Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Vesikourujen puhdistus Vantaa – Kolme syytä poistaa roskat talon ränneistä

Kattotöistä on suurin hyöty silloin, kun ne tehdään oikea-aikaisesti ja taitavien ammattilaisten toimesta. Esimerkiksi katon paikkauksesta on isoin ilo silloin, kun katto päästään paikkaamaan ennen kattovuotoa. Rikkinäisen tiilen vaihto tai esimerkiksi paikkapalan liimaaminen reiän päälle riittää ehkäisemään kattovuodon, kastuneiden rakenteiden lahoamisen ja märkien eristeiden homehtumisen. Sammaleetkin kannattaa poistaa katolta, ennen kuin joka paikkaan levinneet sammaleet ovat romahduttaneet katon kunnon. Sammaleita ei kuitenkaan voida poistaa miten tahansa, sillä esimerkiksi kovan vedenpaineen käyttö voi tuhota katon. Katon paikkauskin tulee osata tehdä niin, että katto saadaan kerralla sellaiseen kuntoon, ettei se ala vuotaa heti uudestaan.

Tilaa katon paikkaus, sammaleentuhokäsittely ja kaikki muut kattokorjaukset meiltä. Meidän ammattilaisemme kunnostavat kattosi pettämättömällä ammattitaidolla. Kaupan päälle tarjottavan kattotarkastuksen ansiosta tiedät, tarvitseeko tasakatto, harjakatto, aumakatto tai esimerkiksi mansardikatto jotain muutakin työtä kestääkseen mahdollisimman pitkään.

Tilaa meiltä myös paritalon, kesämökin, omakotitalon, autotallin, taloyhtiön (rivitalon tai kerrostalon) tai jonkin muun kiinteistön vesikourujen puhdistus Vantaalle. Voit luottaa meidän toteuttavan työn huolellisesti ja ammattitaitoisesti. Oikea aika tehdä sadevesijärjestelmien puhdistus Vantaalla, Helsingissä, Espoossa, Nurmijärvellä, Tuusulassa, Keravalla tai esimerkiksi Sipoossa on kaksi kertaa vuodessa. Ensimmäisen kerran vesikourut kannattaa puhdistuttaa aikaisin keväällä, ja toinen kerta koittaa loppusyksystä.

Vesikourujen puhdistus auttaa pitämään sadevesijärjestelmän, mutta myös koko rakennuksen hyvässä kunnossa. Vesikourujen puhdistus estää sadevesijärjestelmän tukkeutumisen, minkä takia sadevedet voisivat (maaperän kautta) päästä kastelemaan talon rakenteet. Sadevesijärjestelmä on olemassa juuri siksi, että kattovedet saataisiin ohjattua kauas talon vierestä, mutta roskainen sadevesijärjestelmä toimii kehnonlaisesti. Sadevesien ohjauksen varmistaminen onkin syy numero yksi puhdistaa vesikourut.

Roskien takia ränneissä on lähes aina kosteutta, mikä voi saada rännit ruostumaan. Talvella roskat ja niiden takana seisova vesi jäätyvät, mikä voi vaurioittaa sadevesijärjestelmää. Vesikourujen puhtaanapito auttaa ehkäisemään rännien korjaustarpeet – syy numero kaksi poistaa roskat ränneistä.

Syy numero kolme sadevesijärjestelmien puhdistamiselle on pihamaan turvallisuuden ylläpitäminen. Jää voi vääntää rännit, mutta se voi myös saada ne irtoamaan kiinnikkeistään. Jäisistä ränneistä roikkuu usein jääpuikkoja, ja nekin voivat irrota sekä pudota maahan. Yläilmoista putoavan jään alle jääminen voi olla vaarallista, joten jään muodostumisen ehkäisemisellä on vaikutusta talon ympäristön turvallisuuteen.

Meiltä saat parasta palvelua niin vesikourujen asentamisen kuin niiden puhdistamisenkin tiimoilta. Kotitalousvähennykseen oikeuttavat kattotyömme voi maksaa rahoituksella, mikä hoituu yhteistyökumppaniimme yhteyttä ottamalla.

 

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Rännien puhdistus kunnollisesti Vantaalla ei onnistu maasta käsin

Käydessäsi sekatavaraliikkeessä saatat nähdä pitkävartisia työvälineitä, mitkä on tarkoitettu omakotitalon, paritalon tai esimerkiksi kesämökin rännien puhdistamiseen. Ideana on se, että rännit voitaisiin puhdistaa maasta käsin. Emme kuitenkaan suosittele tällaista, sillä silloin rännien puhdistaja ei tietäisi, missä vaiheessa kaikki lehdet ja neulaset on saatu pois ränneistä. Myös rännien kuntotarkastus jäisi tekemättä asianmukaisella huolellisuudella, vaikka se on erittäin tärkeä osa rännien puolivuosittaista huoltoa.

Tilaa omakotitalon tai jonkin korkean talon vesikourujen puhdistus Vantaalle meiltä. Me teemme rännien puhdistuksen siten, kuin se kannattaa tehdä sekä työturvallisuuden että lopputuloksen onnistuneisuuden kannalta. Kiipeämme tiilikatolle, huopakatolle tai peltikatolle, ja puhdistamme rännit katolta käsin. Ennen kattourakkaa puemme päällemme turvavaljaat, sillä emme luota pelkkään tasapainoon edes loivilla katoilla.

Katolla käsin työskentely on turvallisempaa kuin tikkailla heiluminen, ja yläkautta jokainen roska erottuu kattohuoltajan silmiin. Kun roskat on poistettu (roskapusseihin, ei maahan pudottaen!), teemme rännien kunnon tarkastuksen. Raportoimme mahdollisista ruostevaurioista, vääntymistä tai huonokuntoisista kiinnikkeistä asiakkaalle tarjoten samalla rännien korjausta Vantaalla.

Rännien puhdistuksen yhteydessä tehty kuntotarkastus ei maksa mitään – ei, vaikka se ulottuu koskemaan katon muitakin osia. Tarkastamme kaupan päälle niin katteen pinnoitteen kunnon kuin esimerkiksi sen, ovatko kattotikkaat ja muut kattoturvatuotteet kunnolla kiinni katossa. Mahdollisuuksien mukaan käymme tarkastamassa myös aluskatteen, eristeiden sekä yläpohjarakenteiden kunnon.

Tukkeutuneiden syöksyputkien ja alastuloputkien avaus palauttaa sadevesijärjestelmän vedon sekä toiminnan

Kerrostalon, rivitalon tai esimerkiksi vapaa-ajan rakennuksen sadevesijärjestelmä ei toimi normaalilla tavalla, jos rännit vuotavat. Rännien vuotamiseen kannattaa puuttua. Ota yhteyttä, niin tulemme tarkastamaan, onko syy roskatukoksissa, rei’issä tai auenneissa saumoissa, väärään suuntaan antavissa kaadoissa vaiko mitoituksessa. Löydämme syyn ja poistamme sen päiväjärjestyksestä.

Roskatukokset ovat varsin tavallinen syy sille, että muovinen, alumiininen tai teräksinen sadevesijärjestelmä vuotaa. Roskatukokset ovat todennäköisesti sadevesikouruissa, sillä roskien ei tulisi päästä alastuloputkiin. Muistamme kuitenkin varmistaa sen, onko alastulo- eli syöksyputkissa roskia vai ei. Tarvittaessa avaamme roskien tukkimat alastuloputket, sillä vain tehokkaasti vetävä sadevesijärjestelmä on tehtäviensä tasolla.

Talvella sadevesikourut ja alastuloputket voivat mennä tukkoon jään takia. Ei kannata jäädä odottamaan sitä, että kevät sulattaa rännit ja syöksyputket, sillä jää voi aiheuttaa rakenteisiin vaurioita. Pihamaan turvallisuuskin on uhattuna, jos katon reunalta meinaa pudota jääpuikkoja sekä jäisiä vesikouruja.

Me avaamme jään tekemät tukokset veden avulla. Tarkemmin ilmaisten: käytämme kuumaa vesihöyryä jään sulattamiseen. Kuuma vesihöyry ei vaurioita kattoa tai sadevesijärjestelmää, joten sitä voidaan käyttää myös lukkosaumakaton ja muiden peltikattojen, palahuopakattojen ja muiden huopakattojen sekä erilaisten tiilikattojen reunoille syntyneen jään sulattamiseen.

Paras tapa ehkäistä rivitalon, omakotitalon tai esimerkiksi kerrostalon sadevesijärjestelmän jäätyminen on puhdistaa se joka syksy – tilaa tämäkin kattotyö Vantaalle meiltä.

 

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt