Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Kattotyöt Hyvinkäällä aasta ööhön

Plus Kattopalvelu toteuttaa aasta ööhön kaikki kattotyöt Hyvinkäällä ja sen naapurikunnissa Riihimäellä, Hausjärvellä, Mäntsälässä, Tuusulassa, Nurmijärvellä, Vihdissä ja Lopella. Teemme niin kattoremontit, kattohuollot, erilaiset kattopaikkaukset, lumi- ja myrskyvaurioiden korjaukset kuin kattojen varusteluunkin liittyvät työt. Tunnemme omakohtaisesti tiilikatot, peltikatot ja huopakatot, ja tarjoamme palveluksiamme sekä yksityisasiakkaille, taloyhtiöille että erikokoisille yrityksille. Yksityisasiakkaat voivat vähentää omakotitaloillaan tai kesämökeillään teettämänsä kattotyöt verotuksessaan, sillä kuulumisemme ennakkoperintärekisteriin tarkoittaa sitä, että kattopalvelumme ovat kotitalousvähennyskelpoisia.

Plus Kattopalvelu hinnoittelee Uudellamaalla ja muualla Etelä-Suomessa tarjoamansa kattotyöt erittäin kilpailukykyisesti. Voit siis ottaa huoleti yhteyttä myös silloin, kun tarvitset jotain isompaa kattotyötä, esimerkiksi aluskatteen vaihtoa, kattovuodon korjausta ja lahovaurioisten kattorakenteiden uusimista tai koko katon uusimista. Kattotöille löytyy kauttamme joustava rahoitus, minkä hakeminen onnistuu kotisivujemme kautta ilman turhaa säätöä ja pitkiä käsittelyaikoja. Erityisen helpoksi katon ylläpidon tekee se, että toteutamme kaikki kattotyöt avaimet käteen -periaatteella. Tällä tarkoitetaan muun muassa sitä, että urakkaan kuuluu loppusiivouskin, eikä asiakkaalle jää kuin laskun maksamisen ilo.

Kaiken sorttiset kattohuollot (kuten kattopesut ja -maalaukset) sekä muut kattotyöt saavat kaupanpäällisikseen ilmaisen kattotarkastuksen. Tahdomme varmistaa, että asiakkaan katto jää tiiviiseen ja luotettavaan kuntoon, siksi emme poistu pihasta, ennen kuin katto on tarkastettu muiden huolto tai korjaustarpeiden osalta. Jos löydämme katosta jotain muuta korjattavaa tai huollettavaa, kerromme siitä heti asiakkaalle, ja annamme tarvittavista toimenpiteistä hyvän tarjouksen. Ammattilainen havaitsee kaikki muutokset ja puutteet, ja osaa tarjota niihin sopivia ratkaisuja. Näin katto pysyy tasaisen hyvässä kunnossa, eikä esimerkiksi kattovuodoista ole huolta. Jokainen katto on hyvä tarkastaa kaksi kertaa per vuosi, siksi kannattaa tilata meiltä katon puolivuosittaiset huollot.

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Kattoremontti Hyvinkäällä ei voisi onnistua tämän helpommin – ota yhteyttä ja tilaa täyden palvelun kattosaneeraus

Kattoremontti Hyvinkäällä ei aiheuta sydämentykytyksiä ja verenpaineen nousua, kun asialla on Plus Kattopalvelu. Me toteutamme huopakattoremontin, palahuopakattoremontin, tiilikattoremontin ja peltikattoremontin yhdessä sovitun aikataulun ja budjetin puitteissa, ja tarjoamme asiakkaan käyttöön parhaan asiantuntemuksemme. Vaikka etenemme katon uusimisen suhteen reippaalla aikataululla, emme hosu suotta, sillä liika kiirehtiminen ei johda kuin huolimattomuusvirheisiin. Huolellisesti ja ammattitaitoisesti asennettu katto kestää vuosikymmenestä toiseen, kun taas vähän sinne päin asennettu katto voi olla uusimiskunnossa jo 10 vuoden päästä.

Luota omakotitalon, kesämökin, kerrostalon ja rivitalon kattoremontissa laatuun, ja pyydä katon uusimisesta tarjous Plus Kattopalvelulta. Stressiä vähentää entisestään se, että kattosaneerauksen hinta on tiedossa jo ennen uuden peltikaton, tiilikaton tai huopa- tai palahuopakaton asennuksen aloittamista. Kattoremontin hinta tullaan laskemaan paikan päälle, koska lukuisat tekijät vaikuttavat siihen, mitä harjakaton, tasakaton tai esimerkiksi pulpettikaton uusiminen maksaa. Erityisesti katon alla olevien rakenteiden kunto vaikuttaa uuden konesaumakaton, palahuopakaton tai muun katon hintaan. Mitä enemmän kattoremontin yhteydessä on tehtävä ylimääräisiä korjaustöitä, sitä enemmän kattosaneeraus maksaa. Onneksi olemme sitoutuneet kohtuulliseen hinnoitteluun, ja tarjoamme joustavia maksuvaihtoehtoja. Kattoremontti voidaan maksaa osamaksulla tai rahoituksella, mitä voi hakea vaikka saman tien kotisivujemme kautta.

Katon purku ja vaihto tapahtuvat avaimet käteen -pakettina, eli asiakkaan ei tarvitse tehdä muuta kuin ottaa yhteyttä ja pyytää tarjousta. Etkö voi uskoa, että hankalana ja monimutkaisena pidetystä kattoremontista voisi selvitä niin helpolla? Kokeile itse, ja teetä katon uusiminen meillä! Me teemme kaiken aina työmaa-alueen siivoamiseen asti, joten asiakas voi ottaa rennosti koko urakan ajan. Katolla käynnissä oleva remontti ei juuri haittaa arkielämää, ei edes silloin, jos päätät teettää kattoremontin talvella. Toki pientä meluhaittaa voi esiintyä ja pihassa on vieraita autoja ja rakennustelineitä, mutta haitta on lyhytaikainen: nopeimmillaan voimme uusia katon jo parissa päivässä. Jos kattoremontin toteutusajankohta on talvi, ei se tarkoita sitä, että lämmityskattilaa pitäisi käyttää punaisena tai että jalkoihin pitäisi hakea vielä toiset pässinpökkimät. Vesikatto ei eristä lämpöä, joten sisällä ei ole kylmä, vaikka kattorakenteet olisi avattu.

Peltikattoremontti

Plus Kattopalvelu toteuttaa Hyvinkäällä peltikattoremontit kaiken tyyppisille peltikatoille. Asennamme niin profiilipeltikatot, rivipeltikatot kuin konesaumakatotkin. Peltikattoremontti voidaan toteuttaa usein myös vanhan huopakaton päälle rakentamalla, jolloin säästetään kustannuksissa vanhan vesikaton purkutöiden osalta. Tällöin vanhan huopakaton aluslaudoituksen on kuitenkin oltava hyvässä kunnossa. Vanhan huopakaton päälle asennetaan uusi aluskate tuuletusrimat ja kattoruoteet. Vanha huopakatto toimiin tällöin uuden aluskatteen alla ikään kuin tuplavarmistuksena, jos uusi vesikate ja aluskate jostakin syystä vaurioituisi.

Profiilipeltikate ja konesaumakate

Peltikattoprofiileja on saatavana monen mallisina. Suosittu tiilikuvioinen kattopeltiprofiili jäljittelee perinteisten kattotiilien muotoja. Poimukatot ja aaltopeltikatot ovat taas valmistettu kattoprofiilista, joiden poimut muodostavat yhtenäisen uran kattopellin koko pituudelle. Profiilipeltikatto voidaan tehdä myös ajattoman tyylikkäistä suorista kattoprofiileista. Lukkopontilliset pystysaumakatot jäljittelevät muodoltaan perinteisiä saumattuja rivipeltikattoja. Ero pystysaumakatteen ja konesaumakatteen välillä on kuitenkin saumauksessa, joka toteutetaan konesaumakatoilla erikoistyökaluilla tehtävällä kaksinkertaisella saumauksella. Saumattava rivipeltikatto voidaan asentaa muista peltikattotyypeistä poiketen myös monimuotoisille katoille. Konesaumattuja peltikattoja näkeekin usein vanhoissa arvotaloissa. Konesaumakatto sopii kuitenkin kaikkiin muihinkin rakennustyyppeihin. Konesaumakatot valmistaan yleensä sinkitystä eli galvanoidusta teräspellistä. Galvanoitu kattopelti on erittäin pitkäikäinen katemateriaali. Sinkitystä kattopellistä rakennetun peltikaton voi ensimaalata vasta 2-3 vuoden kuluttua asennuksesta, jolloin se on hapettunut riittävästi. Huoltomaalausta konesaumakatolle suositellaan noin viidentoista vuoden välein.

Tiilikattoremontti

Tiilikattoremontilla varmistat pitkäikäisen kattoratkaisun asuntoosi. Jos tiilikattoa hoidetaan ja huolletaan oikein sen käyttöikä voi nousta reilusti yli viidenkymmenen vuoden. Olennaista tiilikaton hoidossa on pitää se puhtaana sammaleesta ja muusta kasvustosta, jotka voivat aiheuttaa kattotiilien rapautumista ja ennenaikaista hapertumista. Tiilikattoremontti voidaan toteuttaa joko betonitiilillä tai savitiilillä. Betonikattotiilet ja savikattotiilet eroavat hieman toisistaan ulkonäön ja ominaisuksiensa suhteen.

Betonikattotiilen ja savikattotiilen erot

Molempia kattotiilityyppejä on saatavana erilaisin profiilimuodoin varustettuina. Kattotiilet voivat olla yksi- tai kaksikouruisia, tasapohjaisia tai sileitä. Niin ikään molemmista kattotiilistä on saatavana sekä vesilukollisia eli lukkoreunallisia että vapaasti asennettavia tiilimalleja. Lukkopontillisia kattotiiliä käytettäessä ruodejakoa voidaan hieman säätää sopimaan täysille tiilille. Betoniset kattotiilet eli sementtikattotiilet valmistetaan nimensä mukaisesti betonimassasta. Betonimassa voidaan värjätä, jolloin betonitiilestä saadaan läpivärjätty. Läpivärjätty betonitiili kuitenkin haalistuu vuosien myötä auringon uv-säteilyn ansiosta. Betonitiilikatto voidaan kuitenkin huoltomaalata ja näin palauttaa betonikattotiilien alkuperäinen väri. Huoltomaalaus myös hidastaa sammaleen kasvua katolla ja suojaa tiilikattoa uv-säteilyn vaikutuksilta. Savitiilikatoilla käytettävät kattotiilet ovat poltettua terrakotta-keramiikkaa. Tiilen väri muodostuu polton aikana saven luonnollisesta väristä. Savikattotiilen perusväri on terrakotanpunainen. Savikattotiilistä rakennettua tiilikattoa ei tarvitse huoltomaalata. Savitiilikaton väri ei haalistu, vaan ennemminkin saven punainen väri vain syvenee vuosikymmenten kuluessa. Savitiilten värisävyyn vaikuttaa kuitenkin jonkin verran käytetyn saven laatu. Savitiilinkin saadaan muita värisävyjä ruiskuttamalla tiilen pintaan mineraalioksideita, jotka muodostavat kiinteän ja haalistumattoman väripinnan. Vaikka savitiilikattoa ei tarvitse huoltomaalata, voidaan se kuitenkin käsitellä värittömällä suojapinnoitteella, joka estää kasvustojen muodostamista ja veden kulkeutumista kattotiilen huokosiin.

Tiilikattoremontti

Vaikka tiilikatot ovat pitkäikäisiä, alkavat ne elinkaarensa lopussa haurastua. Haurastumista aiheuttaa kattotiilien huokosiin imeytyvä vesi, joka vuoroin jäätyy ja sulaa vuodenaikojen vaihtuessa. Tiilikatoille muodostuva sammalkasvusto ja levät edistävät veden kulkeutumista kattotiilien sisään. Kun kattotiilet ovat haurastuneet vuosikymmenten saatossa tarpeeksi, alkavat ne helposti lohkeilemaan ja halkeilemaan. Jos rikkoutuneita kattotiiliä alkaa esiintymään säännönmukaisesti esimerkiksi talven jälkeen, kannattaa tiilikattoremonttiin ryhtyä. Lohkeilevat kattotiilet altistavat vesikaton alapuoliset rakenteet vesivaurioille, jolloin tiilikattoremontin laajuus ja kustannukset voivat kasvaa.

Huopakattoremontti

Huopakatot voivat olla erimuotoisista kattohuopalaatoista koottuja palahuopakattoja tai pitkistä bitumikermeistä tehtyjä tiivissaumakattoja. Huopakatemateriaaleja on lisäksi erityyppisiä, niiden kiinnitystavan suhteen. Osa huopakatoista tehdään itseliimautuvista kattohuopapaloista tai rullatavarana toimitettavista itseliimautuvista kattohuopakermeistä. Liimapinnan lisäksi kattohuopien kiinnitys varmistetaan huopanauloilla. Toinen tapa kattohuopien kiinnityksessä on bitumiliimalla kylmäliimattavat kattohuovat. Kolmantena asennustapana tiivissaumakattoja asennetaan kuumaliimaamalla tai hitsaamalla. Kuumaliima- ja hitsauskiinnityksessä kattohuovat kiinnittyvät katon pintaan kaasuliekillä kuumennetulla bitumiliimalla. Huopakattojen kuuma-asennukseen vaaditaan aina kattotulitöihin oikeuttava tulityökortti ja alan koulutus. Kaikilla huopakattoja asentavilla kattoasentajillamme on kattotulitöihin tarvittava pätevyys. Plus Kattopalvelu toteuttaa Hyvinkäällä huopakattoremontteja kaikenlaisissa rakennuksissa. Huopakatto sopii mainiosti kerrostalojen, rivitalojen, omakotitalojen ja myös pienten piharakennusten katemateriaaliksi.

Huopakattoremontin pohjatyöt

Yleensä vanha huopakate puretaan alushuopaa myöten huopakattoremontin alussa. Silloin voidaan varmistaa, että katon aluslaudoitus on kunnossa. Tarvittaessa aluslaudoitus korjataan osittain tai kokonaan laudoituksen kunnosta riippuen. Vanhasta aluslaudoituksesta poistetaan huolellisesti kaikki vanhat huopanaulat, jotta ne eivät vaurioita uutta aluskatetta. Aluskatteena huopakatoilla käytetään erityistä aluskermiä eli alushuopaa. Aluskermi on yleensä materiaaliltaan vedenpitävää, kumibitumilla kyllästetyllä lasikuitukerroksella vahvistettua vesitiivistä huopaa. Alushuovan asennuksen jälkeen kiinnitetään katon ala- ja päätyräystäille tippapellit, jotka siis jäävät aluskermin ja pintakermin väliin. Katon läpivientien, kuten savupiipun kohdalla aluskermi nostetaan ylös piipun varttavasten läpivientien vesitiiviyden varmistamiseksi.

Katon käyttöikä – milloin kattoremontti on ajankohtainen?

Katon tekninen käyttöikä on monen tekijän summa. Vesikaton tyyppi ja katemateriaali ovat merkittäviä tekijöitä katon käyttöiän suhteen. Erilaisilla kattomateriaaleilla on eripituinen elinkaari. Paikalliset olosuhteet ja varsinkin katon hoito ja kattohuollot ovat merkittävässä roolissa katon käyttöiän suhteen. Jos kattoa ei puhdisteta säännöllisesti saattaa vesikatolle muodostua paksu kerros lehdistä ja neulasista muodostunutta biomassaa, joka estää veden luonnollisen virtauksen alas katolta. Katon huoltomaalauksilla voidaan katon käyttöikää kasvattaa vähintäänkin vuosilla. Jos katto vaurioituu esimerkiksi myrskyssä tai lumen ja jään painosta, kannattaa katon korjaustoimiin ryhtyä viipymättä, jotta pahemmilta vaurioilta ja vesivahingoilta vältytään. Kattotarkastukset ovat avainasemassa katon elinkaarisuunnittelussa. Kun kattohuollot ja kattokorjaukset tehdään oikea-aikaisesti, saavutetaan katolle mahdollisimman pitkä elinkaari. Kattotarkastukset auttavat kattohuoltojen ja kattoremonttien ajoittamisessa. Kattoremonttiin on syytä ryhtyä, kun katon elinkaari on lopussa, eikä huoltotoimenpiteillä saavuteta enää pitkäaikaista suojaa katolle. Kattoremontti suojaa talosi kosteusvaurioiden riskiltä. Samalla rakennuksen ulkonäkö kohenee ja asunnon arvo kasvaa.

Onko aika uusia kesämökin katto? Laitettaisiinko huopakatto tai palahuopakatto?

Huopakatto tai palahuopakatto sopii erinomaisesti myös kesämökin katoksi, sillä bitumikattojen murretut ja maanläheiset värit sopivat hyvin suomalaiseen luontoon. Lisäksi bitumikermikatto on käyttöominaisuuksiltaan suorastaan yliveto. Tiivissaumakatto, kolmiorimahuopakatto tai laattakatto on erittäin vedenpitävä, kun ne on oikein asennettu. Asentamisvaiheessa (itse asiassa jo kattoremontin suunnitteluvaiheessa) pitää huomioida katon kaltevuus. Tiivissaumakatto voidaan asentaa käytännössä mille tahansa katolle: kyseessä on ainut katemateriaali, mikä sopii tasakatollekin. Kolmiorimahuopakatto vaatii ainakin kattokaltevuuden 1:3, kun taas palahuopakatto (eli laattakatto tai paanukatto) on mahdollista asentaa, jos katon kaltevuus on 1:5 tai enemmän. Kun asialla on Plus Kattopalvelu, voidaan kattoa tarvittaessa muuttaa kaltevammaksi, joten saat varmasti unelmiesi katon. Voimme vaikka vaihtaa tasakaton harjakatoksi. Rakennusvalvontaan kannattaa olla yhteydessä jo hyvissä ajoin, sillä katon ulkonäköä radikaalisti muuttaviin kattourakoihin tarvitaan joko rakennuslupaa tai toimenpidelupaa.

Jos bitumikattoa huolletaan asianmukaisella tavalla, saat siitä hyvän katon jopa yli 40 vuodeksi. Luottokumppanisi huopakaton tai palahuopakaton huollossa, korjauksessa ja remontoinnissa Hyvinkäällä on Plus Kattopalvelu. Meillä on kosolti asiantuntemusta huopakatoista, joten osaamme palvelulla sinua parhaalla mahdollisella tavalla kaikissa bitumikattotöissäsi. Bitumikatto pitää puhdistaa puolivuosittain, sillä muuten roskat ja epäpuhtaudet saavat sen sammaloitumaan. Sammalet pilaavat katon, sillä sammaleisiin sitoutuva kosteus haurastuttaa kattohuopaa, ja sammalten juuret tunnetaan siitä, että ne pyrkivät avaamaan katon saumoja. Jos sammaleita kuitenkin ilmaantuu, saadaan ne poistettua sammalenpoistoaineella, mikä antaa vuosikausia kestävän, siistin lopputuloksen. Kertaalleen bitumikermikatto kannattaa pinnoittaa uudelleen, sillä pinnoitteen uusiminen noin puolivälissä katon elinkaarta takaa parhaan mahdollisen suojan auringon UV-säteiltä ja ei-toivotuilta kasvustoilta.

Näillä eväillä kesämökin, kerrostalon, rivitalon, tuotantolaitoksen tai jonkin muun kiinteistön katto saadaan pysymään hyväkuntoisena ja pitkäikäisenä. Ei tarvita paljoakaan, kun huopakatto jo lunastaa maineensa kustannustehokkaana ja tiiviinä kattona. Satunnaisilta korjaustarpeilta ei voida kokonaan välttyä, mutta puolivuosittaisten huoltojen yhteydessä ilmaiseksi tarjoamamme kattotarkastuksen avulla mahdollisiin paikkaustarpeisiin voidaan tarttua ajoissa. Varhaisessa vaiheessa suoritetut kattotiivistykset ovat edullisia tehdä. Tyypillinen huopakattokorjaus on kattoreiän paikkaus tai läpiviennin tiivistys, eikä sen tekeminen ole hintavaa tai isotöistä. Ota yhteyttä, tarvitsitpa jotain huopakattohuoltoja, kattokorjausta tai uuden huopakaton asentamista!

Katon korjausta Hyvinkäällä tarvitsevien kannattaa ottaa pikaisesti yhteyttä meihin

Voit säästää katon korjauksessa Hyvinkäällä, kun tilaat sen mahdollisimman nopeasti vaurioiden havaitsemisen jälkeen, ja kun luotat painuneen katon oikaisussa, myrskyvaurioiden korjauksessa ja muissa kattokorjauksissa Plus Kattopalveluun. Katon korjaamisen ei tarvitse olla kallista tarjotakseen onnistuneen ja luotettavan lopputuloksen! Meiltä saat kaikki peltikaton, tiilikaton, huopakaton tai palahuopakaton korjaukset, joita ikinä voit tarvita. Jos kyseessä on tiilikatto, tulet lähes varmasti jossain vaiheessa tarvitsemaan rikkinäisten tiilien vaihtoa. Vanhetessaan tiilet alkavat rapautua ja halkeilla, mutta jos asiaan puututaan ajoissa, ei katto vuoda eivätkä kattorakenteet mene pilalle. Jos kyseessä on peltikatto, saatat tarvita peltikaton paikkausta myrskyn jälkeen. Kova tuuli voi irrottaa osan kattopelleistä tai peltilistoista. Huopakaton ja palahuopakaton omistajien tulee joskus tilata reikien paikkaus tai saumojen tiivistys.

Olipa kyseessä tiilikatto, peltikatto tai huopakatto, et pääse pakoon katon ja katon läpivientien asennusta ja tiivistystä, jos asut pitkän aikaa samassa rakennuksessa. Jos katto tarkastetaan säännöllisesti, selviää katon paikkaamisesta ja esimerkiksi kattoikkunan tiivistyksestä vähällä vaivalla ja edullisella hinnalla. Jos katto läpivienteineen jäisi kunnostamatta, voisi se tarkoittaa paljon kalliimpia korjauskustannuksia, sillä katon alta voitaisiin lopulta löytää home- ja lahovaurioita.

Katon puolivuosittainen tarkastus kertoo ajoissa myös tarpeesta tehdä rännien ja vesikourujen korjaus. Onkin hyvin tärkeää, että sadevesijärjestelmä vetää ongelmitta, sillä muussa tapauksessa sade- ja sulamisvedet voisivat päätyä kerrassaan väärään paikkaan. Kattotarkastuksen perusteella havaitaan myös muissa kattovarusteissa tapahtuneet muutokset. Ehkä kattotikkaiden kiinnitykset ovat löystyneet? Ne on parasta kiristää, muuten katolla ei ole enää turvallista liikkua, ja edessä voi olla katosta irronneiden tikkaiden (tai lumiesteiden tai rännien) aiheuttamien vaurioiden paikkaus. Kevättarkastus voi paljastaa tarpeen korjata katon jiirit. Jiirit eli sisätaitteet voivat alkaa vuotaa, jos kattolumen paino rasittaa niitä liiaksi. Kattotarkastusten ansiosta katon aluskatekin osataan korjata ajoissa. Vain ehjä aluskate suojaa katon alla olevia puuosia laholta. Jos lahovaurioita kuitenkin pääsee syntymään, on lahovaurioiset puurakenteet vaihdettava, jotta laho ei leviäisi. Tämä koskee myös katon ulkopuuosia eli esimerkiksi räystäslautoja.

Niin uusi kuin vanhakin katto saattaa vuotaa – ota silloin yhteyttä Plus Kattopalveluun

Katon ikä ei ole tae katon tiiviydestä. Uusikin katto saattaa ruveta vuotamaan, jos myrsky tai normaalia painavampi lumikerros koettelee sen kuntoa. Myrsky- ja lumivauriot voivat aiheuttaa kattovuodon myös vanhalla katolla, mutta vanhaa kattoa piinaavat myös rakenteiden ikääntymisestä ja heikkenemisestä aiheutuvat ongelmat. Katto vuotaa esimerkiksi silloin, jos kattoikkunan tiivisteet haurastuvat, eikä aluskate syystä tai toisesta pysty ohjaamaan kosteutta ulos. Aluskate voi olla rikki tai väärin asennettu – tai ehkä se puuttuu kokonaan!

Jotta vuotavan katon korjaus onnistuisi mahdollisimman edullisesti, eikä kattoa vielä tarvitsisi vaihtaa, on kattovuodon korjaus tilattava aina kiireesti. Jos katolla vieraillaan joka kevät ja syksy sekä vielä lisäksi kaikkien isompien myrskyjen jälkeen, saadaan tieto mahdollisista vaurioista ja kattovuodoista nopeasti. Katon vesivahinko voi olla estettävissä nopean toiminnan ansiosta. Plus Kattopalvelu käy mielellään tarkastamassa peltikattosi, tiilikattosi tai huopakattosi. Jos tilaat samalla joitain muita kattotöitä, esimerkiksi katon harjauksen, saat kattotarkastuksen aivan ilmaiseksi.

Jos katon huomataan vuotavan, on tärkeintä toimia nopeasti. Me tiedämme tämän, emmekä koskaan aikaile kattovuodon korjaamisen suhteen. Peitämme katosta löytämämme vauriot niin, että kosteutta ei enää pääse katon alle. Sitten arvioimme kaikki jo syntyneet vauriot ja etsimme parhaan tavan kattokokonaisuuden kunnostamiseen. Joskus se on kattoremontti, varsinkin silloin, jos vauriot ovat pahanlaatuisia. Myös katon korkea ikä antaa syyn tarjota katon uusimista. Vaikka kattovuodon aiheuttanut vaurio olisikin korjattavissa, voisi jokin toinen kohta alkaa pian vuotaa, sillä iäkkään katon rakenteet eivät ole enää kovin kestäviä tai tiiviitä. Huopakatto on iäkäs nelikymppisenä, peltikatto viisikymppisenä ja tiilikatto seitsemänkymppisenä.

Jos katto on korjattavissa tekemällä katon osittainen korjaus, aloitamme katon vesikatteen tiivistämisen. Jos aluskate on ehjä eivätkä katon alapuoliset rakenteet ole kastuneet lainkaan, riittää tämä kattovuodon korjaamiseksi. Lisäksi teemme kuitenkin ilmaisen kattotarkastuksen. Jos katon alle on jo päässyt kosteutta, uusimme tai kunnostamme kastuneet kattorakenteet ja vaihdamme villat tai muut yläpohjan eristeet uusiin. Eristeitä ei voida jättää vaihtamatta eikä lahonneita kattorakenteita uusimatta, sillä laho leviää nopeasti, ja kosteudessa eristeet voivat alkaa kasvaa hometta.

Katon huolto Hyvinkäällä onnistuu usein pelkkien harjojen avulla

Katon huolto Hyvinkäällä on tilattavissa Plus Kattopalvelun kautta, samoin kuin kaikki muutkin kattotyöt katon uusimisesta kattovuodon korjaamiseen tai vaikkapa aurinkopaneelien asentamiseen. Huollamme tasokkaasti ja kustannustehokkaasti kaikki erilaiset omakotitalojen, kerrostalojen, ulkorakennuksien ja esimerkiksi teollisuuslaitosten katot – eli niin peltikatot, huopakatot, tiilikatot kuin varttikatotkin. Katon huoltojen teettäminen palkitaan hyväkuntoisella, pitkäikäisellä ja hyvältä näyttävällä katolla.

Katon kevät- ja syyshuolto ovat huoltoja, joita tarvitaan kaikista eniten katon elinkaaren aikana. Näiden tärkeiden huoltojen tekeminen onnistuu usein pelkkien harjojen avulla, sillä katon puolivuosittainen huolto pitää sisällään katteen puhdistamisen epäpuhtauksista, mitkä saavat katon haurastumaan sitomalla siihen kosteutta. Kaikki katot voidaan harjata, paitsi bitumikatot, mitkä on paras puhdistaa ilmapuhaltimen avulla. Samalla tehdään sadevesijärjestelmän puhdistus, minkä avulla sade- ja sulamisvedet saadaan tarpeeksi kauas rakennuksesta, sekä kattotarkastus. Katon tarkastaminen ei maksa mitään, jos se tilataan yhtä aikaa jonkin muun kattotyön kanssa.

Katon tarkastuksen perusteella osaamme suositella talon omistajalle joitain muita kattohuoltoja, mahdollisesti myös katon paikkaamista. Asiakas saattaa saada tarjouksen katon pesusta. Sen avulla katto saadaan puhdistettua perusteellisemmin. Kattopesun jälkeen peltikatto voidaan maalata. Peltikaton maalipinnan uusiminen 15 vuoden välein (tai tarpeen mukaan) auttaa kattoa pysymään ruosteettomana. Tiilikatot ja huopakatotkin pitää pinnoittaa, mutta vain kerran. Pinnoitteen uusiminen lisää katon kulutuksen- ja rasituksenkestävyyttä melkoisesti.

Sammalenpoisto ja sammaloitumista estävät suojakäsittelyt ovat tärkeitä tiili- ja huopakattohuoltoja, sillä sammalet kuluttavat katon loppuun paljon nopeammin, kuin olisi tarkoitus. Sammaleiden poisto on hyvä hoitaa kemiallisesti, sillä näin itse kate säilyy vauriottomana.

Muita kattohuoltoja, joita voit meiltä Hyvinkäälle tilata, ovat muun muassa kattoturvatuotteiden huolto tai rännien huoltomaalaus. Teemme myös kattopeltien lisäkiinnityksiä sekä vanhojen peltikattonaulojen tai kateruuvien vaihtoa uusiin kateruuveihin. Mitä paremmin kattopellit ovat kiinni ruodelaudoituksissa, sitä epätodennäköisemmin ne irtoavat kovalla tuulella. Peltikattonaulojen vaihto ruuveihin vähentää myös kattovuotojen todennäköisyyttä. Peltikattonaula saattaa nousta ylös katosta puun kosteuselämisen vuoksi, ja jäljelle jääneestä reiästä pääsee vettä katon alle. Ruuvi pysyy paremmin puussa kiinni, ja sen iso tiiviste estää veden pääsyn katon alapuolisia osia kastelemaan.

Tarvitseeko rännisi puhdistaa Hyvinkäällä?

Plus Kattopalvelu on oikea osoite tilata rännien puhdistus, asennus, huolto ja korjaus Hyvinkäällä. Vesikourujen ja alastuloputkien lisäksi asennamme ja kunnostamme myös jalkarännit sekä kattokaivot. Kun katon sadevesijärjestelmä on tullut käyttöikänsä päätepisteeseen, uusimme sen taatulla laadulla. Saat kauttamme tasokkaan sadevesijärjestelmän, ja se asennetaan näppärästi paikalleen kerrostalon, rivitalon, omakotitalon tai vaikkapa mökin katolle. Työn voi halutessasi rahoittaa kauttamme saatavalla rahoituksella.

On kuitenkin monia tapoja pidentää sadevesijärjestelmän käyttöikää ja tukea sen toimintaa. Niistä yksi on sadevesikourujen puhdistus. Roskat on poistettava puolen vuoden välein, muuten kourut menevät tukkoon. Tukosten takia kourut ruostuvat huomattavasti normaalia nopeammin, ja talvisin ne kärsivät jäätymisvaurioista. Ongelmat eivät rajoitu pelkkään sadevesijärjestelmään, sillä tukossa olevien kourujen takia sade- ja sulamisvedet voivat kastella talon seinät ja jopa perustukset. Jotta kattovedet saataisiin oikeaan paikkaan eikä kosteusvaurioita syntyisi, tilaa kourujen puhdistus meiltä säännöllisesti. Tarvittaessa teemme myös syöksyputkien avauksen, ja noin kerran vuosikymmenessä on aika suorittaa kourujen huoltomaalaus. Hyväkuntoinen maalipinta ehkäisee ruostevaurioita, mutta sillä on myös esteettistä vaikutusta.

Kattokaivotkin pitää puhdistaa roskista (kuten puiden lehdistä ja neulasista) puolen vuoden välein. Jos kattokaivo menee tukkoon, jää tasakatolle vettä, ja katon saumat saattavat pettää vesimassojen paineen alla. Kattokaivojen talviaikaista jäätymistä kannattaa ehkäistä lämpövastuksilla, sillä näin kattokaivojen normaali veto voidaan varmistaa talvellakin. Tarvittaessa uusimme, eristämme ja tiivistämme kattokaivot.

Jos kouru vuotaa, kyse voi olla myös rakenteellisista vioista, ei vain roskien muodostamista tukoksista. Kourusaneerauksen tarve tulee havaittua ajoissa, jos sadevesijärjestelmä kuntotarkastetaan samalla, kun se puhdistetaan. Tämän takia sadevesijärjestelmää ei saisi puhdistaa maasta käsin käytettävien työvälineiden avulla, vaan työ tulisi suorittaa katolta käsin. Plus Kattopalvelu muistaa aina tarkastaa katon sadevesijärjestelmän kunnon, eikä edes veloita siitä erikseen, jos samalla tehdään muita kattotöitä. Tarkastus paljastaa esimerkiksi tarpeen paikata kourussa oleva reikä, puuttua väärään suuntaan antaviin kaatoihin, uusia liitoskappaleet tai saumata jään avaamat saumat uudelleen. Myös vesikouruihin voidaan asentaa sähkökäyttöinen sulanapitojärjestelmä, mikä estää kourujen jäätymisen talvella. Jos jäätä kuitenkin muodostuu, älä hakkaa rännejä, vaan tilaa rännien höyrysulatus Plus Kattopalvelulta.

Katon pesu ja puhdistus estää likaa sitomasta kattoon kosteutta

Katon pesu, sammaleenpoisto ja suojakäsittely Hyvinkäällä pidentävät katon käyttöikää ja ehkäisevät ennalta monia vaurioita. Lika sitoo kattoon kosteutta, mikä kiihdyttää katon haurastumista. Kosteus saa peltikaton ruostumaan, ja tiilikatolla sekä huopakatolla se lisää sammalkasvustojen kasvamista. Ensisijainen tapa katon puhdistamiseksi ja roskien (esimerkiksi neulasten, lehtien ja oksien) poistamiseksi katolta on katon harjaus. Mineriittikatto, tiilikatto ja peltikatto voidaan huoleti harjata, mutta huopakatto on varmuuden vuoksi paras puhdistaa ilmapuhaltamalla. Jos roskien poistosta huolimatta katolle alkaa kasvaa sammaleita, on aika tilata sammaleenpoisto huopakatolta, tiilikatolta ja peltikatolta. Kahdella ensin mainitulla se tarkoittaa sammaleenpoistoaineen levittämistä. Jos kävisi niin, että peltikatolle alkaisi kasvaa sammaleita, ei olisi tarvetta katon kemialliselle puhdistamiselle. Peltikaton tasaiseen pintaan eivät sammaletkaan tartu niin hyvin, etteivät ne lähtisi harjaamalla – tai viimeistään peltikaton pesun avulla.

Myös tiilikatto ja huopakatto kannattaa joskus pestä. Huopakaton ja tiilikaton pesu edeltää usein kattomaalausta. Uusimalla tiilikaton pinnoite saavutetaan hyviä tuloksia kattotiilien käyttöiän pidentämisessä. Savitiilikattoa ei suojata pinnoitteella, vaan se kaipaa katon suojakäsittelyä kerran tai kaksi vuosikymmenessä. Huopakatto pinnoitetaan noin puolivälissä elinkaartaan, ja koska huopakatto ja palahuopakatto kestävät noin 40 vuotta, tarkoittaa se sitä, että kattomaalaus tehdään noin kaksikymppiselle bitumikatolle.

Miten katot pestään? Ei ainakaan painepesurilla, vaan tavallisella letkupaineella, sopivalla huoltopesuaineella ja yleensä vielä pehmytharjojen avulla. Näin ei vaurioiteta katon pinnoitetta, rikota kattotiiliä tai väännetä kattopeltejä piloille. Kattopesu tehdään Plus Kattopalvelun toimesta avaimet käteen -periaatteella, eli hintaan kuuluu koko urakka aina loppusiivoukseen asti. Aivan ensimmäiseksi tarkastamme kerrostalon, omakotitalon tai esimerkiksi kesämökin katon tiiviyden, sillä muutoin olisi vaarassa katon alapuolisten osien kastuminen. Jos katto jätettäisiin tarkastamatta, saattaisi vesi liristä saumoista ja läpivienneistä katon alle, ja sitten ei hyvä heiluisi. Kun katto on tarkastettu ja todettu tiiviiksi (tai kunnostettu asianmukaisella tavalla), pesemme katon perusteellisesti. Jos katto on tämän jälkeen tarkoitus vielä maalata, on katon annettava kuivua rauhassa. Näin varmistetaan se, että maali levittyy tasaisesti ja tarttuu kunnolla.

Näin katon maalaus Hyvinkäällä onnistuu papukaijamerkin arvoisesti

Katon maalaus Hyvinkäällä voi tarkoittaa niin peltikaton huoltomaalausta kuin tiili-, huopa- tai mineriittikaton pinnoitusta. Kattomaalaus saa katon näyttämään aivan uudelta, ja samalla se lisää katon rasituksen- ja kulutuksenkestävyyttä. Katto saa uutta pontta kestää kemiallisia ja mekaanisia rasituksia, kuten vaikkapa auringon UV-säteilyä. Kattomaalaus on huokea tapa lisätä katon käyttöikää ja ehkäistä erilaisia vaurioita, kuten katteen halkeiluja ja niistä alkunsa saavia kattovuotoja. Tilaa katon maalaus Plus Kattopalvelulta, niin kattomaalaus onnistuu kymmenen pisteen ja papukaijamerkin arvoisesti! Valitsemme sopivan pinnoitteen ja oikeanlaisen maalaussään, ja teemme huolelliset pohjatyöt, mitkä varmistavat pinnoitteen optimaalisen tarttumisen. Jos kattopesussa ja muissa pohjatöissä oiottaisiin, ei lopputulos olisi laisinkaan niin kestävä, tasainen ja suojaava.

Jos kyseessä on peltikaton maalaus, tulee katon huoltomaalaus teettää aina tarpeen mukaan. Maalipurkkiin voidaan joutua tarttumaan jo 10 vuoden välein. Koko katon maalaamisen lisäksi peltikaton omistajan tullee toteuttaa myös paikkamaalauksia. Katolla liukunut, jäänsekainen lumimassa saattaa naarmuttaa maalipintaa. Myös kovalla tuulella katolle paiskautuneet oksat saattavat aiheuttaa naarmuja. Naarmut pitää maalata piiloon, jotta ruoste ei saisi otetta katosta. Aaltopeltikaton, lukkosaumakaton tai muun peltikaton käyttöikä lyhenee merkittävästi, jos se alkaa ruostua. Ruoste ohentaa ja haurastuttaa pellit, ja suurentaa ruuvinreiät.

Huopakaton maalaus voi pelastaa parikymppisen bitumi- tai bitumipaanukaton purkutuomiolta. Kulahtanut katto on pian kuin uusi, eli kauniin värinen, elastinen ja hyvin suojassa sekä auringolta että kasvustoilta. Tietenkin silloin, jos katon vanheneminen ja haurastuminen on johtanut kattovuotoihin ja laho- tai homevaurioihin, on vanha katto paras uusia.

Tiilikatot maalataan vain kerran elinkaarensa aikana, ellei kyseessä ole savitiilikatto, mitä ei maalata lainkaan. Savitiilikatolle riittää, että se suojakäsitellään 5–10 vuoden välein. Betonitiilikatto saa uudesta pinnoitteesta kaipaamaansa suojaa kasvustoja ja rapautumista vastaan. Mitä enemmän vanhoissa tiilissä on huokosia, sitä enemmän ne imevät vettä, ja sitä enemmän niiden päällä kasvaa sammaleita. Vesi ja sammalten tiiliin sitoma kosteus kiihdyttävät talviaikaisia jäätymisvaurioita. Tämä näkyy tiilien halkeilemisena. Pinnoite tasoittaa tiilien pinnan, joten vedenimu lakkaa, eivätkä kasvustotkaan enää viihdy tiilillä entiseen malliin.

Myös mineriittikaton elinkaarta voidaan jatkaa pesemällä ja pinnoittamalla katto. Näin katto saa suojaa sekä sammalkasvustoilta, pakkasrapautumiselta että ultraviolettisäteiltä, joten sen haurastuminen hidastuu merkittävästi.

Lumenpudotus Hyvinkäällä on tyypillinen kattohuolto talvella

Lumenpudotus Hyvinkäällä on tyypillinen talvinen kattohuolto. Joskus lumenpudotusta tarvitaan siksi, ettei talon katto romahtaisi. Asuinrakennusten katot sortuvat hyvin harvoin, mutta piharakennuksen tai esimerkiksi maneesin katto voi olla vaarassa romahtaa, jos lunta on tullut poikkeuksellisen paljon. Asuinrakennuksenkin katto voi painua luokalle, jos katolla on runsain mitoin lunta. Lumen paino voi myös saada aikaan sauma-, läpivienti- tai jiirivuodon. Kun lumi liukuu pitkin kattoa, voi se naarmuttaa katetta tai irrottaa kattotarvikkeita. Kannattaa tilata lumen pudotus omakotitalon, kerrostalon, rivitalon, mökin, hallin tai muun kiinteistön katolta ajoissa: näin vältyt monilta hintavilta korjauksilta.

Kattolumitöiden avulla pidetään huolta myös ohikulkijoiden turvallisuudesta. Jos katolta tulee alas iso määrä lunta, voi joku loukkaantua vakavasti – etenkin, jos putoavan lumen seassa on jäätä tai katosta irronneita kattotarvikkeita. Omaisuusvahinkojakin voi syntyä. Katolta tippuva lumi voi rikkoa niin terassin valokatteen kuin talon viereen parkkeeratun auton tuulilasinkin. Ajoissa tilattu, hallitusti ja turvallisesti tehty lumenpudotus estää monet vahingot. Tilaa lumenpudotus Plus Kattopalvelulta, niin kattolumityöt onnistuvat kaikin puolin ensiluokkaisella tavalla.

Otamme turvallisuusasiat aina erittäin vakavasti. Suunnittelemme kattolumityöt jo etukäteen ottaen huomioon muun muassa sen, minne lumet voidaan pudottaa ja pitääkö ne kuljettaa pois tontilta. Selvitämme, miten saamme informoitua kaikkia asukkaita lumenpudotuksen ajankohdasta, ja miten meidän tulee eristää vaaravyöhyke. Jos lumenpudotuksen tekeminen haittaa ohiajavaa liikennettä, hankimme liikennejärjestelyluvat ja järjestämme turvallisen ja toimivan liikenteenohjauksen.

Joskus tulemme yhdessä asiakkaan kanssa siihen lopputulokseen, että lumet on paras pudottaa yöllä, jotta liikenteelle olisi haittaa mahdollisimman vähän. Nyt saattaa herätä kysymys, miksi lumenpudotus pitäisi suorittaa yöllä – ei kai ole kyse mistään hämärähommista tai pimeistä töistä? Ei suinkaan, vaan lumenpudotus on joskus paras tehdä yöaikaan, jos rakennus sijaitsee vilkkaasti liikennöidyn tien varrella, ja lumen pudottaminen katolta vaikeuttaisi liikennettä liikaa. Lumenpudotusta varten pihaan voidaan tarvita monenlaista apuvälinettä ja kulkuneuvoa, ja ohiajavaa liikennettä voidaan joutua ohjaamaan käyttämään kiertotietä.

Me teemme myös jään poiston katolta, mitä tarvitaan jään katolle ja ohikulkijoille aiheuttamien haittojen minimoimiseksi. Jään poistossa käytetään höyrysulatusta, sillä kattokaivojen, katon ja rännien sulatus höyryllä on ehdottomasti se turvallisin ja tehokkain vaihtoehto. Räystäiltä riippuvat jääpuikot katkotaan käsin, mutta suojalasein varustautuneina. Jotta jäästä ei olisi enää riesaa, voimme toteuttaa katon lisälämmöneristyksen. Rännit ja kattokaivot pidetään sulana siivoamalla ne usein, ja asentamalla niihin sähköllä toimiva sulanapitojärjestelmä. Jos kyseessä on rakenteellinen vika, teemme kourusaneerauksen tai uusimme sadevesijärjestelmän kokonaan.

Aluskatteen vaihto ja muut kattotyöt Hyvinkäällä katon toiminnan tukemiseksi

Teemme kaikki kattotyöt Hyvinkäällä riippumatta katon materiaalista, koosta, kaltevuudesta tai rakennuksen käyttötarkoituksesta. Palvelemme niin yksityisasiakkaita kuin taloyhtiöitäkin, yritysasiakkaista puhumattakaan, joten ota yhteyttä ja pyydä tarjous jostain ajankohtaisesta peltikatto-, huopakatto-, palahuopakatto- tai tiilikattotyöstä. Laskemme työlle kilpailukykyisen hinnan, ja lupaamme toteuttaa sen nopealla aikataululla ja parhaalla asiantuntemuksella.

Plus Kattopalvelulta tilattu kattotyö voi olla vaikkapa katon osittainen vaihto, pieneläinesteiden (kuten lintu- eli räystäsverkkojen) asentaminen tai sadevesijärjestelmän korjaus. Palvelemme kaikenlaisissa katon huoltoon, katon korjaamiseen ja katon varustelemiseen liittyvissä töissä, ja kun katon elinkaari on tullut päätepisteeseensä, toteutamme sujuvan kattoremontin. Kaikki kattotyömme ovat yksityisasiakkaille verovähennyskelpoisia, ja tarjolla on sekä joustava rahoitus että mainio kaupanpäällinen. Kaupanpäällinen tarkoittaa koko katon kunnon tarkastusta. Sen perusteella osaamme suositella muita kattohuoltoja tai -korjauksia, joilla katto saadaan pidettyä hyvässä kunnossa mahdollisimman pitkään.

Aluskatteen vaihto, uusiminen, paikkaus ja paikkaus ovat tärkeitä kattotöitä, sillä niiden avulla ehkäistään katon vesivahingot. Jos aluskatteeseen tulee reikä, on se lähes aina viisainta uusia. Koko aluskatetta ei kuitenkaan tarvitse uusia, vaan useimmiten riittää, että se uusitaan vain vaurioituneiden kohtien osalta.

Kattoläpivientien korjaukset ovat kattokorjauksia, joilta välttyy vain harva. Kattoläpivientien tiivisteet kuluvat ja menettävät vedenpitävyytensä. Tarve korjata kattoikkunaa tai uusia sen tiivisteitä pitäisi varmistaa kahdesti vuodessa – näin voidaan estää monet katon vesivuodot.

Plus Kattopalvelu palvelee myös kattoturvatuotteiden huollon ja asennuksen tiimoilta. Lisäksi saat meiltä asiantuntevaa palvelua muun muassa katon IV-töissä sekä katon lisäeristyksessä (tai villojen vaihdossa). Eristeet pitävät lämmön sisällä, joten jos asunnon lämmittäminen on kovin kallista, on aika tarkastaa yläpohjan eristeiden riittävyys. Kun eristevilloja on sopivasti, ei välikatolle karkaa niin paljoa lämmintä ilmaa, mikä voisi tiivistyä kosteudeksi. Se lämmin ja kostea ilma, mikä välikatolle väistämättä nousee, saadaan nopeasti ulos, mikäli katon tuuletusratkaisut ovat reilassa. Jos ilma liikkuu jähmeästi, voidaan sille antaa kyytiä uusien ilmanvaihtohormien tai esimerkiksi alipainetuulettimen avulla. Tehokas tuuletus ja ehjä aluskate ovat ne parhaat tavat varmistaa kattorakenteiden kuivuus!

Pienennä lämmityskustannuksia ja ehkäise hometta tilaamalla katon ja yläpohjan eristys tai villojen vaihto

Jotkin kattotyöt Hyvinkäällä lisäävät koko rakennuksen ympäristöystävällisyyttä. Katon lisälämmöneristys on tällainen kattotyö, sillä se pienentää asunnon lämpimänä pitämiseen tarvitun energian määrää. Moni ekovinkki auttaa myös säästämään rahaa, ja siitä on kyse tässäkin – mitä vähemmän energiaa rakennuksen lämmittämiseen tarvitaan, sitä enemmän talon omistajalta säästyy rahaa. Uudet eristeet maksavat itsensä takaisin tyypillisesti hyvin nopeasti.

Uudet eristeet parantavat myös katon kosteusteknistä toimivuutta ja ehkäisevät kosteusvaurioita. Jos välikatolle karkaisi paljon lämpöä talvisin, voisi sinne muodostua kondenssivettä. Kondenssivesi on lämpimästä ilmasta tiivistyvää kosteutta. Toisekseen, katon läpi kohoava lämpö voisi sulattaa kattolunta niin paljon, että katto alkaisi vuotaa saumoista, jiireistä ja läpivienneistä. On siis monia syitä asennuttaa katon alle lisää eristeitä, jos ammattilaisemme mainitsee niitä olevan liian vähän.

Tarvittaessa vaihdamme villat. Se, että katon alle on hankittava lisää eristeitä, ei yleensä tarkoita sitä, että vanhat eristeet pitäisi vaihtaa. Samoilla eristeillä selviää mainiosti jatkossakin, ellei niissä ole kosteutta. Kastuneita eristeitä ei voi jättää uusien eristeiden alle, vaan ne on purettava ja toimitettava joko poltettavaksi tai kompostoitavaksi. Kosteus voi saada eristeet homehtumaan, ja seuraus voi olla yläpohjan homevaurio, millä saattaa olla erittäin negatiivisia vaikutuksia sisäilman laatuun ja rakennuksen asukkaiden terveyteen.

Plus Kattopalvelun ammattilaisilta sujuu mallikkaasti myös ullakon ja vintin eritys, joita tarvitaan esimerkiksi silloin, kun kylmä ullakko tahdotaan ottaa asuinkäyttöön. Ullakolle voi hyvinkin olla mahdollista rakentaa uusia makuuhuoneita tai vaikka tila joogan harrastamiseen. Ehkä kattoa on korotettava, jotta huonekorkeudesta tulee haluttu? Ei hätää, monipuolisesti palvelevalta Plus Kattopalvelulta onnistuu myös katon korotus.

Kun uudelle tai vanhalle katolle asennetaan uusia ilmanvaihtohormeja ja muita läpivientejä, on tärkeää muistaa niiden eristäminen. Jos asialla on Plus Kattopalvelu, tulevat läpiviennit tiivistettyä ja eristettyä asianmukaisesti, eikä lämpöä tai hajuja pääse karkuun. Mikäli viemärintuuletusputkesta tippuu kondenssivettä, on se merkki siitä, ettei sitä ole eristetty kunnolla – ota silloin yhteyttä meihin, niin saavumme korjaamaan tilanteen.

Vain ehjät kattoturvatuotteet ovat tarpeeksi turvalliset

Jokainen katto tarvitsee kattoturvatuotteita Hyvinkäällä. Katto varustellaan asianmukaisilla kattoturvatuotteilla jo asennus- tai uusimisvaiheessa, jos asialla on rakennusmääräykset hyvin tunteva kattofirma. Katon varustelussa on tunnettava myös eri katemateriaalin työlle asettamat erityisvaatimukset. Esimerkiksi konesaumakatot varustellaan kiinnittämällä kattotarvikkeet niiden pystysaumoihin, ja läpiviennit toteutetaan saumaamalla ne kiinteästi katteeseen.

Me tiedämme, millaisia kattoturvatuotteita juuri sinun kattosi tarvitsee, mistä ne kannattaa hankkia, ja miten ne tulee asentaa. Jos huomaamme, että katoltasi puuttuu jotain olennaista, mainitsemme asiasta hyvän tarjouksen kera. Lupaamme toimittaa paikalle korroosionkestävät ja tutkitusti turvalliset talotikkaat, kattotikkaat, hätäpoistumistikkaat tai muut tarvittavat tuotteet, ja hoitaa niiden asennuksen avaimet käteen -pakettina.

Jokaiseen kohteeseen tarvitaan ainakin seinätikkaat ja lapetikkaat. Riippuu katon kaltevuudesta ja talon korkeudesta, onko tarvetta myös palotikkaille, kattosilloille ja lumiesteille. Myös kattopollareita ja putoamissuojia voidaan tarvita tiilikatollesi, huopakatollesi tai peltikatollesi. Seinä- ja lapetikkaita sekä kulkusiltoja myöten katolle on helppo nousta, ja siellä on turvallista edetä kohti savupiippua, ilmanvaihtokonetta tai muuta huoltokohdetta. Lumiesteet pitävät huolta ennen kaikkea pihan turvallisuudesta, sillä katolta äkkiarvaamatta putoava lumi ja jää voi olla todella vaarallista, mutta ne auttavat ehkäisemään myös katon vaurioitumista lumen äkillisten liikkeiden tähden. Lumiesteitä tai -aitoja tarvitaan hillitsemään lumimassojen liikkeitä, jos katon kaltevuus saavuttaa rajan 1:8.

Ei riitä, että omakotitalon, mökin, ulkorakennuksen, kerrostalon tai esimerkiksi rivitalon katto on varusteltu rakennusmääräysten mukaisilla kattoturvatuotteilla. Turvatuotteet pitää sen lisäksi säännöllisesti tarkastaa. Puolivuosittaisten tarkastusten avulla turvatuotteiden kunnossa tapahtuneisiin muutoksiin osataan puuttua ajoissa – esimerkiksi kiristämällä niiden lumen painon alla löystyneet kiinnitykset. Olisi todella vaarallista, jos jokin kattoturvatuote (esimerkiksi kulkusilta) irtoaisi katosta silloin, kun kattoa ollaan huoltamassa tai korjaamassa. Löystyneiden kiinnitysten vuoksi kattoturvatuotteet saattavat irrota katosta myös myrskytuulen puhaltaessa, tai silloin, kun katolta putoaa alas lunta. Katteeseen syntyy ikäviä vaurioita, jos vaikkapa tikkaat putoavat alas lumen mukana. Jos näin pääsee käymään, ota silloinkin yhteyttä Plus Kattopalveluun, niin paikkaamme katon, palautamme sen varustelutason ennalleen ja suoritamme kaupan päälle kaikkien kattoturvatuotteiden ja koko katon kunnon tarkastuksen.

Älä jätä lumiesteitä asentamatta, korjaamatta tai kiinnittämättä katolle, jos ne putoavat

Lumiesteiden asennus ja korjaus kannattaa hoitaa heti, kun tarvetta ilmenee. Omin päin ei tähänkään kattotyöhön tarvitse ryhtyä, vaan sinua palvelee Hyvinkäällä tässäkin asiassa Plus Kattopalvelu. Plus Kattopalvelu asentaa, korjaa ja uusii kaikkien rakennusten lumiesteet, ja jos lumiesteet sattuisivat putoamaan alas katolta, kiinnittää se lumiesteet takaisin omalle paikalleen. Samaan syssyyn hoidetaan irronneiden lumiesteiden (ja esimerkiksi maahan pudonneiden tikkaiden) aiheuttamien reikien ja vaurioiden paikkaus.

Jos tiili-, pelti- tai huopakaton kaltevuus on joko 1:8 tai sitä enemmän, on se pakko varustella lumiesteillä. Piha-alueen turvallisuus ja katolta putoavien lumien aiheuttamien vaurioiden ehkäiseminen on talon omistajan (tai taloyhtiön) vastuulla. Lumiesteet pitävät katolle sataneen lumen hyvin paikoillaan aina siihen asti, kun se sulaa pois, joten lumiesteistä on suuri apu. Katolta alas putoava lumi voisikin aiheuttaa vakavia vahinkoja ja rikkoa irtainta omaisuutta, joten lumiesteiden asentamiselle on olemassa vahvat perustelut.

Lumiesteistä on hyötyä myös katon vaurioiden ehkäisemisessä. Jos katolta putoaa vauhdilla alas lunta, saattaa se tempaista mukaansa kattotikkaat, rännit, muutaman kattotiilen, aurinkopaneelit, kattosillan tai vaikka ilmanvaihtohormin. Lumen liikkeet voivat myös naarmuttaa katetta ja vaurioittaa sen pinnoitetta.

Vaikka rakennusmääräysten mukaan riittäisi, että kulkureitit ja oleskelualueet suojataan lumiesteillä, suosittelemme asennuttamaan lumiesteet kulkemaan koko lappeen reunaa myöten. Näin rasitus voidaan jakaa tasaisesti isommalle alueelle, ja lumiesteillä saavutetaan paras mahdollinen hyöty. Jos katolla on kattoikkuna tai aurinkopaneeleita, voi olla hyvä suojata ne lumimassojen liikkeiltä omilla lumiesteillään.

Lumiesteiden tai lumiaitojen kunto kannattaa tarkastaa kahdesti vuodessa, sillä aika ja erilaiset rasitukset kuluttavat lumiesteitäkin. Erityisesti niiden kiinnitykset pitää muistaa tarkastaa. Jos lumiesteet putoavat katolta, on usein kyse juuri siitä, ettei niiden kiinnityksistä ole pidetty huolta. Kun teetät kaikki kattotyösi Plus Kattopalvelulla, tulevat lumiesteesi usein katsastettua, sillä tarjoamme kaikkien kattotöiden yhteydessä ilmaisen katon ja sen tarvikkeiden kuntotarkastuksen. Tilaa meiltä ainakin katon kevät- ja syyshuolto, niin kaikki talven aikana ehkä aiheutuneet vahingot huomataan ajoissa, ja katto osataan tarvittaessa tiivistää ennen uutta talvea.

Piipun pellitys ja piipunhattu – paljoa muuta ei hormisaneeraustarpeiden vähentäminen vaadi

Piipun pellityksen ja piipunhatun avulla hormi voidaan suojata kosteudelta ja säiden vaihtelulta. Tilaa piipun pellitys peltisepän työnä, niin saat mittojen mukaan toteutetun pellityksen, mikä antaa tyyliä ja näyttävyyttä koko rakennukselle. Piipun pellitys pitää kosteuden ulkopuolella, mutta niin tekee myös piipunhattu. Piipunhattu on erityisen tehokas tapa pitää hormi kuivana ja vähentää sen saneeraustarpeita. Piipunhattu ei kuitenkaan estä nuohoamista.

Jos savuhormiin pääsisi kosteutta, aiheuttaisi se jäätymisvaurioita, mikä näkyisi hormin rapautumisena. Jää suurentaa pieniä koloja aina vain isommiksi, ja niihin alkaa kertyä aina vain enemmän nokea. Nokikertymät ovat vaarallisia, sillä ne voivat johtaa nokipaloon – siksi hormit kuuluu nuohouttaa säännöllisesti. Nuohoojastakaan ei ole iloa, jos hormissa on koloja, sillä koloja ei saa puhdistettua rassaamalla. Hormista saattaa myös karata lämpöä ja savukaasuja, jos siinä on koloja ja halkeamia.

Huonokuntoinen hormi saadaan kuntoon pinnoittamalla tai putkittamalla se, ellei tilanne ole edennyt niin pahaksi, että piippu on jo osittain sortunut. Silloin on tehtävä piipun muuraus uudelleen. Saneerattu hormi on syytä suojata säiltä piipun pellityksen ja piipunhatun avulla. Koska piipun pellitys vaatii katon avaamista piipun luota, on tarvittaessa oikein helppoa tehdä aluskatteen tarkistus, ja tarvittaessa korjaus piipun kohdalta. Saat kauttamme kaikki muutkin peltisepän työt, kuten konesaumakaton asentamisen ja erilaisten peltilistojen ja suojapellitysten toteuttamisen. Jos haluat, teemme myös kattoturvatuotteet peltisepän työnä.

Jos piipusta vuotaa vettä, ota silloinkin yhteyttä Plus Kattopalveluun, niin saavumme Hyvinkäälle tilannetta korjaamaan. On melko yleistä, että katto vuotaa piipun juuresta, siksi kannustamme pitämään aluskatteen kunnossa. Ehjä ja oikein asennettu aluskate estää kattorakenteiden kastumisen, vaikka piipun juuresta vuotaisi vettä katon alle. Kattovuodon korjaaminen onnistuu tällöin helposti ja nopeasti. Aluskate ja piipun juuren tiivisteet on hyvä tarkastaa puolen vuoden välein, eli aina katon kevät- ja syyshuoltojen yhteydessä. Mikäli tiilikattosi, huopakattosi tai peltikattosi puolivuosittaiset huollot teetetään meillä, teemme tällaisen tarkastuksen automaattisesti. Ilmainen ja koko katon kunnon käsittävä kattotarkastus on olennainen osa kaikkia tekemiämme kattotöitä Hyvinkäällä ja muualla Uudellamaalla.

Teemme katon tarkastuksen Hyvinkäällä perustavanlaatuisella otteella

Katon tarkastus Hyvinkäällä kannattaa teettää puolen vuoden välein – tämä on paras vinkki, minkä Plus Kattopalvelu voi antaa tasakaton, pulpettikaton, harjakaton tai muun satulakaton käyttöiän pidentämiseksi ja sen korjauskustannusten pienentämiseksi. Voit tilata meiltä Hyvinkäälle kattavan koko katon kuntotarkastuksen, mutta kannattaa muistaa, että me tarjoamme ilmaisen katon yleiskuntotarkastuksen kaikkien tekemiemme kattotöiden yhteydessä. Olipa kyse kesämökin katon pesusta, omakotitalon rännien puhdistuksesta, kerrostalon aluskatteen tiivistyksestä tai vaikka rivitalon lintuverkkojen uusimisesta, tarjoamme ilmaisen katon kunnon tarkastuksen aina kaupan päälle. Sen aikana tutkitaan niin katon varusteet ja niiden kiinnitykset, katon alapuolisten rakenteiden kunto (tietyin varauksin) kuin koko katon ehjyyskin. Teemme tarjouksen kaikista huolloista, korjauksista ja muista kattotöistä, joilla katon kuntoa voitaisiin parantaa. Jos mitään ei tarvitse tehdä, emme tarjoa mitään – eihän ehjää kannata korjata!

Tiili-, huopa- ja peltikaton kunnon tarkastus pitäisi tehdä noin kuuden kuukauden väliin, mikä tarkoittaa sitä, että katolla kannattaisi käydä heti talven jälkeen, ja toisen kerran juuri ennen uuden talven alkua. Talvi on erityisen kova koettelemus kaikille katoille, siksi kannattaa tarkastaa heti keväällä, onko se ehtinyt rikkoa kattoa. Syystarkastuksen perusteella katto osataan tiivistää ja huoltaa sellaiseksi, ettei uusi talvi pystyisi horjuttamaan sen kuntoa. Pikkuvioilta on paha välttyä, vaikka kattoa huollettaisiin kuinka hyvin, sillä lumien ja pakkasten lisäksi myös aurinko, suuret lämpötilavaihtelut sekä esimerkiksi katon päällä kävely voivat jättää kattoon jälkiä. Jos pikkuviat huomataan ajoissa, ovat ne helposti korjattavissa, eikä kattokorjaukseen pala paljoa rahaakaan. Kattotarkastuksen perusteella saat tiedon myös siitä, jos katon kuntoa voitaisiin elvyttää tai kohentaa jonkin kattohuollon avulla. Tällainen kattohuolto voi olla esimerkiksi sammalten poisto tiili- tai huopakatolta, sillä sammalet kuluttavat kattoa, kuluttavat sen pinnoitetta ja voivat aiheuttaa saumojen aukeilemista. Jos kyseessä on peltikatto, saatat saada tarjouksen katon huoltomaalaamisesta. Hyväkuntoinen maalipinta ehkäisee ruostevaurioita ja kattovuotoja. Katon alla käytyämme osaamme tarvittaessa suositella myös aluskatteen vaihtoa, tai katon tuuletusratkaisujen tehostamista. Ehjä aluskate ja hyvin toimiva tuuletus ehkäisevät laho- ja homevaurioita katon alla.

Hyvinkääläisten kattourakointien suhteen kannattaa luottaa kokeneeseen kattopalveluun

Plus Kattopalvelu tarjoaa sinulle ensiluokkaista kattourakointia Hyvinkäällä, joten tartu tilaisuuteen, ja tilaa elämäsi helpoin kattourakka! Kattourakan tekevät erityisen sujuvaksi ja stressittömäksi monet eri tekijät, muun muassa se, että olemme täyden palvelun kattourakoitsija. Olipa kyse kattoremontista, katon maalaamisesta tai vaikkapa kattovuodon korjaamisesta, teemme sen avaimet käteen -pakettina. Hintaan kuuluu jopa loppusiivous ja jätteiden poisvienti, tarvittaessa myös ympäristön suojaaminen ja uusien materiaalien toimittaminen paikan päälle. Kiinteän hinnan koko kattourakalle kuulet jo etukäteen, sillä heti kun otat yhteyttä tähän kattopalveluun, sovimme kanssasi arviointikierroksen suorittamisajankohdasta. Paikan päällä voimme tehdä tarvittavat mittaukset ja laskelmat, ja esittää niiden perusteella lasketun tarjouksen tarvitsemistasi kattotöistä.

Emme ole mikä tahansa kattofirma, vaan monipuolisista ja kokeneista kattoalan ammattilaisista koostuva yritys, jolta löytyy osaamista kaikenlaisiin kattotöihin. Suhtaudumme työhömme hyvin motivoituneesti, minkä lisäksi olemme erittäin asiakaspalveluorientoituneita. Omakotitaloasukkaat, taloyhtiöt ja esimerkiksi yritysasiakkaat voivat luottaa saavansa meiltä parasta mahdollista palvelua kattoasioissaan. Omakotitaloasukkaiden ja kesämökkiläisten kattotyöt ovat vieläkin edullisempia kuin muiden, sillä he voivat hakea kotitalousvähennystä Verohallinnolta. Kotitalousvähennys tuo merkittäviä kustannussäästöjä jo ennestään huokeisiin hintoihimme!

Tarjolla on myös joustava rahoitus, mitä voi hakea sopivalla summalla kattomaalausta, rännien uusimista tai vaikkapa kattoremonttia varten. Kattoremonttia ei siis tarvitse lykätä puuttuvan rahasumman takia. Kattoremontti tulisikin teettää mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, jos mielii saada kattonsa uusittua mahdollisimman pienillä kustannuksilla. Jos katto ehtii mennä huonoon kuntoon, saattaa se alkaa vuotaa, ja katon alle syntyvät kosteusvauriot nostavat kattoremontin hintaa ja pidentävät sen kestoa.

Mainittakoon vielä se, että aina yhtä aurinkoisesti ja asiantuntevasti palveleva Plus Kattopalvelu ilahduttaa kaikkia asiakkaitaan maan mainiolla kaupanpäällisellä. Kyseessä on jokaisen kattotyön yhteydessä tarjottu koko katon kunnon tarkastus. Tarkkasilmäiset ammattilaisemme käyvät läpi koko kattokokonaisuuden kunnon mennen katon allekin, jos sinne suinkin on esteetön pääsy. Jos katon alla on kosteutta tai jos katteen pinnasta törröttää nauloja, eivät ne jää huomaamatta. Mikäli kattoa olisi aika maalata tai jos sen pinnalla kasvaa sammaleita ja jäkäliä, saa asiakas heti tiedon siitäkin – eikä vain pelkkää tietoa, vaan myös reilun tarjouksen tarvittavista kattotöistä.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt