Viiden tähden kattotyöt Padasjoelle ilman ylimääräistä vaivaa

Ota yhteyttä kattourakoitsija Plus Kattopalveluun, niin saat viiden tähden kattotyöt Padasjoelle ilman ylimääräistä huolta ja vaivaa. Yksi yhteydenotto riittää, eli pitkää soittelukierrosta ei tarvita. Kun asialla on Plus Kattopalvelu, onnistuvat kaikki tiilikattotyöt, peltikattotyöt ja huopakattotyöt parhaalla mahdollisella tavalla. Kattoremontin aikana ei tapahdu asennus- tai huolimattomuusvirheitä, kattomaalauksen tasainen lopputulos suojaa kattoa ainakin kymmenen vuotta, eikä korjaamamme katto ala heti vuotaa jostain toisesta kohtaa. Asentamamme lumiesteet ovat taatusti oikein mitoitetut, eikä tiivistämämme kattoikkuna uhkaa kattorakenteiden kuivuutta.

Meidän tavoitteemme on laittaa kerrostalon, rivitalon, mökin, ulkorakennuksen tai vaikkapa rintamamiestalon katto kerralla kuntoon. Tämä tavoite saavutetaan suhtautumalla kattotöihin huolellisesti – silloinkin, kun kyseessä on rikkinäisten tiilien vaihtamisen kaltainen rutiinityö. Paneudumme kaikella tarmollamme ja asiantuntemuksellamme myös tavanomaisiin kattohuoltoihin ja kattopaikkauksiin.

Sen lisäksi, että emme hosu ja hutiloi, me olemme alkaneet tarjota ilmaisen kattotarkastuksen kaupan päälle kaikkiin kattotöihimme. Sen aikana varmistamme kaikkien katon tarvikkeiden kiinnitykset, jotta lumi ei irrottaisi kattotikkaita tai rännejä katosta. Tutkimme myös sen, ovatko kaikki saumat, jiirit ja läpiviennit tiiviitä. Kattotarkastuksen aikana voidaan varmistaa myös katon alla olevien rakenteiden ja aluskatteen kunto. Ilmainen kattotarkastus saattaa tarkoittaa kattotarkastuksen hintaakin isompaa rahansäästöä, jos sen aikana paikallistetaan jokin vuotokohta tai muu vaurio. Mitä pikemmin katto paikataan, sitä varmemmin vältytään katon vesivahingolta ja sen aiheuttamilta korjauskustannuksilta.

Kaikki Padasjoella tai sen naapurikunnissa Asikkalassa, Hämeenlinnassa, Kangasalla, Kuhmoisissa, Pälkäneellä ja Sysmässä tekemämme kattotyöt ovat erityisen hyvän hintaisia. Kohtuullinen, järkiperäinen ja kilpailukykyinen hinnoittelu on meille itsestäänselvyys. Kattohuollot, kattokorjaukset, kattoremontit ja esimerkiksi uudet kattoturvatuotteet voi rahoittaa kotisivujemme kautta saatavalla rahoituksellakin – kannattaa tutustua tuohon lainavaihtoehtoon, jos etsii vaivatonta rahoitusratkaisua. Yksityisasiakkailla on lisäksi mahdollisuus kotitalousvähennykseen, mikä tekee katon pesusta tai esimerkiksi kattoreikien paikkaamisesta vielä edullisempaa.

Aloita elämäsi vaivattomin kattourakka ottamalla yhteyttä Plus Kattopalveluun. Pyydä tarjous avaimet käteen -periaatteella tehtävästä kattotyöstä ja jää odottamaan lopputulosta. Tasakatto, pulpettikatto, aumakatto tai vaikkapa harjakatto on pian priimakunnossa, eikä sinun tarvitse osallistua edes jälkien siivoamiseen!

Toteutamme joka kiinteistön kattoremontit Padasjoella – myös ne kaikista haasteellisimmat

Kun rikkinäisten tiilien määrä suhteessa ehjiin kattotiiliin kasvaa, on aika tilata kattoremontti Padasjoella. Tiilikattoremontin jälkeen rakennuksessasi on hengittävä ja ajattoman tyylikäs katto, mitä ei tarvinne uusia seuraavaan 70 vuoteen. Osittainen tiilikattoremontti on yksi vaihtoehto. Kattoremontin hinta ja kattoremonttiin kuluva aika pienenevät, jos aluskatetta ei tarvitse vaihtaa yhtä aikaa kattotiilien kanssa. Myös peltikattoremonttikin voidaan toteuttaa osittain, mutta yleensä vaihdamme aluskatteen ja kattopellit yhtä aikaa. Uusi katto suojaa rakennusta enintään jopa puoli vuosisataa, jos se on lukkosaumakatto, aaltopeltikatto tai muu tavallinen peltikatto. Konesaumakatto on kattopeltiseppien toimesta asennettu katto, mikä kestää jopa koko vuosisadan ajan.

Huopakattoremonttia tai palahuopakattoremonttia tarvitaan viimeistään siinä vaiheessa, kun katon ikä on noin 40 vuotta. Näin vanha katto on jo hyvin hauras ja halkeileva. Jos se ei vuoda vielä, on vain ajan kysymys, milloin katto vuotaa. Huopa- tai palahuopakattoa ei voida uusia osittain, mutta joskus uusi katto voidaan rakentaa suoraan vanhan bitumikaton päälle.

Omakotitalon, kesämökin, rivitalon tai kerrostalon kattoremontti tarkoittaa yksinkertaisimmillaan vanhan katon purkua, kattorakenteiden kunnostamista ja uuden tiilikaton, peltikaton tai huopakaton asennusta. Kun asennamme uutta pulpettikattoa tai esimerkiksi aumakattoa, asennamme myös kaikki sen läpiviennit ja kattotarvikkeet. Kattosaneerauksen yhteydessä asennettavia läpivientejä ovat esimerkiksi kattoikkuna, viemärintuuletusputki tai kattoluukku. Kattotarvikkeista pakollisia ovat katon kaltevuuden ja rakennuksen muiden mittasuhteiden sanelemat kattoturvatuotteet sekä sadevesijärjestelmä. 

Poikkeuksellisia ja haastavia kattoremontteja ovat sellaiset, joiden yhteydessä kattoa muokataan tai korjataan merkittävissä määrin. Luota Plus Kattopalveluun silloinkin, kun haluat tasakaton sijaan harjakaton, tai jos katto pitää uusia käytännössä kaikkia rakenteita myöten. Pitkään jatkunut kattovuoto tai katon päälle kaatunut puu ovat asioita, joiden takia kattorakenteita pitää uusia ja kunnostaa mittavasti. Myös katon korotus on mahdollista – tarvittaessa siihen yhdistetään ullakon eristys.

Kattoremontti voidaan toteuttaa myös talvella, jolloin ensimmäisiä toimenpiteitä ovat lumen pudotus katolta. Myös mahdollinen kattojää sulatetaan – kätevästi kuumaa vesihöyryä hyödyntäen!

Muistathan, että voit maksaa kattoremonttisi myös osamaksulla tai rahoituksella, ja että katon uusiminen oikeuttaa kotitalousvähennykseen. Kotitalousvähennystä kannattaa hyödyntää aina kun mahdollista. Kaikeksi onneksi kotitalousvähennyksen hakeminen netissä on yksinkertaista ja nopeaa.

Kesämökin huopakaton ja palahuopakaton yleisimmät korjaukset

Monen kesämökin katoksi on valittu huopakatto tai palahuopakatto, emmekä sitä yhtään ihmettele. Bitumikatto sopii myös muunlaisiin rakennuksiin kuin mökkeihin, sillä se on huokea hankkia ja ylläpitää. Bitumikermikaton voi asentaa lähes millaiselle katolle tahansa, sillä se on joustavaa ja helposti työstettävää. Huopakatto kestää kaikenlaisia rasituksia, kuten pakkasia, auringon paahdetta, päällä kävelemistä ja ilmansaasteita. Säännölliset huollot saavat katon pysymään hyvässä kunnossa enintään jopa 40 vuotta. 

Mistä huopakaton huollot, korjaukset ja remontit kannattaa tilata? Tietenkin huopakattoasiantuntija Plus Kattopalvelulta! Me laitamme tiivissaumakatot, laattakatot ja kolmiorimahuopakatot kuntoon pitkällä kokemuksella ja erityisen huolellisella otteella. Mitä eroa on tiivissaumakatolla, kolmiorimahuopakatolla ja laattakatolla? Tiivissaumakatto tarkoittaa rullatavarana myytävästä kattohuovasta asennettavaa, niin sanotusti tavallista huopakattoa. Tiivissaumakaton pinta on tasainen ja sen saumat ovat niin tiiviit, että se voidaan asentaa tasakatollekin. Kolmiorimahuopakaton saumat ovat koholla, sillä se asennetaan kolmionmuotoisten rimojen avulla. Kolmiorimahuopakatto vaatii melko kaltevan katon. Myös laatta- eli palahuopakatto vaatii kaltevan katon. Paanukaton alla oleva aluskermi huolehtii siitä, ettei katolle jäävä lumen sulamisvesikään pääse vuotamaan katon saumoista läpi.

Riippumatta siitä millainen huopakatto rakennuksessanne on, tulee se puhdistaa ja tarkastaa kaksi kertaa vuodessa. Täten tiedetään, pitääkö kattoa jotenkin korjata tai huoltaa vielä lisää. Katon puhdistuksen ohella muita kattohuoltoja ovat kattopesu, sammaleiden poisto ja katon pinnoittaminen. Niiden avulla katto pysyy siistissä ja rasituksensietokykyisessä kunnossa.

Olipa rakennus kesämökki tai vaikkapa kerrostalon, tyypillisiä huopakattokorjauksia ovat saumojen ja jiirien tiivistys, läpivientien korjaus, huopakaton reikien paikkaus ja kattotarvikkeiden kunnostaminen. Sauma voi alkaa vuotaa, jos katolla on seisovaa vettä. Jiiri voi mennä rikki vaikkapa lumenpudotuksen yhteydessä. Läpivienti, kuten savupiippu, saattaa pettää vuosien haurastettua sen tiivisteet. Reikiä voi syntyä sammaleiden tai katolta pudonneiden kattoturvatuotteiden takia. Kattotarvikkeista kunnostusta saattavat vaatia etenkin rännit, joita syö ruoste. Jotta räystäskourut pysyisivät kunnossa noin 40 vuotta, kannattaa ne puhdistaa roskista puolivuosittain (eli yhtä aikaa bitumikaton puhdistuksen kanssa). Jos tarvitset uusia kattotarvikkeita ja niiden asentamista, palvelemme sinua silloinkin – niin Padasjoella kuin sen naapurikunnissakin!

Avaimet käteen -kattokorjaukseen Padasjoella sisältyy myös kattotarkastus

Plus Kattopalvelu on nappivalinta talosi katon korjaukseen Padasjoella – olipa kyseessä painuneen katon oikaisu, kattoikkunan vaihto tai vaikka rännien ja vesikourujen kunnostus. Olemme katon ja kattoläpivientien asennuksen ammattilainen, mutta meillä on rutkasti asiantuntemusta myös katon ja kaikkien sen yksityiskohtien korjaamisesta. Ota yhteyttä Plus Kattopalveluun, niin peltikatto, tiilikatto tai huopakatto tulee korjattua parhaalla mahdollisella tavalla! Hintaan sisältyy ilmainen kattotarkastus. Näin voit olla varma, että kaikki myrskyvauriot tulevat korjattua. Jos olet tilannut irronneiden peltilistojen vaihdon, saattaa katolla olla muutakin paikattavaa tai kunnostettavaa. Se tulee ilmi vain, jos asiantuntijamme tarkastaa koko katon kunnon – ja niinhän hän tekee. Jos aluskatettakin on korjattava tai jos jiirejä pitää paikata, kerromme tästä heti asiakkaalle. Näin hän saa kattonsa kerralla kuntoon! Tarvittaessa tarjoamme myös katon kuntoa tukevia kattohuoltoja, kuten ruostevaurioita ehkäisevää katon huoltomaalausta.

Käytännössä kaikkia kattoja pitää joskus korjata. Se, että omakotitalon katolle tarvitaan rikkinäisten tiilien vaihtoa tai että kerrostalon huopa- tai peltikatossa on paikkausta odottava reikä, on aivan normaalia. Myös hyvin huollettuja kattoja on toisinaan korjattava, sillä tuuli, lumi ja muun muassa aurinko koettelevat kattojen kuntoa. Tuuli tai lumi saattaa vaikkapa irrottaa lumiesteet, rännit tai tikkaat paikoiltaan, ja tästä kattoon syntyy kiireesti korjattavia reikiä. Mikään ei ole ikuista: mitä vanhempi katto, sitä helpommin ajan hammas pystyy sitä rikkomaan. Katto kannattaakin purkaa ja vaihtaa, ennen kuin se alkaa vuotaa niin, että kattorakenteet rupeavat lahoamaan ja yläpohjan eristeet homehtumaan. Lahovaurioiden korjaus tarkoittaa sitä, että lahon vaurioittamat puuosat on vaihdettava. Laho on kova leviämään – se kannattaa pitää mielessä. Tämän takia räystäslaudatkin pitää vaihtaa, jos niistä tavataan hometta. Räystäspellit vaihdettaneen saman tien, ja sen voi teettää lahjakkailla kattopeltisepillämme.

Olipa kyse jostain pienimuotoisesta kattopaikkauksesta kuten ruostevaurion kunnostamisesta tai rikkinäisen tiilen vaihtamisesta talven jälkeen, aloita yhteydenotolla Plus Kattopalveluun. Toimi samoin myös silloin, kun tarvitset isompaa kattokorjausta, kuten katon päälle kaatuneen puun aiheuttamien tuhojen kunnostamista. Me otamme urakan vastuullemme ja toteutamme sen täyden palvelun pakettina aina maaliin saakka!

Vanhan rakennuksen katto voi vuotaa 

Jos vanhan rakennuksen kattoa ei ole pitkään aikaan uusittu, on mahdollista, että katto vuotaa. Kattovuotojen takia katto kannattaa tarkastaa usein. Toisaalta, myös uusi katto voi vuotaa, joten kaiken ikäiset katot on hyvä tarkastaa säännöllisin väliajoin.

Uuden katon kattovuodot johtuvat usein joko asennusvirheistä tai luonnonilmiöistä. Jos peltikattoa, tiilikattoa tai peltikattoa ei ole asentanut kokenut ammattilainen, ovat asennusvirheet mahdollisia. Myös läpivientien ja aluskatteen asentamisen yhteydessä on voinut sattua asennus- tai huolimattomuusvirheitä, joiden takia talon katto saattaa ruveta vuotamaan. Myös säät ja luonnonilmiöt koettelevat kattoa. Joskus katolle kertyy poikkeuksellisen paljon lunta. Viimeistään siinä vaiheessa, kun lumi muuttuu suojalumeksi, katon kunto on vaarassa. Painava suojalumi voi rasittaa katon jiiriä ja saumoja, mitkä voivat alkaa vuotaa. Kun lumi putoaa katolta, voi se pyyhkäistä osan kattovarusteista mukaansa, ja taas katto on vaarassa vuotaa.

Vanhan katon vuodon ja vesivahingon takana ovat usein ajan haurastuttamat rakenteet. Peltikatossa saattaa olla ruostetta, mikä ohentaa pellit. Tiilikaton tiilet halkeilevat vanhetessaan, ja auringon kuivattamaan huopakattoon saattaa syntyä repeämiä. Myös läpiviennit, kuten savupiiput, kattoikkunat, antennin juuret ja kattoluukut, voivat alkaa vuotaa vuosien myötä. Aika saa läpivientien tiivisteet kulumaan, jolloin ne eivät enää jaksa pitää vettä katon ulkopuolella.

Koska katto on vanha? Tiilikatto on vanha, suorastaan ikäloppu, 70-vuotiaana. Totuuden nimissä on mainittava, että savitiilikatto kestää pidempään, eli jopa 100 vuotta. Tosin vain ani harva nykykatto on savitiilikatto. Sadan vuoden ikään päässee myös konesaumakatto. Jos konesaumakatto on alumiinia tai kuparia, on ensimmäinen vuosisata vasta alkusoittoa. Tavallinen peltikatto, kuten aaltopeltikatto tai suomalaisten suosikki tiilikuviokate, kestää noin 50 vuotta. Palahuopakatto tai tavallinen huopakatto on vanha ja uusintakunnossa lähestyessään 40 ikävuottaan.

Olipa kyseessä peltikatto, tiilikatto tai bitumikatto, on vuotavan katon korjaus aloitettava viipymättä. Kutsu paikalle Plus Kattopalvelu, niin saat selville, miten kattovuoto kannattaa korjata – ja mitä se maksaa. Jos käy hyvä tuuri, on aluskate suojannut kattorakenteita, ja korjaukseksi riittää vesikaton tiivistys. Muussa tapauksessa kastuneet kattorakenteet pitää uusia tai kunnostaa. Mikäli urakkaa on edessä paljon, voi kattoremontti eli katon purku ja uusiminen olla taloudellisin ratkaisu. 

Kattosi herättää kateutta Padasjoella, kun katon huolto on tilattu meiltä

Tilaa kerrostalon, omakotitalon tai vaikka mökin katon huolto Padasjoelle Plus Kattopalvelulta, niin hyväkuntoinen ja upean näköinen kattosi herättää kateutta! Huollamme kaikenlaiset katot katon koosta tai materiaalista, rakennuksen korkeudesta tai kattokaltevuudesta riippumatta. Joka ikinen katon huolto kattotarkastuksesta lumenpudotukseen kuuluu meidän palveluvalikoimaamme, joten aloita kattohuolto ottamalla yhteyttä tarjouspyynnön tiimoilta. Toteutamme kattohuollot aina yhtä kilpailukykyisin hinnoin, ja kuten aina: avaimet käteen -pakettina. Tämä on erityisen tärkeää silloin, kun ollaan maalaamassa kattoa. Kattomaalaus vaatii monta työvaihetta, joten on hyvä, että se toteutetaan täyden palvelun periaatteella. Muussa tapauksessa asiakas huomaa pian joutuvansa itse pesemään kattoa ja suojaamaan ympäristöä!

Plus Kattopalvelun kokeneet kattoammattilaiset tietävät, että eri kattoja huolletaan eri lailla. Yhteistä kaikille katoille ovat kuitenkin kattojen kevät- ja syyshuollot. Olipa kyseessä varttikatto, palahuopakatto tai vaikka konesaumakatto, on se puhdistettava ja tarkastettava kaksi kertaa vuodessa. Jos katto jäisi puhdistamatta, alkaisi se ruostua tai vaihtoehtoisesti sammaloitua. Joka tapauksessa, lika lyhentää katon elinkaarta aiheuttamalla ilmiöitä, mitkä haurastuttavat katon.

Katon kevät- tai syyshuollon yhteydessä puhdistetaan myös sadevedenpoistojärjestelmä, jotta se vetäisi kaikissa olosuhteissa. Aina kun Plus Kattopalvelu liikkuu katolla joitain kattotöitä tekemässä, tarjoaa se asiakkaalle ilmaisen kattotarkastuksen – eikä katon puolivuotishuolto ole poikkeus. Katon kunnon tarkastus voi kertoa muista huoltotarpeista, tai ehkä jonkin kohdan huomataan vaativan paikkaamista.

Muita kattohuoltoja ovat katon pesu ja katon maalaus, jos kyse on peltikatosta. Tarvetta voi olla myös kattopeltien kiinnitysten lisäämiselle, tai ehkä katolla on huonokuntoisia ruuveja uusimista odottamassa. Vanhat peltikattonaulat on jo korkea aika vaihtaa ruuveiksi, joita ruodelaudoitusten kosteuseläminen ei hetkauta.

Myös tiilikatot ja huopakatot kannattaa toisinaan pestä. Nämä katot maalataan eli pinnoitetaan vain kerran. Sammaleenpoistolle ja suojakäsittelylle saattaa olla tarvetta useamminkin, varsinkin katon vanhetessa.

Kaikkien kattojen kattoturvatuotteet ja sadevesijärjestelmä vaativat huoltoa. Riippuu talvesta ja sen lumitilanteesta, pitääkö taloyhtiön tai talon omistajan tilata myös lumen pudotus Padasjoelle. Jos pitää, luottakaa silloinkin Plus Kattopalveluun. Tämä kattofirma tunnetaan kaikin puolin turvallisesti etenevistä kattolumitöistä!

Rännien huolto eli puhdistus Padasjoella on yksi puolivuosittaisista kattohuolloista

Joitain kattohuoltoja tarvitaan puolivuosittain, joitain taas paljon harvemmin. Lisäksi on kattohuoltoja, mitkä tilataan vain tarvittaessa – eli ei välttämättä ikinä. Puolivuosittain tarvittavia kattohuoltoja Padasjoella ovat katon ja rännien puhdistus. Harvemmin tarvittuja kattohuoltoja ovat muun muassa katon pinnoitus, ja rännihuolloista rännien huoltomaalaamista tarvitaan vain noin 10 vuoden välein. Vain tarvittaessa tilattavia katto- ja rännihuoltoja ovat lumen pudotus katolta ja jäätyneiden rännien sulatus höyryllä.

Plus Kattopalvelu tekee kaikki katto- ja rännihuollot Padasjoella. Lisäksi toteutamme kaikki rännien korjaukset ja rännien asentamiset. Ota yhteyttä Plus Kattopalveluun silloinkin, kun kyseessä on tasakatto ja kattokaivot, mitkä tarvitsevat jonkinlaista huolenpitoa. Korjaamme, huollamme ja asennamme myös näyttävät jalkarännit.

Sadevedenpoistojärjestelmän tehtävä on varmistaa, että katolle satavat sadevedet ja katolla sulavat lumet eivät pääse kastelemaan talon rakenteita. Jos tasakaton kattokaivo ei vedä, voi katto alkaa vuotaa saumoista. Jos taas satulakaton räystäskourut ovat tukossa, voi rakennuksen eri osiin syntyä kosteusvaurioita. Vesi saattaa päästä jopa kellariin ja perustuksiin asti – siitäkin huolimatta, että kyseessä on salaojitettu tontti.

Sadevedenpoistojärjestelmän toiminta kannattaa varmistaa puhdistamalla sadevesikourut, kattokaivot tai jalkarännit puolen vuoden välein. Samalla teemme sadevesijärjestelmän kuntotarkastuksen. Tutkimme, onko mahdollinen sulanapitojärjestelmä kunnossa, ja löytyykö sadevesikouruista ruostetta. Ruoste pitää poistaa, ennen kuin teräs reikiintyy. Tutkimme myös kiinnikkeiden ja muiden komponenttien kunnon, pinnoitteen uusimistarpeen ja sen, antavatko kourut oikeaan suuntaan. Jos sadevesijärjestelmä tarvitsee lisähuoltoja tai korjaamista, annamme siitä hyvän tarjouksen. Rännihuoltoon kuuluu aina myös koko katon kunnon tarkastus, mistä ei veloiteta erikseen. Saat siis ihan kaupan päälle tällaisen kattotarkastuksen, minkä aikana selvitetään tarve muun muassa katon saumojen tiivistämiselle tai sammaleiden poistolle. Tällainen kattotarkastus tarjotaan kaupan päälle kaikkien kattotöiden yhteydessä, eli myös kourujen sulattamisen ja syöksyputkien avaamisen tai vaikkapa piipun pellityksen yhteydessä.

Jossain vaiheessa kerrostalon, omakotitalon, rivitalon tai esimerkiksi kesämökin sadevesijärjestelmä on aika uusia. Silloinkin palvelemme sinua parhaiten. Toimitamme paikalle laadukkaat ja korroosionkestävät sadevesijärjestelmätuotteet ja asennamme ne paikoilleen kaikkien taiteen sääntöjen mukaisesti.

Ei kannata jättää väliin katon pesua ja muuta puhdistusta

Katon pesua, sammaleenpoistoa ja katon suojakäsittelyä ei kannata jättää väliin Padasjoella – tai sen paremmin millään muullakaan paikkakunnalla. Katon kunto heikkenee nopeasti, jos kattoa ei pidetä puhtaana. Peltikaton kuntoa alkaa uhata ruoste, kun taas sammalet löytävät tiensä likaiselle tiilikatolle. Myös huopakatto alkaa sammaloitua, jos se pysyy pitkään likaisena. Sekä ruoste että sammalet tappavat katon pikkuhiljaa, mutta vääjäämättä.

Omakotitalon, kerrostalon, rivitalon tai kesämökin kattoa ei ole vaikea pitää puhtaana. Tilaa katon keväthuolto ja syyshuolto Plus Kattopalvelulta, niin poistamme roskat (kuten lehdet, neulaset ja oksat) katolta. Tiilikaton puhdistamiseen käy harjaus. Myös mineriittikatto ja peltikatto siistiytyvät harjaamalla. Palahuopakattoa ja muita huopakattoja kannattaa kohdella hellävaraisemmin, mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että ne kannattaa siivota ilmapuhaltamalla.

Ahkerasta puhdistamisesta huolimatta peltikatolle saattaa ajan kanssa ilmestyä ruostetta, ja karheapintaisille huopa- ja tiilikatoille sammaleita. Jos kävisi niin, että sinun peltikatollesi ilmestyisi kutsumattomia vieraita, riittäisi sammaleiden poistoon katon harjaus tai kattopesu. Huopa- ja tiilikatoilta sammalet saa pois parhaiten sammaleidenpoistoaineilla. Lopuksi tehty katon suojakäsittely saa aikaan se, että uusia kasvustoja ei ole tulossa katolle heti katon puhdistuksen jälkeen. Jos katto puhdistettaisiin vain manuaalisesti, eli pesemällä tai harjaamalla, voisivat sammalten juuret ja itiöt jäädä poistumatta katon sisästä.

Kattopesulle on omat tilaisuutensa. Katon voi pestä aina, kun se on likainen. Esimerkiksi siite- tai katupöly saattavat jämähtää kattoon niin, ettei pelkkä harjaus riitä. Vesipesu pesuharjoilla ja asianmukaisilla pesuaineilla höystettynä saa katon putipuhtaaksi! Viimeistään silloin tasakatto, pulpettikatto tai vaikkapa harjakatto on aika pestä, kun sitä ryhdytään maalaamaan. Maalipinnoite tarttuu parhaiten puhtaaseen ja kuivaan kattoon, joten kattopesu on jokaisen kattomaalauksen pohjatyö.

Puhdas katto näyttää hyvältä ja kestää pidempään. Katon puhdistus auttaa välttämään monet kattokorjaukset, joten ei ole vaikeaa keksiä perusteita katon puhdistamiselle. Plus Kattopalvelu on katon puhtaanapidon erikoisosaaja, eikä tämä kattourakoitsija tapaa pyytää kuin vain kohtuullisen korvauksen palveluksistaan. Yksityisasiakas pääsee hyötymään kotitalousvähennyksestäkin, joten eiköhän sovita aika omakotitalon tai mökin katon puhdistukselle vaikka saman tien?

Katon maalaus Padasjoella on sijoitus katon tulevaisuuteen

Katon maalaus Padasjoella on ehdottomasti mitä parhain sijoitus katon tulevaisuuteen. Kattomaalaus saa katon kestämään paremmin erilaisia rasituksia, mikä tarkoittaa kattokorjausten määrän vähenemistä ja katon iän pitenemistä – yksinkertaistettuna siis kustannussäästöjä. Katon huoltomaalauksella on vaikutusta myös katon ilmeeseen. Kun katto näyttää hyvältä, kirkastuu ja uudistuu koko rakennuksenkin ilme – kattohan on varsin hallitsevassa asemassa rakennuksessa.

Peltikaton maalaus on paras keino hillitä katon ruostumista. Myös katon säännöllinen puhdistaminen estää ruostevaurioiden syntymistä ja leviämistä. Peltikatto muuttuu kurjan näköiseksi, jos se pääsee ruostumaan. Kyse ei kuitenkaan ole pelkästä ulkonäöstä vaan myös siitä, että ruoste ohentaa kattopeltejä. Katto voi jopa reikiintyä, jos ruoste saa siitä kunnon otteen.

Tiilikaton maalaus estää tiilien halkeilemisen ja siitä seuraavat kattovuodot. Uudet tiilet hylkivät niin likaa, kosteutta kuin kasvustojakin, mutta vanhat tiilet eivät siihen enää kunnolla kykene. Vanha tiili on huokoinen, jolloin se voi kerätä kosteutta ja sammaleita. Kun tiilessä oleva vesi jäätyy,   murentaa se tiilen rakennetta, ja lopulta tiili halkeaa. Uusi pinnoite tasoittaa vanhojen tiilien pinnan niin, ettei tiili ime enää vettä. Samalla tiili alkaa taas hylkiä lika ja kasvustoja. Koska maali palauttaa myös katon värin ennalleen, on koko katto kuin uusi.

Myös huopakatto kannattaa maalata. Toisin kuin peltikatto, tiili- ja huopakatto maalataan vain kerran elinkaarensa aikana. Huopakattopinnoitteen uusiminen saa katon joustamaan ja kestämään loppuun asti. Hyvin hoidetulle katolle loppu voi koittaa vasta 40 vuoden kuluttua katon asentamisesta. Uusi pinnoite vähentää myös katon sammaloitumista, mikä on merkille pantava asia.

Kattomaalaus onnistuu kerralla, kun tehdään kunnon pohjatyöt. Me emme koskaan tingi pohjatöiden tekemisestä, sillä tiedämme, miten haitallista se olisi. Jos kattoa ei pestäisi ennen sen maalaamista, maali ei tarttuisi kunnolla. Mahdolliset sammalet ja ruoste tulee poistaa, ennen kuin katto maalataan, eikä siinäkään vielä kaikki. Katto saattaa vaatia myös korjaamista, ennen kuin kattopesu ja katon huoltomaalaus on järkevintä aloittaa. Plus Kattopalvelu huolehtii siitä, että kaikki onnistuu kunnialla, joten tilaa kattomaalaus meiltä avaimet käteen -pakettina.

Kaikki lumenpudotukset Padasjoelle tältä kattofirmalta

Lumenpudotus Padasjoella on tarkkaa puuhaa, mihin liittyy lukuisia erilaisia riskejä. Lumen tiputtaminen voi johtaa erilaisiin vahinkoihin ja onnettomuuksiin, oltiinpa sitten mökin, rivitalon, omakotitalon, kerrostalon, hallin tai ihan minkä tahansa kiinteistön katolla. Katto voi vahingoittua ja alkaa vuotaa – eli epäammattimaisesti tehty lumenpudotus saattaa johtaa juuri siihen, miltä niin kovasti koetettiin välttyä. Vahinkoja voi sattua myös lumenpudottajalle, joka voi horjahtaa alas katolta. Jos vaaravyöhykettä ei ole kunnolla eristetty ja valvottu, voi joku jäädä katolta pudotettavan lumen alle. Kannattaa aina miettiä huolella, mihin lumet voi pudottaa, sillä pahimmassa tapauksessa lumet rikkovat myös rakennuksen haltijan omaisuutta.

Tilaa tasakaton, harjakaton, pulpettikaton tai vaikka aumakaton lumenpudotus Plus Kattopalvelulta, niin kaikki sujuu ongelmitta. Katto ei riku, eikä kukaan joudu vaaraan. Pudotamme lumet kattoystävällisesti, mutta silti tehokkaasti ja ripeästi. Omakotitalon ja kesämökin lumenpudotuksesta saa kotitalousvähennystä, mikä on helppo tapa säästää rahaa. Kotitalousvähennystä haetaan Verohallinnon verkkopalvelussa, tosin myös paperilomakkeen täyttäminen ja lähettäminen on mahdollista.

Turvavaljaat ja -köydet sekä työpari ovat erottamaton osa kattolumitöitä. Korkealla ja kaltevalla katolla liikkuminen on muutenkin vaarallista – saati silloin, kun katolla on lunta ja jäätä! Lisäksi on mahdollista horjahtaa reunan yli samalla, kun kippaa lunta alas – tämän takia myös loivalla katolla ja tasakatolla on käytettävä työturvallisuustuotteita.

Miten onnistumme olemaan rikkomatta kattoa lunta pudottaessamme? Voimme paljastaa ammattisalaisuuksiamme sen verran, että jätämme katolle aina hieman lunta. Ohut lumikerros pehmentää askelet ja lapion liikkeet, joten tiilikatto, peltikatto tai huopakatto ei pääse vaurioitumaan kattolumitöiden yhteydessä.

Toimimme hellävaraisesti mutta tehokkaasti myös silloin, kun on aika poistaa jäätä katolta. Olipa kyse katon ja rännien höyrysulattamisesta tai jääpuikkojen katkomisesta räystäiltä, asetamme turvallisuuden ykkössijalle – aivan kuten kattolumitöissäkin.

Sekä jään että lumen poistossa katolta on kyse turvallisuudesta, sillä katolta putoavan lumen ja jään alle olisi vaarallista jäädä. Samalla suojellaan kattoa: lumen paino, lumen liikkeet tai jään taa patoutuva sulamisvesi voisivat rikkoa kattoa. Vaarana olisivat esimerkiksi saumavuodot, kattotikkaiden irtoaminen tai katon painuminen luokalle.

Sekä taloyhtiöiden että yksityisasiakkaiden kattotyöt Padasjoella voivat liittyä katon tuuletukseen

Taloyhtiöt ja yksityisasiakkaat tarvitsevat vuosittain kaikenlaisia kattotöitä Padasjoella. Osa peltikattotöistä, huopakattotöistä tai tiilikattotöistä liittyy katon huoltamiseen ja sen kunnon ylläpitämiseen. Peltikaton kuntoa tukevia kattohuoltoja ovat muun muassa kattomaalaukset, kun taas huopakatto osaa arvostaa sammaleiden poistoa. Osa kattotöistä liittyy katon ja sen läpivientien korjaamiseen. Esimerkiksi kattoikkunan tai kattovalokuvun korjaaminen on olennaisen tärkeä kattotyö, sillä muussa tapauksessa vaarana on kattovuoto ja katon vesivahinko.

Joskus omakotitalon omistaja tai taloyhtiö tilaa meiltä kattoturvatuotteiden asennuksen, ja hyvä niin. Katto tulee varustella riittävällä määrällä hyväkuntoisia kattoturvatuotteita, joita ovat muun muassa kattosillat, kattotikkaat ja putoamissuojat. Muun muassa katon kaltevuus ratkaisee sen, millaisia kattoturvatuotteita katolle pitää asentaa. Kattoturvatuotteita pitää toisinaan myös huoltaa tai korjata – Plus Kattopalvelu tekee sen kaiken.

Voimme asentaa katollesi myös pieneläinesteitä, lintuverkkoja, harjatiivisteitä, aurinkopaneeleita, kattoluukkuja tai vaikka tuuliviirejä. Myös aluskatteen vaihto ja korjaus onnistuvat meiltä moitteettomasti. Aluskate kannattaa asentaa kaikkien kattojen alle, minkä jälkeen sen kuntoa pitää tarkkailla säännöllisesti. Jos aluskatteessa on jotain paikattavaa, tullaan usein siihen tulokseen, että on parasta uusia aluskate – vähintäänkin vaurioituneilta kohdilta. Aluskatetta tarvitaan estämään katon vesivahinko, jos katto vuotaa – siksi aluskatteen kunto on ensiarvoisen tärkeä seikka kattoa tutkittaessa ja arvioitaessa.

Aluskatetta tarvitaan myös estämään lämpimän ilman kondensoitumista katon alla oleviin rakenteisiin. Jos katon eristys on vajavainen, saapuu välikatolle paljon lämmintä ilmaa, mikä saattaa talven mittaan tiivistyä eli kondensoitua kosteudeksi. Jos välikatolta löytyy kosteutta, vaikka katto ei vuoda, tulee tehdä ainakin osa seuraavista kattotöistä: aluskatteen vaihto tai korjaus, katon tuuletuksen tehostaminen sopivin IV-töin ja katon lisälämmöneristys. Voi olla, että katon kosteusteknisen toimivuuden parantaminen edellyttää kaikkien näiden kattotöiden tekemistä.

Katon tuuletusta voidaan parantaa lisäämällä aukkoja, kanavia ja hormia, joiden kautta lämmin ja kostea ilma pääsee pois katolta. Erityisen tehokkaasti ilma saadaan liikkumaan alipainetuulettimen avulla. Katon lisälämmöneristys vaikuttaa myös lämpöhukan pienenemiseen ja kattojään muodostumisen vähenemiseen. Jos yläpohjassa on liian vähän eristeitä, kannattaa ensi tilassa harkita niiden lisäämistä – tällä kattotyöllä voit säästää satasia joka vuosi!

Homeongelmia katon ja yläpohjan eristyksessä? Villojen vaihto on tainnut jäädä tekemättä  

Plus Kattopalvelu on varma ja luotettava valinta toteuttamaan kaikki mahdolliset kattotyöt Padasjoella. Joskus teemme jopa sellaisia kattotöitä, mitkä ensi alkuun tuntuvat mahdottomilta toteutettavilta. Tällaisia ovat esimerkiksi katon korotus, katon päälle kaatuneen puun aiheuttamien vahinkojen korjaus, tasakaton vaihto harjakatoksi sekä ullakon tai vintin eritys sellaiseksi, että ullakolle voi muuttaa asumaan. Sen sijaan ilmanvaihtokanavien eristys joko niiden asennusvaiheessa tai myöhemmin kuulostaa täysin toteutettavalta kattotyöltä, ja sitähän se onkin.

Katon lisälämmöneristyskään ei ole mikään mahdoton, tai edes kovin haasteellinen kattotyö. Totta kai työntekijöiden pitää olla tarkkoina, jotta he eivät tuki räystäiden tuuletusaukkoja – tai madalla aluskatteen ja eristeiden välistä tuuletustilaa liikaa. Useimmiten katon lisälämmöneristys on toteutettavissa nopeasti ja melko vaivattomasti. Jos tilaa on, ei rakenteita tarvitse avata ja purkaa, vaan uusia villoja voidaan alkaa puhaltaa suoraan vanhojen päälle.

Vanhat villat pitää purkaa ja vaihtaa, jos niissä on kosteutta. Kosteus tekee hallaa useimmille materiaaleille, myös erilaisille eristevilloille. Kosteus voi johtaa homeongelmiin, joiden takia rakennuksen asukkaat voivat alkaa kärsiä terveys- ja sisäilmaongelmista. Jos kattovuoto tai kondenssivesi kastelee katon alla olevat eristeet, on ne saman tien purettava ja vaihdettava. Mitä se kondenssivesi on? Se on liian vähistä eristeistä ja/tai huonosta tuuletuksesta johtuvaa kosteutta, mitä tiivistyy asunnon sisätiloista karkaavasta lämmöstä. Jos yläpohjassa tavataan kondenssivettä, pitää tarkastaa, onko eristeitä riittävästi. Myös ilmanvaihdon toimivuus pitää varmistaa, samoin kuin aluskatteen ehjyys. Vielä ehjää aluskatettakin parempi on aluskate, mikä on sekä ehjä että hengittävä.  

Lie jo kävi selväksi, että katon lisälämmöneristys ja uudet eristeet vähentävät kondenssiveden syntymistä. Uusista villoista on muutakin etua. Kun lämpöä karkaa vähemmän, kuluu omakotitalon, mökin tai vaikkapa rivitalon lämmittämiseen vähemmän energiaa. Energian säästäminen auttaa vähentämään energian tuottamisesta syntyviä ympäristövaikutuksia. Samalla kutistuvat asumiskustannukset.

Kun lämpöä karkaa aiempaa vähemmän, vähenee myös kattojään sekä jääpuikkojen esiintyminen. Katon reunalla oleva jää, jääpuikot ja paljaiksi sulaneet kohdat katolla ovatkin merkkejä siitä, että voisi olla syytä pyytää tarjous katon lisälämmöneristyksestä.

Kattoturvatuotteet katon mittojen mukaan

Konesaumakaton, palahuopakaton tai esimerkiksi tiilikaton kattoturvatuotteet valitaan Padasjoella katon mittojen mukaan. Kattoturvatuotteiden määrään vaikuttavat muun muassa katon kaltevuus, rakennuksen korkeus ja lappeen pituus. Plus Kattopalvelu tuntee rakennusmääräykset kuin omat taskunsa, joten ammattilaisemme osaavat kertoa tarkemmin siitä, millaiset kattoturvatuotteet juuri teidän rakennukseenne tarvitaan. Toimitamme paikan päälle laadukkaat, kestävät ja kaikki vaatimukset täyttävät kattoturvatuotteet, ja asennamme ne paikoilleen viimeistellysti. Uudelle katolle tarvittaneen ainakin talotikkaita ja lapetikkaita, mahdollisesti myös muita turvatuotteita.

Myös vanhalle katolle voidaan joutua asentamaan uusia kattoturvatuotteita. Ehkä vanhat seinätikkaat ja kattotikkaat ovat jo tiensä päässä, tai ehkä kattoturvatuotteita ei ole riittävästi. Katolle saatetaan tarvita putoamissuojia tai kattopollareita. Jos katon kaltevuus on yli 1:8 ja rakennuksessa on kerroksia enemmän kuin kaksi, on katto pakko varustella kulkusillalla. Kulkusilta kannattaa hankkia myös muihin kohteisiin – kiität vielä itseäsi tämän katolla liikkumista huomattavasti helpottavan kattotuotteen hankkimisesta! Mikäli ikkunasta on pitkä matka maahan, tarvitaan myös hätäpoistumistikkaita eli palotikkaita, joita pitkin voi poistua poikkeustilanteessa. Lumiesteitä tarvitaan katemateriaalista riippumatta, jos katon kaltevuus on 1:8 tai vielä enemmän.

Toisinaan kattoturvatuotteet tarvitsevat huoltoa ja korjausta. Plus Kattopalvelu on silloinkin oikea paikka ottaa yhteyttä. Mistä sitten tietää, tarvitsevatko lumiesteet tai esimerkiksi kulkusillat joitain toimenpiteitä? Juuri tämän takia katon ja sen tarvikkeiden kunto on selvitettävä kaksi kertaa vuodessa. Jos tilaat meiltä kerrostalon, omakotitalon, mökin tai esimerkiksi luhtitalon katon kevät- ja syyshuollot, saat kattotarkastukset aina oikeaan aikaan – ja vieläpä erityisen sopivalla hinnalla, eli tasan nollalla eurolla. Meillä on tapana tarjota koko katon kunnon tarkastus ilmaiseksi aina, kun teemme jotain kattotyötä. Tällöin tutustumme myös katon turvatuotteiden kuntoon ja siihen, ovatko niiden kiinnitykset kunnossa.

Turvatuotteiden kiinnikkeet voivat löystyä, mikä tekee katolla liikkumisesta vaarallista. Miksi esimerkiksi kattotikkaiden kiinnikkeet voivat löystyä? Syynä voi olla lumen aiheuttama toistuva rasitus vai vaikkapa peltikatolle tyypillinen lämpöeläminen. Joka tapauksessa, kiinnikkeet pitää tiukentaa, jotta kattoturvatuotteet eivät irtoaisi katosta. Kattokin vaurioituu, jos siltä putoaa tarvikkeita. Entä jos joku jää alas putoavien tikkaiden tai lumiesteiden alle? On monta syytä tarkastaa katto ja sen tarvikkeet säännöllisin väliajoin!

Lumiesteiden korjauksesta, kiinnityksestä ja asennuksesta voi hakea kotitalousvähennystä     

Lumiesteiden asennus ja korjaus ovat varsin tarpeellisia kattotöitä, sillä lumiesteiden avulla talvesta ja keväästä selvitään monilla tavoin turvallisemmin. Lumiesteet pitävät lumet katolla myös siinä vaiheessa, kun lumi muuttuu tiivistyneeksi ja raskaaksi suojalumeksi pyrkien putoamaan katolta. Siinä tapauksessa, että lunta on tullut mahdottomia määriä, tarvitaan katon kunnon ja pihamaan turvallisuuden takaamiseksi myös lumenpudotusta. Normaalitalvina lumiesteet riittävät estämään lumen hallitsemattoman alastulon ja siitä sekä katolle että ohikulkijoille syntyvät vaaratilanteet.

Jokainen ymmärtää, miten vaarallista on jäädä katolta putoavan lumen alle, mutta mitä vaaraa lumesta voisi olla katolle? Oikein raskas lumitaakka voi saada katon vuotamaan tai jopa painumaan lumelle. Tähän lumiesteet eivät tarjoa ratkaisua, vaan ainut vaihtoehto on tilata lumimassojen vähentäminen katolta. Mitä lumiesteet sitten tekevät katon hyväksi? No, ne estävät lumen äkkinäiset liikkeet, esimerkiksi sen putoamisen ylemmältä katolta alemmalle. Jos lumi saa liikkua ja liukua lappeella mielin määrin, voi katon pinnoite vaurioitua. Myös erilaiset kattotarvikkeet saattavat irrota paikoiltaan ja pudota alas maahan. Esimerkiksi kattotikkaat, kattosillat, ilmanvaihtohormit, rännit ja myös kattotiilet voisivat lähteä lumen matkaan.

Lumiesteiden avulla lumi pysyy katolla, eikä kattokaan vaurioidu. Jos vielä arvot lumiesteiden hankkimista, kannattaa muistaa, että ne ovat pakolliset kaikilla kaltevilla katoilla. Jos katon kaltevuus on 1:8 tai enemmän, on lumiesteet hankittava katon reunoille – vähintäänkin kaikkien ovien ja terassien yläpuolelle. Lumiesteitä ei kannata kiinnittää itse millään katolle, sillä lumiesteiden mitoitus ja niiden läpivientien tiivistäminen vaatii asiantuntemusta. Plus Kattopalvelu hallitsee niin lumiesteiden mitoittamisen, katemateriaalikohtaisen asentamisen kuin katteeseen syntyvien läpivientien luotettavan tiivistämisenkin. Lumiesteiden asennuksesta ja korjaamisesta saa kotitalousvähennystä, jos kyse on omakotitalon tai mökin lumiesteistä. Kotitalousvähennys on jälleen yksi hyvä syy asioida meidän kanssamme kaikkien kattotöiden tiimoilta!

Lumiesteidenkin kunto kannattaa tarkastaa usein. Kun tutkimme tiilikaton, peltikaton, bitumikaton tai vaikka konesaumakaton lumiesteitä, kiinnitämme erityishuomiota niiden kiinnikkeisiin. Jos kiinnikkeet ovat löysällä, voi vaikka kova tuuli saada lumiesteet putoamaan katolta. Irronneiden lumiesteiden tai vaikkapa irronneiden kattotikkaiden aiheuttamat reiät on korjattava pian, jotta katon alle ei päädy kosteutta. Helpompaa on kuitenkin seurata kattotarvikkeiden kiinnikkeiden kuntoa ja estää niiden irtoaminen tekemällä tiukennukset ajoissa.

Piipunhattu ja piipun pellitys meidän kattopalvelultamme

Piipunhatun ja piipun pellityksen avulla voit käyttää omakotitalon tai kesämökin tulisijaa huolettomammin. Piipunhattu ja piipun pellitys peltisepän työnä tekevät koko rakennuksesta paloturvallisemman. Mihin tämä perustuu? Väite paloturvallisuuden paranemisesta perustuu siihen, että piipun peltityöt estävät kosteutta pääsemästä hormiin. Kosteus aiheuttaa jokatalvista pakkasrapautumista, mikä näkyisi muun muassa hormin laastiin syntyvinä halkeamina. On vaarallista, jos omakotitalon tai minkä tahansa muun rakennuksen hormissa on halkeamia. Savukaasuja voi karata halkeamista, ja koska ne ovat todella kuumia, voivat yläpohjan eristeet syttyä tuleen. Tulipalo voi levitä nopealla tahdilla muihin rakenteisiin. Halkeamiin ja koloihin kertyvä nokikin on tulipaloriski. Nokikertymät voivat syttyä tuleen, jolloin puhutaan nokipalosta. Nokipalo saattaa jäädä hormiin ja sammua itsekseen, mutta se saattaa halkaista hormin tai aiheuttaa niin suuren kuumuuden, että talo on pian ilmiliekeissä. Edes joka vuosi tapahtuvasta nuohoamisesta ei ole suurta hyötyä, jos hormi on rapautunut ja täynnä nokea kerääviä epätasaisuuksia.

Kuivasta hormista ei karkaa lämpöä eikä savukaasuja, ja se vetääkin paremmin. Rapautuminenkaan ei uhkaa, sillä piipun peltitöillä suojatussa hormissa ei ole kosteutta talven tullessa. Jos piipun päällä ei vielä ole sadehattua tai jos kova tuuli irrotti hatun paikoiltaan, ota yhteyttä Plus Kattopalveluun! Meidän ammattilaisemme asentavat sopivan piipunhatun omalle paikalleen, ja kattopeltiseppämme voivat toteuttaa piipun pellityksen mittojen mukaan. He tekevät tietenkin kaikki muutkin peltisepän työt. Pyydä tarjous vaikka kattoikkunan pellittämisestä, jiiripelleistä, tippapelleistä, jalkaränneistä, kattoturvatuotteista tai vaikkapa räystäspeltien uusimisesta.

Plus Kattopalvelu ottaa aina huomioon koko katon kunnon. Vaikka olisit tilannut vain piipunhatun asentamisen, tarkastamme koko katon kunnon. Näin selviää muun muassa se, vuotaako piipusta vettä. Tarkastamme myös satulakaton alapuoliset osat esimerkiksi sen varalta, että aluskatetta on korjattava piipun kohdalta. Aluskate kannattaa pitää ehjänä siltä varalta, että katto alkaa yllättäen vuotaa piipun juuresta, harjatiilien kohdalta tai vaikkapa kattoon ilmaantuneesta reiästä. Aluskatteen tehtävä on suojata katon alla olevia lämmöneristeitä ja puurakenteita, ja ohjata kaikki vesikaton läpi tulleet vedet räystäille. Näin katon rakenteet pysyvät varmemmin kuivina ja terveinä siihen asti, että vuotava katto huomataan korjata.

Padasjoella tarjotun ilmaisen kattotarkastuksen takana olevat syyt

Yleensä kaikki omakotitalon, kerrostalon tai vaikkapa kesämökin kattoa koskevat toimenpiteet (myös katon tarkastus Padasjoella) maksavat erikseen. Siksi Plus Kattopalvelun kaikille asiakkailleen tarjoama ilmainen kattotarkastus herättää toisinaan kummeksuntaa. Mitkä ovat tarjoamamme ilmaisen katon kunnon tarkastuksen takana olevat syyt?

Nyt on syytä muistuttaa, että jos tilaat Plus Kattopalvelulta pelkän kattotarkastuksen, veloitetaan siitä erikseen. Hinta on toki varsin edullinen, kuten kaikkien muidenkin kattotöidemme hinnat. Jos kuitenkin tilaat jonkin muun kattotyön, saat kattotarkastuksen maksutta. Kattotyö voi olla ihan mikä vain – se voi olla rännien puhdistus, rikkinäisen tiilen vaihto, saumojen tiivistys tai jokin pienimuotoinen kattopaikkaus tai -huolto. Myös isompiin kattourakoihin (kuten kattomaalaukseen, kattovuodon korjaukseen tai painuneen katon oikaisuun) kuuluu ilmainen kattotarkastus. Ilmaisen katon kuntotarkastuksen saavat niin taloyhtiöt kuin yksityisasiakkaatkin, joten kukaan asiakkaamme ei tule jäämään tätä kaupanpäällistä vaille.

Se, miksi tarkastamme tiilikaton, varttikaton, huopakaton, peltikaton tai konesaumakaton kunnon ilmaiseksi, johtuu halustamme palvella asiakkaitamme mahdollisimman kokonaisvaltaisesti. Lupaamme laittaa joka tasakaton, aumakaton, harjakaton ja muun satulakaton kerralla kuntoon, ja siksi meidän on tarkastettava koko kattokokonaisuuden kunto. Jos emme käy katon alla kattorakenteiden kuntoa tarkastamassa, saattavat lahovauriot jäädä korjaamatta ja märät eristeet uusimatta. Vaikka vesikatto ja kaikki sen läpiviennit olisivat sataprosenttisen tiiviitä, voi katon alla olla kosteutta. Kyseessä on tuolloin rakennuksen sisältä nouseva kostea, lämmin ilma, mikä jää poistumatta välikatolta. Mitä enemmän lämpöä karkaa ja mitä huonommin katto tuulettuu, sitä varmemmin katon alle syntyy kondenssivettä.

Kun koko katto on tarkastettu, osaamme tarvittaessa kertoa katon korjaus- ja huoltotarpeista, ja tehdä tarjouksen niiden pikaisesta suorittamisesta. Kun kaikki katon tarpeet täytetään ajoissa, pysyy katto pitkäikäisenä ja hyväkuntoisena. Näin täytämme toisen asiakkaille antamamme lupauksen. Olemme luvanneet auttaa asiakasta pitämään kattonsa mahdollisimman kustannustehokkaana eli sellaisena, mitä tarvitsee korjata ja kunnostaa vain harvakseltaan – ja mikä saavuttaa todennäköisemmin teknisen käyttöikänsä päätepisteen. Esimerkiksi tiilikatolle tämä päätepiste koittaa vasta 70 vuoden kuluttua tiilikaton asentamisesta, jos katto on huollettu ja korjattu oikea-aikaisesti. Jos katon tarpeisiin ei reagoida, saattaa sen elinkaari jäädä vain noin 30 vuoden pituiseksi – mikä tarkoittaa turhaa rahanmenoa.

Kattopalvelumme suorittaa niin kesän kuin talvenkin kattourakoinnit Padasjoella

Olipa kyseessä kesäinen tai talvinen kattourakointi Padasjoella, tilaa se Plus Kattopalvelu-nimiseltä kattofirmalta. Tämä kattourakoitsija palvelee sujuvasti ja joustavasti ympäri vuoden, eikä kokemustamme tai ammattitaitoamme käy kiistäminen! Mikään kattourakka ei ole tälle kattopalvelulle liian haastava, eikä toisaalta myöskään liian pieni. Toimimme aina yhtä motivoituneesti, asiakaslähtöisesti ja huolellisesti.

Monet kattotyöt ovat sellaisia, että ne voidaan tehdä vuodenajasta riippumatta. Usko tai älä, esimerkiksi kattoremontti onnistuu yhtä hyvin kesällä kuin talvellakin. Jotkut kattotyöt taas kannattaa tehdä tiettyyn vuodenaikaan. Esimerkiksi kattomaalaus onnistuu parhaiten alkukesästä, ja katon tarkastukselle parhaat ajankohdat ovat aikainen kevät sekä loppusyksy.

Keväällä tilataan paljon kattokorjauksia sekä rännien korjauksia, sillä talven lumet ja pakkaset ovat voineet aiheuttaa vahinkoa kattokokonaisuudelle. Pakkanen on voinut halkaista ja murentaa kattotiiliä, ja katolta putoava lumi on voinut irrottaa rännit ja/tai kattotikkaat paikoiltaan. Talven aiheuttamat vahingot huomataan keväthuollon yhteydessä. Tiilikaton, peltikaton tai huopakaton keväthuolto tarkoittaa katteen puhdistamista roskista. Samalla kertaa roskat poistetaan myös sadevesijärjestelmästä. Huoltokokonaisuuden kruunaa ilmainen kattotarkastus, mikä tarjotaan kaikkien Plus Kattopalvelun tekemien kattotöiden yhteydessä.

Kattotarkastuksen perusteella tiedetään, miten katto on korjattava tai huollettava – jos siis mitään muuta tarvitsee tehdä katon puhdistuksen lisäksi. Katon paikkaukset ja korjaukset pitää hoitaa välittömästi, jotta katto ei alkaisi vuotaa. Kattohuoltojen kanssa voidaan odottaa kesääkin. Katto voidaan maalata heti, kun lämpötila alkaa pysyä plussan puolella, eikä sateita ole luvassa.

Moni teettää kattoremontin kesällä. Kuumimman helleaallon aikana ei kannata tehdä huopakattotöitä, sillä kuumuus saattaa pehmentää huovan – eikä peltikaton allakaan haluta työskennellä silloin, kun lämpötila pyörii noin 30 asteessa. Huomioimme myös sen, ettei kattotarkastuksiakaan kannata tehdä pitkän helleaallon aikana tai heti sen jälkeen, sillä mahdolliset vuotojäljet ovat saattaneet kuivua rakenteista.

Syksy tuo tullessaan myrskyt, joten Padasjoella saatetaan tarvita myrskyvaurioiden korjauksia. Vähintäänkin syyshuolto on pakko tehdä ennen talvea. Se on sisällöltään identtinen katon keväthuollon kanssa. Syystarkastuksen perusteella tiedämme, onko kattoa tiivistettävä ja kunnostettava ennen talvea.

Talvisia kattourakoita Padasjoella ovat muun muassa katon ja jään sulatus höyryllä, akuuttien vaurioiden korjaaminen, lumen pudottaminen sekä kattoremontit. Kuten edellä todettiin, omakotitalon tai vaikka taloyhtiön katto voidaan uusia myös talvella.