Kattoremontti Vantaa

Plus Kattopalvelu tarjoaa kattavat kattopalvelut Vantaalla. Täydellinen kattoremontti on kattotyö, jossa uusitaan koko vesikatto, aluskate ja vesikaton alapuoliset kattorakenteet, kuten tuuletusrimat ja kattoruoteet. Teemme Vantaalla peltikattoremontteja, tiilikattoremontteja ja huopakattoremontteja. Jos katto vaurioituu äkillisesti tai katon kulumisen vuoksi, tulemme tekemään kattokorjaukset nopeasti, ennen kuin vesivaurioita talon rakenteisiin ehtii syntymään. Plus Kattopalvelu tekee Vantaalla myös kaikkia kattohuoltotoimia. Huollettu katto kestää pidempään ja toimii huolettomasti koko käyttöikänsä ajan.

Milloin kattoremontti tulisi tehdä? | Katon käyttöikä

Katon tekninen käyttöikä riippuu kattotyypistä ja katemateriaalin laadusta, mutta myös katon huoltohistoriasta ja paikallisista olosuhteista. Katemateriaalien laaduissa on eroja esimerkiksi pinnoituksen suhteen. Esimerkiksi galvanoidusta kattopellistä valmistettu peltikatto on pitkäikäisempi, kuin tavallisesta kattopellistä valmistettu. Savitiilikatot taas ovat pitkäikäisempiä, kuin betonitiilikatot. Kattohuolloista esimerkiksi huoltomaalauksilla on suuri merkitys. Kun katon pinnoite pidetään kunnossa voi katto kestää jopa vuosikymmeniä pidempään, kuin huonosti hoidettu katto. Kaikki katot tulevat lopulta käyttöikänsä päähän, jolloin paikallisilla kattokorjauksilla tai kattohuolloilla ei voida enää katon elinkaarta pidentää. Silloin edessä on vääjäämättä koko katon uusimiseen johtava kattoremontti. Kannattaa kuitenkin muistaa, että kattoremontti kasvattaa asunnon arvoa ja lisää asumisviihtyisyyttä.

Peltikattoremontti Vantaa

Peltikattoremontti aloitetaan kattotarkastuksella, jossa selvitetään katon rakenteiden kunto. Vanhoja kattorakenteita puretaan ja uusitaan niiden kunnon mukaan. Uusi peltikatto voidaan asentaa myös vanhan huopakaton päälle, jos katon aluslaudoitukset ovat hyvässä kunnossa ja vanha huopakatto on vesitiivis. Silloin purkutyöltä vältytään ja näin saavutetaan säästöjä kustannuksissa. Plus Kattopalvelu toteuttaa Vantaalla kaikenlaisia peltikattoremontteja. Asennamme niin profiilipeltikatteet, poimukatteet, pystysaumakatteet kuin rivipeltikatteetkin. Peltikatevalikoimassa valittavanasi on monia erilaisia muotoja, materiaaleja ja värejä.

Profiilipeltikatteet

Profiilipeltikatteet voivat olla esimerkiksi poimullisia, kattotiiliä jäljitteleviä poimukatteita, kruunupoimullisia katemuotoja tai lukkosaumalla varustettuja pystysaumakatteita. Pystysaumakate on perinteistä rivipeltikatetta muistuttava lukkopontillinen peltikatemalli. Ajattoman vähäeleisyytensä vuoksi pystysaumakate sopii mainiosti niin moderniin kivitaloon, kuin rintamamiestaloonkin.

Rivipeltikate – konesaumakate

Konesaumakatto tai saumattu rivipeltikatto on sileästä ohutlevystä valmistettu peltikatto, jonka liitokset saumataan katolla erityisellä kaksoissaumauksella. Tuplasaumauksen ansiosta peltikaton saumat ovat täysin vesitiiviitä. Saumaustekniikan vuoksi peltikatolle ei tarvitse tehdä yhtään reikää, jolloin katon vesitiiviys on erinomainen. Konesaumakatto voidaan, muista peltikatetyypeistä poiketen, muotoilla hyvinkin monimuotoisille katoille. Kattopeltiseppämme asentavat ammattitaidolla saumatut rivipeltikatot kaikkialle Vantaan seudulle.

Tiilikattoremontit Vantaalla

Tiilikatto on monessa mielessä hyvä valinta, kun kattoremontti on edessä. Tiilikatot ovat hiljaisia ja hengittäviä. Tiilikaton elinkaari on erittäin pitkä, kunhan katon huolloista huolehditaan. Tiilikaton käyttöikä voi olla jopa yli 50 vuotta. Plus Kattopalvelu toteuttaa tiilikattoremontit Vantaalla taatulla ammattitaidolla.

Betonitiili vai savitiili?

Tiilikatoissa käytetään joko betonikattotiiliä tai savikattotiiliä. Betonitiilet ja savitiilet eroavat toisistaan hieman ulkonäön ja ominaisuuksiensa suhteen. Savikattotiilet ovat poltettua terrakotta-keramiikkaa. Betonikattotiilet ovat taas valmistettu betonimassasta, josta voi erottaa betonille tyypilliset pienet hiekanjyvät. Savitiilet kestävät hieman betonitiiliä paremmin pakkasen aiheuttamaa rapautumista, vaikkakin betonitiilienkin pakkasenkestoa on nykyisin saatu paljon parannettua. Pakkasen aiheuttamaa rapautumista voi estää pitämällä tiilikatto puhtaana, jolloin vesi valuu alas katolta, eikä pääse kulkeutumaan kattotiilien huokosiin. Betonikattotiilet ovat yleensä pinnoitettuja. Vuosien saatossa pinnoitteen väri haalistuu. Betonitiilikaton huoltomaalaus palauttaa kuitenkin alkuperäisen värin. Tiilikaton huoltomaalaus myös pidentää betonitiilistä tehdyn tiilikaton ikää estämällä veden pääsyn kattotiilen huokosiin, kun vanha pinnoite on kulunut kattotiilen pintaan asti. Savikattotiilistä valmistettu tiilikatto säilyttää värinsä, koska tiilen väri on sama läpi koko kattotiilen. Savitiilistä valmistetun tiilikaton voi kuitenkin suojata esimerkiksi värittömällä suojapinnoitteella, joka ehkäisee rapautumista ja kasvuston muodostumista.

Milloin on tiilikaton kattoremontin aika?

Tiilikatot ovat erittäin pitkäikäisiä. Savikattotiilet voivat kestää parhaimmillaan jopa yli sata vuotta. Betonikattotiiletkin haurastuvat hyvin hoidetulla katolla vasta 50-80 vuoden iässä. Iäkkäissä ja sammaloituneissa katoissa kattotiilet kuitenkin rapautuvat ja menevät helposti rikki mekaanisessa rasituksessa. Kun kattotiiliä alkaa halkeilemaan ja rikkoutumaan taajaan, esimerkiksi talven aikana, on aika harkita tiilikattoremonttia. Rikkoutuneet kattotiilet altistavat tiilikaton alapuoliset rakenteet kosteusvaurioille. Tiilikattoremontissa kaikki vesikatteen alapuoliset rakenteet tarkistetaan ja korvataan tarvittaessa uusilla. Aluskate vaihdetaan aina uuteen tiilikattoremontin yhteydessä. Osa uusista kattotiilistä kiinnitetään katon uusittuihin ruoteisiin kattotiilinauloilla tai -ruuveilla. Osa tiilistä taas ladotaan vapaasti ruoteiden varaan. Usein uusissa kattotiilissä on lukkosaumareuna, jonka avulla kattotiilet lukkiutuvat toisiinsa vesitiiviisti.

Toteutamme myös huopakattoremontit Vantaalla

Huopakatto on hiljainen, hyvin muotoutuva ja kestävä kattovaihtoehto, joka sopii monenlaisiin rakennuksiin. Huopakattoja käytetään niin pienissä piharakennuksissa kuin kerrostalojen ja teollisuushallien katoissakin. Plus Kattopalvelusta saat huopakattoremontit kaikenlaisiin kohteisiin Vantaalla.

Huopakattotyypit

Huopakatot voivat olla palahuopakattoja tai rullatavarana toimitettavasta bitumikermistä valmistettuja tiivissaumakattoja. Palahuopakatot asennetaan erimuotoisista symmetrisistä bitumisista kattolaatoista. Huopakattolaatoista muodostuvat kuviot ovat parhaimmillaan jyrkähköillä harjakatoilla, aumakatoilla tai pulpettikatoilla. Loivemmille katoille asennetaan usein rullatavarana toimitettava tiivissaumakate. Tiivissaumakate voi olla yksikerroksinen tai kaksikerroskate. Yksikerroskatteita käytetään lähinnä jyrkillä katoilla. Loiville katoille ja tasakatoille asennetaan yleensä kaksikerroskate. Bitumikermit jaetaan tuoteluokkiin. Tuoteluokka valitaan kunkin kattoremonttikohteen katon kaltevuuden mukaan. Bitumikermit voivat olla kylmäbitumiliimalla ja huopanauloilla kiinnitettäviä tai kuumaliimattavia tai hitsaamalla kiinnitettäviä huopakattotuotteita. Kattoasentajillamme on kattotulitöihin vaadittava koulutus ja tulityöluvat. Kolmiorimakate on perinteinen huopakattotyyppi, jossa kattohuopien saumakohta nostetaan ylös erityisellä kolmiorimalla. Sauman nosto varmistaa, että kattohuopien saumakohtiin ei keräänny vettä. Kaikille huopakatoille asennetaan aina aluskatteeksi vesitiivis kumibitumilla kyllästetyllä lasikuitukerroksella varustettu aluskermi eli alushuopa. Plus Kattopalvelu asentaa kaikkia huopakattotyyppejä Vantaalla.

Huopakattoremontin aloitus

Yleensä vanha kattohuopa ja alushuopa poistetaan ennen uuden kattohuovan asentamista. Näin selviää kattolaudoituksen kunto. Jos katossa on ollut vesivuotoja, voi aluslaudoitus olla osittain tai kokonaan vaihtamisen tarpeessa. Jos aluslaudoitus on kunnossa voidaan uusi huopakatto asentaa sen päälle. Vanhan huopakatteen kiinnittämiseen käytetyt huopanaulat poistetaan huolellisesti ennen alushuovan asentamista. Aluskermi ja tippapellit asennetaan ennen varsinaisen kattohuovan asentamista.

Kattokorjaus Vantaa

Kun vesikatto vaurioituu, on aina riskinä veden pääsy aluskatteelle ja välipohjan rakenteisiin.
Myrskyvaurio on tyypillinen kattokorjauskohde Vantaallakin. Vuosittain Suomessa esiintyvät myrskyt voivat pahimmillaan irrottaa kattopeltejä tai kattotiiliä ja repiä huopakatteita. Välillisiä vaurioita voi syntyä myrskyn kaataessa puita ja heitellessä oksia ja muuta tavaraa katolle. Kattovaurio voi aiheutua myös, kun runsaslumisina talvina lumi- ja jäämassat vyöryvät kattotuotteita päin. Silloin kattotuotteiden kiinnikkeet voivat irrota ja repiä vesikatetta mukanaan. Myös väärin suoritetut lumityöt katolla voivat vaurioittaa vesikattoa. Kun vesikatolle syntyy äkillinen vettä vuotava kattovaurio, kannattaa toimia nopeasti. Kun vauriokohta sääsuojataan heti ja korjaustoimiin ryhdytään viipymättä, voidaan välttyä suuremmilta vahingoilta. Vesivuoto voi syntyä katolle myös salakavalasti pikkuhiljaa. Esimerkiksi katon läpivientien tiivisteet voivat hapertua ajan saatossa ja alkaa vuotamaan. Läpivientien tiivisteet tulisikin tarkastaa vuosittain, jotta ikäviä yllätyksiä ei pääse syntymään.

Vesivuotojen korjaukset Vantaalla

Pahempien vesivaurioiden välttämiseksi, on syytä pyytää kattokorjaaja paikalle heti, kun vesivuoto on havaittu katolla. Kattoasiantuntijamme sääsuojaavat vauriokohdan ja tarkastavat vesikaton ja alusrakenteiden kunnon. Näin voidaan arvioida tarvittavan kattokorjauksen tai kattoremontin laajuus. Parhaassa tapauksessa selvitään paikallisilla vauriokohtien korjauksilla. Vaurioituneet kattotiilet tai kattopeltipaneelit voidaan vaihtaa uusiin tai huopakatolla paikata vuotokohdat paikkapaloilla. Jos vesivuoto on kestänyt pidempään, voi edessä olla laajempi kattoremontti.

Rikkinäisten kattotiilien vaihtaminen Vantaa

Vaihdamme myös rikkoutuneet kattotiilet kaikkialla Vantaalla. Koska vettä on saattanut valua tiilikaton rikkoutuneista kohdista vesikaton alapuolisiin rakenteisiin, tarkastamme aina myös aluskatteen kunnon kattotiiliä vaihdettaessa. Kattotiilivaurio kannattaa korjata mahdollisimman pian, jotta vesivahinkoja ei pääse syntymään. Kattotiilien vaihtaminen on yleensä nopea ja yksinkertainen toimenpide. Haasteeksi saattaa tosin muodostua, varsinkin vanhemmissa taloissa, samanlaisten kattotiilien löytäminen. Onkin aina etu, jos kattoasennuksessa jääneitä ylimääräisiä kattotiiliä on varastoitu talteen kattotiilivaurioiden varalta.

Kattohuolto Vantaa

Plus Kattopalvelusta saat tilattua Vantaalla kaikkia kattohuoltotoimenpiteitä kattopesuista lumenpudotuksiin. Oikea-aikaiset kattohuollot takaavat katolle maksimaalisen käyttöiän. Kattohuoltojen yhteydessä voidaan katolla tehdä silmämääräinen kattotarkastus, jolloin selviää samalla katon ongelmakohdat ja tulevat korjaus- ja huoltotarpeet. Jos katon maalipinta on vaurioitunut tai katossa on ruostevaurioita, ei katon huoltomaalausta kannata lykätä. Jos vauriot ovat paikallisia, voidaan ennen koko katon maalaamista selvitä paikallisilla paikkamaalauksilla. Säännölliset kattopesut edistävät veden virtausta katolta sadevesijärjestelmään. Samalla katto voidaan käsitellä kasvustontorjunta-aineella tai suorittaa niin sanottu sammalentuhokäsittely. Keväisin kannattaa katolla suorittaa kattotarkastus ja tarvittaessa huoltaa kattotuotteet ja sadevesijärjestelmän osat sekä kiristää niiden kiinnitysruuvit. Säännöllisiä kattohuoltoja ovat myös mm. vesikourujen puhdistukset ja lumenpudotukset. Teemme Vantaalla kattohuoltoja niin kerrostaloissa, kuin matalammissa pientaloissakin. Käytössämme olevilla nostolava-autoilla ulotumme korkeidenkin talojen räystäille puhdistamaan räystäskourut tai pudottamaan lumen ja jään.

Katon huoltomaalaus Vantaa

Katin pinnoitteen kunnossapito on yksi tärkeimmistä kattohuolloista. Kun katon pinnoite kuluu, altistuu peltikatto ruostumiselle ja tiilikatto rapautumiselle. Katon huoltomaalauksista huolehtiminen vaikuttaa katon käyttöikään ehkä enemmän, kuin mikään muu kattohuolto. Huoltomaalauksessa levitetty uusi pinnoite suojaa kattoa ruostumisen ja rapautumisen lisäksi myös kasvustojen muodostumiselta.

Kattopesu ja katon harjaus Vantaalla

Varsinkin metsäisillä tonteilla katoille kertyy helposti veden virtausta estävä kerros neulasia, lehtiä ja roskia. Tällainen kerros biomassaa sitoo itseensä sadevettä, joka jää näin seisomaan katolle. Kostea lehti- ja neulasmatto ruostuttaa kattopeltejä ja aiheuttaa kattotiilien ennenaikaista rapautumista. Siksi katto olisikin harjattava puhtaaksi kaikesta irtoroskasta säännöllisesti. Harjaamme katot Vantaalla nopeasti ja tehokkaasti kattojen harjauksiin soveltuvalla moottoroidulla harjakoneella ja käsiharjoilla. Kattopesu taas poistaa katolta lian, noen ja levät. Kattopesuaineella tehtävällä kattopesulla on myös kasvustojen kasvua ehkäisevä vaikutus. Plus Kattopalvelu tekee myös kaikenlaisten rakennusten kattopesut Vantaalla.

Sammaleentuhokäsittely Vantaa

Katolle kasvanut sammalpeite kuluttaa kattoa monella tapaa. Kattotiilien rapautuminen lisääntyy, kun kasvustojen ansiosta vettä pääsee imeytymään enemmän kattotiilien huokosiin. Vesikatteen pinnoite kuluu sammalten vaikutuksesta nopeasti, mikä voi aiheuttaa peltikattojen ruostumista tai huopakattojen saumojen aukeamista. Sammaleesta on onneksi mahdollista päästä eroon kasvustontuhoaineilla. Sammaleentuhokäsittelyssä irrotetaan aluksi kaikki irtoavat kasvustot katolta mekaanisesti käsityökaluilla, kuten kattoharjoilla. Sen jälkeen sammaleentuhoaine annostellaan ja levitetään tasaisesti sammaloituneelle katolle matalapaineruiskulla. Kasvustontuhoaine kuihduttaa katon kasvustot seuraavien kuukausien aikana, jolloin kuivuneet kasvinosat putoavat sateiden ja tuulien mukana alas katolta. Kasvustonestokäsittely pitää sammalet ja muut kasvustot poissa katolta useiden vuosien ajan. Sammalentuhokäsittely voidaan tehdä huopakatolle, tiilikatolle, peltikatolle ja mineriittikatolle.

Vesikourujen puhdistus Vantaa

Vesikourujen tukkeutuminen voi johtaa vesivahinkoihin sade- ja sulamisvesien tulviessa yli räystäskouruista ja kulkeutuessa pihakaivon sijasta talon rakenteisiin. Syksyn tärkeä kattohuoltotoimenpide onkin vesikourujen puhdistaminen lehdistä ja neulasista. Koska räystäskouruihin voi olla hankala ulottua katolta käsin, käytämme usein vesikourujen puhdistuksissa henkilönostimia tai nostolava-autoa, jolla ulotumme hankaliinkin kohteisiin. Plus Kattopalvelusta saat vesikourujen puhdistuksia Vantaalla sekä kerrostaloissa että pientaloissa.

Lumenpudotukset Vantaalla

Lumenpudotuksista huolehtiminen on talven tärkeä kattohuolto. Liian raskas lumi- ja jäävaippa katolla voi rikkoa kattorakenteita ja kattotuotteita. Toisaalta katolle kerääntynyt lumi ja jää voivat pudota milloin tahansa talon vierillä kulkevien jalankulkijoiden niskaan. Liukkaalla katolla työskentely ei ole koskaan täysin riskitöntä. Lumenpudotustyöt kannattaakin jättää kokeneille kattohuoltajille, joilla on käytössään kaikki tarvittavat turvavarusteet ja ammattitaito. Korkeiden kerrostalojen räystäiltä jään ja lumenpudotukset onnistuvat nopeasti ja turvallisesti nostolava-autoa apuna käyttäen. Teemme Vantaalla lumenpudotukset kaikenlaisista rakennuksista.

Kattotuotteet Vantaa

Asennamme ja huollamme kaikkia kattotuotteita Vantaalla. Plus Kattopalvelusta saatte markkinoiden parhaat sadevesijärjestelmät, kattoturvatuotteet, ilmanvaihtoputket ja muut läpivientejä vaativat kattotuotteet. Asennamme myös kattoikkunat ja katon huoltoluukut pellityksineen. Toimitamme, asennamme ja huollamme myös rakennuksen energiatalouteen liittyviä kattotuotteita, kuten aurinkokeräimiä ja aurinkopaneeleita.

Muut kattotyöt Vantaalla

Katon korotus, kattomuodon muutos, lisälämmön eristys

Me teemme myös katon korotukset ja kattomuodon muutostyöt kaikkialla Vantaalla. Katon korotuksen yhteydessä avautuu myös mahdollisuus talon energiatehokkuuden parantamiseen. Suurin osa talon hukkalämmöstä karkaa yläpohjan läpi katon kautta ulkoilmaan. Lisäämällä yläpohjan eristeitä, voidaan lämpöhukkaa vähentää selvästi. Plus Kattopalvelusta saat yläpohjan lisälämmöneristyksen koko Vantaan alueella.

Kattopeltityöt

Ammattitaitoiset kattopeltiseppämme muotoilevat ja asentavat konesaumakatot ja kaikki katon erikoispellitykset, kuten jiiripellit, harjapellit, tippapellit, myrskypellit. Plus Kattopalvelusta saat myös piipunpellitykset ja piipunhatut savupiippuihin sekä kattoikkunoiden pellitystyöt.

Räystäslaudoitukset

Asennamme myös kaikki katon ja räystäiden laudoitukset, kuten räystäslaudat, räystäiden aluslaudat, päätylaudat ja tuulilaudat. Teemme myös laudoitusten huoltomaalaukset ja korjaukset.

Kattotarkastukset erillispalveluna

Kattotarkastuksen voit tilata Plus Kattopalvelusta myös erillispalveluna, jos katolla jokin arveluttaa. Kattoasiantuntijamme antavat tarkastuksen tuloksena raportin vesikaton ja alusrakenteiden kunnosta ja mahdollisista muista katon ongelmakohdista. Kattotarkastusraporttia voi käyttää hyväksi esimerkiksi katon elinkaarisuunnittelussa ja tulevien kattoremonttien ja kattohuoltojen ajoittamisessa.