Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Tunnet meidät laadukkaista kattotöistä Tammelassa

Taidolla, huolella ja tarmolla tehty kattotyö Tammelassa on Plus Kattopalvelun aikaansaannosta. Me olemme kattoalan rautainen ammattilainen, jolta kannattaa tilata kaikki yksityisasiakkaiden ja taloyhtiöiden kattotyöt aina katon asentamisesta myrskyvaurioiden korjaamiseen. Peltikattotöissä, huopakattotöissä ja tiilikattotöissä pärjätään oikealla ja työtä pelkäämättömällä asenteella, kokemuksen mukanaan tuomalla varmuudella ja aidolla halulla saada asiakkaan katto mahdollisimman hyvään kuntoon. Meiltä ei puutu sen paremmin asennetta, ammattitaitoa kuin tahtoa palvella asiakasta. Ota yhteyttä, ja usko tasakattosi, pulpettikattosi, harjakattosi tai muun satulakattosi kunto meidän vastuullemme!

Me tiedämme, että katon kunto riippuu säännöllisistä huoltotoimenpiteistä. Olipa kyseessä kesämökin, rivitalon tai kerrostalon katto, kannattaa katto käydä puhdistamassa aina puolen vuoden välein. Lehtiä ja muita roskia ei kannata jättää katolle, sillä roskat sitovat kattoon kosteutta voiden heikentää sen kuntoa todella nopeastikin. Roskien poiston yhteydessä teemme myös sadevesijärjestelmän puhdistuksen, ja ilmaisen kattotarkastuksen. Kattotarkastus tarjotaan ilmaiseksi aina, kun teemme jotain kattotyötä Tammelassa tai sen naapurikunnissa Forssassa, Hämeenlinnassa, Jokioisilla, Karkkilassa, Lohjalla, Lopella, Somerolla tai Urjalassa.

Katon kuntotarkastus on yksi parhaimmista tavoista pitää huolta katon kunnosta. Katon kuntotarkastusten ansiosta tiilikattoa, palahuopakattoa, lukkosaumakattoa tai muuta kattoa osataan huoltaa juuri niillä toimenpiteillä, joita se tarvitse. Kattotarkastus kertoisi myös katon korjaustarpeista, kuten tarpeesta tiivistää pari saumaa, vaihtaa huonokuntoinen kattopelti tai uusia tiilikaton aluskate. Tarvittaessa antaisimme kattotarkastuksen jälkeen kehotuksen varautua kattoremonttiin tai tarjouksen katon lisälämmöneristyksestä. Tarjous saattaisi koskettaa myös kattoturvatuotteiden uusimista, sadevesijärjestelmän huoltomaalaamista tai kattoikkunan tiivistämistä. Mitä paremmin katon läpiviennit on tiivistetty, sitä epätodennäköisempää on, että katto alkaa vuotaa kattoikkunan tai jonkin muun läpiviennin kohdalta.

Jos joudumme tarjoamaan jotain isompaa kattokunnostusta tai peräti katon uusimista, voit saada sille kotisivujemme kautta joustavan rahoituksen. Kun katto kunnostetaan heti tarpeen tultua ilmi, vältytään isommilta ja kalliimmilta ongelmilta, kuten katon vesivahingolta. Kaikki kattotyömme ovat maltillisesti hinnoiteltuja, ja kun työ on valmis, voi yksityisasiakas saada siitä kotitalousvähennystä. Kotitalousvähennyksen määrä saattaa vaihdella, joten ajankohtaisin tieto kotitalousvähennyksen määrästä ja sen hakemisesta kannattaa tarkastaa Verohallinnon verkkosivuilta.

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Kattovuoto voi toimia alkusysäyksenä kattoremontille Tammelassa 

Kattovuoto voi olla alkusysäys kattoremontille Tammelassa. Asiakas havahtuu kattonsa ikään ja huonoon kuntoon viimeistään silloin, kun katto vuotaa. Kattosaneerauksen jälkeen omakotitalossa, huvilassa tai muussa rakennuksessa on jälleen tiivis katto, minkä alla vierähtävät useat seuraavat vuosikymmenet. Aina kattoa ei ole pakko uusia, vaikka se vuotaisi. Tulemme aina paikan päälle selvittämään katon iän ja yleiskunnon, ja annamme tuomiomme vasta sen jälkeen. Mitä vanhempi katto, sitä varmemmin tarjoamme kattoremonttia, mikä voidaan muuten tehdä myös keskellä talvea. Jos katto on nuori tai hyvässä kunnossa oleva keski-ikäinen, voidaan kattovuoto kunnostaa myös katon osittaisen uusimisen avulla.

Muita syitä omakotitalon, kerrostalon, kesämökin tai rivitalon kattoremonttiin ovat esimerkiksi pahat myrskyvauriot, yleinen huonokuntoisuus tai se, ettei vanha katto enää miellytä talon omistajaa. Jos tuuli kiskoo peltikaton irti tai kaataa pihapuun katon päälle, voi peltikattoremontti olla paras tapa selvitä tilanteesta. Huopakattoremonttia tarvitaan kenties vasta 40 vuoden kuluttua katon asentamisesta, mutta aika ja erilaiset rasituksen voivat haurastuttaa katon paljon aikaisemminkin. Jos kattoa ei säännöllisesti huolleta, voidaan uuden huopakaton (tai tiilikaton tai peltikaton) asennusta tarvita vuosikymmeniäkin liian aikaisin. Palahuopakattoremontti on paras ratkaisu, jos katto on kovin kuivunut ja kovettunut, ja kattoa on yhtä mittaa korjattava. Varsinkin silloin, jos kosteus on jo päässyt tuhoamaan kattorakenteita, on uusi katto hankittava jo kiireesti.

Tiilikattoremontin syy voi olla yksinkertaisesti siinä, että katon väriä halutaan muuttaa. Kattopellit voidaan maalata eri värisiksi, mutta kattotiilet kannattaa yleensä vaihtaa, jos niiden väri ei miellytä. Jos aluskatteen vaihtoa ei tarvita, kutsutaan työtä osittaiseksi tiilikattoremontiksi. Kattoremonttiin voidaan päätyä myös silloin, jos katto halutaan korottaa tai muuttaa muutoin sen muotoa. Aluskatteen tiivistys vaatii vesikaton purkamista joko osittain tai kokonaan. Jos tiilet ovat iäkkäitä, ei niitä kannattane asentaa enää takaisin paikoilleen.

Kattoremontin hinnan saat selville ottamalla yhteyttä Plus Kattopalveluun! Me tulemme tarkastamaan nykyisen tasakattosi, harjakattosi, pulpettikattosi tai esimerkiksi aumakattosi, ja laskemaan hinnan sen uusimiselle. Kattoremontin suunnittelu voidaan hoitaa yhteistyössä – aina siitä lähtien, kannattaako uudeksi katoksi valita lukkosaumakatto, konesaumakatto vaiko sittenkin palahuopakatto. Tiesithän, että tekemämme kattoremontin voi maksaa myös osamaksulla tai rahoituksella?

Vaivattomia vuosia meidän asentamamme kesämökin huopakaton tai palahuopakaton alla

Huopakatto ja palahuopakatto ovat todella helppohoitoisia kattoja, joten jos etsit uutta kattoa kesämökkiin, kannattaa ehdottomasti harkita bitumikattoa. Bitumikermikatot sopivat lähes rakennukseen kuin rakennukseen, joten suosittelemme niitä niin omakotitaloihin, kerrostaloihin, halleihin kuin rantasaunoihinkin. Me osaamme asentaa niin tiivissaumakatot, perinteitä kunnioittavat kolmiorimahuopakatot kuin laattakatotkin. Jätä meille paitsi huopakaton asentaminen ja remontointi, myös kaikki erilaiset huopakattohuollot ja huopakaton korjaukset.

Kuten sanottu, laattakatot ja muut huopakatot ovat helppohoitoisia kattoja. Useimpina vuosina ei tarvita kuin kaksi kertaa tehty perushuolto. Sammaleita pitää alkaa poistaa vasta kattohuovan ikääntyessä. Pinnoitus toteutetaan vain kerran. Perushuoltojen ansiosta katto on helppo pitää hyväkuntoisena. Huollettua ja laadukasta bitumikattoa eivät pääse vaurioittamaan sen paremmin sateet, ulkolämpötilojen vaihtelut, kasvustot, ilmansaasteet kuin auringon UV-säteetkään.

Perushuolto ei tarkoita sen ihmeellisempiä toimenpiteitä kuin roskien poistoa ja katon kunnon tarkastusta. Roskat poistetaan siistimällä katto ilmapuhaltimella ja noukkimalla möskät käsin ränneistä, ja kuntotarkastus tarjotaan kaupan päälle. Kuntotarkastaminen on kaikkien palahuopa- ja muiden huopakattotöiden yhteydessä tarjoamamme kaupanpäällinen. Kuntotarkastus kertoo katon huolto- ja korjaustarpeista, sekä esimerkiksi tarpeesta uusia räystäskourut tai lapetikkaat.

Jos katossa on jotain korjattavaa, teemme katon korjauksen nopeasti, luotettavasti ja kohtuuhintaisesti. Paanukatolla voi olla irronneita paanuja, kolmiorimahuopakatossa voi olla reikiä ja tiivissaumakaton saumat ovat voineet alkaa vuotaa. Mitä nopeammin kaikkiin ongelmiin päästään puuttumaan, sitä helpommin ja edullisemmin ne ovat korjattavissa. Plus Kattopalvelun tekemät kattohuollot, kattotarkastuksen ja katon paikkaukset voivat saada huopakaton kestämään jopa 40 vuotta. Kun ottaa huomioon, miten vähillä huolloilla ja vain satunnaisilla kattokorjauksilla katto voidaan pitää näin pitkäikäisenä, on pakko todeta, että kyseessä on varsin kustannustehokas katto.

Kun kesämökin, rintamamiestalon, piharakennuksen tai muun talon bitumikatto on viimein aika uusia, se voi onnistua hyvinkin nopeasti. Mitä paremmassa kunnossa katon alla olevat rakenteet ovat, sitä vikkelämmin huopakattoremontti voidaan hoitaa. Jos katto on vielä melko pieni ja loiva, eikä se ole täynnä erilaisia kattotarvikkeita ja läpivientejä, voidaan katto purkaa ja vaihtaa ehkä jo parissa päivässä.

Kaikki katon korjaukset Tammelassa hallitseva kattofirma on Plus Kattopalvelu  

Joskus katon korjaus Tammelassa on hoidettavissa melko helposti ja yksinkertaisesti. Tällainen kattopaikkaus voisi olla esimerkiksi rikkinäisten tiilien vaihto. Joskus katon kunnostaminen vaatii isompaa urakkaa, mahdollisesti jopa katon purkua ja uusimista. Tällainen tilanne voisi olla vaikkapa lumen alla painuneen katon oikaisu tai oikein pahojen myrskyvaurioiden korjaus. Pahoilla myrskyvaurioilla ei tarkoiteta mitään irronneiden peltilistojen vaihtoa, vaan esimerkiksi katon päälle kaatuneen puun aiheuttamien tuhojen korjaamista.

Kun tulemme paikalle tarkastamaan sattuneita vahinkoja, meillä on ensimmäisenä mielessä katon ja kattoläpivientien tiivistys – esimerkiksi vuotavan kattoikkunan tiivistys tai katon jiirien paikkaus. Jos tilanne on sellainen, ettei kattoläpivientejä kannata enää tiivistää, teemme tarjouksen uusien kattoläpivientien asentamisesta – esimerkiksi kattoikkunan vaihdosta.

Katon ikä ja yleiskunto vaikuttavat siihen, tarjoammeko katon korjaamista vai katon purkua ja uuden katon asentamista. Peltikaton korjaamiseksi riittää peltikaton reikien paikkaus, jos kosteus ei ole vielä päässyt katon alle aiheuttamaan korjattavia lahovaurioita. Jos katon alla on paljon lahovaurioita, pitää kattoremontin tarpeellisuutta ja kannattavuutta harkita erityisen tarkasti.

Huopakatostakin voidaan korjata monet reiät ja muut vauriot ilman katon uusimista. Huopakatossa olevat reiät korjataan usein kumibitumiliimalla. Korjattavia reikiä voivat aiheuttaa esimerkiksi irronneet lumiesteet, rännit tai tikkaat.

Tiilikaton korjaamiseen liittyy usein aluskatteen korjaus. Tiilikatto on upea katto, mutta sataprosenttisen tiivis se ei ole. Koska katto voi alkaa vuotaa vaikkapa harjatiilen kohdalta, pitää aluskatteen olla aina täysin tiivis. Aluskatteen korjaaminen vaatii vesikaton osittaista purkamista. Jos koko aluskate pitää korjata ja uusia, voi olla hyvä uusia yksin tein myös tiilet – varsinkin, jos ne ovat jo huokoisia ja haurastuneita.

Plus Kattopalvelu tekee ammattitaidolla ja asiakaslähtöisellä asenteella kaikki kattokorjaukset Tammelassa, joten ota yhteyttä ja pyydä tarjous esimerkiksi räystäslautojen ja räystäspeltien vaihdosta, rännien ja vesikourujen korjauksesta tai vaikkapa piipun suojapellityksen uusimisesta. Katon paikkaaminen, tiivistäminen tai uusiminen tapahtuu asiakkaan kannalta mahdollisimman vaivattomana avaimet käteen -pakettina, ja kirsikkana kakun päällä toimii koko katon kunnon tarkastus. Tuo kuntotarkastus on ilmainen, ja sen yhteydessä varmistamme sen, että katto jää kauttaaltaan erinomaisen tiiviiseen ja kestävään kuntoon.

Katto vuotaa, jos saumat pääsevät aukeamaan tai tiilet hajoamaan

Pihavaraston, hallin, rintamamiestalon tai esimerkiksi luhtitalon katto vuotaa, jos kaikki sen saumat ja muut kohdat eivät ole sataprosenttisen tiiviitä. Aika ja sammalet voivat saada huopakaton saumat irvistämään. Uudehkollakin bitumikatolla voi sattua kattovuoto, jos katon päälle jää seisovaa vettä.

Peltikatto ja tiilikatto eivät ole lainkaan yhtä tiiviitä kattoja kuin bitumikatot. Jotta kattovuodon korjaus ei olisi aivan jokavuotinen asia, kuuluu pelti- tai tiilikaton alle asentaa laadukas aluskate. Aluskate ottaa vastaan rikki menneen tiilen tai esimerkiksi reikiintyneen peltikaton alle vuotavat vedet, ja ohjaa ne räystäille. Katon alla olevat rakenteet ja eristeet eivät siis pääse kastumaan, vaikka vuotavan katon korjaus alkaisikin vasta muutaman viikon tai jopa kuukauden kuluttua. Koska aluskatekin haurastuu, kuluu ja voi antaa periksi, kannattaa kattovuoto korjata pikaisesti.

Jos aluskate on antanut periksi, voi syntyä katon vesivahinko. Kosteus heikentää katon alla olevat puurakenteet, ja homehduttaa yläpohjan eristeet. Jos kosteus on jo päässyt katon alle, on kattoremontti yksi vaihtoehto. Olemme sitoutuneet etsimään asiakkaan kannalta taloudellisimpia ja kannattavimpia korjausvaihtoehtoja, mutta jos oikea ratkaisu on kattoremontti, teemme tarjouksen katon uusimisesta ja purkamisesta. Lahot kattorakenteet pitää saada poistettua, jotta katto olisi vain terveiden ja kantokykyisten rakenteiden varassa. Laho jatkaa leviämistään, siksi lahot puuosat pitää aina poistaa – silloinkin, kun ne sijaitsevat räystään alla tai esimerkiksi ulkoportaissa.

Jos kosteutta on päässyt omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi rantahuvilan katon alle, on olennaista uusia myös eristeet. Yläpohjan homevaurio voi sairastuttaa talon asukkaat. Lahot puuosat ja märät eristevillat on uusittava, olipa lopullinen ratkaisu kattovuodon korjaamiseksi sitten kattoremontti tai katon osittainen korjaus.

Aina kun korjaamme vuotavaa kattoa tai teemme jotain muuta meiltä tilattua kattotyötä, tarjoamme ilmaisen kattotarkastuksen kaupan päälle. Kattotarkastuksen aikana tutkimme koko katon tiiviyden. Kiinnitämme huomiota myös kaikkiin yksityiskohtiin, jotta voisimme varmistua siitä, että katto jää ”aikuisten oikeasti” hyvään kuntoon pihasta poistuessamme. Jos huomaamme muita vuotokohtia tai kattovuodoksi aikanaan muuttuvia ongelmia (kuten ruostevaurioita tai törröttäviä peltikattonauloja), teemme tarjouksen tarvittavista kattotöistä.

Luota siihen, että tiedämme, miten kattoja pitää huoltaa Tammelassa 

Kun otat yhteyttä kattourakoitsijaan nimeltä Plus Kattopalvelu, voit luottaa siihen, että kaikki kattosi huollot Tammelassa tapahtuvat kiistattoman ammattitaitoisesti. Me tiedämme, millaisia huoltoja mikäkin katto tarvitsee, ja miten erilaiset katon huollot kuuluu suorittaa. Ei ole suinkaan yhdentekevää, miten tiilikattoa, peltikattoa tai bitumikattoa huolletaan. Kattohuoltojen laiminlyönti voi lyhentää katon elinkaarta jopa kymmenillä vuosilla, ja väärillä aineilla tai metodeilla toteutetut kattohuollot voivat vaurioittaa kattoa vakavasti. Plus Kattopalvelun kokeneille kattoammattilaisille ei käy vahinkoja, joiden takia katon pinnoite vaurioituisi, jiirit alkaisivat vuotaa tai kattotiiliä menisi rikki. Meidät uskallat päästää myös tekemään lumenpudotusta huopakatolta.

Huopakatto onkin kaikista helpoimmin vaurioituva katto. Tämän katon kevät- ja syyshuollot kannattaa tehdä ilmapuhaltimella, sillä roskien poisto harjaamalla voisi vaurioittaa sen sirotepinnoitetta. Painepesuri ei kuulu bitumikaton huoltoon tarvittavaan välineistöön. Kattopesu kuuluu hoitaa tavallisella letkupaineella ja sopivalla katonpesuaineella. Huopakatto pinnoitetaan vain yhden kerran, kun taas peltikatto maalataan useampaankin otteeseen. Peltikaton ja huopakaton huolto-ohjelmat eroavat myös siinä, että huopakatto voi alkaa sammaloitua, ja tarvitsee siksi varsinkin vanhemmiten erityisiä sammaleenpoistokäsittelyjä. Peltikatolle syntyy sammaleita ja muita kasvustoja vain harvoin.

Tiilikatollekin voi kasvaa sammaleita, siksi tiilikatto on toisinaan käsiteltävä sammalmyrkyllä. Sammalet pitää poistaa, koska ne syövät tiilien mineraaleja ja nopeuttavat tiilien rapautumista. Sammaleiden ja rapautumien syntymistä rajoitetaan harjaamalla katto puhtaaksi kaksi kertaa joka vuosi. Lisäksi tiilikatto on hyvä pinnoittaa kertaalleen. Yleensä katto on jo noin kolmikymppinen, kun sen alkuperäinen pinnoite on niin kulunut, että katto pitää suojata maalaamalla se uudestaan. 

Lukkosaumakatot, aaltopeltikatot ja muut peltikatot maalataan noin 15 vuoden välein. Maali estää kattoa ruostumasta, mutta se ei yksin vielä riitä. Myös peltikatot tarvitsevat kevät- ja syyshuoltoja, joiden yhteydessä katto harjataan puhtaaksi roskista. Kuten aina, puhdistamme myös sadevesijärjestelmät. Sadevesijärjestelmän puhdistaminen kuuluu erottamattomasti peltikaton tai minkä tahansa muun katon puolivuotishuoltoon.

Kaikki kattohuollot ja muut kattotyöt johtavat myös ilmaisen kattotarkastuksen tarjoamiseen. Olimmepa huoltamassa kattoturvatuotteita tai lisäämässä kattopeltien kiinnikkeitä, teemme ilmaisen kattotarkastuksen, jotta voisimme havaita mahdollisesti vielä huomaamistaan odottavat korjaus- ja huoltotarpeet. Kattotarkastajamme saattavatkin antaa tarjouksen esimerkiksi peltikattonaulojen tai vanhojen kateruuvien vaihdosta uusiksi ruuveiksi, tai vaikkapa aluskatteen tiivistämisestä.

Rännien ja kattokaivojen puhdistamisella Tammelassa on vissi tarkoitus

Sekä rännit että kattokaivot pitää puhdistaa Tammelassa säännöllisesti. Vesikaivojen ja rännien huollolla on vissi tarkoitus. Jos kattokaivoja ja sadevesikouruja ei puhdisteta säännöllisesti, menevät ne tukkoon. Vesi on tällöin vaarassa päätyä väärään paikkaan, ja lisäksi kosteus alkaa heikentää sadevesijärjestelmän kuntoa. Roskien täyttämiä rännejä pitää korjata ja uusia enemmän kuin sellaisia räystäskouruja, joissa ei ole lehtitukkeita ja seisovaa vettä.

Varmista kerrostalon, mökin tai esimerkiksi omakotitalon sadevesijärjestelmän hyvä veto poistamalla roskat puolen vuoden välein. Ensimmäisen kerran roskat kannattaa poistaa heti talven jälkeen. Samalla saadaan selville katon ja sadevesijärjestelmän mahdolliset vauriot. Jää on voinut vaurioittaa katon tai kourujen saumoja, tai halkaista kattotiiliä. Jos tilaat rännihuollon tai koko katon keväthuollon Plus Kattopalvelulta, tarjoamme kattokokonaisuuden kuntotarkastuksen kaupan päälle.

Toisen kerran sadevedenpoistojärjestelmä pitää puhdistaa ja tarkastaa syksyllä. Syksyisin ränneihin ja kattokaivoihin kertyy valtavasti lehtiä ja neulasia, joiden poistamatta jättäminen voisi johtaa jopa sokkelin ja talon perustusten kastumiseen. Jos rännikourut eivät vedä, tulvii vesi niiden yli. Likainen vesi kastelee ja sotkee talon seinät, ja maaperä rakennuksen ympäriltä voi muuttua aivan liian märäksi.

Seinien ja sokkelin kastumisen lisäksi ränneissä olevat roskat aiheuttavat ruostetta. Jos kaikki vesi poistuu sitä mukaan, kun sitä kouruun päätyy, voivat kourut pysyä hyvässä kunnossa jopa yli 40 vuotta. Alituisen kosteuden aiheuttama ruoste heikentää kourujen kuntoa, aiheuttaa jatkuvia korjaustarpeita ja voi lyhentää sadevesijärjestelmän käyttöikää dramaattisesti.

Varsinkin talvella kourujen tulisi olla puhtaat. Roskaiset rännit, joissa on kosteutta, jäätyvät heti ensimmäisillä pakkasilla. Jään ja roskien paino voi saada kourut vääntymään tai putoamaan maahan. Jäätyneistä kouruista tullee myös roikkumaan vaarallisia jääpuikkoja. Jotta jää ei riko kouruja tai syöksyputkia, pitää ne avata kuumalla vesihöyryllä.

Jos kattokaivo täyttyy roskista tai jäästä, on vaarana kattovuoto. Vesi ei pääse tasakatolta pois, jos kattokaivo lakkaa vetämästä. Tiivissaumakaton saumat ovat todella luotettavat, mutta seisovan veden aiheuttamaa massiivista painetta niitä ei ole tarkoitettu kestämään. Jotta katon alla olevat vanerit ja muut osat eivät kastuisi, kannattaa kattokaivotkin puhdistaa joka kevät ja joka syksy.

Sammaleihin ei välttämättä tepsi katon pesu, vaan kemiallinen puhdistus

Puhdas katto on ilo silmälle, mielelle ja kukkarolle – jos kattosi on likainen tai kasvustot ovat valtaamassa sen pintaa, tilaa katon pesu tai sammaleenpoisto ja katon suojakäsittely Tammelaan. Puhdas katto on ilo silmälle, koska se näyttää hyvälle – toisin kuin lian ja ruosteen tai sammaleiden peittämä katto. Puhdas ja siisti katto ilahduttaa myös mieltä, sillä siistinä pidetty katto on luotettavampi kuin likainen (varsinkin sammaleinen tai ruosteinen) katto. Sammaleiden poisto saattaa paljastaa katosta reiän, sillä sammaleilla on tapana ”syödä” vesikatetta. Ruostekin rei’ittää katon voiden saada sen vuotamaan. Koska katon korjaaminen ja varsinkin kattovuotojen korjaaminen voi olla kallista, vaikuttaa katon puhtaanapito myös kukkaron hyvinvointiin.

Jos katolla on sammaleita, tulee ne poistaa kemiallisesti. Poikkeus on liukaspintainen peltikatto: jos sille kasvaa sammaleita, riittää peltikaton pesu tai harjaus katon puhdistamiseksi. Tiilikaton pesu ei riitä poistamaan kaikki sammaleita tiilikatolta, eikä huopakattopesusta ole kovin pitkäaikaista hyötyä sammaleiden vastaisessa taistelussa. Katon pesu ei riitä poistamaan kaikki sammalten juuria ja itiöitä, joista osa voi olla katon sisässä. Kemiallinen puhdistaminen saa kaikki sammalten osat kuolemaan, ja katto on pitkään siisti – varsinkin, kun siistin lopputuloksen kestävyys varmistetaan katon suojakäsittelyn avulla.

Kattopesulle on omat ajankohtansa. Katon pesu vedellä, harjoilla ja sopivalla pesuaineella poistaa katteesta kaiken pinttyneen lian, ja valmistelee katon maalattavaksi. Ennen kattomaalausta voidaan tehdä useitakin erilaisia pohjatöitä, mutta vähintään katon pesu. Jos katto ei ole täysin puhdas, maali ei tartu kunnolla. Paitsi puhdas, katon on oltava myös kuiva.

Kaikki katot kannattaa puhdistaa roskista puolivuosittain, sillä se vähentää kemiallisten puhdistusten, kattopesujen ja kattokorjausten tarvetta. Perushuolto on melko kevyt – sellaiseksi riittää esimerkiksi tiilikaton harjaus. Myös muut katot voidaan puhdistaa harjaamalla roskat pois, mutta bitumi- ja bitumipaanukaton puhdistus on parempi hoitaa ilmapuhaltimella. Ilmapuhaltimella saadaan kaikki roskat (kuten oksat, neulaset ja lehdet) pois katolta ilman, että katon herkkä pinnoite voisi vaurioitua. Katon kevät- ja syyshuoltoon kuuluu aina myös sadevedenpoistojärjestelmän puhdistus sekä kattotarkastus. Kattosi tarkastetaan ilmaiseksi aina, kun tilaat meiltä jonkin kattotyön Tammelaan.

Valtaosa katoista Tammelassa kuuluu maalata

Katon maalaus Tammelassa kuuluu lähes kaikkien kattojen huolto-ohjelmaan, sillä kattomaalausta tarvitsemattomat katot ovat selvässä vähemmistössä. Kattomaalauksista kannattaa pitää kiinni, sillä kattomaalaus vahvistaa katon kuntoa ja auttaa välttymään niin monilta korjaustarpeilta kuin liian aikaisin tarvituilta kattoremonteiltakin. Riippuu katemateriaalista, riittääkö se, että katon huoltomaalaus tehdään vain kerran. Lukkosaumakatot, konesaumakatot ja muut peltikatot maalataan useampaankin otteeseen elinkaarensa aikana.

Katon pinnoittaminen uudelleen suojaa kattoa niin kasvustoilta kuin esimerkiksi ilmansaasteilta – sanalla sanoen, kaikenlaisilta rasituksilta. Kun katto maalataan tai pinnoitetaan uudestaan, alkaa katto näyttää todella hyvältä. Kiiltävä ja kauniin värinen katto näyttää suorastaan vasta asennetulta!

Ne katot, joita ei maalata, ovat savitiilikatto sekä kuparikatto. Savitiilikatto on kalliimpi kuin betonitiilikatto, joten nykyään lähes kaikki tiilikatot on ladottu nimenomaan betonitiilistä. Moni tiilikatoista pitävä päätyy valitsemaan talon katoksi tiilikuvioisen peltikaton, mikä näyttää tiilikatolta, mutta on yhtä kevyt, edullinen ja helppohoitoinen kuin muutkin peltikatot. Kuparikatot ovat vielä savitiilikattojakin harvinaisempia, sillä niiden asennushinta on todella korkea.

Peltikatto maalataan siis useampaankin otteeseen, jotta se ei ruostuisi. Jos mökin tai esimerkiksi omakotitalon peltikatto on tehty sinkityistä kattopelleistä, maalataan ne ensimmäisen kerran pari vuotta peltikaton asennuksen jälkeen. Pinnoitetuissa kattopelleissä voi olla niin laadukas pinnoite, että se suojaa kattoa neljännesvuosisadan verran. Jatkossa peltikatot maalataan noin 15 vuoden välein. Tumma maali voi kulua nopeammin kuin vaaleasävyinen. Ensimmäisenä maalipinnoite saattaa alkaa kulua etelänpuoleiselta lappeelta.

(Betoni)tiilikatoille riittää, että ne maalataan kerran. Kun ensimmäiset 30 vuotta ovat kuluneet, saattaa tiilissä olla jo niin isoja huokosia, että katto pitää tasoittaa pinnoittamalla se. Jos pinnoitetta ei uusittaisi, voisi huokosiin kertyvän veden jäätyminen rikkoa kattotiilet ja kasvattaa kattovuodon sekä katon vesivahingon riskiä.

Huopakattokin voi rapautua. Kun se maalataan, saadaan vähennettyä katon sammaloitumista ja pakkasrapautumista. Samalla katto voidaan suojata auringon kuivattavalta vaikutukselta. Jos katto kuivuu liikaa, se ei enää jousta tarvittaessa (eli esimerkiksi ulkolämpötilojen vaihdellessa), ja kattoon voi syntyä halkeamia. Sanomattakin selvää, että katto voi vuotaa, jos katteessa on halkeamia.

Milloin tarvitaan lumen pudotusta ja jäänsulatusta Tammelassa?

Jos et ole varma, tarvitsetko lumenpudotusta Tammelassa vai et, ota yhteyttä Plus Kattopalveluun. Me osaamme arvioida, koska lumet pitää pudottaa kerrostalon, mökin, omakotitalon, rivitalon, hallin tai muun kiinteistön katolta. Tarvittaessa laadimme tarkan riskiarvion mittauksineen päivineen. Tapaukset ovat yksilöllisiä, mutta yleisesti ottaen voidaan sanoa, ettei pakkaslumesta useinkaan ole haittaa katon rakenteille. Katon rakenteet ovat vaarassa vasta, jos katolla on runsain mitoin tiivistynyttä suojalunta.

Erityisen tarkkana kannattaa olla, jos kyseessä on tasakatto, tiilikatto tai iso katto, minkä lumia tuuli voi kuljetella ja kinostaa. Tasakatoille kertyy yleensä enemmän lunta kuin muille katoille, joten tasakaton rakenteet saattavat olla naapurin harjakattoa paljon kovemmalla koetuksella. Tiilikatto on muutenkin varsin painava, joten kannattaa seurailla lumikuorman määrää ja koostumusta, jotta kattorakenteet selviäisivät kevääseen asti. Isolla katolla tuuli voi kuljettaa lumet vain toiseen päähän lapetta, jolloin syntyy epätasaista kuormitusta. Epätasaisesti jakautuva kuormitus voi olla liikaa katon rakenteille.

Lumen paino ja sen liikkeet lappeella voivat aiheuttaa kattovuodon. Ei ole tavatonta, että katolta tippuu lumen mukana alas myös koko joukko erilaisia kattotarvikkeita. Lumen mukaan voi lähteä niin lapetikkaita, aurinkopaneeleita kuin vesikourujakin. Lumiesteet ovat olemassa siksi, ettei näin kävisi, mutta todella runsaslumisina talvina lumiesteistä ei välttämättä ole mitään iloa.

Lumen pudottaminen katolta on tarpeen myös rakennuksen asukkaiden ja muiden talon pihalla liikkuvien suojaamiseksi. Jos katolta putoaa lunta, voi syntyä henkilövahinkoja. Vielä vaarallisempaa on, jos lumen seassa sattuu olemaan kattotarvikkeita tai jäätä.

Jotta katon reunalla oleva jää ei putoaisi kenenkään päälle, saatetaan tarvita katon sulatusta höyryllä. Jään poisto katolta on tarpeen viimeistään silloin, jos jää uhkaa pudota alas katon reunalta, mutta se voi olla hyvä pudottaa jo aiemmin, jottei se vaurioittaisi katon saumoja. Kuuma höyry käy myös rännien sulattamiseen. Rännit pysyvät paremmin sulina, jos ne siivotaan ja tarkastetaan joka syksy. Kattojään ja räystäiltä riippuvien jääpuikkojen poistolta voidaan välttyä lisäämällä katon alle eristeitä, sillä katolle ilmaantuva jää on usein merkki lämpöhukasta.

Kattotyösi Tammelassa tekevältä Plus Kattopalvelulta sujuu myös katon varustelu

Yhteydenotto Plus Kattopalveluun on täydellinen tapa aloittaa mikä tahansa kattotyö Tammelassa. Sen jälkeen ei tarvitakaan muuta, sillä hoidamme kaikki peltikatto-, palahuopakatto-, huopakatto- ja tiilikattotyöt avaimet käteen -periaatteella. Kutakin työtä varten saat paikan päälle kokeneet ja taidokkaat ammattilaiset. Plus Kattopalvelulle työskentelee myös virtuoosimaisia kattopeltiseppiä, joilta voit tilata niin konesaumakattoremontin kuin vaikkapa kattoturvatuotteet peltisepän työnä. Kattoremontin yhteydessä tarvitset heidän ammattitaitoaan piipun pellittämiseen, ja kattoikkunan uusiminen voidaan viimeistellä kattoikkunan pellittämisellä.

Plus Kattopalvelu asentaa kaikki mahdolliset kattoturvatuotteet lumiesteistä savunpoistoluukkuihin. Tilaa meidät asentamaan myös aurinkopaneeleita tai vaikkapa kattoikkunaa. Jos sadevesijärjestelmä on kulunut loppuun tai puuttuu vielä kokonaan, asennamme laadukkaat rännit paikoilleen. Työ voidaan viimeistellä sulanapitokaapelien asentamisella. Pieneläinesteet estävät lintujen ja muiden pienten elämien aiheuttamia vahinkoja. Koska linnut voivat käydä sotkemassa katon eristystä tai aiheuttamassa aluskatteeseen korjaustarpeita, on fiksua asennuttaa lintuverkot räystäiden tuuletusaukkoihin. Harjan tuuletusaukot on hyvä viimeistellä harjatiivisteillä, sillä niin aluskatteen vaihto kuin sen puhdistaminen roskistakin edellyttävät vesikaton osittaista avaamista.

Aluskatteen uusiminen on paras neuvo, jos aluskate ei enää ole tiivis. Aluskatetta ei ole pakko vaihtaa kokonaan, jos on kyse vain parista reiästä. Mitä tiiviimpi aluskate, sen parempi. Näin esimerkiksi kattoläpivientien korjaaminen saa hieman lisää aikaa. Voi mennä puolikin vuotta, ennen kuin katon huomataan vuotavan piipun juuresta tai esimerkiksi harjapellin kohdalta. Tuona aikana aluskate estää kattorakenteita ja eristeitä kastumasta, joten katon tiivistys voidaan hoitaa ilman kosteusvahinkojen korjaamista ja lahojen rakenteiden uusimista.

Katon rakenteet voivat kastua ja lahota, vaikka katto ei vuotaisi. Tuolloin on kyse lämpimästä ilmasta kondensoituvasta kosteudesta. Hyvin tehdyt katon IV-työt, hengittävä aluskate ja riittävä määrä lämpöeristeitä estävät lämpimän ilman kondensoitumisen ja katon alapuolisten osien vaurioitumisen. Jos jokin näistä kolmesta asiasta ei ole kunnossa, anna meidän hoitaa asia. Tarvittaessa asennamme katolle alipainetuulettimen, tai alamme puhaltaa uusia villoja yläpohjaan. Tiiviimpi katto parantaa rakennuksen energiatehokkuutta. Varsinkin ennen 1980-lukua rakennetuissa rakennuksissa voidaan saada aikaan suuret säästöt, kun yläpohja eristetään aiempaa paremmin.

Katon ja yläpohjan eristeitä voidaan uusia tai lisätä, tarpeen mukaan

Jos tilaat meiltä ullakon tai vintin eristyksen, taidat suunnitella astetta isompia kattotöitä Tammelassa. Sinulla on todennäköisesti mielessäsi ullakkotilojen muuttaminen asuinkäyttöön. Jotta projektisi onnistuisi, saatat tarvita myös katon korotusta – ja sekin meiltä onnistuu! Ota yhteyttä myös silloin, kun tarvitset uusia kattoläpivientejä. Asennamme, eristämme ja tiivistämme niin ilmanvaihtokanavat kuin kattoikkunatkin. Meidän ammattilaistemme asentama kattoläpivienti ei vuoda sateella, sillä se asennetaan juuri niin huolellisesti kuin pitkän linjan kattoammattilaisilta sopii odottaakin. Vaikka katon läpiviennit olisikin asennettu meidän toimestamme, pitää ne silti kuntotarkastaa kaksi kertaa vuodessa. Läpivientien kunnon tarkastaminen hoituu samalla kuin muunkin kattokokonaisuuden kuntotarkastus. Jotta katon kunto pysyisi tasaisen hyvänä ja kaikkiin sen tarpeisiin osattaisiin ajoissa reagoida, kannattaa katot tarkastaa tai tarkastuttaa kaksi kertaa vuodessa.

Katon kuntotarkastuksen aikana käymme myös katon alla, jos yläpohjaan vain mitenkään on mahdollista ryömiä. Yläpohjassa tarkastamme muun muassa katon eristeiden kunnon. Normaalin kattoremontin yhteydessä katon eristeitä ei vaihdeta. Samat villat saavat jäädä palvelemaan uuden katon alle, ja ehkä vielä seuraavankin katon alle. Palveluvalikoimaamme kuuluvaa villojen vaihtoa tarvitaan vain silloin, jos yläpohjan eristeissä on jotain vikaa. Jos kattovuoto tai kondenssivesivahinko on päässyt kastelemaan katon eristeet, pitää ne vaihtaa. Villojen vaihto kannattaa tehdä heti, eikä lykätä sitä esimerkiksi seuraavaan kattoremonttiin. Jos märkiä villoja ei vaihdeta, voidaan pian huomata oltavan tekemisissä yläpohjan homevaurion kanssa.

Jos eristeitä on liian vähän – tähän viittaavat esimerkiksi korkeat lämmityskustannukset, räystäiltä joka talvi riippuvat jääpuikot sekä yläpohjarakenteita lahottava kondenssivesi –, teemme tarjouksen katon lisälämmöneristyksestä. Uusien villojen avulla lämmin ilma alkaa pysyä siellä, missä sitä tarvitaan, eli rakennuksen sisätiloissa. Jatkossa talossa on mukavampi asua, eikä kondenssivedestäkään tarvitse olla huolissaan. Jos yläpohjassa on ollut ongelmia kondenssiveden kanssa, selvitämme myös sen, tarvitaanko uutta aluskatetta tai välikaton ilmanvaihtoa edistäviä töitä. Kun lämpöä ei enää karkaa entiseen malliin, ei asukkaiden tarvitse olla huolissaan myöskään liian aikaisin sulavasta kattolumesta ja sen aiheuttamasta kattojäästä sekä saumavuotojen uhasta.

Plus Kattopalvelulta asiantunteva arvio kattoturvatuotteiden määrästä ja niiden kunnosta

Kattoturvatuotteita ovat esimerkiksi lapetikkaat, palotikkaat, talotikkaat, kattopollarit ja putoamissuojat. Plus Kattopalvelun asentama tai uusima katto on varusteltu riittävällä määrällä kattoturvatuotteita, teemmehän kattojen asennukset ja kattoremontit avaimet käteen -periaatteella. Täyden palvelun kattoremontti tarkoittaa sitä, että huolehdimme kaikista yksityiskohdistakin, kuten uuden katon asianmukaisesta varustelusta ja purku- sekä rakennusjätteiden kuljettamisesta jäteasemalle.

Jos katto ei olekaan meidän asentamamme tai varustelemamme, arvioimme kattoturvatuotteiden riittävyyden katolla liikkuessamme. Aina kun tilaat Plus Kattopalvelulta jonkin kattotyön, saat kattotarkastuksen ikään kuin tilaajalahjaksi, eli kaupanpäällisiksi. Saat veloituksettoman kattotarkastuksen riippumatta siitä, olitko tilannut vuotavan peltikaton korjauksen, kerrostalon räystäiden tuuletusaukkojen lintuverkkojen uusimisen vaiko rikkinäisten tiilien vaihdon kesämökkisi katolta. Katon kunnon tarkastuksen aikana tutkimme sen, että tiilikatto, peltikatto tai huopakatto on varmasti tiivis joka kohdasta. Mikäli mahdollista, käymme tarkastamassa myös katon alla olevien osien kunnon. Kattotarkastuksen kulkuun kuuluu myös kattoturvatuotteiden ja muiden kattotarvikkeiden kuntotarkastus. Sen aikana tarkistetaan paitsi kattoturvatuotteiden riittävyys, myös niiden kunto ja kiinnitykset.

Jos kattotarkastajamme huomaavat, että omakotitalon, kerrostalon, paritalon, mökin tai muun rakennuksen katolta puuttuu joitain kattoturvatuotteita, annamme tarjouksen uusien kattoturvatuotteiden asentamisesta. Arvio kattoturvatuotteiden riittävyydestä ja uusien turvatuotteiden tarpeesta perustuu rakennusmääräyksiin. Rakennusmääräyksissä kerrotaan hyvin tarkasti, millaiselle katolle tarvitaan mitäkin tikkaita ja muita kattoturvatuotteita.

Asennamme kattotikkaat, hätäpoistumistikkaat, seinätikkaat, kattosillat, lumiesteet tai muut tarvittavat kattoturvatuotteet asiantuntemusta osoittaen paikoilleen. Asentamamme kattoturvatuotteet eivät ole mitään heti hajoavia pilipali-vehkeitä, vaan korkealaatuisia ja CE-merkittyjä tuotteita. Kattoturvatuotteiden asennustapa riippuu katemateriaalista. Me osaamme asentaa tikkaat ja muut kattotuotteet myös konesaumakatoille, muista katoista puhumattakaan.

Jos katon kuntotarkastus kertoi katolla jo olevien kattoturvatuotteiden vaativan jotain huoltoa tai korjausta, teemme siitäkin hyvän tarjouksen. Mitä paremmassa kunnossa kattoturvatuotteet ovat, sen parempi. Katolla liikkuminen ei olisi turvallista, jos kattotikkaat tai kattosilta meinaisi irrota koska tahansa. Säännöllisten kuntotarkastusten ansiosta kattoturvatuotteiden ja muiden kattotarvikkeiden kiinnitykset osataan tarvittaessa kiristää. Kiinnikkeiden kiristäminen ehkäisee tehokkaasti myös sen, että turvatuotteet putoaisivat katolta kovan tuulen voimasta, tai lumikuorman lähtiessä syöksymään kohti maata.

Mitä vinkkejä annamme asiakkaillemme lumiesteiden korjaukseen, kiinnitykseen ja asennukseen liittyen?

Paras vinkki, mitä meillä on antaa lumiesteisiin liittyen, on tilata lumiesteiden asennus ja korjaus aina meidän ammattilaisiltamme. Plus Kattopalvelu osaa asentaa lumiesteet kaikenlaisille katoille. Osaamme valita, mitoittaa ja asentaa lumiesteet niin korkeiden kerrostalojen harjakatoille, rivitalojen pulpettikatoille kuin omakotitalojen aumakatoillekin. Katon koolla, materiaalilla, kaltevuudella tai rakennuksen käyttötarkoituksella ei ole väliä – me osaamme hoitaa hommamme! Jos lumiesteitä pitää jollain tavalla korjata tai huoltaa, toimimme silloinkin kokenein ja varmoin ottein, ja ongelmat on pian hoidettu pois päiväjärjestyksestä.

Tahdomme muistuttaa kaikkia, joiden katto on varustettu lumiesteillä, että niiden kunto kannattaa tarkastaa kaksi kertaa vuodessa. Lumiesteitä pitää korjata, huoltaa ja uusia vain harvoin, mutta niiden kiinnikkeitä pitää toisinaan kiristää. Jos kiinnikkeitä ei kiristettäisi, voisivat lumiesteet irrota ja pudota maahan esimerkiksi kovalla tuulella. Lumiesteiden (kuten esimerkiksi tikkaiden; kaikkien kattotarvikkeiden kiinnikkeet on hyvä säännöllisesti tarkastaa) irtoaminen aiheuttaa kattoon reikiä ja muita vaurioita kattoon. Nuo vauriot voivat päästää vettä katon alle, jos niitä ei pian korjata. Myös keväisen lumen paino voi irrottaa lumiesteet (ja muut kattosi tarvikkeet) paikoiltaan, jos niiden kiinnitykset eivät ole reilassa.

Koska monelta ongelmalta voidaan välttyä, jos katto on säännöllisesti kuntotarkastettu, tarjoamme ilmaisen kattotarkastuksen kaupan päälle kaikkiin kattotöihimme. Kattotarkastuksen aikana tarkastamme myös katon varusteiden ja niiden kiinnikkeiden kunnon – lumiesteitä tietenkään unohtamatta.

Lumiesteet ovat osa kaikkia kaltevia kattoja, eikä katon kaltevuus ole makuasia, vaan se on tarkasti kerrottu rakennusmääräyksissä. Näin ollen kattokaltevuus 1:8 on sellainen, että se jo vaatii lumiesteiden asentamista. On kiinni lappeen pituudesta, tarvitaanko lumiesteitä peräti kaksi riviä, vai riittääkö se, että ne asennetaan vain katon reunalle.

Lumiesteet ovat olemassa hillitäkseen lumen liikkeitä. Jos niitä ei olisi, voisi joku jäädä katolta putoavien lumien alle. Myös tiilikatto, huopakatto tai peltikatto voisi vaurioitua, jos lumet saisivat pudota vapaasti alas katolta. Ilman lumiesteitä muut kattotarvikkeet voisivat irrota ja lähteä lumen mukaan, vaikka niiden kiinnikkeet olisi hiljan käyty kiristämässä.

Plus Kattopalvelu asentaa puuttuvan piipunhatun ja pellittää erikokoiset piiput

Jos piipunhattu tai piipun pellitys vielä puuttuvat, ota yhteyttä Plus Kattopalveluun, niin suojaamme piippusi kosteudelta ja rapautumiselta. Piipunhattu kuuluu suojaamaan savuhormin suuaukkoa, ja piipun pellitys (peltisepän työnä toteutettuna) suojaa piipun ulkopintoja. Palvelemme kaikissa muissakin peltisepän töissä Tammelassa, joten voit tilata tästä osoitteesta vaikkapa jiiripellit, räystäspellit, harjapellit, jalkarännit tai vaikkapa konesaumakaton asennuksen.

Piipun pellitys tekee piipusta todella viimeistellyn oloisen, mutta kyse ei ole vain huolitellusta ulkonäöstä vaan myös siitä, ettei piippu alkaisi rapautua, ja ettei piipusta alkaisi vuotaa vettä katon alle. Piippu on alttiina kosteudelle, ulkolämpötilojen vaihtelulle ja niistä aiheutuvalle rapautumiselle, jos sitä ei ole pellitetty.

Kattopeltiseppämme toteuttavat omakotitalon, huvilan tai muun rakennuksen piipun pellityksen mittojen mukaan, joten kaikki alkaa alkutarkastuksesta ja mittojen ottamisesta. Alkutarkastus kertoo senkin, jos hormi on huonossa kunnossa, katto vuotaa piipun juuresta tai aluskatetta on korjattava piipun kohdalta. Kaikki nuo asiat pitää hoitaa kuntoon, ennen kuin savupiippu on mielekästä pellittää.

Jos hormi on rapautunut ja siinä on koloja sekä halkeamia, on tulisijan käyttäminen lopetettava siihen asti, että hormi saadaan saneerattua. Koloihin kertyvä noki voi syttyä tuleen, ja nokipalo voi johtaa rakennuspaloon. Rakennuspalo voi syntyä myös halkeamista karkaavista kuumista savukaasuista. Jotta hormi pysyisi jatkossa ehjempänä ja turvallisena, on hormi syytä suojata piipunhatulla. Piipunhattu on savupiipun oma sadesuoja, mikä pitää hormin kuivana ja estää sitä näin ollen kärsimästä pakkasrapautumisesta.

Jos katto vuotaa piipun juuresta, on vesikaton ja piipun liitos tiivistettävä. Jos kosteus on jo päässyt kastelemaan katon alla olevat osat, toimitaan kuten muidenkin kattovuotojen yhteydessä, eli kaikki kosteusvahingot korjataan huolellisesti. Märät eristeet on vaihdettava, ja märät puurakenteet joko kuivatettava tai uusittava. Tarvittaessa suosittelemme kattoremonttia.

Aluskatteen korjaus tai vaihto estää mahdollisia uusia piipunjuurivuotoja kastelemasta katon alla olevia osia. Koska aluskatteen kunnostaminen edellyttää vesikaton purkamista piipun luota, on se helppo hoitaa kuntoon piippua pellitettäessä, sillä sekin vaatii ulkokaton osittaista purkamista. Ehjyyden lisäksi aluskatteen tulee olla myös oikein asennettu, mutta voit luottaa ammattilaistemme pitävän siitä huolen.

Toimi näin, niin sinut palkitaan ilmaisella katon tarkastuksella Tammelassa

Plus Kattopalvelu tunnetaan avokätisestä kaupanpäällisestään, mikä on ilmainen katon tarkastus Tammelassa. Tilaa meiltä mikä tahansa kattotyö, niin saat kaupan päälle kattotarkastuksen! Tilaamasi kattotyö voi olla vaikkapa kesämökin katosta tuulella irronneiden kattopeltien kiinnitys, rivitalon katolta löytyneiden rikkinäisten kattotiilien uusiminen, omakotitalon peltikaton huoltomaalaaminen, paritalon lumiesteiden korjaus tai lintuverkkojen asentaminen kerrostalon räystäille. Katon kunnon tarkastus on perusteellinen, vaikka emme veloita siitä mitään.

Jos haluat vain saada kattavan kattotarkastuksen ja kuulla asiantuntijan lausuman mielipiteen katon kunnosta, voit tilata pelkän kattotarkastuksen. Tuolloin katon kunnon tarkastus maksaa jonkin verran, mutta ei mitään siihen verrattuna, mitä esimerkiksi huomaamatta jäänyt kattovuoto ja sen aiheuttama katon vesivahinko voisi maksaa. Mieti kuitenkin, etkö tarvitsisi edes katon harjausta ja/tai rännien puhdistamista, ja saisi siten kattotarkastusta kaupan päälle. Katon ja rännien puhdistus pitää hoitaa kaksi kertaa joka vuosi, ja me tekisimme sen mielellämme puolestasi.

Kun tarkastamme palahuopakattoa, betonitiilikattoa, lukkosaumakattoa tai esimerkiksi tiilikuvioista peltikattoa, emme jätä käymättä läpi mitään yksityiskohtaa. Jokainen sauma, läpivienti ja vanha paikkaus tulee tarkastettua. Varmistamme myös sen, että kaikki kattoturvatuotteet ja muut katon varusteet ovat kunnolla kiinni katossa. Vetävätkö rännit ja toimivatko niiden sulanapitokaapelit? Entä ovatko räystäiden aluslaudat kuivia ja terveitä? Varmistamme myös katteen pinnoitteen kunnon ja sen, tarvitseeko katto sammaleenpoistoa.

Mikäli talosi yläpohjaan pääsee, käymme tutkimassa aluskatteen ehjyyden ja puhtauden. Aluskatteen tiiviys on todella tärkeä asia, mutta se on uhattuna, jos aluskatteella on roskia, aluskate pussittaa tai linnut ovat käyneet nokkimassa sitä. Arvioimme myös katon rakenteiden kunnon ja sen, ovatko eristeet kuivat ja määrällisesti riittävät.

Katon kunnon tarkastuksen jälkeen kerromme asiakkaalle, onko kaikki OK, vai pitääkö kattoa korjata, huoltaa tai esimerkiksi varustella jollain tavalla. Jos jollekin kattotyölle on tarvetta joko heti tai aivan lähitulevaisuudessa, annamme siitä hyvän tarjouksen. Kattotyölle voi saada kotisivujemme kautta joustavan rahoituksen, ja useimmat kattotyöt ovat yksityisasiakkaille myös kotitalousvähennyskelpoisia – kannattaa siis asioida Plus Kattopalvelun kanssa, ja tilata kaikki kattotyöt meiltä avaimet käteen -pakettina.

Kattourakointeja, joita kattopalvelumme tekee Tammelassa joka vuosi

Joitain kattourakointeja Tammelassa tarvitaan joka vuosi, kun taas toisia kattourakoita tarvitaan huomattavasti harvemmin – ehkä ei koskaan. Sama kattourakoitsija tekee kaikki tiilikattojen, peltikattojen ja huopakattojen kattourakat Tammelassa ja sen naapurikunnissa, joten voit aloittaa kaikki kattotyösi ottamalla yhteyttä Plus Kattopalveluun. Tämä kattofirma hoitaa kuntoon niin pienten mökkien bitumikatot kuin isojen teollisuushallienkin peltikatot. Kattopalvelumme kattopeltisepät huolehtivat kattojen viimeistelystä ja muun muassa konesaumakattojen uusimisesta. Osaavat ammattilaiset löytyvät myös katon korotukseen, katon lisälämmöneristykseen tai esimerkiksi aurinkopaneelien asentamiseen – ota yhteyttä meihin, niin me huolehdimme lopusta! Kaikki kattourakat toteutetaan avaimet käteen -periaatteella, ja jokaisen kattotyön yhteydessä saat ilmaisen kattotarkastuksen. Alla esitellään muutamia tavallisia ja muutamia harvemmin toistuvia urakoita eri katoilla.

Peltikatot pysyvät kunnossa hyvin vähällä vaivalla. Sade huolehtii lian poistamisesta, ja liukkaat kattopellit hylkivät sekä sammaleita että lunta. Useimmiten riittää, että peltikatto tarkastetaan kaksi kertaa vuodessa. Jos katolla on lehtiä ja muita roskia, harjaamme ne alas, jottei katto alkaisi ruostua. Poistamme roskat myös räystäskouruista. Kattotarkastus kertoo, onko katto aika maalata (lukkosaumakatot ja muut peltikatot maalataan noin 15 vuoden välein) ja onko katossa reikiä tai ruostevaurioita. Kun kaikki pienetkin vauriot kunnostetaan nopeasti, kestää katto jopa 50 vuotta.

Tiilikatto voi kestä vielä 20 vuotta pidempään, kun se harjataan ja tarkastetaan kaksi kertaa vuodessa. Katon kevät- ja syyshuoltoon kuuluu myös rännien puhdistus. Vanhemmiten katto alkaa sammaloitua, jolloin suosittelemme katon kemiallista puhdistamista. Tiilikaton huolto-ohjelmaan kuuluu myös katon pinnoitus, mikä tehdään vain kerran – suurin piirtein omakotitalon tai esimerkiksi paritalon elinkaaren puolivälissä. Joinain talvina voidaan tarvita lumenpudotusta. Tavallisimpia tiilikaton korjauksia ovat rikkinäisten tiilien vaihto sekä aluskatteen tiivistys.

Paanukatot ja muut bitumikatot kestävät 30–40 vuotta, kun ne huolletaan sekä säännöllisesti että bitumikaton erityispiirteet huomioon ottaen. Katto pitää puhdistaa roskista kahdesti vuodessa, kuten muutkin katot, mutta mieluiten ilmapuhaltimella. Sammaleiden poistossa kannattaa suosia sammaleenpoistoainetta. Huopakaton uudelleenpinnoitus on kertaluontoinen kattourakka, mikä saattaa pidentää katon elinkaaren pituutta jopa 20 vuodella. Jos tarpeen, voit tilata meiltä lumenpudotuksen huopakatolle. Joskus huopakattoakin pitää korjata, esimerkiksi tiivistämällä sen saumoja tai paikkaamalla katteeseen syntyneitä reikiä. 

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt