Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Katon korjaus Turku – Katon tiivistys vaatii suunnittelemista

Kaikki kattotyöt tulee suunnitella etukäteen – näin varsinainen urakka eli omakotitalon, taloyhtiön (kerrostalon tai rivitalon), paritalon, kesämökin, autotallin tai jonkin muun kiinteistön katon korjaus Turussa etenee jouhevalla tavalla. Kattoa on mukava paikata, kun kaikki tietävät, mitä pitää tehdä. Urakka etenee sujuvasti, kun paikan päällä on oikea määrä oikeita ammattilaisia sopivine työvälineineen. Huolellisen suunnittelun ansiosta paikan päällä on myös riittävästi mahdollisesti tarvittuja uusia materiaaleja tai kemikaaleja.

Kun tilaat katonkorjauksen ja katon paikkauksen meiltä, suunnittelemme työt etukäteen, ja kattotöiden suunnittelu perustuu paikan päällä kerättyyn informaatioon. Tulemme siis tarkastamaan myrskyvaurioiden korjausta tai esimerkiksi kattoreikien paikkausta tarvitsevan kattosi. Sen jälkeen tiedämme, mitä meidän pitää tehdä. Tiedämme myös sen, mitä katon korjaaminen maksaa, ja annamme sinulle hyvän tarjouksen esimerkiksi kattopeltien vaihtamisesta ja kastuneiden yläpohjan eristeiden vaihtamisesta.

Etsimme aina ne taloudellisimmat tavat tasakaton, harjakaton tai vaikka aumakaton korjaamiseen Turussa, Aurassa, Kaarinassa, Liedossa, Maskussa, Mynämäellä, Naantalissa, Nousiaisissa, Paraisilla, Pöytyällä, Raisiossa tai Ruskossa. Jos kattoa ei ole pakko vaihtaa, laadimme tarjouksen parhaasta kattokorjauksesta sekä katon mahdollisten vesivahinkojen korjaamisesta. Mitä pienempi vaurio, sitä todennäköisempää on, että katon tiivistys riittää. Esimerkiksi se, että lumi on irrottanut tikkaat tehden kattoon reikiä, on korjattavissa tiivistysaineen tai vaikka paikkapalan avulla. Kattoremontti olisi ylimitoitettu tapa puuttua asiaan, ellei katto ole niin vanha, että se on siksi aika uusia. Katot on kuitenkin tarkoitettu kestämään vuosikymmeniä – esimerkiksi peltikaton teknisen takuunkin pituus voi olla 50 vuotta. Jos puu on kaatunut katon päälle, on kyseessä kokonaan eri tilanne. Silloin kattoremontti on otettava huomioon yhtenä vaihtoehtona erilaisia korjaustapoja vertaillessa.

Yksi tärkeimmistä kattokorjauksista on aluskatteen paikkaus. Aluskate paikkaa vesikatteen tiiviydessä mahdollisesti esiintyviä puutteita, kuten halkeamia tai reikiä. Aluskatteen ansiosta vuotava katto ei saman tien kastele katon alla olevia rakenteita, sillä aluskate ottaa vuotovedet vastaan ohjaten ne saman tien kohti räystäitä. Aluskate paikkaa myös välikaton tuuletuksen mahdollisia puutteita, eli se suojaa kattorakenteita ja yläpohjan eristeitä myös kondenssivedeltä.

Jotta vesikate, aluskate tai esimerkiksi kattoturvatuotteet osattaisiin korjata mahdollisimman nopeasti vaurioiden syntymisen jälkeen, tulee katto tarkastaa säännöllisesti. Kattotarkastusten ansiosta mikään kattoreikä tai esimerkiksi kulunut tiiviste ei jää huomaamatta. Meidän palveluvalikoimaamme kuuluvat niin kattotarkastukset, kattokorjaukset kuin katon kuntoa kohentavat kattohuollotkin, ja kaikista kattotöistämme voi hakea kotitalousvähennystä. Kotisivujemme kautta löydät kattourakalle rahoituksenkin. Tuon luoton tarjoamisesta vastaa tunnettu yhteistyökumppanimme.

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Huopakaton korjaus Turku – Bitumikatto paikataan tilanteen mukaan

Huopakattokin voi tarvita tiivistämistä, eikä palahuopakatonkaan korjaus ja paikkaus olisi tavatonta. Jos tarvitset huopakaton reikien paikkausta tai huopakattosi vuotaa esimerkiksi sisätaitteen kohdalta, ota yhteyttä meihin – me korjaamme katon kuin katon tilanteen mukaisella tavalla. Asiantuntijamme selvittävät tilanteen tulemalla paikan päälle – etänä on aika vaikeaa tehdä kattotarkastusta, minkä pohjalta kattotyöt pitäisi suunnitella ja hinnoitella.

Jos kyseessä on pieni reikä, voidaan se paikata sopivalla tiivistysaineella. Muita pieniä huopakattopaikkauksia ovat saumojen tiivistys, jiirin kunnostus sekä esimerkiksi ilmakuplien tasoitus. Jos katossa on iso halkeama tai useita reikiä, voidaan huonokuntoinen vuota uusia kokonaan.

Ehkä kosteus on päässyt tekemisiin bitumikaton alla olevien kattorakenteiden kanssa? Siinä tapauksessa on oikea korjaustapa valittava huolellisesti. Jos omakotitalon, kesämökin, kerrostalon, rivitalon tai esimerkiksi paritalon katto on kovin vanha, on yksi mahdollisuus korvata huopakaton korjaus huopakattoremontilla. Näin taloon saadaan kertaheitolla tiivis ja erilaisia rasituksia vaurioitumatta kestävä katto.

Jos katolla on vielä käyttöikää jäljellä ja sen yleiskunto on hyvä joistain kosteusvaurioista huolimatta, emme tee tarjousta huopakaton uusimisesta, vaan perusteellisesta kattokorjauksesta ja kosteusvaurioiden kunnostamisesta, mikä voi tarkoittaa vaikkapa lahon vaurioittamien puurakenteiden uusimista. Jos lahoja kohtia ei poisteta, voi laho jatkaa leviämistään, kunnes kattorakenteista ei enää ole kannattelemaan omakotitalon, rivitalon tai vaikkapa huvilan kattoa Turussa. Tarvittaessa teemme myös jonkin kattohuollon, mikä saa huopakattosi tai palahuopakattosi voimaan entistäkin paremmin (esimerkkinä mainittakoon sammaleentuhokäsittely).

Peltikaton korjaus Turku – Peltikatto kestää vielä pitkään kattopaikkauksen jälkeen

Meidän ammattilaisiimme voi luottaa kaikkien peltikaton korjausten tiimoilta. Olipa sinulla konesaumakatto, lukkosaumakatto, aaltopeltikatto tai vaikka tiilikuvioinen peltikatto, me teemme peltikaton reikien paikkauksen tai vaikka peltikaton aluskatteen korjauksen täyden kympin arvoisesti. Vuotaako peltikatto Turussa? Silloinkin voit luottaa peltikatoista kaiken tietäviin ammattilaisiimme. Vuotavan peltikaton korjaus voi tarkoittaa vaikkapa huonokuntoisten kattopeltien vaihtoa. Jos päädymme uusimaan kaikki kattopellit kerralla, kutsutaan urakkaa osittaiseksi peltikattoremontiksi. Jos katolla on vain yksi tai kaksi huonokuntoista kattopeltiä, voidaan muut kattopellit jättää paikoilleen – silloin siis riittää pelkästään huonokuntoisten kattopeltien uusiminen.

Jos tuuli on irrottanut peltilistat ja/tai kattopellit, voi edessä silloinkin olla kattopeltien vaihto. Paikan päälle tullut asiantuntijamme huomaa kyllä, voidaanko kattopellit kiinnittää takaisin paikoilleen, vai pitääkö kattopellit vaihtaa Turussa. Jotta tuuli ei irrottaisi kattopeltejä omakotitalon, kerrostalon tai vaikkapa rantamökin katosta, voimme asentaa kattopeltien lisäkiinnitykset.

Myös katosta osittain tai kokonaan irronneiden kattopeltien naulojen vaihtaminen kateruuveiksi auttaa ehkäisemään myrskyvaurioiden syntymistä. Samalla saadaan ehkäistyä pienet peltikattovuodot, sillä peltikatto voi vuotaa, jos naulan reikä on jäänyt paljaaksi (osittain tai kokonaan). Kateruuvit ovat luotettavampia kiinnikkeitä kuin peltikattonaulat, sillä ruodelautojen kosteuseläminen (eli vuoron perään tapahtuva turpoaminen ja kutistuminen) ei saa ruuveja lähtemään pois paikoiltaan. Nykyään peltikatot asennetaankin ruuvien avulla. Tästä on sekin hyvä puoli, ettei ruuveja asennettaessa ole vaarana, että vasara lipsahtaisi tehden kiinnityskohdan viereen vettä keräävän lommon. Ruuveillakin on huonot puolensa – tai ainakin yksi. Ruuvin tiiviste voi nimittäin kulua, ja silloin peltikatto voi alkaa vuotaa ruuvin kohdalta. Kattotarkastajamme muistaakin aina tarkastaa, onko kateruuvit tai osa niistä aika vaihtaa uusiksi kateruuveiksi – sellaisiksi, joissa on leveä ja hyväkuntoinen tiiviste.

Jotta peltikatto säilyttäisi hyvän kuntonsa mahdollisimman kauan, on sitä aina välillä huollettava. Parhaassa tapauksessa peltikatto puhdistetaan ja tarkastetaan kahdesti vuodessa, ja kattotarkastuksen perusteella tarvitut lisähuollot tai peltikaton paikkaukset toteutetaan saman tien. Peltikaton paikkaus voi lisätä katon käyttöikää mukavasti, samoin jokin peltikaton yleiskuntoa parantava kattohuolto (kuten peltikaton maalaus).

Tiilikaton korjaus Turussa liittyy usein rikkinäisiin tiiliin, mitkä on uusittava kiireen vilkkaa

Tiilikatto on oikea kattojen katto. Tiilikatto kestää erinomaisella tavalla erilaisia rasituksia. Sen rasituksensietokyky on niin hyvä, että se voi kestää jopa 70 vuotta – tai kokonaisen vuosisadan, jos rakennuksessa on aito savitiilikatto. Se täytyy kuitenkin tarkastaa usein, sillä on mahdollista, että tiiliä on mennyt rikki. Tiili voi hajota pakkasrapautumisen takia tai siksi, että kova tuuli on viskonut katolle puiden oksia. Myös epäonnistuneet kattohuollot voivat hajottaa tai irrottaa tiiliä (siksi tiilikattohuollot kannattaakin teettää kokeneilla ammattilaisillamme).

Tiilikatto voi vuotaa Turussa, jos rikkinäisiä kattotiiliä ei vaihdeta kiireen vilkkaa. Katon alle voi päästä vettä, jos osa tiilistä on rikki. Kattorakenteet eivät kastu heti, jos tiilikaton alla oleva aluskate on ehjä (tilaa tarvittaessa tiilikaton aluskatteen korjaus). Aluskate ohjaa katon alle pääsevän veden heti pois katon alta. Se suojaa kattorakenteita ja lämmön karkaamista estäviä yläpohjan eristeitä myös kondenssivedeltä. Aluskate onkin erittäin tarpeellinen osa jokaista tiilikattoa. Aluskate voi antaa periksi, jos se altistuu kosteudelle pitkiä aikoja, joten tiilikaton korjauksia ja paikkauksia ei kannata koskaan lykätä.

Puolivuosittain tehty kattotarkastus kertoo ajoissa kaikista tiilikaton korjaustarpeista. Ne liittyvät usein tiiliin, mutta myös tiilikaton läpiviennit voivat tarvita tiivistämistä. Siksi kattotarkastajamme tutustuvat aina piipunjuuren, kattoikkunan, ilmanvaihtoputken tai esimerkiksi antennin kuntoon. Tarvittaessa annamme tarjouksen esimerkiksi tiilikaton pinnoittamisesta, mikä saa katon näyttämään uudenveroiselta. Samalla paranee katon rasituksensietokyky, sillä uusi pinnoite saa tiilet hylkimään vettä. Näin pakkasrapautumisesta ei ole niin suurta haittaa kuin silloin, kun tiilissä on isoja, vettä kerääviä huokosia.

Katon läpiviennin, kattoikkunan, kattovalokuvun ja kattoluukun korjaus voi olla melko pieni operaatio

Peltikatolla, tiilikatolla tai huopakatolla voi olla lukuisia läpivientejä – tai sitten niitä on vain muutama. Tavallisia läpivientejä ovat savupiippu sekä erilaiset ilmanvaihtohormit. Olipa läpivientejä yksi, kaksi tai useampi, tulee katon kunto tarkastaa säännöllisesti. Katon ehjyys ja tiiviys pitää tarkastaa usein, vaikka läpivientejä ei olisi lainkaan, sillä katto voi tarvita korjausta muualtakin kuin viemärintuuletusputken kohdalta.

Jos huomaat tai kuulet kattosi tarvitsevan korjausta ilmanvaihtoputken tai savupiipun kohdalta, teetä työ Turussa mahdollisimman pian. Meidän kattofirmamme korjaa katon minkä tahansa läpiviennin (kuten TV-antennin) kohdalta nopeasti ja edullisesti. Mitä aikaisemmassa vaiheessa katto tiivistetään, sen pienemmästä operaatiosta puhutaan.

Jos katon korjaus kattoluukun tai vaikka kattoikkunan kohdalta tehdään vasta pitkän ajan päästä, voidaan samalla tarvita kosteusvaurioiden korjaamista katon alta. Me korjaamme kosteusvauriotkin pitkällä kokemuksella ja kukkaroystävällisellä hinnalla, mutta kannattaa toki pyrkiä siihen, että katto korjattaisiin esimerkiksi kattovalokuvun kohdalta mahdollisimman pian.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt