Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Kattoremontti, kattotyöt Turku – Kattofirmalla on väliä

Kun tahdot tiilikattotöiden, peltikattotöiden tai huopakattotöiden onnistuvan kerralla, on kattofirman valinnalla suuri merkitys. Kun valitset kattotöihin Plus Kattopalvelun, etenevät kaikki kattokorjaukset, kattohuollot ja muut kattotyöt Turussa mitä parhaimmalla hinta-laatusuhteella. Meille on itsestäänselvää, että kaikki kattotyöt tehdään avaimet käteen -pakettina. Tilasitpa kattoikkunoiden, kattovalokupujen tai kattoluukkujen uusimisen tai vaikka kattovuodon korjauksen, tehdään kaikki työvaiheet puolestasi (aina loppusiivoukseen asti). Meistä on moneksi. Sen lisäksi, että voit teettää meillä erilaisten kattoläpivientien asennuksen, huoltamisen tai uusimisen ja vuotavan katon korjaamisen, voit tilata meiltä vaikkapa kattomaalauksen, yläpohjan lisäeristyksen tai vaikka erilaisia peltisepäntöitä. Kattopeltiseppämme toteuttavat piipunpellityksen mittojen mukaan. Voit myös teettää jiiripellityksen tai tilata vaikka kattoturvatuotteet peltisepäntyönä.

Myös vesikaton remontti etenee asiantuntevasti, jouhevasti ja mitä kilpailukykyisimmällä hinnalla. Teemme sekä omakotitalojen, kesämökkien, paritalojen että autotallien kattoremontit – myös Turun naapurikunnissa eli Aurassa, Kaarinassa, Liedossa, Maskussa, Mynämäellä, Naantalissa, Nousiaisissa, Paraisilla, Pöytyällä, Raisiossa ja Ruskossa.

Ulkokaton uusiminen on iso kokonaisuus, minkä jokainen työvaihe vaatii huolellisuutta ja asiantuntemusta. Kattosaneeraus alkaa alkutarkastuksesta, minkä jälkeen voimme kertoa sen, mitä huopakattoremontti, tiilikattoremontti, huopakattoremontti tai vaikkapa palahuopakattoremontti maksaa. Meidän on tiedettävä, mitä kaikkea ulkokaton uusiminen edellyttää, ennen kuin voimme laskea kattosaneerauksen hinnan. Joskus kattoremontin yhteydessä ei tehdä mitään ylimääräistä, eli kyseessä on melkein pelkästään vesi- ja aluskatteen vaihto. Joskus myös aluskate voidaan jättää vaihtamatta (tällaista kattourakkaa kutsuttaisiin osittaiseksi kattoremontiksi). Sekin on mahdollista, että uusi katto voidaan asentaa suoraan vanhan katon päälle, mutta tällainen ei ole kovin tavallista.

Toisinaan omakotitalon, kesämökin, autotallin tai paritalon kattoremontin yhteydessä tehdään useita korjauksia ja muutostöitä. On tärkeää, että uusi katto asennetaan ehjien ja kantokykyisten kattorakenteiden varaan. Uusi katto voi kestää 40, 50 tai jopa sata vuotta, joten kattorakenteiden tulee olla luotettavan hyvässä kunnossa. Tarvittaessa korjaamme, uusimme tai vahvistamme kattorakenteet.

Jos haluat, voimme muokata kattoa loivemmaksi, kaltevammaksi tai korkeammaksi. Katon korotus voi olla erinomainen keino parantaa katon tuulettuvuutta. Jos samalla tehdään ullakon eristys, voi kyse olla siitä, että haluat saada rakennukseesi uuden asuinkerroksen ottamalla ullakon ympärivuotiseen asuinkäyttöön.

Ota ensimmäinen askel kohti uutta kattoa, ja ota yhteyttä tähän kattofirmaan! On lukuisia syitä sille, miksi kannattaa asioida juuri meidän kanssamme, eikä mahdollisuus kotitalousvähennykseen ole niistä vähäpätöisin. Jos kattoremontti on vielä rahoitusta vailla, tutustu kotisivujemme kautta haettavissa olevaan luottoon.

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Huopakattoremontti, palahuopakattoremontti, peltikattoremontti ja tiilikattoremontti Turku – Meiltä sujuu mikä tahansa kattosaneeraus

Mistä huopakattoremontit, peltikattoremontit, tiilikattoremontit ja palahuopakattoremontit kannattaa tilata Turussa tai sen naapurikunnissa? Kattosaneeraukset kannattaa tilata tästä osoitteesta, sillä meidän ammattilaisillamme on asiantuntemusta vaikka muille jakaa. Meidän kauttamme tavoitat myös kokeneet kattopeltisepät, joita tarvitaan silloin, kun työn alla on konesaumakaton asentaminen, uusiminen tai korjaaminen (tai jokin muu kattopeltisepän pätevyyttä edellyttävä työ, kuten piipun pellitys). Lopputuloksen kannalta on erittäin tärkeää, että kattoremontti tehdään asiantuntevien ammattilaisten toimesta, ja etteivät työntekijät hosu suotta. Kiirehtiminen voi kostautua asennusvirheinä, joista voi koitua ikävyyksiä.

Me uusimme asiantuntevasti ja huolellisesti niin tasakatot, pulpettikatot, harjakatot, aumakatot, mansardikatot kuin vaikkapa monimuotoisetkin katot. Muistamme panostaa aluskatteen asentamiseen ja läpivientien tiivistämiseen sekä eristämiseen. Huolehdimme myös siitä, että katolle asennetaan oikea määrä laadukkaita, kestäviä ja tutkitusti turvallisia kattoturvatuotteita. Rakennusmääräyksistä käy ilmi, mitkä kattoturvatuotteet ovat pakollisia. Pakollisia kattoturvatuotteita voivat olla esimerkiksi kattotikkaat, kattosillat ja lumiesteet. Uuden tiilikaton, peltikaton tai huopakaton varustevalikoimaa voidaan täydentää myös sellaisilla kattoturvatuotteilla, mitkä eivät ole viranomaisten mielestä pakollisia. Siten katolla liikkumisesta tulee turvallisempaa ja helpompaa. Katolla liikkuu vuosikymmenten mittaan monenlaista porukkaa nuohoojista lumenpudottajiin ja lumenpudottajista antennin korjaajiin, joten heille kannattaa valmistella mahdollisimman turvallinen työskentely-ympäristö. Meihin voit luottaa kattoremontin kaikissa työvaiheissa – myös silloin, kun on kyse jonkin erikoisemman varusteen asentamisesta.

Huopakatot ja palahuopakatot kestävät pohjoisia rasituksia

Mikä tahansa katto ei kestä pohjoisia olosuhteitamme, mutta huopakatot ja palahuopakatot ovat kuin luotuja niihin rasituksiin, joita ne Turussa ja muualla Suomessa joutuvat kohtaamaan. Huopakatto kestää talven rasituksia, kuten pakkasta ja lumen painoa. Keväällä ulkolämpötilat voivat vaihdella nopeasti, mutta huopakatto pitää pintansa. Kesällä saattaa sataa pitkiä aikoja putkeen. Välillä aurinko paistaa täydeltä terältä. Syksyisin esiintyy kovia tuulia. Kun ottaa huomioon myös ilmansaasteiden happamuudet, voidaan todeta, että katon on oltava laadukas kestääkseen kaikki erilaiset kuormitukset!

Me asennamme omakotitaloon, paritaloon, kesämökkiin tai vaikka autotalliin huopakaton, mikä kestää erilaisia rasituksia pitkään – ehkä jopa 40 vuotta. Asennamme sekä tiivissaumakatot, kolmiorimahuopakatot että laatta- eli paanukatot mitä parhaimmalla hinta-laatusuhteella. Tilaa meiltä myös kaikki ne huolto- ja korjaustoimenpiteet, joiden avulla bitumikatto pysyy tiiviinä, elastisena ja hyvännäköisenä. Aina kun teemme jonkin huopakattohuollon (kuten sammaleiden poiston bitumikatolta), tarjoamme kattotarkastuksen kaupan päälle. Näin mikään reikä ei jää huomaamatta ja korjaamatta Turussa!

Peltikattoremontti Turku

Peltikattovaihtoehtoja on nykyisin useita. Perinteisen konesaumatun rivipeltikaton rinnalla ovat erilaiset profiilipeltikatteet nostaneet suosiotaan. Plus Kattopalvelusta saat Turussa kaikenlaisia peltikattoremontteja.

Joissakin tapauksissa on mahdollista tehdä peltikattoremontti niin, että uusi peltikatto asennetaan esimerkiksi vanhan huopakaton päälle. Silloin edellytyksenä kuitenkin on, että katon aluslaudoitus ja muut vanhan katon alusrakenteet ovat hyvässä kunnossa. Huonokuntoisten alusrakenteiden päälle ei uutta kattoa kannata rakentaa. Jos edellytykset täyttyvät, voidaan kattoremontin kustannuksissa tällä tavoin säästää, kun vanhan katon purkutyöt jäävät pois. Vanhan katteen päälle rakennetaan tällaisessa kattoremontissa korotus, jotta katon tuuletus saadaan toimivaksi. Katolle asennetaan tuuletusrimat, uusi aluskate ja kattoruoteet, joihin uusi peltikatto asennetaan. Katossa on näin tehdyn kattoremontin jälkeen kaksi varmasti vesitiivistä rakennetta, kun vanha huopakate ja uusi aluskate ovat kumpikin vedenpitäviä.

Profiilipeltikatto tehdään muotoilluista kattopelleistä

Profiilipeltikaton kattopellit on muotoiltu ja pinnoitettu valmiiksi tehtaalla. Profiilipeltikattojen kattopelleissä on usein myös niin sanotut lukkoponttireunat, joiden avulla kattopellit voidaan saumata toisiinsa helposti ja nopeasti. Profiilimuodoissa on runsaasti valinnanvaraa. Nykyisin suosittuja ovat esimerkiksi tiilikuvioinen profiilipeltikatto ja sitä hieman korkeampi kruunupoimullinen peltikatto. Saatavana on myös erilaisia poimukattoja, joissa kattopellin läpi kulkee uria ja poimuja. Erilaisia poimukatemalleja on useita erilaisia. Esimerkiksi aaltopeltikatossa poimut ja urat ovat pyöristettyjä. Pystysaumakatto on profiilipeltikatto, jonka yleensä suorien peltilevyjen reunoissa olevat lukkopontit on tehty pystymuotoisiksi. Pystysaumakatto muistuttaa ulkonäöltään perinteistä konesaumattua rivipeltikattoa. Ne kuitenkin eroavat toisistaan saumarakenteensa osalta.

Konesaumakatto tai saumakatto – Perinteinen rivipeltikatto

Konesaumakatto voidaan valmistaa joko kuumasinkitystä teräspellistä tai tavallisesta pinnoitetusta kattopellistä. Myös kuparista ja alumiinista voidaan valmistaa peltikattoja konesaumaamalla. Sinkityn eli galvanoidun teräskaton etu on sen erinomainen korroosion kestokyky. Galvanoidusta teräspellistä valmistetut saumakatot ovatkin erittäin pitkäikäisiä. Saumakatot tai saumakatot valmistetaan saumaamalla kattopellit toisiinsa kaksinkertaisella saumalla. Tuplasauma tehdään joko saumauskoneella tai käsikäyttöisillä erikoistyökaluilla. Kaksinkertainen sauma on täysin vesitiivis. Lisäksi saumaustekniikan ansiosta konesaumakaton voi asentaa ilman, että katteeseen porataan yhtään reikää. Kattopellit kiinnitetään ruoteisiin saumojen sisään jäävillä kiinnikkeillä. Saumakatto voidaan asentaa myös monimuotoisille katoille. Kattopeltisepät muotoilevat kattopellit katon muotojen mukaan ja ne saumataan tiiviiksi osaksi muuta kattoa. Myös kattotuotteiden pellitykset ovat vesitiiviitä ja kiinteästi saumattu muuhun kattoon.

Tiilikattoremontti Turku

Tiilikatto on klassisen tyylikäs kateratkaisu. Tiilikatto valitaankin usein katemateriaaliksi ulkonäkönsä ja hiljaisuutensa vuoksi. Sateella tiilikatto on selvästi peltikattoa hiljaisempi kattomateriaali. Tiilikatot ovat myös pitkäikäisiä. Kun kattoa huolletaan säännöllisesti, voi tiilikaton käyttöikä nousta yli viidenkymmenen vuoden. Tiilikaton käyttöikään vaikuttavat kuitenkin myös kattotiilen laatu ja olosuhteet. Tiilikatot voidaan tehdä joko betonitiilistä tai savitiilistä. Edullisemmat betonikattotiilet ovat nykyisin suositumpia varsinkin pientaloissa. Savikattotiilet ovat hieman kestävämpiä, kuin betonikattotiilet.

Betonitiilikaton ja savitiilikaton erot

Molempia kattotiililaatuja on saatavana useassa eri muodossa. Sekä betonikattotiiliä, että savikattotiiliä on tarjolla esimerkiksi yksikouruisina, kaksikouruisina ja tasapohjaisina malleina. Molempia kattotiiliä on saatavana eri väreissä. Betonikattotiili valmistetaan sementistä, hiekasta ja vedestä. Betonikattotiilistä tulee läpivärjättyjä, kun betonimassaan lisätään väripigmentiksi esimerkiksi rautaoksidia. Usein betonikattotiilet läpivärjäyksen lisäksi pinnoitetaan tiilikattomaalilla, jolloin lopputuloksena on tasavärinen ja kirkas kattopinta. Pinnoittamattomilla läpivärjätyillä kattotiilillä taas saadaan aikaan klassisen patinoitunut kattopinta. Betonitiilikatto kuitenkin haalistuu vuosien saatossa auringon valon vaikutuksesta. Siksi betonitiilikatot vaativat huoltomaalauksia elinkaarensa aikana. Savikattotiilet valmistetaan luonnonsavesta polttamalla. Perinteinen savitiilikaton väri onkin terrakotanpunainen, mikä on poltetun saven luonnollinen perusväri. Savikattotiilen väriä voidaan säädellä sävytetyillä pinnoitteilla, jotka ruiskutetaan savikattotiilen pintaan ennen kattotiilen polttamista. Savikattotiilen väriä voidaan muunnella myös säätämällä hapen määrää polttoprosessin loppupuolella. Savikattotiilen väri ei haalistu lainkaan käyttöikänsä aikana.

Milloin tiilikattoremontti tulisi tehdä?

Tiilikatto on yksi pitkäikäisimmistä kattotyypeistä. Tiilikatotkin tulevat lopulta elinkaarensa päähän. Ikääntyneet kattotiilet alkavat vuosikymmenten jälkeen pikkuhiljaa rapautumaan. Rapautumisilmiö johtuu kattotiilien huokoisesta rakenteesta. Kattotiilien huokosiin imeytyy vettä, joka vuoroin jäätyessään ja sulaessaan rapauttaa kattotiiliä. Vanhoilla tiilikatoilla rapautuneet kattotiilet lohkeilevat helposti. Jos katolta löytyy esimerkiksi kevään kattotarkastuksessa useita talven aikana rikkoutuneita kattotiiliä, alkaa tiilikattoremontti olla ajankohtainen. Kun tiilikattoremontti on edessä, pyydä tarjous Plus Kattopalvelusta. Tarjoamme tiilikattoremontin vankalla ammattitaidolla ja kilpailukykyisellä hinnalla.

Aluskermi huopakaton aluskatteeksi

Vanhat kattohuovat puretaan yleensä pois uuden huopakaton tieltä. Silloin nähdään myös katon aluslaudoituksen tai -levytyksen kunto. Jos vanhalla katolla on ollut vesivuotoja, joudutaan aluslaudoitusta todennäköisesti uusimaan. Aluslaudoituksen korjaamisen jälkeen katolle asennetaan vesitiivis alushuopa, joka toimii huopakaton aluskatteena. Aluskermi kiinnitetään aluslaudoituksen päälle kumibitumiliimaa ja huopanauloja käyttäen. Katolla olevat pienet läpiviennit, kuten ilmanvaihtoputket tiivistetään tässä vaiheessa läpivientitiivisteillä. Savupiipun kohdalla aluskatetta nostetaan piipun juuresta noin 30 cm ylös ja ylösnosto liimataan kumibitumiliimalla kiinni piippuun. Ylösnostot jäävät lopulta piiloon myöhemmin tehtävien piipunpellitysten alle. Erityisen kovalle rasitukselle joutuviin jiireihin ja katon harjalle asennetaan ylimääräiset alushuovat, vesitiiviyden varmistamiseksi. Alushuovan asentamisen jälkeen on vuorossa tippapetien asennus katon ala- ja päätyräystäille.

Palahuopakatto eli bitumipaanukatto

Bitumipaanukatot sopivat jyrkähköille katoille, joiden jyrkkyys on 1:5 tai jyrkempi. Silloin huopakattolaatoista muodostuvat geometriset muodot pääsevät parhaiten oikeuksiinsa. Palahuopakatot valmistetaan latomalla kattolaattoja limittäin katon lappeille. Bitumikattolaattoja on saatavana monen muotoisina, kuten esimerkiksi aaltomaisina, suorakulmaisina ja monikulmaisina. Huopakattolaatoissa on liimapinta, joka helpottaa niiden latomista katolle. Palahuopakaton kiinnitys tehdään kuitenkin yleensä huopanauloilla ja kumibitumiliimalla.

Tiivissaumakatto sopii myös tasakatoille

Tiivissaumakate valmistetaan limittämällä katolle rullatavarana toimitettavia huopakermejä, niin, että saumoista tulee täysin vedenpitäviä. Tiivissaumakatot voivat olla yksikerroskatteita tai kaksikerroskatteita. Yksikerroskatteita ei kuitenkaan suositella, kuin jyrkille katoille, joista vesi poistuu varmuudella nopeasti. Kaksikerroskatteissa ylempi ja alempi kattohuopa limitetään toisiinsa nähden niin, että niiden saumat osuvat eri kohtiin. Näin huopakattoon saadaan mahdollisimman tiivis rakenne. Tiivissaumakatteissa käytettävillä huopakermeillä on useita eri tuoteluokkia. Oikean tuoteluokan kattohuopa valitaan remontoitavan katon kaltevuuden perusteella. Kattohuovissa on eroja myös kiinnitystavan suhteen. Itseliimautuvien bitumikermien kiinnitykset varmistetaan saumakohdista huopanauloilla ja kumibitumiliimalla. Bitumiliimalla kuumaliimattavien tai hitsattavien bitumihuopalaatujen kiinnittämiseen käytetään kaasuliekkiä. Silloin huopakattoasentajalla tulee olla kattotulitöihin vaadittava koulutus ja voimassa oleva tulityökortti.

Milloin on oikea aika tehdä kattoremontti?

Ajankohta, jolloin kattoremontti on edessä, vaihtelee eri katoilla. Katon käyttöikä riippuu paitsi katemateriaalista ja katemateriaalin laadusta, myös katon huoltohistoriasta ja paikallisista olosuhteista. Esimerkiksi huoltomaalauksilla on suuri vaikutus katon käyttöikään. Katon säännöllinen huoltomaalaus voi merkitä katolle jopa kymmeniä lisävuosia. Esimerkki paikallisten olosuhteiden vaikutuksesta on esimerkiksi metsäisellä tontilla sijaitseva talo, jonka katolle kertyy nopeasti paksu kerros lehtiä, neulasia ja muuta metsän bioainesta. Tällainen lehti- ja neulaskerros estää veden virtaamisen pois katolta. Kostealle katolle alkaa helposti muodostua haitallista kasvustoa. Kosteus aiheuttaa myös peltikatoilla ruostumista ja tiilikatoilla kattotiilien rapautumista. Sitten kun katon kunto on jo niin heikko, että paikallisilla kattokorjauksilla ei enää saavuteta pitkäaikaista hyötyä, alkaa olla koko katon uusimisen aika. Kattoremontin tullessa ajankohtaiseksi, kannattaa muistaa, että kattoremontti kohentaa myös talon ulkoasua ja lisää asunnon arvoa.

Huollettu, hyvin rakennettu kestää Turussa kymmeniä vuosia

Kuten edellä todetaan, katto voi kestää kymmeniä vuosia. Sadankaan vuoden mittainen käyttöikä ei ole täysin harvinainen. Kun omakotitalon, kesämökin tai esimerkiksi autotallin katto viimein on aika muuttua, saatat kaivata vaihtelua. Juttelemme mielellämme kanssasi niistä muutoksista, joita katolle voidaan tehdä.

Uusi katto voi olla erivärinen tai aiempaa loivempi, mikä saattaa helpottaa katon kunnossapitotöitä. Uusi katto voi olla myös aiempaa jyrkempi, sillä hyvin loivat katot voivat olla aavistuksen työläitä, kerääväthän ne helpommin lunta, vettä ja roskia.

Uudella katolla voi olla aiempaa enemmän läpivientejä ja kattovarusteita. Se saattaa olla myös aiempaa paremmin eristetty, mikä vähentää lämmön karkaamista, kattojään syntymistä ja saumavuotojen sekä kondenssivesivahinkojen todennäköisyyttä.

Sinun ei ole pakko uusia huopakattoasi, jos 30–40 vuotta sitten asennettu huopakatto ei enää vastaa sitä, mitä katoltasi odotat. Huopakatto on mainio katto, sillä se on kestävä, edullinen ja hyvännäköinen, mutta saatat haluta testata vaikkapa peltikattoa.

Peltikatto voidaan ehkä asentaa suoraan vanhan huopakaton päälle, mutta tämä vaatii aika paljon vanhalta katolta ja kattorakenteilta. Peltikatto on helppohoitoinen katto, koska se hylkii likaa ja kasvustoja. Peltikaton uusiminen ei kuitenkaan ole ainoa vaihtoehtosi, kun peltikatto on tullut tiensä päähän. Peltikaton tilalle voidaan asentaa vaikka palahuopakatto, mikä on kiehtovan näköinen, hiljainen ja rasituksensietokykyinen. Palahuopakaton uusiminen koittaa noin 30 vuoden kuluttua, joten se uusitaan (todennäköisesti) aiemmin kuin peltikatto. Paanukatoilla on kuitenkin lukuisia hyviä ominaisuuksia, joiden takia ne ovat niin suosittuja – kannattaa kokeilla itse, miten mukava katto laattakatto on!

Tiilikaton uusiminen Turussa on edessä ehkä vasta 70 vuoden kuluttua, joten tiilikatto on pitkäikäinen valinta. Tiilikaton asentaminen edellyttää vahvoja kattorakenteita. Tarvittaessa vahvistamme kattorakenteet, jotta tiilikatto voidaan asentaa paikoilleen. Kattoasentajan on muistettava myös se, että tiilikaton päällä voi olla paljon lunta, joten kattorakenteiden vahvistaminen tulee sekä suunnitella että toteuttaa huolella. Tiilikatolla on myös huonoja puolia, joten jos haluat eroon tiilikatostasi, juttele kanssamme vaikkapa sen korvaamisesta tiilikuvioisella peltikatolla.

Kattokorjaukset Turussa

Kattovaurioita voi syntyä äkillisesti esimerkiksi myrskyissä. Pahimmat myrskyt voivat jopa irrottaa kokonaisia kattopeltejä tai repiä kattohuopia alas katoilta. Kaatuvat puut ja putoavat oksat aiheuttavat huomattavan osan kattoihin kohdistuvista myrskyvaurioista. Runsaslumisina talvina voivat kattorakenteet joutua koville raskaan lumikuorman alla. Jos kattoturvatuotteiden kiinnitykset ovat löystyneet on vaarana myös se, että katolta putoavat lumimassat vievät mukanaan lumiesteitä tai kattosiltoja. Silloin on todennäköistä, että myös vesikatto vaurioituu kiinnikkeiden kohdilta. Vesivuoto katolle voi kehittyä myös pikkuhiljaa. Katon kumiset läpivientitiivisteet hapertuvat ajan myötä, jolloin katto voi alkaa vuotaa läpivientien kohdilta. Jos hiljalleen alkanutta pientä vesivuotoa ei huomata, voi se jatkua jopa vuosia, jonka jälkeen kosteusvauriot voivat olla jo mittavia. Kattotarkastuksissa tulisikin aina kiinnittää erityistä huomiota katon läpivientien tiiviyteen, kattotuotteiden kiinnityksiin sekä kateruuvien ja niiden tiivisteiden kuntoon. Näin voidaan usein estää sekä äkilliset ja hitaasti kehittyvät kattovauriot. Jos kattovaurio on kuitenkin tapahtunut, ei kattokorjauksissa kannata viivytellä. Vesivuoto katolla voi aiheuttaa pitkään jatkuessaan vakavia vaurioita kattorakenteille. Plus Kattopalvelu tekee Turun seudulla kattovauriokorjaukset vesivauriokorjaukset nopeasti, jolloin suuremmilta vahingoilta vältytään.

Rikkinäisten kattotiilien vaihtotyö

Vanhoilla tiilikatoilla haurastuneiden kattotiilien halkeilu esimerkiksi pakkasten johdosta on yleinen kattovaurion aiheuttaja. Rikkoutuneiden kattotiilien vaihdossa ei kannata viivytellä, sillä yleensä haljennut tai lohjennut kattotiili aiheuttaa vesivuodon katolle. Tiilikattoremontin yhteydessä kannattaa ylimääräisiä kattotiiliä aina hankkia myös varastoon. Silloin rikkoutuneen kattotiilen tilalle löytyy nopeasti vastaava korvaustiili. Muutoin varsinkin vanhalle katolle voi olla vaikeaa enää löytää täysin samanlaisia kattotiiliä. Muuten rikkoutuneen kattotiilen vaihto on periaatteessa helppo ja nopea kattokorjaus. Plus Kattopalvelun kattokorjaajat vaihtavat rikkoutuneet kattotiilet nopeasti Turun seudulla.

Kattohuollot pidentävät katon käyttöikää

Säännöllisesti ja oikeaan aikaan tehdyt kattohuollot voivat pidentää katon käyttöikää jopa vuosikymmenillä. Monet kattohuollot ja kattokorjaukset voidaan tehdä saman tien kattotarkastuksen yhteydessä. Näin katto pysyy kunnossa ja kattovauriot saadaan korjattua, ennen kuin ne aiheuttavat suurempia vaurioita. Plus Kattopalvelu tekee Turussa kaikkia kattohuoltotöitä.

Katon huoltomaalaus

Katon huoltomaalaus on yksi katon käyttöikään eniten vaikuttava kattohuolto. Kun katon pinnoite kuluu, altistuu peltikatto ruostumiselle ja tiilikatto rapautumiselle. Myös huopakatot voidaan suojata uudella pinnoitteella. Huoltomaalauksessa maalattu uusi pinnoite suojaa kattoja myös kasvustojen muodostumiselta.

Kattopesu ja katon harjaus

Varsinkin, jos katon vierillä on runsaasti puita, kertyy katoille helposti veden virtausta estävä kerros neulasia, lehtiä ja roskia. Tällainen kerros biomassaa sitoo itseensä sadevettä, joka jää näin seisomaan katolle. Kostea lehti- ja neulasmatto ruostuttaa kattopeltejä ja aiheuttaa kattotiilien ennenaikaista rapautumista. Siksi katto olisikin harjattava puhtaaksi kaikesta irtoroskasta säännöllisesti. Harjaamme katot Turussa nopeasti ja tehokkaasti kattojen harjauksiin soveltuvalla moottoroidulla harjakoneella ja käsiharjoilla. Kattopesu taas poistaa katolta lian, noen ja levät. Kattopesuaineella tehtävällä kattopesulla on myös kasvustojen kasvua ehkäisevä vaikutus. Plus Kattopalvelusta saat myös kaikenlaisten rakennusten kattopesut Turussa.

Sammaleentuhokäsittely

Katolle kasvanut paksu sammalpeite rasittaa kattoa monella tapaa. Kattotiilien rapautuminen lisääntyy, kun kasvustojen ansiosta kosteus kattotiilissä lisääntyy. Vesikatteen pinnoite kuluu sammalten vaikutuksesta nopeasti, mikä voi aiheuttaa esimerkiksi ruostumista tai huopakattojen saumojen aukeamista. Sammaleesta pääsee onneksi eroon kasvustontuhoaineilla. Sammaleentuhokäsittelyssä irrotetaan aluksi kaikki irtoavat kasvustot katolta mekaanisesti käsityökaluilla, kuten kattoharjoilla. Sen jälkeen sammaleentuhoaine annostellaan ja levitetään tasaisesti sammaloituneelle katolle matalapaineruiskulla. Kasvustontuhoaine kuihduttaa katon kasvustot seuraavien kuukausien aikana, jolloin kuivuneet kasvinosat putoavat sateiden ja tuulien mukana alas katolta. Kasvustonestokäsittely pitää sammalet ja muut kasvustot poissa katolta useiden vuosien ajan. Sammalentuhokäsittely voidaan tehdä huopakatolle, tiilikatolle, peltikatolle ja mineriittikatolle.

Vesikourujen puhdistus

Jos räystäskourut pääsevät tukkeutumaan esimerkiksi lehdistä, ei katon sadevesijärjestelmä enää toimi kunnolla. Vesikourujen tukkeutuminen voi aiheuttaa sadevesien valumisen rakennuksen seinärakenteisiin, joissa kosteus voi aiheuttaa esimerkiksi homeongelmia. Me teemme vesikourujen puhdistuksia Turussa. Korkeissa taloissa, joissa vesikuruihin voi olla hankala ulottua katolta käsin, teemme räystäskourujen puhdistukset nostolava-auton avulla. Hyvä ajankohta vesikourujen puhdistamiseen on syksy. Vesikourujen puhdistamiseen yhdistetty katon harjaus parantaa vielä syksyisen kattohuollon vaikutusta. Silloin vesikatolle ei jää lehtiä, jotka voisivat kulkeutua sateiden mukana vesikouruihin.

Lumenpudotukset

Lumenpudotukset ovat tärkeä talvinen kattohuolto runsaslumisina talvina. Liian raskas lumi- ja jäävaippa katolla voi särkeä kattorakenteita ja kattotuotteita. Toisaalta katolle kerääntynyt lumi ja jää voivat pudota milloin tahansa talon vierillä kulkevien jalankulkijoiden niskaan. Liukkaalla katolla työskentely ei ole koskaan riskitöntä. Lumenpudotustyöt kannattaakin jättää kokeneille kattohuoltajille, joilla on käytössään kaikki tarvittavat turvavarusteet. Korkeiden kerrostalojen räystäiltä jään ja lumenpudotukset onnistuvat nopeasti ja turvallisesti nostolava-autoa apuna käyttäen. Teemme Turussa lumenpudotukset kaikenlaisista rakennuksista.

Kattotuotteiden huolto

Tärkeitä huoltokohteita katolla ovat myös erilaiset kattotuotteet. Kattoläpivientien tiivisteet tulisi aina tarkastaa ja huoltaa tarvittaessa kattotarkastusten yhteydessä. Löystyneet kateruuvit tai niiden tiivisteiden hapertuminen voivat aiheuttaa kattovuodon. Ne ovatkin yksi vakiotarkastus ja -huoltokohde katoilla. Kattoturvatuotteiden kiinnitysten löystyminen taas voi aiheuttaa vakavia kattovaurioita, jos lumimassat repivät kattotuotteen irti vesikatosta. Siksi kattoturvatuotteiden kiinnitykset tarkastetaan ja kiristetään aina, kun katolla tehdään tarkastus- tai huoltotoimia.

Muut kattotyöt Turussa

Kattokorjausten, kattoremonttien ja kattohuoltojen lisäksi teemme katoilla kaikkia muitakin kattotöitä. Kysy lisää kattoasiantuntijoiltamme, jos jokin katollasi askarruttaa. Löydämme varmasti ratkaisun kaikkiin kattopulmiisi.

Kattotuoteasennukset

Plus Kattopalvlu tekee Turussa kaikkien kattotuotteiden asennukset. Asennamme esimerkiksi kattoikkunat ja kattoluukut, lumiesteet, kattosillat, lapetikkaat, antennit, aurinkokeräimet ja aurinkokennot. Myös kaikki kattoläpivientejä vaativat kattotuotteet, kuten ilmastointiputket, tuuletusputket ja huippuimurit kuuluvat Plus Kattopalvelun tuotevalikoimaan.

Katon korotus ja kattomuodon muutos

Teemme turussa myös vaativia katon korotustöitä ja kattomuodon muutostöitä. Katon korotus voi olla ratkaisu talon ullakkokerroksen parempaan hyödyntämiseen. Huonekorkeutta voidaan lisätä niin paljon, että ullakko voidaan ottaa esimerkiksi asuinkäyttöön. Kattomuodon muutos voi tulla kyseeseen kattoremontin yhteydessä. Esimerkiksi tasakaton muuttaminen harjakatoksi on yksi mahdollinen kattotyö.

Yläpohjan lämmöneristyksen lisääminen

Yläpohjan lisälämmöneristys kannattaa. Rakennuksien hukkalämmöstä nimittäin suurin osa karkaa ulkoilmaan juuri yläpohjan läpi. Lisäämällä lämmöneristystä yläpohjassa, voidaan asunnon energiatehokkuutta lisätä huomattavasti. On kuitenkin huomattava, että yläpohjassa on oltava lisälämmöneristyksen jälkeenkin jäätävä riittävästi tuuletustilaa. Kattoremontin yhteydessä lisätilaa yläpohjaan voidaan rakentaa kattoa korottamalla. Kysy lisää Plus Kattopalvelusta yläpohjan lisälämmöneristysremontin mahdollisuudesta sinun talossasi.

Kattopeltisepän työt

Ammattitaitoiset kattopeltiseppämme tekevät kaikkia katolla tarvittavia pellityksiä Turussa. Plus Kattopalvelu asentaa saumapeltikatot myös monimuotoisille katoille, teemme piipunpellitykset, kattoikkunoiden pellitykset, asennamme jiiripellit, harjapellit, myrskypellit, tippapellit ja kaikki muut kattojen pellitykset.

Laudoitukset

Kattoremontissa uusitaan yleensä ainakin räystäslaudat, räystäiden aluslaudat ja katon otsalaudat. Asennamme, korjaamme ja huollamme myös erillispalveluna kaikkia katon, räystäiden ja ulkoverhoilun laudoituksia Turussa.

Kattotarkastus myös erillispalveluna

Teemme aina kattotarkastuksen kattohuoltojen, kattokorjausten ja kattoremonttien yhteydessä. Kattotarkastuksen voi kuitenkin tilata Plus Kattopalvelusta myös erillispalveluna. Jos katolla on jotakin mikä arveluttaa, kannattaa pyytää kattoasiantuntijamme paikalle. Kattotarkastuksessa selvitetään perin pohjin katon kunto. Kattotarkastuksen jälkeen on helppo ajoittaa ja suunnitella tulevat kattokorjaukset, kattohuollot ja kattoremontit.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt