Vesikourujen puhdistus Helsinki – Ränneissä juokseva vesi on pois talon rakenteista

Rännejä pitkin juoksevat kattovedet ovat poissa talon rakenteita kastelemasta – ainakin jos vedet on ohjattu etenemään alastuloputkista esimerkiksi sadevesiputkiin. Katolta voi tulla vuoden mittaan alas uskomattoman suuri määrä vettä. Yhden ainoan sateen aikana omakotitalon katolta voi tulla alas tuhansia litroja vettä, joten sadevesijärjestelmän merkitys on helppo ymmärtää. Jos kaikki kattovedet valuisivat maahan talon perustusten viereen, muuttuisi sateen kastelema maa jo niin märäksi, että talon rakenteet voisivat kastua. Kosteus voi nimittäin nousta alhaalta ylöspäin, jos kosteutta on riittävästi ja materiaali on sopivan huokoista.

Kosteus jättää jälkensä rakenteisiin. Puurakenteet kosteus saattaa lahottaa ja laastin se voi rapauttaa. Kosteusvauriot kannattaa pyrkiä estämään jo ennalta, ja vesikourujen sekä alastuloputkien asentamisesta on iso apu. Toki tarvetta löytyy myös salaojitukselle.

Vesikourut ja alastuloputket tulee asentaa jo katon asentamisen yhteydessä. Jotta ruoste ei alkaisi syödä rännejä ja syöksyputkia, on ne hyvä puhdistaa kaksi kertaa vuodessa. Omakotitalon, paritalon, kesämökin, autotallin, taloyhtiön (rivitalon tai kerrostalon) tai jonkin muun kiinteistön vesikourujen puhdistus Helsingissä estää myös tukosten syntymisen.

Ränneihin kertyy aina lehtiä, käpyjä, oksanpätkiä ja muuta eloperäistä törkyä. Roskat eivät pääse itsekseen pois ränneistä, joten ne pitää puhdistaa kahdesti vuodessa. Muussa tapauksessa roskat voivat aiheuttaa tukoksia saaden vesikourut vuotamaan yli reunojensa. Jos räystäs vuotaa sateella, on tilanne verrattavissa siihen, ettei sadevesijärjestelmää lainkaan ole.

Teemme sadevesijärjestelmien puhdistukset paitsi Helsingissä, myös Espoossa, Vantaalla sekä Sipoossa. Meiltä luonnistuu myös korkean talon vesikourujen puhdistus, joten ota yhteyttä ja pyydä tarjous mistä tahansa ränneihin ja alastuloputkiin liittyvästä työstä. Yksityisasiakkaalla on mahdollisuus vähentää rännien puhdistus tai esimerkiksi jäätyneiden rännien höyrysulatus verotuksessaan, ja tarjolla on myös rahoitus. Tuo rahoitus tulee yhteistyökumppaniltamme, ja sitä voi hakea kotisivujemme kautta.

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Hallitsemme kaikki kattotyöt rännien puhdistuksesta kattoremontteihin Helsingissä

Plus Kattopalvelu on kattofirma, joka hallitsee kaikki erilaiset kattotyöt Helsingissä. Palvelemme sekä yksityisasiakkaita että erikokoisia taloyhtiöitä kaikenlaisissa tiilikattotöissä, peltikattotöissä sekä huopakattotöissä. Olemme luotettava valinta niin kattoremonttiin, katon huoltomaalaukseen kuin vaikkapa katon lisälämmöneristykseenkin.

Sadevesijärjestelmä on olennainen osa kattoa. Meidän ammattilaisemme ovat aina valmiina aloittamaan myös vesikouruja ja alastuloputkia koskevat toimenpiteet. Mikäli rakennuksessa on tasakatto, toteutamme kattokaivojen puhdistuksen, uusimisen tai esimerkiksi niiden lämpövastusten asentamisen.

Plus Kattopalvelu huolehtii sadevesikourujen asentamisesta, niiden puolivuosittaisesta puhdistamisesta, sulanapitokaapeleiden asentamisesta, huoltomaalaamisesta, rännien korjaamisesta ja jäätyneen sadevesijärjestelmän sulattamisesta. Rännien puhdistus ehkäisee räystäskourujen jäätymistä ja ruostumista, minkä lisäksi tuo kattotyö pitää yllä sadevesijärjestelmän normaalia vetoa.

Rännien puhdistus on hyvä teettää yhtä aikaa katon puhdistamisen kanssa, tuuppaahan katon harjaus tai ilmapuhallus ison osan roskista vesikouruihin. Rännit kannattaa puhdistaa myös sammaleentuhokäsittelyn päätteeksi, jotta sadevesijärjestelmän veto ei heikentyisi.

Kun teemme rännien puhdistusta, kiipeämme katolle (tai tuomme paikalle nosturiauton), sillä tikkailla tasapainoilu olisi turhan vaarallista. Koska asiakkaan etu on aina ykkössijalla, emme visko roskia pitkin pihaan, vaan kokoamme ne suoraan roskapusseihin.

Tärkeä osa meidän timanttiseksi hiottua palvelukonseptiamme on katon ilmainen kuntotarkastus. Olipa kyse kattoreiän paikkaamisesta tai rännien puhdistamisesta Helsingissä, tarjoamme katon yleiskunnon tarkastuksen kaupan päälle. Tuon kattotarkastuksen aikana tarkastamme niin katon pinnoitteen kunnon, kaikkien kiinnitysten luotettavuuden, suojapellitysten ja erilaisten tiivisteiden kunnon kuin esimerkiksi aluskatteen ehjyydenkin. Jos kerrostalon, omakotitalon, rivitalon tai ulkorakennuksen katto tarvitsee jotain muuta toimenpidettä, kerromme siitä asiakkaalle antaen hyvän tarjouksen katon laittamisesta kerralla kuntoon. Pienimpiinkin muutoksiin ja vaurioihin kannattaa puuttua ajoissa, koska vähäpätöisenkin tuntuisista muutoksista voi ajan kanssa syntyä isoja pulmia.

Tukkeutuneiden syöksyputkien ja alastuloputkien avaus ei onnistu hosuen

Palahuopakaton, lukkosaumakaton, betonitiilikaton ja esimerkiksi aaltopeltikaton rännien puhdistamiselle on kolme isoa syytä. Ensimmäinen on sadevesien pois ohjaamisen varmistaminen, sillä roskien tukkimista kouruista valuvat vedet voivat johtaa talon perustusten ja muiden rakenteiden kastumiseen.

Toinen on sadevesijärjestelmän kunnon tukeminen, sillä roskien taakse jumiin jäänyt vesi voi ruostuttaa rännit. Ruoste on rännien surma – ennen pitkää rännit ovat menettäneet ulkonäkönsä, kestävyytensä ja vedenpitävyytensä. Ruostevauriot on monissa tapauksissa mahdollista korjata, mutta jos tilanne on ehtinyt edetä pitkälle, on aika uusia rännit.

Rännit tulee puhdistaa Helsingissä myös siksi, että sadevesijärjestelmä ei jäätyisi talvella. Sadevesijärjestelmän jäätymisestä on monenlaista haittaa. Jää voi rikkoa omakotitalon, kesämökin tai esimerkiksi luhtitalon sadevesijärjestelmän – keväällä voi paljastua niin auenneita saumoja, vääntyneitä kouruja kuin väärään suuntaan antavia kallistuksiakin. Jos kourujen kallistukset osoittavat väärään suuntaan, ei vesi poistu kunnolla edes tunti sitten puhdistetuista rännikouruista.

Jäätynyt ränni ei vedä, joten siitä voi alkaa roikkua vaarallisia jääpuikkoja. Pahimmassa tapauksessa joku jää alas putoavien jääpuikkojen, tai kokonaisen tippuvan vesikourun alle.

Jäätynyt sadevesijärjestelmä pitää sulattaa kuumalla vesihöyryllä. Jään tukkimia alastuloputkia (eli syöksyputkia) tai vesikouruja ei pidä potkia tai hakata kirveellä. Jään poistolla on kyllä kiire, mutta anna meidän tehdä työ puolestasi höyrytyslaitteellamme. Kuuma vesihöyry ei vaurioita vesikouruja, alastuloputkia, niiden pinnoitteita tai vesikatetta, vaan kaikki jää sulaa kiltisti ja nopeasti.

Sadevesijärjestelmän jäätymistä voi estää myös sähkökäyttöisillä sulanapitokaapeleilla, mutta paras tapa estää jään muodostuminen on syksyn roskien poisto vesikouruista. Tarvittaessa avaamme hosumatta ja hutiloimatta myös roskien tukkimat syöksy- eli alastuloputket Helsingissä.