Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Huopakattoremontti ja palahuopakattoremontti Vantaa – Ota yhteyttä bitumikaton vaihdon ajankohtaistuessa

Huopakatto kestää pitkään, kenties jopa 40 vuotta. Kun autotallin, paritalon, kesämökin tai omakotitalon bitumikatto viimein on uusittava Vantaalla, ota yhteyttä meihin. Meidän ammattilaisemme ovat loistava valinta uusimaan huopakattoa tai palahuopakattoa, sillä kokemuksesta ei ole pulaa. Kokemuksen ja ammattitaidon lisäksi omakotitalon huopakattoremontti Vantaalla, Helsingissä, Espoossa, Nurmijärvellä, Tuusulassa, Keravalla tai Sipoossa edellyttää tekijöiltään myös huolellisuutta. Tämäkään ei muodostu kynnyskysymykseksi, kun otat yhteyttä meihin – olemme huolellisia jokaisessa työvaiheessa aina kattotikkaiden asentamiseen ja loppusiivoukseen asti.

Autotallin huopakattoremontti etenee samalla tarmolla ja tarkkuudella kuin vaikkapa kesämökin huopakattoremonttikin. Mökin huopakattoremontti voidaan ehkä tehdä purkamatta vanhaa huopakattoa ensin. Tällaista temppua voidaan soveltaa myös paritalon tai jonkin ulkorakennuksen (kuten saunarakennuksen) huopakattoremontin yhteydessä. Jotta saunamökin huopakattoremontti voitaisiin tehdä purkamatta vanhaa kattoa, on vanhan katon oltava rakenteitaan myöten hyvässä kunnossa.

Se, miten huopakattoremontti tai palahuopakattoremontti kannattaa tehdä, selviää paikan päällä. Tulemmekin aina tarkastamaan uusimista odottavan katon omin silmin. Tällöin selviää muun muassa se, miten katon rakenteet pitää kunnostaa, vai ovatko ne niin hyvässä kunnossa, että kattorakenteet voidaan jättää sinälleen. Paikan päällä selviää myös huopakattoremonttiin kuluva aika ja tilattavien materiaalien määrä. Asiakkaan kanssa juttelemalla selviää se, millainen huopakatto rakennukseen asennetaan, ja mitä uudistuksia toteutetaan. Esimerkiksi kattoläpivientien määrää voidaan lisätä, joissain tapauksissa myös supistaa.

Huopakaton tai palahuopakaton alkutarkastuksen perusteella selviää myös kattoremontin hinta. Omakotitalon tai mökin huopakattoremontista voi hakea kotitalousvähennystä, jos teettää sen ammattilaisillamme. Rahoituskin on käden ulottuvilla. Lue kotisivujemme kautta lisää remonttilainasta, millä voi maksaa niin tasakaton kuin pulpettikatonkin uusimisen.

 

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Huopakaton, palahuopakaton uusiminen Vantaalla on joka kerta hieman erilainen

Huopakaton tai palahuopakaton uusimiseen liittyy monia työvaiheita. Kun olemme tarkastaneet omakotitalon, paritalon, ulkorakennuksen tai vaikkapa kesämökin Vantaalla, osaamme kertoa lisää siitä, mitä työvaiheita katon uusiminen edellyttää. Samalla voimme keskustella myös siitä, mitä bitumikaton uusiminen maksaa.

Perinteinen huopakattoremontti alkaa katon purkamisesta. Sitten kunnostetaan kattorakenteet. Seuraavaksi asennetaan uusi aluskermi ja pintakermi sekä kattotarvikkeet. Nytpä uusi katto on valmis, ja asentajat voivat siirtyä seuraavaan kohteeseen.

Jokainen huopakattosaneeraus on kuitenkin omanlaisensa kokonaisuus, ja näin ollen se on toteutettava katon ja asiakkaan yksilölliset tarpeet huomioiden. Joskus on mahdollista ohittaa joitain perinteisen huopakattoremontin työvaiheita. Tällaisella on vaikutusta huopakaton uusimisen kestoon ja hintaan.

Joskus omakotitalon, mökin tai esimerkiksi autotallin palahuopakatto voidaan uusia purkamatta vanhaa kattoa. Jos vanha huopa- tai palahuopakatto on hyväkuntoinen, on uusi huopa- tai peltikatto mahdollista asentaa suoraan sen päälle.

Vaikka vanha huopakatto tulisikin purkaa ja toimittaa jäteasemalle (mistä se päätyy aikanaan asfaltin raaka-aineeksi), ei kattorakenteita tarvitse kunnostaa pelkän tavan vuoksi. Kattorakenteet korjataan, uusitaan tai vahvistetaan vain tarpeen niin vaatiessa. Villatkin saavat jäädä uusimatta tai lisäämättä, jos niitä on tarpeellinen määrä, eikä niissä ole kosteutta tai muuta vikaa. Villojen kastuminen johtuu usein kattovuodosta. Jos vanha huopakatto on ollut loppuun saakka tiivis, saavat yläpohjan eristevillat jäädä palvelemaan uuden katon alle.

Huopakaton tai palahuopakaton uusimiseen kuuluu myös katon varustelu, mistä kerromme kohta lisää. Jos vanhan katon kattoturvatuotteet ja muut varusteet ovat vielä oivallisessa kunnossa, ei niitä tarvitse uusia – riittää, että ne puretaan ja varastoidaan väliaikaisesti. Sadevesijärjestelmä, mikä koostuu ränneistä tai kattokaivoista, on todennäköisesti jo matkansa päässä. Jotta sadevesijärjestelmä toimisi seuraavat 30–40 vuotta, on se ehkä parasta uusia.

Palahuopakaton ja huopakaton uusiminen päättyy lopputarkastukseen. Tarkastamme vielä kerran, että kaikki jiirit, saumat, katon läpiviennit ja muut yksityiskohdat on tehty oikealla tavalla. Huopakattoremontin viimeisiä vaiheita on loppusiivous, eli avaimet käteen -periaatteella tehtyyn kattourakkaan kuuluu myös työmaa-alueen siistiminen ja roskien poisvienti. Teemme kaikki muutkin kattourakkamme tällä samalla periaatteella. Olipa kyse katon maalaamisesta tai vaikka vuotavan katon korjaamisesta, siivoamme työmaa-alueen ja tarjoamme kaupan päälle ilmaisen kattotarkastuksen.

Omakotitalon, kesämökin, paritalon tai autotallin huopakattoremontti – Uusi katto ei vuoda sateella eikä talvella.

Omakotitalon, kesämökin, autotallin tai paritalon huopakattoremontti tarjoaa ratkaisun epäluotettavassa kunnossa olevan katon kanssa painiville. Uusi katto ei vuoda sateella eikä talvella. Uutta kattoa tarvitsee huoltaa vain vähän – riittänee, että katto ränneineen päivineen puhdistetaan kaksi kertaa vuodessa. Katon puhdistuksen yhteydessä tarjoamme kattotarkastuksen (kuten kaikkien muidenkin kattotöiden yhteydessä), mutta kattotarkastaja saattaa palata alas niin sanotusti tyhjin käsin. Uusimamme katto on kestävä kaveri, joten uusia korjaustarpeita ei ole odotettavissa. Totta kai asia kannattaa varmistaa, voihan esimerkiksi kattolumi vaurioittaa uuttakin kattoa Vantaalla.

Uusimamme katto on varusteltu kaikin tarpeellisin varustein. Huopakattoremonttiin kuuluu aina kattoturvatuotteiden ja sadevesijärjestelmän asentaminen. Rakennusmääräyksistä käy ilmi, millaisia kattoturvatuotteita palahuopakatolle, tiivissaumakatolle tai kolmiorimahuopakatolle tulee asentaa. Kattotikkaat ja talotikkaat saattavat saada seurakseen lumiesteet ja kattosillat.

Sadevesijärjestelmä auttaa saamaan kattovedet pois talon välittömästä läheisyydestä. Tasakaton kattovedet ohjataan kattokaivoihin ja niiden kautta pois katolta. Kaltevan katon reunalle voimme asentaa sadevesikourut.

Uudelle katolle voidaan asentaa myös kattoikkunoita tai kattovalokupuja, kattoluukku tai vaikka aurinkopaneeleita. Kattoikkuna tai kattovalokupu tuo luonnonvaloa sisälle, kun taas kattoluukku on suureksi avuksi välikaton kuntoa tarkastettaessa. Aurinkopaneeleilla voidaan hoitaa vaikkapa kesämökin sähköistys!

 

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt