Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Katon korjaus Helsinki – Katon tiivistys ei ole mikään turha juttu

Katon paikkaus ei ole koskaan turhaa. Myös vanhat harjakatot ja tasakaton kannattaa korjata, vaikka kattoremonttiin olisi enää pari vuotta. Jos omakotitalon, kesämökin, autotallin, paritalon, taloyhtiön (kerrostalon tai rivitalon) tai jonkin muun kiinteistön kattoa ei korjata Helsingissä, voi katto alkaa vuotaa. Kattovuoto ei vaadi välttämättä mitään isoa ja dramaattista tapahtumaa, kuten katolle kaatuvaa puuta. Katon vesivahinkojen korjausta (kuten kattovuodon kastelemien yläpohjan eristeiden vaihtoa) voidaan tarvita paljon vähäpätöisemmästäkin syystä. Ehkä katolta putoava lumi on irrottanut tikkaat, ja kattoon on tullut reikiä. Ehkä myrskyvaurioiden korjaus (kuten revenneen kattohuovan paikkaus tai kattopeltien kiinnittäminen takaisin katolle) on lykkääntynyt. Kenties sammaleet ovat ehtineet avata katon saumoja, tai ruoste on tehnyt aaltopeltikattoon reiän. Kukaties peltikattonaula on pumppautunut ylös puusta, ja vesi pääsee katon alle törröttävän naulan juuresta.

Kaikki edellä mainitut tapahtumaketjut voivat saada katon vuotamaan. Peltikatto, tiilikatto tai huopakatto on edullisin korjata silloin, kun katon alle ei vielä pääse vettä – tai kun katon vesivahinko on vielä tuore. Jos katonkorjaus ja katon paikkaus viivästyy, voi katon alle päässyt kosteus aiheuttaa laho- ja homevaurioita. Laho- ja homeongelmat vaikuttavat myös kattoremontin hintaan, joten siksi suosittelemme korjauttamaan pikaisesti myös vanhat katot (tai aikaistamaan katon uusimista, jotta kattorakenteet saadaan pidettyä kuivina sekä terveinä).

Katon korjaaminen vaatii ammattitaitoa, oikeaa välineistöä ja uskallusta katolla liikkumiseen. Pelkkä huimapäisyys ei riitä, vaan kattokorjaajan turvallisuus pitää taata asianmukaisilla työturvallisuustuotteilla. Korkeiden talojen kattokorjaukset voivat edellyttää esimerkiksi nosturiautoja. Katon korjaaminen Helsingissä, Vantaalla, Espoossa ja Sipoossa voi vaatia myös uusimistöitä. Ehkäpä katon osittaiselta uusimiselta vältytään, mutta katolla voi olla uusittavia läpivientejä, kattotarvikkeita tai suojapellityksiä. Aluskatettakin voi olla tarve uusia osittain. Joissain tapauksissa uusimme osan kattotiilistä tai kattopelleistä, tai vaihdamme huonokuntoisimmat vuodat.

Helpoin ja varmin tapa saada katto korjattua on yhteydenotto Plus Kattopalveluun. Korjaamme katot pettämättömällä ammattitaidolla ja avaimet käteen -pakettina. Katon korjaamisen voi maksaa yhteistyökumppaniltamme haettavalla rahoituksella, ja lopuksi yksityisasiakas voi hakea katon kunnostamisesta kotitalousvähennystä.

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Huopakaton korjaus Helsingissä aloitettava pikimmiten

Jos tuuli irrotti katolta kattoturvatuotteita, tilaa palahuopakaton korjaus ja paikkaus Helsinkiin saman tien. Kiirehdi myös tavallisen huopakaton reikien paikkausta tai esimerkiksi kolmiorimahuopakaton saumojen tiivistystä. Tilanne ei ole toivoton, vaikka huopakatto vuotaisi, mutta parhaassa tapauksessa katto saadaan paikattua ennen sen alla olevien rakenteiden kastumista. Miten sitten saada tieto saumojen, jiirien tai huopakaton läpivientien korjaustarpeista? Miten varmistua siitä, että jokainen reikä tai ilmakupla tulee hoidettua kuntoon mahdollisimman nopeasti?

Paras vinkkimme kaikille omakotitalon, mökin tai erilaisten piharakennuksien omistajille on katon tarkastaminen puolen vuoden välein. Myös taloyhtiöiden on hyvä huolehtia siitä, että katon kunto tarkastetaan joka kevät ja syksy. Kattotarkastuksen yhteydessä käydään läpi katon yleiskunto, tarve uusia katon pinnoite ja se, vetääkö sadevesijärjestelmä normaalisti. Kun tasakatto, aumakatto tai esimerkiksi pulpettikatto on tarkastettu, annamme tarjouksen mahdollisista tiivistys- tai huoltotarpeista. Oikeaan aikaan toteutetut huopakattohuollot pitävät katon tiivistys- ja paikkaustarpeet mahdollisimman vähäisinä.

Kun teetät meillä jonkin huopakaton paikkauksen tai huopakattohuollon, saat katon tarkastuksen aivan ilmaiseksi, joten myös rännien korjaus tai vaikka kattoikkunan korjaus kannattaa tilata Plus Kattopalvelulta.

Peltikaton korjaus Helsingissä – Sen tarpeesta voi kertoa vaikka ummehtuneisuus

Mikäli sisällä talossa tuoksuu ummehtuneelle, viittaa se kosteusongelmiin. Kosteusvaurioille on monia mahdollisia aiheuttajia. Yksi niistä on kattovuoto. Kosteuden alkuperää selvittäessä kannattaakin käydä katon alla. Jos ummehtuneisuus tuntuu katon alla entistä voimakkaammin, saatetaan olla ongelman ytimessä.

Yläpohja kannattaa tarkastaa muulloinkin kuin vain kosteusvaurioita epäillessä. Olisi hyvä, jos yläpohjassa käytäisiin kahdesti vuodessa. Koko katon kunto kannattaa tarkastaa samalla. Näin selviää, onko peltikatossa jotain korjattavaa, vai onko se kenties vailla jotain huoltotoimenpidettä. Tarvittaessa annamme tarjouksen kattopeltien lisäkiinnityksien asentamisesta tai vaikka peltikattonaulojen tai vanhojen kateruuvien vaihtamisesta uusiin kateruuveihin. Tällaiset temput voivat estää sen, että tuuli irrottaa kattopellit ja peltilistat – tai sen, että peltikatto vuotaa kiinnityskohdistaan.

Peltikattoa ei tarvitse korjata Helsingissä kovinkaan usein, mutta on silti syytä varmistaa, pitääkö peltikaton reikiä paikata – tai onko joitain ruosteisia kattopeltejä vaihdettava. Yksi tärkeimmistä kattokorjauksista on peltikaton aluskatteen korjaus, sillä jos katon alle pääsee vettä vaikkapa piipun juuresta tai harjapellin kohdalta, ottaa aluskate kosteuden vastaan. Näin kattovuoto ei ala ensimmäisenä aiheuttaa katon vesivahinkoa. Myös aluskatteen korjaustarpeet selviävät katon alle kömpimällä, joten tilaa katon kunnon tarkastus meiltä. Me käymme katon alla, jos se vain on mahdollista, emmekä edes veloita kattotarkastuksesta muiden kattotöiden yhteydessä. Tilaa siis katon harjaus (mitä tarvitaan kahdesti vuodessa, eli yhtä usein kuin peltikaton paikkaustarpeiden kartoittamistakin) tai vaikka peltikaton huoltomaalaus meiltä, niin saat kaupan päälle selvyyden kattokokonaisuutesi kunnosta.

Tiilikaton korjaus Helsingissä on joka kerta hieman erilainen

Tiilikaton korjaus ja paikkaus Helsingissä on joka kerta hieman erilainen, sillä teemme kattopaikkaukset tilanteen edellyttämällä tavalla. Tilanteet vaihtelevat ja jokainen katto on omanlaisensa kokonaisuus, joten kattokorjauskin on aina uniikki työsuoritus. Se, mitä omakotitalon, huvilan tai vaikka paritalon tiilikatto tarvitsee, selviää alkutarkastuksen yhteydessä. Alkutarkastuksen aikana saadaan selville myös tiilikaton aluskatteen korjauksen tai jonkin muun tiilikaton paikkauksen hinta.

Tavallisimpiin tiilikattokorjauksiin kuuluu ilman muuta rikkinäisten kattotiilien vaihto. Kattotiili voi mennä rikki monesta eri syystä. Tiilen saattaa hajottaa pakkasrapautuminen, myrsky, varomaton askel tai vaikka asennusvirhe. Jos jiirin (eli katon sisätaitteen) päälle kasautuu paljon lunta, voi lumen painokin hajottaa tiiliä. Rikki menneitä tiiliä ei kannata alkaa liimailla yhteen, vaan ne on suosiolla korvattava uusilla tiilillä.

Jotta katto ei vuotaisi sillä aikaa, kun rikkinäisiä tiiliä ei vielä ole ehditty vaihtaa, on katon alla oltava ehjä aluskate. Ehjä aluskate, mikä on asennettu oikealla tavalla, suojaa kattorakenteita myös esimerkiksi läpivientivuodoilta. Tiilikatto kannattaakin pelti- ja huopakattojen lailla tarkastaa kahdesti vuodessa. Tuon kattotarkastuksen yhteydessä kannattaa käydä myös yläpohjassa, jotta tarve tehdä esimerkiksi aluskatteen paikkaus jiirin kohdalta tulisi huomattua. Katon alla käymällä selviää myös se, toimiiko yläpohjan tuuletus. Jos rakennuksen sisältä kohoava kostea ja lämmin ilma jää jumiin katon alle, voi se kastella kattorakenteet aivan samaan tapaan kuin harjatiilen tai vaikkapa huonokuntoisen kattoikkunan kohdalta yläpohjaan pääsevä kosteus.

Tarkat ammattilaisemme tarkastavat tiilikaton kunnon ilmaiseksi kaikkien kattotöiden yhteydessä. Näin saat tarpeeksi ajoissa tiedon siitä, jos esimerkiksi omakotitalon tiilikatto vuotaa – tai jos katossa on jotain huonokuntoisia kohtia, joista tiilikattovuoto ennen pitkää voi alkaa.

Katon läpiviennin, kattoikkunan, kattovalokuvun ja kattoluukun korjaus vaatii ammattitaitoisia otteita

Kerrostalon, rivitalon, kesämökin, ulkorakennuksen tai esimerkiksi omakotitalon katon korjaaminen vaatii ammattitaitoisia otteita. Ammattitaitoa, kokemusta ja ymmärrystä eri materiaaleista tarvitaan, jotta kattokorjaus tuottaisi parhaan mahdollisen lopputuloksen. Kattokorjaajan on tiedettävä, milloin riittää pelkkä kattopaikkaus, ja millaisilla tuotteilla paikkaus voidaan tehdä. Hänen on ymmärrettävä, milloin esimerkiksi reikää ei kannata paikata, vaan on parempi irrottaa koko kattopelti tai -huopa, ja asentaa sen tilalle uusi. Katon korjaajan on hahmotettava myös katon ikä ja yleiskunto. Jos vuotava tasakatto, pulpettikatto, aumakatto tai esimerkiksi harjakatto on todella vanha, ei ole mieltä uhrata paukkuja sen korjaamiseen. Vanha katto on niin haurastunut, että se voi alkaa kohta vuotaa jostain toisesta kohdasta. Mikäli talon kattoa ei saada korjaamalla tarpeeksi kestävään kuntoon, on syytä aikaistaa kattoremonttia.

Myös kattoikkunan, kattovalokuvun, kattoluukun ja muiden katon läpivientien korjaajan on tiedettävä, mitä tekee. Ammattitaitoa tarvitaan myös katon korjaamiseen TV-antennin, viemärintuuletusputken tai ilmanvaihtoputken kohdalta. Hänen on tiedettävä, miten kattoläpiviennin ja vesikatteen (tiilikatteen, peltikatteen tai huopakatteen) liitos on tiivistettävä. Hänen on myös osattava korjata mahdollinen suojapellitys.

Katon korjaajan tulee muistaa tarkastaa katon alla vallitseva tilanne. Jos kattovuoto läpiviennin kohdalta on kastellut yläpohjarakenteet, ei pelkän kattoikkunan tai esimerkiksi kattoluukun korjaaminen Helsingissä riitä. Myös aluskate on korjattava. Kosteusvauriot on kunnostettava heti, tarkoittipa se sitten rakenteiden kuivattamista tai uusimista. Kastuneet eristevillat pitää uusia, jotta ne eivät homehtuisi. Tarpeen niin vaatiessa kattoikkunan tai kattovalokuvun korjaamiseen on yhdistettävä höyrysulkujen ja eristeiden korjaaminen tai uusiminen. Joissain tilanteissa paras ratkaisu olisi kattoikkunan tai muun läpiviennin uusiminen – tai sen poisto pientalon tai taloyhtiön katolta.

Tilaa katon korjaus savupiipun, kattoikkunan, kattovalokuvun tai esimerkiksi kattoluukun kohdalta Helsinkiin meiltä, niin homma hoituu asiantuntevasti alusta loppuun. Tarjoamme kaupan päälle koko katon kunnon tarkastuksen, jotta voisimme toteuttaa yksin tein myös muiden läpivientien korjaamisen, rikkinäisten kattotiilien vaihtamisen ja muut kattokokonaisuuden vaatimat toimenpiteet. Jos katon yleiskunto olisi heikko ja katolla olisi ikää jo enemmän kuin laki sallii, emme ohjaisi asiakkaan rahoja kattoläpivientien korjaamiseen, vaan suosittelisimme katon vaihtoa.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt