Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Vesikourujen puhdistus Turku – Puhtaat rännit toimivat luotettavasti

Omakotitalon, paritalon tai kesämökin katon reunalle tarvitaan rännit ja alastuloputket. Tämä koskee myös piharakennuksia ja taloyhtiöitä, eli kerrostaloja ja rivitaloja. Tilaa uudet rännit asennettuina meiltä! Ei kuitenkaan riitä, että sadevesijärjestelmä on asennettu paikoilleen. Rännien tulisi toimia kaikkina vuodenaikoina, jotta sekä sade- että sulamisvedet saataisiin ohjattua kauas rakennuksesta. Tarvitset myös sadevesijärjestelmien puhdistuksia ja kuntotarkastuksia. Nekin kuuluvat palveluvalikoimaamme Turussa ja Turun naapurikunnissa Aurassa, Kaarinassa, Liedossa, Maskussa, Mynämäellä, Naantalissa, Nousiaisissa, Paraisilla, Pöytyällä, Raisiossa sekä Ruskossa.

Puhtaat rännit toimivat luotettavasti, eivätkä ne ole niin alttiita lisätöitä ja vaarallisia tilanteita aiheuttavilla ruoste- ja jäätymisvaurioille. Omakotitalon, kesämökin, rivitalon tai vaikka autotallin sadevesijärjestelmä toimii parhaiten, kun se puhdistetaan kaksi kertaa vuodessa. Ensimmäisen kerran lehdet, neulaset ja muut roskat kannattaa poistaa heti talven jälkeen. Toisen kerran rännit kannattaa puhdistaa roskista loppusyksystä. Aina kun teemme vesikourujen puhdistuksen, tarjoamme ilmaisen kattotarkastuksen, minkä aikana varmistamme sekä vesikourujen, kourukoukkujen, alastuloputkien, muiden kattovarusteiden, aluskatteen, piipunjuuren ja muun muassa katon pinnoitteen kunnon.

Ilmainen kattotarkastus on iso plussa. Myös kohtuulliset hintamme houkuttelevat keskittämään kaikki kattotyöt. Mitä isompi kattotyö sinulla on mielessäsi, sitä todennäköisemmin harkitset rahoituksen hakemista. Kotisivujemme kautta pääset hakemaan yhteistyökumppanimme tarjoamaa rahoitusta todella helposti ja kätevästi. Entä kotitalousvähennys? Kaikkia omakotitalojen ja kesämökkien omistajia kiinnostaa varmasti, saako vesikourujen puhdistamisesta ja muista kattotöistämme kotitalousvähennystä. Meillä on ilo kertoa kuuluvamme kaikkiin tarpeellisiin rekistereihin, joten kotitalousvähennyksen hakeminen on mahdollista – ja erittäin vaivatonta, koska kaikki hakemuslomakkeelle tarvittavat tiedot löytyvät antamastamme laskusta.

Ota yhteyttä vaikka heti, jos rännejäsi ei ole aikoihin puhdistettu. Teemme työn katolta käsin, mikä on kaikista turvallisin tapa hoitaa tämä tärkeä kattotyö, ja keräämme roskat suoraan roskapusseihin. Onko sinulla tasakatto? Siinä tilanteessa voit tilata meiltä kattokaivojen puhdistuksen, sillä meiltä luonnistuvat myös kaikki kattokaivoja koskevat toimenpiteet.

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Onko taitekattojenkin rännit puhdistettava Turussa säännöllisin väliajoin?

Olipa rakennuksessasi taitekatto, pulpettikatto, aumakatto tai vaikka monimuotoinen katto, pitää sen rännit puhdistaa säännöllisin väliajoin Turussa ja muualla. Neuvomme on, että vesikourut tulisi puhdistaa joka kevät ja syksy – näin sadevesijärjestelmän toiminta voidaan parhaiten taata.

Ensimmäinen syy rännien puhdistamisen tärkeydelle on tarve saada sadevedet mahdollisimman kauas omakotitalon, rivitalon, ulkorakennuksen tai vaikka paritalon perustuksista. Jos rännejä ei ole tai ne eivät vedä kunnolla, sadevedet valuvat aivan kivijalan viereen. Roiskevesiä voi imeytyä talon ulkorakenteisiin suorastaan litrakaupalla. Maa muuttuu liejuiseksi (talvella jäiseksi ja liukkaaksi). Osa vesistä voi imeytyä talon rakenteisiin maaperän kautta. Tällaista ilmiötä kutsutaan kapillaari-ilmiöksi, eikä edes salaojajärjestelmästä ole aina ehkäisemään ilmiön syntymistä. Salaojajärjestelmä toimii parhaiten, kun sadevesijärjestelmä estää maaperän liiallisen kastumisen. Alastuloputkien on purettava sisältönsä esimerkiksi sadevesikaivoihin tai loiskekouruihin, kunhan sadevedet saadaan ohjattua ainakin kolmen metrin päähän rakennuksen perustuksista.

Toinen syy sille, miksi rännit pitää tavan takaa käydä puhdistamassa, on rännien kunto. Jos ränneissä on roskia, niihin jää seisovaa vettä, ja tästä seuraa ruostumista. Ruosteiset rännit pitää korjata – joissain tapauksissa jopa uusia. Talvella likaisiin ränneihin syntyy jäätä. Jään paino voi saada kourut vääntymään tai putoamaan alas, mistä päästäänkin syyhyn numero kolme.

Rakennuksen lähellä ei ole turvallista liikkua, jos jääkuorman rasittamat rännit tai niistä roikkuvat jääpuikot voivat koska tahansa pudota alas. Myös se, että rännikourujen laitojen yli tulviva vesi oi muuttaa pihan jäiseksi, tekee pihalla liikkumisesta riskialtista. Rännit kannattaa puhdistaa säännöllisesti siis myös turvallisuuden ylläpitämisen takia!

Tukkeutuneiden syöksyputkien ja alastuloputkien avaus onnistuu meiltä myös Turun naapurikunnissa

Turku ei ole ainoa paikkakunta, jolla tarjoamme erinomaisella hinta-laatusuhteella tehtäviä kattotöitämme. Toimimme myös Turun naapurikunnissa, joten pyydä tarjous tiilikattotöistä, peltikattotöistä tai vaikka palahuopakattotöistä myös Naantalissa tai vaikka Kaarinassa.

Tämä koskee myös rännitöitä, joita ovat esimerkiksi sadevesikourujen puhdistaminen, sadevesijärjestelmän huoltomaalaus, rännien korjaus, jäätyneiden rännikourujen höyrysulatus tai sulanapitokaapeleiden asentaminen.

Ehkä vesikourut ovat puhtaat, mutta sadevedet valuvat silti niiden yli. Mikä voi olla kyseessä? Kyseessä voi olla jokin rakenteellinen vika, kuten se, että kourujen kallistukset antavat väärään suuntaan. Kyseessä voi olla myös se, että roskat (neulaset ja puiden lehdet) ovat päätyneet alastuloputkiin. Aina kun puhdistamme vesikouruja, tarkastamme sen, onko syöksyputkissa roskia. Jos näin on päässyt käymään, avaamme tukkeutuneet syöksytorvet.

Talvella jää voi saada vesikourut, kattokaivot ja syöksytorvet jäätymään umpeen (esimerkiksi silloin, jos niissä on roskia, joita ei ole poistettu syksyllä). Voi olla suuri houkutus kokeilla, lähtisikö jää alastuloputkista ja vesikouruista hakkaamalla tai potkimalla. Älä kuitenkaan tee niin. Jätä kokeilut väliin, jottet vahingossa rikkoisi sadevesijärjestelmää, ja tilaa meiltä jään sulatus kuumalla vesihöyryllä.

Kuten kuvitella saattaa, on jään höyrystys hyvin nopeaa ja ekologista. Kun höyrytyslaite on oikeissa käsissä, on työ hyvin turvallinen sekä kaikille osallisille että katolle (ja sen sadevesijärjestelmälle). Niinpä, kuumalla vesihöyryllä voidaan sulattaa myös tiilikaton, peltikaton tai bitumikaton reunoille kertynyt jää, mikä voisi vielä ennen kevättä pudota alas tai johtaa saumavuotoihin.

Jos räystäitä tai ränneistä roikkuu jääpuikkoja, poistamme ne mekaanisesti, eli katkomalla puikot pois käsin. Muistamme kuitenkin työn vaarallisuuden, ja suojaudumme hyvin teräviltä jääpaloilta. Tarvittaessa järjestämme vaaravyöhykkeen valvonnan.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt