Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Kattohuoltojen ja muiden kattotöiden säännöllisyys antaa katolle parhaat eväät Vantaalla

Kattohuolloista ja muista kattotöistä on paras hyöty silloin, kun ne toteutetaan säännöllisesti ja asianmukaisella tavalla. Katon puhdistus roskista ja katon kunnon tarkastus ovat kattotöitä, joita tarvitaan kaksi kertaa joka vuosi. Lisäksi omakotitalon, kerrostalon tai vaikkapa rakkaan kesämökin kattoa on huollettava katemateriaalikohtaisilla kattohuolloilla, joita ovat muun muassa kattopesut, kattomaalaukset ja katon suojakäsittelyt. Jos kattohuolto jää tekemättä, voi katon kunto heikentyä melko pienessä ajassa niin paljon, että se on uusittava ennenaikaisesti. Myös taitamattomasti toteutetut kattohuollot voivat olla kohtalokkaita. Esimerkiksi kattoa pestessä käytetty liian suuri ilmanpaine voi tuhota niin peltikaton, tiilikaton kuin huopakatonkin.

Kuntotarkastuksen perusteella tasakattoon, pulpettikattoon, harjakattoon tai muuhun satulakattoon mahdollisesti syntyneisiin vaurioihin voidaan puuttua nopeasti. Mitä pikemmin katon vauriot saadaan paikattua ja kunnostettua, sen parempi. Esimerkiksi katosta irronneen peltikattonaulan kohdalta voi päästä kosteutta katon alle, ja se johtaa vähitellen lahovaurioiden syntyyn. Myös huopakatossa olevat ilmakuplat ja halkeamat on kunnostettava pikaisesti, aivan kuten rikkinäisten tiilien vaihtoakaan ei kannata pitkittää. Katon korjauksella on kiire, vaikka vaurio vaikuttaisi pieneltä – puhumattakaan siitä, että katto olisi vaurioitunut vakavammin esimerkiksi myrskytuulen voimasta. Katon vesivahingosta voi aiheutua paljon kalliimpi korjauslasku kuin katon tiivistämisestä.

Jotta asiakas tietäisi aina, mitä kattokorjauksia tai kattohuoltoja katto tarvitsee, tarjoamme ilmaisen kattotarkastuksen kaikkien Vantaalla ja sen naapurikunnissa tekemiemme kattotöiden yhteydessä. Sen aikana tutkitaan niin vesikate, kaikki sen yksityiskohdat räystäslaudoista piipun pellityksiin kuin katon alapuolisetkin osat (mikäli yläpohjaan pääsee purkamatta kattoa). Asiakkaamme ovat olleet tyytyväisiä myös lukuisiin maksuvaihtoehtoihin. Kattotöihin voi hakea kotisivujemme kautta joustavaa rahoitusta, ja kattoremontin voi maksaa myös osamaksulla.

Kesämökin ja omakotitalon kattotöistä saa kaiken lisäksi kotitalousvähennystä, joten nyt on mahdollista laittaa katto kuntoon erityisen hyvään hintaan. Ota siis yhteyttä ja tilaa meiltä ilmaisella kattotarkastuksella höystetty kattohuolto tai katon korjaus vaikka saman tien. Myös Helsingissä, Espoossa, Nurmijärvellä, Tuusulassa, Keravalla ja Sipoossa sijaitsevat pientalot, kerrostalot ja rivitalot tulevat kuntoon, kun otatte yhteyttä ja pyydätte kilpailukykyisen tarjouksen kattotöistä.

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Kattoremontti onnistuu Vantaalla myös talvella

Kattoremonttisi Vantaalla onnistuu myös talvella, joten katon uusiminen voidaan aloittaa vaikka saman tien. Ensin vanha palahuopakatto, lukkosaumakatto, konesaumakatto tai jokin muu katto rakenteineen on kuitenkin tarkastettava. Kattoremontin suunnittelu ja uusien materiaalien hankkiminen voidaan aloittaa heti, kun tasakaton, pulpettikaton, aumakaton, harjakaton tai esimerkiksi mansardikaton sen hetkinen kunto ja mittasuhteet ovat selvillä. Alkutarkastuksen jälkeen osaamme kertoa myös sen, kauanko omakotitalon, kerrostalon, rivitalon tai kesämökin kattoremontti kestää, ja mikä on kattoremontin hinta.

Kattoremonttimme ovat kuuluja hyvistä hinnoistaan, mitkä voi maksaa kotisivujemme kautta haettavissa olevalla rahoituksella. Kattoremontin voi saada Plus Kattopalvelulta myös osamaksulla. Kattosaneeraus on niitä kattotöitä, joita ei kannata jättää odottamaan sitä, että ehtii säästää tarvittavan summan. Vanha katto ei ole enää läheskään yhtä tiivis kuin uusi katto, ja näin ollen kattovuotojen ja katon vesivahingon riski kasvaa koko ajan. Mitä enemmän katon alla on kosteutta, sitä enemmän katon uusiminen maksaa. Katon voi uusia hyvinkin edullisesti, jos toimeen tartutaan heti katon ikäännyttyä ja haurastuttua. Asiantuntijamme suosittelevat kyllä kattoremonttia, kun alkaa olla sen aika. Asiantuntijan mielipiteen katon kunnosta ja kattosaneerauksen tarpeesta saa helpoimmin tilaamalla meiltä jonkin kattotyön, sillä kattoremontti tarjotaan kaupan päälle kaikkiin kattotöihimme. Totta kai voit seurata katon kuntoa ja ikää itsekin. Hyvä nyrkkisääntö on, että palahuopakattoremontti tai huopakattoremontti kannattaa tilata  20-40 vuoden kuluttua sen asentamisesta, ja peltikattoremontti noin kymmenen vuotta myöhemmin. Tiilikattoremonttia tarvitaan vain noin 70 vuoden välein, jos katosta on pidetty hyvää huolta.

Kuten sanottu, uuden peltikaton, huopakaton ja tiilikaton asennus onnistuu myös talvella. Tällöin katon uusiminen alkaa lumen pudottamisesta ja kattojään sulattamisesta. Lähes aina katto uusitaan aluskatetta myöten, joten seuraavaksi puramme koko katon läpivienteineen ja aluskatteineen päivineen. Tämän jälkeen on mahdollista uusia, kunnostaa tai vahvistaa kattorakenteita tai esimerkiksi parantaa välikaton tuulettumista katon korotuksen avulla. Kun tarvittavat korjaukset on tehty, asennamme sopivimman aluskatteen, kaikki asiakkaan tahtomat läpiviennit sekä tuliterän vesikatteen. Uusi katto viimeistellään suojapellityksillä, kattoturvatuotteilla ja kattokaivoilla tai sadevesikouruilla. Viimeisimpiä työvaiheita ovat lopputarkastus, loppusiivous sekä jätteiden vieminen pois, teemmehän katon vaihdon avaimet käteen -pakettina.

Kesämökin huopakaton tai palahuopakaton voi uusia näinkin!

Kesämökin huopakatto tai palahuopakatto pitää uusia noin 20-40 vuoden kuluttua – olettaen, että bitumikattoa on huollettu tunnollisesti, eikä mitään odottamattomia lumi- tai myrskyvaurioita ole päässyt syntymään. Bitumikermikatto ei kestä tämän pidempään, vaikka se olisi omakotitalon tai esimerkiksi kerrostalon suojana. Parin vuosikymmenen aikana huopa- tai laattakatto haurastuu niin paljon, että katon vuotaminen on vain ajan kysymys, ellei kattoa uusita.

Käyttöikänsä puotteissa ja säännöllisten huoltojen saattelemana bitumikatto pysyy  merkille pantavan tiiviinä ja hyväkuntoisena. Luottokumppanisi bitumikaton ylläpitoon Vantaalla ja Vantaan naapurikunnissa on Plus Kattopalvelu, jolta kannattaa tilata niin bitumikaton huolto, korjaus kuin remontointikin. Kuten aina, ovat katon puolivuosittainen puhdistus sekä kuntotarkastus ne tärkeimmät kattotyöt. Lisäksi tarvitaan sammaleiden poistoa ja katon suojapinnoitteen uusimista – näin katto pysyykin tiiviinä ja toimivana! Bitumikatto on suhteellisen helppohoitoinen ja kustannustehokas katto, mikä toimii myös hyvänä äänieristeenä. Kesällä sisällä on viileää, jos katolla on kattopeltien sijaan kattohuopaa. Huopakatto ei myöskään ole läheskään niin painava katto kuin tiilikatto. Jos tahdot asennuttaa tai uusia bitumikermikaton, ota yhteyttä. Tavallisen tiivissaumakaton lisäksi uusimme myös kolmiorimahuopakatot ja palahuopakatot.

Tiivissaumakatto on ainoa olemassa oleva vaihtoehto silloin, jos rakennuksessa on tasakatto. Tasakattojen aika on jo takana päin, joten moni tahtoo vaihtaa tasakaton satulakatoksi. Jos sinäkin haluat vaihtaa tasakattosi esimerkiksi pulpetti- tai harjakatoksi, ota yhteyttä ensin rakennusvalvontaan ja sitten Plus Kattopalveluun. Tällainen kattourakka saattaa vaatia toimenpide- tai rakennuslupaa, mutta kaikki tarvittava asiantuntemus ja työvoima löytyy meiltä. Tietenkään tasakattoa ei ole pakko vaihtaa satulakatoksi, vaan voimme asentaa uuden vesikatteen korottamatta rakenteita. Uusi tasakatto viimeistellään kattokaivoilla, joihin voidaan asentaa jäätä ehkäisevät lämpövastukset.

Kolmiorimahuopakatto on perinteikäs katto, paanukatto taas hyvin moderni. Nämä ovat kaltevien kattojen vesikatteita, mutta katon kaltevuutta voidaan kattoremontin yhteydessä muokata. Laattakaton alle tulee aluskermi, joten saumoista ei pääse vettä kattorakenteita kastelemaan.

Jos katto uusitaan sen alapuolella olevien puurakenteiden ollessa vielä kuivia ja kantokykyisiä, voidaan vanha katto ehkä jättää purkamatta. Tällöin asennamme uuden huopa- tai peltikaton suoraan vanhojen rakenteiden varaan, ja vanha bitumikatto jää toimimaan ikään kuin uuden katon aluskatteena. Normaalimpaa on kuitenkin purkaa ensin vanha katto pois, ja asentaa uusi katto vasta sitten.

Katon korjaus Vantaalla kannattaa tilata jo ilmaisen kattotarkastuksen vuoksi

Katon korjaukset Vantaalla ovat kattourakoita, joissa tarvitaan pitkää kokemusta ja syvällistä asiantuntemusta kattoalasta. Esimerkiksi kattovuoto pitää saada korjattua kerralla niin, ettei katto ala vuotaa samasta kohtaa. Plus Kattopalvelun kattoammattilaiset uskallat päästää katollesi, olipa kyse peltikaton, tiilikaton tai huopakaton korjauksesta tai vaikkapa rännien (eli vesikourujen) korjauksesta. Hyvää jälkeä syntyy nopeasti, ja kaikki saadaan kerralla kuntoon. Lisäksi tarjoamme aina ilmaisen kattotarkastuksen. Sen avulla tiedät, mitä kattotöitä kattosi mahdollisesti kaipaa vielä lisäksi. Perusteellisen kattotarkastuksen jälkeen kerromme esimerkiksi välikaton huonosta tuuletuksesta ja tarjoamme erilaisia IV-töitä lahovaurioiden ja niiden korjauksen ehkäisemiseksi. Saatamme myös suositella kattomaalausta tai sammaleiden poistoa, jotta ruoste ei aiheuttaisi reiänkorjaustarpeita peltikattoon tai huopakattoon. Mainitsemme myös siitä, jos talon lähellä on lahoja puita. Lahojen puiden kaatuminen katon päälle voi aiheuttaa ison mittakaavan kattokorjauksen. Itse asiassa, katon ja kattoläpivientien asennukset ja tiivistykset pitäisi tarkastaa kaksi kertaa joka vuosi. Kun katon kuntoa seurataan säännöllisin väliajoin, tulevat kaikki pikkuviatkin korjattua heti, eikä katto ala esimerkiksi vuotaa. Myös kesämökin katon kunto kannattaa tarkastaa kahdesti vuodessa, sillä siellä saattaa odottaa tarve esimerkiksi myrskyvaurioiden korjaamiselle. Irronneet lumiesteet, rännit ja tikkaat ovat voineet aiheuttaa kattoon reikiä, mitkä on pian korjattava, jotta kosteus ei pääsisi katon alle. Lahot räystäslaudatkin kannattaa uusia ajoissa, jotta laho ei leviäisi mökin kattorakenteen muihin osiin.

Painuneen katon oikaisu ja aluskatteen korjaus ovat isompia katonkorjauksia kuin vaikkapa rikkinäisten tiilien vaihto ja tuulen irrottamien peltilistojen kiinnitys takaisin kattoon. Sekä katon oikaisu että aluskatteen paikkaus saattavat johtaa kattoremonttiin – varsinkin, jos katto on jo ehtinyt palvella tehtävässään kymmeniä vuosia. Aluskatetta ei oikein voi paikata paikkapalalla tai tiivistemassalla, sillä tällaiset paikkaukset eivät tunnetusti ole kovin kestäviä. Aluskatteella on liian tärkeä tehtävä, jotta sen tiiviydestä kannattaisi tinkiä. Aluskate kestää kattorakenteita kastumasta ja lahoamasta, jos katto vuotaa vaikka jiiristä tai kattoikkunan kohdalta. Jiiri tai kattoikkuna on silti korjattava nopeasti, jotta kosteus ei saisi aluskatettakin haurastumaan ja antamaan periksi. Lisäksi aluskate estää lämpimän ilman kondensoitumista, mikä voisi aiheuttaa kosteusongelmia varsinkin kevättalvisin. Aluskatteen vaihto edellyttää vesikatteen purkamista, ja koska uusi vesikate nostaisi kattokorjauksen hintaa aika vähän verrattuna siitä saatavaan hyötyyn, päädytään usein vaihtamaan kerralla koko katto.

Kolme syytä sille, miksi katto vuotaa

Kattovuoto on ikävä asia, mikä saattaa aiheuttaa kalliita korjauskustannuksia omakotitalossa, kerrostalossa tai esimerkiksi suvun kesämökillä. Vuotavan katon korjaus on tilattava aina kiireesti, sillä näin katon vesivahinko ja laho- sekä homevauriot saattavat vielä jäädä toteutumatta. Tarvitsitpa vain vesikaton tiivistämistä tai laajamittaisia yläpohjan korjauksia, palvelee Plus Kattopalvelu sinua Vantaalla ja kaikkialla sen ympäristössä.

On hyvä hahmottaa, miksi katto vuotaa. Kun tiedät yleisimmät syyt kattovuodoille, osaat varautua. Moni kattovuoto jää toteutumatta, jos peltikattoa, tiilikattoa ja huopakattoa ylläpidetään tarkoituksenmukaisesti.

Syy numero yksi on katon haurastuneisuus. Katto haurastuu vuosien mittaan, niin kuin kaikki muutkin rakenteet. Vanhan tiilikaton tiilet ovat haurastuneita ja halkeilevat. Katon alla oleva aluskatekin kuluu ja saattaa vuotaa. Tiilikatto on viimeistään 70-vuotiaana niin kulunut, että se on aika uusia kattovuotojen ja katon vesivahinkojen välttämiseksi. Peltikaton haurastuneisuus näkyy muun muassa kattopeltien ohenemisena, vääntymisenä ja reikiintymisenä. Kun peltikatto on noin 50-vuotias, on ruoste todennäköisesti aiheuttanut jo niin pahoja tuhoja, että katto on aika uusia. Huopakaton haurastuneisuudesta kertovat lisääntyneet kattoreiät ja halkeamat, venymät sekä kuprut. Aurinko ja sammalet kuluttavat ja kuivattavat bitumikattoa paljon. Haurastuneisuus koskettaa myös katon läpivientien tiivisteitä. Kattoikkuna, savupiippu ja muut läpiviennit vuotavat, kun niiden tiivisteet lakkaavat pitämästä vettä.

Myös lumi ja sääilmiöt voivat saada omakotitalon, kerrostalon, tuotantolaitoksen tai jonkin muun kiinteistön katon vuotamaan. Lumi ja kova tuuli voivat irrottaa kattotarvikkeita katosta, ja tästä syntyy kattoon reikiä. Lumen paino voi myös painaa katon saumoja ja jiiriä niin paljon, että ne antavat periksi. Lumivaurioita ehkäistään asennuttamalla katon reunalle lumimassojen liikkeitä hillitsevät lumiesteet ja pudottamalla liiat lumet alas katolta. Myrskytuulen tekemiä vaurioita voi ehkäistä vain huolehtimalla siitä, että kattopellit ja kattotarvikkeet ovat kunnolla kiinni katossa.

Kolmas syy kattovuodoille ovat virheet joko katon asennuksessa tai sen huolto-ohjelman noudattamisessa. Kannattaakin ottaa aina yhteyttä Plus Kattopalveluun, kun tarvitsee joitain kattotöitä. Asennamme katot ilman virheitä ja teemme kaikki katon kuntoa ja rasituksensietokykyä ylläpitävät kattohuollot. Kaikkien kattotöiden yhteydessä tarjoamme ilmaisen kattotarkastuksen, jotta pikkuvauriotkin tulisivat huomattua ja korjattua. Jos peltikattoa ei pestäisi, puhdistettaisi ja maalattaisi, voisi se vuotaa ja olla vaihtokunnossa jo parikymppisenä. Myös tiilikaton ja huopakaton elinkaari voisi puolittua, jos katto olisi likainen ja katolla kasvaisi poistamatta jääneitä sammaleita.

Anna meidän huolehtia katon huollosta Vantaalla – lopputulos miellyttää sekä silmää että kukkaroa

Teetä katon huollot Vantaalla Plus Kattopalvelulla, niin lopputulos miellyttää sekä silmää että kukkaroa. Tekemämme katon huolto on aina hyvin kilpailukykyisen hintainen, ja omakotitalon sekä kesämökin kattohuolloista on lisäksi mahdollista hakea kotitalousvähennystä. Tarvittaessa löydät kotisivujemme kautta kattohuolloille myös rahoituksen.

Kattohuoltojen lopputulos miellyttää silmää, koska katto pysyy säännöllisesti ja asiantuntevasti huollettuja siistinä, kauniin värisenä ja muutoinkin hyväkuntoisena. Esimerkiksi kattomaalauksen jälkeen ohikulkijat saattavat erehtyä luulemaan, että olet uusinut kattosi – niin upean näköinen katosta tulee.

Katon huolloissa ei kuitenkaan ole kyse yksinomaan siitä, miltä katto näyttää, vaan myös siitä, miten katto voi. Huollettu katto kestää paremmin erilaisia rasituksia, joita ovat maassamme muun muassa nopeat ulkolämpötilojen vaihtelut, lumi ja jää, runsaat sateet sekä auringon paahde. Jos omakotitalon, kerrostalon, paritalon, tallin tai esimerkiksi huvilan kattoa ei huollettaisi, voisi sen käyttöikä peräti puolittua.

Useimmin toistuva kattohuolto on katon ja sadevesijärjestelmän puhdistus roskista, eli katon kevät- ja syyshuolto. Tarjoamme sen – kuten kaikkien muidenkin kattohuoltojen – yhteydessä ilmaisen kattotarkastuksen, minkä aikana selviää muun muassa sen, onko aika lisätä kattopeltien kiinnityksiä, uusia kateruuveja tai esimerkiksi vaihtaa rikkinäisiä kattotiiliä.

Myös kattopesu on tarpeellinen kattohuolto, saadaanhan siten kaikki pinttynyt lika pois. Katon pesun jälkeen peltikatto voidaan maalata. Säännöllisesti maalattu peltikatto ei ruostu ja haurastu kuten katto, minkä maalipinta on saanut rauhassa hilseillä. Peltikaton maalaus uusitaan tapauksesta riippuen ehkä kolme kertaa katon elinkaaren aikana.

Kattopesu valmistelee myös tiilikatot ja huopakatot maalattaviksi. Tiili- ja huopakatot pinnoitetaan vain kerran, mutta sammaleiden poistolle ja katon suojakäsittelylle voi olla tarvetta useamminkin. Sammaleiden poiston avulla varmistetaan se, että katto voi saavuttaa maksimikäyttöikänsä.

Toisinaan tarvitaan myös kattoturvatuotteiden huoltoa, rännien huoltomaalaamista tai esimerkiksi joitain talvisia kattohuoltoja. Kattohuoltoja, joita Plus Kattopalvelu tekee talvella, ovat lumen pudotus ja jään sulatus. Toimimme aina niin, että urakka on turvallinen sekä katon rakenteille että kaikille rakennuksen läheisyydessä liikkuville ihmisille. Siksi jääkin sulatetaan kuumalla vesihöyryllä, mikä on hyvin turvallinen keino.

Ehkäise rännien jäätyminen puhdistamalla rännit Vantaalla säännöllisesti

Plus Kattopalvelulta luonnistuvat kaikki rännien puhdistukseen, asennukseen, huoltoon ja korjaukseen Vantaalla liittyvät työt, joten ota yhteyttä ja pyydä tarjous! Sadevesikourujen puhdistus ehkäisee monet ränneihin liittyvät ongelmat, kuten rännien jäätymisen. Jos rännit ja kourut pääsisivät jäätymään, sulamisvesi uhkaisi päätyä väärään paikkaan – ensiapu löytyisi höyryllä suorittamastamme kourujen sulattamisesta ja syöksyputkien avauksesta. Jatkossa sadevesikourujen talviaikaisesta toiminnasta kannattaa huolehtia poistamalla kaikki roskat sadevesijärjestelmästä jo ennen talven tuloa. Myös sulanapitokaapeleista on suuri hyöty. Kattokaivoihin asennetaan sulanapitokaapeleiden sijaan lämpövastukset.

Roskat voivat aiheuttaa muitakin ongelmia kuin rännien jäätymisen ja jääpuikkojen muodostumisen. Suurin ongelma roskaisissa tai jäätyneissä ränneissä on se, etteivät ne vedä. Kun ränni ei vedä, vuotavat sade- ja sulamisvedet rännien yli. Ne voivat kastella talon ulkoseinät ja kastella sen perustukset, mikä voi johtaa mittaviin ongelmiin kosteuden kanssa. Vaikka tontti olisi salaojitettu, ovat perustukset vaarassa kastua, sillä kovalla sateella katolta voi tulla alas tuhansia litroja vettä.

Roskat ja niiden takia ränneissä oleva seisova vesi aiheuttavat myös ruostetta. Ruoste lyhentää rännien käyttöikää, mikä voisi muussa tapauksessa olla jopa reilu 40 vuotta. Ruoste ahdistelee teräskouruja samaan tapaan kuin kattopeltejäkin, saaden aikaan materiaalin ohenemista ja reikiintymistä.

Jotta omakotitalon, paritalon, luhtitalon, mökin tai esimerkiksi toimistorakennuksen sadevesijärjestelmä toimisi ilman ongelmia, tulee se puhdistaa ja tarkastaa kahdesti vuodessa. Ensimmäisen kerran rännit kannattaa puhdistaa heti talven jälkeen. Samalla kun keräämme roskat pois ja suoritamme kourujen huuhtelun, tarkastamme sen, missä kunnossa kourut kiinnikkeineen ovat. Voi olla, että kourujen kaadot antavatkin väärään suuntaan, tai että jää on saanut kourujen tai alastuloputkien saumat avautumaan. Kourut ovat myös saattaneet pudota maahan katolta tippuneen lumen mukana. Tarvittaessa annamme tarjouksen kourujen korjaamisesta tai niiden uusimisesta. Toisen kerran kourut pitää puhdistaa ja tarkastaa loppusyksystä. Samalla tarkastetaan mahdollisten sulanapitokaapeleiden toiminta.

Teemme myös kaikki kattokaivoihin liittyvät huolto-, korjaus- ja asennustyöt. Kattokaivot ovat järjestämä, minkä avulla sade- ja sulamisvedet ohjataan pois tasakatolta. Kattokaivot kestävät vähemmän aikaa kuin rännit, eli noin 30 vuotta.

Katon pesu ja puhdistus pitävät ei-toivotut kasvustot loitolla

Katon pesu ja puhdistus pitävät ei-toivotut kasvustot pois katolta. Tässä yhteydessä on tietenkin perusteltua kysyä, että mitkä sitten ovat toivottuja kasvustoja katolla. Vastaus on, etteivät mitkään. Kaikki kasvustot ovat pahasta, olivatpa ne sitten sammaleita, jäkäliä tai vaikkapa leviä. Jos katolle ilmaantuu sammaleita huolimatta siitä, että katto on usein puhdistettu ja pesty, tarvitaan sammaleenpoistoa ja katon suojakäsittelyä. Jos katolla on sammaleita, ikääntyy se puolta nopeammin kuin sellainen tiilikatto tai huopakatto, jolta sammalet on poistettu aina tarvittaessa. Peltikatolle ei synny sammaleita samaan tapaan kuin muille, karheapintaisimmille katoille, joten sammaleenpoisto peltikatolta on melko harvinaista. Peltikattoakaan ei kuitenkaan kannata päästää likaantumaan, sillä lika jouduttaa katon ruostumista ja sen aiheuttamaa haurastumista.

Miten katto sitten kannattaa puhdistaa? Se riippuu siitä, miten likainen katto on kyseessä. Jokaisen kerrostalon, omakotitalon, rivitalon ja muun rakennuksen katto kannattaa puhdistaa kaksi kertaa vuodessa poistamalla kaikki roskat, kuten neulat, oksat, lehdet ja muut puista putoilevat asiat. Tähän sopii peltikaton, tiilikaton tai mineriittikaton harjaus – tai bitumikaton ilmapuhallus. Mikäli lian havaitaan pinttyneen kattoon, tekee Plus Kattopalvelu peltikaton pesun – tai mineriittikaton tai huopakaton pesun. Pesemme toki myös erilaiset tiilikatot. Katon pesua tarvitaan myös silloin, kun katto on aika maalata. Savitiilikatolle riittää katon suojakäsittely, mutta lähes kaikki muut katot maalataan ainakin kertaalleen.

Sammaleiden poistoon huopakatolta ja tiilikatolta ei riitä pelkkä kattopesu. Katteeseen voi jäädä itiöitä ja sammalten juuria, joista katto alkaa uudelleen sammaloitua. Ratkaisu on kemiallinen sammaleenpoistoaine. Sammalet saadaan näin pois myös katteen sisältä, joten kasvustoja ei ilmesty pitkiin aikoihin.

Jos kattosi on harjattu tai ilmapuhallettu kahdesti vuodessa, esiintyy sammaleita ja pinttynyttä likaa huomattavasti vähemmän. Itse ei tarvitse kattoa kiivetä harjaamaan, vaan tämänkin kattohuollon voi tilata Vantaalle Plus Kattopalvelulta. Poistamme kaikki roskat katolta ja sen sadevesijärjestelmästä. Saat samalla ilmaisen kattotarkastuksen ja asiantuntevan mielipiteen kattosi kunnosta. Jos katto vaatii jotain lisähuoltoa tai jos katolta löytyi jotain korjattavaa, laadimme hyvän tarjouksen kyseisistä kattotöistä.

Katon maalaus siirtää kattoremonttia Vantaalla

Katon maalaus Vantaalla ei ole mikä tahansa kattohuolto, vaan katon kunnon, kestävyyden ja ulkonäön kannalta mitä tärkein huoltotoimenpide. Kattomaalaus saa mökin, omakotitalon tai esimerkiksi paritalon vaikuttamaan paljon nuoremmalta, ja sekä vieraat että ohikulkijat saattavatkin uskoa sinun uusineen kattosi. Kiiltävä, puhdas ja tasaisen värinen katto on kaunis katsella, ja se pysyy pitkään nättinä. Uusittu pinnoite hylkii likaa ja epäpuhtauksia, muun muassa sammaleita.

Katon huoltomaalaus kohentaa katon kuntoa niin radikaalisti, että katon käyttöikä saattaa kertaheitolla pidentyä jopa parillakymmenellä vuodella. Toisinaan voimme ilahduttaa asiakasta isosti kertomalla, ettei tämän kattoa olekaan vielä välttämätöntä vaihtaa. Vaikka bitumikatto vaikuttaisi kuivuneelta, kulahtaneelta ja kerta kaikkiaan remontin tarpeessa olevalta, voi kattomaalaus pelastaa katon. Katteesta tulee taas joustava ja kestävä, joten sen alla voi asua vielä pitkään.

Joskus käy toki toisin päinkin. Emme tahdo luvata liikoja ja olla yltiöpositiivisia, vaan suhtautua katon kuntoon ja sen odotettavissa olevaan käyttöikään realistisesti. Jos huopakatetta, kattopeltejä tai kattotiiliä ei voi enää pelastaa uudella maalikerroksella, teemme tarjouksen kattoremontista. Tiilikatto tai peltikatto voidaan joissain tapauksissa uusia myös osittain, eli vaihtaa pelkät kattotiilet tai kattopellit. Varsinkin katon alta löytyvä kosteus viittaa siihen suuntaan, että katon uusiminen on tarpeen, että katto on uusittava perinteisen kaavan mukaan.

Kattomaalausta tarvitaan useampaankin otteeseen, jos kyse on peltikatosta. Peltikaton maalausta tarvitaan periaatteessa 10–15 vuoden välein, mutta käytännössä väliajat vaihtelevat. Sinkitty peltikatto on maalattava ensimmäisen kerran pari vuotta katon asennuksen jälkeen. Laadukas, tehtaalta peräisin oleva pinnoite kestää jopa 25 vuotta. Mikäli katon huoltomaalaukset jäisivät väliin, katto ruostuisi ja uhkaisi vuotaa.

Tiilikaton maalaus tehdään vain kerran, kuten huopakatonkin maalaus. Jos katto jäisi maalaamatta, tiilikatto rapautuisi ja huopakatto alkaisi halkeilla. Pinnoite tasoittaa kattotiilien pinnan sellaiseksi, etteivät ne enää ime vettä tai kerää sammaleita. Huopakatto saadaan puolestaan suojattua sekä sammaleilta että auringon kuivattavalta vaikutukselta, kun sen pinnoite uusitaan.

Jotta kattomaalaus onnistuisi kerralla, tarvitaan hyviä pohjatöitä. Tekemämme alkutarkastuksen aikana selviää, mitä kaikkea tarvitaan – vähintäänkin katto on pestävä, jotta pinnoite tarttuisi hyvin.

Lumenpudotus Vantaalla vaatii kokeneita lumenpudottajia – luota siis Plus Kattopalveluun

Kaikki lumenpudotukset Vantaalla etenevät ensiluokkaisesti, kun asialla ovat Plus Kattopalvelun kokeneet lumenpudottajat, joilla on kokemusta myös lumen pudottamisesta korkean talon katolta. Olipa katto loiva tai jyrkkä, ota yhteyttä Plus Kattopalveluun ja pyydä tarjous kattolumitöistä! Hinta omakotitalon, hallin, mökin, rivitalon, kerrostalon tai muun kiinteistön lumenpudotukselle ei selviä mistään valmiista hinnastosta, vaan meidän on otettava selko kohteesta, sen sijainnista ja katolla olevan lumen määrästä sekä koostumuksesta. Niin katon kaltevuus kuin esimerkiksi rakennuksen korkeuskin vaikuttavat siihen, mitä lumenpudotus maksaa. Rakennuksen korkeus ei ole este lumenpudotukselle – saamme hommat luistamaan henkilönostimien tai nostinkoriautojen avulla!

Suunnittelemme kattolumityöt jo etukäteen, jotta osaamme tuoda paikan päälle tarpeeksi asiantuntevaa työvoimaa. Laskemme, montako lumenpudottajaa tarvitaan homman ripeän etenemisen turvaamiseksi, ja monenko työtekijän pitää jäädä maahan valvomaan vaarallista vyöhykettä. Tarvittaessa organisoimme liikenteenohjauksen. Jo suunnitteluvaiheessa kartoitamme kaikki lumen pudotukseen liittyvät riskit, jotta urakka sujuisi mahdollisimman vaarattomasti. Lumenpudottajamme huolehtivat omastakin turvallisuudestaan. Turvavaljaat ovat aina käytössä – myös silloin, kun teemme lumen pudotusta tasakatolta.

Voit luottaa myös siihen, ettei pelti-, tiili- tai huopakattosi vaurioidu. Tiedämme, miten lumet kuuluu pudottaa niin, ettei katto naarmuunnu, IV-putki ala vuotaa tai kattotiili irtoa. Myös jään poisto katolta etenee kattoa turmelematta. Jää saadaan pois sekä katolta että ränneistä sulattamalla se kuumalla höyryllä. Jääpuikkojen poisto räystäältä ja ränneistä on oma lukunsa. Se tehdään käsin katkoen, mutta erittäin varovaisesti, sillä terävät jääkappaleet voivat jopa viedä näön.

Jään poistossa ja lumen pudottamisessa on usein kyse pihamaan turvallisuuden takaamisesta. On todella vaarallista jäädä korkealta katolta putoavan lumen ja jään alle. Taloyhtiön tai talon omistajan vastuulla on huolehtia siitä, ettei näin pääse käymään. Lumi ja jää voisivat myös vaurioittaa katon rakenteita. Varsinkin painava suojalumi voi saada katon painumaan notkolle. Lumen paino voi saada katon saumat ja jiirit vuotamaan, ja jos lumimassat saavat pudota itsekseen katolta, voivat erilaiset kattotarvikkeet irrota katosta lumen mukana. Jää saattaa esimerkiksi muodostaa niin korkean vallin katon reunalle, että katolle jää saumavuotoon johtavaa, seisovaa vettä.

Kuinka usein kattotöitä tarvitaan Vantaalla?

Erilaisia kattotöitä Vantaalla ovat kattojen huollot, katon eristykseen ja katon IV-töihin liittyvät kattourakat sekä erilaiset katon paikkaukset. Plus Kattopalvelu tekee kaikki mahdolliset huopakattotyöt ja palahuopakattotyöt, kuten vaikkapa huopakaton maalauksen tai reikien paikkauksen. Tilaatte meiltä myös kaikki peltikattotyöt, kuten kattopeltien huoltomaalauksen ja kattoikkunan uusimisen tai kattovalokuvun korjauksen. Tästä osoitteesta saatte tietenkin myös kaikki tiilikattotyöt aina tiilikaton osittaisen vaihtoon tai tiilikattoremonttiin asti. Mitä ahkerammin katto on huollettu, sitä vähemmän paikattavaa siinä esiintyy, ja sitä enemmän vesikatolle tulee ikää. Eniten tarvittuja kattohuoltoja ovat katon kevät- ja syyshuollot, mitkä on tehtävä kaksi kertaa joka vuosi. Katon kevät- ja syyshuolto tarkoittaa käytännössä koko katon puhdistamista, minkä yhteydessä tarjoamme ilmaisen kattotarkastuksen. Katon tarkastuksen jälkeen tiedämme, onko tarvetta joillekin muille kattohuolloille, kattoläpivientien korjaukselle tai esimerkiksi seinällenostopeltien uusimiselle. 

Myös aluskatteen kuntoa pitää seurata. Aluskatteen merkitys kattorakenteiden kunnolle ei ole mitenkään vähäpätöinen, sillä aluskate suojaa katon rakenteita sekä sisä- että ulkopuolelta peräisin olevalta kosteudelta. Koska aluskatteen paikkaus onnistuu harvoin tarpeeksi luotettavalla tavalla, on rikkinäisen aluskatteen korjaus paras suorittaa tekemällä aluskatteen uusiminen. Vanha aluskate kannattaa vaihtaa hengittäväksi aluskatteeksi, mikä kuivattaa allaan olevia rakenteita merkille pantavan tehokkaasti – toteuttaen silti perinteistä tehtäväänsä kattovuotojen pysäyttäjänä.

Kosteuden haihtuminen katon alta ei saa olla pelkän aluskatteen varassa. Katon ilmanvaihto on monessa tapauksessa hoidettu räystäiden ja harjan tuuletusratkaisujen avulla, mutta jos ne eivät tunnu riittävän, voimme asentaa katolle uusia IV-hormi tai vaikka alipainetuulettimen. Näin asunnosta nouseva lämmin ja kostea ilma saadaan tuuletettua pois katon alta ennen, kuin se ehtii kondensoitua kosteudeksi.

Kun katon alla on riittävä määrä laadukkaita ja kuivia eristeitä, ei välikatolle nouse merkittävää määrää lämpöä. Jos eristeet ovat märät, tulee ne purkaa ja uusia yläpohjan homevaurion ehkäisemiseksi. Jos taas eristeitä ei ole tarpeeksi, voimme toteuttaa omakotitalon, kerrostalon tai vaikkapa vapaa-ajan kiinteistön lisälämmöneristyksen.

Asennamme, uusimme, korjaamme ja huollamme myös kattoturvatuotteet. Toimestamme peltikaton, tiilikaton tai huopakaton varustelutasoa voidaan päivittää monin tavoin. Kattoturvatuotteiden lisäksi voimme asentaa katolle pieneläinesteitä eli lintuverkkoja ja pulupiikkejä, hätäpoistumistienäkin toimivan kattoluukun tai vaikkapa rivin aurinkopaneeleita.

Villojen vaihto ja katon sekä yläpohjan lisäeristys pitkällä kokemuksella

Villojen vaihto on yksi esimerkki kattotöistä Vantaalla, joille on tarvetta kattovuodon ja katon vesivahingon jälkeen. Katon harjalta, läpivienneistä tai jiireistä katon alle pääsevä vesi voi vaurioittaa kattorakenteita perusteellisesti. Lahon vioittamat puuosat on uusittava. Kun kosteus pääsee tekemisiin eristeiden kanssa, saattaa niihin kasvaa hometta. Siksi kaikki märät villat tai eristelevyt on purettava ja toimitettava jäteasemalle. Tilalle asennamme laadukkaat villat, mitkä hengittävät hyvin.

Ullakon ja vintin eristys ei vaadi olemassa olevien eristeiden purkamista yläpohjasta, ellei niissä sitten satu olemaan kosteutta. Katon lisälämmöneristyskään ei vaadi vanhojen villojen poistamista kuin poikkeustapauksissa. Toteutamme niin ullakon, katon kuin ilmanvaihtokanavienkin eristyksen ammattitaidolla. Pitkän kokemuksemme ansiosta osaamme pitää huolta muun muassa siitä, etteivät uudet eristeet tuki räystäillä olevia tuuletusaukkoja. Niistä on tarkoitus saada lisää ilmaa katon alle. Jotta linnut ja oravat eivät pääsisi katon alle, voidaan räystäiden tuuletusaukot tiivistää lintu- eli räystäsverkoin, mutta kokonaan niitä ei saa tukkia.

Asiantuntijamme huolehtivat myös siitä, että tuuletustila on ja pysyy sopivan kokoisena. Tuuletustilaksi kutsutaan aluskatteen ja eristeiden välissä olevaa tyhjää tilaa. Jos se on liian matala, ei ilma kulje katon alla. Jos tuuletustila on tai uhkaa muuttua liian matalaksi, selvitämme, mitä asialle voisi tehdä. Kyseeseen saattaa tulla vaikkapa katon korotus.

Katon lisäeristykselle löytyy monia perusteita, joista vähäisin ei ole se, että uudet eristeet aiheuttavat suuret säästöt lämmityskustannuksiin. Talvikaudella lämmityskustannukset muodostavat merkittävän osan asumiskustannuksista. Harakoille lämmittäminen eli lämmön päästäminen karkuun katon läpi nostaisi näitä kustannuksia vielä entisestään. Samalla kun lämmityskustannukset laskevat, paranee rakennuksen energiatehokkuus. Energiapihissä talossa asuminen on kestävämpää myös ympäristön kannalta.

Villojen lisääminen parantaa merkittävästi myös katon kosteusteknistä toimivuutta, mitä heikentävät sekä kondenssivesi että saumavuodot niin kauan, kuin lämpöä pääsee karkuun. Kondenssivesi on vettä, mitä karanneesta lämmöstä voi tiivistyä varsinkin kevättalvisin, kun ulko- ja sisälämpötilojen välinen ero voi olla jopa 50 astetta. Saumavuotoja saattaa syntyä runsaslumisina talvina, kun karannut lämpö sulattaa lumimassoja alakautta. Lämmön karkaamisen vähentäminen laskee merkittävästi sekä kondenssivesivahinkojen että saumavuotojen todennäköisyyttä.

Kattoturvatuotteita voidaan tarvita katollesi enemmän kuin sille alun perin on asennettu

Voit tarkastaa rakennusmääräyksistä, mitä kattoturvatuotteita Vantaalla sijaitsevan mökin, kerrostalon tai esimerkiksi paritalon katolle tarvitaan. Kattoturvatuotteiden vähimmäismäärä riippuu muun muassa kattokaltevuudesta ja talon kerrosten lukumäärästä, mutta vähintäänkin on tarvetta kiinteälle ja katkeamattomalle kulkuyhteydelle. Talon katolle järjestetään tällainen kulkureitti seinätikkaiden, toiselta nimeltään talotikkaiden, avulla. Seinätikkaat jatkuvat kattotikkailla, eli lapetikkailla. Tarvittaessa reittiä jatketaan kattosillalla tai -silloilla, mitkä johtavat kattoluukun ja muiden katon yksityiskohtien luo. Voi olla, että peltikatto, tiilikatto tai huopakatto pitää varustella myös hätäpoistumistikkailla eli palotikkailla, putoamissuojilla ja kattopollareilla.

Myös lumiesteet kuuluvat kattoturvatuotteisiin, ja niitä tarvitaan kaikilla kaltevilla katoilla. Koska lumisadetta on odotettavissa joka vuosi, tulee rakennuksen omistajan tai taloyhtiön varautua katolle kertyvään lumeen asennuttamalla lumiesteet katon reunalle. Edes karheapintaisen bitumikaton omistajat eivät pääse laistamaan lumiesteiden hankinnasta, vaan ne on hankittava ympäristön turvallisuuden takia aina, jos katon kaltevuus on 1:8 tai enemmän. Lumiesteet ehkäisevät myös katolle sattuvia vahinkoja. Esimerkiksi kattotarvikkeet voisivat irrota katosta, jos painava kuorma lähtisi vauhdikkaaseen liusuun pitkiin kattoa.

Rakennusmääräysten lueskelun sijaan voit ottaa yhteyttä Vantaalla ja kaikkialla sen ympäristössä toimivaan Plus Kattopalveluun. Me osaamme kertoa, onko rakennuksenne katolla tarpeellinen määrä kattoturvatuotteita, ja mitä maksaisivat uudet kattoturvatuotteet sekä niiden asennus. Samalla saat tiedon katolla jo olevien turvatuotteiden kunnosta ja kiinnityksistä. Jos kattoturvatuotteiden tarkastus osoittaa, etteivät katolla vanhastaan olevat kattoturvatuotteet ole tarpeeksi hyväkuntoisia, teemme tarjouksen kattoturvatuotteiden huollosta, korjauksesta tai uusimisesta.

Kaikkien kattoturvatuotteiden ja muiden katon varusteiden kuntoa ja kiinnityksiä on seurattava säännöllisesti. Helpoiten tämä onnistuu katon puolivuotistarkastuksen yhteydessä. Kaikki peltikatot, tiilikatot ja huopakatot on hyvä tarkastaa puolen vuoden välein, jotta muutoksiin, puutteisiin ja erilaisiin korjaustarpeisiin voitaisiin puuttua mahdollisimman pikaisesti. Kun kattosi tarkastaa Plus Kattopalvelu, tulevat myös kattoturvatuotteet tutkittua tarkoin. Mainitsemme siitäkin, jos kiinnikkeet ovat löystyneet, sillä tämä voi johtaa kattotikkaiden tai muiden kattoturvatuotteiden irtoamiseen katolta. Erityisen vaarallista tämä on silloin, jos tikkaat irtoavat katon huollon tai korjauksen aikana.

Lumiesteiden asennusta seuraavat muut lumiesteisiin liittyvät kattotyöt, kuten lumiesteiden korjaus ja kiinnitys

Lumiesteisiin liittyvät kattotyöt Vantaalla voivat tarkoittaa muun muassa lumiesteiden asennusta ja korjausta, mutta toisinaan tarvitaan myös katolta irronneiden lumiesteiden kiinnitystä takaisin katolle. Kuten aina kun katolta irtoaa joitain kattotarvikkeita, puhuttiinpa sitten lumiesteistä tai vaikkapa kattotikkaista, syntyy kattoon kiireesti paikattavia reikiä. Reikien ja vaurioiden paikkaamisella on kiire, jotta katto ei alkaisi vuotaa. Kattovuodoilla on paha maine, eikä suotta. Reiästä tai muusta epätiiviistä kohdasta katon alle päätyvä vesi voi vaurioittaa ja lahottaa katon puuosat. Yläpohjan eristeisiin voi niihin päässeen kosteuden seurauksena syntyä hometta.

Lumiesteiden irtoaminen ja katon vaurioituminen voidaan välttää tarkastamalla lumiesteiden – etenkin niiden kiinnitysten – kunto usein. Kiinnitykset ovat voineet löystyä vuosien varrella, ja jos tilanteeseen ei puututa, voi heikommanpuoleinenkin tuuli irrottaa lumiesteet katosta. Mikäli lumiesteet eivät ole kunnolla kiinni, voivat ne irrota myös kevättalvisen suojalumitaakan painaessa niitä. Kun tarkastamme kattosi ja sen lumiesteet, tarjoamme tarvittaessa lumiesteiden kiinnitysten kiristystä. Tällaisen kuntotarkastuksen saat ilmaiseksi kaikkien kattotöiden yhteydessä. Tilaa kattopesu, rikkinäisten tiilien vaihto tai vaikka katon lisälämmöneristys, niin tarkastamme koko katon ja kaikki katon tarvikkeet hintaan nolla euroa.

Lumiesteiden asentamiselta ei voi välttyä, mikäli omakotitalon, tuotantolaitoksen, paritalon tai muun kiinteistön katon kaltevuus on ainakin 1.8. Lumiesteet kuuluu asentaa kaikille näin kalteville katoille jo rakennusmääräysten, saati sitten yleisen turvallisuuden ja katon kunnon, takia. Plus Kattopalvelu toimittaa ja asentaa lumiesteet niin peltikatoille, huopakatoille kuin tiilikatoillekin. Löydämme luotettavat ja kestävät lumiesteet myös korkeiden rakennusten katoille.

Lumiesteiden ansiosta rakennuksen läheisyydessä liikkuvien ihmisten ei tarvitse pelätä sitä, että katolta putoaisi äkkiarvaamatta lunta niskaan. Lumen alle jääminen voi olla hyvin vaarallista, varsinkin jos lumen seassa on teräväreunaista jäätä tai katolta irronneita kattoturvatuotteita (kuten tikkaita) tai rännejä. Lumi voi rikkoa myös kulkuneuvoja ja muuta irtainta. Totta kai lumiesteet suojaavat myös kattoa lumen äkillisen ja ennustamattoman alastulon aiheuttamilta vaurioilta. Kuten jo edellä on mainittu, voi kattotarvikkeita irrota lumen matkaan. Myös esimerkiksi kattotiilet voisivat irrota paikoiltaan ja pudota maahan, jos lumikuormat saisivat vapaasti pudota alas katolta.

Muista nuohoukset, piipunhattu, piipun pellitys ja säännölliset kuntotarkastukset

Piipun hyväkuntoisuus, paloturvallisuus ja pitkäikäisyys varmistetaan piipunhatulla, piipun pellityksellä, nuohouksella sekä säännöllisillä kuntotarkastuksilla. Piipun pellitys kannattaa teettää peltisepän työnä, niin saa varmasti oikeankokoiset ja upean näköiset suojapellitykset. Plus Kattopalvelulta saatte piipun peltityöt, muut peltisepän työt sekä kaikenlaiset piipun luona tarvittavat kattokorjaukset. Ottakaa yhteyttä esimerkiksi silloin, jos piipusta vuotaa vettä, tai tuuli on kiskaissut piipunhatun mukaansa.

Säännölliset kuntotarkastukset auttavat huomaamaan kaikki katon ja piipun korjaustarpeet ajoissa. Myös piipun tiivisteiden kunto varmistetaan, jotta ne voitaisiin tarpeen vaatiessa uusia ajallaan. Kuntotarkastuksen aikana kannattaa tarkastaa piipun läpivienti myös alakautta. Jos tarvitaan aluskatteen korjausta, kannattaa se hoitaa kuntoon. Jos katto alkaisi joskus vuotaa piipun juuresta, ei kattovuoto kastelisi kattorakenteita, sillä aluskate ohjaisi vuotovedet katon räystäille. Myös silloin asiaan kannattaa puuttua, jos aluskate on asennettu väärällä tavalla. Kun aluskate on asennettu oikein, on se nostettu piippua vasten, ja piipun läpiviennistä on tullut näin todella tiivis.

Edellä mainitut toimet varmistavat sen, ettei piipun kohdalta mahdollisesti sisään vuotava vesi saa aikaan vesivahinkoa. Nuohous ja piipun peltityöt varmistavat sen, että tulisijan ja hormin käyttäminen on mahdollisimman paloturvallista. Vakituisen asunnon piippu tulee nuohouttaa kerran vuodessa, ja vapaa-ajan asunnon piipun nuohousväli on kolme vuotta. Nuohous poistaa hormista kaiken noen, mikä voisi syttyä tuleen tulisijaa lämmitettäessä. Nuohouskaan ei auta, jos savuhormi on päässyt rapautumaan. Rapautuneesta hormista ei saa kaikkea nokea pois. Jotta omakotitalon tai esimerkiksi mökin hormi ei pääsisi rapautumaan, kannattaa se pellittää ja suojata piipunhatulla.

Pellitys suojaa piippua kosteudelta ja säiltä, ja piipun suuaukon ylle tuleva (vaan ei sitä kokonaan peittävä!) piipun- eli sadehattu pitää hormin sisäpuolen kuivana. Jos hormiin kertyy kosteutta, on vaarana pakkasrapautuminen. Pakkasrapautuminen johtuu siitä, että jäätyessään vesi vie enemmän tilaa, ja tämä murentaa hormin laastia. Piipunhatulla suojattu, kuiva hormi vetääkin paremmin, ja koska siitä ei pääse karkuun lämpöä, varaa se lämpöä tehokkaammin. Hormiin rapautuneista koloista ja halkeamista voisi päästä karkuun myös savukaasuja!

Vastaamme mielellämme katon tarkastuksista Vantaalla

Ammattilaisemme vastaavat mielellään katon tarkastuksista Vantaalla – jopa niin mielellään, ettei kattotarkastuksesta tarvitse välttämättä maksaa mitään! Mitäs tämä nyt tarkoitti? No, sillä viitattiin kaikkien kattotöiden yhteydessä ilmaiseksi tarjoamiimme kattotarkastuksiin. Tilasitpa sitten omakotitalon katon pesun ja maalauksen, vuotavan kerrostalokaton korjauksen tai vaikka sulanapitokaapeleiden asentamisen rivitalon ränneihin, saat katon kunnon tarkastuksen aivan ilmaiseksi. Jos et juuri nyt tarvitse mitään kattohuoltoa, katon paikkausta tai muuta kattotyötä, mutta haluat saada kattavan kuvan kattosi kunnosta, voit toki tilata katon kunnon perusteellisen tarkastuksen myös erillistyönä.

Koska pennissä on miljoonan alku ja pienistä puroista kasvaa iso virta, kannattaa talon kunto tarkastaa kaksi kertaa vuodessa. Pieni reikä katossa voi aiheuttaa kalliisti ja hankalasti korjattavia kosteusongelmia rakenteisiin. Katon alle päätyvä kosteus aiheuttaa lahoa ja hometta, ja niiden aiheuttamien vaurioiden korjaaminen ei ole aivan yksinkertaista. Puolen vuoden välein tehtyjen kattotarkastusten ansiosta talon omistaja tai taloyhtiö osaa tilata tarpeelliset kattokorjaukset ajoissa. Mikään katto ei selviä loppuun asti ilman satunnaisia paikkaustarpeita, mutta mitä aikaisemmassa vaiheessa rikkinäiset tiilet uusitaan tai huopakaton saumat tiivistetään, sitä edullisempaa katon kunnostaminen on.

Kattotarkastuksista on myös se hyöty, että sen ansiosta peltikattoa, tiilikattoa ja huopakattoa osataan huoltaa ajallaan. Näin mikään tarpeellinen katon huolto, kuten peltikaton maalaus tai sammaleiden poisto tiilikatolta, ei jää tekemättä. Oikeaan aikaan ja luotettavalla ammattitaidolla tehdyt kattohuollot vahvistavat kerrostalon, omakotitalon tai muun rakennuksen kattoa. Tiilikattokin voi kestää jopa hurjat 70 vuotta, kun se puhdistetaan säännöllisesti, ja sen pinnoite uusitaan kertaalleen.

Plus Kattopalvelun kattoammattilaiset tarkastavat katon todella huolella, olitpa maksava siitä erikseen tai tarjottiinpa se sinulle kaupan päälle. Kävelemme läpi koko katon pinnan, jotta jokainen sauma, sisätaite, suojapellitys, läpiviennin tiiviste ja ruuvinreikä tulisi tarkastettua. Katsastamme myös räystäsalueen ja kaikkien kattotarvikkeiden kunnon – sekä niiden kiinnitykset. Kattotikkaiden ja muiden kattotarvikkeiden kiinnityksiä on ehkä kiristettävä, jotta tikkaat eivät irtoaisi katosta. Kun vesikatteen kunto on selvillä, menemme katon alle katto- tai tarkistusluukun kautta. Näin voimme tutustua myös aluskatteen, eristeiden ja kattorakenteiden kuntoon.

Tämä kattopalvelu tietää, että kattourakoinnissa Vantaalla on panostettava myös asiakaspalveluun

Moni kattofirma tarjoaa kattourakointia Vantaalla, mutta kattourakoitsija Plus Kattopalvelu on kokonaan oma lukunsa. Meiltä tilattu kattourakka etenee ripeästi ja pettämättömällä ammattitaidolla. Silti kattopalvelulta saamasi lasku on varsin kohtuullinen. Lasku ei tule yllätyksenä, olettehan saaneet tarjouksen kattotöiden hinnasta jo ennen urakan aloittamista. Kattohuollon, katon korjauksen tai esimerkiksi kattoremontin hinnan laskemista varten olemme käyneet paikan päällä. Tutustuttuamme katon kuntoon ja sen erityispiirteisiin, olemme antaneet avaimet käteen -tarjouksen tarpeellisista toimenpiteistä. Kun olet Plus Kattopalvelun asiakas, sujuvat kaikki kattotyösi helposti ja yksinkertaisesti – toteuttaahan tämä kattopalvelu kaikki kattourakat alusta loppuun, eli täyden palvelun paketteina. Esimerkiksi kattomaalaus sisältää kaikki pohjatyöt, ympäristön suojauksen, lopputarkastuksen, loppusiivouksen ja jätteiden viemisen pois pihasta. Alkutarkastus kertoo, mitä kaikkia pohjatöitä tarvitaan. Ainakin katto on pestävä. Mahdolliset sammalet ja jäkälät pitää nujertaa sammaleenpoistoaineilla. Jotta katto voitaisiin pestä ilman, että katon alla olevat puurakenteet ja eristeet kastuvat, tiivistetään katto tarvittaessa. Asiakkaan ei näin ollen tarvitse osallistua urakkaan millään tavalla sen jälkeen, kun on ottanut yhteyttä meihin ja uskonut kattourakan meidän vastuullemme.

Plus Kattopalvelulta tilatut kattotyöt voi vähentää verotuksessaan, jos kattourakka toteutettiin omakotitalon tai kesämökin katolla. Kotitalousvähennystä hakee kaikista kätevimmin netissä, kuten myös remonttilainaa. Meidän kotisivuillamme kerrotaan joustavasta rahoituksesta, mikä sopii kaikenlaisten kattotöiden maksamiseen.

Plus Kattopalvelun kanssa asioiminen on siis kaikin puolin helppoa ja joustavaa, ja asiakas voi luottaa kattonsa olevan hyvissä käsissä. Kattourakan laadukkaan toteutuksen takaa koulutus, pitkä kokemus ja aito halu saada asiakkaan katto kerralla kuntoon. Koska tahdomme jättää peltikaton, tiilikaton tai huopakaton sellaiseen kuntoon, ettei sitä taas kohta tarvitsisi korjata, olemme aloittaneet ilmaisten kattotarkastusten tarjoamisen. Tämä tarkoittaa sitä, että katon, katon tarvikkeiden ja katon alapuolisten osien kunto tarkastetaan ilmaiseksi kaikkien kattotöiden yhteydessä. Tilasitpa jonkin pienimuotoisen kattotyön kuten rikkinäisten tiilien vaihdon, rännien puhdistuksen tai kattoikkunan tiivistyksen tai jonkin isomman urakan (esimerkiksi kattovuodon jälkeen tarvittavan katon osittaisen korjauksen, lahovaurioiden kunnostuksen ja eristeiden vaihdon), saat kattotarkastuksen ilmaiseksi. Katon kunnon tarkastuksen jälkeen sinulle kerrotaan, jos katolla on jotain korjattavaa. Myös nyt heti tai lähitulevaisuudessa tarvittavista kattohuolloista mainitaan. Ajankohtaisista kattotöistä on luvassa paras tarjous, joten katon kunnossapito on nyt tehty todella helpoksi!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt