Kattotöidemme laadusta ei tarvitse olla huolissaan Paimiossa 

Kun tilaat tarvitsemasi kattotyöt Paimiossa tai Paimion naapurikunnissa Liedossa, Kaarinassa, Marttilassa, Salossa tai Sauvossa meiltä, ei sinun tarvitse olla huolissasi kattotöiden laadusta. Kattoasi tulee huoltamaan, korjaamaan, varustelemaan tai uusimaan joukko kattoalan huippuammattilaisia, joille ”ihan hyvä” ei ole riittävästi. Me teemme kaikki tiilikattotyöt, peltikattotyöt ja huopakattotyöt ensiluokkaisella ammattitaidolla ja todella huolellisin ottein, joten asennus- tai huolimattomuusvirheitä ei pääse syntymään. Vaikka kattomaalaus, kattoremontti, kourusaneeraus, katon lisälämmöneristys tai esimerkiksi aluskatteen korjaus eteneekin erinomaisesti, ei kattotöistä pyydetä huikeaa hintaa. Kaikki kattotyömme ovat kilpailukykyisen hintaisia – itse asiassa suorastaan huippuedullisia tasokkaisiin materiaaleihin ja mestarilliseen työnjälkeen nähden! Isoihinkin kattourakoihin on helppo ryhtyä vaikka tältä istumalta, sillä kotisivujemme kautta voit hakea joustavaa rahoitusta kaikenlaisille kattotöillemme. Omakotitalon tai mökin omistajan kannattaa ottaa huomioon myös mahdollisuus kotitalousvähennykseen.

Plus Kattopalvelu on aidosti kiinnostunut saamaan asiakkaan katon hyvään ja luotettavaan kuntoon. Tämä näkyy muun muassa siinä, että tarjoamme kaikille asiakkaillemme ilmaisen kattotarkastuksen. Tilasitpa kattovuodon korjauksen, rännien puhdistuksen tai vaikkapa sammaleiden poiston, tarkastamme koko kattosi läpivienteineen päivineen. Katon kunnon tarkastuksen jälkeen osaamme kertoa asiakkaalle totuuden tämän katon kunnosta. Jos vaikuttaa siltä, että katto kannattaa uusia joidenkin vuosien (tai kuukausien!) sisään, neuvomme varautumaan katon vaihtoon. Kattoremontti on sitä huokeampi ja helpompi kokonaisuus, mitä aikaisemmassa vaiheessa se aloitetaan. Jos katto pääsee niin huonoon kuntoon, ettei se enää pidä vettä, täytyy kattoremonttiin sisällyttää erilaisia kosteusvaurioiden korjauksia, mitkä pidentävät kattoremontin kestoa (ja vaikuttavat sen hintaan).

Mikäli kattoremontti ei ole lähitulevaisuuden asia, teemme tarjouksen katon kuntoa kohentavista kattohuolloista tai kattokorjauksista, jos sellaisille löytyy tarvetta. Peltikatto voi olla vailla ruostevaurioiden korjausta, tai ehkä jokin sauma pitäisi tiivistää. Tiilikatolla saattaa olla rikkinäisiä tiiliä, joiden korvaaminen uusilla ja ehjillä tiilillä parantaa katon kuntoa ja kirkastaa sen tulevaisuuden näkymiä. Myös sammaleiden poisto ja/tai tiilikaton maalaus voivat olla tarpeen. Huopakaton omistajalle suosittelemme tarpeen vaatiessa kattoreikien paikkaamista, saumojen tiivistämistä tai esimerkiksi huopakaton tiivistystä, mikä voi antaa palahuopakatolle tai muulle huopakatolle jopa parikymmentä vuotta lisää aikaa. 

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Meille vain paras on riittävän hyvä – tilaa varmasti onnistuva kattoremontti Paimioon

Jos odotat uudelta katolta täydellistä virheettömyyttä, ensiluokkaista laatua ja parasta mahdollista kestävyyttä, kannattaa tilata kattoremontti Paimioon Plus Kattopalvelulta. Meillekin on tärkeää, että uudesta palahuopakatostasi, lukkosaumakatostasi tai esimerkiksi konesaumakatostasi tulee täydellinen kokonaisuus. Teemme peltikaton, tiilikaton tai huopakaton asennuksen pettämättömällä ammattitaidolla, ja sama periksiantamaton huolellisuus jatkuu aina kattosaneerauksen viime metreille asti. Omakotitalon, kerrostalon, rivitalon ja kesämökin kattoremontin viimeisiä työvaiheita ovat muun muassa kattoturvatuotteiden (kuten kattotikkaiden, lumiesteiden ja kulkusiltojen) asentaminen, savupiipun ja muiden kattoläpivientien pellittäminen, sadevesijärjestelmän asentaminen sekä tietenkin loppusiivous ja -tarkastus.

Huopakattoremontti, palahuopakattoremontti, tiilikattoremontti ja peltikattoremontti pitävät sisällään lukuisia eri työvaiheita. Ennen kuin ollaan siinä vaiheessa, että päästään aloittamaan loppusiivous, on tehty muun muassa vanhan katon purku, kattorakenteiden kunnostus (ne voivat vaatia esimerkiksi lahovaurioiden korjausta, jatkamista tai vahvistamista), uuden aluskatteen asennus ja mahdollisesti myös katon lisälämmöneristys. Jotta tietäisimme, mitä kaikkia työvaiheita katon uusimisen tulee pitää sisällään ja mikä on kattoremontin hinta, tulemme käymään paikan päällä. Heti kun otat yhteyttä ja kerrot tasakattosi, pulpettikattosi, harjakattosi tai esimerkiksi aumakattosi vaativan korjausta, sovimme kanssasi arviointikäynnistä. Tuon arviointikäynnin aikana selviää muun muassa se, onko aluskate välttämätöntä vaihtaa, pitääkö katon tuuletusratkaisuja parannella tai onko kattorakenteissa kosteusvaurioita. Lopuksi esitämme sinulle avaimet käteen -tarjouksen koko katon uusimisesta ja kerromme lisää mahdollisuuksista maksaa kattoremontti osamaksulla tai rahoituksella.

Kattoremontti voidaan toteuttaa myös talvella, joten uusi katto saattaa olla paikoillaan nopeammin kuin uskoitkaan. Katon vaihdolla onkin usein kiire. Jos katto on sen verran vanha ja kulunut, että se voi alkaa vuotaa koska tahansa, ei kattoremonttia kannata lykätä enää kovin pitkään. Katon uusiminen on edullisempaa, kun katto vaihdetaan sen ollessa vielä tiivis. Vaikka vanha katto olisi jo ehtinyt alkaa vuotaa, ei ole syytä huoleen, sillä Plus Kattopalvelun asiantuntijat osaavat toimia tällaisissakin tilanteissa. Teemme kaikki tarvittavat korjaustoimenpiteet, ja lopuksi asennamme sinulle sellaisen katon aluskatteineen, että vesi pysyy jatkossa katon ulkopuolella. Lopputulos on varmasti onnistunut ja kaikin tavoin mielesi mukainen – ota yhteyttä, niin jutellaan lisää uutta kattoa ja katon uusimista koskevista toiveistasi.

Huopakatto tai palahuopakatto yltää ykköseksi – kesämökinkin kattoa valitessa

Huopakatto tai palahuopakatto yltää usein ykköseksi – esimerkiksi silloin, kun ollaan valitsemassa uutta kattoa kesämökin katolle. Bitumikatot ovat monen lemppareita, ovathan ne todella kestäviä – myös pohjoisissa, haasteellisissa olosuhteissamme. Bitumikermikatto kestää vuosikymmenestä toiseen, vaikka talvella paukkuu pakkanen ja kesällä sitä hiillostaa kuuma aurinko. Rankkasateet, lumikuormat, ilmansaasteet tai katolla liikkuvat työntekijätkään eivät saa laattakattoa tai muuta huopakattoa muuttumaan huonokuntoiseksi, kunhan katto on hyvin huollettu. Huopakaton huollot, korjaukset ja huopakattoremontit kannattaa tilata Plus Kattopalvelulta, sillä me saamme laattakatot, kolmiorimahuopakatot ja tiivissaumakatot aina parhaaseen mahdolliseen kuntoon.

Laattakatto yltää monen mielestä ykköseksi myös ulkonäkönsä ja käytettävyytensä puolesta. Huopakatto on ajattoman tyylikäs – vaikka muoti muuttuu, palahuopakatto tai muu bitumikatto näyttää aina hyvältä. Huopakaton kilpailija on peltikatto, sillä senkin asennushinta on edullinen ja sen hoito on yksinkertaista. Peltikatto voi kestää noin 10 vuotta pidempään kuin paanukatto tai muu huopakatto, sillä aaltopeltikattojen ja muiden peltikattojen tekninen käyttöikä on noin 50 vuotta. Moni valitsee silti huopakaton, sillä se ei ropise sateella kuten peltikatto, eikä se pauku peltikaton tavoin silloin, kun lämpötilat vaihtelevat nopeasti. Bitumikaton alla ei myöskään ole kesällä yhtä kuuma kuin peltikattoisessa rakennuksessa saattaa olla.

Mitä sitten ovat ne huopakaton huollot, joilla bitumipaanukatto tai muu huopakatto saadaan kestämään vuosikymmen toisensa perästä? Kuten muidenkin kattojen kohdalla, tärkein kattohuolto on joka kevät ja syksy tehtävä huoltokokonaisuus, minkä aikana kaikki roskat poistetaan sekä katolta että sadevesijärjestelmästä. Katon kevät- ja syyshuoltoon kuuluu ehdottomasti myös katon, sen saumojen, sen pinnoitteen, kaikkien läpivientien ja muun muassa kattorakenteiden kunnon tarkastus. Ilman perusteellista kuntotarkastusta ei voitaisi tietää, mitä huoltoja tai paikkauksia katto on vailla. Jokin sauma on voinut aueta tai kattoon on voinut ilmaantua reikä, mutta nopean kattokorjauksen avulla asiasta voidaan selvitä lähinnä säikähdyksellä.

Jos katto on säännöllisesti puhdistettu, muita huopakattohuoltoja tarvitaan vain harvoin. Kaksi kertaa vuodessa putsattu bitumikatto alkaa sammaloitua vasta myöhäisellä iällä, ja siihen tepsii katon kemiallinen puhdistus. Parinkymmenen vuoden iässä katon pinnoite alkaa olla uusimista vailla. Joinain talvina voidaan tarvita lumen pudotusta huopakatolta.

Plus Kattopalvelu paras apu katon korjaukseen Paimiossa

Plus Kattopalvelu on se kattofirma, jolta katon korjaus Paimiossa kannattaa tilata. Meillä on pitkä kokemus niin peltikattojen, huopakattojen kuin tiilikattojenkin korjaamisesta, joten jokainen katto tulee korjattua varmaotteisesti. Katosta tulee jälleen tiivis ja kestävä, olemmehan katon ja kattoläpivientien tiivistyksen sekä asennuksen asiantuntijoita.

Rikkinäisten tiilien vaihto, jiirien paikkaus ja kattoikkunan korjaus ovat esimerkkejä melko pienimuotoisista kattopaikkauksista. Myös peltikattoon tai huopakattoon syntyneiden reikien paikkaus on usein melko yksinkertainen keikka. Kun paikan päälle tulee ammattilainen, joka tietää mitä tekee, ei esimerkiksi irronneiden lumiesteiden, rännien ja tikkaiden aiheuttamien reikien korjaus ole homma eikä mikään.

Jos omakotitalon, kerrostalon, rivitalon, piharakennuksien ja mökin katto on usein tarkastettu, päästään kaikki reiät tiivistämään pian niiden synnyttyä. Näin voidaan välttyä isommilta ongelmilta, kuten lahovaurioiden korjaukselta. Jos katon alle pääsee vettä, voivat kattorakenteet lahota ja eristevillat homehtua – siksi vesikaton ja aluskatteen korjaamisella on aina kiire. Tiheiden kattotarkastusten ansiosta kaikki muutkin korjaus-, uusimis- ja huoltotarpeet saadaan hoidettua ajoissa alta pois. Kun katto tarkastetaan puolen vuoden välein, tulevat räystäslaudat ja -pellit vaihdettua, irronneet peltilistat kiinnitettyä ja rännit sekä vesikourut korjattua ajallaan.

Kattohuoltojen avulla katon vaurioitumista voidaan estää. Katon puhtaanapito vähentää katon sammaloitumista ja sammaleiden aiheuttamien ongelmien korjaustarpeita. Katon puhdistus ja maalaus vähentävät myös ruostumista, mikä voi tehdä peltikattoon reikiä. Lumen pudottamisella voidaan välttyä painuneen katon oikaisulta, ja niin edelleen. Kaikkia kattokorjauksia ei kuitenkaan voida estää. On aivan normaalia joutua silloin tällöin korjaamaan tasakattoa, pulpettikattoa tai esimerkiksi harjakattoa. Kun otat yhteyttä kattofirma Plus Kattopalveluun, saat kattosi kuntoon nopeasti, ja vieläpä erittäin hyvällä hinta-laatusuhteella. Kaupan päälle tulee aina koko katon kunnon tarkastus, minkä jälkeen annamme tarvittaessa vinkkejä ja tarjouksia katon kunnon kohentamiseksi entisestään.

Esimerkiksi myrskyvaurioiden korjaus on kattokorjaus, miltä on vaikea välttyä. Jotain voidaan tietenkin tehdä. Esimerkiksi lahojen puiden poistaminen tontilta vähentää sen todennäköisyyttä, että puu kaatuisi talon päälle. Se, että kattopeltien kiinnityksiä lisätään tai että vanhat naulat vaihdetaan uusiksi ruuveiksi, vähentää kattopeltien irtoamista kovalla tuulella.

Katto vuotaa, jos ulkokatolla on ongelmia

Jos ulkokatolla on jotain ongelmia tiiviyden ja vedenpitävyyden kanssa, voi katto vuotaa. Kattovuoto ei ole vain vanhojen ja ajan haurastuttamien kattojen ongelma, sillä uusikin katto voi alkaa vuotaa läpivientien kohdalta tai esimerkiksi kattoon syntyneestä reiästä. Uuden katon vuotamisen ja vesivahingon taustalla voi olla myrskytuuli, mikä on repinyt lumiesteet tai muut kattotarvikkeet irti katosta. Kattovuoto voi johtua myös runsaslumisesta talvesta, onhan lumen paino voinut saada katon saumat tai läpiviennit pettämään. Kattovuodon korjausta voidaan tarvita myös asennusvirheiden takia.

Vanhan tiilikaton vesivuoto voi johtua rikkinäisistä kattotiilistä. Jos ulkokaton läpi tulee jatkuvasti kosteutta ja sitä on paljon, voi aluskate pettää. Tiilikaton alle voi päästä vettä saumoista tai esimerkiksi ruosteen tekemistä rei’istä. Huopakatonkin ongelmat liittyvät monesti saumoihin ja katteeseen ilmaantuviin reikiin tai repeämiin.

Mikäli vuotavan katon korjaus alkaa jo siinä vaiheessa, kun aluskate on vielä ehjä ja tehtäviensä tasalla, voi katon kunnostus olla toteutettavissa hyvinkin nopeasti ja helposti. Vaikka meidän ei tarvitsisi tehdä muuta kuin vaihtaa rikki menneet tiilet tai liimata huopakatolle paikkapala, tarjoamme aina koko katon kunnon tarkastuksen. Sen ansiosta osaamme tarvittaessa kertoa muista ongelmakohdista, ja tarjota niiden tiivistystä tai huoltamista uusien kattovuotojen ehkäisemiseksi.

Jos katon alle on jo päässyt kosteutta, korjaamme yksin tein kaikki katon allekin syntyneet vauriot ja ongelmat. Märät villat on ensi tilassa vaihdettava, jotta niihin ei synny home- ynnä muita mikrobikasvustoja. Kastuneet rakenteet pitää purkaa ja uusia, jos niissä on jo lahoa. Mikäli lahoa ei ole vielä päässyt syntymään, voi puurakenteet olla mahdollista kuivattaa.

Joskus katon alta löytyy kosteutta ja kosteuden aiheuttamia haittoja, vaikka tiilikatto, peltikatto tai huopakatto ei vuotaisi lainkaan. Siksi katon kuntotarkastuksen yhteydessä kannattaa käydä myös välikatolla – silloinkin, vaikka katto olisi uudehko etkä uskoisi sen vuotavan. Jos välikatto tuulettuu heikonpuoleisesti, voi rakennuksesta kohoava lämpö tiivistyä siellä vedeksi. Jotta kattorakenteet ja eristeet eivät menisi pilalle, on tilanteeseen puututtava katon IV-töillä ja/tai katon lisälämmöneristyksellä.

Jokainen katon huolto Paimiossa parantaa kattosi kuntoa

Jokainen katon huolto Paimiossa vahvistaa ja suojaa kattoasi. Kun kattosi on mahdollisimman hyvin suojattu erilaisilta rasituksilta, voi se kestää hyvin pitkään. Huopakatolle voidaan odottaa jopa 40 ja peltikatolle peräti 50 vuoden mittaista elinkaarta, jos katon huollot on hoidettu kaikkien taiteen sääntöjen mukaan. Katon huoltojen oikea-aikainen ja oikeanlainen toteuttaminen vähentää myös katon vaurioitumista ja pitää yllä katon ulkonäköä, joten on monta syytä tilata katon pesut, katon kevät- ja syyshuollot sekä muut kattohuollot.

Plus Kattopalvelu on kattofirma paikallaan, olipa kyse peltikaton, tiilikaton, huopakaton tai vaikka varttikaton huoltamisesta. Me tiedämme, miten erilaiset kattohuollot kuuluu suorittaa, ja miten kattosi saadaan kukoistamaan. Aina kun teemme jonkin kattohuollon, pidämme silmät auki mahdollisten kattokorjaustarpeiden varalta. Teemme hyvin kattavan kattotarkastuksen aivan kaupan päälle, jotta osaisimme suositella sinulle kaikkia tarvitsemiasi kattopaikkauksia tai esimerkiksi katon IV-töitä. Varttikatto on poikkeus: sitä voidaan harjata, pestä ja pinnoittaa, mutta katon korjaaminen on jo kielletty. Jos katto alkaa vaikka vuotaa, tulee se uusia.

Tällainen katon tarkastus tarjotaan tietenkin myös katon kevät- tai syyshuollon tilanneelle asiakkaalle. Keväthuollot tarkoittavat katon puhdistamista kaikista roskista. Roskaton katto kuivuu pian sateiden jälkeen, joten se ei ole samanlaisessa vaarassa ruostua tai sammaloitua kuin roskakerroksen peittämä katto. Tässä yhteydessä poistamme roskat myös sadevesijärjestelmästä, jotta se ei menisi tukkoon.

On tilanteita, jolloin katon harjaus tai ilmapuhallus ei riitä. Tuolloin teemme joko katon pesun tai sammaleenpoiston sekä katon suojakäsittelyn. Näitä kahta kattohuoltoa voidaan tarvita myös katon maalauksen esivalmisteluvaiheessa. Peltikatto on katto, mikä maalataan useampaankin otteeseen, esimerkiksi 15 vuoden väliajoin. Tiilikatto ja huopakatto pinnoitetaan vain kerran, mutta ne tarvitsevat vanhetessaan sammaleenpoistokäsittelyjä, joita taas peltikatto ei kaipaa.

Muita kattohuoltojamme ovat lumen pudotus katolta, jään poisto katolta ja ränneistä sekä esimerkiksi kattoturvatuotteiden huoltaminen. Peltikaton omistaja saattaa tarvita lisäksi kattopeltien kiinnitysten lisäämistä – näin kova tuuli ei pääse irrottamaan kattopeltejä hänen katostaan. Naulojen ja vanhojen ruuvien vaihto uusiin ruuveihin on toinen kattohuolto, mikä on tarkoitettu lisäämään peltikaton myrskynkestävyyttä. Toinen syy tehdä tämä peltikattohuolto on se, että katto voi alkaa vuotaa, jos vanhat naulat ovat irronneet tai jos vanhan ruuvin tiiviste on kulunut/ruoste on suurentanut ruuvinreikää niin, että vettä voi päästä katon alle.

Rännien puhdistus Paimiossa pitää rännit muilta osin helppohoitoisina 

Ei ole samantekevää, onko rakennukseen asennettu rännit Paimiossa vai eikö. Sadevesijärjestelmän (rännien tai tasakaton tapauksessa kattokaivojen) tulisi olla myös säännöllisesti huollettu ja aina tarvittaessa korjattu, jotta kaikki katolta tulevat vedet saataisiin ohjattua tarpeeksi kauas rakennuksesta. Jos sadevesikourut on usein puhdistettu, pysyvät ne muilta osin paremmassa kunnossa ja siten helppohoitoisempina. Roskaiset rännit nimittäin ruostuvat ja jäätyvät, ja sekä ruoste että jää voivat rikkoa sadevesijärjestelmää.

Sadevesikourujen puhdistuksen, syöksyputkien avauksen, umpeen jäätyneiden rännien sulattamisen, sadevesijärjestelmän huoltomaalauksen ja muut sadevesijärjestelmää koskevat työt voi teettää Plus Kattopalvelulla. Me pidämme mielellämme huolta omakotitalon, kerrostalon, tuotantolaitoksen tai esimerkiksi kesämökin sadevesijärjestelmästä, ja tarjoamme joka kerta ilmaisen katon kunnon tarkastuksen kaupan päälle. Saat tuon kattotarkastuksen myös silloin, jos tilaat meiltä katon keväthuollon (sen yhteydessä puhdistamme sekä katon että sadevesijärjestelmän) tai jonkin muun kattotyön.

Jotta rännit ja kattokaivot vetäisivät ympäri vuoden, kannattaa ne huoltaa kaksi kertaa joka vuosi. Ensimmäinen ajankohta rännien puhdistamiselle ja kuntotarkastukselle on keväällä, heti lumen sulamisen jälkeen. Keväällä puhdistetut rännit tuskin menevät tukkoon kesän mittaan, joten katolta valuvat tuhannet vesilitrat saadaan turvallisen matkan päähän rakennuksen perustuksista. Räystäs voi vuotaa siinäkin tapauksessa, että kourut ovat jollain lailla vaurioituneet. Kevättarkastuksen yhteydessä tämäkin tulisi ilmi, ja siihen voitaisiin puuttua asianmukaisella tavalla.

Syksy on toinen ajankohta tiilikaton, huopakaton tai peltikaton rännien (tai kattokaivojen) puhdistamiselle. Syksyn aikana rännit täyttyvät lehdistä, neulasista ja muusta biohajoavasta roskasta. Roskien poisto, mitä voidaan tarvita pariinkin otteeseen, estää sadevesijärjestelmää jäätymästä talven mittaan. Kun kaikki vesi pääsee valumaan räystäskouruista alastuloputkiin ja niistä kohti sopivaa purkupaikkaa, ei ränneihin ehdi muodostua jäätä. Jäiset rännit eivät vedä, minkä lisäksi ne voivat vääntyä tai jopa pudota alas katon räystäiltä. Myös jääpuikot niihin liittyvine vaaratekijöineen astuvat mukaan kuvaan, jos rännit pääsevät jäätymään. Kattokaivojen jäätyminen tai tukkiutuminen roskien takia voi johtaa kattovuotoon, jäähän tasakatolle silloin seisovaa vettä. Sekä kattokaivot että rännit voidaan sulattaa höyryllä ja niihin voidaan asentaa sulanapitojärjestelmä, mutta parasta on silti huolehtia niiden puolivuosittaisesta puhdistamisesta.

Se helpoin tapa hoitaa katon pesu ja puhdistus

Tiilikaton harjaukselle, katon pesulle, sammaleenpoistolle tai katon suojakäsittelylle voi olla vaikea löytää aikaa Paimiossa. Arki täyttyy työnteosta ja muista velvollisuuksista, lastenhoidosta, kodinhoidosta ja harrastuksista, joten vuorokaudesta loppuvat helposti tunnit. Katon huoltaminen voi uhata jäädä väliin muistakin syistä. Ehkä katolle kiipeäminen ja siellä liikkuminen hirvittävät, tai kenties katon huolto ei ole lainkaan tuttua. Onneksi kattohuoltoja ei tarvitse tehdä itse, vaan ne voi teettää sopivan kokoista korvausta vastaan Plus Kattopalvelun ripeillä ja käteväkätisillä ammattilaisilla. Teemme asiantuntemuksella niin tiilikaton pesun, sammaleiden poiston huopakatolta, katon suojakäsittelyn kuin myös lehtien, neulasten, oksien ja muiden roskien puolivuosittaisen poiston katolta. Kaupan päälle saat koko katon kunnon tarkastuksen, minkä avulla kuulisit kaikista katon paikkaustarpeista tai siitä, jos katto olisi aika esimerkiksi maalata. Yhteydenotto Plus Kattopalveluun on aina se helpoin tapa hoitaa kato pesu ja puhdistus, tai mikä tahansa muukin kattotyö.

Ammattilaisilta katon puhdistus ja muu huolto sujuu rivakasti. Hommat etenevät myös turvallisesti, sillä käytämme aina asianmukaisia työturvallisuustuotteita – tarvittaessa myös henkilönostimia ja muita laitteita, joilla pääsee operoimaan korkeankin rakennuksen katolle. Olipa kyseessä kerrostalon tai kesämökin katto, se kannattaa puhdistaa kaikista roskista kaksi kertaa vuodessa. Ensimmäisen kerran roskat kannattaa poistaa keväällä ja toisen kerran syksyllä. Samalla kertaa, kun katolta poistetaan sen kuivumista hidastavat roskat, siivoamme myös sadevesijärjestelmän kaikenlaisten tukosten ja vuotojen ehkäisemiseksi. Miksi katteen kuivuminen ei saisi hidastua? Siksi, että sekä ruoste että sammalet viihtyvät kosteissa olosuhteissa!

Jos kävisi niin, ettei kattoon tarttunutta likaa saataisikaan pois mekaanisesti, tilaa katon pesu – esimerkiksi tiilikaton pesu. Peltikaton pesua tai muun katon pesua tarvitaan myös silloin, kun ollaan maalamassa rivitalon, paritalon, teollisuuslaitoksen tai esimerkiksi rantasaunan kattoa. Me muistamme tarkastaa katon tiiviyden, ennen kuin alamme suihkuttaa sille vettä. Tämän ansiosta katon pesu onnistuu ilman katon vesivahinkoa.

Oliko kyse siitä, että katto on sammaleiden valtaama? Silloin tarjoamme katon kemiallista puhdistusta, mikä on paras tapa poistaa tiilikaton tai huopakaton sammaleet. Peltikatolle sammaleita ei pitäisi ilmestyä, mutta se voi alkaa ruostua – tähänkin ongelmaan meillä on ratkaisu, joten ota yhteyttä ja kysy lisää ruosteenpoistosta!

Tee katostasi kulmakunnan komein – katon maalaus Paimiossa ei jää muilta huomaamatta

Kun tilaat katon maalauksen Paimioon, tulee katostasi kulmakunnan komein, eikä kattomaalauksen teettäminen jää muilta huomaamatta. Katon huoltomaalaus saa hieman kuluneen ja nuhjaantuneenkin katon näyttämään uudenveroiselta. Katto saa takaisin kauniin ja tasaisen värinsä (tosin joissain tapauksissa katon väriä voidaan vaihtaa kattomaalauksen yhteydessä), ja sen kyky sietää erilaisia rasituksia kasvaa roimasti. Katon maalaus on kattohuolto, mikä antaa katolle todella hyvät mahdollisuudet saavuttaa maksimaalinen käyttöikä. Betonitiilikaton tapauksessa se on noin 70 vuotta, kun taas palahuopakatot ja muut huopakatot voivat kestää noin 40 vuotta. Jos kattoa ei maalattaisi edellisen pinnoitteen muututtua kuluneeksi, voisi katon elinkaari jäädä huomattavasti lyhyemmäksi.

Tiilikatot ja huopakatot maalataan vain kerran, joten niiden omistajat pääsevät tässä suhteessa helpolla. Tosin näiltä katoilta tarvitsee poistaa sammaleita, miltä peltikattojen omistajat yleensä säästyvät. Tiilikatot ja huopakatot pinnoitetaan suurin piirtein niiden elinkaaren puolivälissä, jolloin tiilikatto on noin kolmekymppinen, kun se maalataan ensimmäisen ja viimeisen kerran. Tämä kattohuolto tasoittaa tiilien pinnan, joten ne lakkaavat imemästä vettä huokosiinsa. Näin ollen tiilien sisässä ei tulevina talvina ole kosteutta, minkä jäätyminen murentaisi ja halkaisisi tiiliä.

Huopakaton pinnoitus suojaa tasakaton, harjakaton, pulpettikaton tai esimerkiksi taitekaton auringolta. Aurinko voisi muussa tapauksessa kuivattaa ja kovettaa vanhan kattohuovan niin, että se halkeilisi, ja kattohan voi alkaa vuotaa mistä tahansa reiästä tai halkeamasta. Uusi pinnoite auttaa kattoa myös pysymään sammaleettomana.

Peltikatot, eli esimerkiksi aaltopeltikatot, lukkosaumakatot ja suoraprofiiliset peltikatot, maalataan useammankin kerran. Kattomaalausten avulla katto voidaan pitää ruosteettomana. Jos katollasi on sinkittyjä kattopeltejä, on ne hyvä pinnoittaa ensimmäisen kerran parin vuoden kuluttua katon asentamisesta. Jos kattopellit on pinnoitettu jo tehtaalla, voi mennä yli 20 vuotta, ennen kuin peltikatto on aika maalata ensimmäisen kerran. Nykyaikaiset kattopellit ovat niin kestäviä, että niiden puhkiruostumattomuustakuu voi olla peräti 50 vuotta, ja ne on suojattu niin hyvillä pinnoitteella, että esteettinen takuukin voi olla 25 vuoden mittainen. Plus Kattopalvelun kattomaalaukset pitävät huolen siitä, ettei estetiikka häviä mihinkään tuon 25 vuoden jälkeenkään.

Teemme lumenpudotuksen Paimiossa turvallisuus ensisijaisena

Toteutamme sujuvan, turvallisen ja varmakätisen lumenpudotuksen Paimiossa – riippumatta siitä, olemmeko tekemässä lumen pudotusta omakotitalon, hallin, mökin, rivitalon, kerrostalon vaiko jonkin muun kiinteistön katolta. Me olemme pudottaneet lumia lukuisilta katoilta ennenkin, joten voimme perustaa toimintamme kokemukseen ja vankkaan tietotaitoon arvailujen, kuulopuheiden ja uskomusten sijasta. Tiedämme, miten erilaisilla katoilla pitää liikkua, ja millaisia erityisvaatimuksia eri katemateriaalit kattotöille asettavat. Osaamme ottaa huomioon myös talon ympärillä liikkuvien ihmisten turvallisuuden – kun asialla on Plus Kattopalvelu, ei tarvitse pelätä kenenkään jäävän katolta putoavien lumien alle. Meidän tekemämme kattolumityöt etenevät turvallisesti myös katon kannalta, sillä teemme niin tasakaton kuin kaltevan harjakatonkin lumenpudotuksen rakenteita rikkomatta.

Pohjoisemmassa Suomessa lunta voidaan joutua pudottamaan siksi, että katto ei painuisi luokalle tai jopa sortuisi. Eteläisessä Suomessa lunta on katolla harvoin niin paljon, että kattorakenteet olisivat vaarassa vaurioitua peruuttamattomasti. Muita lumivaurioita voi toki tapahtua, ja niiden estämisessä lumenpudotuksella ja lumiesteillä on iso merkitys. Lumi voi saada katon vuotamaan jostain kohdasta, todennäköisesti jostain liitoskohdasta, tai repiä kattotarvikkeet irti paikoiltaan.

Toinen syy pudottaa lumet tiilikatolta, peltikatolta tai huopakatolta on rakennuksen asukkaiden, käyttäjien, työntekijöiden, asiakkaiden, vieraiden tai muiden talon läheisyydessä liikkuvien henkilöiden turvallisuus. Katolta voi tulla alas iso määrä lunta, ja lumi voi tulla alas tavattoman vauhdikkaasti. Myös parkkipaikalla olevat autot voivat kärsiä vahinkoja, jos katolta sinkoava lumi yltää niiden katoille tai tuulilaseille. Paras tapa estää onnettomuudet on pudotuttaa lumet hallitusti alas, ja aloittaa kattolumityöt hyvissä ajoin.

Plus Kattopalvelun palveluvalikoima on varsin laaja. Teemme kattojen asennukset, huollot, korjaukset ja varustelut, mitään talvista kattotyötäkään unohtamatta. Näin ollen voit tilata meidän ammattilaisemme myös poistamaan jääpuikkoja katon räystäiltä, tai sulattamaan umpeen jäätyneitä rännejä. Höyry on paras tapa poistaa jää katolta, sillä höyry sulattaa tuossa tuokiossa niin kattojään kuin jäätyneen sadevesijärjestelmänkin. Höyry on myös kattoystävällinen valinta, sillä höyry ei riko sen paremmin katon rakenteita kuin katon tai rännien pinnoitettakaan. Ympäristöystävällistäkin se on, joten höyrysulatus on yksi suosikkejamme kattoalan innovaatioista.

Kattotöidemme avulla voit pidentää kattosi elinkaarta Paimiossa

Tarjoamme vain huolella ja ammattitaidolla tehtäviä kattotöitä Paimiossa. Tällaisten peltikattotöiden, tiilikattotöiden, palahuopakattotöiden ja huopakattotöiden avulla sinun on helppo pidentää kattosi elinkaarta. On armoton tosiasia, että jos kattotyöt (kuten kattohuollot ja vuotamaan ruvenneiden kattoläpivientien korjaukset) jäävät väliin, voi katon elinkaari päättyä jopa vuosikymmeniä liian aikaisin. Myös kattomaalausten, kattoikkunoiden korjauksien, kattoturvatuotteiden asennuksien ja muiden kattotöiden toteutustavalla on väliä. Kun asialla on ammattilainen, tulevat kattotyöt hoidettua mallikelpoisesti. Meidän ammattilaisemme tuntevat kaikkien eri katemateriaalien erityispiirteet ja havaitsevat tarkkojen silmiensä avulla kattosi kaikki tarpeet, joten voimme tarjota erityisen räätälöityä ja kohdennettua kattopalvelua.

Jotta asiakas saisi palveluistamme ja asiantuntemuksestamme kaiken irti, tarjoamme hänelle joka kerta ilmaisen katon kunnon tarkastuksen. Tuon katon katsastuksen jälkeen osaamme kertoa kaikista katon huolto- tai korjaustarpeista, kuten siitä, pitäisikö aluskate vaihtaa, uusia osittain, korjata tai paikata. Tarvittaessa tarjoamme joitain muitakin kattotöitä, kuten katon IV-töitä, pieneläinesteiden (esimerkiksi lintuverkkojen) asentamista tai katon eristyksen uusimista. Koska teemme kaikki kattotyöt hyvällä hinta-laatusuhteella ja kotisivujemme kautta on mahdollista saada urakalle joustava rahoitus, on tarjouksiimme helppo tarttua.

Aluskatteelle ja sen kunnon tarkastamiselle kannattaa uhrata aikaa. Aluskate on heti vesikaton alla oleva vedenpitävä kerros, minkä tehtävä on yksinkertainen: estää katon rakenteita kastumasta. Jos katto vuotaa, vaikkapa harjatiilen kohdalta, ottaa aluskate kaikki vedet vastaan. Aluskatteen piukka pinta ohjaa vedet räystäille, ja näin ollen on vältytty katon vesivahingolta. Rikki mennyt aluskate pitää kunnostaa mahdollisimman pian. Lintuverkkojen asentaminen ja roskien poisto aluskatteelta auttavat säilyttämään aluskatteen hyvän kunnon. Kukaan ei halua olla kunnostamassa aluskatetta kovin usein, sillä se vaatii vesikaton avaamista – ainakin osittain. Kaikeksi onneksi aluskatteet ovat nykyään niin laadukkaita, että niiden voi odottaa kestävän yhtä pitkään kuin vesikatteenkin.

Katon alle voi muodostua kosteusvaurioita myös silloin, kun vesikate on tiivis eikä vuoda. Tällöin meidän pitää vaihtaa märät villat ja kunnostaa kattorakenteet, mutta myös parantaa välikaton tuuletusta, minkä jähmeys on kondenssiveden muodostumisen takana. Myös katon lisäeristys saattaa auttaa, kulkeutuuhan välikatolle jatkossa vähemmän lämmintä ilmaa, mistä kosteutta voisi tiivistyä.  

Koska katon yläpohjan eristeet on viimeksi tutkittu siltä varalta, että tarvittaisiin villojen vaihtoa?

Villojen vaihto ei ole mikään kovin usein tarvittu kattotyö Paimiossa, ja hyvä niin. Yläpohjan eristevillat vaihdetaan lähinnä vain silloin, kun niissä on kosteutta. Kosteus villoissa on merkki jostain isommasta ongelmasta, nimittäin katon vesivahingosta. Katon vesivahinko voi saada alkunsa siitä, että omakotitalon, kerrostalon tai vaikka kesämökin katto vuotaa. Villat ja kattorakenteet voivat kastua myös sen takia, että asunnosta kohoava lämpö ei pääse poistumaan katon alta. Jos lämmin ilma jää muhimaan pulpetti- tai esimerkiksi harjakaton alle, voi siitä tiivistyä kondenssivettä. Etenkin kevättalvisin esiintyvä kondenssivesi voi kastella katon alapuoliset osat siinä kuin mikä tahansa muukin vesi.

Jos villoissa on kosteutta, on vaarana yläpohjan homevaurio, joten kastuneet villat kannattaa vikkelästi purkaa ja vaihtaa. Myös kastuneet kattorakenteet odottavat pikaista kunnostusta. Yläpohjarakenteiden, aluskatteen ja villojen kunto kannattaa tarkastaa kaksi kertaa vuodessa, jotta mahdollisiin ongelmatilanteisiin päästäisiin puuttumaan mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

Jotta uudet villat saisivat pysyä kuivina, on olennaista tiivistää vuotava katto tai tehdä katon ilmanvaihtoa parantavia töitä. Ilma saadaan liikkumaan esimerkiksi harjapeltituulettimen avulla. Uudet läpiviennit pitää tiivistää ja eristää hyvin, olivatpa ne sitten alipainetuulettimia tai uusia ilmanvaihtokanavia. Plus Kattopalvelu osaa toteuttaa vesi- ja lämpötiiviit läpiviennit kaikille katoille, joten voit tilata nämäkin kattotyöt meiltä kevein sydämin. Tarvetta voi olla myös katon lisälämmöneristykselle, pitäähän se välikatolle karkaavan lämpimän ilman määrän mahdollisimman vähäisenä. Me toteutamme lisäeristyksen niin, ettei katon tuuletus samalla heikkene.

Katon lisälämmöneristyksestä on muutakin hyötyä kuin kondenssiveden torjuminen. Samalla tullaan vähentäneeksi saumavuotojen todennäköisyyttä. Karkaava lämpö voi nimittäin sulattaa katolla olevaa lunta niin paljon, että katon saumat pettävät seisovan veden alla. Lämmön karkaamisen väheneminen näkyy myös parantuneena asumismukavuutena ja laskeneena asumis- (tässä tapauksessa lämmitys-)kustannuksina.

Uusien eristeiden lisääminen katon alle sujuu monesti ilman sen isompia valmisteluja, kuten vesikaton purkamista tai katon korottamista. Jos vanhat villat ovat vielä kuivat ja hyväkuntoiset, saavat ne jäädä paikoilleen – aivan kuten kattoremontinkin yhteydessä. Ullakon ja vintin eristys on aivan toisen kokoluokan juttu. Jotta ullakkotilat voitaisiin ottaa asuinkäyttöön, saatetaan tarvita myös sitä katon korotusta.

Kattoturvatuotteet voivat pelastaa ihmishenkiä – ovathan katto- ja palotikkaat hyvässä kunnossa?

Kattoturvatuotteet Paimiossa eivät ole mitään turhakkeita tai pelkkiä koristeita, vaan erittäin tärkeitä kapineita. Kattoturvallisuus on huonoissa kantimissa, jos kattoa ei ole varusteltu kaikilla määräysten mukaisilla kattotikkailla, talotikkailla, palotikkailla ja muilla kattoturvatuotteilla. Sekään ei vielä riitä, että tiilikatolle, peltikatolle tai huopakatolle on asennettu kaikki määräysten mukaiset kattoturvatuotteet. Kulkusiltojen ja muiden kattoturvatuotteiden kunto pitää tarkastaa aika ajoin, sillä se voi heiketä vuosien myötä. Parasta olisi, jos kattoturvallisuutta parantavien kattoturvatuotteiden ja niiden kiinnitysten kunto tarkastettaisiin yhtä usein kuin koko katon kunto. Katon kuntotarkastus on hyvä uusia kaksi kertaa vuodessa ja nimenomaan siten, että katto saataisiin tarkastettua heti talven jälkeen – sekä juuri ennen uuden talven alkamista. Tilaa katon keväthuollot ja syyshuollot meiltä, niin teemme puolestasi kaikki kattosi kevät- ja syystyöt. Tämä tahtoo sitä, että huolehdimme katteen ja sadevesijärjestelmän puhdistamisesta, ja tarjoamme ilmaisen kattotarkastuksen samaan syssyyn. Kattotarkastus, minkä aikana varmistamme myös kattoturvatuotteiden kunnon, on kaikkien muidenkin kattotöidemme yhteydessä tarjottava kaupanpäällinen.

Kattotarkastuksen aikana varmistamme, onko katolla tarpeellinen määrä kattoturvatuotteita, pitäisikö niitä huoltaa tai korjata, ja ovatko ne yhä hyvin kiinni katossa. Seinätikkaat, lapetikkaat, hätäpoistumistikkaat, kattopollarit ja putoamissuojat ovat kestäviä kapistuksia, mutta kiinnitysten kiristäminen voi olla paikallaan – näin kattoturvatuotteet pysyvät katossa myös tuulen tuivertaessa. Toinen tilanne, jolloin kattotikkaat tai muut kattoturvatuotteet voisivat irrota katosta, olisi keväällä. Kun suojalumi koettaa puskea alas katolta, voivat huonosti kiinni olevat kattoturvatuotteet irrota ja rikkoa kattoa. Kattoturvatuotteet voivat irrota katosta myös kesken kattotöiden, jos niiden ja niiden kiinnikkeiden kuntoa ei ole seurattu. Tällöin kattoturvatuotteista ei ole toteuttamaan tehtäväänsä eli pelastamaan ihmishenkiä – pikemminkin päinvastoin.

Jotta lumi pysyisi katolla koko talven ajan ja poistuisi vasta sulamisen myötä (ja rännejä pitkin), kannattaa katon reunalle hankkia lumiesteet. Lumiesteet ovat pakollinen osa kattoturvatuotevalikoimaa, jos katon kaltevuus on 1:8 tai enemmän. Kaikki eivät tiedä, että lumiesteet ovat pakolliset myös huopakatoilla, joiden karhea pinta pitää lumet paikoillaan paremmin kuin vaikkapa liukaspintainen peltikatto.

Luotettavaa ammattitaitoa myös lumiesteiden asennukseen, korjaukseen ja kiinnitykseen!

Lumiesteiden asentaminen ja korjaaminen on meille varsin tuttua, joten tilaa nämäkin kattotyöt Paimioon Plus Kattopalvelulta. Plus Kattopalvelu on taitavien ja monipuolisesti lahjakkaiden kattoammattilaisten kattofirma, joten voit luottaa meihin niin katon varustelussa, erilaisissa kattohuolloissa (kuten sammaleiden poistossa huopakatolta tai lumen pudottamisessa peltikatolta) kuin kaikenlaisissa kattoremonteissakin. Laitamme kuntoon sekä omakotitalojen, kerrostalojen että pienien mökkien katot, joten sama kattourakoitsija palvelee sinua tilanteesta ja sen vakavuudesta riippumatta.

Lumiesteet ovat kattoturvatuotteita, joiden tarkoitus on varmistaa, ettei tilanne pääse koskaan liian vakavaksi. Katon reunalle asennettavat lumiesteet pitävät lumen katolla, vaikka se keväällä alkavan sulamisen ja vettymisen vuoksi tahtoisi jo pudota alas. Ei ole samantekevää, pääseekö lumi putoamaan alas katolta vai ei. Jos lumi sattuu putoamaan alas väärään aikaan, voi joku jäädä alle ja loukkaantua. Myös omaisuusvahinkoja voi syntyä, ja kattoonkin saattaa jäädä jälkiä. Jos katolta putoaa iso määrä lunta kerralla, voi se repiä mukaansa niin räystäskouruja kuin esimerkiksi lapetikkaitakin.

Kaikkien taloyhtiön edustajien ja kiinteistön omistajien on hyvä muistaa, että lumiesteet ovat pakolliset kattokaltevuuden ollessa 1:8, ja että he ovat vastuussa siitä, ettei katolta putoava lumi pääse aiheuttamaan vahinkoja. Jos vahinkoja syntyy, katsotaan taloyhtiön talon omistajan usein olevan korvausvastuussa.

Jos tarvitset uusia lumiesteitä ja niiden asennusta, teemme työn puolestasi. Saat meiltä nopeaa ja luotettavaa palvelua myös silloin, jos lumiesteet pitää jollain lailla korjata tai huoltaa, tai jos tarvitset irronneiden lumiesteiden kiinnittämistä takaisin katolle – ja irronneiden lumiesteiden sekä mukana mahdollisesti tulleiden tikkaiden aiheuttamien reikien paikkausta. Korjaamme ja tiivistämme katon niin, ettei sinun tarvitse enää olla huolissasi kattovuodoista.

Jotta lumiesteet pysyisivät paikoillaan mahdollisimman hyvin (tuulista ja suojalumen aiheuttamista rasituksistakin huolimatta), kannattaa niiden kunto tarkastaa usein. Jos meiltä kysytään, kannattaisi lumiesteiden ja niiden kiinnitysten kunto tarkastaa puolen vuoden välein. Mikäli tilaat meiltä jonkin kattotyön, saat koko kattokokonaisuuden kunnon tarkastuksen kaupan päälle, ja tuolloin tarkastamme myös lumiesteiden, muiden kattoturvatuotteiden, sadevesijärjestelmän sekä esimerkiksi kaikkien kattoläpivientien kunnon.

Piipunhatun ja piipun pellityksen avulla saavutat monta hyvää asiaa

Piipunhatun ja piipun pellityksen avulla saavutat monta hyvää asiaa, sillä piipun peltityöt tekevät savupiipustasi pitkäikäisemmän, kauniimman näköisen, parempikuntoisen, helppokäyttöisemmän ja vieläpä parempikuntoisemman. Tilaa piipun pellitys peltisepän työnä meiltä, ja anna meidän jatkaa sitä myös hattuosalla eli piipunhatulla. Tulevaisuudessa piippusi ei pistä pahakseen sateista ja lämpötilojen vaihtelusta alkamalla vuotaa tai rapautua.

Vaikka piippu olisi pellitetty taitavien kattopeltiseppiemme toimesta ja vieläpä mittojen mukaan (mikä takaa parhaan mahdollisen suojan), on olemassa pieni mahdollisuus sille, että piipusta vuotaa vettä. Piipun läpivienti on loppujen lopuksi katossa oleva aukko, vaikka se olisikin asianmukaisesti tiivistetty ja pellitetty. Olipa kyse tasakatosta, harjakatosta, pulpettikatosta tai vaikka aumakatosta, kannattaa käydä usein tarkastamassa, ettei katto vain vuoda piipun juuresta. Katto voi vuotaa jostain muustakin kohdasta, tai siinä voi olla huonokuntoisia ja pikkuhiljaa vesitiiviytensä menettäviä kohtia. Katto voi olla myös jonkin huoltotoimenpiteen tai muun kattotyön tarpeessa, joten kaikki katot kannattaa tarkastaa puolen vuoden välein.

Kattotarkastuksen on hyvä ulottua myös katon alle, jotta aluskate saataisiin korjattua ajallaan – esimerkiksi juuri piipun kohdalta. Aluskate voi vielä estää katon vesivahingon, jos jokin kohta omakotitalon, kerrostalon tai vaikkapa rivitalon katossa alkaa vuotaa.

Saat kattotarkastuksen kaikkien kattotöidemme yhteydessä ilman, että veloittaisimme siitä mitään. Kattotarkastus tarjotaan niin räystäspeltien vaihdon kuin muidenkin peltisepän töiden yhteydessä. Et jää ilman kattotarkastusta silloinkaan, kun tilaat katon harjauksen tai vaikkapa aluskatteen tiivistyksen. Kattotarkastuksen aikana varmistamme myös sen, että piipunhattu on kunnolla paikallaan. 

Piipunhattu estää kosteuden ja roskien pääsyn hormiin, eli se pitää hormin hyvin vetävänä. Samalla se estää hormia rapautumasta, joten se säilyttää hormin paloturvallisuuden. Hormin rapautuminen ei ole mikään pikkujuttu, sillä rapautuneeseen hormiin voi jemmautua nokea. Nokipalo voi levitä rakennuspaloksi. Huonokuntoisesta hormista voi myös päästä ulos savukaasuja, joiden kuumuus voi sytyttää koko talon tuleen, alkaen katon eristeistä. Piipunhattu ei siis ole pelkkä koriste. Piipun pellityksellä on esteettistä(kin) arvoa, mutta piipunhattu on tarkoitettu lähinnä hormin suojaamiseen kosteudelta. Piipunhattu on sitä tärkeämpi, mitä epäsäännöllisemmässä käytössä tulisija on, sillä harvakseltaan lämpiävästä hormista kosteus ei välttämättä pääse haihtumaan ennen kuin se ehtii aiheuttaa jäätymisvaurioita ja rapautumista.

Katon tarkastus Paimiossa voi pelastaa monilta kattopulmilta

Ei olisi mitenkään tavatonta, että katon tarkastus Paimiossa pelastaisi isommilta pulmilta ja probleemeilta. Kattotarkastuksen aikana saatamme huomata katossa jonkin reiän, huonokuntoisen sauman, irtoamassa olevan kattotikkaan (mistä tulisi syntymään kattoon reikiä), pinnoitteessa olevan naarmun (mistä ruoste voisi alkaa levitä) tai kattoikkunan, minkä tiivisteet olisivat liian kuluneet. Katon kunnon tarkastuksen jälkeen annettavan raportin yhteydessä pääsisimme kertomaan tiilikaton, peltikaton tai huopakaton omistajille näistä ongelmista, ja tarjoamaan niihin ratkaisuksi sopivia kattotöitä. Näin katto saataisiin tiivistettyä ja huollettua ajoissa, eikä kattovuotoa ja katon vesivahinkoa pääsisi lainkaan syntymään. Omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi rantamökin katon alle voi päästä kosteutta mistä tahansa vauriosta, eikä kattorakenteet ja lämpöeristeet kasteleva kosteus ole koskaan hyvä juttu. Jos kosteus on jo ehtinyt päästä tekemisiin katon alapuolisten rakenteiden kanssa, täytyy kattorakenteet kuivattaa tai vaihtaa, ja kastuneet eristeet pitää pikaisesti uusia.

Katon kunnon tarkastus kertoo alan asiantuntijalle myös erilaisten kattohuoltojen ja muiden kattotöiden tarpeesta. Kun seuraat ohjeitamme, vinkkejämme ja työtarjouksiamme, voidaan katto pitää paremmassa ja kestävämmässä kunnossa. Peltikatto hyötyy maalaamisesta, sillä kulunut pinnoite lisää katon riskiä ruostua. Tiilikatto tarvitsee toisinaan sammaleenpoistoa, sillä sammalet haurastuttavat kattoa ja lisäävät tiilien rapautumista. Huopakatto on hyvä pinnoittaa ajoissa, sillä muuten aurinko voi kuivattaa sen piloille.

Katon kunnon tarkastus voi poikia tarjouksen myös katon IV-töistä, joilla estetään kondenssiveden syntyminen, tai esimerkiksi kattotikkaiden uusimisesta. Hyväkuntoiset, määräysten mukaiset ja kunnolla katossa kiinni olevat kattotikkaat tekevät katolla liikkumisesta turvallista. Jos katto, sen alapuoliset osat ja kaikki kattotarvikkeet ovat joka kantilta hyvässä kunnossa, emme tarjoa mitään uutta kattotyötä. Työtarjouksia annetaan vain silloin, kun niistä on oikeasti hyötyä tiilikatolle, peltikatolle tai huopakatolle.

Kattotarkastusta ei ole vaikea tilata. Saat sen ilman eri pyyntöä tai hintaa kaikkien kattotöidemme yhteydessä. Tilaa katon harjaus, räystäslautojen maalaus, kattovuodon korjaus tai vaikka piipun pellitys, niin tarjoamme sinulle kaupan päälle koko katon kunnon tarkastuksen. Jos haluat, voit tilata kattavan kattotarkastuksen myös erillistyönä – silloin siitä veloitetaan erikseen, mutta periaatteidemme mukaisesti vain kohtuullisen summan verran.

Kattopalvelumme kattourakoinnit Paimiossa vastaavat odotuksiasi

Sinulla on lupa odottaa paljon kattopalvelumme kattourakoinneilta Paimiossa. Kattourakan toteutustapa ja lopputulos vastaavat silti odotuksiasi, saattaen jopa ylittää ne. Me olemme kattourakoitsija, joka pitää mitä lupaa, ja joka tietää mitä tekee! Asiakkaalle päin tämä kaikki näkyy sujuvina, taidokkaina ja yhdessä sovittujen ehtojen mukaisesti etenevinä kattotöinä. Me olemme loistovalinta kaikkiin kerrostalon, rivitalon, omakotitalon, piharakennuksien, hallien ja varastojen sekä esimerkiksi kesämökkien kattotöihin, aina rännien puhdistuksesta katon uusimiseen asti.

Kattofirma Plus Kattopalvelun kattotöistä voi hakea kotitalousvähennystä (tämä verovähennys on varattu yksityisasiakkaille), ja rahoituskin järjestyy näppärästi – myös isoimmille kattourakoille. Kotisivujemme kautta voit lukea lisää rahoituksesta ja hakea sitä vaikka tältä istumalta. Tuo rahoitus hoituu nopeasti, mikä on hieno ominaisuus silloin, kun katto tarvitsee pikaista korjausta. Katon korjaamisella on tietenkin aina kiire, mutta erityisen tärkeää on saada katto kuntoon ja rakennus suojaan säiltä silloin, kun katossa on vakavia lumi- tai myrskyvaurioita.

Itse kattotyöt etenevät aina ripein ja asiantuntevin ottein. Tilasitpa kesämökin katon rikkinäisten tiilien vaihdon, omakotitalon kattovuodon ja lahovaurioiden korjauksen, kerrostalon kattolumityöt tai rivitalon katon vaihdon, olet varmasti tyytyväinen urakan etenemiseen ja hyväkuntoiseen kattoon. Kaikki tehdään avaimet käteen -periaatteella, joten asiakkaan tehtäväksi ei jää sen paremmin rakennustelineiden pystyttäminen kuin loppusiivouskaan.

Riippumatta siitä, mitä teimme tasakatolla, pulpettikatolla, harjakatolla tai aumakatolla, tarjoamme kaupan päälle koko katon kunnon tarkastuksen. Tämä kaupanpäällinen on varsinainen suursuosikki, saahan asiakas sen myötä kattavan raportin koko katon kunnosta sekä tiedon kaikista niistä toimenpiteistä, joilla katon kuntoa voidaan parantaa. Jos huomaamme, että katossa on joitain huonossa kunnossa olevia läpivientejä tai saumoja, tarjoamme niiden tiivistämistä. Ehkä katon pinnoite kannattaisi uusia, jotta talon katto ei pääsisi ruostumaan tai haurastumaan muulla lailla – silloin laadimme tarjouksen tiilikaton, peltikaton tai huopakaton maalaamisesta. Tarvittaessa tarjoaisimme myös aluskatteen vaihtoa, otsalautojen maalausta, kattoikkunan uusimista, piipun pellittämistä, sammaleiden poistoa, räystäskourujen korjausta tai vaikkapa kattoreikien paikkaamista – tai mitä kattosi nyt sattuisi olemaan vailla. Jos mitään ei tarvita, ei tarjoustakaan kuulu, vaan saat mieltä rauhoittavan tiedon kattosi hyväkuntoisuudesta ja ehjyydestä.