Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Lumenpudotus Turku – Kylmähermoiset lumenpudottajamme tekevät kaikenlaiset kattolumityöt

Tilaa kattolumityöt kylmähermoisilta lumenpudottajiltamme Turussa, Aurassa, Kaarinassa, Liedossa, Maskussa, Mynämäellä, Naantalissa, Nousiaisissa, Paraisilla, Pöytyällä, Raisiossa, Ruskossa tai missä tahansa muualla Etelä-Suomessa! Meidän lumenpudottajiimme voit luottaa kaikenlaisissa tilanteissa – myös silloin, kun tarvitset lumenpudotusta korkealta katolta.

Vaikka työntekijämme ovatkin kylmähermoisia ja tottuneita liikkumaan katoilla kaikenlaisissa olosuhteissa, eivät he ”lähde soitellen sotaan”. Kattolumitöissä tarvitaan oikeanlaisia varusteita, mitkä tekevät talvisella katolla liikkumisesta turvallista ja mahdollisimman sujuvaa. Turvavaljaat ovat ehdoton edellytys, sillä tasapaino voi pettää silloinkin, kun tekee tasakaton lumenpudotusta Turussa. Tarvittaessa teemme lumenpudotuksen ja/tai nosturiautolla, joten joka tilanteeseen löytyy valmiiksi mietitty ratkaisu!

Lumenpudotus tiilikatolta, huopakatolta tai peltikatolta voi johtaa katon vaurioitumiseen, jos lumenpudottaja ei ole tilanteen tasalla. Kun tilaat kattolumityöt meiltä, ei tätä vaaraa ole. Me tiedämme, ettei lumentyönnin saa osua katteeseen, sillä lipsahdukset voisivat saada tiilet irtoilemaan tai maalipinnan naarmuuntumaan. Teemme lumenpoiston rakenteita rikkomatta, eikä muistakaan omaisuusvahingoista (henkilövahingoista puhumattakaan) tarvitse olla huolissaan.

Kattolumityömme etenevät erittäin turvallisesti, koska suunnittelemme ne etukäteen, ja panostamme jo siinä vaiheessa urakan turvallisuuteen. Suunnittelemme, koska lumimassat kannattaa katolta pudottaa, ja mihin kohden pihaa ne voidaan kipata. Paikan päälle tultuamme varmistamme, ettei vaaravyöhykkeellä ole esimerkiksi terassikatoksia tai pysäköityjä autoja. Tarvittaessa järjestämme niin, että osa työntekijöistämme jää maan pinnalle valvomaan sitä, ettei kukaan ajaudu liian lähelle aluetta, mille lumet pulpetti- tai vaikka harjakatolta pudotamme. Tarvittaessa ohjaamme myös ohikulkevan liikenteen kiertotielle.

Meiltä kannattaa siis tilata kaikenlaiset kattolumityöt, joiden höysteeksi voimme tarjota jäänsulatuksen ja jääpuikkojen poistamisen. Halunnet jo tietää, mitä lumenpudotus oikein maksaa. Tässä vaiheessa emme voi laskea hintaa sinun kohteesi lumenpudotukselle, koska jokainen kohde on erilainen. Emme kuitenkaan panttaa tätä tietoa tarpeettoman pitkään. Ota yhteyttä ja sovi alkutarkastuksesta, niin kiirehdimme paikalle tarkastamaan tilanteen ja laskemaan hyvän tarjouksen kattolumitöille. Sitten onkin jo aika aloittaa hommat, sillä lumenpoistolla on usein kiire. Halutessasi voit hakea yhteistyökumppaniltamme rahoitusta kattolumitöille. Kun urakka valmistuu, laita antamamme lasku talteen – yksityisasiakas voi hakea sen perusteella kotitalousvähennystä!

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Kattolumityöt – Lumenpoisto katolta kannattaa tilata ennen ongelmien syntymistä

Lumenpoistoa ei tarvita joka vuosi. Katolle kannattaa kuitenkin vilkuilla, sillä oman katon päällä saattaa olla enemmän lunta kuin naapurin katon päällä. Lumi voi olla myös eri tavalla jakaantunutta. Erityisen tarkkana kannattaa olla silloin, jos omaa tasakaton tai tiilikaton. Tasakatolta lumi ei poistu itsekseen, ja tiilikatto on painava katto silloinkin, kun sen päällä ei ole lunta, minkä kuutiopaino voi keväällä olla jopa satoja kiloja.

Kattolumitöillä voidaan ehkäistä katon painuminen tai jopa sortuminen. Turussa sijaitsevien rakennusten katoilla on ani harvoin niin paljon lunta, että katto voisi sortua, mutta esimerkiksi kattovuotoja voi syntyä. Jos lumi on jakaantunut epätasaisesti tai lumen alla on paljon sulamisvettä, voi jokin katon liitoskohdista alkaa vuotaa. Katolta voi keväällä löytyä useitakin vuotavia kohtia.

Kattolumitöitä tarvitaan myös ehkäisemään turvallisuusuhkia ja vaarallisia tilanteita. Keväällä lumimassat valuvat kohti katon reunoja. Lumi voi pudota itsekseen. Jos joku sattuu juuri silloin liikkumaan rakennuksen lähettyvillä, on hän suuressa vaarassa loukkaantua. Äkisti putoava lumi voi rikkoa myös lähettyvillä olevaa omaisuutta.

Kattolumitöiden avulla voidaan välttyä itsekseen putoavalta lumelta ja sen aiheuttamilta vaurioilta. Myös lumiesteet auttavat ehkäisemään kattolumen vapaasta putoamisesta koituvia ongelmia (joita voi syntyä myös katolle, sillä lumen mukana saattaa pudota erilaisia kattoturvatuotteita tai vaikka ilmanvaihtohormeja). Meidän palveluvalikoimaamme kuuluu myös lumiesteiden asennus tiilikatolle, peltikatolle, huopakatolle tai palahuopakatolle – myös konesaumakatolle!

Jääpuikkojen ja jään poisto katolta – Jään poistossa panostettava turvallisuuteen

Kattolumitöillä voidaan siis parantaa rakennuksen ympäristön turvallisuutta Turussa (sekä ylläpitää katon ehjyyttä ja tiiviyttä). Myös jään poisto auttaa pitämään rakennuksen ympäristön turvallisempana. Jään poisto katolta on riskialtista hommaa, aivan kuten kattolumitöidenkin tekeminen. Tilaa myös jään poistoon liittyvät työt meiltä, niin kaikki etenee turvallisesti, jouhevasti ja parhaalla hinta-laatusuhteella.

Meiltä sujuu vaikkapa jääpuikkojen poistaminen katon räystäiltä. Muistamme käyttää suojalaseja ja muita työturvallisuustuotteita, sillä jääpuikkoa katkaistessa pieniä, teräviä siruja voi lennellä sinne tänne.

Katon reunalla tai ränneissä olevaa jäätä ei poisteta mekaanisesti, sillä silloin voisi syntyä lommoja ja muita vaurioita. Sen sijaan, että alkaisimme hakata jäätä irti, tuomme paikan päälle höyrytyslaitteemme. Kuuma vesihöyry saa jään sulamaan tuossa tuokiossa, eikä vesihöyry voi vahingoittaa katetta, rännejä, alastuloputkia tai erilaisia pinnoitteita. Onko kyse jäätyneistä kattokaivoista? Nekin sulavat nopeasti, kun suuntaamme höyrytyslaitteesta lähtevän kuuman höyryn kohti kattokaivoja.

Osaamme käyttää höyrytyslaitetta turvallisesti ja tämä(kin) kattotyö hinnoitellaan kilpailukykyisesti, mutta silti kannattaa miettiä ratkaisuja jään syntymisen ehkäisemiseen. Katon reunalle syntynyt jää on usein merkki siitä, että sisätiloista karkaa lämpöä, ja tälle voitaneen laittaa stoppi katon lisälämmöneristyksellä.

Sadevesijärjestelmän jäätyminen johtuu usein siitä, ettei rännejä tai kattokaivoja ole huollettu syksyllä. Jatkossa kannattaa tilata säännöllisesti roskien poisto ja sadevesijärjestelmän kunnon tarkastus. Sadevesijärjestelmään – sekä ränneihin että kattokaivoihin – voidaan asentaa sulanapitojärjestelmä. Sulanapitojärjestelmä toimii sähköllä, joten se lisää jonkin verran kustannuksia. Toisaalta, enää et tarvitse sadevesijärjestelmän höyrysulatusta etkä joudu korjauttamaan jäätymisestä mahdollisesti aiheutuvia vaurioita. Ota yhteyttä, niin jutellaan asiasta lisää!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt