Lumenpudotus Helsinki – Hallitusti tehty lumenpoisto aina hallitsematonta parempi

Katolle voi talven mittaan kertyä melkoinen määrä lunta. Lumen paino tavallaan kasvaa keväällä, kun taivaalta tulee uuden lumen sijaan vettä. Vettynyt suojalumi kuormittaa katon rakenteita monta kertaa enemmän kuin pelkkä pakkaslumi. Jos katon päällä on tonneittain ylimääräistä painoa, voi katto vaikka painua, tai se saattaa alkaa vuotaa liitoskohdistaan. Esimerkiksi piipunjuuri, kattoikkuna, jiiri tai jokin sauma saattaa alkaa vuotaa lumen painon takia. Lumen ja vesikaton välissä on usein jonkin verran sulamisvettä, mikä tällaisessa tilanteessa alkaisi tihkua yläpohjaan. Lumenpoisto on oiva tapa auttaa kattoa säilyttämään ryhtinsä ja vedenpitävyytensä koko talven ajan. Helsingissäkin voidaan tarvita lumenpudotusta omakotitalon, kesämökin, autotallin, autokatoksen tai taloyhtiön (paritalon, kerrostalon tai rivitalon) katolta. Lumenpudotusta ei ehkä tilata sen takia, että katto olisi välittömässä vaarassa painua tai sortua. Lumenpudotus korkeilta katolta tilattaneen siksi, että katolta meinaa pudota lunta talon pihalla liikkuvien ihmisten päälle. Lumimassojen alle jääminen voi olla erittäin vaarallista, ja taloyhtiöllä tai talonomistajalla onkin vastuu ja velvollisuus huolehtia siitä, ettei vaaratilanteita synny. Taloyhtiön ja talonomistajan on huolehdittava myös siitä, ettei katolta putoava lumi tai jää riko kenenkään omaisuutta. Jos omaisuusvahinkoja kuitenkin syntyy, saattaa taloyhtiö tai talon omistaja joutua korvaamaan vahingot. Omalle omaisuudelle syntyneistä vaurioista ei välttämättä saa vakuutuskorvauksia, sillä vakuutusyhtiöt linjaavat tällaisten vahinkojen olevan estettävissä huopakaton, tiilikaton tai peltikaton lumenpudotuksella. Talven mahdollisesti aiheuttamia vaaratilanteita voidaan ehkäistä myös lumiesteiden asentamisella ja jään poistamisella katolta. Me Plus Kattopalvelun ammattilaiset huolehdimme myös jäänsulatuksista, jääpuikkojen poistamisesta ja lumiesteiden huoltamisesta, korjaamisesta sekä asentamisesta. Palataan kuitenkin vielä harja- tai esimerkiksi tasakaton lumenpudotukseen Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Sipoossa. Jos asialla on kokematon lumenpudottaja, voi lumenpoisto aiheuttaa enemmän pahaa kuin hyvää. Siksi lumenpudotusurakat kannattaa tilata meiltä – me teemme kattolumityöt harkitusti, hallitusti ja kaikin puolin turvallisesti. Emme riko kattoa tai sen yksityiskohtia, ja osaamme pitää itsemme turvassa asianmukaisilla työturvallisuustuotteilla (tarvittaessa teemme lumenpudotuksen vaikka nosturiautolla). Kattolumitöihin saa kauttamme rahoituksen. Voit siirtyä suoraan kotisivuiltamme yhteistyökumppanimme verkkopalveluun rahoitusta hakemaan. Omakotitalon ja vapaa-ajan asunnon lumenpudotuksesta voi hakea kotitalousvähennystä, ja sehän onnistuu helpoiten Verohallinnon verkkopalvelussa.

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Kattolumityöt – Lumenpoisto katolta tärkeää katon kunnolle

Helsingissäkin voidaan tarvita kattolumitöitä, vaikka lunta tuleekin yleensä vähemmän kuin maamme pohjoisimmissa osissa. Lumenpudotuksen taustalla on usein pihamaan turvallisuus. Kun lumi poistetaan katolta hallitusti ja suunnitellusti, ei ole vaarana, että esimerkiksi kerrostalon katon reunalla kiikkuvat lumimassat putoavat jonkun ohikulkijan niskaan.

Lumen pudottaminen katolta estää myös monet kattoon syntyä uhkaavat vauriot. Runsas lumitaakka (etenkin suojalumitaakka) voisi saada katon painumaan tai vuotamaan. Katto voisi alkaa vuotaa esimerkiksi kattoikkunan kohdalta tai jiirin luota.

Myös lumen putoaminen katolta voi aiheuttaa vaurioita katolle. Lumen mukana katolta voi pudota esimerkiksi kattotiiliä, mikä voi johtaa tiilikattovuotoon. Lumimassa saattaa repiä irti myös kattotikkaat, ilmanvaihtohormit tai esimerkiksi rännit. Katon pinnoitteeseen voi jäädä jälkiä jään mukana olevasta jäästä – kuulostaa harmittomalta, mutta peltikaton ruostuminen alkaa usein juuri pinnoitteeseen tulleista naarmuista.

Kun lumet pudotetaan huopakatolta, peltikatolta tai tiilikatolta ennen kuin lumen koostumus, määrä tai jakautuminen uhkaa aiheuttaa mitään ongelmia, vältytään monelta harmilta. Ei kuitenkaan ole samantekevää, keneltä lumenpoisto tilataan. Lumenpudotus on vaarallista puuhaa, ja töiden tiimellyksessä kattokin voi kärsiä.

Meidän kokeneet lumenpudottajamme ovat nappivalinta kerrostalon, rivitalon tai esimerkiksi paritalon kattolumitöihin. Osaamme liikkua katoilla kaikissa olosuhteissa – myös silloin, kun katolla on jäätä. Käytämme turvavaljaita ja -köysiä myös pudottaessamme lunta tasakatolta.

Suunnittelemme jo etukäteen, miten kattolumityöt Helsingissä voitaisiin toteuttaa niin, että kukaan ei joutuisi vaaraan. Mietimme, milloin ja mihin lumet voidaan pudottaa. Tarvittaessa järjestämme asiat niin, että yksi tai useampi työntekijä on maan pinnalla ohjaamassa talon asukkaat, asiakkaat ja ohikulkijat turvallisemmille vesille. Jos katolta pudotettava lumi ei mahdu tontille, järjestämme lumien pois kuljettamisen.

Entä miten voimme varmistaa pulpettikaton, harjakaton tai esimerkiksi tasakaton kunnon säilymisen koko urakan ajan? Tässä auttaa suunnattomasti se, että liikkeemme ovat tuhansien toistojen hiomia. Muistamme, ettei lunta saa koskaan raapia pois katteen pintaa myöten, vaan katolle on jätettävä noin 15 cm suojaava lumikerros. Tämä toimii paitsi lämmöneristeenä, myös ”pehmusteena” lumentyöntimien ja vesikatteen välissä.

Jääpuikkojen ja jään poisto katolta – Miten se kannattaa tehdä?

Peltikaton, tiilikaton tai huopakaton reunalla saattaa olla jäätä, mikä voi pudota alas hetkenä minä hyvänsä. Jäästä voi olla toinenkin haitta: jää saattaa padota taakseen sulamisvettä, mikä voi aiheuttaa saumavuodon. Jää kannattaa poistaa katolta Helsingissä, mutta miten tämä kattotyöt kannattaa tehdä?

Ota yhteyttä kattourakoitsija Plus Kattopalveluun, jolle yksikään kattotyö ei ole vieras. Me sulatamme katolla olevan jään kuumalla vesihöyryllä, mikä on suorastaan ylivertainen tapa päästä eroon katolla (tai ränneissä) olevasta jäästä. Kuuma vesihöyry on nopea, perusteellinen ja ekologinen tapa tehdä jään poisto kerrostalon, paritalon tai vaikka rintamamiestalon katolta.

Jääpuikot poistamme käsin katkomalla, jotta ne eivät putoaisi alas aiheuttaen vaaratilanteita tai suoranaisia onnettomuuksia. Jotta jääpuikkoja ja jäätä ei syntyisi, kannattaa tarkastaa rännien veto ja yläpohjan eristeiden riittävyys.