Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Kattohuolto Turku – Huollamme kaikenlaiset katot erittäin huolellisesti

Ota yhteyttä meihin aina, kun tarvitset kattohuoltoa Turussa, Aurassa, Kaarinassa, Liedossa, Maskussa, Mynämäellä, Naantalissa, Nousiaisissa, Paraisilla, Pöytyällä, Raisiossa tai Ruskossa. Meidän ammattilaisemme huoltavat kaikenlaiset katot huolellisin ja asiantuntevin ottein. Osaamme huoltaa erilaiset peltikatot, kuten aaltopeltikatot, tiilikuvioiset peltikatot ja konesaumakatot. Tilaa vaikka roskien poisto katolta Turkuun! Roskien poisto joka kevät ja syksy estää likaa pinttymästä omakotitalon, paritalon, kesämökin, taloyhtiön (kerrostalon tai rivitalon) tai vaikkapa autotallin peltikattoon. Samalla nopeutetaan katon kuivumista sateiden jälkeen. Jos kosteus viipyilee peltikatolla, voi se ruostua.

Plus Kattopalvelu on nappivalinta myös huopakattohuoltoihin. Sen, joka huoltaa huopakattoja, tulee tiedostaa huopakaton pinnoitteen alttius vaurioitua. Huopakattoa ei saa kohdella kuin ”vierasta sikaa”. Jotta huopakattopinnoite pysyisi hyvässä kunnossa, tulee huopakattohuollot (kuten sammaleentuhokäsittelyt) toteuttaa suorastaan silkkihansikkain. Se ei ole vaihtoehto, ettei huopakattohuoltoja tehtäisi. Huopakaton kunto voi heiketä, jos sen kuntoa ei ylläpidetä.

Teemme asiantuntevasti myös kaikki tiilikattojen huollot. Meiltä uskallat tilata myös tiilikaton lumenpoiston. Koska olemme kokeneita ammattilaisia, osaamme tehdä lumenpudotuksen rakenteita rikkomatta. Tarvittaessa teemme myös jäänpudotuksen ja rännien sulatuksen vesihöyryllä. Lumen poistamiseen on kaksi eri syytä, joista ensimmäinen on katon kunnon varjeleminen. Jos katolla on liikaa lunta, voi katto alkaa vaikkapa vuotaa. Toinen syy on pihamaan turvallisuus, sillä katolta saattaa pudota lunta (ja jäätä). Alas putoavan lumen alle jääminen on vaarallista, ja omaisuusvahinkojakin voi syntyä.

Vaikka katon huollot tehdään toimestamme huolellisesti ja taidokkaasti, ei hinta ole suuren suuri – enemminkin sitä voisi kutsua pienen pieneksi! Edullisesta hinnasta huolimatta saat joka kerta katon kunnon tarkastuksen kaupan päälle. Vaikka olisit tilannut vain vesikourujen puhdistuksen, tarjoamme ilmaisen kattotarkastuksen katon muiden tarpeiden kartoittamiseksi. Ehkä tasakatto, pulpettikatto, mansardikatto tai esimerkiksi harjakatto ei tarvitse mitään muuta. Tämäkin on tärkeä tieto, sillä se tuo mielenrauhaa. Kun tiedät kattosi olevan erinomaisessa kunnossa, ei haittaa, vaikka sataisi kolmatta päivää putkeen.

Omakotitalon ja kesämökin kattohuolloista (kuten sammaleentuhokäsittelyistä) tulee entistäkin edullisempia, jos hyödynnät mahdollisuuttasi kotitalousvähennykseen. Verovähennyksistä pääsee nauttimaan jälkikäteen. Ensin koko urakka on maksettava – esimerkiksi käteisellä tai yhteistyökumppanimme tarjoamalla luotolla.

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Katon puhdistus Turussa on säännöllisesti tarvittava kattohuolto

Voisi ajatella, että katto pitää puhdistaa vain silloin, kun se on niin likainen, että epäpuhtaudet erottaa jo kauas. Tämä ei ole ihan koko totuus. Jos ja kun haluat pitää kattosi mahdollisimman hyvässä kunnossa, suosittelemme puhdistamaan katon kaksi kertaa vuodessa. Tilaa peltikaton, tiilikaton tai huopakaton puhdistus meiltä, niin työ etenee jouhevasti (ja saat kattotarkastuksen kaupan päälle).

Miksi katto pitää puhdistaa säännöllisesti, vaikka alkuperäinen väri olisi vielä näkyvissä? Siksi, että säännölliset harjaukset tai ilmapuhallukset pitävät katon helppohoitoisena ja pitkäikäisenä. Kun roskat ja esimerkiksi katupöly poistetaan joka kevät ja syksy, ei lika pääse pinttymään, eli mitään perusteellisempaa puhdistusta ei tarvita. Kun lika ei pinty, katto säilyttää alkuperäisen värinsä myös lähitulevaisuudessa. Siisti katto näyttääkin paremmalta kuin sellainen, mikä näyttää siltä, ettei se ole koskaan nähnyt harjaa tai ilmapuhallinta.

Katto kannattaa puhdistaa puolen vuoden välein myös siksi, että katolla makaavat roskat estävät kattoa kuivumasta sateiden jälkeen. Kosteus haurastuttaa omakotitalon, kerrostalon, paritalon, kesämökin tai ulkorakennuksen kattoa. Tiilikatot ja huopakatot voivat alkaa sammaloitua. Haurastuminen voi johtaa myös kattovuotoon. Peltikatto ei sammaloidu, mutta kosteus voi saada peltikaton ruostumaan ja lopulta vuotamaan.

Kattopuhdistus noin kuuden kuukauden välein on tarpeen myös siksi, että samalla teemme vesikourujen puhdistuksen (ja ilmaisen kattotarkastuksen). Neulasten poisto katolta on tärkeää, mutta niin on myös sadevesikourujen puhdistus Turussa! Jos ränneissä on roskia, voi räystäs alkaa vuotaa, ja silloin kosteutta voi päätyä talon rakenteisiin. Mikäli kyseessä on tasakatto, ei rännejä ole lainkaan – niiden sijasta puhdistamme kattokaivot.

Tiedämme, ettei erilaisia kattoja voida puhdistaa samoilla menetelmillä ja samoilla välineillä. Huopakattoa ei kannata puhdistaa mekaanisesti, joten puhdistamme tiivissaumakatot, kolmiorimahuopakatot ja palahuopakatot ilmapuhaltamalla. Jos tilanne on sellainen, että huopakaton harjaus on ehdottoman välttämätöntä, teemme harjauksen erittäin hellävaraisesti.

Tiilikattoa ei kannata ilmapuhaltaa, sillä paras mahdollinen tapa puhdistaa tiilikatto on tiilikaton harjaus. Peltikaton voi joko harjata tai ilmapuhaltaa, sillä molemmat metodit soveltuvat erinomaisesti peltikaton puolivuosittaiseen puhdistamiseen.

Sammaleen poisto huopakatolta ja tiilikatolta Turussa ei vaadi verta, hikeä tai kyyneleitä

Jos omakotitalon, kesämökin, paritalon, kerrostalon, jonkin ulkorakennuksen tai vaikka rivitalon katolla kasvaa sammaleita, on ne poistettava mahdollisimman pian. Sammaleet tekevät katosta ikävän näköisen, mutta niillä saattaa olla ikävä vaikutus myös katon yleiskuntoon. Sammaleiden juuret voivat saada bitumikaton saumat repsottamaan, ja tiilikatolla ne voivat pahentaa tiilien rapautumista. Katto voi siis alkaa vuotaa, jos sammaleita ei poisteta ajoissa.

Miten sammaleenpoisto katolta kannattaa hoitaa Turussa? Tätä miettii varmasti moni. Harjaus ei ole paras mahdollinen keino, sillä harjaus ei poista kaikkia itiöitä ja juuria – katto voi siis sammaloitua uudelleen tuossa tuokiossa.

Painepesuriakaan ei kannata käyttää, sillä kova vedenpaine voi tuhota kattoa Turussa. Paras, helpoin ja kattoystävällisin ratkaisu sammaleiden poistamiseen tiilikatolta tai huopakatolta on tekemämme sammaleentuhokäsittely. Ota yhteyttä ja pyydä tarjous sammaleiden poistosta!

Ensin poistamme katolta karkean lian, kuten neulaset. Sitten levitämme tasakatolle, pulpettikatolle tai vaikka aumakatolle biohajoavaa sammaleenpoistoainettamme. Aine saa vaikuttaa kaikessa rauhassa. Näin sammaleet ja muut kasvustot (kuten jäkälät) saadaan poistettua katolta ilman verta, hikeä tai kyyneliä!

Samalla voimme tehdä joitain muita kattohuoltoja tai korjata sammaleiden aiheuttamat vauriot. Kaikki kattotyömme tehdään avaimet käteen -periaatteella, joten kanssamme on erittäin mukavaa ja helppoa asioida.

Tiilikaton harjaus Turussa on juuri se huolto, mitä tiilikattosi tarvitsee

Jos sinulla on tiilikatto, haluat varmasti sen kestävän mahdollisimman kauan, ja tämähän varmistetaan kattohuolloilla. Ota yhteyttä tiilikattohuoltojen tiimoilta! Meidän ammattilaisemme tietävät, mitä erilaiset tiilikatot tarvitsevat – ja mitä niille ei kannata tehdä. Tiedämme muun muassa sen, että painepesu voisi kuluttaa katon pintaa liikaa, joten siksi poistamme roskat ja esimerkiksi siitepölyn katolta harjaamalla. Se on hellävarainen ja turvallinen keino puhdistaa tiilikatto Turussa. Harjaus kannattaa tilata puolen vuoden välein, jotta lika ei pinttyisi, eivätkä roskat varjostaisi kattoa. Likainen katto voi haurastua ja sammaloitua (onneksi sammaleista pääsee eroon sammaleentuhokäsittelyn avulla, sillä tiilikaton harjaus tepsii lähinnä pintasammaleisiin).

Tiilikaton harjaukseen kuuluu myös vesikourujen puhdistus – sekä tietenkin ilmainen kattotarkastus rikkinäisten tiilien ja muiden korjaus- tai huoltotarpeiden varalta. Rännit voivat (etenkin syksyllä) olla aivan täynnä roskia, ja silloin sadevedet voivat valua rännikourujen laitojen yli. Se, että rännit ovat puhtaat ja toimivat, ehkäisee ennalta erilaisia kosteuden aiheuttamia vaurioita.

Kattotarkastus on tärkeä osa tiilikaton, peltikaton tai huopakaton kevät- ja syyshuoltoa. Jos kattoa ei tarkastettaisi noin puolen vuoden välein, voisi moni paikkaustarve jäädä huomaamatta. Jos kattoa aletaan korjata vasta pitkän ajan päästä, voi kattokorjaus olla astetta tai paria hankalampi homma kosteusvaurioiden kunnostuksineen.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt