Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Aluskatteen korjaus Helsinki – Aluskatteenkin tiiviyttä paras seurata

Me Plus Kattopalvelun ammattilaiset jaksamme aina korostaa sitä, että katto kannattaa tarkastaa. Katon kunto kannattaa tarkastaa mieluummin liian usein kuin hieman liian harvoin. Ihanteellisinta on, jos katto kaikkine saumoineen ja muine yksityiskohtineen tarkastetaan kaksi kertaa vuodessa. Kevät on hyvää aikaa tarkastaa katon kunto ensimmäisen kerran. Toisen kerran katon tiiviys ja ehjyys on syytä tarkastaa loppusyksystä – näin kattoa voidaan tarvittaessa tiivistää paremmin talvea kestäväksi.

Kun kattoa tarkastetaan, tulisi käydä myös katon alla. Katon alta paljastuu moni asia, kuten eristeiden kunto. Samalla selviää se, pitääkö Helsinkiin tilata omakotitalon, kesämökin tai paritalon aluskatteen korjaus. Taloyhtiön kattotarkastus paljastaa, josko rivitalon tai kerrostalon aluskate vaatisi korjaamista. Me olemme taho, jolta kiinteistön aluskatteen korjaus kannattaa tilata. Meiltä saa myös kattotarkastukset – sellaiset, joiden yhteydessä muistetaan tarkastaa myös aluskatteen, kattorakenteiden ja eristeiden kunto.

Aluskatteet on tehty kestämään, joten esimerkiksi revenneen aluskatteen korjaus tai aluskatteen reikien paikkaaminen ei ole kovin yleistä. On kuitenkin parempi tarkastaa tilanne puolen vuoden välein, sillä aluskate ei näyttele mitään pientä roolia kattokokonaisuuden kunnon kannalta. Jotkut voisivat jopa sanoa, että aluskatteella on päärooli katon ja kattorakenteiden kunnon kannattelussa! Aluskatteen tehtävä on ohjata katon alle mahdollisesti päässyt kosteus ulos ja estää siten katon vesivahinko. Katon alle voi päästä kosteutta, jos lumen paino saa katon vuotamaan, tuuli irrottaa jonkin kattoturvatuotteen tai välikaton ilmanvaihto tökkii.

Jos aluskatteen läpivientikappaleiden uusiminen on jäänyt tekemättä tai aluskatteen osittainen vaihto on vielä tekijäänsä vailla, ei aluskate toimi optimaalisesti. Silloin kattorakenteet voivat kastua ja vaurioitua aluskatteesta huolimatta.

Tilaa aluskatteen ylösnostojen korjaus tai aluskatteen paikkaus piipun kohdalta meiltä. Meillä on kaikki se tietotaito, mitä aluskatteen tiivistys edellyttää. Hintakaan ei estä aluskatteen korjausta Helsingissä, Espoossa, Vantaalla tai Sipoossa, sillä hinnoittelemme kattotyömme jäitä hatussa pitäen (siis maltillisesti ja järkiperäisesti). Omakotitalon ja kesämökin aluskatteen korjaamisesta saa kotitalousvähennystä, mutta entäpä rahoitus? Jos etsit lainaa pahvisen aluskatteen korjaamiselle tai aluskatteen osittaiselle vaihtamiselle, löytyy sellainen meidän kotisivujemme kautta – tätä kautta löydät yhteistyökumppanimme tarjoaman kattotöiden rahoituksen.

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Aluskatteen osittainen uusiminen Helsingissä palauttaa aluskatteen toiminnan

Aluskatteen osittainen uusiminen esimerkiksi viemärintuuletusputken kohdalta palauttaa huonokuntoisen ja/tai väärin aluskatteen kyvyn suojata kattorakenteita kosteudelta. Jokainen taloyhtiö ja talonomistaja tahtoo tietenkin välttyä kattovuodoilta ja katon vesivahingoilta. Tämä on suurin syy sille, miksi aluskate on asennettu tiilikaton, peltikaton tai huopakaton alle. Ei kuitenkaan ole samantekevää, miten aluskate on asennettu, sillä liian kireällä tai liian löysällä oleva aluskate on jatkuvassa vaarassa hajota. Jos aluskate on asennettu väärin läpivientien kohdalta (eli ylösnostot ovat jääneet tekemättä), ei aluskate pysty antamaan tarpeeksi hyvää suojaa kattovuodoilta. Jos katto vuotaa vaikkapa viemärintuuletusputken kohdalta, pääsee vesi katon alle, jos aluskatteen asennuksessa esiintyy puutteita.

Mikäli huomaamme aluskatteessa joitain puutteita tai vaurioita, annamme tarjouksen aluskatteen kunnostamisesta, esimerkiksi aluskatteen osittaisesta uusimisesta kattoluukun kohdalta. Aluskate voidaan uusia osittain myös muiden läpivientien kohdalta. Teemme Helsingissä aluskatteen osittaisen uusimisen niin kattovalokuvun, kattoikkunan kuin savupiipunkin kohdalta.

Tarvittaessa toteutamme aluskatteen osittaisen uusimisen myös jiirin (eli katon sisätaitteen) kohdalta. Katto voi vuotaa niin jiirin kuin jonkin kattoläpivienninkin kohdalta. Myös kiinnityskohdat ovat tyypillisiä paikkoja kattovuodoille, ovathan nekin katossa olevia läpivientejä. Kattovuotoja ei tarvitse sen kummemmin pelätä – riittää, että kattorakenteet on suojattu oikein asennetulla aluskatteella, ja että katto tarkastetaan kauttaaltaan usein.

Aluskatteella on toinenkin tehtävä mahdollisten vuotovesien räystäille valuttamisen lisäksi. Oikein asennettu ja kauttaaltaan ehjä aluskate suojaa katon puurakenteita ja eristeitä myös kondenssivedeltä. Kondenssivesi on vettä, mitä saattaa tiivistyä katon alle karkaavasta lämpimästä ja kosteasta ilmasta – etenkin, jos ilma ei vaihdu katon alle. Kondenssikosteutta voi kiittää monista kosteusvaurioista. Meidän ammattilaisiimme voit luottaa myös rivitalojen, huviloiden ja esimerkiksi omakotitalojen kondenssivesivahinkojen korjaamisessa ja ehkäisemisessä. Avainsanoja ovat riittävä eritys, toimiva tuuletus ja ehjä (mieluiten hengittävä) aluskate.

Aluskatteen korjaus jiirin (eli sisätaitteen), savupiipun, kattoikkunan, kattoluukun ja läpivientien kohdalta – Meiltä se sujuu

Kun omakotitalon, kesämökin, paritalon, rivitalon tai ulkorakennuksen katto toimii moitteettomasti, ei siihen kiinnitä huomiota. Katon on tarkoituskin toimia moitteettomasti ja pitää vedet talon ulkopuolella myös rankkasateella. Ei kuitenkaan pidä luottaa siihen, ettei katto ole ennenkään vuotanut, vaan sekä tiilikatto, huopakatto että peltikatto tulisi tarkastaa kaksi kertaa vuodessa. Kattotarkastuksen aikana voi huomata pieniä vaurioita, mitkä eivät vielä saa kattoa vuotamaan, mutta joista kattovuoto voi ennen pitkää alkaa. Katon tarkastuksella saadaan tieto myös mahdollisista huoltotarpeista. Kattohuoltojen avulla voidaan ylläpitää katon kuntoa ja vedenpitävyyttä.

Tiilikatto, aaltopeltikatto tai lukkosaumakatto tulisi tarkastaa myös alakautta. Vasta katon alle menemällä saa tiedon siitä, pitääkö aluskatetta paikata kattovalokuvun kohdalta, tai pitääkö aluskatetta korjata jiirin (eli sisätaitteen) kohdalta.

On monia syitä sille, miksi aluskate voisi tarvita korjaamista. Aluskatteet ovat periaatteessa erittäin kestäviä ja ne voivat kestää aina kattoremonttiin saakka ilman, että niitä on koskaan korjattava esimerkiksi kattoikkunan kohdalta. Kaikenlaista voi kuitenkin sattua. Aluskatteelle kerääntyvä kosteus voi haurastuttaa aluskatteen saaden sen repeytymään. Jokin katon alle päässyt lintu voi nokkia tiili- tai peltikaton aluskatetta, ja niin edelleen.

Jos aluskate on asennettu väärin, pitää sitä korjata savupiipun kohdalta, kattoluukun kohdalta tai jonkin muun läpiviennin kohdalta. Tarve aluskatteen korjaamiselle esimerkiksi viemärintuuletusputken kohdalta Helsingissä selviää kattotarkastuksen perusteella, kuten myös tarve aluskatteen taitekohtien korjaamiselle.

Me teemme ilmaisen kattotarkastuksen jokaisen kattotyömme yhteydessä, mutta meiltä voi tilata katon kunnon tarkastuksen myös erillistyönä. Katon tarkastus voi kertoa muustakin kuin tarpeesta korjata aluskatetta kattoikkunan tai muun katon läpiviennin kohdalta – tarvetta voi löytyä esimerkiksi rännien puhdistamiselle, rikkinäisten kattotiilien uusimiselle, peltikaton huoltomaalaamiselle tai räystäslautojen uusimiselle. Kerromme kaikista havainnoistamme asiakkaalle ja annamme kilpailukykyisen tarjouksen katon laittamisesta kokonaisvaltaisesti hyvään kuntoon.  Meiltä sujuvat kaikenlaiset kattohuollot, kattokorjaukset ja esimerkiksi kattovarusteisiin liittyvät kattotyöt, joten voit luottaa kattosi olevan hyvissä käsissä tilatessasi kattourakat tältä kattofirmalta.

Aluskatteen paikkaus Helsingissä maksaa koko aluskatteen uusimista vähemmän

Me olemme sitä mieltä, että turhaa purkamista ja uusimista kannattaa välttää. Jos esimerkiksi tiilikaton aluskate on vielä paikattavissa eikä tiilikatettakaan tarvitse vielä uusia, miksi uusia aluskate? Myös peltikaton aluskate voidaan monissa tapauksissa paikata. Meidän ammattilaisemme taitavat niin revenneen aluskatteen paikkauksen kuin aluskatteeseen syntyneiden reikienkin paikkauksen. Paikan päällä Helsingissä selviää, miten aluskate kannattaa paikata savupiipun kohdalta – tai esimerkiksi kattoikkunan kohdalta.

Aluskatteen paikkaus (esimerkiksi kattovalokuvun kohdalta) maksaakin vähemmän kuin koko aluskatteen vaihto, mitä suosittelemme lähinnä kattoremontin yhteydessä. Kattoremonttia ei tarvita kovinkaan usein, sillä tiilikatto voi kestää jopa 70 vuotta, ja peltikattokin noin 50 vuotta.  Joissain tapauksissa tiilikatto tai peltikatto voidaan uusia ilman, että aluskate uusittaisiin. Tällaista kattourakkaa kutsumme osittaiseksi tiili- tai peltikattoremontiksi. Tahdomme kuitenkin korostaa, että tuollainen osittainen katon vaihto on mahdollinen vain poikkeustilanteessa – esimerkiksi silloin, jos aluskate on asennettu jälkikäteen, ja on siksi vesikatetta nuorempi. Osittainen kattoremontti on yksi mahdollisuus myös silloin, jos vesikate syystä tai toisesta kuluu loppuun ennen aikojaan. Normaalisti on kuitenkin fiksua uusia vesi- ja aluskate yhtä aikaa, sillä niiden käyttöiät ovat suurin piirtein saman pituiset.

Se, mitä aluskatteen paikkaus kattoluukun, viemärintuuletusputken tai jonkin muun läpiviennin kohdalta Helsingissä maksaa, selviää katon tultua tarkastetuksi. Kaikki muutkin kattotyömme alkavat siitä, että tutustumme kohteeseen. Hinta katon korjaamiselle, katon huoltamiselle (kuten katon maalaamiselle) tai esimerkiksi koko katon uusimiselle annetaan vasta kattotarkastuksen jälkeen. Hinta on aina varsin kilpailukykyinen, ja yksityisasiakas voi hakea kattourakasta kotitalousvähennystä urakan tultua hoidetuksi. Kotitalousvähennyksen hakeminen on nykyään hyvin helppoa, sillä se onnistuu Verohallinnon verkkopalvelussa. Kaikki tiedot, mitä verkkolomakkeelle tarvitset, löytyvät antamastamme laskusta.

Kattotöiden hintaan vaikuttaa tietenkin rakennuksen korkeus ja sijainti. Jos kyse on katon tai aluskatteen korjauksesta, on tarjouksen laskemisen kannalta olennaista tietää, kuinka suuri on korjattavan alueen pinta-ala. Vesikatteen tai aluskatteen korjaamisen hintaan vaikuttaa myös se, kuinka paljon korjattavalla alueella on jiirejä ja läpivientejä. Jos kyse on katon korjaamisesta tai uusimisesta, kiinnitämme paljon huomiota myös vesikatteen materiaaliin ja katon kaltevuuteen sekä uusittavien kattovarusteiden määrään. Kaikki nuo tekijät vaikuttavat siihen, mitä omakotitalon, rivitalon, mökin, ulkorakennuksen tai vaikka kerrostalon kattotyöt maksavat. Vaikka saatkin meiltä tasokasta, luotettavaa ja reipasotteista palvelua aluskatteen taitekohtien korjaamiseen, aluskatteen osittaiseen vaihtoon ja kaikkiin muihin aluskatetta (tai vesikatetta) koskeviin töihin, ovat hintamme varsin kohtuulliset. Kannattaa myös muistaa kaupan päälle tuleva kattotarkastus – se on rahanarvoinen etu, minkä tarjoamme kaikille kanssamme asioiville taloyhtiöille ja yksityisasiakkaille.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt