Kattohuolto Helsinki – Kokeneet kattohuoltajamme eivät jätä sinua pulaan

Plus Kattopalvelun kokeneet kattohuoltajat eivät jätä sinua pulaan, kun tarvitset lumenpudotusta tai jotain muuta omakotitalon, kesämökin, autotallin, taloyhtiön (rivitalon, kerrostalon tai paritalon) tai jonkin muun kiinteistön kattohuoltoa Helsingissä. Huollamme peltikatot, tiilikatot ja huopakatot myös Helsingin naapurikunnissa Espoossa, Vantaalla ja Sipoossa. Lumenpoisto hoituu kaikin puolin turvallisesti sekä kattoystävällisesti. Samalla kertaa (miksei myös erikseenkin) voimme tehdä jääpuikkojen poistamisen sekä rännien sulatuksen vesihöyryllä.

Kattohuollot eivät läheskään aina tarkoita lumenpoistoa. Eniten tarvittu katon huolto on roskien poisto katolta, minkä jälkeen on syytä puhdistaa myös vesikourut. Tätä kattohuoltoa tarvitaan kaksi kertaa vuodessa. Katto, minkä siisteydestä on huolehdittu, sammaloituu hitaammin ja vähemmän. Miksi sammaleita pitäisi vältellä? Siksi, ettei niitä joutuisi poistattamaan. Katolla kasvavat sammaleet ovat haitallisia, sillä ne nopeuttavat katon haurastumista ja rapautumista. Sammaleinen katto on usein sama kuin vuotava katto.

Peltikatolle ei ole tyypillistä ruostua, mutta katolle jääneet roskat saavat aikaan ruostumista. Ruostuminen ei tee hyvää sen paremmin aaltopeltikatolle kuin tiilikuvioiselle peltikatollekaan, joten ruostumista kannattaa hillitä – muussa tapauksessa on syytä tilata ruosteenpoisto.

Kattohuoltajamme eivät jätä sinua pulaan silloinkaan, kun katollasi kasvaa sammaleita tai kattopeltejä värjää ruoste. Tilaa kakki kattohuoltosi tästä osoitteesta, niin katollasi on parhaat edellytykset kestää vuosikymmenestä toiseen hyvässä ja vedenpitävässä kunnossa!

Omakotitalon tai mökin katon huollot voi vähentää verotuksessaan, saahan esimerkiksi jäänpudotuksesta kotitalousvähennystä. Urakan kuin urakan voi maksaa yhteistyökumppanimme tarjoamalla rahoituksella, joten tärkeitä kattohuoltoja ei tarvitse lykätä hamaan tulevaisuuteen äkillisen käteisvajeen takia.

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Katon puhdistus Helsingissä on yhtä fiksua kuin rahan säästäminen

Rahan säästäminen on fiksua, sen tietää joka ikinen. Rahaa säästämällä voi varautua pahan päivän varalle. Säästöjen avulla esimerkiksi katto- tai julkisivuremontin voi maksaa ilman lainaa. Myös katon huoltaminen on fiksua, auttaahan se säästämään katon elinkaarensa aikana aiheuttamissa ylläpitokustannuksissa. Yksi tärkeimmistä omakotitalon, kesämökin, piharakennuksen tai vaikka paritalon kattohuolloista on katon puhdistaminen, eli roskien (kuten neulasten) poisto katolta. Jos roskia ei poistettaisi, hidastaisivat ne katon kuivumista. Kosteat olosuhteet nopeuttavat katon ruostumista ja sammaloitumista. Ruoste ja sammaleet lisäisivät katon alttiutta vuotaa. Oikein ruosteinen tai sammaleinen katto voi olla paras vaihtaa – siitäkin huolimatta, ettei katto vielä olisi saavuttanut teknisen käyttöikänsä päätepistettä.

Samalla kun puhdistamme harjakaton, pulpettikaton tai esimerkiksi tasakaton, suoritamme katon kunnon tarkastuksen. Kattotarkastus on ilmainen osa kaikkia kattohuoltojamme Helsingissä – näin ollen myös katon ja rännien puhdistusta. Rännien puhdistusta ei kannata sivuuttaa, sillä muussa tapauksessa ränni voi alkaa vaikka vuotaa yli äyräiden. Vuotavat rännit eivät auta pitämään rakennusta ympäröivää maaperää tarpeeksi kuivana, vaan päinvastoin ne voivat johtaa rakenteiden kosteusvaurioihin. Kun vesikourut on puhdistettu kaksi kertaa vuodessa, toimii sadevesijärjestelmä asianmukaisella tavalla.

Katon puhdistus voi jopa pahentaa tilannetta ja heikentää katon kuntoa, jos se tehdään liian rajuin ottein. Siksi ei ole samantekevää, miten katto puhdistetaan. Huopakatot on paras puhdistaa ilmapuhaltamalla, jotta niiden sirotepinnoite ei vaurioidu suotta. Joissain harvoissa tilanteissa voidaan harkita katon kevyttä harjaamista, mutta pääsääntöisesti suosittelemme välttämään bitumikaton mekaanista puhdistamista.

Mikään ei estä harjaamasta tiilikattoa – tiilien pinnoite ei ole reippaammastakaan harjaamisesta moksiskaan. Peltikatto voidaan putsata kummalla tahansa metodilla: harjaamalla tai ilmapuhaltamalla.

Sammaleen poisto huopakatolta ja tiilikatolta Helsingissä – Näin tämä tärkeä työ onnistuu parhaalla tavalla

Sammaleita ei kaivata sen paremmin huopakatolla kuin tiilikatollakaan. Sammaleet edustavat omakotitalon, kesämökin, kerrostalon tai esimerkiksi paritalon katolle lopun alkua, sillä ne pistävät vauhtia katon haurastumiselle. Sammaleinen katto kuluu nopeammin kuin katto, minkä sammaloituminen on estetty jo ennalta (esimerkiksi harjaamalla katto kaksi kertaa vuodessa), ja mille mahdollisesti ilmestyneet kasvustot on saman tien poistettu. Älä sinäkään anna kattosi sammaloitua, vaan tilaa meiltä kaikki sammaloitumisen ehkäisemiseen ja sammaleiden poistamiseen tarvitut toimenpiteet.

Usein puhdistettu kattokin voi alkaa sammaloitua, kun katolle tulee ikää. Kun aikaa kuluu, heikkenee kattoa suojaavan pinnoitteen teho, ja tämä voi näkyä muun muassa kasvustojen ilmestymisenä katolle. Aikaa ei voi kelata taaksepäin. Järkevin teko tässä tilanteessa on tilata sammaleenpoisto katolta.

Sammaleita ei saa poistettua harjaamalla – varsinkaan, jos ne ovat jo ehtineet juurtua paikoilleen. Kaikista nuorimmat sammaleet saa harjattua tai ilmapuhallettua pois (huopakattoahan ei kannata harjata), mutta vähänkään paremmin katolle tarttuneet sammaleet kannattaa karkottaa sammaleentuhokäsittelyn avulla.

Meidän tekemämme sammaleenpoisto sopii sekä tiilikatoille, palahuopakatoille että tavallisille huopakatoille. Se ei vahingoita kattoa tai sen pinnoitetta, eikä se biohajoavana kuormita ympäristöäkään suoten päiten. Katon kemiallinen puhdistus on monin verroin parempi idea kuin katon mekaaninen puhdistus, mikä voisi viedä tilanteen ojasta allikkoon. Jos vaikka tiilikatto puhdistettaisiin painepesurilla, voisi katolla pian olla aimo määrä rikkinäisiä kattotiiliä. Sammaleentuhokäsittely antaa myös pitkäikäisen lopputuloksen, pystyyhän se poistamaan myös kattotiilien sisällä olevat juuret ja itiöt, joista sammaloituminen voisi pelkän mekaanisen puhdistuksen jälkeen alkaa uudestaan.

No niin, paras tapa sammaleiden poistamiseen taloyhtiön tai pientalon katolta on siis tämän kattopalvelun tekemä kemiallinen sammaleenpoisto.

Kuinka usein tarvitset meitä Helsingissä tiilikattoasi harjaamaan?

Onko sinunkin katollasi tiiliä – joko edelleen pitkälti käsityönä valmistettavia savitiiliä tai edullisempia betonitiiliä? Olet oikeassa osoitteessa, sillä me toteutamme kaikki tiilikattohuollot ja muut tiilikattotyöt Helsingissä. Plus Kattopalvelun pitkän linjan kattoammattilaiset huolehtivat kattosi kunnosta taidokkain ottein aina tiilikaton harjaamisesta lumen pudotuksiin ja jääpuikkojen poistamiseen.

Tiilikaton harjausta tarvitaan kaksi kertaa vuosi, kun taas lumenpoisto ja jäänpudotus tilataan vain tarpeen niin vaatiessa. Ensimmäisen kerran tiilikatto kannattaa harjauttaa heti talven jälkeen. Katto voi kuivua esteettömästi, kun katolla ei ole kiinni liimaantuneita lehtiä tai muuta roskaa. Samalla tulee hoidettua vesikourujen puhdistus – näin rännit voivat vetää vaivatta heti ensimmäisistä sateista lähtien.

Toisen kerran tiilikatto kannattaa harjata syksyllä. Syksyllä putoavista lehdistä on voinut syntyä paksu kerros katolle, ja tuo kattoa varjostava ja siihen kosteutta sitova roskakate kannattaa poistaa. Myös syksyiseen tiilikaton harjaukseen Helsingissä kuuluu vesikourujen puhdistus.

Jos katolta ei poistettaisi roskia, voisi sen sammaloituminen kiihtyä merkittävästi. Sammaleet sitovat kattoon suuren määrän kosteutta, minkä lisäksi sammalten juuret voivat tunkeutua ällistyttävän syvälle tiiliin ja niiden väliin. Katto haurastuu kosteuden ja kasvustojen myötävaikutuksesta – etenkin talvisin, kun kaikki kosteus jäätyy pakkaselle sulaakseen taas lämpötilan noustessa.

Sammaleita ei kannata poistaa harjaamalla, sillä harjoilla saa pois yksinomaan pintasammaleen. Painepesu kuluttaisi katon pintaa. Painepesun seurauksena kattoa suojaava pinnoite voisi olla tipotiessään, minkä takia katolla voisi pian olla enemmän rikkinäisiä kuin ehjiä kattotiiliä. Sammaleet saa pois tekemämme sammaleentuhokäsittelyn avulla, mutta säännöllisten katon harjausten avulla tiilikaton sammaloitumista voidaan hillitä.

Aina kun Plus Kattopalvelu toteuttaa jonkin kattohuollon tai muun kattotyön, tarjoaa se kaupan päälle koko katon tarkastuksen. Tuon kattotarkastuksen avulla saadaan tieto siitä, onko katolla rikkinäisiä kattotiiliä, vuotavia läpivientejä tai muita ongelmia, joihin pitäisi puuttua katon kunnon säilyttämiseksi.