Pomminvarmoja kattotöitä Piikkiössä

Jos et tahdo stressata kattotöiden sujumisesta ja lopputuloksesta Piikkiössä, tilaa kattoremonttisi, kattohuoltosi ja muut kattotyösi Plus Kattopalvelulta. Kattotyöt onnistuvat suorastaan pomminvarmasti. Teemme suorastaan ihmeitä erilaisille tiilikatoille, peltikatoille ja huopakatoille: vaikka katto vaikuttaisi jo olevan varma pommi, me saatamme saada sen kuntoon sopivilla huolloilla ja asiantuntevilla kattokorjauksilla. Jos katto on niin vanha ja huonokuntoinen, ettei sitä enää ole taloudellisesti kannattavaa korjata, kerromme tästä avoimesti suositellen kattoremonttia. Katon vaihto tulee usein edullisemmaksi kuin asiakas etukäteen pelkäsi – varsinkin, kun tilaat omakotitalon, kerrostalon, rivitalon tai esimerkiksi vapaa-ajan rakennuksen kattoremontin meiltä.

Hyvän hinta-laatusuhteen kattotöitä saa meiltä myös muualla kuin Piikkiössä, eli esimerkiksi Kaarinassa, Liedossa, Paimiossa, Paraisilla ja Sauvossa. Hinta katon uusimiselle, katon kuntoa ja ulkonäköä kohentavalle kattomaalaukselle, kattovuodon korjaukselle tai muulle kattourakalle lasketaan paikan päällä. Jos kyseessä on omakotitalon tai kesämökin tasakatto, harjakatto tai vaikka aumakatto, voi urakasta hakea kotitalousvähennystä. Haettavissa on myös joustava rahoitus, millä voi maksaa niin kourusaneerauksen kuin vaikkapa koko katon uusimisen.

Ei ole sellaista kattotyötä, mitä emme osaisi tehdä. Teemme harjaantunein ottein ja aina mahdollisimman nopeasti niin pienet kattopaikkaukset kuin isommatkin kattourakat, kuten katolle kaatuneen puun aiheuttamien tuhojen kunnostuksen. Kaikki kattotyöt oikeuttavat ilmaiseen kattotarkastukseen, minkä aikana tarkastamme kattosi läpikotaisin. Olipa kyseessä otsalautojen maalaus, kattoikkunan vaihto tai vaikka rikkinäisten tiilin uusiminen, tarkastamme kattosi kaikkine liitoskohtineen ja kaikkien yksityiskohtineen.

Katon kuntotarkastus tehdään siksi, että osaisimme tarjota muita mahdollisesti tarvittuja kattotöitä. Jos kaikki on mallikkaasti, emme tee tarjousta mistään lisähuollosta tai muusta kattotyöstä, mutta jos jokin kohta on lahonnut, kulunut, ruostunut, rapautunut tai muuten vaurioitunut, tarjoamme sen kunnostamista. Tarvittaessa tarjoamme sellaisia huoltotoimenpiteitä, joilla laho, ruoste, ennenaikainen kuluminen, pakkasrapautuminen ja muut ongelmat saadaan pidettyä loitolla. Meidän vinkkiemme ja suositustemme avulla kattosi voi saavuttaa maksimaalisen käyttöiän, mikä on esimerkiksi peltikatoista puhuttaessa noin 50 vuotta. Ilman asianmukaisia kattohuoltoja, säännöllisesti (mieluiten puolivuosittain) tehtyjä kattotarkastuksia ja pikaisesti toteutettuja kattokorjauksia peltikaton elinkaari voisi jäädä paljon lyhyemmäksi.

Meille riittää vain paras – jos olet samaa mieltä, tilaa kattoremontti Piikkiössä meiltä

Mitä paremman, sujuvamman ja stressittömämmän kattoremontin Piikkiössä tahdot, sitä enemmän kattosaneeraus kannattaa tilata Plus Kattopalvelulta. Kun olemme tekemässä katon uusimista tai mitä tahansa muuta kattotyötä, meille riittää vain paras. Emme tee uuden peltikaton, tiilikaton tai huopakaton asennusta miten sattuu, vaan prikulleen niin kuin se kuuluu tehdä. Valitsemme katollesi vain laadukkaita ja kestäviä materiaaleja. Pidämme huolen myös siitä, että uudet kattoturvatuotteet ovat tasokkaita, korroosionkestäviä ja CE-merkittyjä, ja että niitä on riittävästi katon kaltevuuteen ja talon korkeuteen nähden.

Voit luottaa käsiimme myös sellaisen kattoremontin, minkä ansiosta uudesta katosta tulee aivan erilainen kuin vanhasta. Huopakattoremonttiin voi liittyä se, että tasakatosta muokataan harjakatto, pulpettikatto tai esimerkiksi aumakatto. Palahuopakattoremontti ei ehkä päädykään siihen, että asennamme uuden palahuopakaton. Uusi katto voi olla myös tiilikatto, konesaumakatto tai esimerkiksi lukkosaumakatto. Peltikatto voidaan tietyissä tapauksissa asentaa suoraan vanhan bitumikaton päälle, mutta tiilikaton asentaminen edellyttää vanhan katon purkamista. Tiilikatto on niin painava katto, että katon rakenteita saatetaan joutua vahvistamaan.

Tiilikattoremonttiin voidaan liittää vaikka katon korotus, ja peltikattoremontin yhteydessä katon alle voidaan lisätä eristeitä. Myös kattoläpivientien ja kattovarusteiden määrää voidaan lisätä, olipa sitten kyseessä omakotitalon, kerrostalon, kesämökin tai vaikka rivitalon kattoremontti.

Kattoremontin hinta kiinnostaa varmasti, siksi tulemmekin mahdollisimman pian tarkastamaan kattosi ja laskemaan hintaa katon uusimiselle. Se, mitä vanhan katon purku ja uuden katon asennus maksaa, riippuu monista osatekijöistä. Sillä ei ole suurtakaan merkitystä, teetätkö kattoremontin kesällä tai talvella. Kattoremontin, minkä voit maksaa myös osamaksulla tai rahoituksella, hintaa laskiessa kiinnitetään huomiota katon kokoon ja sen kaltevuuteen, katon yksityiskohtien lukumäärään, asiakkaan toivomaan katemateriaaliin ja muun muassa kattorakenteiden kuntoon. Jos katon alla olevat rakenteet ovat kaikin puolin kuivat ja terveet, voidaan kattosaneeraus toteuttaa nopeasti ja yksinkertaisesti – joskus jopa uusimatta aluskatetta. Mitä enemmän katon alta löytyy korjattavaa ja uusittavaa, sitä enemmän katon uusiminen maksaa – toki pidämme hinnan mahdollisimman kohtuullisena etsimällä aina ne kustannustehokkaimmat ja asiakkaan kannalta parhaimmat ratkaisut.

Miksi kesämökillekin kannattaa hankkia huopakatto tai palahuopakatto?

Huopakatto tai palahuopakatto on hyvä valinta myös kesämökille, sillä bitumikatot ovat todella kestäviä, ajattoman tyylikkäitä ja pohjoisiin olosuhteisiimme hyvin sopivia. Bitumikermikaton asennushinta on edullinen, eivätkä sen kokonaiskustannuksetkaan huimaa päätä. Huopakaton remontti on edessä ehkä vasta noin 40 vuoden päästä, jos sitä on tarpeen mukaan korjattu, ja sille on tehty sen tarvitsemat huollot. Laattakaton tai muun huopakaton huolto-ohjelma ei ole kovin ihmeellinen. Useimpina vuosina riittää, että laattakatto, tiivissaumakatto tai kolmiorimahuopakatto on kaksi kertaa puhdistettu ja tarkastettu.

Ensimmäinen ajankohta roskien poistolle kesämökin, omakotitalon, rivitalon tai esimerkiksi teollisuuslaitoksen katolta on heti talven jälkeen. Poistamme lehdet ja muut roskat kattoystävällisesti, eli ilmapuhaltamalla. Samalla teemme katon tarkastuksen – se on ilmainen aina tilatessasi samalla joitain muita huopakattotöitä.

Roskien poisto on tärkeä toimenpide katon kunnon kannalta, sillä roskainen katto kuivuu hitaasti, ja kosteat ajanjaksot näkyvät katon sammaloitumisena. Sammalet ovat palahuopakattojen ja muiden bitumikattojen pahimpia vihollisia yhdessä auringon kanssa, joten katolle mahdollisesti syntyvät sammalet kannattaa poistaa puhdistamalla katto kemiallisesti. Paanukaton tai muun huopakaton kykyä kestää auringon porotusta voidaan parantaa katon pinnoituksen avulla. Bitumikatot pinnoitetaan paljon harvemmin kuin peltikatot, eli vain yhden kerran. Samalla palautetaan katon elastisuus, kaunis väri ja yleinen rasituksensietokyky.

Katon tarkastuksen perusteella tasakattoa, harjakattoa tai esimerkiksi taitekattoa osataan korjata asianmukaisesti. Satunnaisia korjaustarpeita voi esiintyä ahkerasta ja asianmukaisesta huoltamisesta huolimatta. Jokin sauma voi aueta, kattoon voi tulla reikä tai jokin kattoläpivienti – esimerkiksi piipun juuri tai kattoikkuna – voi alkaa vuotaa. Plus Kattopalvelu osaa toteuttaa ensiluokkaisen katon korjauksen ja tiivistyksen, minkä avulla katto saa taas lisää elinvuosia.

Kun bitumipaanukatto tai muu huopakatto on viimein aika uusia, luota silloinkin Plus Kattopalvelun huopakattoammattilaisiin. Jos vanhaa kattoa ei ole pakko purkaa, voi se jäädä toimimaan uuden katon alusrakenteena – tällöin huopakaton uusiminen sujuu vielä normaalitilannettakin nopeammin ja edullisemmin. Emme kuitenkaan hosu laadun ja lopputuloksen kustannuksella, vaan teemme kaikki huopakattotyöt katon pinnoittamisesta kattoremonttiin tavoitteenamme aina parhain, kestävin ja huolellisin lopputulos.

Plus Kattopalvelulta paras ja luotettavin katon korjaus Piikkiössä

Plus Kattopalvelu on kattourakoitsija, jonka tekemä katon korjaus Piikkiössä on aina se parhain ja luotettavin. Sillä ei ole väliä, ollaanko korjaamassa tiilikattoa, peltikattoa tai huopakattoa, sillä meiltä löytyy asiantuntemusta ja kokemusta kaikenlaisiin kattokorjauksiin. Urakan vaikeusasteellakaan ei ole väliä: teemme yhtä huolellisesti ja taidokkaasti niin rikkinäisten tiilien vaihtamisen kuin katolle kaatuneen puun aiheuttamien tuhojen korjaamisen. Katon ja katon läpivientien asennus sekä tiivistys on meille varsin tuttua – siksi tiedämme myös sen, miten katon elinkaarta voidaan pidentää ja miten erilaisia vaurioita voidaan välttää. Emme pidä kynttiläämme vakan alla, vaan kerromme sinullekin, miten kattosi elinvoimaisuutta voidaan lisätä.

Tämä onnistuu katon kunnon tarkastuksen avulla. Aina kun tilaat räystäslautojen ja -peltien vaihdon, irronneiden peltilistojen kiinnityksen tai vaikka rännien ja vesikourujen korjauksen, tarjoamme sinulle koko katon kunnon tarkastuksen. Kun meillä on kattava kokonaiskuva omakotitalon, kerrostalon, rivitalon tai esimerkiksi vapaa-ajan rakennuksen kunnosta, osaamme tarjota mahdollisesti tarvittuja kattohuoltoja ja muita kattopaikkauksia, kuten jiirien korjausta. Oikeaan aikaan toteutetut kattohuollot lisäävät katon kykyä sietää pakkasia, kosteutta ja muita rasituksia, jolloin katon elinkaari pitenee ja erilaiset kattokorjaustarpeet vähenevät.

Jos huopakattosi tai peltikattosi tarvitsee joidenkin reikien paikkausta, on homma hyvä hoitaa nopeasti pois alta. Katto voi vuotaa pienestäkin reiästä, mitä ei ole pikaisesti korjattu. Aluskate on olemassa suojatakseen yläpohjarakenteita kosteudelta, mutta sekin voi kuormittua ja kulua niin, ettei se enää pidäkään vettä. Tällöin tarvitaan myös aluskatteen korjausta ja kenties myös lahovaurioiden korjausta, ja urakka on hintavampi kuin pelkkä vesikaton paikkaus (esimerkiksi irronneiden lumiesteiden, tikkaiden tai rännien aiheuttamien reikien paikkaus tai kattoikkunan tiivistys) olisi.

Kaikkia katon korjaustarpeita ei tietenkään voida estää ennalta – esimerkiksi myrskyvaurioiden korjaukset ovat tällaisia. Jos vahinko on jo sattunut, ota pian yhteyttä ja tilaa vuotavan katon korjaus, painuneen katon oikaisu tai muu kattokorjaus. Voit luottaa meidän korjaavan kattosi juuri niin kuin se pitää korjata. Kattoremonttia tarjoamme vain silloin, jos muut vaihtoehdot ovat kannattamattomina jo pois laskuista.

Katto voi olla pelastettavissa, vaikka katto vuotaa

Kattoa ei aina tarvitse purkaa ja uusia, vaikka katto vuotaa. Kattovuoto ei läheskään aina johda kattoremonttiin, jos vuotavan katon korjaus tilataan aikaisessa vaiheessa. Katon vesivahinkokin voi olla korjattavissa, kun kattovuodon korjaamiseen on valittu oikeat ammattilaiset. Olipa vuotava katto tasakatto, aumakatto tai vaikka taitekatto, ota yhteyttä Plus Kattopalveluun. Meillä on pitkä kokemus erilaisista tiilikattovuodoista, peltikattovuodoista ja huopakattovuodoista, niiden korjaamisesta ja kosteusvaurioiden kunnostamisesta. Löydämme parhaat ratkaisut myös sinun kattosi korjaamiseen, ja urakka etenee tarvittavalla ripeydellä.

Ripeys onkin tärkeää, jos omakotitalon, rivitalon tai vaikkapa piharakennuksen katto vuotaa. Jos huomaat kattovuodon, ota heti yhteyttä, niin kiirehdimme suojaamaan rakennuksesi säiltä. Samalla arvioimme sattuneet vahingot ja laskemme tarjouksemme katon korjaamiselle avaimet käteen -pakettina. Ota yhteyttä myös silloin, jos et ole varma, vuotaako katto. Tarkastamme tilanteen ja tarvittaessa suosittelemme niitä katon tiivistyksiä ja kattohuoltoja, joilla katosta voidaan tehdä tiiviimpi ja luotettavampi.

Tarkastamme katon kunnon myös kaikkien vuoto- ynnä muiden kattokorjauksien yhteydessä. Tarkastamme, pitääkö jokin läpivienti tiivistää, jottei katto alkaisi vuotaa sen kohdalta. Panemme merkille kaikki rikkinäiset tiilet tarjotaksemme niiden uusimista, ja jos katolla on ruostetta, teemme tarjouksen ruostevaurioiden kunnostamisesta ja mahdollisesti tarvitusta kattomaalauksesta. Tutkimme myös aluskatteen tiiviyden. Ehjä aluskate voi estää katon vesivahingon eli katon alla olevien rakenteiden kastumisen, vaikka katto vuotaisi piipun juuresta tai esimerkiksi jiiristä. Jos aluskate on huonossa kunnossa, voi vuotavan katon korjaamiseen liittyä lahojen kattorakenteiden vaihtoa ja/tai märkien villojen uusimista.

Kattoremontti on paras ratkaisu palahuopakaton, lukkosaumakaton tai esimerkiksi savitiilikaton korjaamiseen silloin, jos katon yleiskunto on heikko. Kauttaaltaan haurastunutta kattoa ei kannata korjata, sillä uusi kattovuoto on vain ajan kysymys. Taloudellisinta on purkaa epäluotettava katto ennen isompia kosteusongelmia, ja asentaa sen tilalle uusi ja tiivis katto. Katon huono kunto voi johtua niin iästä kuin huoltamattomuudestakin – selvyys tilanteeseen saadaan heti, kun olemme päässeet käymään paikan päällä kattoasi ja sen alla olevia rakenteita tutkimassa. Jos kattoa ei vielä tarvitse uusia, teemme tarjouksemme katon osittaisesta korjaamisesta ja niistä kattohuolloista, joilla katon kuntoa voidaan tukea ja ylläpitää.

Jokainen katon huolto Piikkiössä on tarpeen kattosi kunnon kannalta

Jokainen katon huolto Piikkiössä, mitä sinulle tarjoamme, on tarpeen kattosi kunnon kannalta. Tiedämme, mitä katon huoltoja tarjota, kun olemme tarkastaneet kattosi kunnon. Pitkän linjan kattoammattilainen näkee kyllä, onko katto maalauksen, pesun vaiko kenties kattopeltien kiinnitysten lisäämisen tarpeessa. Jos omakotitalon, kesämökin tai esimerkiksi luhtitalon katto ei tarvitse mitään muuta kattohuoltoa eikä mitään kohtaa katossa tarvitse korjata, emme tee tarjousta mistään kattotyöstä.

Katon tarkastaminen on kaupanpäällinen, minkä saat kaikkien tiilikatto-, peltikatto- ja huopakattohuoltojemme sekä muiden kattotöidemme yhteydessä. Katon tarkastus on hyvä uusia kaksi kertaa vuodessa, siksi suosittelemmekin, että tilaat meiltä myös katon kevät- ja syyshuollot. Näin saat kattosi tarkastettua ilmaiseksi, ja lisäksi katon tarvitsemat puolivuotishuollot tulevat tehtyä ammattilaisvoimin.

Mitä huoltoja tasakatto, pulpettikatto tai esimerkiksi harjakatto sitten tarvitsee puolen vuoden välein? Roskien poistoa, ja sekä katolta että ränneistä! Jos katolla on roskia (kuten puiden lehtiä), kuivuu se normaalia hitaammin, ja tämä ruokkii ruostumista sekä sammaloitumista. Ruoste voi lyhentää peltikattojen elinkaarta, kun taas sammal kuluttaa tiili- ja huopakatot loppuun liian aikaisin.

Jos katolla on ilmestynyt sammaleita, ei syytä huoleen – tilaa sammaleenpoisto ja katon suojakäsittely, niin saamme nuo ikävät kasvustot pois juuria myöten. Sammalet poistetaan kemiallisesti, sillä esimerkiksi katon pesu ei poistaisi kuin vain näkyvissä olevat kasvustot.

Peltikatolla oleva ruoste voidaan poistaa käsittelemällä ruosteiset kohdat. Jotta uutta ruostetta ei ilmaantuisi katon kiusaksi, kannattaa katto pitää puhtaana sekä hyvin maalattuna. Peltikaton maalaus on aika uusia heti, kun vanha pinnoite on kulunut liikaa – vaikka siihen ei olisi mennyt kuin noin 10 vuotta. Tiilikatot ja huopakatot pinnoitetaan vain kerran, joten eri kattojen huolto-ohjelmissa on eroja.

Peltikatto voi hyötyä myös naulojen ja vanhojen ruuvien vaihtamisesta uusiksi ruuveiksi, sillä näin kattopellit pysyvät varmemmin katossa, eikä katto ala vuotaa ruuvinrei’istä. Tarvittaessa tarjoamme myös kattoturvatuotteiden huoltamista, sillä joskus ne tarvitsevat muitakin toimenpiteitä kuin puolen vuoden välein tarvitun kuntotarkastuksen. Pidämme huolta kattosi kunnosta myös lumenpudotuksilla ja jään sulatuksilla, joten saat kaikki tarvitsemasi kattohuollot Piikkiössä tästä samasta osoitteesta.

Rännien puhdistus Piikkiössä tarkoittaa luontevaa veden virtausta pois katolta

Luota Plus Kattopalveluun kaikissa kattotöissä Piikkiössä – myös rännien puhdistuksessa, asennuksessa, huollossa ja korjauksessa. Huolellisuus on suorastaan toinen nimemme, joten poistamme sadevesijärjestelmästä joka ikisen roskan sadevesikourujen puhdistuksen yhteydessä. Emme jätä hommia koskaan puolitiehen, vaan tarvittaessa teemme myös tukkoon menneiden syöksyputkien avauksen. Tiedämme, mitä kaikkia toimenpiteitä omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi tuotantolaitoksen sadevesijärjestelmä tarvitsee, sillä hintaan kuuluu veloitukseton kuntotarkastus. Tuo kuntotarkastus ulottuu myös muualle kuin räystäskouruihin, alastuloputkiin, niiden kiinnikkeisiin sekä mahdolliseen sulanapitojärjestelmään. Aina kun teemme jonkin kattotyön Piikkiössä, tarjoamme koko katon kunnon tarkastuksen, minkä aikana käydään läpi niin katon pinnoitteen uusimistarve kuin piipun juuren tiiviyskin.

Rännit on hyvä puhdistaa joka kevät ja syksy, sillä niiden on tarkoitus toimia ja vetää läpi vuoden. Sadevesijärjestelmää tarvitaan ohjaamaan katolta valuvat vedet tarpeeksi kauas talon rakenteista ja perustuksista. Matkan vesien purkupaikalle tulisi olla useita metrejä, jotta kosteus ei vain pääsisi nousemaan maaperästä talon rakenteisiin. Jos räystäs vuotaa, vedet imeytyvät vaarallisen lähelle taloa, joten rännien kunnostus kannattaa tilata saman tien.

On monta syytä sille, miksi huopakaton, tiilikaton tai peltikaton räystäs vuotaa. Sadevesijärjestelmä voi olla väärin mitoitettu, siinä voi olla ruosteen tai jään aiheuttamia vaurioita tai se voi olla roskien tukkima. Me tutkimme tilanteen ja teemme tarjouksen oikeasta kattotyöstä, oli se sitten rännien uusiminen, korjaaminen tai roskien poisto sadevesijärjestelmästä.

Erityisesti syksyllä tehtävä rännien puhdistus on tärkeä juttu. Jos talon räystäskouruissa on roskia vielä talven ja pakkaskelien alkaessa, tulevat rännit jäätymään umpeen. Voisi mennä pitkälle kevääseen, ennen kuin rännit sulaisivat luonnollisesti. Tällä välin jäätyminen voisi vääntää kouruja ja pilata niiden kaadot, avata kourujen ja alastuloputkien saumat sekä muodostaa pitkiä jääpuikkoja kouruista roikkumaan. Kourut voisivat myös pudota alas katon reunalta. Jos sadevesijärjestelmä jäätyy, ota yhteyttä kaikissa kattotöissä erinomaisesti palvelevaan Plus Kattopalveluun ja tilaa rännien sulatus kuumalla höyryllä.

Kannattaa muistaa myös keväällä eli heti lumen sulamisen jälkeen tehtävä rännien puhdistus. Näin rännit vetävät koko kesän, eivätkä mene tukkoon ja/tai ruostu. Rännien puhdistus voidaan hoitaa katon keväthuollon yhteydessä, jolloin teemme myös katteen puhdistuksen.

Katon pesu ja puhdistus – näin hoidat sen mahdollisimman helposti

Jos mietit, mikä on helpoin tapa hoitaa tiilikaton harjaus, katon pesu tai sammaleenpoisto ja katon suojakäsittely Piikkiössä, meillä on antaa sinulle siihen vastaus. Helpoin tapa hoitaa mikä tahansa kattohuolto on tilata se Plus Kattopalvelulta, joka tekee hyvällä hinta-laatusuhteella kaikki taloyhtiöiden ja yksityisasiakkaiden kattotyöt. Kattotyöt tehdään avaimet käteen -periaatteella, jolloin urakka on asiakkaalle todella vaivaton. Aina kun teemme jonkin kattotyön, lahjoitamme sinulle kattotarkastuksen. Sen perusteella saat tiedon siitä, missä kunnossa tiilikatto, peltikatto tai huopakatto oikeasti on, ja onko jotain tehtävissä katon kunnon kohentamiseksi.

Paras tapa pitää katto siistinä, kivalta näyttävänä ja luotettavan hyväkuntoisena on poistaa lehdet, oksat, neulaset ja muut roskat puolen vuoden välein. Roskat hidastavat katon kuivumista sateiden jälkeen, mikä saisi katon ruostumaan tai kasvamaan sammaleita ja jäkäliä. Sammalet, jäkälät tai ruoste eivät tee hyvää kattosi kunnolle – päinvastoin! Roskien poistoon ei tarvita painepesuria, vaan katto voidaan yksinkertaisesti harjata siistiksi. Bitumikaton tapauksessa kannattaa käyttää ilmapuhallinta, sillä se on tarpeeksi hellävarainen myös laattakaton tai esimerkiksi kolmiorimahuopakaton pinnoitteelle.

Joskus katosta voi löytyä sellaista likaa, mikä ei lähde normaalin kevät- tai syyspuhdistuksen yhteydessä. Silloin on kattopesun, esimerkiksi tiilikaton pesun, aika. Myös huopakatto voidaan pestä, jos lika on päässyt tarttumaan kiinni, kunhan kattopesussa ei käytetä liian rajuja otteita ja liian kovaa vedenpainetta. Toinen ajankohta peltikaton pesulle tai muulle kattopesulle on kattomaalaus. Katon maalaus on hyvä tapa saada katto näyttämään paremmalta. Samalla voidaan kohentaa katon kuntoa, suojaahan pinnoite kattoa monenlaisilta rasituksilta. Jotta uusi pinnoite tarttuisi hyvin kattoon, on katon oltava puhdas ennen kattomaalausta. Kattomaalauksen lisäksi katon puhdistamiseksi voidaan tarvita sammaleenpoistoa.

Sammalet pitää poistaa katolta muulloinkin kuin vain juuri ennen katon maalausta. Peltikatto tuskin sammaloituu, joten sammaleiden poistoa peltikatolta tarvitaan vain poikkeustapauksissa. Tiilikatto ja huopakatto tarvitsevat sammaleenpoistoja ja katon suojakäsittelyitä varsinkin ikääntyessään. Sopivilla sammaleenpoistoaineilla tehty sammaleenpoisto antaa hyvin kestävän lopputuloksen. Sammaleenpoistoaine voidaan jättää katolle sateen huuhdeltavaksi. Riippuu tapauksesta, miten sammaleiden poiston hoidamme, mutta tavoitteena on aina puhdas katto sekä se, ettei samalla vahingoiteta pihan istutuksia.

Katon maalaus Piikkiössä antaa katolle mahdollisuuden kestää pitkään

Katon maalaus Piikkiössä antaa omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi kesämökin katolle mahdollisuuden kestää todella pitkään, ja pitkäikäinen katto on useimpien taloyhtiöiden ja kiinteistön omistajien tavoite. Kattomaalaus suojaa tiilikaton, peltikaton ja huopakaton niiltä rasituksilta, mitkä voisivat saada sen haurastumaan aivan liian aikaisin. Tiilikatot maalataan, jotta pakkanen ja kosteus eivät saisi tiiliä rapautumaan ja hajoamaan. Mitä enemmän katolla on rikkinäisiä tiiliä, sitä helpommin se vuotaa. Aluskatekin voi antaa periksi, jos vesikaton läpi tulee koko ajan runsaasti vettä, ja silloin voi sattua katon vesivahinko. Laho- ja mahdolliset homevauriot voivat johtaa ennenaikaiseen kattoremonttiin.

Huopakatot maalataan, jotta aurinko ei saisi vanhaa kattohuopaa kuivumaan ja halkeilemaan. Katon huoltomaalaus voi saada kuluneenkin oloisen huopa- tai palahuopakaton kestämään vielä parikymmentä vuotta.

Peltikaton maalaaminen on osa taistelua ruostetta vastaan. Peltikatto suojaa rakennusta säiltä ja kosteudelta jopa puolen vuosisadan ajan, jos se ei pääse ruostumaan. Ruostetta torjutaan paitsi katon huoltomaalauksilla, myös puolen vuoden välein tehdyillä kattoharjauksilla. Kun katto on puhdas ja hyvin maalattu, pysyy kattoa syövä ruoste loitolla.

Totta kai katon huoltomaalaus kohentaa myös koko rakennuksen ulkonäköä. Jos kattosi pinnoite on kulunut, ota yhteyttä kattourakoitsija Plus Kattopalveluun ja tilaa kattomaalaus. Teemme tämänkin kattotyön täyden palvelun pakettina, joten sinun ei tarvitse osallistua mihinkään työvaiheeseen.

Tasakaton, pulpettikaton tai esimerkiksi harjakaton huoltomaalaus vaatiikin aika monta työvaihetta. Aivan ensimmäiseksi teemme katon tarkastuksen, jotta tietäisimme, mitä kaikkea katolle pitää tehdä – ja mitä kattomaalaus maksaa. Kun alkutarkastus ja sopimus on tehty, aloitamme katon harjauksella, mikä poistaa katolta kaiken karkean lian.

Seuraava työvaihe on katon tiivistys, sillä katossa saattaa hyvinkin olla saumoja, reikiä tai läpivientejä, mitkä pitää kunnostaa. Jos kyse on bitumi- tai tiilikatosta, voi olla tarvetta tehdä myös sammaleenpoisto. Seuraavana on vuorossa kattopesu. Maalia aletaan levittää vasta, kun katto on täysin kuivunut. Peltikaton maalaamiseen kuuluu tarvittaessa myös ruosteenpoisto.

Urakkaan voi kulua useampi päivä, riippuen tietenkin katon koosta ja tarvittavien pohjatöiden määrästä. Lopputulos on kuitenkin joka minuutin väärti, onhan katto jälleen komea ja hyväkuntoinen.

Lumenpudotus Piikkiössä etenee aina yhtä varmaotteisesti, oltiinpa peltikatolla tai vaikka bitumikatolla

Plus Kattopalvelun toteuttama lumenpudotus Piikkiössä etenee aina yhtä varmoin, kokenein ja huolellisin ottein, oltiinpa sitten peltikatolla tai vaikka bitumikatolla. Teemme lumen poiston katolta rakenteita rikkomatta. Katteeseen ei synny naarmuja tai vuotavia kohtia, ja kaikki katon yksityiskohdatkin pysyvät paikoillaan. Tiedämme, ettei lumentyönnin saa osua katteeseen, sillä se voisi aiheuttaa vahinkoa. Siksi jätämme katolle noin vaaksan verran lunta, mikä suojaa sitä työvälineiltämme.

Pidämme huolen myös talon asukkaiden, vieraiden ja muiden omakotitalon, hallin, mökin, rivitalon, kerrostalon tai jonkin muun kiinteistön liepeillä liikkuvien ihmisten turvallisuudesta, kun pudotamme lunta katolta. Jos on vaarana, että joku voisi ajautua vaaralliselle vyöhykkeelle ja saada lumikuorman niskaansa, järjestämme paikalle valvojat. Lumenpudottajamme ovat kokeneita kattoammattilaisia, mutta he eivät luota pelkästään siihen, etteivät ole ennenkään katoilta pudonneet. Jokainen lumenpudottajamme käyttää asianmukaisia turvavaljaita – myös tasakatolta, sillä tasaisimmaltakin katolta voi horjahtaa alas, kun kippaa lumia reunan yli.

Saat urakkatarjouksen kattolumitöistä ottamalla yhteyttä meihin. Hinta lasketaan tapauskohtaisesti, onhan jokainen kohde erilainen. Hintaan vaikuttaa muun muassa se, kuinka iso ja kalteva katto on, ja kuinka paljon sillä on lunta.

Lumenpudotuksia tarvitaan yleensä vasta kevättalvella, jos silloinkaan. Voi mennä lukuisia talvia ilman, että lumen pudotus katolta muuttuu ajankohtaiseksi. Pakkaslumi on kevyttä, ja jos katolla ei enää keväällä ole paljoa lunta, ei lumia ehkä tarvitse vähentää katolta. Missä vaiheessa lumenpudotusta sitten tarvitaan? Silloin, jos katolla on noin puolimetrinen kerros suojalunta – se painaa sen verran, että kattorakenteet voivat vaurioitua. Myös silloin on tarvetta lumenpudotukselle, jos lumet meinaavat pudota katolta niin, että ne voisivat aiheuttaa henkilö- tai omaisuusvahinkoja. Taloyhtiö tai talon omistaja on usein korvausvastuussa, jos katolta pääsee putoamaan lunta siten, että syntyy erilaisia vahinkoja.

Meiltä saat myös jään poiston katolta ja jääpuikkojen poiston räystäiltä. Rännien ja katon sulatus höyryllä sekä jääpuikkojen katkominen ehkäisevät jäästä mahdollisesti aiheutuvat turvallisuusongelmat. Jää voi myös rikkoa kattoa tai katon sadevesijärjestelmää, joten jää kannattaa poistaa jo kattokokonaisuudenkin takia.

Kattotyömme Piikkiössä ovat hallittuja kokonaisuuksia

Kattotyömme Piikkiössä ovat aina hallittuja kokonaisuuksia. Sinun ei tarvitse olla huolissasi peltikattotöiden, tiilikattotöiden, palahuopakattotöiden ja huopakattotöiden onnistumisesta, onhan kattoläpivientien korjaus tai esimerkiksi kattomaalaus alan parhaiden ammattilaisten käsissä. Emme tunaroi, kupeksi tai sekoile, vaan etenemme tasaisen varmalla tavalla. Pitkä kokemus ja erinomainen ammattitaito saavat aikaan sen, että urakka sujuu tyylipuhtaasti. Vaikka kyseessä olisi jokin erikoisempikin kattourakka, on meillä selvät sävelet sen suhteen. Tilaa vailla katon korotus, aluskatteen uusiminen tai katolle kaatuneen puun aiheuttamien vahinkojen korjaus – kaikki etenee asiantuntevasti, ripeästi ja hallitusti.

Meidän ei tarvitse etsiä Googlesta tietoa siihen, miten katon IV-työt pitikään tehdä, eivätkä mitkään kattoturvatuotteet tai pieneläinesteet (kuten lintuverkot) jää asentamatta. Tahdomme jakaa tietämystämme myös asiakkaillemme. Jos huomaamme joitain mahdollisuuksia parantaa omakotitalon tai vaikkapa kerrostalon katon kuntoa, kerromme siitä asiakkaalle mainion tarjouksen kera. Tarve vaihtaa katon eristys tai korjata kattoikkuna ei jää huomaamatta, sillä teemme joka kerta ilmaisen kattotarkastuksen. Mikäli kaikki toimii ja katto on joka kohdasta tiivis, emme tarjoa mitään.

Mainitsimmekin jo aluskatteen vaihdon. Aluskatteen tiivistys on eräs kattotyö, mitä saatamme asiakkaalle tarjota, jahka olemme tarkastaneet tämän katon. Aluskatteen korjaustarpeet eivät näy päälle päin, joten välikatolla olisi hyvä vierailla mahdollisimman usein. Suosittelemmekin, että koko katto aluskatteineen päivineen tarkastettaisiin kaksi kertaa vuodessa – näin aluskatteen paikkaustarpeet eivät jää pimentoon. Aluskatteet ovat periaatteessa varsin kestäviä kapistuksia, mutta aika ja kosteus voivat saada nekin perstumaan. 

Ei ole hyvä asia, jos aluskate on rikki ja vuotaa. Aluskate on olemassa siksi, että se voisi ostaa vastaan vesikaton läpi mahdollisesti valuvat vedet. Aluskatteella on roolinsa myös kondenssiveden aiheuttamien vahinkojen ehkäisemisessä, joten ehjä aluskate on suorastaan kullanarvoinen asia. Aluskate ei ole täydessä iskussa, jos siinä on repeytymiä, reikiä ja pussittavia kohtia – tai jos aluskatteella on roskia. Aluskate voi repeytyä, jos se on liian kireällä. Liian löysä aluskate pussittaa, ja pusseihin voi kertyä vettä. Reikiä voivat tehdä linnut, ja roskat estävät aluskatetta kuivumasta tarpeeksi nopeasti. Anna meidän laittaa aluskatteesi kuntoon, niin varmistat kattorakenteiden terveyden ja kuivuuden!

Onhan katon yläpohjan eristeet tutkittu usein – näin villojen vaihto ei jää tekemättä

Villojen vaihto ei ole sellainen kattotyö Piikkiössä, mitä tarvittaisiin kovin usein. Silloin, jos sitä tarvitaan, se pitää tehdä mahdollisimman nopeasti. Villojen vaihdon syynä on nimittäin usein katon vesivahinko. Märät villat voivat alkaa kasvaa home- ja muita mikrobikasvustoja, joten ne kannattaa purkaa ja uusia nopealla aikataululla.

Villojen kuivuus kannattaa tarkastaa kaksi kertaa vuodessa. Samalla tulee tarkastettua aluskatteen ehjyys ja katon rakenteiden kunto. Jos aluskate on ehjä, välikatto tuulettuu hyvin ja villoja on tarpeeksi, kaiken pitäisi olla kunnossa. Tämä näkyy siinä, ettei vastaan tulvahda ummehtunutta tuoksua, kun tarkastusluukku avataan. Se, että kaikki on kunnossa, näkyy myös terveinä kattorakenteina, joissa ei ole lahoa eikä edes valumajälkiä tai värimuutoksia.

Jos välikatolta kuitenkin löytyy merkkejä kosteudesta, pitää asiaan välittömästi puuttua. Jos kyse on kattovuodosta, pitää vuotava katto korjata kiireesti, samoin kaikki katon alle syntyneet kosteusvauriot. Mikäli omakotitalon tai esimerkiksi rivitalon katto ei vuoda, on kyse kondenssivedestä. Kosteuden aiheuttamat ongelmat pitää korjata tässäkin tapauksessa, mutta lisäksi kattoa pitää muokata sellaiseksi, ettei lämmin ilma pääse enää kondensoitumaan kosteudeksi. Katon korotus, uusien ilmanvaihtokanavien asennus ja eristys sekä alipainetuuletin ovat tapoja saada ilma vaihtumaan paremmin.

Kyseeseen voi tulla myös katon lisälämmöneristys, mikä estää lämmintä ilmaa karkaamasta sisätiloista. Uudet villat vaikuttavat myös siihen, miten todennäköisesti saumat alkavat vuotaa talvella, ja kuinka paljon räystäille syntyy jääpuikkoja. Jos yläpohjasta uupuu eristeitä, sulattaa karkaava lämpö katolla olevaa lunta, ja sula vesi voi jäätyä katon reunoille – tai tulla läpi katon saumoista.

Koska lämmintä ilmaa ei katon lisäeristyksen myötä karkaa niin paljoa, on talossa asuminen jatkossa edullisempaa ja ekologisempaa. Katon lisäeristys on usein melko yksinkertainen urakka, mutta joskus samalla joudutaan puuttumaan myös katon tuuletusratkaisuihin. Pidämme huolen siitä, etteivät uudet eristeet hankaloita katon tuulettumista, joten tarvittaessa koskemme myös katon rakenteisiin.

Jos olet miettinyt ullakon tai vintin eristystä, ota silloinkin yhteyttä – meiltä sujuu tämäkin kattourakka kerrassaan tyylipuhtaasti!

Kattoturvatuotteiden, kuten kattotikkaiden hyvä kunto tärkeä asia

Ovathan kattoturvatuotteesi Piikkiössä hyvässä kunnossa? Sekä kerrostalon, omakotitalon, kesämökin että esimerkiksi tuotantolaitoksen kattoturvatuotteiden hyvä kunto on tärkeä asia, voidaanhan niiden avulla pelastaa ihmishenkiä. Sekin on tärkeää, että kattoturvatuotteita on riittävä määrä, että ne ovat oikein asennettuja ja että ne ovat CE-merkittyjä. Plus Kattopalvelu hoitaa mielellään kaikki kattoturvallisuuteen liittyvät asiat kuntoon, joten ota yhteyttä.

Tiilikatto, peltikatto ja huopakatto varustellaan jo katon asennusvaiheessa. Kaikilla katoilla ei kuitenkaan ole riittävää määrää kattoturvatuotteita. Puutteita on varsinkin vapaa-ajan rakennuksien katoilla. Jos huomaamme joidenkin kattoturvatuotteiden puuttuvan, teemme tarjouksen niiden asentamisesta. Rakennusmääräyksien mukaisesti kaikille katoille pitää järjestää turvallinen kulkureitti, ja tämä onnistuu talotikkaiden ja lapetikkaiden ja/tai kulkusiltojen avulla. Seinätikkaiden ja kattotikkaiden lisäksi katolle saatetaan tarvita myös putoamissuojia, kattopollareita, hätäpoistumistikkaita eli palotikkaita ja lumiesteitä, joista viimeksi mainittujen tarkoitus on estää lunta putoamasta katolta. Uusia kattoturvallisuutta parantavia tuotteita voidaan asentaa missä vaiheessa tahansa. Ei haittaa, vaikka kattoremontti olisi lähitulevaisuuden asia, sillä hyväkuntoiset kattoturvatuotteet voidaan asentaa uudelle katolle.

Kattoturvatuotteetkin voivat kulua ja vaurioitua, ja tarvita siksi jotain huoltoa, korjausta tai uusimista. Kaikki kattoturvatuotteet pitääkin tarkastaa kaksi kertaa vuodessa. Myös niiden kiinnitysten kunto pitää tutkia, sillä muussa tapauksessa on vaarana, että kattoturvatuotteet irtoavat katosta. Kevättalvella katolta alas tahtovalla suojalumella on yllättävän suuret voimat, joten se voi pyyhkäistä mukaansa kattotikkaita ja muita kattoturvatuotteita – ja tämä käy sitä helpommin, mitä huonommin kattoturvatuotteet ovat kiinni katossa. Myös myrskytuuli voi olla yllättävän voimakas, ja repiä esimerkiksi kattosillat irti talon katosta. Kattoon syntyy tuolloin vaurioita, mitkä voivat johtaa tiilikattovuotoon, tiilikattovuotoon tai peltikattovuotoon (sekä katon vesivahinkoon).

Erityisen vaarallista oli se, jos kattoturvatuotteet irtoaisivat silloin, kun katolla liikutaan katon harjaajan, lumenpudottajan tai esimerkiksi nuohoojan toimesta. Kattoturvatuotteiden ja niiden kiinnitysten kunnon tarkastus ei jää väliin, jos tilaat meiltä katon kevät- ja syyshuollot. Tuolloin puhdistamme katon ja sadevesijärjestelmän, sekä tarkastamme koko katon kunnon. Katon, kattoturvatuotteiden ja esimerkiksi räystäskourujen kuntotarkastus on kaikkien muidenkin kattotöidemme yhteydessä tarjottava kaupanpäällinen.

Taitavia otteita myös lumiesteiden asennuksessa, korjauksessa ja kiinnityksessä

Lumiesteiden asentaminen ja korjaaminen ovat kattotöitä, mitkä sujuvat meiltä todella taidokkaasti, joten usko meille kaikki omakotitalon, kerrostalon tai vaikka luhtitalon lumiesteisiin liittyvät työt. Tietotaitoa ja kokemusta ei meiltä puutu, joten meiltä kannattaa tilata myös erityistä ammattitaitoa vaativat kattoremontit ja kattokorjaukset. Plus Kattopalvelu on luottokumppanisi myös konesaumakaton asentamisessa ja uusimisessa, onhan meillä töissä myös kattopeltiseppiä. Haluatko muokata tasakatostasi kaltevan katon? Onko katto vuotanut, ja katon alla on nyt hometta ja lahoa? Ehkä puu kaatui katon päälle? Plus Kattopalvelu tietää parhaat ratkaisut ja toimintamallit joka pulmaan. Emme hutiloi rutiinihommissakaan, joten tilaa myös katon kevät- ja syyshuollot tai rikkinäisten tiilien vaihto – tai vaikka irronneiden lumiesteiden ja tikkaiden aiheuttamien reikien ja vaurioiden korjaus.

Lumiesteet voivat irrota talvella, jos katolla on paljon suojalunta, mikä tahtoo väkisin alas katolta. Lumiesteet voivat pudota myös kovalla tuulella, saattaahan myrskytuuli irrottaa niin kattoturvatuotteita kuin esimerkiksi kattopeltejä. Jotta lumiesteet ja muut tiilikaton, peltikaton ja huopakaton varusteet pysyisivät paremmin kiinni katossa, kannattaa niiden kiinnitysten kunto tarkastaa joka kevät ja syksy. Samalla kun tarkastamme katon varusteiden kiinnitysten kiristystarpeet, tarkastamme myös muut korjaus- ja huoltotarpeet. Kattovarusteiden kunto tulee tutkittua ilmaiseksi aina, kun tilaat meiltä jonkin kattotyön, sillä tarjoamme koko kattokokonaisuuden kunnon tarkastamisen ilmaiseksi joka ikisen kattotyön yhteydessä.

Jos huomaamme, ettei katolla vielä ole kattoturvatuotteita, teemme tarjouksen uusista lumiesteistä ja niiden asentamisesta. Kaikista loivimmille katoille lumiesteitä ei tarvita. Viranomaiset edellyttävät, että lumiesteet hankitaan kaikille katoille, joiden kaltevuus on ainakin 1:8, ja meiltä saat parasta palvelua tämänkin asian suhteen.

Lumiesteet estävät katolla olevia lumimassoja putoamasta katolta ja aiheuttamasta vahinkoa. Mitä enemmän katolla on lunta, sitä isompia vahinkoja lumi voi aiheuttaa. Lumen vauhdikas putoaminen katolta voi vaurioittaa myös kattoa, esimerkiksi pyyhkäisten mukaansa kattotikkaita, ilmanvaihtohormeja ja räystäskouruja. Lumiesteet ovat tärkeä osa kaltevaa kattoa, joten ne tulisi asentaa jo katon asennus- tai uusimisvaiheessa. Koskaan ei kuitenkaan ole liian myöhäistä hankkia lumiesteet katolle.

Kaksi syytä hankkia piipunhattu ja piipun pellitys

Piipunhattu ja piipun pellitys ovat tärkeä osa kesämökin tai esimerkiksi rintamamiestalon savupiippua. Yhteydenotolla Plus Kattopalveluun saat nämäkin asiat kuntoon! Voit tilata meiltä myös muut peltisepän työt, onhan meillä ahkeria ja taidokkaita kattopeltiseppiä.

On monta syytä teettää piipun peltityöt. Yksinkertaistettuna voidaan sanoa, että kaksi tärkeintä syytä ovat kosteus ja paloturvallisuus. Piipun pellityksellä, mikä on tehty peltisepän työnä, on myös esteettistä arvoa. Tärkeintä lienee kuitenkin se, että piippu on suojattu kosteudelta, ja että piipun (eli tulisijan) käyttäminen on paloturvallista.

Kosteus heikentää useimpien materiaalien ja rakenteiden kuntoa, eikä piippu ole poikkeus. Jos piippua ei ole pellitetty, saavat kosteus ja ulkolämpötilan vaihtelut piipun rapautumaan, mikä lyhentää piipun käyttöaikaa. Suojapellitys estää myös sitä, että piipusta vuotaisi vettä. Sataprosenttisesti emme me tai mikään muukaan kattofirma voi estää sitä, että katto alkaisi vuotaa piipun kohdalta. Jotta kattorakenteet eivät kastuisi satunnaisten piipunjuurivuotojen takia, tarvitaan aluskatetta. Aluskatteen on oltava hyvässä kunnossa voidakseen estää katon vesivahingot – tilaa tarvittaessa aluskatteen korjaus piipun kohdalta tai jostain muusta paikasta.

Piipunhattu pitää hormin hyväkuntoisena ja paloturvallisena. Piipunhattu estää vettä satamasta sisään, ja samalla se estää roskien pääsyn hormiin. Tulisijaan on helppo sytyttää valkea, kun hormi on kuiva ja vetää hyvin. Kosteus aiheuttaisi myös rapautumista – varsinkin, jos tulisija lämpenee vain harvakseltaan. Rapautuminen heikentää hormin kuntoa ja paloturvallisuutta, sillä huonokuntoisesta hormista voi karata savukaasuja. Tällöin on vaarana eristeistä alkava rakennuspalo.

Myös nokipalojen vaara astuu mukaan kuvaan, jos omakotitalon tai esimerkiksi vapaa-ajan rakennuksen hormi on huonossa kunnossa. Huonokuntoisessa hormissa on koloja, joihin kertyvää nokea ei saada pois edes nuohoojan toimesta, ja tuo noki voi syttyä tuleen. Noki voi syttyä tuleen lämmön, kipinän tai kovan tuulen takia. Nokipalolle on tyypillistä valtava kuumuus (jopa 1200 astetta), joten hormi voi haljeta ja palo levitä. Jotta nokipalovaara olisi mahdollisimman pieni, polta vain kuivaa puuta, tilaa nuohooja paikalle säännöllisesti ja suojaa hormin suuaukko asianmukaisella piipunhatulla.

Miten perusteellinen on katon tarkastus Piikkiössä?

Kun haluat tietää, miten perusteellinen se perusteellisin katon tarkastus Piikkiössä on, tilaa kattotarkastus Plus Kattopalvelulta. Kun tilaat katon tarkastuksen meiltä, se on todella kattava. Sen aikana tutkitaan koko katon kunto jokaista saumaa, kiinnityskohtaa ja läpivientiä myöten. Kurkkaamme myös piippuun ja räystäiden alle, ja panemme merkille katon pinnoitteen kunnon. Jos katolla on pinttynyttä likaa tai sammaleita, emme jätä puuttumatta asiaan, vaan tarjoamme joko katon pesua tai sammaleenpoistoa, mahdollisesti myös katon pinnoittamista.

Käymme myös katon alla, jos sinne pääsee esimerkiksi tarkastusluukun kautta. Katon alapuolisten osien kunto on olennaisen tärkeä koko kattokokonaisuuden kannalta. Jos kattorakenteissa on merkkejä kosteudesta tai aluskate on rikki, tarjoamme tilanteen kannalta parhaita toimenpiteitä.

Saat tarjouksen kaikista muistakin katon tai katon varusteiden tarvitsemista huolloista ja korjauksista, kun tiilikatto, peltikatto tai huopakatto on läpikotaisin tarkistettu. Tarjous saattaa koskea katon maalaamista, lumiesteiden asentamista, kattotikkaiden korjaamista, räystäskourujen puhdistamista, aluskatteen tiivistämistä, lämmöneristeiden lisäämistä tai vaikkapa katon IV-töitä. Jos katto on joka kohdasta tiivis ja hyvin pinnoitettu, kattorakenteet ovat terveet, rännit vetävät eikä mikään kattotarvike ole irtoamassa katosta, emme tarjoa mitään.

Katon tarkastus kannattaa tehdä kaksi kertaa vuodessa, jotta mahdollisiin kattovuotoihin tai sellaiseksi pian muuttuviin ongelmiin voitaisiin puuttua jo varhaisessa vaiheessa. Katon tarkastuksen avulla katto voidaan pitää hyvässä kunnossa, saadaanhan myös kaikki kattohuollot tehtyä ajallaan. Esimerkiksi peltikaton huoltomaalausta ei tehdä sen perusteella, kuinka monta vuotta katon edellisestä pinnoittamisesta on, vaan katon pinnoitteen kulumisasteen perusteella. Jotta pinnoitteen kuluneisuus tulisi selvitettyä, pitää katolle kiivetä sen kuntoa lähietäisyydeltä arvioimaan.

Katon kunnon tarkastuksen voi saada myös täysin ilmaiseksi. Aina kun tilaat kattourakoitsija Plus Kattopalvelulta jonkin kattotyön Piikkiössä, saat katon kuntotarkastuksen ilmaiseksi. Kattosi tarkastetaan niin kattopesun, kattoreikien paikkauksen kuin esimerkiksi kattovuodon korjauksen yhteydessä. Mitäpä jos tilaisitkin katon kevät- tai syyshuollon meiltä? Silloin saisit kattosi ja rännisi puhdistettua ammattilaisten toimesta, ja kaupan päälle tiedon koko katon, kattoturvatuotteiden ja esimerkiksi katon rakenteiden kunnosta.

Odota paljon, saa enemmän – kattopalvelumme kattourakoinnit Piikkiössä ilahduttavat

Plus Kattopalvelu on kattofirma, jonka kattourakoinneilta Piikkiössä voi odottaa paljon. Silti saattaa käydä niin, että sait enemmän kuin odotit, sillä kattourakkamme ovat huippulaatuisia. Katto tulee kerralla kuntoon, eikä uusista kattovuodoista tai muista pulmista ole pelkoa. Kattoremontit, kattokorjaukset ja muut urakat etenevät korkeimpien laatustandardien mukaisesti, ja koska asialla on joukko alan asiantuntijoita, sujuvat hommat myös varsin ripeästi. Kattoremonttikin on tehty nopeimmillaan jo parissa päivässä, toki katon koosta ja kattorakenteiden korjaustarpeista riippuen.

Kattopalvelumme ilahduttaa asiakkaitaan myös ilmaisella kattotarkastuksella. Aina kun tilaat kattourakoitsija Plus Kattopalvelulta jonkin kattotyön, saat kaupan päälle koko katon kunnon tarkastuksen. Tämä kuntotarkastus voi säästää asiakkaan rahoja melkoisesti. Jos kattotarkastus paljastaa katossa jonkin huonokuntoisen kohdan, voidaan sen pikaisella korjaamisella estää kattovuoto ja katon vesivahinko. Esimerkiksi peltikatossa olevan reiän korjaaminen on paljon edullisempi juttu kuin lahovaurioiden kunnostus ja märkien villojen vaihto yhdessä vesi- ja aluskatteen korjaamisen kanssa. Jos katossa olevaa reikää ei ajoissa huomata ja korjata, voidaan joutua tekemisiin tällaisten toimenpiteiden kanssa.

Katon kunnon tarkastuksen jälkeen annamme tarvittaessa tarjouksen myös niistä kattohuolloista, joilla omakotitalon, rivitalon, luhtitalon, varaston tai esimerkiksi pihasaunan katon kuntoa voitaisiin kohentaa. Tarjous saattaa koskettaa esimerkiksi peltikaton maalausta, tiilikaton pinnoitusta tai sammaleiden poistoa palahuopakatolta.

Peltikaton maalaus estää aaltopeltikattoa, lukkosaumakattoa tai muuta peltikattoa ruostumasta. Ruoste ohentaa ja vääntää kattopellit ja voi nävertää niihin reikiä, joten vinkistä kannattaa ottaa vaarin. Peltikaton kunto voi hyötyä myös siitä, että vanhat naulat vaihdetaan kateruuveiksi, mitkä eivät nouse ylös paikoiltaan niin helposti.

Tiilikaton pinnoitus estää tiiliä rapautumasta. Rapautumista syntyy, kun kuluneella pinnoitteella varustetut tiilet imevät vettä sisäänsä, ja kun tuo vesi talven tullen jäätyy. Tiilikattokin voi tarvita sammaleiden poistoa, sillä kasvustot pahentavat kattotiilien pakkasrapautumista.

Huopakaton tarpeet ovat jokseenkin samanlaisia kuin tiilikaton, joten myös bitumikaton omistaja voi saada tarjouksen katon pinnoittamisesta. Huopakattopinnoite suojaa tasa- tai esimerkiksi pulpettikattoa muun muassa sammaleilta ja auringolta. Jos sammaleita jo löytyy, auttaa asiaa katon kemiallinen puhdistus.