Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Kattoikkunan, kattovalokuvun, kattoluukun korjaus ja uusiminen Turku

Meidän asiantuntijamme tahtovat, että kattosi kestäisi mahdollisimman pitkään, ja he ovat valmiita näkemään aikaa ja vaivaa tämän tavoitteen saavuttamiseksi. Tämä näkyy muun muassa huolellisesti tehtyinä kattokorjauksina ja kattohuoltoina, mutta myös joka kerta tarjottavana kattotarkastuksena. Niinpä – tilaa meiltä mikä tahansa tiilikattotyö, peltikattotyö tai huopakattotyö, niin saat kattotarkastuksen kaupan päälle.

Sekä uudet, vanhat että keski-ikään ehtineet katot kannattaa tarkastaa usein. Suosittelemme, että katto tarkastetaan joka kevät ja syksy. Keväällä tehty tasakatto-, harjakatto- tai pulpettikattotarkastus voi kertoa talven aikana sattuneista vaurioista, joihin kannattaa puuttua mahdollisimman pian. Syksyllä tehtävä katon kunnon tarkastus voi antaa kimmokkeen jollekin tiivistykselle tai kattohuollolle, minkä avulla katto kestää paremmin tulevana talvena.

Kattotarkastajamme saattaa suositella esimerkiksi peltikaton maalaamista, mikä ehkäisee ruostevaurioiden syntymistä, tai rikkinäisten tiilien vaihtoa. Huopakaton sisätaite voi olla vailla tiivistystä, tai ehkä palahuopakatolta löytyy reikiä? Meillä on vastaukset kaikkiin tilanteisiin.

Löydämme parhaat vastaukset myös katon läpivientien ongelmiin. Huomaamme kattotarkastuksen aikana, jos kattoikkuna pitää tiivistää uudelleen, jotta katto ei alkaisi vuotaa kattoikkunan kohdalta Turussa. Ehkä kattovalokupu pitää uusia? Sekin onnistuu erinomaisella tavalla niin Turussa, Aurassa, Kaarinassa, Liedossa, Maskussa, Mynämäellä, Naantalissa, Nousiaisissa, Paraisilla, Pöytyällä, Raisiossa kuin Ruskossakin. Me jos ketkä osaamme uusia ja korjata myös kattoikkunan ja/tai kattovalokuvun eristeet sekä höyrynsulut.

Aluskate voi vaatia korjaamista kattoluukun kohdalta, mutta me tiedämme, miten aluskate saadaan toimimaan odotetusti. Aluskate on olemassa siksi, ettei kattovuoto tai kondenssivesi kastelisi katon alla olevia rakenteita. Kosteus voisi aiheuttaa laho- ja homevaurioita. Aluskatteen tiivistäminen, osittainen uusiminen tai sen ylösnostojen korjaaminen on siis hyvin tärkeää.

Kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun korjaus on kotitalousvähennyskelpoinen työ, jos kyse on omakotitalosi tai kesämökkisi katosta. Meillä on luotonantoalalla pitkään toiminut yhteistyökumppani, jolta kannattaa hakea rahoitusta kattokorjaamiselle tai vaikka katon huoltamiselle. Koska me olemme toimineet niin pitkään kattoalalla, voimme luvata erikoisempienkin kattokorjausten onnistuvan parhaalla tavalla, joten kattoikkunan uusimisen sijasta voit tilata meiltä vaikkapa painuneen katon oikaisun tai osittaisen peltikattoremontin.

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Kattoikkuna tai kattovalokupu vuotaa? Tilanne on hallussamme ensi hetkestä alkaen

Kattovuodon korjauksen tulee onnistua kerralla, sillä jos hommaa ei hoideta kunnolla, voi katto vuotaa myös urakan loputtua. Tilaa kattokorjaukset meidän ammattilaisiltamme, niin kattosi on jälleen tiivis. Jos katon ongelmana oli vuotava kattoikkuna tai kattovalokupu, on katon läpivienti nyt sellaisessa kunnossa, että se kestää pitkään erilaisia rasituksia.

Aina kun korjaamme katon, tarjoamme ilmaisen kattotarkastuksen Turussa. Tuo tarkastus voi paljastaa muita korjaus- tai huoltotarpeita. Jokin muukin kattoläpivienti voi vuotaa. Ehkä katto ei ole vielä alkanut vuotaa, mutta tiivisteet ovat niin kuluneet, että kattovuoto on vain ajan kysymys? Huomaamme tilanteen ja tarjoamme ennakoivaa kattokorjausta. Mikäli katto tarvitsee sammaleenpoistoa, pinnoitteen uusimista tai vaikka kattotikkaiden uusimista, kerromme siitäkin asiakkaalle (hyvän tarjouksen kera).

Koska olemme niin kokeneita ammattilaisia, on tilanne hallussamme heti ensi hetkestä alkaen. Tiedämme, miten paljon stressiä kattovuodot voivat asiakkaalle aiheuttaa. Siksi sovimme kattotarkastuksen ensimmäiseen mahdolliseen ajankohtaan. Tuo alkutarkastus kertoo meille kaiken tarpeellisen katon senhetkisestä kunnosta. Sen jälkeen osaamme antaa tiukan tarjouksen katon korjaamisesta – kuten vuotavan kattoikkunan tiivistämisestä tai huonokuntoisen kattovalokuvun uusimisesta. Alkutarkastuksen perusteella osaamme valmistautua pian alkavaan urakkaan niin, että paikan päälle saadaan oikeat ammattilaiset, oikeat työvälineet ja oikeanlainen kalusto. Kun esivalmistelut on tehty huolellisesti, etenee varsinainen urakka (eli tiilikaton, peltikaton tai huopakaton korjaus) sujuvasti. Kattovuoto tai sen uhka on kohta pelkkä muisto vain!

Kattoluukku tai tarkastusluukku vuotaa, mutta katon vesivahinko voi jäädä pelkäksi uhkakuvaksi

Kattovuodot aiheuttavat niin paljon stressiä, koska vuotava katto voi johtaa katon vesivahinkoon. Katon vesivahinko on vakavasti otettava uhkakuva, vaikka kyse ei olisi muusta kuin siitä, että katto vuotaa kattoluukun kohdalta.

Ihanteellisessa tapauksessa katto ei vuoda edes tarkastusluukun kohdalta, mutta kaikkia vaurioita ja ongelmia ei saada ehkäistyä ennalta. Jos katolla on erityisen paljon lunta, voi katto alkaa vuotaa kattoluukun kohdalta Turussa. Kattoluukku voi vuotaa myös muina vuodenaikoina, jos sen tiivisteet kuluvat liiaksi, ja tiivisteitä rasittaa muun muassa ulkolämpötilojen vaihteleminen.

Onneksi ulkokaton alla on (tai ainakin kuuluisi olla) ehjä aluskate. Aluskate, mitä on nostettu kattoluukkua ja kaikkia muita omakotitalon, kerrostalon tai vaikkapa huvilan läpivientejä vasten, estää katon vesivahingon. Aluskatteet tehdään vedenpitävistä materiaaleista, joten ne ottavat vastaan kaiken veden, mikä saattaa vuotaa vesikatteen läpi.

Koska aluskate kuuluu asentaa kireälle (ei kuitenkaan liian tiukalle, jotta se ei repeä jatkuvan kinnaamisen takia), valuttaa se kaikki vedet pois katon alta. Vuotava kattoluukku huomataan viimeistään puolen vuoden päästä, onhan katto kuin katto tarkastettava joka kevät ja syksy. Kattorakenteet voivat olla aivan kuivat, koska aluskate on taistellut sen eteen kuluneiden kuukausien aikana. Myös eristeet ovat kuivat ja homeettomat. Aluskate voi estää yläpohjan homevaurion myös silloin, jos välikaton tuuletus toimii heikosti, ja lämmintä sekä kosteaa ilmaa jää muhimaan katon alle. Kostea ja lämmin ilma voi kondensoitua kosteudeksi, mikä voi johtaa samanlaisiin kosteusvaurioihin kuin se, että katto vuotaa (esimerkiksi kattoluukun kohdalta).

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt