Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Kattoremontit ja muut kattotyöt Joutsaan koska vain 

Plus Kattopalvelu on luotettava ja asiantunteva kumppanisi aina, kun tarvitset joitain kattotöitä Joutsaan. Palvelemme sekä yksityisasiakkaita että kerrostalo- ja rivitaloyhtiöitä tarjoten hyvällä hinnalla kaikki mahdolliset kattotyöt. Pitkän linjan kattoammattilaisemme tekevät myös monet mahdottomiltakin tuntuvat kattourakat, niin kuin tasakaton muuttamisen harjakatoksi tai pitkään jatkuneen kattovuodon aiheuttamien tuhojen korjaukset. Ota yhteyttä Plus Kattopalveluun myös silloin, jos tuuli on kaatanut puun katolle. Me löydämme parhaat ratkaisut myös hankaliin tilanteisiin.

Palvelemme kaikkialla Joutsan ympäristössä, eli myös Hartolassa, Hirvensalmella, Jyväskylässä, Kangasniemellä, Luhangalla, Pertunmaalla ja Toivakassa. Emme pidä taukoa talvellakaan, vaan teemme myös kaikki talviset kattourakat. Talvella tehtäviä kattotöitä ovat niin lumenpudotukset, jäänsulatukset kuin esimerkiksi kattokorjaukset. Jos katto vuotaa tai siinä on vaurioita, joista se saattaa alkaa vuotaa, on katto korjattava välittömästi. Kattovuoto on vakava asia, sillä kosteus saattaa päästä kastelemaan kattorakenteet. Kastuneet kattorakenteet lahoavat, eivätkä ne enää silloin jaksa kannatella painavaa kattoa. Kattovuoto voi kastella myös yläpohjan lämpöeristeet, joihin saattaa syntyä hometta. Yläpohjan homevaurio voi vaikuttaa rakennuksen asukkaiden terveyteen, joten kyseessä ei ole mikään pikkujuttu.

Tiesitkö, että katto voidaan uusia myös talvella? Jos katon vauriot tarkastanut asiantuntija laskee, että tässä tapauksessa kattoremontti on katon korjaamista kannattavampaa, voidaan toimeen tarttua vaikka keskellä talvea. Katto voidaan uusia talvella, vaikka työllä ei olisikaan tulenpalavaa kiirettä. Talvinen kattoremontti onnistuu usein helpommin, nopeammin ja joskus jopa edullisemminkin kuin kesällä tehtävä kattosaneeraus.

Meiltä saat asiantuntevaa apua nopeasti ja hyvällä hinnalla, olipa kyseessä kattohuolto, kattoremontti tai jokin muu tiilikattotyö, peltikattotyö tai huopakattotyö. Yksityisasiakkaille kattotyöt ovat kotitalousvähennyskelpoisia, eikä rahoituspuoltakaan tarvitse surra: kotisivujemme kautta pääsee hakemaan joustavaa rahoitusta, mikä sopii kaikenlaisiin kattourakoihin. Olipa kyseessä yksityisasiakas tai taloyhtiö, kruunataan avaimet käteen -periaatteella tehtävä kattotyö tarjoamalla ilmainen kattotarkastus. Katon kunnon tarkastuksen aikana tarkastamme kaikki kattovarusteet kiinnikkeineen päivineen, ja varmistamme katon tiiviyden. Jos välikatolle suinkin on mahdollista päästä, käymme varmistamassa myös sen, missä kunnossa katon rakenteet, aluskate ja eristeet ovat. Kattotarkastus on niin perusteellinen, ettei yksikään huolto- tai korjaustarve jää täyttämättä. Jos tasakaton, pulpettikaton, harjakaton tai vaikkapa aumakaton kaikki tarpeet täytetään ajoissa, pysyy kattokokonaisuus pitkäikäisenä ja hyväkuntoisena, mikä tarkoittaa kustannussäästöjä.

Kattoremontti Joutsassa tarkoittaa uutta kattoa vanhan tilalle

Kun on aika teettää kattoremontti Joutsassa, tarkoittaa se sitä, että asennamme uuden katon vanhan tilalle. Jotta huopakattoremontti, palahuopakattoremontti, tiilikattoremontti tai peltikattoremontti onnistuisi kerralla, on kattosaneerauksen yhteydessä arvioitava kaikki rakenteet ja niiden tarvitsemat korjaustoimenpiteet. Tämä onkin se työvaihe, mistä omakotitalon, kerrostalon, rivitalon tai mökin kattoremontti aina alkaa. Alkutarkastuksen yhteydessä selviää myös kattoremontin hinta, minkä voi maksaa myös verkkosivujemme kautta haettavalla rahoituksella. Toinen vaihtoehto on maksaa kattoremontti osamaksulla, tai miksei vaikkapa tasarahallakin.

Ennen kuin uuden peltikaton, palahuovan tai vaikkapa tiilikaton asennus voi alkaa, on katon ja sen rakenteiden kunto selvitettävä ihan pohjamutia myöten. Meidän on otettava selvää siitä, vastaako tasakaton, harjakaton, pulpettikaton tai esimerkiksi aumakaton lämmöneristys nykymääräyksiä, vai onko eristeitä lisättävä tai vaihdettava. Kestääkö katto lumikuormat? Onko katon rakenteissa kosteusvaurioita? Kaikki tällainen vaikuttaa siihen, miten katon uusiminen on toteutettava – ja mitä urakka kustantaa.

Tarkastamme myös sen, onko sadeveden poiston mitoitus riittävä, vai pitääkö uuden sadevesijärjestelmän jotenkin poiketa vanhasta. Jos vanha sadevesijärjestelmä on uudehko ja oikein mitoitettu, voidaan se asentaa takaisin katolle, kun konesaumakatto, palahuopakatto tai lukkosaumakatto on uusittu. Myös kattoturvatuotteet voidaan jättää uusimatta, jos ne ovat vielä niin hyvässä kunnossa, että niiden voi odottaa kestävän vielä pitkään. Jos katolle tarvitaan uusia tai turvallisempia kattoturvatuotteita, sisällytämme tarjoukseen uudet kattoturvatuotteet. Niiden avulla katon voi jatkossa tarkastaa ja huoltaa turvallisemmin. Uudelle katolle voidaan asentaa uusia läpivientejäkin, kuten vaikkapa kattoikkuna.

Otamme selvää myös siitä, vastaako katto nykyisiä palomääräyksiä, ja edellyttääkö katon uusiminen rakennuslupaa. Normaali kattoremontti ei rakennuslupaa vaadi, mutta tilanne on toinen, jos kattoa ollaan muuttamassa radikaalisti (esimerkiksi korottamassa sitä).

Kun katto on tarkastettu ja tarjous laadittu, voidaan kattoa alkaa purkaa ja uusia vaikka saman tien. Kattoremontit voidaan tehdä myös talvisin. Kuiva pakkaskeli on itse asiassa varsin ideaali sää kattosaneerauksen tekemiseen. Jos yläpohjan eristeet pitää vaihtaa, teemme työn purkamalla eristeitä vain vähän kerrallaan. Näin omakotitalossa, rivitalossa tai muussa kiinteistössä voi asua palelematta koko kattoremontin ajan.

Katon tarkastus ja huolto on kesämökin huopakaton tai palahuopakaton tavallisin kattotyö

Kesämökin huopakatto tai palahuopakatto on kiitollinen ja vähään tyytyvä katto. Bitumikatto pärjää melko vähäisellä huolenpidolla, vaikka se olisi jonkin muunkin rakennuksen päällä. Bitumikermikattohan voidaan asentaa käytännössä mihin tahansa rakennukseen. Se sopii sekä kerrostaloon, ulkorakennukseen että tuotantolaitokseen, eikä kattokaltevuuskaan ole esteenä. Tiivissaumakatto sopii myös tasakattoiseen rakennukseen, ja onkin itse asiassa ainut mahdollisuus kattokaltevuuden ollessa vähemmän kuin 1:10. Kolmiorimahuopakatto vaatii kaltevamman kattopinnan, samoin laattakatto (eli palahuopakatto). Jos kuitenkin tahtoisit laattakaton, vaikka kattosi on loiva, voidaan sitä muuttaa kaltevammaksi.

Olipa kyseessä paanukatto tai jokin muu huopakatto, jätä sen remontointi, korjaus ja huolto Plus Kattopalvelulle. Me tiedämme, miten bitumikatot pidetään kunnossa, ja miten niiden ongelmiin kannattaa puuttua. Meillä on pitkä kokemus huopakatoista, joten osaamme ottaa joka käänteessä huomioon sen erityispiirteet ja -vaatimukset. Kattohuopa vaurioituu muita kattoja helpommin, joten huopakattohuolloissa ei saa käyttää liian rajuja otteita. Kattoa ei saa pestä painepesurilla, ja kun katto on aika puhdistaa roskista, on ilmapuhallin harjaa parempi valinta.

Koska kesämökin, omakotitalon tai esimerkiksi kerrostalon huopakatto on aika puhdistaa? Palahuopakaton tai huopakaton puhdistus kannattaa tehdä yhtä usein kuin kaikkien muidenkin kattojen puhdistus, eli kaksi kertaa vuodessa. Kun katto puhdistetaan joka kerta kevään tullessa ja vielä toisen kerran syksyn saapuessa, on katon kunto hyvällä mallilla. Lika saa katon sammaloitumaan, ja sammalet aiheuttavat yleistä haurastumista, mikä johtanee liian aikaisin tarvittuun kattoremonttiin. Jos kattoa ei huolleta säännöllisesti, voi katto olla uusimiskunnossa jo parikymppisenä, kun se muussa tapauksessa voisi kestää jopa 40 vuotta.

Katon tarkastus tehdään yhtä aikaa katon puhdistuksen kanssa. Kattotarkastus kertoo totuuden tasakaton, harjakaton tai muun mallisen katon kunnosta. Jos jokin sauma irvistää, katteessa on reikä tai katto kaipaisi jo uudelleenpinnoitusta, saadaan asiasta tieto kattotarkastuksen avulla. Kattotarkastus on aina ilmainen, kun tilaat meiltä samalla joitain muita bitumikattohuoltoja tai -korjauksia. Kattotarkastus saattaa johtaa tarjoukseen myös katon uusimisesta. Se kannattaa ottaa vakavasti, sillä katto on parempi uusia hieman liian aikaisin kuin hieman liian myöhään. Jos vanha tai muutoin huonossa kunnossa oleva katto ehtii alkaa vuotaa, voi katon alle syntyä kalliisti korjattavia kosteusvaurioita.

Katon korjaaminen Joutsassa ei siedä odottelua

Kun tarvitset katon korjausta Joutsassa, tilaa se kattofirmalta, jota ei tarvitse odotella. Plus Kattopalvelu tekee kaikki peltikattojen, tiilikattojen ja huopakattojen korjaukset niin pian kuin suinkin, sillä tiedämme, että viivyttely voisi koitua kalliiksi. Jos katto vuotaa, säntäämme peittämään vuotokohdan rakennuspeitteillä – tämä on tarpeellista ensiapua, sillä kosteuden pääsy katon alle on saatava pian pysäytettyä. Jos kattovuoto johtaa katon vesivahinkoon, nostavat aluskatteen korjaus, märkien villojen uusiminen ja lahovaurioiden korjaus kattokorjauksen hintaa aivan taatusti.

Kaikki pienetkin viat kannattaa laittaa kuntoon pian. Vaikka kyseessä olisi vain rikkinäisten tiilien vaihto tai huopakatossa tai peltikatossa olevan reiän paikkaus, on se hyvä hoitaa ASAP eli niin pian kuin mahdollista. Mikä tahansa vaurio voi johtaa siihen, että katon alle pääsee vettä. Jotta irronneiden lumiesteiden, tikkaiden ja rännien aiheuttamat vauriot, vuotavat jiirit ja kattoikkunat tulisivat huomattua ja korjattua ajoissa, kannattaa kattokokonaisuus tarkastaa kaksi kertaa vuodessa. Näin myös rännien ja vesikourujen korjaustarpeisiin voidaan tarttua ajoissa. Jos rännit vuotavat, ei vaarana ole vain pihan liejuuntuminen vaan jopa talon perustusten kastuminen.

Kun asioit Plus Kattopalvelun kanssa, saat kattotarkastuksen aina kaupan päälle. Meillä ei ole tapana liikkua katolla laput silmillä, vaan tarkastaa jokainen katto huolella – olipa asiakas tilannut kattoreikien paikkauksen, kattovuodon korjauksen tai vaikka katon harjauksen.

Myös silloin, kun otat yhteyttä kattokorjauksen tiimoilta, aloitamme kattotarkastuksella. Tarkastamme katon vauriot ja jo sattuneet vahingot. Asiantuntijamme näkevät heti, riittääkö katon tai kattoläpivientien tiivistys, vai pitääkö ne kenties asentaa uudestaan. Mitä isompi vahinko ja mitä vanhempi katto, sen todennäköisemmin vaaka kallistuu kattoremontin hyväksi. Jos kyse on suhteellisen pienistä ja helposti paikattavista vaurioista, ei kattoremonttia tietenkään tarvita. Olisi sulaa hulluutta tarjota katon uusimista, jos räystäslautojen ja -peltien vaihto tai irronneiden peltilistojen kiinnittämisen kaltainen myrskyvaurioiden paikkaus riittää. Kattoremontin kannattavuutta harkitaan lähinnä silloin, kun on kyse kattovuodosta ja katon vesivahingosta tai painuneen katon oikaisusta. Joskus käy niin, että tuuli kaataa puun katolle – silloin kattoremontti on milteipä se todennäköisin vaihtoehto. 

Kova myrsky voi saada katon vuotamaan

Mikä tahansa katto voi alkaa vuotaa, myös kaksinkertaisista ja siksi erityisen tiiviistä saumoistaan tunnettu konesaumakatto. Kattovuoto voi johtua katon korkeasta iästä ja sen vuoksi tapahtuneesta haurastumisesta. Aika saa peltikaton ruostumaan, ja ruoste voi johtaa kattovuotoihin. Tiilikatolla tapahtuu rapautumista. Kun tiilet rapautuvat ja halkeilevat, voi katon alle päästä vettä. Vesi saattaa päästä myös aluskatteen läpi, sillä aluskatteetkin voivat mennä rikki altistuessaan jatkuvalle kosteudelle (tai jos vaikka linnut ovat päässeet nokkimaan sitä). Huopakatolla aika aiheuttaa kuivumista ja halkeilemista, minkä vuoksi on vaarassa syntyä katon vesivahinko.

Olipa kyseessä tiilikatto, bitumikatto tai vaikka peltikatto, saattavat sen läpiviennit alkaa vuotaa. Ajan hammas ulottuu myös savupiipun, kattoikkunan ja esimerkiksi kattoluukun tiivisteisiin, joten jos läpivientien kuntoa ei seurata, saattaa katto alkaa vuotaa läpiviennin kohdalta.

Myös keski-ikäiset ja uudetkin katot voivat alkaa vuotaa. Mikä tahansa vaurio katossa voi johtaa siihen, että sade- ja sulamisvedet löytävät tiensä katon alle. Kyseessä voi olla vaikkapa kovan tuulen katosta irrottama kattoturvatuote tai ilmanvaihtohormi. Kun katosta irtoaa jotain väkisin, on vaarana kattovuoto. Talvikin voi saada omakotitalon, kerrostalon, mökin tai vaikkapa luhtitalon katon vuotamaan, joko irrottamalla kattotarvikkeet paikoiltaan tai painamalla katon saumoja niin, että ne antavat periksi. Talvisin katon reunalle voi syntyä jäätä – varsinkin, jos yläpohjan kautta pääsee karkuun lämpöä. Jäävallin taakse voi patoutua vettä, ja silloin myös konesaumakaton saumat ovat vaarassa alkaa vuotaa.

Joskus kattovuoto johtuu siitä, ettei kattoa ole huollettu ajoissa, tai että katon ja sen läpivientien asennuksessa on tehty virheitä. Jos tasakaton kattokaivoja ei puhdisteta syksyllä, voivat kattokaivot mennä tukkoon. Vesi ei pääse poistumaan tasakatolta, jos kattokaivo ei vedä. Katto saattaa reagoida päällään makaavaan veteen alkamalla vuotaa – huolimatta siitä, miten hiljattain sen saumat on hitsattu. Peltikatot kannattaa puhdistaa ja maalata, sillä muussa tapauksessa ruoste voi vallata vasta elinkaarensa puolivälissä olevan katon. Tiili- ja huopakatot kannattaa pitää puhtaana sammaleista, sillä sammalet tuovat usein tullessaan kattovuodon tai ainakin korkeamman riskin kattovuodoille. Monet katon ja sen läpivientien asennusvirheet liittyvät siihen, että aluskate ei ole sopivalla kireydellä, tai että sitä ei ole nostettu katon läpivientejä vasten. Tilaa katon ja kattoläpivientien asennus Plus Kattopalvelulta, niin kattovuoto ja sen korjaus on entistä epätodennäköisempi tulevaisuuden skenaario. Jos tarvitset vuotavan katon korjausta, asioi silloinkin kanssamme; me tiedämme parhaat tavat kaikenlaisten kattovuotojen korjaamiseen ja uusien vuotojen ennaltaehkäisyyn!

Voiko katon huoltaa Joutsassa nousematta itse katolle?

Jos katolla kiipeily ei houkuta, saattaa tulla mieleen, onnistuuko katon huolto Joutsassa nousematta katolle. On olemassa työvälineitä, joita markkinoidaan sellaisina, että niiden avulla katon voi huoltaa maasta käsin. Joku saattaa hoitaa myös katon tarkastamisen maasta käsin tiiraillen, tai talotikkaiden ylimmältä askelmalta kurkkien. Tämä ei kuitenkaan ole erityisen suositeltavaa, sillä vaikka käyttäisi kiikareita, ei joka kohta tule tarpeeksi hyvin tarkastettua, jos katolle ei nousta. Kiikareillakaan ei näe, puuttuuko piipun takaa tiiliä, tai ovatko kaikki naulat siellä paikoillaan. Kiikareilla ei myöskään saa tarkastettua kattoläpivientien tiivisteitä tai sitä, ovatko kattotikkaat ja muut kattoturvatuotteet kunnolla kiinni katossa. Lisäksi katon tarkastaminen edellyttää katon alla käymistä. Kaikki läpiviennit kannattaa tarkastaa myös alakautta, minkä lisäksi on hyvä tarkastaa, ettei aluskate ole rikki ja ettei yläpohjassa ole kosteutta. Tilaa katon tarkastus Plus Kattopalvelulta, tai saa se ilmaiseksi kaikkien kattotöiden (esimerkiksi katon kevät- ja syyshuoltojen) yhteydessä!

Tilaa meiltä myös rännien puhdistus ja lumenpudotus, vaikka monen rautakaupan mukaan nämä katon huollot voisi tehdä maasta käsin. Rännien puhdistamiseen myydään työvälineitä, joissa on pitkä varsi, jolloin rännien puhdistajan ei tarvitse käyttää edes tikkaita. Rännien puhdistaja joutuu tällöin toimimaan sokkona, eli hän ei näe, saako kaiken lian poistettua. Jos ränneihin jäisi likaa, nopeuttaisi se rännien ruostumista ja vaurioitumista. Maasta käsin ei onnistu myöskään rännien kuntotarkastus, joten rännit saattavat jäädä korjaamatta ajoissa.

Lumenpudotukseenkin kaupataan pitkävartisia kattolumikolia, mutta niiden käyttäminen on melko riskialtista. Kattolumikolaa on vaikea hallita, joten terä saattaa osua katteeseen. Kola tai lapio ei saisi osua katteeseen, jotta se ei naarmuunnu, tai jotta kattotiilet eivät irtoa. Parempi on tilata lumenpudotuskin Plus Kattopalvelulta!

Teemme kaikki kattohuollot kattoturvatuotteiden huollosta kattopeltien kiinnitysten lisäämiseen. Kaikki kattohuollot, kuten katon pesu, sammaleenpoisto ja suojakäsittely tai peltikaton maalaus, edellyttävät katolle kiipeämistä ja siellä liikkumista. Meille tällainen on tuttua. Käytämme aina asianmukaisia työturvallisuustuotteita taataksemme oman turvallisuutemme, emmekä pelkää korkeita tai kalteviakaan kattoja. Ota yhteyttä vaikka heti ja pyydä kilpailukykyinen tarjous tiilikaton tai huopakaton pinnoittamisesta, tai vaikkapa naulojen tai vanhojen ruuvien korvaamisesta uusilla ruuveilla!

Koska jää voi vaurioittaa kouruja, muista rännien puhdistus Joutsassa

Rännien huolto estää rännejä menemästä huonoon kuntoon Joutsassa. Tyypillisin rännien huolto on rännien puhdistus, mitä tarvitaan puolen vuoden välein. Toinen rännihuolto olisi rännien huoltomaalaus, mutta kourujen ja alastuloputkien maalipintaa ei tarvinne uusia kuin noin 10 vuoden välein. Plus Kattopalvelulta saatte myös rännien korjaukset tai kokonaan uudet rännit asennuksineen. Aina kun tarvitsette joitain sadevesijärjestelmää koskevia toimenpiteitä, ottakaa yhteyttä Plus Kattopalveluun! Palvelemme kokemuksella niin taloyhtiöitä kuin yksityisasiakkaitakin, jotka saavat töistämme kotitalousvähennystä.

Sadevesikourujen puhdistus estää kouruja menemästä tukkoon ja ruostumasta. Jos kaikki vesi ei pääse poistumaan, alkaa ruoste syödä kouruja. Talven tullen jää ja jäätymisvauriot tulevat mukaan kuvaan. Jos kourussa on roskia ja vettä, jäätyy kouru heti pakkasten alkaessa. Jää voi saada kourun ja alastuloputkien saumat aukeamaan. Jäätyneet kourut ja syöksyputket on avattava kuumalla höyryllä myös siksi, että vesi on saatava tarpeeksi kauas rakennuksen luota, olipa kesä tai talvi. Sadevesijärjestelmä on olemassa juuri siksi, että se ohjaisi vedet ainakin kolmen metrin päähän talosta ja sen perustuksista, mitkä kastuvat turhankin helposti.

Jos tilaat katon kevät- ja syyshuollot meiltä, saat rännien puhdistuksen ja niiden kunnon tarkastuksen aina oikeaan aikaan. Tällaisiin huoltokokonaisuuksiin kuuluvat myös katteen puhdistus roskista sekä koko kattokokonaisuuden kunnon tarkastus, mistä ei veloiteta erikseen. Poistamme kaikki neulaset, lehdet ja muut roskat käsin, ja lopuksi huuhtelemme rännit vedellä. Jos ränneissä on jotain korjattavaa tai jos mahdollinen sulanapitojärjestelmä ei toimi, annamme tarjouksen tarvittavista kunnostustoimenpiteistä.

Teemme myös kaikki kattokaivoihin ja jalkaränneihin liittyvät työt. Kattokaivot ja jalkarännit on puhdistettava yhtä usein kuin räystäskourutkin, eli aina keväisin ja syksyisin. Jos kattokaivo on täynnä roskia, on vaarana kattovuoto, sillä kattokaivon ympärillä seisova vesi voi saada huopakaton saumat antamaan periksi. Roskakuorma rasittaa jalkarännien kiinnikkeitä, joten nekin tulee pitää puhtaina ja hyvin vetävinä.

Kattokaivoissakin voi olla sulanapitojärjestelmä, tässä tapauksessa lämpövastus. Jos kattokaivot tai jalkarännit kuitenkin jäätyvät, saadaan ne sulamaan samalla konstilla kuin kourut ja alastuloputketkin, eli kuumalla höyryllä.

Tietoa katon pesemisestä ja puhdistamisesta

Katon pesu, sammaleenpoisto ja katon suojakäsittely Joutsassa puhdistavat nuhraantuneenkin katon ja auttavat sitä pysymään siistissä kunnossa. Puhdas katto on tärkeä asia koko talon tai vaikka koko taloyhtiön imagolle. Tiilikattoa ei harjata eikä huopakattoa pestä kuitenkaan vain sen takia, että ohikulkijat saisivat rakennuksesta ja sen asukkaista hyvän kuvan. Kaikki katot kannattaa pitää puhtaina, sillä lika ja kasvustot heikentävät niiden kuntoa. Epäpuhdas katto, millä kasvaa jäkäliä tai muita kasvustoja, ikääntyy nopeammin kuin siisti katto. Myös kattovuodot ovat todennäköisempiä, jos katolla on likaa, ruostetta ja sammaleita.

Likainen katto kannattaa pestä. Peseminen puhdistaa niin tiilikaton, huopakaton kuin peltikaton. Peltikatto pestään myös aina ennen sen maalaamista. Peltikatot maalataan monta kertaa, kun taas muut katot maalataan joko kerran tai ei ollenkaan. Toki muutkin katot on pestävä, ennen kuin ne voidaan maalata tai pinnoittaa uudelleen.

Katto pestään vesiletkulla ja huoltopesuaineella. Pesuharjat varmistavat sen, että kaikki lika saadaan irrotettua. Märällä ja liukkaalla katolla liikkuminen on vaarallista, mutta me olemme alan ammattilaisia ja osaamme toimia katolla kaikissa olosuhteissa. Turvavaljaat estävät liukastumiset ja loukkaantumiset.

Jos kyse on sammaleiden poistosta, riittää peltikatolle katon peseminen, todennäköisesti jo pelkkä harjaaminen. Peltikatto ei kuitenkaan ole erityisen kärkäs sammaloitumaan. Katto, miltä pitää poistaa sammaleita, on luultavasti joko tiili- tai huopakatto. Jotta sammalet eivät tulisi heti takaisin, kannattaa sammalet poistaa niin huopakatolta kuin tiilikatoltakin kemiallisesti. Meidän biohajoavat mutta todellakin riittävän tehokkaat sammaleenpoistoaineemme saavat kaikki sammalet katoamaan katolta. Lopuksi tehty katon suojakäsittely estää uusia sammaleita ilmestymästä, ja sen vaikutus kestää pitkään.

Katon perushuoltojen avulla pidät huolta siitä, että tiilikattosi, huopakattosi, palahuopakattosi tai peltikattosi ei pinty tai viherrä. Helpoin, ekologisin ja huokein tapa pitää katto puhtaana ja hyväkuntoisena on poistaa kaikki roskat katolta aina puolen vuoden välein. Vaikka neulaset, lehdet, oksat ja muut roskat olisikin poistettu puolivuosittain, voi vanha katto silti alkaa sammaloitua. Tämä johtuu siitä, että aika kuluttaa kattoa suojaavan pinnoitteen. Tilaa sammaleiden poisto ja mahdollisesti myös katon uudelleenpinnoitus, niin johan muuttuu ääni kellossa – vai pitäisikö sanoa katolla?

Muistilista katon maalaamiseen Joutsassa

Katon maalaus Joutsassa saa katon näyttämään kertaheitolla aivan toisenlaiselta. Kattomaalaus saa kerrostalon, rivitalon, mökin, piharakennuksen tai vaikkapa toimistorakennuksen katon näyttämään nuorekkaammalta, suorastaan vasta-asennetulta. Katon huoltomaalauksen jälkeen katto on kauniin ja tasaisen värinen, ja se kiiltelee nätisti. Kattoja ei kuitenkaan maalata vain siksi, että voisit tehdä naapurit kateellisiksi, vaan pinnoitteen kattoa suojaavien ominaisuuksien vuoksi. Katto tarvitsee suojaa kaikilta niiltä rasituksilta, joita se kohtaa päivästä päivään ja vuodesta toiseen. Näitä rasituksia ovat niin kosteus, pakkanen, aurinko, ilman saasteet, kattotöiden aikana tapahtuva katon päällä kävely kuin kasvustotkin, mitkä tahtovat väkisin juurtua katolle.

Uusi katto on useimmiten valmiiksi pinnoitettu. Alkuperäinen pinnoite kestää 15–30 vuotta, tapauksesta riippuen. Kun katon pinnoite alkaa ohentua, kulua tai hilseillä, on katto aika maalata uudestaan. Jos näin ei tehdä, kosteus ja ruoste, sammalet ja muun muassa pakkasrapautuminen saavat otteen katosta. Katon kunto voi muuttua huonoksi kymmeniäkin vuosia etuajassa, jos tasakattoa, pulpettikattoa tai esimerkiksi harjakattoa ei maalata uudelleen. Ensimmäinen muistettava asia kattomaalauksesta onkin se, että se kannattaa tehdä ja vieläpä hyvissä ajoin.

Olipa kyseessä palahuopakatto, konesaumakatto tai vaikkapa betonitiilikatto, alkaa kattomaalaus katon tarkastamisesta ja kattotarkastuksen perusteella tarvittavien pohjatöiden tekemisestä. Pohjatöiden tekeminen on muistettava asia numero kaksi. Jos pohjatöitä ei tehdä tai jos ne tehdään puoli- tai kokohuolimattomasti, ei maali tartu kunnolla. Lopputulos ei kestäkään kolmeakymmentä tai edes kymmentä vuotta, vaan katto pitänee maalata uudelleen jo seuraavana kesänä.

Peltikaton maalauksen pohjatöitä ovat katon reikien ja saumojen tiivistys, huolellinen kattopesu ja mahdollisen ruosteen poisto. Tiilikaton maalaus alkaa mahdollisten vaurioiden korjaamisesta, kuten rikkinäisten tiilien vaihdosta. Seuraavana saattaa olla vuorossa sammaleiden poisto, vähintäänkin kuitenkin katon pesu. Huopakatonkin maalaus saattaa edellyttää katon paikkaamista ja sammaleiden poistamista. Kattopesua tarvitaan joka tapauksessa.

Muistettava asia numero kolme on oikean maalaussään valinta. Kattomaalaus edellyttää poutaa ja plusasteita, mutta ei kuitenkaan liian suoraa auringonpaistetta. Pilviä saisi olla, kunhan ne eivät ole sadepilviä.

Teetä kattomaalaus Plus Kattopalvelulla, niin saat sille taitavan tekijän, joka osaa ottaa huomioon kaikki muistettavat asiat! Kattosi tulee maalattua kauniilla ja kestävällä tavalla, eikä hintakaan hirvitä.

Lumenpudotuksessa tärkeintä on turvallisuus – oltiinpa sitten Joutsassa tai muualla

Lumenpudotukseen Joutsassa pitää suhtautua vakavasti, sillä kattolumitöissä piilee lukuisia riskejä. Kun pudotetaan lunta korkealta katolta, ovat välittömässä vaarassa sekä kattolumityöntekijät että pihalla liikkuvat ihmiset. Lumenpudottaja voi tipahtaa alas pudottamansa lumen mukana, ja jos joku ohikulkija jää lumimassojen alle, voi hän loukkaantua vakavastikin. Myös omaisuusvahinkoja voi sattua, jos lumenpudottajat eivät kiinnitä huomiota siihen, minne he lumet tiputtavat.

Myös katon kunto on vaakalaudalla, jos katolla liikkuu kokemattomia tai huolimattomia lumenpudottajia. Lapio saattaa kolhaista jiiriä, mikä alkaa vuotaa – tai ehkä joitain kattotiiliä irtoaa. Jos lumentyönnin käy liian lähellä katteen pintaa, voi siihen syntyä naarmuja, joiden kautta ruoste saa otteen katosta.

Teetä tasakattoisen kerrostalon, harjakattoisen omakotitalon, huopakattoisen rivitalon, pienen mökin, ison hallin tai minkä tahansa muun kiinteistön lumenpudotus Plus Kattopalvelulla, niin kaikki sujuu turvallisesti. Sinun ei tarvitse jännittää, putoaako joku katolta, tai onko vaarallinen vyöhyke varmasti tarpeeksi hyvin eristetty. Sinun ei tarvitse myöskään olla huolissasi katon kunnosta. Emme vahingoita sen paremmin tiilikattoa, peltikattoa kuin huopakattoakaan.

Turvallisuudesta huolehdimme käyttämällä turvavaljaita myös silloin, kun olemme vähentämässä lumimassoja tasakatolta. Korkeissa rakennuksissa hyödynnämme nostinkoriautoja tai henkilönostimia, joten voit tilata meiltä korkeidenkin kerrostalojen lumenpudotukset.

Ympäristön turvallisuus taataan suunnittelemalla urakka huolella jo etukäteen. Mietimme, mihin lumet pudotamme, ja miten estämme ketään päätymästä vaaralliselle alueelle edes vahingossa. Tuomme paikalle riittävästi valvojia ja vaikka liikenteenohjaajia. Jos tarpeen, voimme toimittaa alas pudotettava lumet pois paikalta.

Harjakaton, pulpettikaton tai minkä tahansa muun katon kunnosta huolehdimme käyttämällä lumenpudotuksessa vain hyväksi havaittuja tekniikoita. Katolle jätetään aina ohut kerros lunta, jotta se ei naarmuuntuisi tai vahingoittuisi muuten. Tuo noin vaaksan mittainen lumikerros toimii samalla kätevänä lisäeristeenä.

Turvallisuus on ykkössijalla myös silloin, kun tulemme tekemään jään poisto katolta ja/tai ränneistä. Katolla ja ränneissä oleva jää saadaan poistumaan kaikista helpoiten, kun käytämme kuumaa höyryä. Jääpuikkojen poistoon räystäiltä se ei kuitenkaan sovi, vaan tässä touhussa on käytettävä perinteiseen tapaan lihasvoimia – mutta silmät pitää suojata huolella!

Katon IV-työt esimerkki kattotöistämme Joutsassa 

Mitä kattotöitä Joutsassa tarvitsetkin, muista kattofirma nimeltä Plus Kattopalvelu. Plus Kattopalvelu tekee kaikenlaiset tiilikatto-, peltikatto- ja huopakattotyöt, joiden lisäksi kannattaa kysyä tarjousta myös varttikaton pesusta, pinnoittamisesta tai purkamisesta. Kun puhutaan kattotöistä, tulevat mieleen usein kattokorjaukset (kuten kattoläpivientien korjaukset) tai kattoremontit. Teemme toki paljon kattosaneerauksia sekä vuotavien kattovalokupujen korjausten kaltaisia kattopaikkauksia, mutta paljon, paljon muutakin. Toimenkuvaamme kuuluvat myös kattohuollot, kuten kattojen kevät- ja syyshuollot sekä kattomaalaukset. Toteutamme myös kattojen varusteluja. Mikäli olet vailla kattoturvatuotteita, uutta sadevesijärjestelmää tai vaikkapa aurinkopaneeleja, ota yhteyttä!

Jos katto maalataan uudelleen tai jos sille asennetaan uusia kattoturvatuotteita, huomaavat kaikki muutoksen. Teemme myös sellaisia kattotöitä, mitkä eivät näy ulkopuolisille tai välttämättä edes talon omistajalle, sillä ne koskevat katon alapuolisia rakenteita. Jos katon IV-työt jäisivät tekemättä tai kastunut katon eristys uusimatta, se ei jäisi huomaamatta – ainakaan talon omistajalle ja muille asukkaille. Kosteus- ja homevauriot voisivat johtaa sisäilma- ja terveysongelmiin. Pahimmillaan koko rakennuksesta voisi tulla käyttökelvoton.

Myös aluskatteen korjaus on koko rakennuksen kannalta olennaisen tärkeä kattotyö, vaikka sen tekeminen tai tekemättä jättäminen ei näykään ulkopuolisille. Aluskatteen tehtävä on suojata katon rakenteita ja eristeitä kastumiselta, jos katto vuotaa tai jos asunnosta karkaa lämpöä. Jos aluskatteessa on jotain paikattavaa, mitä ei hoideta kuntoon, aluskate epäonnistuu tehtävässään. Aluskate, missä on reikiä tai muita vaurioita, on yleensä paras vaihtaa. Koko aluskatetta ei tarvinne uusia, vaan rikkinäisten kohtien vaihto riittänee.

Jos välikatolle nousee runsain mitoin lämpöä, kannattaa miettiä, pitäisikö eristeitä lisätä – jo sen vuoksi, että siten saataisiin säästöjä lämmityskustannuksiin. Katon lisälämmöneristys vähentää myös kattovuotojen riskiä. Jos yläpohjasta karkaa lämpöä, voi talvisen kattolumen sulaminen johtaa kattovuotoihin.

Mitä ne katon IV-työt sitten ovat? Niiden tarkoitus on saada asunnosta nouseva lämmin ilma poistumaan katon alta, ennen kuin se ehtii tiivistyä kosteudeksi. Vaikka eristeitä olisi kuinka paljon, karkaa lämpöä ainakin jonkin verran: siksi välikaton ilmanvaihtoa pitää tarvittaessa tehostaa esimerkiksi tiilikaton harjalle tulevan alipainetuulettimen avulla.

Katon ja yläpohjan eristys kannattaa tarkastaa usein siltä varalta, että edessä on villojen vaihto

Monet kattotyöt Joutsassa ovat tärkeitä ja ne kannattaa teettää ajallaan, mutta tässä yhteydessä haluamme korostaa puolivuosittaisen kattotarkastuksen merkitystä. Koska tiedämme katon kunnon säännöllisen tarkastuksen merkityksen katon kunnolle, olemme alkaneet tarjota ilmaisia kattotarkastuksia. Tilaa meiltä mikä tahansa kattotyö, esimerkiksi katon harjaus tai kattotikkaiden kiinnitys katolle, niin saat koko katon kunnon tarkastuksen kaupan päälle. Kattotarkastuksen aikana tarkastamme kaikki saumat, läpiviennit ja muun muassa sen, missä kunnossa yläpohja on.

Yläpohjan kunto on hyvä tarkastaa yhtä usein kuin muukin kattokokonaisuus, eli joka kevät ja joka syksy. Yläpohjasta voi paljastua yllätyksiä. Vaikka vesikatto olisi vaikuttanut tiiviiltä, lopullinen totuus paljastuu vasta katon alla käymällä. Vuotojäljet paljastavat katon vuotavan harjalta tai esimerkiksi piipun juuresta. Jos aluskatteessa on reikä, ei sekään paljastu kuin katon alla käymällä. Välikatolla saattaa olla kosteutta myös siksi, ettei se tuuletu kunnolla. Tällaisessa tapauksessa sisätiloista karkaava lämpö tiivistyy eli kondensoituu kosteudeksi katon alla.

Jos kattovuoto tai kondenssivesi on saanut eristevillat kastumaan, on villat vaihdettava, jotta homeongelmilta vältyttäisiin. Myös mahdolliset kosteus- ja lahovauriot on korjattava puurakenteista. Lisäksi tulee estää kosteuden pääsy katon alle, ja se voi tarkoittaa vesikaton tiivistämistä – tai katon IV-töitä ja/tai katon lisälämmöneristystä.

Jos yläpohjassa on riittävästi eristeitä, pysyy lämmin ilma paremmin olohuoneessa, makuuhuoneissa ja muissa asuintiloissa. Samalla vähennetään energiankulutusta ja saavutetaan kustannussäästöjä. Eristeiden lisäämisellä on vaikutusta myös siihen, miten helposti kattolumi sulaa ja jäätyy katon reunoille.

Usein uudet eristeet voidaan puhaltaa paikoilleen ilman sen kummempia esivalmisteluja. Tarkastamme tilanteen kuitenkin huolella. Jos vain alkaisimme puhaltaa, voisimme tulla häirinneeksi välikaton tuulettumista – esimerkiksi tekemällä aluskatteen ja eristekerroksen välisestä tuuletustilasta liian matalan.

Luota Plus Kattopalveluun myös ullakon ja vintin eristyksessä tai erilaisten katon läpivientien asentamisessa. Jotta läpiviennistä tulee kaikin tavoin tiivis, pitää se eristää ja tiivistää huolella. Myös uudet ilmanvaihtokanavat, joilla on tarkoitus lisätä välikaton tuulettumista, pitää eristää ja tiivistää kunnolla.

Jyrkkä katto tarvitsee enemmän kattoturvatuotteita kuin loiva

Kattoturvatuotteet kuuluvat kaikille tiili-, pelti- ja huopakatoille Joutsassa. Kattoturvatuotteiden avulla katolla on ensinnäkin mahdollista ja toisekseen mahdollisimman turvallista liikkua. Se, millaisia kattoturvatuotteita talon katolle tarvitaan, riippuu muun muassa katon jyrkkyydestä. Jyrkkä katto tarvitsee rakennusmääräysten mukaan enemmän kattoturvatuotteita kuin loiva katto. Tämä ei silti ole syy vältellä kaltevia kattoja. Kalteva katto on käytännöllinen, sillä vesi ja lumi kerääntyvät sille paljon epätodennäköisemmin kuin loivalle katolle. Kaltevien kattojen käytännöllisyys ja helppohoitoisuus on noteerattu laajasti. Tasakaton remontti päätyy yleensä siihen, että katosta muokataan jokin kaltevampi katto, kuten pulpetti- tai harjakatto.

Talotikkaat eli seinätikkaat löytyvät lähes jokaisesta rakennuksesta. Niitä pitkin katolle voi nousta, ja ne yhdistyvät usein kattotikkaisiin eli lapetikkaisiin. Joskus talotikkaat yhdistyvät kattosiltaan, mikä on pakollinen katon kaltevuuden ollessa yli 1:8 (ja kun talossa on yli kaksi kerrosta). Kattosilta kannattaa mielestämme hankkia myös loivemmille katoille ja yksi- tai kaksikerroksisiinkin rakennuksiin, sillä se helpottaa monien kattotöiden tekemistä merkittävästi.

Palotikkaat eli hätäpoistumistikkaat ovat pakolliset, kun asuinhuoneen ikkunasta olisi yli 3,5 metriä maahan. Omakotitaloon, rivitaloon tai muuhun rakennukseen tarvitaan myös lumiesteet, jos kattokaltevuus on 1:8 tai enemmän. Lumiesteiden tarkoitus ei ole turvata katolla, vaan maan pinnalla liikkumista. Talon pihalla ei ole turvallista kävellä, jos lumiesteet eivät estä lunta putoamasta äkisti alas katolta. Toki lumiesteet auttavat vähentämään myös katon vaurioitumista talven mittaan. Jos lumi saa liikkua vapaasti, voi käydä niin, että osa kattotiilistä tai kattotarvikkeista putoaa lumen mukana alas katolta.

Muita kattoturvatuotteita ovat kattopollarit ja muun muassa putoamissuojat, joiden tehtävä on pitää nuohooja tai muu kattotyöntekijä katolla. Ota yhteyttä, niin selvitämme, onko talosi tai taloyhtiönne kiinteistö(t) varustettu tarpeellisella määrällä kattoturvatuotteita. Jos näin ei ole, teemme tarjouksen uusista kattoturvatuotteista ja niiden asentamisesta. Tarkastamme huolella myös olemassa olevien kattoturvatuotteiden ja niiden kiinnitysten kunnon. Jos kattoturvatuotteet pitää huoltaa, korjata tai uusia, teemme tarjouksen kyseisistä toimenpiteistä – esimerkiksi kattotikkaiden kiinnitysten kiristämisestä. Näin voidaan paremmin estää se, että tikkaat irtoavat ja putoavat suojalumen mukana tai kovalla tuulenpuuskalla.

Lumiesteiden korjaus-, kiinnitys- ja asennustarpeet kannattaa varmistaa säännöllisesti

Vaikka lumiesteiden asennus ja korjaus eivät olekaan jokakeväisiä kattotöitä, asia kannattaa käydä varmistamassa siltä varalta, että nyt olisi niiden aika. Talvi on voinut saada lumiesteet korjaus- tai uusimiskuntoon, tai ainakin löystyttää niiden kiinnityksiä. Jos lumiesteet eivät ole kunnolla kiinni, voivat ne irrota esimerkiksi poikkeuksellisen kovan tuulen puhaltaessa. Vaikka katto olisi niin loiva, ettei lumiesteitä tarvittaisi, kannattaa katolle kiivetä heti, kun lumi ja jää ovat sulaneet. Voit myös tilata katon keväthuollon ja -tarkastuksen Plus Kattopalvelulta. Keväthuollon (kuten kaikkien muidenkin kattotöiden) yhteydessä tarjoamme ilmaisen kattotarkastuksen, minkä aikana mikään korjaus- tai huoltotarve ei jää huomaamatta.

Kevättarkastuksen aikana huomataan esimerkiksi se, jos lumiesteet, tikkaat tai muut kattotarvikkeet ovat irronneet katosta. Kattoon syntyneet vauriot, kuten reiät, pitää korjata nopeasti, jotta katon alle ei pääsisi kosteutta. Kevättarkastuksen aikana huomattaisiin myös pakkasen rikkomat kattotiilet tai lumen painon alla vuotaa alkaneet saumat.

Jos katollasi ei ole lumiesteitä, saatat miettiä, pitäisikö ne asennuttaa katon reunalle. Näin on toimittava, jos katto on kalteva. Tarpeeksi kaltevana kattona rakennusmääräykset pitävät kattoa, minkä kaltevuus on 1:8 tai enemmän. Mitoitamme lumiesteet muun muassa lappeen pituuden mukaan. Pitkille lappeille tarvitaan kaksi riviä lumiesteitä, kun muussa tapauksessa riittävät lumiesteet katon reunalle. Varmimmin lumiesteet hoitavat tehtävänsä, kun ne on asennettu koko katon reunalle, eikä vain ovien ja oleskelualueiden päälle.

Mikä sitten on lumiesteiden tehtävä? Se on pitää kaikki lumi katolla, eli estää sitä putoamasta katon reunan yli. Lumen putoaminen maahan ei ole aina täysin harmitonta. Joku tai jokin voi jäädä alle, ja sillä on seurauksensa. Lumiesteet ovat olemassa myös siksi, ettei katto kärsisi suotta talven aikana. Suojalumi on painavaa, ja se saattaa liikkua katolla ja katolta kovaa vauhtia, ellei lumiesteitä ole asennettu. Lumen matkaan voi lähteä niin kattotiiliä, viemärintuuletusputkia, tikkaita, aurinkopaneeleita kuin muitakin kattotarvikkeita. Katon ja mahdollisesti katon alle päässeen kosteuden aiheuttamien tuhojen korjaaminen aiheuttaisivat kustannuksia, joilta olisi voitu välttyä lumiesteiden avulla. 

Seis rapautumiselle – hanki piipunhattu ja piipun pellitys

Plus Kattopalvelun kattopeltisepät toteuttavat kaikki katon peltityöt ammattitaidolla – myös piipunhatun ja piipun pellityksen asentamisen. Savupiippu kannattaa pellittää peltisepän työnä, sillä jokainen piippu on erilainen – eli piippujen ulkomitat vaihtelevat suuresti. Kattopeltiseppä mittaa piipun ja toteuttaa pellityksen mittatilaustyönä. Asianmukaisesti tehty piipun pellitys suojaa piipun kosteudelta, rapautumiselta ja piipunjuurivuodoilta. Lopputulos on arvokas ja harmoninen.

Savupiippu on loppujen lopuksi katossa oleva reikä. Jos sitä ei ole tiivistetty kunnolla tai aika on haurastuttanut tiivisteet, voi katto vuotaa piipun juuresta. Lisäksi tarvitaan ainakin piipun juuren suojapellitystä, jotta piipusta ei vuotaisi vettä. Suojapellityksen ja piipun juuren tiivisteiden kunto kannattaa tarkastaa kaksi kertaa vuodessa, jotta mahdollisiin haurastumiin tai kattovuotoihin osattaisiin reagoida ajoissa. Samalla on hyvä tarkastaa se, pitääkö aluskatetta korjata piipun kohdalta tai jostain muusta kohdasta. Aluskate estää katon vesivahingon, vaikka vesikatto alkaisi vuotaa läpivientien kohdalta tai jostain muusta kohdasta.

Puolivuosittaisen kattotarkastuksen aikana tarkastetaan myös piipunhatun kunto. Piipunhattu suojaa hormia roskilta ja kastumiselta. Vaarana on pakkasrapautuminen, jos sade pääsee kastelemaan hormin. Ani harva hormi lämpenee joka päivä. Savuhormissa voi olla kosteutta pitkiäkin aikoja, ja kosteuden jäätyminen aiheuttaa nokea kerääviä koloja. Nokipalo saattaa johtaa siihen, että koko mökki tai omakotitalo on pian ilmiliekeissä. Rapautuminen synnyttää myös halkeamia, joista karkaavat kuumat savukaasut voivat saada eristeet syttymään tuleen – eli rakennuspalo on vaarana silloinkin. Sadehatulla suojattu hormi on turvallisempi, pitkäikäisempi, paremmin vetävä ja paremmin lämpöä varaava, joten piipunhattu kannattaa hankkia joka ikisen savupiipun suuaukon päälle. Oikein asennettu piipunhattu ei vaikeuta nuohoamista, ja kaikki savu poistuu normaaliin tapaan.  

Muita peltisepän töitä Joutsassa ovat esimerkiksi konesaumakaton korjaus ja asennus. Rivisaumattu peltikatto on tiivis ja pitkäikäinen, ja uskomattoman upean näköinen. Tilaa myös kattoikkunan pellittäminen tai vaikka tippa- ja jiiripeltien asentaminen. Myös kattoturvatuotteet voidaan toteuttaa peltisepän työnä, ja silloin lopputulos on todella mahtava. Kattopeltiseppämme eivät ole hankkineet taitojaan millään kirjekurssilla, vaan alan parhaiden mestarien opissa. Tämä käsityöläisammatti opitaan kisällinä, eli tositoimissa heti alusta pitäen.

Yksikään asiakas Joutsassa ei jää vaille veloituksetonta kattotarkastusta 

Katon tarkastus Joutsassa on jokaisen kattourakan yhteydessä ilmaiseksi tarjottu kaupanpäällinen. Tilaa ihan mikä tahansa peltikattotyö, tiilikattotyö tai bitumikattotyö, niin saat kattotarkastuksen veloituksetta. Katon kunto tarkastetaan myös varttikattotöiden yhteydessä. Jos et halua tilata mitään kattotöitä, mutta katon todellinen kunto kiinnostaa, voit tilata kattavan kattotarkastuksen myös omana, erikseen veloitettavana palvelunaan. Mieti kuitenkin, eikö jokin kattotyö voisi olla ajankohtainen – esimerkiksi rivitalon rännien puhdistus tai kerrostalon kattoikkunan vaihto.

Rännien siivous ja katon puhdistus ovat kattotöitä, mitkä pitäisi teettää joka vuosi – eikä vain kerran, vaan kaksi. Jos rakennuksessa on tasakatto, et löydä sen räystäiltä rännejä. Tasakatolle kertyvät vedet on tarkoitus poistaa kattokaivojen avulla, ja kattokaivotkin pitää puhdistaa kaksi kertaa vuodessa. Jos sadevesijärjestelmää ei siivota joka kevät ja syksy, voi se mennä tukkoon. Tällöin on vaarana, että rakennukseen syntyy kosteusvaurioita. Sadevesijärjestelmän ja katon yhtä aikaa tapahtuvaa puhdistamista kutsutaan katon kevät- tai syyshuolloksi riippuen siitä, ollaanko alku- tai loppuvuodessa. Tämäkin kattohuolto sisältää katon kunnon tarkastuksen, minkä jälkeen sinulle kerrotaan puolueetonta ja paikkansapitävää tietoa tasakaton, harjakaton tai vaikkapa aumakaton kunnosta.

Kattotarkastuksen jälkeen saatat saada tarjouksen jostain katon paikkauksesta tai huollosta, tai ehkäpä kattoremontista. Kattotarkastus kertoo, jos katossa on reikiä tai rikkinäisiä tiiliä, mitkä voivat johtaa kattovuotoon. Kattotarkastuksen aikana tutkitaan myös kaikki katon läpiviennit ja kattotarvikkeet siltä varalta, että ne eivät enää olisikaan priimakunnossa. Arvioimme katon pinnoitteen, ja tarvittaessa teemme tarjouksen katon pinnoittamisesta tai sammaleiden poistamisesta. Näin parannetaan katon mahdollisuuksia pysyä ehjänä ja hyvännäköisenä myös tulevaisuudessa.

Kattotarkastus ei olisi täydellinen, ellemme kävisi myös katon alla. Katon alla ei voida käydä, jos kyseessä on tasakatto – tai voidaan, mutta se vaatii rakenteiden purkamista. Tasakaton rakenteet kannattaa käydä tarkastamassa vain, jos on aihetta epäillä kattovuotoa. Satulakaton alla tulisi vierailla puolen vuoden välein, jotta rakenteiden, aluskatteen ja eristeiden kunto voitaisiin varmistaa. Vaikka vesikatto olisi vaikuttanut ehjältä, voi välikatolla vierailu kertoa toista. Kosteus saattaa olla peräisin myös lämpimän ilman kondensoitumisesta, mihin tulisi puuttua heti (esimerkiksi tehostamalla katon alapuolisten rakenteiden tuulettumista).

Kattopalvelumme kesäisiä kattourakointeja Joutsassa ovat muun muassa kattomaalaukset 

Plus Kattopalvelun ahkerat ja asiantuntevat ammattilaiset toteuttavat kattourakointeja Joutsassa ympäri vuoden. Voit tilata kattourakan niin kesällä kuin talvella, ja totta kai kattopalvelumme toimii myös keväisin ja syksyisin. Kattourakoitsija Plus Kattopalvelulla on tarpeeksi resursseja myös isoihin urakoihin, kuten vaikkapa kerrostalojen ja tuotantolaitosten kattoremontteihin. Sama kattofirma palvelee myös yksityisasiakkaita tehden kesämökin katon harjauksen, ulkorakennuksen katon paikkauksen tai vaikkapa omakotitalon räystäskourujen puhdistuksen. Omakotitalojen ja kesämökkien omistajat voivat hakea kattourakoistaan kotitalousvähennystä, mikä tarkoittaa kustannussäästöjä.

Kustannussäästöjä syntyy jo siinä, että asioi kattotöiden tiimoilta meidän kanssamme. Etsimme aina asiakkaan kannalta taloudellisimmat tavat katon kunnostamiseksi tai uusimiseksi, ja pidämme muutenkin hintamme kohtuullisina. Jos kattoa ei ole pakko uusia, teemme tarjouksen katon tiivistämisestä ja jostain kattohuollosta, mikä antaa katolle lisää rasituksensietokykyä – esimerkiksi kattomaalauksesta. Mikäli katto on paras purkaa ja uusia, mietimme, voidaanko katto uusia osittain. Esimerkiksi tiilikatto voidaan joissain tapauksissa uusia osittain, jolloin riittää pelkkä tiilien vaihto. Kustannussäästöjä syntyy siinä, ettei aluskatetta tarvitse purkaa ja toimittaa jäteasemalle – eikä uutta aluskatetta tarvita. Huopakatot voidaan joskus uusia rakentamalla uusi katto vanhan, mutta rakenteiltaan hyväkuntoisen katon päälle.

Kustannussäästöjen aikaansaamiseksi tarjoamme joka asiakkaalle ilmaisen kattotarkastuksen. Sen avulla kaikki katon huolto- ja korjaustarpeet tulevat huomattu ajoissa, eli silloin, kun niiden toteuttaminen on edullisimmillaan. Esimerkiksi kattoremontti voi maksaa merkittävästi enemmän, jos kattoa ei uusita heti sen ikäännyttyä tarpeeksi. Jotta katto voitaisiin uusia tai korjata heti, tarjoamme mahdollisuutta hakea joustavaa rahoitusta kotisivujemme kautta.

Osa kattourakoista sopii parhaiten kesällä tehtäviksi. Tällainen kattotyö on esimerkiksi katon maalaus. Kattomaalaus vaatii lämpimän ja sateettoman kelin, mutta ei kuitenkaan suoraa auringonpaistetta. Kesäisin maalaamme lukuisia pelti-, tiili- ja huopakattoja – pyydä tarjous myös teidän tai teidän taloyhtiönne katon maalaamisesta! Monet haluavat teettää myös kattoremontin kesällä, mutta katon uusiminen onnistuu mainiosti myös muina vuodenaikoina. Jos katto on aika uusia, ei urakan kanssa tarvitse odotella kesää, vaan toimeen voidaan tarttua vaikka tammikuussa. Olipa kesä tai ei, pidämme tarkan huolen siitä, etteivät avoimet rakenteet ja uudet materiaalit kastu.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt