Kattoikkunan, kattovalokuvun, kattoluukun korjaus ja uusiminen Vantaa

Rivitalon, omakotitalon, kesämökin tai esimerkiksi kerrostalon katon korjaaminen voi liittyä katon saumoihin. Huopakaton saumat ovat voineet aueta sammaleiden takia, sillä ne tunkevat sitkeästi juuriaan aina vain syvemmälle katteeseen – ja läpi sen saumoista. Peltikaton saumoihin voi kertyä roskia, jolloin ne raottuvat alkaen vuotaa. Konesaumakatonkin saumat voivat alkaa vuotaa, jos katolle jää seisovaa vettä. Jos vesi ei pääse pois katolta, on kyse usein jäästä – joko katon reunalle syntyneistä jäävalleista tai umpeen jäätyneistä kattokaivoista.

Kattokorjaus voi liittyä myös myrskyn tai lumen tekemiin tuhoihin. Jos katolta puuttuu kattotikkaita, kattosiltoja, ilmanvaihtohormeja ja rännejä, on kyse jommastakummasta, ellei peräti molemmista ilmiöistä.

Totta kai peltikaton, tiilikaton tai huopakaton korjaus Vantaalla voi johtua myös normaalista kulumisesta ja ikääntymisestä. Tällaiselta eivät ole suojassa kattoläpiviennitkään. Katto kuin katto kannattaa tarkastaa usein siltä varalta, että ajan hammas on kuluttanut sitä. Kattotarkastaja huomaa, jos kattoikkuna, kattovalokupu tai vaikkapa kattoluukku vuotaa. Parhaimmillaan kattoläpiviennin kuluminen huomataan jo ennen kattovuotoa. Silloin kattoikkunan, kattovalokuvun tai vaikkapa kattoluukun korjaamiseksi riittää vesikatteen tiivistys.

Korjaamme katot ja niiden läpiviennit niin isossa kuin pienessäkin mittakaavassa. Katon korjaus kattovalokuvun, kattoluukun tai kattoikkunan kohdalta voi tarkoittaa myös läpiviennin uusimista. Ikäloppu ja heikkokuntoinen kattoikkuna onkin jo aika uusia.

Kattovuodon korjaamiseen voi liittyä myös katon vesivahingon korjaaminen ja aluskatteen tiivistys. Jälkimmäisen käytännön toteutus voi tarkoittaa aluskatteen ylösnoston korjausta tai vaikkapa aluskatteen osittaista uusimista. Kattoikkunaa tai kattovalokupua korjatessamme voimme korjata myös eristeet ja/tai höyrynsulut. Eristeet ja höyrynsulut voidaan tarvittaessa myös uusia.

Kaikki kattokorjauksemme Vantaalla, Helsingissä, Espoossa, Nurmijärvellä, Tuusulassa, Keravalla ja Sipoossa ovat kotitalousvähennyskelpoisia, ja urakan voi maksaa yhteistyökumppanimme tarjoamalla rahoituksella. Kaupan päälle tuleva kattotarkastus antaa paljon käyttökelpoista tietoa katon kunnosta, joten katto kannattaa korjauttaa meillä jo tästä syystä. Nopea palvelu ja ensiluokkainen ammattitaito ovat nekin hyviä syitä tilata katon tiivistys meiltä.

 

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Kattoikkuna tai kattovalokupu vuotaa – Kattovuoto äkätään vasta aivan vierestä

Jos kattovuoto huopakatolla, peltikatolla tai tiilikatolla on jatkunut jo pitkään, voi sisäkatosta alkaa tippua vettä. Aikaisemmassa vaiheessa kattovuoto ei havaitsekaan, ellei kattoa käy tarkastamassa usein. Omakotitalon, rivitalon, paritalon tai mökin kattoa ei ole pakko tarkastaa itse – kerrostalon katosta puhumattakaan. Kaikki kattotarkastukset voi tilata Vantaalle meiltä. Ammattilaistemme haukansilmät huomaavat nekin kattovuodot, mitkä ovat vasta alkamaisillaan. Näin katto päästään tiivistämään jo siinä vaiheessa, kun työ on sekä edullisimmillaan että helpoimmillaan.

Myös kattoikkunan ja kattovalokuvun ongelmat paljastuvat vasta lähietäisyydeltä. Kattoikkunan ja kattovalokuvun kunto kannattaa tarkastaa kaksi kertaa vuodessa, jotta vuotoja ei ehtisi esiintyä. Jos kattoikkuna ja kattovalokupu ovat ammattilaistemme asentamia, on katto hyvin tiivis, mutta kattoläpivientiä ei silti kannata jättää oman onnensa nojaan. Katto voi kestää 40, 50 tai esimerkiksi 70 vuotta, ja lukuisat vuosikymmenet kuluttavat kaikkia rakenteita – myös kattoläpivientien tiivisteitä.

Katon kunnon tarkastus – minkä siis saa ilmaiseksi kaikkien meiltä tilattujen kattotöiden yhteydessä – ulottuu mahdollisuuksien mukaan myös katon alle. Silloin selviää se, onko aluskate asennettu oikein myös kattoikkunan tai kattovalokuvun kohdalta. Aluskate tekee katon korjaamisesta helpompaa, jos se on tiivis ja oikein asennettu. Aluskate estää katon alla olevia rakenteita kastumasta, joten satunnainen ja lyhytaikainen kattovuoto ei synnytä katon vesivahinkoa.

Kattoluukku tai tarkastusluukku vuotaa – Hinta kattokorjaukselle riippuu monista seikoista

Katon korjaus Vantaalla tulee tehdä tapauksen edellyttämällä tavalla. Vaikka edessä oleva kattokorjaus kuulostaisi yksinkertaiselta – eli kyse olisi vaikkapa siitä, että kattoluukku vuotaa Vantaalla –, kannattaa katon korjaus suunnitella paikan päällä tehdyn katselmuksen perusteella. Kun olemme tarkastaneet paritalon, kesämökin tai esimerkiksi kerrostalon katon itse, tiedämme, miten laittaa katto kokonaisvaltaisesti hyvään kuntoon. Joskus riittää, että korjaamme vuotavan tarkastusluukun. Joskus kattoluukku pitää samalla kertaa uusia. Toisinaan kattoluukun korjaamiseen on yhdistettävä aluskatteen korjaus kattoluukun kohdalta. On tilanteita, jolloin vuotava kattoluukku on aiheuttanut katon vesivahingon. Silloin kattokorjaajien on huolehdittava siitä, että kosteus saadaan pois katon alta. Tämä voi tarkoittaa muun muassa kattorakenteiden kuivattamista ja märkien eristeiden uusimista. Joskus vuotava kattoluukku johtaa kattoremonttiin, mutta silloin puhutaan muutenkin huonokuntoisesta katosta. Kattoluukkua tuskin kannattaa korjata, jos katto on hyvin vanha, tai se on vuotanut (kenties useista eri paikoista) niin pitkään, että sen alla on pahoja kosteusvaurioita.

Kuten sanottu, paikan päälle Vantaalla selviää, miten katto kannattaa korjata. Samalla selviää, mitä katon korjaaminen maksaa. Hintamme ovat hyvin kohtuullisia kaikkeen laatuun ja ammattitaitoon nähden. Omakotitalojen ja mökkien kattokorjauksista voi hakea kotitalousvähennystä, mikä kutistaa kustannuksia entisestään.

Tarkastajamme tarjoavat myös tiilikaton, peltikaton tai huopakaton mahdollisesti tarvitsemia huoltoja. Huoltoja, joiden avulla katon rasituksenkestävyyttä voidaan lisätä, ovat esimerkiksi kattomaalaus ja sammaleenpoisto katolta. Ne eivät kuitenkaan vaikuta siihen, kuinka todennäköisesti kattoluukku alkaa vuotaa. Lumenpoisto on kattohuolto, mikä vähentää kattoluukun tai jonkin muun kattoläpiviennin (kuten kattoikkunan) kohdalta alkavien kattovuotojen todennäköisyyttä. Kattolumitöitä ei (etenkään eteläisessä Suomessa) tarvita joka vuosi, mutta runsaslumisina talvina kannattaa seurata katon lumitilannetta – niin lumen määrää, koostumusta kuin kattolumien jakautumistakin.