Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Kattotöiden laatu taataan valitsemalla niihin paras kattofirma Forssassa

Rautainen ammattilainen, joka toteuttaa ensiluokkaisella laadulla kaikki kattourakat kattoremontista rännien puhdistamiseen ja tiilikaton pesusta huopakattovuodon korjaamiseen, on nimeltään Plus Kattopalvelu. Plus Kattopalvelu toimii kaikkialla Forssassa sekä Forssan ympäristössä, kuten Jokioisilla, Tammelassa, Humppilassa, Urjalassa, Loimaalla ja Punkalaitumella. Olipa kyse kerrostalon katon huoltamisesta, rivitalon katon korjaamisesta, kesämökin katon uusimisesta tai vaikkapa omakotitalon katon varustelemisesta, aloita ottamalla yhteyttä Plus Kattopalveluun ja pyytämällä tarjous kattourakasta. Kaikki tiilikattotyöt, huopakattotyöt ja peltikattotyöt tehdään avaimet käteen -paketteina, ja urakan hinta pidetään kohtuullisena etsimällä aktiivisesti niitä kaikista taloudellisimpia ratkaisuja. Kun urakka on valmis, voi yksityisasiakas hakea siitä kotitalousvähennystä. Jo ennen urakkaa asiakkaan on mahdollista hakea rahoitusta suoraan meidän verkkosivujemme kautta.

Millaisia kattotöitä sinunkin kattosi tarvitsee? Se selviää paikan päällä käymällä. Tiilikaton huolto-ohjelmaan kuuluvat sammaleenpoistot ja katon suojakäsittelyt. Huopakattoja ja palahuopakattoja huolletaan pesemällä lika pois ja uusimalla kulunut pinnoite. Peltikatto pysyy kunnossa, kun se maalataan noin kymmenen vuoden välein. Voi olla, että katossasi on jotain korjattavaa. Tiilikatto voi alkaa vuotaa, jos joitain tiiliä on mennyt rikki myrskyllä tai pakkasilla. Tiilikaton kunnostaminen tarkoittaa joskus myös aluskatteen tiivistämistä. Huopakattokorjauksia ovat kattoreikien paikkaus ja saumojen tiivistys. Peltikatolla saattaa olla huonokuntoisia kattopeltejä, mitkä pitää vaihtaa, tai tuulen mukana irronneita ja kiinnittämistä odottavia peltilistoja.

Jos tiili-, pelti- tai huopakatto ehtii alkaa vuotaa, pitää kastuneet kattorakenteet kunnostaa ja märät eristeet vaihtaa. Mikäli vauriot ovat laajalle levinneitä tai katolla on jo ikää, saattaa kattovuodon korjaus olla paras korvata kattoremontilla. Asiantuntijamme tuntevat kaikki erilaiset katot ja osaavat suositella parasta tapaa katon huoltamiseksi, korjaamiseksi tai uusimiseksi (tiili- ja peltikatothan voidaan uusia myös osittain).

Kun otat yhteyttä meihin, saat aina asiantuntevan mielipiteen tasakattosi, harjakattosi tai muun satulakattosi kunnosta. Tilaa vaikka joka kevät ja syksy tarvittu perushuolto, niin tarjoamme kattotarkastuksen kaupan päälle! Kattotarkastus on hyvin perusteellinen, joten osaamme sen jälkeen kertoa kaikista joko heti tai vähän ajan päästä tarvituista kattotöistä, ja laskea niille hyvän hinnan. 

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Kattovuoto voi johtaa kattoremonttiin Forssassa 

Se, että katto vuotaa, ei tarkoita sitä, että kattoremontti Forssassa olisi ainoa tapa puuttua asiaan. Vuotava tiilikatto, huopakatto tai peltikatto voidaan usein korjata muutenkin. Jos katto on kauttaaltaan huonossa kunnossa, ei sitä silloin kannata korjata, vaan asiantuntijamme tulevat tekemään sinulle tarjouksen kattosaneerauksesta. Uusi katto on huomattavasti tiiviimpi ja huolettomampi kuin ikääntynyt ja haurastunut katto.

Kattovuoto saattaa havahduttaa asiakkaan kattonsa ikään, ja toimia alkusysäyksenä kattosaneerauksen tilaamiselle. Toinen syy omakotitalon, kerrostalon, kesämökin tai rivitalon kattoremontin tilaamiselle on se, että katto on vaurioitunut pahoin myrskyssä. Jos raju tuuli kiskoo huopakaton irti tai onnistuu kaatamaan pihapuun katolle, voi edessä olla huopakattoremontti. Jos mitään odottamatonta ei satu ja kattoa on huollettu säännöllisesti, eli huopa- tai palahuopakattoremonttia tarvita 30–40 vuoteen. Jos katto kuitenkin pääsee kuivumaan niin, että kate halkeilee ja kattorakenteet kastuvat, on katon uusiminen paras ratkaisu.

Joskus kattosaneerauksen takana on vain se, että katto ei enää vastaa omistajansa tarpeita ja toiveita. Katto on ehkä liian loiva, tai väärän värinen. Kattotiiliä ei yleensä kannata maalata toisen väriseksi, vaan osittainen tiilikattoremontti eli tiilien vaihto on toimivampi ratkaisu. Mikäli aluskatekin kaipaa uusimista, toteutetaan kattoremontti normaalin kaavan mukaan. Peltikatto arvioidaan tarkasti, ennen kuin tarjoamme kattomaalausta tai osittaista (tai täydellistä) peltikattoremonttia.

Ehkä tarvitset katon korotusta? Ehkä olet päättänyt, että tasakatto on aika purkaa, ja rakentaa sen tilalle harjakatto, pulpettikatto tai aumakatto? Aloita kattoremonttisi aina samalla tavalla, eli ottamalla yhteyttä Plus Kattopalveluun. Kun asialla olemme me, voidaan kattoremonttisi hoitaa vaikka keskellä talvea, ja kattoremontin hinta on varsin kilpailukykyinen. Vanhan katon purku, kattorakenteiden kunnostus tai muokkaus ja uuden peltikaton, tiilikaton tai huopakaton asennus hoidetaan aina mitä parhaimmalla ammattitaidolla, vaikka hinta ei hirvitäkään. Uusi palahuopakatto, lukkosaumakatto tai esimerkiksi konesaumakatto on virheetön kokonaisuus. Myös osamaksulla tai rahoituksella maksettavissa oleva kattoremontti viimeistellään varustelemalla katto kattoturvatuotteilla, sadevesijärjestelmällä, suojapellityksillä ja kaikilla haluamillasi läpivienneillä – esimerkiksi aurinkopaneeleilla, joilla voit vaikuttaa energiankulutukseen ja asumisesta aiheutuvaan hiilijalanjälkeen.

Katon korjaaminen Forssassa alkaa puhelinsoitostasi  

Tarkkaan ottaen katon korjaus Forssassa alkaa siitä, että huomaat jonkin ongelman (esimerkiksi vaihtokunnossa olevan räystäslaudan tai -pellin) ja soitat pyytääksesi siitä tarjouksen. Puhelimen lisäksi voit toki ottaa yhteyttä myös sähköisesti. Seuraava askel on se, että tulemme paikan päälle tarkastamaan katon ja laskemaan, mitä peltikaton, tiilikaton tai huopakaton korjaus maksaa. Vasta paikan päällä selviää, miten katto kannattaa kunnostaa. Jos katon tai kattoläpivientien tiivistys ei riitä, on toinen vaihtoehto uuden katon asennus tai vanhan läpiviennin purku ja uuden asennus. Ensisijaisesti kuitenkin tarjoamme kattoikkunan (tai muun läpiviennin) korjausta ja katon kunnostamista. Pienet vauriot, kuten rikkinäisten tiilien vaihto ja irronneiden peltilistojen kiinnitys, ovat tietenkin hoidettavissa ilman kattoremonttia. Kattoremontti on varteenotettava vaihtoehto silloin, jos katto on iäkäs tai hyvin huonokuntoinen – tai jos edessä on jokin isompi kattokorjaus, kuten painuneen katon oikaisu, katon vesivahingon korjaus tai katolle kaatuneen puun aiheuttamien tuhojen kunnostus.

Jos paikattava jiiri tai muu ongelma on havaittu meidän toimestamme (mehän tarjoamme kaikkien kattotöiden yhteydessä ilmaisen kattotarkastuksen), tiedät jo, miten katto pitää korjata ja mitä se maksaa. Voit sopia kanssamme katon korjaamisesta saman tien – näin omakotitalon, kerrostalon, mökin tai esimerkiksi ulkorakennuksen katto saadaan kuntoon nopeasti. Katon korjaamisella on aina kiire, vaikka olisi kyse vain katosta irronneiden lumiesteiden, tikkaiden ja rännien aiheuttamien vaurioiden korjaamisesta. Katto voi alkaa vuotaa mistä tahansa siihen syntyneestä reiästä, halkeamasta tai muusta vauriosta. Kattovuoto ei ole leikin asia. Jos kosteus pääsee tasakaton, harjakaton, pulpettikaton tai muun satulakaton alle, ovat kattorakenteet vaarassa lahota ja heiketä. Mikäli ollaan tekemisissä katon vesivahingon kanssa, on laskettava erittäin huolellisesti, onko taloudellisempaa purkaa ja uusia koko katto, vaiko aloittaa katon osittainen korjaus. Valittiinpa kumpi vaihtoehto tahansa, pitää lahovaurioihin puuttua uusimalla huonossa kunnossa olevat puuosat. Eristeissä oleva kosteus tarkoittaa sitä, että ne pitää vaihtaa yläpohjan homevaurion ehkäisemiseksi.

Jotta piipunjuurivuoto, vuotava läpivienti tai rikki mennyt kattotiili ei kastelisi katon alla olevia rakenteita, kannattaa aluskate korjata heti, jos siinä on jotain vikaa. Ehjä aluskate antaa hieman lisää aikaa katon korjaamiselle – esimerkiksi myrskyvaurioiden korjaamiselle. Kaikeksi onneksi myrskyvauriot ovat useimmiten huopakattoon tai peltikattoon syntyneiden reikien kaltaisia, suhteellisen helposti korjattavia vikoja. Jos katto tiivistetään pian, pystyy tiivis aluskate estämään kosteuden pääsyn katon alle.

Tiilien hajoaminen voi saada katon vuotamaan

Hallin, kerrostalon tai esimerkiksi mummonmökin katto vuotaa, jos se ei ole joka kohdasta aivan tiivis. Kattovuoto voi saada alkunsa vaikka hajonneen kattotiilen takia. Tiilikaton korjaamisessa panostetaankin aluskatteen tiiviyteen, sillä aluskate pystyy estämään katon alla olevien rakenteiden kastumisen, vaikka katto vuotaisi esimerkiksi harjatiilen kohdalta. Tiiliä hajoilee varsinkin katon vanhetessa, kun sammalet ovat ehtineet syödä katon mineraaleja ja joka talvi tiilien sisään jäätyvät vesi haurastuttaa tiilien rakennetta.

Peltikatto vuotaa, jos ruoste pääsee rei’ittämään kattopellit. Toki peltikattovuodon takana voi olla vuotava läpivientikin. Piipunjuurivuodot ja kattovuodot antennin tai kattoluukun kohdalta ovat melko tavallisia ongelmia katon materiaalista riippumatta. Jos katto läpivienteineen päivineen tarkastetaan huolella pari kertaa vuodessa, voidaan läpivientivuodot ehkäistä paremmin. Olipa kyse kattovuodosta läpiviennin kohdalta tai esimerkiksi huopakaton vuotamaan ruvenneista saumoista, on tärkeää, että vuotavan katon korjaus aloitetaan välittömästi. Ensin katto kannattaa peittää pressulla, jotta vettä ei enää pääsisi katon alle. Kun otat yhteyttä Plus Kattopalveluun ja tilaat meiltä kattovuodon korjauksen, tulemme niin pian kuin mahdollista sääsuojaamaan katon ja arvioimaan sattuneet vahingot. Kun omakotitalon, kerrostalon, mökin tai pihasaunan katto on tarkastettu, kerromme, miten katto kannattaa korjata, ja mitä se maksaa. Kyseessä on urakkatarjous, mikä pitää sisällään kaiken kattovuodon korjaamiseen ja mahdollisen katon vesivahingon aiheuttamien vaurioiden kunnostamiseen liittyvän.

Jos katon aluskate on ehjä eikä kosteus ole päässyt yläpohjarakenteisiin, riittää katon osittainen korjaus vuotavan sauman, läpiviennin tai muun huonokuntoisen paikan kohdalta. Mikäli ajan hammas on haurastuttanut aluskatteen niin, että se on vuotanut, on aloitettava kattorakenteiden kunnostus. Kastuneet puurakenteet pitää saada jälleen kuiviksi, mutta se on mahdotonta, jos laho on jo saanut otteen puuosista. Lahot rakenteet pitää uusia, jotta katto olisi taas terveiden ja kantokykyisten rakenteiden varassa. Kastuneita eristeitä ei voida kuivattaa, vaan ne on paras uusia homehaittojen ja terveysongelmien ehkäisemiseksi. Vuotaneen katon korjaukseen kuuluu myös aluskatteen uusiminen, jotta katon kosteusvahingoilta voitaisiin jatkossa olla turvassa. Mikäli vesikatto on kovin vanha tai huonokuntoinen, voi kattovuodon korjaus laajeta kattoremontiksi vesikatteen ja kattotarvikkeiden uusimisineen.

Miksi katon huolto Forssassa kannattaa ulkoistaa?

On monia hyviä syitä sille, miksi katon huolto Forssassa kannattaa ulkoistaa. Katon huolto vaatii katolle kiipeämistä ja katolla liikkumista, mikä pelottaa monia. Vaikka ei kärsisikään korkeanpaikankammosta, on kaltevalla katolla liikkuminen haastavaa. Ajoittain katto on myös liukas – esimerkiksi sateen jälkeen, talvella tai kattoa pestessä. Aika harvalla on omasta takaa asianmukaisia työturvallisuustuotteita, kuten turvavaljaita. Joissain kattotöissä tarvitaan rakennustelineitä tai jopa henkilönostimia – kannattaa miettiä kaksi kertaa, kannattaako sellaisia hankkia tai edes vuokrata.

Katon huollot edellyttävät myös kokemusta ja osaamista. Jos kattoa huolletaan väärällä tavalla, eli esimerkiksi liian rajuin ottein, voi katto vaurioitua vakavasti. Erityisen tarkkana pitää olla kattoa pestessä, lunta pudottaessa ja jäätä poistaessa. Mitään kattoa ei kannata pestä painepesurilla, sillä kova vedenpaine vahingoittaa niin tiilikattoa, huopakattoa kuin peltikattoakin. Lumenpudotuksen yhteydessä voi rikkoa jonkin tiivisteen, kattotiilen tai jiirin, jos osuu lumilapiolla liian lähelle katetta. Jään poistoon katolta ei missään nimessä pidä ryhtyä teräasein, vaan höyrytyslaitteen avustuksella.

Tarkkana kannattaa olla myös silloin, kun on katon kevät- tai syyshuollon aika. Tiilikatto ja peltikatto voidaan puhdistaa harjaamalla, mutta huopakaton ja paanukaton pinnoite voi vaurioitua harjaamisesta – siksi bitumikatot kannattaakin putsata ilmapuhaltimilla. Katon kevät- ja syyshuoltoon kuuluu myös rännien (tai kattokaivojen) puhdistus. Kaikki roskat pitää noukkia pois, ja lopuksi kourut on hyvä huuhdella. Näin varmistetaan se, ettei sadevesijärjestelmään jää ruostetta ja jäätä aiheuttavia epäpuhtauksia.

Tilaa kaikki kattohuollot Plus Kattopalvelulta, niin sinun ei tarvitse ottaa riskiä ja liikkua katolla itse. Teemme kaikki katon huollot kattoturvatuotteiden huolloista kattopeltien kiinnitysten lisäämiseen, ja tuomme tullessamme tarvittavat työturvallisuustuotteet, henkilönostimet, kemikaalit ja muut välineet. Osaamme huoltaa kaikki erilaiset katot niitä mitenkään vahingoittamatta – päin vastoin, kattohuoltomme vahvistavat katon kuntoa ja lisäävät sen käyttöikää. Esimerkiksi tiilikaton ja huopakaton pinnoitus sekä peltikaton maalaus ovat kattotöitä, mitkä voivat pidentää kattosi elinkaarta kymmenillä vuosilla. Huolellisuus on toinen nimemme, ja asiakaslähtöisyys on meille kunnia-asia!

Aina kun teemme jonkin kattohuollon, vaikkapa sammaleenpoiston ja katon suojakäsittelyn, tarjoamme ilmaisen kattotarkastuksen kaupan päälle. Kattotarkastuksen aikana selviää, tarvitseeko katto vielä jotain huoltoa, kuten vanhojen naulojen tai ruuvien korvaamista uusilla ruuvilla, tai jotain paikkausta. Mitä aikaisemmassa vaiheessa katon tarpeisiin reagoidaan, sitä paremmassa kunnossa tasakatto, pulpettikatto tai muu satulakatto pysyy. Tässä muutama syy sille, miksi katon huollot kannattaa ulkoistaa – ja nimenomaan Plus Kattopalvelulle.

Panostamme kaikkiin kattotöihin Forssassa – myös rännien puhdistamiseen

Plus Kattopalvelu tekee huolella ja tarmolla myös kaikki rutiinityöt, kuten rännien puhdistamisen ja muut rännihuollot Forssassa. Sadevesikourujen puhdistaminen sekä mahdollisesti tukkeutuneiden syöksyputkien avaus ovatkin tärkeitä kattotöitä, sillä jos sadevesijärjestelmä ei vedä, voi omakotitaloon tai muuhun rakennukseen syntyä ongelmia kosteuden kanssa. Rännien puhdistus tulisi hoitaa säännöllisesti, ja samalla rännit pitäisi kuntotarkastaa siltä varalta, että niitä pitäisi korjata. Todella huonokuntoisiin ränneihin paras ratkaisu on niiden irrottaminen ja toimittaminen jäteasemalle, sekä uusien rännien asennus.

Kesämökkien, tuotantolaitosten, omakotitalojen, kerrostalojen ja muiden rakennusten sadevesijärjestelmät kannattaisi puhdistaa kaksi kertaa vuodessa. Ensimmäinen hyvä ajankohta roskien poistolle kouruista on aikaisin keväällä. Näin varmistetaan se, että rännit vetävät koko kesän ajan, eikä likavesi sotke tai ala lahottaa talon seiniä. Jos kouruissa on tukoksia, reikiä tai väärään suuntaan antavat kaadot, voi vettä vuotaa kourujen yli todella paljon. Rankkasade voi tarkoittaa sitä, että katolta valuu alas tuhansia litroja vettä yhden ainoan päivän aikana. Jos kaikki tuo kosteus pääsee imeytymään taloa ympäröivään maaperään, voivat sokkeli ja perustukset päästä kastumaan kosteuden alkaessa nousta ylös päin.

Ränneillekään ei tee hyvää, jos niissä on tukoksia ja seisovaa vettä. Kosteus ruostuttaa rännit, ja se lyhentää niiden käyttöikää. Roskakuorman paino voi rasittaa kourujen kiinnikkeitä niin paljon, että kourut voivat pudota maahan. Talven tullen roskat ja seisova vesi tietenkin jäätyvät, ja jään paino voi pudottaa tai vääntää kourut. Myös saumavuotoja voi esiintyä rännien ja alastuloputkien jäätymisen jälkeen. Ensimmäinen merkki rännien jäätymisestä ovat usein kouruista roikkuvat jääpuikot. Jäätyneitä kouruja ei pidä alkaa hakata kirveellä: oikea ratkaisu on yhteydenotto Plus Kattopalveluun, joka hoitaa kourujen sulattamisen kuumalla vesihöyryllä. Jotta kourut eivät pääsisi jäätymään talvikuukausina, kannattaa ne puhdistaa syksyllä erityisen huolellisesti. Myös sulanapitokaapelien asentamisesta on apua jään ja jäätymisvaurioiden ehkäisemisessä.

Plus Kattopalvelu hoitaa puolestasi myös rännien huoltomaalaamisen, uusimisen, korjaamisen sekä jokakeväisen ja -syksyisen rännien puhdistamisen. Teemme sen katolta käsin, sillä tikkailta on vaarana horjahtaa alas.

Sammaleiden poistossa ei auta katon pesu, vaan ainoastaan katon kemiallinen puhdistus

Tiilikaton harjaus, omakotitalon pesu ja sammaleenpoisto sekä katon suojakäsittely ovat kaikki erilaisia kattohuoltoja Forssassa. Kaikkia niitä yhdistää se, että ne auttavat pitämään kattosi hyvännäköisenä ja hyväkuntoisena – ja se, että ne kaikki kannattaa teettää Plus Kattopalvelulla. Plus Kattopalvelu on katon puhdistamisen ammattilainen. Pesemme niin huopakatot kuin muutkin katot, poistamme sammalet ja estämme kattoa kärsimästä epäpuhtauksista erilaisten suojakäsittelyjen ja kattomaalausten avulla.

Jos katto on likainen, alkaa se sammaloitua – paitsi jos se on peltikatto. Peltikattokaan ei tykkää likaisuudesta ja siitä, että roskat estävät sitä kuivumasta lumi- tai vesisateiden jälkeen. Peltikatto reagoi likaan ja kosteuteen alkamalla ruostua. Sekä ruoste että sammal ovat huonoja merkkejä katolla, sillä ne saavat aikaan katon haurastumista ja ikääntymistä. Katto on vaarassa alkaa vuotaa. Voi olla, että katto pitää uusia ennen aikojaan vain sen takia, ettei lehtiä, neulasia, oksia ja muita roskia ole poistettu katolta.

Omakotitalon, mökin, kerrostalon, tuotantolaitoksen ja kaikkien muiden rakennusten katot kannattaa puhdistaa roskista kaksi kertaa vuodessa. Tilaa katon kevät- tai syyshuolto meiltä, niin poistamme roskat myös sadevesijärjestelmästä, ja tarjoamme ilmaisen kuntotarkastuksen kaupan päälle. Kuntotarkastuksen aikana varmistetaan koko katon ehjyys ja tiiviys ja muun muassa se, ovatko katon varusteet kunnolla kiinni katossa, vai uhkaavatko ne irrota seuraavalla tuulella.

Kuntotarkastajamme suosittelevat tarvittaessa jotain järeämpää katon puhdistusta. Jos tiilikatto on likainen, koskettaa tarjous tiilikaton pesua. Peltikatto pitää maalata noin 15 vuoden välein, joten pinnoitteen osoittautuminen kuluneeksi johtaa tarjoukseen peltikattopesusta ja katon huoltomaalaamisesta. Kattoa ei kannata maalata, ennen kuin se on perusteellisesti  pesty, ja kun se on saanut kuivua pesun jälkeen.

Jos katolla onkin sammaleita, ei kattopesu riitä kuin peltikaton sammaleiden poistamiseksi (tosin peltikatolle ei ole tyypillistä sammaloitua). Tiili- ja huopakatolla olevat sammalet saadaan kuolemaan lopullisesti vain kemiallisen katon puhdistuksen avulla. Sammaleenpoistoaine ja lopuksi tehty katon suojakäsittely varmistavat, ettei katteen sisään jää sammalten juuria, joista sammaloituminen lähtisi heti uudestaan liikkeelle.

Maalataanko katto Forssassa yhden vai useamman kerran?

Kiinteistön omistajaa saattaa mietityttää, tehdäänkö katon maalaus Forssassa kerran vai useamminkin. Tämä riippuu katosta. Osa katoista maalataan vain kerran, kun taas jotkin katot tarvitsevat huoltomaalausta useampaankin otteeseen. Lisäksi on kattoja, joita ei maalata lainkaan. Yleensä kattomaalaus kuitenkin kuuluu katon huolto-ohjelmaan.

Katon huoltomaalaus tehdään ensimmäisen kerran jo pari vuotta katon asentamisen jälkeen, jos kyseessä on sinkityistä kattopelleistä tehty peltikatto. Peltikaton maalaus saa odottaa 15–25 vuotta, jos omakotitalon, mökin tai muun rakennuksen katolle on asennettu tehtaalla pinnoitettuja kattopeltejä. Peltikatto ruostuu, jos sitä ei maalata heti vanhan pinnoitteen muututtua kuluneeksi. Jatkossa huoltomaalauksia tarvitaan noin 15 vuoden välein, ehkä jopa aikaisemminkin, jos maali on kovin tummaa.

Tiilikatot ovat kattoja, mitkä maalataan vain kerran – ellei kyseessä ole savitiilikatto, mitä ei maalata lainkaan. Valtaosa tiilikatoista on kuitenkin betonitiilikattoja, mitkä on näin ollen kertaalleen maalattava. Pinnoite tasoittaa noin kolmikymppisten tiilien pinnan niin, että ne lakkaavat imemästä vettä. Jos pinnoitetta ei uusita ja tiili imee vuosi vuodelta enemmän vettä sisäänsä, alkavat kattotiilet hajota ja katto uhkaa vuotaa.

Huopakatto kaipaa maalaamista (mutta vain kerran), sillä vain hyväkuntoinen pinnoite suojaa huopavuotia auringon kuivattavalta vaikutukselta. Jos aurinko pääsee kuivattamaan kattohuopaa liikaa, alkaa se halkeilla ulkolämpötilojen vaihdellessa, tai katolla käveltäessä.

Kattomaalaus saa katon hylkimään kosteutta, likaa ja kasvustoja, ja samalla koko katon ilme kohenee. Vasta maalattu katto menee aivan vasta asennetusta katosta – niin kauniin värinen siitä tulee! Tasakaton, harjakaton tai esimerkiksi pulpettikaton maalaus kannattaa jättää ammattilaisillemme, joille katon maalaaminen on tuttua puuhaa. He osaavat valita oikean maalaussään, toteuttaa kaikki tarvittavat pohjatyöt ja levittää pinnoitteen katolle tasaisesti. Maalaussään pitää olla poutapäivä, ja lämpöä on oltava vähintään muutama aste. Sen paremmin sadetta kuin suoraa auringonpaistettakaan ei saisi olla luvassa.

Riippuu katosta, mitä kaikkia pohjatöitä on tehtävä, ennen kuin sille päästään levittämään uutta pinnoitetta. Kyseeseen tulee vähintäänkin katon pesu, mutta tiili- ja huopakatot saattavat tarvita myös sammaleiden poistoa. 

Lumen pudotusta ja jäänsulatusta tuskin tarvitaan joka vuosi Forssassa

Jos olet vielä kahden vaiheilla, auttaa yhteydenotto Plus Kattopalveluun selvittämään, tarvitsetko lumenpudotusta Forssaan vai et. Lumet pitää pudottaa kerrostalon, mökin, omakotitalon, rivitalon, hallin tai muun kiinteistön katolta, jos sitä on liikaa rakenteiden kantokykyyn nähden, tai jos lumi meinaa pudota alas aiheuttaen vaaratilanteita. Pitkän kokemuksemme ansiosta osaamme kyllä nähdä, missä vaiheessa lumen pudotus katolta on tarpeellista, mutta tarvittaessa voimme täydentää riskiarvion lumikuorman painoa mittaamalla. Suojalumi on yllättävän painavaa. Pakkaslumi voi painaa vain 50–150 kiloa kuutiolta, kun taas suojalumen paino voi olla jopa yli 400 kiloa kuutiolta.

Näin ollen talvi saattaa edetä aina kevääseen asti, ennen kuin lumimassojen pudottaminen katolta on tarpeen. Kaikkina talvina lumia ei tarvitse pudottaa, sillä katot on rakennettu alueen keskimääräinen lumikuorma huomioiden. Normaalitalvina katto ei siis ole vaarassa romahtaa tai painua notkolle. Kaikki kaltevat kattopinnat tulisi rakennusmääräysten mukaan varustella lumiesteillä, mitkä riittävät normaalina talvena suojaamaan sekä kattoa että rakennuksen ympärillä liikkuvia ihmisiä katolta putoavalta lumelta ja sen toisinaan aiheuttamilta ongelmilta.

Jos lunta on tullut normaalia enemmän tai lumi uhkaa pudota alas lumiesteistä huolimatta, voi olla tarvetta lumen pudottamiselle. Älä ryhdy puuhaan itse, vaan ota yhteyttä Plus Kattopalveluun kokeneisiin ja ripeäotteisiin lumenpudottajiin, joilta lumenpudotus sujuu kaikin puolin turvallisesti. Emme vahingoita kattoa tai jätä katolta putoavan lumen alle mitään särkyvää irtaimistoa. Pidämme huolen myös siitä, ettei katolta pudotettava lumi aiheuta henkilövahinkoja – tarvittaessa järjestämme paikalle niin valvojat kuin liikenteenohjaajatkin.

Jään poistolle katolta on tarvetta, jos katon reunalla on korkea jäävalli, tai jää uhkaa katon kuntoa ja tiiviyttä muutoin. Jää pitää poistaa katon reunalta ja jääpuikot katon räystäiltä myös siksi, ettei katolta putoava lumi aiheuttaisi onnettomuuksia. Jos sadevesijärjestelmä, eli rännit tai kattokaivot, ovat päässeet jäätymään, tulee nekin avata kuumalla vesihöyryllä. Kuuma vesihöyry on näppärä konsti niin katon kuin rännienkin sulattamiseen. Jos jäätä yritettäisiin poistaa mekaanisesti, voisi katto tai sen sadevesijärjestelmä vaurioitua (vähintäänkin naarmuuntua).

Kattotyöt Forssassa voivat liittyä myös katon varusteluun

Plus Kattopalvelu toteuttaa kaikki peltikatto-, palahuopakatto-, huopakatto- ja tiilikattotyöt avaimet käteen -periaatteella, ja tämä koskee myös muita kuin vesikatteeseen liittyviä kattotöitä Forssassa. Osa kattourakoista toteutetaan katon alla. Tällainen kattotyö olisi esimerkiksi aluskatteen korjaus, mikä tarkoittaa käytännössä samaa kuin aluskatteen vaihto joko kokonaan tai osittain. Aluskatetta ei käytännössä voida paikata niin, että se pysyisi tiiviinä myös tulevaisuudessa, joten se on paras uusia.

Aluskatteen rooli katon toiminnassa on varsin merkittävä. Jos katto alkaa vuotaa harjalta tai esimerkiksi antennin juuresta, ottaa aluskate kaiken kosteuden vastaan. Aluskatteelle ohjautuva kosteus kulkeutuu katon alaräystäille ja sitä kautta kokonaan pois katon alta. Aluskate suojaa katon rakenteita myös toisenlaisilta vesivahingoilta. Jos rakennuksen sisältä kohoava kosteus ei pääse tuulettumaan pois katon alta, voi se tiivistyä kosteudeksi ja pilata kattorakenteet. Aluskate estää lämmintä ilmaa pisaroitumasta vesikaton alapinnalle, mistä se voisi tipahdella eristeisiin.

Jotta lämmin ilma ei muuttuisi kattorakenteet ja eristeet pilaavaksi kosteudeksi, on olennaista eristää yläpohja riittävän hyvin ja varmistaa välikaton tuulettuminen. Jos katon eristys osoittautuu liian niukaksi, tuomme katon alle uusia eristeitä – kuitenkin niin, ettei katon tuulettuvuus kärsi. Ilman vaihtumista katon alla voidaan jouduttaa erilaisin katon IV-töin. Yksi vaihtoehto on asentaa katolle alipainetuuletin. Joissain tapauksissa paras vaihtoehto on katon korotus, minkä yhteydessä on jatkettava paitsi kattorakenteita, niin myös alastuloputkia ja mahdollista savupiippua.

Plus Kattopalvelulta Forssaan tilatut kattotyöt voivat liittyä myös katon varusteluun. Tilaa meiltä esimerkiksi kattovalokuvun korjaus. Korjaamme kaikki kattoläpiviennit, ja tarvittaessa voimme asentaa niitä lisää. Asennamme tiilikatoille, huopakatoille ja peltikatoille myös muut kattotarvikkeet, kuten pieneläinesteet, sadevesijärjestelmät ja kattoturvatuotteet.

Pieneläinesteitä ovat esimerkiksi lintuverkot. Jos linnuilla tai pieneläimillä on tapana käydä yläpohjassa repimässä eristeitä ja nokkimassa aluskatetta, kannattaa räystäiden tuuletusaukot ehdottomasti varustella lintuverkoilla. Erilaisia sadevesijärjestelmiä ovat kattokaivot, jalkarännit ja tavanomaiset räystäskourut, joista vesi valuu alastuloputkiin. Ensin mainittu sadevesijärjestelmä on käytössä vain tasakatoilla. Erilaisia kattoturvatuotteita ovat talotikkaat, lumiesteet, kattopollarit ja muun muassa savunpoistoluukut. Asiantuntijamme osaavat kertoa, mitä kattoturvatuotteita sinun katollesi tarvitaan, ja missä kunnossa katollasi jo olevat turvatuotteet ovat.

Milloin katon ja yläpohjan eristeitä on kunnostettava suorittamalla villojen vaihto?

Olipa kyseessä ilmanvaihtokanavien eristys tai mikä tahansa muu kattotyö Forssassa, tarjoamme kaupan päälle koko katon kunnon tarkastuksen. Kerrostalon, kesämökin, paritalon tai muun rakennuksen katon kuntotarkastuksen aikana käymme myös katon alla, jos sinne on mahdollista ryömiä. Yläpohjasta käsin on mahdollista tarkastaa muun muassa yläpohjan eristeiden kunto. Jos eristeet ovat huonossa kunnossa, pitää villat vaihtaa.

Villojen vaihto on kuitenkin melko harvinaista. Normaalista kattoremontistakin selvitään ilman, että villoja pitäisi vaihtaa. Samat villat palvelevat uudenkin tiilikaton, huopakaton tai peltikaton alla, ja mahdollisesti vielä sitäkin seuraavan katon alla. Villat puretaan ja viedään jäteasemalle vain, jos yläpohjan eristeissä on jotain vikaa – yleensä puhutaan kosteudesta. Kastuneet villat kannattaa uusia heti, kun huomaa niissä kosteutta. Jos villojen vaihtoa lykkää esimerkiksi seuraavaan kattoremonttiin, voi huomata olevansa tekemisissä yläpohjan homevaurion ja sen mahdollisesti aiheuttamien terveysongelmien kanssa.

Villat pitää siis vaihtaa, jos niissä on kosteutta – joko vuotaneen katon tai kondenssiveden aiheuttamaa. Jotta kondenssivesi ei pääsisi tuhoamaan uusia eristeitä ja katon alla olevia puuosia, voi olla paikallaan aloittaa katon lisälämmöneristys. Myös kohtuuton energiankulutus ja suuret lämmityskustannukset ja jokatalviset jääpuikot katon räystäillä ovat merkkejä siitä, että kannattaa teettää katon lisälämmöneristys. Kun yläpohjaan lisätään villoja, alkaa lämmin ilma pysyä paremmin rakennuksen sisätiloissa. Talvi menee mukavammissa merkeissä, kun sisällä ei vedä, eikä tarvitse olla huolissaan kattojäästä tai kattorakenteet mahdollisesti kastelevasta kondenssivedestä. Jos kondenssiveden torjunta vaatii myös uutta aluskatetta tai välikaton ilmanvaihtoa tehostavia toimenpiteitä, teemme tarjouksen asianmukaisista kattotöistä.

Voit tilata meiltä myös ullakon tai vintin eristyksen. Jos tahdot meidän eristävän rakennuksesi ullakon, taidat suunnitella hieman isompia kattotöitä – todennäköisesti ullakkotilojen muuttamista asuinkäyttöön. Jotta eristeet mahtuisivat paikoilleen niin, että ullakkohuoneista saataisiin silti tarpeeksi korkeita, voidaan tarvita katon korotusta. Luota meihin myös katon korotuksessa, kuten kaikissa muissakin kattotöissä. Kaikki kattotyöt tehdään pettämättömällä ammattitaidolla ja avaimet käteen -periaatteella. Kattotöille järjestyy Plus Kattopalvelun kotisivujen kautta myös rahoitus, ja kun urakka on ohi, voi yksityisasiakas ilmoittaa siitä Verohallinnolle ja saada näin kotitalousvähennystä.

Tuttuja ja tuntemattomampia kattoturvatuotteita

Talotikkaat ja kattotikkaat ovat varmasti kaikille tuttuja kattoturvatuotteita Forssassa. Me asennamme niin seinätikkaat ja lapetikkaat kuin kaikki hieman vieraammiltakin kuulostavat kattoturvatuotteet, kuten kattopollarit ja savunpoistoluukut. Huolehdimme myös kerrostalon, omakotitalon tai esimerkiksi teollisuushallin kattoturvatuotteiden huolloista ja korjauksista.

On tärkeää, että katolla on riittävä määrä kattoturvatuotteita, ja että ne ovat hyvässä kunnossa. Siksi hätäpoistumistikkaat ja muut kattoturvatuotteet pitäisi tarkastaa kaksi kertaa vuodessa. Kuntotarkastuksen aikana tutkitaan paitsi kattoturvatuotteiden yleiskunto, myös niiden kiinnikkeiden kunto. Jos tikkaat tai muut turvatuotteet meinaavat irrota katosta, ei katolla liikkuminen ja kattotöiden tekeminen (esimerkiksi lumen pudottaminen, piipun nuohoaminen tai kattoreikien paikkaaminen) ole kovin turvallista. Kattoturvatuotteiden kuntotarkastuksen perusteella osaamme tarjota asianmukaisia töitä, kuten juuri kiinnikkeiden kiristämistä.

Aina kun tilaat meiltä jonkin palahuopakattotyön, konesaumakattotyön tai vaikkapa tiilikattotyön, saat kaupan päälle koko katon kunnon tarkastamisen. Sen aikana tutkitaan myös kaikkien katon varusteiden kunto – sen lisäksi, että varmistamme katon tiiviyden, räystäskourujen vedon ja kattorakenteiden terveyden.

Voi olla, että suosittelemme uusien kattoturvatuotteiden hankintaa. Syy on joko siinä, että vanhat kattoturvatuotteet ovat niin huonossa kunnossa, ettei niitä kannata korjata – tai siinä, että katolla ei ole kaikkia rakennusmääräyksissä määrättyjä turvatuotteita. Talotikkaiden ja lappeen reunalta (tai kattoluukusta) katon harjalle vievien tikkaiden lisäksi voi olla tarvetta kattosillalle. Kattosilta kulkee harjan suuntaisesti vieden esimerkiksi antennin tai ilmanvaihtokoneen luo.

Kattopollarit ja putoamissuojat estävät liukastumisista ja horjahduksista aiheutuvia putoamisia katolta. Palotikkaat toimivat poistumisreittinä hätätilanteissa. Lumiesteet pitävät lumet katolla koko talven ajan. Jos lumi saisi pudota alas vapaasti, voisi se irrottaa katosta kattotuotteita, tai johtaa maan pinnalla liikkuvien ihmisten loukkaantumiseen. Kaikki kaltevat katot tarvitsevat lumiesteitä.

Entä savupoistoluukku? Sitä ei tapaa omakotitalojen tai kesämökkien katoilta, mutta esimerkiksi kerrostalossa savunpoistoluukku on todella tarpeellinen. Savunpoistoluukku helpottaisi mahdollisia evakuointitöitä, jos kerrostalossa syttyisi tulipalo. Kunnossa oleva savunpoistoluukku laukeaa tulipalotilanteessa, ja päästää savun pois pelastusreiteiltä. Näin asukkaat saadaan helpommin turvaan. Savunpoistoluukku pitää koelaukaista joko kerran tai kaksi vuodessa. Plus Kattopalvelu hoitaa tämänkin kattotyön puolestanne Forssassa.

Lumiesteiden korjaukseen, kiinnitykseen ja asennukseen ryhtymistä ei kannata lykätä

Kattovuodon korjaus pitää hoitaa viivyttelemättä, mutta lumiesteiden asennusta tai korjaustakaan ei kannata lykätä tarpeettomasti. Hyväkuntoiset lumiesteet ovat tärkeä turvallisuustekijä. Lumiesteiden ansiosta voidaan välttää monet talviaikaiset vauriot niin tiilikatolla, huopakatolla kuin peltikatolla. Lisäksi katon reunalla olevat lumiesteet suojaavat pihalla liikkuvia ihmisiä lumen alas putoamisesta toisinaan seuraavilta vahingoilta.

Plus Kattopalvelu osaa valita, mitoittaa ja asentaa lumiesteet kaikille katoille. Käytämme vain korkealaatuisia ja CE-merkittyjä kattoturvatuotteita, eivätkä asentamamme lumiesteet tee tähän sääntöön poikkeusta. Riippuu tilanteesta, millaiset lumiesteet katolle pitää valita, ja miten ne asennetaan paikoilleen. Kerrostalon katto varustellaan erilaisilla lumiesteillä kuin kesämökin katto. Jos lape on kovin pitkä, tulee lumiesteitä yhden rivin sijaan kaksi riviä. Mahdolliset aurinkopaneelit ja kattoikkunat voidaan suojata omilla lumiesteillään. Asennamme lumiesteet kaikkien sääntöjen mukaan niin tiilikatoille, lukkosaumakatoille, palahuopakatoille kuin esimerkiksi konesaumakatoillekin.

Jotta lumiesteet eivät irtoaisi tuulella tai suojalumen rasittaessa niiden kiinnityksiä, pitää lumiesteiden kiinnitykset välillä kiristää. Suosittelemmekin, että lumiesteiden kunto tarkastetaan joka kevät ja syksy. Helpoiten tämä käy katon kuntotarkastuksen yhteydessä. Kaikki katot on hyvä tarkastaa kaksi kertaa vuodessa, ja voit tilata kattotarkastajamme paikalle tätä työtä tekemään. Toinen vaihtoehto on tilata meiltä katon kevät- tai syyshuolto tai mikä tahansa muu kattotyö, jolloin sinulle tarjotaan kaupanpäällisiksi koko katon kunnon tarkastus.

Jos lumiesteet tai esimerkiksi tikkaat pääsevät irtoamaan katosta, syntyy kattoon reikiä ja vaurioita, joiden korjaaminen on yhtä tärkeää kuin katon varustelutason palauttaminen ennalleen. Katto voi alkaa mistä tahansa vauriosta, joten kaikki reiät on hyvä kunnostaa nopealla tahdilla. Lumiesteiden kuntotarkastus voi kertoa myös lumiesteiden vääntymisestä tai jostain muusta korjaustarpeesta, mistä teemme hyvän tarjouksen.

Kun katto on varusteltu hyväkuntoisilla ja oikein mitoitetuilla lumiesteillä, ei alas putoava lumi pääse irrottamaan kattotarvikkeita. Kattoon ei myöskään synny pinnoitevaurioita, joita kattoa pitkin raahautuva ja jäänsekainen lumimassa voisi aiheuttaa. Jos lunta tulee merkille pantavan paljon, saatat tarvita lumen pudotusta. Lumiesteet ovat todella hyödylliset, mutta ne eivät estä kattoa painumasta tai saumoja vuotamasta, jos katolla on ennätysmäärä lunta.

Piipunhatun asentaminen ja erikokoisten piippujen pellittäminen – mitä niistä pitää tietää?

Ei haittaa, vaikka et tietäisi mitään piipunhatuista tai piippujen pellittämisestä. Plus Kattopalvelun ammattilaiset tekevät ammattitaidolla kaikki katon peltityöt, eli niin piipun pellittämisen peltisepän työnä kuin muutkin peltisepän työt. Sinun on kuitenkin hyvä tietää, miksi piipunhattu on niin tärkeä osa piippua, ja miksi kaikki piiput kannattaa pellittää.

Kun kesämökin, omakotitalon tai minkä tahansa muun rakennuksen piippu on pellitetty peltisepän työnä, saa se parhaan suojan kosteudelta ja rapautumiselta. Peltiseppä tekee piipun pellityksen mittojen mukaan, joten on entistä epätodennäköisempää, että piipusta alkaisi vuotaa vettä. Pellitetty piippu on pitkäikäinen, ja se on kuin koru keskellä kattoa.

Piipun pellitys alkaa kattotarkastuksesta, kuten kaikki muutkin kattotyömme. Jotta voimme laittaa katon kerralla kuntoon, kuten mottomme kuuluu, pitää meidän tietää kaikki katon huolto- ja korjaustarpeet. Jos huomaamme, että myös räystäskourut pitää puhdistaa tai että aluskate pitää korjata piipun kohdalta, sisällytämme nämä työt antamaamme avaimet käteen -tarjoukseen katon kunnostamisesta. Aluskatteen on hyvä olla aina ehjä, sillä katto voi vuotaa piipun juuresta – esimerkiksi runsaslumisena talvena. Jos piipun juuri on hyvin tiivistetty ja pellitetty, riski ei ole kovin suuri, mutta aina kannattaa olla valmiina. Katon alla olevien kosteusvaurioiden korjaaminen voi osoittautua hankalaksi, joten ehjä aluskate (ja Plus Kattopalvelu) on talonomistajan parhaita kavereita.

Plus Kattopalvelu asentaa myös piipunhatut. Jos piipunhattu on irronnut kovalla tuulella, käymme kiinnittämässä sen takaisin paikoilleen. Piipunhattu pitää sadevedet ja roskat poissa savuhormista. Mikäli hormiin sataa vettä, on vaarana hormin laastin rapautuminen ja kolojen sekä halkeamien syntyminen. Halkeamista voi karata savukaasuja, joiden kuumuus voi saada yläpohjan eristeet syttymään tuleen, ja erikokoisissa koloissa olevat nokipesäkkeet voivat johtaa nokipaloon. Nokipalokin voi johtaa rakennuspaloon, joten huonossa kunnossa oleva ja rapautunut savuhormi on vakavasti otettava tulipaloriski. Aivan ensimmäiseksi tarvitset hormin saneerausta, mikä tasoittaa hormin sisäpinnan jälleen turvalliseksi. Jotta hormi pysyisi kuivana ja ehjänä myös jatkossa, kannattaa työ viimeistellä meidän paikoilleen asentamallamme piipunhatulla.

Katon tarkastus Forssassa auttaa huomaamaan katon tarpeet ajoissa 

Katon tarkastus Forssassa toimii samaan tapaan kuin auton katsastus. Autot on katsastettava säännöllisesti, jotta toimimattomat vilkut, huonokuntoiset jarrut, normaalia suuremmat päästöt tai esimerkiksi liian sileiksi kuluneet renkaat tulisivat huomattua. Katsastaja kehottaa korjaamaan kaikki ongelmat, jotta autolla ajaminen olisi turvallista myös jatkossa. Jos autoa ei korjata, auto menee käyttökieltoon – tässä suhteessa kattotarkastus eroaa auton katsastamisesta. Kun teemme katon kunnon tarkastusta, kerromme kaikista havainnoistamme ja annamme tarjouksen mahdollisten huoltojen ja korjausten tekemisestä (toisin kuin katsastaja, joka antaa vain vika- ja puuteluettelon), mutta emme aseta kattoa käyttökieltoon. Kerromme kyllä asiakkaalle, miten erilaisten kattotöiden tekeminen tai tekemättä jättäminen vaikuttaa katon kuntoon. Jos kattoa ei puhdisteta ja maalata, alkaa se ruostua tai sammaloitua, mikä voi lyhentää katon käyttöikää jopa kymmenillä vuosilla. Jos taas katossa olevia reikiä tai muita ongelmia ei korjata, voi kosteus päästä lahottamaan kattorakenteet ja homehduttamaan lämpöeristeet.

Kaikki katot, eli niin tiilikatot, peltikatot kuin huopakatotkin, on hyvä tarkastaa säännöllisesti. Katon kunto voi muuttua paljon jo puolen vuoden aikana, siksi suosittelemmekin tarkastamaan tai tarkastuttamaan katon kunnon joka kevät sekä joka syksy. Katon kunnon tarkastuksen aikana arvioimme niin pinnoitteen uusimistarpeen kuin tarpeen poistaa sammaleita. Varmistamme sen, että kaikki kattoturvatuotteet ja muut katon tarvikkeet ovat kunnolla kiinni, ja että sadevesijärjestelmä vetää normaalisti. Jos jokin läpivienti ei olisi riittävän tiivis, katossa olisi reikiä tai rikkinäisiä kattotiiliä tai katon saumat vuotaisivat, antaisimme heti tarjouksen katon tiivistämisestä.

Kattotarkastajamme käyvät mahdollisuuksien mukaan myös katon alla, sillä siellä voi olla kosteutta huolimatta siitä, että vesi- ja aluskate ovat täysin tiiviit. Jos välikatolle nousee paljon lämmintä ilma, mikä ei tuuletu heti pois, voi kondenssivesi alkaa pilata katon alapuolisia osia.

Voit tilata meidät tekemään kerrostalon, omakotitalon, mökin tai vaikka tuotantolaitoksen kattavan kattotarkastuksen vaikka saman tien. Toinen vaihtoehto on tilata meiltä ihan mikä tahansa kattohuolto, katon paikkaus tai vaikka kourujen uusiminen, ja saada katon kuntotarkastus kaupan päälle.

Kesämökin huopakatto tai palahuopakatto päästää sinut helpolla

Jos kesämökin, omakotitalon, piharakennuksen tai esimerkiksi tallin katolla on bitumikatto (joko tavallinen huopakatto, kolmiorimahuopakatto tai palahuopakatto), pääset katon ylläpidon suhteen varsin helpolla. Jotta kattotöihin kuluisi vain vähän aikaa ja rahaa, kannattaa myös yritysten ja taloyhtiöiden harkita bitumikermikattoa. Silloin harvoin, kun huopakatto tarvitsee jotain huoltoa, korjausta tai remontointia, voitte jättää sen Plus Kattopalvelun tehtäväksi.

Plus Kattopalvelu osaa toteuttaa kaikki erilaiset huopakattojen korjaukset, huopakattoremontit sekä huopakattohuollot, joilla pidennetään katon elinkaarta ja lisätään sen rasituksensietokykyä. Ota yhteyttä ja pyydä kilpailukykyinen tarjous mistä tahansa laattakatto- tai huopakattotyöstä! Urakka toteutetaan avaimet käteen -pakettina, joten itse voit sillä aikaa vaikka ottaa aurinkoa kesämökin laiturilla. Urakan jälkeen annamme sinulle raportin laattakattosi, kolmiorimahuopakattosi tai tiivissaumakattosi kunnosta. Aina, kun liikumme katolle, teemme ilmaisen kattotarkastuksen. Sen ansiosta osaamme tarjota jo hyvissä ajoin katon kuntoa vahvistavia kattohuoltoja, tai kertoa kattoon mahdollisesti syntyneistä vaurioista. Mitä nopeammin palahuopakaton tai muun bitumikaton reiät, irvistävät saumat ja haurastuneet tiivisteet kunnostetaan, sitä edullisemmin työ on hoidettavissa. Jos vauriot jäisivät korjaamatta, voisi katto alkaa vuotaa, ja katon alle pääsevä kosteus voisi aiheuttaa kalliita vahinkoja.

Mitä ne katon kuntoa kohentavat huopakattohuollot sitten ovat? Olipa paanukattosi tai muu huopakattosi uusi tai vanha, se pitää puhdistaa kaksi kertaa vuodessa. Monet muut katot voidaan puhdistaa lehdistä ja siitepölystä harjaamalla, mutta bitumikatto on suhteellisen herkän sirotepinnoitteensa vuoksi paras puhdistaa ilmapuhaltimella. Jos roskia ja epäpuhtauksia ei poistettaisi, voi katto alkaa sammaloitua. Sammalet ovat huopakaton surma, joten jos katto alkaa vihertää, suosittelemme kaikki sammalet tappavaa kemiallista puhdistusta.

Katon puolivuotishuoltoon kuuluu tietenkin myös sadevesijärjestelmän puhdistaminen, sekä ilmainen kattotarkastus. Kattotarkastajamme saattavat tarjota paitsi sammaleenpoistoa, myös katon pesua (jos katto on pinttyneen likainen) tai huopakaton pinnoittamista. Bitumikaton tai bitumipaanukaton pinnoite uusitaan vain kertaalleen, mutta sekin saattaa riittää pitämään katon elastisena, epäpuhtauksia hylkivänä ja erittäin tiiviinä jopa 40 vuoden ajan.

Kattotarkastajamme saattavat kertoa myös kattoturvatuotteista, joiden kiinnitykset kannattaa kiristää. Mitä paremmin tikkaat ja muut kattotarvikkeet ovat kiinni katossa, sitä vähemmän ne irtoilevat tuulella tai kevättalvella. Jos kaikki on kunnossa, emme tietenkään tarjoa mitään turhia kattotöitä.

Kattourakointeja, joita kattopalvelultamme voi tilata Forssassa

Mitä kaikkia kattourakointeja Forssassa oikein teemmekään? Vastaus on yksinkertainen: tämä kattopalvelu tekee kaikki mahdolliset kattourakat – ja toisinaan jopa miltei mahdottomiltakin vaikuttavia kattotöitä. Voit tilata tältä kattourakoitsijalta niin tasakaton vaihdon harjakatoksi kuin rikkinäisten kattotiilien vaihdon kesämökin katolta. Voimme korottaa kattoa, tai korjata katolle kaatuneen puun aiheuttamat tuhot. Ehkä tarvitset katon maalaamista tai piipun pellittämistä? Ota silloinkin yhteyttä tähän kattofirmaan.

Me palvelemme sekä taloyhtiöitä että yksityisasiakkaita. Paikan päälle saapuu aina riittävä määrä kokeneita ammattilaisia muassaan kaikki kattourakassa tarvittavat kemikaalit ja välineet. Tarvittaessa tuomme paikan päälle henkilönostimet tai nostinkoriautotkin. Niitä voidaan tarvita esimerkiksi silloin, kun olemme pudottamassa lunta korkean kerrostalon katolta.

Olipa kyse jostain isommasta kattotyöstä (kuten kattovuodon korjaamisesta tai monta työvaihetta sisältävästä katon huoltomaalauksesta) tai pienestä rutiiniurakasta (kuten räystäskourujen puhdistamisesta), tarjoamme kattotarkastuksen kaupan päälle. Tahdomme auttaa asiakasta pitämään kattonsa niin hyväkuntoisena ja pitkäikäisenä kuin suinkin, ja siinä katon kunnon säännöllinen tarkastaminen auttaa suuresti. Kattotarkastajamme tutkivat tiilikaton, huopakaton tai peltikaton läpikotaisin, ja kertovat sen jälkeen mahdollisesti tarvituista kattotöistä.

Kun katto on asianmukaisella tavalla huollettu, voi sen odottaa kestävän vuosikymmenestä toiseen. Peltikaton omistajalle suosittelemme katon maalaamista, mikä estää kattopeltejä ruostumasta ja reikiintymästä. Katto on aika maalata, kun edellinen pinnoite on alkanut kulua tai hilseillä. Tiilikaton omistaja saattaa saada tarjouksen sammaleiden poistosta.

Jos katossa on jotain vikaa, tarjoamme katon korjausta ja paikkausta – esimerkiksi vuotavan kattoikkunan korjaamista tai katon saumojen tiivistämistä. Jos katto on niin iäkäs ja kauttaaltaan haurastunut, että se on paras uusia, laadimme tarjouksen kattoremontista.

Me uusimme ammattitaidolla ja kilpailukykyisellä hinnalla kaikki tasakatot, harjakatot, aumakatot ja muut satulakatot. Olipa kyseessä palahuopakatto tai vaikkapa kattopeltiseppien ammattitaitoa vaativa konesaumakatto, voit luottaa kattoremontin meidän kokeneisiin käsiimme. Kattoremontin yhteydessä tehdään kaikki tarvittavat korjaukset ja muutokset. Plus Kattopalvelu voi hoitaa vaikka uusien eristeiden asentamisen tai katon varustelemisen uusilla läpivienneillä. Tarvittaessa teemme osittaisen tiili- tai peltikattoremontin, jolloin aluskatetta tai katon alla olevia rakenteita ei uusita lainkaan.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt