Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Kattohuolto Vantaa – Kattohuollot tähtäävät ongelmien torjumiseen

Omakotitalon, kesämökin, autotallin, paritalon, taloyhtiön (rivitalon tai kerrostalon) tai jonkin muun kiinteistön kattohuolto Vantaalla voi tarkoittaa vaikkapa jäätyneiden rännien sulattamista vesihöyryllä. Tiilikaton, peltikaton tai huopakaton tarvitsema huolto voi liittyä myös roskien poistoon katolta. Kattohuolloiksi lasketaan myös lumenpoisto, sammaleentuhokäsittely sekä vesikourujen puhdistus. Kaikki kattohuollot Vantaalla, Helsingissä, Espoossa, Nurmijärvellä, Tuusulassa, Keravalla ja Sipoossa tähtäävät ongelmien torjumiseen. Toisin sanoen: jos kattoa ei huolleta, voi luvassa olla ongelmia. Jos katosta pidetään huolta asianmukaisella tavalla, voidaan monilta ongelmilta välttyä.

Jäätyneiden rännien sulattaminen estää rännien vääntymisen ja putoamisen alas kiinnikkeiltään. Vesikourujen puhdistus estää rännien jäätymisen jo ennalta. Samalla se torjuu ruostumista ja roskatukoksien muodostumista. Katoltakin kannattaa poistaa kaikki roskat, koska muuten katto saattaa sammaloitua. Silloin tarvitaan sammaleentuhokäsittelyä, mikä estää sammaleiden aiheuttamat reiät ja saumavuodot sekä esteettiset ongelmat. Lumenpoistolla estetään kattorakenteiden vaurioituminen, lumen rasittamien liitoskohtien vuotaminen sekä esimerkiksi lumen putoaminen katolta. Jos lumimassat saavat sinkoutua katolta alas vapaasti, voivat ne repiä kattotarvikkeita mukaansa. Sekin on otettava huomioon, että joku talon asukkaista, vieraista tai muista rakennuksen liepeillä liikkujista voi jäädä lumen alle.

Jotta kattohuolloista olisi paras mahdollinen hyöty, kannattaa pitää kiinni kattohuoltojen säännöllisyydestä. Toinen hyvä vinkki on valita pulpettikaton, tasakaton tai esimerkiksi taitekaton huoltajiksi alan ammattilaiset. Kattohuollosta voi olla jopa enemmän haittaa kuin hyötyä, jos sen toteuttajina ovat ensikertalaiset. Lumenpudotus on hyvä esimerkki kattohuollosta, minkä aikana tai minkä seurauksena katon kunto voi heikentyä merkittävästi. Tiilikatolta saattaa irrota tiiliä, peltikattoon voi syntyä naarmuja ja huopakaton jiiri voi alkaa vuotaa – joitain esimerkkejä mainitakseni.

Myös sammaleenpoisto katolta voi johtaa siihen, että katto on lopulta huomattavasti aiempaa huonommassa kunnossa. Sammaleita ei kannata poistaa painepesurilla, sillä painepesuri voi vaurioittaa kattoa todella ikävästi. Pelkkää harjaamistakaan ei kannata suosia: vaikka harja irrottaa sammaleet tiilikatolta, on mahdollista, että sammalten juuret jäävät paikoilleen. Tämän seurauksena katolla on kohta saman verran sammaleita kuin ennen tiilikaton harjaamista.

Harjaamisesta tuleekin mieleen se, että myös katon puhdistus voi olla kohtalokasta asuinrakennuksen tai vaikkapa jonkin ulkorakennuksen katolle. Tiilikatot ja peltikatot voidaan vallan hyvin puhdistaa harjaamalla, mutta huopakattoa puhdistettaessa kannattaa suosia ilmapuhallinta.

Kaikki kattohuoltomme onnistuvat parhaalla mahdollisella tavalla, ja asiantuntijoidemme suoritukset oikeuttavat kotitalousvähennykseen. Kotitalousvähennystä voi hakea niin kesämökin kuin omakotitalonkin huolloista. Kaikenlaiset kattohuoltomme saavat rahoituksensa esimerkiksi yhteistyökumppanimme kautta – tutustu kotisivujemme kautta haettavaan kattotöiden rahoitukseen!

 

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Katon puhdistus Vantaalla saa kattosi pysymään helppohoitoisena

Yksi syy puhdistaa paritalon, rivitalon, luhtitalon, omakotitalon, kesämökin tai esimerkiksi piharakennuksen katto on se, että sen jälkeen katto näyttää hyvältä. Katto pääsee oikeuksiinsa, kun se saa hehkua alkuperäisen värisenä ilman, että sammaleet ja roskat sotkevat kokonaisuutta. Peltikatolle tuskin syntyy roskia, mutta ruostetta voi esiintyä, jos aaltopeltikattoa, lukkosaumakattoa tai muuta peltikattoa ei pidetä puhtaana.

Sammaleista ja ruosteesta on kieltämättä esteettistä haittaa. Sammalkasvustojen ja ruostevaurioiden mukanaan tuomat haitat eivät rajoitu vain ulkonäköongelmiin. On kiusallista, jos likainen katto antaa aiheen olettaa katon olevan huonokuntoinen ja altis vuotamaan. Vielä ikävämpää on, jos olettajat ovat oikeassa. Huoltamaton katto oirehtii, ja oirehtiminen voi tarkoittaa muun muassa saumavuotoja. Saumavuodot voivat johtaa katon vesivahinkoon, ja katon vesivahinkoa saattaa seurata liian aikaisin tarvittu kattoremontti. Joka tapauksessa, sammaleet ja ruoste aiheuttavat ylimääräistä rahanmenoa, joten niiden syntyminen kannattaa pyrkiä estämään.

Katon puhdistaminen on tärkeää myös siksi, että samalla kertaa teemme aina myös vesikourujen puhdistuksen. Puhdistetut vesikourut vetävät joka säällä, vuodenajasta ja lämpötilaolosuhteista huolimatta. Vesikourujen puhdistuksen ansiosta ei ole vaarana, että kattovedet kastelevat taloa ympäröivän maaperän sekä lopulta talon rakenteet. Rännien puhdistus ehkäisee myös sadevesijärjestelmän jäätymistä ja sen näkyvimpiä merkkejä, eli ränneistä roikkuvia jääpuikkoja. Jääpuikot ovat hyvin vaarallisiakin.

Tasakaton, pulpettikaton tai esimerkiksi mansardikaton puhdistuksen yhteydessä tarjottu kattotarkastus on yksi parhaimmista tavoista pitää katto helppohoitoisena ja tiiviinä. Kattotarkastus on ainoa tapa saada tieto esimerkiksi heikkokuntoisista läpivienneistä tai jiireistä, ennen kuin katto alkaa vuotaa ja kosteus levitä katon alapuolella. Kattotarkastuksen aikana tulee tutustuttua myös pinnoitteen kuntoon ja moniin muihin katon kannalta olennaisiin seikkoihin.

Koska katon puhdistus Vantaalla voi vaurioittaa kattoa, jos se tehdään väärin, kiinnitämme huomiota oikeanlaisten välineiden ja metodien valitsemiseen. Huopakattoa ei ole hyvä harjata. Mekaanisen puhdistus voidaan toteuttaa harjaamalla vain joissain poikkeuksellisissa olosuhteissa. Tavanomainen puolivuotispuhdistus kannattaa tehdä ilmapuhaltimilla, mitkä eivät riko katteen pintaa.

Peltikaton maalipinta ei niin vain vaurioidu, joten peltikatto voidaan puhdistaa sekä harjaamalla että ilmapuhaltamalla. Jos talosi kruununa komeilee tiilikatto, kannattaa se puhdistaa nimenomaan harjaamalla. Harjaamalla poistetaan katolta niin neulaset kuin pintasammaleetkin.

Sammaleen poisto huopakatolta ja tiilikatolta Vantaalla irrottaa talon katosta myös jäkälät

Katto, mitä ei ole säännöllisesti puhdistettu, voi alkaa sammaloitua. Likaisella katolla on yllin kyllin kosteutta, mistä sammal tykkää. Sammaleiden lisäksi karheapintainen, roskainen ja kosteutta kerännyt huopakatto tarjoaa otolliset kasvuolosuhteet myös jäkälille. Tiilikatollakin voi olla jäkäliä tai leviä.

Myös iäkkäämpi katto, minkä suojapinnoite on kulunut ja menettänyt tehonsa, voi toimia sammaleiden kasvualustana. Sammaleet sitovat kattoon entistä enemmän kosteutta. Katon kunto uhkaa heikentyä ihan lähitulevaisuudessa, ja suomeksi sanottuna tämä tarkoittaa muun muassa kattovuotoja.

Sammaleiden poistamiseen ei sovi painepesu. Pelkkä harjaus ei riitä irrottamaan sammaleiden juuria ja itiöitä. Mikä siis neuvoksi? Suosittelemme tilaamaan sammaleentuhokäsittelyn Vantaalle – silloin ammattilaisemme levittävät tiili- tai huopakatolle sammaleenpoistoainetta, mikä tappaa kaikki sammalkasvuston osat. Aine poistaa myös jäkälät ja itiöt, joten omakotitalossa, rivitalossa, mökissä tai esimerkiksi ulkorakennuksessa on pian puhdas ja siisti katto.

Tiilikaton harjaus Vantaalla – Tämä kattohuolto voi olla edessä jopa 200 kertaa

Betonitiilikatto voi kestää hurjat 70 vuotta, kun taas savitiilikaton käyttöiän pituudeksi voi tulla uskomattomat 100 vuotta. Pitkä käyttöikä ei ole mahdollinen, ellei kattoa huolleta. Me ilmoitamme heti halukkuutemme toteuttaa kaikki tiilikaton huollot Vantaalla – aina tiilikaton harjauksesta alkaen. Tiilikaton harjaus on katon huolto, mikä tulisi tehdä kaksi kertaa vuodessa. Jos katon voi odottaa kestävän enimmillään 100 vuotta, tehtäneen tiilikaton harjaus noin 200 kertaa!

Tiilikaton harjaus vähentää muiden kattohuoltojen tarvetta. Koska roskien poisto katolta vähentää katon sammaloitumista, vaikuttaa se usein positiivisesti myös katon korjauksiin. Kattotiilet pysyvät ehjempinä, kun katolla ei ole roskia ja sammaleita. Siisti katto on, totta kai, myös ilo silmälle.

Tiilikatto kannattaa puhdistaa hellävaraisella ja katolle turvallisella keinolla, mikä ei kuluta katon pintaa painepesun lailla. Tiilikaton harjaus on tähän onnen omiaan. Harjaus antaa kyytiä myös pintasammaleelle, mutta sitkeämpi kasvusto on poistettava sammaleentuhoaineella.

Kun olemme puhdistaneet omakotitalon tai vaikkapa vapaa-ajan rakennuksen tiilikaton, poistamme lehdet ja muut roskat sadevesikouruista. Tarvittaessa teemme myös alastuloputkien avauksen.

Tiilikaton harjaamiseen Vantaalla kuuluu joka kerta ilmainen kattotarkastus. Katon kunnon tarkastusta tarvitaan niin rikkinäisten tiilien kuin vaikkapa vuotavien läpivientienkin paikallistamiseksi.

 

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt