Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Kattoikkunan, kattovalokuvun, kattoluukun korjaus ja uusiminen Helsinki

Olipa rakennuksessasi huopakatto, bitumipaanukatto, tiilikatto, aaltopeltikatto tai vaikka konesaumakatto, voit luottaa Plus Kattopalveluun kaikissa kattourakoissa. Asennamme kaikki katot yhtä tyylipuhtaasti. Jotta katon käyttöikä olisi pitkä, teemme kaikki katemateriaalin mukaiset kattohuollot. Olemme mukana myös lumenpudotuksissa, uusien kattoturvatuotteiden tai läpivientien asentamisessa sekä kattopeltisepäntöissä.

Jokaisen kattotyön yhteydessä Helsingissä, Sipoossa, Espoossa ja Vantaalla tarjoamamme kattotarkastus kertoo, onko katossa jotain korjattavaa. Aika kuluttaa jokaista kattoa. Läpivientien tiivisteet haurastuvat voiden alkaa vuotaa. Kattotiilet rapautuvat ja halkeilevat. Kattopellit ruostuvat ja kattohuopa kovettuu. Me huomaamme kaikki aumakaton, harjakaton tai esimerkiksi harjakaton kunnostustarpeet ja teemme katon tiivistämisestä hyvän tarjouksen. Kun katto viimein on aika uusia, tarjoamme kattoremonttia, mutta ensisijaisesti tarjoamme asiakkaillemme katon korjaamista, paikkaamista ja tiivistämistä.

Jos katto vuotaa, voi vesivuoto olla alkanut nimenomaan jonkin katon läpiviennin kohdalta. Kattoikkuna, kattovalokupu tai kattoluukku voi vuotaa Helsingissä, kuten muuallakin Suomessa. Meiltä saat parhaat osaajat myös vuotavan kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun korjaamiseen. Mitä nopeammin rivitalon, kerrostalon, omakotitalon tai esimerkiksi mökin kattokorjaus tilataan, sen parempi, sillä sitä helpompi tuleva kattokorjaus on. Katon puolivuosittaiset kuntotarkastukset ovat siksi(kin) niin suositeltavia, että niiden avulla kaikki katon ongelmat tulevat huomattua ja kunnostettua nopealla tahdilla. Helpoin kattoläpiviennin korjaus on katon läpiviennin (kuten kattoluukun) ja vesikatteen liitoksen tiivistys.

Emme tietenkään jätä hommaa kesken. Jos vuotava kattoluukku, kattovalokupu tai muu kattoläpivienti on jo kastellut katon alla olevat rakenteet, kunnostamme nekin. Tarvittaessa vaihdamme kastuneet eristeet niitä uhkaavan homeen takia sekä tiivistämme aluskatteen. Aluskate voi vaatia vaikka osittaista uusimista kattovalokuvun kohdalta. Tarvittaessa korjaamme aluskatteen ylösnostot asianmukaisiksi.

Kattoikkunan tai kattovalokuvun korjaamiseen liitetään myös muut tarvittavat toimenpiteet, kuten höyrynsulun tai eristeiden korjaus tai uusiminen. Kattoikkunankin voimme uusia, kattoluukusta tai kattovalokuvusta puhumattakaan. Kun tiedämme, mitä katto tarvitsee ja mitä kaikkea sinä haluat meidän tekevän, annamme kilpailukykyisen tarjouksen kattourakasta. Yksityisasiakkaalle meidän tekemämme kattotyöt ovat kotitalousvähennyskelpoisia, ja tottahan toki niille saa kauttamme myös rahoituksen.

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Kattoikkuna tai kattovalokupu vuotaa, koska sen läpivientiin kohdistuu paljon rasitusta

Kattoikkunat ja kattovalokuvut kannattaa asennuttaa ammattilaisillamme, joilla on taito hyppysissään. Me asennamme paritalon, omakotitalon, kerrostalon ja esimerkiksi vapaa-ajan rakennuksen katon läpiviennit erittäin asiantuntevasti, joten katto ei vuoda läpiviennin kohdalta. Tiivistykset ja aluskatteen ylösnostot tehdään juuri oikealla tavalla, eikä läpiviennin suojapellityksestäkään löydy parantamisen varaa.

Tilanne ei kuitenkaan säily muuttumattomana. Vaikka kattoikkunat ja kattovalokuvut olisivat meidän asentamiamme, kannattaa niiden kunto tarkastaa puolen vuoden välein. Kaikkien kattojen kuntoa ja tiiviyttä pitää seurata, sillä kovat tuulet, sammaleet, ilmansaasteet ja lämpötilojen muutokset koettelevat kattojen kunto. Puoli vuotta on sopiva väli kattotarkastusten välillä. Kun puoli vuotta on kulunut, on jo korkea aika käydä tarkastamassa, vieläkö kaikki saumat, jiirit ja läpiviennit ovat tiiviitä.

Kattoikkuna tai kattovalokupu voi vuotaa Helsingissä, koska siihen kohdistuu paljon rasitusta. Lumen paino on yksi läpivientien tiiviyttä koettelevista tekijöistä. Säännöllisten kattotarkastusten ansiosta kattoläpivienti on mahdollista saada tiivistetyksi jo ennen kattorakenteiden kastumista. Jos katon alle pääsee vettä, voi se synnyttää niin laho- kuin homevaurioitakin. Meiltä saat parasta apua myös katon vesivahingon kunnostamiseen sekä kattoremontin toteuttamiseen avaimet käteen -pakettina, jos katon uusiminen on se paras tapa puuttua katon kuntoon.

Parasta tässä on se, että saat kattotarkastuksen ilmaiseksi kaikkien kattotöidemme yhteydessä. Katto kuin katto sadevesijärjestelmineen pitää puhdistaa kaksi kertaa vuodessa, joten tilaa katon harjaus tästä osoitteesta – työt tehdään asiantuntevasti ja huolellisesti, ja kaupan päälle saat katon yleiskuntotarkastuksen.

Kattoluukku tai tarkastusluukku vuotaa – Aluskate voi pelastaa tilanteen

Jos katto vuotaa, pitää toivoa, ettei aluskate ole vahingoittunut. Aluskate voi pelastaa tilanteen, vaikka katto vuotaisi kotvasen jonkin läpivientinsä kohdalta. Katto voi vuotaa esimerkiksi kattoikkunan, kattoluukun (eli tarkastusluukun), ilmanvaihtohormin, viemärintuuletusputken, savupiipun tai antennin juuren kohdalta. Läpivienti voi vuotaa puutteellisen tiivistyksen tai vuosikymmenien aiheuttaman kulumisen ja haurastumisen takia.

Aluskate pitäisi löytyä kaikkien rivitalojen, kerrostalojen, omakotitalojen, kesämökkien ja esimerkiksi paritalojen kattojen alta. Aluskate ottaa vastaan vesikatteen läpi mahdollisesti tihkuvan veden. Aluskatteen ei kuitenkaan tule kerätä vettä päälleen, sillä aluskatteita ei ole tarkoitettu kestämään moista rasitusta. Idea on se, että vuotovedet valuvat aluskatetta pitkin aina katon räystäille asti. Näin ne eivät missään vaiheessa ehdi tai voi kastella kattorakenteita. Jotta aluskate voisi estää katon vesivahingon, vaikka kattoluukku (eli tarkastusluukku) vuotaa Helsingissä, on sen oltava täysin ehjä. Tarvittaessa teemme aluskatteen reikien tai repeämien paikkauksen, tai aluskatteen osittaisen uusimisen kattoluukun kohdalta.

Aluskatteen on oltava tarpeeksi kireällä, jotta vesi voisi valua heti pois sen pinnalta. Lisäksi on olennaisen tärkeää, että aluskate on asennettu ja tiivistetty oikein niin kattoluukun kuin kaikkien muidenkin läpivientien kohdalta.

Kun tarkastamme katon kunnon (tämähän tulisi tehdä kahdesti vuodessa), tarkastamme mahdollisuuksien mukaan myös aluskatteen kunnon. Kattotarkastus, jonka saa ilmaiseksi esimerkiksi katon keväthuollon yhteydessä, voi kertoa kattoluukun korjaustarpeista – silloin annamme tarjouksen esimerkiksi kattoluukun läpiviennin tiivistämisestä tai kattoluukun uusimisesta. Kattoikkuna tai kattovalokupu voidaan halutessasi poistaakin katolta, mutta tarkastusluukku kannattaisi ainakin meidän mielestämme jättää paikoilleen helpottamaan kattotarkastuksia.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt