Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Kattoremontti, kattotyöt Vantaa – Katto kuntoon tekemällä oikeita valintoja

Se, miten hyvin omakotitalon, autotallin, kesämökin tai paritalon kattourakat Vantaalla onnistuvat, on kiinni oikeiden valintojen tekemisestä. Sinun tehtäväsi on valita oikeat ammattilaiset katon korjaamiseen, huoltamiseen tai esimerkiksi vesikaton remontoimiseen. Valitse yksin tein parhaat, eli meidät. Vaikka kattourakkamme suorastaan tihkuvat ammattitaitoa, emme hinnoittele niitä tavallisten kuluttajien ulottumattomiin.

Me teemme oikeita valintoja koko kattourakan ajan. Jos ajatellaan kattoremonttia, on valintoja tehtävä lukuisia. Yksikin väärä valinta tai jonkin yksityiskohdan kanssa hosuminen voi kostautua. Lopputulos on osatekijöidensä summa, joten esimerkiksi läpivientien asentamisella on merkitystä sille, miten hyvä uusi katto Vantaalla, Helsingissä, Espoossa, Nurmijärvellä, Tuusulassa, Keravalla tai Sipoossa on.

Tekemistään odottavia valintoja ovat muun muassa katemateriaalin valitseminen, kattoremontin ajankohdan päättäminen ja valinta kattorakenteiden korjaamisen sekä ennalleen jättämisen välillä. Katemateriaalin tulee olla mahdollisimman kestävä ja laadukas. Nykyään on mahdollista saada peltikatollekin 50 vuoden tekninen ja 20 vuoden esteettinen takuu – tällainen peltikatto on varma valinta niin omakotitaloon kuin kesämökkiinkin. Kattoremontti voidaan usein tehdä talvella, mutta ei joka tapauksessa. Entäpä sitten kattorakenteiden korjaaminen? Jos niissä on esimerkiksi lahoa, on kattorakenteet uusittava. Jos huopakattoa ollaan korvaamassa tiilikatolla, on rakenteita ehkä vahvistettava. Jos kattorakenteissa ei ole mitään vikaa, voidaan uusi katto rakentaa niiden varaan, eikä vanhaa (huopa)kattoakaan ehkä tarvitse purkaa pois uuden katon tieltä.

Ulkokaton uusiminen voi sisältää katon ja yläpohjan lisäeristyksen, lintuesteiden asentamisen tai katon tuuletuksen parantamisen. Kattoikkunat, kattovalokuvut ja kattoluukutkin saatetaan uusia. Viimeistelty lopputulos saavutetaan teettämällä peltisepäntöitä, kuten piipunpellitys, jiirien pellitys ja piipunhatun asennus. Monet työvaiheet ovat vapaavalintaisia, mutta kattoturvatuotteiden asentaminen ei kuulu siihen joukkoon. Muun muassa katon kaltevuus kertoo sen, mitä kattoturvatuotteita katolle on pakko asentaa. Pakollisia kattoturvatuotteita voivat olla esimerkiksi lumiesteet, kattotikkaat ja kattosillat.

Kattoremontin voi maksaa yhteistyökumppanimme tarjoamalla rahoituksella, kuten kattovuodon korjauksen tai vaikkapa katon huoltomaalauksenkin. Yksityisasiakkaiden kannattaa nyt laittaa korvat hörölle: töistämme voi hakea kotitalousvähennystä!

 

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Uuden katon asentaminen Vantaalla on ratkaisu huonokuntoiseen kattoon – Tilaa katon uusiminen meiltä, ennen kuin on liian myöhäistä

Kattofirmamme tarjoaa mieluummin katon osittaista korjaamista kuin kattoremonttia, eli katon uusimista. On kuitenkin tilanteita, jolloin on mielekkäintä tilata uuden katon asentaminen. Katon uusiminen voi johtua katon korkeasta iästä tai siitä, että katon kunto on jonkin tapahtumaketjun takia heikentynyt merkittävästi. Niin konesaumakaton kuin esimerkiksi palahuopakatonkin uusiminen on edullisimmillaan, jos katon kunto ei ole ehtinyt vielä romahtaa, joten tilaa kattoremontti mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Kun omakotitalon, paritalon, kesämökin, autotallin ja muiden ulkorakennusten katot tarkastetaan usein, ei mikään tarve jää huomaamatta aikoinaan. Koska tunnemme ja tunnustamme kattotarkastusten suuren merkityksen, tarjoamme ilmaisen kattotarkastuksen kaikkien kattotöidemme yhteydessä.

Uuden palahuopakaton asentamista joutuu periaatteessa odottamaan noin 30 vuotta, mutta katon kunto saattaa heikentyä aikaisemminkin esimerkiksi sammaloitumisen takia. Jos palahuopakatto alkaa vuotaa eikä kattovuotoon puututa pian, voi paras ratkaisu vuotavaan kattoon ja sen alta paljastuviin kosteusvaurioihin olla katon vaihto.

Jos kaikki menisi ohjekirjan mukaan, uusittaisiin tavallinen huopakatto vasta 40 vuoden päästä, mutta tässäkin on edettävä tilanteen mukaan. Mikäli huopakattoa aletaan uusia kattorakenteiden ollessa vielä kuivat ja terveet, voitaneen uusi huopakatto asentaa suoraan edellisen katon päälle. Kun tulemme paikan päälle Vantaalle, selvitämme, voidaanko toimia tällä tavalla (ja saavuttaa kustannussäästöjä).

Peltikattojen asentamisessa pätevöityneet ammattilaisemme huolehtivat uuden lukkosaumakattosi, aaltopeltikattosi tai vaikkapa tiilikuvioisen peltikattosi tiiviydestä. Tarvitsetko rivisaumatun peltikaton uusimista? Luota silloinkin ammattilaisiimme, niin saat tyylikkään konesaumakaton rakennukseesi. Sen kaksinkertaiset saumat, kiinteästi saumatut läpiviennit, piilossa olevat ruuvit ja pystysaumoihin kiinnitetyt kattoturvatuotteet tekevät kyseisestä katosta erinomaisen tiiviin.

Asennamme omakotitaloosi tai vaikkapa paritaloonne myös tiilikaton. Tiilikatto on näyttävä ja helppohoitoinen katto, mikä ilahduttaa vielä yli kuusikymppisenäkin – voihan mennä jopa 70 vuotta, ennen kuin tiilikatto pitää uusia.

Huopakattoremontti, palahuopakattoremontti, peltikattoremontti ja tiilikattoremontti Vantaalla

Kattourakkaan ei kannata ryhtyä suunnittelematta sitä ensin. Siksi tiilikattoremontin, huopakattoremontin, palahuopakattoremontin tai peltikattoremontin ensimmäinen vaihe Vantaalla onkin kattoon tutustuminen ja kattosaneerauksen suunnitteleminen. Ei ole kahta samanlaista kattoremonttia, joten kaikki on aloitettava paikan päällä vierailemisesta.

Paikan päällä selviää myös tiilikattoremontin tai esimerkiksi huopakattoremontin hinta. Se, mitä kattoremontti maksaa, riippuu paljon siitä, miten katon uusiminen toteutetaan (ja kauanko siihen menee). Jotta saisimme tarpeeksi faktoja sekä kattoremontin suunnittelemiseen että sen hinnan laskemiseen, panemme merkille muun muassa katon pinta-alan. Meitä kiinnostaa myös katon kaltevuus sekä talon korkeus. Juttelemme asiakkaan kanssa siitä, millaisen ja minkä hintaisen katteen hän haluaa. Esimerkiksi savitiilikatolla ja betonitiilikatolla on selvä hintaero, joten tiilikattoremontin hintaa laskiessa tulee tietää myös tiilien materiaali.

Huopakattoremontti etenee pääsääntöisesti hieman nopeammin kuin palahuopakattoremontti, ja onpa erilaisten huopakatevaihtoehtojen välillä hintaerojakin. Huopakattoremontin tai palahuopakattoremontin hintaan vaikuttaa myös se, pitääkö vanha katto purkaa pois tieltä vai ei.

Peltikattoremontti ja tiilikattoremontti voidaan – ainakin joissain tapauksissa – tehdä uusimatta aluskatetta. Normaalitapauksessa on kuitenkin hyvä uusia vesi- ja aluskate yhtä aikaa. Näin aluskatteeseen voi luottaa vielä ulkokatteen käyttöiän loppupuolellakin. Aluskatteen uusimatta jättäminen olisi monessa tapauksessa väärästä paikasta säästämistä.

Peltikattoremontti voi tarkoittaa aaltopeltikaton uusimista. Uusittava katto voi olla myös lukkosaumakatto, tiilikuvioinen peltikatto tai vaikkapa ihan oikea konesaumakatto (mitä lukkosaumakatto koittaa apinoida). Konesaumakaton uusiminen on usein se hintavin peltikattoremontti, mutta konesaunakatostapa saa erittäin hienon katon omakotitaloon tai johonkin muuhun rakennukseen. Sekin kannattaa ottaa huomioon, että muut peltikatot kestävät noin 50 vuotta, mutta konesaumakatto voi kestää (Vantaalla ja muualla Suomessa) jopa sadan vuoden ajan.

Huopakatto tai palahuopakatto on tyylitietoisen valinta

Kaikki terveellinen ruoka ei maistu pahalta, eikä kaikki kestävä näytä tyylittömältä. Huopakatto on hyvä esimerkki – siis jälkimmäisestä asiasta, huopakatteen makuun emme ota mitään kantaa. Huopakatto on tyylikäs katto niin paritaloon, omakotitaloon, kesämökkiin, autotalliin kuin muihinkin ulkorakennuksiin. Huopakatto voi tarkoittaa tiivissaumakattoa, kolmiorimahuopakattoa tai palahuopakattoa. Me asennamme ne kaikki yhtä taitavasti ja erheettömästi. Lopputulos miellyttää tyylitietoisintakin asiakasta. Laajasta värivalikoimasta löytyy varmasti mieleinen vaihtoehto joka makuun!

Meiltä saa huopakaton asentamisen ja uusimisen ohella myös kaikki huopakattohuollot, mitkä saavat katon kestämään Vantaalla mahdollisimman pitkään. Katon huoltaminen ylläpitää katon ulkonäköäkin. Älä päästä palahuopakattoa tai muuta huopakattoa sammaloitumaan, vaan tilaa meiltä sen puolivuosittainen puhdistus. Roskien poisto huopakatolta torjuu sammaleita, mutta jos epätoivottuja kasvustoja kuitenkin puskee, tilaa tehokas (mutta kattoystävällinen) sammaleentuhokäsittely. Tarvittaessa teemme myös huopakaton lumenpoiston ja jäänsulatuksen.

Parikymppinen huopakatto voi jo näyttää elähtäneeltä ja uusimiskuntoiselta, mutta jos se on yhä tiivis, voimme pinnoittaa sen. Katon pinnoitus tulee huopakaton uusimista edullisemmaksi, mutta lopputulos on ulkonäöltään ja rasituksenkestävyydeltään uudenveroinen katto.

Aina kun teemme jonkin huopakaton korjauksen tai huollon Vantaalla, tarjoamme ilmaisen kattotarkastuksen, minkä ansiosta esimerkiksi huonokuntoiset saumat tulevat huomattua ajoissa. Katon kunnon tarkastus kertoisi myös poistettavista sammaleista, uusittavista kattoturvatuotteista tai vuotamaisillaan olevista kattoikkunoista. Myös huopakaton kattoluukku, piipunjuuri tai jiiri voi vuotaa.

Milloin kattoremontti tulisi tehdä?

Katon tekninen käyttöikä riippuu kattotyypistä ja katemateriaalin laadusta, mutta myös katon huoltohistoriasta ja paikallisista olosuhteista. Katemateriaalien laaduissa on eroja esimerkiksi pinnoituksen suhteen. Esimerkiksi galvanoidusta kattopellistä valmistettu peltikatto on pitkäikäisempi, kuin tavallisesta kattopellistä valmistettu. Savitiilikatot taas ovat pitkäikäisempiä, kuin betonitiilikatot. Kattohuolloista esimerkiksi huoltomaalauksilla on suuri merkitys. Kun katon pinnoite pidetään kunnossa voi katto kestää jopa vuosikymmeniä pidempään, kuin huonosti hoidettu katto. Kaikki katot tulevat lopulta käyttöikänsä päähän, jolloin paikallisilla kattokorjauksilla tai kattohuolloilla ei voida enää katon elinkaarta pidentää. Silloin edessä on vääjäämättä koko katon uusimiseen johtava kattoremontti. Kannattaa kuitenkin muistaa, että kattoremontti kasvattaa asunnon arvoa ja lisää asumisviihtyisyyttä.

Kattohuolto pitää remontoidun katon kunnossa

Plus Kattopalvelusta saat tilattua Vantaalla kaikkia kattohuoltotoimenpiteitä kattopesuista lumenpudotuksiin. Oikea-aikaiset kattohuollot takaavat katolle maksimaalisen käyttöiän. Kattohuoltojen yhteydessä voidaan katolla tehdä silmämääräinen kattotarkastus, jolloin selviää samalla katon ongelmakohdat ja tulevat korjaus- ja huoltotarpeet. Jos katon maalipinta on vaurioitunut tai katossa on ruostevaurioita, ei katon huoltomaalausta kannata lykätä. Jos vauriot ovat paikallisia, voidaan ennen koko katon maalaamista selvitä paikallisilla paikkamaalauksilla. Säännölliset kattopesut edistävät veden virtausta katolta sadevesijärjestelmään. Samalla katto voidaan käsitellä kasvustontorjunta-aineella tai suorittaa niin sanottu sammalentuhokäsittely. Keväisin kannattaa katolla suorittaa kattotarkastus ja tarvittaessa huoltaa kattotuotteet ja sadevesijärjestelmän osat sekä kiristää niiden kiinnitysruuvit. Säännöllisiä kattohuoltoja ovat myös mm. vesikourujen puhdistukset ja lumenpudotukset. Teemme Vantaalla kattohuoltoja niin kerrostaloissa, kuin matalammissa pientaloissakin. Käytössämme olevilla nostolava-autoilla ulotumme korkeidenkin talojen räystäille puhdistamaan räystäskourut tai pudottamaan lumen ja jään.

Katon huoltomaalaus

Katin pinnoitteen kunnossapito on yksi tärkeimmistä kattohuolloista. Kun katon pinnoite kuluu, altistuu peltikatto ruostumiselle ja tiilikatto rapautumiselle. Katon huoltomaalauksista huolehtiminen vaikuttaa katon käyttöikään ehkä enemmän, kuin mikään muu kattohuolto. Huoltomaalauksessa levitetty uusi pinnoite suojaa kattoa ruostumisen ja rapautumisen lisäksi myös kasvustojen muodostumiselta.

Kattopesu ja katon harjaus

Varsinkin metsäisillä tonteilla katoille kertyy helposti veden virtausta estävä kerros neulasia, lehtiä ja roskia. Tällainen kerros biomassaa sitoo itseensä sadevettä, joka jää näin seisomaan katolle. Kostea lehti- ja neulasmatto ruostuttaa kattopeltejä ja aiheuttaa kattotiilien ennenaikaista rapautumista. Siksi katto olisikin harjattava puhtaaksi kaikesta irtoroskasta säännöllisesti. Harjaamme katot Vantaalla nopeasti ja tehokkaasti kattojen harjauksiin soveltuvalla moottoroidulla harjakoneella ja käsiharjoilla. Kattopesu taas poistaa katolta lian, noen ja levät. Kattopesuaineella tehtävällä kattopesulla on myös kasvustojen kasvua ehkäisevä vaikutus. Plus Kattopalvelu tekee myös kaikenlaisten rakennusten kattopesut Vantaalla.

Sammaleentuhokäsittely

Katolle kasvanut sammalpeite kuluttaa kattoa monella tapaa. Kattotiilien rapautuminen lisääntyy, kun kasvustojen ansiosta vettä pääsee imeytymään enemmän kattotiilien huokosiin. Vesikatteen pinnoite kuluu sammalten vaikutuksesta nopeasti, mikä voi aiheuttaa peltikattojen ruostumista tai huopakattojen saumojen aukeamista. Sammaleesta on onneksi mahdollista päästä eroon kasvustontuhoaineilla. Sammaleentuhokäsittelyssä irrotetaan aluksi kaikki irtoavat kasvustot katolta mekaanisesti käsityökaluilla, kuten kattoharjoilla. Sen jälkeen sammaleentuhoaine annostellaan ja levitetään tasaisesti sammaloituneelle katolle matalapaineruiskulla. Kasvustontuhoaine kuihduttaa katon kasvustot seuraavien kuukausien aikana, jolloin kuivuneet kasvinosat putoavat sateiden ja tuulien mukana alas katolta. Kasvustonestokäsittely pitää sammalet ja muut kasvustot poissa katolta useiden vuosien ajan. Sammalentuhokäsittely voidaan tehdä huopakatolle, tiilikatolle, peltikatolle ja mineriittikatolle.

Vesikourujen puhdistus

Vesikourujen tukkeutuminen voi johtaa vesivahinkoihin sade- ja sulamisvesien tulviessa yli räystäskouruista ja kulkeutuessa pihakaivon sijasta talon rakenteisiin. Syksyn tärkeä kattohuoltotoimenpide onkin vesikourujen puhdistaminen lehdistä ja neulasista. Koska räystäskouruihin voi olla hankala ulottua katolta käsin, käytämme usein vesikourujen puhdistuksissa henkilönostimia tai nostolava-autoa, jolla ulotumme hankaliinkin kohteisiin. Plus Kattopalvelusta saat vesikourujen puhdistuksia Vantaalla sekä kerrostaloissa että pientaloissa.

Lumenpudotukset

Lumenpudotuksista huolehtiminen on talven tärkeä kattohuolto. Liian raskas lumi- ja jäävaippa katolla voi rikkoa kattorakenteita ja kattotuotteita. Toisaalta katolle kerääntynyt lumi ja jää voivat pudota milloin tahansa talon vierillä kulkevien jalankulkijoiden niskaan. Liukkaalla katolla työskentely ei ole koskaan täysin riskitöntä. Lumenpudotustyöt kannattaakin jättää kokeneille kattohuoltajille, joilla on käytössään kaikki tarvittavat turvavarusteet ja ammattitaito. Korkeiden kerrostalojen räystäiltä jään ja lumenpudotukset onnistuvat nopeasti ja turvallisesti nostolava-autoa apuna käyttäen. Teemme Vantaalla lumenpudotukset kaikenlaisista rakennuksista.

Kattokorjaus voi usein lykätä kattoremonttia

Kun vesikatto vaurioituu, on aina riskinä veden pääsy aluskatteelle ja välipohjan rakenteisiin.
Myrskyvaurio on tyypillinen kattokorjauskohde Vantaallakin. Vuosittain Suomessa esiintyvät myrskyt voivat pahimmillaan irrottaa kattopeltejä tai kattotiiliä ja repiä huopakatteita. Välillisiä vaurioita voi syntyä myrskyn kaataessa puita ja heitellessä oksia ja muuta tavaraa katolle. Kattovaurio voi aiheutua myös, kun runsaslumisina talvina lumi- ja jäämassat vyöryvät kattotuotteita päin. Silloin kattotuotteiden kiinnikkeet voivat irrota ja repiä vesikatetta mukanaan. Myös väärin suoritetut lumityöt katolla voivat vaurioittaa vesikattoa. Kun vesikatolle syntyy äkillinen vettä vuotava kattovaurio, kannattaa toimia nopeasti. Kun vauriokohta sääsuojataan heti ja korjaustoimiin ryhdytään viipymättä, voidaan välttyä suuremmilta vahingoilta. Vesivuoto voi syntyä katolle myös salakavalasti pikkuhiljaa. Esimerkiksi katon läpivientien tiivisteet voivat hapertua ajan saatossa ja alkaa vuotamaan. Läpivientien tiivisteet tulisikin tarkastaa vuosittain, jotta ikäviä yllätyksiä ei pääse syntymään.

Vesivuotojen korjaukset Vantaalla

Pahempien vesivaurioiden välttämiseksi, on syytä pyytää kattokorjaaja paikalle heti, kun vesivuoto on havaittu katolla. Kattoasiantuntijamme sääsuojaavat vauriokohdan ja tarkastavat vesikaton ja alusrakenteiden kunnon. Näin voidaan arvioida tarvittavan kattokorjauksen tai kattoremontin laajuus. Parhaassa tapauksessa selvitään paikallisilla vauriokohtien korjauksilla. Vaurioituneet kattotiilet tai kattopeltipaneelit voidaan vaihtaa uusiin tai huopakatolla paikata vuotokohdat paikkapaloilla. Jos vesivuoto on kestänyt pidempään, voi edessä olla laajempi kattoremontti.

Rikkinäisten kattotiilien vaihtaminen

Vaihdamme myös rikkoutuneet kattotiilet kaikkialla Vantaalla. Koska vettä on saattanut valua tiilikaton rikkoutuneista kohdista vesikaton alapuolisiin rakenteisiin, tarkastamme aina myös aluskatteen kunnon kattotiiliä vaihdettaessa. Kattotiilivaurio kannattaa korjata mahdollisimman pian, jotta vesivahinkoja ei pääse syntymään. Kattotiilien vaihtaminen on yleensä nopea ja yksinkertainen toimenpide. Haasteeksi saattaa tosin muodostua, varsinkin vanhemmissa taloissa, samanlaisten kattotiilien löytäminen. Onkin aina etu, jos kattoasennuksessa jääneitä ylimääräisiä kattotiiliä on varastoitu talteen kattotiilivaurioiden varalta.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt