisriski. Tarvittaessa teemme katon korotuksen, jotta tuuletustila ei madallu liikaa uusien eristeiden takia – tai jos haluat teettää myös ullakon ja vintin eristyksen.

Katon lisäeristys pitää sisällään villojen vaihdon, jos villoissa on kosteutta. Muuten villoja ei vaihdella – ei edes kattoremontin yhteydessä. Jos villat ovat kuivat ja hyväkuntoiset, ei niitä tarvitse vaihtaa edes silloin, kun on aika purkaa ja uusia ulkokatto sekä aluskate.

Kattoturvatuotteet välttämättömät niin tiilikatolla, peltikatolla kuin huopakatollakin

Plus Kattopalvelu ja kattoturvatuotteet Varsinais-Suomessa ovat hyvä pari. Me toimitamme seinätikkaat, lapetikkaat, palotikkaat ja muut kattoturvatuotteet kaikkiin kohteisiin ja asennamme ne paikoilleen. Asennamme oikeanlaiset kattoturvatuotteet niin kerrostalojen, paritalojen, kesämökkien, teollisuuslaitosten kuin esimerkiksi maneesienkin katoille. Asennus ja mitoitus tapahtuvat yhtä virheettömästi, olipa kyse palahuopakatosta tai vaikka konesaumakatosta, minkä varustelutapa poikkeaa ratkaisevalla tavalla muista katoista (saumakaton varusteet kiinnitetään pystysaumoihin). Osaamme vastata myös siihen kysymykseen, mitä kattoturvatuotteita mikin tiilikatto, peltikatto tai huopakatto tarvitsee. Kaikki katot tarvitsevat kattoturvallisuutta parantavia turvatuotteita, mutta riippuu tilanteesta, mitkä kattoturvatuotteet milloinkin ovat välttämättömät.

Talotikkailla, kattotikkailla, hätäpoistumistikkailla, lumiesteillä, putoamissuojilla ja kattopollareilla sekä kulkusilloilla pyritään takaamaan turvallisuus – sekä katolla liikkuvien nuohoojien ja esimerkiksi lumenpudottajien, että maan pinnalla liikkuvien ihmisten turvallisuus. Rakennusmääräykset vaativatkin järjestämään kiinteän ja turvallisen reitin katolle, ja kaikille katolla oleville, huoltotoimenpiteitä vaativille kohteille. Nuohoojan tai esimerkiksi antennin korjaajan on voitava liikkua katolla ilman pelkoa putoamisesta. Kaltevalle katolle tulee hankkia myös lumiesteet, jotta katolta putoavat lumimassat eivät aiheuttaisi henkilö- ja omaisuusvahinkoja. Kun hankit lumiesteet, tulet myös suojanneeksi katon vapaasti liikkuvien lumimassojen toisinaan aiheuttamilta tuhoilta. Hätäpoistumistikkaat ovat olemassa poikkeustilanteita varten. Jos ikkunasta on turhan pitkä pudotus maahan, kuuluu hätäpoistumistie turvata tikkailla.

Plus Kattopalvelulta saat palvelua kaikissa kattoturvatuotteisiin liittyvissä töissä, sillä me asennamme, huollamme, uusimme, korjaamme ja asennamme kaikenlaiset kattoturvatuotteet. Kattoturvatuotteet ja niiden kiinnikkeet kannattaa tarkastaa usein, sillä vaikka itse tikkaisiin tai siltoihin ei olisi syntynyt uusi huolto- tai korjaustarpeita, saattavat kattosi turvatuotteiden kiinnikkeet olla löystyneet. Katolla liikkuminen on kaukana turvallisesta, jos kattotikkaat tai muut kattoturvatuotteet meinaavat irrota hetkenä minä hyvänsä. Huonokuntoiset kiinnikkeet lisäävät myös lumi- ja myrskyvaurioiden riskiä, onhan kattotikkaiden ja muiden kattovarusteiden irtoaminen mitä tyypillisin kattolumen tai kovan tuulen aiheuttama vaurio Varsinais-Suomessa. Kun kattoturvatuotteiden ja niiden kiinnikkeiden kunto tarkastetaan puolen vuoden välein, saadaan kaikki kiinnikkeet kiristettyä ajoissa, eivätkä kattotarvikkeet lennä pitkin pihaa (eivätkä kattoon syntyneet reiät ala vuotaa). Plus Kattopalvelu hoitaa myös kattoturvatuotteiden kuntotarkastuksen aina, kun tilaat meiltä jonkin kattotyön, sillä tarjoamme koko kattokokonaisuuden kuntotarkastuksen ilmaiseksi kaikkien kattotöiden yhteydessä.

Lumiesteiden asennus, korjaus ja kiinnitys – helppo ratkaisu kattolumen aiheuttamien ongelmien ehkäisemiseen

Lumiesteiden asennus ja korjaus kuuluvat Plus Kattopalvelun palveluvalikoimaan siinä kuin kaikki muutkin tiilikattotyöt, peltikattotyöt ja huopakattotyöt. Lumiesteitä ei ole aivan joka katolla. Jos katon kaltevuus on 1:8 tai enemmän, lumiesteet ovat pakolliset. Kaikilla kaltevillakaan katoilla ei kuitenkaan ole lumiesteitä. Jos lumiesteet vielä puuttuvat sinun katoltasi, ota yhteyttä, niin hoidamme lumiesteiden asennuksen avaimet käteen -pakettina. Mitoitamme ja valitsemme katollesi juuri oikeanlaiset lumiesteet, ja asennamme ne paikoilleen sekä katemateriaalin että lumiesteiden valmistajan ohjeiden mukaisesti. Näin tarjoamme sinulle helpon ratkaisun kattolumen äkillisen alastulon aiheuttamien ongelmien ehkäisemiseen.

Lumiesteet katon reunalla ovat helppo ratkaisu myös kerrostalon, rivitalon, teollisuuslaitoksen tai mökin kattolumiin. Talon omistaja tai taloyhtiö vastaa siitä, ettei katolta pääse putoamaan lunta niin, että se voisi aiheuttaa vahinkoa. Jos henkilö- tai omaisuusvahinkoja kuitenkin syntyy (eli esimerkiksi jonkin auton tuulilasi menee säpäleiksi katolta putoavan lumen ja jään takia), on talon omistaja tai taloyhtiö korvausvastuussa.

Lumen ja jään putoaminen katolta voi aiheuttaa ikävyyksiä myös tiilikatolle, peltikatolle tai huopakatolle. Lumi voi tulla alas kovalla voimalla, ja sen seassa saattaa olla jäätä: siksi kattotiiliä voi irrota, katon pinnoite vaurioitua tai kattotarvikkeita irrota. Alas tulleen lumen joukossa saattaa olla niin tikkaita, rännejä kuin ilmanvaihtohormejakin, ja tämä tarkoittaa sitä, että katossa on ammottavia reikiä. Katto voi vuotaa, jos irronneiden tikkaiden (tai esimerkiksi irronneiden lumiesteiden) aiheuttamia reikiä ei pian paikata. Jotta kattotarvikkeet lumiesteistä kulkusiltoihin pysyisivät paremmin paikoillaan, kannattaa niiden kiinnikkeiden kunto tarkastaa kaksi kertaa vuodessa. Kiinnitykset voivat löystyä esimerkiksi lumen painon takia, joten kannattaa olla tarkkana.

Lumiesteiden ja niiden kiinnikkeiden kuntotarkastus on helppo tehdä katon kuntotarkastuksen yhteydessä, ja niin me myös teemme. Aina kun tilaat meiltä Plus Kattopalvelun ammattilaisilta jonkin kattokorjauksen, kattohuollon tai vaikka piipun pellityksen, tarjoamme sinulle koko katon kunnon tarkastuksen. Tuon kattotarkastuksen yhteydessä kiinnitämme huomiota myös kattotikkaiden, kulkusiltojen, lumiesteiden ja muiden kattoturvatuotteiden kuntoon – saumojen tiiviydestä ja rännien kaadoista puhumattakaan.

Piipunhatun ja piipun pellityksen avulla piippusi pelittää kaikissa olosuhteissa

Piipunhatun ja piipun pellityksen tehtävä on saada savupiippu pelittämään kaikissa olosuhteissa. Savupiippu pelittää, kun piipusta ei vuoda vettä, hormi vetää moitteettomasti eikä kosteus pääse rapauttamaan piipun ulko- tai sisäpuolta. Paras suoja kosteudelta ja rapautumiselta saadaan, kun piippu pellitetään peltisepän työnä, sillä kokeneiden kattopeltiseppiemme tekemä piipun pellitys istuu kuin valettu. Piippu pellitetään mittojen mukaan, joten lopputulos on juuri oikean kokoinen – sekä todella kaunis. Piipun pellityksellä on ehdottomasti myös esteettistä arvoa, yhtenäistäähän se katon ilmeen ja kertoo paljon kiinteistön omistajan huolellisuudesta sekä hyvästä mausta.

Piipunhatulla piipun pellitystä jatketaan ylös asti. Piipunhattu voidaan asentaa paikoilleen hormin suuaukon päälle myös silloin, kun muuta piippua ei ole pellitetty. Piipunhatun avulla pidetään roskat ja kosteus pois hormista. Miksi on niin tärkeää, ettei hormiin päädy roskia ja kosteutta? Ensinnäkin siksi, että roskat voisivat tukkia savuhormin ja kosteus voisi aiheuttaa kosteuslukkoja, joiden takia takkaa (tai esimerkiksi leivinuunia) olisi vaikea saada syttymään. Kostea hormi vetää huonosti, joten sadehattu on näppärä apuväline tulisijan käyttämisessä.

Piipunhattu ei ole olemassa kuitenkaan vain sen takia, että omakotitalon asukkaan tai kesämökkiläisen olisi helppo saada tulisijansa syttymään. Piipunhattu on tarpeen ennen kaikkea sen takia, ettei kosteus saisi hormia rapautumaan, sillä rapautunut hormi on paloturvallisuusriski. Jos hormissa on kosteuden ja sen jäätymisen aiheuttamia halkeamia, voi kuumia savukaasuja päästä karkuun. Myös nokikertymiä voi syntyä, jos hormi on vaikea nuohota epätasaisuuksiensa takia. Sekä noki että savukaasujen karkaaminen voivat johtaa rakennuspaloon – jos siis huomaat tai kuulet hormisi rapautuneen, lopeta tulisijan käyttäminen ja tilaa hormisaneeraus.

Plus Kattopalvelu on luottokumppanisi niin piipun peltitöissä kuin kaikissa muissakin peltisepän töissä. Meidän harjaantuneilta peltisepiltämme tilaat niin kattoikkunan pellityksen, jiiripellityksen, räystäspeltien vaihdon kuin konesaumakaton korjauksenkin (myös konesaumakattoremontin).

Ota yhteyttä myös silloin, jos kerrostalon, rivitalon tai vaikka saunarakennuksen katto vuotaa piipun juuresta. Korjaamme piipunjuurivuodon ja kunnostamme mahdollisesti sattuneet kosteusvauriot. Jos tarpeen, teemme myös aluskatteen korjauksen piipun kohdalta – sen avulla voidaan estää mahdollisesti vielä joskus alkavaa piipunjuurivuotoa aiheuttamasta katon vesivahinkoa.

Katon tarkastus Varsinais-Suomessa voi tuoda suuret rahalliset säästöt

Katon tarkastus Varsinais-Suomessa voi auttaa sinua saavuttamaan suuret rahalliset säästöt. Kun teetät kattotarkastukset säännöllisesti, on niistä paras mahdollinen hyöty. Parasta olisi, jos katon kunnon tarkastus tehtäisiin aina puolen vuoden välein, sillä jo noin kuuden kuukauden aikana katon kuntoon ehtii tulla muutoksia. Katosta voi syystarkastuksen aikana löytyä reikiä tai halkeamia, vaikka se olisi vielä kevättarkastuksen aikana ollut täysin ehjä. Mitä pikemmin nuo reiät ja vauriot korjataan, sitä parempi, sillä pikaisen toiminnan ansiosta katon rakenteet saattavat jäädä täysin kuiviksi ja terveiksi. Katon paikkaus on edullisempaa ja helpompaa, kun sen yhteydessä ei tarvitse kunnostaa aluskatetta ja kattorakenteita, eikä vaihtaa eristevilloja.

Katon ylläpito ei tarkoita vain jo sattuneiden vahinkojen korjaamista. Peltikaton, tiilikaton ja huopakaton ylläpito tarkoittaa myös katon huoltamista, jolloin sen rasituksensietokyky kasvaa ja vaurioitumisalttius pienenee. Katon kunnon tarkastukset tehdään myös sen takia, että omakotitalon, kerrostalon, rivitalon tai esimerkiksi kesämökin kattoa osattaisiin huoltaa oikeaan aikaan. Monet kattohuollot tehdään vain ”tarvittaessa”, ja tuo tarve kannattaa käydä arvioimassa puolen vuoden välein. Yksi esimerkki vain ”tarvittaessa” tehtävistä kattohuolloista on peltikaton maalaus. On täysin tapauskohtaista, missä vaiheessa aaltopeltikatto, lukkosaumakatto tai esimerkiksi suoraprofiilinen peltikatto on maalattava. Maalausväli voi olla 10 vuotta, 15 vuotta tai enemmän. Vasta katolle kiipeäminen ja sen pinnoitteen tarkastelu lähietäisyydeltä paljastavat, missä vaiheessa katto on aika maalata, jotta se ei alkaisi ruostua.

Kattotarkastuksen ansiosta myös haurastuneisiin tiivisteisiin ja löystyneisiin kiinnikkeisiin on mahdollista puuttua ennen isompia ongelmia. Kun kattoikkunan tai esimerkiksi piipun juuren tiivisteet uusitaan ajoissa, ei katto ala vuotaa näiden läpivientien kohdalta. Kun kattotikkaiden ja muiden kattoturvatuotteiden kiinnikkeet kiristetään ennen kuin nuo tuotteet irtoavat ja putoavat alas, pysyy katto tiiviinä ja turvallisena.

Maksimoi sinäkin kattosi käyttöikä ja minimoi sen korjauskulut, ja tilaa kattotarkastus meiltä! Teemme kattavia ja perusteellisia, mutta edullisia kattotarkastuksia kaikkialla Varsinais-Suomessa. Toinen vaihtoehto saada selvyys katon kunnosta ja tarjous kaikista sen mahdollisesti tarvitsemista korjauksista ja huolloista on tilata meiltä ihan mikä vain kattotyö, vaikkapa puolen vuoden välein tarvittu katon harjaus. Aina kun teemme jonkin kattotyön Varsinais-Suomessa, teemme kaupan päälle koko katon kunnon tarkastuksen, minkä aikana tutkitaan niin aluskate kuin esimerkiksi räystäslaudatkin.

Kattopalvelumme toteuttaa räätälöityjä kattourakointeja Varsinais-Suomessa

Kun tilaat meiltä jonkin kattourakoinnin Varsinais-Suomeen, räätälöimme kattourakan niin, että se vastaa sinun ja kattosi tarpeita parhaalla mahdollisella tavalla. Kuuntelemme asiakkaan toiveita ja tarpeita aina herkällä korvalla, jotta osaisimme palvella häntä ensiluokkaisesti. Jos asiakas tahtoo, että lumenpudotuksesta on mahdollisimman vähän haittaa, voimme pudottaa lumet yöllä. Mikäli hän tahtoo tasakatostaan helppohoitoisemman, voimme jatkaa katon rakenteita ja muokata tasakatosta esimerkiksi harja- tai pulpettikaton. Jos omakotitalo on käynyt ahtaaksi, selvitämme, voidaanko ullakko eristää ja ottaa siten asuinkäyttöön. Mikäli tavoitteena on rakennuksen energiatehokkuuden paraneminen, suosittelemme esimerkiksi katon lisälämmöneristystä ja aurinkopaneeleita katolle. Ympäristöystävällisyyttä voidaan lisätä myös huopakatolla, minkä pinnoite neutraloi ilmansaasteita.

Kattourakoitsija Plus Kattopalvelu tulee aina paikan päälle kattoa tarkastamaan. Kun olemme nähneet katon omin silmin, tiedämme, mitä kaikkea tulevan kattourakan yhteydessä on tehtävä. Asiantuntija osaa panna merkille kaikki törröttävät naulat, pinnoitteessa olevat naarmut ja muut pikkujutut, joihin kannattaa puuttua, ennen kuin ne alkavat vaikuttaa omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi omakotitalon katon kuntoon. Jos katto tarvitsee myös sammaleenpoistoa, sisällytämme sen asiakkaan pyytämään tarjoukseen kattoreikien paikkaamisesta. Tarjous on aina yhtä kilpailukykyinen, ja siitä käy ilmi töiden osuus (mistä omakotitalon tai mökin omistaja voi hakea kotitalousvähennystä). Kotisivujemme kautta löydät rahoituksen, minkä hakeminen on helpompaa kuin heinänteko, sillä prosessi hoituu etänä ja ilman paperisotaa.

Meidän tavoitteemme on saada kattosi kerralla kuntoon. Emme tahdo toteuttaa kattourakoita, joista on vain hetkellinen hyöty, tai joiden avulla kattoa ei saada luotettavan tiiviiksi. Kattopalvelumme pohtiikin aina tarkoin, missä vaiheessa kattoremontti muuttuu taloudellisemmaksi ja järkevämmäksi ratkaisuksi kuin katon osittainen korjaus (esimerkiksi kattovuodon ja katon vesivahingon jälkeen). Koska kattofirmamme on sitoutunut asiakkaan kannalta parhaisiin ratkaisuihin, käymme läpi myös osittaisen kattoremontin mahdollisuuden. Osittainen kattoremontti tarkoittaa sitä, ettei aluskatetta pureta ja uusita – tällainen tiilikaton tai peltikaton vaihto on tavanomaista kattosaneerausta edullisempi ja nopeampi. Jos aluskate ei ole vahvakuntoinen, kannattaa se tietenkin uusia yhtä aikaa vesikaton kanssa. Huopakatonkin uusimisessa voidaan tietyissä tapauksissa oikaista (ja saavuttaa kustannussäästöjä). Tuolloin vanha katto jätetään purkamatta, ja uusi katto rakennetaan suoraan sen päälle.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt