Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Lumenpudotus Vantaa – Lumenpoiston riskien tunteminen parantaa työturvallisuutta

Omakotitalojen, kesämökkien, autotallien, autokatosten, paritalojen, taloyhtiöiden (kerrostalojen tai rivitalojen) tai muiden kiinteistöjen kattojen lumenpudotukset eivät ole kattourakoita sieltä turvallisimmasta päästä. Lumenpoisto on vaarallista lumenpudottajalle itselleen, mutta myös talon asukkaat ja pahaa-aavistamattomat ohikulkijat voivat olla vaarassa. Huolimattomasti toimiva lumenpudottaja voi pudottaa lunta alas väärään paikkaan ja väärään aikaan, ja tästä voi koitua niin henkilö- kuin omaisuusvahinkojakin.

Tasakatto tai harjakattokin saattaa vaurioitua lumenpudotuksen aikana Vantaalla. Lumenpudottajan on tiedettävä konsti jos toinenkin, jos meinaa tehdä lumenpoiston rakenteita rikkomatta.

Tilaa huopakaton, tiilikaton ja peltikaton lumenpudotus ammattilaisiltamme, jotka tuntevat kattolumitöihin liittyvät riskit. Koska he tunnistavat ja tunnustavat nämä riskit, osaavat he ottaa ne huomioon lumenpudotusurakan kaikissa vaiheissa. Näin ollen lumenpudotus Vantaalla, Helsingissä, Espoossa, Nurmijärvellä, Tuusulassa, Keravalla ja Sipoossa sujuu mahdollisimman turvallisesti – niin meidän, katon kuin kaikkien talon lähellä liikkuvienkin kannalta.

Lumenpudotus korkealta katolta muuttuu huomattavasti turvallisemmaksi, kun käytämme asianmukaisia työturvallisuustuotteita – tai teemme lumenpudotuksen ja jääpuikkojen poiston nosturiautolla. Otamme jo etukäteen selvää, mihin kohden pihaa lumet voidaan pudottaa, ja tuleeko lumet kuljettaa pois ahtaalta tontilta. Huolehdimme siitäkin, että vaarallinen vyöhyke saa mahdollisesti tarvitsemansa valvojat – heidän tehtävänsä on huolehtia siitä, ettei kukaan vahingossakaan jää katolta putoavien lumimassojen alle.

Entä katon kunto – miten saamme hoidettua kattolumityöt kattoa ja sen rakenteita rikkomatta? Oikeat otteet ovat avainasemassa. Katolta ei ole tarkoitus kaapia pois kaikkea lunta. Kun katolle jätetään noin 15 cm lunta, ei kate kärsi työvälineiden liikkeistä tai iskuista. Emme tingi tästä koskaan, sillä tarkoituksemme on estää katon vaurioituminen – ei aiheuttaa uusia naarmuja ja muita vaurioita!

Lumenpudotuksestakin voi hakea kotitalousvähennystä, ja yhteistyökumppanimme tarjoaa rahoitustaan myös tällaisen talvisen kattohuollon lainoittamiseen. Kaikki sujuu mukavan vaivattomalla ja ennen kaikkea turvallisella tavalla, joten tilaa jo seuraava lumenpoisto kauttamme.

 

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Kattolumityöt – Lumenpoisto katolta on yksi tapa estää vaurioiden syntyminen

Kattohuoltojen avulla voidaan estää erilaisten vaurioiden syntyminen. Esimerkiksi peltikaton maalaus on mitä parhain tapa estää peltikaton ruostuminen. Ruoste voi tehdä esimerkiksi kattoreikiä, joten ruosteisen peltikaton kunto ei ole kovin hyvissä kantimissa. Huopakaton vaurioitumista voidaan estää poistamalla sammaleet tasakatolta tai jyrkältä katolta.

Lumenpoisto Vantaalla kuuluu huoltotoimenpiteisiin, joilla voidaan estää katon vaurioituminen. Lisäksi kattolumitöiden avulla voidaan estää lumen äkillisestä alastulosta ihmisille ja näiden omaisuudelle toisinaan koituvat vahingot.

Vantaalla sijaitsevien talojen katoilla on ani harvoin niin paljon lunta, että katto uhkaisi sortua tai painua. Lumen paino voi kuitenkin johtaa hienovaraisempiin vaurioihin. Katto voi alkaa vuotaa kattolumen aiheuttaman rasituksen alla. Kun pohditaan lumenpudotuksen tarpeellisuutta, ei pidä tarttua pelkkään lumen määrään. Kannattaa tarkastella myös lumen koostumusta (kuutiollinen suojalunta voi painaa monta kertaa enemmän kuin pakkaslumi) sekä lumen jakaantumista. Epätasainen kuormitus on erityisen haitallinen katolle.

Lumi voi vaurioittaa omakotitalon, kerrostalon, rivitalon tai esimerkiksi mökin kattoa myös siinä vaiheessa, kun se putoaa katolta alas. Lumen seassa oleva jää voi raapia kattoon naarmuja. Vielä isompia vaurioita syntyy, jos kattoturvatuotteita tai esimerkiksi katon IV-hormeja lähtee lumen mukaan. Mahdollisuus lumen äkilliseen putoamiseen katolta kannattaa estää ennen kaikkea sen takia, että lumen alle jääminen voi olla jopa kohtalokkaan vaarallista. Talonomistajan tulee huolehtia siitä, ettei hänen katoltaan putoava lumi aiheuttaa mitään vahinkoja. Myös taloyhtiöiden on kannettava vastuunsa kattolumesta. Lumenpoisto ei ole ainut tapa. Toinen tapa pitää lumimassat kurissa on lumiesteiden asentaminen huopakatolle, peltikatolle ja tiilikatolle. Lumiesteet ovat itse asiassa pakolliset, jos kattokaltevuus on 1:8 tai enemmän. Ota yhteyttä, niin asennamme lumiesteet kerrostalon tai vaikkapa autokatoksen katolle – tai huollamme ja korjaamme katollasi jo olevat lumiesteet.

Jääpuikkojen ja jään poisto katolta – Kikkamme jään poistoon kestää lähempää tarkastelua

Me olemme kattopalvelu, joka poistaa jään tiilikatolta, laattakatolta ja esimerkiksi tiilikuvioiselta peltikatolta todella nopeasti. Toimintatapamme kestävät lähempääkin tarkastelua. Tulet huomaamaan, että teemme jään poiston ympäristöystävällisellä tavalla. Katon ja rännien jäänsulatus Vantaalla on täysin turvallinen myös kattokokonaisuudelle. Se, millä sulatamme rännit ja kattojään, on vesihöyry. Kuuma vesihöyry on kaikin puolin turvallinen vaihtoehto jään poistoon, mutta räystäiltä tai ränneistä roikkuvat jääpuikot poistamme käsin katkomalla.

Kattojää kannattaa poistaa kesken talven, vaikka se sulaisikin aikanaan. Ei kannata odottaa kelien lämpenemistä, sillä katon reunalla oleva jää voi pudota alas sangen vaarallisella tavalla. Sitäkään ei kannata unohtaa, että katon reunalle kasvanut jäävalli voi estää sulamisveden poistumisen katolta. Mikä tahansa katto voi alkaa vuotaa, jos sen päällä on vettä, mikä ei pääse etenemään kohti sadevesijärjestelmää.

Sadevesijärjestelmääkään ei kannata jättää sulattamatta Vantaalla. Sadevesijärjestelmän on hyvä vetää kaikkina vuodenaikoina. Lisäksi kannattaa muistaa se, että jää voi rikkoa sadevesikouruja ja alastuloputkia. Alas putoava, jäinen vesikouru olisi vakava turvallisuusuhka.

Sadevesijärjestelmän jäätyminen johtuu usein roskatukoksista, joten rännit ja kattokaivot kannattaa puhdistaa loppusyksystä. Kattojää syntyy yleensä sulaneesta lumesta. Kattolunta sulaa vähemmän, jos rakennus on kunnolla eristetty. Katon lisälämmöneristys vaikuttaisi myös kondenssiveden esiintymistodennäköisyyteen. Se, että lämmin ilma pysyy paremmin omakotitalon tai esimerkiksi paritalon sisätiloissa, näkyy totta kai myös rakennuksen lämmityskustannuksissa. Katon lisälämmöneristys voitaneen tehdä rakenteisiin kajoamatta – anna meidän selvittää asian laita!

 

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt