Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Kattoremontti Helsinki – Katosta huolehtiminen on palkitsevaa

Plus Kattopalvelut toteuttaa kattoremontit Helsingissä kaikille kattotyypeille ja kaikenlaisiin rakennuksiin. Yleensä kokonaisvaltainen kattoremontti tulee ajankohtaiseksi vasta vuosikymmenten päästä katon asennuksesta. Vesikaton käyttöikään vaikuttavat kuitenkin mm. katetyyppi ja katemateriaalin laatu. Myös katon huoltohistorialla on suuri merkitys katon elinkaaren pituuteen. Jos katon huoltotöitä ja korjauksia laiminlyödään, voi suurempi kattoremontti olla edessä huomattavasti aiemmin kuin katolla, jota on huollettu säännöllisesti ja jonka korjauksista on huolehdittu heti vikojen ilmaantuessa.

Suoritamme Helsingissä kattoremontit niin peltikatoille, tiilikatoille, mineriittikatoille kuin huopakatoillekin. Teemme kaikki peltikattoremontit, tiilikattoremontit, mineriittikattoremontit ja huopakattoremontit takuutyönä ja sovitussa aikataulussa pysyen. Kattopalveluihimme kuuluvat myös kaikki kattohuoltotyöt ja kattokorjaukset. Ennen kattoremonttia katolla tehdään aina kattotarkastus, jossa kattoremontin laajuus määritellään.

Huopakaton, palahuopakaton, tiilikaton ja peltikaton kunnosta huolehtiminen on palkitsevaa. Hyvin huollettu katto kestää tuulia ja talven rasituksia hajoamatta, ja tietenkin se on pitkäikäinen. Tiilikatto voi kestää jopa 70 vuotta, peltikatto 50 vuotta – mutta edellytyksenä on, että katto oikein asennettu ja säännöllisesti huollettu. Meillä on ilo palvella sinua kaikissa kattotöissäsi Helsingissä, Espoossa, Vantaalla tai Sipoossa. Toteutamme katon puolivuotishuollot, satunnaiset reikien paikkaukset ja mahdollisesti tarvitut kattoikkunoiden, kattovalokupujen ja kattoluukkujen uusimiset.

Kun vihdoin on aika teettää omakotitalon, kesämökin, paritalon tai autotallin kattoremontti, otamme kopin koko urakasta ja teemme sen saumattomasti sujuvana avaimet käteen -pakettina. Vesikaton remonttiin Helsingissä voi liittyä vaikka katon ja yläpohjan lisäeristys, verkotuksien asentaminen, katon tuuletuksen parantaminen, läpivientien asennus ja erilaisia peltisepäntöitä. Kattopeltiseppää tarvitaan piipunpellityksen toteuttamiseen ja piipunhatun asentamiseen – noin niin kuin muutamia esimerkkejä mainitaksemme. Lopuksi katolle asennetaan lumiesteet, kattotikkaat, kattosillat ja muut kattoturvatuotteet.

Kun kaikki ulkokaton uusimisen työvaiheet tehdään pitkän linjan ammattilaisten toimesta, sujuu kaikki oikealla tavalla. Kattokokonaisuudesta tulee virheetön, kaunis ja tietenkin erittäin tiivis. Vaikka sataisi kuinka paljon, ei sinun tarvitse olla huolissasi uuden katon saumojen, jiirien tai läpivientien tiiviydestä. Kattorakenteet eivät kastu senkään takia, että lämmin ilma jäisi jumiin katon alle muuttuen kondenssikosteudeksi. Asentamamme katon alla ilma vaihtuu tehokkaasti (eikä lämpöä edes karkaa kovin paljoa, koska yläpohjassa on sopivasti lämmöneristeitä). Jos katon alle kuitenkin jostain syystä pääsisi kosteutta, ohjaisi ehjä aluskate sen pois kattorakenteita turmelemasta.

Kattovedet ohjautuvat pois rakennuksen luota laadukasta, oikein mitoitettua ja oikein asennettua sadevesijärjestelmää pitkin. Kattoturvatuotteiden ansiosta katon huoltaminen ja sen kunnon seuraaminen onnistuu helposti.

Anna meidän asentaa sinullekin tällainen uusi katto! Omakotitalon ja kesämökin kattoremontista voi hakea kotitalousvähennystä, ja huopakaton uusimisen tai muun kattosaneerauksen voi maksaa yhteistyökumppaniltamme haettavalla rahoituksella.

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Helsingissä asennettu tai uusittu katto on luotettava kokonaisuus, kun tilaat työt meiltä

Tilaa katon asentaminen ja uusiminen Helsingissä meiltä, niin omakotitaloon, kesämökkiin, paritaloon tai vaikkapa autotalliin saadaan luotettava kattokokonaisuus. Osaamme asiamme, sillä olemme tehneet lukemattoman määrän onnistuneita kattourakoita. Paikan päällä selviää, mitä kaikkea kattoremontin yhteydessä tulee tehdä. Samalla selviää, miten edullisesti katon uusiminen voidaan toteuttaa.

Huopakaton uusimiseen voidaan liittää vaikka kattomuodon vaihtaminen. Tasakatot olivat aikoinaan muotia, mutta tänä päivänä arvostetaan helppohoitoisuutta. Kaltevampi katto on helpompi huoltaa, sillä se ei kerää samaan tapaan roskia ja lunta.

Ennen kuin asennamme uuden huopakaton, selvitämme, haluatko tiivissaumakaton, kolmiorimahuopakaton vaiko palahuopakaton. Palahuopakaton asentaminen vaatii tiettyä kattokaltevuutta, eikä kolmiorimahuopakattoakaan voida asentaa kaikista loivimmille katoille. Tarvittaessa voimme tehdä katostasi kaltevamman.

Tiivissaumakaton tai palahuopakaton uusiminen voidaan tehdä hieman erikoisemmalla tavalla, jos katon rakenteet ovat kuivat ja terveet. Joissain tilanteissa on nimittäin mahdollista olla purkamatta vanhaa kattoa. Silloin uusi katto voidaan asentaa vanhan katon päälle. Myös peltikatto voidaan asentaa vanhan huopakaton päälle, jos kattorakenteissa ei ole vikaa.

Normaalitapauksessa kattoremontti vaatii vanhan katon purkamista, ja kattorakenteissakin voi olla jotain korjattavaa, uusittavaa tai vahvistettavaa. Näin on myös peltikattoa uusittaessa. Asentamamme peltikatto voi olla esimerkiksi aaltopeltikatto tai tiilikuvioinen peltikatto, mikä yhdistää tiilikaton hienon ulkonäön ja peltikaton helppohoitoisuuden (sekä keveyden). Voimme asentaa omakotitaloon, kesämökkiin, paritaloon tai autotalliin myös lukkosaumakaton tai esimerkiksi konesaumakaton, mitä lukkosaumakatto perin uskottavasti jäljittelee.

Totta kai meiltä sujuu myös tiilikaton asentaminen. Tiilikatto on sen verran pitkäikäinen ja rasituksensietokykyinen katto, että voi mennä jopa 70 vuotta, ennen kuin on tiilikaton uusimisen aika. Savitiilikatto voi kestää kokonaiset sata vuotta, mutta arvokkaanpuoleiset savitiilikatot ovat muuttumassa koko ajan harvinaisemmiksi.

Palvelemme sinua asiantuntevasti riippumatta siitä, mikä on unelmiesi katon materiaali – tai mitä muutoksia haluat katollesi tehtävän. Asennamme katollesi myös kaikki haluamasi läpiviennit ja kattovarusteet aina kattovalokuvuista aurinkopaneeleihin.

Huopakattoremontti, palahuopakattoremontti, peltikattoremontti ja tiilikattoremontti Helsingissä – Mitä katon uusiminen maksaa?

Kaikkia kattoremonttia tarvitsevia kiinnostaa kattoremontin hinta. Mitä huopakattoremontti, palahuopakattoremontti, tiilikattoremontti tai peltikattoremontti Helsingissä oikein maksaa? Kattoremontin hinta riippuu monista seikoista, joten tähän kysymykseen emme voi suoralta kädeltä antaa vastausta. Sinun ei tarvitse ostaa sikaa säkissä – kuulet kyllä kattoremontin hinnan ennen töiden aloittamista. Palahuopakattoremontin tai muun kattosaneerauksen hinta selviää paikan päällä tehdyn alkutarkastuksen aikana.

Toimi siis niin, että otat yhteyttä Plus Kattopalveluun heti, kun katon vaihto alkaa olla ajankohtaista. Sovimme kanssasi arviointikäynnistä. Kun tulemme paikan päälle, panemme merkille niin talon korkeuden, katemateriaalin, katon yksityiskohtien (kuten lippojen ja kattoikkunoiden) määrän ja katon pinta-alan. Myös katon kaltevuudella on jonkin verran merkitystä siihen, mitä kattoremontti maksaa. Nämä edellä mainitut asiat voisi periaatteessa saada selville valokuvista ja puhelinkeskustelun perusteella, mutta kattorakenteiden kunto onkin toinen juttu. Parhaatkaan valokuvat eivät kerro niin paljoa, kuin mitä voisimme selvittää mennessämme itse katon alle ja tarkkaillessamme tilannetta kaikilla aisteillamme (no, ehkä makuaisti jää tässä tapauksessa käyttämättä).

Kattorakenteiden kunto on varsin määräävä seikka, kun laskemme hintaa omakotitalon, paritalon, kesämökin tai esimerkiksi autotallin katon uusimiselle. Jos kattorakenteissa on paljon kosteusvaurioita, vaatii katon vaihto enemmän työtä, ja se näkyy toki loppusummassa. Jos kattoa on korotettava tai lämmöneristeet on uusittava, on silläkin vaikutusta kattosaneerauksen hintaa. Pidämme hinnan aina kohtuullisena, mutta jotta voisimme laskea tarkan ja tiukan hinnan kattoremontille, on meidän oltava selvillä kaikista kattoremonttiin liittyvistä yksityiskohdista.

Tiilikattoremontin hintaan vaikuttaa myös se, halutaanko katolle betonitiiliä vaiko arvokkaampia savitiiliä. Peltikattoremontin hintaan vaikuttaa se, onko katolle tulossa lukkosaumapeltejä vaiko esimerkiksi suoraprofiilisia kattopeltejä. Huopakattoremontin hinta lasketaan muun muassa sen perusteella, onko uusi katto kolmiorimahuopakatto, tiivissaumakatto vaiko palahuopakatto.

Kun tarkastus on tehty, saat hyvän tarjouksen kattoremontista Helsingissä. Tarjouksesta käy ilmi töiden osuus eli se, mistä yksityisasiakas voi hakea kotitalousvähennystä.

Peltikattoremontti Helsinki

Kaikentyyppiset peltikatot ovat Plus Kattopalvelun erikoisalaa. Peltikattoremontissa voit valita vesikatteen useista erilaisista vaihtoehdoista. Vaihtoehtoja löytyy mm. peltikatelevyjen materiaaleissa, muodoissa, väreissä ja pinnoitteissa. Asennamme Helsingissä kaikenlaisia peltikattoja kattoremontin yhteydessä.

Joskus uusi peltikatto voidaan asentaa myös kustannustehokkaasti vanhan vesikatteen, esimerkiksi huopakaton, päälle. Edellytyksenä on kuitenkin, että katon laudoitukset ovat riittävän hyvässä kunnossa ja kattohuopa sekä alushuopa ovat vedenpitävässä kunnossa. Kustannuksia säästyy, kun vanhan katteen purkutyö jää pois. Vanhan huopakaton päälle asennetaan tällaisessa kattoremontissa uusi aluskate, tuuletusrimat ja kattoruoteet. Uusi peltikatto kiinnitetään sitten kattoruoteisiin. Kun uusi aluskate ja vanha alle jäävä huopakatto ovat molemmat vedenpitäviä, muodostuu tällaisessa kattoremontissa kaksinkertainen vedeneristysrakenne.

Profiilipeltikate, poimukate, pystysaumakate

Profiilipeltikatot eli muotokatot on valmistettu eri korkuisista ja muotoisista kateprofiileista. Suosittuja malleja profiilipeltikatteissa ovat erilaiset tiilikuvioiset ja kruunupoimulliset kattoprofiilit. Saatavana on myös erilaisia poimukatteita ja aaltopeltikatteita, joissa kattopellin urat ja poimut kulkevat koko kattopellin pituudelta. Pystysaumakatto tehdään kattoprofiileista, joiden reunoilla on pystyyn nostetut lukkopontit. Lukkoponttien ansiosta pystysaumakatto on helppo ja nopea asentaa. Pystysaumakatto ja konesaumattu rivipeltikatto muistuttavat erehdyttävästi toisiaan. Ne kuitenkin eroavat toisistaan saumaustekniikan suhteen. Profiilipeltikaton kattopellit on yleensä pinnoitettu valmiiksi tehtaalla.

Konesaumakatto on perinteinen peltikattotyyppi

Saumakattoja on valmistettu jo vuosisatoja ja ne asennetaan edelleen suurin piirtein samoilla periaatteilla. Konesaumakaton hienous on kaksinkertaisessa saumassa, jolla peltirivit saumataan yhteen täysin vesitiiviisti. Tuplasauma on jo rakenteeltaan täysin tiivis. Nykyisin konesaumakaton saumoissa käytetään vielä tiivistysmassaa, joka viimeistään tekee konesaumatusta vesikatosta vesitiiviin. Konesaumakatto asennettaan niin, että kattoon ei porata yhtään reikää. Kattopeltien kiinnikkeet jäävät piiloon konesaumakaton alapuolisiin saumoihin. Konesaumakatolla kaikki kattotuotteetkin pellitetään samanlaisella tuplasaumatekniikalla. Silloin myös katon läpivientien tiiviys on taattu.

Konesaumakattojen katemateriaali voi olla tavallista pinnoitettua kattopeltiä, kuumasinkittyä teräspeltiä, alumiinia tai kuparia. Kuumasinkitty eli galvanoitu kattopelti on yksi pitkäikäisimmistä kattomateriaaleista. Galvanoidusta teräksestä valmistettu konesaumakatto voidaan maalata vasta 2–3 vuoden päästä sen asennuksesta. Vasta silloin kattopellit ovat hapettuneet siinä määrin, että peltikattomaalit tarttuvat galvanoituun kattopintaan pitävästi.

Tiilikattoremontti Helsinki

Tiilikatto on monessa mielessä hyvä valinta uudeksi katemateriaaliksi kattoremontissa. Tiilikatolla on paljon hyviä ominaisuuksia. Tiilikatto on klassisen kaunis silmälle. Tiilikatot ovat myös hengittäviä ja hiljaisia. Jos tiilikaton huolloista, kuten kasvustonpoistoista ja pinnoituksista huolehditaan, on se myös erittäin pitkäikäinen katetyyppi.

Tiilikatoissa käytetään joko savikattotiiliä tai betonikattotiiliä. Kattotiilet eroavat toisistaan jonkin verran hinnaltaan, ulkonäöltään ja ominaisuuksiltaan. Betonikattotiilet eli sementtitiilet valmistetaan betonimassasta, johon on lisätty väriaineita. Näin saadaan läpivärjättyjä betonikattotiiliä. Usein betonikattotiilissä on läpivärjäyksen lisäksi myös pinnoite, joka suojaa kattotiiltä mm. uv-säteilyltä. Silti betonitiilikaton väri haalistuu vuosien saatossa. Asian voi kuitenkin korjata pinnoittamalla tai maalaamalla tiilikatto uudelleen. Yleensä betonitiilikaton huoltomaalaus tulee kuitenkin ajankohtaiseksi vasta elinkaarensa puolivälissä. Tiilikaton huoltomaalaus kirkastaa katon värin ja suojaa myös kattotiiliä uv-säteilyn ja kosteuden rapauttavalta vaikutukselta. Savitiilet ovat hieman betonitiiliä hintavampia. Savitiilet ovat terrakotta-keramiikkaa. Savikattotiili puristetaan luonnonsavesta ja poltetaan korkeassa lämpötilassa. Savikattotiilien perusväri on terrakotanpunainen, joka on poltetun saven luontainen värisävy. Jos halutaan muun värisiä savikattotiiliä, onnistuu se ruiskuttamalla savikattotiilen pintaan mineraalioksideja ennen savitiilen polttoa. Myös polttoprosessissa käytetyn hapen määrällä voidaan säädellä savikattotiilen värisävyä. Kattotiilet ovat jossain määrin huokoisia. Kattotiilien huokosiin imeytyy ajan saatossa vettä. Savikattotiilet voidaan pinnoittaa lasittamalla, jolloin niiden vedenpitävyys paranee huomattavasti. Savitiilikattojen väri ei haalistu betonitiilikattojen tapaan, vaan niiden väri oikeastaan vain syvenee ajan myötä.

Milloin tiilikattoremontti on ajankohtainen

Tiilikattojen käyttöikä Suomenkin oloissa on yleisesti 50-60 vuotta. Yksittäisen tiilikaton käyttöikään vaikuttavat kuitenkin myös paikalliset oliosuhteet ja katon huoltohistoria. Tiilikattoremontti on ajankohtainen viimeistään silloin, kun kattotiilet ovat rapautuneet niin, että ne rikkoutuvat helposti ja aiheuttavat vaaran vesivuodoista katolla. Tiilikaton rapautumista edistää sammaleen ja muun kasvuston kertyminen kattotiilien pintaan. Kuten muissakin kattoremonteissa, tarkastetaan katon kunto perusteellisesti kattotarkastuksella, ennen varsinaisen työn aloittamista. Kattotuolit, katon laudoitukset ja ruoteet uusitaan. Sitten on vuorossa aluskatteen asennus. Osa kattotiilistä kiinnitetään naulaamalla tai ruuvaamalla ne kattoruoteisiin. Muut kattotiilet ladotaan katon lappeille vapaasti. Kiinnitettävien kattotiilien määrä riippuu mm. kattotiilten mallista, ruodeväleistä ja katon kaltevuudesta. Vesilukolliset kattotiilet lukkiutuvat toisiinsa lukkosaumareunan avulla. Tilaa tiilikattoremontti Plus Kattopalvelusta, kun haluat näyttävän ja kestävän tiilikaton.

Huopakatto oiva valinta niin mökin kuin omakotitalonkin uudeksi katoksi

Plus Kattopalvelu asentaa varmoin ottein kaikki erilaiset katteet, mutta huopakatteet ovat meille erityisen mieleisiä kattoja. Kattohuopaa on helppo työstää, joten siitä saa tiiviin ja siistin katteen monille erilaisille katoille (myös tasakatoille). Pidämme huopakatoista myös siksi, että ne ovat edullisia, hyvältä näyttäviä (vielä vanhoilla päivilläänkin!) ja todella kestäviä. Näiden syiden takia myös monet talonomistajat ovat varsinaisia huopakattofaneja.

Kaukana takana ovat ajat, jolloin katto toteutettiin paperista ja tervasta. Nykypäivän bitumikatot ovat kestäviä ja vesitiiviitä. Niiden suojana on moderni pinnoite, joista innovatiivisimmat voivat neutraloida ilmansaasteita. Mökin tai omakotitalon huopakatto tuottaa sinulle varmasti iloa ja tyydytystä, joten harkitse vakavasti bitumikattoa – silloinkin, jos rakennuksessa on tällä hetkellä tiili- tai peltikatto. Kun katto on aika uusia, on usein mahdollista vaihtaa katemateriaalia.

Me autamme uutta bitumikattoasi tai bitumipaanukattoasi kestämään mahdollisimman pitkään. Tämä onnistuu Helsingissä tekemiemme huopakattohuoltojen avulla. Aina kun teemme jonkin huopakattohuollon (kuten katon puhdistuksen tai sammaleentuhokäsittelyn), tarjoamme ilmaisen kattotarkastuksen mahdollisten paikkaustarpeiden varalta. Kattotarkastus tarjotaan kaupan päälle kaikkien muidenkin kattotöidemme yhteydessä Helsingissä ja sen naapurikunnissa.

Bitumikattojen ominaisuuksia ovat mm. hyvä muotoutuvuus, hiljaisuus ja kestävyys. Huopakatto sopii mainiosti kaikenlaisiin rakennuksiin piharakennuksista kerrostaloihin. Huopakatolla on hyvä lämmönvaihteluiden kestokyky ja se kestää hyvin mekaanista kulutusta. Huopakatot sopivat elastisuutensa vuoksi mainiosti myös monimuotoisille katoille. Plus Kattopalvelu tekee huopakattoremontteja kaikkialla Helsingin seudulla. Kaikilla huopakattoasentajillamme on tulitöitä vaativiin huopakattoasennuksiin tarvittava koulutus ja tulityökortti.

Huopakattoremontin alkutoimet

Huopakattoremontti alkaa yleensä vanhan huopakatteen ja alushuovan irrottamisella. Huopakatot asennetaan aluslaudoituksen tai katon aluslevytyksen päälle. Katon aluslaudoituksen ja muiden alusrakenteiden kunto tarkastetaan ja ne kunnostetaan huopakattoremontin alkuvaiheessa. Myös vanhan huopakaton kiinnityksessä käytetyt naulat poistetaan tarkasti katon aluslaudoituksesta. Ennen pintahuovan asentamista katolle kiinnitetään vesitiivis alushuopa. Alushuovan kiinnittämiseen käytetään huopanauloja ja bitumiliimaa. Alushuopa nostetaan savupiipunkohdalla noin 30 cm ylös piipun juuresta ja kiinnitetään vesitiiviisti piippuun. Näin piipun läpiviennistä saadaan vesitiivis.

Huopakattotyypit – palahuopakatto ja tiivissaumakatto

Huopakatto voidaan toteuttaa rullalla olevasta bitumikermistä tai erimuotoisista kattohuopapaloista. Palahuopakatot ovat bitumikattolaatoista koottuja, usein monikulmaisista, suorakaiteen muotoisista tai aaltomaisista huopakattolaatoista ladottuja huopakattoja. Palahuopakaton kuviot tulevat parhaiten esille jyrkillä harja- tai pulpettikatoilla. Loivemmilla katoilla huopakattomateriaalina käytetään yleensä tiivissaumakatteita. Tiivissaumakate kestää mainiosti murtumatta rakenteiden liikkeitä ja se taipuu hyvin katon taipeisiin ja jiireihin. Tiivissaumakatoilla käytettävät bitumikermit jaetaan eri tuoteluokkiin. Tuoteluokka valitaan katon kaltevuuden mukaan. Jyrkille katoille tiivissaumakatto voidaan toteuttaa yksikerroskatteena, mutta loiville katoille ja tasakatoille tiivissaumakate tehdään kaksikerroskatteena. Kaksikerroskate asennetaan niin, että alemman ja ylemmän kattohuopakerroksen saumat eivät osu samaan paikkaan. Näin tiivissaumakatteen saumoista tulee varmasti vesitiiviitä. Tiivissaumakatteissa on sekä kylmällä bitumiliimalla asennettavia, että kuumaliimaamalla tai hitsaamalla asennettavia kattohuopatuotteita. Ammattitaitoisilla kattoasentajillamme on aina myös kuumaliimattavien ja hitsattavien kattohuopien asentamiseen vaadittavat tulityöluvat ja alan koulutus. Plus Kattopalvelu toteuttaa turvallisesti ja luotettavasti kaikenlaisten bitumikattojen asennukset ja huopakattoremontit Helsingissä.

Kattokorjaus Helsinki

Vettä vuotavat kattovauriot voivat syntyä salakavalasti kulumisen ja huomaamattomien vaurioiden aiheuttamina. Esimerkiksi läpivientien tiivisteet voivat kulua tai hapertua ja alkaa vuotaa pikkuhiljaa ajan saatossa. Vesivuoto katolle voi kuitenkin syntyä myös äkillisen kattovaurion seurauksena. Tyypillisesti äkillisiä kattovaurioita syntyy rajujen myrskyjen aikana, jolloin tuulet voivat jopa irrottaa kattohuopia tai kattopeltejä rakennusten katoilta. Tyypillinen myrskyvaurio syntyy, kun kaatuvat puut ja tuulen pudottamat oksat vaurioittavat kattoa. Myös talvi voi olla rasite katolle ja pahimmillaan aiheuttaa kattovaurioita, kun lumi ja jää liukuu voimalla alas vaikkapa kattoturvatuotteita vasten. Silloin niiden kiinnikkeet voivat irrota ja repiä samalla irti kattopeltiä ja aiheuttaa siihen vettä vuotavan repeämän. Myös huolimaton katolla liikkuminen ja väärin tehdyt lumenpudotukset voivat aiheuttaa kattovaurioita. Myrskyjen jälkeen katto kannattaa tarkistaa vaurioiden varalta.

Jos katto vuotaa on kattokorjauksella kiire

Plus Kattopalvelun kattokorjaajat kannattaa kutsua viipymättä paikalle, jos vettä vuotavia vaurioita on syntynyt. Pahempien vesivahinkojen välttämiseksi on korjaustoimiin ja mahdollisesti rakenteiden kuivaustoimenpiteisiin ryhdyttävä mahdollisimman pian. Korjaamme kattovauriot Helsingissä nopealla vasteajalla ja suojaamme vauriokohdat säältä, jos kattokorjauksiin ei voida välittömästi ryhtyä.

Kattohuolto ja kattotarkastus Helsinki

Kaikkien kattojen käyttöikään vaikuttavat ratkaisevasti katolla tehdyt kattohuoltotoimet. Jos esimerkiksi katon pesuista, kasvustonpoistosta tai huoltomaalauksista ei huolehdita ajallaan, voi katon elinkaari lyhentyä huomattavasti verrattuna oikein huollettuun kattoon. Vuosittaiset kattotarkastukset ovat oiva apu katon huolto- ja korjaustarpeiden kartoittamiseen. Osa kattohuolloista on syytä tehdä vuosittain. Tällaisia säännöllisiä kattohuoltoja ovat esimerkiksi kattoturvatuotteiden ja sadevesijärjestelmän kiinnikkeiden tarkastukset ja kiristykset keväällä talven rasitusten jälkeen. Syksyisin katon puhdistaminen lehdistä ja havuista sekä vesikourujen puhdistus estävät vesikaton kulumista ja kattotiilien rapautumista. Kun katolla käydään säännöllisesti, pysytään perillä myös muiden kattohuoltotoimien tarpeesta. Katon huoltomaalaus tai paikalliset paikkausmaalaukset kannattaa tehdä hyvissä ajoin, ennen kun katolle muodostuu ruostevaurioita. Kun sammalkasvusto poistetaan sammaltuhokäsittelyllä, pysyvät kattotiilet hyväkuntoisena mahdollisimman pitkään. Yksi talven tärkeistä kattohuolloista on lumen ja jään pudotus katolta silloin, kun sitä on kertynyt runsaasti. Lumenpudotus säästää katon pintaa ja kattorakenteita, mutta turvaa myös rakennuksen liepeillä kulkevien ihmisten turvallisuuden.

Plus Kattopalvelu toteuttaa Helsingissä kaikkia kattohuoltoja niin kerrostaloissa kuin omakoti- ja rivitalokiinteistöissäkin. Huollamme myös kaikki kattotuotteet ammattitaidolla. Lumenpudotuksiin vesikourujen puhdistuksiin meillä on käytössämme tarvittaessa nostolava-autot, joilla ulotumme myös korkeisiin ja hankaliin kohteisiin.

Kattotuotteet Helsinki

Kattoturvatuotteet, katon läpiviennit, sadevesijärjestelmät, kattoikkunat ja kattoluukut ovat asunnon toimivuuden ja viihtyisyyden kannalta tärkeitä kattoteknisiä ratkaisuita. Katolla voi olla myös rakennuksen lämmitykseen ja energiantalouteen liittyviä koneita ja laitteita, kuten aurinkokeräimiä ja aurinkopaneeleja. Asennamme ja huollamme kaikkia näitä kattotuotteita Helsingissä.

Kattoläpiviennit

Läpivientejä vaativien kattotuotteiden, kuten antennien, ilmanvaihtoputkien tai kattoikkunoiden asentaminen on vaativaa ammattityötä. Katon läpiviennit on tehtävä oikein, jotta varmistetaan katon vesitiiviys myös läpivientien kohdissa. Toimitamme ja asennamme kaikkia asunnon ilmanvaihtoon ja energiatalouteen liittyviä kattotuotteita Helsingissä. Läpivientejä vaativia ilmanvaihtotuotteita ovat mm. tuuletusputket, huippuimurit ja harjatuulettimet. Teemme myös kattoikkuna-asennukset ja katon huoltoluukut ammattitaidolla pellityksineen. Plus Kattopalvelu toimittaa ja asentaa myös aurinkokennot ja aurinkokeräimet.

Kattoturvatuotteet

Talotikkailla, lapetikkailla ja kulkusilloilla mahdollistetaan turvalliset huoltotoimet katolla. Katon kaikkiin huoltokohteisiin, kuten savuhormille, läpivienteihin ja kattoikkunoille tulisi olla kulku kattosiltoja pitkin. Lumiesteet estävät lumimassojen vyörymisen hallitsemattomasti alas katolta tai alemmille kattotasoille. Asennamme Helsingissä kaikkia markkinoilla olevia kattoturvatuotteita. Plus Kattopalvelusta saat myös kattoturvatuotteiden huollot ja korjaustyöt koko Helsingin alueella.

Vesikourujen puhdistus Helsinki

Jos vesikourut tai sadevesijärjestelmän syöksyputket tukkeutuvat lehdistä ja muusta biomassasta, voivat katolta valuvat sulamis- ja hulevedet kulkeutua sadevesikaivon sijaan talon seinärakenteisiin ja aiheuttaa pahimmillaan vesivaurioita. Siksi räystäskourujen puhdistus olisi syytä tehdä säännöllisesti. Hyvä ajankohta räystäskourujen puhdistukselle on syksyisin lehtien pudottua, kuitenkin ennen lumen tuloa. Helsingissä haasteita vesikourujen puhdistuksiin luo korkea ja monimuotoinen rakennuskanta varsinkin kantakaupungissa ja joissakin lähiökortteleissa. Käytössämme olevien nostolava-autojen avulla puhdistamme vesikourut myös korkeista ja hankalasti tavoitettavista kohteista nopeasti ja turvallisesti. Luonnollisesti räystäskourujen puhdistustyöt onnistuvat meiltä myös omakotitaloissa ja rivitaloissa.

Rikkinäisten kattotiilien vaihtaminen Helsinki

Rikkoutuneiden tai irronneiden kattotiilien vaihtotyö on tiilikattojen tyypillisimpiä kattokorjaustöitä. Varsinkin vanhalla tiilikatolla kattotiilet voivat olla jo niin rapautuneita ja hauraita, että ne halkeavat helposti esimerkiksi mekaanisen rasituksen, myrskyn tai katolla liukuvan lumen ja jään vaikutuksesta. Koska vaurioituneesta tiilikaton kohdasta pääsee vettä aluskatteelle, kannattaa rikkinäiset kattotiilet vaihdattaa mahdollisimman nopeasti. Teemme kattotiilien vaihtotyöt kaikkialla Helsingissä. Kattotiilien vaihtaminen sisältää aina myös aluskatteen tarkastuksen siltä varalta, että vettä olisi päässyt valumaan aluskatteelle jo pidemmän aikaa. Kattotiilien vaihtaminen on yleensä suhteellisen yksinkertainen ja nopea toimenpide. Joskin vanhojen tiilikattojen osalta täsmälleen samanmallisten kattotiilien löytäminen voi olla haasteellista. Olisikin hyvä, jos kattoasennuksesta jääneitä ylimääräisiä kattotiiliä varastoitaisiin huolellisesti paikallisten tiilikattokorjausten varalta.

Muut kattotyöt Helsingissä

Edellä mainittujen kattotöiden lisäksi, suoritamme Helsingin alueella myös monenlaisia muitakin kattotöitä. Plus Kattopalvelusta saatte esimerkiksi kaikki katon pellitystyöt. Ammattitaitoiset kattopeltiseppämme työstävät mittatarkasti kaikenlaisten kattojen erikoispellitykset, kuten jiiripellit, harjapellit, tippapellit, myrskypellit, piipunpellitykset ja kattoikkunoiden pellitykset. Teemme myös räystäiden laudoitukset, räystäslautojen huoltomaalaukset ja räystäslaudoituksen korjaukset. Kattoasentajamme suoriutuvat myös katon korottamisesta tai kattomuodon muuttamisesta.

Kattoremontin yhteydessä, varsinkin kun kattoa korotetaan, voidaan talon energiatehokkuutta parantaa lisäämällä yläpohjan lämmöneristeitä. Teemme yläpohjan lisälämmöneristyksiä kaikkialla Helsingin alueella. Ja jos mikä tahansa seikka katollasi arveluttaa, voit tilata meiltä perusteellisen kattotarkastuksen myös erillispalveluna, vaikka kattoremontin tarvetta ei vielä olisikaan näköpiirissä.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt