Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Aluskatteen korjaus Turku – Aluskatteen kunnostus kannattaa

Jos katossa on reikä tai tuuli on repinyt huopavuotaa, kannattaa katto korjata – näin katto voi saada lisää käyttöikää, eivätkä katon alla olevat rakenteet uhkaa kastua. Myös rännit kannattaa kunnostaa, jos ne vaikka vääntyvät tai reikiintyvät. Sadevesijärjestelmä ei toimi normaalisti, jos vesikourut ovat tavalla tai toisella rikki. Entäpä kattoturvatuotteet? Niistäkään ei ole suurta hyötyä, jos ne ovat huonossa kunnossa, tai jos ne ovat pudonneet katolta lumen mukana. Kattoturvatuotteet kannattaa korjata mahdollisimman pian, jotta katolla liikkuminen olisi taas turvallista. Jotta korjaustoimenpiteet osattaisiin tehdä ajoissa, kannattaa kattotikkaiden ynnä muiden kattoturvatuotteiden kuntoa seurata. Näin löystyneisiin kiinnikkeisiinkin päästään puuttumaan pikaisesti. Katolla liikkuminen on hyvin vaarallista, jos esimerkiksi lapetikkaat ovat huonosti kiinni katossa!

Myös peltikaton tai tiilikaton aluskate kannattaa korjata heti, jos siihen on syntynyt reikä tai repeämä. Aluskatteen korjaustarpeet huomaa vain välikatolle asti ulottuvan kattotarkastuksen avulla. Välikatolla kannattaakin vierailla usein, sillä siellä on paljon muutakin kuin nähtävää. Välikatolle kannattaa mennä jo kattorakenteiden ja eristeiden kunnon selvittämiseksi.

Voi olla, että omakotitalon, kesämökin tai paritalon aluskate on niin laadukas (ja turvassa odottamattomilta rasituksilta), ettei sitä tarvitse korjata kertaakaan katon elinkaaren aikana. Asiaa ei kuitenkaan kannata jättää pelkkien arvailujen varaan. Jos aluskatteeseen syntyy reikiä eikä niitä paikata, voivat kattorakenteet kastua, jos katon alle pääsee jollain ilveellä kosteutta. Kosteus olla peräisin taivaalta (kyseessä on silloin kattovuoto) tai rakennuksen sisäpuolelta (silloin puhutaan kondenssivedestä, mitä voi syntyä asunnon sisältä karkaavasta lämpimästä ja kosteasta ilmasta). Vain ehjä aluskate voi ohjata kosteuden pois kattorakenteiden kimpusta. Kattovuoto tai kondensoituminen voi alkaa ilman ennakkovaroitusta, joten pientalon tai taloyhtiön aluskate kannattaa pitää hyvässä kunnossa.

Aluskatteen osittainen vaihto on yksi hyvä keino aluskatteen kunnostamiseen Turussa. Tarvittaessa korjaamme myös aluskatetta asentaessa tehdyt virheet. Tällainen voi tarkoittaa vaikka aluskatteen ylösnostojen korjaamista tai limityksien kunnostamista. Sinua kiinnostaa varmasti aluskatteen korjauksen hinta Turussa, Aurassa, Kaarinassa, Liedossa, Maskussa, Mynämäellä, Naantalissa, Nousiaisissa, Paraisilla, Pöytyällä, Raisiossa tai Ruskossa. Sen saat tietää alkutarkastuksen jälkeen. Jo tässä vaiheessa voimme luvata sen olevan kilpailukykyinen. Urakan voi maksaa yhteistyökumppanimme, jolle on ehtinyt kertyä pitkä kokemus luotonantoalalta. Kotitaloudet voivat hakea lopuksi verovähennyksiä. Helpoin mahdollinen tapa hakea kotitalousvähennystä on tehdä hakemus Verohallinnon verkkopalvelussa.

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Aluskatteen osittainen uusiminen Turussa on mitä parhain ratkaisu

Kuten edellä todetaan, vaurioitunut katto kannattaa korjata mahdollisimman pian, jotta katon kunto ei romahda eivätkä katon alapuoliset osat kastu. Katon vaihtaminen uuteen on ratkaisu vain silloin, jos omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi piharakennuksen katto on todella vanha tai erityisen huonossa kunnossa. Jos kyse on vain muutamasta rikkinäisestä kattotiilestä tai ruosteisesta kattopellistä, olisi kattoremontti ylimitoitettu tapa puuttua katon kuntoon. Katto saadaan kuntoon paljon nopeammin, edullisemmin ja ekologisemmin, kun teemme katon osittaisen korjauksen (kuten rikkinäisten tiilien tai huonokuntoisten kattopeltien uusimisen).

Sama pätee aluskatteeseen, minkä kunto on heikentynyt kuluneiden vuosikymmenten aikana. Aluskatetta ei kannata vaihtaa uuteen. Tällainen työ kuuluu tehdä vasta kattoremontin yhteydessä, jos silloinkaan: tietyissä tilanteissa katto voidaan vaihtaa uuteen uusimatta aluskatetta.

Aluskatekin voidaan korjata osittain, ja tällainen työ riittää palauttamaan aluskatteen kunnon erinomaiselle tasolle. Ota yhteyttä meihin, niin tulemme Turkuun selvittämään, onko aluskatteesi uusittava osittain viemärintuuletusputken kohdalta, vai riittääkö aluskatteen reikien paikkaaminen. Olipa kyse vesikatteesta, aluskatteesta tai vaikka sadevesijärjestelmästä, etsimme aina ne kokonaistaloudellisimmat vaihtoehdot kunnostustöiden tekemiseen.

Aluskate voidaan uusia osittain myös muiden läpivientien, kuten kattoluukun, kattovalokuvun tai kattoikkunan kohdalta. Samalla voimme tehdä muita kerrostalon, omakotitalon tai vaikka kesämökin katon tarvitsemia korjauksia ja huoltoja. Jos katto kaipaa reikien paikkausta tai vaikka saumojen tiivistämistä, hoidamme kaiken kerralla kuntoon. Myös vesikourujen puhdistaminen hoituu yhtä aikaa aluskatteen tiivistämisen kanssa. Meiltä saat myös erilaisia peltisepäntöitä. Esimerkiksi piipunpellitys voidaan yhdistää aluskatteen osittaiseen uusimiseen savupiipun kohdalta.

Aina ei ole kyse katon läpivienneistä, vaikka kieltämättä olemmekin antaneet niille paljon palstatilaa. Tarvittaessa uusimme aluskatteesi myös jiirin eli sisätaitteen kohdalta. Jiiri on yksi niistä kohdista, mitkä voivat alkaa vuotaa lumen, ulkolämpötilavaihteluiden, jään tai veden aiheuttamien rasitusten takia. Siksi on tärkeää, että aluskate on valmiina kaiken varalta. Laadukas aluskate, minkä limitykset on toteutettu täyden kympin arvoisesti, on paras kumppanisi katon vesivahingon ehkäisemiseen, jos katto alkaa vuotaa sisätaitteen kohdalta.

Aluskatteen korjaus jiirin, eli sisätaitteen, savupiipun, kattoikkunan, kattoluukun ja läpivientien kohdalta tuo mielenrauhaa

Aluskatteen taitekohtien korjaus Turussa tuo mielenrauhaa. Kun aluskatteesi on korjattu viemärintuuletusputken, kattoluukun tai jonkin muun läpiviennin kohdalta meidän toimestamme, voit luottaa siihen, että aluskatteesi on äärimmäisen hyvässä kunnossa. Aluskatetta ei paikata (esimerkiksi kattovalokuvun kohdalta) vain aluskatteen itsensä vuoksi. Aluskatteen korjauksella tähdätään siihen, että katon alla olevat rakenteet pysyisivät kuivina, vaikka katto vuotaisi tai lämmin ilma alkaisi kondensoitua Turussa. Jos aluskatetta ei ole korjattu kattoikkunan, savupiipun tai jiirin (eli sisätaitteen) kohdalta, voivat kattorakenteet kastua.

Onko kattorakenteiden kastuminen vakava juttu? Ei, jos ne päästään kuivattamaan mahdollisimman pian, eikä katon alle enää pääse kosteutta. Jos tilanne jatkuu, voivat kattorakenteet alkaa lahota. Lahon vaurioittamat rakenteet pitää uusia, sillä laho leviää suhteellisen nopeasti, eivätkä lahonneet kattorakenteet jaksa kannatella talon kattoa. Eristeetkin voivat kastua, jos aluskate puuttuu tai on rikki. Eristeisiin voi alkaa kasvaa hometta. Yläpohjan homevaurio voi alkaa vaikuttaa talon asukkaiden tai käyttäjien terveydentilaan.

Aluskatteen ansiosta kattovuoto tai kondenssivesi ei voi aiheuttaa mitään isompia ongelmia. Katon korjaaminenkin on mukavan edullista, kun siihen ei sisälly kosteusvaurioiden kunnostamista. Vaikka aluskatteesi olisi parasta A-luokkaa ja se olisi säännöllisesti tarkastettu (tarvittaessa myös korjattu), kannattaa vesikatteestakin huolehtia. Vesikatekin kannattaa tarkastaa kaksi kertaa vuodessa, jotta kattovuotoja ei syntyisi. Kattotarkastuksen perusteella osaat tilata kattosi tarvitsemat huollot ja korjaukset aina oikeaan aikaan.

Kerrottakoon vielä lisää kondenssivedestä. Kondensio-ongelmaa voidaan pitää 1900-luvun ongelmana – siis katoista puhuttaessa. Aikaisemmin rakennukset olivat vetoisia, joten lämmintä ilmaa karkasi seinien ja ikkunoiden läpi. Sisälämpötila saattoi laskea talviöinä pakkasen puolelle. Katon alle karkasi vain vähän lämpöä. Nykyään talot ovat tiiviitä, sillä lämpöä ei haluta päästää karkuun. Vaikka eristeitä olisi kuinka paljon, välikatolle karkaa jonkin verran lämmintä ilmaa, sillä lämpö kohoaa luontaisesti ylöspäin. Vielä ei ole keksitty tapaa päästä lämpöhukasta kokonaan eroon.

Kondenssivettä syntyy myös vesihöyrystä, mitä karkaa sisäkaton läpi. Vesihöyryä syntyy esimerkiksi peseytymisestä, mikä hoidettiin aikaisemmin ulkorakennuksessa. Myös pyykin kuivattaminen sisällä synnyttää vesihöyryä. Jopa hengittäminen synnyttää kosteutta! Pariskunta voi tuottaa vesihöyryä esimerkiksi viisi litraa päivässä. Tämä tekee aika paljon höyryä viikon, saati sitten kuukausien mittaan.

Jos välikatto tuulettuu hitaasti, voi rakennusta peräisin oleva vesihöyry muuttua kondenssivedeksi katon alla. Myös lämpimästä ilmasta voi syntyä kondenssivettä – etenkin kevättalvisin, kun ulkona on kylmä ja sisällä lämmin. Jotta kondensio-ongelma ei saisi katon alla olevia rakenteita lahoamaan ja homehtumaan, tulee eristeiden ja höyrynsulkujen olla kunnossa. Myös tuuletusratkaisujen tulee toimia odotetusti. Silti tarvitaan aluskatetta, mikä paikkaa välikaton tuuletuksen mahdollisia puutteita ja estää ulkokatteen alapintaa ”hikoilemasta”.

Aluskatteen paikkaus Turussa – Miten tämä kattotyö onnistuu meiltä?

Tiilikaton aluskatteen paikkaus on tärkeä kattotyö, mikä kannattaa teettää asiansa osaavalla kattofirmalla. Myös peltikaton aluskatteen paikkaus kannattaa jättää asiantunteviin käsiin. Onko Plus Kattopalvelu paras valinta paikkaamaan revennyttä aluskatetta Turussa? On, sillä kaikki ammattilaisemme ovat kokeneita, huolellisia ja motivoituneita työn sankareita. Tältä porukalta onnistuu erinomaisesti mikä tahansa kattotyö, ja hintakin on varsin kohtuullinen.

Se, mitä esimerkiksi aluskatteen paikkaus savupiipun kohdalta maksaa, selviää paikan päällä tehtävän alkutarkastuksen jälkeen. Tulemme paikan päälle selvittämään, kuinka aluskate kannattaa tiivistää, ja kauanko työhön kuluu aikaa. Korjattavan alueen koko, kattokaltevuus ja talon korkeus ovat asioita, mitkä vaikuttavat siihen, mitä aluskatteen paikkaus kattoikkunan tai vaikka kattovalokuvun kohdalta maksaa.

Olipa kyse aluskatteen paikkaamisesta kattoluukun tai vaikka viemärintuuletusputken kohdalta, teemme työn nopeasti edistyvänä avaimet käteen -pakettina. Tiedämme, että sinulla on kiire saada aluskatteesi kuntoon, joten emme viivyttele urakan aloittamisen suhteen.

Mitä saa kaupan päälle, kun tilaa meiltä aluskatteen paikkauksen läpiviennin tai vaikka jiirin kohdalta? Saat aina saman kaupanpäällisen – kattourakan hinnasta riippumatta. Kyseessä on koko katon kunnon tarkastus, mikä auttaa sinua pitämään kattosi pitkäikäisenä, hyvännäköisenä ja erittäin rasituksensietokykyisenä. Kattotarkastuksen jälkeen annamme tarjouksen kaikista niistä kattotöistä, joiden avulla peltikaton, tiilikaton tai huopakaton kuntoa voitaisiin kohentaa. Jos mitään ei tarvita, jää tarkastuskin saamatta.

Revenneen aluskatteen paikkaus Turussa sujuu siis mitä parhaimmalla tavalla, kun asioit tämän kattourakoitsijan kanssa. Jäämme siis odottamaan yhteydenottoasi. Yhteyttä voit ottaa joko puhelimella tai lähettämällä viestin sähköisesti.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt