Aluskatteen korjaus Vantaa – Aluskatteen paikkauksella välitön vaikutus

Omakotitalon, paritalon tai kesämökin aluskatetta ei kannata jättää korjaamatta, jos kattotarkastus kertoo aluskatteessa olevan jotain vikaa. Myös taloyhtiön (kerrostalon tai rivitalon) tai jonkin muun kiinteistön aluskatteet kannattaa korjata kiirettä pitäen. Aluskatteen tiivistyksellä on aina välitön vaikutus. Heti, kun esimerkiksi pahvinen aluskate on korjattu, on aluskate jälleen toimintakuntoinen. Tieto siitä, että aluskate toimii normaalisti, huojentaa välittömästi talon omistajan ja kattokokonaisuuden kunnosta huolissaan olevan kattoammattilaisen mieltä.

Aluskate toimii siten, että se ohjaa vesikaton läpi mahdollisesti vuotavat vedet pois katon alta. Voidakseen tehdä näin, on aluskatteen oltava tiivis ja oikealla tavalla asennettu. Kattovuodon korjaaminen on luonnollisestikin paljon helpompaa, jos kattovuoto ei kastele katon alla olevia rakenteita ja villoja. Silloin riittää, että tiivistämme vesikatteen (esimerkiksi siihen syntyneen reiän). Koska mitään kosteusvaurioita ei ole, ei kattorakenteisiin tai yläpohjan eristeisiin tarvitse lainkaan kajota. Aluskate ohjaa katon alta pois myös mahdollisen kondenssiveden, joten aluskatteen kuntoa ei todellakaan kannata jättää tarkastamatta normaalin kattotarkastuksen yhteydessä.

Peltikaton aluskatteen korjaus voi tarkoittaa vaikkapa aluskatteen reikien paikkaamista. Tiilikaton aluskatteen korjaus Vantaalla voi tarkoittaa käytännössä esimerkiksi aluskatteen osittaista vaihtoa. Aluskatteen osittainen uusiminen Vantaalla, Helsingissä, Espoossa, Nurmijärvellä, Tuusulassa, Keravalla tai Sipoossa voi olla se paras ratkaisu, jos aluskatteeseen on syntynyt repeämä.

On melko tavallista, ettei aluskatetta ole osattu aikoinaan asentaa. Virheitä on tehty etenkin jiirien ja läpivientien kohdilla. Hätä ei kuitenkaan ole tämän näköinen, jos otat yhteyttä meihin. Korjaamme aluskatteen ylösnostot tai limitykset, eikä aluskatteen läpivientikappaleidenkaan uusiminen ole meille mikään vieras juttu.

Ammattilaisemme ovat loistovalinta kaikkiin kattotöihin, myös aluskatteen korjaamiseen liittyviin. Huomasithan jo, että saat kaikkien kattotarkastusten yhteydessä ilmaisen kattotarkastuksen, ja että yksityisasiakkailla on mahdollisuus hakea kotitalousvähennystä kaikista kattotöistämme? Merkille kannattaa laittaa myös kattotöiden rahoitus, minkä takana on laina-alalla pitkään toiminut yhteistyökumppanimme.

 

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Aluskatteen osittainen uusiminen Vantaalla esimerkiksi jiirin luota auttaa ehkäisemään vesivahingot

Aluskate asennetaan jo vesikaton asentamisen yhteydessä. Nykyaikana aluskatteen asentaminen tiilikaton, huopakaton tai vaikkapa peltikaton alle on ennemminkin sääntö kuin poikkeus. Aluskate auttaa ehkäisemään katon vesivahingon, joten se on ikään kuin suunnitelma B. Jos suunnitelma A pettää, eli katto alkaa vuotaa, voidaan kattorakenteet suojata vielä aluskatteen avulla. Jos aluskatekin vaurioituu tai jos sitä ei ole osattu asentaa oikein, ei aluskatteeseen voi luottaa. Silloin kattovuoto voi aiheuttaa katon vesivahingon, eli saada kattorakenteet ja yläpohjan lämmöneristeet kastumaan. Kattorakenteissa voi tämän seurauksena esiintyä lahoa. Villoihin saattaa syntyä hometta, ja tästä voi olla monenlaista haittaa sekä harmia rakennuksen asukkaille.

Ota yhteyttä, jos omakotitalon, kerrostalon, luhtitalon tai vaikkapa kesämökin aluskatteessa on jotain kunnostettavaa. Paikan päällä selviää, miten tiilikaton tai vaikkapa aaltopeltikaton alla oleva aluskate kannattaa korjata. Kyseeseen voi tulla vaikkapa aluskatteen osittainen uusiminen jiirin, eli katon sisätaitteen, kohdalta. Jiiri on yksi niistä paikoista, mitkä voivat vuotaa. Jiiriä koetellaan esimerkiksi talvisin, joten aluskatteen on syytä olla ehjä.

Aluskatteen korjaaminen Vantaalla voi tarkoittaa myös aluskatteen osittaista uusimista läpivientien kohdalta. Jos aluskatetta ei ole asennettu oikealla tavalla – mikä tarkoittaa muun muassa aluskatteen nostamista jokaista kattoläpivientiä vasten –, tilaa aluskatteen osittainen uusiminen kattoikkunan, kattovalokuvun, kattoluukun tai vaikkapa viemärintuuletusputken kohdalta.

Aluskatteen korjaaminen ei läheskään aina johdu asennusvirheistä. Aluskate voi kulua. Aluskatetta voi kuluttaa vaikkapa kosteus. Esimerkiksi kattovuoto voi aiheuttaa vähitellen tarpeen uusia aluskate osittain savupiipun kohdalta. Aluskatteen osittainen uusiminen alkaa vesikatteen purkamisesta. Koko vesikatetta ei tietenkään tarvitse purkaa, kuten ei koko aluskatettakaan.

Koska joudumme joka tapauksessa purkamaan hieman ulkokattoa, sopii piipun pellitys mainiosti piipun juuren korjauksen yhteyteen. Jos piippuasi ei vielä ole pellitetty, voimme sopia, että kattopeltiseppämme tekevät piipun pellityksen samaan syssyyn piipun juuren ja aluskatteen korjauksen yhteydessä. Kokopellitys on komea näky, ja tietenkin tästä työstä on myös konkreettista hyötyä. Mittojen mukaan tehty pellitys suojaa piipun ja vesikatteen liitosta. Samalla pellitys pidentää piipun käyttöikää vähentämällä sen rapautumista.

Piipun pellitys huipentuu piipunhatun asentamiseen. Piipunhattu voidaan asentaa, oli piippua pellitetty tai ei. Piipunhattu antaa suojaa muun muassa nokipaloilta, joten se kannattaa hankkia jokaiseen rakennukseen, missä on tulisija.

Aluskatteen korjaus jiirin eli sisätaitteen, savupiipun, kattoikkunan, kattoluukun ja läpivientien kohdalta Vantaalla suunnitellaan alkutarkastuksen perusteella

Aluskatteen korjaustarpeet Vantaalla voivat johtua aluskatteen asennuksen yhteydessä tehdyistä virheistä tai siitä, että aluskate on vuosikymmenien mittaan kulunut ja vaurioitunut. Tilaa aluskatteen taitekohtien korjaus tai mikä tahansa muu aluskatteen tiivistys meiltä, joilla on pitkä kokemus erilaisista kattotöistä. Kaikkea toimintaamme ohjaa aito halu saada katto parhaaseen mahdolliseen kuntoon. Tällä porukalla hoituvat vaikeatkin kattourakat. Aluskatteen korjaus jiirin (eli katon sisätaitteen) tai jonkin läpiviennin kohdalta ei kuitenkaan lukeudu niihin erityisen haasteellisiin kattourakoihin. Maallikolle aluskatteen korjaaminen ja asentaminen on haastavaa, mutta meidän huippuluokan ammattilaisiimme voit luottaa.

Voit luottaa myös siihen, että tarjoamme ilmaisen kattotarkastuksen kaikkien kattotöidemme yhteydessä (myös silloin, kun korjaamme aluskatteen savupiipun kohdalta Vantaalla). Ilmaisen kattotarkastuksen yhteydessä käymme myös tiilikaton, huopakaton tai peltikaton alla, sikäli kuin se vain on mahdollista. Esimerkiksi tasakaton alle ei pääse, ellei kattoa ala purkaa, eikä se ole useinkaan perusteltua.

Katon alla pitää käydä usein, koska tarve korjata aluskate kattoikkunan kohdalta ei paljastuisi muutoin – ainakaan tarpeeksi aikaisessa vaiheessa. Katon alla huomataan myös se, jos aluskatetta pitää korjata kattoluukun kohdalta, tai jos edessä on aluskatteen paikkaus kattovalokuvun kohdalta. Myös tarve korjata aluskate viemärintuuletusputken kohdalta paljastuisi välikaton kuntotarkastuksen yhteydessä.

Korjaamme aluskatteen parhaalla mahdollisella tavalla. Jos ulkokatto alkaa vuotaa jiirin, viemärintuuletusputken tai vaikka savupiipun kohdalta, voit selvitä asiasta melkein pelkällä säikähdyksellä. Kattovuodon korjaamiseksi voi riittää vesikaton paikkaus, jos aluskate on pystynyt estämään katon alla olevien puurakenteiden ja eristevillojen kastumisen. Aluskatteen korjaaminen voi tarkoittaa esimerkiksi aluskatteen osittaista vaihtamista tai sen ylösnostojen korjausta. Koko aluskatetta tuskin ruvetaan vaihtamaan – tällainen työ tehdään normaalisti vasta omakotitalon, kerrostalon, paritalon tai vaikkapa rivitalon kattoremontin yhteydessä. Totuuden nimissä on mainittava, ettei aluskatetta joka kerta vaihdeta, vaikka ulkokatto olisikin aika uusia. Joissain tapauksissa tiili- tai peltikatto voidaan uusia vain osittain, jolloin vanha aluskate jää palvelemaan myös uuden vesikatteen alle.

Aluskatteen paikkaus Vantaalla ja tiivisteet, joilla sen voi mahdollisesti estää

Katon korjaaminen on normaali osa talonomistajan arkea. Katto altistuu monenlaisille rasituksille, joista jokainen voi saada katon vaurioitumaan ja vuotamaan. Jokainen rasitus ei tietenkään vie mennessään katon tiiviyttä – muutenhan kukaan ei ehtisi tehdä muuta kuin paikata vesikattoaan. Vesikatot (eli ulkokatot) kestävät erinomaisesti tuulia, pakkasia, lumen painoa ja lumimassojen liikkeitä, huoltotoimenpiteitä ja katolla kävelemistä sekä esimerkiksi ilmansaasteiden happamuuksia. Kattohuollot lisäävät kesämökin, paritalon, luhtitalon tai esimerkiksi kerrostalon katon rasituksenkestävyyttä. Aina silloin tällöin jokin rasitus läpäisee katon suojauksen, ja kattoon voi tulla vuotava vaurio. Säännöllisten kattotarkastusten ansiosta tuo reikä tai esimerkiksi repeämä huomataan jo aikaisessa vaiheessa. Jos vesikaton alla on oikein asennettu ja tarvittaessa paikattu aluskate, ei kattovuoto saa kattorakenteita edes kastumaan – lahovaurioista puhumattakaan.

Tiilikaton aluskatteen paikkaus Vantaalla on siis vähintäänkin yhtä tärkeää kuin vesikatteen tiivistäminen. Peltikatonkaan aluskatteen paikkaamisen merkitystä ei voida vähätellä. Kattotarkastus on hyvä tehdä aina puolen vuoden välein, ja sen aikana on syytä ahtautua myös katon alle varmistamaan, pitääkö aluskatetta paikata viemärintuuletusputken, kattoluukun, kattovalokuvun, kattoikkunan tai jonkin muun läpiviennin kohdalta.

Aluskatteen paikkaustarpeita voidaan vähentää eri tavoin. Iso askel aluskatteen kunnon eteen otetaan jo aluskatetta asennettaessa. Anna aluskatteen asentaminen meidän tehtäväksemme, niin aluskatettasi ei tarvitse paikata edes savupiipun kohdalta sen takia, että se olisi väärin asennettu.

Pidämme huolen myös siitä, ettei aluskatteen liiallinen kireys tai löysyys johda revenneen aluskatteen paikkaamiseen Vantaalla. Jos tarpeen, tarjoamme harjatiivisteiden ja lintuverkkojen asentamista. Nuo tiivisteet on helppoa asentaa katon asentamisen tai uusimisen yhteydessä, mutta ne voidaan asentaa myös vanhalle katolle aluskatetta ja eristeitä suojaamaan.

Harjatiivisteiden ansiosta aluskatteelle ei päädy lunta, vettä ja kosteutta sitovia roskia, joten aluskate kuluu hitaammin. Lintuverkot estävät lintujen, mutta myös näätien, oravien ja muiden pienten eläimien pääsyn katon alle. Jos katon alla liikkuu paljon eläimiä, voivat ne sotkea villoja. Eristevillat on tarkoitettu eristevilloiksi, ei esimerkiksi pesäpaikoiksi tai ruokavarastoiksi. Eristekerrosta ei ole tarkoitettu myöskään yleiseksi käymäläksi. Itse asiassa, villojen päällä ei tulisi olla muuta kuin pari lautaa kattotarkastajan pitkospuiksi. Lintuverkot ovat olemassa siis ennen kaikkea eristeiden takia, mutta ne suojaavat aluskatettakin: jokin lintu voisi saada päähänsä kokeilla, kuinka helposti omakotitalon, kerrostalon tai vaikkapa luhtitalon aluskatteeseen saa reiän.