Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Luota laatuun kun etsit ammattilaisia kattotöihisi Asikkalassa

Ethän tilaisi sähkö- tai putkitöitäkään keneltä tahansa, joten luota laatuun myös kattotöiden suhteen. Työntekijöiden ammattitaito ja kokemus ratkaisevat, kuinka hyvin kattohuolto, katon korjaus tai esimerkiksi kattoremontti Asikkalassa sujuvat. Esimerkiksi kattoremontin onnistumiseen ei riitä, että katolle asennetaan laadukkaita materiaaleja, sillä ammattitaidon puute saattaa johtaa kohtalokkaisiin asennus- ja mitoitusvirheisiin.

Plus Kattopalvelu on pesunkestävä kattofirma, jolta voitte tilata kaikki omakotitalojen, kerrostalojen, rivitalojen, ulkorakennuksien tai vaikkapa rantamökkien kattotyöt. Toimimme kaikkialla Asikkalassa sekä Asikkalan naapurikunnissa Heinolassa, Hollolassa, Hämeenlinnassa, Lahdessa, Padasjoella sekä Sysmässä. Ota yhteyttä, olipa kyse siitä, että katto vuotaa – tai siitä, että katon maalipinta pitäisi uusia. Saat kauttamme myös kattoturvatuotteet ja niiden asentamisen, katon lisälämmöneristyksen, piipun pellityksen ja muut kattopeltisepän työt sekä esimerkiksi sadevesijärjestelmän puhdistuksen. 

Tunnemme sekä pitkäikäiset tiilikatot, helppohoitoiset peltikatot, tyylikkäät huopakatot kuin todella tiiviit konesaumakatotkin. Plus Kattopalvelulta voitte tilata myös mineriittikattotöitä. Vaikka mineriittikattoa ei enää saakaan korjata, kannattaa sen käyttöikää jatkaa harjaamalla, pesemällä ja tarvittaessa myös pinnoittamalla.

Asiantuntemuksella tehdyistä kattokorjauksista, kattohuolloista, katon varusteluun liittyvistä töistä ja kattoremonteista on helppoa saada tarjous. Ota yhteyttä, niin tulemme paikan päälle tarkastamaan kattosi kunnon. Kattotarkastuksen jälkeen osaamme kertoa, mitä kaikkea katto tarvitsee. Joskus katto on luultua huonommassa kunnossa, joskus taas käy ilmi, että katto on kunnostettavissa odotettua nopeammin ja edullisemmin. Kattotarkastuksen jälkeen olemme valmiit esittämään kilpailukykyisen tarjouksen, ja aloittamaan hommat.

Omakotitalon ja kesämökin omistajien kannattaa muistaa, että kattourakkamme ovat kotitalousvähennyskelpoisia. Kotisivujemme kautta voitte hakea kattohuolloille tai muille kattotöille myös rahoitusta, joten ei kun tervetuloa tyytyväisten asiakkaidemme runsaslukuiseen joukkoon. Entistä leveämmäksi asiakkaan hymy muuttuu kun hän muistaa saavansa kaupan päälle kattotarkastuksen. Katon kunto tarkastetaan ilmaiseksi riippumatta siitä, mitä katto tarvitsee. Kattotarkastus on siis sekä rännien puhdistuksen että painuneen katon oikaisun yhteydessä tarjottu kaupanpäällinen. Katon kunnon tarkastuksen jälkeen tiedät, onko katto kaikin puolin moitteettomassa kunnossa, vai tulisiko se lähitulevaisuudessa esimerkiksi maalata. Mainitsemme myös siitä, jos ilma vaihtuu välikatolla hitaasti, tai jos vaikka kattoikkuna kannattaisi vaihtaa. Kaikkia ehdotuksiamme seuraa järkevä tarjous kyseisten kattotöiden tasokkaasta toteuttamisesta.

Kymmenen pisteen kattoremontti Asikkalassa

Mistä tilata täyden kymmenen pisteen kattoremontti Asikkalaan? No tietenkin Plus Kattopalvelulta, joka on luotettava kattourakoitsija kaikkiin taloyhtiöiden ja yksityisasiakkaiden tarpeisiin. Meiltä sujuvat niin huopakattoremontit, palahuopakattoremontit, tiilikattoremontit kuin peltikattoremontitkin. Jos haluat, voimme muokata uudesta katosta avain vanhasta poikkeavan. Tasakatot olivat muotia muutama vuosikymmen sitten, mutta harvalla on enää halua käyttää aikaa ja rahaa niiden huoltoon. Harjakatto on helppohoitoisempi katto, sillä se kerää vähemmän lunta, roskia ja vettä. Satulakaton alapuoliset osat on helpompi käydä tarkastamassa kuin tasakaton alla olevat rakenteet ja eristeet, joten ota yhteyttä, jos haluat muuttaa tasakattosi kaltevammaksi katoksi. Uusi katto voi olla pulpettikatto tai vaikkapa aumakatto. Satulakatto vaatii erilaisen sadevesijärjestelmän kuin tasakatto, ja kattoturvatuotteiden määrää jouduttaneen lisäämään. Huolehdimme siitä, että uusi kattosi on kaikin puolin toimiva ja turvallinen – sekä luotettavan tiivis!

Loivan katon muuttaminen kaltevaksi katoksi lisää katemateriaalivaihtoehtoja. Jos kyseessä on tasakatto, johtaa omakotitalon, kesämökin, rivitalon tai kerrostalon kattoremontti poikkeuksetta huopakaton asentamiseen. Vain tiivissaumakatto hitsattuine saumoineen on tarpeeksi tiivis tasakatolle. Jos katon kaltevuusaste on 1:10, sopii uudeksi katoksi myös konesaumakatto. Hieman kaltevammalle (1:8) katolle voidaan asentaa lukkosaumakatto, ja palahuopakaton asennus on mahdollista katon kaltevuuden ollessa 1:5.

Hoidamme kattoremontin yhtä onnistuneesti ja sujuvasti, tehtiinpä kattoremontti sitten kesällä tai talvella. Uuden peltikaton, tiilikaton tai huopakaton asennus ei katso vuodenaikaa. Talvella katon uusiminen voi onnistua jopa hieman kesäaikaa nopeammin ja edullisemmin, sillä talvella on vähemmän ruuhkaa. Kattoremontin hinta on aina yhtä järkevä ja kilpailukykyinen, joten kattosaneerausta ei ole kustannusten pelossa pakko jättää talvikuukausiin. Katon purun ja vaihdon hinta selviää paikan päällä tekemämme arviointikäynnin perusteella. Kun olemme tutustuneet katon mittasuhteisiin, katon läpivientien määrään sekä katon alta löytyvien rakenteiden kuntoon, olemme valmiit laskemaan hinnan kattosaneeraukselle. Se on aina niin sanottu avaimet käteen -hinta, eli siinä on huomioitu niin materiaalien, työtuntien kuin jätekustannustenkin osuus. Voit maksaa kattoremontin osamaksulla, jos se sopii sinulle parhaiten. Tahtoisitko maksaa kattoremontin rahoituksella? Sekin onnistuu, eikä rahoitusta tarvitse edes hakea kaukaa. Meidän kotisivujemme kautta voit siirtyä yhteistyökumppanimme tarjoaman rahoituksen hakemuslomakkeelle, ja kattoremontti on taas askelen lähempänä.

Huopakatto vai palahuopakatto – kumpi valita kesämökille?

Kesämökin uuden katon valinta voi aiheuttaa päänvaivaa, sillä niin palahuopakatto kuin tavallinenkin huopakatto ovat erinomaisia vaihtoehtoja. Myös tiilikatolla ja peltikatolla on monia hyviä puolia, mitkä puoltaisivat niiden valitsemista: tiilikatto voi kestää yhtä soittoa jopa 70 vuotta, ja peltikatto on vielä huopakattoakin helppohoitoisempi. Sade riittää pitämään peltikaton puhtaana, eikä lumikaan tapaa tarttua sen liukkaaseen pintaan. Tiilikatolla ja peltikatolla on kuitenkin myös miinuspuolia, mitkä saavat monet kesämökkien tai omakotitalojen omistajat kallistumaan bitumikaton puoleen. Tiilikatto on todella painava katto, ja peltikatto pitää meteliä sekä sateella että ulkolämpötilojen vaihdellessa. Lisäksi peltikaton alla voi olla kesähelteellä todella kuuma. Bitumikermikatto on kevyt, mutta kestävä. Se vaimentaa ääniä, eikä kuumene. Bitumikatto sopii mainiosti myös muihin rakennuksiin kuin pientaloihin. Monessa kerrostalossa, rivitalossa ja esimerkiksi teollisuuskiinteistössä on huopakatto.

Huopakattoja on kolmea sorttia. Jos kesämökissä tai esimerkiksi kerrostalossa on tasakatto, valinnanvaraa ei ole, vaan tiivissaumakatto on ainoa tarpeeksi tiivis kate. Jos katto on kaltevampi tai sitä on tarkoitus muokata kaltevammaksi, voidaan katolle valita myös laattakatto. Laattakatto koostuu lukuisista, suorastaan lukemattomista, huopapaanuista. Paanuissa on valmis liimapinta, minkä avulla ne on helppo kiinnittää paikoilleen. Palahuopakaton asentaminen ei silti ole yhtä nopeaa kuin tiivissaumakaton asentaminen. On makuasia, valitako huopakatto vaiko palahuopakatto, jos katto on tarpeeksi kalteva. Kummatkin katot ovat erittäin tiiviitä, hyvännäköisiä ja toimivia.

Vaihtoehdot eivät pääty paanukattoihin, vaan vielä on lyödä tiskiin kolmas vaihtoehto. Jokin aika sitten ainut tapa saada bitumikatosta tarpeeksi tiivis oli kolmiorimatekniikka. Tuolloin huopien saumat nostettiin ylös kolmionmuotoisten rimojen avulla. Kolmiorimahuopakatot ovat tänä päivänä melko harvinaisia, mutta Plus Kattopalvelulta saatte asiantuntevaa palvelu myös kolmiorimahuopakattojen uusimisessa, korjaamisessa ja asentamisessa.

Huopakaton elinkaari voi olla mitä vain 20 ja 40 vuoden välillä. Mitä aktiivisemmin kattoa on huollettu, sitä pidempään se voi kestää. Plus Kattopalvelu on oikea valinta kaikenlaisten huopakattojen huoltamiseen, korjaamiseen ja remontoimiseen! Huopakaton huoltaminen ei vaadi suuria investointeja. Useimpina vuosina riittää, että lehdet ja muut roskat poistetaan katolta, ja että katon kunto tarkastetaan mahdollisten vaurioiden varalta. Esimerkiksi kattomaalausta tarvitaan vain kerran, kun taas esimerkiksi peltikatot maalataan useampaankin otteeseen elinkaarensa aikana.

Keskitymme huolella kaikenlaisiin katon korjauksiin Asikkalassa

Joka ikinen katon korjaus Asikkalassa toteutetaan asianmukaisella huolellisuudella, joten meihin voi luottaa riippumatta siitä, miten isoa tai pientä katon paikkausta tarvitsee. Suoritamme samalla keskittyneisyydellä niin rännien ja vesikourujen korjauksen kuin painuneen katon oikaisunkin. Tavoitteenamme on saada jokaisen asiakkaamme katto kaikin puolin tiiviiseen ja luotettavaan kuntoon, ja pidämme tämän mielessä jokaista peltikattoa, tiilikattoa tai huopakattoa korjatessamme. Meille ei riitä vielä se, että teemme jiirien paikkauksen tai rikkinäisten tiilien vaihdon huolellisesti, vaan tarjoamme aina kaupan päälle koko katon kunnon tarkastuksen. Tutkimme, onko katossa jotain muuta korjattavaa. Jokin peltilista saattaa olla irronnut, ja vaatia kiinnittämistä. Ehkä räystäslaudat ja -pellit pitää vaihtaa? Käymme mahdollisuuksien mukaan myös katon alla, sillä aluskatekin saattaa vaatia kunnostamista.

Jos katon ja kattoläpivientien asennuksessa tai tiivistyksessä on jotain pielessä, olisi se hyvä huomata mahdollisimman pian. Suosittelemme tarkastamaan katon kunnon kaksi kertaa vuodessa, jotta haurastuneet tiivisteet huomattaisiin ennen, kuin kattoikkuna vuotaa ja vaatii korjaamista. Säännöllisten kattotarkastusten ansiosta myös peltikaton ja huopakaton reiät havaitaan ajoissa. Pienen reiän paikkaaminen on helppo kattokorjaus verrattuna siihen, että katon alle pääsisi kosteutta, ja tarvittaisiin laajamittaista lahovaurioiden korjausta. Lahon aiheuttamien vaurioiden korjaus tarkoittaa käytännössä samaa kuin puuosien vaihto, sillä vain siten lahon leviäminen kattorakenteen muihin osiin voidaan estää. Jos katto on ehtinyt vuotaa jiirin, läpiviennin tai esimerkiksi harjatiilen kohdalta, saattaa eristeistäkin löytyä kosteutta. Jotta yläpohjaan ei pääsisi syntymään homevaurioita, pitää märät eristeet purkaa ja uusia.

Katon säännöllisten tarkastusten aikana on hyvä tutkia myös katon tarvikkeiden kiinnikkeet, sillä irtoavat lumiesteet, rännit, tikkaat ja ilmanvaihtohormit rikkoisivat kattoa. Jos katon tarvikkeiden irtoamisesta aiheutuneita reikiä ei pian paikattaisi, voisi katon alle päästä vettä. Katon tarvikkeiden irtoaminen paikoiltaan voisi aiheuttaa vahinkoa myös pihalla liikkuville ihmisille ja heidän omaisuudelleen.

Mikä on sopiva tiheys katon tarkastuksille? Sopivana väliaikana pidetään puolta vuotta. Myös isompien myrskyjen jälkeen kannattaa kiivetä tarkastamaan, miten katto voi. Jos puu on kaatunut katon päälle, huomaa sen katolle kiipeämättäkin. Katolla voi kuitenkin olla pienimuotoisempia ongelmia ja vaurioita, kuten katolle lentäneiden oksien rikkomia kattotiiliä. Tällaiset myrskyvauriot voisivat jäädä havaitsematta ja korjaamatta, jos katon kuntoa ei käytäisi tarkastamassa lähietäisyydeltä.

Emme välttämättä tarjoa heti ensimmäisenä kattoremonttia, vaikka katto vuotaa

Monille kattovuodon huomaaminen tuo mieleen sen, että nyt katto on aika uusia. Jos katto on vanha tai muutoin hyvin huonossa kunnossa, on kattovuoto ihan oikeastikin merkki siitä, että katto on uusittava ja pikaisesti. Jos katto ei ole vielä ikäloppu, katto voidaan kunnostaa tekemällä katon osittainen korjaus. Toisin sanoen: jos katto vuotaa, kattoa ei välttämättä tarvitse uusia.

Vuotavan katon korjaus tulee kattoremonttia edullisemmaksi, joten suosittelemme kattovuodon korjausta aina, kun mahdollista. Asiantuntijan korjaama katto pitää vettä vielä pitkään! Emme halua leikkiä ennustajia, vaan esitämme tuomion vasta tarkastettuamme katon kunnon. Katon tulevaisuus päätetään katon yleiskunnon, vesikatteen iän ja kattovuodon aiheuttamien vaurioiden perusteella. Mitä pienempi kattovuoto, sitä varmempaa on, että katon tiivistys ja kattorakenteiden kunnostus riittävät. Jos taas vahingot ovat mittavia, laskemme tarkoin, tuleeko katon vaihto sittenkin katon korjausta edullisemmaksi.

Hyvällä tuurilla kattovuoto esimerkiksi jonkin katon läpiviennin kohdalta ei ole ehtinyt aiheuttaa katon vesivahinkoa. Jos aluskate on toimintakuntoinen, se on estänyt katon alle olevia puurakenteita ja eristeitä kastumasta kattovuodosta huolimatta. Tällaisessa tapauksessa riittää, että tiivistämme kattoikkunan, kattovalokuvun, kattoluukun, piipun juuren tai muun katon alle vuotaneen kohdan.

Jos aluskatetta ei ole tai se on mennyt aikojen saatossa rikki, on vesikaton läpi vuotanut vesi saattanut kastella katon rakenteet. Puurakenteet pitää kuivatta, jotta ne eivät alkaisi lahota. Jos lahovaurioita on jo päässyt syntymään, on olennaista vaihtaa lahot puuosat ja pysäyttää siten lahon leviäminen. Jos yläpohjan lämmöneristeistäkin löytyy kosteutta, on vaarana home. Uusimme märät eristeet kattovuodon korjaamisen yhteydessä. Hoidamme myös aluskatteen kuntoon, jotta mikään läpivientivuoto tai esimerkiksi jiirivuoto ei enää saisi aikaan katon vesivahinkoa. Jos aluskate puuttuu kokonaan, on vesikatto purettava aluskatteen asentamisen tieltä. Tässä vaiheessa vesikatteen materiaalikin kannattaa uusia. Varsinkaan huonokuntoista vesikatetta ei kannata purkaa vain siksi, että se voitaisiin kohta asentaa takaisin paikoilleen.

Plus Kattopalvelulta saatte luotettavaa ja asiantuntevaa korjauspalvelua kaikenlaisten kattovuotojen yhteydessä. Ota meidät luottokumppaniksesi kaikkiin muihinkin kattotöihin, niin saat joka kerta katon kunnon tarkastuksen kaupan päälle. Kattotarkastuksen tarjoaman informaation perusteella moni kattovuoto voidaan ehkäistä jo ennalta.

Katon huollot Asikkalassa täydentyvät katon tarkastuksella

Voit suojata tiilikattosi, peltikattosi tai huopakattosi ajan hampaalta pitämällä huolta siitä, että katon huollot Asikkalassa tulevat tehtyä ajallaan. Asiantunteva kumppani kaikkiin katon huoltoihin löytyy Plus Kattopalvelusta. Me tiedämme, mitä kaikkia rasituksia omakotitalojen, kerrostalojen, rivitalojen, kesämökkien ja muiden rakennusten kattojen on kestettävä. Osaamme suojata katot UV-säteiden, sateiden, ilmansaasteiden, kasvustojen ja esimerkiksi jään aiheuttamilta rasituksilta. Mitä paremmin katto on suojattu erilaisilta rasituksilta, sitä vähemmän se vaurioituu ja vaatii korjaamista. Säännöllisten ja katemateriaalikohtaisten kattohuoltojen ansiosta voi myös odottaa pidempää käyttöikää katollesi. Tiilikatto voi kestää jopa 70 vuotta, kun taas likainen ja muutoinkin huoltamatta jäänyt tiilikatto voi olla uusimiskunnossa jo 30-vuotiaana. Myös pelti- ja huopakattojen elinkaaret voivat puolittua kattohuoltojen tekemättä jättämisen takia. Peltikatolle voi odottaa noin 50 vuotta kestävää elinkaarta, jos se pidetään puhtaana ja hyvin maalattuna. Huopakatto kestää vähän vähemmän aikaa, eli noin 40 vuotta. 40 vuoden sijaan katto saattaa kestää vain noin 20 vuotta, jos sammalet ja aurinko pääsevät koettelemaan sen kuntoa.

Tahdomme auttaa asiakasta katon eliniän pidentämisessä. Tämä tarkoittaa sitä, että paneudumme kaikkiin kattohuoltoihin ja katon korjauksiin koko ammattitaidollamme. Tahdomme tarjota vielä jotain muutakin – jotain, mikä erottaa meidät kilpailijoistamme, ja mahdollistaa äärimmäisen hyvän asiakaskokemuksen. Olemme keksineet mielestämme erinomaisen lisäpalvelun, ja myös asiakkaamme ovat olleet siihen todella tyytyväisiä. Tilaa meiltä mikä tahansa kattohuolto tai vaikka kattoturvatuotteiden huolto, niin saat katon tarkastuksen kaupan päälle! Kattotarkastuksen ansiosta mikään huolto- tai korjaustarve ei jää huomaamatta, joten katon kunto saadaan pidettyä hyvänä aina katon viimeisiin elinvuosiin asti.

Peltikattojen huolto-ohjelmat ovat erilaisia kuin tiili- ja huopakattojen huolto-ohjelmat. Tiilikatot ja bitumikatot pinnoitetaan vain kerran, mutta sammaleenpoistoa ne voivat tarvita kerran tai pari vuosikymmenessä. Katon suojakäsittely vähentää kasvustojen esiintymistä, mikä on varsinkin vanhalle katolle ominaista.

Peltikatto kärsii sammaleista vain ani harvoin, mutta sen maalipinnoite kuluu pois nopeammin. Peltikatto saattaa vaatia huoltomaalausta esimerkiksi joka kymmenes vuosi. Kattotarkastuksen perusteella saatamme suositella myös kattopeltien kiinnitysten lisäystä tai peltikattonaulojen vaihtoa kateruuveiksi. Myös vanhojen ja huonokuntoisten ruuvien vaihto auttaa pitämään katon tiiviinä ja kattopellit paremmin paikoillaan.

Olipa kyseessä peltikatto, tiilikatto tai huopakatto, tarvitsee ainakin katon kevät- ja syyshuollon joka vuosi. Sen yhteydessä katto puhdistetaan, jotta se ei alkaisi ruostua tai peittyä kasvustoihin. Puolivuotishuoltoon kuuluu olennaisena osana myös sadevesijärjestelmän puhdistaminen.

Rännien puhdistus Asikkalassa – näin se tapahtuu 

Kun teetät rännien puhdistamisen ja muut rännihuollot ajoissa, vetää Asikkalassa sijaitsevan rakennuksesi sadevesijärjestelmä moitteetta kaikkina vuodenaikoina. Rännihuoltoon kuuluu aina rännien kuntotarkastus, joten jos jokin liitoskappale tai esimerkiksi ulosheittäjä on mennyt rikki, osaamme tarjota tarvittavaa rännikorjausta. Myös mahdollinen sulanapitojärjestelmä tarkastetaan, joten sekään ei jää korjaamatta. Puuttuvatko vesikourut ja syöksyputket vielä kokonaan? Pyydä siinä tapauksessa tarjous rännien asentamisesta. Sadevesijärjestelmä kannattaa hankkia ja siitä kannattaa pitää huolta, sillä sen tehtävä katolla sulavien ja katolle satavien vesien kuljettajana on äärimmäisen tärkeä. Jos sade- ja sulamisvesiä ei saada ohjattua tarpeeksi kauas omakotitalosta tai muusta rakennuksesta, voi talon perustuksiin päästä kosteutta.

Sadevesijärjestelmä ei toimi ilman ihmisen apua, sillä se kerää koko ajan roskaa. Sadevesikourut (tai jalkarännit tai kattokaivot) pitää puhdistaa usein, jotta roskat eivät vaikuttaisi sadevesijärjestelmän vetoon. Mikäli puiden lehtiä ja muita roskia on mennyt myös syöksyputkiin, tulee nekin avata. Muista puhdistaa tai puhdistuttaa sadevesijärjestelmä ainakin kaksi kertaa vuodessa, niin vältyt tukoksilta ja kaikilta niiden aiheuttamilta ongelmilta. Se, ettei sadevesijärjestelmä vedä, vaikuttaa myös itse sadevesijärjestelmän kuntoon aiheuttamalla ruoste- sekä jäätymisvaurioita. Myös talon julkisivun kunto heikkenee, kun roiskevedet pitävät sen märkänä. Ränneistä vuotavat vedet voivat myös kastella pihamaan. Kesällä piha muuttuisi liejuiseksi, talvella puolestaan jäiseksi ja liukkaaksi.

Sadevesijärjestelmä eli rännit tai kattokaivot puhdistetaan käsityönä. Neulaset ja muut roskat kerätään käsin, ja laitamme roskat suoraan roskapussiin. Lopuksi huuhtelemme kourut niin, että huolto- ja korjaustarpeet tulisivat näkyviin, jos sellaisia olisi. Roskien alta saattaa paljastua esimerkiksi pintaruostetta, mikä voidaan vielä siinä vaiheessa poistaa hiomalla ja maalaamalla. Tarvittaessa teemme tarjouksen rännien huoltomaalaamisesta.

Palveluvalikoimaamme kuuluu myös rännien sulatus. Kuumalla höyryllä saadaan sulamaan myös jäätyneet kattokaivot. Vaikka sadevesijärjestelmän jäätymistä voidaan ehkäistä sulanapitojärjestelmällä, on varmin tapa varmistaa sadevesijärjestelmän talviaikainen veto kuitenkin sen säännöllinen puhdistaminen. Myös tämä kattotyö kannattaa teettää Plus Kattopalvelun palvelualttiilla henkilökunnalla, sillä teemme sen erittäin huolellisesti. Kuten kaikki muutkin kattotyöt, myös tämä kattohuolto kruunataan tekemällä ilmainen kattotarkastus. Näin saat asiantuntijan mielipiteen koko kattosi kunnosta aivan kaupan päälle!

Alkaako katto likaantua heti katon pesun ja puhdistuksen jälkeen?

Plus Kattopalvelu tarjoaa katon pesuja, sammaleiden poistoja ja suojakäsittelyjä kaikille Asikkalan taloyhtiöille ja talonomistajille, joten ota yhteyttä katon puhdistuksen tiimoilta. Me puhdistamme katon niin hyvin, ettei uutta kattopesua tai sammaleenpoistoa tarvita pitkiin aikoihin. Emme käytä liian rajuja puhdistusmetodeita, mitkä voisivat vaurioittaa kattoa, vaan nerokkaita ja käytännössä hyväksi havaittuja keinoja.

Otetaan vaikkapa tiilikaton pesu ja peltikaton pesu – tai miksei vaikka huopakatonkin pesu. Katto on aika pestä, jos lika on pinttynyt siihen niin hyvin, ettei tiilikaton harjaus tai muu normaali puhdistuskeino auta. Myös silloin katto kuuluu pestä, jos se aiotaan maalata. Pinnoite tarttuu parhaiten, kun kate on täysin puhdas. Katosta saadaan putipuhdas käyttämällä pesuharjoja ja sopivaa pesuainetta. Painepesurin käyttäminen kannattaa unohtaa, sillä kova vedenpaine vaurioittaa sekä tiilikattoa, peltikattoa että huopakattoa. Jos tiilikatto satuttaisiin pesemään painepesurilla, tulisi se pinnoittaa heti uudestaan, koska painepesuri olisi pilannut tiiliä rapautumiselta ja murenemiselta suojaavan pinnoitteen.

Pelkästä katon pesusta ei ole sammaleiden poistajaksi kuin vain peltikatolle, mikä ei edes sammaloidu kovin usein. Sammalet ovat tiili- ja huopakattojen ongelmia, ja näiltä katoilta sammalet kannattaa poistaa kemiallisen sammaleenpoiston avulla. Sammaleenpoistoaine pitää huolen siitä, että sammalten juuret ja itiökin saadaan eliminoitua, joten tällainen katon puhdistus on paljon kattopesua tehokkaampi. Jos katto puhdistettaisiin pelkällä pesulla, voisi se alkaa sammaloitua heti uudestaan. Lopuksi katolle tehdään suojakäsittely, mikä takaa sen, että katto pysyy mallikelpoisen siistissä kunnossa pitkään.

Sammaleiden kasvu ja peltikatolle ominainen ruostuminen voidaan estää jo ennalta, ja näin kannattaakin toimia. Katto pysyy helppohoitoisempana, paremman näköisenä ja pitkäikäisempänä, jos oksat, neulaset, lehdet ja muut roskat poistetaan katolta säännöllisesti. Sopivan säännöllinen väliaika roskien poistoon ja katon puhdistamiseen on puoli vuotta. Ota yhteyttä ja tilaa konesaumakaton, aaltopeltikaton, tiilikaton tai vaikkapa palahuopakaton puhdistus meiltä! Puhdistamme katon erittäin perusteellisesti keräten roskat pois myös sadevesijärjestelmää tukkimasta. Myös katon kevät- ja syyshuollot oikeuttavat muikeaan kaupanpäälliseemme, eli koko katon kunnon tarkastukseen. Sen perusteella kaikki paikkaustarpeet saadaan hoidettua pois päiväjärjestyksestä jo ennen, kuin katto vuotaa.

Katon maalaus Asikkalassa – miksi, miten ja milloin?

Miksi, miten ja milloin tarvitaan katon maalausta Asikkalassa? Ensinnäkin, kattomaalausta tarvitaan kohentamaan omakotitalon, kerrostalon tai kesämökin katon kuntoa sekä ulkonäköä. Vuosien mittaan katon väri haalistuu, mutta katon huoltomaalaus saa katon vaikuttamaan kuin uudelta. Samalla paranee katon kunto, sillä pinnoite ei ole olemassa vain miellyttääkseen talon omistajan silmää, vaan myös suojatakseen kattoa erilaisilta rasituksilta. Jos kyseessä on tiilikatto, auttaa katon maalaus sitä hylkimään kasvustoja ja kosteutta. Jos pinnoitetta ei uusita, alkavat vesi ja sammalet rapauttaa tiiliä. Mitä enemmän katolla on rikkinäisiä tiiliä, sitä helpommin se alkaa vuotaa.

Huopakaton maalaus tai pikemminkin pinnoitus palauttaa katon joustavuuden. Elastinen ja hyväkuntoisella pinnoitteella suojattu huopakatto kestää jopa 40 vuotta lumia, jäitä, sateita, kasvustoja ja auringon porotusta.

Peltikaton maalausta tarvitaan siksi, että ruoste ei saisi otetta katosta. Ruoste ohentaa kattopellit voiden saada ne myös reikiintymään. Ruoste pilaa peltikaton nopeasti, ja voi jopa puolittaa sen elinkaaren pituuden.

Miten katto maalataan, ja kuinka usein katon pinnoite on uusittava? Peltikatot maalataan sen mukaan, miten kulunut vanha maalipinta on – sopiva aika uusia kattomaalaus voi olla 10, 15 tai vasta 25 vuoden päästä. Tiili- ja huopakatot pinnoitetaan uusiksi vain kerran, ja tuo työ ajoittuu katon elinkaaren puolenvälin paikkeille. Koska tiilikatto kestää noin 70 vuotta, maalataan se noin 30 ikävuoden kieppeillä. Huopakaton maksimikäyttöiän pituus on 40 vuotta, joten kattomaalaus on ajankohtainen noin 20 vuoden kuluttua bitumikaton asennuksesta.

Katon maalaaminen tapahtuu yleensä siveltimillä. Maalausajankohdan valitseminen on tärkeää, sillä kattomaalaus ei onnistu sateella tai pakkasella. Myös aamukaste tai sadetta enteilevä, kohonnut ilmankosteusprosentti haittaavat kattomaalausta. Liian suorassa auringonpaisteessakaan kattoa ei kannata maalata, joten sopiva maalaussää on puolipilvinen poutapäivä.

Myös katon huoltomaalauksen pohjatyöt vaativat erityishuomiota, sillä maalipinnoite ei tartu kunnolla, jos katto on likainen. Tarvittavien pohjatöiden luonne sekä avaimet käteen -periaatteella tehtävän kattomaalauksen hinta selviävät alkutarkastuksen aikana. Jos katossa on jotain tiivistettävää, sisältyy tarjoukseen myös katon paikkaus. Lisäksi tarvitaan ainakin katon pesua, mahdollisesti myös sammaleiden ja ruosteen poistoa.

Lumenpudotukseen meiltä kaikki välineet ja työvoima

Lumenpudotus Asikkalassa ei ole mikään leppoisa puhdetyö vaan varsin haasteellinen, itse asiassa jopa vaarallinen kattourakka. Lumenpudotus rivitalon, kerrostalon, mökin, maneesin, omakotitalon, hallin tai jonkin muun kiinteistön katolta voi aiheuttaa vakavia henkilövahinkoja ja kalliita korjauslaskuja, jos se tehdään taitamattomasti. Tilaa kattolumityöt Plus Kattopalvelulta, niin voit olla varma siitä, ettei tällaisia vahinkoja ja onnettomuuksia pääse syntymään. Asetamme turvallisuusasiat aina etusijalle. Tiedämme myös sen, kuinka helposti katto voi vaurioitua kattolumitöiden aikana. Toimimme kattoystävällisesti sekä lunta että jäätä poistaessamme, joten katonkaan kunnon puolesta ei tarvitse olla huolissaan.

Tyypillisiä lumenpudotuksen aikana syntyviä vahinkoja ovat muun muassa jiirivuodot, rikkoutuvat kattotiilet ja vuotavat läpiviennit. Myös vesikaton pinnoitteeseen voi tulla jälkiä tottumattoman lumenpudottajan lapiosta. Ammattialinen tietää, ettei lunta koskaan poisteta niin, että lapio osuisi katteeseen. Katolle tulee jättää noin vaaksan verran lunta kattoa suojaamaan – ja toimimaan näppäränä lisäeristeenä.

Erityisessä vaarassa on lumenpudottaja itse – varsinkin, jos hän ei käytä asianmukaisia työturvallisuustuotteita. Tottuneinkin kattohuoltaja voi horjahtaa alas katolta. Me varaudumme tähän käyttämällä turvavaljaita myös tasakaton lumenpudotustöissä. Emme koskaan liiku yksin, vaan aina vähintään yhden työkaverin kanssa. Kahdestaan tai kolmistaan urakka eteneekin nopeammin! Tarvittaessa meitä tulee paikalle useampikin: varsinkin kerrostalon tai tuotantolaitoksen lumenpudotukseen varustaudutaan jo melko isolla joukolla.

Lumen pudotus kerrostalon katolta vaatii työvoimaa enemmän kuin omakotitalon lumenpudotus, sillä kerrostalokohteisiin tarvitaan myös vaarallisen alueen valvojia. Suunnittelemme tarkoin, mihin kohden pihaa lumimassat voidaan pudottaa, mutta vaara-alue pitää siitä huolimatta eristää. Ainakin yhden työntekijän on jäätävä maahan varmistamaan, ettei kukaan tule vahingossakaan liian lähelle. Tarvittaessa järjestämme myös liikenteenohjauksen, sillä kerrostalon kattolumitöissä käytetyt nostinkoriautot ja kuorma-autot voivat tukkia tien.

Ota yhteyttä Plus Kattopalveluun, olipa kyseessä loivan tai jyrkän katon lumenpudotus – tai vaikkapa jääpuikkojen poisto räystäiltä. Palveluvalikoimaamme kuuluu myös rännien, kattokaivojen ja katon sulatus. Ränneihin tai katolle ilmestynyt jää saadaan poistettua helpoiten ja kattoystävällisimmin käyttämällä kuumaa vesihöyryä. Vesihöyry sulattaa jään, ja se poistuu katolta normaalia reittiä (eli joko kattokaivojen tai sadevesikourujen sekä alastuloputkien kautta).

Tässä sinulle oiva tekijä kattotöihin Asikkalassa

Sinulle sopivia kattotöitä Asikkalassa saat ottamalla yhteyttä Plus Kattopalveluun. Me tarjoamme kaikki peltikattotyöt, tiilikattotyöt sekä huopakattotyöt, joita katon elinkaaren aikana saatat tarvita. Ammattitaito ja kohtuullinen hintalappu ovat suorastaan itsestäänselvyys, kun asioit kanssamme! Kattotöistä tulevat ensimmäisenä mieleen kattokorjaukset. Tarvitsipa kattovuodon paikkaamista tai kattoläpiviennin korjaamista, saat tarvitsemasi avun tästä osoitteesta. Korjaamme niin pienet kattoreiät kuin isommat katon vesivahingotkin. Ehkä vuotava kattoikkuna vaatii korjaamista, vai vanha kattovalokupu uusimista? Täältä pesee!

Myös muita katon tarvikkeita pitää välillä korjata, huoltaa tai uusia. Laitamme kuntoon niin kattoturvatuotteet kuin erilaiset sadevesijärjestelmätkin. Rännien tai kattokaivojen veto on tärkeä asia koko rakennuksen kannalta, joten on ensiarvoisen tärkeää panostaa katon sadevesijärjestelmän toimintaan.

Myös kattohuollot kuuluvat palveluvalikoimaamme, kuinkas muuten. Peltikattoa pitää toisinaan maalata, kun taas tiilikatot ja bitumikatot tulee pitää puhtaina sammaleista.

Kattotarkastus saattaa paljastaa, että katon rakenteissa ja eristeissä on kosteutta. Kosteus voi olla peräisin katon läpi vuotaneesta vedestä. Koska aluskatteen tehtävä on pitää vuotovedet pois kattorakenteista, on kattovuodon korjaamiseen yhdistettävä rikki menneen aluskatteen korjaus. Aluskatetta ei yleensä pysty paikkaamaan, vaan edessä on aluskatteen vaihto. Vaikka aluskate uusittaisiin vain osittain, pitää vesikatetta sen takia purkaa. Tämä ei ole kaikista pienimuotoisin kattotyö, joten aluskatteen kunto kannattaa varmistaa tiivistämällä katon tuuletusaukot, joista voi päästä kosteutta, roskia tai pikkulintuja aluskatteen kuntoa heikentämään. Harjan tuuletusaukkoihin kannattaa hankkia harjatiivisteet, kun taas räystäiden tuuletusaukot kaipaavat pieneläinesteiden eli lintuverkkojen asentamista.

Välikatolta löytyvä kosteus saattaa olla myös kondenssivettä, eli asunnon sisätiloista nousseesta lämmöstä tiivistynyttä kosteutta. Jos katon eristys on riittävä, ei tällaista kosteutta synny kovinkaan paljoa. Tarvittaessa voimme toteuttaa katon lisälämmöneristyksen, eli tuoda uusia villoja katon alle.

Myös katon tuuletus on avainasemassa kondensoitumisen ehkäisemisessä. Katon IV-töiden avulla voidaan tehostaa katon tuulettumista. Käytännössä tämä saattaa tarkoittaa uusien ilmanvaihtohormien tai esimerkiksi harjapeltituulettimen asentamista.

Plus Kattopalvelun kautta tavoitatte myös maan mainiot kattopeltisepät, joilta onnistuvat kaikki katon peltityöt. He voivat asentaa ja uusia niin räystäspellit, jiiri- ja juuripellit kuin tippapellitkin. Kattopeltiseppämme ovat varma valinta myös piipun tai kattoikkunan pellittämiseen tai vaikkapa rivisaumatun peltikaton uusimiseen.

Miten katon ja yläpohjan eristys tai villojen vaihto toteutetaan?

Villojen vaihto on melko harvoin tarvittu kattotyö Asikkalassa. Jos katto ei vuoda, ei villojakaan tarvitse vaihtaa. Villojen vaihtoa ei tarvita edes kattoremontin yhteydessä, jos yläpohjan eristeissä ei ole kosteutta. Märät villat pitää vaihtaa, koska kosteus saa mikrobikasvustot villiintymään. Yläpohjan homevaurio on vakavasti otettava asia, millä voi olla kauaskantoisia vaikutuksia rakennuksen asukkaiden terveyteen.

Jos villat pitää vaihtaa, poistamme kaikki märät villat ja toimitamme ne jäteasemalle. Tilalle asennamme uusia villoja pitäen huolen siitä, ettei katon tuuletustila muutu liian matalaksi. Pidämme huolen myös siitä, etteivät villat tuki räystäiden tuuletusaukkoja.

Joskus villoja lisätään enemmän, kuin niitä alun perin oli. Tällöin puhutaan katon lisälämmöneristyksestä. Katto ja yläpohja voidaan lisäeristää myös vaihtamatta vanhoja villoja. Jos eristeitä on liian vähän, kannattaa yläpohjaan tuoda uusia lämmöneristeitä. Näin vähennetään energiankulutusta, mikä tekee asumisesta ympäristöystävällisempää ja edullisempaa. Varsinkin sähkölämmitteisen rakennuksen lämmityskustannukset voivat laskea roimasti!

Uusista eristeistä on muutakin hyötyä, sillä ne vähentävät saumavuotojen ja kondenssiveden aiheuttamien vesivahinkojen todennäköisyyttä. Jos rakennuksesta karkaa lämpöä, voi katto alkaa vuotaa sille kertyvien sulamisvesien takia. Varsinkin niinä talvina, kun lunta sataa runsaasti, voi kattolumen ja vesikaton välissä olla runsaasti sulamisvettä. Osa sulaneesta lumesta saattaa muodostaa katon reunalle jäävallin, mikä estää sulamisvesien poistumisen. Tällaisessa tapauksessa kattovuoto on melkeinpä vain ajan kysymys.

Kondenssivesi on vettä, mitä tiivistyy rakennuksen sisältä karanneesta lämmöstä. Jos lämpöä on runsaasti, voivat katon rakenteet kastua. Ilmanvaihtokanavistakaan ei välttämättä ole apua, jos lämmintä ilmaa on todella runsaasti. Uudet eristeet vähentävät kondensoitumista, ja katon rakenteiden kunto on heti paremmalla tolalla.

Voimme eristää myös ilmanvaihtokanavat, eikä ullakon tai vintinkään eristäminen ole meille vieras asia. Katto ja ilmanvaihtokanavat sekä muut katon läpiviennit eristetään jo asennusvaiheessa, mutta jos myöhemmässä vaiheessa käy ilmi, ettei eristeitä ole riittävästi, ota yhteyttä. Ullakkotilojen eristäminen liittyy yleensä tilanpuutteeseen ja haluun ottaa kylmä ullakko asuinkäyttöön.

Meillä on ratkaisut sellaiseenkin tilanteeseen, etteivät uudet eristeet tunnu mahtuvan paikoilleen. Tarvittaessa teemme vaikka katon korotuksen – luota asiantuntemukseemme ja ammattitaitoomme!

Kattoturvatuotteista yleisimmin asennetaan katolle katto- ja talotikkaat

Kattotikkaat ja talotikkaat ovat varmasti kuuluisimpia ja tunnetuimpia kattoturvatuotteita, joita Asikkalassa asennamme. Ne eivät kuitenkaan aina riitä omakotitalon, kerrostalon tai kesämökin kattoturvatuotteiksi. Rakennusmääräyksiä tutkimalla selviää, riittävätkö lapetikkaat ja seinätikkaat, vai tarvitaanko myös muita kattoturvatuotteita. Rakennuksen mittasuhteilla on merkitystä kattoturvatuotteiden riittävyyttä arvioitaessa. Helpoiten saat selville kattoturvatuotteiden riittävyyden, kun otat yhteyttä Plus Kattopalvelun asiantuntijoihin. Tutkimme kattosi ja arvioimme, onko sen kattoturvatuotteiden laatu, määrä ja kunto riittävä. Jos vastaus on ei, älä huolestu. Me teemme niin kattoturvatuotteiden huollot kuin korjaukset, ja tarvittaessa asennamme katollesi kokonaan uusia kattoturvatuotteita kuten putoamissuojia, kattopollareita tai lumiesteistä.

Sekä putoamissuojat että kattopollarit estävät katolta liukastumisia ja horjahtamisia. Lumiesteille on tarvetta, jos katto on kalteva. Mikäli huopakaton, peltikaton tai tiilikaton kaltevuusaste on 1:8, on se varusteltava lumiesteillä, mitkä estävät katolla olevaa lunta putoamasta alas. Lumen putoaminen voisi johtaa erilaisiin onnettomuuksiin, ja siinä rytäkässä voisi itse kattokin vaurioitua.

Kattosillat helpottavat kaikkia kattotöitä piipun nuohoamisesta lumen pudottamiseen. Kattosilta sopii joka satulakatolle, mutta tietyissä tilanteissa se on pakko hankkia. Jos rakennuksessa on enemmän kerroksia kuin kaksi, ja jos kattokaltevuus on yli 1:8, on kulkusilta pakkohankinta.

Siinä tapauksessa, että asutun huoneen ikkunasta on yli 3,5 metrin pudotus maahan, tulee hankkia myös hätäpoistumistikkaat. Nämä tikkaat tunnetaan myös palotikkaina.

Kerrostalokohteessa tai muussa korkeassa rakennuksessa voidaan tarvita myös turvakaiteita, työskentelytasoja tai savunpoistoluukkua, mikä poistaisi kuuman savun pois rappukäytävästä.

Jos on aika asentaa tai uusia kattoturvatuotteita, annamme hyvän tarjouksen laadukkaista ja CE-merkityistä kattoturvatuotteista. Meidän kauttamme tilatut kattoturvatuotteet kestävät aikaa ja sulautuvat nätisti kattokokonaisuuteen. Hintaan kuuluu myös kattosiltojen ja muiden kattoturvatuotteiden asennus. Asennamme kattoturvatuotteet niin konesaumakatoille, palahuopakatoille, tiilikatoille kuin esimerkiksi suoraprofiilisille peltikatoille.

Katon turvallisuutta ylläpidetään tarkastamalla kattoturvatuotteet ja niiden kiinnitykset usein. Peltikaton lämpöliikkeet tai vaikkapa suojalumen raskas paino on voinut saada kattoturvatuotteiden kiinnikkeet löystymään, jolloin tikkaat tai muut turvatuotteet voivat pudota katolta. Varminta on tarkastaa koko katto kattoturvatuotteineen päivineen kaksi kertaa vuodessa. Tilaa Plus Kattopalvelulta vaikkapa katon syyshuolto, niin saat koko katon kunnon tarkastuksen kaupan päälle.

Jos lumiesteiden asennus tehdään huolella, tarvitaan niiden korjausta ja uudelleenkiinnitystä vähemmän 

Lumiesteiden asennus ja korjaus on Plus Kattopalvelulle todella tuttua puuhaa, joten luota kokemukseen ja asiantuntemukseen myös näissä kattotöissä. Tiedämme, miten tärkeä turvallisuustekijä ehjät ja kunnolla katossa kiinni olevat lumiesteet ovat, joten panostamme työhön. Jos lumiesteet asennetaan katolle huolella, tarvitaan irronneiden lumiesteiden kiinnittämistä tai esimerkiksi vääntyneiden lumiesteiden korjausta vähemmän. Ei ole samantekevää, millaiset lumiesteet katolle asennetaan. Lumiesteet pitää mitoittaa oikein, ja tässä vaiheessa on huomioitava niin katon lappeen pituus kuin alueen keskimääräinen lumikuormakin. Rakennusmääräyksiä tulee noudatettua, jos kulkuväylät ja oleskeluun varatut alueet, esimerkiksi terassit, suojataan lumiesteillä. Parasta katon ja lumiesteiden kannalta on kuitenkin asentaa lumiesteet koko katon reunalle, sillä näin lumen aiheuttama rasitus jakaantuu tasaisesti.

Mitä muuta rakennusmääräykset sanovat lumiesteistä? Muun muassa sen, että jos katon kaltevuus on 1:8, ei lumiesteitä saa jättää hankkimatta. Esimerkiksi katon materiaalilla ei ole tekemistä sen kanssa, tarvitaanko lumiesteitä vai ei.

Lumiesteiden tehtävä on pitää lumi katolla – silloinkin, kun se on märkää ja raskasta. Katolta vauhdilla putoava lumi voi aiheuttaa monenlaista vahinkoa maan pinnalla, ja myös katto on vaarassa vaurioitua. Esimerkiksi viemärintuuletusputket ovat sellaisia kattotarvikkeita, mitkä voisivat lähteä helposti lumen matkaan. Myös rännit, kattotikkaat tai esimerkiksi tiilikaton tiilet saattaisivat irrota lumen pudotessa katolta. Myös lumimassan putoamisesta ylemmältä katolta alemmalle voisi koitua vahinkoa.

Lumiesteet eivät ole pomminvarma keino estää lumivaurioita. Mikäli lunta on tullut tavanomaista enemmän, tarvitaan lumenpudotusta, jotta katto ei vaurioituisi. Lumen paino voi saada katon painumaan luokalle – ellei lumimassa lähde putoamaan katolta niin vauhdikkaasti, että lumiesteet pettävät ja irtoavat lumen mukaan! Lumiesteiden irtoamisesta aiheutuvat reiät on käytävä pian paikkaamassa, samoin kuin esimerkiksi tikkaiden irtoamisesta syntyneet vauriot. Kattovuoto voi saada alkunsa mistä tahansa katossa olevasta reiästä.

Jotta lumiesteet pysyisivät paremmin kiinni katossa, tulee niiden kiinnikkeet tarkastaa usein – mieluiten kaksi kertaa vuodessa. Katon kevät- ja syystarkastusten yhteydessä tehty lumiesteiden kunnon tarkastus kertoo kaikki huolto-, korjaus- ja uusimistarpeet ajoissa, joten voit suhtautua tuleviin vuodenaikoihin huolettomin mielin. Myös tällaiset tarkastukset kuuluvat palveluvalikoimaamme – ellet sitten tilaa jotain muuta kattotyötä ja saa katon kunnon tarkastusta kaupan päälle!

Miksi omakotitalon katolle tarvitaan piipunhattu ja piipun pellitys?

Omakotitalon piippu kannattaa varustella piipunhatun ja piipun pellityksen avulla – samoin kuin esimerkiksi kesämökinkin savupiippu. Piipun pellitys peltisepän työnä lupaa piipulle useita huolettomia ja turvallisia käyttövuosia, ja piipunhattu takaa hyvän vedon. Mitä paremmin hormi vetää, sitä puhtaammin puu palaa. Puun pienpoltto on merkittävä ilman saastuttaja – varsinkin, jos pesässä poltetaan märkää puuta ja roskaa.

Kuiva hormi siis vetää paremmin – mitä muuta? Kuiva hormi tarkoittaa myös ehjää hormia. Jos hormista pääsee karkuun lämpöä, ei tuvan tai mökin lämmittäminen ole silloinkaan kovin ympäristöystävällistä tai energiatehokasta. Lämmön karkaamista suurempi ongelma on se, että hormin koloista saattaa karata myös savukaasuja. Tämä voi johtaa esimerkiksi eristeiden syttymiseen ja rakennuspaloon.

Huonokuntoiseen hormiin kertyy myös nokea, mikä normaalitilanteessa voitaisiin poistaa vuosittaisen nuohouksen avulla. Koloista ja onkaloista noki ei kuitenkaan hevillä lähde, vaan vaarana on nokipalo. Sekin voi levitä rakennuspaloksi, sillä hormi saattaa haljeta palon aikana.

Miksi kuiva hormi pysyy paremmin ehjänä? Siksi, että juuri kosteus saa aikaan hormin laastin rapautumista. Jos hormi lämpenisi päivittäin, eli olisi aivan niin vaarallista, vaikka savuhormiin sataisi vettä ja lunta. Jos tulisija ei kuitenkaan ole säännöllisessä käytössä, varastoituu kosteus sen pieniin epätasaisuuksiin. Pakkasen tullessa kosteus jäätyy, ja jää saa hormin murenemaan vähän kerrassaan.

Ota yhteyttä Plus Kattopalveluun, niin saat hormisi suojattua kosteudelta! Meiltä saatte myös muut peltisepän työt, kuten vaikkapa räystäspeltien vaihdon, tippapeltien asentamisen tai kattoikkunan suojapellitykset.

Plus Kattopalvelu pitää huolta myös siitä, ettei piipusta vuoda vettä. Tiedämme, että on melko tyypillistä, että katto vuotaa piipun juuresta. Siksi tarkastamme piipun juuren jokaisen suorittamamme kattotarkastuksen yhteydessä. Tällaisen kattotarkastuksen saat joko tilaten tai jonkin muun kattotyön yhteydessä tehtävänä kaupanpäällisenä.

Jos piipun juuren tiivisteet on aika vaihtaa, teemme toimenpiteestä hyvän tarjouksen. Näin piipun läpivienti pysyy tiiviinä. Tarkastamme myös sen, pitääkö aluskatetta korjata piipun kohdalta tai jostain muusta kohtaa. Niin kauan kuin aluskate on täysin tiivis, ei pieni piipunjuurivuoto pääse kastelemaan katon alla olevia puuosia ja lämpöeristeitä.

Riittääkö, että katon tarkastus Asikkalassa on suoritettu joka toinen vuosi?

Moni miettii sitä, miten usein katon tarkastus Asikkalassa tai muualla Suomessa pitäisi suorittaa. Asiakas saattaa pohtia, riittääkö kattotarkastuksen tekeminen joka toinen vuosi. Katon tarkastus joka toinen vuosi on tietenkin paremmin kuin se, että katto tarkastettaisiin vain kerran vuosikymmenessä (mikä sekin on parempi, kuin että katon kuntoa ei tarkastettaisi milloinkaan). Katon kunnon kannalta on kuitenkin parasta, että katto tarkastetaan kahdesti vuodessa. Olipa kyseessä palahuopakatto, konesaumakatto tai vaikka aaltopeltikatto, kannattaa sen kunto käydä läpi joka kevät ja syksy.

Katto saattaa vuotaa jostain kohtaa talven jälkeen, joten kevättarkastus kannattaa suorittaa pian lumen kadottua katolta. Vaikka katto ei vielä vuotaisi, katolla saattaa olla kohtia, joista kattovuoto voi lähitulevaisuudessa syntyä. Tällaisia vaaranpaikkoja ovat esimerkiksi rikkinäiset kattotiilet. Keväällä katolta voi löytyä useita rikki menneitä kattotiiliä, sillä talven aikana kattotiilien sisällä oleva kosteus jäätyy, ja jään syntyminen saa tiilet murenemaan vähän kerrallaan. Myös kattotarvikkeissa voi olla jotain korjattavaa. Jää on voinut saada vesikourujen kaadot menemään pilalle, tai lumen paino on voinut irrottaa kattotikkaat osittain.

Loppusyksyyn ajoitettu toinen kattotarkastus on hyvä tapa varmistaa katon kunto tulevan talven ajan. Jos jokin sauma repsottaa, lumieste ei ole kunnolla kiinni tai kattoikkunan tiivisteet osoittautuvat haurastuneiksi, ehditään asia vielä hoitaa kuntoon.

Plus Kattopalvelun tekemä kattotarkastus on niin perusteellinen, ettei mikään olennainen asia jää huomaamatta – joka ikinen kupru, törröttävä naula tai pinnoitevaurio pannaan kyllä merkille! Kun vesikatto ja kaikki kattotarvikkeet on tarkastettu, aloitamme aluskatteen ja muiden katon alta löytyvien yksityiskohtien tarkastamisen. Lopuksi saat tarjouksen kaikista niistä huolto- tai korjaustarpeista, joilla katto voitaisiin saada parempaan kuntoon. Jos katto oli jo valmiiksi ensiluokkaisessa kunnossa, emme tarjoa mitään!

Voit tilata kattavan kattotarkastuksen meiltä milloin vain, mutta voit saada kattotarkastajamme käymään Asikkalassa myös täysin ilmaiseksi. Katon kunnon tarkastus on kaupanpäällinen, minkä tarjoamme kaikille asiakkaillemme ilman eri veloitusta. Saat kattotarkastuksen ilmaiseksi esimerkiksi katon kevät- ja syyshuoltojen tai vaikkapa lumiesteiden korjauksen yhteydessä.

Kattopalvelu joka lähtöön – palvelemme kaikkia kattourakointia tarvitsevia

Plus Kattopalvelu palvelee kaikkia kattourakointia Asikkalassa tarvitsevia asiakkaita. Teemme niin kesämökkien, omakotitalojen, kerrostalojen, luhtitalojen kuin ulkorakennustenkin kattotyöt, ja aina mitä parhaimmalla laadulla. Olemme kattourakoitsija, joka ei suhtaudu ylimalkaisesti mihinkään kattotyöhön, vaan paneutuu kaikella ammattitaidollaan myös yksinkertaisimpiin rutiinitöihin, kuten rännien puhdistukseen, katon pesuun tai rikkinäisten kattotiilien vaihtoon. Jokainen kattourakka kruunataan ilmaisella kattotarkastuksella. Sen perusteella voimme auttaa sinua pitämään palahuopakatosta, tiilikatosta tai vaikka lukkosaumakatosta vielä parempaa huolta. Jos katto kaipaa lähivuosina maalausta, kerromme siitä asiakkaalle; jos taas jokin kattotiili pitäisi vaihtaa tai aluskate tiivistää, annamme siitä hyvän tarjouksen.

Tämä kattofirma tekee kaikki kattotyöt avaimet käteen -periaatteella, ja etsii aina asiakkaan kannalta parhaat vaihtoehdot niiden toteuttamiseen. Asiakkaan ei tarvitse muuta kuin ottaa yhteyttä ja antaa kokeneen kattopalvelun hoitaa loput! Esimerkiksi kattoremontti vaatii monia työvaiheita, mutta niin saattaa tehdä myös kattomaalaus. Kattomaalaus saattaa vaatia useita pohjatöitä, jotta pinnoite saataisiin tarttumaan tasaisesti ja kestävästi, mutta asiakkaan ei tarvitse osallistua niistä ensimmäiseenkään. Loistelias lopputulos aiheuttaa vain kohtuullisen hintalapun, mistä yksityisasiakas voi hakea kotitalousvähennystä.

Jos kattoa ei kannata maalata vaan esimerkiksi kattopeltien vaihto on parempi vaihtoehto, kerromme tästä asiakkaalle. Kattopeltien vaihto saattaa maksaa vain hieman enemmän kuin kattomaalaus, mutta sen avulla saa jopa parikymmentä vuotta pidempään kestävän katon. Jos kokonainen kattoremontti ei ole tarpeen, voidaan katto uusia edullisemmin, eli tekemällä osittainen kattoremontti. Katon uusiminen voidaan tehdä talviaikaan, jolloin kattoremontti ei häiritse kesälomaa.

Olemme joustavia myös muiden kattotöiden ajankohtien suhteen. Lumetkin voidaan pudottaa katolta yöaikaan, jotta häiriöt olisivat mahdollisimman pieniä. Joustavuutta on luvassa myös kattourakan maksun suhteen, sillä tarjolla on lukuisia maksuvaihtoehtoja – myös joustava rahoitus.

Kun etsit kattourakoitsijaa, jolta ei puutu sen paremmin asiantuntemusta kuin asiakaslähtöistä asennettakaan, valitse Plus Kattopalvelu. Palvelemme sinua myös Asikkalan naapurikunnissa, joten ota yhteyttä ja sovi kanssamme arviointikäynnistä joko Asikkalassa tai sen ympäristössä. Arviointikäynnin perusteella selviää, kuinka edullisesti ja kokonaisvaltaisesti voimme toteuttaa sinunkin kattosi huollon, korjauksen tai remontin.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt